Riktlinjer för itunes U

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för itunes U"

Transkript

1 Innehåll Översikt 1 Komma igång 2 Kursinställningar 3 Redigera och ordna innehåll 5 Lägga till inlägg, uppgifter och material 6 Hantera och samarbeta 8 Hantera registrering 9 Bästa metoder 10 Översikt Med itunes U-kurser kan du ge varje klass en anpassad inlärningsupplevelse. itunes U-appen gör det enkelt att skapa egna anpassade kurser för ipad och använda dem i klassrummet. itunes U samlar allt material som behövs för kursen på ett och samma ställe. Studenterna kan sedan spela upp videor eller ljudföreläsningar, läsa böcker, titta på presentationer och delta i diskussioner direkt i appen. De kan även se en lista över kursuppgifter och bocka av dem allt eftersom de blir avklarade. Och studenterna får ett meddelande varje gång du gör ett nytt inlägg. Kurser kan innehålla din kursplan, läsmaterial, uppgifter och liknande. Du kan ta med innehåll från ibooks Store och App Store, liksom webblänkar. Och du kan länka till material från de drygt utbildningsresurser i itunes U som omfattar ljud- och videomaterial från världens ledande lärosäten. När kursen är klar delar du den enkelt med dina studenter eller publicerar den på institutionens itunes U-webbplats.

2 2 Komma igång Du börjar med att hämta den kostnadsfria appen itunes U. Du skapar en ny kurs genom att trycka på + och välja Skapa en kurs. Sedan blir du ombedd att skapa en instruktörsprofil som omfattar din biografi och huvudinstitution. Du kan ta en bild med kameran eller välja en från bildbiblioteket. Profilinformationen används på sidan Instruktör i dina kurser. Alla kurser du skapar kommer att hämta information från din profil. Du kan redigera den när du vill. När du har sparat profilen visas skärmen Kursinställningar där du anger information om din kurs. Som förval är alla kurser som skapas i itunes U privata.

3 3 Kursinställningar Ange kursens namn, kurskod och din avdelning. Lägg till en beskrivning det här är din chans att berätta för studenterna om innehållet och ange vad de kan förvänta sig av kursen. Du kan till exempel ta med en sammanfattning av kursens uppläggning, eller kanske förväntningar och mål. Tryck på Nästa. Lägg till din institution. Välj nivå, språk, kategori och underkategori. Tryck på Tillbaka för att återgå till inställningsskärmen. Välj om du vill att kursen ska vara en självstudiekurs eller en schemalagd kurs. Välj Självstudier om du vill att studenterna ska kunna gå kursen i egen takt. Du kan inkludera förväntad kurslängd och göra uppdateringar när du vill. Välj Schemalagd om du vill att studenterna ska följa med när du undervisar. Schemalagda kurser är organiserade kring en kalender och innehåller start- och slutdatum liksom inlämningsdatum för uppgifter. Bestäm hur diskussioner ska användas. Diskussioner gör det möjligt för studenter att påbörja konversationer med dig eller andra studenter som är registrerade på kursen. Alla studenter i kursen kan delta i diskussionen och som lärare kan du övervaka och delta själv om du vill. Du kan stänga av möjligheten till diskussioner i kursen och om du gör den offentlig tas diskussioner bort helt. Välj ett licensavtal för ditt material. Det finns en rad tillgängliga alternativ som även omfattar Creative Commons. Licensavtalet talar om för andra hur de kan använda ditt material i sina egna kurser. Tryck på Nästa

4 4 7 Lägg till en intressant bild som ska användas i bokhyllan i itunes U. Du kan ta en bild med kameran eller välja en från bildbiblioteket. Bilden kan läggas till när du skapar kursen eller i efterhand. Använd en bild som är minst 600 x 600 pixlar med en filstorlek på högst 10 MB. 7 När du har lagt till kursbilden trycker du på Nästa så att du hamnar på fliken Mina kurser. Alla kurser du skapar eller bidrar till visas i den här fliken. Du kan se en översiktsinformation om varje kurs. Det är enkelt att skapa en kurs med itunes U. Nu när du har skapat din kurs kan du lägga till mer material.

5 5 Redigera och ordna innehåll Bygg upp kursen på sidorna Sammanfattning, Instruktör och Översikt. På sidan Sammanfattning finns information du redan angett i kursinställningarna, inklusive kursbeskrivning, institution, nivå med mera. Du kan redigera kursinformationen när du vill. Sidan Instruktör innehåller din profilinformation. Du kan ändra den när du vill. Det är på sidan Översikt som du lägger in kursplanen. Alla dina inlägg och uppgifter associeras med ämnen som finns i översikten. Du kan lägga in din översikt direkt i itunes U och ta med upp till två undernivåer, eller klistra in text på sidan.

6 6 Om du har ämnen som varken passar på sidan Sammanfattning eller Instruktör kan du lägga till nya sidor. Exempel på nya sidor kan vara riktlinjer för kurser, förkunskapskrav, studieresultat eller annat som kan vara till nytta för studenter som ska gå kursen. Lägga till inlägg, uppgifter och material Använd inlägg, uppgifter och material för att lägga till innehåll och kontext i kursen. Kommunicera direkt med studenter genom att skapa inlägg som relaterar till ämnen i översikten. Ett inlägg kan till exempel bestå av anvisningar, förklaringar eller en kort sammanfattning av en föreläsning. Du skapar ett inlägg genom att välja ett ämne från översikten, ange en titel på inlägget och sedan skriva meddelandet i inlägget. För självstudiekurser kan du ordna om inläggen genom att trycka på Ändra och sedan dra ett markerat inlägg till en ny plats med flytthandtaget. Inlägg för schemalagda kurser ordnas efter datumen de gjordes. Du kan skapa en uppgift för valfritt inlägg. En uppgift kan vara ett uppdrag eller ett arbete som studenterna ska slutföra. Du kan föra in så många uppgifter du vill för varje inlägg, och du kan ordna om en uppgift genom att dra den till en ny plats inuti ett inlägg. För schemalagda kurser kan du välja ett slutdatum för varje uppdrag.

7 7 Uppgifterna kan omfatta många olika typer av material som ingår i kursen, exempelvis videor, ljudfiler, webblänkar, appar, böcker, dokument och presentationer. Du kan lägga till dina egna bilder, videor och dokument och hantera dem i Mitt material.

8 8 Upptäck och lägg till otroliga appar, böcker, itunes U-resurser, podcaster och annat med Sök i affär. Hantera och samarbeta Duplicera kursen. Du kan göra en kopia av kursen i fliken Mina kurser genom att svepa mot vänster, trycka på Mer och sedan trycka på Duplicera. Du kan redigera kurskopian som du vill, till exempel genom att ändra den från en schemalagd kurs till en självstudiekurs. Skicka en kopia. Nu kan du skicka en fullständig kopia av din kurs (inklusive översikten, inlägg, uppgifter och material) till en annan instruktör. Den instruktören kan sedan direkt starta kursen med sina egna studenter eller först redigera den efter egna önskemål.

9 9 Överföra till en annan instruktör. Som kursägare kan du överföra hela ägarskapet för en kurs till en annan instruktör, komplett med en lista över studenterna så att övergången inte påverkar studenterna som går kursen. Öppna fliken Mina kurser och svep mot vänster på kursen du vill överföra. Tryck sedan på Mer och välj Överför. Obs! Om du är en affilierad instruktör och vill överföra ägarskapet måste du och den instruktör du överför kursen till båda vara affilierade med samma institution. Lägga till i en offentlig katalog. Om du är affilierad med en institution som har en offentlig itunes U-webbplats kan du begära att din kurs publiceras i itunes U-katalogen världens största digitala katalog med kostnadsfritt utbildningsinnehåll. Öppna fliken Mina kurser, tryck på Ändra och sedan på lämplig kurs. Tryck på delningsknappen och välj Lägg till i offentlig katalog. Bjuda in kursmedarbetare. Du kan bjuda in upp till fem kursmedarbetare till kursen. Kursmedarbetare kan bidra till kursen genom att skapa inlägg, uppgifter och material. De kan också sköta registreringen. Du lägger till kursmedarbetare på sidan Instruktör under fliken Administratör. Hantera registrering När du vill bjuda in studenter att registrera sig för kursen trycker du på sidan Registrering på fliken Administratör. Därifrån skickar du sedan registreringskoden för kursen eller en kurslänk till studenterna. När en student anger registreringskoden i appen itunes U, eller klickar på länken från en ipad, iphone eller ipod touch, får du studentens begäran om registrering så att du kan godkänna eller neka den. Du kan också välja att slå på funktionen Godkänn automatiskt så att alla som vill registrera sig blir godkända automatiskt. Om du inte är affilierad med en institution som har en itunes U-webbplats kan du ha upp till 12 kurser med 50 registrerade studenter i varje och 20 GB lagring för eget innehåll. De här gränserna gäller inte för affilierade instruktörer.

10 10 Bästa metoder Beskrivning. Ta med en lista över kunskapsmål i kursbeskrivningen. Det hjälper studenterna att snabbt bedöma om kursen uppfyller deras behov, särskilt för offentliga kurser. Visa titlar. Använd korta titlar för inlägg och uppgifter så att studenterna kan få en snabb överblick av den viktigaste informationen. Inlägg. Använd meddelanden i dina inlägg för att ge kursmaterialet djup och sammanhang. Knyt ihop de nya aktiviteterna med det som studenterna redan lärt sig och visa hur det nya innehållet blir relevant i kommande moduler. Uppgifter. Påbörja dina uppgifter med verb som uppmanar till handling. Uppgifterna bildar en uppgiftslista för studenterna. Diskussioner. Engagera studenterna och uppmuntra interaktion genom att skapa diskussionspunkter. Diskussionerna kan läggas till i enskilda inlägg eller vara allmänna kursdiskussioner. Varierande inlärningsmaterial. Du kan lägga till kursmaterial via fliken Inlägg eller Material. Ta med material som passar för olika inlärningsstilar. Sikta mot att få en bra blandning av text, video, appar, böcker och så vidare. App Store innehåller över utbildningsappar som täcker en mängd olika ämnen för alla studienivåer och inlärningsstilar. ibooks har ett brett bokurval för dina kurser i form av exempelvis biografier, referensböcker och ibooks-läroböcker från stora utbildningsförlag. Och itunes U-katalogen med utbildningsinnehåll är fylld med oräkneliga resurser som föreläsningar och videor som du kan använda i dina kurser. Mitt material-biblioteket. Du kan också lägga till material via biblioteksfunktionen i Mitt material. Använd Mitt material för att lägga till material om du håller i flera kurser som använder samma material. Du kan också använda funktionen för att skapa en önskelista med material du vill använda i kommande kurser. Djuplänkning. Länka till särskilda start- och stoppunkter i en video, eller till ett enskilt kapitel i en bok, så att studenterna kan gå direkt till det innehåll du tilldelat dem. Ladda upp originalmaterial. Du kan lägga till eget material i form av presentationer, arbetsblad, videor och böcker så att allt som studenterna behöver för din kurs går att nå med en tryckning. Du kan till exempel använda den inbyggda kameran för att spela in en introduktionsvideo för kursen. Allt som går att spara i bildbiblioteket kan läggas till i kursmaterialet. Du kan skapa material i Pages, Numbers, Keynote, eller andra appar, och sedan lägga till materialet direkt i itunes U genom att trycka på delningssymbolen och välja Öppna i itunes U. Dra nytta av anteckningsfunktioner. Använd text i epub- eller ibooks Author-format överallt där det är möjligt. Om du gör det kan studenterna göra anteckningar direkt i texten och samla dem på fliken Anteckningar i kursen. Överväg att konvertera dokument i PDF-, Word- eller Pages-format till epub- eller ibooks Author-format.

11 11 Bärbarhet och inbyggda verktyg. Skapa aktiviteter som drar nytta av fördelarna med den mobila plattformen. Samla in data eller skapa innehåll utanför klassrummet, på campus, under studiebesök eller ute på stan. Använd den inbyggda kameran, mikrofonen och funktionen för videoinspelning på ipad för att skapa nya typer av aktiviteter. Meddelanden. Om du håller i en schemalagd kurs kan du skicka meddelanden till studenterna när du vill. Dessa meddelanden är inte knutna till ett ämne i översikten. Meddelandena till studenterna kan vara av praktisk typ, exempelvis meddelanden om en inställd lektion eller ett ändrat provdatum. RSS-strömmar ingår. Om du vill kan du lägga till ljud- och videomaterial i kursen via en RSS-ström eller en inspelad föreläsning. När du lägger till en ström som ett material kommer itunes U att importera material som stöds till kursen. När nytt material läggs till i strömmen letar itunes U efter uppdateringar och lägger till det nya materialet i din kurs. Affiliera ditt konto. Om din utbildningsinstitution har en offentlig itunes U-webbplats kan du affiliera ditt itunes U-konto med din institution. Det tar bort begränsningarna för ditt uppladdningsutrymme, antalet kurser du kan skapa och antalet studenter som kan registrera sig för enskilda kurser. Sedan kan du även skicka in din kurs till administratören för din offentliga webbplats för publicering på din itunes U-webbplats där studenter över hela världen kan nå den. Om din institution vill ansöka om en offentlig itunes U-webbplats finns information på eduapp.apple.com. Om du behöver mer hjälp och vägledning, eller vill ta en titt på diskussionerna om itunes U, besöker du supportsidan för itunes U Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, ibooks, ipad, iphone, ipod, ipod touch, itunes U, Keynote, Numbers och Pages är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder. App Store och ibooks Store är servicemärken som tillhör Apple Inc. Namn på andra produkter och företag som nämns kan vara varumärken som tillhör respektive företag. Juli 2014

Riktlinjer för itunes U-kurser

Riktlinjer för itunes U-kurser Riktlinjer för itunes U-kurser Innehåll Vad är nytt i itunes U 1 Översikt 2 Komma igång 3 Kursinställningar 4 Redigera och ordna innehåll 6 Lägga till inlägg, uppgifter och material 7 Hantera registrering

Läs mer

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Komma igång med Klassrum En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Presentation av Klassrum för Mac Klassrum är en mångsidig app för ipad och Mac som hjälper dig att vägleda eleverna i lärandet, dela

Läs mer

Komma igång med Skolarbete. Lärarhandledning för appen Skolarbete för ipad

Komma igång med Skolarbete. Lärarhandledning för appen Skolarbete för ipad Komma igång med Skolarbete Lärarhandledning för appen Skolarbete för ipad 1 Välkommen till Skolarbete Innehåll Välkommen till Skolarbete Innan du börjar Skapa din första uppgift Lägg till filaktiviteter

Läs mer

Komma igång med Klassrum 2.1. En lärares guide till appen Klassrum för ipad

Komma igång med Klassrum 2.1. En lärares guide till appen Klassrum för ipad Komma igång med Klassrum 2.1 En lärares guide till appen Klassrum för ipad Introduktion till Klassrum Klassrum är en mångsidig ipad-app som hjälper dig att vägleda eleverna i lärandet, dela arbeten och

Läs mer

Komma igång med Klassrum Lärarhandledning för appen Klassrum för ipad

Komma igång med Klassrum Lärarhandledning för appen Klassrum för ipad Komma igång med Klassrum Lärarhandledning för appen Klassrum för ipad Nu introducerar vi Klassrum Klassrum är en kraftfull ny app för ipad som hjälper dig att vägleda eleverna i deras lärande, dela arbeten

Läs mer

Studiecirkeln omfattar 3 x 3 tim inkl fika. Utöver träffarna ingår en liten förberedande uppgift inför träffarna.

Studiecirkeln omfattar 3 x 3 tim inkl fika. Utöver träffarna ingår en liten förberedande uppgift inför träffarna. Kursplan 1 ipad - Kom igång - grundläggande nivå Studiematerialet som kursplanen bygger på finns på Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser. Studiematerialet kan användas som en guide/handledning för

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

För enklare och tryggare affärer

För enklare och tryggare affärer För enklare och tryggare affärer Innehåll Skapa en förfrågan 02 Mina kontouppgifter 04 Mina förfrågningar 05 Sök förfrågningar 06 Meddelandecentret 08 Produktutguide Projektverktyget 10 Min företagsprofil

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Användarguide itslearning

Användarguide itslearning Användarguide itslearning - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 5 2.1 Kursens ingångssida... 7 2.2 Diskussionsforum... 9 2.3 Lämna in uppgift...

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 1.0 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Bokhyllan... 4 Ta bort en bok... 4 Appens

Läs mer

Publicera material i Learn

Publicera material i Learn Publicera material i Learn Inne i kursrummet har du en ny meny till vänster. Har du arbetat i Fronter tidigare känner du igen dig rätt bra. Du kan publicera material i Kursinformation och i Kursmaterial.

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Den otroliga kodmaskinen med Swift Playgrounds

Den otroliga kodmaskinen med Swift Playgrounds Den otroliga kodmaskinen med Swift Playgrounds Handledarhandbok Den otroliga kodmaskinen med Swift Playgrounds Handledarhandledning 1 Välkommen Det här behöver du Håll ett eget event under EU Code Week

Läs mer

ipad för alla ios 12

ipad för alla ios 12 ipad för alla ios 12 Copyright Docendo AB Det är förbjudet att kopiera bilder och text i denna bok genom att trycka, foto kopiera, skanna eller på annat sätt mångfaldiga enligt upphovsrättslagen. Våra

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Innehåll Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 5 Så här söker du en talbok... 5 Ladda ner

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Apple Professional Learning Katalog

Apple Professional Learning Katalog Apple Professional Learning Katalog Få ut så mycket som möjligt av dina Apple-produkter På Apple är vi övertygade om att tekniken kan förändra hur vi undervisar och lär oss saker, och våra produkter och

Läs mer

Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som:

Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som: Manual Book Creator Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som: App till ipad: fullversion (50 kr) och

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 0.9 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Införande... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Hur laddar jag ner böcker?... 3 Hur hittar jag mina böcker?... 4 Hur tar

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

Användarguide itslearning 3.3 för studenter

Användarguide itslearning 3.3 för studenter Användarguide itslearning 3.3 för studenter - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 7 2.1 Kursens ingångssida... 9 2.2 Diskussionsforum... 11 2.3 Lämna

Läs mer

Sammanfattning av Moodle-visning med Erika Lindqvist och Christina Soldan, den 2010-09-08, Anderstorpsskolan

Sammanfattning av Moodle-visning med Erika Lindqvist och Christina Soldan, den 2010-09-08, Anderstorpsskolan Sammanfattning av Moodle-visning med Erika Lindqvist och Christina Soldan, den 2010-09-08, Anderstorpsskolan Innehållsförteckning Vad är Moodle vs samarbeta.se? 4 Skapa ett konto 4 Skapa elevkonto 4 Instruktioner

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Lyssna på ljudböcker i iphone, ipad och ipod Touch

Lyssna på ljudböcker i iphone, ipad och ipod Touch Lyssna på ljudböcker i iphone, ipad och ipod Touch Vi rekommenderar att du lyssnar på dina ljudböcker i Adlibris Mondo-appen eftersom du då kan börja lyssna direkt i din ios-enhet. Du kan även lyssna på

Läs mer

Itslearning introduktion

Itslearning introduktion HÄRNOSANDS KOMMUN Itslearning introduktion Arbetslivsförvaltningen Adam Weinemo 2014-11-20 Innehåll Vad är itslearning... 2 Logga in på itslearning... 2 Glömt lösenord... 2 Infopanel... 3 Kurser... 4 Kursens

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

ibooks Author Komma igång

ibooks Author Komma igång ibooks Author Komma igång Välkommen till ibooks Author, ett lätt sätt att skapa snygga och interaktiva Multi-Touch-böcker för ipad och Mac. Börja med proffsiga Apple-designade mallar med mängder av eleganta

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Hej! Snabbstartguide

Hej! Snabbstartguide Hej! Snabbstartguide Välkommen till din nya imac. Följ med så visar vi dig runt. Den här guiden visar dig vad som finns på din Mac, hjälper dig att ställa in den så att du kommer igång och ger tips om

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM Linköpings Universitet 2014.08.13 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM LiU-ID Som ny student behöver du först skapa ett temporärt LiU-ID (studentkonto). På www.liu.se/antagen finns anvisningar

Läs mer

Medicin. Space. Läget

Medicin. Space. Läget Kom igång med Genia är till för dig som lever med CF själv eller i familjen. Hjälp andra att förstå hur du har det, spara noteringar från vardagen och svara på vårdens frågor på en privat och säker plats.

Läs mer

Användarmanual Legimus för

Användarmanual Legimus för Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 3 Innehåll Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en

Läs mer

Adobes volymlicensiering

Adobes volymlicensiering Adobes volymlicensiering VIP Admin Console Användarhandbok för Value Incentive Plan (VIP) Version 2.5 4 November 203 Innehåll Vad är VIP Admin Console?... 4 Komma igång med VIP... 4 Godkänna användarvillkoren...

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till HJ:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

En introduktion till Community i Mediakatalogen

En introduktion till Community i Mediakatalogen En introduktion till Community i Mediakatalogen Välkommen till Community! Om Community Community är ett verktyg i Mediakatalogen som kan liknas vid ett Facebook för skolan. Det som skrivs och skapas i

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 November 2017 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger GroupWise Messenger finns tillgängligt för dina mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara

Läs mer

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn... 2 Fliken Min Blackboard... 2 Struktur inne

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Google Kalender för KullensPK

Google Kalender för KullensPK Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-02-25 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender Fördelarna med Google Kalender...

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Anvisningar om etwinning-platsen

Anvisningar om etwinning-platsen Välkommen Anvisningar om etwinning-platsen Den här vägledningen har gjorts för Läraradministratörer som är nya på etwinning-platsen. Den är till hjälp för dig att: - Få tillgång din etwinning-plats - Redigera

Läs mer

Proloquo4Text Skriv. Tala. Kommunicera.

Proloquo4Text Skriv. Tala. Kommunicera. Version 3.0 Proloquo4Text Skriv. Tala. Kommunicera. by AssistiveWare Innehåll 2 1. Introduktion till Proloquo4Text 3 Introduktion Anteckningar Flera språk Få åtkomst till bruksanvisningen i appen 2. Startguide

Läs mer

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android Så här använder du Legimus app för Android Innehåll Vad är Legimus?... 3 Talsyntes... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 4 Så här söker du en talbok... 5 Ladda

Läs mer

Välkommen till JENSEN online!

Välkommen till JENSEN online! Välkommen till JENSEN online! Logga in! Den här guiden ger en kort introduktion till hur dina distansstudier på JENSEN vuxenutbildning går till. Om det är första gången du studerar via JENSEN online, behöver

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer

Hur kan en distanskurs se ut i en lärplattform?

Hur kan en distanskurs se ut i en lärplattform? Hur kan en distanskurs se ut i en lärplattform? Annika Åström, Malin Seeger Linköpings universitet, 2004 En distanskurs i trafiksäkerhet I detta dokument beskrivs ett exempel på hur man kan utforma en

Läs mer

Instruktioner för studenter

Instruktioner för studenter Instruktioner för studenter publicera studentuppsatser/examensarbeten DiVA Gör så här: 1. Logga in i DiVA https://hig.diva-portal.org/dream med ditt HiG-användarnamn och lösenord. 2. Välj publikationstyp:

Läs mer

Firmware uppdatering för iphone med Lightning-kontakt kompatibel med AppRadio Mode

Firmware uppdatering för iphone med Lightning-kontakt kompatibel med AppRadio Mode Firmware uppdatering för iphone med Lightning-kontakt kompatibel med AppRadio Mode Uppdateringsinstruktioner för navigeringsmodeller: AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT och AVIC-F8430BT som har uppgraderats

Läs mer

Innehåll Uppgifter ipad utbildning

Innehåll Uppgifter ipad utbildning Datum: 2015-03-09 Innehåll Uppgifter ipad utbildning ipad 1. Knappar 2. Hemskärmen & appar 3. Visa öppnade appar 4. Ordna appar 5. Skapa/ta bort mapp 6. Lägga till en app på ipaden 7. Ta bort en app på

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

Dina barns närvaro på Hjärntorget

Dina barns närvaro på Hjärntorget Dina barns närvaro på Hjärntorget Från och med vårterminen 2014 har vi fått en ny närvarofunktion på Hjärntorget. Lärarna rapporterar in barnens närvaro direkt på lektionen och du kan själv gå in och se

Läs mer

Användarhandledning - Introduktion till användning av Bb/WebCT för lärare och övrig personal

Användarhandledning - Introduktion till användning av Bb/WebCT för lärare och övrig personal Bengt Nykvist 1 Användarhandledning - Introduktion till användning av Bb/WebCT för lärare och övrig personal 1 Bengt Nykvist 2 Innehåll 1 OM BB/WEBCT... 3 2 ANVÄNDARHANDLEDNINGAR, ATT KOMMA IGÅNG MED BB/WEBCT...

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln)

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Först publicerad: 1 aug 2014 Senast ändrad: 1 aug 2014 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

IBM SmartCloud for Social Business. IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok

IBM SmartCloud for Social Business. IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok IBM SmartCloud for Social Business IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok IBM SmartCloud for Social Business IBM SmartCloud Engage och IBM SmartCloud Connections Användarhandbok

Läs mer

Verktygen i Fronter, för lärare

Verktygen i Fronter, för lärare Verktygen i Fronter, för lärare Denna manual beskriver hur man använder verktygen i Fronter och skapar innehållet, t ex nyheter, mappar och forum. 2012-07-18 Innehållsförteckning Hur hittar jag mitt kursrum?...

Läs mer

Utställare på Bokmässan Community

Utställare på Bokmässan Community Utställare på Bokmässan Community Den här guiden är tänkt att hjälpa dig som utställare på Bokmässan att börja använda vår nya Community som ett sätt att kommunicera med besökare och andra aktörer på Bokmässan.

Läs mer

Kort om Moodle baskurs 1

Kort om Moodle baskurs 1 Kort om Moodle baskurs 1 Adress: https://moodle.hanken.fi/ Moodle instruktioner för Hanken lärare sommaren 2014 1 Inloggning: Shibboleth Du kan välja kurs och sedan logga in, eller logga in först och sedan

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 2: Blogg

IT-körkort för språklärare. Modul 2: Blogg IT-körkort för språklärare Modul 2: Blogg Innehåll Gloslista 2 Logga in på bloggen (punkt 1-3) 3 Skapa och redigera sidor och undersidor (punkt 4 och 5) 4 Infoga dokument (punkt 6 och 7) 7 Skapa inlägg

Läs mer

OBS! Lägg till planeringsområde

OBS! Lägg till planeringsområde Planering Fronter 19 har en ny planeringsfunktion som gör det enklare för lärare att organisera sin undervisning. Det är enkelt att lägga till valfritt material, oavsett om det ligger på datorn eller på

Läs mer

LÄS E-BÖCKER MED BLUEFIRE READER PÅ IPAD

LÄS E-BÖCKER MED BLUEFIRE READER PÅ IPAD LÄS E-BÖCKER MED BLUEFIRE READER PÅ IPAD Bluefire Reader Manualen går igenom: - Skapa Adobe Konto - Låna en e-bok (text) från Mölndals Stadsbibliotek. Kräver lånekort och pinkod från biblioteket. http://bibliotek.molndal.se/web/arena/e-bocker-barn

Läs mer

Skapa din egen kanal på Youtube

Skapa din egen kanal på Youtube Skapa din egen kanal på Youtube - för dina uppladdade filmer eller som portal som visar din spellista En kanal är en sida som den allmänna publiken kan titta på och som innehåller en användares profilinformation,

Läs mer

LATHUND FÖR PREZI. Sofia Bandelin Digital kompetens och lärande UMU-63505 Maj 2011. Uppgift IIP3.2 Att lära ut program

LATHUND FÖR PREZI. Sofia Bandelin Digital kompetens och lärande UMU-63505 Maj 2011. Uppgift IIP3.2 Att lära ut program Sofia Bandelin Digital kompetens och lärande UMU-63505 Maj 2011 Uppgift IIP3.2 Att lära ut program Prezi är ett webbaserat presentationsverktyg för text, bild och video, ett program som jag kan se mig

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Skapa konto... 4 Startsidan... 4 Att söka med sökord... 5 Sök... 5 Filtrering - vad vill du se för träffar?... 6 Spara filter, lägga till

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar Dela, samarbeta, byt Bruksanvisning för medlemmar Få inbjudan till samarbete Innan du kan börja arbeta i ett samarbete på Nordiska skolnätet måste du först få en inbjudan. Det är din lärare eller den ansvariga

Läs mer

FÖRENINGSKANSLIET. Utbildningsstöd. Användarhandbok Självskydd. 2010-01-29 1 (16) Användarhandbok Instruktör Självskydd

FÖRENINGSKANSLIET. Utbildningsstöd. Användarhandbok Självskydd. 2010-01-29 1 (16) Användarhandbok Instruktör Självskydd Utbildningsstöd Användarhandbok Självskydd 2010-01-29 1 (16) Innehållsförteckning Roller i systemet... 3 Nyttjanderätt... 3 Material... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny... 6 Självskyddskurser... 7 Registrering

Läs mer

Publiceringsverktyget

Publiceringsverktyget Publiceringsverktyget Uppdaterad 2013-11-18 Presentera företaget på mässwebben Inför mässan är det viktigt att du så tidigt dom möjligt uppdaterar din presentation på mässwebben. Många av dina kunder använder

Läs mer

GLOBAL SERVICEANSÖKAN. För återförsäljare

GLOBAL SERVICEANSÖKAN. För återförsäljare GLOBAL SERVICEANSÖKAN För återförsäljare Guide för att komma igång 25 september 2013 Besök www.plantronics.com OBS: Systemet är känsligt för dina webbläsarinställningar. T.ex.: om du har brittiska inställningar

Läs mer

NYA SKRIVBORDET. IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET

NYA SKRIVBORDET. IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET NYA SKRIVBORDET IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET 1. INSTALLERA APPLIKATION Logga in på App Store och installera senaste versionen av Citrix Receiver 1. I App Store, sök upp och klicka på Citrix

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Produktion och distribution av digitala ljudböcker

Produktion och distribution av digitala ljudböcker Produktion och distribution av digitala ljudböcker Kravspecifikation Version 2.3 2014-09-05 Materialet i denna kravspecifikation får användas i andra sammanhang endast efter samråd med Elib. Elib AB Box

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios)

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Moodle på Åsö för lärare

Moodle på Åsö för lärare Moodle på Åsö för lärare När du skapat ett konto på Moodle är det dags att skapa en kurs. Surfa i exempelvis Firefox till: http://asovux.se/~moodle2 Givetvis kan du nå Moodle via Åsö webbsida om du föredrar

Läs mer

Publicera PowerPoint presentationer med berättarröst i din Ping Pong sida

Publicera PowerPoint presentationer med berättarröst i din Ping Pong sida Publicera PowerPoint presentationer med berättarröst i din Ping Pong sida Har du en PowerPoint fil som du vill publicera i Ping Pong? Du kanske har en PowerPoint med inspelad berättaröst som du vill göra

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 Låta andra få veta vad du gör I Microsoft Lync 2010 anges din närvaro automatiskt utifrån dina aktiviteter eller kalendern i Microsoft Outlook, men du kan ange

Läs mer

ecampus min väg till KNX

ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Side nr. 1 Innehåll

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till JU:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer