Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby."

Transkript

1 Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 SAMRÅDSHANDLING Upprättad av byggnadskontoret i september 2015

2 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Till detaljplan K2 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september 2015 Följande gäller inom de områden där nedanstående plan äger giltighet: Förslag till utvidgning av stadsplanen för västra delen av Ryttarhagsområdet K2, Mjölby kommun, fastställd 6 november Denna detaljplan gäller jämsides med ändringen. Gränser Gräns inom vilket tillägg till planbestämmelser ska gälla Inom område där tillägg till planbestämmelser ska gälla gäller följande: Utnyttjandegrad Högsta sammanlagda byggnadsarea inom bostadsfastighet utgör 200 kvm. Placering; Utformning; Utförande Placering För sammanbyggd bebyggelse gäller: Ny huvudbyggnad ska placeras i fastighetsgräns mot angränsande fastighet med samma egenskaper. Tillbyggnad av huvudbyggnad får placeras i fastighetsgräns mot angränsande fastighet med samma egenskaper. Tillbyggnad av huvudbyggnads garagedel som ej angränsar mot fastighet med samma egenskaper får placeras i linje med befintlig garagebyggnad. För ny komplementsbyggnad eller tillbyggnad av komplementsbyggnad gäller minsta avstånd 2 meter till angränsande fastighet med samma egenskaper. Avstånd för nybyggnad eller tillbyggnad av huvudbyggnad och komplementsbyggnad mot allmän platsmark (gata) får inte understiga 6 meter från fastighetsgräns. I övrigt gäller minsta avstånd 4 meter till fastighetsgräns för huvudbyggnad och 2 meter för komplementsbyggnad.

3 För friliggande bebyggelse gäller: Avstånd för nybyggnad eller tillbyggnad av huvudbyggnad och komplementsbyggnad mot allmän platsmark (gata) får inte understiga 6 meter från fastighetsgräns. Tillbyggnad av huvudbyggnads garagedel får ske i fastighetsgräns som ej vetter mot allmän platsmark. I övrigt gäller minsta avstånd 4 meter till fastighetsgräns för huvudbyggnad och 2 meter till fastighetsgräns för komplementsbyggnad. Utformning Högsta tillåtna nockhöjd är för huvudbyggnad är 8 meter Högsta tillåtna byggnadshöjd för komplementsbyggnad är 3,5 meter Varsamhet Taktäckning på huvudbyggnadens bostadsdel ska vara tegelröda takpannor. Fasadmaterial på huvudbyggnadens bostadsdel ska vara rött eller gult tegel i bottenvåning och stående täckmålad träpanel i gavelrösten. Administrativa bestämmelser Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vinner laga kraft. Upphävda bestämmelser Genom detta tillägg till detaljplan K2 upphävs följande bestämmelser: 2 Mark som inte får bebyggas Med punktprickning betecknad mark får inte bebyggas. 3 Byggnadssätt På med S betecknat område skall byggnad uppföras i gräns mot granntomt där sådan gräns finns i området. Byggnad får dock uppföras indragen från gräns mot granntomt, om detta prövas vara förenligt med ett prydligt och ändamålsenligt bebyggande av kvarteret. 4 Våningsantal Mom.1. På med romersk siffra betecknat område får byggnad uppföras med högst det antal våningar som siffran anger. Mom. 2. På med n betecknat område får vind inte inredas utöver angivet våningsantal.

4 Tillägg till PLANBESKRIVNING Till detaljplan K2 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september 2015 Handlingar Handlingarna består av tillägg till plankarta, tillägg till planbeskrivning, tillägg till genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning (bifogas ej) samt behovsbedömning MKB. Ändringens syfte och huvuddrag Syftet med planändringen är att ge utökade byggrätter och möjlighet till utbyggnad för berörda fastigheter på ett sätt som bibehåller områdets karaktär. Planändringen syftar även till att göra befintliga byggnader planenliga. Ändringen aktualiserar och uppgraderar gällande plan men ändrar inte huvudsyftet. Detaljplaneändringen Detaljplaneändringen består i att bestämmelse om byggrätt införs och sätts till 200 kvadratmeter. Ändringen medför även att mark som inte får bebyggas (så kallad prickad mark) utgår inom markerat område och ersätts av placeringsbestämmelser för ny huvudbyggnad, nya komplementsbyggnader samt tillbyggnad av befintliga huvud- och komplementsbyggnader. Observera att där huvudbyggnad och komplementsbyggnad är sammanbyggda, så räknas komplementsbyggnaden som en del av huvudbyggnaden. Möjlighet till inredd vind tillskapas för fastigheter där förbud mot vindsinredning tidigare gällt. De byggnader som innehåller ett plan samt en till bostad inredd vindsvåning, betraktas enligt nuvarande definition på avgränsning mellan vind och våning som bebyggelse i två våningar. Därmed överensstämmer inte detaljplan och bebyggelse avseende antal våningar i denna del. Planbestämmelsen om att byggnad får uppföras i ma en våning tas bort. Planbestämmelsen i underliggande plan om högsta byggnadshöjd 4,5 meter för huvudbyggnad kvarstår och kompletteras med bestämmelse om högsta nockhöjd för huvudbyggnad på 8 meter. För komplementsbyggnad införs bestämmelse om högsta byggnadshöjd på 3,5 meter. Endast områden planlagda för bostadsändamål berörs av ändringen.

5 Tidigare ställningstaganden För området gäller detaljplan: Förslag till utvidgning av stadsplanen för västra delen av Ryttarhagsområdet K2, fastställd 6 november Planområdet omfattar en areal på ca 15,5 ha. Planen består till största del av sammanbyggda hus som uppförs i gräns mot granntomt eller indragen från gräns om detta prövats lämpligt. Även ett mindre antal friliggande hus förekommer. Eploateringsbestämmelser saknas. Högst en våning är tillåten. Inom vissa kvarter får vind inte inredas. Högsta byggnadshöjd är 4,5 meter. Prickmark (område som inte får bebyggas) mot gator och omgivande parkmark är relativt omfattande. Längs planområdet västra gräns finns bullervall uppförd. Förslaget till tillägg för detaljplan strider inte mot gällande översiktsplan för Mjölby kommun, antagen av kommunfullmäktige 2011, eller Länsstyrelsens granskningsyttrande för översiktsplanen. Kommunala beslut i övrigt I samband med hantering av bygglovsärenden för fastigheterna Viringe 13 och 14 beslutade byggnads- och räddningsnämnden, , att prioritera en utredning om att ändra de för området gällande planbestämmelserna, för att inom nuvarande detaljplaneområde åstadkomma en mera anpassad tomtyta med hänsyn till omgivning, dagens byggnadskultur och behov. Fastigheterna ligger inom södra delen av Ryttarhagsområdet, detaljplan K3.

6 uppdrog byggnads- och räddningsnämnden till byggnadskontoret att ta fram en planutredning för att utreda hur gällande detaljplaner K2 och K3 inom Ryttarhagen kan moderniseras, främst med avseende på mark som inte får bebyggas, så kallad punktprickad mark. Förutsättningar och förändringar Bebyggelseområden Bebyggelsen är relativt tät inom området. Den sammanlagda nuvarande byggnadsarean varierar mellan m 2. De flesta fastigheter har en sammanlagd byggnadsarea mellan m 2. Gaturummen är relativt vida med breda gator och stora vändplatser. Häckar avgränsar i allmänhet kvartersmarken mot gatorna. Nuvarande sammanlagda byggnadsareor per fastighet som berörs av planändringen Taklutningen är generellt sett relativt låg. I de fall där vind har inretts förekommer dock taklutningar upp mot 45 grader. Bostadshusen har täckning av röda betongtakpannor. Dessa har med åren mörknat till rödbrun kulör. Den röda takkulören förhöjer intrycket av området på ett positivt sätt. Bebyggelsens bostadsdelar har tegelfasader i bottenvåningarna och gavelrösten av täckmålad stående träpanel. Garagedelarna har generellt plana tak och fasader av täckmålad träpanel.

7 Sammantaget har bebyggelsen i området sådana kvaliteter beträffande placering, takmaterial och kulör samt fasadmaterial att varsamhetsbestämmelser för att bevara områdenas karaktär bedöms motiverat. Bestämmelser beträffande tegelröda takpannor och fasadmaterial i tegel och gavelrösten i stående träpanel föreslås införas. Byggnadernas placering Den omfattande prickmarken, där byggnad inte får uppföras, tas bort och ersätts av placeringsbestämmelser som är olika utformade beroende av fastigheternas läge mot granntomt och allmän plats samt den nuvarande bebyggelsens utformning. För sammanbyggda hus får tillbyggnad av huvudbyggnaden, eempelvis i form av uteplats eller garage, ske i den fastighetsgräns där husen är sammanbyggda. Mot den fastighetsgräns där huvudbyggnader inte är sammanbyggda får huvudbyggnadens garagedel byggas ut i linje med befintlig garagebyggnad (grön linje i illustration nedan). I övrigt får ej någon ny del av huvudbyggnaden placeras närmre närmare fastighetens gräns än 4 meter. Varken ny komplementsbyggnad eller tillbyggnad av komplementsbyggnad får placeras närmre någon fastighetsgräns än 2 meter. Längs förgårdsmark får ingen ny byggnad placeras närmare fastighetsgräns än 6 meter. Se även illustrationseempel nedan. Illustrationseempel över placeringsbestämmelsernas konsekvenser, sammanbyggda hus

8 För de friliggande husen får tillbyggnad av huvudbyggnadens garagedel ske i en fastighetsgräns mot en grannfastighet. Längs förgårdsmark får ingen ny byggnad placeras närmare fastighetens gräns än 6 meter. Mot övriga gränser är det minsta avståndet 2 meter för komplementsbyggnader och 4 meter för huvudbyggnaden. Se illustration nedan. Illustrationseempel över placeringsbestämmelsernas konsekvenser, friliggande hus Natur Inga områden med höga naturvärden finns uppmärksammade inom området. Sedan området eploaterades har vätligheten inom den allmänna platsmarkens parkytor fått utvecklas fritt. Parkmarken innehåller idag ett grönområde med mycket varierad vätlighet med tallar, lövträd, buskar och örter. Marken används för de boendes rekreation. Ingen förändring av allmän plats planlagd som parkmark föreslås. Dagvattenhantering De utökade byggrätterna medför att andelen hårdgjord yta tillåts öka, vilket får konsekvenser för dagvattensystemet. En beräkning av flöden då samtliga utökade byggrätter teoretiskt utnyttjas har genomförts. Resultaten visar att kapaciteten i befintligt system är tillräcklig. Inga nya åtgärder föreslås. Radon Radonmätningar har ej utförts i samband med planändringen. Bland de radonmätningar som finns registrerade hos Miljökontoret på Mjölby kommun överskrids inte Folkhälsomyndighetens riktvärde för inomhusluft i något av fallen. Radonmätningar rekommenderas i samband med utbyggnad, vilket respektive fastighetsägare ansvarar för. Buller Den kommunövergripande bullerkartering för trafikbuller som har tagits fram under år 2015 indikerar att bebyggelse på vissa fastigheter är utsatta för höga bullernivåer. Källor till bullret

9 är främst vägtrafiken på E4:an men även från Ryttarhagsleden. Någon särskild bullerutredning har inte gjorts i samband med planändringen. Utdrag ur trafikbullerkartering för Mjölby kommun, avseende dygnsekvivalenta värden från sammanvägt väg- och spårtrafik. Byggnader på fastigheter som berörs av höga bullernivåer (55-60 dba) är belägna i kvarteren Ättekullen, Hornyan, Trindyan, Båtyan och Spetsyan. Beräknade värden från bullerkarteringen gäller vid 2 meter över marknivå. Förbudet att vindsvåning inte får inredas föreslås tas bort. Ändringen har bedömts förenlig med gällande lagstiftning om trafikbuller då fastigheterna i gällande detaljplan redan har prövats lämpligt för ändamålet bostäder. Krav på utformning för att klara gällande riktvärden för buller inomhus kommer att prövas i samband med bygglov. Gator och trafik Området har två in- /utfarter mot Ryttarhagsleden: Dels från Domarringsgatan samt från Båtygatan. Skyltad hastighet på Ryttarhagsleden är 70 km/h. Enligt befintliga riktlinjer för vägars och gators utformning är minsta godkända siktlängd för aktuell hastighet 125 meter. Riktvärdet klaras vid båda utfarterna. Det finns även en rekommenderad siktlängd på 165 meter, som uppfylls vid Domarringsgatan och vid Båtygatan norrut men ej för Båtygatan söderut. Mjölby kommun planerar att undanröja viss vätlighet vid denna utfartspunkt för att rekommenderad siktlängd ska nås. Åtgärden föranleder ej någon förändring av gällande plan.

10 Kulturhistoria och fornlämningar Kända fornlämningar förekommer i anslutning till planområdet, bland annat vid Kungshögarna öster om planområdet samt hällristningar stra väster om kvarteret Flintyan. Fornlämningar kan finnas inom allmän platsmark i området. Eftersom planändringen endast innebär förändringar inom befintlig kvartersmark har en arkeologisk utredning ej bedömts nödvändig. Om något av arkeologiskt intresse skulle påträffas i samband med schaktning ska anmälan genast göras till länsstyrelsens kulturmiljöenhet. Medverkande tjänstemän Denna planbeskrivning har upprättats av fysisk planerare Mikael Sonesson i samarbete med planarkitekt Jesper Borgström. Börje Mathiasson, Formiloge AB, har varit kommunens konsult i arbetet.

11 Tillägg till GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Till detaljplan K2 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september 2015 Organisatoriska frågor Genomförandetid Genomförandetiden för den underliggande detaljplanen har gått ut. Den nya genomförandetiden sätts till fem år och gäller endast ändringen. Ekonomiska frågor Planavgift Planavgift tas ut i samband med bygglovsprövning. Fastighetsrättsliga frågor Fastighetsbildning, gemensamhetsanläggning m.m. Planförslaget föranleder ej någon förändring när det gäller fastighetsindelningen. Medverkande tjänstemän Denna genomförandebeskrivning har upprättats av fysisk planerare Mikael Sonesson i samarbete med planarkitekt Jesper Borgström. Börje Mathiasson, Formiloge AB, har varit kommunens konsult i arbetet.

12 Påverkas ej Kan påverkas BEHOVSBEDÖMNING - MKB Till ändring av detaljplan K2 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september 2015 Denna checklista utgör arbetsunderlag för att bedöma behovet av en miljöbedömning samt för att avgränsa vilka typer av miljöåverkan som behöver bedömas. Bedömningarna är preliminära. Ny kunskap som tillförs planarbetet kan innebära att bedömningarna i denna checklista måste omvärderas. Synpunkter Kommentarer GÄLLANDE REGLERINGAR OCH SKYDDSVÄRDEN Förordnanden/skydd Riksintressen Nordväst om planområdet finns E4 som utgör ett riksintresse för kommunikationer. Borttagande av prickmark för att möjliggöra ytterligare bebyggelse närmare E4 bedöms inte påverka riksintresset i och med att bebyggelsen kommer att utgöra bostadskompletteringar. Naturvårdsprogram Inga områden som tas upp i Mjölby kommuns naturvårdsprogram påverkas av planförslaget Ekologiskt känsliga områden Fornlämningar Planförslaget avser endast förändringar inom befintlig kvartersmark. Fornlämningar finns i närområdet och kan finnas inom allmän platsmark i planområdet. Skyddsavstånd Gällande detaljplan innebär genom bebyggelsens placering att ett skyddsområde har skapats mot E4 och Svarvaregatan. MILJÖEFFEKTER Mark Luft och klimat Vatten Utökade byggrätter innebär viss ökning av

13 Vegetation Djurliv hårdgjord yta, vilket kan påverka hanteringen av dagvatten. Landskapsbild / Stadsbild Områdets karaktär och skala kan påverkas genom möjliggörandet av på- till- och komplementbyggnader. Detta hanteras genom bestämmelser om placering, utformning och varsamhet. Miljöpåverkan från omgivningen HÄLSOEFFEKTER Utsläpp Förändringarna bedömsinte medföra att luftkvaliteten i området blir oacceptabel. Vibrationer Buller Bostäder inom delar av planområdet är utsatt för bullernivåer över riktvärden för trafikbuller. Krav på bullerskyddad utformning kommer att ställas i samband med bygglov. Ljus Viss inverkan om många fastighetsägare väljer att tillskapa inredd vindsvåning som ger ökad nockhöjd. Sannolikheten bedöms dock som liten. Säkerhet HUSHÅLLNING MED MARK, VATTEN OCH ANDRA RESURSER Mark- och vattenanvändning Naturresurser Utökade byggrätter inom befintlig kvartersmark är positivt för hushållningen med markresurser. Transporter Utökade byggrätter möjliggör för större hushåll i området, vilket kan ge viss trafikgenerering till/från området. Effekten bedöms dock som liten. Rekreation Förslaget om ökad byggrätt påverkar inte närliggande rekreationsområden Närmiljö för boende inom området.

14 Kulturmiljö MILJÖBALKEN 3 & 4 kap om hushållning Utökade byggrätter inom befintlig kvartersmark är positivt för hushållningen med markresurser. Miljökvalitetsnormer Anmälan, tillstånd MILJÖMÅL Planförslaget syftar till att förbättra förutsättningarna för miljömålet God bebyggd miljö. Slutsats om utredningsbehov och avgränsning Den planerade området bedöms inte ge upphov till betydande påverkan på miljö, hälsa eller hushållning med mark, vatten eller andra resurser. Någon miljökonsekvensbeskrivning enligt 5 kap 18 PBL och Miljöbalken 6 kap bedöms därför inte vara nödvändig. Medverkande tjänstemän Denna behovsbedömning har upprättats av fysisk planerare Mikael Sonesson.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 SAMRÅDSHANDLING Upprättad av Byggnadskontoret i september 2015 Tillägg

Läs mer

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 ANTAGANDEHANDLING Upprättad av byggnadskontoret i september 2015,

Läs mer

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 ANTAGANDEGHANDLING Upprättad av Byggnadskontoret i september 2015,

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Falls Norra industriområde Mantorp, Mjölby kommun

Ändring av detaljplan för del av Falls Norra industriområde Mantorp, Mjölby kommun Samråd/Underrättelse Tillägg till PLANKARTA Upprättad av byggnadskontroet i november 2014. Följande ändring gäller jämsides med underliggande detaljplan fastställd 1977-07-18. Område där tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för

Bedömning av miljöpåverkan för Bedömning av för detaljplan HOGSTAD 13:1 m fl i Hogstad, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan eller ett program

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1 (6) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för kv. Sofielund och Nordslund Trädgårdsgatan Lessebo samhälle Lessebo

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande.

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande. Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP Halvorstorp TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Plankontoret Upprättad i oktober 2014 ANTAGEN

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten ANTAGANDEHANDLING Dp 82-66 Bil.2 Bilaga 2 Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten Ritningsförteckning över typlösningar för Kv. Tibasten Bk-1: Bk-2: Bk-3: Bk-4: Bk-5: Bk-6 Bk-7:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 DNR: 2014/KS0146 SAMRÅDSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-04-23 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan för Lödöse samhälle i Lödöse kommun av

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

1(5) Dnr: Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

1(5) Dnr: Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(5) 2017-09-21 Dnr: 2017.0073.214 Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl Skruv samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista

Läs mer

Planens syfte och huvuddrag Syftet med planändringen är att, så långt möjligt, anpassa bestämmelserna till rådande förhållanden och behov.

Planens syfte och huvuddrag Syftet med planändringen är att, så långt möjligt, anpassa bestämmelserna till rådande förhållanden och behov. 3 5 4 3 5 5 8 7 9 8 8 6 6 Samhällsbyggnadskontoret Ändring av Detaljplan för GENETA, del 7 inom stadsdelen Geneta i Södertälje Tillägg till PLANBESKRIVNING Arkivnummer: P 595 Dnr. 009-0003-4 Upprättad

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Vårlöken 1

Detaljplan för Vårlöken 1 SAMRÅDSHANDLING 2016-09-14 Dnr: 2016-000467 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Vårlöken 1 Samrådshandling 1(6) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar: Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun Vy visar del av fastigheten med befintligt bostadshus. Tillägg till gällande detaljplan "Förslag till byggnadsplan för fritidsbebyggelse för Kaggebo 2:1, Tjust Eds kommun". Detaljplan för fastigheten Kaggebo

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2014-12-23 Dnr: 2012-0474-204 BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(8) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun Vy visar del av fastigheten med befintligt bostadshus. Tillägg till gällande detaljplan "Förslag till byggnadsplan för fritidsbebyggelse för Kaggebo 2:1, Tjust Eds kommun". Detaljplan för fastigheten Kaggebo

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1 Antagandehandling Dnr Plan 2012.3 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande stadsplan P 86-1 gäller jämsides med undantag för de bestämmelser som

Läs mer

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1.

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1. 2014-06-24 Sid 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Dnr: 2013/504 Upprättad: 2014-06-24 Laga kraft: 2014-09-22 Ändring av detaljplan för Hörby 42:1 i Hällevik, Sölvesborgs kommun Syfte Ändringen

Läs mer

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-10-30 SBN/2014:27 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Detaljplan för Gredby 1:1, del av Tillbyggnad

Läs mer

Detaljplan för Orrhaga 1:2 i Eksjö stad, Eksjö kommun

Detaljplan för Orrhaga 1:2 i Eksjö stad, Eksjö kommun SAMRÅDSHANDLING 2016-09-14 Dnr: 2016-000468 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Orrhaga 1:2 i Eksjö stad, Eksjö kommun Samrådshandling 1(6) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(5) 2019-08-15 Granskningshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Ändring av detaljplan för fastigheterna Ankungen 1 & 2, Rödluvan 1 & 2, Tingeling 1 samt del av Hovmantorp 6:1 Denna checklista

Läs mer

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun Planbeskrivning Antagandehandling Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun HANDLINGAR -

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(5) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGANDE 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps samhälle

Läs mer

STÄLLNINGTAGANDE/AVGRÄNSNING Ett genomförande av förslaget till tillägg till detaljplan bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan.

STÄLLNINGTAGANDE/AVGRÄNSNING Ett genomförande av förslaget till tillägg till detaljplan bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan. PLAN.2015.2 Fastighet RINGARUMS PRÄSTGÅRD 1:69 BEHOVSBEDÖMNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANENSSYFTE OCH HUVUDDRAG... 1 ALTERNATIV LOKALISERING... 1 STÄLLNINGTAGANDE/AVGRÄNSNING... 1 BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING...

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

(5) SAMRÅDSHANDLING. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län

(5) SAMRÅDSHANDLING. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län 2015-03-05 1(5) SAMRÅDSHANDLING Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län 2015-03-05 2(5) HANDLINGAR Detaljplan fastställd 1976-08-11 - bestämmelser och beskrivning

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2018-11-29 Granskningshandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 DNR: 2014/KS0146 Antagandehandling, UPPRÄTTAD 2015-08-31 JUSTERAD 2015-10-21 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan för Lödöse samhälle

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2019-04-17 Samrådshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheterna Vega och Tor m.fl. Eriksgatan/Baldersgatan Hovmantorps samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län

Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län Samhällsbyggnadskontoret Antagandehandling 1 (7) Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - - Samrådsredogörelse -

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (7) DP 545 MSN 2010/40-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 391 för Grävlingsberg och Söder Grävlingsberg (DP 391)

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Detaljplan för Gummarpsnäset Edshults-Gummar 2:4, 2:9 m.fl.

Detaljplan för Gummarpsnäset Edshults-Gummar 2:4, 2:9 m.fl. GRANSKNINGSHANDLING 2016-11-22 Dnr: 2012-0457 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Gummarpsnäset Edshults-Gummar 2:4, 2:9 m.fl. Granskningshandling 1(6) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Miljö- och byggnadsförvaltningen Behovsbedömning SAMRÅD För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Sida 1 av 7 Behovsbedömning Enligt 6 kap 11 miljöbalken

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Samråds-/Utställningshandling 2010-09-13 1(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(7) 2017-01-13 Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Djurhult 1:31 m.fl Lessebo samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör underlag

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2013-12-20 PBN 2013-000745 018-727 47 52 Detaljplan för Norby 53:11 och Norby 53:4 Tillägg till gällande detaljplan för Norby,

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Behovsbedömning. För tillägg av detaljplan del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313 i Vimmerby stad, Vimmerby kommun, Kalmar län

Behovsbedömning. För tillägg av detaljplan del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313 i Vimmerby stad, Vimmerby kommun, Kalmar län Behovsbedömning För tillägg av detaljplan del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313 i Vimmerby stad, Vimmerby kommun, Kalmar län Behovsbedömning Enligt 6 kap 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING

BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING 2011-08-08 Samrådshandling Dnr. Dnr 2011-0423-205 BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING Ändring av detaljplan för Del av Gamla I12-området, Hantverksområdet i Eksjö stad 1(6) BEHOVSBEDÖMNING/ AVGRÄNSNING Enligt

Läs mer

(6) LAGA KRAFT. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B

(6) LAGA KRAFT. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B 2015-05-25 1(6) LAGA KRAFT Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B 2014-0212 2015-05-25 2(6) HANDLINGAR Detaljplan fastställd 1976-08-11 - bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun

Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun 1 (5) Datum 2013-05-16 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun Tillägg till PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingarna består av:

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

PLANBESTÄMMELSER MED ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Upprättad av plan- och exploateringsenheten, reviderad

PLANBESTÄMMELSER MED ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Upprättad av plan- och exploateringsenheten, reviderad 1(14) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR JÄGAREN 1 m fl (Söderby I) i Salem, Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-72, tillägg till gällande detaljplan nr 82-01 dnr 2007/7 PLANBESTÄMMELSER MED ÄNDRINGAR OCH

Läs mer

ÄNDRING AV BYGGNADSPLANEBESTÄMMELSER - del 2

ÄNDRING AV BYGGNADSPLANEBESTÄMMELSER - del 2 2016-03-16 Dnr: 2015/3881 Samrådshandling Bilaga 2 Ändring av byggnadsplaner B1, B3, B7, B15, B16, B18, B21 och B25 i Asarum, Karlshamns kommun, Blekinge län ÄNDRING AV BYGGNADSPLANEBESTÄMMELSER - del

Läs mer

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN PL 2011/9,318 0126K-15644 Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser. Detaljplan för Kvarteret

Läs mer

Ändring av detaljplan i Vidingsjö Spl nr 581 för del av Vidingsjö (omr. IX enl. dispositionsplan)

Ändring av detaljplan i Vidingsjö Spl nr 581 för del av Vidingsjö (omr. IX enl. dispositionsplan) Ändring av detaljplan i Vidingsjö Spl nr 581 för del av Vidingsjö (omr. IX enl. dispositionsplan) Planområde S Samrådshandling 2011-12-15 Dnr. Sbn 2011-265 SAMRÅDSHANDLING Sammanfattning av planförslaget

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Prästkragen

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Prästkragen Dp 82-67 Bil.2 Bilaga 2 Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Prästkragen Bk-1: Bk-2: Bk-3: Bk-4: Bk-5: Bk-6 Bk-7: Bk-8a: Bk-8b: Bk-9a: Bk-9b: Bk-10: Ck-1: Ck-2: Ck-3: Ck-4: Ck-5a: Ck-5b:

Läs mer

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Anneli Sundin 2015-3488 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Ändring av detaljplan (ÄDP)

Ändring av detaljplan (ÄDP) Dnr 2014/107 Tillägg till detaljplan för Viks fiskeläge 4:1 m.fl., i Vik, laga kraft vunnen 2005 12 27 Ändring av detaljplan (ÄDP) för Viks fiskeläge 4:7 och 4:39 i Vik, Simrishamns kommun, Skåne län UPPRÄTTAD

Läs mer

Syfte Ändringen syftar till att upphäva tomtindelningen för fastigheterna Holland 3 och Holland 6 för att möjliggöra en ny fastighetsreglering.

Syfte Ändringen syftar till att upphäva tomtindelningen för fastigheterna Holland 3 och Holland 6 för att möjliggöra en ny fastighetsreglering. 2014-10-14 Sid 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Dnr: 2013/611 Upprättad: 2014-06-24 Laga Kraft: 2014-10-13 Ändring av detaljplan för HOLLAND 3 och 6 i Sölvesborgs stad, Sölvesborgs kommun

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Ändring genom tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Assmundtorp 9:1 (LB33), i Lerums kommun Tillägg 1 Planbeskrivning - samrådshandling

Ändring genom tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Assmundtorp 9:1 (LB33), i Lerums kommun Tillägg 1 Planbeskrivning - samrådshandling KS15.508 Ändring genom tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Assmundtorp 9:1 (LB33), i Lerums kommun Tillägg 1 Planbeskrivning - samrådshandling Sektor samhällsbyggnad Plan- och exploateringsenheten

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN DNR 2013/323 Gällande detaljplan. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Rud 4:181 (laga kraft 2000-05-26) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2014-09-09 ANTAGEN AV KS 2014-10-07

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-02-28 SBN/2017:377 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Samrådshandling Ändring av detaljplan för Mälarbaden,

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter SAMRÅDSHANDLING 2015-09-08 Dnr: 2014-0331 Illustration: White arkitekter BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. SAMRÅDSHANDLING 1(7) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Läraren 11. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn.

Läraren 11. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn. Berörd fastighet: Läraren 11 i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standardförfarande enl. 5 kap 7 PBL Diarienummer: 2016/00501

Läs mer

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 1(10) PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 2(10) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med planförslaget är att möjliggöra för att, på fastigheten Ärlan 1, sammanbygga bostadshuset med friggeboden

Läs mer