LOVELIEST 2014 PORTRÄTT FRÅN FOTOKURSEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LOVELIEST 2014 PORTRÄTT FRÅN FOTOKURSEN"

Transkript

1 LOVELIEST 2014 PORTRÄTT FRÅN FOTOKURSEN

2 Handledande lärare: Virpi Westman Ombrytning: Miro Johansson Gymnasiet Lärkan

3 Jannika Lapveteläinen Olivia Gripenwaldt Ida Kukkonen Martina Rosenlew Mette Bergh Elvira Ehrnström Isabelle Lindholm Jessica Nygård Linda Hannus Karolina Grundström Saga Brummer Lilja Liimatainen Salla Snabb

4 Jannika Lapveteläinen Jag fick min första kamera när jag var sju år och det var en engångskamera som man bara kunde ta ungefär femtio bilder med. Jag tyckte det var jätteroligt att fotografera med den och jag funderade inte så mycket på vad jag skulle ta fota utan använde ganska snabbt upp kameran. Några år senare fick jag en liten digitalka mera som jag hade några år och jag hade den för det mesta med på resor. För två år sedan fick jag en systemkamera som jag tycker jättemycket om. Jag började fotografera mera, inte bara på resor. Jag tycker mycket om att fotografera för att man får minnen av speciella stunder. Jag brukar inte fotografera i området där jag bor, så det var roligt att göra det på fotokursen och att märka att man inte behöver gå så långt för att få fina bilder.

5

6 Olivia Gripenwaldt Ibland säger jag att fotografering är min hobby. Jag skulle mer än gärna villa påstå att det är så också, men då skulle jag ljuga för det är nog inte riktigt sant. Jag skyller på min lathet. Någon borde beordra mig att ta bilder så skulle jag kanske få något gjort. Men då jag för en gångs skull tar upp kameran och gör något är det verkligen kul! Det roligaste är kanske att se hur man själv utvecklats, hur bilderna som jag för ett år sedan tyckte att var jättebra, i dagens läge är mycket sämre. Det är en märklig känsla att upptäcka att jag verkligen lärt mig något från de tiderna då jag tog bilder med en dålig mobilkamera och pocketkamera med automatinställningar jämfört med idag. Att ta en bild som först ser förskräcklig ut, trycka på några knappar och sedan ha ett helt annat, betydligt bättre, resultat känns helt enkelt otroligt kul! Nästa steg är väll bara att våga visa bilderna.

7

8

9 Ida Kukkonen Jag har alltid tyckt om att fotografera. Jag fick min första kamera när jag var 3 år gammal, och har allt sedan dess tyckt om att fotografera min familj, naturen och djur. Det bästa enligt mig är att fotografera på resor, eftersom man kan föreviga saker man inte upplever varje dag. Mitt favorit ställe var Hawaii för att färgerna var där var så fina. Under kursen hittade jag flera tidigare okända inställningar på min kamera. Då vi tog porträtten kämpde vi länge med ljussinställningar, då vi ville ta fotografierna utomhus och efter solnedgången. Det tog en stund, och trots att jag inte är fullständigt nöjd med resultatet, så hittade jag slutligen de rätta inställningarna och de sista bilderna vi tog, var betydligt bättre än de första.

10

11 Martina Rosenlew Enda sedan jag var liten har fotografering fascinerat mig. Jag minns hur jag blev otroligt avundsjuk då min syster fick en digitalkamera och fick lära sig att fotografera. Ett par år senare var det min tur. Jag hade en lien röd pocket kamera som jag älskade och hade med mig mest hela tiden. Då jag fotograferar vill jag fånga ögonblicket. Mitt favorit objekt är hästar. Problemet med dem är att de alltid rör på sig. Porträtt bilden berättar en hel historia och beskriver väldigt bra de tre senaste åren i mitt liv. Hästen på bilden är min egna och med henne har vi gått via helvete till att sväva på ljusröda moln. Genom bilden ville jag visa både hästflickan i mig och den vanliga flickan som kan klä sig i annat än smutsiga stallkläder. Att vara hästflickan har varit en stereotyp som jag har kämpat med i hela mitt liv, men på sistone har jag börjat förstå att det är en del av mig som jag varken kan, eller ska gömma.

12 Mette Bergh Stormens prinsessa Min porträttbild visste jag inte ännu på fotograferingsdagen om jag skulle ta en bild vid havet eller något hästrelaterat, två saker som står mitt hjärta väldigt nära. Till slut blev det havet jag valde och klädde på mig min klänning och ställde mig vid ett stormande hav. Detta gav en kontrast jag tycker mycket om, en prinsessa vid ett stormande hav, vilket beskriver mig perfekt. Jag blir kallad prinsessan så ofta att det har blivit ett smeknamn och då jag seglar en del och rör mig mycket vid havet så ville jag ha det på min bild.

13

14

15 Elvira Ehnström Gång på gång har jag lovat mig själv att jag inte skall göra det. Jag skall inte frysa, bli snuvig, huttra och lida, bara för att få ett bra foto. Men trots att jag varje gång säger att det inte är värt det, så överröstar ändå fotografierna och resultaten dessa tankar. Jag började på allvar fundera över foto och fototeknik för några år sedan när min pappa skaffade sig en ny kamera. Före det hade jag mest stått framför kameran, eller på måfå knäppt bilder med någon halvdålig fickkamera. När jag inte fotograferat på en tid börjar tecknaren och målaren i mig tänka: foto är bara som att måla fast det går mycket snabbare och är mycket lättare!, men då jag pånytt dammar av kameran minns jag hur mycket det egentligen krävs för att få en riktigt bra bild. Då märker jag också hur mycket turen spelar in, åtminstone då man fotograferar människor som inte medvetet poserar.

16 Isabelle Lindholm Jag ville ha en porträttbild med kontraster, och som tar fram min mer feminina sida. Kontrasterna förs fram genom mitt färggranna nagellack i den annars rätt gråblåa bilden, och klänningen jag har på mig fick mig att känna mig mer feminin än vanlig. Det fixade håret, klockan, armbandet och ringen gjorde att kontrasten till den tall bevuxna havsmiljön blev betydande. Jag ville få in något speciellt i bilden, där av den överraskade minen.

17

18

19 Jessica Nygård Fotograferig har under de senaste åren blivit ett sätt för mig att konkretisera de idéer och tankar som jag har. Jag är i mitt element bakom kameran där jag får styra och ställa som jag själv vill. Fotografering är som en egen värld och ofta ger den det avbrott som man behöver från vardagen. Många av mina bästa minnen har blivit till under gånger då man varit ute och fotograferat med vänner. Själv tycker jag om nattfotografering för det ger en helt unik stämning i bilderna och man har möjligheter att använda sig av många olika tekniker.

20

21 Linda Hannus Det har varit intressant att för första gången jobba med systemkamera och photoshop. Jag tycker dock att man kan åstadkomma bra bilder med billigare hjälpmedel också. Jag gillar att på min nokia n8 ta foton eller ladda ner bilder från nätet och editera dem på telefonens bildbehandlingsprogram. Det ger inte samma effect som norggrannt photoshoppande i timtal, men det är jag heller inte så intresserad av just nu. Enkelt kan man ändra ett ansikte eller landskap på ett dramatiskt sätt med nästan vilket program som helst. Den stilen har jag hållit mig till under den här kursen också. När man tar ett foto ser det mer eller mindre ut som i verkligheten, vilket är lite tråkigt, det är mycket mer spännande att ändra på det. Under den här kursen har jag lärt mig att se mig omkring på ett annat sätt och inse vilka möjligheter jag har att ta fina bilder i min omgivning. Tyvärr har jag inte en bra kamera med mig hela tiden, men man måste ju leva livet och inte bara fota det.

22 Karolina Grundström Jag har ända sedan jag varit liten gillat att fota, jag fick min första analoga kamera till 9 årspresent och efter det har jag haft ett flertal olika sorters kameror som t.ex. polaroid-, pocket-, lomografi- och vanlig systemkamera. Jag har också använt min telefons kamera som ett ordentligt fotoverktyg eftersom nutidens kameror på telefonerna är mycket bra. Med hjälp av enkla fotoredigeringsprogram kan man få till stånd riktiga konstverk på telefonen.

23

24

25 Saga Brummer Det har alltid funnits kameror och fotograferande i mitt liv. I vår familj ska allting och alla alltid fotograferas. Det bästa som fanns när jag var liten var att få låna morfars eller farfars analoga kamera. När jag var tolv fick jag min första egna digitala kamera, gick en fotokurs, och började fotografera mera på egen hand. Några år senare skaffade jag min första systemkamera. Just nu fotograferar jag dagligen, med telefonen, men det känns ändå som om jag inte fotograferar lika mycket som jag skulle vilja göra. Med kameran i hand känns det som om välden stannar till, och man uppfattar sådant som i vanliga fall inte hinner göra.

26 Lilja Liimatainen När det kommer till fotografering, tycker jag mest om att fota djur och natur. Fotografering är en av de saker jag gör mest på min fritid för att det är väldigt avslappnande och kreativt, kreativt arbete gör att jag för en god känsla inom mig. Speciellt om jag är på en resa har jag svårt att låta bli kameran och bara njuta av landskapen, då ja vill spara bilderna just från den stunden så att jag kan visa dem för mina vänner och släktingar, och visa dem hur ljuvligt det har varit.

27

28

29 Salla Snabb När det kommer till fotografering, tycker jag mest om att fota djur och natur. Fotografering är en av de saker jag gör mest på min fritid för att det är väldigt avslappnande och kreativt, kreativt arbete gör att jag för en god känsla inom mig. Speciellt om jag är på en resa har jag svårt att låta bli kameran och bara njuta av landskapen, då ja vill spara bilderna just från den stunden så att jag kan visa dem för mina vänner och släktingar, och visa dem hur ljuvligt det har varit.

30

31

32 Digitalfotokurs Gymnasiet Lärkan Stormyrvägen Helsingfors

Bröllopspriser 2015-2016

Bröllopspriser 2015-2016 LOVE BY Emelie Ohlsson Bröllopspriser 2015-2016 Det finns fotografer som vet hur man tekniskt hanterar en kamera, sedan finns det fotografer som också är konstnärer som har en förmåga att fånga de där

Läs mer

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 Viveka Gardahl, Ann Helen Bengtsson, Martina Eriksson, Eva Fresk, Helga Gudding Östman, Hans Karlsson, Sara Karlsson, Gunilla Karlström, Lennart Melin, Anette

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle you can 2 Vår resa börjar Surfs up! Dags för surflektioner Fördelen med digitala systemkameror Byt objektiv, se allt på ett annat sätt Med utbytbara objektiv

Läs mer

Workshop 00:Almestrand Nina Söderström Malin Sörman Maria Hager Under åren 1999 2000 genomförde jag min andra fotografiska workshop på ett behandlingshem för mammor och deras barn. Hemmets uppgift är att

Läs mer

INFORMATION. Brandwold PHOTOGRAPHY

INFORMATION. Brandwold PHOTOGRAPHY INFORMATION Brandwold PHOTOGRAPHY INFÖR ER PORTRÄTTFOTOGRAFERING TIPS OCH INFORMATION Behöver du en ny professionell bild till Linkedin, mysiga bilder tillsammans med din stora kärlek, är du gravid eller

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2014

PRISLISTA BRÖLLOP 2014 PRISLISTA BRÖLLOP 2014 Vem är Emelie? Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare breddgrader. Jag bor i Sundsvall,

Läs mer

Prislista bröllop 2015

Prislista bröllop 2015 Prislista bröllop 2015 Valet av fotograf Så roligt att ni hittat till mig! Troligtvis har ni kikat runt lite bland mina foton och intresset har väckts tillräckligt för att ni ska vilja kika på mina priser.

Läs mer

sid 34 Kamera & Bild

sid 34 Kamera & Bild sid 34 Kamera & Bild Kornig galleri markus jenemark kärlek och landsbygdsångest Familjen och lilla Hjo är Markus Jenemarks motivvärld. Här hittar han den stämning som hans bilder bygger på. Och här har

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

Kamera&Bild Nr 4. 48 Galleri, Bildbehandlarna

Kamera&Bild Nr 4. 48 Galleri, Bildbehandlarna 48 Galleri, Bildbehandlarna Under utbildningens andra år fick eleverna i uppgift att delta i en klasstävling. De fick en ganska trist bild av en dödskalle och fria händer att göra vad de ville med den.

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten men med en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt till nordligare breddgrader. Med

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

Fotograf Jennifer Karlberg

Fotograf Jennifer Karlberg Bröllopsoffert 2013 Information Det är en stor ära att få uppdraget att fotografera ett bröllop, då detta är en av de största dagarna i en människas liv. Bröllopsfotografering är även något av det bästa

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013 BRÖLLOPSOFFERT 2013 Varje bröllopsfotografering är unik, det som finns kvar efter bröllopet är ringar, minnen & så klart fotografierna. Fotografierna som ni i framtiden kan titta på tillsammans med nära

Läs mer

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran.

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran. BRÖLLOP 2015 Emelie har en professionalism och känsla för fotokonsten som lever upp till allt man söker hos en fotograf. Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder Du skapar magi med kameran.

Läs mer

Nära de vilda djuren. Man måste leva

Nära de vilda djuren. Man måste leva Sydgeorgien November 2009 Kamera&Bild Nr2 Antarktis November 2009 Nära de vilda djuren Med hängivenhet kommer man långt. Ida C Nilsson jobbar till vardags som ekonomiansvarig på en bilfirma, men lägger

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

All you need is love / 11 000 sek. Dreams Come True / 17 000 sek. A Fairytale / 24 000 sek. Happily Ever After / 28 000 sek

All you need is love / 11 000 sek. Dreams Come True / 17 000 sek. A Fairytale / 24 000 sek. Happily Ever After / 28 000 sek All you need is love / 11 000 sek Ett litet paket som fångar stora stunder. Vi hinner med en avslappnad porträttfotografering efter/före vigseln, och ibland finns även tid kvar till familjeporträtt och

Läs mer

Fotodagbok med mobilkamera eller enklare kamera. Här får du träna att ta bilder som har ett sammanhang.

Fotodagbok med mobilkamera eller enklare kamera. Här får du träna att ta bilder som har ett sammanhang. ESVfoto 50p foto uppgift 1 Fotodagbok med mobilkamera eller enklare kamera. Här får du träna att ta bilder som har ett sammanhang. A) Ta minst fem bilder med kameran som beskriver ett skeende, dvs något

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

FAMILJEFOTOGRAFERING. Fine Art

FAMILJEFOTOGRAFERING. Fine Art FAMILJEFOTOGRAFERING Fine Art FÖR DE ÄR BARA SMÅ EN kort period När var du själv med senast på några fotografier med barnen? Du är inte ensam om att känna dig obekväm med att vara framför kameran. Om du

Läs mer

Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen

Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen Vi började med att titta på de klassiska skulpturerna som finns i entréhallen för en kort introduktion av platsen och vad

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

Tallbohovskolan besökte Frankrike

Tallbohovskolan besökte Frankrike Tallbohovskolan besökte Frankrike En grupp elever från Tallbohovskolan och Kulturskola i Järfälla har besökt Frankrike i slutet av november 2012. Syftet är att ungdomar med olika bakgrund möts i en skapande

Läs mer

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se Fokus När man tar en bild är motivet i fokus, ofta är bakgrunden då suddig. Ibland tar det lite tid att få till ett bra fokus, ge inte upp, om du tar kort med mobilen; testa att backa lite och gå fram

Läs mer

Med blicken i spegeln. Mija Renström

Med blicken i spegeln. Mija Renström Med blicken i spegeln Mija Renström WORKSHOP 2011: HANINGE KONSTHALL BLÄCKSTRÅLEUTSKRIFT 110 x 200 cm Mija Renström utforskar i det här projektet relationen mellan bild och självbild. I tre nya verk undersöker

Läs mer

Bröllopsbilder. ett minne för livet

Bröllopsbilder. ett minne för livet Bröllopsbilder ett minne för livet För mig är det viktigt att förmedla en känsla av er och den viktigaste dagen i ert liv. Min ambition är alltid hög jag vill fånga er lycka och kärlek på bild. Det finns

Läs mer

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Systemkamerorna i Nikon 1-serien ger dig ett helt nytt sätt att fånga livet i farten. De erbjuder en perfekt balans mellan kraft och precision i en nätt design så

Läs mer

Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder

Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder Upplevelsen av en landskapsbild är inte samma sak som att uppleva ett landskap på plats. Med de här tio tipsen kanske du ändå lyckas ta med dig upplevelsen

Läs mer

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO VEM ÄR DU? Mellan städerna Oslo och Göteborg finns samhället Tanumshede, där bor en man med sin fru. Mannen har två barn och två barnbarn. Hans namn är Benny Ottosson. Benny är utbildad och har jobbat

Läs mer

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013 BRÖLLOPSOFFERT 2013 Varje bröllopsfotografering är unik, det som finns kvar efter bröllopet är ringar, minnen & så klart fotografierna. Fotografierna som ni i framtiden kan titta på tillsammans med nära

Läs mer

Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN

Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN Larsåke Thuresson har hängt med många celebriteter.foto: Yasmine Winberg. Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN Bob Dylan, The Who och The Beatles. Många skulle ha gått över

Läs mer

Innehåll. 1 Digitalkameran... 7. Redigera bilder... 35. 2 Hämta och visa bilder... 18. Retuschera bilder...57

Innehåll. 1 Digitalkameran... 7. Redigera bilder... 35. 2 Hämta och visa bilder... 18. Retuschera bilder...57 AV EVA ANSELL Innehåll 1 Digitalkameran.... 7 Välja kamera...7 Vad för foton tar du?...7 Vad gör du med fotot?....8 Vill du filma?...8 Vad för kamera behöver du?...8 Kameratyper....9 Kompaktkamera...9

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

NÄRHET OCH L. några omtagningar där brudgummen fick snurra runt med sin brud.

NÄRHET OCH L. några omtagningar där brudgummen fick snurra runt med sin brud. FOT0905-036-041-kicki 09-03-25 11.17 Sida 36 t t ä r t Por d me NÄRHET OCH L Paret hade berättat för Kicki att de träffades i ett flygplan; hon var flygvärdinna och han passagerare. När Kicki gick med

Läs mer

ANTON SVENSSON. Mitt kommunikationspass. Läs här om mig!

ANTON SVENSSON. Mitt kommunikationspass. Läs här om mig! ANTON SVENSSON Mitt kommunikationspass Läs här om mig! Innehåll Om mig 1 Min familj 2 Om autism 3 Så här pratar jag 4 Jag förstår bättre om du.. 5 Jag gillar 6 Jag gillar inte 7 Jag kan 8 Jag behöver hjälp

Läs mer

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 Fotograf Oskar Allerby Jag fotograferar människor och berättelser. Varje person har något unikt att berätta och jag försöker berätta historien. Jag älskar verkligen

Läs mer

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 ÄLSKAD AV PROFFSEN. GJORD FÖR DIG. > ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 en Del SOM ÄR perfekt GÅR DeT ATT DISKUTeRA. ANNAT INTe. Det var, på sätt och vis, inte ens vi som utvecklade

Läs mer

Artisten Eagle-Eye Cherry.

Artisten Eagle-Eye Cherry. Artisten Eagle-Eye Cherry. Kamera&Bild Nr2 Ulf Lundell, artist och författare, fotograferad 1990. Porträttören Utan knussel fångar Ulla Montan en bit av en människas själ i sina porträtt. Hon äger styrkan

Läs mer

Hej, vart beställde du din fotobok? Vilka av alla 50 mm objektiven är bäst?

Hej, vart beställde du din fotobok? Vilka av alla 50 mm objektiven är bäst? Hej, vart beställde du din fotobok? Fujidirekt, men rekomenderar inte dem :/ Bilderna blev mörka och en del bilder tappade färg. Vilka canon objektiv skulle du göra vad som helst för att få? Canon EF 24-70/2,8

Läs mer

Naturpaparazzo. galleri serkan gûnes. säger Serkan Gûnes. Finns ljuset på plats är det upp till fotografen att göra en bra komposition.

Naturpaparazzo. galleri serkan gûnes. säger Serkan Gûnes. Finns ljuset på plats är det upp till fotografen att göra en bra komposition. Tänker landskap Vissa fotograferar helst landskap, andra blom- Naturpaparazzo galleri serkan gûnes Med rätt känsla för ljus, komposition och när ögonblicket är inne gör Serkan Gûnes sina personliga betraktelser

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

sid 34 Kamera & Bild

sid 34 Kamera & Bild sid 34 Kamera & Bild galleri benjamin goss Andas gammalt och nytt Benjamin Goss är fotografen som tjänar sitt uppehälle med digitalkameran, men som älskar det bristfälliga som en trasig storformatskamera

Läs mer

Vad är ett bevarat minne värt?

Vad är ett bevarat minne värt? Bröllop 2014 Vad är ett bevarat minne värt? Vad är den där absolut första kyssen som äkta makar värd? Det är svårt att svara på men det är inte svårt att komma överens om att det är en investering väl

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Kom igång med Disgen 7

Kom igång med Disgen 7 Kom igång med Disgen 7 Lägg till foto Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: bengt@kj2.se Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1 Bengt Kjöllerström 2015-09-05 Modul 7 Lägg till foto Ändra och komplettera

Läs mer

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 (utdrag ur en horsemanshiptränares dagbok) Text: Sven Forsström Foto: Inger Lantz En vinterdag för ungefär ett år sedan ringde min telefon. Som så många andra gånger

Läs mer

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller Prislista 2014 Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller den stora kärleken mellan ett par vid

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Dövforum. Följ vår kamp! Manifestation på Teckenspråk. Regler och tips på Teckenspråk. Info City. Macro fotografen Jenny Karlsson från Skurup

Dövforum. Följ vår kamp! Manifestation på Teckenspråk. Regler och tips på Teckenspråk. Info City. Macro fotografen Jenny Karlsson från Skurup Dövforum Nr 1 2008 Följ vår kamp! Manifestation på Teckenspråk Regler och tips på Teckenspråk Info City Macro fotografen Jenny Karlsson från Skurup 1 I tidningen finns alla artiklar som funnits på Dövforum

Läs mer

Porträttfotografering. Sandra Jensen

Porträttfotografering. Sandra Jensen Porträttpriser 2014 Porträttfotografering Det är det äkta mötet mellan människor och kameran som gör att jag älskar fotografering. Jag tror inte på den allt för arrangerade bilden, utan jag drivs av att

Läs mer

Prislista Porträtt 2015

Prislista Porträtt 2015 Prislista Porträtt 2015 Info Att fotograferas av en fotograf tycker jag skall vara så mycket mer än bara vackra bilder. Det skall vara en upplevelse. Därför planerar jag noga alla mina fotograferingar

Läs mer

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio Jonas foto guide är din guide till att bli bättre fotograf. Den går igenom grunderna i fotografi, hur kameran fungerar och annat bra att veta. Denna guide är inriktad främst för fotografering med digital

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

BRÖLLOP. prislista 2015

BRÖLLOP. prislista 2015 BRÖLLOP prislista 2015 BRÖLLOP Bröllop är något väldigt, väldigt speciellt. Även om jag fotograferat massor av bröllop, så blir jag varje gång tagen av hur tydligt man ser personligheter i alla val som

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

TAPPAT MOTIVATIONEN. Fotoklubben AROS hösten Lundkvist/Nilsson

TAPPAT MOTIVATIONEN. Fotoklubben AROS hösten Lundkvist/Nilsson TAPPAT MOTIVATIONEN Fotoklubben AROS hösten 2018 INGET KUL ATT FOTOGRAFERA!!! 11 TIPS FÖR ATT HITTA MOTIVATION Alla som håller på med någonting kreativt känner nog igen sig i att lusten kan gå lite i vågor

Läs mer

HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON

HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON FÖRSLAG PÅ FRÅGOR OCH AKTIVITETER VAR ÄR MIN KOMPIS? Att Prick blev rädd när Fläck var borta är fullt förståeligt. Att tappa bort sin vän kan skrämma både liten

Läs mer

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran.

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran. BRÖLLOP 2016 Emelie har en professionalism och känsla för fotokonsten som lever upp till allt man söker hos en fotograf. Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder Du skapar magi med kameran.

Läs mer

Bengt Kjöllerström

Bengt Kjöllerström Kom igång med Disgen 5 - blå Lägg till foto Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: bengt@kj2.se Kurs.dis.se Modul 5 Lägg till foto Ändra och komplettera uppgifter. Vilka personer har jag registrerat?

Läs mer

Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10

Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10 Projekt Rapport RaidPlanner Jeanette Karlsson UD10 Abstrakt: Denna rapport handlar om mitt projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklings projekt. Rapporten kommer att ta upp hur jag gått tillväga,

Läs mer

För dig som fyller 14 i år. Konfirmationsdags. Välj mellan flera alternativ!

För dig som fyller 14 i år. Konfirmationsdags. Välj mellan flera alternativ! För dig som fyller 14 i år Konfirmationsdags Välj mellan flera alternativ! evelina carborn Alice kunde vara sig själv Konfirmationen fick Alice Fahlén att stå upp för sina starka åsikter kring feminism

Läs mer

Erik på fest Lärarmaterial

Erik på fest Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Erik ska på fest hos Lea. Erik längtar för han är lite kär i henne. Erik ger en vampyrmask till Lea i present. De äter tårta, glass och godis.

Läs mer

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre search 18 Med lust att upptacka Bengt Tarre har seglat sedan barnsben och alltid lockats av långa distanser och nya platser. Längtan efter äventyr och öppna hav resulterade så småningom i några längre

Läs mer

3d är för dem som vill lära sig nya saker

3d är för dem som vill lära sig nya saker 3d-bild av Sören Larsson. På senare tid har han arbetat mycket med grafikkorts rendering, eller GPU-rendering. En vanlig renderingsprocess tar mycket lång tid, att utveckla rendering med hjälp av grafikkort

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson

Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Bländare = Skärpedjup Slutartid = Öppettid ISO = Förstärkning Hur jag tänker innan jag trycker

Läs mer

Innehåll. Användarstudier. Användarstudier enligt Microsoft. Varför? Aktivt lyssnande. Intervjuteknik. Intervju Observation Personor Scenarier Krav

Innehåll. Användarstudier. Användarstudier enligt Microsoft. Varför? Aktivt lyssnande. Intervjuteknik. Intervju Observation Personor Scenarier Krav Innehåll Användarstudier Johan Åberg johan.aberg@liu.se Intervju Observation Personor Scenarier Krav Varför? Användarstudier enligt Microsoft http://www.youtube.com/watch?v=v_s13 VtPpJQ Aktivt lyssnande

Läs mer

Ljusmålade landskap. Att vandra omkring med kamera och stativ över axeln på upptäcktsresa i ett spännande landskap är för mig höjden av välbefinnande.

Ljusmålade landskap. Att vandra omkring med kamera och stativ över axeln på upptäcktsresa i ett spännande landskap är för mig höjden av välbefinnande. Tylöbäck, Halland. Ljusmålade landskap FOTO OCH TEXT: DAN GÖRANSSON Min fotografiska historia började för 30 år sedan med en systemkamera. Därefter gick jag över till mellanformat och sedan till storformat.

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk AV-nummer 41511tv 3 Mitt Jobb svenska som andraspråk Programvinjett Sanna designer/konstnär /Sanna slipar en möbel, köper blommor, visar upp sina konstverk, målar i en studio./ SANNA designer & konstnär.

Läs mer

Porträtt. för mig är det viktigt att njuta av alla stunder i livet

Porträtt. för mig är det viktigt att njuta av alla stunder i livet Porträtt för mig är det viktigt att njuta av alla stunder i livet jag tycker att vardagen är den viktigaste stunden, det är då som den största delen av livet händer gå inte och vänta på att det skall komma

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

Bröllopsfoto PRISLISTA 2011

Bröllopsfoto PRISLISTA 2011 Bröllopsfoto PRISLISTA 2011 PORTRÄTT 3995 kr VIGSEL 5995 kr Porträttfotografering under ca 1,5 timmar Fotografering under ca 3 sammanhängande timmar Porträttfotografering Vigsel och gratulationer Gruppbilder

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Filip i djurparken. Kapitel 1. Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte. Hajar är farliga.

Filip i djurparken. Kapitel 1. Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte. Hajar är farliga. Kapitel 1 Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte Hajar är farliga. Ju vassare tänder hajen har desto farligare är den. Filip har fotograferat en haj. Filip tycker om att

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Du kollar på en presentation ut av

Du kollar på en presentation ut av Du kollar på en presentation ut av Linnéa Nyängen Sandra Svanlund & Merri Sejfic! Sida 1 Vem uppfann kameran?? Den första som kom på kamera tekniken var Joseph Nicéphore Niépce. Det äldsta bevarade fotot

Läs mer

Bröllop Prislista 2015

Bröllop Prislista 2015 Bröllop Prislista 2015 Bröllopspaket - Brons 3 timmar fotografering Planeringsmöte samt testfotografering 1 st 40 x 50 cm förstoring Tackkort upp till 70 st Samtliga utvalda bilder högupplösta på USB (ca

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

" Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away! " okänd

 Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away!  okänd Prislista Porträtt Info Att fotograferas av en fotograf tycker jag skall vara så mycket mer än bara vackra bilder. Det skall vara en upplevelse. Därför planerar jag noga alla mina fotograferingar så att

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer