Hej, vart beställde du din fotobok? Vilka av alla 50 mm objektiven är bäst?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hej, vart beställde du din fotobok? Vilka av alla 50 mm objektiven är bäst?"

Transkript

1 Hej, vart beställde du din fotobok? Fujidirekt, men rekomenderar inte dem :/ Bilderna blev mörka och en del bilder tappade färg. Vilka canon objektiv skulle du göra vad som helst för att få? Canon EF 24-70/2,8 L USM Canon EF 14/2,8L II USM Canon EF /2,8L IS II USM Canon EF 100/2,8L IS USM Macro Redigerar du i Japp, i Adobe Photoshop CS4. Vilket format och storlek på filerna lämnar du till kunderna vid uppdrag (bröllop exempelvis)?fotograferar du med alternativet Raw JPG fine? et största x 3456 px Jag fotograferar i bara Raw :) Sedan när bilderna är färdigredigerade sparar jag i Jpg. Tycker du att 7D är en bra kamera? finns det några nackdelar? Ja det tycker jag :) Naj... om 7D var en fullformatskamera hade det varit helt underbart! Hur breda är dina bilder i din blogg? 690px. Vilken reflexskärm tror du är mest användbar? Silver/vit. är Canon EF 50/1,4 USM bra? Har inte testat det själv men har hört att det är mycket bra. Vilka av alla 50 mm objektiven är bäst? Av Canon så är det Canon EF 50/1,2L USM skulle jag kunna tro. Hur håller du i ordning på alla dina bilder? T.ex. när du lägger in dom i datorn, lägger du dom i mappar? Är du ordningsam av dig? jag är väldigt ordningsam. Mina bilder från kameran = > 1. Januari, 2. Februari o.s.v ---> Dagens datum :) Mina bilder till bloggen har jag i en mapp. Bilder till hemsidan i en annan. Bilder till Flickr i en annan mapp o.s.v :) Bilder från har jag på en hårddisk och bilder från 2010 har jag på en annan :) hur länge har du hållit på med fotografring? Har fotat sen jag var Vilket objektiv gillar du bäst av / ? vad andvänder du för blixt? Canon Speedlite 430EX II. Hur många objektiv har du? Och vilka sorter? Tre :) Canon EF 50mm f/1.8 II Canon EF mm f/4l USM Tamron 28-75mm f/2.8 vad är RAW? Bilden är i råformat. Om man fotar i Jpg kan kameran lägga på extra färg eller kontrast. Men fotar du i raw läggs inte det på. Du har större redigeringsmöjligheter också med raw. vad heter din kamera och var har du köpt den?

2 Canon EOS 7D. På cyberphoto.se Vad är det bästa motivet du gillar att fotografera? Människor Vilken föredrar du?canon eos 7d eller Canon eos 60d? Vet inte så mycket om 60D :) Men det beror väl på vad man vill ha i sin kamera. 60D har ju en skärm som man kan fälla ut har jag läst. Perfekt om man vill ta bilder på sig själv! ;) hehe. Men läs lite om båda kamerorna, sedan känner du säkert vilken som passar dig bäst. Vilket program använde du ni igen för att göra bildspel? ProShow Producer. Hur får du skärpan så perfekt på ögonen när du fotar självporträtt? Det är lite svårt att sätta fokusen på ögonen när man fotar själv. Men när jag fotar självporträtt ställer jag in skärpan på ansiktet. har du någon fjärrutlösare till din kamera? och isåfall, vad för någon? Japp! Canon RC-1. Vilken photoshopversion använder du? CS4. Hej! jag undrar vart du redigerar dina filmer? Antingen i Cyberlink PowerDirector eller i Adobe Premiere CS4 Vad är dina bästa tips för en som precis har börjat fota i studio? Våga flytta runt på blixtarna och testa olika ljussättningar. studio bakgrunder, vart kan man köpa de? Jag menar om du vet någon säker sida? måste man ha stora läppar för att bli bra på modellbilder? nej. vad hände med MLM task? det lades ner pga att jag och michaela inte har tid. hej! kan inte du lägga upp info om all utrustning du har? Hej Lina! Vilket photoshop skulle du rekomenderna till en amatörfotograf? Adobe Photoshop Elements programmen är väldigt lätta. Men ändå är CS-versionerna riktigt bra, dock är de programmen lite svårare att lära sig. Passar Canon EF 50mm f/1.8 II till alla Canon systemkameror? japp. Vart ändrar man någonstans på Canon EOS 7d om man vill foto med RAW? I menyn, den första kamerasymbolen :) Det står Kvalitet. Skulle du rekommendera ditt L-objektiv? Vilka fotograferingar använder du det till? Jaa verkligen! :D Hästsport, men även porträtt ibland. Vad rekommenderar du för storlek på ett minneskort om man vill ta många bilder och filma i Hd-kvalité? vad har du för minne?

3 Jag har totalt 58GB minne. Mina bilder tar mycket plats också eftersom jag fotar med en kamera som har 18 megapixlar och jag fotar i Raw. Köp ett 16 GB minne, det räcker långt. Vad fick dig att välja den kamera du har? jag valde Canon EOS 7D för att jag ville uppgradera mig. Fast idag ångrar jag mig, för jag skulle ha valt Canon EOS 5D Mark II. Hur stora bilder kan du skriva ut med din där hemma? Har du något tips på sida om man själv vill beställa hem bilder? A4 och små kort :) Crimson.se har jag hört är bra. Vad innebär fullfotmatskamera? om du fotar på ett motiv med fullformatskamera på 50mm blir det du fotar exakt så som det ser ut i verkligheten. Men om du fotar med en 7D (som inte är fullformat och har brännviddsförlängning på x1.6) med 50mm blir egentligen brännvidden 50x1.6=85mm :) Sensorn på en fullformatskamera är mycket större! Har du använt Canon EOS 550D? är det bra filmupplösning i den? jag har testat den lite eftersom min kompis har den :) Har inte direkt testat filmningen i den men har hört mycket bra om filmningen i den kameran. funkar canon 1000d objektiv till canon 7d? japp. Vilket format är det bästa att ha på bilderna, är det raw eller? Ja, jag tycker det. är det filtypen gif man sparar i cs4 när man sparar animationer i Måste man spara i för web o devices? För mig funkar det inte, har jag glömt något? Du måste spara för webben och i gif format :) Det ska funka då. vad tycker du man ska köpa mellanringar eller närbildsfilter? Har provat närbildsfilter och det vill jag inte testa igen, kan jag då säga. Mellanring är bättre, men det är dyrare. Fotar du i RAW format, eller fotar du i Jpeg format, men redigerar i Camera RAW? jag fotar i Raw och redigerar i Camera Raw och photoshop CS4. Vad är det för märke på din fjärrutlösare? Det är en Canon RC-1. Är adobe bridge något som finns i Det är ett eget program. Hej, hur gör du när du filmar ditt photoshop samtidigt som du visar något, gör du det med kameran eller finns det någon speciell inställning för att filma när du jobbar i har ett program som heter CamStudio. Kan man redigera bilder i Camera raw fast de inte är i raw-formatet? Ja det kan man :) Via Adobe Bridge kan man öppna jpeg bilder i Camera Raw. Hej! Jag undrar vilket webbhotell du använder till din hemsida? one.com Vilket program redigerar du dina filmer i?

4 Cyberlink PowerDirector 8. Hej!Vad tycker du man ska ha för inställningar på kameran om man ska fota vatten? Det beror på om man vill frysa rörelsen eller få vattnet att se ut som bomul. Om du vill frysa ska du ha en snabb slutartid :) Och om du vill att det ska se ut som bomul ska du ha en lååång slutartid, och då är det bra att ha stativ. Tycker/tror du att Nikon D5000 är en bra kamera om man är nybörjare? ja det tror jag. Hur ändrar man slutartid på canon eos 500d? Du får ställa in kameran på antingen Tv eller M. Sedan vrider du bara på ratten! Passar objektivet canon EF 50 mm 1.8 till en canon EOS 500D? Yes. Har du något tips om hur man kan få sin blogg upptäckt? Kommentera andras bloggar. Var med i tävlingar. Hur öppnar man camera raw? Jag drar in min RAW-bild i photoshop och då kommer Camera Raw upp. Annars så kan man öppna Camera Raw via Adobe Bridge CS4. När man är inne i Bridge högerklickar man på en bild och sedan väljer man 'Open in Camera Raw. Vad har du för mått mellan inläggen och menyn alltså hur stort är det där emellan? 10px. Vad har du för bredd på menyn och vad har du för bredd på bilderna i menyn? Menyn är 160px och bilderna är 140px. När du sparar bilder för att bara ha på datorn, sparar du dem för webben då eller spara som? spara som. hur bred är din blogg? 900 pixlar. Hur många systemkameror har du? vå :) En 400D och en 7D. Hur ska man veta vilken slutartid man ska ha? Det beror på om du vill frysa en rörelse eller inte. Vill du frysa en rörelse ska du ha minst 1/125 och uppåt. Vad för upplösning/kvalité, eller vad man ska säga filmar du med? Jag brukar filma i 1280px i bredden och 50 bilder i sekunden oftast. Vad är de viktigaste att tänka på när man fotar porträtt utomhus? Att skärpan är på ögonen är viktigt tycker jag. vilket format använder man när man sparar en animation och hur lägger man ut den på bloggen? i GIF :) Jag laddar upp den som vanligt på blogg.se. finns det något billigt teleobjektiv som du skulle tipsa om? Det finns ju billiga som tillexempel Tamron , Tamron , Sigma , Sigma :) Men själv tycker jag inte dem är så bra om man är en person som kräver snabbare objektiv och bättre kvalité.

5 Vad är det för förmulär du använder när du gör omröstningar på din blogg? Man gör dem på :) Man måste registrera sig dock. vad har du för stativ? Manfrotto. Du har väl ett fast objektiv? Vilket har du, har mycket kostade de och vad tycker du om det? Canon EF 50mm f/.18 II - Det är riktigt prisvärt =) Mycket bra! Hej, vad gillar du mäst att fota? Porträtt. Hur brukar du redigera dina bilder? Jag redigerar i Camera Raw... och ibland redigerar jag bilderna i photoshop och då brukar jag använda Curves (Kurvor) mest :) Det beror på hur jag vill ha mina bilder också. Vad heter din skrivare? Canon ip2600. Tror det var allt. Fotar du alltid i RAW- format? ja, det gör jag. Var har du köpt din kamera väska? Expert. vad är det bästa tipset när man ska fota porträtt tycker du? Att placera ögonen någonstanns på övre delen i bilden. vad använder du för ritplatta och för Jag använder Photoshop CS4 :) Min ritplatta heter Wacom Bamboo MTE-450. vad har du förr objektiv till macro foto? Jag använder mitt Canon mm f/4 L USM och min mellanring Canon Extension tube EF25 II. Vad använder du för grejer, skriv gärna kamera, objektv, allt! Canon EOS 400D Canon EF 50mm f/1.8 II Canon EF mm f/4l USM Canon EF-S 18-55mm f/ Canon Extension Tube EF25 II (mellanring) Canon Speedlite 430EX II (blixt) Manfrotto stativ Reflexskärmar - En 80cm 5i1 och en 56cm 5i1 Totalt 24 GB minne Putsdukar

Fotografera. Camera obscura (latin; mörkt rum) COPYRIGHT DAHLQVISTDESIGN 1. Camera Obscura

Fotografera. Camera obscura (latin; mörkt rum) COPYRIGHT DAHLQVISTDESIGN 1. Camera Obscura Fotografera Camera obscura (latin; mörkt rum) Camera Obscura COPYRIGHT DAHLQVISTDESIGN 1 Fransmannen Joseph Nicéphore Niépce var den förste som gjorde en kamera 1826 men det tog åtta timmar att exponera

Läs mer

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips)

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Tyvärr medger inte min tid att svara på frågor via mail eller telefon. Vill du veta mera är du välkommen på någon av mina fotokurser. Kamerahuset

Läs mer

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips)

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Tyvärr medger inte min tid att svara på frågor via mail eller telefon. Vill du veta mera är du välkommen på någon av mina fotokurser. Kamerahuset

Läs mer

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips)

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Tyvärr medger inte min tid att svara på frågor via mail eller telefon. Vill du veta mera är du välkommen på någon av mina fotokurser. Kamerahuset

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

Fotografera produkter som ett proffs

Fotografera produkter som ett proffs Fotografera produkter som ett proffs Hur du får dem att se ut som du vill När du ser rubriken på det här kapitlet kanske du undrar, Varför behöver jag veta hur man tar bra bilder på produkter? Det finns

Läs mer

Vad jag vill med denna kurs är att vi ska använda oss av olika mappar, som gör det överskådligt.

Vad jag vill med denna kurs är att vi ska använda oss av olika mappar, som gör det överskådligt. ORDNING och REDA Jag har inte varit aktiv inom SeniorNet mer än några år, men har träffat flera som haft datorer, som varit minst sagt röriga. Därmed inte sagt att de som ägt dem varit röriga, snarare

Läs mer

Skola: Ljus, del 1 Det befintliga ljuset

Skola: Ljus, del 1 Det befintliga ljuset Skola: Ljus, del 1 Det befintliga ljuset Ljuset är grunden för att kunna fotografera. Vad är ljus, hur uppstår färg, varför ser ljus olika ut vid olika tillfällen, hur tar jag tillvara ljuset vid ett visst

Läs mer

Undvik problem som ett proffs

Undvik problem som ett proffs Kapitel sju Undvik problem som ett proffs Hur du undviker digital huvudvärk Proffs är ute och fotar varje dag. Och när jag säger ute menar jag såklart att de är ute och fotar i studion. Hänger du med?

Läs mer

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips)

Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Mina råd vid val av kamerautrustning (Utrustningstips) Tyvärr medger inte min tid att svara på frågor via mail eller telefon. Vill du veta mera är du välkommen på någon av mina fotokurser. Kamerahuset

Läs mer

Redigera bilder snabbt och enkelt!

Redigera bilder snabbt och enkelt! Redigera bilder snabbt och enkelt! När du ska ladda upp bilder till din hemsida så är det klokt att anpassa bilderna så att dom får rätt storlek och att dom blir så lätta som möjligt i filstorlek. Detta

Läs mer

Att få in bilder i datorn

Att få in bilder i datorn Att få in bilder i datorn 32 Första steget är att skapa bilden och få in den i datorn. Har du en digitalkamera känner du redan till hur man gör. Har du bilder på papper eller film kan dessa skannas och

Läs mer

Visst vill man ha bilder med sig hem från semestern! Men, behövs den nya superdyra kameran? Ska man jaga bilder till varje pris?

Visst vill man ha bilder med sig hem från semestern! Men, behövs den nya superdyra kameran? Ska man jaga bilder till varje pris? Visst vill man ha bilder med sig hem från semestern! Men, behövs den nya superdyra kameran? Ska man jaga bilder till varje pris? Det är frågor var och en måste besvara själva... Men vi kan titta lite på

Läs mer

Köpa dator. Det finns många mellanformer mellan mini och bärbar. De kan mer, men är dyrare.

Köpa dator. Det finns många mellanformer mellan mini och bärbar. De kan mer, men är dyrare. Köpa dator 1 Varför? Jag skall köpa min första dator. Min gamla dator har kraschat eller har fått ett allvarligt fel. Min gamla dator är för klen för nya saker jag vill göra. Jag vill ha en dator till.

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Innehåll. 1 Digitalkameran... 7. Redigera bilder... 35. 2 Hämta och visa bilder... 18. Retuschera bilder...57

Innehåll. 1 Digitalkameran... 7. Redigera bilder... 35. 2 Hämta och visa bilder... 18. Retuschera bilder...57 AV EVA ANSELL Innehåll 1 Digitalkameran.... 7 Välja kamera...7 Vad för foton tar du?...7 Vad gör du med fotot?....8 Vill du filma?...8 Vad för kamera behöver du?...8 Kameratyper....9 Kompaktkamera...9

Läs mer

Tips för en bra redovisning

Tips för en bra redovisning Tips för en bra redovisning Hej på er! Jag heter Antoni och jag får människor att bli bättre på att tala och samtala. Kommunikation alltså. Jag tänkte bjuda på några enkla och effektiva tips på hur du

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk AV-nummer 41511tv 3 Mitt Jobb svenska som andraspråk Programvinjett Sanna designer/konstnär /Sanna slipar en möbel, köper blommor, visar upp sina konstverk, målar i en studio./ SANNA designer & konstnär.

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Frontpage 2002/XP (2)

Frontpage 2002/XP (2) Frontpage 2002/XP Frontpage 2002 eller Frontpage XP som det också kallas är ett hemsideprogram där du inte behöver kunna koda som annars är fallet om man gör en hemsida. Att snabbt, enkelt och snyggt kunna

Läs mer

Så får du perfekt skärpa i dina bilder del 1

Så får du perfekt skärpa i dina bilder del 1 Så får du perfekt skärpa i dina bilder del 1 Skärpning av digitala bilder är för många fotografer synonymt med att använda en oskarp mask precis innan bilderna ska skrivas ut. Men skärpning är så mycket

Läs mer

Du kollar på en presentation ut av

Du kollar på en presentation ut av Du kollar på en presentation ut av Linnéa Nyängen Sandra Svanlund & Merri Sejfic! Sida 1 Vem uppfann kameran?? Den första som kom på kamera tekniken var Joseph Nicéphore Niépce. Det äldsta bevarade fotot

Läs mer

Fotoskolan:Film Så gör du film med systemkameran

Fotoskolan:Film Så gör du film med systemkameran Fotoskolan:Film Så gör du film med systemkameran Med filminspelningsfunktionen inbyggd i systemkameran går det snabbt och enkelt att skifta från stillbild till filminspelning. Och med tillräckligt stora

Läs mer

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Mattias Karlsson Sjöberg, december 2011. Moderskeppet.se Lär dig tänka rätt och använda rätt verktyg för att säkerhetskopiering, datorbyte och hårdiskbyte.

Läs mer

Häng med när jag tittar på hur vi kan använda en skrivare idag och hur den passar in i ett trådlöst nätverk och en mobil livsstil.

Häng med när jag tittar på hur vi kan använda en skrivare idag och hur den passar in i ett trådlöst nätverk och en mobil livsstil. 1 Så här lätt skaffar du dig en egen Trådlös skrivare http://www.omwlan.se/guider/tradlost skrivare.aspx 2011 08 12 Sidor 16 Att börja prata skrivare såhär en bra bit in på 10 talet känns för många kanske

Läs mer

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet.

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet. Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Gör din första fotobok i 10 enkla steg! 1 Välj ut dina bästa foton. Välj ut de bilder du vill använda och placera dem i en separat mapp på datorn

Läs mer

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET DIGITALA MINNEN TRODDE INTE PÅ IDÉEN

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET DIGITALA MINNEN TRODDE INTE PÅ IDÉEN ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS DIGITALA MINNEN FOTO/ MONTAGE: HENRIK JACOBSON MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I EXPRESSEN JUNI 2007 KOMPLETTERANDE En stillbildskamera är bra

Läs mer

Första bevarade fotografiet togs av fransmannen Joseph Nicephore Niepce

Första bevarade fotografiet togs av fransmannen Joseph Nicephore Niepce Fotohistoria Redan under medeltiden (ca 1400-1600) användes camera obscura som rithjälpmedel. Motivet projicerades på papper eller duk och sedan var det bara att kalkera av det. 1826 togs av fransmannen

Läs mer

Adobe Photoshop. Lightroom 5. Från början. Mattias Karlsson Sjöberg. Moderskeppet

Adobe Photoshop. Lightroom 5. Från början. Mattias Karlsson Sjöberg. Moderskeppet Adobe Photoshop Lightroom 5 Från början Mattias Karlsson Sjöberg Moderskeppet Innehåll Mäktigt svartvitt på sidan 88 Lär dig effekten på sidan 122 Innehåll 4 Bläddra 50 Spara förinställningar 96 Boken

Läs mer