AUKTIONSKATALOG SPORTFISKEMÄSSAN 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AUKTIONSKATALOG SPORTFISKEMÄSSAN 2015"

Transkript

1 AUKTIONSKATALOG SPORTFISKEMÄSSAN 2015 LYXFISKEWEEKEND MÖRRUMSÅN VÅREN 2016 Fiskeweekend för fyra personer i Abu's representationsstuga precis vid Mörumsån. Här har bland andra Zlatan och Kungen bott. I paketet ingår: Boende, fiske, mat och dryck för fyra personer - ej alkolholhaltiga drycker. Dessutom ingår valfri fiskeutrustning till ett värde av kronor ur 2015 års katalog Napp och Nytt. UNIK KOMBINATION FRÅN GUIDELINE! FARIO CRS 9 #5 4- delad Nytt öringspö från GUIDELINE och en av årets nyheter. Spöet är byggt på nya Carbon Scrims klingor och är extremt lättkastat, välbalanserat och har en explosiv aktion. Recoil linförare Recoil Single Leg ringar Handtag av bästa portugisisk kork. QUADRA 46 RH Limited Edition En QUADRA 46 RH Limited Edition tillverkad i endast 25 exemplar. Rullen är lätt Olivfärgad och passar klockrent ihop med spöet.

2 EN GUIDAD HELDAGSTUR I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD TILLSAMMANS MED JOHAN BROMAN. En guidad heldags fisketur i Stockholms skärgård för max tre personer. Datum för fisketuren och vad vi ska fiska efter spikar ni tillsammans med Johan. Låneutrustning, låneflytvästar eller flytoveraller ingår. Matsäcken grejar gästerna själva. Mer information om Johans guidade fisketurer, fiskeresor och flugfiskekurser mm hittar man på broman.se VÄLUTRUSTAD FLUGVÄST FRÅN SAMEO, NY MODELL FÖR 2015 Sameo släpper en helt ny fiskeväst 2015 och Älvräddarna auktionerar ut en av de allra första på marknaden. Västen är en extrautrustad version med extra flughållare, peang, badge and reel, flytmedel och hållare, glasögon- /flugtorkningsduk m.m. Hela västen är tillverkad i snabbtorkande material och är designad för maximal komfort, Finns i 3 justerbara storlekar och västarna har massor med finesser som inbyggda retractors, vattentäta mobiltelefonpåsar, magnetiska flughållare m.m.

3 WESTRINS FJÄLLFISKETIPS, SKÄNKT OCH SIGNERAD AV FÖRFATTAREN SJÄLV GUNNAR "GUGGE" WESTRIN Den erfarne fjällräven och flugfiskaren Gunnar Westrins bok där han delar med sig av sina fjällfisketips. Boken är fylld av eggande bilder och gripande text, och som alltid i Westrins böcker lyser miljöengagemanget likt en röd tråd, boken igenom. En bok för fjällvandraren eller för dig som bara vill ha en trevlig lässtund. Boken är skänkt av författaren Gunnar Westrin som dessutom signerat boken. 3- DAGARS LAXFISKE VID JOCKFALL OCH KENGIS BRUK. Med guiderna Lars Munk & Ronny Landin. Fiska efter lax vid de tuffa Jockfall- och Kengisforsen, där laxen är stor och vild. Landin ger er en introguidning vid Jockfall efter ankomst och på kvällen bjuds ni på en ordentlig laxmiddag på restaurangen, som är byggt med utsikt över forsen. Dag två kör ni med Landin till Kengis Bruk, där Munk och Landin guidar er under dagen. Dag tre fiskar ni på egen hand i Jockfall. Ni bor i en 4- bädds stuga under vistelsen. Guidningar, stuga, fiskekort och välkomstmiddag ingår i detta paket. Vinnaren får ta kontakt med Landin efter vinsten, och boka in en tid. Paketet gäller under 2015/16

4 LÅNGHELG VID BLEKINGEKUSTEN Ta chansen och unna dig en långhelg vid den vackra blekingekusten. Du bor mitt i gädd- och laxparadiset. Ett utomordentligt gäddfiske vår höst och vinter och oslagbar vårtrolling efter vandrarlax eller höstens uppväxare på djuprigg. Sandhamn Marine har bidragit ett pris som innefattar boende för 4 personer från onsdag till söndag vid deras fiskecamp. Passa på att boka in dig på någon av de olika former av fiske som campen erbjuder: Gäddfiske på spinn eller fluga med erfarna guider. Eller varför inte pilka torsk eller laxtrolling i världsklass. Om intresse finns går det även att ordna guidning vid Mörrum. Stugorna erbjuder ett trivsamt boende med all nödvändig lyx. I området finns även möjlighet att unna sig ett eller flera mål på restaurangen. Vinnaren kommer själv överens med ansvarig på anläggningen om tidpunkt och gäller under 2015 VISION PIKE- SET Från Fly Dressing - Ett Vision Pike Set, med flugask och 3 st gäddflugor bundna av Niklaus Bauer (Nio fot tredelat, klass 9) Flugfisket efter gädda är förmodligen den genren inom flugfisket som växer snabbast i Skandinavien och Vision vill vara i frontlinjen i denna utveckling. Pike spöet är ett tredelat medium- snabbt starkt gäddspö. Det medföljer en lättvikts grafitrulle med en Big Daddy intermediate fluglina, backing och gäddtafs. Allt är påspolat och du är redo för att på stört tampas med de stora krokodilerna. Setet levereras med en cordura- tub som har plats för att ha rullen kvar på spöet.

5 VISION SILVER- SET Från Fly Dressing - Ett Vision Silver set (havsöring), med en flugask innehållande 6 st Havsöringsflugor Bundna av Daniel Bergman. (Nio fot, fyrdelat klass 7) Visons nya Silver set är utvecklat speciellt för Östersjöns förhållanden men kan naturligtvis användas i många fiskesituationer. I detta set ingår ett helt nyutvecklat, grafitgrått, fyrdelat spö med mediumsnabb aktion. Spöet har aluminiumrullfäste full wells- handtag och fighting butt. Rullen är en svart aluminiumrulle och levereras med påspolad lina, Kust med olivfärgad intermediate- del på tio meter och orange running line med passande tafs. Spöet levereras med en corduratub med plats för att ha rullen kvar på spöet. HAVSÖRINGSGUIDNING I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD Ett heldags havsöringsfiske i Stockholms skärgård tillsammans med Stockholms bästa havsöringsguide - Fredrik Sjöblom. Allt ingår, dvs utrustning, beten, flytoverall, lunch och fika. Startplats: Värmdö Fisket gäller för tre personer

6 HANDGJORD HÅV Håven är tillverkad skänkt av Ulrik Oldberg på håvar.se (Obs håven på bilden är inte densamma som auktioneras ut men enligt Ulrik är det en liknande) BOKPAKET 1 (Fyra böcker) Från Setterns förlag kommer detta bokpaket bestående av: Där fiskestigen slutar. (Owe Landström) Carsten Lorange ett vildmarksöde Med förord av Gunnar Westrin. En fredagskväll i slutet av augusti 1961 hittas en död man i ett tält vid en avlägsen jokk i norra Finland. Utanför tältet ligger ett flugspö och en kastrull utslängda. Några av tältlinorna är lösa. Mannen ligger ovanpå sin sovsäck. Kroppen är utmärglad och de nakna fötterna sargade. Ögonen är öppna men ansiktet fridfullt. I bakfickan har han en bläckpenna. Hans dagbok rymmer kortfattade kryptiska anteckningar och mystiska kartor över guldfynd. Tvärs över sista sidan står skrivet, som om det var hans sista meddelande; det måste vara något fel på kartan. Carsten Lorange Bodalsvägen 45 Lidingö. Flugfiskaren, författaren och vildmarksvandraren Carsten Lorange får några korta notiser i tidningarna. Lidingöbo funnen död i lappmark. Länsman Juhani Lihtonen vid finska polisen slutför sin utredning. Inget brott misstänks. Hans enkla lägenhet töms och städas ur. Ingen bemödar sig om att skriva en dödsruna. Ett år senare hittar några finska scouter en gammal fälttornister nedströms Carstens sista läger. En försenad och misslyckad flaskpost som bara färdats några hundra meter. I den ligger en beskrivning av ett dödligt nödläge och hans sista rop på hjälp. Vad hände Carsten Lorange?

7 Lär dig läsa öringvatten (Dave Huges) Att fiska öring är bland det mest spännande som finns och genom att öka förståelsen för var öringen föredrar att stå och röra sig i olika typer av vatten, kan man radikalt öka chansen till hugg. Det är det den här boken handlar om, att lära sig läsa öringvatten för att bli en bättre fiskare. Öringen försöker hela tiden tillgodose så många av sina behov som möjligt lä i strömmen, skydd från rovdjur och rovfåglar, rätt temperatur och syrehalt och tillgång till mat. Hur den gör det i olika typer av vatten får du lära dig här. Boken är skriven för flugfiskare men öringen uppträder självklart likadant oavsett vilken fiskemetod man föredrar så även spinnfiskare har intressant information att hämta i den här boken. Westrins fjällfisketips (Gunnar Westrin) Författaren Gunnar Westrin har färdats i skogar och på fjäll så länge han kan minnas. Han vet hur det känns att mista ett tält i stormen, hur trevligt det kan vara att få vatten i sovsäcken eller att famnas av vanmakt när de sista tändstickorna sakta flyter bort i strömmen. I den här boken ger Westrin alla de nödvändiga tips som behövs för att din fiskeresa till fjälls ska bli så angenäm som möjligt. Författaren menar att utrustningen ska vara personligt anpassad och inte styrd av modenyckerna. Allt eftersom redskapsindustrin har accelererat har också själva förutsättningarna krympt, den att naturen fortsätter att skändas, nya utgrävningar av vattendrag planeras, allt medan växthuseffekterna grasserar. Spillrorna av den ekologiska helheten måste sparas, vårdas och efterlevas. De viktigaste förutsättningarna för en lyckad fjälltur är att gemytet, trevnaden och kamratskapet finns. Frank Sawyers nymfteknik (Frank Sawyer) Den välkända engelske fiskevårdaren och flugfiskaren Frank Sawyer har fått stor betydelse för fisket med nymf. Här har Nick Sawyer sammanställt en del av farfaderns artiklar och personliga anteckningar som beskriver teknik, fiske och flugbindning. Sawyers böcker Keeper of the stream och Nymphs and the trout har fått internationell erkännelse, men han är nog mest känd som skaparen av Sawyer Pheasant Tail Nymph. Boken är illustrerad av konstnären Thommy Gustavsson, samt med några av Frank Sawyers egna skisser.

8 BOKPAKET 2 (Tre böcker) Från Setterns bokförlag kommer detta bokpaket bestående av: Laxflugans magi (Pelle Klippinge) Laxfiske handlar om äventyr och stora upplevelser. Det spelar ingen roll om det sker långt borta i Canada eller på hemmaplan. Med rätt fluga på tafsen kan allt hända. Här fokuseras en del på flugans magi, det mystiska som laxen stundtals inte kan motstå. Det är då det perfekta laxhugget kommer. Hårt och bestämt rakt in i ryggmärgen och så är äventyret igång. För visst har väl mönstret betydelse? Eller så är det bara vi laxfiskare som inte kan undvika att låta oss fascineras av den vackra dunkroken och ständigt försöka dyrka den hemliga koden som leder till succé. I texten presenteras ett urval fångstgivande laxflugor av Pelle Klippinge som en fortsättning på boken Laxfiske & Favoritflugor. Här finns en rad flugmönster detaljerat beskrivna, allt från renodlade klassiker som Mar Lodge och Thunder & Lightning, till unika kreationer som exempelvis Isbergare, Mysen och Rödtutten. Samtliga givna favoriter varav något mönster till och med varit inblandat i strider med laxbjässar över 30 kilo! Boken är fylld med färgfoton och illustrationer, en vacker bok för de två miljoner sportfiskare som finns i Sverige. En bok att njuta av som den legendariska fiske- redaktören Olof Johanssons skriver i förordet: Slutligen, sträckläs inte även om det är frestande. Det är lika förödande för upplevelsen som att stå i älven och dänga dygnet om. Goda fiskeskildringar skall njutas precis som goda fiskedagar en i sänder. Pelle Klippinge bor nära Emån i sydöstra Sverige och är en välkänd laxfiskeprofil. Sina hemmavatten har han i Emån, norska Gaula och Orkla, vidare skotska Spey och Dee. Han driver företaget Spey Cast sedan 1988 och är skribent och fotograf i flera nationella och internationella flugfisketidskrifter alltsedan Vidare trogen styrelsemedlem i Gustaf Ulfsparres Stiftelse. Havsöringsguiden Småland Öland (Pelle Klippinge) Pelle Klippinge delar med sig av sina bästa havsöringsställen, på Öland och längs den småländska kusten. Den här guiden tar läsaren till kustavsnitt där kanske några av världens största havs- öringar simmar. Här längs den smått legenda- riska smålandskusten har det nämligen fångats exemplar på över 16 kilo och dess- utom korat flera drömresevinnare genom årens lopp. Konceptet i guiden är helt nytt och unikt för Skandinavien.

9 Först- klassiga och fångst- givande avsnitt presenteras av Pelle Klippinge i form av detaljerade kartor, plats- angivelser och gps- punkter. Närmare än så kommer man inte. Vidare innehåller guiden en del av Pelles knep för att komma till tals med grov havsöring varför ingen torde kunna gå fel med denna tillgänglig i arsenalen. Havsöring Kustens silver (Jan Johansson) I Jan Johansson bok Havsöring kustens silver kan du följa fiskens biologi, historia och vandringsmönster. Kustflugefisket har fått en stor plats i boken. I denna fascinerande sport, som med åren har så många utövare, ger författaren råd om lämpliga flugutrustningar, flugtyper och flugmönster. Du får också följa med författaren ut till kusten, där han beskriver olika kustområden i anknytning till havsöringens livsmönster och inte minst hur du fiskar efter den med fluga. I boken förmedlar Jan Johansson sin breda kunskap och erfarenhet, som han har samlat på sig under ett långt liv som havsöring- och laxfiskare i de skandinaviska länderna och De brittiska öarna. Men han återkommer alltid till sin kära västkust och den havsöringsmiljö han sedan barnsben har vuxit upp i.

10 ÄLVDALEN - EN DAGS FISKE MED GUIDE Älvdalens FiskeCenter erbjuder en dags fiske med guide. Bli guidad i Dalarna Älvdalens FVO är stort och ruvar på många "hemligheter". Även om tillgången på fisk är övervägande god så kan det trots allt vara en mödosam uppgift att utan obegränsat med tid samt en gedigen kunskap om området hitta de bästa platserna på egen hand. Genom att anlita en av våra erfarna guider kan du avsevärt förbättra dina odds till ett lyckat fiske! Älvdalens Fikecenter ger en dags guidning i Österdalälven eller dess biflöden. Guidningen genomförs av en guide som kan de här vattnen som sin egen ficka. Någon som lyckas ofta även om förhållandena är svåra. TROLLINGFISKA PÅ VÄNERN En dags trollingfiske på Vänern tillsammans med en av Sveriges bästa guider - Petter Larsson. Guidningen gäller för en dags fiske för 3-4 personer. Allt ingår, d.v.s. fiskeutrustning, mat och fika.

11 MOHLIN DOUBLE ACTION 8 Mohlin of Sweden har bidragit med en av sina finaste rullar, en Double Action 8 i helsvart utförande. Den här unika rullen är en av knappt 20 som varje år tillverkas av Bo Mohlin. Rullen är ett resultat av ett enastående hantverk och trots att den nu tillverkats i drygt 20år så omges den fortfarande, bland många flugfiskare, av en form av mystik, många är dom som gärna skulle vilja komma över en av Mohlins rullar, klart många fler än dom som verkligen lyckas. Rullen som vi auktionerar ut är i helsvart utförande och har ett unikt bromssystem, vilket tillsammans med nivån på hantverket, gjort den till vad många hävdar, världens bästa laxrulle WEEKEND I ORSAS VILDMARK UNDER OCH OVAN YTAN En unik möjlighet att bli guidad i Orsas vildmark, både i älv och på land, som syftar till att visa värdet av bevarandet och återställandet av känsliga och unika naturmiljöer, samtidigt som man själv får en trevlig upplevelse. Dag ett står flugfiske på menyn. Tillsammans med en erfaren guide flugfiskar ni efter harr i Oreälven och framför allt i de återbildade strömsträckorna som uppstått efter den rikskända utrivningen av Stackmoradammen i december Här flyter nu älven åter fritt, medan vildmarken under ytan som bäst håller på att återta sitt forna hem. Dag två får ni följa med till ett av Orsas stora naturreservat där ni tillsammans med en guide strövar runt i väglös terräng bland gammelskog och vidsträckta myrar. Här finns skogar som i stort sett fått sköta sig själva i århundraden. Blir det tid över rekommenderas ett besök till den natursköna Unnån, biflöde till Oreälven. Över 4 mil flottningsrestaurerad magi, med naturbestånd av harr och

12 öring. Detta ingår, för två personer: Guidad fisketur och skogsvandring, fiskekort, 3 nätters boende i fullt utrustad stuga med självhushåll, alla transporter till och från aktiviteter och boende. Frukostvaror står vi för, bl.a. från våra lokala gårdsproducenter. Välkomna, önskar Föreningen Vattnets Vilja. Bud på dessa objekt kan läggas online på sidan Denna auktion kommer att avslutas på Sportfiskemässan och för de som lagt bud online men som inte är närvarande på mässan kommer möjlighet att ev. höja bud att ges via telefon om så önskas.

https://admin.surveygenerator.com/survey/questions/printfri...

https://admin.surveygenerator.com/survey/questions/printfri... Sida 1 Fråga 1 Syftet med denna enkät är att kartlägga hur fisketurismen ser ut i dag. Den tar bara några minuter att svara på och kommer att ge oss mycket kunskap för att utveckla fisketurismen i området.

Läs mer

FLUGFISKEKURSER & FISKEPAKET För alla. Hela säsongen.

FLUGFISKEKURSER & FISKEPAKET För alla. Hela säsongen. FLUGFISKEKURSER & FISKEPAKET För alla. Hela säsongen. Ring 0454-501 23 eller boka online www.morrum.con morrum@sveaskog.se Mörrums Kronolaxfiske Fiskepremiär i Mörrumsån, 2 nätter I mars öppnas fisket

Läs mer

LADDA NER LÄSA. Beskrivning. Havsöringsguiden : Småland - Öland PDF LÄSA ladda ner

LADDA NER LÄSA. Beskrivning. Havsöringsguiden : Småland - Öland PDF LÄSA ladda ner Havsöringsguiden : Småland - Öland PDF LÄSA ladda ner LADDA NER LÄSA Beskrivning Författare: Pelle Klippinge. Den här guiden tar läsaren till kustavsnitt där kanske några av världens största havs öringar

Läs mer

Flugfiskeresa Tay 13-20.4.2014

Flugfiskeresa Tay 13-20.4.2014 Fishmaster Finland Ab Kuokkakuja 8 21260 RAISIO Tlf:+358-400-824530 jouni@fishmaster.fi www.fishmaster.fi Flugfiskeresa Tay 13-20.4.2014 Fishmaster arrangerar en flugfiskeresa till en av de mest kända

Läs mer

Auktion Sportfiskemässan

Auktion Sportfiskemässan ÄLVRÄDDARNA Auktion Sportfiskemässan 18 mars 2017 kl. 14.00 i samarbete med: Projekt Ätranöring 1 STOCKHOLMS SKÄRGÅRD med Johan Broman EN DAGS FISKE med Johan Broman som skeppare och guide i Stockholms

Läs mer

flest laxar per älvkilo eter

flest laxar per älvkilo eter 4 Norge har under senare år förlorat en rad fina laxfisken på grund av laxparasiten Gyrodactylus härjningar. Men det har också skapats nya fiskemöjligheter! Verdalsälven är ett exempel. Tack vare insatser

Läs mer

SPORTFISKE I LJUNGANDALEN

SPORTFISKE I LJUNGANDALEN SPORTFISKE I LJUNGANDALEN Om du söker ett varierat fiske i otillgängliga vildmarksvatten, med sina åar, tjärnar och insjöar eller lättåtkomliga lugna vatten belägna vid allfarvägarna. Då har du kommit

Läs mer

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer

Fisketips. Sommar och vinter i Bodens kommun

Fisketips. Sommar och vinter i Bodens kommun Fisketips Sommar och vinter i Bodens kommun Fiskeetiska normer I dag har det blivit allt vanligare att vi släpper tillbaka de fi skar som vi inte behöver till snar spis. En god regel är därför att aldrig

Läs mer

10.30 ÄLVRÄDDARNA Christer Borg pratar vattenvägar. 11.00 SM I GÄDDA Anssi Lehtevä och Niclas Åhrman från Sportfiskarna om SM i gädda

10.30 ÄLVRÄDDARNA Christer Borg pratar vattenvägar. 11.00 SM I GÄDDA Anssi Lehtevä och Niclas Åhrman från Sportfiskarna om SM i gädda FREDAG 21 mars 10.30 ÄLVRÄDDARNA Christer Borg pratar vattenvägar 11.00 SM I GÄDDA Anssi Lehtevä och Niclas Åhrman från Sportfiskarna om SM i gädda 11.30 BERRAS ABBORRTIPS Berra Mårdh avslöjar sina hemliga

Läs mer

Min fiskebok en faktabok om allt man behöver veta om våra vanligaste fiskar.

Min fiskebok en faktabok om allt man behöver veta om våra vanligaste fiskar. Min fiskebok en faktabok om allt man behöver veta om våra vanligaste fiskar. Av Abborre Abborren är en av våra allra vanligaste sötvattenfiskar. Hon-abborren kan väga över 4,5 kilo medan hanarna sällan

Läs mer

Mörrumsån. Välkommen till

Mörrumsån. Välkommen till sportfiske i världsklass flugfiskekurser fiskepaket guidning boende Laxens Hus utställning med akvarium konferenser camping familjefiske Välkommen till Mörrumsån Great fishingstories since 1231 VÄLKOMMEN

Läs mer

Nymffiske. Dagsländenymfer

Nymffiske. Dagsländenymfer Nymffiske Nymffiske har det skrivits hela böcker om, så det som får plats här är av begränsad omfattning. Vill man läsa mer finns tex böckerna "Öring" - Nils Färnström, "Med fluga" - Gunnar Johnson, "Fiske

Läs mer

NR 2 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:-

NR 2 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- NR 2 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- Bäckslända och torrfluga Det tjeckiska nymffisket Havsabborre på Irland Väder för laxfiske Bibio tidig insekt för öring och regnbåge Det tjeckiska nymffisket

Läs mer

Fiske i 2014/15. Östersjön Boarumegöl Emån Försjön Hummeln Hägern Hällesjöarna Kvillen Marströmmen Mösjön Sjöhorvan Skiren Virån

Fiske i 2014/15. Östersjön Boarumegöl Emån Försjön Hummeln Hägern Hällesjöarna Kvillen Marströmmen Mösjön Sjöhorvan Skiren Virån Fiske i 2014/15 Östersjön Boarumegöl Emån Försjön Hummeln Hägern Hällesjöarna Kvillen Marströmmen Mösjön Sjöhorvan Skiren Virån Sportfiske i Oskarshamn Oskarshamns kommun är omgärdat av spännande fiskevatten.

Läs mer

GO Fishing. Nissascenen, leverantörer av fiskeredskap mm : Wittlock Sportfiske Nissans vänner Stadsbiblioteket

GO Fishing. Nissascenen, leverantörer av fiskeredskap mm : Wittlock Sportfiske Nissans vänner Stadsbiblioteket I denna fantastiska miljö äger mässan rum Mässan är ett samarrangemang mellan Wittlock Sportfiske Nissans vänner Stadsbiblioteket GO Fishing Mässan för sportfiske i allmänhet och Flugfiske i synnerhet

Läs mer

NR 3 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:-

NR 3 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- NR 3 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- Hemsila på topp igen Teknik för tjecknymf Vinkla kasten i öringån Fickfiske med streamer Frihet i laxfisket med enhandsspö text och foto: Johan Klingberg

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004. BestKust Feskarna 04. Augusti 04 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Flakstadvåg Senja 2004 Best Kust Feskarna Havsf iskeklubb BestKust Feskarna 04 Augusti 04 Innehåll BestKust Feskarna 04, 3:e resan gick till Flakstadsvåg

Läs mer

Boka in denna dag för en härlig upplevelse och passa på att samtidigt träffa alla som känner samma inspiration för en ny fiskesäsong!

Boka in denna dag för en härlig upplevelse och passa på att samtidigt träffa alla som känner samma inspiration för en ny fiskesäsong! I denna fantastiska miljö äger mässan rum Återkommande mässa som samarrangemang mellan Wittlock Sportfiske Stadsbiblioteket Medarrangörer är Nissans Vänner och Sportfiskeklubben Laxen Mässans syfte är

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Förekommer rikligt i vissa vatten och finns i

Förekommer rikligt i vissa vatten och finns i Välkommen att fiska i destination Funäsdalen Här finns hundratals upplåtna vatten i ett område med en mängd sjöar, tjärnar och åar. Vi är ett spännande gränsområde där skog möter fjäll, vilket innebär

Läs mer

Fiske i. Sverige. Finansierat av Naturvårdsverket

Fiske i. Sverige. Finansierat av Naturvårdsverket Fiske i Sverige Finansierat av Naturvårdsverket Fiske i Sverige Fiske är en rolig och spännande fritidssysselsättning som du kan ägna dig åt året om. När du vistas i naturen i Sverige har du många rättigheter

Läs mer

Välkommen till Halmstads Stadsbibliotek lördagen 21 februari 2015

Välkommen till Halmstads Stadsbibliotek lördagen 21 februari 2015 I denna fantastiska miljö äger mässan rum Mässan är ett samarrangemang mellan Wittlock Sportfiske Nissans vänner - Stadsbiblioteket GO Fishing (Fritt inträde) Mässan för sportfiske i allmänhet och Flugfiske

Läs mer

Våtflugefiske. Bottenstrukturen toppen för fisket

Våtflugefiske. Bottenstrukturen toppen för fisket Våtflugefiske Det traditionella våtflugefisket har under senare år alltmer kommit i skymundan. Torrflugefiske och nymffiske har brett ut sig i stället. Ibland kan dock våtflugan med sitt ofta mjuka hackel

Läs mer

Varzina 2014/2015. Vid pennan Jörgen Berggren Fishing North

Varzina 2014/2015. Vid pennan Jörgen Berggren Fishing North Varzina 2014/2015 Inledning Vi på Fishing North har haft två veckor på Varzina trout camp under 2014 15-22/7 samt 12-19/8. Jag har här gjort ett tappert försök att sammanfatta och utvärdera dessa veckor

Läs mer

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer.

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. Vilka är vi? Sportfiske Vi producerar värden och upplevelser genom att formge och genomföra event, resor, konferenser och reklam på en global marknad. Kvalitet,

Läs mer

Fiskebilder. Här kommer vi att fylla på med fiskebilder från oss och våra kunder. välkommen att skicka in din fiskebilder.

Fiskebilder. Här kommer vi att fylla på med fiskebilder från oss och våra kunder. välkommen att skicka in din fiskebilder. Fiskebilder Här kommer vi att fylla på med fiskebilder från oss och våra kunder välkommen att skicka in din fiskebilder. Gädda 8kg tagen i Älandsfjärden! Vacker öring fångad av Danne En av manges "mindre"

Läs mer

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer.

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. Vilka är vi? Sportfiske Vi är ett Gävleföretag med flerårig erfarenhet inom branschen. Vi producerar värden och upplevelser genom att formge och genomföra event,

Läs mer

På vintern: flyger vi från Arjeplog. Stannar 1-5 dagar Båten är utbytt mot snöskoter. 1 skoter/2 personer. Frivikt 30kg.

På vintern: flyger vi från Arjeplog. Stannar 1-5 dagar Båten är utbytt mot snöskoter. 1 skoter/2 personer. Frivikt 30kg. PAKET/PRISER Miekak kan erbjuda dig ett digert smörgåsbord av högkvalitativa upplevelser i Arjeplogsfjällens hjärta. Vi erbjuder alternativ och upplevelser paketerat så att du oavsett om du är en långväga

Läs mer

Lördagen. Fredagen. Janne meddelade att han dessvärre inte kunde ansluta förrän först på lördagen och gick därmed miste om grillningen.

Lördagen. Fredagen. Janne meddelade att han dessvärre inte kunde ansluta förrän först på lördagen och gick därmed miste om grillningen. Mörrum 3-4-5 juni För ovanlighets skull hände det. Våra önskemål infriades genom att Utlottningen av Dagskorten utföll till vår favör. Vi blev tilldelade fem stycken dagskort till den helg som Janne angivit

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

Familj. Konferens. Snöskoterturer 2016. 2-Toppar

Familj. Konferens. Snöskoterturer 2016. 2-Toppar Familj Konferens Snöskoterturer 2016 2-Toppar Helags Myskoxar Snöskoterturer i Funäsfjällen! Få platser i landet har fjällen så nära och så lättillgängligt som Funäsfjällen. Vindpinade kalfjäll, dramatiska

Läs mer

Priser Grundpaketet 101 - (avser per person) Höst Höst Höst Vinter. Sommar 6 dgr. Sommar 3 dgr 1/7-18/8 1/7-18/8 19/8-29/8 30/8-5/9 6/9-14/2-4/5

Priser Grundpaketet 101 - (avser per person) Höst Höst Höst Vinter. Sommar 6 dgr. Sommar 3 dgr 1/7-18/8 1/7-18/8 19/8-29/8 30/8-5/9 6/9-14/2-4/5 Miekak kan erbjuda dig ett digert smörgåsbord av högkvalitativa upplevelser i Arjeplogsfjällens hjärta. Vi erbjuder alternativ och upplevelser paketerat så att du oavsett om du är en långväga gäst eller

Läs mer

Handledning för ansökan 2015 års stipendium till Grez-sur-Loing

Handledning för ansökan 2015 års stipendium till Grez-sur-Loing 1 Handledning för ansökan 2015 års stipendium till Grez-sur-Loing Ansökningshandlingarna sänds i en samlad försändelse och ska vara Hasselbladstiftelsen tillhanda senast den 15 april 2015 2 2015 års stipendie

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Våren kom av sig och med det kom åter kylan. Vist har vi vackert väder men attan vad kallt det är på nätterna. I sig är detta bra för vårt fiske men vi behöver

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer

Flugfiska i Åsele Av Lars Norberg

Flugfiska i Åsele Av Lars Norberg Flugfiska i Åsele Av Lars Norberg Att fiska med fluga i Åsele i ord och bild och sammansatt av min och mina fiskebröder Ove E och Björn P:s upplevelser under en period av nästan 20 års flugfiske inom kommunens

Läs mer

Little Rock Lake Zipline SWEDENZIPLINE.COM KONFERENS 1 DAG BOKNINGSBART HELA ÅRET!

Little Rock Lake Zipline SWEDENZIPLINE.COM KONFERENS 1 DAG BOKNINGSBART HELA ÅRET! Little Rock Lake Zipline SWEDENZIPLINE.COM KONFERENS 1 DAG BOKNINGSBART HELA ÅRET! VÄLKOMMEN TILL EUROPAS LÄNGSTA ZIPLINE I SMÅLAND! 16 STATIONER 4KM LINOR DJUPT INNE I SKOGEN 5 99 AR ETT STORSLAGET ÄVENTYR

Läs mer

Boka in denna dag för en härlig upplevelse och passa på att samtidigt träffa alla som känner samma inspiration för en ny fiskesäsong!

Boka in denna dag för en härlig upplevelse och passa på att samtidigt träffa alla som känner samma inspiration för en ny fiskesäsong! I denna fantastiska miljö äger mässan rum Återkommande mässa som samarrangemang mellan Wittlock Sportfiske Stadsbiblioteket Medarrangörer är Nissans Vänner och Sportfiskeklubben Laxen Mässans syfte är

Läs mer

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT loka delfiner och busiga gorillor. Snurriga karuseller och K pirriga berg- och dalbanor. Våghalsiga bad och makalösa konserter. Vilda hotell och mysiga

Läs mer

Fiske og jakt. Torsby och Sunne

Fiske og jakt. Torsby och Sunne Fiske og jakt Torsby och Sunne FISKA I SJÖ, ÄLV OCH BÄCK Kväsfiske med guide - ca 4 timmar Prova på fiske efter t.ex gädda, gös eer abborre. Enke förtäring ingår. Utrustning finns att hyra - ingår ej.

Läs mer

NR 4 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:-

NR 4 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- NR 4 2008 Sverige: 68:- Danmark: 73:- Norge: 78:- Udda bytesval Höstharr Höstfiske i Nissan Tre»tjecknymfer«Tarpon i Drottningens trädgård Tjecknymfer är sällan avancerade eller detaljrika mönster, här

Läs mer

Little Rock Lake Zipline SWEDENZIPLINE.COM KONFERENS 1 DAG BOKNINGSBART HELA ÅRET! FRI PARKERING OCH FRI ENTRÉ TILL PARKEN

Little Rock Lake Zipline SWEDENZIPLINE.COM KONFERENS 1 DAG BOKNINGSBART HELA ÅRET! FRI PARKERING OCH FRI ENTRÉ TILL PARKEN Little Rock Lake Zipline SWEDENZIPLINE.COM KONFERENS 1 DAG FRI PARKERING OCH FRI ENTRÉ TILL PARKEN BOKNINGSBART HELA ÅRET! VÄLKOMMEN TILL EUROPAS LÄNGSTA ZIPLINE I SMÅLAND! 16 STATIONER 4KM LINOR DJUPT

Läs mer

Foto: Fredrik Lewander. Välkommen till Sveriges bästa fjällfiske på ett lite mer njutningsfullt sätt

Foto: Fredrik Lewander. Välkommen till Sveriges bästa fjällfiske på ett lite mer njutningsfullt sätt Foto: Fredrik Lewander W O R L D W I D E F I S H I N G G U I D E Välkommen till Sveriges bästa fjällfiske på ett lite mer njutningsfullt sätt Johan, vilket är det bästa fjällfisket? Lainio! Nej förresten...

Läs mer

FRI PARKERING OCH FRI ENTRÉ TILL PARKEN 2019 ZIPLINE

FRI PARKERING OCH FRI ENTRÉ TILL PARKEN 2019 ZIPLINE FRI PARKERING OCH FRI ENTRÉ TILL PARKEN 2019 ZIPLINE Välkommen till Europas längsta zipline med 16 linor och över fyra kilometer linor djupt inne i skogen på rasbranten till det Småländska höglandet. Ett

Läs mer

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL Biker s Stop gör Inspire me... Dalsland Besök Dalsland! Här har vi det mesta som Sverige har att erbjuda. Vi är ju trots allt - Ett Sverige i miniatyr. Det var målarprinsen Prins Eugen som i slutet av

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

SFK SÅGKROKEN BLADET Nummer 1, oktober 2008

SFK SÅGKROKEN BLADET Nummer 1, oktober 2008 SFK SÅGKROKEN BLADET Nummer 1, oktober 2008 1. Vad gör man då inte fisken vill hugga ens i detta harrens paradis, Tjuonajokk? Jag har fiskat på en vakande harr över en timme och inte känt så mycket som

Läs mer

Bestämmelser för FISKE inom Gotlands län ------------------------- FRÅN OCH MED 1 JANUARI 2006

Bestämmelser för FISKE inom Gotlands län ------------------------- FRÅN OCH MED 1 JANUARI 2006 Länsstyrelsen på Gotland har uppdrag av regeringen att arbeta för att det på ett långsiktigt och hållbart sätt genomförs en ansvarsfull hushållning av fiskresurserna så att de ger en god och långsiktig

Läs mer

KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER

KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER Tänk att få tillbringa sin konferens tillsammans med hajar, delfiner och valar i deras territorium. På Mboyti Riverlodge i Sydafrika är det möjligt. AV:Sara

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

Sommaren 2010. En medlemstidning från Svenska Gäddklubben. Nytt forskningsprojekt Catch and release och korttidsbeteende på gädda.

Sommaren 2010. En medlemstidning från Svenska Gäddklubben. Nytt forskningsprojekt Catch and release och korttidsbeteende på gädda. Sommaren 2010 En medlemstidning från Svenska Gäddklubben Nicka filosoferar Det är hugget som lockar, så att ryggmärgen vibrerar. Nytt forskningsprojekt Catch and release och korttidsbeteende på gädda.

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:47 Klubbens Höstmöte var som vanligt en trevlig kväll i klubbstugan. Det var många frågor som diskuterades vilket är bra och just vad höstmöt är till för. På mötet

Läs mer

Redan här finner man alltså att Haröra inte är endast en fluga, utan ett samlingsnamn för flera olika varianter.

Redan här finner man alltså att Haröra inte är endast en fluga, utan ett samlingsnamn för flera olika varianter. Leif Ehnström 2008-08-16 http://flugfiske.ehnstrom.se Familjen Haröra Traditionell fluga Flugan Hare s Ear Haröra, har varit en favorit för många och ett måste i flugasken sedan slutet av 1800-talet. Men

Läs mer

Område: FISKAR. Arbetsuppgifter och instuderingshjälp:

Område: FISKAR. Arbetsuppgifter och instuderingshjälp: Område: FISKAR Arbetsuppgifter och instuderingshjälp: A. Häftet om fiskar Gör uppgifterna 1-12 med hjälp av häftet om fiskar från boken Runt i Naturen Uppgift 13 är en gemensam uppgift. Du ska sedan kunna

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

AUKTIONSKATALOG. Säfveåns Flugfiskesällskap. http://saveansflugfiskesallskap.com/

AUKTIONSKATALOG. Säfveåns Flugfiskesällskap. http://saveansflugfiskesallskap.com/ AUKTIONSKATALOG Säfveåns Flugfiskesällskap i samarbete med Sportfiskarna Region Väst inbjuder till auktion till förmån för fiskevården i Säveån Lördagen den 19 mars 2016 kl. 10.00 (visning från 09.00)

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE

LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE LAX- LEXIKON LAXENS OLIKA STADIER OCH UTSEENDE Lekfärgad hanlax Inför leken mognar hanlaxens färg allt mer, ibland till och med åt det svarta hållet, och skinnet blir robustare. Kulören varierar från olika

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:50

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:50 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:50 GOD JUL och Gott nytt ÅR Hej styrelsen i SFK Laxen önskar alla en God Jul och Gott nytt Fiskeår 2015. I och med helgerna och att redaktören är på resande fot

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Flugfiskets mästare 22 februari

Flugfiskets mästare 22 februari Flugfiskets mästare 22 februari Den 22 februari är det dags för årets upplaga av Flugfiskets mästare på Stadsbiblioteket. Det är en dag i sportfiskets tecken där vi blandar utställningar, föreläsningar

Läs mer

Harren behöver inte vaka för att torrflugefisket ska fungera i Ammerån det är viktigare att väder, vind och vattenstånd är rätt.

Harren behöver inte vaka för att torrflugefisket ska fungera i Ammerån det är viktigare att väder, vind och vattenstånd är rätt. Guide till Ammerån Det vackra vattendraget ringlar fram genom de djupa, jämtländska skogarna. För vissa flugfiskare är ån en uppskattad pärla och för många andra är vattnet okänt. Följ med på härligt harrfiske

Läs mer

Norge, Stjördal Austkil Lodge

Norge, Stjördal Austkil Lodge Fishmaster Finland Ab Kuokkakuja 8 21260 RAISIO FINLAND Tlf: +358-400824530 jouni@fishmaster.fi www.fishmaster.fi Norge, Stjördal Austkil Lodge Flugfiske efter lax i Stjördal älven i Mellersta Norge. Austkil

Läs mer

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Fira julen i vitt! Ta dig fram med spark, skidor, snowboard och snöskoter eller bara njut av vintern, det speciella ljuset och genuina vardagsupplevelser

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Motor og spill. Torsby och Sunne

Motor og spill. Torsby och Sunne Motor og spill Torsby och Sunne KUL TÄVLING FÖR KONFERENSEN, FAMILJEN O KOMPISARNA Adventure Challange, 3-, 4-, eller 5-kamp med vildmarksbad i badtunna Tävling Det traditionella 3, 4 eller 5-kampspelet

Läs mer

Anders Selander. Für Alles in der Welt!

Anders Selander. Für Alles in der Welt! Anders Selander 4340 flugfångade fiskar under 1776 fisketillfällen de senaste 34 åren (47% på torrfluga och 31% på nymf). snitt 2,53 flugfångade fiskar per tripp. Für Alles in der Welt! Tärnaby - Ö-vik

Läs mer

Visa ditt intresse. Finns det något bättre än att spöa farsan i fiske.

Visa ditt intresse. Finns det något bättre än att spöa farsan i fiske. Visa ditt intresse Finns det något bättre än att spöa farsan i fiske. Visa ditt intresse Ett abborrfiske jag minns speciellt väl är den gången min dotter Smulan fick sju abborrar och jag ingen. Platsen

Läs mer

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Eriksöre Anläggningen ligger fantastiskt vackert i direkt anslutning till Kalmarsund och dess vackra stränder inbjuder till

Läs mer

Blandningen finns som Original bryggmalet, Original hela bönor, Organic hela bönor (ekologiskt) samt Espresso hela bönor.

Blandningen finns som Original bryggmalet, Original hela bönor, Organic hela bönor (ekologiskt) samt Espresso hela bönor. GULDRUTAN är ett familjeföretag som genom vår kärlek till kaffet har lyckats hitta den bästa vägen till en perfekt kopp kaffe. Vi hoppas att detta dokument ska ge en inblick i det vi vill att en potentiell

Läs mer

Produktblad för privatgäster VINTER

Produktblad för privatgäster VINTER Produktblad för privatgäster VINTER Hej och välkommen till fjällen och Explore Sälen! Explore Sälen är ett renodlat aktivitets- och upplevelseföretag med affärsidé att erbjuda såväl traditionella äventyr

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Flugfiskeresa - Spey, Castle Grant

Flugfiskeresa - Spey, Castle Grant Fishmaster Finland Ab Kuokkakuja 8 21260 RAISIO Tlf:+358-400-824530 jouni@fishmaster.fi www.fishmaster.fi Flugfiskeresa - Spey, Castle Grant 8-15.5.2016 Flugfiskeresa efter lax till en av de mest kända

Läs mer

Låt oss vårda denna unika fördel!

Låt oss vårda denna unika fördel! Vi vill väcka din uppmärksamhet på fördelarna med friska fiskrika vatten och att bevara framtida naturresurser. Sverige har de bästa förutsättningarna för fiske med spö i hela EU. Låt oss vårda denna unika

Läs mer

Sebastian Wiman. Dan Brüno Forsberg

Sebastian Wiman. Dan Brüno Forsberg Sebastian Wiman Dan Brüno Forsberg Under några dagar i maj 2011 var den franska tävlingsfiskaren Frederic Julian i Sverige för att spela in en fiskefilm. Han berättade då passionerat om finessfisket, och

Läs mer

www.peakpoints.se 0280-311 02 070-686 62 13 Skytteaktiviteter Lerduva En spännande aktivitet som passar både killar och tjejer. Efter lite instruktion är det möjligt för all att träffa den lilla flygande

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Fiske i Dellenbygden - en upplevelse!

Fiske i Dellenbygden - en upplevelse! Fiske i Dellenbygden - en upplevelse! Dellenbygdens Fiskevårdsområde ligger i norra Hälsingland. Här finner du en stor variation inom såväl sport- som fritidsfisket. Vi arbetar aktivt för ett hållbart

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2015:04

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2015:04 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2015:04 Veckan som gick va det mycket fiske På måndagen var det flugbindning med klubbens ungdomar. De timar med dessa ungdomar är riktigt kul som samtidigt ger mycket

Läs mer

Sommardraget erbjuder aktiviteter för dig från årskurs 5 och uppåt om inget annat anges.

Sommardraget erbjuder aktiviteter för dig från årskurs 5 och uppåt om inget annat anges. Sommardraget erbjuder aktiviteter för dig från årskurs 5 och uppåt om inget annat anges. Anmälningsblanketten går att fylla i efter kl 18.00 25 maj Anmäl dig på: www.ornskoldsvik.se/sommardraget www.facebook.com/sommardraget

Läs mer

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö.

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö. KONFERENS BLAND TOPPARNA Möten och avkoppling i exklusiv miljö. PRISEXEMPEL KONFERENSPAKET Deluxe TREEHOTEL KONFERENS Likt ett av våra trädrum, The Cabin, kan även ni försvinna in bland norrländska, högresta

Läs mer

Fiska med oss i Högbo Bruk & på andra or ter!

Fiska med oss i Högbo Bruk & på andra or ter! Fiska med oss i Högbo Bruk & på andra or ter! Äventyrs Service grundades år 2005 vår ambition då och nu är att erbjuda oförglömliga Äventyr & Event! Den här katalogen är riktad till våra gäster som vill

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:41

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:41 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:41 Arbetsdag i klubben är fluttad till lördagen den 18 oktober. Vi träffas vid klubbstugan kl 10:00 på lördag för att några skall ta en sväng till sjöarna för att

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

Sveriges största mässa för sportfiske

Sveriges största mässa för sportfiske En högklassig demonstration av sportfiskets många aktörer och vilka värden vi gemensamt bidrar med till samhället som helhet. Flera utställare med bättre montrar och en bredd från gör-det-själv till den

Läs mer

Inledning. Henrik Storm Attraktionsakademin. Hej!

Inledning. Henrik Storm Attraktionsakademin. Hej! Inledning Hej! Det här är en bok som är skriven till dig som är kille och som verkligen längtar efter att få träffa de tjejer du vill vara med men som fastnat någonstans på vägen. Jag vill ge dig chansen

Läs mer

Fiske påp. norra Island Maj Juni Arter. Torsk. Hälleflundra. Marulk. Havskatt, randig. Havskatt, fläckig

Fiske påp. norra Island Maj Juni Arter. Torsk. Hälleflundra. Marulk. Havskatt, randig. Havskatt, fläckig Fiske påp Maj Juni Arter Torsk Hälleflundra Marulk Havskatt, randig Havskatt, fläckig Fiske påp Juli Augusti September Under sommarmånaderna kan du fiska som på våren, men det är lite svårare att fånga

Läs mer

Fisketips för dej som har funktionshinder 2011-02-08

Fisketips för dej som har funktionshinder 2011-02-08 Plats Bjevrödsdammarna Fulltofta Rt 90 Wgs 84 Anpassning Put and take-fiske med en tillgänglighetsanpassad strövslinga på 2 km i området. Den lämpligaste platsen att fiska är på en tillgänglighetsanpassad

Läs mer

Jakt och fiskeupplevelser 2013

Jakt och fiskeupplevelser 2013 Jakt och fiskeupplevelser 2013 Flugfiskekurs Vill du lära dig den ädla konsten att flugfiska? Eller du kanske redan har flugfiskat ett tag men vill förbättra din teknik? Kursen är kvalitetsmärkt enligt

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

Askersunds Skärgårdstrafik AB

Askersunds Skärgårdstrafik AB Askersunds Skärgårdstrafik AB Nu är det dags att presentera 2016 års paketresor. 2016 har vi en spännande nyhet, nämligen Gruv muséet i Zinkgruvan. Det är nu 13 år sedan vi började med att paketera våra

Läs mer