SVERIGES FRÄMSTA PARKER EN BESÖKSGU ID E

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVERIGES FRÄMSTA PARKER EN BESÖKSGU ID E"

Transkript

1 SVERIGES FRÄMSTA PARKER EN BESÖKSGU ID E

2 VÄLKOMMEN TILL SVERIGES FR ÄMSTA PARKER & TRÄDGÅRDAR! Från söder till norr bjuder vi in till besök i våra botaniska trädgårdar, konstnärshem, slottsparker, stadsparker och köksträdgårdar. Malmös parker Katrinetorp Landeri Stadsparken i Lund Helsingborgs parker Fredriksdal museer och trädgårdar Sofiero slott och slottsträdgård Ronneby Brunnspark Sollidens slott Tjolöholms slott Gunnebo slott och trädgårdar Göteborgs Botaniska Trädgård Liseberg Trädgårdsföreningen i Göteborg Göteborgs parker Linköpings Trädgårdsförening Norrköpings parker Trädgårdsparken Kulturcentrum Järna Rosendals Trädgård Prins Eugens Waldemarsudde Skansen Royal Court: Kungliga Djurgården och de Kungliga Slotten Drottningholms slottspark Millesgården Enköpings parker Botaniska Trädgården i Uppsala Linnéträdgården och Linnés Hammarby Rottneros Park Wij Trädgårdar

3

4 MALMÖS PARKER Malmö har många sköna parker, var och en med sin egen karaktär. Anrika Pildammsparken, med sin speciella historia och starkt nyklassicistiska utformning, är unik bland Nordeuropas parker. Stapelbäddsparken är en hårdgjord park för aktiviteter, medan Bulltoftaparken fungerar som en stor lunga med sin skog. Kroksbäcksparken har en enorm grönska i form av dungar, bryn och ängar. Varvsparken och Ankarparken i Västra Hamnen är exempel på nästan helt nyanlagda parker. Daniaparken och Scaniaparken, i samma område, vänder sig ut mot havet och erbjuder såväl gräsytor som solbad på bryggor. SLOTTSTRÄDGÅRDEN I MALMÖ Slottsträdgården, Malmös första trädgård som anlades specifikt för att allmänheten skulle komma och odla, breder ut sig nedanför vallarna till slottet Malmöhus. Det här är en populär plats för många malmöbor; en plats för inspiration och rekreation. Här finns odlingar av många slag: frukt- och grönsaksland, köksträdgård, örtagård, perenner och en rosenträdgård. Här finns också 80 små medlemsträdgårdar och skolträdgårdar.

5 Foto: Ralf Turander K ATR INETOR P LA NDER I En av Sveriges bäst bevarade empireanläggningar med historiska trädgårdar och tillhörande engelskinspirerad landskapspark. Byggnaderna och trädgårdarna har genomgått en varsam restaurering och erbjuder idag en levande historisk miljö. STA DSPA R K EN I LU ND Stadsparken är både Lunds finrum och allrum, hit lockas människor i alla åldrar för att leka, motionera, fika, studera, festa eller bara vila. Sedan hundraårsjubileet 2011 har parken förnyats med en spännande lekplats, beachplaner och klätterboulder.

6 HELSINGBORGS PARKER Parkerna löper som ett pärlband genom staden och många tillkom i början av 1900-talet. De har omgestaltats och restaurerats med varlig hand. Besök gärna: Slottshagen, Margaretaplatsen, Vikingsbergsparken, Öresundsparken, Stadsparken och Furutorpsplatsen. RAMLÖSA BRUNNSPARK Den välbevarade parkmiljön och byggnaderna är byggnadsminnesförklarade och en kulturskatt av nationellt intresse. Vattnet i Brunnsparken lade grunden för parkens tillkomst. Järnkällan invigdes år 1707, den alkaliska källan togs i bruk år Fri entré. FREDRIKSDAL MUSEER OCH TRÄDGÅRDAR Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg är en oas med herrgårdsmiljö, allmogekultur, gamla stadskvarter, historiska parker och trädgårdar, husdjur och friluftsteater. Nytt för i år är Fredriksdalspraktikan som bjuder på inspirerande kurser, aktiviteter och utställningar för stora och små.

7 SOFIERO SLOTT OCH SLOTTSTRÄDGÅRD Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har bl.a. Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer. RONNEBY BRUNNSPARK Ronneby Brunnspark är en kombination av en levande stadspark och en kulturhistorisk plats, med en historia som sträcker sig ända till början av 1700-talet, då brunnen med det järnrika vattnet började användas. I slutet av 1800-talet var det den mest välbesökta spa-anläggningen i Sverige. Parken förnyades under 1980-talet och flera nya trädgårdar ritade av Sven-Ingvar Andersson tillkom. Parken är öppen för allmänheten dag och natt, året om. Foto: Annika Christensen SOLLIDENS SLOTT Välkommen till kungafamiljens sommarparadis på Öland! Den underbara parken består av flera trädgårdsrum, exotiska träd och konstverk. Hagaprinsessornas lekstuga, Italienska parken och den Holländska rosenträdgården är mångas favoriter.

8 TJOLÖHOLMS SLOTT Slottet och trädgården anlades och är idag Nordens främsta Arts & Crafts-anläggning. Slottet är vackert beläget vid havet, med milsvid utsikt över Kungsbackafjorden. I trädgården återskapar nya planteringar och rabatter forna tiders blomsterprakt. Foto: Lina Ikse GUNNEBO SLOTT OCH TRÄDGÅRDAR Gunnebo Slott och Trädgårdar är ett av norra Europas främsta exempel på en helgjuten 1700-talsanläggning. Kring byggnaderna grönskar tre typer av trädgård: stilträdgård, engelsk park och köksträdgård. Alla trädgårdarna är KRAV-märkta och öppna och för besökare året runt. GÖTEBORGS BOTANISKA TRÄDGÅRD Välkommen till en av de största botaniska trädgårdarna i Europa. Här presenteras olika arter i växthus och vackert komponerade anläggningar. Botaniska trädgården har fått flera utmärkelser genom åren och är ett av de största besöksmålen i Västra Götaland.

9 LISEBERG På Liseberg finns planteringar, vattenfall och konst som varsamt vävts in bland åkattraktioner, restauranger och scener. Lisebergs trädgårdsdagar (Västsveriges största trädgårdsmässa) är ett välbesökt evenemang som i år äger rum 7-10 maj. TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN I GÖTEBORG Trädgårdsföreningen är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Ett hav av grönska i stadens hjärta, en plats för avkoppling och stimulans. Böljande gräsmattor, tapetgrupper med exotiska och inhemska växter tar dig med till trädgårdskulturens guldålder. Nutida planteringar, woodlands och en magnifik samling rosor gör parken intressant även ur ett modernt perspektiv. GÖTEBORGS PARKER Göteborg bjuder på stor variation. I Vättlefjäll finns ravinlandskap och på Amundön klippbad. I centrum finns flera historiska parker och i Actionparken är det full fart. Slottsskogen har plats för alla och från Keillers park är utsikten fantastisk. Foto: Peter Svenson

10 LINKÖPINGS TRÄDGÅRDSFÖRENING Mitt i centrala Linköping ligger Trädgårdsföreningen, linköpingsbornas vackra och uppskattade oas. En levande park med anor från 1800-talets mitt och en naturlig träffpunkt för alla åldrar. Här kan man sitta på en parkbänk och låta tanken flyga fritt eller inspireras av växter och konsthantverk. Kanske slå sig ned på någon servering för en kopp kaffe eller en god bit mat. Och föredrar du aktiviteter, så finns det att välja bland. Trädgårdsföreningens växthus erbjuder ett stort och trevligt utbud av vad man kan behöva hemma både inne som ute. NORRKÖPINGS PARKER Norrköping har ett stort utbud parker. Strömparken med dess fisktrappa och lekmiljö med vattentema för barn nominerades 2014 till Sienapriset. Sveriges äldsta motivgrupp, Kaktusplanteringen, finns i Carl Johans park.

11 TRÄDGÅRDSPARKEN KULTURCENTRUM JÄRNA En unik park vid antroposofins centrum i Sverige! Inspiratören Arne Klingborg skapade här ett antroposofiskt formspråk för park och trädgårdskonst som spänner mellan den sörmländska naturen, odlingslandskapet och parken med alla dess inslag av rabatter, material och färger. En kreativ och social trädgårdsrörelse växte fram här och är än idag en dynamisk och inspirerande plats. ROSENDALS TRÄDGÅRD Stiftelsen Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm har bedrivit biodynamisk odling och spridit kunskap om vägen från jord till bord i mer än trettio år. Ett populärt kafé, vedugnsbageri och plantbod lockar besökare året om till en trädgård präglad av sambandet mellan natur och människa.

12 PR INS EUGENS WA LDEM A RSUDDE Prins Eugens intresse för blommor avspeglas idag i blomsterarrangemangen i museet och arbetet som läggs ned på parken. Många växter utgörs av äldre sorter eftersom det i museets uppdrag ingår att vårda och bevara anläggningen som den var på prinsens tid. SK A NSEN Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius. Den ursprungliga tanken är fortfarande rådande, att gårdarnas omgivningar ska ge en bild av det landskap och den bygd de kommer ifrån. Skånegårdens havre, koloniträdgårdarna från Södra Tantolunden i Stockholm och granskogen vid Älvrosgården från Härjedalen är några exempel. På Skansen kan du göra en grön resa i tiden, från norr till söder!

13 ROYAL COURT: KUNGLIGA DJURGÅRDEN OCH DE KUNGLIGA SLOTTEN Kungliga Djurgården har under århundraden varit en plats dit människor söker sig för att roa sig och njuta av naturen. Ulriksdals Slott ligger vid Edsviken i nationalstadsparken i Stockholm. Hagaparken är kanske Sveriges bästa exempel på en engelsk landskapspark och är ett av Sveriges mest välbesökta rekreationsområden. DROTTNINGHOLMS SLOTTSPARK Drottningholms slottspark uppvisar trädgårdskonstens stilriktningar under flera århundraden. En promenad i slottsparken bjuder på en franskinspirerad barockträdgård från 1600-talets senare del, en intimare formträdgård från 1750-talet i anslutning till Kina slott samt en friare engelsk landskapspark från Gustav III:s tid. MILLESGÅRDEN Skulptören Carl Milles byggde 1906 ett hem till sig och sin hustru Olga. Konstnärshemmet med antiksamling, ateljé och storslagen skulpturpark, är idag ett museum. På Millesgården finns även museibutik, restaurang och konsthall med temporära utställningar.

14 ENKÖPINGS PARKER Välkommen till Enköping en av Sveriges mest kända park- och trädgårdsstäder. Här kan du besöka mer än tjugo parker, centralt belägna i staden. Flera hundra varianter av perenner, lökar och prydnadsgräs används generöst i de stora planteringsytorna. Tillsammans med intressanta träd och buskar skapar de en fantastisk upplevelse i färg och form. BOTANISKA TRÄDGÅRDEN I UPPSALA Njut av en storstilad barockträdgård med pampigt orangeri. Finn kunskap och inspiration till egen odling bland fjällväxter, köksväxter, sommarplanteringar eller i Tropiska växthusets regnskog. Här har botanik och odling gått hand i hand i 350 år.

15 LINNÉTRÄDGÅRDEN OCH LINNÉS HAMMARBY Bakom ett grönt staket, bland prydliga rabatter, strama häckar, kärr och dammar iakttog Linné naturens och årstidernas växlingar. På sitt Hammarby fann han lugn och arbetsro. I hans trädgårdar i Uppsala frodas fortfarande många av de växter som han odlade. ROTTNEROS PARK Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne, Värmland, med formella parkrum, sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var så det hela började: med att visionären Svante Påhlson utformade ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby. WIJ TRÄDGÅRDAR För dig som vill uppleva och lära mer om trädgård, natur, konst, hållbarhet, hantverk och mat. Det här är en trädgård som ska synas, doftas, smakas och höras. Det sägs att den känns också Lars Krantz, trädgårdsmästare. Välkommen till Ockelbo.

16 Nätverket Swedish Society of Public Parks and Gardens (SSPPG) verkar för att vårda, värna och utveckla det gröna kulturarvet samt främja Sveriges parker och trädgårdar som besöksdestinationer.

Resmålet för dina sinnen

Resmålet för dina sinnen Sveriges vackraste park 2007 Stora turismpriset 2007 FIRAR MED GULDKANT 2009 Resmålet för dina sinnen För dig som vill uppleva och lära mer om trädgård, natur, konst, hantverk och mat eller bara vill göra

Läs mer

Upplev Malmö! WWW.MALMOTOWN.COM @ JOHAN PERSSON, OSKAR FALCK/MALMÖ TURISM

Upplev Malmö! WWW.MALMOTOWN.COM @ JOHAN PERSSON, OSKAR FALCK/MALMÖ TURISM Upplev Malmö! Malmö har så mycket att erbjuda att det kan vara svårt att välja bland alla upplevelser. Vi på Malmö Turism vill gärna hjälpa er! Låt er inspireras av våra förslag på hur en dag i vår stad

Läs mer

Att skapa möjligheter för erfarenhets- och kompetensutbyten mellan parkerna och trädgårdarna

Att skapa möjligheter för erfarenhets- och kompetensutbyten mellan parkerna och trädgårdarna Vision Sverige ska vara en självklar destination för trädgårdsturism och vara en medpart i flera europeiska sammanhang när det gäller tillvaratagandet och utvecklingen av det gemensamma trädgårdskulturarvet.

Läs mer

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10 Ba Bad bada simma sola vid badplats Exempelord och avgränsningar: bada, plaska, simma Att bada och plaska vid anordnad eller naturlig badplats, inte temporära anläggningar som privata upplåsbara bassänger

Läs mer

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger bara 2.5 kilometer utanför centrala Lund med sin tusenåriga historia, många sevärdheter, restauranger och shopping. Med tåg är det bara 20 minuter till

Läs mer

BILAGA 3 JÄMFÖRELSE STADSPARKER

BILAGA 3 JÄMFÖRELSE STADSPARKER BILAGA 3 JÄMFÖRELSE STADSPARKER Vasaparken Stockholm Vasaparken är en knappt sex hektar stor park som ligger centralt i stadsdelen Vasastan, Stockholm. Den anlades i början av 1900-talet och genomgick

Läs mer

ULF NORDFJELL Ark LAR/MSA

ULF NORDFJELL Ark LAR/MSA ULF NORDFJELL Ark LAR/MSA Ramböll Stockholm Kyrkogårdskongress 8 10 september 2014 UMEÅ Förädling av kyrkogårdar och stadsparker likheter och olikheter Älskad natur Kulturlandskapets variationer Jordbrukslandskapet

Läs mer

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne.

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Det Det finns finns också också mer mer att att se se hos hos andra andra hembygdsföreningar hembygdsföreningar i i Skåne. Skåne. Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Broby

Läs mer

Drottningtorget. Trollhättan. - Det gröna torget

Drottningtorget. Trollhättan. - Det gröna torget Drottningtorget Trollhättan - Det gröna torget »» Med inspiration från sinnebilden av en trädgård vill vi skapa en grön oas på ett modernt torg. Fantasifull lek, vackra planteringar och konstnärlig utsmyckning

Läs mer

Hållbar livsstil där natur, tradition och stad möts. Vackra byggnader i trä som kan stå i flera hundra år.

Hållbar livsstil där natur, tradition och stad möts. Vackra byggnader i trä som kan stå i flera hundra år. Med Örnsro Trästad bygger vi två innovativa kvarter i centrala Örebro där vi varvar tradition, trähus och modernt miljötänk. Här kan din aktiva och medvetna livsstil möta naturens kretslopp på en grönskande

Läs mer

Kungliga nationalstadsparken. Pernilla Nordström, Länsstyrelsen i Stockholms län

Kungliga nationalstadsparken. Pernilla Nordström, Länsstyrelsen i Stockholms län Kungliga nationalstadsparken Pernilla Nordström, Länsstyrelsen i Stockholms län Ulriksdal En grön oas i hjärtat av huvudstaden. 27 km² Tre kommuner. Brunnsviken Norra Djurgården Södra Djurgården Unikt

Läs mer

Gothenburg Green World 2016 - höjdpunkter i programmet

Gothenburg Green World 2016 - höjdpunkter i programmet Gothenburg Green World 2016 - höjdpunkter i programmet Detta är ett urval av höjdpunkter i programmet. Se ännu fler utställningar och programpunkter som presenteras under året på gothenburggreenworld.com

Läs mer

Utrymme att tänka stort

Utrymme att tänka stort Utrymme att tänka stort Norrviken är en av nordens mest attraktiva mötesplatser. Hyr hela eller delar av trädgården och bjud in till ett oförglömligt event. En unik evenemangsarena Våra trädgårdar utgör

Läs mer

Utrymme att tänka stort

Utrymme att tänka stort Utrymme att tänka stort Norrviken är en av nordens mest attraktiva mötesplatser. Hyr hela eller delar av trädgården och bjud in till ett oförglömligt event. En unik evenemangsarena Våra trädgårdar utgör

Läs mer

Program och utställningar juli december 2015

Program och utställningar juli december 2015 Program och utställningar juli december 2015 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet på Klostret samt utflykter Fredagen

Läs mer

Evenemang i matens tecken, hösten 2012

Evenemang i matens tecken, hösten 2012 Evenemang i matens tecken, hösten 2012 Ålafestivalen 4 augusti, Åhus Traditionen bjuder till ålafestival i ålabodarna. www.alfonden.se Skördefest Österlen 5 augusti, Svenstorp/Tosterup Skördemad från trakten,

Läs mer

StayAt Stockholm Bromma Lämna bilen på hotellet och ta tunnelbanan in till Stockholm city. Bo bekvämt i lägenhet med eget kök.

StayAt Stockholm Bromma Lämna bilen på hotellet och ta tunnelbanan in till Stockholm city. Bo bekvämt i lägenhet med eget kök. StayAt Stockholm Bromma På StayAt bor ni bekvämt i moderna lägenheter nära Alviks Torg i Bromma. Härifrån har ni nära till det lokala centrumet, vacker natur samt kan enkelt ta er in till Stockholms centrum

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka HÄLLEFORS KOMMUN Hällefors Grythyttan Loka Hällefors kommun Hällefors kommun har ett fantastiskt läge i natursköna Bergslagen. Centralt belägen mellan storstad och landsbygd, omkring 3 timmar ifrån Stockholm,

Läs mer

Resa till Visingsö, Sofiero och Birgit Nilssonmuseet maj 2019

Resa till Visingsö, Sofiero och Birgit Nilssonmuseet maj 2019 Resa till Visingsö, Sofiero och Birgit Nilssonmuseet 24 26 maj 2019 Vi var 47 stycken från både vår förening och föreningen i Fruängen-Liljeholmen. Väderutsikterna var inte de bästa inför denna resa, men

Läs mer

OM BRÖLLOP PÅ ULRIKSDAL

OM BRÖLLOP PÅ ULRIKSDAL BRÖLLOP PÅ ULRIKSDALS WÄRDHUS Letar ni efter den perfekta platsen att fira er stora dag på? Låt oss arrangera en oförglömlig bröllopsmiddag på värdshuset i en härlig atmosfär, omgiven av en bildskön miljö.

Läs mer

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller.

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Upplev en fantastisk bokvalitet i en kulturskyddad park femton minuter från city. Nu öppnar sig en helt

Läs mer

HELSINGBORG* Varför. Helsingborg staden för November Svenska Lottakårens Riksstämma

HELSINGBORG* Varför. Helsingborg staden för November Svenska Lottakårens Riksstämma Varför HELSINGBORG* Helsingborg staden för Svenska Lottakårens Riksstämma 17-18 November 2018 *Varför Helsingborg För människorna som bor och arbetar i Helsingborg är svaret självklart. Därför avslutar

Läs mer

UPPSALA, LUTHAGEN KAPRIFOLEN. Vackra bostäder med klassisk känsla

UPPSALA, LUTHAGEN KAPRIFOLEN. Vackra bostäder med klassisk känsla UPPSALA, LUTHAGEN KAPRIFOLEN Vackra bostäder med klassisk känsla Skönt boende som rymmer livet I Kaprifolen i anrika Luthagen erbjuder vi vackra och funktionella bostäder för dig över 55 år. Arkitektritade

Läs mer

Sjöparkens växthus. Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café

Sjöparkens växthus. Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café Sjöparkens växthus Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café Välkommen till Sjöparkens växthus! Sjöparkens växthus rymmer tre verksamheter; växthuset och trädgården, Möjligheternas växthus och Restaurang

Läs mer

NINNI REINEBO ELISABE T BRÖMSTER

NINNI REINEBO ELISABE T BRÖMSTER NINNI REINEBO ELISABE T BRÖMSTER Välkommen till Solna naturskola på Överjärva gård! Vad är Solna naturskola? Solna naturskola erbjuder natur- och miljökurser för barn och vuxna. Här ges stöd och inspiration

Läs mer

Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksværk Hotel et erbjuder Risskov Bilferie Risskov Bilsemester Risskov Bilferie Risskov Autoferien

Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksværk Hotel et erbjuder Risskov Bilferie Risskov Bilsemester Risskov Bilferie Risskov Autoferien Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksvaerk ligger i mitten av staden, omgiven av kanaler och vackra byggnader. Hotellet har funnits i över 200 år och tillhör således bokstavligen en magnifik del av Danmarks

Läs mer

Åbrädden. Här skulle jag vilja bo. Garverigatan 4, Råå

Åbrädden. Här skulle jag vilja bo. Garverigatan 4, Råå Åbrädden Här skulle jag vilja bo Garverigatan 4, Råå Välkommen till Åbräddens äldreboende Åbrädden i Helsingborg här vill jag bo På anrika Råå där havet och småbåtshamnen finns om knuten ligger Åbräddens

Läs mer

Onsdag 2 april kl. 17:00 BLOMSTERFEST, HISTORISK VÅR på Drottningholm.

Onsdag 2 april kl. 17:00 BLOMSTERFEST, HISTORISK VÅR på Drottningholm. Vårprogrammet 2008_2 När detta skrivs är det Påsk och snön ligger vit efter en grön och våt vinter. Men frösådderna gror inne i värmen och snart är det barmark igen. Väl mött på nya inspirerande träffar

Läs mer

TRÄDGÅRDSHISTORISK KONFERENS Gröna mattor och prunkande rabatter - utvecklande skötsel i historisk miljö

TRÄDGÅRDSHISTORISK KONFERENS Gröna mattor och prunkande rabatter - utvecklande skötsel i historisk miljö TRÄDGÅRDSHISTORISK KONFERENS Gröna mattor och prunkande rabatter - utvecklande skötsel i historisk miljö Julita Gård, 16-17 oktober 2017 Dokumentation Om konferensen Konferensen arrangerades av Nätverket

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljens höstprogram 2014 Hej! Liljekonvaljen fyller 15 år i höst och det vill vi fira under årets skördemarknad. Under hösten

Läs mer

BO PÅ HERRGÅRDEN. Sedan finns ytterligare 5 bäddar i Gårdsfogdens hus. Här är standarden spartansk och alla delar samma badrum.

BO PÅ HERRGÅRDEN. Sedan finns ytterligare 5 bäddar i Gårdsfogdens hus. Här är standarden spartansk och alla delar samma badrum. BO PÅ HERRGÅRDEN I Herrgården finns 12 bäddar att tillgå, fyra dubbelrum och fyra enkelrum. Att övernatta i herrgårdens gästrumsflygel är nästan som att bo i ett museum, med originalinredning från 1800-talet.

Läs mer

KÄLLDALSSKOLANS SKOLGÅRD

KÄLLDALSSKOLANS SKOLGÅRD GESTALTNING KÄLLDALSSKOLANS SKOLGÅRD UTKAST MAJ 2016 FÖRUTSÄTTNINGAR AREALFÖRDELNING Trafik/Övrigt: 5300 kvm Skolgård: 9400 kvm, 19 kvm/barn Träningsskola: 2700 kvm, 60 kvm/barn Boverkets rekommendation

Läs mer

FÖRENINGEN SLOTTSTRÄDGÅRDENS VÄNNER I MALMÖ PROGRAM HÖSTEN 2017

FÖRENINGEN SLOTTSTRÄDGÅRDENS VÄNNER I MALMÖ PROGRAM HÖSTEN 2017 PROGRAM HÖSTEN 2017 Slottsträdgårdens vänners program är främst för våra medlemmar. Även ni som inte är medlemmar är välkomna, då i mån av plats och till självkostnadspris. Ett medlemskap i föreningen

Läs mer

Programblad nr 2, vår-sommar 2009

Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Gillet fyller tio i år. Det måste vi fira! Tänk så fort tiden går, säsongerna susar förbi och nu börjar en ny odlingsperiod igen men när detta skrivs har just den begynnande

Läs mer

Lekvärdefaktor. Det väsentliga är nog att inte tro att man ska få någon färdig produkt utan det här är en utveckling ständigt över tid.

Lekvärdefaktor. Det väsentliga är nog att inte tro att man ska få någon färdig produkt utan det här är en utveckling ständigt över tid. Lekvärdefaktor Inspiration till grönare skolgårdar med barnperspektiv Det väsentliga är nog att inte tro att man ska få någon färdig produkt utan det här är en utveckling ständigt över tid. Vuxna, barn,

Läs mer

Konferera i en kulturhistorisk oas mitt i Lund

Konferera i en kulturhistorisk oas mitt i Lund Konferera i en kulturhistorisk oas mitt i Lund Välkommen till Kulturen! Välkommen till en annorlunda konferensanläggning mitt i centrala Lund. Här kan du välja mellan ett stort modernt auditorium, ett

Läs mer

Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida.

Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida. Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida. PROMENAD - Promenera denna sköna strand bland det vackra folket förbi museernas vackra byggnader med lite smakprov på föremål utanför. Sevärdheter: KMK Café Populärt

Läs mer

Fika serveras för 20 kr. Anmälan senast lördag 9 januari till agneta.ostlund@telia.com eller Agneta 070-783 80 07.

Fika serveras för 20 kr. Anmälan senast lördag 9 januari till agneta.ostlund@telia.com eller Agneta 070-783 80 07. Vår och sommar 2016 Välkomna till ett nytt trädgårdsår! I vår kommer vi att inleda med vackra bilder och lärorika föredrag om kända och okända växter. Senare får vi lära oss mer om hur vi ska ta hand om

Läs mer

Modulbostäder på Östermalm

Modulbostäder på Östermalm Östermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-01 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Modulbostäder på Östermalm Svar på skrivelse

Läs mer

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Vill Du bo mitt i centrum? Sävebo, det kommunala bostadsbolaget, bygger nytt i Sävsjö! Centralt

Läs mer

Konferens den 26 september 2012 på Jonsereds herrgård

Konferens den 26 september 2012 på Jonsereds herrgård Konferens den 26 september 2012 på Jonsereds herrgård Konferensdeltagarna diskuterade hur trädgården kan utvecklas som besöksnäring i Västsverige. Diskussionen tog sin utgångspunkt i följande frågeställningar:

Läs mer

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård Välkommen Sedan 2014 ägs Grythyttans Gästgivaregård av familjen Spendrup. Vi vill att det ska vara lätt att ha det bra, så låt oss ta hand om dig och ditt sällskap. Det är det vi kan bäst. Vi hoppas att

Läs mer

Föredragande borgarrådet Kristina Alvendal anför följande.

Föredragande borgarrådet Kristina Alvendal anför följande. PM 2009: RIII (Dnr 313-1841/2009) Förslag till byggnadsminnesförklaring av Carl Eldhs ateljé Kråkvillan 24, med tillhörande trädgård inom fastigheten Vasastaden 1:64, Bellevue Stockholm Remiss från Länsstyrelsen

Läs mer

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur.

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotel Hørby Færgekro Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotellet erbjuder Hotel Hørby Færgekro erbjuder ett krouppehåll i vacker natur. Kroens restaurang serverar klassiska

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

TEXT OCH FOTO: JOEL STOCKMAN

TEXT OCH FOTO: JOEL STOCKMAN En bit utanför Södertälje, i den sörmländska myllan och i det antroposofiska Järna, ligger Norrbyvälle. Här tar man emot ungdomar och vuxna med rätt till LSS och erbjuder dem aktiviteter nära naturen och

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRINDSTUGAN WWW.ROSENDALUPPSALA.SE

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRINDSTUGAN WWW.ROSENDALUPPSALA.SE BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRINDSTUGAN WWW.ROSENDALUPPSALA.SE ROSENDAL FASTIGHETER PRESENTERAR Kan du tänka dig? Tänk dig ett kvarter designat för att väcka lusten att umgås i hemmet, i restaurangen på hörnet

Läs mer

Vårt Gröna skolgårdsprojekt på förskolan Tåget november 2016 växter, växtkub samt staket

Vårt Gröna skolgårdsprojekt på förskolan Tåget november 2016 växter, växtkub samt staket Vårt Gröna skolgårdsprojekt på förskolan Tåget november 2016 växter, växtkub samt staket På förskolan Tåget i Stångby har vi en naturlig gård som är uppbyggd utifrån de fyra elementen jord, eld, luft och

Läs mer

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk!

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! Evenemangslista NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! www.konsthantverkarnakarlstad.se Vår förhoppning är att kunder från när och fjärran skall

Läs mer

Utveckling av Sala stadspark

Utveckling av Sala stadspark Bilaga KS 2012/86/1 SALA KOMMUN Kommllnstvrelsens förvaltning Ink. 2012-04- 1 7 1{111 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Diari,nr jl ro. Kommunstyrelsen IAklb,ila!ga 2011. ~O2.. I 4 / Utveckling av Sala stadspark

Läs mer

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 1.400.000 Konstruerad (år) 2003 område (län) Lagoa Tomtarea 9360 Stad Konstruktion område 584 sida 3/5 På landsbygden, nära fiskebyn, golfbanor och inom gångavstånd från

Läs mer

Tre mysiga städer i Stockholms närhet med Bullerby-känsla och tillhörande sagoslott blir fina utflykter när du är turist i din egen stad.

Tre mysiga städer i Stockholms närhet med Bullerby-känsla och tillhörande sagoslott blir fina utflykter när du är turist i din egen stad. Kropp & Själ Annonsera Kontakta oss Sök Hem Utflyktsmål i sommar Smultronställen Tre mysiga städer i Stockholms närhet med Bullerby-känsla och tillhörande sagoslott blir fina utflykter när du är turist

Läs mer

MITT I REGNSKOGEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog.

MITT I REGNSKOGEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog. MITT I REGNSKOGEN Uppdrag för åk f-3 Välkommen till uppdraget Mitt i Regnskogen i Universeums Regnskog. Lärarhandledningen är till för att ge dig som lärare en möjlighet att förbereda ditt och klassens

Läs mer

Ulls hus Campus Ultuna

Ulls hus Campus Ultuna Ulls hus Campus Ultuna Välkommen till Ulls hus på Campus Ultuna Den generösa innergården blir en grön oas mitt i den nya campusbyggnaden. Vackert beläget vid Almas allé, i anslutning till Undervisningshuset

Läs mer

Tidig vår blommar magnolior på bar kvist. I Botaniska trädgården finns många olika varianter, här ser vi en praktmagnolia.

Tidig vår blommar magnolior på bar kvist. I Botaniska trädgården finns många olika varianter, här ser vi en praktmagnolia. Gröna LUND Botaniska trädgården vid Lunds universitet är en plats både för lärdom och njutning. Ett välskött, statligt byggnadsminne som i allra högsta grad bidrar till att definiera Lund som en student-

Läs mer

Fastighetskontoret Park- och Naturförvaltningen Miljöförvaltningen Trafikkontoret Idrott- och föreningsförvaltningen Kretsloppskontoret Annan: Datum:

Fastighetskontoret Park- och Naturförvaltningen Miljöförvaltningen Trafikkontoret Idrott- och föreningsförvaltningen Kretsloppskontoret Annan: Datum: Sida 1/12 Utvärdering av behov av KOMPENSATIONSÅTGÄRDER för rekreativa och ekologiska er Ärendets namn Diarienummer Stadsdel Handläggare, SBK Utvärderingen har gjorts i samarbete med Reviderad Fastighetskontoret

Läs mer

Hans trädgård är en fest!

Hans trädgård är en fest! Hans trädgård är en fest! Text: Stina Lovisa Seger Bild: Ewa-Marie Rundquist Det är väl knappast någon som har missat att vi trädgårdsintresserade delar vårt intresse med Sveriges genom tiderna största

Läs mer

HISINGSPARKENS UTFLYKTSLEKPLATS

HISINGSPARKENS UTFLYKTSLEKPLATS Bondgården HISINGSPARKENS UTFLYKTSLEKPLATS KONCEPT 2014 03 04 Skog/Våtmark HISINGSPARKENS UTFLYKTSLEKPLATS Bakgrund Hisingsparken ingår i en av Göteborgs gröna kilar och är en viktig del i Göteborgs-regionens

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Svenskarnas trädgårdsvanor kartlagda: Rosor och äppelträd i topp - mormorsträdgården en favorit!

PRESSMEDDELANDE. Svenskarnas trädgårdsvanor kartlagda: Rosor och äppelträd i topp - mormorsträdgården en favorit! FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA: Camilla von Otter, chefredaktör Vi i Villa Mobil: 070 400 51 45 Mail: camilla.vonotter@viivilla.se www.viivilla.se PRESSMEDDELANDE Lidingö den 25 mars 2013 Svenskarnas trädgårdsvanor

Läs mer

Skåne en slätt med slott Av Ove Torgny

Skåne en slätt med slott Av Ove Torgny Skåne en slätt med slott Av Ove Torgny Skåne, Sveriges allra sydligaste landskap, är berömt för sina slott, borgar och herrgårdar. Här finns minst 250 byggnader av det slaget. När vi reser genom Skåne

Läs mer

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla.

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla. Välkommen till Kumla stadspark En vacker mötesplats i centrala Kumla. Kumla sjöpark Denna moderna del av parken ligger i dalgången mellan staden på åsen och jordbrukslandskapet. Den konstgjorda sjön på

Läs mer

Vadstena klosterträdgård Heliga Birgittas enheter

Vadstena klosterträdgård Heliga Birgittas enheter På besök i TRÄDG Vackra trädgårdar blir ett allt vanligare utflyktsmål för turister. Statens fasighetsverk förvaltar några av Sverige vackraste och mest intressanta trädgårdar. TEXT ANNIKA KVINT & LENA

Läs mer

Uppsala söderut till Enköping

Uppsala söderut till Enköping Uppsala söderut till Enköping En biltur som är en tur från högsta adel, till lägsta dräng och piga, förbi en handfull unika sevärdheter i vacker natur. Sevärdheter: Uppsala Kungligheter och världens kanske

Läs mer

Best Western Malmö Arena Hotel Åk på storstadssemester till Malmö och njut av allt Öresundsregionen kan erbjuda

Best Western Malmö Arena Hotel Åk på storstadssemester till Malmö och njut av allt Öresundsregionen kan erbjuda Best Western Malmö Arena Hotel Detta moderna och fräscha hotell ligger i Hyllie i Malmö, alldeles intill Malmö arena. Här kan du enkelt besöka Malmömässan och det stora shoppingcentret Emporia. Från Malmö

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

mer än du tror (historien om en väv)

mer än du tror (historien om en väv) mer än du tror (historien om en väv) det här är berättelsen om det misslyckade sökandet efter en röd tråd. och om den lyckade upptäckten av något helt annat. Inom buddhismen är den röda tråden en symbol

Läs mer

Kulturprojekt i Utsikter

Kulturprojekt i Utsikter Kulturprojekt i Utsikter Inledning Sedan 2009 har Utsikter bedrivit kulturprojekt på sju skolor i Helsingborg och Landskrona. Genom ett nära samarbete med städernas kulturinstitutioner har skolorna implementerat

Läs mer

Biologiskt kulturarv på kykogården

Biologiskt kulturarv på kykogården Biologiskt kulturarv på kykogården Vad kan POM, programmet för odlad mångfald bidra med? Eva Jansson Visby 20120904 Ett nationellt program för att långsiktigt bevara och hållbart nyttja kulturväxterna

Läs mer

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng PLATSEN Ett torg på vattnet Det som är unikt för Kristinehamns torg är att det är ett torg runt ett vattendrag. Varnan

Läs mer

SOMMARTURLISTA KUXABUSSARNA

SOMMARTURLISTA KUXABUSSARNA SOMMARTURER & HELGTRAFIK - KUXABUSSARNA 15 JUNI - 20 AUGUSTI 2017 Gäller 15 juni - 20 augusti 2017 SOMMARTURLISTA KUXABUSSARNA 70 A OCKELBO - MÖRTEBO - OCKELBO Linjesträckning: - - Mörtebo - - Mörtebo

Läs mer

Stallmästaregården. PROGRAM FÖR YTTRE MILJÖ Brunnsviken, Solna, 2013-03-05

Stallmästaregården. PROGRAM FÖR YTTRE MILJÖ Brunnsviken, Solna, 2013-03-05 Stallmästaregården PROGRAM FÖR YTTRE MILJÖ Brunnsviken, Solna, 2013-03-05 Program för mark och landskap i kulturhistorisk miljö i samband med förslag på ny tillbyggnad ritad av Wingårdh Arkitektkontor.

Läs mer

En plats för konferenser, möten, kraftsamling och inspiration.

En plats för konferenser, möten, kraftsamling och inspiration. En plats för konferenser, möten, kraftsamling och inspiration. E n a v D r a k a m ö l l a n s s t ö r s t a s k a t t e r ä r t y s t n a d e n. Vänlig och omfamnande. DRAKAMÖLLAN GÅRDSHOTELL Brösarps

Läs mer

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla. visitkumla.se/kumlastadspark

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla. visitkumla.se/kumlastadspark Välkommen till Kumla stadspark En vacker mötesplats i centrala Kumla visitkumla.se/kumlastadspark Kumla sjöpark Denna moderna del av parken ligger i dalgången mellan staden på åsen och jordbrukslandskapet.

Läs mer

OM LERBYGGNAD, JORDHUS OCH

OM LERBYGGNAD, JORDHUS OCH SEMINARIUM 4 OM REKONSTRUKTIONEN AV GUNNEBO ORANGERI OM LERBYGGNAD, JORDHUS OCH KONSTRUKTIONER MED TRÄ OCH LERA FREDAGEN 9 OKTOBER 2015 1 GUNNEBO SLOTT OCH TRÄDGÅRDAR EN RESURS FÖR UTBILDNING, FORSKNING

Läs mer

LET ÔSS ENTERTAIN YOU

LET ÔSS ENTERTAIN YOU LET ÔSS ENTERTAIN YOU IBLAND ÄR DET OK ATT SKRYTA Vi i Sunne kan det här med stora arrangemang. Vi har gjort det förut, och kan göra det igen... och igen... och igen. Nu är det er tur att se vad vi går

Läs mer

SOFIERO. -En bröllopsgåva

SOFIERO. -En bröllopsgåva B R Ö L L O P PÅ S O F I E R O S L O T T S R E S T A U R A N G SOFIERO -En bröllopsgåva I utkanten av Helsingborg ligger detta romantiska slott i en av Europas vackraste slottsträdgårdar. Historien blickar

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser!

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! Natur och Nöje 6-7 maj 2017 Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! I dagarna 2 kastar vi oss mellan fridfull natur och glamoröst kvällsliv. Vi ska bl.a. få se visenter ströva

Läs mer

Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter.

Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter. Israelsson/Kål och krasse En av förra årets höjdare. Lena Israelsson visar hur man snyggt och skojigt blandar grönsaker med prydnadsväxter. Israelsson/Handbok för köksträdgården Detta är troligen den mest

Läs mer

UTFLYKTER & BUSSGRUPPER 2018

UTFLYKTER & BUSSGRUPPER 2018 UTFLYKTER & BUSSGRUPPER 2018 BESÖK ÄVENTYRLIGA GAVNØ Besök Gavnø Slott och Slottspark - entréen ger åtkomst till hela området. Entré för bussgrupper: DKK 99 per person Gratis entré + kaffe och kaka til

Läs mer

FOTOTÄVLING 2015. Tävlingen avslutas den 11/10 2015 Vinnarna tillkännages den 14/10 2015. Kategorier:

FOTOTÄVLING 2015. Tävlingen avslutas den 11/10 2015 Vinnarna tillkännages den 14/10 2015. Kategorier: FOTOTÄVLING 2015 Årets fototävling på Tjolöholm är en hyllning till denna beundransvärda plats djurliv, trädgårdar och besökare. Tjolöholms Slott är ett paradis för fotografer. Beläget strax söder om Göteborg

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng. Vilka inslag ska park och torg ha?

Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng. Vilka inslag ska park och torg ha? Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng Vilka inslag ska park och torg ha? Enkät Kista Äng Medborgardialog Underlag för vidare planering av offentlig plats, d.v.s. ny park och nya torg inom

Läs mer

UPPDRAG. Medborgarnas perspektiv och deras behov av tillgång till grönområden är viktig och då i synnerhet barnens perspektiv.

UPPDRAG. Medborgarnas perspektiv och deras behov av tillgång till grönområden är viktig och då i synnerhet barnens perspektiv. 2013 02 26 GRÖNPLAN UPPDRAG Park- och naturnämnden beslutade 2011-06-21, att ge park- och naturförvaltningen i uppdrag att ta fram en Grönplan för Göteborgs Stad i samverkan med övriga berörda förvaltningar

Läs mer

södra Hyllie Information om pågående planarbete

södra Hyllie Information om pågående planarbete södra Hyllie Information om pågående planarbete Vision och inriktningsmål Hyllie ska vara Öresundsregionens klimatsmartaste område och utgöra en attraktiv stadskärna med mycket grönska som lockar boende

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA 2018-05-31 1 AFFISCHERNA 2018-05-31 2 ORDMOLN ALLA KOMMENTARER 3 RESULTAT AV BILDER SMÅSTAD 4 RESULTAT DIALOG: Vi har sorterat och kategoriserat alla kommentarer

Läs mer

Checklista för trädgårdsdesign

Checklista för trädgårdsdesign Denna checklista är tänkt att vara en inspirationskälla och ge mer vidgade vyer, inom ett område som man inte nödvändigtvis är insatt i. I de fall då man vill ha en designad trädgård, skall den också ligga

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Skånelaholms slott. Dokumentation av restaureringsarbeten i parken, etapp 1, Skånelaholms slott, Skånela 1:1, Skånela socken, Sigtuna kommun, Uppland

Skånelaholms slott. Dokumentation av restaureringsarbeten i parken, etapp 1, Skånelaholms slott, Skånela 1:1, Skånela socken, Sigtuna kommun, Uppland Skånelaholms slott Dokumentation av restaureringsarbeten i parken, etapp 1, Skånelaholms slott, Skånela 1:1, Skånela socken, Sigtuna kommun, Uppland Lisa Sundström Rapport 2011:1 2 Skånelaholms slott Dokumentation

Läs mer

Besöksutveckling centralmuseerna * * I listan presenteras ett urval av centralmuseernas besöksstatistik för 2014.

Besöksutveckling centralmuseerna * * I listan presenteras ett urval av centralmuseernas besöksstatistik för 2014. Bilaga. Samtliga deltagande museers besöksstatistik 2014. Besöksutveckling centralmuseerna 2013-2014* * I listan presenteras ett urval av centralmuseernas besöksstatistik för 2014. Centralmuseerna 2013

Läs mer

Vårprogram nr 2, 2007

Vårprogram nr 2, 2007 Vårprogram nr 2, 2007 Vintern, den lilla som blev, försvann lika plötsligt som den kommit och krokus och julrosor stod på kö och slog ut på ett par dagar. Vilken lovande start på våren! I Gillet kommer

Läs mer

En ovanligt fantastisk adress.

En ovanligt fantastisk adress. S a n n e g å r d e n residens - En ovanligt fantastisk adress. Som på Manhattan fast hemma i Göteborg. Bilden är en illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma. En vacker fasad på en

Läs mer

STORGATAN 53 GÖTEBORG

STORGATAN 53 GÖTEBORG STORGATAN 53 GÖTEBORG MITT I MALMÖ, MED BÄSTA LÄGET VÄLKOMMEN TILL STORGATAN 53 Det här huset uppfördes av Folksam i slutet på 50-talet. Med sin rika historia, vackra detaljer och centrala läge är det

Läs mer

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre är Sveriges nyaste och mest mångsidiga arena för större möten och evenemang. Med den djärva arkitekturen

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsföretagare Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsföretagare Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsföretagare Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsföretagare. Namn på nominerad företagare eller grupp av företagare: Cecilia Blomkvist, Lassegårdens

Läs mer

Hotel Zamek Reszel erbjuder autentiska medeltida rum med modern inredning och möbler designade av den kände skulptören Boleslaw Marschall.

Hotel Zamek Reszel erbjuder autentiska medeltida rum med modern inredning och möbler designade av den kände skulptören Boleslaw Marschall. Zamek Reszel I nordöstra Polen, i Warmiaområdet är Hotel Zamek Reszeal beläget. Hotellet inryms i stadens gamla slott, här erbjuds en unik hotellvistelse med medeltids atmosfär. Tillsammans med familjen

Läs mer

Det är viktigast för svensken på semestern

Det är viktigast för svensken på semestern Det är viktigast för svensken på semestern Om undersökningen En webbenkät har i samarbete med Mind Research skickats ut till urval av SJ Prio-medlemmar i: - Stockholm - Göteborg - Malmö - Karlstad - Linköping

Läs mer

Välkommen. Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker.

Välkommen. Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker. Välkommen Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker. Husets karaktär är alltigenom väl bevarad men motsvarar även

Läs mer

Visionen om BROHUSPARK. -en park för dina sinnen 2012-01-13

Visionen om BROHUSPARK. -en park för dina sinnen 2012-01-13 Visionen om BROHUSPARK -en park för dina sinnen 2012-01-13 N Helsingborg Landskrona Lund BROHUSPARK Lomma Alnarp Brohusparks placering 2 Malmö Köpenhamn Vår vision I en stor ny stadsomvandling kommer de

Läs mer