Budget 2015 Facknämnder. Nämnden för konsument- och medborgarservice

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Budget 2015 Facknämnder. Nämnden för konsument- och medborgarservice"

Transkript

1 Budget 2015 Facknämnder Nämnden för konsument- och medborgarservice

2 1 Inledning Sammanfattning Förvaltningens främsta uppdrag är att svara för samordnad service och vissa externa tjänster till konsumenter, boende, besökare och företagare. Medborgarnas behov ska vara styrande för vår verksamhet, men vi arbetar på uppdrag av förvaltningar och bolag samt andra kommuner. Detta förutsätter ett gediget samarbete och en väl fungerande dialog med stadens förvaltningar och bolag. Ett särskilt beroende finns till stadsledningskontoret och intraservice. Kommunfullmäktige har antagit ett program för e-samhället. E-samhälle handlar om att använda informationsteknik i ett socialt, samhällsekonomiskt och legalt perspektiv. Tekniken är en resurs som rätt utnyttjad förenklar för boende, besökare och företag, stödjer effektivitet, kvalitet och samverkan samt bidrar till att utveckla demokrati och arbetssätt. Förvaltningen har en nyckelroll för att förverkligandet av programmet ska bli framgångsrikt. er för förvaltningens måluppfyllelse 2015 är: 1. Bli mer kända. Den service och verksamhet som förvaltningen erbjuder behöver bli mer känd både bland medborgarna och internt i staden. Aktiviteter: Förvaltningsövergripande kommunikationsplan Gemensamma budskap kring det vi erbjuder 2. Kvalitetssäkring av alla verksamheter. Samtliga verksamheter behöver kvalitetssäkra processer och arbetssätt. Aktiviteter: Miljödiplomering Likabehandling och bemötandefrågor Planering, styrning och uppföljning Översyn av mått och mätetal i verksamheten 3. Samverkan och samarbete. För att förvaltningen ska lyckas med sitt uppdrag är det viktigt att samverkan både externt med olika aktörer och internt i staden utvecklas och förstärks. Särskilt viktiga är: Samverkan med intraservice och samordning av programmet för intern service. Syftet är att få ett gemensamt förhållningssätt och arbetssätt gentemot stadens förvaltningar och bolag för såväl intern som extern service. Samverkan med miljöförvaltningen i strategiska frågor som hållbar konsumtion och energi- och klimatfrågor. Samverkan med stadsledningskontoret vad gäller serviceutveckling och digitalisering av staden. 4. Fokus på medborgarnas behov. Aktivitet: medborgaranalys Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 2(24)

3 5. Fortsatt utveckling av medborgarservice. Aktiviteter: gemensamt servicebegrepp i hela staden likvärdig service kanalutveckling Under 2014 genomförs en ny telefoniupphandling av Göteborgs Stad. Detta innebär att det troligtvis under 2015 kommer att implementeras nya telefonilösningar för hela staden. För förvaltningens del betyder det ett omfattande arbete med att strategiskt planera, förbereda och genomföra implementeringen av ett helt nytt system. Detta är en väsentlig risk på många plan. Det kan även komma att ge effekt på servicen mot medborgaren, även om det förhoppningsvis blir i begränsad utsträckning. En förutsättning för att förvaltningen ska kunna fullfölja utvecklingsuppdragen inom service och e-tjänster och goteborg.se är att vi får de utvecklingsmedel om finns med i beslutsunderlaget för stadens budget Läsanvisning Budgeten utgår från den budget som kommunfullmäktige beslutade om i juni Budgeten ska gås igenom och omprövas efter att stadens budget för 2015 blir slutligt fastställd i november månad. I budgethandlingen behandlas prioriterade frågor. Verksamheten i övrigt ska fortsätta bedrivas och utvecklas enligt grunduppdraget. Förvaltningen arbetar med planering, budget och uppföljning i stadens gemensamma verktyg Rappet. Budgethandlingen är uppbyggd enligt den enhetliga strukturen för fackförvaltningarnas budgetrapport. I avsnitt 4. Grunduppdrag presenteras nämndens prioriterade mål, uppdrag och strategier enligt uppdraget i reglementet. och i avsnitt 5 Politiska mål och uppdrag presenteras kommunfullmäktiges mål, uppdrag och långsiktiga utvecklingsområden tillsammans med strategier för ökad måluppfyllelse. De mål som beskrivs är de som nämndens i sitt inriktningsdokument slagit fast att förvaltningen särskilt ska fokusera på. Som vägledning används följande symboler som hämtats från Rappet: = kommer från KF = kommer från nämnd/styrelse = kommer från förvaltningen = kommer från enhet i förvaltningen = kommer från stadsledningskontoret = prioriterat mål = uppdrag = utvecklingsfråga = i vilken uppföljningsrapport målet följs upp, = årsrapporten Med nämndens budget som grund arbetar förvaltningens verksamheter i bred samverkan med medarbetarna med att prioritera och konkretisera mål, aktiviteter, Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 3(24)

4 ytterligare mätetal och uppföljning. De blir sedan verksamheternas verksamhetsplaner som sammantaget ska bidra till att vi når kommunfullmäktiges, nämndens och förvaltningens mål. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 4(24)

5 2 Förutsättningar 2.1 Ledning och styrning Vision och förhållningssätt Visionen för konsument- och medborgarservice är ett hållbart och solidariskt Göteborg utifrån den ekologiska, den ekonomiska och den sociala dimensionen. Göteborgarna ska ha makten över sin vardag. De ska få information om och tillgång till kommunal service av olika slag och öka sin kunskap, medvetenhet, aktivitet och engagemang. De ska hitta rätt i och ta del av stadens service och de ska känna till sin rätt att välja och välja bort. Konsument- och medborgarservice ska stimulera till en hållbar livsstil och göra det lättare för medborgarna att få den kommunala service de behöver. Göteborgarna ska handla rättvist och smart för plånboken, klimatet och miljön. Förvaltningen har sammanfattat visionen så här: Enklare vardag i en öppen och hållbar stad Verksamhetsidé Vi finns till för konsumenter, boende, besökare och företagare i syfte att underlätta deras vardag och bidra till hållbar utveckling av göteborgssamhället. Det gör vi genom att utveckla, samordna och ge en lättillgänglig, likvärdig och professionell service i samverkan med dem vi är till för. Vi vägleder, ger råd och inspirerar i alla möten Uppdrag Nämndens uppdrag är att: Svara för samordnad service till medborgarna Samordna utvecklingen av e-tjänster Svara för stadens kontaktcenter Bedriva allmän konsumentpolitisk verksamhet, samt främja, stödja och samordna konsumentverksamheten i kommunen Lämna enskilda råd och stöd till konsumenter och i enklare fall hjälpa dem att tillvarata sin rätt Ansvara för kommunens skyldigheter enligt skuldsaneringslagen Bedriva energirådgivning I övrigt fullgöra de uppdrag som kommunfullmäktige har överlämnat till nämnden Förhållningssätt Göteborgs stad har tagit fram fyra förhållningssätt för staden förvaltningar och bolag. Förvaltningen har konkretiserat dem så här: Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 5(24)

6 Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för Vi finns till för konsumenter, boende, besökare och företagare i syfte att underlätta deras vardag och bidra till hållbar utveckling av göteborgssamhället. Det gör vi genom att utveckla, samordna och ge en lättillgänglig, likvärdig och professionell service i samverkan med dem vi är till för. Vi vägleder, ger råd och inspirerar i alla möten. Vi bryr oss Vårt bemötande av och service till konsumenter, boende, besökare och företagare präglas av professionalitet, engagemang, vänlighet och respekt. Vår service och våra tjänster ska vara tydliga, likvärdiga och tillgängliga för alla. Det kräver lyhördhet och en anpassning av vår service efter varje mottagares behov och förutsättningar. Vi tar ansvar för egna och gemensamma arbetsuppgifter. Vi arbetar tillsammans Vi samverkar med varandra och andra utifrån en helhetssyn. Vi förmedlar kunskap, erfarenhet och positivt engagemang till varandra. Vi är lyhörda och bidrar aktivt till ett gott samarbetsklimat såväl internt som externt. Vi tänker nytt Vi följer aktivt vad som sker i omvärlden och tar tillvara detta i vårt arbete. Vi hittar nya lösningar och gör ständiga förbättringar för att arbeta på ett bättre, enklare och mer effektivt sätt. Vi ser möjligheter och är utvecklingsorienterade Organisation Konsument- och medborgarservice skapades 1 januari Förvaltningen ansvarar för Göteborgs Stads kontaktcenter, samordning och utveckling av goteborg.se, utveckling av service och e-tjänster, konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning, energioch klimatrådgivning, hållbar utveckling samt Fairtrade City. Förvaltningens uppgift är att samordna service till medborgarna i lämplig kanal och utifrån medborgarnas behov samt att erbjuda de tjänster verksamheterna förfogar över. Under 2014 har ett omfattande arbete med att utveckla förvaltningens organisation genomförts. I arbetet har ingått att se över organisationsstrukturen, men även att fastställa en gemensam vision för den nya förvaltningen, arbeta fram övergripande strategier för att nå visionen samt att skapa förutsättningar för en gemensam kultur som grundar sig i stadens förhållningssätt. En ny principorganisation där hållbar utveckling blir en permanent verksamhet och webbenheten blir en verksamhet direkt underställd förvaltningsdirektören träder i kraft 1 januari Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 6(24)

7 2.1.6 Organisationsskiss 2.2 Personal Personalresurser Förvaltningen har för närvarande 115 medarbetare. 73 procent är kvinnor och 27 procent är män. De största grupperna är servicevägledare med 51 medarbetare, budgetoch skuldrådgivare, tolv medarbetare och konsumentrådgivare, nio medarbetare Kontaktcenter Kontaktcenter leds av en verksamhetschef. För övergripande uppgifter finns en administratör och en verksamhetsutvecklare, samtliga kvinnor. Servicevägledningen består av 51 servicevägledare som leds av två enhetschefer, en man och en kvinna. Av servicevägledarna är ca 79 procent kvinnor och 21 procent män. Personalen är uppdelad i en allmän och en särskild svarsgrupp, där särskilda svarsgruppen trafik, park och miljö (TPM), består av nio servicevägledare. Målet är att minst 30 procent av de anställda bör tala ett tredje språk, förutom svenska och engelska. Idag pratar kontaktcenters personal 22 språk Samordning och utveckling av goteborg.se Leds av en verksamhetschef från och med 2015 och består av sju webbstrateger, en chefredaktör, en kommunikatör, en informatör och en informationsassistent. 54 procent av medarbetarna är kvinnor 45 procent män Utveckling av service och e-tjänster Verksamheten består av fem medarbetare - en verksamhetschef och fyra utvecklare, varav en tjänst tillsätts procent är kvinnor och 50 procent män Konsumentrådgivningen Konsumentrådgivningen består av en verksamhetschef, nio rådgivare, en informationsassistent och en kommunikatör. 75 procent är kvinnor och 25 procent män Budget- och skuldrådgivningen Budget- och skuldrådgivningen består av en verksamhetschef och tolv rådgivare. 62 procent är kvinnor och 38 procent män Hållbar utveckling Hållbar utveckling består av fyra energi- och klimatrådgivare, tre planeringsledare och en verksamhetschef. 54 procent är kvinnor och 26 procent män (av de för närvarande bemannade tjänsterna). Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 7(24)

8 Administration Den administrativa avdelningen består av en administrativ chef, en ekonom, en HRspecialist, en IT-ansvarig, en nämndsekreterare/registrator och en administratör. 33 procent är kvinnor och 67 procent män Kommunikationsansvarig Kommunikationsansvarig är direkt underställd förvaltningschefen. Kommunikationsansvarig är kvinna Förvaltningsledningen 78 procent är kvinnor och 22 procent män Rekryteringssituation och kompetensförsörjning Inom servicevägledningen vet man av erfarenhet att det förekommer en viss personalomsättning av en rad olika skäl. För närvarande är också frånvaron drygt 10 procent. Verksamheten måste ständigt vara bemannade med medarbetare med rätt kompetens. Därför finns ett kontinuerligt rekryteringsbehov inom verksamheten. Inom rådgivningsverksamheterna förväntas också en förhållandevis omfattande personalomsättning på grund av generationväxling, föräldraledigheter och medarbetare går vidare till andra arbeten. Cirka hälften av budget- och skuldrådgivarna kommer att gå i pension inom några få år. Det ställer krav på ett fungerande system för introduktion, kunskapsöverföring och kompetensutveckling. Gemensamt för flera enheter är att medarbetarna har högskoleutbildning inom olika samhällsorienterade program exempelvis juridik, förvaltning, kommunikation och socialt arbete. Verksamheten är kunskapsintensiv, vilket ställer höga krav på kompetenssäkring. I många fall är kunskapen en färskvara som kontinuerligt tillförs genom olika utbildningar. 2.3 Ekonomi Ekonomiska förutsättningar Finansieringsmodell Kontaktcenter, samordning och utveckling av goteborg.se och utvecklingen av service och e-tjänster finansieras genom finansieringsmodeller. Till finansieringsmodellen är en särskild hemtagningsmodell kopplad. Kommunstyrelsen har beslutat att kontaktcenter ska vara intäktsfinansierad, vilket innebär att kostnaden bärs av förvaltningarna. Modellen fördelar för 2015 kostnaderna mellan baserat antal nyttjade samtalsminuter i kontaktcenter. Den samordnade e-tjänsteutvecklingen finansieras via en fördelning baserat på förvaltningarnas storlek och uppskattning av möjliga e-tjänster för utveckling. Förvaltningarna har fått mellan en till tre andelar, där stadsdelsförvaltningarna har tilldelats tre andelar. Kostnaden för den samordnade e-tjänsteutvecklingen baseras sedan på förvaltningens andel av totalt antal andelar ger finansieringsmodellen 31,4 miljoner kronor för kontaktcenter och samordning och utveckling av goteborg.se samt 4,2 miljoner kronor för utveckling av service och e- tjänster i intäkter. För den särskilda svarsgruppen trafik, park och miljö är intäkten från berörda förvaltningar 5 miljoner kronor. Kostnaderna ska balanseras mot intäkterna. Det finns även en modell för redovisning av hemtagningseffekter till stadens Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 8(24)

9 förvaltningar. Redovisningen baseras på uppgifter om samtal och samtalslängd fördelat per förvaltning, område och ärendetyp. Uppgifterna visar på hur kontaktcenter hjälper verksamheterna att få mer tid för kärnverksamheten Kommunbidragsramen Lönekompensationen för 2015 är 2,4 procent. Priskompensationen för lokaler blir 2,5 procent. För övrig verksamhet är kompensationen 1,2 procent. Förändringsfaktor är 0,5 procent. Nämnden har för 2015 fått en kommunbidragsram om 26 miljoner kronor vilken inkluderar konsumentrådgivning, energirådgivning, budget- och skuldrådgivning samt Fairtrade city/hållbar utveckling och konsumtion samt administration och lokaler. 0,4 miljoner kronor är indexuppräkning. Den angivna kommunbidragsramen utgör också planeringsförutsättningen för 2016 och Intäkterna i denna del av budgeten är kommunbidrag, statligt bidrag till energi- och klimatrådgivningen, bidrag från Ale, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö för konsumentrådgivning samt mindre försäljningsintäkter av tjänster. Det statliga bidraget för energi- och klimatrådgivning beräknas bli kronor varav kronor avser Göteborg och kronor Partille. De huvudsakliga kostnaderna inom kommunbidragsramen är personal, material och tjänster samt lokaler, där personalen står för inemot 80 procent av kostnaderna Investeringar och leasing Förvaltningen har inget investeringsanslag. Nyanskaffning av inventarier, datorer och andra åtgärder sker genom leasing Riskanalys Under 2014 genomförs en ny telefoniupphandling av Göteborgs Stad. Upphandlingen är uppdelad i tre olika områden; växel, operatör samt Contact centersystem. Detta innebär att det troligtvis under 2015 kommer att implementeras nya telefonilösningar för hela staden. För kontaktcenters del betyder det ett omfattande arbete med att strategiskt planera, förbereda och genomföra implementeringen av ett helt nytt system. Detta är en väsentlig risk på många plan. Dels saknas idag resurser på förvaltningen som har kompetens nog att genomföra ett sådant projekt. Intraservice har planerat resurser för en 1:1 lösning, det vill säga man kopierar dagens arbetssätt och implementerar i det nya systemet. För att vi i framtiden ska kunna fortsätta ge bra service till medborgarna måste vi se över vårt arbetssätt och effektivisera våra processer. Detta innebär att vi i samband med planering av det nya kontaktcentersystemet måste genomföra ett omfattande utvecklingsarbete, detta kommer förvaltningen behöva ansvara för. Dessutom innebär detta nya arbetssätt för servicevägledarna och troligtvis en ny startsträcka då personalen ska lära sig det nya systemet. Detta kan även komma att ge effekt på servicen mot medborgaren, även om det förhoppningsvis blir i begränsad utsträckning. En förutsättning för att förvaltningen ska kunna fullfölja utvecklingsuppdragen inom service och e-tjänster och goteborg.se är att vi får de utvecklingsmedel om finns med i beslutsunderlaget för stadens budget Den nationella statliga konsumentupplysningstjänsten Hallå konsument i Konsumentverkets regi kan när den startar 2015 komma att påverka de samverkansavtal med andra kommuner som finns idag. Konsumentrådgivningstjänsten kan också komma att påverka antalet inkommande kontakter till konsumentrådgivningen. Emellertid görs Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 9(24)

10 bedömningen att risken för detta är förhållandevis liten. Konsumentverket, som är huvudman för den nya statliga konsumentportalen, Hallå Konsument är tydliga i sitt budskap att de inte kommer att kunna ersätta den lokala konsumentrådgivningen. Den statliga konsumentportalen kommer fungera som en samlande portal för information som redan idag finns tillgänglig hos olika myndigheter och rådgivningsbyråer. De kommer alltså inte att tillföra vare sig ny kompetens eller ny information. Dessutom kommer de endast fungera som en vägledande telefon- och internettjänst, och inte alls arbeta förebyggande på det sätt konsumentrådgivningen i Göteborg gjort under många år. Allmänt medför nystartade och oprövade verksamheter ekonomiska risker. Det kan vara svårt att i starten förutse alla delar i ekonomin. Därför är det av yttersta vikt att noggrant följa utvecklingen för att tidigt kunna vidta åtgärder. Utfallet av finansieringsmodellerna följs fortlöpande och utvecklas efter hittills gjorda erfarenheter. Det finns risk att omställning- eller rehabiliteringsbehov uppstår inom olika delar av verksamheten, dock ej konkret i dagsläget. Men vi måste ha en beredskap för att kunna hantera denna fråga Eget kapital Kommunstyrelsen har fastställt nämndens egna kapital till 4 mkr. De delar av verksamheten som finansieras genom finansieringsmodeller ska inte generera något eget kapital. Den ekonomiska prognosen för 2014 pekar på ett nollresultat. Det skulle innebära att det egna kapitalet vid ingången till 2015 skulle vara ca 4 miljoner kronor. Eget kapital motsvarande 0,5 procent av kommunbidraget/omslutningen får användas av nämnderna. 2.4 Sammanfattande omvärldsanalys Service- och tjänstebehoven utmanar Göteborgs Stad står inför utmaningar som kommer att ställa stora krav på välfärdssystemet och samhället i stort. Det handlar bland annat om en åldrande befolkning, demokrati och möjligheter att påverka, sysselsättning, konkurrenskraft och innovationsmöjligheter. Digitaliseringen kan bidra till att möta dessa utmaningar. E-samhälle handlar om att använda informationsteknik (IT) i ett socialt, samhällsekonomiskt och legalt perspektiv. Tekniken är en resurs som rätt utnyttjad förenklar för boende, besökare och företag, stödjer effektivitet, kvalitet och samverkan samt bidrar till att utveckla demokrati, organisationer och arbetssätt. Kommunfullmäktige har antagit ett program för e-samhället. Det är Göteborgs bidrag till Sveriges kommuner och landstings för esamhället och regeringens Digital agenda för Sverige antog EU kommissionen Digital Agenda for Europe som ett av sju huvudinitiativ för att få Europa ur krisen, där man ser digitalisering som en möjlighet för att möta de utmaningarna som medlemsländerna står inför. Regering har satt som mål att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Resan till e-samhället påbörjades för flera år sedan i staden och utvecklingen Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 10(24)

11 pågår för fullt. Exempel på detta är utvecklingen av stadens medborgarservice med e-tjänstutvecklingen, etableringen av kontaktcenter samt förvaltningen för konsument- och medborgarservice. Intraservice nya uppdrag, utveckling av e-demokrati, arbete med e-hälsa inom vård och omsorg och molntjänster inom skolan är också en del i utvecklingen som är nödvändig för att nå målsättningen med e-samhället. Förvaltningen har en nyckelroll för att förverkligandet av programmet för e-samhället ska bli framgångsrikt Det hållbara samhället De största utmaningarna som vi har framför oss är att nå fler än de redan övertygade, det vill säga att öka kännedomen om våra tjänster när konsumenten är i behov av dem. Hela hållbarhetsarbetet vilar på övertygelsen om att integrera olika samhällsutmaningar i stort som smått och att gemensamt hitta lösningar. Detta i sig är en motsättning då hållbarhet är ett stort och ibland ett oöverskådligt område vilket gör att det blir viktigt att hitta teman och områden att fokusera på för att lättare nå fram. Det blir allt viktigare att visa prov på förmågan att hålla liv i mer än en fråga åt gången och kunna förklara komplexa sammanhang. Det är fortsatt en utmaning att minska användningen av fossila bränslen och samtidigt hålla liv i frågor som lokal och global rättvisa. Klimatfrågan är fortfarande högaktuell. Energianvändningen är det som har störst påverkan på klimatet. Energi- och klimatrådgivningen har en viktig roll för att minska energianvändningen även för företag och organisationer. Samtidigt kan det vara svårt att nå ut med budskapen i samhällsdebatten och att påverka. Förändringar tar ofta lång tid. Låga elpriser i Sverige kan medföra att energieffektiviseringsåtgärder inte blir lika intressanta för gemene man. Vi vet erfarenhetsmässigt att energipriset har en stor påverkan på viljan att genomföra åtgärder. Möjligheten att göra egen el blir alltmer tillgänglig för den vanliga konsumenten. Information och rådgivning om de möjligheter som finns är viktigt för den fortsatta utvecklingen. Energidirektivet pekar ut företagen som en viktig målgrupp och många frågor kring företags möjligheter till energieffektivisering påverkar förvaltningens framtida arbete Framtida konsumtionsmönster Redan i Kairos Futures trendanalys för 2012 förutspåddes att kollaborativ konsumtion (samverkande konsumtion) skulle bli betydelsefullt framtiden. Då sågs många exempel växa fram särskilt i USA och sen dess har det vuxit kraftigt även i Sverige. Delandets ekonomi är här och vi befinner oss mitt i ett paradigmskifte. Medan några har svårt att få ihop privatekonomin har andra svårt att få ihop tiden. Med den delande ekonomin, där vi lånar, byter och delar istället för att köpa nytt slipper konsumenten jobba extra som materialförvaltare. Två fundamentala betydelser av konsumtionen och dess egenskaper är på väg att förändras i grunden, ägandet och förbrukningen. I Sverige har vi de senaste åren sett allt från lånegarderober och klädbibliotek, Airbnb, kunskapsutbyte och fruktförmedlingar till verktygs-, cykel- och bilpooler växa fram. Cykelpooler är idag det mest vanliga delandetjänsten som kommuner världen över är med och sponsrar och finns i över 50 länder. Även så kallade maker- och coworkingspaces där du kan tillverka eller arbeta Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 11(24)

12 tillsammans med andra blir allt vanligare. I media kan man läsa om att konsumenterna nu hyr i allt större utsträckning och att det som tidigare berörde en mindre miljöintresserad grupp nu blivit allt mer vanligt. Detta ställer höga krav på vår kunskap om företeelsen och att vi är med och verkar där det händer. Sju av tio anser att miljö- och hållbarhetsaspekter spelar in när man konsumerar. Största hindret för att handla mer hållbart är att de anser att det är dyrare att handla ekologiskt och etiskt. Den ekologiska livsmedelsförsäljningen under första halvåret 2014 har slagit alla rekord, även ur ett internationellt perspektiv. Aldrig tidigare har de svenska konsumenterna handlat så mycket ekologiska livsmedel som nu. Detaljhandeln står för nästan två tredjedelar av den totala ekoförsäljningen på livsmedelsmarknaden. Resterande volymer säljs inom restaurang och storhushåll. Rättvist handlat ökar också men utgår från en lägre nivå. I genomsnitt handlar man endast för 17 kr per person och månad. Här har förvaltningen flera utmaningar att ta sig an och där det är viktigt att koppla samman arbetet med den ökade ekologiska handeln. Svensk Handel senaste rapport Köpsuget från augusti 2014 ger en indikation på hur svenska hushåll planerar att konsumera framåt. I rapporten framgår det att konsumtionen spås öka något men att konsumenterna också ökar sitt sparande. Där redovisas också hur konsumenter tänker när det gäller transporter i förhållande till sitt handlande. Enligt rapporten är bilen är det vanligaste färdmedlet för konsumenterna vare sig de ska handla livsmedel eller sällanköpsvaror. Över 60 procent av konsumenterna använder sig ofta eller alltid av sin bil när de ska handla. En förklaring till att många konsumenter tar bilen är att de anser att det är mycket viktigt att enkelt kunna transportera hem varorna. Bilanvändandet är alltså mycket stort, och det finns en rad konsumentfrågor som behöver belysas inom detta tema. I Kairos Futures rapport Detox i konsumentlandskapet från 2014 förutspås att konsumtionen kommer fortsätta omfördelas mot en allt högre andel tjänster. Konsumenterna kommer i högre utsträckning betala för funktionalitet, upplevelser och nytta. I konsumtionen skapas också nästa konsumtionstillfälle allt tydligare. Vad som konsumeras och hur kommer att styra över nästa köp och konsumtionstillfälle. Precis som företagen allt mer intresserar sig för vad de skapar för värde och vad de skapar för kostnader för samhället börjar konsumenterna göra likadant. 2.5 er för måluppfyllelse er för förvaltningens måluppfyllelse 2015 är: 1. Bli mer kända. Den service och verksamhet som förvaltningen erbjuder behöver bli mer känd både bland medborgarna och internt i staden. Aktiviteter: Förvaltningsövergripande kommunikationsplan Gemensamma budskap kring det vi erbjuder 2. Kvalitetssäkring av alla verksamheter. Samtliga verksamheter behöver kvalitetssäkra processer och arbetssätt. Aktiviteter: Miljödiplomering Likabehandling och bemötandefrågor Planering, styrning och uppföljning Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 12(24)

13 Översyn av mått och mätetal i verksamheten 3. Samverkan och samarbete. För att förvaltningen ska lyckas med sitt uppdrag är det viktigt att samverkan både externt med olika aktörer och internt i staden utvecklas och förstärks. Särskilt viktiga är: Samverkan med intraservice och samordning av programmet för intern service. Syftet är att få ett gemensamt förhållningssätt och arbetssätt gentemot stadens förvaltningar och bolag för såväl intern som extern service. Samverkan med miljöförvaltningen i strategiska frågor som hållbar konsumtion och energi- och klimatfrågor. Samverkan med stadsledningskontoret vad gäller serviceutveckling och digitalisering av staden. 4. Fokus på medborgarnas behov. Aktivitet: medborgaranalys 5. Fortsatt utveckling av medborgarservice. Aktiviteter: gemensamt servicebegrepp i hela staden likvärdig service kanalutveckling 3 Ledning och styrning Här behandlas de frågor nämnden tagit upp i inriktningsdokument och som berör förvaltningens ledning och styrning. 3.1 Jämställdhet och mångfald Nämndens inriktning Ett intersektionellt perspektiv ska prägla verksamheten. Arbetet för jämställdhet och integration ska ske i nämndens dagliga beslutsprocesser och genom balanserad styrning. Alla göteborgare bemöts och behandlas individuellt utifrån sina förutsättningar och behov. Jämställdhet och integration ska genomsyra den dagliga verksamheten. Vid planering av insatser för att skapa måluppfyllelse ska jämställdhetsperspektivet beaktas. All uppföljning, statistik och resultatredovisning ska göras ur ett genusperspektiv och är en integrerad del av verksamheten. Vi fortsätter med att jämställdhetssäkra alla delar av vårt serviceutbud. Fortsatta kompetenshöjande insatser inom området ska genomföras för medarbetarna. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 13(24)

14 3.2 Personal Nämndens inriktning Förvaltningen ska erbjuda alla tillsvidareanställda heltidstjänster. Arbetad tid som utförs av timavlönad personal ska minska. Det långsiktiga målet ska vara en jämn könsfördelning inom personalgruppen liksom att personalen vad gäller etnisk och kulturell bakgrund - ska spegla göteborgssamhället i stort. Förvaltningen ska vid rekrytering beakta jämställdhets- och mångfaldsaspekterna. Andelen födda utanför Norden ska öka på chefsnivå. De fackliga organisationerna ska bjudas in att delta på nämndmöten. Tillsvidareanställda erbjuds heltidstjänster. Förvaltningen ska kvalitetssäkra rekryteringsprocessen för att säkerställa en hantering som kan främja ansökningar och rekrytering av underrepresenterat kön och andra underrepresenterade grupper. Personalförsörjningen och verksamheten planeras så att inte fler timanställningar än nödvändig förekommer. Vid rekryteringar till chefstjänster ska födda utom Norden särskilt uppmuntras att söka. I förvaltningens långsiktiga arbete med chefsförsörjning ska åtgärder som uppmuntrar födda utom Norden att bli chefer beaktas. 3.3 Ekonomi Nämndens uppdrag Göteborgs konsument- och medborgarservice ska ha en budget i balans och god beredskap för oförutsedda händelser. Förändringsfaktorn på 0,5 % är ett uppdrag till förvaltningen, att genom omvärldsbevakning och ständiga förbättringar, utveckla och effektivisera verksamheten. Resultatet skall redovisas i delårsrapport två och i årsrapporten Beskrivning Förvaltningen ska ha en god ekonomisk hushållning, samt en systematisk intern kontroll och ett systematiskt riskanalysarbete. Förvaltningen arbetar med systematisk omvärldsbevakning och ständiga förbättringar. Vi ska se över på vilket sätt det särskilt kan redovisas i uppföljningsrapporteringen. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 14(24)

15 3.4 Uppföljning och återrapportering Nämndens uppdrag En lokal uppföljningsplan inklusive tid- och arbetsplan som kompletterar den kommungemensamma uppföljningsrapporteringen ska tas fram. Beskrivning Förvaltningen arbetar fram en plan inom ramen för det systematiska budget- och uppföljningsarbetet. Vi använder oss av det kommungemensamma verktyget Rappet. 4 Grunduppdrag 4.1 Grunduppdrag Här beskrivs nämndens mål och uppdrag kopplat till grunduppdraget och som finns i nämndens inriktningsdokument Medborgarservice ska utgå från göteborgarnas behov och vara relevant, lättillgänglig och effektiv. Vi ska utveckla en medborgarservice som ger göteborgarna bättre information och vägledning genom ett gemensamt kontaktcenter och genom en samordnad utveckling av e-tjänster. Vi ska arbeta med medborgaranalys, ha gemensam syn på vad god servicenivå är, aktivt delta i arbetet med e-samhället, arbeta fram formerna för e-demokrati samt definiera medborgarservicebegreppet för staden. för att säkra Jämställdhetsperspektivet Förvaltningen ska genomföra medborgaranalyser där jämställdheten belyses. Mått Utfall 2013 Andel besvarade samtal i KC Andel samtal besvarade inom 60 sekunder i KC Besvarad e-post inom 24 timmar Andel nöjda medborgare (NKI) (svar >3 poäng) Antal nya e-tjänster - varav enkla - varav avancerade Målvärde 2015 Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 15(24)

16 4.1.2 Uppdrag till förvaltningen Vi ska under planperioden söka samarbete med berörda förvaltningar för att utöka antalet särskilda svarsgrupper inom, av förvaltningen, prioriterade områden. Beskrivning. Vi ska intensifiera kontakterna med stadens förvaltningar. De förvaltningar som har flest medborgarkontakter prioriteras i första hand. Det handlar främst om stadsdelarnas äldreomsorg, individ- och familjeomsorg samt förskola. Ett arbete kring detta har redan inletts. Förutom detta finns det fackförvaltningar som har många medborgarkontakter, till exempel stadsbyggnadskontoret där särskild svarsgrupp skulle kunna underlätta medborgarservice och tillgänglighet. Finansieringen av de särskilda svarsgrupperna ska ses över. Vi arbetar med gemensam planering inom förvaltningen där utvecklingsinsatser samordnas. En samordnad kommunikationsplan tas fram för att belysa möjligheterna med förbättrad medborgarservice genom särskilda svarsgrupper Utveckla uppdraget "Öppna möten", till exempel genom sociala medier Beskrivning Konsument- och medborgarservice ska byta erfarenheter med övriga förvaltningar i staden, SKL samt andra aktörer kring hur vi skulle kunna utveckla formerna för våra öppna möten, exempelvis genom sociala medier. Ärenden som bedöms ha särskilt stort publikt intresse ska lyftas fram. 5 Politiska mål och uppdrag Här konkretiseras kommunfullmäktiges mål med en inriktning utifrån nämndens uppdrag. Mål som inte direkt berör nämndens verksamhetsområde behandlas inte i detta dokument. 5.1 En stad för alla Alla göteborgare ska ha goda livschanser. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 16(24)

17 Förvaltningen ska bidra till att utjämna skillnaderna genom att stimulera ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara konsumtionsmönster i hela staden. Förvaltningen ska genom inspiration och kunskap bidra till att konsumenterna får verktyg och redskap för att göra hållbara och medvetna val. Dels genom den förebyggande individuella rådgivningen och dels genom den utåtriktade verksamheten och kunskapsförmedlingen. Alla kanaler ska beaktas i utvecklingen av servicen. Genom att nyttja digitala verktyg för tillgänglighet och språk kan vi förbättra tillgången till information och möjlighet att nyttja stadens tjänster oavsett föredragen kanal, fysiskt hinder eller språkbarriär. för att säkra Jämställdhetsperspektivet Vid planering av insatser för att skapa måluppfyllelse ska jämställdhetsperspektivet beaktas. All uppföljning, statistik och resultatredovisning ska vara könsuppdelad. Analys av resultaten ska göras ur ett jämställdhetsperspektiv. Mått Utfall 2013 Antal Fairtrade City-diplomerade arbetsplatser Antalet Fairtrade City-diplomerade event Målvärde Skillnaderna i hälsa och välbefinnande mellan olika socioekonomiska grupper och olika delar av staden ska minska. Konsument- och medborgarservice ska stimulera ett konsumtionsbeteende som leder till en hållbar livsstil. Förvaltningen ska målmedvetet arbeta för att kommunikation och aktiviteter når göteborgare i olika delar av staden. För att stimulera ett konsumtionsbeteende som leder till hållbar livsstil ska en målgruppsstrategi tas fram för att nå ut till fler göteborgare. för att säkra Jämställdhetsperspektivet Vid planering av insatser för att skapa måluppfyllelse ska jämställdhetsperspektivet beaktas. All uppföljning, statistik och resultatredovisning ska vara könsuppdelad. Analys av resultaten ska göras ur ett jämställdhetsperspektiv Antalet hushåll i långvarigt beroende av försörjningsstöd ska minska Medborgarna ska ha möjlighet till behovs- och individanpassad budget- och skuldrådgivning för att nå en bättre ekonomi. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 17(24)

18 Förvaltningen erbjuder individuell ekonomisk rådgivning. Behovet hos medborgaren styr valet av insats. Genom samverkan med stadsdelarna och föreningslivet i Göteborg får medborgarna möjlighet till behovsanpassad budget- och skuldrådgivning för att nå en bättre ekonomi. för att säkra Jämställdhetsperspektivet Vid planering av insatser för att skapa måluppfyllelse ska jämställdhetsperspektivet beaktas. All uppföljning, statistik och resultatredovisning ska vara könsuppdelad. Analys av resultaten ska göras ur ett jämställdhetsperspektiv. Mått Utfall 2013 Målvärde 2015 Antalet utbildade budbärare 450 Antal informationstillfällen riktade till särskilda grupper Andel konsumenter som upplever att de får verktyg för att själva hantera sin ekonomi % 5.2 Jämställdhet Skillnaden mellan mäns och kvinnors livsvillkor ska minska Stödet från konsument- och medborgarservice ska analyseras utifrån ett genusperspektiv. Förvaltningen ska analysera mäns och kvinnors olika behov och förutsättningar av stöd för medborgarservice, hållbar konsumtion och budget- och skuldrådgivning. Vi ska arbeta fram en gemensam förvaltningsövergripande metod för att analysera behov och förutsättningar. Vi fortsätter med att jämställdhetssäkra alla delar av vårt serviceutbud samt att genomföra kompetenshöjande insatser 5.3 Barn och Unga Skolan ska öka barns och elevers möjligheter att inhämta och utveckla kunskaper, förmågor och värden Konsument- och medborgarservice ska förmedla utåtriktad information så att ungdomar blir aktiva och medvetna medborgare och konsumenter. Lärare ska uppmuntras att ta upp konsumentfrågor i undervisningen, särskilt inom yrkesprogrammen. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 18(24)

19 I förvaltningens utåtriktade aktiviteter arbetar vi kontinuerligt med att anpassa vårt material till olika åldersgrupper och målgrupper. Genom kunskapsförmedlingen bidrar vi till målet genom att lära ut och inspirera barn och unga. Vi vidareutvecklar skolkoncepten och arbetar för att nå ut till fler skolklasser. I kontakterna med lärare uppmuntras dessa att upp konsumentfrågor i undervisningen. I de utåtriktade aktiviteterna arbetar vi kontinuerligt med att anpassa materialet till olika åldersgrupper. Förvaltningen ska klarlägga behov genom arbetet med medborgaranalys. för att säkra Jämställdhetsperspektivet Vid planering av insatser för att skapa måluppfyllelse ska jämställdhetsperspektivet beaktas. All uppföljning, statistik och resultatredovisning ska vara könsuppdelad. Analys av resultaten ska göras ur ett jämställdhetsperspektiv. Mått Utfall 2013 Målvärde 2015 Antal elever som konsumentrådgivningen träffar via kunskapsförmedlingen Rik fritid för unga Unga göteborgare ska ges ökade möjligheter att påverka Konsument och medborgarservice ska etablera och underhålla kommunikation och dialog med unga Göteborgare, som är en av kommunfullmäktiges prioriterade grupper. Förvaltningen klarlägga behov genom medborgaranalys samt målgruppsanpassa kommunikationen och aktivt hitta samverkansparter som är eller arbetar med ungdomar. Förvaltningen ska utveckla och testa lösningar kring e-demokrati tillsammans med Göteborg Stads ungdomsfullmäktige. Detta kan till exempel ske genom att pröva verktyg och metoder att engagera ungdomar i demokratifrågor via goteborg.se, appar och sociala medier. 5.5 Äldre göteborgare Äldres inflytande över sin vardag och samhällsutvecklingen ska öka De äldre ska lätt kunna ta till sig den information de behöver. Samverkan med seniorföreningarna är prioriterad. En översyn för att utveckla samverkansmodellen ska ske. Vi ger föreläsningar för seniorföreningar utifrån hela verksamhetsutbudet. Den individuella rådgivning och föreläsningarna anpassas efter äldres behov och förutsättningar. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 19(24)

20 för att säkra Jämställdhetsperspektivet Vid planering av insatser för att skapa måluppfyllelse ska jämställdhetsperspektivet beaktas. All uppföljning, statistik och resultatredovisning ska vara könsuppdelad. Analys av resultaten ska göras ur ett jämställdhetsperspektiv. Mått Utfall 2013 Målvärde 2015 Antal marknadskontroller tillsammans med Seniorsamverkan Miljö och stadsutveckling Göteborg ska minska sin klimatpåverkan för att bli en klimatneutral stad Förvaltningen ska samverka utifrån arbetet med miljöprogrammet med de uppdrag som berör förvaltningen. Vi anställer två nya energi- och klimatrådgivare. Internt arbetar vi med miljödiplomering och tar en plan för det interna miljöarbetet. Mått Utfall 2013 Målvärde 2015 Antal energi- och klimatrådgivningar till föreningar Antalet individuella energi- och klimatrådgivningar Resurshushållningen ska öka Konsument- och medborgarservice ska hitta samverkansformer med berörda aktörer, inklusive frivilligorganisationer, för att stödja utvecklingen av samverkande konsumtion Det hållbara resandet ska öka Konsument- och medborgarservice ska informera om och uppmuntra till hållbart resande och samverka med Västtrafik och andra aktörer som till exempel stadens Science Parker. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 20(24)

21 5.7 Arbete och näringsliv Göteborgs näringslivsklimat ska förbättras Konsument- och medborgarservice ska utveckla samverkan med Göteborgs företag och fackliga organisationer kring Fairtrade City-konceptet samt konsumenträttsliga frågor Vi ska revidera handlingsplanen Förenkla helt enkelt och arbeta fram en kommunikationsplan, dels för vår förvaltning och dels tillsammans med andra aktörer i staden. Förvaltningen arbetar aktivt med att förenkla företagarnas kontakter med staden. Genom kontaktcenter får företagarna lots och stöd genom snabba svar på allmänna frågor. De får också hjälp med att snabbt hitta rätt handläggare samt hjälp med e-tjänster och ansökningar. Vidare erbjuder konsument- och medborgarservice stöd och utbildning i konsumenträtt och energi- och klimatrådgivning. Vi diplomerar, inspirerar och vägleder i hur företagaren kan handla rättvist samt erbjuder budget och skuldrådgivning till den enskilde företagaren. Förvaltningen bidrar med att inspirera och öka kunskapen om hållbar konsumtion och vilka val företagarna kan välja. Ett verktyg i detta arbete är Fairtrade City-diplomen som kan erhållas när företaget vill visa att de tagit ett steg mot en hållbar konsumtion. Vi ska etablera och utveckla en kanal för distribution för öppna data. Därigenom kan vi erbjuda företagare relevant data som kan användas i egen planering och beslutsfattande. Det gäller också data som kan användas vid tjänsteutveckling, som till exempel appar. Vi utvecklar e-tjänster riktade till företagare och anpassar dessa specifikt för deras behov tillsammans med företagare i fokusgrupper och användartester. Mått Utfall 2013 Målvärde 2015 Antalet caféer, restauranger och hotell inom Fairtrade City-diplomeringen Antal butiker inom Fairtrade Citydiplomeringen Antalet energi- och klimatrådgivningar till företag Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 21(24)

22 5.8 Kultur Göteborgarnas möjligheter till att delta i och utöva kultur ska öka Konsument- och medborgarservice ska ge information om kulturutbudet i staden, till exempel genom utvecklingen av e-tjänster. Det gör vi genom att utveckla ett kalendarium samt e-tjänster för Kulturskolan. 5.9 Personal Osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män ska inte förekomma. Lönerna jämställdhetssäkras genom ett strukturerat arbete i lönebildningsprocessen Ekonomi Upphandling av tjänster med social hänsyn ska öka Konsument- och medborgarservice ska informera om och stimulera till konsumtion av rättvisemärkta och ekologiska varor och tjänster. Förvaltningen ska samverka med Upphandlingsbolaget. Vi samverkar inom ramen för Fairtrade City med upphandlingsbolaget när det gäller etiska inköp och ramavtal i staden. Vi informerar och stimulerar till hållbar konsumtion av varor och tjänster i alla delar av verksamheten inklusive rådgivningen. Förvaltningen ska ta sociala hänsyn vid upphandling inom ramen för gällande lagstiftning. Vi följer och deltar i stadens gemensamma utvecklingsarbete. Mått Utfall 2013 Målvärde 2015 Antal upphandlingar med sociala hänsyn Andel med social hänsyn av totalt antal upphandlingar Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 22(24)

23 6 Resursfördelning Här framgår uppdelningen av budgeten mellan de verksamheter som är finansierade genom kommunbidrag respektive finansieringsmodell. Budgeten bygger på ett nollresultat för året för samtliga verksamheter och på hittills fattade beslut av Kommunfullmäktige. 6.1 Effektiv resursanvändning (förändringsfaktorn) Förändringsfaktorn på 0,5 procent görs huvudsakligen genom vardagsrationaliseringar som grundar sig på ett arbete med god ekonomisk hushållning, systematisk intern kontroll, systematiskt riskanalys samt ständiga förbättringar. Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 23(24)

24 6.2 Driftbudget Årsbudget 2015 totalt tkr Årsbudget 2015 kommunbidrag Årsbudget 2015 Kontaktcenter och goteborg.se Årsbudget 2015 service och e tjänster Hyror och arrenden Bidrag Övriga intäkter Försäljning verksamhet o entreprenad Verksamhetens intäkter Lön ersättning o förmåner Sociala avgifter o pensionskostnader Personalkostnad Lokal o markhyror, fastighetsservice Bränsle energi och va Förbrukningsmaterial o reparationer Köp av entreprenad och tjänster Övriga verksamhetskostnader Övriga verksamhetskostnader Verksamhetens kostnader Verksamhetens nettokostnad Kommunbidrag Nämndbidrag 0 0 Overhead Kommunintern fördelning Resultat Nämnden för konsument- och medborgarservice, Budget 2014 Facknämnder 24(24)

Konsument- och medborgarservice. Budget [Underrubrik] [Publiceringsdatum]

Konsument- och medborgarservice. Budget [Underrubrik] [Publiceringsdatum] Konsument- och medborgarservice Budget 2019 [Underrubrik] [Publiceringsdatum] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Från kommunfullmäktiges budget till nämndens budgetdokument... 3 2 Förutsättningar... 4 2.1 Styrning

Läs mer

Förvaltningens uppdrag

Förvaltningens uppdrag Förvaltningens uppdrag Svara för samordnad service till medborgarna Samordna utvecklingen av e-tjänster Svara för stadens kontaktcenter Bedriva allmän konsumentpolitisk verksamhet, samt främja stödja och

Läs mer

Mål och inriktningsdokument för budget 2018

Mål och inriktningsdokument för budget 2018 Mål och inriktningsdokument för budget 2018 Göteborgs Stad Nämnden för Intraservice Inledning Kommunfullmäktiges budget är det övergripande styrdokumentet för Göteborgs Stad. De av fullmäktige fastställda

Läs mer

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017-05-17 Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017 2020 Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Samtliga nämnder och styrelser Diarienummer: 0100/16

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Bättre efterfrågad service till boende, besökare och företagare. Göteborg. Hållbar stad öppen för världen

Bättre efterfrågad service till boende, besökare och företagare. Göteborg. Hållbar stad öppen för världen Bättre efterfrågad service till boende, besökare och företagare Göteborg Hållbar stad öppen för världen Göteborg en växande framtidsstad 533 300 invånare i Göteborg 23% utrikes födda 10 stadsdelar Majorna-Linné

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun STYRDOKUMENT DATUM 2016-07-07 1 (5) Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Älvsbyns Kommun 2016-2020 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/upprättad Beslutsinstans Giltighetstid Plan Handlingsplan för

Läs mer

Styrning och ledning HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN

Styrning och ledning HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Styrning och ledning HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN 1 Göteborgs Stads styrsystem VÅRA UTGÅNGSPUNKTER Lagar och författningar Den politiska viljan Invånare brukare kunder Delarna och helhet i det som sammanfattas

Läs mer

Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26

Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26 Informationspolicy för Salems kommun Antagen av kommunfullmäktige 2000-10-26 Förvaltningarnas arbete skall utvecklas och ge resultat i en högre effektivitet och bättre kommunikation med Salemsborna. Den

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

Göteborgs Stads program för IT

Göteborgs Stads program för IT Göteborgs Stads program för IT Detta dokument gäller för Anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stads förvaltningar, bolag och anknutna stiftelser Fastställd 2012-xx-xx Beslutande Kommunfullmäktige

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Stadsbyggnadskontoret ska bedriva sin verksamhet på ett sådant sätt att kontoret bidrar till uppfyllelsen av de mål som fastställts i kommunfullmäktiges

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 0.1 Utkast/Utgåva (1)7 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning E-tjänst Särskilt boende Nummer för projekt Dokumentbeskrivning: Införa e-tjänst särskilt

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb!

Personalpolitiskt program. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska programmet är att tydliggöra

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

haninge kommuns styrmodell en handledning

haninge kommuns styrmodell en handledning haninge kommuns styrmodell en handledning Haninge kommuns styrmodell Styrmodellen ska bidra till fullmäktiges mål om god ekonomisk hushållning genom att strukturen för styrning blir begriplig och distinkt.

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Personalpolicy. för Karlsborgs kommun

Personalpolicy. för Karlsborgs kommun Personalpolicy för Karlsborgs kommun Till dig som arbetar i Karlsborgs kommun... I din hand har du Karlsborgs kommuns personalpolicy. Den ska stödja en önskad utveckling av kommunen som attraktiv arbetsgivare.

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb! FOTO: SCANDINAV/SCANDINAV BILDBYRÅ 1 Syfte med dokumentet I detta dokument beskrivs kommunens personalpolitik. Syftet med det personalpolitiska

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Antagen av kommunfullmäktige: 2011-09-12 Kf 127 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Vision 2 Svedala kommuns personalpolitiska program 2.1 En jämlik arbetsgivare 2.2 En flexibel arbetsgivare

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

32 Dnr Beslut Nämnden har tagit del av och ställer sig bakom verksamhetsplanen 2016.

32 Dnr Beslut Nämnden har tagit del av och ställer sig bakom verksamhetsplanen 2016. 14(14) 32 Dnr 2015-000021 Verksamhetsplan 2016 Beslut Nämnden har tagit del av och ställer sig bakom verksamhetsplanen 2016. Ärendebeskrivning 1 FINANSIELLT God ekonomisk hushållning är en sammanvägd bedömning

Läs mer

Framtagandet av planen har skett i samverkan med de lokala fackliga organisationerna. Planen har samverkats i kommunövergripande samverkan (KÖS).

Framtagandet av planen har skett i samverkan med de lokala fackliga organisationerna. Planen har samverkats i kommunövergripande samverkan (KÖS). Likabehandlingsplan Beslutad xx av xx 1. Inledning Trelleborgs kommun ska kännetecknas av öppenhet, respekt och ansvar vilket ska bidra till bra arbetsklimat och en god och stimulerande arbetsmiljö. Trelleborgs

Läs mer

Haninge kommuns internationella program

Haninge kommuns internationella program Haninge kommuns internationella program POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS Rudsjöterrassen 2 TELEFON 08-606 70 00 E-POST haningekommun@haninge.se Dokumenttyp Dokumentnamn Beslutat datum Gäller från

Läs mer

Riktlinje för medborgardialog

Riktlinje för medborgardialog KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Palmquist Teresa Fällman Therese Datum 2017-05-12 Diarienummer KSN-2017-0239 Kommunstyrelsen Riktlinje för medborgardialog Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Inledning Det kommunala uppdraget formas genom att politiken gör en tolkning av medborgarnas behov och omsätter sin tolkning till prioriteringar i mål- och budgetprocessen. Beslut

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2005-08-23, 79 Reviderat av kommunfullmäktige 2006-11-28, 107 Reviderat av kommunfullmäktige 2009-04-21, 31 Reviderat av kommunstyrelsen 2009-08-12,

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Jämställdhetsplan Kalix kommun 2015-2017

Jämställdhetsplan Kalix kommun 2015-2017 Jämställdhetsplan Kalix kommun 2015-2017 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Jämställdhetsplan 2015-20174 Plan 2015-02-23, 61 Kommunstyrelsen Dokumentansvarig/processägare Version

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Stab, utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda

Läs mer

Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering

Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering Handläggare Datum Katarina Johansson Storm 2010-03-01 0480-45 06 27 Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering Kultur- och fritidsförvaltningen Kalmar kommun 2010-2012 Version 2010 Administrativa

Läs mer

Vallentuna kommuns värdegrund:

Vallentuna kommuns värdegrund: PERSONALPOLITISKT PROGRAM Fastställt av kommunfullmäktige 1991. Jämställdhet och mångfald reviderat 2000. Avsnitt "Lön - belöning" reviderat 2001 Reviderat av Kommunstyrelsens arbetsutskott i januari 2007

Läs mer

Budget Nämnden för Konsument- och Medborgarservice

Budget Nämnden för Konsument- och Medborgarservice Budget 2018 Nämnden för Konsument- och Medborgarservice Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 2 Förutsättningar... 5 2.1 Styrning och ledning... 5 2.1.1 Vision och förhållningssätt... 5 2.1.2 Verksamhetsidé...

Läs mer

Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola Dnr HS 15-08/941

Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola Dnr HS 15-08/941 Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola Dnr HS 15-08/941 Antagen av Fakultetstyrelsen 2006-06-12 Reviderad, antagen av Fakultetstyrelsen 2008-10-23 Vision och uppdrag för Hälsa

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar

Läs mer

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program Ett övergripande dokument för kommunens samtliga arbetsplatser i syfte med att skapa en ändamålsenlig

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet Datum Dnr 2017-02-01 BMK.2017.18 Jelinka Hall jelinka.hall@varmdo.se 08-570 481 49 Avdelningschef Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden Tjänsteskrivelse Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och

Läs mer

Plan för. miljöarbetet. Rehabiliteringspolicy. med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

Plan för. miljöarbetet. Rehabiliteringspolicy. med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE Plan för Rehabiliteringspolicy miljöarbetet med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-09-13 1 2 OMSLAGSFOTO: PAUL SUNDELIN. INFORMATIONSAVDELNINGEN NOVEMBER 2010. Plan för miljöarbetet

Läs mer

Göteborgs Stad öppnar ett kontaktcenter för att göra det enklare för boende, besökare och företag att kontakta staden

Göteborgs Stad öppnar ett kontaktcenter för att göra det enklare för boende, besökare och företag att kontakta staden Göteborgs Stad öppnar ett kontaktcenter för att göra det enklare för boende, besökare och företag att kontakta staden 2010 beslutade kommunstyrelsen att Göteborg ska få ett kontaktcenter 2012 En del i

Läs mer

Gemensamt kö och antagningssystem BARN & UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Gemensamt kö och antagningssystem BARN & UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Gemensamt kö och antagningssystem BARN & UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Uppdrag från BUN Uppdrag till förvaltningen att utreda möjligheterna till ett gemensamt kö- och antagningssystem för kommunala och fristående

Läs mer

(5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun

(5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 1 (5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 2 (5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun Detta reglemente är fastställt av Vellinge kommunfullmäktige 2018-12-12

Läs mer

Internbudget 2019 med handlingsplan för Socialnämnden i Gävle

Internbudget 2019 med handlingsplan för Socialnämnden i Gävle B i l a g a 1 2019-04-16 Sid 1 (7) Dnr 18SON148 Handläggare Ulf Häggberg Internbudget 2019 med handlingsplan för Socialnämnden i Gävle G Ä V L E K O M M U N Gävle kommun, Socialtjänst Gävle. Tfn 026-17

Läs mer

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Åsa Johansson, utredare/ nämndsekreterare Tfn: 0345-18236 E-post: asa.johansson@hylte.se Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Kommunfullmäktige 2014-06-18 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Syfte...

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Alvesta kommun

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Alvesta kommun Antagen: KF 185 2015-12-15 Jämställdhets- och mångfaldsplan för Alvesta kommun 2016-2018 Inledning Alvesta kommun ska bedriva ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete som utgår från den grundläggande

Läs mer

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2011-02-23 Diarienummer: N137-0095/11 Utvecklingsavdelning Astrid Tunås Telefon: 366 20 08 E-post:astrid.tunas @vastra.goteborg.se Svar på remiss angående förslag till Program

Läs mer

Ledning och styrning

Ledning och styrning Ledning och styrning för jämställdhetsintegrering på riktigt Långsiktighet Systematik Integrering i det ordinarie Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Delegationer Stadsledningskontoret Valberedning Stadsrevisionen

Läs mer

Jämställdhetspolicy för Västerås stad

Jämställdhetspolicy för Västerås stad för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 5 december 2013 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Sida 1 (5) 2016-07-21 Handläggare Kalle Sönnergren Telefon: 08-50814670 Till stadsdelsnämnd Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle.

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjer 1(5) Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjerna utgör grunden för arbetet med hållbar utveckling, vårt mål är ett strukturerat arbete där det framgår på ett tydligt

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stad

Välkomna till Göteborgs Stad Välkomna till Göteborgs Stad Introduktion för Socialsekreterare och Biståndsbedömare Maria Tuvegran, HR Stadsledningskontoret Idag Snabbfakta Göteborg Förutsättningar och förväntningar Attraktiv arbetsplats

Läs mer

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad Förslag 6 maj 2008 Personalpolicy för Stockholms stad Vårt gemensamma uppdrag ett Stockholm i världsklass Stockholm växer under kommande år. För att staden ska vara fortsatt attraktiv måste de kommunala

Läs mer

Överförmyndarnämndens verksamhetsplan

Överförmyndarnämndens verksamhetsplan 1 (7) Dokumentnamn Verksamhetsplan 2018-2020 Dokumenttyp Plan för Överförmyndarnämnden Beslutad av Överförmyndarnämnden Beslutad Diarienummer ÖFN/2017:2006 Kontrollstation Överförmyndarnämnden Giltighetstid

Läs mer

Strategisk färdplan Kortversion

Strategisk färdplan Kortversion Strategisk färdplan 2017 2020 Kortversion Vår färdplan Den strategiska färdplanen är ett stöd i Socialstyrelsens arbete för att svara mot vårt uppdrag. Uppdraget utgår från de lagar som styr myndighetens

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Jämställdhetsplan med mångfaldsperspektiv Inledning Ansvarsfördelning Nationella riktlinjer och lagstiftning...

Jämställdhetsplan med mångfaldsperspektiv Inledning Ansvarsfördelning Nationella riktlinjer och lagstiftning... Innehållsförteckning Jämställdhetsplan med mångfaldsperspektiv 2014-2016... 1 1. Inledning... 1 2. Ansvarsfördelning... 1 3. Nationella riktlinjer och lagstiftning... 2 Diskrimineringslagen... 2 CEMR-deklarationen...

Läs mer

Personalpolicy. Utgångspunkter. Ägarutskottet

Personalpolicy. Utgångspunkter. Ägarutskottet Personalpolicy Dokumentet riktar sig till landstingets nämnder, styrelser och bolag. Landstingskoncernens personalpolicy ska utgöra en plattform för personalpolitiken i respektive förvaltning/styrelse

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Budget 2017 Överförmyndarnämnden Budgetberedningens förslag till Kommunstyrelsen Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen -----------------------------------------------------------------

Läs mer

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR FÖRSKOLA OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET INFORMATION TILL DIG SOM NYBLIVEN FÖRÄLDER I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Strategi för e-tjänster i Kumla kommun

Strategi för e-tjänster i Kumla kommun 1(6) 2015-04-21 KS 2015/44 Kommunstyrelsen Strategi för e-tjänster i Kumla kommun Antagen av kommunstyrelsen 2015-09-02 2(6) Innehåll Strategi för e-tjänster i Kumla kommun... 1 Vision... 3 Mål... 3 Syfte...

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETS-OCH MÅNGFALDSPLAN Norrmalms stadsdelsförvaltning å r

JÄMSTÄLLDHETS-OCH MÅNGFALDSPLAN Norrmalms stadsdelsförvaltning å r JÄMSTÄLLDHETS-OCH MÅNGFALDSPLAN Norrmalms stadsdelsförvaltning å r 2 0 0 6 Bilaga 9 INLEDNING Jämställdhet mellan könen är en grundläggande värdering och ett viktigt instrument för hur vi vill utveckla

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

Klimatstrategi för Västra Götaland. hur vi tillsammans skapar hållbar tillväxt.

Klimatstrategi för Västra Götaland. hur vi tillsammans skapar hållbar tillväxt. Klimatstrategi för Västra Götaland. hur vi tillsammans skapar hållbar tillväxt. VILKEN OMVÄLVANDE TID OCH VILKEN FANTASTISK VÄRLD! Filmer, böcker och rapporter om klimatförändringarna är våra ständiga

Läs mer

Policy för hållbar utveckling

Policy för hållbar utveckling KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Strömbäck Caroline Vidmark Hannes Datum 2017-02-28 Diarienummer KSN-2017-0052 Kommunstyrelsen Policy för hållbar utveckling Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

28 April 2011 handlingar separat bilaga. Nr 34 Program för ett integrerat samhälle och handlingsplan

28 April 2011 handlingar separat bilaga. Nr 34 Program för ett integrerat samhälle och handlingsplan 28 April 2011 handlingar separat bilaga Nr 34 Program för ett integrerat samhälle och handlingsplan Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: Reviderad den: xxxxx För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen

Läs mer

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd Verksamhetsutveckling med e-stöd eprogram 2025 beslutades av kommunfullmäktige den 29 augusti 2013. Förord Under 2009 inleddes diskussionen kring uppdatering av eprogrammet. Det då gällande eprogrammet

Läs mer

Handlingsplan för Umeå som Fairtrade City

Handlingsplan för Umeå som Fairtrade City Handlingsplan för Umeå som Fairtrade City Umeå kommunfullmäktige beslutade 2012-03-12 att Umeå ska ansöka om att bli en Fairtrade City. Umeå kommun beaktar redan idag Fairtradeprodukter i sina egna upphandlingar

Läs mer

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 IT-Policy för Tanums kommun ver 1.0 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 1 Inledning Tanums kommuns övergripande styrdokument inom IT-området är IT-Policy för Tanums kommun. Policyn anger kommunens

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program FÖRFATTNINGSSAMLING Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2009-12-14, 274 1 Personalpolitiskt program Norrtälje kommun 2012-12-18 2 Personalpolitiken Det kommunala uppdraget formas genom

Läs mer

Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Diarienr: KS/2016:42

Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Diarienr: KS/2016:42 Dokumenttyp: Nämndsplan Tjänsteställe: KFV Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Datum:2016-02-23 Mottagare: Berörda verksamheter Diarienr: KS/2016:42 Nämndsplan för kommunstyrelsen 2016-2018

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Stadsledningskontoret Kansliet för mänskliga rättigheter Tjänsteutlåtande Dnr 434-21/2017 Sida 1 (6) 2017-06-16 Handläggare Jennifer Bolin Telefon: 08-508 29 451 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets

Läs mer

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Handling 2017 nr 110 Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande

Läs mer

Övergripande och nämndspecifika mål

Övergripande och nämndspecifika mål SOCIALFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSPLAN Stöd och sysselsättning 2014 Övergripande och nämndspecifika EKONOMI Kils kommun ska ha god ekonomisk hushållning. Detta åstadkommer vi genom att: det årliga överskottet

Läs mer

Riktlinjer. Internationellt arbete. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2002-05-27

Riktlinjer. Internationellt arbete. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2002-05-27 Riktlinjer Internationellt arbete Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2002-05-27 Datum: 2012-02-01 Dnr: Sida: 2 (7) Riktlinjer för internationellt arbete Kommunfullmäktiges beslut 62/02 Bakgrund

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan 1(6) Likabehandlingsplan 2018-2019 Inledning Täby kommun har som arbetsgivare ansvar för att motverka diskriminering enligt diskrimineringslagen och ska därför bedriva ett aktivt likabehandlingsarbete.

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-15, 15, Dnr 2017/0764 KS Innehållsförteckning Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun... 2 Varför ska vi arbeta med vårt arbetsgivarmärke?...

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Verksamhetsplan För besökare, anställda och alla som vill ha kultur i Helsingborg.

Verksamhetsplan För besökare, anställda och alla som vill ha kultur i Helsingborg. Verksamhetsplan - För besökare, anställda och alla som vill ha kultur i Helsingborg. Välkommen Kulturen har en betydande roll för Helsingborgs identitet och samhällsutveckling. Stadens befolkning beräknas

Läs mer

Jämställdhetsplan 2010 för

Jämställdhetsplan 2010 för SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN Datum 2009-08-24 1 (2) Jämställdhetsplan 2010 för Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning Jämställdhetsplan 2010 3 Inledning 3 Service- och Teknikförvaltningens

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer