Introduction to Modern China, Summer course Nordic Centre, Fudan University

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Introduction to Modern China, Summer course 2010. Nordic Centre, Fudan University"

Transkript

1 Introduction to Modern China, Summer course 2010 Nordic Centre, Fudan University Laila Atmane Medicinsk Informatik, KI Mobil:

2 Innehåll 1. Förord Innan avresan Ankomst och registrering vid universitetet Ekonomi Studierna Språket Fritiden och sociala aktiviteter Kulturskillnader Slutord... 10

3 1. Förord Det är inte så många länder som har genomgått så stora transformationer som Kina. Detta inbegriper både det ekonomiska och globala inflytandet samt delvis politiska aspekter. Den rasande utvecklingen på senare tid har gjort Kina till en stor och till och med avgörande spelare på världsmarknaden, och ännu har vi nog inte sett allt. Det räcker bara med att förstå hur stor del av jordens befolkning som innefattar kineser för att inse att de kan utgöra en stor och avgörande del av världsekonomin som stormakt. 2. Innan avresan Ansökan Processen påbörjas efter det formella beslutet från KI:s sida angående nominering och antagning. Man har vid detta lag redan kryssat i vilket av de två kursspåren som man vill ha, China s Economy eller Society. Efter några veckors tid efter det fås informationen från Nordic Centres sida via mail. Vid denna tidpunkt får man både reading lists för båda kurserna och närmare information om handledarna. Du uppmanas även söka boende, enligt deras förslag, samt gå med i en Facebook-grupp för alla studenter som deltar i Introduction to Modern China vid Nordic Centre. Flyg Så fort du har fått ditt formella beslut från KI så rekommenderar jag starkt att du bokar flyg så fort som möjligt. Om du bokar tidigt så kan du komma undan med riktigt billiga flyg runt kr med Air China eller ryska Aeroflot, men normalpris torde vara runt kr. Ett tips är att, om möjligt, ta ett par veckor extra för resande före eller efter studietiden. Med Kilroy som researrangör går det att flyga hem från en annan stad än Shanghai. Jag avslutade exempelvis Kina-vistelsen vid Peking där jag tog flyget hem ifrån. Det är verkligen en underbar upplevelse du inte lär ångra att få resa runt och lära känna det riktiga Kina! Shanghai är en mycket modern, relativt västinfluerad och annorlunda stad gentemot resten av Kina, men att upptäcka andra delar av landet rekommenderas starkt. Visumansökan Visum söker man på Kinesiska ambassaden i Stockholm eller via post (se länkskafferiet i slutet av reserapporten). Detta kan göras så fort du fått ditt formella beslut, men tidigast tre månader innan avfärd. Det smidigast är att ansöka om visumtypen Tourist Visa i och med den kortare vistelsen i Kina. Glöm inte att ansöka om visum med Double entry eller Mulitple entry om ni planerar på att besöka Hong Kong, Taiwan eller att närliggande land. Visumets kostnad beror på typen men vi betalade några hundralappar för double entry. Ansökan om visum inom god tid och ha med kontanter för betalning. Boendearrangemang Boende kan som sagt ordnas via Nordic Centre och när Fudans campus. Fördelar är att det både är smidigt och mer roligt socialt sätt att vara nära majoriteten av studentgruppen. Flertalet aktiviteter utgår även ifrån det arrangerade boendet. Det är helt enkelt en naturlig mötespunkt.

4 Den mindre bra aspekten är att det ligger en bit ifrån stadskärnan, närmare min bort med taxi. Om du är sugen på att lära känna en ny människa samt sänka boendekostnaden så kan man dela rum med någon av studenterna. Detta kan göras på eget initiativ med kontakt via facebook-gruppen. Standarden på hotellrummen kan nämnas som okej. Rummen städas varje dag och det finns tillgång till handdukar för att nämna något. Vi betalade 300 kr för dubbelrum och då ingick även frukostbuffé i detta. 3. Ankomst och registrering vid universitetet. Acklimatisering När du kommer fram så finns det dels nordiska handledare samt kinesiska kontaktpersoner som finns på plats för att hjälpa dig med allt du kan tänkas ha problem med. Jag kan rekommendera att man är på plats någon dag innan kursstart så att man hinner sova ut och är fräsch till första skoldagen. Mer än så är inte nödvändigt om man inte vill upptäcka staden i förväg och acklimatisera sig ytterligare. Det är trots allt skönt att kunna upptäcka närliggande områden och känna till gator innan det är dags att påbörja kursen. Kommunikation Ett mobilnummer i Kina kan underlätta väldigt mycket för att kunna kommunicera med vännerna där. Precis som i Sverige kommer det tillfällen då man behöver stämma träff, ringa upp någon för att prata och mycket mer. Att ta med dator är inte nödvändigt men om du har en lite och smidig variant så kan det vara skönt om du vill hålla kontakt med folk och för att kunna utföra skoluppgifter. Det ska finnas Wifi vid boendet. Det som också kan tilläggas är att Facebook inte fungerar i Kina om man inte har en VPNuppkoppling eller liknande. 4. Ekonomi Kostnader och levnadstandard Shanghai är något dyrare i jämförelse med resten av landet men det går fortfarande att leva mycket billigt. Notera att det själv går att välja levnadsstandard i Shanghai som är en rik kultur- och storstad som har något att erbjuda i de flesta prisklasser. Det går definitivt att få tag på mycket god mat runt kr utan problem, men man kan för all del välja en dyrare middag runt finare kvarter för 100 kr uppåt. Med andra ord så beror det på en själv hur mycket man vill spendera eller spara. Färdmedel är också billigt. Det finns bra tunnelbanekommunikationer in till stan även om man måste gå en bit för att komma till närmaste station. Taxi är även jättebilligt (20-30 RMB) och det går att pressa ned priset ytterligare om man är fler som åker tillsammans. Sammanfattningsvis kommer man behöva pengar för boende, mat, färdmedel/resor, nöjesliv och eventuell shopping. CSN Det går att få studiebidrag/studielån precis som vanligt. Kolla upp aktuell information med din internationella studievägshandledare.

5 5. Studierna Introduction to Modern China är ett lägligt och fantastiskt tillfälle att lära sig samt förstå det forna Mittens rike. Du får kunskaper om ett land med mycket annorlunda politisk och ekonomisk historia från västvärlden. Dessa pusselbitar kan behövas för att förstå hur Kina kom dit det är idag och vart det är på väg. Hela gruppen samlad med sina bästa leenden till hands. Kursen Kursen hölls mellan 5-23 Juli, dvs. under tre veckors tid. Det fanns möjlighet att välja mellan två olika block beroende på eget intresse, China s Economy eller Society. Notera dock att många av föreläsningar hölls gemensamt för båda blocken av mer generell karaktär. Det inbegrep främst Kinas historia och lite politik. Resterande lektioner hölls var för sig i halvklass. Lektionerna hölls alla vardagar och oftast mellan kl.09:00-15:00, med några få avvikelser. Det gick även att gå på språklektioner och lära sig några användbara fraser samt annat grundläggande en halvtimme innan ordinarie lektioner. Föreläsare och stödpersoner Det fanns dels en kursledare för varje block med nordisk bakgrund samt några mycket hjälpsamma och trevliga engelsktalande kinesiska stödpersoner till hjälp. Majoriteten av föreläsarna var av kinesisk bakgrund och ett fåtal nordiska. Föreläsarna var inte alltid enkla att förstå men helhetsmässigt så förstod man och det var inga problem med att hänga med. Det märktes att föreläsarna utan tvivel brann för sina ämnen och mer än gärna diskuterade med eleverna. Ett tips är att passa på att ställa så många frågor som möjligt och delta i de olika politiska samt ekonomiska diskussionerna. Det blir inte bara roligare utan gör även föreläsningarna mer levande. Studiebesök och annat Det arrangerades diverse studiebesök under studiernas gång. Dels får ni besöka det svenska konsulatet men ett besöka vid nationalmuseet brukar vara inplanerat.

6 Vi fick även en mycket intressant Tai Chi-lektion på Fudans campus. Det fanns instruktörer som visade rörelser som vi elever fick följa. En tidig morgon med tai chi-lektion. Studiekrav Det som krävs från din sida för att få 6 ECTS poängen från kursen är: - 90 % närvaro - en genomförd och godkänd gruppredovisning - Uppsats som bygger på kursen, litteratur och annat som behandlats. (lämnas in i efterhand) 6. Språket En av de mest utmanande men spännande aspekterna är det kinesiska språket. Man talar mandarin i Shanghai och jag kan tala om att det inte är världens enklaste att kommunicera med folk av den anledningen. Men låt det inte avskräcka dig. Det kinesiska folket var generellt sätt nyfikna och hjälpsamma. Som tidigare reseberättelser så rekommenderar jag också att ta visitkort med kinesisk adress nedskrivet från restauranger, kaféer, barer och klubbar för att enkelt kunna hitta tillbaka. Förberedelser Jag råder er starkt att skaffa en engelsk/svensk-kinesisk parlör med vanliga fraser som står nedskriva på mandarin. Språket har flera olika toner så det är inte världens lättaste att försöka uttala rätt, men det kan dock vara en rolig utmaning. Det går alltid att ta lite hjälp av kroppsspråk. En annan rekommendation är att ha skrivit ner viktiga adresser på kinesiska så att man kan visa taxichauffören. Dels så kan de flesta ingen engelska samt för att undvika några missförstånd.

7 Språklektioner I samband med vår vistelse vid Nordic Centre så fanns det möjlighet att gå på kinesiska språklektioner en halvtimme innan ordinarie föreläsningar började. Det föreslås och man får lära sig det allra mest grundläggande. 7. Fritiden och sociala aktiviteter Shanghai är en stor och myllrande stad med mycket att erbjuda och det märks! Jag skulle vilja påstå att det finns något att göra för de allra flesta. World Expo 2010, Shanghai Sommaren 2010 så fick vi möjligheten att få delta i Expo, en gigantisk världsutställning, som var aktuellt då. Utställningen hade temat "Bättre stad Bättre Liv" med paviljonger från jordens alla hörn. Utställningen hade miljontals besökare under 1 maj-31oktober 2010 och ska ha höjt Shanghais nya status som en av världens viktigare ekonomiska städer samt förstärka de internationella relationerna. Denna utflykt arrangerades av Nordic Centre. Ett besök vid World Expo Man kan skymta kinesiska paviljongen i bakgrunden. Nöjesliv och shopping Shanghai uteliv/nattliv är inte att leka med och skulle kunna nämnas som ett av världens främsta. Det finns även här stort utbud och det är bara att välja efter tycke och smak. När det gäller shopping så kan jag tipsa om att åka ned till Kina tomhänt och passa på att shoppa en massa där. Det finns allt man kan tänka sig behöva klädväg och till extremt låga priser om man prutar på ordentligt. Att sy upp kläder som skjortor, kostymer och mycket mer är något att rekommendera. Det kan också göras till löjligt låga priser, men det gäller att vara tydlig med det man vill ha. Visa gärna upp bilder eller något gammalt plagg för att undvika missförstånd. Detta bör göras i början av vistelsen då det kan ta lite tid, ibland en vecka uppemot två veckor beroende på vad man syr upp.

8 Glasögon kan jag även rekommendera att införskaffa i Kina. Detta är något som kan göras över en till två dagar! Jag fick mycket välbehövlig hjälp av en av de kinesiska stödpersonerna för att utföra en synundersökning och kunna köpa glasögon på campus. Ett besök nära yuyuan garden. Karaoke är något mycket populär i Kina och närliggande länder, och rekommenderas att prova. Det spelar ingen roll om du inte kan sjunga utan där bara att haka på de andra och ha kul. Detta var något som lagledarna arrangerade för oss i Shanghai. En karoake-kväll med alla från kursen. Matrelaterat Om du älskar mat så har du kommit rätt. Kina och Shanghai har mycket att erbjuda. Matupplevelsen kan variera kraftigt beroende på vilken typ av provins av Kina som maten är ifrån. Ha ett öppet sinne och våga prova på olika rätter då det enligt mig blir mycket roligare upplevelse. Resor Passa på att resa runt om i Kina och se skillnader mellan storstäder och mindre städer samt mellan de norra och södra delarna av landet. Den fascinerande och kulturrika staden Peking är

9 ett givet val. Nanjing och Hangzhou är exempel på städer nära Shanghai att besöka. Med Nordic Centre fick åka till en närliggande vattenstad vid namnet Det obligatoriska besöket till kinesiska muren, nära Peking. Vackra staden Hong Kong är även värt ett besök! 8. Kulturskillnader Självklart finns det alltid dem gemensamma och primära behoven som man har, men att jämföra Kina och Sverige är i vissa avseende är som att jämföra dag och natt. Dels har vi som tidigare nämnt språkbarriären. Det är svårt att ens gissa till sig betydelser av ord, meningar och sammanhang i och med att mandarin och svenska verkligen inte har någon lingvistisk relation till varandra. Något som man hört och märker av är att man är mycket familjecentrerad samt gärna socialiserar och samlas kring ett stort matbord i Kina. Matkulturen tycks vara en viktig del av folkets liv. Något som alltid är viktigt i kontakt med kulturer är att komma ihåg att ha tålamod och ett öppet sinne. Du är besökare i deras land och den som anses vara annorlunda och inte tvärtom.

10 9. Slutord Åk till Kina med ett positivt och öppet sinne och jag lovar att du kommer uppleva otroliga händelser, platser och människor. Tveka inte, bara åk! Men varning för slutresultatet av detta! Det finns en risk att en klokare version av dig med flera perspektiv kommer hem. Ta det bästa med Asien och applicera det här hemma i Sverige. Jag vill avsluta denna rapport med ett passande favoritcitat på franska: Les voyages forment la jeunesse Resorna är de som formar ungdomen.

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet i Norrköping. 2. Vilket Universitet, land och stad åkte du till? Jiao Tong University i Shanghai,

Läs mer

Sommarkurs vid Fudan University en reseberättelse

Sommarkurs vid Fudan University en reseberättelse Sommarkurs vid Fudan University en reseberättelse Agnes Jäderberg, Psykologprogrammet, agnes.jaderberg@hotmail.com 076-556 79 74 1 Inledning I juli 2012 åkte jag till Shanghai för att delta i kursen Introduction

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Fudan University - Shanghai År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Magnus Jansson Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete 2015 HT- 2016 VT Innan avresa När jag valde

Läs mer

Reserapport. - Shanghai, Jan-April 2015

Reserapport. - Shanghai, Jan-April 2015 Reserapport - Shanghai, Jan-April 2015 1. Jag läser Sjuksköterskeprogrammet på Linköping Hälsouniversitet och via Jiao Tong University s och Linköpings Hälsouniversitet relation med varandra så fick jag

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier.

Reserapport efter utbytesstudier. Reserapport efter utbytesstudier. Shanghai Kina. Karl SSK hösten 2012 1) Vilket program läser du på? Jag läser till sjuksköterska på campus Norrköping och är nu inne på min femte termin. 2) Vilket universitet,

Läs mer

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Reserapport 2012 University of Saskatchewan (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Företagsekonomi FE-10 2013 INNEHÅLL / CONTENTS 1 Före resan... 3 2 Ankomst till Kanada... 3 3 University of saskatchewan...

Läs mer

Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand

Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand Författare: Rebecca Ström Mörnås Mihane Rexhepi Examensarbete i sjuksköterskeprogrammet, 15.0

Läs mer

Introduction to Modern China. Summer course at the Nordic Centre. Fudan University. 7-25 July 2008

Introduction to Modern China. Summer course at the Nordic Centre. Fudan University. 7-25 July 2008 Introduction to Modern China Summer course at the Nordic Centre Fudan University 7-25 July 2008 Alexandra Backström Sjukgymnastprogrammet, KI E-mail: alexandra.backstrom.449@student.ki.se Mobil: 070-77

Läs mer

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+ Utbytesrapport NationalTaiwanUniversityofScienceandTechnology(NTUST) Taipei,Taiwan Våren2015 fanny.henriksson@aalto.fi 13.8.2015 E"postadressochrapportfårpubliceraspåskolanshemsida RapportöverutbyteiTaipeivåren2015

Läs mer

Reseberättelse Polen

Reseberättelse Polen Reseberättelse Polen Utgången från centralstationen Introduktion Jag åkte på utbytesstudier till Polen och studerade vid Warsaw University of Technology höstterminen 2013/2014. Jag valde Polen för min

Läs mer

Reseberättelse Vietnam (Hanoi) HT 2013

Reseberättelse Vietnam (Hanoi) HT 2013 Reseberättelse Vietnam (Hanoi) HT 2013 Sjuksköterskeprogrammet Old Quarter, Hanoi Emmy Lundbäck Sanna Henricsson Sjuksköterskeprogrammet Kurs 2/11 Vi har alltid velat göra någon typ av utbyte under vår

Läs mer

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Läkarprogrammet, termin 9, 13 v kliniska placeringar 1. Tillgodoräknande Jag kunde tillgodoräkna mig 12 veckor

Läs mer

Inledning. Antagningsprocess

Inledning. Antagningsprocess SISU HT 2011 Inledning Jag vill inleda med att tacka för förtroendet till mitt stipendium från IA. Det gav mig möjlighet att betala hyran på mitt boende under min termin i Shanghai samt gav mig utrymme

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Oliver Eliassen HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Maila mig gärna om du har några frågor på: oliver@eliassen.se Lite om skolan Jag pluggade på HKUST School of Business & Management

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: University of Surrey. År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet?

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Tokyo Institute of Technology Daniel Haverås E12 Reseberättelse VT16

Tokyo Institute of Technology Daniel Haverås E12 Reseberättelse VT16 Tokyo Institute of Technology Daniel Haverås E12 Reseberättelse VT16 Är du sugen på att studera i Japan, och framförallt vid Tokyo Institute of Technology? Jag heter Daniel Haverås och går Elektroteknik.

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

Vården i Kina En liten reseberättelse om vår tid i Kina hösten 2014.

Vården i Kina En liten reseberättelse om vår tid i Kina hösten 2014. Vården i Kina En liten reseberättelse om vår tid i Kina hösten 2014. Vården i Kina skiljer sig på olika sätt från Sveriges sjukvård. Det finns vård som vi inte använder i Sverige och tvärtom. Vi har märkt

Läs mer

Reseberättelse, Hugo Bergström

Reseberättelse, Hugo Bergström Reseberättelse, Hugo Bergström Mitt namn är Hugo Bergström och jag studerade under HT17 på Chung-Ang University i Seoul, Sydkorea. Jag läste under terminen 15hp FEK C med inriktning på Management and Control

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Reseberättelse från Danmark

Reseberättelse från Danmark Reseberättelse från Danmark Namn: Sara Ohlsson E-mail: sparrizzen@hotmail.com Skola: Ersta Sköndal Högskola, Instituitionen för vårdvetenskap Utbytesland, stad samt skola: Danmark, Köpenhamn, Diakonissestiftelsen

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Entren och front desk på mikorbiologen med Hanna och

Entren och front desk på mikorbiologen med Hanna och Reserapport Jag heter Kristina Florentin och läser tredje året som Biomedicinsk analytiker på Göteborgs Universitet, Sahlgrenska akademin. Jag gjorde min specialiserade praktik på 8 veckor i Melbourne

Läs mer

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state NANNY I KALIFORNIEN Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state Att jobba som Au pair Att fara till Kalifornien och jobba som en Au pair är en fantastisk möjlighet att utvecklas och

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer.

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer. TAIPEI Staden Taipei ligger på Taiwans nordligaste spets nära havet och omgärdat av berg och skog. Det är en riktig storstad med China Town känsla med mycket människor, mopeder och bilar (det lever 7 miljoner

Läs mer

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Linnea Gabrielsson Utbytesuniversitet TU/e Utbildningsprogram Masterprogram, Fastigheter och Byggledning HT18 Fem månader i Nederländerna, Eindhoven Innan avresa

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

I samarbete med

I samarbete med Kinas GP 2015 Shanghai 9 14 april Upplev Kinas största stad, Shanghai. Här byggs det nya skyskrapor i rasande fart och det moderna i kombination med det europeiska koloniala arvet gör Shanghai till en

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 4 2010

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 4 2010 Månadsbladet Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 4 2010 Hej allihopa! Nu har äntligen höstterminen dragit igång och 4H-klubbarna är i full gång med sina aktiviteter. Det är mycket roligt på gång under

Läs mer

Resberättelse Bangalore vt12 t7, kirurgi

Resberättelse Bangalore vt12 t7, kirurgi Resberättelse Bangalore vt12 t7, kirurgi Vi var fyra stycken som valde att förlägga fyra veckor i södra Indien, närmare bestämt Bangalore under kirurgiterminen. Vår reseberättelse, Elins och Nazlis, har

Läs mer

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Jag har varit utbytesstudent i Madrid hela vårterminen 2012. Där har jag gjort totalt 12 veckors praktik varav 8

Läs mer

Tallbohovskolan besökte Frankrike

Tallbohovskolan besökte Frankrike Tallbohovskolan besökte Frankrike En grupp elever från Tallbohovskolan och Kulturskola i Järfälla har besökt Frankrike i slutet av november 2012. Syftet är att ungdomar med olika bakgrund möts i en skapande

Läs mer

Wageningen University, Nederländerna

Wageningen University, Nederländerna En utbytestermin på Wageningen University, Nederländerna Februari-Juli 2016 Maja Henoch Landskapsarkitektprogrammet SLU Alnarp INLEDNING VARFÖR NEDERLÄNDERNA? Jag har studerat en termin på Wageningen University

Läs mer

Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013

Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013 Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013 1. Vilket program läser du på? Arbetsterapeutprogrammet (AT) 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi university, Eldoret, Kenya 3. Vilken termin

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier - Madeleine AT T 6 Nederländerna hösten 2012

Reserapport efter utbytesstudier - Madeleine AT T 6 Nederländerna hösten 2012 Reserapport efter utbytesstudier - Madeleine AT T 6 Nederländerna hösten 2012 Vilket program läser du på? Arbetsterapeutprogrammet Vilket universitet, land och stad åkte du till? Jag åkte till Hogeschool

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi)

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Avresedatum: 2015 07 18 Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? Vad tyckte du om kvaliteten

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Introduktion. Förberedelser inför resan

Introduktion. Förberedelser inför resan Introduktion I samband med min femte termin på Halmstad Högskola hade vi som läste Arbetsvetenskap chansen att studera utomlands under en termin. Ett avtal med Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

En termin på Australiens östkust

En termin på Australiens östkust RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet University of Wollongong Utbildningsprogram Civilingenjör Samhällsbyggnad Magnus Hård af Segerstad HT18 En termin på Australiens östkust

Läs mer

Förslag Bröllopsresa Australien

Förslag Bröllopsresa Australien Förslag Bröllopsresa Vi har satt samman ett paket på cirka två veckor där ni blir bortskämda med bra boende och utsökt mat men också med flera spännande upplevelser. Denna bröllopsresa kan köpas komplett

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Vilket program läser du på? Jag läser på sjuksköterskeprogrammet på Hälsouniversitet i Linköping. Vilket universitet, land och stad åkte du

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore

Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore Sofia Bergström, E-10 20 februari 2014 Jag läser civilingenjörsutbildning i elektroteknik, och spenderade vårterminen mitt tredje

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Reseberättelse: KAIST, Sydkorea

Reseberättelse: KAIST, Sydkorea Reseberättelse: KAIST, Sydkorea Sebastian Olsson, seo@kth.se, Datateknik Höstterminen 2014 Sammanfattning Höstterminen i femman tillbringade jag på det koreanska universitetet KAIST som utbytesstudent.

Läs mer

Reserapport från Barcelona VT-2013

Reserapport från Barcelona VT-2013 Reserapport från Barcelona VT-2013 Praktik på sjukhuset Vall d Hebron Patricia Sjuksköterskeprogrammet, termin 5 Universitat Autonoma de Barcelona, Spanien Erasmusgrupp Utsikt över Barcelona Parc Guell

Läs mer

Reseberättelse: En termin vid Université Paris- Sorbonne

Reseberättelse: En termin vid Université Paris- Sorbonne Reseberättelse: En termin vid Université Paris- Sorbonne Universitet: Université Paris- Sorbonne Stad: Paris, Frankrike Termin: ht14 Programtillhörighet: Ämneslärarprogrammet vid Lunds Universitet, Campus

Läs mer

Information om utbytesstudier för nominerade studenter läsåret 2012/2013

Information om utbytesstudier för nominerade studenter läsåret 2012/2013 Information om utbytesstudier för nominerade studenter läsåret 2012/2013 Maria Högemark Internationell handläggare Maria.hogemark@su.se Sektionen för internationell mobilitet Studentavdelningen Dagens

Läs mer

Reseberättelse HKUST HT17

Reseberättelse HKUST HT17 Reseberättelse HKUST HT17 Namn: Helen Afeworki Termin: 5 Kontakt: helen-afe@hotmail.com Mottagande Jag fick två buddys, den ena var tilldelad av UST och den andra av business school. Ingen mötte upp mig

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Vad tänker ni på just nu? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Det bestämmer du! Vad tänker ni på just nu? Är det svårt?

Läs mer

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Avresedatum: 2016 10 30 Destination: USA Arizona Cowboy i Vilda västern Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten?

Läs mer

Hårdträning bland Sapporos snöhögar

Hårdträning bland Sapporos snöhögar RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Anton Schillen 2015 2016 Utbytesuniversitet Hokkaido University Utbildningsprogram Special Research Student Hårdträning bland Sapporos snöhögar Innan avresa

Läs mer

Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010

Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010 Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010 Mitt utbytesår i Berlin har varit helt fantastiskt. När jag precis slutat gymnasiet var jag en vecka på semester i Berlin och kände direkt att här vill jag bo!.

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

Studentrapport efter utlandsstudier

Studentrapport efter utlandsstudier Studentrapport efter utlandsstudier Före utresan Jag har bott i Nicaragua innan och har en svensk vän som är bosatt där, genom henne fick jag kontakt med los Pipitos. Eftersom jag har bott där innan så

Läs mer

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF 2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING Move it Bag UF Innehållsförteckning: 1. VD har ordet..sid 1 2. Förvaltningsberättelse.sid 2 3.

Läs mer

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Jag studerar Samhällsbyggnad med inriktning anläggningsprojektering. Efter att ha velat lite för mycket över utbytesstudier såg jag äntligen

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Moa Rehnberg HT 16 Utbytesuniversitet Singapore Management University Utbildningsprogram Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling

Moa Rehnberg HT 16 Utbytesuniversitet Singapore Management University Utbildningsprogram Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Moa Rehnberg HT 16 Utbytesuniversitet Singapore Management University Utbildningsprogram Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling Fyra månader i Asien

Läs mer

Förslag Bröllopsresa Australien

Förslag Bröllopsresa Australien Förslag Bröllopsresa Förslag Bröllopsresa Vi har satt samman ett paket på cirka två veckor där ni blir bortskämda med bra boende och utsökt mat men också med flera spännande upplevelser. Denna bröllopsresa

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: Universitetet i Bergen Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands av många anledningar, men främst för att jag trodde att det skulle kunna vara en mycket

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Tips Reseberättelse. MGT Leadership & strategy, somliga uppgifter uppfattade jag som något irrelevanta, intressanta gästföreläsare.

Tips Reseberättelse. MGT Leadership & strategy, somliga uppgifter uppfattade jag som något irrelevanta, intressanta gästföreläsare. Tips Reseberättelse Mitt namn är Erik Bergkvist och jag läste vid École Supérieure des Sciences Commerciales d'angers (ESSCA) i Shanghai våren 2016. Det var meningen att jag skulle läsa deras redan färdiga

Läs mer

Reseberättelse Iowa State University, USA

Reseberättelse Iowa State University, USA Jessica Dahlkvist HT12 Reseberättelse Iowa State University, USA Jag läser Design- och Produktframtagningsprogrammet med masterinriktning Industriell Design (numera Teknisk Design) och spenderade höstterminen

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granbo scen Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 1 2 D. Oftast 14 27,5 E. Alltid 36 70,6

Läs mer

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Res med Plan till Laos och Thailand! Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! 1 Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Resans innehåll Vi reser till

Läs mer

Reseberättelse Tokyo

Reseberättelse Tokyo Reseberättelse Tokyo Mikael Edbor, utbyte vid Tokyo Institute of Technology, vår och sommar 2012 Inledning Det här är min egen berättelse om utbytet jag gjorde vid Tokyo Institute of Technology (Även känt

Läs mer

Det finns inga ord som jag rättvist kan beskriva det med

Det finns inga ord som jag rättvist kan beskriva det med RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Rebecca Ahlstrand VT 2016 Utbytesuniversitet National University of Singapore Business School Utbildningsprogram ilead Det finns inga ord som jag rättvist kan

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Om midsommar Anika: Snart är det midsommar, hur tänkte du fira midsommar Siv? Siv: Jag åker alltid ut till mitt sommarställe ute i Roslagen. Anika: Mm, det låter trevligt! Och vad gör ni där? Siv: Ja dit

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Studerande i fjordernas och trollens land

Studerande i fjordernas och trollens land Studerande i fjordernas och trollens land Att studera utomlands är en vacker och spännande upplevelse. Det ger dig möjlighet att träffa och umgås med människor från många olika delar av världen, skaffa

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut.

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut. Om skaparen Tomas vet exakt vad han pratar om eftersom allt han förmedlar är självupplevt. Å ena sidan Mr Destruktiv med droger, slagsmål, mobbing och självhat i bagaget. Å andra sidan en stark vilja att

Läs mer