Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift 2017"

Transkript

1 1 (8) Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift 2017 Utgångspunkten för beräkningen av resolutionsavgiften är dels bestämmelser i lagen (2015:1016) om resolution, dels bestämmelser i kommissionens delegerade förordning (EU) 2015/63 (förordningen om resolutionsavgifter). 1 För att Riksgälden ska kunna beräkna avgifterna måste avgiftsskyldiga institut lämna vissa uppgifter till Riksgälden. Uppgifterna ska lämnas på bifogad blankett. På Riksgäldens hemsida finns mer information om resolutionsavgiften, för frågor kontakta resolution@riksgalden.se Allmänt o Resolutionsavgiften för 2017 ska tas ut under o Avgiftsskyldiga: Institut och EES-filialer med tillstånd att bedriva verksamhet i Sverige. 2 o De lämnade uppgifterna ska avse avgiftsskyldigt institut och inte koncern. o Gränsvärdesbelopp som anges i euro i förordningen om resolution kommer att omräknas till svenska kronor enligt kurs fastställd av NASDAQ OMX Stockholm per o Fakturabelopp för institut som ska betala schablonavgift kommer att omräknas till svenska kronor till en valutakurs i anslutning till fakturadatum. o Enligt 27 kap. 20 lagen om resolution ska uppgifter om avgiftsunderlaget ha granskats av en extern revisor. Ett revisorsyttrande med resultatet av granskningen ska därför bifogas de lämnade uppgifterna. Uppgifter som redan granskats i årsredovisningen behöver inte omfattas av yttrandet. Detta innebär i normalfallet att enbart företag som ska betala riskjusterad avgift behöver ge in ett revisorsyttrande. Detta eftersom totala tillgångar och kapitalbas är granskade i årsredovisningen och garanterade insättningar intygas separat vid beräkningen av insättningsgarantiavgiften. Beräkning av avgift I Sverige ska de sammanlagda resolutionsavgifterna för ett år uppgå till 0,09 procent av det totala avgiftsunderlaget. 4 Den individuella avgiften ska vara riskavspeglande, men beräkningsmetoderna skiljer sig åt beroende på institutens storlek och risknivå. För mindre institut beräknas avgiften enligt en schablonmodell baserad på storleken på institutets totala 1 Kommissionens delegerade förordning (EU) 2015/63 av den 21 oktober 2014 om komplettering av Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/59/EU avseende förhandsbidrag till finansieringsarrangemang för resolution. 2 Vad som avses med institut och EES-filialer framgår av 2 kap. 1 lagen om resolution 3 9,1350 EUR/SEK kap. 13 lagen om resolution.

2 2 (8) tillgångar och skulder (exklusive kapitalbas) minus garanterade insättningar. 5 Denna avgift benämns fortsättningsvis schablonavgift. Beräkningsmodellen för större instituts avgift baseras även den på institutets totala tillgångar och skulder (exklusive kapitalbas) minus garanterade insättningar. 6 Från underlaget tillåts avdrag även för vissa andra skulder. Avgiftsunderlaget ska därefter multipliceras med en riskjusteringsfaktor som bygger på ett antal riskindikatorer (se tabell 1). Denna avgift benämns fortsättningsvis riskjusterad avgift. Avgiften för 2017 ska grundas på senast godkända årsbokslut som fanns tillgängligt den 31 december Det innebär för den övervägande majoriteten av alla avgiftsskyldiga att avgiften ska grunda sig på företagens räkenskaper den 31 december Flera av indikatorerna i modellen för riskjustering omfattades inte av rapporteringsskyldighet vid den tidpunkten. Det innebär att vissa uppgifter som behövs för att beräkna riskindikatorerna inte finns tillgängliga. De indikatorer för vilka uppgifter inte finns tillgängliga (angivna i tabell 1) kommer därför att uteslutas vid beräkning av avgiften för 2017 (se vidare under avsnittet riskindikatorer). Uppgifter som ska lämnas av alla avgiftsskyldiga institut I det följande ges en förklaring till hur uppgiftsblanketten ska fyllas i. Punkt 1: Totala tillgångar Definition enligt artikel 3 i förordningen om resolutionsavgifter (den uppgift som rapporteras i post A16 i bilaga 1 till Finansinspektionens föreskrifter [FFFS 2014:14] om rapportering av kvartals-och årsbokslutsuppgifter). Punkt 2: Kapitalbas Definition enligt artikel 3 i förordningen om resolutionsavgifter (den uppgift som rapporteras enligt COREP-mall C01.00, rad 010 i bilaga I till kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 680/2014 av den 16 april 2014 om tekniska standarder för genomförande av instituts tillsynsrapportering enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013). Punkt 3: Garanterade insättningar Uppgift om garanterade insättningar ska vara densamma som institutet lämnat till Riksgälden som underlag för insättningsgarantiavgiften per (revisorsgranskad). 5 Med mindre institut avses sådana institut som ska betala schablonavgift enligt artikel 10 i förordningen om resolutionsavgifter. 6 Med större institut avses sådana institut som inte ska betala schablonavgift enligt artikel 10 förordningen om resolutionsavgifter. 7 Artiklarna 4 och 14 i förordningen om resolutionsavgifter.

3 3 (8) Punkt 4: Summa Summan av 1-3.Om totala tillgångar under punkt 1 är mindre än eller lika med kr och summan under denna punkt är mindre än eller lika med kr ska inte fler uppgifter lämnas. Då utgår avgift enligt den schablonavgiftsmodell som anges i artikel 10 i förordningen om resolutionsavgifter. Ytterligare uppgifter behöver inte lämnas. Fortsätt direkt till Kontaktuppgifter och Underskrifter på blanketten. Om ett institut som ska betala schablonavgift skulle få en lägre avgift om avgiften i stället beräknades enligt modellen för riskjustering (riskjusterad avgift), ska Riksgälden enligt artikel 10.7 i förordningen om resolutionsavgifter fastställa den lägre avgiften. Ett krav för detta är enligt nämnda förordning att institutet lämnar tillräcklig bevisning för att schablonavgiften blir högre än om avgiften i stället skulle ha beräknats enligt modellen för riskjustering. För att Riksgälden ska kunna bedöma vilken avgift som är lägst behöver ett institut som uppfyller kraven för att betala schablonavgift, också ge in de uppgifter som behövs för att Riksgälden ska kunna beräkna riskjusterad avgift. Schabloninstitut som vill ta del av denna möjlighet måste därför anmäla detta till Riksgälden och ge in de uppgifter som framgår av punkterna 5 19 nedan. Uppgifter som ska lämnas av institut som ska betala riskjusterad avgift Avgifterna för institut som ska betala riskjusterad avgift ska beräknas med avdrag för de skulder som framgår av artikel 5.1 punkt a f i förordningen om resolutionsavgifter. Uppgifter för beräkning av avdragen ska lämnas i punkterna 5 13 på blanketten. Beräkningsunderlag till vissa av uppgifterna ska lämnas i bilaga enligt instruktion. Avdrag medges inte för skulder hos IPS-företag då sådana företag inte finns i Sverige (artikel 5.1 b). Derivatskulder Uppgifterna i punkterna 5 7 ska lämnas av institut som har derivatskulder som utgörs av kontrakt som definieras i bilaga II till tillsynsförordningen 8 (ej kreditderivat) i enlighet med artiklarna 5.3 och 5.4 i förordningen om resolutionsavgifter. 8 Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013 av den 26 juni 2013 om tillsynskrav för kreditinstitut och värdepappersföretag och om ändring av förordning (EU) nr 648/2012.

4 4 (8) Punkt 5: Bokfört värde derivatskulder enligt definition i bilaga II till tillsynsförordningen (exklusive kreditderivat) Skulder i den redovisade balansräkningen hänförliga till derivat, exklusive kreditderivat. Punkt 6: Belopp ska motsvara 75 % av beloppet under punkt 5. Punkt 7: Derivatskulder beräknade enligt artikel 5.3 första stycket i förordningen om resolutionsavgifter (exklusive kreditderivat) Artikel 5.3 i förordningen om resolutionsavgifter hänvisar till artiklarna 429, 429a och 429b i tillsynsförordningen för värdering av derivatskulder. Notera att tillsynsförordningen innehåller bestämmelser för värdering av derivat på tillgångsidan i balansräkningen. Den beräkning som ska göras för resolutionsavgiften avser derivatskulder. Metoden ska alltså användas analogt. Nettningsavtal som uppfyller villkoren i artikel 295 i tillsynsförordningen får tillämpas för beräkning av beloppet i denna punkt. Produktövergripande nettning enligt samma förordning får dock inte tillämpas. Artikel 5.3 i förordningen om resolutionsavgifter anger att uppgifterna i denna punkt ska vara det årliga genomsnittliga beloppet, beräknat kvartalsvis. En skriftlig förklaring för hur institutet har beräknat detta belopp ska lämnas på separat underlag. Koncerninterna tillgångar och skulder Enligt artikel 5.1 i förordningen om resolutionsavgifter får avdrag göras för de åtaganden ett institut genomfört med ett annat institut inom samma koncern och som ingår inom samma konsoliderade situation (konsoliderad situation enligt definitionen i artiklarna 6-17 i tillsynsförordningen). Avdraget ska fördelas jämnt mellan de två enheterna. Det betyder att 50 % av en koncernintern skuld ska dras av från underlaget i det rapporterande institutet, och 50 % ska dras av i det koncernföretag som har en motsvarande tillgång visavi det rapporterande institutet. Således ska institutet redovisa både koncerninterna skulder och koncerninterna tillgångar på separat underlag och redovisa hur de koncerninterna skulderna/tillgångarna fördelar sig mellan koncernföretagen. Uppgifterna ska lämnas fördelade på icke-derivat och derivat, eftersom värdet på koncerninterna derivat ska räknas om i enlighet med den metod som beskrivs under punkt 7. Punkt 8: Bokfört värde koncerninterna skulder, exklusive derivat Beräknas med utgångspunkt i redovisade värden enligt årsredovisningen.

5 5 (8) Punkt 9: Koncerninterna derivatskulder beräknade med hänsyn till artiklarna 429, 429a och 429b i tillsynsförordningen Notera att artiklarna 429, 429a och 429b i tillsynsförordningen innehåller bestämmelser för värdering av derivat på tillgångsidan i balansräkningen (vid beräkning av måttet bruttosoliditetsgrad). Den beräkning som ska göras för resolutionsavgift avser derivatskulder (hänförliga till koncerninterna skulder). Metoden ska alltså användas analogt. Punkt 10: Bokfört värde koncerninterna tillgångar, exklusive derivat Beräknas med utgångspunkt i redovisade värden enligt årsredovisningen. Punkt 11: Koncerninterna derivattillgångar beräknade med hänsyn till artiklarna 429, 429a och 429b i tillsynsförordningen Övriga skulder Punkt 12: Skulder hos värdepappersföretag Artikel 5.1 e i förordningen om resolutionsavgifter. Gäller endast för värdepappersbolag som har skulder relaterade till förvaring av kundtillgångar/medel. Punkt 13: Skulder hänförliga till subventionerade lån Artikel 5.1 f i förordningen om resolutionsavgifter. Gäller endast för utvecklingsbanker som hanterar subventionerade lån. Riskindikatorer För att avspegla den relativa risknivån i institutet (relativt övriga institut) ska avgiftsunderlaget multipliceras med ett multiplikatorvärde. I punkterna nedan framgår vilka uppgifter ett institut ska lämna för beräkningen av riskindikatorerna. Punkt 14: Bruttosoliditetsgrad Definition enligt artiklarna 429, 429a och 429b i tillsynsförordningen ändrad genom kommissionens delegerade förordning (EU) 62/2015 av den 10 oktober Anges per Punkt 15: Kärnprimärkapitalrelation Definition enligt artikel 3 i förordningen om resolutionsavgifter (uppgifter som ska rapporteras enligt COREP-mall C03.00, rad 010 i bilaga I till kommissionens förordning (EU) nr 680/2014).

6 6 (8) Punkt 16: Totalt Riskvägt Exponeringsbelopp Definition enligt artikel 3 i förordningen om resolutionsavgifter (uppgifter som ska rapporteras enligt COREP-mall C02.00, rad 010 i bilaga I till kommissionens förordning (EU) nr 680/2014). Tillkommande Riskindikatorer Enligt artikel 6.5 i förordningen om resolutionsavgifter ska resolutionsmyndigheten fastställa riskindikatorer för riskpelare 4 ytterligare riskindikatorer som fastställs av resolutionsmyndigheten med beaktande av de faktorer som anges i artikel 6.6. Punkt 17: Riskvägt exponeringsbelopp för positionsrisker (handelsverksamhet) Riskvägt exponeringsbelopp för positionsrisk enligt artikel 326 i tillsynsförordningen (institut som tillämpar schablonmetoden för marknadsrisk ska ange uppgifter som rapporteras enligt COREP-mall C02.00, rad , institut som tillämpar interna modeller för marknadsrisk ska ange rad 580 exklusive valutakursrisk och råvarurisk i bilaga I till kommissionens förordning (EU) nr 680/2014). Punkt 18: Exponeringar utanför balansräkningen Uppgifter som rapporteras enligt COREP-mall C40.00, kolumn 070, rad i bilaga X till kommissionens förordning (EU) nr 680/2014) Punkt 19: Derivatexponeringar Definition enligt artiklarna 429, 429a och 429b i tillsynsförordningen ändrad genom kommissionens delegerade förordning (EU) 2015/62 av den 10 oktober Belopp anges per Ange även belopp för de delar av derivatexponeringarna som är clearade genom en central motpart.

7 7 (8) Bilaga 1 I Tabell 1 nedan visas de riskindikatorer som ska ingå i den riskjusterade avgiftsberäkningen enligt förordningen om resolutionsavgifter. Där anges också de indikatorer som utgår ur den riskjusterade beräkningen för Anledningen till att vissa riskindikatorer har uteslutits är att tillgängliga data inte finns att tillgå per datum för underlaget, dvs I enlighet med övergångsbestämmelserna i artikel 20 i förordningen om resolutionsavgifter ska vikten av de övriga tillgängliga riskindikatorerna omskalas i proportion till deras vikter i enlighet med artikel 7 så att summan av vikterna blir 1. Riskpelare 3, institutets betydelse för stabiliteten i det finansiella systemet, utgår för Denna riskpelare definieras i förordningen om resolutionsavgifter som inlåning och utlåning mellan finansförmedlare och ska rapporteras i mallar i bilaga III till kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 680/2014 (FINREP). FINREP rapporteras emellertid inte på institutnivå utan enbart på gruppnivå, varför uppgifter saknas för att beräkna detta enligt förordningen om resolutionsavgift.

8 Tabell 1 Modell för riskjusterad avgift enligt förordningen om resolutionsavgifter 8 (8)

Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift

Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift 1 (9) Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift Utgångspunkten för beräkningen av resolutionsavgiften är dels bestämmelser i lagen (2015:1016) om resolution, dels bestämmelser i kommissionens

Läs mer

2019 års förhandsbidrag till den gemensamma resolutionsfonden. Frågor och svar

2019 års förhandsbidrag till den gemensamma resolutionsfonden. Frågor och svar 2019 års förhandsbidrag till den gemensamma resolutionsfonden Frågor och svar Allmän information om beräkningsmetoden 1. Varför har den beräkningsmetod som tillämpas på mitt institut under 2019 års bidragsperiod

Läs mer

Uppgiftsblankett för insättningsgarantiavgift

Uppgiftsblankett för insättningsgarantiavgift Uppgiftsblankett för insättningsgarantiavgift Blanketten återsänds snarast, dock senast 1 juli 2019, till: Riksgälden, Avdelningen för finansiell stabilitet och konsumentskydd, 103 74 Stockholm Institutets

Läs mer

2018 ÅRS FÖRHANDSBIDRAG TILL DEN GEMENSAMMA RESOLUTIONSFONDEN

2018 ÅRS FÖRHANDSBIDRAG TILL DEN GEMENSAMMA RESOLUTIONSFONDEN 2018 ÅRS FÖRHANDSBIDRAG TILL DEN GEMENSAMMA RESOLUTIONSFONDEN FRÅGOR OCH SVAR Allmän information om beräkningsmetoden 1. Varför har den beräkningsmetod som tillämpas på mitt institut under 2018 års bidragsperiod

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 30 juni 2015 812/2015 Lag om ändring av 5 kap. i lagen om myndigheten för finansiell stabilitet I enlighet med riksdagens beslut ändras i lagen om

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2015:1016) om resolution; SFS 2017:1310 Utkom från trycket den 28 december 2017 utfärdad den 18 december 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde L 107/76 25.4.2015 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT (EU) 2015/656 av den 4 februari 2015 om villkoren för att kreditinstitut ska få inräkna delårs- eller årsöverskott i kärnprimärkapitalet i enlighet med

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2015-03-31 Periodisk information per 2015-03-31 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 28.3.2015 SV L 84/67 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT (EU) 2015/530 av den 11 februari 2015 om metoder och förfaranden för att bestämma och insamla uppgifter avseende avgiftsfaktorer som används för att

Läs mer

Riksgäldskontorets författningssamling

Riksgäldskontorets författningssamling Riksgäldskontorets författningssamling Utgivare: tillförordnade chefsjuristen Jonas Opperud, Riksgäldskontoret, 103 74 Stockholm ISSN 1403-9346 Riksgäldskontorets föreskrifter om ändring i Riksgäldskontorets

Läs mer

SV BILAGA XIII. RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 5 av 5: STABIL FINANSIERING)

SV BILAGA XIII. RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 5 av 5: STABIL FINANSIERING) BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 5 av 5: STABIL FINANSIERING) 1. Poster som ger stabil finansiering 1.1. Allmänna kommentarer 1. Detta är en sammanfattande mall som innehåller information om

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2015-09-30 Periodisk information per 2015-09-30 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

RIKSGÄLDEN SWEDISH NATIONAL DEST OFFICE

RIKSGÄLDEN SWEDISH NATIONAL DEST OFFICE RIKSGÄLDEN SWEDISH NATIONAL DEST OFFICE REMISS 2015-12-10 Enligt sändlista Dnr 2015/1236 Ändrade föreskrifter om resolution Riksgälden föreslår ändringar i föreskrifterna om resolution och välkomnar synpunkter

Läs mer

Anvisningar till mallarna för sammanlagda tillgångar och total riskexponering för insamling av tillsynsavgiftsfaktorer

Anvisningar till mallarna för sammanlagda tillgångar och total riskexponering för insamling av tillsynsavgiftsfaktorer Anvisningar till mallarna för sammanlagda tillgångar och total riskexponering för insamling av tillsynsavgiftsfaktorer Februari 2015 1 Allmänna anvisningar till båda mallarna "Namn", "MFI-kod" och "LEI-kod"

Läs mer

Financial Services BMW FINANCIAL SERVICES SCANDINAVIA AB KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET. 30 JUNE 2017

Financial Services BMW FINANCIAL SERVICES SCANDINAVIA AB KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET. 30 JUNE 2017 BMW FINANCIAL SERVICES SCANDINAVIA AB KAPITALTÄCKNING OCH LIKVIDITET. 30 JUNE 2017 Informationen i denna rapport avser den periodiska information som skall lämnas enligt Finansinspektionens föreskrifter

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om särskild tillsyn över finansiella konglomerat;

Läs mer

Riktlinjer. om de upplysningar som ska lämnas om intecknade och icke intecknade tillgångar. 27 juni 2014 EBA/GL/2014/03

Riktlinjer. om de upplysningar som ska lämnas om intecknade och icke intecknade tillgångar. 27 juni 2014 EBA/GL/2014/03 RIKTLINJER OM DE UPPLYSNINGAR SOM SKA LÄMNAS OM INTECKNADE OCH ICKE INTECKNADE TILLGÅNGAR 27 juni 2014 EBA/GL/2014/03 Riktlinjer om de upplysningar som ska lämnas om intecknade och icke intecknade tillgångar

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2013-10-14 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om tillsynskrav för kreditinstitut och

Läs mer

RP 1/2015 rd. Lagarna avses träda i kraft den 1 juli 2015.

RP 1/2015 rd. Lagarna avses träda i kraft den 1 juli 2015. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring av 8 kap. i lagen om resolution av kreditinstitut och värdepappersföretag, 6 kap. 2 i lagen om investeringstjänster och av 5 kap.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden; Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 att 24 kap.

Läs mer

Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift 2016

Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift 2016 1 (8) Upplysningar till uppgiftsblankett för resolutionsavgift 2016 Utgångspunkten för beräkningsunderlaget är dels bestämmelser i lagen (2015:1016) om resolution (LoR) och dels bestämmelser som anges

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR 6.2.2018 L 32/1 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2018/171 av den 19 oktober 2017 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ENHETLIGA UPPLYSNINGAR OM ÖVERGÅNGSBESTÄMMELSER ENLIGT IFRS 9 EBA/GL/2018/01 16/01/2018. Riktlinjer

RIKTLINJER FÖR ENHETLIGA UPPLYSNINGAR OM ÖVERGÅNGSBESTÄMMELSER ENLIGT IFRS 9 EBA/GL/2018/01 16/01/2018. Riktlinjer EBA/GL/2018/01 16/01/2018 Riktlinjer för enhetliga upplysningar enligt artikel 473a i förordning (EU) nr 575/2013 om övergångsbestämmelser för att minska effekten av införandet av IFRS 9 på kapitalbasen

Läs mer

***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT

***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT Europaparlamentet 2014-2019 Konsoliderat lagstiftningsdokument 30.11.2017 EP-PE_TC1-COD(2016)0360B ***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT fastställd vid första behandlingen den 30 november 2017 inför antagandet

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2016-03-31 Periodisk information per 2016-03-31 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2015:1016) om resolution; SFS 2017:706 Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2 kap.

Läs mer

EN BILAGA XI RAPPORTERING OM BRUTTOSOLIDITET

EN BILAGA XI RAPPORTERING OM BRUTTOSOLIDITET EN RAPPORTERING OM BRUTTOSOLIDITET DEL I: ALLMÄNNA INSTRUKTIONER 2 1. MALLBENÄMNING OCH ANDRA SEDVÄNJOR... 2 1.1. MALLBENÄMNING... 2 1.2. NUMRERING... 2 1.3. TECKEN... 3 DEL II: MALLRELATERADE INSTRUKTIONER

Läs mer

Periodisk information Kvartal

Periodisk information Kvartal 1 Periodisk information Kvartal 3 2014 2014-09-30 2 Nya EU-gemensamma kapitaltäckningsregler trädde i kraft den 1 januari 2014. Regelverket består av en förordning (EU) 575/2013 som är direktverkande och

Läs mer

Anvisningar till blankett Deklaration av gruppbaserad kapitalbas och solvensmarginal

Anvisningar till blankett Deklaration av gruppbaserad kapitalbas och solvensmarginal Remissexemplar 2010-12-14 Bilaga 2 Anvisningar till blankett Deklaration av gruppbaserad kapitalbas och solvensmarginal Samtliga belopp ska anges i tusentals kronor (tkr), utan decimal, och avrundas enligt

Läs mer

Periodisk information 2014-09-30

Periodisk information 2014-09-30 Scania Finans Aktiebolag Periodisk information 2014-09-30 Scania Finans Aktiebolag, 556049-2570, är ett av Finansinspektionen tillståndspliktigt kreditmarknadsbolag och helägt dotterbolag till Scania CV

Läs mer

Kapitaltäckning och likviditet 2014-09

Kapitaltäckning och likviditet 2014-09 Kapitaltäckning och likviditet 2014-09 Periodisk information per 30 september 2014 - Kapitaltäckning och likviditet Denna information om kapitaltäckning och likviditet för Ikano Bank AB (Publ), organisationsnummer

Läs mer

Övergångsbestämmelser för att mildra inverkan av införandet av IFRS 9. Förslag till förordning (COM(2016)0850 C8-0158/ /0360B(COD))

Övergångsbestämmelser för att mildra inverkan av införandet av IFRS 9. Förslag till förordning (COM(2016)0850 C8-0158/ /0360B(COD)) 23.11.2017 A8-0255/ 001-001 ÄNDRINGSFÖRSLAG 001-001 från utskottet för ekonomi och valutafrågor Betänkande Peter Simon Övergångsbestämmelser för att mildra inverkan av införandet av IFRS 9 A8-0255/2017

Läs mer

Risk- och kapitalhantering

Risk- och kapitalhantering Risk- och kapitalhantering INLEDNING Information om s risk- och kapitalhantering publiceras i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013 om tillsynskrav för kreditinstitut och

Läs mer

BILAGOR. till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den XXX

BILAGOR. till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den XXX EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 25.10.2018 C(2018) 6901 final ANNEXES 1 to 3 BILAGOR till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den XXX om komplettering av Europaparlamentets och rådets direktiv

Läs mer

BILAGOR. till. KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr.../...

BILAGOR. till. KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr.../... EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 4.9.2017 C(2017) 5959 final ANNEXES 1 to 2 BILAGOR till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr.../... om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2016-09-30 Periodisk information per 2016-09-30 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade situationen lämnar periodisk information i enlighet med

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 4.9.2017 C(2017) 5959 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 4.9.2017 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013

Läs mer

Siemens Financial Services AB

Siemens Financial Services AB Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning och likviditetsrisker Pelare 3 31 Mars 219 siemens.se/finance Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning

Läs mer

Datum Per september månad 2015 infördes kravet för kapitalkonserveringsbufferten som gäller alla institut.

Datum Per september månad 2015 infördes kravet för kapitalkonserveringsbufferten som gäller alla institut. 1(7) Kapitaltäckning Nya kapitaltäckningsregler trädde i kraft den 1 januari 2014 i enlighet med tillsynsförordning (575/2013/EU) som är en del av implementeringen av Basel III-regelverket. I och med att

Läs mer

Siemens Financial Services AB

Siemens Financial Services AB Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning och likviditetsrisker Pelare 3 30 September 2017 siemens.se/finance Siemens Financial Services AB Periodisk information om kapitaltäckning

Läs mer

BILAGA IV Mall för upplysningar om kapitalbas Enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013

BILAGA IV Mall för upplysningar om kapitalbas Enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013 Upplysning om kapitalbas Nedan presenteras periodisk information per 2018-09-30 om Söderberg & Partners Securities AB (556674-7456). Informatione beräknad och uppställd i enlighet med Europaparlamentets

Läs mer

Upplysning om kapitalbas

Upplysning om kapitalbas Upplysning om kapitalbas Nedan presenteras periodisk information per 2018-06-30 om Söderberg & Partners Securities AB (556674-7456). Informationen är beräknad och uppställd i enlighet med Europaparlamentets

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Observera att denna konsoliderade version är en sammanställning, och att den tryckta författningen är den officiellt giltiga. En konsoliderad version är en fulltextversion där alla ändringar har införts

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR 31.3.2016 L 83/1 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2016/428 av den 23 mars 2016 om ändring av genomförandeförordning (EU) nr 680/2014 om tekniska standarder

Läs mer

Delårsrapport för perioden

Delårsrapport för perioden Delårsrapport för perioden 2016-01-01 2016-06-30 Innehållsförteckning Utveckling av resultat och ställning 2 Resultaträkning i sammandrag 3 Rapport över totalresultat i sammandrag 4 Balansräkning i sammandrag

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2006:1371) om kapitaltäckning och stora exponeringar; SFS 2007:570 Utkom från trycket den 27 juni 2007 utfärdad den 14 juni 2007. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Periodisk information 2015-03-31

Periodisk information 2015-03-31 Scania Finans Aktiebolag Periodisk information 2015-03-31 Scania Finans Aktiebolag, 556049-2570, är ett av Finansinspektionen tillståndspliktigt kreditmarknadsbolag och helägt dotterbolag till Scania CV

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2017-03-31 Periodisk information per 2017-03-31, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade en lämnar periodisk information i enlighet med Finansinspektionens föreskrifter

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 31.3.2015 SV L 86/13 EUROPEISKA CENTRALBANKENS FÖRORDNING (EU) 2015/534 av den 17 mars 2015 om rapportering av finansiell tillsynsinformation (ECB/2015/13) ECB-RÅDET HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING med beaktande

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 4 2017 2017-12-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2017-12-31

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

Europeiska unionens officiella tidning. (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR 2.6.2015 L 135/1 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2015/850 av den 30 januari 2015 om ändring av delegerad förordning (EU) nr 241/2014 om komplettering

Läs mer

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal.

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal. Remissexemplar 2014-03-26 Bilaga 2 Anvisningar till blankett Standardrapport Företag med utländska filialer ska upprätta rapporten för moderföretaget inklusive dess filialer. Uppgifterna ska överensstämma

Läs mer

Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013

Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden enligt Kommissonens genomförandeförordning (EU) Nr 1423/2013 Pareto Securities AB Upplysning om kapitalbas Per 2017-12-31 Nedan presenteras periodisk information per 2017-12-31 om Pareto Securities AB (556206-8956). Informationen är beräknad och uppställd i enlighet

Läs mer

SV BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 1 av 5: LIKVIDA TILLGÅNGAR)

SV BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 1 av 5: LIKVIDA TILLGÅNGAR) BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 1 av 5: LIKVIDA TILLGÅNGAR) 1. Likvida tillgångar 1.1. Allmänna kommentarer 1. Detta är en sammanfattande mall som innehåller information om tillgångar för övervakning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. iaib AB för

DELÅRSRAPPORT. iaib AB för DELÅRSRAPPORT 2018-01-01 2018-06-30 för iaib AB 556925-4112 DELÅRSRAPPORT FÖR IAIB AB Verkställande direktören för iaib AB avger härmed delårsrapport för perioden 2018-01-01 2018-06-30. Organisationsnummer

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1994:2004) om kapitaltäckning och stora exponeringar för kreditinstitut och värdepappersbolag; SFS 2006:536 Utkom från trycket den 14 juni 2006 utfärdad

Läs mer

(Text av betydelse för EES)

(Text av betydelse för EES) L 329/6 13.12.2017 KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2017/2295 av den 4 september 2017 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013 med avseende på tekniska tillsynsstandarder

Läs mer

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal.

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal. Remissexemplar 2017-06-28 FFFS 2017:xx Bilaga 2 Anvisningar till blankett Standardrapport Företag med utländska filialer ska upprätta rapporten för moderföretaget inklusive dess filialer. Uppgifterna ska

Läs mer

9480/17 cjs,sa/cjs,sa/ub DGG 1C

9480/17 cjs,sa/cjs,sa/ub DGG 1C Europeiska unionens råd Bryssel den 31 maj 2017 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0360 (COD) 9480/17 EF 103 ECOFIN 434 CCG 16 CODEC 873 NOT från: till: Ärende: Rådets generalsekretariat Ständiga

Läs mer

Periodisk information per

Periodisk information per Periodisk information per 2017-09-30 Periodisk information per 2017-09-30 Resurs Bank AB, ( banken ), org nr 516401-0208, samt den konsoliderade en lämnar periodisk information i enlighet med Finansinspektionens

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 30.1.2015

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 30.1.2015 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.1.2015 C(2015) 361 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr / av den 30.1.2015 om ändring av delegerad förordning (EU) nr 241/2014 om komplettering av Europaparlamentets

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder; SFS 2014:991 Utkom från trycket den 8 juli 2014 utfärdad den 26 juni 2014. Enligt riksdagens

Läs mer

BILAGA VI Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden

BILAGA VI Mall för upplysningar om kapitalbas under övergångsperioden Period 2017-01-01-2017-12-31 Upplysning om kapitalbas Nedan presenteras periodisk information per 2017-12-31 om Söderberg & Partners Securities AB (556674-7456). Informationen är beräknad och uppställd

Läs mer

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN 20.3.2019 SV Europeiska unionens officiella tidning C 106/1 I (Resolutioner, rekommendationer och yttranden) REKOMMENDATIONER EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDENS REKOMMENDATION av

Läs mer

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN 1.2.2019 SV Europeiska unionens officiella tidning C 39/1 I (Resolutioner, rekommendationer och yttranden) REKOMMENDATIONER EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDENS REKOMMENDATION av

Läs mer

med den gemensamma resolutionsnämndens, rådets och kommissionens svar

med den gemensamma resolutionsnämndens, rådets och kommissionens svar Rapport i enlighet med artikel 92.4 i förordning (EU) nr 806/2014 om eventuella ansvarsförbindelser (oavsett om det gäller den gemensamma resolutionsnämnden, rådet, kommissionen eller på annat sätt) som

Läs mer

Likviditets- och kapitalhantering

Likviditets- och kapitalhantering RTERT Likviditets- och kapitalhantering Information enligt pelare 3 Q2 2015 1 Inledning Syftet med denna rapport är att ge information rörande FOREX Banks likviditetsrisker och kapitaltäckning i enlighet

Läs mer

Periodisk information Kvartal

Periodisk information Kvartal 1 Periodisk information Kvartal 1 2014 2014-05-30 2 Beskrivning av Marginalen ESCO Marginalen Konsoliderad situation består i den periodiska rapporteringen av ESCO Marginalen AB (moderbolag), Marginalen

Läs mer

RIKTLINJER FÖR REDOVISNING AV LIKVIDITETSTÄCKNINGSKVOT EBA/GL/2017/01 21/06/2017. Riktlinjer

RIKTLINJER FÖR REDOVISNING AV LIKVIDITETSTÄCKNINGSKVOT EBA/GL/2017/01 21/06/2017. Riktlinjer EBA/GL/2017/01 21/06/2017 Riktlinjer för redovisning av likviditetstäckningskvot som komplement till redovisningen av likviditetsriskhantering i enlighet med artikel 435 i förordning (EU) nr 575/2013 1

Läs mer

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR tills vidare 1 (17) Till kreditinstituten Till holdingsammanslutningarna FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR Finansinspektionen meddelar med stöd av 4

Läs mer

Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti

Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti Finansdepartementet Finansmarknadsavdelningen Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti Fi2019/00437/B Februari 2019 Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås vissa

Läs mer

Finansinspektionen

Finansinspektionen REMISSYTTRANDE Vår referens: 2019/02/011 Er referens: FI Dnr 18-10416 1 (5) 2019-03-22 Finansinspektionen Via e-post till: finansinspektionen@fi.se Förslag till ändrade föreskrifter om tillsynskrav och

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om tillsynskrav och kapitalbuffertar; FFFS 2014:12 Utkom från trycket

Läs mer

(Text av betydelse för EES)

(Text av betydelse för EES) 20.5.2016 L 131/41 KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2016/778 av den 2 februari 2016 om komplettering av Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/59/EU vad gäller de omständigheter och villkor

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 3 2018 2018-09-30 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-09-30

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 4 2018 2018-12-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-12-31

Läs mer

Periodisk information 30 JUNI 2017

Periodisk information 30 JUNI 2017 Periodisk information 30 JUNI 207 PERIODISK INFORMATION Informationen i detta dokument offentliggörs av TF Bank AB (org.nr. 55658-04) för moderbolaget TF Bank AB samt för koncernen TF Bank Group. Offentliggörandet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statliga garantier till banker m.fl.; SFS 2008:819 Utkom från trycket den 30 oktober 2008 utfärdad den 29 oktober 2008. Regeringen föreskriver följande. Inledande

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 2 2019 2019-06-30 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2019-06-30

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 1 2019 2019-03-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2019-03-31

Läs mer

izave AB Information om ersättningar i Organisationsnummer Avseende år 2016

izave AB Information om ersättningar i Organisationsnummer Avseende år 2016 Information om ersättningar i izave AB Organisationsnummer 556677-0391 Avseende år 2016 Enligt Finansinspektionens föreskrifter FFFS 2011:1 med ändringar enligt FFFS 2014:22, Finansinspektionens föreskrifter

Läs mer

Periodisk information Kvartal

Periodisk information Kvartal 1 Periodisk information Kvartal 2 2014 2014-08-29 2 Beskrivning av Marginalen ESCO Marginalen Konsoliderad situation består i den periodiska rapporteringen av ESCO Marginalen AB (moderbolag), Marginalen

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 1 2018 2018-03-31 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-03-31

Läs mer

Delårsrapport. Dalslands Sparbank. Januari Juni 2016

Delårsrapport. Dalslands Sparbank. Januari Juni 2016 Delårsrapport Dalslands Sparbank Januari Juni 2016 Delårsrapport för Januari Juni 2016 Verksamhetens art och inriktning Dalslands Sparbanks verksamhetsområde omfattar Mellerud, Ed, Färgelanda och Bengtsfors

Läs mer

Kapitalbuffert för övriga systemviktiga institut

Kapitalbuffert för övriga systemviktiga institut 2015-11-17 BESLUT Skandinaviska Enskilda Banken AB FI Dnr 15-8080 Att: Verkställande Direktören Delgivning nr 1 106 40 STOCKHOLM Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER 2014-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB 516401-0166 1

DELÅRSRAPPORT PER 2014-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB 516401-0166 1 DELÅRSRAPPORT PER 2014-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB 516401-0166 1 Delårsrapport för perioden 2014-01-01 2014-06-30 Verkställande direktören för Sparbanken Lidköping AB, organisationsnummer 516401-0166,

Läs mer

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet

PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet PERIODISK INFORMATION om kapitaltäckning och likviditet Avida Finans AB (Publ) och dess konsoliderade situation Kvartal 2 2018 2018-06-30 Periodisk information Kapitaltäckning och likviditet per 2018-06-30

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2016-12-20 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens allmänna råd om tillstånd för kreditinstitut utanför

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm, Tfn 08-787 80 00, Fax 08-24 13 35. Prenumerera via e-post på www.fi.se. ISSN 1102-7460 Finansinspektionens

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om beräkning av ett finans- och försäkringskonglomerats kapitaltäckning I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 20 5 mom. i lagen om tillsyn över finans- och försäkringskonglomerat

Läs mer

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av derivatstatistik;

FINANS- INSPEKTIONEN. Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av derivatstatistik; FINANS- INSPEKTIONEN FINANSINSPEKTIONENS FÖRFATTNINGSSAMLING Finansinspektionens föreskrifter om rapportering av derivatstatistik; beslutade den 17 februari 1998. Finansinspektionen föreskriver följande.

Läs mer

Räntenettot för perioden var tkr ( tkr). Minskningen beror på det historiskt låga ränteläget vilket medfört en minskad räntemarginal.

Räntenettot för perioden var tkr ( tkr). Minskningen beror på det historiskt låga ränteläget vilket medfört en minskad räntemarginal. DELÅRSRAPPORT 2016-06-30 Skurups Sparbank, organisationsnummer 548000-7409, avger härmed delårsrapport för verksamheten under perioden 2016-01-01 2016-06-30. Utveckling av resultat och ställning Jämförelser

Läs mer

Delårsrapport Januari - juni 2016

Delårsrapport Januari - juni 2016 HÄRADSSPARBANKEN MÖNSTERÅS ORG. NR. 532800-6209 Delårsrapport Januari - juni 2016 Delårsrapport för perioden januari juni 2016 Styrelsen för Häradssparbanken Mönsterås (532800-6209) får härmed avge delårsrapport

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om krav på likviditetstäckningsgrad och rapportering av likvida

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om kapitaltäckning och stora exponeringar; SFS 2006:1533 Utkom från trycket den 29 december 2006 utfärdad den 20 december 2006. Regeringen föreskriver 1 följande.

Läs mer

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, särskilt artiklarna och 132,

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, särskilt artiklarna och 132, L 314/66 1.12.2015 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT (EU) 2015/2218 av den 20 november 2015 om ett förfarande för att undanta anställda från presumtionen att de har väsentlig inverkan på riskprofilen för

Läs mer

Kapitaltäckning Q3 2015

Kapitaltäckning Q3 2015 Kapitaltäckning Q3 2015 Offentliggörande av kvartalsvis information om kapitaltäckning, likviditetshantering och riskhantering enligt Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2014:12) om

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2001:911) om avgifter för prövning av ärenden hos Finansinspektionen; SFS 2013:1109 Utkom från trycket den 20 december 2013 utfärdad den

Läs mer

Kvartalsvis information om kapital, likviditet och bruttosoliditet

Kvartalsvis information om kapital, likviditet och bruttosoliditet Kvartalsvis information om kapital, likviditet och bruttosoliditet SBAB redovisar kreditrisk i huvudsak enligt intern riskklassificeringsmetod (IRK-metod) och operativ risk, marknadsrisk samt kreditvärderingsrisk

Läs mer

Kapitaltäckningsrapport, 2014-12-31

Kapitaltäckningsrapport, 2014-12-31 PayEx Credit AB, 556735-5671 Kapitaltäckningsrapport, 2014-12-31 Allmänt PayEx Credit AB ( bolaget ) blev godkänt av Finansinspektionen som kreditmarknadsbolag 2007-12-28 och övertog då den finansiella

Läs mer