Mörrum Hockey Ungdom. Styrdokument

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mörrum Hockey Ungdom. Styrdokument"

Transkript

1 Mörrum Hockey Ungdom Styrdokument

2 Förord För att det skall bli enklare att jobba med våran ungdomshockey har det framtagits styrmedel för varje lagenhet. Detta för att även föräldrar skall ta del av hur våra lagenheter bedrivs samt att våra tränare skall få ett styrmedel att jobba efter. Vi använder oss av Svenska Ishockeyförbundets ABC-pärm till grund för våra riktlinjer inom träningar samt utveckling, den innehåller allt inom ungdomsishockey. Den sträcker sig från Hockeyskolan till U- 16. Innan säsongen börjar är det viktigt att spelare/föräldrar får information om vad som gäller för dom olika lagen. Målsättning 2009 / 2010 Sportsligt samt ekonomiskt. Att kombinera en bred social verksamhet samtidigt kunna framhäva en bra elitinriktning. Att fostra ungdomar till goda kamrater och förebilder såväl på som utanför planen och i skolan. Att lära ungdomarna ärlighet, noggrannhet och punklighet. Lära spelare att träna rätt och leva ett sundare liv och motverka mot doping, mobbing & rasism. Att skapa ett livslångt intresse för sporten ishockey. Att skapa förutsättningar för att kunna uppnå sportsliga framgångar. Föreningen vill också att en god kontakt skapas mellan spelare, ledare, föräldrar och förening, tillsammans skapar vi en stark föreningskänsla genom hela föreningen. Att våra ledare har utbildning och erfarenhet inom hockey. Jobba aktivt för att behålla spelare och ledare inom föreningen även när dom slutar. Verka för och i en drogfri miljö. Att hålla en god ekonomi. Att skapa en god atmosfär för på olika vägar finansiera verksamheten vilket innebär en hel del ideellt arbete av ledare, spelare och föräldrar i syfte för att få en balans i ekonomin. Övergripande mål Genom bredd samt spets inriktning fostra spelare till vårat eget A-lag. Anpassa spelare tidigt till nivåanpassad träning. Nivåanpassad träning kan även medföra spel och träning i äldre samt yngre lag. Alla måste få utvecklas under året. Spelarna skall ha respekt för regler och medmänniskor. Att Mörrums Hockey inte accepterar mobbing, skadegörelser eller droger. Om detta inte efterföljs så kan spelare/ledare bli avstängda från spel och träning. Som spelare, ledare och förälder skall man ge föreningen ett gott anseende utåt. Att genomföra tränar/ledar utbildningar för att hålla en hög nivå på våra tränare/ledare. Föreningen skall verka för att rekrytera domare från egna led. Skapa en bra dialog mellan spelare, ledare,tränare,domare och föräldrar. Att samtliga inom Mörrums Hockey både spelare, tränare/ledare och föräldrar följer regler och respekterar beslut som domaren fattar. Ge dom stöd istället för att skälla på dem. Föreningen skall utbilda ledare, funktionärer och föräldrar i sekretariatets arbete med tidtagning, protokoll, utvisningar mm. Tränare, ledare skall få klara styrmedel för att kunna jobba med lagen. Föräldraträffar inför och under säsongen.

3 Tränar/Ledarträffar 3-4 st. Marknadsföra Mörrum Hockey. Återkommande mål Spelarövergångar inom Blekinges ungdomslag kommer att behandlas utav styrelsen för varje klubb. Föreningar inom blekinge har ett avtal att man inte skall locka spelare mellan föreningar. Anledning till byte av förening skall skriftligt lämnas till styrelsen. Målsättningen är att spelarna skall kunna spela i sin modeförening så länge som möjligt. Disciplinärende hanteras utav sportgruppen i U-sektionen.Vid eventuella åtgärder som tillsägelse, avstängningar från träning alternativ spel beroende på förseelsens art kan spelare, ledare, förälder eller tränare få ett besked omgående. Angående Fair-play så skall rent spel gälla inom våran förening. Både från spelare & ledare. Dispanser göres efter specifika ändamål, vid behov lyfter man hellre upp spelare under ifrån. Alla lag har rätt till cupspel och föreningen betalar 1 st cupanmälan (maxbelopp finnes) till varje ungdomslag. Reseprogram skall alltid lämnas till spelarna i god tid före avresa till matcher eller cuper.

4 Mörrums U-16 Vi skall följa Svenska hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och dessutom rolig samt givande. Ishockey skall vara utvecklande samt stimulerande. Regelbunden försäsongsträning införs med minst 3 pass/vecka och dom spelare som utför någon annan fysisk träning, kan räkna denna som försäsongsträning efter överenskommelse med tränare. Ovanstående är en förutsättning för att kunna bli garanterad spel under is säsongen. Isträning 3 pass /vecka när istid finnes samt 2-3 off-ice pass. Matchning av laget är tillåtet under match, spelare skall även vara beredda på att få sitta på bänken. Man tar ut så många spelare som möjligt i matchtruppen. Här finns även möjlighet att använda yngre spelare som besitter mognad för spel i U-16.Man kommer även att kunna använda spelare med dispens från J-18. Matcherna skall betraktas som spelarutbildning. Tränare har möjlighet att spela med dem han anser vara bäst för dagen, detta kan innebära att alla spelare inte spelar lika mycket, dock skall samtliga beredas spel under säsongen. Vinna varje match oavsett laguppställning och sträva efter så hög serieplacering som möjligt. U-16 Dm spelas för att vinna, bästa laget spelar och matchning av laget är tillåtet för vid eventuell vinst medför SM-spel. Man tar ut så många spelare som möjligt,samtliga skall känna sig delaktiga. Spelare skall vara beredda på att spela och träna med både J-18 alternativ U-15.Detta kan förekomma för att göra det mer nivåanpassat samt för att spelare skall få mer istid och skall kunna utvecklas mera. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportrådet i ungdom. Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov. Test av spelarens fysiska status göres 2 ggr per år. Individuella samtal med spelare göres 2 ggr per år. Sommarträning börjar i Maj.

5 Mörrums U-15 Ishockey skall vara stimulerande och utvecklande. Vi skall följa Svensk Hockeyförbunds ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och stimulerande samt rolig. Försäsongsträning införs regelbundet med 2 träningspass/vecka.dom spelare som utövar annan fysisk träning kan räkna denna som försäsongsträning efter överenskommelse med tränaren. Ovanstående är en förutsättning för att få spela under is-säsongen. Isträning 3 pass/veckan när istid finnes samt 2 off-ice pass. Matchning av laget är tillåtet under match samt man tar ut så många spelare som möjligt till matcherna. Matcherna skall betraktas som spelarutbildning och spelarna skall lära sig att hantera både vinst och förlust. Man skall även som spelare acceptera att få sitta på bänken. Försöka att vinna varje match oberoende på vilken laguppställning man än har. Tränaren har möjlighet att spela med de spelare som han anser är bäst för dagen. Detta innebär att alla spelare inte kan spela lika mycket, dock skall samtliga beredas spel under säsongen. Men man tar med så många spelare som möjligt. Spelarna skall känna sig delaktiga i och runt matcherna. Spelare skall vara beredda på att få spela och träna både i U-16 och U-14. Detta kan förekomma för att göra det mer nivåanpassat för spelaren. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportrådet i ungdom. Så när spelare besitter mognad för att träna och spela skall dom lyftas uppåt till U-16. Samtidigt så skall man lyfta ner spelare till U-14 som behöver få mer istid och kunna utvecklas snabbare. Tränarna skall hålla en bra dialog mellan varandra så att detta löses på bästa sätt Dm spelar man med målsättning att vinna, segrande lag spelar ett kval till U-16 elit. Detta medför att tränaren spelar med bästa laget och har fri matchning utav laget. Men man tar med sig alla spelare för att dom skall få känna deltagande och dom skall vara beredda att spela. Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov. Test av spelarens fysiska status göres 2 ggr per år. Individuella samtal med spelare göres 2 ggr per år. Sommarträning börjar i Maj.

6 Mörrum U-14 Vi skall följa Svensk Hockeyförbunds ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Alla som deltar på träning skall få spela matcher, men hänsyn tages på träningsnärvaro och engagemang på och runt träningar/matcher. Matchning av laget är tillåtet under matchens sista 10 minuter om det är jämt. Man tar ut så många spelare som möjligt till match, men även här skall man vara beredd på att man får sitta på bänken. Detta skall man acceptera som spelare. Försäsongsträning införs regelbundet med 1-2 gånger i veckan. Dom som utövar någon annan fysisk träning kan räkna denna som försäsongsträning efter överenskommelse med tränare. Spelare som inte har en fysisk träning riskerar att inte spela under is-säsongen. Isträning 2-3 pass/veckan om istid finnes samt 2 off-ice pass/veckan. Match skall betraktas som spelarutbildning och man skall alltid sträva efter att göra sitt bästa. Försöka att vinna varje match oberoende vilken laguppställning man har. Dm spelar samtliga som tränat men även här har tränaren möjligt att matcha laget vid jämna lägen för att försöka vinna. Spelare som får vila skall få en bra förklaring av tränaren. Samtliga spelare som är med på dm skall veta innan matcherna börjar att man kan matcha lite tuffare vid vissa lägen. Spelare skall vara beredda på att få spela och träna både i U-15 och U-13.Detta kan förekomma för att göra det mer nivåanpassat för spelaren. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportrådet i ungdom.så när spelare besitter mognad för att träna och spela skall dom lyftas uppåt till U-15. Samtidigt så skall man lyfta ner spelare till U-13 som behöver få mer istid och kunna utvecklas snabbare. Tränarna skall hålla en bra dialog mellan varandra så att detta löses på bästa sätt Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov. Test av spelarens fysiska status göres 2 ggr per år. Individuella samtal med spelare göres 2 ggr per år. Sommarträning börjar i Maj.

7 Mörrum U-13 Ishockey skall vara stimulerande och utvecklande. Vi skall följa Svenska Hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Alla som tränar skall erbjudas spel, men tränar man inte samt visar dåligt engagemang under och runt matcher/träningar så spelar man inte lika mycket heller. Matcherna skall betraktas som spelarutbildning och varje individ skall sträva efter att göra sitt bästa. Målvakter skall stå lika många perioder eller matcher förutsatt en bra träningsnärvaro och engagemang. Målsättning är att alltid ha kul och vinna med vilken laguppställning man än har samt att man skall alltid sträva efter att uppnå högsta möjliga prestation. Försäsongsträning införes med 1 ggr/veckan minst. Utövar man någon annan fysisk träning så kan detta räknas som försäsongsträning med en överenskommelse med tränare. Isträning 2-3 pass i veckan när istid finnes samt 1-2 off-ice pass/vecka. Angående Dm så är målsättningen att vinna. Tränaren har möjlighet att matcha laget i slutet av matcherna. Detta skall informeras till spelarna innan match. Man tar ut så många spelare som möjligt till matcherna. Spelare skall vara beredda på att få spela och träna både i U-14 och U-12. Detta kan förekomma för att göra det mer nivåanpassat för spelaren. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportrådet i ungdom. Så när spelare besitter mognad för att träna och spela skall dom lyftas uppåt till U-14 men dock ej permanent. Samtidigt så skall man lyfta ner spelare till U-12 som behöver få mer istid och kunna utvecklas snabbare. Tränarna skall hålla en bra dialog mellan varandra så att detta löses på bästa sätt. Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov. Test av spelarens fysiska status göres 2 ggr per år. Individuella samtal med spelare göres 2 ggr per år. Sommarträning börjar i Maj.

8 Mörrum U-12 Vi skall följa Svenska Hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Alla som deltar på träning samt visar bra engagemang skall beredas matcher under säsongen, en bra träningsnärvaro och engagemang är en förutsättning för att få speltid. Alla spelar lika mycket när man är med på matcherna. Man tar ut så många som möjligt till matcherna. Målvakter skall stå lika många matcher eller perioder förutsatt en bra träningsnärvaro och engagemang. Matcherna skall betraktas som spelarutbildning dock ej förväxlas med träning. Man skall lära spelarna att både vinna och förlora. Målsättning är att alltid ha kul och vinna med vilken laguppställning man än har samt att man skall alltid sträva efter att uppnå högsta möjliga prestation. Försäsongsträning kan börjas att introduceras under denna ålder. Isträning 2-3 pass/vecka när tid finnes samt 1-2 off-ice pass/vecka. Spelare skall vara beredda på att få spela och träna både i U-13 och U-11.Detta kan förekomma för att göra det mer nivåanpassat för spelaren. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportrådet i ungdom.så när spelare besitter mognad för att träna och spela skall dom lyftas uppåt till U-13 dock ej permanent. Samtidigt så skall man lyfta ner spelare till U-11 som behöver få mer istid och kunna utvecklas snabbare. Tränarna skall hålla en bra dialog mellan varandra samt med föräldrar och sportråd så att detta löses på bästa sätt. Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov. Tacklingar är tillåtet från U-12 om inte distriktsförbunden bestämmer annat. Test av spelarens fysiska status göres 2 ggr per år. Individuella samtal med spelare göres 2 ggr per år. Sommarträning börjar i Maj.

9 Mörrum U-11 Vi skall följa Svenska Hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Alla som deltar på träning samt visar bra engagemang skall beredas matcher under säsongen, en bra träningsnärvaro och engagemang är en förutsättning för att få speltid. Alla spelar lika mycket när man är med på matcher. Man tar ut så många spelare som möjligt till matcherna. Målvakter står lika många matcher eller perioder förutsatt en bra träningsnärvaro och engagemang. Matcherna skall betraktas som spelarutbildning dock ej förväxlas med träning. Spelarna skall kunna hantera både vinst och förlust. Målsättning är att alltid ha kul och vinna med vilken laguppställning man än har samt att man skall alltid sträva efter att uppnå högsta möjliga prestation. Försäsongsträning kan börja att introduceras i form av lek och för att öka gemenskapen inom laget. Isträning 2-3 pass/veckan när istid finnes samt 1 off-ice pass/vecka. Spelare skall vara beredda på att få spela och träna både i U-12 och U-10. Detta kan förekomma för att göra det mer nivåanpassat för spelaren. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportrådet i ungdom. Så när spelare besitter mognad för att träna och spela skall dom lyftas uppåt till U-12 dock ej permanent. Samtidigt så skall man lyfta ner spelare till U-10 som behöver få mer istid och kunna utvecklas snabbare. Tränarna skall hålla en bra dialog med varandra samt föräldrar och sportråd så att detta löses på bästa sätt Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov. Individuella samtal med spelare göres 2 ggr per år.

10 Mörrum U-10 Ishockey skall vara stimulerande och utvecklande. Vi skall följa Svenska Hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Alla spelar lika mycket men i grunden så gäller en flitig träningsnärvaro samt engagemang. Alla spelare spelar lika mycket när man är med på matcher. Målvakter spelar lika mycket. Man anmäler 2 lag till Blekinge serien om spelare finnes, här kommer man att ge spelare extra matchtid från U-9 och U-11. Man gör detta för att spelare skall få extra speltid för att kunna utvecklas.man tar ut så många spelare som möjligt till matcherna. Matcherna skall betraktas som spelarutveckling dock ej förväxlas med träning och man skall inte bara jaga vinster utan alla spelare måste få en chans att utvecklas. Spelarna skall fostras så dom kan hantera både vinst och förlust. Spelare skall vara beredda på att få spela och träna både i U-11 och U-9.Detta kan förekomma för att göra det mer nivåanpassat för spelaren. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportrådet i ungdom. Så när spelare besitter mognad för att träna och spela skall dom lyftas uppåt till U-11 dock ej permanent. Samtidigt så skall man lyfta ner spelare till U-9 som behöver få mer istid och kunna utvecklas snabbare. Tränarna skall hålla en bra dialog med samt föräldrar och sportråd så att detta löses på bästa sätt Isträning 2-3 pass/veckan när istid finnes samt 1 off-ice pass i veckan för att spelarna skall få en ingång till nästkommande säsong. Off-ice består utav mycket enkla saker för spelarna. Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov. Som spelare skall man klara att knyta skridskorna själva. Individuella samtal med spelare göres 2 ggr per år.

11 Mörrum U-9 Ishockey skall vara stimulerande och utvecklande Vi skall följa Svenska Hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Alla spelare spelar lika mycket när man är med på matcher. Målvakter spelar lika mycket vid matcher. Man spelar tvären-cup i Blekinge och har 2 st anmälda lag. Detta för att spelarna skall få spela så mycket som möjligt. Man använder även spelare från U-10 eller U-8,detta för att dom skall få en chans att utvecklas med mer matchspel. Man tar med så många spelare som möjligt till matcherna. Spelarna fostras så dom kan hantera både vinster och förluster. Under träningar så rullar man runt på spelare som vill testa som målvakt men när någon har bestämt sig så skall han få chans till att enbart vara målvakt. Spelare skall lyftas upp om mognad besittes och både träna och spela matcher. Beslut om detta tages utav berörda tränare samt sportråd i ungdom samt skall det föras en dialog med föräldrar. Detta för att ge spelare som besitter mognad en chans att utvecklas mera. Isträning 1-2 gånger i veckan när istid finnes samt kan få ytligare något ispass. Teknikmärket skall genomföras som ett kunskapsprov.

12 Mörrum U-8 Ishockey skall vara stimulerande och utvecklande. Vi skall följa Svenska Hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Man bildar U-8 direkt vid start av säsongen. Under träningar så rullar man runt på spelare som vill testa som målvakt men när någon har bestämt sig så skall han få chans till att enbart vara målvakt. Alla spelare spelar lika mycket när man är med på matcher Målvakter spelar lika mycket. Spelarna fostras så dom kan hantera både vinst och förlust. Man deltager i Mörrums egen cup för U-8 och här ställer man upp med 2 lag om spelare finnes. Detta för att dom skall få spela så mycket som möjligt. Man har även möjlighet att anmäla sig till någon annan cup. Isträning börjar i oktober och man tränar på lördagar samt när vägga kommer igång så tillkommer ytterligare 1 st ispass.man kommer även att få några tider i september om istid finnes. Teknikslingor skall genomföras som ett kunskapsprov. Tre Kronors Hockeyskola Alla skall känna sig välkomna till Tre Kronors Hockeyskola samt få en bra och positiv start i Mörrums Hockey. Spelarna kommer att få träning i grunderna skridskoåkning samt klubba/puckhantering där tyngdpunkten ligger på skridskoåkning. Vi följer Svenska Hockeyförbundets ABC-pärm för att göra träningen meningsfylld och rolig. Man håller minst 2 ggr på en säsong en match dag för dessa spelare. I hockeyskolan får spelaren grunder för att kunna spela vidare i ungdomslagen. Man kommer även under säsongen att få påhälsningar utav A-lags spelare som är med på deras träning. Mer detaljrik information har framtagits som man delar ut vid start av hockeyskolan. Spelare som börjar tidigare än sin åldersgrupp och besitter mognad skall om den önskar följa med gruppen vidare upp i lagen även om han inte har rätt ålder. Genom samarbetet med Sparbanken så finns det möjlighet att kunna låna prova på paket detta för att ge så många som möjligt chansen att spela hockey i Mörrum.

13 Tränare / Ledare Vara väl förberedd inför match och träning. Uppträd lugnt och sportsligt i alla situationer. Förklara och motivera beslut för spelare. Behandla dina spelare med respekt. Engagera dig i varje spelare och lyssna på deras synpunkter. Var tydlig och tydliggör målet/syftet med varje övningsmoment för dina spelare. Tillse att Mörrums ungdomshockeys styrmedel efterföljs. Informera och engagera kontinuerligt föräldrar i olika funktioner. Hitta saker som stärker spelarnas självförtroende- Undvik att skrika ut information från båset,kan tolkas på olika sätt. Att tänka på : som du uppträder så uppträder laget. Kritisera aldrig en domare. Hitta glädjeämnen i varje byte oavsett resultat. Skapa glädje samt en bra moral i laget och framhäv föreningskänslan. Kräv total koncentration på uppgiften av alla inom laget.(inkl ledare) Ge feed-back tips och råd till spelarna. Kritisera inte först utan framhäv det positiva först. Var lyhörd och flexibel i ditt ledarskap. Var ett föredöme både på och utanför isen. Tränare/Ledare har ansvar över vad som händer i omklädningsrummet. Uppflyttning/nerflyttning skall skötas på ett bra sätt och samtliga berörda skall få information. Tränare / Ledare får under inga omständigheter försöka att ragga spelare från våra grannklubbar. Samtliga föreningar i Blekinge har skrivit under på att man inte skall göra detta. Tränaren lämnar in en säsongsplanering vad dom planerar att göra under säsongen. Som ledare på isen är det hjälmtvång. Tränare och ledare i Mörrums Hockey måste vara medlemmar i föreningen. Säsongsplanering för lag. Denna planering göres av tränare och lämnas in till ungdomssektionen inför varje säsong. Isträning börjar Cuper Träningsmatcher TeamBuilding Teori Hockey Teori Attityd/Respect Fys/Off ice Målsättning för säsongen Övrigt

14 Arbetsfördelning inom lagen Tränare ansvarar och planerar samt leder träningarna och matcher i nära samarbete med assisterande tränare.tränare ansvarar för att närvarokorten fylls i och lämnas till kansliet. Lagledare skall föra ut information till berörda personer. Tömmer postfacket som finns i ishallen. Tar emot och besvarar inbjudningar samt efter anmodan av tränare även anmäler laget till cuper. Skriver matchprotokoll och ser till att det lägges efter matchen i postfacket för vidarskickning till förbundet. Kontrollerar att domare är kallade till matcher. Visar gästande lag till omklädningsrummet. Ser till att lagförändringar (slutat, börjat osv)rapporteras till kansliet. Hjälper till att hålla ordning i omklädningsrummet. Materialförvaltare tar ut och kvitterar gemensam lagutrustning inför säsongstarten samt ser till att utrustningen återlämnas efter säsongens slut. Ansvarar för skridskoslipning inom laget. Sköter match, träningströjor,vattenflaskor samt sjukvårdsväska. Ordnar matchpuckar till lagets matcher. Hjälper till att hålla ordning i omklädningsrummet. Kontrollerar den gemensamma utrustningen som laget har under säsongen. Cupansvarig ansvarar för lagenhetens åtagande vid Mörrums egna cuper. Skapar en grupp som arbetar tillsammans för att åtaganden blir så bra som möjligt. Lotteriansvarig i laget ansvarar för att lotter delas ut och att samtliga inom laget som skall ta lotter gör detta. Hålla kontakt med föreningen angående lotter. Sekreteriatansvarig ser till att det finns personal i speakerbåset på egna matcherna och egna cuper samt Mörrums egna cuper där laget skall bemanna. Kioskansvarig Ser till att laget kommer på sina kiosktider och håller koll på kiosklistan åt lagets föräldrar Ansvarsområde Namn Mobil e-post Tränarfrågor/Utbildningar Glenn Karlsson globe@telia.com Lagledarfrågor/Lotterier Regina Alfredsson regina.alfredsson@sodra.com Förbundsfrågor/Styrdokument Michael Thoresten michael@pionus.se Materialfrågor Magnus Ingvarsson mingvarsson@glocalnet.net Cupfrågor Jonny Nilsson jonny-nilsson@telia.com Sekreteriatfrågor Johan Persson jgrhp@telia.com Kioskfrågor Ingmarie Holtne ingmari.holtne@telia.com

15 Föräldrar Tänk på att era barn idrottar på sina villkor och inte era. Beröm erat barn i både med som motgång. Uppmuntra alla spelare, inte bara din/dina egna. Vara positiv som förälder, tänk på vad ni säger hemma.barn tar med sig det som sägs till matcher/träning och det kan göra att lagmoralen blir sämre. Hjälp ditt barn att tåla både seger och förlust samt uppmana till allmän-åkning. Respektera domarens beslut. Var ett föredöme under matcher/träningar. Ställ upp så mycket som möjligt,erat barn vill detta även om dom inte säger det. Vid träningar/matcher sköts laget utav tränare och ledare. För att ge dom förutsättningar och möjligheter så skall inga föräldrar vara i omklädningsrum eller i båsen,om inte tränaren ber om det. Heja på ditt lag i positiv bemärkelse och inte vara negativ mot egna eller andra lag. För att kunna driva en förening genom ideella insatser så krävs det ett stort föräldraengagemang, det är både kiosk, sekretariat, egna samt andras cuper, samt bilkörning till matcher som måste genomföras. Tränare/ledare gör ett mycket bra arbete men hjälpen behövs även från er. Som förälder skall man aldrig ge sitt barn pengar när dom gör mål, detta är inget som någon vinner på. Redogör för dom att ett pass eller en räddning är lika viktigt. Ge erat barn rätt föresättning med både vara i god tid samt tänka på att dom får rätt mängd sömn och mat. Respektera tränare/ledare försök inte påverka dem under matcher & träningar. Fråga alltid hur matchen var inte bara resultatet. Visa respekt för det arbete som föreningen lägger ner. Kom ihåg att det viktigaste är att ditt barn trivs och tycker det är roligt tillsammans med kompisar & vänner.

16 Föreningens alkohol / narkotika & doping policy Gäller samtliga verksamma inom föreningen både spelare, tränare, ledare och föräldrar. All verksamhet som utförs i föreningens namn, skall vara fri från alkohol, narkotika och dopingpreparat. Riktlinjer för doping är enligt riksidrottsförbundets policy. Om dessa riktlinjer inte efterlevs, skall föräldrar tillsammans med ungdomar kontaktas omedelbart. Detta gäller vid all tränings och tävlings verksamhet. Det innebär att riktlinjen även gäller under resor och/eller övernattning mellan matcher, cuper, träningar eller andra aktiviteter i föreningens namn. Konsekvenser om dessa riktlinjer inte efterföljs kan medföra avstängningar samt uteslutning från föreningen. Ansvariga för att riktlinjer efterföljs är tränare, ledare, ungdomssektion och styrelse och det är föreningens styrelse som bedömer slutåtgärd. Kontakt med föräldrar tages i första läget av lagets ledare.

17 Deltagar / Medlems avgifter Grupper / Avgifter Total inkl friköp Sista betalningsdag Nybörjare i Hockeyskolan 250 kr Hockeyskolan / U kr U kr + 2 bingolotter +25 triss 1725 kr U kr + 2 bingolotter +25 triss 1975 kr U kr + 2 bingolotter + 25 triss 2150 kr U kr + 2 bingolotter + 25 triss 2150 kr U kr + 2 bingolotter + 25 triss 2350 kr U kr + 2 bingolotter + 25 triss 2350 kr U kr + 2 bingolotter + 25 triss 2725 kr U kr + 2 bingolotter + 25 triss 2725 kr J-lag 1925 kr + 2 bingolotter + 25 triss 2975 kr Friköp Bingolotter = 750:- Senast , friköp Trisslotter = 300:- Senast Avgift om man har mer än ett barn aktiv i föreningen så betalas det halva avgiften för andra barnet. Ex: Två barn ett U-10 och ett U-14 barn Alt.1: st Bingolotter/V + 37st trisslotter+ 2 st kalendrar Alt.2: Friköp st kalendrar. 1 st julkalender skall samtliga spelare sälja från lag U9 till J-lag. Förenings Triss lotterna hämtas senast 1 Oktober på kansliet av lagledaren och redovisas senast 1 November Prenumerationen på bingolotter som gäller mellan v40-v13 anmäls till kansliet via lagledaren i laget. Deltagar/ Medlemsavgiften /Lotter betalas in till bankgiro Ledare skall vara medlemmar i föreningen. (Funktionärskort+ medlemskort= 250 kr Familjemedlemskort kostar 400 kr och då dras det av 150 kr per aktivt barn Vid betalning så glöm ej att ange : namn, personnummer, adress samt telefonnummer. Juniorer skall bemanna Rockfestivalen. Från och med denna säsong har vi infört KIOSKBÖTER för det laget som har föräldrar som missar sina åtagande i kiosken, summan är på 500 kr som dras från lagets cup-pengar/lagkassa efter att missen är verifierad. Kiosk / Cuper För U10 och uppåt ingår också bemanning av kioskerna under A-lagsmatcherna och på cuper.

18 Tränare säsongen 2009/2010 J 20 Serie Elit Södra Magnus Olsson Jocke Persson J 18 Serie Div 1 Magnus Sandgren Erik Svensson -94/ 95 / 96 Johan Johansson Serie U-16 & U-15 Jonathan Nilsson Martin Brahm Peter Nilsson Emil Mattsson -97/ 98 Patrik Engrup Serie U13 & U12 Rickard Sunesson Fredrik Johansson -99 Michael Thoresten Serie U-11 Glenn Karlsson Pierre Svensson Jens Isgren -00 Rickard Nylin Blekinge U-10 Fredrik Gustavsson Peter Persson -01 Joakim Hansson Tvären-cup Rickard Stahman -02 Magnus Olsson U-8 Robert Wallmark Trekronor Hockeyskola Marcus Johansson -03/-04 Ola Sellrup Peter Lundberg Henrik Söderlund Jan Larsson

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32 KRIF POLICY Innehåll: Vision sid 2 Mål sid 3 Respekt sid 4 Alkohol, droger & doping sid 5 Tobak sid 7 Föräldrar sid 8 Ledare/tränare/funktionärer sid 10 Spelare sid 11 Cuper sid 12 Nybörjare sid 14 Flyttning

Läs mer

Hammarby Hockey Ungdom

Hammarby Hockey Ungdom Hammarby Hockey Ungdom Grön/vita tråd 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. Inledning 4. Riktlinjer 5. Åldersgrupper 6. U9 & U10 7. U11 8. U12 9. U13 & U14 10. Planering 11. Nivåanpassning 12. Fysträning 13. Förälderns

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Glädje Passion Stolthet

Glädje Passion Stolthet LULEÅ HOCKEYS GPS Glädje Glädjen att få växa upp och utvecklas tillsammans är kärnan i vår förening. På isen visar vi glädje genom att vara positiva, berömma, bygga och hjälpa varandra. Glädje är att få

Läs mer

Grönvita Tråden. OBS Arbetsmaterial, ver. 3. Policydokument

Grönvita Tråden. OBS Arbetsmaterial, ver. 3. Policydokument Hammarby Hockey Ungdom OBS Arbetsmaterial, ver. 3 Policydokument 2016-12-06 Denna policy utvärderas kontinuerligt av föreningens styrelse och nödvändiga revideringar görs i samband med detta Innehållsförteckning

Läs mer

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan.

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan. Hammersguiden VÄLKOMMEN TILL HALMSTAD HAMMERS I den här guiden har vi samlat information om Halmstad Hammers som förening våra övergripande målsättningar, förhållningssätt, riktlinjer och principer för

Läs mer

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey 2017-12-18 Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey Verksamhetsidé Vimmerby Hockey är en ideell förening med flera olika sektioner där de som idrottar

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR...

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR... Innehåll SHC 2018/2019... 2 Sollentunamodellen... 3 A- Sektionen... 4 J18 och J20... 5 U16 - Tävla för att vinna... 6 U15 - Tävlar för att tävla... 7 U14 - Träna för att tävla... 8 U13 - Träna inför tävling...

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Policy LNIK. Inledning

Policy LNIK. Inledning Policy LNIK Inledning Styrelsen ansvarar för denna policy samt för att de regler som är uppsatta följs. Styrelsens ansvar är att leda arbetet enligt de stadgar som gäller för föreningen och som har beslutats

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

Version 1. Blue Line Eksjö Hockey Club Policy dokument för verksamheten. Eksjö maj 2008 Reviderat

Version 1. Blue Line Eksjö Hockey Club Policy dokument för verksamheten. Eksjö maj 2008 Reviderat Version 1 Blue Line Eksjö Hockey Club Policy dokument för verksamheten Eksjö maj 2008 Reviderat Inledning... 3 Vision... 3 Sportsliga mål... 3 Sociala mål...5 Ansvar... 5 Dialogen... 5 Organisation...

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

FALKÖPING IK BLUE RIDERS

FALKÖPING IK BLUE RIDERS Rev. B Den blå tråden Revisionshistorik: Rev. Anledning: Datum: Fastställd av Nr: styrelsen: B Revidering av ursprungligt dokument. 2018-04-09 2018-06-04 1 (10) Innehållsförteckning FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club VERKSAMHETSPLAN FÖR BORÅS HOCKEYTALANGER Borås Hockeytalangers verksamhet omfattar U11 till och med A1. Varje ledare ska vara införstådd med innehållet i

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket.

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket. Luleå City Basket Vi ställer upp för varandra info@luleacitybasket.se luleacitybasket.se Föreningspolicy @luleacitybasket på Instagram Luleå City Basket på Facebook #luleacitybasket överallt info@luleacitybasket.se

Läs mer

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 2018-09-26 Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 1 Ludvika Hockey Vill. Värdegrunder - Ludvika Hockey. Ledare, spelare och föräldrar medverkar och samarbetar i syfte att alla i sitt idrottsutövande

Läs mer

Järfälla Hockey Club Team03

Järfälla Hockey Club Team03 1(8) Järfälla Hockey Club Team03 Verksamhetsplan 2016/2017 Järfälla den 16 maj 2016 ---------------------------------------- --------------------------------------- Lars Nilsson/Edvin Frylén/Jonas Reistam

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

VÄLKOMNA

VÄLKOMNA VÄLKOMNA 2016-09-12 1 1 Agenda Ledarstab 4-Blocken (Team 07 block 1) Träningar Matcher Matcher/Cuper Omklädningsrum Värderingar/Regler Laget.se Sponsring Ekonomi Övrigt 2 Ledarstab Iscoacher: Henrik Franzén

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Verksamhetsplan Falu IF

Verksamhetsplan Falu IF Verksamhetsplan 2018-2019 Falu IF Delaktighet Glädje och Gemenskap Respekt Allas rätt att vara med 1 Verksamhetsidé Falu IF skall verka för att alla som vill spela ishockey ska få de bästa förutsättningarna

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Välkommen till Lilla SCA-dagen. 29 Oktober 2016 för -08

Välkommen till Lilla SCA-dagen. 29 Oktober 2016 för -08 Välkommen till Lilla SCA-dagen 29 Oktober 2016 för -08 Välkomna till Lilla SCA-dagen 2016, Vi hoppas att ni och era spelare kommer att ha en riktigt rolig och minnesvärd dag under Lilla SCA-dagen. Ett

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Policy för Kristinehamns Hockeyteam

Policy för Kristinehamns Hockeyteam Policy för Kristinehamns Hockeyteam Denna policy omfattar all verksamhet som bedrivs av Kristinehamns Hockeyteam. Det övergripande målet med vår verksamhet är att utveckla ledare, tjejer, killar och föräldrar

Läs mer

DEN BLÅ TRÅDEN STYRDOKUMENT FÖR MÖRRUM HOCKEY UNGDOM. Fastställd säsongen 2015/2016 Mörrum

DEN BLÅ TRÅDEN STYRDOKUMENT FÖR MÖRRUM HOCKEY UNGDOM. Fastställd säsongen 2015/2016 Mörrum DEN BLÅ TRÅDEN STYRDOKUMENT FÖR MÖRRUM HOCKEY UNGDOM Fastställd säsongen 2015/2016 Mörrum 2015-10-07 1 INNEHÅLL ALLMÄN DEL Välkommen till Mörrum Hockey! 3 Övergripande mål och riktlinjer för Mörrum Hockey

Läs mer

Inledning. Sportsliga mål

Inledning. Sportsliga mål Inledning Klubbens huvudsakliga och övergripande inriktning är att fostra och utbilda ishockeyspelare. Detta når vi genom att satsa på både bredd och elit samt genom att behålla så många spelare som möjligt

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM INLEDNING Detta dokument är framställt av Värmdö Hockey och godkänt av Värmdö Hockeys styrelse. Dokumentet skall följas av alla tränare, ledare, spelare och föräldrar

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt:

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt: Värnamo Hockey/Värnamo GIK Säsongsplanering Ledare för ungdomslag i Värnamo Hockey skall i god tid planera sitt lags verksamhet inför en ny säsong. Denna planering sammanställs och utdelas till spelare

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i Katrineholm, 2011-01-13 Policy Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Vision och syfte... 3 Målsättning... 3 Organisation... 3

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten.

Agenda. Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet. Information från styrelsen angående den sportsliga verksamheten. Agenda Välkomna Presentation av styrelsen Information ifrån Kansliet Medlemsregister ( Sportadmin ) Närvarokort ( APN ) Matchtröjor Bötesbelopp ( Spelare/ledare ) Utbildning Träningstider Nomineringar

Läs mer

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen 2008-02-06 Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen Mål Föreningen ska bedriva en ungdomsverksamhet med syfte att ge våra ungdomar möjlighet att utöva ishockey på föreningens villkor

Läs mer

Gilleby IF Föreningspolicy

Gilleby IF Föreningspolicy Gilleby IF Föreningspolicy Syftet med detta dokument är att vi som verkar i föreningen skall ha en gemensam plattform att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för oss att sprida information till Dig som

Läs mer

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016)

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016) RÖDA TRÅDEN Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK Säsong 2016/2017 (Version 1.1, aug 2016) Innehållsförteckning Inledning... 2 Generella mål i ungdomsverksamheten... 4 Att spela hockey

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

SÄKER OCH TRYGG FÖRENING

SÄKER OCH TRYGG FÖRENING Ledarskapspolicy SÄKER OCH TRYGG FÖRENING Ledare och tränare i KFUM Kalmar HK har ett ansvar inför föreningen när man representerar densamma både på match och träning. Alla skall arbeta mot de mål som

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 HARGS BK DEN BLÅ RAMEN Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 INNEHÅLL Gemensam grund Övergripande policy Fair Play inom Hargs BK Alkohol, tobak och droger Trafiksäkerhetspolicy Nollvisionen HARGS

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer Rev.dat 2018-02-01 1 Verksamhetens huvudmål Skapa en attraktiv aktivitet. Aktiviteten skall i möjligaste mån anpassas till individen. Vi skall utbilda hockeyspelare. Vi skall utbilda och utveckla goda

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer