Privat, företaget eller bådadera?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Privat, företaget eller bådadera?"

Transkript

1 Räkna hem.

2 Privat, företaget eller bådadera?

3 Audi Finansiering; så här fungerar det. Vorsprung durch Technik innebär, förutom själva bilarna, att Audi även erbjuder sofistikerade ekonomiska lösningar som passar de flesta oavsett om du är privatperson, företag/vagnparkskund eller tjänstebilsförare. Vår finansiering finns i direkt anslutning till bilaffären. Med en oslagbar kombination av bil, finansiering, service och försäkring kan du få ett attraktivt helhetserbjudande. Något som vi berättar mer om i denna broschyr.

4

5 Fler och fler upptäcker Audi Finansiering. Alla bilar finansieras. Finansieringen av din Audi är en viktig del av bilköpet. Den sker på många sätt: via oberoende finansiärer, genom banklån och lånelöfte från olika kreditgivare. En del väljer till och med att belåna sitt hus för att kunna betala bilen kontant. Andra har ekonomiska medel som kan vara bundna över tid i fonder och aktier. Våra finansieringsformer är en del av erbjudandet från Audi; vi finns hos Audiåterförsäljaren. Säljaren är vårt ombud och samarbetspartner. Det innebär en enkel hantering där du får tips om den finansieringsform som passar dig bäst, med god kännedom om bilens förväntade framtida värde. Säkerheten för lånet utgörs av bilen och kreditbesked får du oftast direkt av samma säljare. Utan att du behöver vänta på banken eller kontakta andra långivare. Fast eller rörlig ränta. Vi erbjuder rörlig ränta på kontrakt upp till 84 månader och vår rörliga ränta baseras på och följer STIBOR 90 dagar; en marknadsnoterad räntebas. Avläsning och förändring av räntan sker månadsvis, vilket innebär att du direkt får tillgodoräkna dig eventuella räntesänkningar (motsvarande gäller även vid höjning av räntan). Fast ränta sätts på leveransdagen och följer därefter kontraktet upp till 60 månader. Under året inbetald ränta är avdragsgill med för närvarande 30% i din deklaration, och vi skickar kontrolluppgift till privatpersoner med lån i god tid innan deklarationstillfället. Fakta om lån. Du betalar månadsvis genom bank-, plus- eller autogiro. Om du vill göra en extra amortering på ditt lån kan du antingen minska skulden eller få kortare kontraktstid. Du kan också när som helst slutbetala ditt lån utan några extra tillkommande avgifter. Vår vanligaste amorteringsform är annuitet, då är månadsbetalningen lika stor under hela kontraktstiden (med undantag för eventuella räntejusteringar). I början av kontraktstiden är räntedelen större, i slutet av kontraktstiden är amorteringsdelen större. Vid rak amortering är amorteringsbeloppet lika stort varje månad och räntan beräknas på utestående skuld.

6 Kontantinsats: lägst 20% för privatperson (beräknad på bilens pris inklusive extrautrustning minus eventuell rabatt). Månadsbetalning: består av amortering och ränta över en period mellan månader. Månadsbetalningen behöver inte vara jämna perioder som 24, 36 eller 48 månader utan kan vara exempelvis 38 eller 52 månader. Restskuld: din Audi motsvarar ett bra marknadsvärde även efter kontraktstidens slut. Därför finns möjlighet att ha en restskuld i kontraktet upp till 72 månader, storleken på restskulden påverkas av användningsområde, körsträcka, tid, modell och förväntat framtida värde. Efter kontraktstidens slut finns följande valmöjligheter: A: Byta till en ny Audi B: Förlänga ditt lån C: Betala din restskuld Eventuellt överskott mellan din Audis restskuld och marknadsvärde tillfaller dig, ett värde som helt eller delvis kan användas som kontantinsats i nästa bilaffär.

7 Audi Billån. Även företag Vårt vanligaste lån är anpassat för dig och erbjuder flera indivuella valmöjligheter. Välj fast eller rörlig ränta, kontraktstid och om ditt billån ska vara med eller utan restskuld. Privatpersoner är den vanligaste målgruppen men även företag som vill äga sina fordon (och vill ha avskrivningsmöjligheter) väljer denna finansieringsform. Audi Billån Plus+. Vi erbjuder en attraktiv variant för dig som vill kombinera vår finansiering med finansförsäkring och serviceavtal. Ett erbjudande som ofta blir en bättre ekonomisk helhetslösning. Som extra plus får du en försäkring som följer kontraktstiden och som faktureras på samma faktura som finansieringen utan extra kostnad. Om du dessutom väljer serviceavtal så faktureras den månadskostnaden separat.

8 Audi Prislån. Idén med vårt populära prislån är enkel. Du betalar 1% per månad oavsett vilken Audimodell som du väljer. Alltid 36 månader, cirka 30% kontant och alltid med restskuld. En Audi som kostar kr blir kr per månad, kr blir kr per månad. Enklare kan det inte bli. Audi Prislån: 1% per månad oavsett modell. Audi Millån. För dig som använder din Audi både privat och i tjänsten har vi tagit fram denna finansieringsform. Den kan vara ett alternativ till förmånsbil, om din arbetsgivare intygar att merparten av din totala årliga körsträcka är i tjänsten. Då finns det möjlighet att finansiera 100% av bilköpet. Kostnaden för bilinnehavet kan anpassas och utformas med hänsyn till den milersättning (fast och rörlig del) som du får av din arbetsgivare, och följer din beräknade körsträcka.

9 Audi Privatleasing PremiumLease. Du vill betala för nyttjandet; att äga bilen är inte lika viktigt. Den bärande tanken med konsumentleasing eller prenumeration av bil är enkelhet. Du bestämmer tid, avtalar körsträcka och betalar en leasingavgift per månad. Kombinerar du med serviceavtal får du bra kontroll på bilkostnaderna. Efter avtalstiden återlämnar du bilen till din Audihandlare. Då finansieringsformen är leasing finns det inget formellt krav på särskild leasingavgift (handpenning). Du får inte heller göra några ränteavdrag i deklarationen och övermilsdebitering tillkommer givetvis om du kör fler mil än ingånget avtal. Alltså är avtalstid och körsträcka extra viktigt att tänka på. Audi Låneskydd. På samma sätt som din Audi är försedd med den senaste tekniken och fullgod säkerhet, kan du utrusta ditt lån med extra säkerhet. Det skyddar dig när det händer saker utanför din kontroll som till exempel arbetslöshet, sjukdom och olycksfall. Låneskydd är en försäkring som mot en rimlig kostnad täcker månadsbetalningen vid tillfälligt nedsatt betalningsförmåga. Du kan även i efterskott på redan tecknat kontrakt lägga till låneskydd och får då kostnaden specificerad på samma faktura som finansieringen. Tryggt för dig och din familj.

10 Även företag Audi Finansförsäkring. Teckna finansförsäkring (fordonsförsäkring) tillsammans med vår finansiering till rabatterat pris. Rabatten sätts individuellt och gäller privatpersoner och företag. Finansiering och försäkring redovisas på samma faktura, vilket ger bra kontroll och översikt. Försäkringen följer finansieringen, för ett billån på 36 månader blir försäkringen på 36 månader. Vi erbjuder ersättningsnivå och innehåll utöver de vanliga. Vår skadejour är bemannad dygnet runt, skadebesiktning görs av din Audiverkstad som självklart tar hand om eventuella reparationer. Din Audi repareras med Audi Originaldelar med garanti på arbete och delar. Allt för att skydda funktion, kvalitet och andrahandsvärde. Beräkna pris och läs om aktuella villkor på: Audi Försäkring: telefon Även företag Audi Serviceavtal. Alla bilar behöver service och med serviceavtal undviker du överraskningar. Du betalar en fast månadskostnad och vet vad din service kommer att kosta. Avtalen finns med olika omfattning och innehåll: serviceavtal eller service- och reparationsavtal. Reparationsarbete och delar utförs alltid med Audi Originaldelar på auktoriserad Audiverkstad. Du får MobilitetsGaranti, ett attraktivare ägarbyte med korrekt servicebok och med vår finansiering får du serviceavtal (vid leasing) på samma faktura som finansieringen. Näringsidkare får lyfta 100% moms på servicekostnaden.

11

12

13 I före- Fakta om leasing. Du kan betala din leasingavgift månads- eller kvartalsvis genom bank-, plus- eller autogiro. Ofta förekommer dessutom en särskild leasingavgift vid leveransen av bilen. Avtalstiden varierar från månader. Det behöver inte vara jämna perioder utan även 28 eller 49 månader fungerar. Leasing erbjuder vi med annuitet, rak eller stafflad (varierad) betalningsplan. Den stafflade kan vara en fördel om företaget vill ha en så realistisk värdeminskning som möjligt ställt eller jämfört mot ett förväntat marknadsvärde, eller har säsongsvarierad verksamhet. Vid finansiell leasing är det leasetagaren som har den ekonomiska förmånen och bär den ekonomiska risken förknippad med leasingobjektet. Vid operationell leasing är det leasegivaren/ återförsäljaren som bär den ekonomiska risken. Din Audi har ett bra marknadsvärde även efter avtalstidens slut. Storleken på restvärdet påverkas av användningsområde, körsträcka, tid, modell och förväntat framtida värde. Din säljare hjälper gärna till så att du hamnar på en realistisk nivå. Audi Leasing. Vi erbjuder individuellt anpassad finansiering för stora och små företag. Du kan med fördel kombinera vår finansiering med försäkring och serviceavtal. Allt på samma faktura, specificerat var för sig. Leasing är generellt det enklaste och mest ekonomiska sättet att finansiera företagets bilar. Dels för att momsen på leasingavgiften oftast är till hälften avdragsgill (personbilar), dels för att leasing är en finansieringsform som löser företagets bilbehov utan att binda kapital. Med leasing kan du dessutom lämna befintligt kreditutrymme hos din bank outnyttjat. Leasing är en flexibel finansieringsform som ofta kombineras med serviceavtal och där momsavlyft på leasingavgiften och servicekostnaden ger ekonomiska fördelar.

14 -taget. Audi Tjänstebil. För många tjänstebilsförare är Audi ett naturligt val med tanke på att vi erbjuder sofistikerade bilmodeller med den modernaste tekniken. Valfriheten är stor med ständigt nya och spännande modeller. I vår tjänstebilsbroschyr berättar vi mer om skatteregler, heta tjänstebilar, senaste tekniken, miljöbilar och mycket mer. Fråga din säljare om ett exemplar av Audi Tjänstebilar och förmånsvärden, ladda ner via audi.se eller beställ genom Till samma e-postadress kan du även skicka frågor om support och uppdatering i aktuella frågor som skatt, drivmedel, Total Cost of Ownership, finansiering och försäkring. Du kan också få hjälp med att se över och utveckla företagets bilpolicy. Skicka dina frågor och kontaktuppgifter så kontaktar vi dig. Audi Personalbil. Ett löneavdrag kan vara hur kul som helst fler och fler företag upptäcker denna löneväxlingsmodell som ger den anställda en löneförmån. Den anställda slipper betala kontantinsats och behöver inte fundera över framtida värde när det är dags att byta bil. Gynnsamma momseffekter och regler för sociala avgifter, tillsammans med möjligheten att nyttja företagets inköpsavtal, ger lägre bilkostnad. Jämfört med att äga en Audi privat blir kostnaden cirka kr per månad lägre än för en motsvarande bil i prisklassen kr. Den anställda får också förmånen att åka i en ny Audi med modern teknik, hög utrustningsnivå, säkerhet och bra möjlighet att göra ett miljöbilsval. Erbjudandet personalbil är kostnadsneutralt för företaget och attraktivt för personalen. Vad mer kan man önska? Audi Milfakta. En vagnpark genererar fasta, rörliga och indirekta kostnader som leasingavgift, skatt, försäkring, drivmedel, tvätt, parkering, självrisk, verkstadsbesök, sociala avgifter och så vidare. Ett pappersflöde med många fakturor och administration som kostar pengar. Det blir gärna en svårkontrollerbar och svårbudgeterad massa. Milfakta samlar in samtliga bilrelaterade kostnader (inklusive personalbil) på en faktura som färdigkonteras enligt ditt företags kontoplan. Statistik per bilmodell eller för hela vagnparken hittar du sedan enkelt med vår webblösning.

15

16

17 Mer än bilen. Skapa en bilpolicy. För att uppnå kostnadseffektivitet i sin vagnpark krävs kunskap. Många stirrar på räntan och utgår från att det är den stora kostnaden. En del företag saknar helhet och kompetens när det handlar om optimering av vagnparksekonomin. Inte så konstigt eftersom företaget satsar sin kompetens och sina resurser inom sin egen verksamhet. Börja med en upphandling, vilka Audimodeller är mest intressanta, vilka bidrar ekonomiskt exempelvis med reducerade förmånsvärden. Vilka modeller är miljödefinierade och fria från fordonsskatt kan vara en annan aspekt. Men även komfort, säkerhet och känsla är andra faktorer som styr vårt bilval. Vilken policy ska företaget ha, vilka Audimodeller får företagsledning och personal välja. Kan företaget göra riktlinjer som underlättar och effektiviserar sin egen vagnparkshantering? Bilpolicyn är ett verktyg som kan effektivisera och bidra till en ökad lönsamhet. Samtidigt som det blir tydligt för tjänstebilsföraren vilka beloppsnivåer (baserat på prisbasbeloppet), vilken extrautrustning m.m. som gäller vid biluttag, vilken leverantör, finansiär och vilka Audiåterförsäljare som bilarna ska levereras ifrån. En policy kan också utformas utifrån företagets miljöprofilering. Den kan också innehålla Audi personalbilserbjudande till övrig personal. Tillsammans med företagssäljaren hos våra Audiåterförsäljare arbetar Audi Finansiering aktivt med stöd och support i allt som rör ditt företags vagnpark. Försäkring Tvätt & Parkering Däck Service och reparationer Skatt Drivmedel Övriga kostnader VP-avgift Utan att gå in på detaljer; titta gärna i diagrammet, som tydligt visar vilken del av den totala vagnparkskostnaden som är störst - avskrivning, och med ett högt andrahandsvärde minskar den delen av kostnaden. Priset är nämligen inte samma sak som kostnaden. Leasingmarginal Avskrivning Exemplet visar bilrelaterade kostnader för en vagnpark. Räntebas

18 Försprång även inom finansiering: enkelhet för dig. Finansiering som passar alla. Med lån i olika former, PremiumLease för privatpersoner, övriga finansieringsformer för företag, samt fordonsförsäkring och serviceavtal i kombination med vår finansiering. Med kort kontraktstid och restskuld får du en attraktiv betalning, och kan även planera för nästa bilaffär genom ditt val av finansieringsform och storlek på amortering. Audi som förmånsbil. Audi A1, A3, A4, A5, A6, A8, Q5, Q7, TT och R8 nästintill oändliga valmöjligheter och kombinationer. Tekniken är på högsta nivå precis som komfort och säkerhet, känslan är dynamisk och sportig. Men det är också viktigt att titta på CO 2 då många Audimodeller har en utsläppsnivå under 119 g/km vilket ger fri fordonsskatt upp till 5 år. Bränsleförbrukningen i många av Audis dieselmotorer är imponerande modern högtrycks direktinsprutning är en väg att få ut maximalt med energi ur varje droppe. En kontakt. Audiåterförsäljaren hjälper dig med val av modell, paketerbjudanden och övriga tillval. I affärsförslaget och erbjudandet ingår även vår finansiering, försäkring, serviceavtal, AudiKortet och garantier. Prata med din Audisäljare så får du tips och aktuella villkor. På audi.se hittar du både aktualiteter och information. Där kan du också beställa Audis Nyhetsmail och får de senaste nyheterna först. VARJE AUDIÅTERFÖRSÄLJARE SÄTTER SINA PRISER PÅ BIL OCH FINANSIERING, BILARNA PÅ BILDERNA KAN VARA EXTRAUTRUSTADE. MED RESERVATION FÖR KREDITPRÖVNING, TRYCKFEL OCH EVENTUELLA VILLKORSFÖRÄNDRINGAR.

19

20 Audi Finansering Södertälje Telefon: AUDI FINANSIERING ERBJUDS GENOM VOLKSWAGEN FINANS SVERIGE, HELÄGT DOTTERBOLAG TILL VOLKSWAGEN FINANCIAL SERVICES AG. BRO VFS 0311 (MAJ 2010)

Körglädje med bilägarglädje. Finansiering. Serviceavtal. Försäkring.

Körglädje med bilägarglädje. Finansiering. Serviceavtal. Försäkring. Körglädje med bilägarglädje. Finansiering. Serviceavtal. Försäkring. Alla bilar finansieras. Finansieringen av din Audi är en viktig del av bilköpet. Den sker på många sätt: via oberoende finansiärer,

Läs mer

SEAT FINANSIERING. SEAT Finansiering SEAT Serviceavtal SEAT Försäkring ENJOYNEERING

SEAT FINANSIERING. SEAT Finansiering SEAT Serviceavtal SEAT Försäkring ENJOYNEERING SEAT FINANSIERING Finansieringslösningar för privatperson och företag. SEAT Finansiering SEAT Serviceavtal SEAT Försäkring ENJOYNEERING Alla bilar finansieras. Det sker bara på olika sätt. En del väljer

Läs mer

Alla bilar finansieras.

Alla bilar finansieras. Audi Privat. Finansiering. Serviceavtal. Försäkring. Alla bilar finansieras. Finansiering för din Audi är en viktig del av ditt bilköp eller bilinnehav. Den sker på många sätt: genom någon oberoende finansiär,

Läs mer

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER Finansieringen anpassas efter din bilmodell och din ekonomi. Toyota Financial Services FINANSIERING Tryggt Din finansiering kan kompletteras med vårt trygghetspaket. Vi

Läs mer

Betala per månad. Audi Serviceavtal

Betala per månad. Audi Serviceavtal Betala per månad. Audi Serviceavtal Inga obehagliga överraskningar. Du betalar en fast månadskostnad för kommande service och reparationer, vilket underlättar budgetering och uppföljning för din privatekonomi,

Läs mer

SÅ HÄR ENKELT FIXAR DU FINANSIERINGEN TILL DITT FÖRETAG

SÅ HÄR ENKELT FIXAR DU FINANSIERINGEN TILL DITT FÖRETAG SÅ HÄR ENKELT FIXAR DU FINANSIERINGEN TILL DITT FÖRETAG Magnus Nilselid, VD SpeedLedger INNEHÅLL Förord...3 5 konkreta tips hur du enklare får kredit hos banken...4-15 Tips nr 1: Ha koll på verksamhet

Läs mer

Bolån steg för steg när du köper bostad

Bolån steg för steg när du köper bostad Bolån steg för steg när du köper bostad Innehåll Bolån hos SEB enkelt, flexibelt och tryggt!... 4 Att tänka på när du köper bostad... 6 Tips från Jens... 7 Bolån steg för steg... 10 Så här sätter vi bolåneräntan...

Läs mer

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL Avensis NYA TOYOTA EN LÄNGE EFTERLÄNGTAD NYHET PREMIÄR I JUNI 2015 TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL DESSUTOM Ny dynamisk design Helt

Läs mer

Ett tryggt sätt för dig att få ett rikare liv.

Ett tryggt sätt för dig att få ett rikare liv. Ett tryggt sätt för dig att få ett rikare liv. Hypotekspension så fungerar det. Med Hypotekspension kan du få loss pengar ur värdestegringen på din bostad och ändå bo kvar. Ing-Britt är äntligen på väg

Läs mer

Bolån 60+ Upptäck lånet som frigör ditt bundna kapital.

Bolån 60+ Upptäck lånet som frigör ditt bundna kapital. Bolån 60+ Upptäck lånet som frigör ditt bundna kapital. Min syster och hennes man tog ett lån före mig. Boel 67 år Frigör pengar som finns låsta i din bostad. Är du över 60 år och bor i en helt eller nära

Läs mer

Spara Låna TRYGGA DIN EKONOMISKA FRAMTID

Spara Låna TRYGGA DIN EKONOMISKA FRAMTID Spara Låna TRYGGA DIN EKONOMISKA FRAMTID 1 Gilla Din Ekonomi är ett landsomfattande nätverk som startats av myndigheter, organisationer och finansiella företag för att samarbeta om folkbildning i ekonomiska

Läs mer

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi KLOK BOKEN Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi lindorff.se Den här boken är producerad av Lindorff Sverige tillsammans med Syre AB. Illustrationerna är gjorda av Helene Gedda och texterna

Läs mer

LENDO - STORYBOARD. 1. Välkommen & Introduktion till privatlån

LENDO - STORYBOARD. 1. Välkommen & Introduktion till privatlån 1. Välkommen & Introduktion till privatlån Hej och välkommen till Lendo! Hos oss på Lendo kan du låna från 5.000 kr. till 350.000 kr. De lån vi erbjuder är så kallade privatlån, vilket innebär att ingen

Läs mer

Finansiering för nyföretagare

Finansiering för nyföretagare Finansiering för nyföretagare Innehåll Finansiering för nyföretagare 3 Svett och egna pengar 4 Banklån 6 Det här tittar banken på Vad kan banken hjälpa till med? Leasing eller avbetalning 7 Vad kan Almi

Läs mer

FINANSIERING LÅN RÄNTA SPARANDE FÖRSÄKRING

FINANSIERING LÅN RÄNTA SPARANDE FÖRSÄKRING ANNONS Hela denna TEMATIDNING är en annons om KAPITAl från Mediaplanet ANNONS KAPITAL FINANSIERING LÅN RÄNTA SPARANDE FÖRSÄKRING Tänk efter före när du ska låna Oavsett vad du lånar till, bostad, båt,

Läs mer

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

Lånespecial. Det är trevligt att vara två. om reformen som får glädjen att stå högt i tak. Råd och tips om boende och konsumtion

Lånespecial. Det är trevligt att vara två. om reformen som får glädjen att stå högt i tak. Råd och tips om boende och konsumtion ANNONS Hela denna bilaga är annons från Provisa Information AB ANNONS Lånespecial Råd och tips om boende och konsumtion Vad säger banken? I princip kan man låna till vad som helst som banken inte betraktar

Läs mer

STARTA FÖRETAG Information och vägledning från sex myndigheter som hjälper dig att spara tid på vägen till eget företag.

STARTA FÖRETAG Information och vägledning från sex myndigheter som hjälper dig att spara tid på vägen till eget företag. 2009:2 STARTA FÖRETAG Information och vägledning från sex myndigheter som hjälper dig att spara tid på vägen till eget företag. Starta företag Vägen till ditt företag börjar med viljan att förverkliga

Läs mer

SBAB Bank Innehåll Eric Perman SBAB:s kontor: Karlstad Stockholm Göteborg Malmö

SBAB Bank Innehåll Eric Perman SBAB:s kontor: Karlstad Stockholm Göteborg Malmö Seniorkapital Innehåll SBAB Bank sid 3 Låneprodukter sid 4 Kreditregler sid 5 Låneprocessen sid 8 Handlingar sid 10 Ränterådgivning sid 11 FAQ sid 12 Kontakt sid 20 Ett samarbete - flera vinnare SBAB Bank

Läs mer

Bo-ekonomen Innehåll Förord...3 Kan samhällsekonomin påverka dina boendekostnader?...4 Inflation...4 Hög- och lågkonjunktur...4 Räntemarknaden...5 Vilka lån ska jag ta?...5 Lånelöfte... 7 Kontantinsats...

Läs mer

Bo-ekonomen Innehåll Förord...3 Kan samhällsekonomin påverka dina boendekostnader?...4 Inflation...4 Hög- och lågkonjunktur...4 Räntemarknaden...5 Vilka lån ska jag ta?... 7 Lånelöfte... 7 Kontantinsats...

Läs mer

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten Johanna Rygaard och Nora Hjertén Första flytten FF Första Flytten är till för dig som är på väg eller funderar på att flytta hemifrån för första gången inom Linköping. Vi kommer att besvara viktiga frågor

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Bra att tänka på vid ombildning Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker

Läs mer

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt.

Flytta hemifrån. - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån - ett dilemmaspel om vardagsekonomi och konsumenträtt. Flytta hemifrån Göteborg Stad - Förvaltningen för Konsument och Medborgarservice 2 Innehåll: Sammanfattning, 3 Bakgrund, 3 Syfte,

Läs mer

Koll på pengarna. Din ekonomi. Så räcker dina pengar längre. Råd och tips om. barn bil bostad försäkring internet kläder lån mat mobil möbler sparande

Koll på pengarna. Din ekonomi. Så räcker dina pengar längre. Råd och tips om. barn bil bostad försäkring internet kläder lån mat mobil möbler sparande Koll på pengarna 2012 Hjälp med din budget Så räcker dina pengar längre Råd och tips om Din ekonomi Konsumentverkets beräkningar barn bil bostad försäkring internet kläder lån mat mobil möbler sparande

Läs mer

Så här fungerar det. Ansökningsblankett finns längst bak.

Så här fungerar det. Ansökningsblankett finns längst bak. Så här fungerar det Ansökningsblankett finns längst bak. Det här är Hypotekspension Hypotekspension är den livstidstrygga lösningen för dig som är äldre än sextio år, och som vill förvandla outnyttjat

Läs mer

Koll på pengarna. d Råd o. hjälp med din budget. ch tips om

Koll på pengarna. d Råd o. hjälp med din budget. ch tips om Koll på pengarna 2013 hjälp med din budget d Råd o ch om in ekonomi din ekonomi Vi har alla drömmar om framtiden. Vissa kanske vill köpa bostad eller bil, eller åka på en semesterresa. Andra skulle vilja

Läs mer

Budgetrådgivarnas guide till bra ekonomi

Budgetrådgivarnas guide till bra ekonomi KONSUMENT HALMSTAD Budgetrådgivarnas guide till bra ekonomi När du slutat gymnasiet har du möjlighet att själv bestämma vad du ska göra med ditt liv. Samtidigt ska du kanske fatta många svåra beslut.

Läs mer

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor)

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) BOLÅNEBOK #1 Förhandling Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) En lyckad förhandling kräver: o Att du har en någorlunda god privatekonomi

Läs mer