Välkommen som ny medlem i vår bostadsrättsförening!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen som ny medlem i vår bostadsrättsförening!"

Transkript

1 Välkommen som ny medlem i vår bostadsrättsförening! Som nyinflyttad kanske Du undrar vad detta innebär? Vi har samlat ihop några punkter som vi hoppas ska vara till hjälp för alla. Du har nu haft ett samtal med föreningens överlåtelsemottagare och som nu också sänder in en anmälan om överlåtelse av bostadsrätt till Riksbyggens kontor. Bostadsrättsföreningen godkänner nya medlemmar. Styrelsen fattar det beslutet gemensamt vid styrelsesammanträden. Det ska poängteras att affären gäller mellan köpare och säljare och att bostadsrättsföreningen således inte är part. Lokaler, garage eller parkeringsplats som tidigare medlem hyrt av föreningen medföljer inte vid överlåtelsen. Ansökan ska göras till ordföranden. Som medlem är Du med och äger alla våra fastigheter och garage, d.v.s. Du äger mer än bara Din bostad. Din bostad ingår i vårt totala ägande men Du har en absolut besittningsrätt till den, och det Du har köpt är en del av detta ägande, en andel, som i stort motsvaras av Din lägenhetsyta. Föreningen administreras av en styrelse som väljs på en Årsstämma. Styrelsen består av medlemmar i föreningen och en representant från Riksbyggen, som också är vår tekniska förvaltare. Vi har ett ekonomiskt förvaltningsavtal med Riksbyggen, därför att vi får den bästa valutan för våra förvaltningskostnader där. Sedan 2010 har vi också ett tekniskt fastighetsförvaltningsavtal med Riksbyggen, så att vi får hjälp med att fatta beslut om hur vi ska sköta våra fastigheter på bästa sätt. En missuppfattning är, ibland, att Riksbyggen äger någon del av föreningen och/eller styr oss på något sätt. Detta är fel, vi medlemmar äger 100 % och styrs inte av någon annan. Lagar och våra stadgar styr oss i vårt agerande. Faktiskt äger vi en del av Riksbyggen genom en mindre andelspost. 1 (6)

2 Praktisk information När Du övertar lägenheten så övertar Du också ansvaret och kostnaderna för att skador, som kan påverka grannar och/eller fastigheten, blir åtgärdade. Du ärver ev. fel som tidigare ägare orsakat lägenheten. Föreningen har inte inspekterat lägenheten vid övertagandet och har heller inget ansvar för åtgärder som senare dyker upp. Vid övertagandet av lägenheten ska Du se till att följande finns med: dörrnycklar, 3 st. tvättstugelås, 1 st. med 2 st. nycklar antennsladd för TV behållare för påsar biologiskt avfall stadgar och ordningsregler senaste årsredovisningen. Som medlem är det Din skyldighet att läsa stadgar och ordningsregler och rätta Dig efter dem. Du svarar, enkelt sagt, för alla reparationer och underhåll innanför Din dörr. Fastighetsskötaren, som kan det mesta, hjälper Dig tillrätta om Du har problem eller om något är oklart, likaså om något fel uppstår. Han sköter också om byte av namnskyltar på dörr och port. Föreningen har en hemsida; Än en gång, hjärtligt välkommen! Ingvar Lindersson Ordförande (6)

3 ORDNINGSREGLER Som medlem har du skyldighet följa dessa och övriga av styrelsen lämnade föreskrifter. Ordningsföreskrifterna gäller inte bara för dem som bor i fastigheten, utan även för gäster och övriga som tillfälligt vistas där. Grundregel. Uppträd alltid så att du inte stör eller skapar otrivsel för dina grannar eller övriga boende i området. Låt t.ex. radio och TV vara underhållning för er själva och inte för de kringboende. Skador. Lägenheten och tillhörande utrymmen ska vårdas och begagnas med aktsamhet. Anmäl omedelbart uppkommen skada i lägenheten liksom skada på fastigheten i övrigt till ordföranden eller fastighetsskötaren. Ohyra. Anmäl omedelbart om ohyra förekommer inom lägenheten, eller fastigheten i övrigt, så att lämplig åtgärd kan vidtas. I förekommande fall ska lägenheten hållas tillgänglig för inspektion och ev. desinfektionsåtgärder. Gemensamma utrymmen. Håll ordning i källare och övriga gemensamma utrymmen. Källardörrar ska hållas låsta, och källarfönster ska vara stängda. Inga lösa föremål får stå i källargångarna. Vid in- eller utflyttning undvik att ställa emballage och sopor i källaren. Vi har inga soprum för grova sopor, bortforsling får man sköta själv. Barn får inte använda trapphus eller källare som lekplats. Entrédörrarna ska hållas stängda. Vid avlastning och hämtning går det bra att tillfälligt ställa upp entrédörrarna. Den som lånar någon av föreningens lokaler ska städa denna innan återlämnandet. Detta gäller för både övernattningsrummet och föreningslokalen Stabben. Grindar. Vid uppgång 87 finns en grind vars funktion är att hindra ovälkomna besökare att snabbt ta sig härifrån. Se till att grinden är låst efter att du har använt den. Använd nyckel när du stänger för att undvika oljud. Trapphus. Torkmattor, krukväxter och blommor får inte placeras i trapphus eller fönster. Cyklar, skidor, pulkor eller liknande får inte ställas i trapphusen. Trapphusen ska hållas fria för att de är utrymningsvägar ifall det börjar brinna i fastigheten. 3 (6)

4 Balkonger. Skakning och piskning av mattor och dylikt genom fönster eller från balkong är förbjudet, likaså grillning på balkong (gäller även uteplatser och i närheten av husen). Piskning av mattor och dylikt får endast förekomma på för fastigheten fastställda tider och platser vardagar kl Använd endast markiser och balkongskydd i diskreta färger. Blomlådor placeras på insidan av balkongen. Skyltning förbjuden Skyltning. Det är inte tillåtet att sätta upp skyltar på fastigheternas ytterväggar eller i trapphuset. Sopor. Föreningen har installerat ett moloksystem för avfall. Biologiskt avfall läggs i speciell kompostpåse som sedan kastas i den mindre sopmoloken närmast din trappuppgång. Kompostpåsar finns att hämta på fastighetsexpeditionen. Vanligt hushållsavfall ska läggas i de större molokerna och alltid vara väl inslaget. Glas, tidningar, burkar, plast och papperspaket kastas vid någon av Göteborgs återvinningsstationer, förslagsvis den vid Stabbetorget. Vi har inga soprum. Större saker (grovt avfall, se bifogat informationsblad) kan lämnas i sopcontainrar som en eller två ggr/år ställs ut vid föreningslokalen. I övrigt får medlemmarna transportera grovsopor till återvinningsstationen i Sävenäs. (Varje hushåll har sex fria besök/år, personligt kort delas ut vid anläggningen.) Toaletter. Det är förbjudet att i toaletterna slänga annat än toapapper. Egen orsakad skada svarar inte föreningen för. Tvättmaskin i lägenheten. Tvättmaskin får inte placeras i andra utrymmen än i badrum. Hängande våt tvätt i tillstängda badrum förorsakar fukt och mögel. Vädring vid torkning av tvätt samt efter bad - dusch rekommenderas. Föreningen svarar inte för egen orsakad skada. Om disk- eller tvättmaskin ska kopplas in på vattennätet ska för detta ändamål avsedda specialkranar användas. Tvättider i lägenhet är samma som i tvättstugorna. Se nedan. Tvättstugor. För tvättstugor gäller särskilda regler. Tvättider vardagar mellan kl , lördagar kl Tvättmaskiner och torktumlare får inte användas på aftnar och helgdagar. För att inte orsaka mögel och dålig lukt får tvätt inte hänga i torkrummen mellan kl Ta med tomma förpackningar till återvinningen. Stäng fönster och dörrar och släck ljuset när du lämnar tvättstugan. Vatten och dusch/bad. Se till att vattenkranarna är stängda när stamledningen är avstängd. Visa hänsyn mot grannarna och undvik buller och vattentappning vid olämpliga tider på dygnet. 4 (6)

5 Husdjur. Djurägare uppmanas att noga övervaka att djuren inte för oljud, smutsar ner eller gör ofog i fastigheterna. Släpp inte djuren lösa utan tillsyn i trapphus, på gård, balkong eller inom lekplatser. Det är ägarens skyldighet att ta upp latrin. Fågelmatning. Fåglar får matas bara om fröautomat eller fågelbord användes. Släng inte ut mat till fåglar eller andra djur från fönster eller balkong då detta drar till sig råttor. 15 Biltvätt. Inom området finns två spolningsplatser. Endast där är biltvätt tillåten. En finns utanför expeditionen och en mellan garagen vid Stabbegatan Det är förbjudet att använda högtryckstvätt och avfettningsmedel inom området. Kommunens förbud gäller för användning av tvätt- och rengöringsmedel som kan förorena dagvattnet. Även så kallade miljövänliga produkter är också förbjudna enligt Göteborgs kommun. Undvik biltvätt under +5 grader (risk för isbildning). Parkering och Garage. Medlem kan hyra parkering eller garage för egen registrerad och försäkrad bil. P.g.a. bristen på platser kan vi lova endast en bilplats per lägenhet. All onödig körning på våra gångbanor är förbjuden. MAX 15 km/tim. Stanna endast för i- och avlastning. Tänk på att utrycknings- och nyttofordon måste kunna ta sig fram. Större fordon. Fordon som t.ex. husvagnar får endast ställas på av styrelsen godkänd plats. TV bredband och telefoni. Vår bostadsrättsförening är ansluten till COM HEM, vilket innebär att vi automatiskt har ett utbud på analoga TV-kanaler, men man kan även ha ett abonnemang på Digital-tv Small. Du betalar inget till COM HEM för tjänsten, se bifogat informationsblad. Anslutning får ske endast med avsedd specialantenn. Annan utomhusantenn får inte sättas upp utan styrelsens godkännande. Grillning. På balkonger, uteplatser och i omedelbar anslutning till husen är grillning inte tillåten. Två fasta grillplatser finns: en i skogsdungen vid boulebanan, Stabbegatan 14 och en på B-husets (39-59) gård. Vi har ett styrelsebeslut från förra året att fler grillplatser ska anordnas. Andrahandsuthyrning. Lägenhet, hyrd lokal, garage och parkeringsplats får inte hyras ut i andra hand utan styrelsens godkännande. Andrahandsuthyrning regleras av stadgarna. Se paragraf 35. Bilagor: COM HEM: informationsblad, KRETSLOPP: Hantering av grovt avfall i flerfamiljshus, alternativt hur man sorterar avfall, RIKSBYGGEN: Vem står för underhållet? 5 (6)

6 VÅRA BADRUM Våra hus är byggda , och med den badrumsstandard som då gällde. Detta innebär att våra badrum är utförda för bad i badkar och med användandet av en handdusch. Vattenflödet från kar och dusch leds huvudsakligen från karet direkt ner i avloppsbrunnen. Golv och väggar tål endast kortvariga stänk. Asbest När badrummen byggdes på 50-talet var det populärt bland byggherrarna att blanda in asbest i fogmassa och sättlim vid kakling. Detta innebär att många av våra badrum har asbest i väggar och golv där det finns kakel. Vid renovering av badrum ta alltid asbestprov innan arbetena påbörjas för att bekräfta om det finns asbest närvarande. Om så är fallet ska asbestsanering ske. Certifierade hantverkare är kunniga i hur sanering ska utföras. Täta noga vid ombyggnad Om någon förändring av detta sker, t.ex. badkaret tas ut och ersätts med en duschkabin, annat badkar eller fast dusch, så måste väggar, golv och avloppsbrunnar tätas på ett fullt acceptabelt sätt, samma sak gäller om en tvättmaskin installeras. Om inte detta sker så tränger vatten ner längs väggar och genom golv/tak och förorsakar skador inte bara i eget badrum utan också hos närboende grannar. Följden kan bli kostsamma reparationer för såväl enskild medlem som för föreningen. Är arbetena inte fackmässigt utförda så är såväl föreningens som Era försäkringsbolag högst ovilliga till full ersättning. Förtroendemannen måste godkänna Styrelsen har tidigare beslutat, se meddelande oktober 1991, att innan någon förändring av badrummen sker, t.ex. borttagande av badkar och ersättandet med fast dusch, annat badkar eller duschkabin, så ska en ritning eller skiss visande hur arbetet ska utföras uppvisas för förtroendemannen för ett godkännande. Detta gäller fortfarande. Dessutom ska anges vem som är ansvarig för arbetets utförande. Medlem som bevisligen missbrukat användandet av sitt badrum, och därigenom förorsakat skador hos granne eller på fastigheten, är också ersättningsskyldig vid reparation av dessa skador. Det är inte rimligt att övriga medlemmar ska vara med och betala för uppenbart slarv. Säljare av t.ex. duschkabiner talar gärna om hur lätt det är att installera en duschkabin utan att tala om följderna av en felaktigt gjord installation. Vädra ut fukten Oavsett hur Era badrum nu ser ut, det gamla utförandet eller förändrat, så är det väsentligt att alltid vädra ut all fuktighet efter bad eller dusch. Vädra till dess att väggar och tak är torra. Torka upp om nödvändigt. En immig badrumsspegel tyder på hög fuktighet. Styrelsen Tidigare meddelande gällande badrum, oktober 1991, oktober 1993, april 1998, februari (6)

Brf TULPANEN i Mölnlycke

Brf TULPANEN i Mölnlycke Ordningsregler Som medlem har du skyldighet följa dessa och övriga av styrelsen lämnade föreskrifter. Ordningsföreskrifterna gäller inte bara för dem som bor i fastigheten, utan även för gäster och övriga

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler.

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. ORDNINGSREGLER För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för hyresgäst i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande förvaltning

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Oliven 13-14 OXELÖSUND Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen DALGÅRDEN Dalbacksgatan Karlskoga Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

ORDNINGSREGLER för boende i bostadsrättsföreningen Varmfronten

ORDNINGSREGLER för boende i bostadsrättsföreningen Varmfronten Juni 2011 ORDNINGSREGLER för boende i bostadsrättsföreningen Varmfronten Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen. BRF Särstahem. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen. BRF Särstahem. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen BRF Särstahem Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler!

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Stapelbädden 5 i Stockholm Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget www.mariatorget.org 1 Bilaga Teknisk Förvaltning 1(6) KOMMUNIKATION HEMSIDA Bostadsrättsföreningens hemsida

Läs mer

ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21

ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 ORDNINGSREGLER för bostadsrättshavare i Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 Det här bör du veta om föreningens Ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om föreningens löpande

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma 2018-12-06 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande

Läs mer

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33 Välkommen till 2013-04-09 Mariehemsvägen 31 33 Hjärtligt välkommen till oss på bostadsrättsföreningen Storspoven Styrelsen för Riksbyggens bostadsrättsförening Storspoven hälsar Dig välkommen som medlem

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

Trivselregler för Brf Stenbiten 7

Trivselregler för Brf Stenbiten 7 Trivselregler för Brf Stenbiten 7 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hovrätten Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Fastställda av styrelsen

Fastställda av styrelsen BRF TORPEDBÅTEN 1 ORDNINGSREGLER För Bostadsrättsföreningen Torpedbåten 1 Fastställda av styrelsen 2013-03-20 ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN 1 Det här bör du veta om föreningens

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 E-post: brf.farfadern1@gmail.com Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Ordningsregler BRF SIBELIUSGÅNGEN 28. organisationsnummer

Ordningsregler BRF SIBELIUSGÅNGEN 28. organisationsnummer Ordningsregler BRF SIBELIUSGÅNGEN 28 styrelsen@brfsibeliusgangen.se organisationsnummer - 769618-4733 Innehåll Gemensamt ansvar... 3 Har du frågor eller idéer... 3 Om allmän aktsamhet... 3 Om säkerhet...

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

KUNGEN 3 ORDNINGSREGLER

KUNGEN 3 ORDNINGSREGLER KUNGEN 3 ORDNINGSREGLER ÅR 2013-2014 Tornslingan 35 142 61 Trångsund 769623-1187 www.kungen3.se Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Karlsvik 39. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Karlsvik 39. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Karlsvik 39 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER 2006-09-11

ORDNINGSREGLER 2006-09-11 ORDNINGSREGLER 2006-09-11 för Bostadsrättsföreningen Vingården Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Stuvsta 3, Huddinge. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Stuvsta 3, Huddinge. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Stuvsta 3, Huddinge Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Reviderade vid styrelsesammanträde och samt reviderade och fastställda vid styrelsesammanträde

Reviderade vid styrelsesammanträde och samt reviderade och fastställda vid styrelsesammanträde TRIVSELSREGLER för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 32 Reviderade vid styrelsesammanträde 2009-06-16 och samt reviderade och fastställda vid styrelsesammanträde 2011-02-22. För allas vår gemensamma trevnad

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2016-07-02 I detta dokument hittar du dom regelverk som gäller för Brf Vitalis: - Ordningsregler - Regler för soprum - Regler för tvättstugorna - Regler för parkering och garage

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

ORDNINGSREGLER GULLVIVAN. För Bostadsrättsföreningen. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER GULLVIVAN. För Bostadsrättsföreningen. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER För Bostadsrättsföreningen GULLVIVAN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN Föreningens namn Lägenhetens adress Lägenhetens nummer Namn innehavare 1 Telefon/Mobil Epost adress Namn innehavare 2 Telefon/Mobil Epost

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Trivselregler HSB 38 Domar

Trivselregler HSB 38 Domar 1 Trivselregler HSB 38 Domar För att alla ska trivas i vår förening och för att hålla ner kostnaderna följer här lite sammanfattad information och trivselregler: Ansvarsfördelning: Vem sköter vad? Broschyren

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Du som hyr i andra hand Välkommen till bostadsrättsföreningen Magelungen

Du som hyr i andra hand Välkommen till bostadsrättsföreningen Magelungen Du som hyr i andra hand Välkommen till bostadsrättsföreningen Magelungen Fastighetsexpedition Fastighetsexpeditionen ligger på Skebokvarnsvägen 265 (ingång från gatan) och är bemannad helgfria vardagar

Läs mer