SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!"

Transkript

1 SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

2 Sannarpsgymnasiet Skolan med hjärta och hjärna På Sannarpsgymnasiet finns flera olika program och inriktningar. Vi hoppas att du ska hitta utbildningen som passar just dig. Hos oss kan alla känna sig hemma och vilket program du än väljer kommer du att få en riktigt bra utbildning. BF I den här foldern tipsar några av våra elever dig om hur du ska tänka när du gör ditt gymnasieval. Vill du skugga kan du anmäla det på hemsidan: halmstad.se/sannarpsgymnasiet Läs programbloggarna: sannarp.nu. Följ oss på Facebook: facebook.com/sannarp Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra, Jennifer och Evelina. De bestämde sig tidigt, redan i åttan. Men Colin hade en annan tanke med sitt val. - Jag tycker att BF ger en bra grund för framtida yrken. Jag vill bli idrottslärare, säger Colin. Colin går BF med idrottsprofil fotboll och tycker att instruktörerna är jättebra. BF ger en bra grund för framtida yrken. - De har mycket att förmedla och lär ut på ett bra sätt. Eleverna gillar att det är mycket praktik på BF, men det är förstås också bra att man får behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Rådet de ger till dig som ska välja är att känna efter vad du själv vill och inte göra som kompisarna eller föräldrarna säger. - De är ju inte de som ska plugga i tre år, säger Evelina. - Det är också bra om man försöker föreställa sig själv om fem år, säger Alexandra. Skugga mycket är också tips de ger till någon som är osäker inför valet.

3 NA VO Fatema och Josefine NA15B. Fatema har ett mål som hon har haft sedan hon gick i sjuan. - Jag vill bli tandläkare. Det finns olika vägar att gå ifall man vill bli tandläkare, men Fatema gillar naturämnena så blev det naturvetenskapsprogrammet. Josefine gillar också ämnena på NA. - Det är spännande med kemi och biologi. De gör mig nyfiken, säger Josefine. Fatema och Josefine tycker att de har utvecklats mycket sedan de började på gymnasiet. - Jag har lärt mig att tänka annorlunda och bättre, säger Fatema. - Ibland är det svårt, men lärarna har alltid bra genomgångar som gör att man förstår, säger Josefine. Lärarna vill verkligen att vi ska lyckas. - Ja, lärarna vill verkligen att vi ska lyckas. Och de är alltid trevliga och snälla, säger Fatema. Fatema och Josefine gillar också hela skolmiljön. - Här är lugnt och behagligt, och man får verkligen ro att plugga. Det är liksom avstressande att gå till skolan, säger Josefine. Josefine tycker att man ska lita på sig själv när man ska välja till gymnasiet. - Gå din egen väg. Du kommer hitta nya kompisar, säger hon. Fatema håller med. - Mina kompisar försökte locka mig till ett annat program, men jag läste på lite och valde natur, säger Fatema. Fatema tycker att man ska sätta upp något litet mål för framtiden för att välja rätt. Men håller med Josefine som säger: - Man ska inte sätta så stor press på sig själv. Det mesta går att lösa efter hand. Felicia, Michelle och Elin, VO13B. Felicia, Michelle och Elin går i trean på vård- och omsorgsprogrammet. - För mig är VO jättebra. Det känns rätt säkert att man har jobb efteråt ifall man inte vill plugga vidare direkt, säger Michelle. De andra håller med. - Jag valde VO eftersom jag vet att jag vill jobba med att hjälpa andra, säger Felicia. Elin visste att hon ville jobba inom sjukvården. Sannarp tillhör Vårdoch omsorgscollage och den höga kvalitén på utbildningen gjorde att det blev Sannarp - Sannarp har det bästa ryktet och har den populäraste vårdutbildningen, därför ville jag också gå här, säger Elin. Alla tre är mycket nöjda med sin utbildning och skola. Här är helt enkelt en trevlig atmosfär. - På Sannarp är det öppet och man känner en gemenskap, säger Elin. - Här är helt enkelt en trevlig atmosfär, säger Michelle. Råden de ger till dig som ska välja är att tänka själv. - Välj inte SA bara för att alla andra gör det, säger Elin. De inser att det är lätt att göra som kompisarna gör. Men de själva kände inte någon i klassen när de började. - Välj det du själv tycker om, fastän det kanske känns lite läskigt i början, säger Michelle. - Man kommer in i klassen lätt, säger Elin.

4 NIU Johan och Emil, SB13A, NIU-fotboll Johan och Emil går i trean på samhällvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning. De går också Nationell Idrottsutbildning, NIU, med fotboll. - Mitt fotbollsintresse gjorde att jag kollade möjligheterna att kombinera fotboll och skola. Då blev Sannarp ett självklart val, säger Johan. På Sannarp kan man välja vilket program som helst med sin idrottsprofil, utom IB. Att det blev samhäll-beteende för Johan och Emil beror på att de vill ha många dörrar öppna. - När jag gick i nian visste jag inte vad Sannarp var ett självklart val. SABET jag ville med framtiden och ville därför ha en bred utbildning, säger Johan. Johan och Emil tycker att fotbollsträningen de får i skolan är ett bra komplement till träningen i den egna klubben. - Tränarna här ser till att man får en individuell utveckling, säger Emil. Tack vare det individuella upplägget tycker de att de har utvecklats mycket som spelare. - På klubbträningen är det fokus på laget, men här är det fokus på jaget, säger Emil. - Vi har ofta individuella samtal med tränarna och diskuterar vad just jag ska jobba vidare med, säger Johan. - Tränarna är glada, positiva och pushande, säger Emil. De gillar också att det inte bara är fotboll utan även annat, som till ex- empel skadeförebyggande träning och rörlighet. - Det finns en tanke med allt som tränarna gör här, säger Johan. Vad de vill säga till dig som ska börja gymnasiet är att det kommer att vara pirrigt och nervöst. - Det är så det ska vara. Så är det för alla!, säger Johan. - Men man kommer snabbt in i det. Vi trivs riktigt bra här, säger Emil, så bra att vi faktiskt inte ens vill sluta. Vi vill faktiskt inte ens sluta.

5 Ekonomi EK Inriktningar: Fritid och hälsa Pedagogiskt arbete För dig som vill jobba med barns utveckling och är intresserad av ledarskap. Du får också praktik under skoltiden. För dig som är nyfiken på entreprenörskap och företagande. För dig som vill jobba med människor, ha praktik under skoltiden och få möjlighet till jobb direkt efter skolan. Vård- och omsorg VO Barn- och fritid BF SANNARPS- GYMNASIET Samhällsvetenskap SASA, SABET, SAMED Inriktningar: Samhällsvetenskap Beteende Medier, information och kommunikation För dig som vill ha goda förkunskaper när du sedan ska studera vidare. Samhällsvetenskapinriktningen kan du kombinera med profilen Sannarp Europa. Inriktningar: Naturvetenskap Naturvetenskap och samhälle NYHET: ESTET-MUSIK För dig som gillar de naturvetenskapliga ämnena och vill ha en bred utbildning. Naturvetenskap kan du kombinera med profilen Sannarp Europa. Naturvetenskap NANA, NASA GySÄR HVO, IP Gymnasiesärskolan ger dig förberedelser för vuxenlivet. Här växer du som människa. HVO Hälsa, vård och omsorg Indviduella Programmet International Baccalaureate IB IB är en internationell utbildning. För dig som vill läsa på engelska och ge dig själv möjlighet till vidare studier var som helst i världen. PROFIL: Idrott Med idrottsprofil får du din idrott på schemat. Antingen genom NIU, med handboll, fotboll eller simning, eller med idrottsprofil i fotboll, handboll, simning eller Crosstraining. Med Crosstraining kan du utöva vilken idrott som helst. Idrottsprofilen och NIU kan du kombinera med samtliga program på Sannarp (utom IB). Med profilen Sannarp Europa läser du en termin av din gymnasietid på Svenska skolan i Madrid, Paris eller London. Sannarp Europa kan du kombinera med samhällsvetenskapsprogrammet (samhällsinriktningen) eller naturvetenskapsprogrammet. PROFIL: Sannarp Europa

6 PROFIL: Sannarp Europa Hannah NA13A, Olivia SEU13 och Michelle NA13A, Sannarp Europa Att ta steget ut i världen med profilen Sannarp Europa är inget Hannah, Olivia och Michelle någonsin kommer att ångra. När de beskriver hur mycket vistelsen i Madrid har betytt saknas nästan ord. - Jag växte jättemycket som person, säger Michelle. - Alltså jättejättejättemycket, förtydligar hon. På Sannarp Europa läser man höstterminen i tvåan på Svenska skolan i antingen London, Paris eller Madrid. Självklart är det viktigt att de har lärt sig språket, men den personliga utvecklingen betyder mest för Hannah, Olivia och Michelle. - Jag har lärt mig att planera och ta SASA ansvar på ett sätt som man inte kan lära sig hemma, säger Hannah. Inte minst har de lärt sig att hålla i pengarna. - I Madrid kunde vi inte förlita oss på att familjen hemma i Sverige skulle lösa saker åt oss. Vi fick ta hand om oss själva, säger Olivia. I Madrid bodde de i värdfamiljer, som självklart hjälpte till ifall det behövdes. Men det var kompisarna man vände sig till. - Helt enkelt för att man känner dem bättre, säger Olivia. Men ingen av dem kände varandra Vi har för alltid ett speciellt band mellan oss. NA innan de började gymnasiet. Nu är de riktigt nära vänner. - Vi har upplevt så mycket tillsammans och har för alltid ett speciellt band mellan oss, säger Michelle. Profilen Sannarp Europa kan man välja om man går samhällvetenskapsprogrammet, som Olivia, eller naturvetenskapsprogrammet, som Hannah och Michelle. Programmen valde de eftersom det ger valmöjligheter efter gymnasiet. - Jag vill kunna välja vad som helst efter gymnasiet, säger Hannah. Varför det blev Sannarp beror delvis på att det ger möjlighet att åka utomlands, men också på att det är en fin skola. - Vi har fina lokaler, bra gemenskap och lärare som verkligen är intresserade av att vi ska lära oss, säger Hannah. - Ja, alla lärare är öppna, engagerade och trevliga, säger Michelle. - Jag gillar Sannarp också för att det är en stor skola. Jag lär känna många nya människor, säger Olivia. Rådet de ger till dig som ska välja är att utgå från vilka ämnen du tycker om och att vara självständig. - Jag gillar naturämnena, så därför ville jag gå natur, säger Michelle. - Det låter klychigt, men man ska inte välja utifrån vad kompisarna väljer. Jag kände ingen i klassen när jag började, men nu är vi jättenära, riktigt tighta, säger Hannah.

7 EK Martin och Dennis, EK16B Det var intresset för företagande som gjorde att Martin och Dennis valde ekonomiprogrammet. - Men jag ville också gå ett brett program där man inte behöver plugga så mycket, säger Dennis. - Ja, det är ganska lätt och ganska likt nian, säger Martin. Zara tycker däremot inte alls det är likt högstadiet. - På ekonomiprogrammet kommer vi in på helt nya områden. Men eftersom det är så intressant blir det inte jobbigt, bara kul. Edvin och Zara tycker också att man får mycket hjälp av lärarna, så att Edvin och Zara, EK16A även om man har lite svårare för vissa ämnen går det bra ändå. Zara valde ekonomiprogrammet eftersom ekonomi är ett område hon skulle vilja jobba inom som vuxen. - Det är spännande att läsa ämnen som juridik och företagsekonomi, säger Zara. Martin, Dennis, Edvin och Zara gillar också själva skolan. - Det finns många ställen att vara på och det är fräscht överallt, säger Dennis. - Det är en bra skola. En bra känsla, säger Martin. Som många andra poängterar de att det är viktigt att inte göra som kompisarna gör när man söker till gymnasiet. - Tänk på dig själv och läs på om olika program, säger Zara. Martin tycker att man inte ska ställa så höga krav på sig själv att man måste välja något svårt. - Man ska vara intresserad av ekonomi om man ska välja det. Inte annars.

8 IB SABET Erik, Greta, Lina, Cedric och Colin, DP13 - Det var SYV på min skola som tyckte IB-programmet skulle passa mig, säger Greta. - Va?! SYV på min skola visste inte ens vad IB var. Det fick jag berätta för honom, säger Cedric. Det är så det kan vara med IB, välkänt för några och okänt för andra. Men en sak är säker, i världen är IB-programmet välkänt och betraktat som en utbildning med mycket hög kvalitet. Att kunna plugga vad som helst, och var som helst, efter gymnasiet var något som lockade när Erik, Greta, Lina, Cedric och Colin valde utbildning. De tycker att de får ett stort försprång genom att de läser sina ämnen på engelska. - CAS är också bra, säger Greta. Ämnet CAS innebär att man får möjlighet till kreativitet, sportaktiviteter och att hjälpa andra inom delen service. IB finns på flera ställen i Sverige. Lina är inte från Halmstad. Hon valde Sannarp för att det är en trivsam skola. - Det är en fin skola som har bra mat. Hela skolan har en bra gemenskap, säger Lina. - Det är välstädat och trevlig atmosfär. Det är också lätt att ta sig hit med kommunikationer, säger Cedric som också reser hit. - Jag hade valt Sannarp även om jag hade gått ett annat program. Många jag känner har gått här och alla har tyckt det varit bra, säger Greta. Kelly, SB13C - Jag vill jobba med människor i framtiden, säger Kelly. Kelly går i trean på samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning och tycker att livet på gymnasiet har varit både upp och ner. Först gick Kelly hotell- och turismprogrammet, men bytte till Sannarp. Efter någon vecka ångrade hon dock sitt byte. - Jag är nog egentligen mer praktiskt lagd, säger Kelly. Men när hon väl fick möjlighet att byta tillbaka ville hon det inte längre. - Jag bestämde mig för att gå kvar på Sannarp och det har jag inte ångrat! Kelly insåg att hon ville ha en bred utbildning med många möjligheter efter gymnasiet. - Ibland har det varit tufft, men det är absolut värt det, säger Kelly. Hon valde Sannarp för att det är en skola som får många Man får verkligen den hjälp man behöver. rekommendationer. - Lärarna är verkligen tillmötesgående och man får verkligen den hjälp man behöver. Sannarp är en stor skola, något som gjorde Kelly tveksam till en början. - Egentligen gillar jag inte mycket folk, men på Sannarp går det ändå bra. Det är bra sammanhållning och det känns tryggt. Till dig som ska välja till gymnasiet tipsar Kelly om att försöka tänka litegrann på vad man vill göra efteråt, även om det är svårt att veta. Men i varje fall tänka på vad man är intresserad av. - Vill du jobba med människor är samhäll-beteende jättebra.

9 SANNARPSGYMNASIET Kontakt: BF Barn- och fritidsprogrammet Kajsa Rane, EK Ekonomiprogrammet Helena Andreasson, IB International Baccalaureate Lotta Hydén, NA Naturvetenskapsprogrammet Annette Alvå, SABET Samhällsvetenskap - Beteende Philip Zivkovic, philip.zivkovic@halmstad.se SASA Samhällsvetenskap - Samhälle Ulf Wallerman, ulf.wallerman@halmstad.se VO Vård och omsorgsprogrammet Ann Rydehed, ann.rydehed@halmstad.se HVO Hälsa, vård och omsorg Maria Richthoff, maria.richthoff@halmstad.se Gymnasiesärskolan Liselott Fornell, lotta.fornell@halmstad.se Inriktning medier, information och kommunikation. Thomas Fagenheim, thomas.fagenheim@halmstad.se Lina Jarälv, lina.jaralv@halmstad.se NIU och idrottsprofil Fotboll: Henrik Carlsson, henrik.carlsson@halmstad.se Handboll: Thomas Sivertsson, thomas.sivertsson@halmstad.se Simning: Cecilia Hågemark, cecilia.hagemark@halmstad.se Crosstraining: Peter Bengtsson, peter.b.bengtsson@halmstad.se Sannarp Europa - Europaprofil NA Magnus Österlin, magnus.osterlin@halmstad.se SA Mimmi Augustin, mimmi.augustin@halmstad.se Mer information på: halmstad.se/sannarpsgymnasiet facebook.com/sannarp sannarp.nu VÄLKOMMEN TILL OSS!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! BF VO Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra,

Läs mer

Guide till ditt gymnasieval

Guide till ditt gymnasieval SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! Sannarpsgymnasiet Tillsammans skapar vi utbildning på riktigt På Sannarpsgymnasiet finns flera olika

Läs mer

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Inriktningar - fritid och hälsa samt pedagogiskt arbete Ekonomiprogrammet Inriktningar - ekonomi samt juridik IB-programmet - International

Läs mer

HALMSTADS IDROTTSGYMNASIUM SANNARPSGYMNASIET

HALMSTADS IDROTTSGYMNASIUM SANNARPSGYMNASIET HALMSTADS IDROTTSGYMNASIUM SANNARPSGYMNASIET IDROTTSUTBILDNING PÅ SANNARPSGYMNASIET Hos oss kan du kombinera något av våra gymnasieprogram med din idrott. Antingen väljer du NIU eller vår idrottsprofil.

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

Gymnasieorganisationen 2016/2017

Gymnasieorganisationen 2016/2017 1(8) Tjänsteskrivelse 2015-08-06 Diarienummer: UAN 2015/0201 Version: 1.1 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Jörgen Krantz, Cecilia Hågemark E-post: jorgen.krantz@halmstad.se, cecilia.hagemark@halmstad.se

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2014 Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnas för ansökan Februari April 15 februari sista dag för webbansökan 17 februari

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2015/2016

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2015/2016 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2015/2016 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnar för ansökan Februari 15 februari-sista dag för webbansökan 16 februari-sista

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

Välkommen till SjölinsKungsholmen!

Välkommen till SjölinsKungsholmen! KUNGSHOLMEN Välkommen till SjölinsKungsholmen! VAR MED OSS FRÅN BÖRJAN! Från höstterminen 2017 finns Sjölins Ekonomiska på Kungsholmen i Stockholm. Adressen blir Sysslomansgatan 18, ett stenkast från kommunikationerna

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

HALMSTADS IDROTTSGYMNASIUM SANNARPSGYMNASIET

HALMSTADS IDROTTSGYMNASIUM SANNARPSGYMNASIET HALMSTADS IDROTTSGYMNASIUM SANNARPSGYMNASIET IDROTTSUTBILDNING PÅ SANNARPSGYMNASIET Hos oss kan du kombinera något av våra gymnasieprogram med din idrott. Antingen väljer du NIU eller vår idrottsprofil.

Läs mer

Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet!

Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Namn: Tyra Borell Klass: BF1 Varför valde du att läsa Barn- & Fritidsprogrammet? För att jag tycker det är roligt att jobba/vara med människor. Framförallt barn.

Läs mer

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2015-2016 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. 14 Antal heltidstjänster per

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst Planera ditt

Läs mer

GY-info åk 9. Marcus Ahltun. Studie- och yrkesvägledare

GY-info åk 9. Marcus Ahltun. Studie- och yrkesvägledare GY-info åk 9 Marcus Ahltun Studie- och yrkesvägledare marcus.ahltun@ 019-21 11 13 076-551 46 09 Vad Örebro kommun erbjuder GY-info klasserna Gymnasiemässan Arbetsmarknadskunskap Vägledningssamtal Öppet

Läs mer

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Östra skolområdet Vilka bitar är viktiga inför årskurs 9? 1 Studie och yrkes vägledning, SYV Vägen

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

Ditt kristna alternativ

Ditt kristna alternativ Ditt kristna alternativ Ett kristet gymnasium där du utvecklar ditt ansvarstagande och får ett internationellt perspektiv. REKTOR HAR ORDET HEJ, JAG HETER Helena Virsén och är rektor för Ansgargymnasiet.

Läs mer

Gymnasieinformation 2013

Gymnasieinformation 2013 Gymnasieinformation 2013 SYV-Kalendarium HT-2012 Kommunala gymnasieskolor - presentation i aulan (september) SYV - gymnasieinformation klassvis (september) PRAO vecka 40 Enskilda vägledningssamtal inbokade

Läs mer

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Dagens innehåll Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Hur många av er jobbar med det ni pluggade på gymnasiet?

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Högskola/universitetsutbildning

Läs mer

Vem är jag? Fredrika Svensson. Kommer ifrån Vellinge (Skåne) 24 år. Utbildad barnskötare, tennistränare och studie- och yrkesvägledare

Vem är jag? Fredrika Svensson. Kommer ifrån Vellinge (Skåne) 24 år. Utbildad barnskötare, tennistränare och studie- och yrkesvägledare GYMNASIEINFORMATION Vem är jag? Fredrika Svensson Kommer ifrån Vellinge (Skåne) 24 år Utbildad barnskötare, tennistränare och studie- och yrkesvägledare Arbetar på Fagrabäck samt NOT på Teknikum Samtal

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld.

En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. Nyköpings gymnasium En lysande framtid. Både för dig och din omvärld. En gymnasieskola ska ge de bästa möjligheterna för att skapa en bättre framtid för dig som enskild elev, men också för samhället i

Läs mer

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium För dig som vill arbeta med människor På Barn- och fritidsprogrammet får du som elev vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor, fördelat på tre år. Din första APL börjar redan

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer?

Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? @ungdomsb Vad tror du kommer att avgöra vilket gymnasieprogram du väljer? Intresse för ämnesinriktningen Att det ger många valmöjligheter efter gymnasiet Att det ger kunskaper jag tror jag behöver i framtiden

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

#Reflektionsmaterial #pluggavidare

#Reflektionsmaterial #pluggavidare #Reflektionsmaterial #pluggavidare Vi vill skapa en positiv attityd till studier #pluggavidare är ett initiativ för att uppmuntra ungdomar att studera på en högre nivå. Vi har en vision om att fler ungdomar

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2018/2019

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2018/2019 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-27 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2017-10-19 Studievägsutbudet i gymnasieskolan

Läs mer

2. VÄGEN TILL GYMNASIET

2. VÄGEN TILL GYMNASIET GYMNASIEVALET 2019 M A R I E H A L V A R S S O N S T U D I E - O C H Y R K E S V Ä G L E D A R E S Y V @ M A R G A R E T H A S K O L A N. S E 018 7 2 7 1 3 6 7 2. VÄGEN TILL GYMNASIET Gymnasiekatalogen

Läs mer

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter har

Läs mer

Gymnasieinformation 2012

Gymnasieinformation 2012 Gymnasieinformation 2012 Vad/vilka påverkar elevens val? Vänner Föräldrar Syskon Könsroller Bostadsort Vart utbildningen finns Studievägledare Betyg Arbetsmarknad Intressen Förutsättningar Lärare Massmedia

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

Till dig som har en tonåring som ska välja till gymnasiet.

Till dig som har en tonåring som ska välja till gymnasiet. Till dig som har en tonåring som ska välja till gymnasiet. Innehåll Ord på vägen... Har din tonåring inte bestämt sig ännu? Att göra sitt gymnasieval innebär för de flesta en mängd funderingar än hit och

Läs mer

Barn och fritid/ Industritekniska/ Naturvetenskap/ Samhällsvetenskap/ Ekonomi/ Introduktion/ Gymnasiesärskola/

Barn och fritid/ Industritekniska/ Naturvetenskap/ Samhällsvetenskap/ Ekonomi/ Introduktion/ Gymnasiesärskola/ Barn och fritid/ Industritekniska/ Naturvetenskap/ Samhällsvetenskap/ Ekonomi/ Introduktion/ Gymnasiesärskola/ 2018/2019 Riktigt bra utbildning med idrott i fokus! Är idrott din grej? Perfekt, då är Filbornaskolan

Läs mer

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program.

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program. Gymnasieinformation Gymnasieskolan GY11: Programmen är uppdelade på 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande program. På yrkesprogrammen utbildar man sig mot ett yrke eller yrkesområde. På de högskoleförberedande

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Betyg, meritvärde och urval Lägg

Läs mer

Program på Aspero Idrottsgymnasium

Program på Aspero Idrottsgymnasium ASPERO Program på Aspero Idrottsgymnasium Idrotten Alla elever på Aspero har idrott som individuellt val. Idrotten genomför vi som grenspecifik teknisk/taktisk träning, fysträning och idrottsteori. Vi

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning

Gymnasieinformation. Studie- och yrkesvägledning Gymnasieinformation Studie- och yrkesvägledning Det svenska skolsystemet Illustration: Skolverket Vad påverkar ett val? Föräldrar Vänner Intresse Betyg Trender Kunskap om alternativ Kort- eller långsiktigt

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Högskola/universitetsutbildning

Läs mer

Gymnasievalet. Studie- och yrkesvägledare

Gymnasievalet. Studie- och yrkesvägledare Gymnasievalet Studie och yrkesvägledare Linda Bengter Lektionens upplägg 2 Film om gymnasievalet Ytterligare information som är viktig Film om gymnasievalet https://www.youtube.com/watch?v=gy75bszlpu&index=2

Läs mer

Gymnasieorganisationen 2016/2017

Gymnasieorganisationen 2016/2017 1(9) Tjänsteskrivelse 2015-06-01 Diarienummer: UAN 2015/0201 Version: 1.0 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Jörgen Krantz, Cecilia Hågemark E-post: jorgen.krantz@halmstad.se, cecilia.hagemark@halmstad.se

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Sökande till gymnasieskolan En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli

Sökande till gymnasieskolan En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli Enheten för gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Sökande till gymnasieskolan 2015 - En jämförelse mellan ansökningar i februari och juli s officiella statistik över vilka gymnasieprogram ungdomar har

Läs mer

Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013

Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013 Valet till Gymnasieskolan - en ny gymnasieskola från och med hösten 2011 Föräldramöte 15 oktober 2013 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav Sista ansökningsdag i

Läs mer

Öppnar för gränslösa

Öppnar för gränslösa SÖDERPORTGYMNASIET Öppnar för gränslösa möjligheter Vi erbjuder: Samhällsvetenskapsprogrammet Ekonomiprogrammet Handels- och administrationsprogrammet LÄS MER PÅ KRISTIANSTAD.SE/SODERPORTGYMNASIET polis,

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS

EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS EN VERKSAMHET TVÅ KOMMUNER TRE HUS Birger Nils Magnus Program i Trollhättan och Vänersborg EKONOMIPROGRAMMET ESTETISKA PROGRAMMET (Mu) NATURVETENSKAPSPROGRAMMET SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET TEKNIKPROGRAMMET

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

Preliminära kunskapsresultat i kommunala gymnasie- och gymnasiesärskolan juni 2018

Preliminära kunskapsresultat i kommunala gymnasie- och gymnasiesärskolan juni 2018 Preliminära kunskapsresultat i kommunala gymnasie- och gymnasiesärskolan juni 2018 Genomsnittlig betygspoäng för elever med examen/studiebevis - Nationella program 15,0 14,8 14,6 14,4 14,2 14,0 13,8 14,0

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VÅR FÖRÄLDRAINFORMATION 2018!

VÄLKOMMEN TILL VÅR FÖRÄLDRAINFORMATION 2018! VÄLKOMMEN TILL VÅR FÖRÄLDRAINFORMATION 2018! HEJ! VÅR VISION: EN DRÖMFABRIK DÄR ALLA VÄXER OCH KÄNNER FRAMTIDSLUST SNABBFAKTA OM KUNSKAPSFÖRBUNDET: Bildades 2013 av Trollhättans stad och Vänersborgs kommun

Läs mer

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens. Valet till gymnasiet Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.se Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2014/2015 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 13-423/6780 Sida 1 (10) 2013-10-11 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2013-10-24 Studievägsutbudet

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015 Välkommen till information inför gymnasievalet 2015 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-10-09 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2014-10-23 Studievägsutbudet i gymnasieskolan

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2017/2018

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2017/2018 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Sida 1 (6) 2016-09-05 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2016-09-22 Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktningar Hotell och konferens Turism och resor Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

eskilstuna.se/gymnasieval

eskilstuna.se/gymnasieval eskilstuna.se/gymnasieval gymnasiet Här lever Rekarneandan Framgången kallar vi den stora cafeteria och mötesplats som utgör kärnan på Rekarne gymnasiet. Hit bär alla vägar och här möts elever och personal

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-06-01 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA?

HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? HUR GÖR DU FÖR ATT VÄLJA? Lär dig tekniken att göra ett skickligt val Start 09.30 DU MÅSTE LÄRA DIG VÄLJA UTÅT FRAMÅT INÅT UTÅT UTÅT MÄSSAN UTÅT MÄSSAN KOLLA UTÅT MÄSSAN KOLLA STRUKTUR Fritid och

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 SYV arbetet på skolan hösten 2012: Gymnasieinformation och workshop 2 lektionstimmar åk.9 v.42-45 Föräldramöte

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll VÄLKOMMEN till Gymnasieinformationen 24 november Frejaskolan Julia Kjäll Viktigt att veta 18 nationella program (totalt 60 inriktningar) + Introduktionsprogram (5 program) + Särskilda varianter Ämnen och

Läs mer

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Programkatalog Uddevalla 2019 Öppet hus Torsdag 22 november UDDEVALLA GYMNASIEUTBILDNING 2019 NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör skillnad för världen redan

Läs mer

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Christine Kastner Johnson 2019-03-28 UBN-2019-2814 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 Förslag till beslut

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020. Kattegattgymnasiet BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Peder Skrivares skola BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Falkenbergs gymnasieskola BA BAHUS Bygg-

Läs mer

VÄLKOMNA PÅ INFORMATION OM GYMNASIEVALET 2017/2018 STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE MALIN JACOBSSON TEAM NORDVÄST

VÄLKOMNA PÅ INFORMATION OM GYMNASIEVALET 2017/2018 STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE MALIN JACOBSSON TEAM NORDVÄST VÄLKOMNA PÅ INFORMATION OM GYMNASIEVALET 2017/2018 STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE MALIN JACOBSSON TEAM NORDVÄST VÄGLEDNINGSPROCESSEN Val och beslut Genomförande SJÄLVKÄNNEDOM Vem är jag? Vad vill jag? Vad

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Erik Ojala Datum 2018-03-27 Diarienummer UBN-2018-1884 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

Gymnasievalet 2017 Tremedia 2015

Gymnasievalet 2017 Tremedia 2015 Gymnasievalet 2017 2015 Studie och yrkesvägledare Alicja Sjölund Studie och yrkesvägledare Måndag, Tisdag, Torsdag, Fredag Tfn. 0850822707 Alicja.sjolund@stockholm.se Gymnasieskolan 18 nationella program

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

NIU elitidrottsgymnasi

NIU elitidrottsgymnasi NIU elitidrottsgymnasi um NIU idrottsgymnasium Alströmergymnasiet erbjuder Nationell Idrottsutbildning, NIU i gymnastik, handboll och fotboll. Utbildningen är certifierad av respektive specialförbund.

Läs mer

Gymnasieutbildning. Alla ungdomar i Sverige som har avslutat grundskolan har rätt till en treårig gymnasieutbildning.

Gymnasieutbildning. Alla ungdomar i Sverige som har avslutat grundskolan har rätt till en treårig gymnasieutbildning. Gymnasieval Gymnasieutbildning Alla ungdomar i Sverige som har avslutat grundskolan har rätt till en treårig gymnasieutbildning. Till gymnasieutbildningen räknas gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Gymnasieskolan

Läs mer

Välkomna till. Hösten 2013

Välkomna till. Hösten 2013 Välkomna till Hösten 2013 Här är jag Mål = Drömyrket! Hit ska jag Syv-schema Början av oktober Mitten av oktober Mitten av oktober V45, 7 november gymnasieinfo och broschyr föräldrainformation påbörjar

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-03-29 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig skola där alla är trevliga mot varandra och det är en positiv

Läs mer