Manual ipad och Netpublicator

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual ipad och Netpublicator"

Transkript

1 Manual ipad och Netpublicator

2 1 För att komma igång Utseende SIM-kort och ipad Sätta igång Starta pekplattan Lås upp SIM Installation Språk Land Platstjänster Wifi trådlöst nätverk Nytt konto eller återskapa konto Skapa ett Apple-ID Apple-ID Födelsedag Namn E-postadress Lösenord Säkerhetsfråga E-postnyheter Villkor icloud Diagnos Ställ in e-post ICloud-Nyckelring Registrering Verifiera ditt Apple-id Klart Om du glömmer lösenordet till Apple-ID Säkerhetskopiera Säkerhetskopiera via icloud Återskapa ipad Lägg till en Mölndals stad e-postadress Netpublicator Docs Hämta appen Netpublicator Docs från App Store Uppgradera appar Byt ett lösenord till appen Netpublicator Docs Logga in i Netpublicator Hur du använder Netpublicator Inställning för pushnotiser Ansluta till stadens trådlösa nät Lösenkod på ipad Avaktivera nätverk utomlands Bytt lösenord och kan inte läsa nya mejl på din ipad Ta bort en mejlprofil Återställ ipaden till fabriksinställningar

3 8.5 Netpublicator Docs Övrig support gällande din ipad Reparation av ipad Vanliga frågor och svar Hur går jag tillväga om jag behöver support i hanteringen av ipaden? Jag har inget SIM-kort till min ipad. Hur gör jag? Om en förtroendevald avslutar sitt uppdrag, vad händer med ipaden? Om olyckan är framme och min ipad behöver repareras, vad gör jag? Jag har glömt min lösenkod. Nu är ipaden låst och jag kan inte öppna upp den. Hur gör jag? Om jag har glömt mitt lösenord till molndal.se mailen?

4 Tips!! För att lära dig mer om din ipad finns den officiella användarmanualen tillgänglig på Apples hemsida. 1 För att komma igång 1.1 Utseende 4 Nedan ser du hur en ipad ser ut, med de olika knapparna och funktionerna på utsidan. 1.2 SIM-kort och ipad Om du har ett 3G-kort i pekplattan, kan du sätta i ett mikro-sim-kort som har ett eget abonnemang med en viss månadskostnad. Gör så här: Öppna luckan till SIM-kortet, använd dig av verktyget som följer med i kartongen, tryck verktyget rakt in i det lilla hålet på kanten på långsidan av plattan, det lilla locket ska då skjutas ut och lägg sedan in mikro-sim-kortet i hållaren och stäng luckan.

5 5 2 Sätta igång Innan du kan börja använda din ipad måste du gå igenom ett antal steg. 2.1 Starta pekplattan Sätt igång pekplattan genom att klicka på knappen Vila/Väckning. Du finner knappen överst till höger. 2.2 Lås upp SIM Du får meddelandet SIM låst. Klicka på Lås upp. Mata in pinkoden som du finner på baksidan av pappret med SIM-kortet. Fyra siffor. Klicka på OK. 2.3 Installation Dra reglaget med fingret åt höger för att öppna ipaden.

6 6 2.4 Språk Du får upp en meny där du ska välja språk. För att komma längre ner drar du med fingret på listan. Klicka på det språk du väljer. Det kommer då bli en bock vid ditt val. Tryck på den lilla blå pilen längst upp till höger. 2.5 Land Du får nu upp en meny där du ska välja land eller region. Klicka på Sverige. Det kommer då upp en bock efter Sverige. Klicka på blå knapp Nästa längst upp till höger. 2.6 Platstjänster Du måste göra ett val om du vill ha platstjänster aktiverade eller inaktiverade. Platstjänster gör att platsberoende program och webbplatser (som kartor, kamera, Safari och andra program från Apple och tredje part) kan använda information från mobilnät, Wi-Fi och Global Positioning System (GPS) nätverk för att bestämma din ungefärliga plats. Vissa tjänster och funktioner kan beröras om du väljer att inaktivera men det går att ändra ditt val senare. När du gjort ditt val, klicka på pilen uppe i högra hörnet. 2.7 Wifi trådlöst nätverk Därefter ställer du in ett trådlöst nätverk, under förutsättning att du befinner dig i inom ett trådlöst nätverk. I Mölndals stad finns ett nätverk som heter Molndal-Besokare. För att få tillgång till detta måste du befinna dig inom gränserna för det trådlösa nätverket samt ha tillgång till användarnamn och lösenord. Som anställd använder du din vanliga inloggning på datorn. För att ange användarnamn och lösenord använder du tangenterna som visas i nedre delen av din ipad, när du klickar i fältet användarnamn. När du kopplat dig till ett nätverk får nätverket en bock på vänster sida, därefter klickar du på knappen Nästa. Ikonen för trådlöst nätverk tänds när du är ansluten till Wifi. Ikonen finner du högst upp till vänster på skärmen.

7 Om du inte befinner dig inom ett trådlöst nätverkt väljer du Mobilt nätverk och klickar sedan på Nästa Nytt konto eller återskapa konto Har du inte använt din ipad tidigare så väljer du Ställ in som ny ipad (förhandsval). Har du redan använt dig av ipad kan du antingen välja valet Återskapa från din icloud-kopia eller Återskapa från din itunessäkerhetskopia för att återskapa en kopia av ditt konto. När du är klar klickar du på Nästa. 3 Skapa ett Apple-ID 3.1 Apple-ID Är du ny användare så måste du skapa ett Apple-ID för att kunna ladda ner t.ex. appar. Har du redan ett konto kan du självklart använda det. 3.2 Födelsedag Fyll i din födelsedag. Du ändrar genom att föra fingret upp eller ner över År Månad och Dag. När du är klar klickar du på Nästa högst upp till höger. 3.3 Namn Fyll i ditt för- och efternamn. När du klickar i första rutan så visas tangentbordet. När du fyllt i förnamn så klickar du på Efternamn på skärmen. När du är klar klickar du på Nästa.

8 8 3.4 E-postadress För att kunna skapa ett Apple-ID krävs en e-postadress. Det är rekommenderat att använda alternativet Använd nuvarande e-postadress (förifyllt). Fyll i en e-postadress, om du är anställd i Mölndals stad fyller du förslagsvis i din e-post till arbetet. 3.5 Lösenord Det krävs ett starkt lösenord, stor och liten bokstav, samt minst en siffra. Tänk ut något lösenord som är lätt att komma ihåg. Siffror hittar du genom att använda tangenten längst ner till vänster. För att komma tillbaka till bokstäverna använder du samma knapp. Stor bokstav får du genom att använda tangenten med en pil upp, till vänster. Bekräfta lösenordet genom att fylla i det även på den undre raden. Klicka på Nästa. 3.6 Säkerhetsfråga Därefter behöver du ange en säkerhetsfråga ifall du skulle få problem med lösenordet. Du väljer frågan på rullistan. När du valt din fråga så fyller du i svaret på din fråga. Frågan kan bli aktuell framöver om du skulle glömma ditt lösenord. Klicka på Nästa. 3.7 E-postnyheter Nu kan du välja om du önskar hålla dig uppdaterad med bl a nyheter från Apple. Om du önskar detta låter du den vara blå. Om du inte önskar få uppdateringar så drar du reglaget åt vänster och den blir grå. Klicka på Nästa. 3.8 Villkor Du behöver godkänna villkoren för ios, icloud och Game center. Klicka på valet Godkänns i nedre hörnet till höger. Bekräfta igen att du godkänner villkoren. 3.9 icloud Det finns möjlighet att lagra filer, foton osv i en molntjänst vilket gör att du får tillgång till filerna i alla dina enheter som har tillgång till icloud. När du klickar på ditt val så kommer det att markeras med en bock. Klicka på Nästa. Om du väljer att använda icloud får du sedan välja om du vill säkerhetskopiera till icloud.

9 Diagnos Apple vill gärna få uppgifter från din produkt om hur den mår, detta val är dock frivilligt. Gör ditt val och klicka på Nästa Ställ in e-post Här kan du välja att lägga till din molndal.se adress genom att ange det lösenord som du har på din mail. Det kommer då att krävas att du lägger in en lösenkod på din ipad. Du kan välja att hoppa över detta och lägga till e-postkontot senare se avsnitt ICloud-Nyckelring Håller kreditskortinformation som kan synkas mellan olika enheter. Ingenting som man bör aktivera Registrering Nu väljer du att registrera din ipad hos Apple (förhandsval). Om du inte önskar detta så drar du reglaget åt vänster och den blir grå. Klicka på Nästa när du gjort ditt val Verifiera ditt Apple-id Du kan behöva verifiera ditt Apple-id genom att gå till din e-post och öppna ett meddelande ifrån Apple. Genom att klicka på länken i mailet godkänns ditt Apple-id Klart Nu kan du börja använda din ipad. Klicka på kom igång!.

10 Om du glömmer lösenordet till Apple-ID 1. Om du känner till svaren på dina säkerhetsfrågor Gå till appleid.apple.com/se Klicka på hantera ditt Apple-ID och sedan på Har du glömt ditt lösenord. Ange Apple-ID Välj Besvara säkerhetsfrågorna Välj det födelsedatum du angett för ditt Apple-ID Besvara dina säkerhetsfrågor Följ anvisningarna med att bekräfta lösenord och att återställa lösenord 2. Om du har tillgång till den e-post som är kopplad till ditt Apple-ID Gå till appleid.apple.com/se Klicka på hantera ditt Apple-ID och sedan på Har du glömt ditt lösenord. Välj E-postautentisering Apple skickar nu ett meddelande till din e-post. Öppna meddelandet och klicka på återställ Apple-ID lösenord Följ anvisningarna med att bekräfta lösenord och att återställa lösenord 4 Säkerhetskopiera Du kan säkerhetskopiera din ipad automatiskt med hjälp av icloud eller itunes. I denna manual beskrivs endast hur du säkerhetskopierar till icloud. 4.1 Säkerhetskopiera via icloud icloud säkerhetskopierar ipaden dagligen via Wi-Fi när den är ansluten till en strömkälla och är låst. Du hittar information om icloud om du klickar på Inställningar och icloud. Datum och tid för den senaste säkerhetskopieringen hittar du om du sedan klickar dig vidare till Lagring, säkerhetskopiering. Följande information säkerhetskopieras via icloud: - Inköpt musik, TV-program, program och böcker - Bilder och videor i kamerarullen - ipad-inställningar - Programdata - Hemskärmen och programorganisering - Meddelanden För att kunna säkerhetskopiera till icloud måste funktionen vara aktiverad. Vanligtvis har du gjort detta när du ställde in din ipad. Om funktionen inte är aktiverad gör du det enkelt på sidan för Lagring, säkerhetskopiering. Du kan själv se om den är aktiverad.

11 18 För att säkerhetskopiera klickar du på Säkerhetskopiera nu. Observera att du måste vara ansluten till Wi-Fi. 4.2 Återskapa ipad Använd icloud eller itunes om du vill återskapa ipad från en säkerhetskopia. I denna manual beskrivs endast hur du återställer genom att använda icloud. Börja med att återställa din ipad så att alla inställningar och all information raderas. Information om hur du återställer din ipad finner du i avsnittet Återställ ipaden till fabriksinställningar. Observera att återställa innebär att all information raderas från din ipad. För att återskapa din ipad måste du först ha gjort en säkerhetskopia, se avsnittet Säkerhetskopiera via icloud. När du återställt din ipad, logga in på icloud och välj Återskapa från en säkerhetskopia i inställningsassistenten. 5 Lägg till en Mölndals stad e-postadress Klicka på inställningar Klicka på E-post, kontakter och kalendrar Klicka på valet Lägg till konto och sedan Microsoft Exchange. Fyll i din e-postadress och lösenord. Klicka på knappen Nästa.

12 19 Skriv in uppgifter om server, domän, användarnamn och lösenord och klicka på nästa. Innan alla inställningar är klara får du välja vilka funktioner du vill koppla till din ipad. För att inaktivera någon funktion drar du i reglaget åt vänster. Klicka på knappen Spara och nu är konfigurationen klar. Observera! Om du väljer att lägga in din Mölndals stad e-postadress i din ipad är det viktigt att du lägger in en lösenkod på din ipad.

13 6 Netpublicator Docs I Mölndals stad används appen Netpublicator Docs för att distribuera och läsa handlingar. För att kunna använda Netpublicator på din ipad måste du först ladda ner appen Hämta appen Netpublicator Docs från App Store Appen laddar du ner till din ipad via App Store. Klicka på ikonen App Store som du finner i din ipad. I App Store kan du välja att lista apparna i olika kategorier, exempelvis Topplistor. I sökrutan (uppe till höger) med ett litet förstoringsglas, skriver du in följande text: Netpublicator Docs. Resultatet visas i listan ipad-appar. Välj Netpublicator docs. Klicka på Öppna och sedan Installera. Du blir ombedd att ange lösenordet för ditt Apple-ID. Fyll i detta och klicka på OK. Nedladdningen av programmet påbörjas. För att komma tillbaka till hemskärmen klickar du på hemknappen. Om du drar med fingret över hemskärmen, åt vänster, så bläddrar du vidare till nästa sida. Du kan nu se programmet Netpublicator på skärmen.

14 6.2 Uppgradera appar Nya versioner av appar skapas kontinuerligt och detta synliggörs genom att ikonen App Store får en röd siffra i högra hörnet. 21 Då ska appen uppgraderas för att få tillgång till ny funktionalitet. Klicka på ikonen App Store och ikonen Uppdatera längst ner till vänster på sidan i menyraden. Klicka på appen du vill 6.3 Byt ett lösenord till appen Netpublicator Docs När du får ditt konto till Netpublicator tilldelas du ett lösenord. Du ska själv byta ditt lösenord första gången som du loggar in. Klicka på programmet Netpublicator som du finner på din skärm. Programmet öppnas. Till höger finner du Lösenordshjälp. Klicka här.

15 22 Skriv in din e-post adress och klicka på Skapa nytt lösenord. Du har nu fått ett mejl till din brevlåda. Öppna mejlet från din Inkorg. Klicka på länken i mejlet 6.4 Logga in i Netpublicator Klicka på appen Netpublicator i din ipad. Första gången du loggar in ombeds du att ange användarnamn och lösenord. Ange detta och klicka på Logga in. Nu ska du välja en fyrsiffrig pinkod. Det är den du framöver kommer använda när du loggar in i Netpublicator. Tänk på att du inte får använda samma lösenkod som du har för att logga in på din ipad. Du har nu loggat in i Netpublicator.

16 Hur du använder Netpublicator För att få tillgång till Netpublicator måste du blivit inlagd som användare. Om du inte har behörighet tar du kontakt med din systemadministratör (vanligtvis nämndsekreteraren). Börja med att logga in enligt anvisningarna ovan. Om du tidigare loggat in i Netpublicator krävs det vanligtvis att du endast använder den fyrsiffriga pinkod som du valt. När du loggat in ser du de sammanträdesinstanser som du har behörighet till. Klicka på en dokumentmapp för att kunna komma in i instansens möten, här har vi kommunstyrelsen som ett exempel. I mappen ser du de mötesdatum som finns skapade för olika instanser samt eventuella mappar. Klicka på ett datum för att komma åt handlingarna till det aktuella mötesdatumet. Klicka på en handling för att öppna upp och läsa den. När du öppnat en handling kan du bläddra mellan sidorna genom att svepa med fingret över sidan. I nedre högra hörnet kan du öppna en översiktsvy över alla sidor i dokumentet, och gå till en viss sida genom att peka på den.

17 24 Genom att klicka på verktyget uppe till höger kan du lägga till anteckningar, rita linjer eller markera avsnitt. De anteckningar du skrivit i handlingen syns sedan som en liten gul pratbubbla i texten. Peka på den för att läsa anteckningen. Observera! De handlingar du kommer åt i appen ligger i grundläget inte lokalt lagrade på din ipad. Om du vill komma åt en handling för att läsa när du inte har tillgång till nätverk, kan du göra den tillgänglig Offline genom att aktivera offlineläget. Dra knappen åt sidan för att aktivera Offline läge vid valet Tillgänglig offline. Detta val kan du göra för en hel mapp eller för en enstaka handling. För att ta bort ett dokument som lagrats offline på din ipad, dra knappen åt sidan vid valet Tillgänglig offline så raderas dokumentet från din ipad.

18 Inställning för pushnotiser Vill du att det ska skickas ut pushnotiser till din ipad när ett nytt mötesdatum har skapats av administratören så kan du aktivera det på följande sätt. Gå till inställningar /Netpublicator och klicka på Notiser. Se till att Tillåt notiser är aktiverad och välj därefter hur du vill att notiserna ska hanteras.

19 26 7 Ansluta till stadens trådlösa nät Som tjänsteman eller politiker kan du ansluta dig till stadens wifi nät MOLNDAL- BESOKARE. Du använder ditt användarnamn och lösenord för att logga in och ansluta. Gå till inställningar/wifi Klicka på MOLNDAL-BESOKARE Skriv in ditt användarnamn och lösenord Klicka på Logga in

20 27 8 Inställningar 8.1 Lösenkod på ipad För att hindra att obehöriga personer kommer in i din ipad ska alla medarbetare lägga in en lösenkod på sin ipad. 1. Klicka på ikonen Inställningar, därefter väljer du Allmänt i den vänstra menyn. I den högra menyn finner du sedan Lösenkod, klicka här. 2. Klicka på Slå på lösenkod. Ange en fyrsiffrig kod och välj sedan att upprepa samma kod. 3. Du har nu skapat en lösenkod som du måste ange var gång du öppnar upp din ipad. Observera! Du får inte använda samma lösenkod på din ipad som du använder som din fyrsiffriga kod till att logga in på Netpublicator. Det är viktigt att du använder två olika koder. Om du anger fel lösenkod till din ipad avaktiveras den efter sex försök. Du får du ett meddelande ipad har avaktiverats. Om du har synkroniserat din ipad med itunes kan du nollställa lösenkoden genom att återskapa enheten. Anslut din ipad med den dator som du normalt synkroniserar med. Öppna itunes och återställ från en tidigare säkerhetskopia. Om du inte synkroniserat med itunes kan du återställa från säkerhetskopia via icloud. Ett sista alternativ är att sätta enheten i återställningsläge och återskapa den för att radera enheten. 8.2 Avaktivera nätverk utomlands Om du reser utomlands med din ipad måste du avaktivera data-roaming på din ipad för att undvika höga abonnemangskostnader på ditt 3G-kort. Du kan fortfarande använda nätverk via WiFi-uppkoppling. Klicka på ikonen för Inställningar. Välj sedan Mobildata i den vänstra menyn. Välj att avaktivera data-roaming. 8.3 Bytt lösenord och kan inte läsa nya mejl på din ipad Om du har bytt lösenord på din dator måste ditt lösenord på din ipad uppdateras gällande ditt e- postkonto. Detta uppdateras inte automatiskt.

21 Klicka på ikonen Inställningar. Välj valet E-post, kontakter och kalendrar. Till höger väljer du sedan Exchange. Nu visas en dialogruta för att kunna göra konto-inställningar och det är här du ska ändra ditt lösenord i fältet Lösenord. Ändra till samma lösenord som du har ändrat till på datorn. Klicka på Klar-knappen i högra hörnet och klicka på samma knapp en gång till för att spara ditt nya lösenord. Nu ska det fungera att få dina mejl synkade till din ipad igen. 8.4 Ta bort en mejlprofil Vill du ta bort mejlprofilen (exempelvis vid byte av mejladress) gör du på följande sätt: - Klicka på ikonen för Inställningar. - Välj valet E-post, kontakter, kalendrar. - Klicka på valet för Exchange-profilen överst under rubriken Konton. - Klicka på den röda ta bort-ikonen Återställ ipaden till fabriksinställningar Att nollställa en ipad innebär att allt på din ipad raderas, du återställer den som den var från början som ny. Detta görs ifall du ska lämna din ipad vidare och allt innehåll ska tas bort. Klicka på ikonen Inställningar och därefter välj Allmänt. Scrolla nedåt på sidan och längst den hittar du valet Nollställ. Klicka på Radera allt innehåll och inst. Klicka på Radera och Radera ytterligare en gång. Nu är din ipad återställd med fabriksinställningar. 8.6 Netpublicator Docs IT-enheten ger ingen support på Netpublicator. Om du som tjänsteman eller förtroendevald behöver support i Netpublicator kan du skicka in din fråga/felanmälan till nämndsekreteraren. Som nämndsekreterare vänder du dig till den som är systemansvarig för Netpublicator. 8.7 Övrig support gällande din ipad Kontrollera först om du kan lösa ditt problem genom att läsa denna manual. Som tjänsteman vänder du dig till IT-enhetens helpdesk när du behöver support. Som förtroendevald vänder du dig till nämndsekreteraren. 8.8 Reparation av ipad Som tjänsteman vänder du dig till IT-enhetens helpdesk när du behöver hjälp med reperation av din ipad. Som förtroendevald vänder du dig i första hand till nämndsekreteraren.

22 29 9 Vanliga frågor och svar 1. Hur går jag tillväga om jag behöver support i hanteringen av ipaden? Kontrollera först om du kan lösa problemet genom att läsa denna manual. Som tjänsteman tar du sedan kontakt med IT-enheten och som förtroendevald tar du kontakt med nämndsekreteraren. 2. Jag har inget SIM-kort till min ipad. Hur gör jag? Som tjänsteman fyller du i beställningsblanketten som du finner på intranätet. Fyll i det du önskar beställa i rutan Annat. Som förtroendevald vänder du dig till nämndsekreteraren. 3. Om en förtroendevald avslutar sitt uppdrag, vad händer med ipaden? Om en förtroendevald avslutar sitt uppdrag så lämnas ipaden till nämndsekretaren. Glöm inte att återställa ipaden till fabriksinställningar. Se punkt 8.5 Återställ ipaden till fabriksinställningar. Om du inte löser det själv klarar av att återställa ipaden hjälper nämndsekreteraren dig. 4. Om olyckan är framme och min ipad behöver repareras, vad gör jag? Som tjänsteman vänder du dig till IT-enhetens helpdesk när du behöver hjälp med reperation av din ipad. Som förtroendevald vänder du dig i första hand till nämndsekreteraren. 5. Jag har glömt min lösenkod. Nu är ipaden låst och jag kan inte öppna upp den. Hur gör jag? Försök återställa den via itunes på den dator som du vanligtvis synkroniserar med. Om du inte löser detta på egen hand så vänder du som tjänsteman dig till IT-enhetens helpdesk. Som förtroendevald vänder du dig till nämndsekreteraren. 6. Om jag har glömt mitt lösenord till molndal.se mailen? Som tjänsteman eller förtroendevald vänder du dig till it-enhetens helpdesk på telefon

Manual ipad och Netpublicator

Manual ipad och Netpublicator Manual ipad och Netpublicator INNEHÅLLSFÖRTECKNING... Fel! Bokmärket är inte definierat. 1 För att komma igång... 4 1.1 Utseende... 4 1.2 SIM-kort och ipad... 4 2 Sätta igång... 5 2.1 Starta pekplattan...

Läs mer

Manual ipad och Netpublicator

Manual ipad och Netpublicator Manual ipad och Netpublicator 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 FÖR ATT KOMMA IGÅNG ------------------------------------------------------------ 4 1.1 Utseende ------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Digitala nämndhandlingar

Digitala nämndhandlingar 2014-10-13 Kanslienheten Stöd & Process Upplands Väsby kommun Digitala nämndhandlingar Lathund för användare Inledning Sedan 2013 publiceras alla handlingar till kommunfullmäktige och nämnde digitalt.

Läs mer

Utbildning i Meetings

Utbildning i Meetings Digitala handlingar till politiska samanträden VÄLKOMMEN! Elisabeth Jarborn, KLK/kansli Utbildning i Meetings Genomgång av Ipad och appar. Genomgång av Meetings. Kom ihåg att våga prova, plattan går inte

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Snabbguide för iphone / ipad

Snabbguide för iphone / ipad Snabbguide för iphone / ipad Innehållsförteckning Snabbguide för iphone / ipad... 1 Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Säkerhetskod... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 E-post, kalender

Läs mer

Dagens innehåll. 1. Hantering av ipad 2. Montera fodralet 3. Uppstart av ipad 4. Skapa Apple-ID

Dagens innehåll. 1. Hantering av ipad 2. Montera fodralet 3. Uppstart av ipad 4. Skapa Apple-ID Dagens innehåll 1. Hantering av ipad 2. Montera fodralet 3. Uppstart av ipad 4. Skapa Apple-ID Hantering av din ipad Laddning ipaden skall vara fulladdad inför varje skoldag Vid laddning skall ipaden placeras

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Lättlästa instruktioner för ipad ios7

Lättlästa instruktioner för ipad ios7 Lättlästa instruktioner för ipad ios7 I samarbete med: Hösten 2014 Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en ipad med operativsystemet ios7. Ett operativsystem är det viktigaste

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Användarmanual för läsplattor

Användarmanual för läsplattor Användarmanual för läsplattor Allmän information Funktioner i läsplattan Denna information beskriver i korthet vissa allmänna funktioner som finns i din läsplatta. Vilo-/väckningsknappen När du håller

Läs mer

Så här gör du vid kommunens flytt av e-postkonton

Så här gör du vid kommunens flytt av e-postkonton 1 (18) 2013-11-01 Kommunstyrelsens kontor Så här gör du vid kommunens flytt av e-postkonton Kommunen byter till en ny version av e-postsystem i samband med arbetet att uppgradera vår IT-miljö. Samtliga

Läs mer

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto.

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. När det gäller konto och appar på kommunens ipads så gäller ett konto per ipad. Detta innebär att man inte får dela appar mellan verksamhetens ipads.

Läs mer

Detta dokument innehåller instruktioner för hur du ska ställa in din ipad (ios 9) för olika ändamål

Detta dokument innehåller instruktioner för hur du ska ställa in din ipad (ios 9) för olika ändamål Innehållsförteckning Läs detta först... 2 Grundläggande inställningar av ipad... 3 Inställning av epost-inställningar... 10 Skapa ett Apple-ID... 11 Skydda din ipad (rekommendation)... 13 Läs detta först

Läs mer

IT-Supporten. ipad. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp. Hemknapp

IT-Supporten. ipad. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp. Hemknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. ipad Startknapp Hemknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Stäng av Hitta min ipad 5-10 Inbrott/stölder

Läs mer

Vanliga frågor digitala nämndhandlingar

Vanliga frågor digitala nämndhandlingar Vanliga frågor digitala nämndhandlingar 2013-10-25 Kanslienheten Stöd & Process Upplands Väsby kommun Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna kopplade till din läsplatta och applikationen Netpublicator.

Läs mer

MobileIron Uppdaterad

MobileIron Uppdaterad Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Hanterad ipad via MobileIron Uppdaterad 2016-05-23 Hanterad ipad via MobileIron Sida 1 av 14 Innehåll 1. Installation av befintlig ipad... 3 2. Installation av

Läs mer

förtroendevalda i Strömstads kommun

förtroendevalda i Strömstads kommun handbok för ipad förtroendevalda i Strömstads kommun Vilo-/väckningsknappen: När du håller din ipad upprätt ser du en svart knapp längst upp till höger. När du håller den intryckt i ungefär tre sekunder

Läs mer

SNABBGUIDE FÖR IPHONE OCH IPAD FÖR HÖGSKOLANS PERSONAL

SNABBGUIDE FÖR IPHONE OCH IPAD FÖR HÖGSKOLANS PERSONAL SNABBGUIDE FÖR IPHONE OCH IPAD FÖR HÖGSKOLANS PERSONAL 4 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Grundläggande inställningar 2 Första uppstarten Apple-ID Säkerhetskod Appar och App Store icloud Hitta min iphone Uppdateringar

Läs mer

Appen Legimus Användarmanual för Android

Appen Legimus Användarmanual för Android Appen Legimus Användarmanual för Android Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Hitta i appen... 3 Söka och lägga till böcker... 3 Ladda ner en bok... 4 Ladda ner... 4 Läsa böcker... 4 Navigering... 4

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.6

Användarmanual. Meetings 1.6 Användarmanual Meetings 1.6 Revisionsnummer: 2 Dokumentnamn: Meetings by Formpipe 1.6 - Användarmanual ipad Datum: 2014-03-30 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (24) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin 1 of 14 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 3 Registrera enhet i Intune... 4 4 Konfigurera applikationer... 7 4.1 Mail i mobil enhet... 7 4.2 Skype i mobil enhet... 8 4.3

Läs mer

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Ett operativsystem

Läs mer

Användarmanual. Meetings app 1.7

Användarmanual. Meetings app 1.7 Användarmanual Meetings app 1.7 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: Meetings App 1.7 Datum: 2012-12-19 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (27) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 2 FÖRKRAV OCH

Läs mer

ipad och AdobeReader

ipad och AdobeReader ipad och AdobeReader Innehållsförteckning Så använder du din ipad.1-2 Inställningar, SIM-kort, Wi-Fi, lösenkodlås 3 Internet..4 E-post..5 Adobe Reader.6-8 Övrigt om ipad..9 Vilo-/väckningsknapp, av-/påknapp

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

KOM IGÅNG MED DIN IPHONE GUIDE

KOM IGÅNG MED DIN IPHONE GUIDE KOM IGÅNG MED DIN IPHONE GUIDE JSC IT-PARTNER Lerbacksgatan 13 571 38 NÄSSJÖ Tfn: 0380-55 65 00 Support: 0380-55 65 02 Ställ in din iphone Läs om hur du ställer in din Iphone. Först börjar du med att kolla

Läs mer

Installationsguide läsplatta

Installationsguide läsplatta Installationsguide läsplatta 1. Du startar läsplattan genom att hålla in på/av-knappen (power) som sitter längst upp på långsidan på läsplattan. Släcks skärmen så trycker du bara en gång nätt på på/av-knappen

Läs mer

1. Skapande av icloud-kopia Sida Återställning av icloud-kopia Sida Installation av MobileIron Sida 6-8. Hej!

1. Skapande av icloud-kopia Sida Återställning av icloud-kopia Sida Installation av MobileIron Sida 6-8. Hej! Hej! Det här är manualen för att skapa och återställa en icloud-kopia av din telefon, samt hur du installerar applikationen MobileIron. För att allt ska gå så smidigt som möjligt bör du följa manualen

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

FOLKHÄLSAN SYD AB RESURSCENTRET/DATATEKET

FOLKHÄLSAN SYD AB RESURSCENTRET/DATATEKET ipad Användartips FOLKHÄLSAN SYD AB RESURSCENTRET/DATATEKET 09 315 5312 Sammanställning: Johan Palmén I denna guide finns samlat en del information som kan hjälpa till vid ipadanvändning. Guiden är sammansatt

Läs mer

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad Appen Legimus Användarmanual för IPhone och IPad Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Logga in offline... 3 Hitta i appen... 3 Söka efter böcker... 4 Söka i legimus.se... 4 Ladda ner och läs offline...

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Vad är Insyn App? ipad App för läsning av de dokument som finns publicerade i Insyn på www.insynsverige.se. Stöd för anteckningar. Läsning Online och Offline.

Läs mer

Använda Google Apps på din Android-telefon

Använda Google Apps på din Android-telefon Använda Google Apps på din Android-telefon Om du vill använda e-post, kontakter och kalender för Google Apps på din Android-enhet ska du och dina användare göra följande: 1. Öppna skärmen Konton och synkroniseringsinställningar

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

Innehåll Uppgifter ipad utbildning

Innehåll Uppgifter ipad utbildning Datum: 2015-03-09 Innehåll Uppgifter ipad utbildning ipad 1. Knappar 2. Hemskärmen & appar 3. Visa öppnade appar 4. Ordna appar 5. Skapa/ta bort mapp 6. Lägga till en app på ipaden 7. Ta bort en app på

Läs mer

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Ett operativsystem

Läs mer

Handledning - Ipad. En enkel handledning för hur ni kommer igång med din ipad. Ingela Anderstrid 2013-09-05. e-samordnare

Handledning - Ipad. En enkel handledning för hur ni kommer igång med din ipad. Ingela Anderstrid 2013-09-05. e-samordnare Handledning - Ipad En enkel handledning för hur ni kommer igång med din ipad. Ingela Anderstrid e-samordnare Hörby kommun 242 80 Hörby Besöksadress: Ringsjövägen 4 Tel: 0415-37 80 00 Fax: 0415-134 77 kommunen@horby.se

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad 1 av 13 v. 1.7 Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad Innehåll Att använda appen... 2 Ifall appen laddar långsamt eller hänger sig... 9 Vid problem med uppkopplingen till kommunens nät... 10 Byte

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone

Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone För att kunna hämta hem appar till din ipad måste man skapa ett Apple-ID. Ett Apple-ID är som ett slags ID-kort på din ipad för att försäkra att du är du! För att

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad)

Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad) Sidan 1 av 7 App-release: 1.0 Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad) Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionaliteten i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version...

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE Komma i gång manual Tempus ID06 LITE 1 Innehållsförteckning Komma igång... 3 Logga in som administrator... 7 Administratormeny... 9 Nya arbetstagare... 10 Närvaro Status... 13 Närvaro... 13 Arbetsgivarelista...

Läs mer

Lättlästa instruktioner för pekplattan Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för pekplattan Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för pekplattan Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: December 2014 Lättlästa instruktioner för hur du använder en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Samsung

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Lättlästa instruktioner för ipad ios8

Lättlästa instruktioner för ipad ios8 Lättlästa instruktioner för ipad ios8 I samarbete med: December 2014 Lättlästa instruktioner för hur du använder en ipad med operativsystemet ios8. En ipad är en pekplatta. En pekplatta kallas också för

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Sektorn för Socialtjänst Vård och Omsorg 2014-04-30. Ipad Fortsättningskurs

Sektorn för Socialtjänst Vård och Omsorg 2014-04-30. Ipad Fortsättningskurs Sektorn för Socialtjänst Vård och Omsorg 2014-04-30 Ipad Fortsättningskurs Innehållsförteckning Innehållsförteckning...4 Förord...5 Inställningar...7 Wi-Fi... 7 Bluetooth... 7 Ljud... 9 Bakgrundsbilder

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Välj den översta profilen. Klicka på Radera, applikationen raderas. Klicka på hemknappen så att apparna slutar skaka

Välj den översta profilen. Klicka på Radera, applikationen raderas. Klicka på hemknappen så att apparna slutar skaka Dokumentet beskriver hur du ersätter DME med MobileIron på din iphone/ipad för epostsynkning och managering av iphone/ipad. Dokumentet är skrivet för iphone med ios version 8.1.1, vilket innebär att en

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Inloggning till Treserva via extern dator

Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Hämta appar. Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt.

Hämta appar. Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt. Hämta appar Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt. #1 Hämta appar Program #2 1. Den utrustning du behöver 2. Förutsättningar 3. Ställ in P&G-e-post

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra)

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) fr.o.m 10 juni 2011 Introduktion... 2 Inloggning... 2 E-post... 3 Samla e-posten i konversationer eller som separata meddelanden... 3 Skicka e-post... 3 Adresslistor...

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Cereal Killer. Heta tips och tricks. Kapitel 11

Cereal Killer. Heta tips och tricks. Kapitel 11 Kapitel 11 Cereal Killer Heta tips och tricks Detta är den fjärde utgåvan av den här boken, och varje gång vi får möjlighet att uppdatera en bok vill vi göra mer än att bara berätta om nya finesser och

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas.

Öppna App Store på din ios enhet, och sök efter Grid Player. Klicka på Install och skriv in ditt Apple (itunes) lösenord om det efterfrågas. Grid Player manual Grid Player är en kommunikationsapp för för ipad, iphone och ipod Touch. Du kan ladda ner den Gratis från App Store. Den innehåller tre färdiga användare för text och symbolkommunikation:

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 1 Inledning Välkommen till steg 4 av Internetkursen för nybörjare! Vid det förra kurstillfället

Läs mer

Två sätt att uppgradera din ipad

Två sätt att uppgradera din ipad Två sätt att uppgradera din ipad Välj antingen Expressbyte eller Normalt byte Användarbehov Expressbyte Normalt byte P&G-applikationer och e-post överförs automatiskt till ny ipad Icke-P&G-applikationer

Läs mer

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Användarhandbok

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Användarhandbok BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Användarhandbok Publicerad: 2014-01-09 SWD-20140109133738600 Innehåll 1 Komma igång... 7 Om serviceplanerna för meddelanden för BlackBerry Internet Service...7

Läs mer

Instruktion för applikation Var sitter känslan?

Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 1 (17) Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt...

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

iphone & ipad-installera mstart- kom igång manual

iphone & ipad-installera mstart- kom igång manual Anvisningar och manualer iphone & ipad-installera mstart- kom igång manual Version: 1.4 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 mstart anvisning 4 3.1 Aktivera låskod 4 3.2 Skapa Apple-ID

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Skapa ett Apple-ID utan kreditkort. Om du redan har ett Apple ID som du vill använda hoppa över detta steg

Skapa ett Apple-ID utan kreditkort. Om du redan har ett Apple ID som du vill använda hoppa över detta steg Dokumentet beskriver hur du installerar MobileIron på din iphone/ipad för epostsynkning och managering av iphone/ipad. Dokumentet är skrivet för iphone med ios version 8.1.1, vilket innebär att en del

Läs mer

Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan

Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan Vill du använda din Gavlenetmail på din mobil eller surfplatta? För tillfället stödjer våra mailservrar enbart mottagande av mail till mobil/surfplatta,

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (Android)

Manual - Inläsningstjänsts App (Android) Sidan 1 av 7 Manual - Inläsningstjänsts App (Android) App-release: Beta Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionalitet i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version... 2 2 Var hittar

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 10 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.1 Sidan 2 av 10 Innehåll Att logga in och byta lösenord... 3 Logga in... 3 Byta lösenord...

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Guide till Lidingö stads app (Netpublicator) för digitala nämndhandlingar

Guide till Lidingö stads app (Netpublicator) för digitala nämndhandlingar 1 (7) 2014-04-01 Guide till Lidingö stads app (Netpublicator) för digitala nämndhandlingar Det här är en guide till de olika funktionerna i Netpublicator. I appen Netpublicator finns en mer ingående lathund

Läs mer

Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok Om du redan har Mac OS X 10.3 eller senare installerat på datorn: Du behöver bara uppgradera till Leopard. Se Uppgradera Mac OS X på sidan 1. Om du vill installera

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net ios-appen Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net 1 Fokus på tillgänglighet Med ios-appen kan alla som använder en iphone eller ipad med ios operativsystem få enkel tillgång

Läs mer

Användarmanual Legimus för

Användarmanual Legimus för Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 3 Innehåll Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en

Läs mer

Guide TES-Mobil. BYOD för externa utförare. Örebro kommun 2015-09-14 orebro.se

Guide TES-Mobil. BYOD för externa utförare. Örebro kommun 2015-09-14 orebro.se Guide TES-Mobil BYOD för externa utförare Örebro kommun 2015-09-14 orebro.se 2 DE TES-MOBIL Innehåll Kravspecifikation:... 3 Installation av Airwatch Container och CareApp... 3 Självserviceportal... 18

Läs mer

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Välkommen till automatiseringens värld Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Version 2.4 Vi har lösningar för 100 % av era resebehov. American Express Business

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

L thund ipa P d 2012-01-10

L thund ipa P d 2012-01-10 1 Lathund ipad 2012-01-10 1 Starta ipad 2 1 A1. Slå på strömmen om ipad varit helt avslagen Om ipad är helt avstängd. Tryck ner knappen på övre högra hörnet (1) i ca 3 sekunder. Då startas ipad datorn.

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information Zimplit CMS Manual Introduktion Detta dokument ger en överblick av Zimplit CMS (Content Management System) användargränssnitt och dess funktioner. (För mer information och hjälp-forum, se zimplit.org.)

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

Agenda för ipad. Version 3.3 Manual Användare. ios6 och ios7. (c) 2014 Jayway Products AB Agenda för ipad 3.3 Manual Användare Sida 1

Agenda för ipad. Version 3.3 Manual Användare. ios6 och ios7. (c) 2014 Jayway Products AB Agenda för ipad 3.3 Manual Användare Sida 1 Agenda för ipad Version 3.3 Manual Användare ios6 och ios7 (c) 2014 Jayway Products AB Agenda för ipad 3.3 Manual Användare Sida 1 Innehållsförteckning 3 Fingerrörelser 4 ipad:ens knappar 5 Skrivbordet

Läs mer

Instruktion för konfiguration av e-post IMAP-konto på Apple iphone eller ipad

Instruktion för konfiguration av e-post IMAP-konto på Apple iphone eller ipad Sida 1 av 7 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post på en iphone (Apple). Det ser i princip likadant ut på en Apple ipad. OBS! Denna guide gäller endast för konfiguration

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer