Stockholms innebandyförbunds mål och riklinjer för distriktslagen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stockholms innebandyförbunds mål och riklinjer för distriktslagen"

Transkript

1 Stockholms innebandyförbunds mål och riklinjer för distriktslagen

2 Distriktslagsgruppen DIL leds av en ansvarig grupp med stöd av de resurser som arbetar med utbildningsfrågor och föreningsutvecklings frågor för hela Stockholms Innebandyförbund. Distriktslagsgruppen har som ansvar att förutom de dagliga frågorna även utveckla verksamheten. Gruppen rekryterar nya ledare, diskuterar synpunkter från ledare, utvecklar lägerverksamhet för bredd, resultat och mellanåret. I dilgruppen sitter sportchefen vars uppgift b.la. är att vara en länk mellan ledarna i de olika distriktslagen. Som sportchef har man även hand om det sportsliga både under träning och tävling. Skulle en ledare missköta sig så kommer sportchefen att träda in. Sportchefens uppgift i punktform: -Vara en länk mellan ledare, dilgrupp och kansli. -Ta hand om uttagning 1 för alla lag. -Vara ett stöd till ledarna på träning och match. -Ha ansvar för det sportsliga under träning och tävling. -Vara behjälplig under SM för alla ledare. -Vara intresserad och insatt i Stockholms olika aktuella lag. -Vara första kontakt till nya ledare. DIL-gruppen: Mathias Wegnebring (kansli) Hanna Wiklund (kansli) Fredrik Olsson (sportchef) Jonas Robertsson (kapten/ledare DJ)

3 Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Stockholms Innebandyförbund. Sedan början på 90-talet har en mängd framgångar nåtts på såväl pojk- som fl icksidan. Stockholm är i dagsläget det mest framgångsrikaste distriktet i SDF*-SM-sammanhang. Detta kan tyckas vara smickrande! Men samtidigt ska vi alla veta att prestationerna och påfrestningarna på både spelare och ledare är otroligt stora i SM-sammanhang både fysiskt och mentalt. Samt att ur detta föds också krav och förväntningar som bottnar i mentaliteten alla vill slå Stockholm. Detta är vad vi går in med som ingångsvärden till varje SM-spel och har i bakhuvudet när vi arbetar med våra lag. Stockholms Innebandyförbund, är Sveriges största innebandydistriktsförbund. I åldersgruppen P & F 15 fi nns ca 130 lag, vilket innebär att uppemot 1600 spelare indirekt konkurrerar om de åtråvärda platserna i vårt yngre distriktslag. Pojkarna är fl er är fl ickorna. I det äldre distriktslagen är antalet något färre, men det är fortfarande över 1000 spelare att välja bland för våra distriktslagstränare, även här är pojkarna fl er än fl ickorna. Distriktslaget är ett av de fönster utåt som Stockholms IBF har mot Innebandysverige. De som representerar Stockholm är inte bara duktiga innebandyspelare, utan även ambassadörer för Stockholm, både som innebandydistrikt och stad. Verksamheten i Stockholms distriktslag ska vara seriös. Är man med i distriktslaget är det en seriös satsning som gäller. Som spelare och ledare agerar man på ett professionellt sätt tillsammans med andra med samma inställning. Stockholms Innebandyförbund har som främsta uppgift att ge förutsättningarna för detta till alla inblandade. Vi vill att åren i distriktslaget ska vara utvecklande, inte bara på planen, utan även vid sidan om. Vi vill att de som varit med i distriktslaget ska ha positiva minnen från sin tid där och att distriktslaget har fungerat som en bra spelarutbildning för framtiden. Distriktslagverksamheten är till för att: utbilda, utveckla och stimulera distriktets mest lovande spelare (spelarutveckling) vara en språngbräda till U-19 landslag, seniorlandslag och nationell elit utveckla och utmana distriktets tränare och ledare genom att tilldela förtroendeuppdraget att vara distriktslagskapten.

4 Målsättningar Målsättningarna för distriktslagverksamheten ifrågasätts med jämna mellanrum. Normalt brukar utebliven fi nalplats eller SM-medalj för något av lagen vara starten för diskussioner som denna. Viktigt för samtliga inblandade att känna till är dock att Stockholms DIL-verksamhet vilar på på andra mål än det som kan kallas för resultatmål. 1. Distriktslagsverksamheten ska i alla perspektiv vara en utbildande och förbere dande verksamhet för fortsatt spel på elitnivå. 2. Verksamheten ska bedrivas med stor bredd och ödmjukhet där tid skall ges till både spelare och ledare att utvecklas i den takt som är naturlig. 3. Våra U15-lag ska vara med och slåss om medaljerna i SM, samtidigt som stor vikt läggs vid att så många som möjligt ska få vara med och spela sig till framgångarna. 4. För våra DJ- & HJ-lag fi nns det ett resultatmål som innebär att slutmålet är SM- Guld! 5. Antalet spelare som når nationella elitlag för seniorer, U19-landslagen och/eller seniorlandslagen är viktiga kvittenspunkter för distriktslagsverksamheten i Stockholm. Nomineringar, uttagningar, kostnader och representationsregler Alla föreningar har fri rätt att nominera spelare till våra distriktslag. Äventyret att få vara med att tävla och kämpa för en plats i distriktslaget ska vara öppen för alla som vill. Dock tillämpar Stockholms Innebandyförbund en representationsregel för U15 som basera på att ingen förening ska kunna ha fl er än 3 utespelare och en målvakt i sluttruppen (3+1-regeln). Undantag från denna regel kan göras i enstaka fall med stöd av den så kallade Wildcards-regeln (läs mer nedan). DiL-kaptenerna äger rätten att kalla spelare till uttagningar, men detta skall i alla lägen förankras med spelarens förening.

5 Wildcards 15-åringarnas distriktslag innehåller totalt 3 platser per lag som går under särskilda uttagningsregler, vilka sammanfattningsvis kallas för Wildcards. Ett Wildcard innebär att spelaren som blir uttagen på denna plats har möjlighet att representera Stockholms Innebandyförbund i SM-sammanhang utan att behöva ta hänsyn till vilken moderklubb denne representerar. Således kan ett Wildcard utnyttjas av DIL-kaptenerna för att ta ut spelare som under den normala representationsregeln 3+1 inte skulle ha haft möjlighet att medverka, trots att denne kompetensmässigt är på sådan nivå att medverkan under SM är naturligt. Wildcardsystemets uppkomst bottnar i de årligen återkommande fall av spelare som blir bortplockade från SM-truppen på grund av föreningstillhörighet, istället för kompetens och förmåga. Dessa fall är enstaka per tävlingsgrupp men ett påtagligt problem för samtliga inblandade och synnerligen stort problem för de individer som blir undanpetade på grund av 3+1-regeln. DIL-gruppen understryker att 3+1 regeln fortsättningsvis skall vara grunden för uttagningsprinciperna till SM-truppen för respektive tävlingsgrupp och att Wildcardsystemet enbart skall nyttjas i de fall då det är absolut nödvändigt. I praktiken innebär detta att Stockholms SM-trupper kan innehålla fl er än 3+1 spelare från samma förening Kostnader Nominerings-/deltagaravgift I enlighet med förbundsstyrelsens beslut tar Stockholms Innebandyförbund ut en deltagaravgift á 400: - per spelare. Denna avgift faktureras föreningen efter första uttagningstillfället. Detta gäller även spelare som bjuds in av distriktslagskaptenerna till uttagningar. Deltagaravgiften för en SM-resa kostar kr med viss justering om fallet är att man åker en dag senare kr är räknat på att man är iväg 4 nätter. I deltagaravgiften ingår resan, logi & boende, klädpaket och självklart upplevelsen. Stockholms Innebandyförbunds ansvarsområden: - Ha tydliga mål och ge förutsättningar för ledare och spelare att kunna uppnå dessa - Tillhandahålla en kontaktperson mot styrelsen

6 - Bidra med stöd från kansli - Se till att en bra och stabil organisation fi nns - Se till att kontrakt/avtal skrivs med ledarna - Se till att ledarna är utbildade och utbilda dessa vidare - Uppföljning av distriktslagsverksamheten - Kontaktperson på kansliet är Hanna Wiklund, tfn Tillhandahålla en sportchef som jobbar mellan kansli och ledare Distriktlagstränare kan liknas en karta, de är ett redskap för att få spelaren att gå åt samma håll och att hitta den rätta vägen mot målet. I Stockholms Innebandyförbunds fall har man alltid minst två tränare och den rätta vägen är i första hand utveckling, men givetvis även framgång. Att vara distriktslagstränare är lite speciellt och annorlunda. Uppdraget kan liknas vid förbundskaptensuppdrag, då du inte träffar ditt lag och dina spelare speciellt ofta och att alla spelarna kommer från olika föreningar runt om i distriktet. - Spelare och ledare ska agera efter Stockholms Innebandyförbunds paroll Vi lirar schyst!, med betoning på etik & moral. StIBF vill utveckla spelare och le dare även utanför planen som i sin tur sprider detta till den egna förening och till sina lagkompisar. - Vi håller hårt på åldrar i den yngre åldersklassen inga underåriga spelare i U15. - I U17 lagen är det tillåtet med spelare som är 16 år.

7 Distriktslagskaptenerna Tränare och ledare 2013/2014 Flickor 15 Tränare: Jonas Robertsson (varit tränare för b.la. Täby IS elitserien dam) Tränare: Amanda Monad (tränare för DJ19 i Ävsjö AIK) Lagledare: Patric Thomsen (tränare för Täby FC div 1) Damjuniorer 17 Tränare: Magnus Eriksson (FBI Tullinge herr, Balrog Botkyrka IK och Djurgården SSLdam) Tränare: Erika Tjusberg (SSL-spelare i Huddinge, Djurgården, Balrog Botkyrka IK och Södertälje) Lagledare: Bernt Wendelstig (tidigare lagledare i Balrog Botkyrka IK elitserien dam) Pojkar 15 Tränare: Richard Gårdman (Salems IF div I och Trosa Edanö IBK div I) Tränare: Alexander Vestman (Tyresö Trollbäcken IBK allsvenskn) Lagledare: Malin Ångman (lagledare i Nykvarns IF) Herrjuniorer 17 Tränare: Markus Bernárd (Hammarby IBK, Täby FC elitserien) Tränare: Niklas Lundmark (Ingarö IF) Lagledare: Nicklas Sundgren (domare för SIBF, allsvenskan) Allmänt Distriktslagskaptenerna är förbundets ansikte utåt, vilket för med sig stora förväntningar på ett gott uppträdande och förståelse för hur varumärket distriktslagen ska vårdas och utvecklas. Kaptenerna är likaså den viktigaste resursen förbundet har i frågan om att utbilda och vårda kommande stjärnor inom innebandyn. Det krävs en pedagogiskt och långsiktig inställning för det direkta uppdraget, men också i kontakten med spelare som inte når till distriktslagens verksamhet och ledare kring verksamheten.

8 Process vid rekrytering av nya ledare Distriktslagsgruppen (DIL-gruppen) har b.la. som uppdrag att rekrytera kommande säsongers tränare och ledare till de olika lagen. Detta uppdrag är det viktigaste då man ska hitta en tränare/kapten som har egenskaper såsom träningslära, administrativt arbete och självklart ledarskap. I Stockholm har vi många bra ledare så det är ett jobb som kräver en hel del scouting. Detta gör gruppen genom att man är ute mycket i hallarna, lyssnar på ledare i olika föreningar och även information ryktesvägen. Gruppen har tagit fram olika styrverktyg och krav som framgår i detta dokument. T.ex. att minst en av ledarna i HJ/DJ tränar eller har tränat på elitnivå detta gör att ledare nummer två kan vara på en lägre nivå, gärna en spelare på elitnivå med ambitioner att gå vidare med sitt ledareskap. Att samtliga ledare är utbildade på en relativt hög nivå är ytterligare ett krav. Alla ledare kallas till en intervju där representaner från kansli och sportchefen deltar. Alla eventuella ledare intervjuas såsom naprapat/sjukgymnast, lagledare, tränare samt materialare. Direktiv för distriktslagskaptenerna Egenskaper och erfarenhet: - Ska vara ambitiösa. - Ska ha dokumenterad kunskap och erfarenhet med relevans för uppdraget. - Ska ha stil och profi l, helt enkelt för att passa som representant för Stockholm. - Vara minst Block 1 utbildad eller ha motsvarande erfarenhet från innebandyn. Praktiska förväntningar: - Att alltid bära av Stockholms Innebandyförbund utdelade kläder när ni represen terar och absolut inte använda dem när man representerar sitt klubblag. - Att vara lojal och stå bakom samarbeten som Stockholms Innebandyförbund ingår. - Att upprättahålla personliga kontakter med klubbarna och dess ledare. Alltid ha en god relation med spelarnas föreningar/klubblagstränare. - Att vara 2 stycken per lag - Att aldrig tabort en spelare på grund av frånvaro för klubblagsspel. Eller antyda

9 att så kan ske till spelarna. - Att vara ansvarig för allt uthämtat materiel såsom västar, nycklar till hallarna, match ställ och dyl. Allt materiel skall återlämnas till kansliet direkt efter genom fört SM. - Att omedelbart efter genomfört SM till StIBF:s kansli inlämna de ersättnings yr kan den man har såsom arvodesersättning, milersättning och ersättning för eventuella utlägg. (Blanketter för detta fi nns att få på StIBF:s kansli) - Att meddela ansvarig på kansliet om de inplanerade träningsmatcherna (med matchstart, matchlängd och motstånd) i så god tid som möjligt för domartillsätt ning m m. - Att föra närvaro på av kansliet erhållen blankett och genomföra alla teoripass m m som studiecirklar i samarbete med SISU idrottsutbildarna. - Att i god tid innan säsongen lämna in en grovplanering med önskemål om trän ingstider. - Att vara ansvarig för att lämna in nyheter som kan presenteras på hemsidan. - Att ansvara för att kalla spelare till träning, (hjälp från kansliet med mailadress er) Avgränsningar kopplade till uppdraget som Distriktslagkapten: - Får absolut inte! värva spelare till sina egna föreningar - Får gärna vara bundna till uppdrag i föreningarna i Stockholm, men inte till lag i samma ålder som den aktuella distriktslagsåldern. - Alla extrakostnader måste godkännas av kansliet. Ledarprofi l F15/P15 Bredd - Att ha en utbildande inställning - Att vara orienterad efter långsiktiga talangutvecklingsmodeller - Att vara väl insatt i och efterlever Svensk Idrotts/Svensk Innebandys värdegrund - Att vara väl insatt i elitinnebandyns krav och förberedelser - Att ha en hög social kompetens för att möta DIL-omgivningen (ledare/föräldrar) - Klubblagsengagemang som tillåts: - Ungdomslag upp till 13år - Seniorer Alla nivåer

10 Ledarprofi l HJ/DJ Resultat - Att ha en utbildande inställning - Att vara orienterad efter långsiktiga talangutvecklingsmodeller - Att vara väl insatt i och efterlever Svensk Idrotts/Svensk Innebandys värdegrund - Att vara väl insatt i elitinnebandyns krav och förberedelser - Ha en hög social kompetens för att möta DIL-omgivningen (ledare/föräldrar) - Att ha en god kunskap om fysprofi len inom Sv. IB - Att vara väl insatt i den regionala elitinnebandyns status och läge - Att ha förmågan att få spelare att prestera under resultatkrav och kan förmedla dessa resultat krav på ett pedagogiskt sätt (med relevans för framtida IB-karriär) - Klubblagsengagemang som tillåts: - Ungdomslag upp till 14år - Seniorer H/D Div. 1 och uppåt. Distriktslagsspelaren Det är på planen det avgörs! På planen fi nns spelarna och det är de som ska utföra prestationen. Utan att överdriva innebär det att spelarna är ytterst ansvariga för prestationen ute på banan. Självklart kan en duktig tränare påverka laget positivt, men han eller hon kan aldrig gå in på planen och spela matchen. Därför ställer vi höga krav på våra spelare, så att vi vet att de klarar av att sköta sig på och utanför planen, och att de klarar av att ta ansvar! Spelarprofil Samtliga spelare som söker plats i StIBF:s distriktslag ska vara ambitiösa utöva sin idrott med en seriös inställning agera ansvarsfullt både i distriktslaget såväl som i klubblaget ha viljan att utvecklas och kämpa för detta

11 ha presterat och visat talang i sitt klubblag och därigenom blivit nominerad till distriktslagen värdesätta och uppträda i överensstämmelse med Vi lirar schyst! inte vara belastad med Matchstraff 2 eller 3 eller avstängningar på grund av anmälan om bestraffning tänka på att som distriktslagsspelare representerar man Stockholms Innebandyförbund både på och utanför planen. Man uppträder som ett gott föredöme för idrotten innebandy, och i synnerhet då för alla innebandyspelare i Stockholm. ha förståelse för att varje SM-plats (en av de 40 stycken som får möjligheten att åka med på SM) så fi nns det ungefär 35 andra spelare som inte blivit uttagna. Stadslagsmedaljer genom åren F/P17 & F/P15 (Säsongen 94/95 var första för F15& F17) År P17 F17 P15 F15 92/93 Guld /94 Brons --- Guld /95 Silver Guld /96 Guld Brons /97 Brons Guld Guld 97/98 Guld Brons Guld Silver 98/99 Brons Brons Brons 99/00 Guld Guld 00/01 Guld Guld 01/02 Guld Brons Silver Silver 02/03 Guld Brons 03/04 Silver Silver Silver 04/05 Guld Silver Guld Brons 05/06 Brons 06/07 Brons Guld Guld Silver 07/08 Guld Guld Guld Guld 08/09 Guld Silver Guld Brons 09/10 Brons Guld Guld 10/11 Guld Silver 11/12 Guld Brons Guld 12/13 Guld Brons Silver Silver 13/14 Guld Brons 11 Guld 1 Silver 5 Brons 3 Guld 4 Silver 5 Brons 13 Guld 3 Silver 3 Brons 4 Guld 5 Silver 4 Brons

12 Stockholms Innebandyförbund Vi som jobbar på kansliet Stig Nystedt Kanslichef Hermine Dahlerus Ekonomi Peter Sirén Projektledare Jennie Stengård Information Mikael Berg Tävling Oskar Werner Tävling Martin Hjelmberg Tävling Erik Rydberg Domare Mathias Wegnebring Evenemangsansvarig Hanna Wiklund Utvecklingsansvarig Besöksadress Smedjegatan 8, 3 tr, NACKA e-post: info@stockholminnebandy.nu

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund.

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Riktlinjer - Distriktslagsverksamheten i Örebro. Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Inför säsongen 2014/2015 tog Svenska Innebandyförbundet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott sportmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Inledning Målsättning och vision Kriterier och uttagningsmodell Lagens organisation Verksamhet Ekonomi Tidsplan Inledning Örebro Läns Innebandyförbund en

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Arbetsplan DFK Västerbotten Praktiska

Läs mer

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Distriktslagsverksamhet Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte

IK FREJ TÄBY Innebandysektionen. Ledarmöte IK FREJ TÄBY Innebandysektionen Ledarmöte 2017-04-20 Agenda 1. Presentation styrelsen Mats H 2. Alliansförening Pär N 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik S 4. Samarbete på olika sätt Mats H 5. Akademin Tommy

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) NIBF:s styrelse beslöt vid sitt styrelsemöte 2010-03-07 att anta nedanstående riktlinjer för distriktslagsverksamheten inom Norrbotten. Distriktslags-SM genomförs enligt nedan. Distriktslags

Läs mer

Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer

Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer Deltagande Två gånger under säsongen spelas Distriktslags-SM. SDF-SM för 15-åringar avgörs i början av januari. SDF-SM för 17-åringar avgörs i början av

Läs mer

VAD VILL DU MED DIN SPORT?

VAD VILL DU MED DIN SPORT? VAD VILL DU MED DIN SPORT? Älskar du innebandy? Vaknar du på natten och kollar att dina klubbor är redo? Då har du kommit rätt. Här tar vi innebandy på lika blodigt allvar som du. På NIU Innebandyprogrammet

Läs mer

Riktlinjer för Distriktslagverksamhet

Riktlinjer för Distriktslagverksamhet Deltagande Två gånger under säsongen spelas Distriktslags-SM. SDF-SM för 15-åringar avgörs i början av januari. SDF-SM för 17-åringar avgörs i början av april. Distriktet representerar med Pojk- och Flicklag

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv:

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv: Andrea Claeson 23 juni 1998 Sunderby SK Back Spelförståelse, försvarsspel och kondition Det jag vill/behöver utveckla mest just nu är min teknik och då främst mitt skott. 2 SDF-SM F15 med Norrbotten 2013

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

Varför finns Ishockeyn vill?

Varför finns Ishockeyn vill? Ishockeyn Vill 2 Varför finns Ishockeyn vill? Det är viktigt att vi alla inom svensk ishockey kontinuerligt reflekterar och tydliggör de visioner och mål vi har satt upp för både oss själva och utomstående.

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under DOMAR PM 2011-2012 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2011-2012. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (10) Bilaga 1 till Styrelseprotokoll 2 2011-08-14 NIBF:s styrelse beslöt vid sitt styrelsemöte 2011-08-14 att anta nedanstående syfte, målsättning och riktlinjer för Distriktslagsverksamheten i

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy

Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy HAR DU DET SOM KRÄVS FÖR ATT BLI BÄST? Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy Stockholmsinnebandyn är med facit i hand duktig på att fostra talanger som inte bara representerar

Läs mer

Handlingsplan En elva med nollåttor

Handlingsplan En elva med nollåttor Åtgärdsområde 1. Fler konstgräsplaner för träning, match och spontanfotboll 1. Genomföra den verksamhetsplanering som anläggningskommittéen har skrivit. Mål från planeringen: Anläggningar ska kunna nyttjas

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

- Början sept kalla till ett uppstartmöte - September ta fram fakta, förutsättningar

- Början sept kalla till ett uppstartmöte - September ta fram fakta, förutsättningar Välkommen! Mötesplanering hösten 2012 tidplan -Augusti sätta ihop en grupp genom nomineringar - Början sept kalla till ett uppstartmöte - September ta fram fakta, förutsättningar m.m. (kansliet) - 2 okt

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

stockholms innebandyförbund foto: Oskar Werner, StIBF

stockholms innebandyförbund foto: Oskar Werner, StIBF stockholms innebandyförbund foto: Oskar Werner, StIBF utbildningskatalog 2011-2012 OMSLAGBILD: Mitt i Cupen final 2011 Foto: Stockholms Innebandyförbund TEXTREDIGERING: Hanna Wiklund LAYOUT: Peter Sirén

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

STOCKHOLMS INNEBANDYFÖRBUND Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015-2016. Verksamhetsplan och budget 2016-2017

STOCKHOLMS INNEBANDYFÖRBUND Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015-2016. Verksamhetsplan och budget 2016-2017 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015-2016 Verksamhetsplan och budget 2016-2017 Verksamhetsberättelse Styrelsen för Stockholms Innebandyförbund önskar avge följande verksamhetsberättelse med årsredovisning

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

Version: 2. Antagen:

Version: 2. Antagen: Version: 2 Antagen: 2016-05-21 Inledning Svenska Bouleförbundets elitplan ger tydligare struktur och skapar förutsättningar för att dokumentera hur elitsatsningen över tid ser ut. Elitplanen beskriver

Läs mer

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4)

Domararvoden (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Domararvoden 2019-20 (Västerbotten, GUD och Hälsingland se sida 2-3, träningsmatcher/cuper/instruktör se sida 3-4) Damer/Flickor Herrar/Pojkar Damer division 1 700kr Herrar division 2 800kr Damer utveckling

Läs mer

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn!

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Aldrig har intresset för utbildning och utveckling varit så stort i distriktet som just nu och därför erbjuder vi alla halländska

Läs mer

Ishockeyn Vill Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyn Vill Svenska Ishockeyförbundet Ishockeyn Vill Svenska Ishockeyförbundet Ishockeyn Vill är Svenska Ishockeyförbundets måldokument om hur ishockeyn ska bedriva sin verksamhet och möta kommande utmaningar. Ishockeyn Vill är ett material

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK

Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK Verksamhetspolicy för IFK ARBOGA IBK 1. Förord: En grundförutsättning för all verksamhet är att alla vet hur den fungerar, vem som gör vad och vilka riktlinjer som gäller. Styrelsen har tillsammans med

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Distriktlagsverksamhet 2018 Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Inriktning Scouting, rekrytering och utbildning av spelare 14 19 år i linje med SvFF:s Spelarutbildningsplan och StFF:s

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

Föräldramöten

Föräldramöten Föräldramöten 2016 2016-01-27 1 Vad ligger till grund för vår verksamhet Värdegrund Vision Ledstjärnor Spelarutbildningsplan (Praktisk spelarutbildningsplan) Föreningsträdet (Teoretisk Spelarutbildningsplan)

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

IBF vill. Antagen

IBF vill. Antagen IBF vill Antagen 2010 10-25 Välkommen till IBF vill vårt övergripande dokument där vi samlat utdrag av föreningens riktlinjer och policys. Är du ny i föreningen eller på väg in kan detta vara en guide

Läs mer

Paralympiska Guldklubben Stipendiater

Paralympiska Guldklubben Stipendiater Paralympiska Guldklubben Stipendiater 2008-2017 Guldklubbens tolfte stipendiat Guldklubbens Talang-stipendium 2017: Aron Andersson, SK Vitesse, Skövde Motivering: Efter två år som senior har han på kort

Läs mer

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 NVGF Juniorprojektet 2015 Sida 1 (5) NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 Allmänt NVGFs Juniorprojekt består av en samling åtgärder med syfte att utveckla distriktets juniorverksamhet samt stimulera

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014.

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014. DOMAR PM 2013-14 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2013-2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info Domarklassificering Distriktsdomarförteckning

Läs mer

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia RÖDA och BLÅA KLASSER Pojkar/Flickor födda ca -02 till -06 17-18/10 2015 i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia Gröna klasser spelar 14/11 2015 (spelare födda 2007 och yngre) Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

Välkommen till blå nivå

Välkommen till blå nivå Välkommen till blå nivå Tack! Tack för att ni gör ett fantastiskt arbete i hallarna. Ni ledare, spelare, föreningar, domare och föräldrar är otroligt viktiga för att innebandyn ska vara trygg och utvecklande.

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND

SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND SPELARUTBILDNINGEN I GÄSTRIKLAND Bakgrund För ett antal år sedan tog svensk Innebandy fram SIU-modellen. Svensk Innebandys utvecklingsmodell som bygger på individuell utveckling ur flera perspektiv där

Läs mer

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under

I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under DOMAR PM 2014-15 I detta dokument hittar du det du behöver för att kunna utföra domaruppdrag i BDIBF s regi under säsongen 2014-2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmän Info. Domarklassificering. Distriktsdomarförteckning

Läs mer

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16 1 DE Hockey Stocksunds IF Säsongen 2005-2006, BJ och U16 2 Ishockey i Danderyd Sedan mitten på 1940-talet har det spelats ishockey i Danderyd. Först ut på isen var Enebybergs IF, tätt följd av Danderyds

Läs mer

Förslag från Stockholms Innebandyförbund gällande serieanmälan

Förslag från Stockholms Innebandyförbund gällande serieanmälan Förslag från Stockholms Innebandyförbund gällande serieanmälan I följande tre flikar hittas förslaget till nivåindelning som Stockholms Innebandyförbund (StIBF) tagit fram för säsongen 2015/2016. Dokumentet

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Stockholmsligan - SLUTSPEL INNEBANDY 2015

Stockholmsligan - SLUTSPEL INNEBANDY 2015 Stockholmsligan - SLUTSPEL INNEBANDY 2015 Poängkvot (nedan förkortat p-kvot) innebär antalet inspelade poäng delat på antalet matcher. Denna används inledningsvis för att särskilja vilket lag som kvalificerar

Läs mer

Serieinbjudan 2015/2016

Serieinbjudan 2015/2016 Serieinbjudan 2015/2016 VIKTIGA DATUM 22 maj: Anmälan ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd nivå 9 juni: Serieindelningsträff

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Dösjöbro P/F -02 2010-09-15. Nästa steg i fotbollsutvecklingen 1(7)

Dösjöbro P/F -02 2010-09-15. Nästa steg i fotbollsutvecklingen 1(7) Dösjöbro P/F -02 2010-09-15 Nästa steg i fotbollsutvecklingen Våren 2011 är det dags att ta steget från att spela 5-manna fotboll till 7-manna fotboll. Skillnaden mellan dessa spelsystem är ganska stor

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2017! RÖDA och BLÅA KLASSER Lördag och Söndag 21-22/10 för Pojkar och Flickor ca 2003 till 2008 i Björklunda, Hortlax och Norrmalmia. Välkomna

Läs mer