Stockholms innebandyförbunds mål och riklinjer för distriktslagen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stockholms innebandyförbunds mål och riklinjer för distriktslagen"

Transkript

1 Stockholms innebandyförbunds mål och riklinjer för distriktslagen

2 Distriktslagsgruppen DIL leds av en ansvarig grupp med stöd av de resurser som arbetar med utbildningsfrågor och föreningsutvecklings frågor för hela Stockholms Innebandyförbund. Distriktslagsgruppen har som ansvar att förutom de dagliga frågorna även utveckla verksamheten. Gruppen rekryterar nya ledare, diskuterar synpunkter från ledare, utvecklar lägerverksamhet för bredd, resultat och mellanåret. I dilgruppen sitter sportchefen vars uppgift b.la. är att vara en länk mellan ledarna i de olika distriktslagen. Som sportchef har man även hand om det sportsliga både under träning och tävling. Skulle en ledare missköta sig så kommer sportchefen att träda in. Sportchefens uppgift i punktform: -Vara en länk mellan ledare, dilgrupp och kansli. -Ta hand om uttagning 1 för alla lag. -Vara ett stöd till ledarna på träning och match. -Ha ansvar för det sportsliga under träning och tävling. -Vara behjälplig under SM för alla ledare. -Vara intresserad och insatt i Stockholms olika aktuella lag. -Vara första kontakt till nya ledare. DIL-gruppen: Mathias Wegnebring (kansli) Hanna Wiklund (kansli) Fredrik Olsson (sportchef) Jonas Robertsson (kapten/ledare DJ)

3 Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Stockholms Innebandyförbund. Sedan början på 90-talet har en mängd framgångar nåtts på såväl pojk- som fl icksidan. Stockholm är i dagsläget det mest framgångsrikaste distriktet i SDF*-SM-sammanhang. Detta kan tyckas vara smickrande! Men samtidigt ska vi alla veta att prestationerna och påfrestningarna på både spelare och ledare är otroligt stora i SM-sammanhang både fysiskt och mentalt. Samt att ur detta föds också krav och förväntningar som bottnar i mentaliteten alla vill slå Stockholm. Detta är vad vi går in med som ingångsvärden till varje SM-spel och har i bakhuvudet när vi arbetar med våra lag. Stockholms Innebandyförbund, är Sveriges största innebandydistriktsförbund. I åldersgruppen P & F 15 fi nns ca 130 lag, vilket innebär att uppemot 1600 spelare indirekt konkurrerar om de åtråvärda platserna i vårt yngre distriktslag. Pojkarna är fl er är fl ickorna. I det äldre distriktslagen är antalet något färre, men det är fortfarande över 1000 spelare att välja bland för våra distriktslagstränare, även här är pojkarna fl er än fl ickorna. Distriktslaget är ett av de fönster utåt som Stockholms IBF har mot Innebandysverige. De som representerar Stockholm är inte bara duktiga innebandyspelare, utan även ambassadörer för Stockholm, både som innebandydistrikt och stad. Verksamheten i Stockholms distriktslag ska vara seriös. Är man med i distriktslaget är det en seriös satsning som gäller. Som spelare och ledare agerar man på ett professionellt sätt tillsammans med andra med samma inställning. Stockholms Innebandyförbund har som främsta uppgift att ge förutsättningarna för detta till alla inblandade. Vi vill att åren i distriktslaget ska vara utvecklande, inte bara på planen, utan även vid sidan om. Vi vill att de som varit med i distriktslaget ska ha positiva minnen från sin tid där och att distriktslaget har fungerat som en bra spelarutbildning för framtiden. Distriktslagverksamheten är till för att: utbilda, utveckla och stimulera distriktets mest lovande spelare (spelarutveckling) vara en språngbräda till U-19 landslag, seniorlandslag och nationell elit utveckla och utmana distriktets tränare och ledare genom att tilldela förtroendeuppdraget att vara distriktslagskapten.

4 Målsättningar Målsättningarna för distriktslagverksamheten ifrågasätts med jämna mellanrum. Normalt brukar utebliven fi nalplats eller SM-medalj för något av lagen vara starten för diskussioner som denna. Viktigt för samtliga inblandade att känna till är dock att Stockholms DIL-verksamhet vilar på på andra mål än det som kan kallas för resultatmål. 1. Distriktslagsverksamheten ska i alla perspektiv vara en utbildande och förbere dande verksamhet för fortsatt spel på elitnivå. 2. Verksamheten ska bedrivas med stor bredd och ödmjukhet där tid skall ges till både spelare och ledare att utvecklas i den takt som är naturlig. 3. Våra U15-lag ska vara med och slåss om medaljerna i SM, samtidigt som stor vikt läggs vid att så många som möjligt ska få vara med och spela sig till framgångarna. 4. För våra DJ- & HJ-lag fi nns det ett resultatmål som innebär att slutmålet är SM- Guld! 5. Antalet spelare som når nationella elitlag för seniorer, U19-landslagen och/eller seniorlandslagen är viktiga kvittenspunkter för distriktslagsverksamheten i Stockholm. Nomineringar, uttagningar, kostnader och representationsregler Alla föreningar har fri rätt att nominera spelare till våra distriktslag. Äventyret att få vara med att tävla och kämpa för en plats i distriktslaget ska vara öppen för alla som vill. Dock tillämpar Stockholms Innebandyförbund en representationsregel för U15 som basera på att ingen förening ska kunna ha fl er än 3 utespelare och en målvakt i sluttruppen (3+1-regeln). Undantag från denna regel kan göras i enstaka fall med stöd av den så kallade Wildcards-regeln (läs mer nedan). DiL-kaptenerna äger rätten att kalla spelare till uttagningar, men detta skall i alla lägen förankras med spelarens förening.

5 Wildcards 15-åringarnas distriktslag innehåller totalt 3 platser per lag som går under särskilda uttagningsregler, vilka sammanfattningsvis kallas för Wildcards. Ett Wildcard innebär att spelaren som blir uttagen på denna plats har möjlighet att representera Stockholms Innebandyförbund i SM-sammanhang utan att behöva ta hänsyn till vilken moderklubb denne representerar. Således kan ett Wildcard utnyttjas av DIL-kaptenerna för att ta ut spelare som under den normala representationsregeln 3+1 inte skulle ha haft möjlighet att medverka, trots att denne kompetensmässigt är på sådan nivå att medverkan under SM är naturligt. Wildcardsystemets uppkomst bottnar i de årligen återkommande fall av spelare som blir bortplockade från SM-truppen på grund av föreningstillhörighet, istället för kompetens och förmåga. Dessa fall är enstaka per tävlingsgrupp men ett påtagligt problem för samtliga inblandade och synnerligen stort problem för de individer som blir undanpetade på grund av 3+1-regeln. DIL-gruppen understryker att 3+1 regeln fortsättningsvis skall vara grunden för uttagningsprinciperna till SM-truppen för respektive tävlingsgrupp och att Wildcardsystemet enbart skall nyttjas i de fall då det är absolut nödvändigt. I praktiken innebär detta att Stockholms SM-trupper kan innehålla fl er än 3+1 spelare från samma förening Kostnader Nominerings-/deltagaravgift I enlighet med förbundsstyrelsens beslut tar Stockholms Innebandyförbund ut en deltagaravgift á 400: - per spelare. Denna avgift faktureras föreningen efter första uttagningstillfället. Detta gäller även spelare som bjuds in av distriktslagskaptenerna till uttagningar. Deltagaravgiften för en SM-resa kostar kr med viss justering om fallet är att man åker en dag senare kr är räknat på att man är iväg 4 nätter. I deltagaravgiften ingår resan, logi & boende, klädpaket och självklart upplevelsen. Stockholms Innebandyförbunds ansvarsområden: - Ha tydliga mål och ge förutsättningar för ledare och spelare att kunna uppnå dessa - Tillhandahålla en kontaktperson mot styrelsen

6 - Bidra med stöd från kansli - Se till att en bra och stabil organisation fi nns - Se till att kontrakt/avtal skrivs med ledarna - Se till att ledarna är utbildade och utbilda dessa vidare - Uppföljning av distriktslagsverksamheten - Kontaktperson på kansliet är Hanna Wiklund, tfn Tillhandahålla en sportchef som jobbar mellan kansli och ledare Distriktlagstränare kan liknas en karta, de är ett redskap för att få spelaren att gå åt samma håll och att hitta den rätta vägen mot målet. I Stockholms Innebandyförbunds fall har man alltid minst två tränare och den rätta vägen är i första hand utveckling, men givetvis även framgång. Att vara distriktslagstränare är lite speciellt och annorlunda. Uppdraget kan liknas vid förbundskaptensuppdrag, då du inte träffar ditt lag och dina spelare speciellt ofta och att alla spelarna kommer från olika föreningar runt om i distriktet. - Spelare och ledare ska agera efter Stockholms Innebandyförbunds paroll Vi lirar schyst!, med betoning på etik & moral. StIBF vill utveckla spelare och le dare även utanför planen som i sin tur sprider detta till den egna förening och till sina lagkompisar. - Vi håller hårt på åldrar i den yngre åldersklassen inga underåriga spelare i U15. - I U17 lagen är det tillåtet med spelare som är 16 år.

7 Distriktslagskaptenerna Tränare och ledare 2013/2014 Flickor 15 Tränare: Jonas Robertsson (varit tränare för b.la. Täby IS elitserien dam) Tränare: Amanda Monad (tränare för DJ19 i Ävsjö AIK) Lagledare: Patric Thomsen (tränare för Täby FC div 1) Damjuniorer 17 Tränare: Magnus Eriksson (FBI Tullinge herr, Balrog Botkyrka IK och Djurgården SSLdam) Tränare: Erika Tjusberg (SSL-spelare i Huddinge, Djurgården, Balrog Botkyrka IK och Södertälje) Lagledare: Bernt Wendelstig (tidigare lagledare i Balrog Botkyrka IK elitserien dam) Pojkar 15 Tränare: Richard Gårdman (Salems IF div I och Trosa Edanö IBK div I) Tränare: Alexander Vestman (Tyresö Trollbäcken IBK allsvenskn) Lagledare: Malin Ångman (lagledare i Nykvarns IF) Herrjuniorer 17 Tränare: Markus Bernárd (Hammarby IBK, Täby FC elitserien) Tränare: Niklas Lundmark (Ingarö IF) Lagledare: Nicklas Sundgren (domare för SIBF, allsvenskan) Allmänt Distriktslagskaptenerna är förbundets ansikte utåt, vilket för med sig stora förväntningar på ett gott uppträdande och förståelse för hur varumärket distriktslagen ska vårdas och utvecklas. Kaptenerna är likaså den viktigaste resursen förbundet har i frågan om att utbilda och vårda kommande stjärnor inom innebandyn. Det krävs en pedagogiskt och långsiktig inställning för det direkta uppdraget, men också i kontakten med spelare som inte når till distriktslagens verksamhet och ledare kring verksamheten.

8 Process vid rekrytering av nya ledare Distriktslagsgruppen (DIL-gruppen) har b.la. som uppdrag att rekrytera kommande säsongers tränare och ledare till de olika lagen. Detta uppdrag är det viktigaste då man ska hitta en tränare/kapten som har egenskaper såsom träningslära, administrativt arbete och självklart ledarskap. I Stockholm har vi många bra ledare så det är ett jobb som kräver en hel del scouting. Detta gör gruppen genom att man är ute mycket i hallarna, lyssnar på ledare i olika föreningar och även information ryktesvägen. Gruppen har tagit fram olika styrverktyg och krav som framgår i detta dokument. T.ex. att minst en av ledarna i HJ/DJ tränar eller har tränat på elitnivå detta gör att ledare nummer två kan vara på en lägre nivå, gärna en spelare på elitnivå med ambitioner att gå vidare med sitt ledareskap. Att samtliga ledare är utbildade på en relativt hög nivå är ytterligare ett krav. Alla ledare kallas till en intervju där representaner från kansli och sportchefen deltar. Alla eventuella ledare intervjuas såsom naprapat/sjukgymnast, lagledare, tränare samt materialare. Direktiv för distriktslagskaptenerna Egenskaper och erfarenhet: - Ska vara ambitiösa. - Ska ha dokumenterad kunskap och erfarenhet med relevans för uppdraget. - Ska ha stil och profi l, helt enkelt för att passa som representant för Stockholm. - Vara minst Block 1 utbildad eller ha motsvarande erfarenhet från innebandyn. Praktiska förväntningar: - Att alltid bära av Stockholms Innebandyförbund utdelade kläder när ni represen terar och absolut inte använda dem när man representerar sitt klubblag. - Att vara lojal och stå bakom samarbeten som Stockholms Innebandyförbund ingår. - Att upprättahålla personliga kontakter med klubbarna och dess ledare. Alltid ha en god relation med spelarnas föreningar/klubblagstränare. - Att vara 2 stycken per lag - Att aldrig tabort en spelare på grund av frånvaro för klubblagsspel. Eller antyda

9 att så kan ske till spelarna. - Att vara ansvarig för allt uthämtat materiel såsom västar, nycklar till hallarna, match ställ och dyl. Allt materiel skall återlämnas till kansliet direkt efter genom fört SM. - Att omedelbart efter genomfört SM till StIBF:s kansli inlämna de ersättnings yr kan den man har såsom arvodesersättning, milersättning och ersättning för eventuella utlägg. (Blanketter för detta fi nns att få på StIBF:s kansli) - Att meddela ansvarig på kansliet om de inplanerade träningsmatcherna (med matchstart, matchlängd och motstånd) i så god tid som möjligt för domartillsätt ning m m. - Att föra närvaro på av kansliet erhållen blankett och genomföra alla teoripass m m som studiecirklar i samarbete med SISU idrottsutbildarna. - Att i god tid innan säsongen lämna in en grovplanering med önskemål om trän ingstider. - Att vara ansvarig för att lämna in nyheter som kan presenteras på hemsidan. - Att ansvara för att kalla spelare till träning, (hjälp från kansliet med mailadress er) Avgränsningar kopplade till uppdraget som Distriktslagkapten: - Får absolut inte! värva spelare till sina egna föreningar - Får gärna vara bundna till uppdrag i föreningarna i Stockholm, men inte till lag i samma ålder som den aktuella distriktslagsåldern. - Alla extrakostnader måste godkännas av kansliet. Ledarprofi l F15/P15 Bredd - Att ha en utbildande inställning - Att vara orienterad efter långsiktiga talangutvecklingsmodeller - Att vara väl insatt i och efterlever Svensk Idrotts/Svensk Innebandys värdegrund - Att vara väl insatt i elitinnebandyns krav och förberedelser - Att ha en hög social kompetens för att möta DIL-omgivningen (ledare/föräldrar) - Klubblagsengagemang som tillåts: - Ungdomslag upp till 13år - Seniorer Alla nivåer

10 Ledarprofi l HJ/DJ Resultat - Att ha en utbildande inställning - Att vara orienterad efter långsiktiga talangutvecklingsmodeller - Att vara väl insatt i och efterlever Svensk Idrotts/Svensk Innebandys värdegrund - Att vara väl insatt i elitinnebandyns krav och förberedelser - Ha en hög social kompetens för att möta DIL-omgivningen (ledare/föräldrar) - Att ha en god kunskap om fysprofi len inom Sv. IB - Att vara väl insatt i den regionala elitinnebandyns status och läge - Att ha förmågan att få spelare att prestera under resultatkrav och kan förmedla dessa resultat krav på ett pedagogiskt sätt (med relevans för framtida IB-karriär) - Klubblagsengagemang som tillåts: - Ungdomslag upp till 14år - Seniorer H/D Div. 1 och uppåt. Distriktslagsspelaren Det är på planen det avgörs! På planen fi nns spelarna och det är de som ska utföra prestationen. Utan att överdriva innebär det att spelarna är ytterst ansvariga för prestationen ute på banan. Självklart kan en duktig tränare påverka laget positivt, men han eller hon kan aldrig gå in på planen och spela matchen. Därför ställer vi höga krav på våra spelare, så att vi vet att de klarar av att sköta sig på och utanför planen, och att de klarar av att ta ansvar! Spelarprofil Samtliga spelare som söker plats i StIBF:s distriktslag ska vara ambitiösa utöva sin idrott med en seriös inställning agera ansvarsfullt både i distriktslaget såväl som i klubblaget ha viljan att utvecklas och kämpa för detta

11 ha presterat och visat talang i sitt klubblag och därigenom blivit nominerad till distriktslagen värdesätta och uppträda i överensstämmelse med Vi lirar schyst! inte vara belastad med Matchstraff 2 eller 3 eller avstängningar på grund av anmälan om bestraffning tänka på att som distriktslagsspelare representerar man Stockholms Innebandyförbund både på och utanför planen. Man uppträder som ett gott föredöme för idrotten innebandy, och i synnerhet då för alla innebandyspelare i Stockholm. ha förståelse för att varje SM-plats (en av de 40 stycken som får möjligheten att åka med på SM) så fi nns det ungefär 35 andra spelare som inte blivit uttagna. Stadslagsmedaljer genom åren F/P17 & F/P15 (Säsongen 94/95 var första för F15& F17) År P17 F17 P15 F15 92/93 Guld /94 Brons --- Guld /95 Silver Guld /96 Guld Brons /97 Brons Guld Guld 97/98 Guld Brons Guld Silver 98/99 Brons Brons Brons 99/00 Guld Guld 00/01 Guld Guld 01/02 Guld Brons Silver Silver 02/03 Guld Brons 03/04 Silver Silver Silver 04/05 Guld Silver Guld Brons 05/06 Brons 06/07 Brons Guld Guld Silver 07/08 Guld Guld Guld Guld 08/09 Guld Silver Guld Brons 09/10 Brons Guld Guld 10/11 Guld Silver 11/12 Guld Brons Guld 12/13 Guld Brons Silver Silver 13/14 Guld Brons 11 Guld 1 Silver 5 Brons 3 Guld 4 Silver 5 Brons 13 Guld 3 Silver 3 Brons 4 Guld 5 Silver 4 Brons

12 Stockholms Innebandyförbund Vi som jobbar på kansliet Stig Nystedt Kanslichef Hermine Dahlerus Ekonomi Peter Sirén Projektledare Jennie Stengård Information Mikael Berg Tävling Oskar Werner Tävling Martin Hjelmberg Tävling Erik Rydberg Domare Mathias Wegnebring Evenemangsansvarig Hanna Wiklund Utvecklingsansvarig Besöksadress Smedjegatan 8, 3 tr, NACKA e-post:

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong.

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong. Policy, Mål och Riktlinjer för GS86 Innebandyförening GS86 policy beskriver vad föreningen vill med sin verksamhet. Policyn utgör grunden för hur alla medlemmar bör agera i olika sammanhang. Policy: Inom

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING DJURGÅRDENS IF - UNGDOM

VERKSAMHETSBESKRIVNING DJURGÅRDENS IF - UNGDOM VERKSAMHETSBESKRIVNING DJURGÅRDENS IF - UNGDOM INITIATIV UTVECKLING AMBITION KREATIVITET FRAMGÅNG Välkommen till Djurgårdens ungdomshockey Djurgården är Sveriges mest framgångsrika ishockeyförening genom

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Innebandy. Studier i kombination med elitsatsning

Verksamhetsbeskrivning Innebandy. Studier i kombination med elitsatsning Verksamhetsbeskrivning Innebandy Studier i kombination med elitsatsning Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Rekommenderat innebandygymnasium REK... 2 Skolan... 3 Studier... 3

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2014 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Appendix 3 Vinröda Ledare

Appendix 3 Vinröda Ledare 1 (20) Appendix 3 Vinröda Ledare Styrdokument för LUGI Handbolls barn- och ungdomsledare Föreningsidé En förening för hela familjen som förenar elit och bredd Vision Att vara Sverigeledande på herr- och

Läs mer

INNEBANDYN VILL. Riktlinjer & värderingar

INNEBANDYN VILL. Riktlinjer & värderingar Innebandy är Ett bevis på nyskapande idrott! Enkelt att utöva! Lätt att lära sig! Billigt och roligt! Underhållande och publikvänligt! Socialt och seriöst! Svenska Innebandyförbundet vill Skapa en stämning

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2015 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

1. Motion att SÖIBF skall ge bättre support till föreningarna på IDA, och på tider då ideellt arbetande personer ute i föreningarnas arbetar med IDA

1. Motion att SÖIBF skall ge bättre support till föreningarna på IDA, och på tider då ideellt arbetande personer ute i föreningarnas arbetar med IDA 4 st motioner till SÖIBF ordförandekonferens. Plus 2 st punkter att ta upp till diskussion 1. Motion att SÖIBF skall ge bättre support till föreningarna på IDA, och på tider då ideellt arbetande personer

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (15) o Styrelsens verksamhetsberättelse o Tävlings- och domarkommitténs verksamhetsberättelse o Distriktslagsverksamheten o Utbildnings- och utvecklingskommitténs verksamhetsberättelse Styrelsens

Läs mer

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html LEDARHANDBOK 1 Välkommen, Introduktion till SIF Fotboll 2 En Guide för dig som börjar som ledare i år 3 Vett och Etikett, Sila Snacket 4 Saltismodellen 5 Vad är Toppning och Nivåindelning 6 Policys inom

Läs mer

Röda tråden Förord Fotbollens attraktionskraft Vision Limhamn Bunkeflo 2007

Röda tråden Förord Fotbollens attraktionskraft Vision Limhamn Bunkeflo 2007 Röda tråden Förord En förening skall alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Idrotten måste följa med i samhällsutvecklingen om man vill vara en respekterad

Läs mer

Måldokument för Simklubben S71 2014-2016

Måldokument för Simklubben S71 2014-2016 Måldokument för Simklubben S71 2014-2016 Rev 2014-05-13 Per Stenebo Våga vara vinnare med S71 2 Inledning Välkommen till en stunds underhållande och förhoppningsvis spännande läsning. Detta dokument är

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Utgåva: 2006:1 060820 Innehållsförteckning Flik: 0 sid 1 (2) Innehållsförteckning Innehåll Flik Sida Organisation 1 1 Målsättning 2 Övergripande målsättning 1 Sportslig målsättning 1 Förtydliganden 1 Riktlinjer

Läs mer

2010-2011. Linköping Kenty Damfotbollsförening

2010-2011. Linköping Kenty Damfotbollsförening 2010-02-16 2010-2011 Linköping Kenty Damfotbollsförening Föreningen där spelare och ledare utvecklas! Linköping Kenty Damfotbollsförening (LKDFF) skall verka främjande för dam- och flickfotbollens utveckling

Läs mer

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Inledning Målsättning FC Helsingborg ska utveckla och förädla unga talanger till färdiga elitspelare och se till att uppfostra våra ungdomar till bra individer även

Läs mer

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR Klubbkänsla, gemenskap och ansvar genomsyrar ÖSK Hockeyklubb. Med den här vägledningen i vår policy räknar vi dig som en

Läs mer

77. Beskriv föreningens slutsatser utifrån de diskussioner ni fört och ovanstående svar.

77. Beskriv föreningens slutsatser utifrån de diskussioner ni fört och ovanstående svar. 77. Beskriv föreningens slutsatser utifrån de diskussioner ni fört och ovanstående svar. Ord med kursiv och fet stil har här fått ersätta namn och ord som gör att man kan identifiera föreningen eller orten.

Läs mer

KB Modellen 2012. Innehållsförteckning. 1. Förord. 2. Värdegrund. 3. Målsättning. 4. Verksamhet

KB Modellen 2012. Innehållsförteckning. 1. Förord. 2. Värdegrund. 3. Målsättning. 4. Verksamhet Karlbergs BK KB Modellen 2012 KB Modellen 2012 Innehållsförteckning 1. Förord 2. Värdegrund 3. Målsättning 4. Verksamhet Allmänt Knatteverksamhet Pojk- och Flicklag Senior Organisation runt lagen o Knatteverksamhet

Läs mer

MARIESTAD BOIS HOCKEY. Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014. senast ändrad 2013-08-01

MARIESTAD BOIS HOCKEY. Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014. senast ändrad 2013-08-01 Mariestad BoIS Hockey Mål- & Policydokument 2013/2014 senast ändrad 2013-08-01 1 Innehåll Verksamhet sida 3 Övergripande dokument sidor 4-9 Målsättning sida 4-5 Ledarmål sida 6 Policy sida 7-8 Ekonomi

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Juniorverksamheten Öijared GK Klubbidé och ledstjärnor Öijared Golfklubb Öijared Golf Klubb är en ideell golfklubb med hög målsättning för såväl bredd- som elitverksamhet med duktiga

Läs mer

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Förslag från föreningarna inför remissen av tävlingsbestämmelserna. Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Allsvenskan, Division 1 och Division 2 Upplägget av serier är olika för Damer

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM

UTBILDNINGSPLAN UNGDOM UTBILDNINGSPLAN UNGDOM - MER ÄN EN KLUBB värdegrunder Vi ska skapa förutsättningar för utveckling och glädje hos våra medlemmar Vi tar avstånd från all form av rasism, mobbning, våld och droger - MER ÄN

Läs mer

Högre seminarium 27/4-15 Anna Maria Hellborg

Högre seminarium 27/4-15 Anna Maria Hellborg Högre seminarium 27/4-15 Anna Maria Hellborg Det här är början på ett kapitel om SOK som i nuläget nästan enbart baseras på en intervju. Vad jag vill ha hjälp med är upplägget samt vad som saknas/är överflödigt

Läs mer

POLICY. Policydokument för Västmanlands Innebandyförbund 2014-06-17. Sida 1

POLICY. Policydokument för Västmanlands Innebandyförbund 2014-06-17. Sida 1 POLICY Policydokument för Västmanlands Innebandyförbund 2014-06-17 Sida 1 Inledning Detta är ett policydokument som ska hjälpa Västmanlands Innebandyförbund att utveckla sig till det bättre och kunna hjälpa

Läs mer

ÖREBRO LÄNS ISHOCKEYFÖRBUND

ÖREBRO LÄNS ISHOCKEYFÖRBUND ÖREBRO LÄNS ISHOCKEYFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE Säsongen 2013-2014 Foto: Lars Åke Johansson Armborg Kumla Hockey - Guld i U13, Länscupen 2013 Foto: Lars Åke Johansson Armborg Kumla Hockey - Brons i U15,

Läs mer

Struktur och översikt till Guide inför rekrytering till golfklubb.

Struktur och översikt till Guide inför rekrytering till golfklubb. 1 Struktur och översikt till Guide inför rekrytering till golfklubb. Motiv för guiden Mål med guiden Börja i underlagen Rekryteringssituationen Kontrollerad Okontrollerad Bra självprövning Rekryteringsdokumentet

Läs mer

Utvecklingspolicy. ungdom

Utvecklingspolicy. ungdom Utvecklingspolicy ungdom Sidan 2 / 12 Utvecklingspolicy ungdomsverksamhet 1 INLEDNING UNGDOMSVERKSAMHET... 3 2 EKONOMI... 3 3 REGLER OCH RIKTLINJER... 3 3.1 GRUNDPRINCIPER FÖR BARN OCH UNGDOMSTRÄNING:...

Läs mer

Röda Tråden i Fanna BK

Röda Tråden i Fanna BK Röda Tråden i Röda Tråden i Fanna BK 0 Röda Tråden...4 0.1 Ansvar och uppdateringar...4 0.2 Versionshistorik...4 1 Klubben...5 1.1 Målsättning...5 1.2 Föreningens informationskanaler...5 2 Styrelsen...6

Läs mer

Björklöven Vill !!!!!!!!!!!!!!!! !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Björklöven Vill !!!!!!!!!!!!!!!! !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Björklöven Vill Ett styrdokument för hur Björklöven ska utveckla sin verksamhet till att bli en av landets bästa ungdomsverksamheter inom ishockeyn Antaget vid Björklövens styrelsemöte 2014-09-29 Vision

Läs mer