GENESYS MEETING CENTER 4.0. Användarguide

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GENESYS MEETING CENTER 4.0. Användarguide"

Transkript

1 GENESYS MEETING CENTER 4.0 Användarguide

2 VÄLKOMMEN TILL GENESYS MEETING CENTER Genesys Meeting Center är det perfekta kommunikationsverktyget som integrerar audiomöten med användarvänliga webbmöten. Du kan visa PowerPoint presentationer, dela dokument, testa och ställa frågor till dina mötesdeltagare, du kan ta med dem ut på Internet och även koppla upp via VoIP (IP-telefoni). Genesys Meeting Center gör dina möten mer produktiva och du kan mötas oftare utan tiden och kostnaden förknippade med resor. Använd Genesys Meeting Center vid: Säljpresentationer Utbildning samt "e-learning" Seminarier Produktlanseringar Avdelningsmöten Företagspresentationer Samarbete och projektledning via webben Tips för lyckade möten Nedan finns tips om hur du håller ett bra Genesys Meeting Center möte. Undvik försenade möten genom att skapa och ladda ner de resurser du behöver i god tid innan mötet. T.ex. presentationer, undersökningar och prov. Starta mötet i förväg så att deltagarna kommer in i mötet på utsatt tid. Tänk på att du talar direkt i din telefon eller ditt "headset" för att få bra ljudkvalitet i mötet. Tysta dina deltagare när de inte ska tala för att undvika störande bakgrundsljud. Se dina deltagares uppkopplingshastighet och försäkra dig om att alla följer med i presentationen. Ha så få program som möjligt öppna för att få bästa prestanda vid dokumentdelning. Använd kommentarverktygen, röstning och prov för att få större interaktivitet i mötet. För att underlätta för mötesdeltagarna att förstå och komma ihåg, är det bra att begränsa materialet i presentationen och se till att typsnitten inte är för små. Alla deltagare bör göra en kontroll av sin webbläsare (finns inkluderat i mötesinbjudan) innan mötet för att säkerställa att de har de förutsättningar som krävs för att deltaga. Se till att deltagarna laddar ner Meeting Center-programmet innan mötet om de ska agera presentatör, använda VoIP eller Mötesikonen. Obs: Det är inte nödvändigt att ladda ner programmet för att delta i ett möte.

3 WEBBMÖTEN Använd denna guide till dina webb- och audiomöten STARTA ETT MÖTE Installera Meeting Center 4.0 För att schemalägga och starta webbmöten måste du installera Meeting Center Gå till och klicka på Installera nu. 2- Följ instruktionerna i wizarden. Efter nerladdningen har du allt som du behöver för att schemalägga och hålla effektiva möten via webb. Obs: Om du inte har Outlook, så klickar du på Mötesikonen i ditt verktygsfält och väljer Enter Conference Manager. Klicka Schemalägg ett möte och följ stegen för att schemalägga och bjuda in till möte. Starta ett schemalagt möte Ordförande: 1- Öppna mötet i din Outlook-kalender och klicka på Ordförande-länken. Eller 1- Klicka på Mötesikonen i ditt verktygsfält och välj Starta ett möte. 2- Klicka på mötet i huvudfönstret. 3a- Klicka på Ja om du vill bjuda in flera deltagare via MSN Messenger eller e-post. Dubbelklicka på deltagare och klicka Skicka. 3b- Klicka på Nej om du inte vill bjuda in fler deltagare till mötet. 4- Välj hur du vill koppla upp till audiodelen av mötet i snabbmenyn och klicka Fortsätt. 5- Välj vad du vill visa när mötet börjar, t ex. Visa presentation, Dela skrivbord i den andra snabbmenyn och klicka OK. Schemalägg ett möte Via Microsoft Outlook : 1- Klicka på Schemalägg ett möte (Schedule Meeting) knappen som finns i verktygsfältet i Outlook. 2- Gå till Appointment och välj tid för mötet och mötesdeltagare från din adressbok i Outlook. 3- Klicka på Send och dina deltagare får en mötesinbjudan via Outlook med information om hur de deltar i mötet.

4 Starta ett Ad hoc-möte 1- Klicka på Mötesikonen i ditt verktygsfält och välj Starta ett möte. 2- Välj Ad hoc-möte. 3a- Klicka på Ja om du vill bjuda in deltagare till mötet via MSN Messenger eller e-post. Dubbelklicka på deltagare och klicka Skicka. 3b- Klicka på Nej om du inte vill bjuda in deltagare. 4- Välj hur du vill koppla upp till audiodelen av mötet i snabbmenyn och klicka Fortsätt. 5- Välj vad du vill visa när mötet börjar, t ex. Visa presentation, Dela skrivbord i den andra snabbmenyn och klicka OK. Deltagare: 1- Om mötet schemalagts i förväg, klickar deltagarna på länken i e-post inbjudan för att delta i mötet. 2- Om det är ett Ad hoc-möte går deltagarna till och klickar på Mötesdeltagare, Logga in. Deltagarna kommer uppmanas att fylla i ordförandens mötesnummer samt sitt namn. Obs: Ordförande kan också bjuda in via MSN Messenger eller e-post via mötesikonen eller från mötet. Deltagarna får en länk som de klickar på för att ansluta till mötet. 3- Deltagarna får välja hur de vill ansluta sig till audiodelen av mötet och ombeds identifiera sig själva om de väljer Ringer upp själv eller Redan uppkopplad. Obs: Mötesrummet hålls stängt och deltagarna väntar i väntrummet tills ordförande startar audiodelen av mötet eller öppnar dörren i webbdelen av mötet. Mötesikonen Mötesikonen hamnar automatiskt i verktygsfältet på din dator när du installerar Meeting Center. Så här använder du Mötesikonen: Starta ett schemalagt möte, Ad hoc-möte med ett klick. Schemalägg möten. Anslut dig till möten. Obs: Om du inte har några schemalagda möten inom 3 timmar så försvinner steg 2. Om du har intallerat Outlook-kalenderverktyget kan du även klicka på Ad hoc mötes-knappen i verktygsfältet i Outlook. Skicka inbjudningar via e-post eller MSN Messenger. Få tillgång till Conference Manager (dina kontouppgifter).

5 Ring upp deltagare 1- Klicka på Byt till avancerat-knappen i ordförandemenyn. 2- Klicka på telefonikonen. 3- Skriv i namn och nummer till personen som du vill ringa eller klicka på adressboken och välj deltagare. 4- Välj Ring upp MÖTESHANTERING Säkerhet/Stäng dörren till mötet Ordförande kan se deltagarna i väntrummet och sedan släppa in dem i mötet en efter en. Klicka på Stäng dörrikonen för att stänga och öppna mötet för deltagarna. Obs: Mötesdörren är automatiskt inställd på Stängd tills ordförande ansluter till audiodelen. Anslutningsstatus Ordförande kan se hur deltagarna är anslutna till mötet i deltagarpanelen. Möjliga anslutningsalternativ: Telefon Webb Telefon/Webb VoIP/Webb Streaming/Webb Obs: Du kan sortera deltagare enligt namn, status eller uttryckssymbol i deltagarpanelen genom att klicka på rubriken för respektive kolumn. Statusikoner för audio Orförande kan alltid se deltagarnas audiostatus i deltagarpanelen. Statusikoner: Högtalarikon. Deltagaren (eller ordförande) befinner sig i huvud-mötesrummet. Aktiv talare. Deltagaren (eller ordförande) talar eller så indikerar ikonen att bakgrundsljud kommer från telefonlinjen. Ikon för tystad linje. Deltagaren kan inte höras när telefonlinjen är tystad. Desktop VoIP (IP-telefoni) Genesys VoIP är en säker, låg bandbredd och brandväggsvänlig lösning som använder Voice over Internet Protocol för att ansluta ordförande och deltagare till audiodelen av ett webbmöte. Allt som behövs är Internetuppkoppling och ett headset med mikrofon. För att ansluta till ett möte via VoIP väljer du Anslut via VoIP i snabbmenyn. För att koppla upp via VoIP under ett möte klickar du på Ljudanslutningspanelen och väljer Anslut Desktop VoIP till mötet. Enkelt att gå mellan VoIP och telefonlinje under mötet i Ljudanslutningspanelen. Obs: Se till att ditt headset med mikrofon är kopplade till din dator för bästa ljudkvalitet. Deltagare måste installera Meeting Center-applikationen för att använda VoIP.

6 Tysta/Låt alla tala 1- Klicka på högtalarikonen för att tysta eller öppna en deltagares telefonlinje. 2- Du kan även tysta eller öppna alla linjer på en gång genom att klicka på avanceratknappen och välja Tysta/Låt alla tala. Frågor & svar Ordförande kan starta en frågestund när deltagarna ber om ordet genom att använda tonvalstelefon. 1- Klicka på Byt till avancerat i ordförandemenyn. 2- Gå till Låt alla tala och välj Frågestund. Deltagarna får meddelandet att de blivit tystade. 3- Be deltagarna trycka b när de vill ställa en fråga. 4- Klicka på handikonen för att ge ordet till deltagaren. Obs: Den förste i talarkön har en markerad handikon. Kontakta kundsupport Gå till Hjälp och välj Ring upp kundsupport. DELA DOKUMENT & ANDRA FUNKTIONER Visa en presentation Ordförande kan lätt visa en PowerPointpresentation för deltagarna. Inför mötet 1- Från huvudmenyn, väljer du Resurser, sedan Presentationer. 2- Klicka på Ladda presentation. 3- Namnge presentationen, klicka sedan på Browse för att välja presentationen du vill ladda upp. Obs: Du kan ladda upp en presentation under ett webbmöte. Välj Presentation i ordförandemenyn och Lägg upp en ny presentation. Under mötets gång Välj en presentation från rullgardinsmenyn i ordförandemenyn. Presentationen kommer att laddas upp automatiskt. 1- Klicka på miniatyrbild, eller Nästa och Bakåt knapparna för att navigera i presentationen. 2- Klicka på bilden som visas för att gå till nästa bild. Dela dokument Klicka på Fil eller program i visapanelen. 1- Klicka för de filer eller program som du vill dela med deltagarna. 2- Som alternativ kan du klicka på Hela mitt skrivbord och gå till dokumentet du vill visa. Obs: När dokumentdelning är aktiverad, är Genesys Meeting Centers ordförandemenyn dolt bakom dokumenten du delar. För att återgå, klickar du på ordförandemenyn.

7 Undersökningar/prov/omröstning 1- Du hittar undersökningar [prov/omröstning] i huvudmenyn under Resurser. 2- Klicka Skapa ny undersökningar [prov/omröstning] och gör dina val. 3- Under mötet klickar du på Byt till avancerat och välj möte på toppen av din skärm. Välj mötesalternativ och ticka för Skicka undersökning, prov, omröstning. En panel kommer att öppnas i ordförandemenyn som tillåter dig att visa eller ladda ner ditt material. 4- Efter mötet, ser du resultatet från undersökningen [provet] under Rapporter. Visa dig själv eller andra deltagare i realtid under mötet. Välj Video under Ad hoc-möte i huvudmenyn, eller under steg 5 när du schemalägger ett möte via mötesikonen. Arkivering Gå till Möte och välj Spela in Arkiv. 1- Ge inspelningen ett arkivnamn och välj webb eller audio innan du klickar på Spela in (det kan ta upp till 30 sekunder för inspelningen att starta). En sektion kommer att öppnas i sidopanelen med namn Arkiv. 2- För att stoppa inspelningen, klicka på Stoppa. 3- Efter mötet kommer du att finna din inspelning i huvudmenyn under Konferens/Arkiv. Obs: Extra kostnader tillkommer. Rapporter Ladda upp ett foto eller annan bild och visa i ditt möte 1- Från huvudmenyn går du till Resurser/Bilder. 2- Klicka på Ladda bild och följ presentationsladdaren. 3- För att visa bilden under mötet klickar du på Byt till avancerat och går sedan in i mötesalternativ och Bild, välj bild från menyn och OK. Bilden kommer att visas i högra hörnet av ordförandemenyn. Genesys Meeting Center lagrar detaljerade rapporter från samtliga möten med information om mötets längd, antal deltagare, deltagarnas namn och/eller telefonnummer, om de deltagit via audio/webb/streaming, vilka som tackat ja respektive nej till inbjudan samt resultat från undersökningar och prov. Rapporterna finns i huvudmenyn.

8 AUDIOMÖTEN Använd denna som guide när du väljer att endast hålla ett audiomöte. Starta mötet Ordförande: 1- Ring ditt mötesnummer. LocalConnect: 1- Ring det lokala numret för staden alternativt landet där du befinner dig. Tryck sedan ditt mötesnummer med stjärna B före och efter. 2- Ange din fyrsiffriga ordförandekod med stjärna B före och efter. Obs: "Account codes" kan anges efter mötet har öppnats. Ordförande anger en kod på 1-16 siffror, med stjärna B före och efter, vilken blir ett faktureringsnummer. Deltagare: Mötesdeltagarna ringer mötesnumret för att delta i mötet. LocalConnect: Mötesdeltagarna ringer ett lokalt nummer för att delta i ditt möte, oavsett vart de befinner sig i världen. De trycker sedan mötesnumret med stjärna B före och efter. Ring upp deltagare Inom landet: B Riktnummer+ telefonnummer B Utomlands: B 00 + landsnummer + riktnummer + telefonnummer B Koppla bort den sist anslutna deltagaren: B 2 B Ring upp det senast uppringda numret: B 3 B Säkerhet/Stäng dörren till mötet Ordförande kan stänga dörren till mötet när som helst under mötet. Öppna mötet men håll dörren stängd: B ordförandekod + 7 B Öppna/stäng dörren under mötet: B 7 B Släpp in deltagarna från väntrummet, en i taget: B 1 B Ordförande hör tre tonstötar om någon väntar i väntrummet. Räkna antalet deltagare i huvudkonferensrummet: B 007 B Upprop Tryck B 74 B för att aktivera/avaktivera registrering av deltagarnas namn. Efter aktivering kommer deltagarna uppmanas att spela in sitt namn när de ringer in till mötet. Deltagaren kommer att presenteras när de kommer in eller lämnar mötet. Meddelande när deltagare anländer eller lämnar mötet: B 73 B. Varje gång du trycker B 73 B ändras inställningen till nästa version av meddelande. Spelar upp deltagarnas namn samt antal deltagare i mötet: B 007 B Säkerhetskod Genom att använda en säkerhetskod får du ännu säkrare möten. Ordförande väljer en fyrsiffrig kod: Tryck B 4xxxx B för att aktivera koden. xxxx är den fyrsiffriga säkerhetskoden. Ordförande trycker B 70 B för att aktivera/avaktivera säkerhetskodsfunktionen. När säkerhetskoden aktiverats av ordförande kommer deltagarna uppmanas att trycka den fyrsiffriga säkerhetskoden med stjärna B före och efter för att få tillträde till telefonmötet. Deltagarna trycker: B xxxx B Tysta/Ge deltagarna ordet Tysta/ge deltagarna möjlighet att tala: B 51 B Deltagarna tystar sig själva Föreslå att deltagarna använder denna funktion om de befinner sig i en bullrig miljö. Tysta sig själv/tala: B 6 B Inspelning, uppspelning Ordförande kan starta en inspelning av mötet när som helst. Starta/avsluta en inspelning: B 17 B En sexsiffrig inspelningskod läses upp och inspelningen kan börja. Starta inspelningen: tryck 0 En inspelning kan nås när som helst genom att ringa +46 (0) Ange den sexsiffriga uppspelningskoden när du blir ombedd att göra det. Avsluta uppspelningen genom att lägga på luren. Avsluta mötet Avsluta mötet och koppla bort alla deltagare: B 9 B Kontakta kundsupport före eller efter mötet Sverige

9 GENESYS MEETING CENTER Kontakta oss Kundsupport +46 (0) Kontakta kundsupport Under mötet (endast ordförande): b 10 b EUTechnicalSupport@Genesys.com Utbildning Användarguide online: Anmäl dig till kostnadsfri utbildning online: Genesys Conferencing Garvargatan 9C Box SE Stockholm Tel: +46 (0) Fax : +46 (0)

Externa deltagare i Lync

Externa deltagare i Lync Externa deltagare i Lync Du kan använda Lync för chatt, samtal och onlinemöten med externa deltagare. Beroende på vilken programvara de externa deltagarna har kan de chatta och se delade dokument eller

Läs mer

Vad är OmniTouch 8660 My Teamwork?

Vad är OmniTouch 8660 My Teamwork? OMNITOUCH 8660 MY TEAMWORK 6.1 SNABBSTARTSGUIDE Vad är OmniTouch 8660 My Teamwork? I OmniTouch 8660 My Teamwork Unified Conferencing and Collaboration kombineras närvaromedvetna snabbmeddelanden med möjligheten

Läs mer

Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden

Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden SNABBSTARTSGUIDE LYNC 2010 Bygga upp kontaktlistan Lägg till personer i listan Kontakter om du kommer att kontakta dem ofta eller om du bara vill hålla ordning på dem. 1. I huvudfönstret i Lync anger du

Läs mer

Telefonkonferens.nu manual

Telefonkonferens.nu manual Telefonkonferens.nu manual Version 1.0 2011-09-25 Innehåll Telefonkonferenser... 2 Att ansluta till en konferens... 2 I konferensen... 2 Avsluta konferensen... 2 Webadmin... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenord

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Lyncmöte 5 Ansluta

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Acrobat Connect Pro samt användning av headset och webbkamera. Skapad: 2009-07-03 Version: 1.1 1 Innehåll Hur startar

Läs mer

Logga in som gäst eller värd

Logga in som gäst eller värd Logga in som gäst eller värd Logga in i mötesrummet Om du inte gjort några extra inställningar väljer alla deltagare själv namn. Detta gör att du kan delta anonymt. Det som du skriver in när du loggar

Läs mer

Conferencing. Novell. Conferencing 1.0. novdocx (sv) 6 April 2007 STARTA CONFERENCING-KLIENTEN: LOGGA IN: Juli 2007. Conferencing Snabbstartguide

Conferencing. Novell. Conferencing 1.0. novdocx (sv) 6 April 2007 STARTA CONFERENCING-KLIENTEN: LOGGA IN: Juli 2007. Conferencing Snabbstartguide Conferencing Snabbstartguide Novell Conferencing 1.0 Juli 2007 SNABBSTART www.novell.com Conferencing Novell Conferencing använder Conferencing-teknologi. Termen "Conferencing" i det här bladet avser alla

Läs mer

Förberedelser inför webbkursen!

Förberedelser inför webbkursen! Förberedelser inför webbkursen! För att du ska få en så bra kurs som möjligt är det viktigt att du läser igenom nedanstående instruktioner och förberedelser noga INNAN kursen. Vi kommer inte ha möjlighet

Läs mer

Adobe Connect Pro. Innehåll. Introduktion

Adobe Connect Pro. Innehåll. Introduktion Adobe Connect Pro Adobe Connect Pro (ACP) är en webbaserad lösning för resfria möten eller distansundervisning. Denna guide avser stödja dig i användning av ACP i IKT-studions lokaler. Innehåll Introduktion...

Läs mer

Lathund för Lyncanvändare

Lathund för Lyncanvändare Lathund för Lyncanvändare Sida 1 Innehållsförteckning Ytterligare hjälp?... 3 Support... 3 Microsoft Lync 2010... 4 Starta Microsoft Lync:... 4 Knappöversikt... 5 Konfigurera ljud och video... 5 Ljudenhet...

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

Kom-igång-guide för mötesdeltagare

Kom-igång-guide för mötesdeltagare Kom-igång-guide för mötesdeltagare Kom-igång-guide för mötesdeltagare 1 Rev 1.0 Innehåll Kom igång med din dator 2 Kom igång med din ipad 7 Kom igång med din iphone 12 Kom-igång-guide för mötesdeltagare

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

Lync 2013 - konferenssystem

Lync 2013 - konferenssystem Lync 2013 - konferenssystem En del av Microsoft Office 2013 Handledning Februari 2014 - Christina Bodén 1 Innehåll Första start Snabb-Lync startfönstret Inställningar Lägg till profilbild Starta ett samtal

Läs mer

emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet www.wezupport.se

emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet www.wezupport.se emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet 2 Innehåll 1. Viktig information... 3 2. Utrustning... 3 2.1. Dator... 3 2.2. Internet... 3 2.3. Krav för bra ljud...

Läs mer

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln)

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Först publicerad: 1 aug 2014 Senast ändrad: 1 aug 2014 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Läs mer

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Egna anteckningar Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Kontakt Sjukhus Telefonnummer Kommun Telefonnummer Primärvården Telefonnummer Tid för

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

Studentguide Adobe Connect Pro

Studentguide Adobe Connect Pro Studentguide Adobe Connect Pro 2009-11-10 Inloggning För att vara med i ett möte behöver du inte installera någon programvara utan allt som behövs på din dator är Adobe Flash Player. Det programmet finns

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med Outlook Web App 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa

Läs mer

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet MÖTEN PÅ DISTANS Det är ett uttalat mål inom Equmeniakyrkan att vi ska minska vårt resande. Ett bra första steg mot det målet är att ha möten på distans via videosamtal. Samma teknik kan också vara användbar

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CELLIP LYNC 2013- KLIENT

ANVÄNDARMANUAL CELLIP LYNC 2013- KLIENT INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips webbgränssnitt... 2 1. Skicka meddelande, hantera kontakter och status... 2 1.1. Lägg till kontakt... 2 1.2. Visa ett kontaktkort...

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide Använda Internet med hjälp av Internet Explorer Nybörjarguide Av Carl Ewnert 1 Innehåll: 1. Introduktion 3 2. Utseendet 4 3. Verktygsfältet 4 4. Börja Surfa. 5 5. Att söka på Internet 5 6. Spara en sida

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 Låta andra få veta vad du gör I Microsoft Lync 2010 anges din närvaro automatiskt utifrån dina aktiviteter eller kalendern i Microsoft Outlook, men du kan ange

Läs mer

Voicemail i FirstClass

Voicemail i FirstClass Voicemail i FirstClass För att använda voicemail måste du ha FirstClass klienten installerad och vara uppkopplad mot Internet. *Om du är på en ort med dålig internetuppkoppling kan det bli problem att

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 2 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar - ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa kallelse

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE PC

INSTALLATIONSGUIDE PC INSTALLATIONSGUIDE PC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

AV Tools - Manual. AV Tools webbkonferens med Blackboard

AV Tools - Manual. AV Tools webbkonferens med Blackboard AV Tools webbkonferens med Blackboard AV Tools består av tre kommunikationsverktyg, som finns under knappen Communication i Blackboard (Bb). Med hjälp av de tre verktygen kan lärare och studenter kommunicera

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

LATHUND FIRSTCLASS 8.0. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se

LATHUND FIRSTCLASS 8.0. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se LATHUND FIRSTCLASS 8.0 RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel. Mångfaldigande av någon del av eller hela innehållet

Läs mer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar Dela, samarbeta, byt Bruksanvisning för medlemmar Få inbjudan till samarbete Innan du kan börja arbeta i ett samarbete på Nordiska skolnätet måste du först få en inbjudan. Det är din lärare eller den ansvariga

Läs mer

Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements

Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements Microsoft Powerpoint är ett program som numer är välbekant för alla inom utbildningssektorn. Det som många inte känner till är att

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Föreläsning via Acrobat Connect

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Föreläsning via Acrobat Connect DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Föreläsning via Acrobat Connect 1 Introduktion Följande guide beskriver hur du kan arbeta med Adobe Acrobat Connect som verktyg vid föreläsningar på distans. 1.1 Förutsättningar

Läs mer

Kom igång med Skype (Mac)

Kom igång med Skype (Mac) Kom igång med Skype (Mac) Skapa konto och installera Skype 1. a) För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer

Läs mer

Kom-igång-guide för värd

Kom-igång-guide för värd Kom-igång-guide för värd 1 Rev 1.0 Kom-igång-guide för värd Administrera webbmöten Innehåll Läs det här innan du börjar 2 Stöd för datoroperativsystem och webbläsare 2 Stöd för mobiloperativsystem 2 Teknisk

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

En guide till FirstClass

En guide till FirstClass En guide till FirstClass En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass (Windows) Starta programmet FirstClass på vanligt sätt, t.ex. genom skrivbordsgenväg eller Startmenyn/Startskärmen.

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

Skype för företag utbildningsmaterial för PC

Skype för företag utbildningsmaterial för PC Skype för företag utbildningsmaterial för PC Upplägget av utbildning i Skype för företag för PC Utbildningen innehåller följande avsnitt gärna med paus mellan avsnitten Inloggning och inställningar för

Läs mer

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat Guide Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat 1 (10) 1 Så här gör du för att hämta ditt SITHS-certifikat till din Telia e-legitimation. Öppna mejlet

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

EasyProducer Kom igång guide

EasyProducer Kom igång guide EasyProducer Kom igång guide EasyProducer gör det möjligt för dig att på ett enkelt sätt förvandla ett Word dokument till en fullt synkroniserad digital talbok i DAISY-format (DTB). DTB skapade med EasyProducer

Läs mer

Användarguide till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud)

Användarguide till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) Användarguide till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) Först publicerad: 1 augusti 2014 Senast ändrad: 10 okt 2014 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect. I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera.

Introduktion till Adobe Acrobat Connect. I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera. Introduktion till Adobe Acrobat Connect I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera. Innehåll Hur startar jag ett möte i Adobe Connect?... 3 Hur är ett

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen och administrera växeln Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint.

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 9: Rätta skrivuppgifter

IT-körkort för språklärare. Modul 9: Rätta skrivuppgifter IT-körkort för språklärare Modul 9: Rätta skrivuppgifter Innehåll I. Rätta uppgifter i Word... 3 Markera fel med färger snabbt och enkelt... 3 Använd Words rättningsverktyg skriv kommentarer... 4 Gör ändringar

Läs mer

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inför mötet, inloggning på dator 4 5 Inställningar i Microsoft Lync

Läs mer

1. Uppdateringsmodul (CMS)

1. Uppdateringsmodul (CMS) Innehåll 1. Uppdateringsmodul (CMS)... 2 2. Artiklar... 3 2.1 Upprätta din första artikel... 4 2.2 Skapa innehåll i artikeln... 5 2.2.1 RUBRIK I ARTIKELN:... 5 2.2.3 INFOGA BILDER:... 7 2.2.4 CELLER...

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2014.1

Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Innehåll Hämta aktuell version från Kundtorget... 1 Detaljerad beskrivning för nedladdning av programmet från Kundtorget... 1 Kontrollera Microsoft.Net Framework

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inställningar i Microsoft Lync 5 Inställningar

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Office Web med CMG Voice NETWISE. Lathund

Office Web med CMG Voice NETWISE. Lathund Office Web med CMG Voice NETWISE Lathund Logga in För att komma åt personliga funktioner såsom aktiviteter, röstbrevlåda (Voice), inställningar med mera, måste du logga in dig med din anknytning samt lösenord.

Läs mer

Mirasys 5.10. Användarguide: Live Sök Export. November 2010. Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd.

Mirasys 5.10. Användarguide: Live Sök Export. November 2010. Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd. Mirasys 5.10 Användarguide: Live Sök Export November 2010 TTC_TI_Mirasys_Anvandarguide/EW Bygger på delar ur dokumentet Mirasys NVR 5.10 Användarvägledning Mirasys, Ltd. Sida 1 Innehållsförteckning Inloggning...

Läs mer

I båda fallen är din färdiga profil (eller delar av den) sparad så att du kan se den i Tidigare profiler

I båda fallen är din färdiga profil (eller delar av den) sparad så att du kan se den i Tidigare profiler Instruktioner Creative Learning Company s värderingsprogram är enkelt att använda och är tillgänglig både för enstaka personer och för grupper online eller offline. Båda metoderna skapar funktionella personliga

Läs mer

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Egna anteckningar Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Kontakt Sjukhus Telefonnummer Kommun Telefonnummer Tid för mötet Primärvården Telefonnummer

Läs mer

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Innehåll Applikation som tjänst Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten

Läs mer

Hämta appar. Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt.

Hämta appar. Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt. Hämta appar Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt. #1 Hämta appar Program #2 1. Den utrustning du behöver 2. Förutsättningar 3. Ställ in P&G-e-post

Läs mer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för administratörer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för administratörer Dela, samarbeta, byt Bruksanvisning för administratörer När du har skapat en användare och valt lösenord, samt bekräftat e-post meddelandet blir du inloggad på en sida med bland annat detta gulmarkerade

Läs mer

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting Videokonferenssystem Deltagarmanual GoToMeeting För att kunna delta på lektioner online behöver du en dator en dator med kamera bredbandsuppkoppling med minst 0,5 Mbit/s i båda riktningarna, gärna 2.0

Läs mer

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line Elisabeth Banemark, Pedagogiskt center, Kristianstad 08-07-05 Innehållsförteckning Logga in Användarnamn och Lösenord...

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

Grundläggande EndNote

Grundläggande EndNote Grundläggande EndNote Stephen Naron, februari, 2011 Uppdatering och översättning till svenska: Taeda Tomić, 2012, 2014 Korrekturläsning: Martina Andersson Löfqvist, september 2012 1. Lite information om

Läs mer

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30 Snabbguide 1/13 Snabbguide Välkommen! Web Apps är en nyhet i Microsoft SharePoint Online, som ingår i Microsoft Office 365. Web Apps är bantade versioner av Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel och

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Problem med ljudet i Adobe Connect

Problem med ljudet i Adobe Connect Problem med ljudet i Adobe Connect Förberedelser Jag hör inte de andra deltagarna De andra deltagarna hör inte mig De andra deltagarna säger att min röst hackar Jag hör inte en av de andra deltagarna Ljudet

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur vet

Läs mer

Manual för Cisco Meeting App (CMA)version 1.9.x

Manual för Cisco Meeting App (CMA)version 1.9.x Manual för Cisco Meeting App (CMA)version 1.9.x Nedladdning och installation Klienten finns för Windows och Mac med följande nedladdningslänkar: För Windows Kräver Windows 7 eller senare För Mac Kräver

Läs mer

Information om webbmöte via Skype

Information om webbmöte via Skype Information om webbmöte via Skype Skype för företag är en del av Office 2013/Office 365 och ger dig möjlighet att via datorn chatta och ha digitala administrativa möten med eller utan video. Röst- och

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

Aastra 6737i fast IP-telefon

Aastra 6737i fast IP-telefon Växel Aastra 677i fast IP-telefon i Växel. Aastra 677i fast IP-telefon i Växel. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du

Läs mer

MANUAL CELLIP SOFTPHONE

MANUAL CELLIP SOFTPHONE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Funktioner... 2 1. Starta Cellip Softphone... 2 2. Logga in... 2 3. Ringa med Cellip Softphone... 2 4. Dolt nummer... 3 5. Svara i Cellip Softphone... 3 6.

Läs mer

Snabbguide till First Class

Snabbguide till First Class Snabbguide till First Class Guide till First Class Grundläggande funktioner Logga in i First Class För att logga in i First Class dubbelklickar du på skrivbordsikonen First Class, eller väljer First Class

Läs mer

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok Blackwire 725-M USB-sladdheadset Användarhandbok TM Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grunderna 5 Sätta på dig headsetet 6 Anpassa headsetet 6 Daglig

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Installera/uppdatera/aktivera SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Översikt SÅindex 5 är ett tillägg till Microsoft Excel. I SÅindex 5 finns en särskild fil som är en tilläggsfil (en addin). Filen heter Sindex5.xlam.

Läs mer