FALLSKÄRMENS TRIVSELREGLER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FALLSKÄRMENS TRIVSELREGLER 2010-01-01"

Transkript

1 1 FALLSKÄRMENS TRIVSELREGLER

2 2 älkomna som bostadsrättshavare och boende i HSB Brf Fallskärmen! Vår botrivsel och -trygghet skapas genom gemensamt engagemang. Kännedom om vår närmiljö, gemensam egendom samt föreningen ger förutsättningar för alla att känna sig delaktiga i att bygga ut och bevara trivseln och tryggheten i vår gård. Det innebär inflytande med gemensamt ansvar. Inflytande utövar man bl.a. genom att årligen delta i föreningsstämman. Fallskärmens Trivselregler är framtagna för att ge grundinformation om vår förening, besvara vanliga frågor samt återge vissa generella regler. Längst bak i häftet hittar Du också några viktiga telefonnummer och andra uppgifter, som kan vara bra att ha till hands. Styrelsen och Dina grannar önskar Dig varmt välkommen till Brf Fallskärmen! INNEHÅLL:

3 3 Fastigheter i Skarpnäck är byggda under åren av fastighetsbolaget BGB på ett gammalt flygfält. Flygfältet fungerade tidigare som start- och landningsbana för mindre privata flygplan samt evenemangsfält för bl.a. olika motortävlingar. Föreningens fastighet utgörs av kvarteret Fallskärmen 1 i Stockholm. Fastigheten är belägen inom Skarpnäcks Gård i Stockholms södra förort. Gatuadress är Fallskärmsgatan 2-16, Horisontvägen 53-61, Segelflygsgatan 6. Omgivande bebyggelse utgörs av flerbostadshus samt radhus och avgränsar till det natursköna Nackareservatet med många utflyktsmöjligheter och lugna upptäcktsfärd i friluftsmiljö. I Skarpnäck finns ändstation till den gröna tunnelbanelinjen nr 17 samt flexibla busslinjer till olika delar av den södra kommundelen. I området finns också butiker, kiosker, restauranger, bibliotek, kommunal service samt ett antal lekparker för barn och barnsinniga under sina tidiga år var ju Skarpnäck Nord-Europas barntätaste område. Idag bor ca människor i Skarpnäck. År 1992 gick BGB i konkurs och fastigheterna förvaltades av Venantius Fastigheter som 1998 sålde de vidare till HSB. Avsikten med köpet var redan från början att ombilda till bostadsrätter, som är HSB:s kärnverksamhet. Från första informationsmötet i december 2000 till novemberkvällen 2002, där majoriteten av 83 hyresgäster på Fallskärmen röstade JA för ombildning till bostadsrätter har de boende fått fundera och avväga möjligheten att bli sin egen herre på sin egen gård. Styrelsens bestämda åsikt är, att resultatet är bestående positivt. Fallskärmen består av: BOSTADSHUS Antalet bostadslägenheter 83 st fördelade på: 3 st om 1 rum, kök, badrum 45,7-50,9 kvm 22 st om 2 rum, kök, badrum, 61,9-67,2 kvm 40 st om 3 rum, kök, badrum, 73,7-81,6 kvm 18 st om 4 rum, kök, badrum, 90,2-99,4 kvm Källarplanet inrymmer lägenhetsförråd samt skyddsrum (under mindre del av byggnaden). Tvättstugan är belägen i en byggnad på gården. I byggnaden finns även kök, toalett, gemensamhetslokal och städförråd samt styrelsens mötesrum. På gården finns även mindre byggnader avsedda som cykelförråd. LOKALER Husen innehåller 4 st lokaler var av 3 st upplåts med hyresrätt. Lokalarean är 804 kvm. Ursprungligt byggnadsår Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också ordnings- och trivselfrågorna.

4 För vem gäller reglerna 4 Trivselreglerna gäller lika för alla som bor eller tillfälligt befinner sig på brf-området. Bostadsrättsägare, hyresgäster samt övriga familjemedlemmar omfattas liksom gäster, inneboende och hantverkare som utför arbete åt Dig i lägenheten. Reglerna gäller även föreningens egna hyresgäster. Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Skriv ett brev, slå en signal, mejla - Du är alltid välkommen att ge oss Dina åsikter om vår botrivsel Information om styrelsen finns på sista sidan. m allmän aktsamhet Tänk på att vara aktsam om och väl vårda föreningens egendom. Av hyresavtal/brf-kontrakt framgår de viktigaste villkoren för boendet. I övrigt hänvisas till hyreslagen. Citat ur hyreslagen: Hyresgästen ska väl vårda sin lägenhet med vad där tillhör och iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och skick i fastigheten Kostnader för underhåll och reparationer betalas av alla gemensamt. Hyresgästen/brf-ägaren skall göra felanmälan samt underrätta brf Fallskärmens styrelse om fel i lägenheten samt fel, som kan skada fastigheten. öreningsstämman Föreningsstämman godkänner den skriftliga verksamhetsberättelsen, som är dokumentation över styrelsens arbete under året. Styrelsens arbete skall på bästa sätt tillgodose föreningens och medlemmarnas intressen. Föreningsstämman är bostadsrättsföreningens högsta beslutande instans. Ordinarie föreningsstämma hålls årligen, då en redovisning av det gångna verksamhetsåret offentliggörs. Samtidigt väljer stämman den styrelse som skall ansvara för att fullfölja de uppdrag som krävs för förvaltning av fastigheter, underhåll, ekonomi mm. Information lämnas även om planerna för det kommande året. Årsstämman hålls i Fallskärmen i maj månad. Kallelsen kommer alltid senast 2 veckor tidigare. Motioner Om man har önskemål eller idéer om större förändringar, eller vill genomdriva en annan ordning, lämnar man in motioner till årsstämman. Det är sedan stämmodeltagarna som fattar det slutliga avgörandet på stämman genom att tillstyrka eller avslå de förslag till beslut som motionerna handlar om. Motionsblanketter kan laddas ner från föreningens hemsida: m säkerhet några praktiska råd Kontrollera att ytterporten i fastigheten går i lås efter in- och utpassering och inga okända personer släpps in. Kom ihåg att låsa vinds- och förrådsdörrar. Förvara inga lättantändliga medel i dessa utrymmen.

5 Din lägenhet skall vara utrustad med brandvarnare. Närmare information lämnas av styrelsen. 5 Meddela grannar eller styrelsen om Du under en längre tid är borta från Din lägenhet. Var försiktig med eld. Rökning är inte tillåtet i trapphuset eller andra gemensamma utrymmen ss. vind, källare, tvättstuga och festlokal. Rök kan dras in i lägenheterna och skapa obehag för Dina grannar. konomi Bostadsrättsavgiften samt hyresavgiften till föreningen = föreningens intäkter. Att bo och vara medlem i en bostadsrättsförening innebär att man tillsammans med alla andra medlemmar i föreningen äger de hus som föreningen består av. Alla kostnader och utgifter som föreningen har för hus och gårdar fördelas ut på varje enskild bostadsrätt genom en avgift som fastställs av föreningens styrelse. Det finns med andra ord aldrig någon annan som betalar, utan alla kostnader och utgifter betalas gemensamt av oss medlemmar. Föreningens hyresgäster ingår i den gemensamma ekonomin genom hyresavgifter. Ju lägre kostnader och utgifter föreningen har, desto lägre avgift för respektive bostadsrätt och vice versa. Det är därför viktigt att vi medlemmar är aktsamma om vår gemensamma utrustning som t ex tvättmaskiner, hissar, portar, buskar, träd, gungor, sandlådor osv. Ju mindre dessa saker behöver repareras eller bytas ut, desto lägre kostnader för föreningen och desto lägre avgifter för våra bostadsrätter. Naturligtvis ska vi också medverka till att varken vi eller våra vänner som besöker oss skräpar ned eller gör åverkan i våra hus eller ute på vår gård. Betrakta husen och gårdarna som dina egna - för det är faktiskt precis det de är. ågra spartips Kostnader för vatten, värme och el betalas av alla boende gemensamt. Iaktta sparsamhet vid varmvattenförbrukning och lämna inte vatten rinnande i onödan. Var också sparsam med el i fastighetens gemensamma utrymmen. Byt kranpackning när vatten står och droppar. Tvätta och diska med väl fyllda maskiner. Tjocka islager i frysen ökar energiförbrukningen. Frosta därför av frysen regelbundet. Använd inte kniv eller hårda föremål för att hacka bort isen. alkonger, loftgångar och uteplatser Av säkerhetsskäl får blomlådor endast sitta på insidan av balkongräcket. Se till att balkong-/altandörr är ordentligt stängd för att undvika att vatten tränger in vid kraftig nederbörd och/eller snösmältning. För inglasning av balkong krävs bygglov och tillstånd av föreningen. Tänk också på Din granne, när du vattnar dina blommor, sopar balkonggolvet eller hänger upp tvätt. Balkonger / loftgånga / trapphus / uteplatser får inte användas för: - permanent förvaring av diverse bohag som inte hör till normal balkongmöblering. - skakning av mattor, sängkläder mm.

6 6 Loftgångar och trapphus Tänk på att hålla trapphus och loftgångar fria från saker och ting för brandsäkerhetsskäl samt vid tillbud/olyckshändelse, då det är extra viktigt att ha helt fri framkomlighet för ordnings- och räddningspersonal. Fria och tillgängliga ytor uppskattas också av städpersonalen för att kunna genomföra sitt arbete med gott resultat. attpiskning För piskning och vädring av mattor, sängkläder mm. finns piskställning på gården. icknick på vår gård Vår gård är en trevlig och trygg miljö för barn och vuxna att leka, spela, träffa kompisar eller t.ex. ha picknick runt grillen. Tänk dock alltid att matrester riskerar att locka till sig råttor eller andra skadedjur. Varje person ansvarar att städa och plocka upp efter sig och sina gäster. Av samma skäl är matning av fåglar inte tillåten inom fastigheten. vättstuga Föreningens tvättstuga ligger mitt i gården och får användas av boende i husen mellan kl Hyresgäster erhåller bokningscylindern med nycklar från HSB (se kontaktinfo på sista sidan, felanmälan ) bostadsrättsägaren erhåller nycklarna från säljaren av bostaden. Bokningschema och ordningsregler finns anslagna i tvättstugan. Tvättmaskiner i vår tvättstuga är avsedda för hushållstvätt och får inte användas för tvätt av starkt förorenade yrkesplagg, grovt oljiga föremål, mattor, som används i andra utrymmen än bostaden eller övriga föremål, som kan skada maskinerna med onödiga utgifter till föreningen som följd. För lång och störningsfri funktion av tvättmaskiner läs också instruktionerna på väggen intill tvättstugan. Alla vill komma in i en ren och fräsch tvättstuga. Ta för vana att torka av och städa efter Dig varje gång Du tvättar. Om någon maskin är trasig, anmäl det omgående till felanmälan. Se numret på sista sidan. estlokal Föreningens festlokal finns i anslutning till tvättstugan och kan hyras till födelsedagskalas, övriga fest, möten osv. I vår ljusa och trevliga festlokal finns några bastillbehör för fest och andra aktiviteter ss. bestick, bord och stolar, pingisbord, partytält m.m. Bokning av lokalen sker på bokningslista på dörren till lokalen. Kontakta styrelsen eller läs på vår hemsida för mer information. yklar, mopeder, barnvagnar, rollatorer Cyklar och mopeder skall förvaras i cykelrummet, ej i trapphuset eller utanför porten. Endast barnvagnar och rollatorer får placeras i entrén, dock på sådant sätt att de inte hindrar fri passage. För mer information, kontakta styrelsen

7 7 ården och utemiljö Upprustning av vår gård blev klar sommaren Nya gungor, sandlådan och lekplatsen blev snart populära samlingsplatser för gårdens barn och barnsinniga. På vår gård tar föräldrar ansvarar för sina barns aktiviteter. Samla ihop barnens leksaker, cyklar mm. efter dagens slut och lämna de på anvisad förvaringsplats. Av säkerhetsskäl är det inte önskvärt att man klättrar på gårdens träd och byggnader. Kol- eller gasolgrillar får ej användas på balkonger eller loftgångar. Marschaller skall placeras så att de inte ger upphov till sotfläckar eller på annat sätt skadar fasaden. Tag själv bort utbrunna marschallburkar, eventuella stearin- och sotfläckar. vfallshantering, el-avfall, kemiska produkter Föreningen källsorterar avfallet. Markerade kärl för olika avfallsprodukter finns placerade i soprummet vid Fallskärmsgatan 5. Vänligen respektera indelningsordningen av miljöhänsyn. Vi delar grovsoprummet med vår granngård ta hänsyn till ordning och tillgänglighet så att allt skall ha sin plats vid hämtning. Sopnedkastet får endast användas för sedvanligt hushållsavfall (se mer nedan). Se till att soppåsarna är väl förslutna så inte matrester sprids i soptrumman och i soprummet. Undvik att pressa ner överfulla påsar då dessa lätt fastnar i trumman. Lägg inte vassa föremål i soppåsen så att någon kan komma till skada. Grovsoprummet används för skrymmande avfall. Kartonger och övrigt emballage skall vikas ihop eller tas isär för att spara utrymme. Föreningen betalar för varje tömning. Färgburkar och andra kemiska produkter får inte lämnas i grovsoprummet utan skall lämnas på närmaste miljöstation. Enligt lag skall el- och elektronikavfall samlas in särskilt och får därför inte lämnas i grovsoporna. Du ansvarar själv för att transportera sådant avfall till närmaste miljöstation. Tidningar skall läggas i tidningskontainer, som står i hörnet Fallskärmsgatan Segelflygsgatan. Tömning av grovsoprummet sker regelbundet minst två gånger i veckan. Tömning av tidningskontainern sker på olika dagar, dock minst en gång i veckan. ällare och vind På vind och i källare får personliga tillhörigheter endast förvaras på avsedd plats. Gångarna skall hållas fria från saker och får inte belamras. Undvik att förvara stöldbegärlig egendom på vind och i källare. Brandfarliga ämnen får absolut inte förvaras i förrådet. Observera att allt bråte, som förvaras / lämnas på ej avsedd plats kommer att tas hand om och transporteras bort. arabolantenn Det är inte tillåtet att sätta upp parabolantenn eller annan utomhusantenn på fasaden, tak, fönsterkarmar eller utsidan av balkongen. Det är viktigt, att montering på insidan av balkong sker på rätt sätt, kontakta helst en fackman.

8 8 usdjur Innehavare av husdjur är skyldig att övervaka att dessa inte stör eller förorenar i fastigheten och inte heller rastas i planteringar eller på barnens lekytor. Plocka alltid upp djurets spillning. törningar I Brf Fallskärmen tar vi alltid hänsyn till varandra! För att alla skall trivas är det viktigt att man inte störs av omkringboende. Skyldigheten gäller i lägenheten men också i gemensamma utrymmen som t ex i trappa, hiss, tvättstuga samt gården. Kvälls- och nattro ska respekteras följande tider: - söndag torsdag 21:00 8:00 - fredag lördag 22:00 10:00 Detta innefattar bl. a. - Radio, TV och musikanläggning spelas lagom lågt utan att störa grannar - Oväsen, högt tal, skrik i lägenheten och i trappan, som uppfattas störande får ej förekomma - Hundar får inte skälla eller yla så att omkringboende störs - Tvätt- och diskmaskiner skall köras under övrig tid ndrahandsuthyrning Upplåtelse i andra hand kräver styrelsens samtycke. Begäran om samtycke skall vara skriftlig och skall innehålla skälet för begäran, tidsperiod och vem som skall hyra lägenheten. Styrelsen kan ge tillstånd till 6 månaders uthyrning åt gången. Om uthyrningen skall pågå längre tid än två år skall hyresgästen avstå från besittningsskydd. Besittningsskyddet för andrahandshyresgäst avtalas bort genom ansökan till hyresnämnden, som har särskild blankett för detta. ägenhetsunderhåll Bostadsrättshavare ansvarar för att underhålla lägenheten. Vad som ingår i lägenheten och som skall underhållas framgår av föreningens stadgar. Till lägenheten räknas normalt lägenhetens golv, väggar och tak, inredning i kök och badrum, glas och bågar i fönster samt inner- och ytterdörrar. Hyresgästen / bostadsrättsägaren ansvarar för skada som orsakats av denna själv eller dennes gäster med avsikt eller genom olyckshändelse. Br-ägare har eget ansvar för allt utom vatten, avlopp och el, därför är det särskilt viktigt att Du har uppsikt över lägenhetens våtutrymmen. Läckageskador kostar stora pengar och leder i allmänhet till stort obehag för den som drabbas. Om underhållsansvaret kan du läsa mer på HSB:s brocshyr Vem skall ansvara för bostadsrätten?. En särskild bostadsrättförsäkring kan vara ett bra skydd om olyckan är framme. Installationer som medför ingrepp i ledningar för vatten, avlopp och el får utföras endast av personer med särskild behörighet. Om Du trots allt gör ingreppen själv kan Du bli skyldig att betala skadestånd om något skulle hända. OBS! Spara alltid kvitton eller annat dokument på att installationen utförts av fackmän med behörighet.

9 9 örändringar i lägenheten Mindre förändringar får göras i lägenheten. Du får t ex lägga nya golv, sätta upp nya skåp eller byta ut vitvaror i köket. Mer omfattande förändringar kräver dock styrelsens tillstånd, t ex om Du vill ta ner en vägg, dra nya rör i kök och badrum. Ibland kan det också behövas bygganmälan för att utföra vissa åtgärder i lägenheten. Kontakta alltid styrelsen innan Du sätter igång! Tänk också på att ta hänsyn till de omkringboende när Du utför bullerstörande arbete i lägenheten. m Du tänker flytta Fråga styrelsen vilka rutiner som gäller vid överlåtelse. Tänk på att den som övertar Din lägenhet också skall godkännas som medlem i föreningen innan inflyttning får äga rum. Tag därför reda på vad som krävs för att få medlemskap. Tillsammans med en ansökan om medlemskap skall även ett exemplar av överlåtelseavtalet lämnas till styrelsen. För hyresgäster gäller: Lämna lägenheten och övriga utrymmen (förråd, garage) väl rengjorda. Lämna samtliga nycklar som tillhör lägenheten och garage samt nycklar till tvättstugecylinder till styrelsen. Besiktningsplikt gäller vid avflyttning av hyresgäst. Hyresgästen som flyttar ut ska se till att styrelsen får tillträde till lägenheten för besiktning Uppsägning ska ske skriftligt. 3 månaders uppsägningstid gäller om inget annat är avtalad med Fallskärmens styrelse. För brf ägare gäller det som avtalats med köpare. Lämna gärna kvar Fallskärmens Trivselregler till den som övertar Din lägenhet Utöver dessa ordningsregler gäller föreningens stadgar.

10 10 Styrelsen skall bestå av lägst 7 ordinarie ledamöter samt suppleanter. HSB:s representanter i styrelsen tillsätts av HSB, övriga ledamöter och suppleanter väljs av oss som bor i Fallskärmen - dvs medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Styrelsen till HSB Brf Fallskärmen valdes vid föreningsstämman Den består av: Namn Uppgift, arbetsområde Kontakt Lasse Merilä Ordförande Fallskärmsgatan lasse@hrcgruppen.se Bo Ericsson Vice ordförande bo_roland@hotmail.com Francisco Lorenzo Ledamot, information frlohe@yahoo.se Sofia Wallin Suppleant, fastighet fia.wallin@hotmail.com Mikael Wallin Ledamot, fastighet, information mikael.wallin@bredband.net Vadim Azbel Ledamot, ekonomi, omvärld vadim@arkifact.se Leif Holmgren Ledamot, HSB:s representant leffe.holmgren@comhem.se Kari Wessely Revisor kariwessely@hotmail.com Pontus Gingsjö Revisorsuppleant Marcus Carlstedt Valberedning maca1@bredband.net Nina Ter Wisscha Valberedning Mail till styrelse: Hemsida: brf_fallskarmen@bredband.net Föreningen är registrerad hos Patent- och Registreringsverket och är ansluten till HSB Stockholm ek.för. Föreningens firma är HSB:s Bostadsrättsförening Fallskärmen i Stockholm. Organisationsnummer

11 11 Följande samarbetspartner levererar tjänster till Fallskärmen enligt avtal: FASTIGHETSFÖRVALTNING HSB Stockholm Felanmälan: * MARK- OCH TRÄDGÅRDSSKÖTSEL Mark- och Landskapsteknik STÄD TRAPPHUS OCH LOKALER Alfa Omega Serviceföretaget INTERNET OCH TELEFONI Bredbandsbolaget TV ComHem HISSKÖTSEL Hiss- och Elteknik HSB Felanmälan (se ovan fast. förvaltning) VÄRME HSB brf Flygsläpet HSB Felanmälan (se ovan fast. förvaltning) VATTENLEVERANSER HSB brf Horisonten HSB Felanmälan (se ovan fast. förvaltning) EL Fortum Markets ELNÄT Fortum SOPHANTERING, TRAPPHUS Envac Service eller HSB Felanmälan (se ovan fast. förvaltning) SOPHANTERING, GROVSOPRUM Sita eller HSB Felanmälan (se ovan fast. förvaltning) *Akuta fel utanför fastighetsskötarnas normala arbetstider HSB Jouren: Observera, att jourutryckningar är dyra och bör endast anlitas i akuta ärenden. Med vänliga hälsningar, HSB brf Fallskärmen, styrelsen

12 12 Fallskärmens lekplats Sommaren på Fallskärmen Vinterkonst på gården Vår vackra grönska Lugnt på dagis Sommaren på Fallskärmen

13 13 Samlingsplats på gården Sommaren på Fallskärmen Lekplats väntar på besök Barn har alltid trivts bra på Fallskärmen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler!

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Stapelbädden 5 i Stockholm Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Oliven 13-14 OXELÖSUND Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen. BRF Särstahem. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen. BRF Särstahem. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen BRF Särstahem Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Karlsvik 39. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Karlsvik 39. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Karlsvik 39 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler.

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. ORDNINGSREGLER För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. 2005-05-25 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Kattryggen 15 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Har Du frågor? Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor? Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen TALLEN 25 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Stuvsta 3, Huddinge. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Stuvsta 3, Huddinge. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Stuvsta 3, Huddinge Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma 2018-12-06 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Åkeslund Nr1, Bromma Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler. Ansvar för ordningen

Ordningsregler. Ansvar för ordningen Ordningsregler Detta dokument utgör ett komplement till föreningens stadgar. Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Ansvar för ordningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen DALGÅRDEN Dalbacksgatan Karlskoga Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER för bostadsrättsföreningen Valkyrian 11 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER (flerfamiljshus) för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen Anders Zornsgatan 23 Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna

ORDNINGSREGLER (flerfamiljshus) för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen Anders Zornsgatan 23 Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna ORDNINGSREGLER (flerfamiljshus) för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen Anders Zornsgatan 23 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

(Rev) Vad händer om ordningsreglerna inte följs

(Rev) Vad händer om ordningsreglerna inte följs Trivselregler Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Sadelmakaren 2. Inledning

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Sadelmakaren 2. Inledning ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Sadelmakaren 2 Inledning Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

Ordningsregler för Bf Rosen u p a

Ordningsregler för Bf Rosen u p a Ordningsregler för Bf Rosen u p a Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

ORDNINGSREGLER 2006-09-11

ORDNINGSREGLER 2006-09-11 ORDNINGSREGLER 2006-09-11 för Bostadsrättsföreningen Vingården Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Trivselregler för Bostadsrättsföreningen Barisen 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

ORDNINGSREGLER ANSVAR FÖR ORDNINGEN FÖR VEM GÄLLER REGLERNA VAD HÄNDER OM ORDNINGSREGLERNA INTE FÖLJS HAR DU FRÅGOR

ORDNINGSREGLER ANSVAR FÖR ORDNINGEN FÖR VEM GÄLLER REGLERNA VAD HÄNDER OM ORDNINGSREGLERNA INTE FÖLJS HAR DU FRÅGOR ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Uven Större 25 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det mesta i detta dokument är vanligt sunt förnuft, men att bo i flerfamiljshus ställer ändå

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Slottshörnet B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I N G Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! För att alla boende i fastigheten ska trivas

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för boende i bostadsrättsföreningen Varmfronten

ORDNINGSREGLER för boende i bostadsrättsföreningen Varmfronten Juni 2011 ORDNINGSREGLER för boende i bostadsrättsföreningen Varmfronten Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

Skyltar med direktiv/ordningsregler ska endast anslås av styrelsen.

Skyltar med direktiv/ordningsregler ska endast anslås av styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Erik Dahlbergsgatan 50 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

Ordningregler i vår förening

Ordningregler i vår förening Ordningregler i vår förening Brf Malacka BRF MALACKA den 1 januari 2018 Skriven av: Styrelsen Ordningregler i vår förening Brf Malacka Det här behöver Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen BRF Stenkvista 8 Det här bör du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för trivsel Styre

Trivselregler för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen BRF Stenkvista 8 Det här bör du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för trivsel Styre Trivselregler för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen BRF Stenkvista 8 Det här bör du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för trivsel Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Det finns mycket vi som medlemmar kan bli bättre på för att få det mer trivsamt samt minska på gemensamma kostnader.

Det finns mycket vi som medlemmar kan bli bättre på för att få det mer trivsamt samt minska på gemensamma kostnader. Till medlemmar i Brf Brunnsborraren Det finns mycket vi som medlemmar kan bli bättre på för att få det mer trivsamt samt minska på gemensamma kostnader. Läs gärna igenom de bifogade ordningsreglerna. Här

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Horisonten Kallebäck Örgryte nr 2 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsen uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STENTORGET I SOLNA

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STENTORGET I SOLNA ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STENTORGET I SOLNA Som medlem i Brf Stentorget bekräftar Du att Du har tagit del av och kommer att följa föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hovrätten Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Triangeln i Malmö Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

ORDNINGSREGLER (flerfamiljshus)

ORDNINGSREGLER (flerfamiljshus) ORDNINGSREGLER (flerfamiljshus) för Bostadsrättsföreningen HAREN 24 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Brf Herden 8

Brf Herden 8 TRIVSEL - OCH ORDNINGSREGLER Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 E-post: brf.farfadern1@gmail.com Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta

Läs mer

Trivselregler. HSB Brf. ISÄNKAN. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler!

Trivselregler. HSB Brf. ISÄNKAN. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Trivselregler HSB Brf. ISÄNKAN Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen / Trivsel Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Brf Charlottenburg. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler!

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Brf Charlottenburg. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Charlottenburg Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordnings- och trivselregler För Brf-Kvarnberget

Ordnings- och trivselregler För Brf-Kvarnberget Ordnings- och trivselregler För Brf-Kvarnberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ANSVAR FÖR ORDNINGEN Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Jättegrytan 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Jättegrytan 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Jättegrytan 2 Vem ansvarar för vad? Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten till en bostad i föreningens

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för. BRF Isprinsessan

ORDNINGSREGLER. för. BRF Isprinsessan ORDNINGSREGLER för BRF Isprinsessan Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Vändkretsen

för Bostadsrättsföreningen Vändkretsen Sid 1 av 6 OrgNr: 71 64 00-1203 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Vändkretsen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande

Läs mer

ORDNINGSREGLER GULLVIVAN. För Bostadsrättsföreningen. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER GULLVIVAN. För Bostadsrättsföreningen. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER För Bostadsrättsföreningen GULLVIVAN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler Bostadsrättsföreningen Sälgen 7

Ordningsregler Bostadsrättsföreningen Sälgen 7 Stockholm den 16 februari 2010 Ordningsregler Bostadsrättsföreningen Sälgen 7 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7

2008-04-29. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! 1/7 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Valvet i Stockholm Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Vanliga frågor. Föreningen. Senaste avgiftshöjning skedde 20101001. Höjningen var 10%. Inget beslut om vidare höjningar är gjorda.

Vanliga frågor. Föreningen. Senaste avgiftshöjning skedde 20101001. Höjningen var 10%. Inget beslut om vidare höjningar är gjorda. Vanliga frågor Föreningen Avgiftshöjning Överlåtelseavgift Pantsättningsavgift Föreningen är äkta Senaste avgiftshöjning skedde 20101001. Höjningen var 10%. Inget beslut om vidare höjningar är gjorda.

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

O R D N I N G S G S R E G L E R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Gränbygårdarna

O R D N I N G S G S R E G L E R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Gränbygårdarna O R D N I N G S G S R E G L E R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Gränbygårdarna Gäller from 2017-01-01 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Ytterligare föreskrifter Styrelsen beslutar vid behov särskilda tillämpningsföreskrifter som medlem har att rätta sig efter.

Ytterligare föreskrifter Styrelsen beslutar vid behov särskilda tillämpningsföreskrifter som medlem har att rätta sig efter. ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Valfisken 15 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

Trivselregler. För bostadsrättsföreningen BRF Förmannen

Trivselregler. För bostadsrättsföreningen BRF Förmannen Det här bör du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tegnérsgatan/Hedåsgatan Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor ORDNINGSREGLER utgåva B, 2008-11-17 Brf Halltorp på Öland Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

T r i v s e l r e g l e r f ö r v å r t b o e n d e

T r i v s e l r e g l e r f ö r v å r t b o e n d e 1 T r i v s e l r e g l e r f ö r v å r t b o e n d e V ä l k o m m e n! som medlem till vår bostadsrättsförening, Stören 20. Vi hoppas att Du ska trivas i Din nya bostad tillsammans med oss andra! Ett

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Dikten2. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Dikten2. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Dikten2 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

REVIDERADE ORDNINGSREGLER GENOM STYRELSEN 2011-08-16

REVIDERADE ORDNINGSREGLER GENOM STYRELSEN 2011-08-16 REVIDERADE ORDNINGSREGLER GENOM STYRELSEN 2011-08-16 för Bostadsrättsföreningen Bjuvshus Nr. 2 Ordningsreglerna finns även att läsa på föreningens hemsida, www.bjuvshus2.se Version 1.1 Det här bör Du veta

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Fredriksstrand

för Bostadsrättsföreningen Fredriksstrand ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Fredriksstrand Gällande fr.o.m. 2006-04-03 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Risken Utgåva 2, 2014-05-26

för Bostadsrättsföreningen Risken Utgåva 2, 2014-05-26 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Risken Utgåva 2, 2014-05-26 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

TRIVSELREGLER. Bostadsrättsföreningen Västan 1, Vaxholm. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler!

TRIVSELREGLER. Bostadsrättsföreningen Västan 1, Vaxholm. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! TRIVSELREGLER Bostadsrättsföreningen Västan 1, Vaxholm Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivselregler. Detta bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordning. För vem gäller reglerna. Vad händer om trivselreglerna inte följs

Trivselregler. Detta bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordning. För vem gäller reglerna. Vad händer om trivselreglerna inte följs Trivselregler Bostadsrättsföreningen Fårholmen Detta bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordning Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

Det här ska Du som boende i fastigheten veta om föreningens ordningsregler!

Det här ska Du som boende i fastigheten veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Blosset 4, Stockholm Det här ska Du som boende i fastigheten veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den

Läs mer

Bostad sr ätt sföreningen Slipgatan 12

Bostad sr ätt sföreningen Slipgatan 12 ORDNI N G S R E G L E R Bostad sr ätt sföreningen Slipgatan 12 Att bo i bostadsrätt Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten till en bostad i föreningens

Läs mer

Trivselregler För Bostadsrättsföreningen Inedal 3.

Trivselregler För Bostadsrättsföreningen Inedal 3. 1 Trivselregler För Bostadsrättsföreningen Inedal 3. 2015-08- 19 Det här bör du veta om föreningens trivselregler! Syfte med reglerna Genom att använda trivselreglerna visar vi varandra ömsesidig hänsyn

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern 1 TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern Förutom lagar och föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Allmän aktsamhet och hänsyn Tänk på att vara rädd om och väl vårda föreningens

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Klarälvsparken i Karlstad. Ansvar för ordning. För vem gäller reglerna

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Klarälvsparken i Karlstad. Ansvar för ordning. För vem gäller reglerna ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Klarälvsparken i Karlstad Detta bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordning Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer