Svarsmall omtentamen HT13

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svarsmall omtentamen HT13"

Transkript

1 Svarsmall omtentamen HT13 Fråga 1 (Katarina Strandberg) a) Har någon särskild handlingsplikt uppkommit för styrelsen på grund av utmätningsförsöket? (1 p) Frågan är om det i denna situation finns en skyldighet att upprätta en kontrollbalansräkning (KBR) enligt 25 kap. ABL. Detta regleras i 25 kap. 13 ABL som stipulerar en handlingsplikt att genast upprätta och låta bolagets revisor granska en kontrollbalansräkning för styrelsen om 1. när det finns skäl att anta (reell kapitalbrist eller åtminstone misstänkt kapitalbrist) att bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet, eller 2. när det vid ett (misslyckat) utmätningsförsök har visat sig att bolaget saknar utmätningsbara tillgångar. I detta fall har ett misslyckat utmätningsförsök skett. Det ankommer således på styrelsen att genast upprätta en kontrollbalansräkning det finns inget utrymme för dem att underlåta att göra detta med hänvisning till att det inte finns skäl att anta. Däremot är den reella risken för ledamöterna naturligtvis begränsad om bolaget är kapitalstarkt. b) Hur påverkas egentligen situationen av det faktum att en värdefull fastighet finns i bolaget? (1 p) Frågan är vilka värderingsprinciper som gäller vid upprättande av kontrollbalansräkning. I dessa fall blir 25 kap. 14 tillämplig. Det innebär att en mer generös värdering av ett bolags tillgångar får göras jämfört med vad som gäller vid t.ex. upprättande av ordinarie årsredovisning. Uppenbara övervärden får beaktas.

2 Detta innebär att fastigheten positivt kan inverka på frågan om kapitalbrist föreligger. Fastigheten för således värderas till ett högre värde än det bokförda. Att så är fallet kan leda till att halva aktiekapitalet finns kvar intakt vad avser just kontrollbalansräkningen. Värderingen av fastigheten måste dock alltid vara rättvisande och rimlig, det vill säga den får inte värderas i enlighet med en glädjekalkyl som inte relaterar till fastighetens marknadsvärde. c) Hur påverkas styrelseledamöternas eventuella skyldigheter att vidta åtgärder på grund av det uppkomna skadeståndskravet med beaktande av hur mycket skulder bolaget då har jämfört med hur mycket tillgångar det har? Vad torde de behöva göra och hur bråttom är det? (2 p) Styrelsen har en alltid närvarande skyldighet att bedöma bolagets ekonomiska situation. Detta inkluderar att de, om skäl att anta finns, måste upprätta en första kontrollbalansräkning. Det faktum att skadeståndet inte är bokfört och/eller realiserat gör inte att styrelsen kan bortse från detta all relevant information måste beaktas av styrelsen när skäl att anta bedöms. Utifrån förutsättningarna i frågan, inte minst med beaktande av skadeståndets enorma storlek, tycks det av allt att döma finnas skäl att anta att mer än hälften av bolagets aktiekapital är förbrukat styrelsen är då skyldig att upprätta kontrollbalansräkning. Detta spörsmål är dock kopplat till vilket belopp, om något, som skadeståndet skall bokföras som utgörande en skuld. Detta måste de göra genast (med detta avses en mycket kort tidsrymd). Denna tidsrymd inkluderar 1) skäligt rådrum, och 2) faktisk tid för att kunna upprätta en adekvat kontrollbalansräkning etc. Normallt anses ett par veckor vara vad som ryms inom genast, men i förarbetena har upp till 2 månader angetts som bortre gräns. Vilken för tidsutdräkt som kan vara tillåten, det vill säga rymmas inom begreppet genast i det enskilda fallet, är beroende av företagsspecifika förutsättningar såsom företagets storlek och naturen av företagets verksamhet (komplex, global spridning etc.).

3 d) Sannas förslag på att stärka upp bolagets finanser Är aktieägartillskottet en bra idé? Vad krävs egentligen för att det ska kunna lösa bolagets problem? (2 p) Aktieägartillskott är ett formlöst (regleras inte i ABL) sätt att tillskjuta kapital till ett aktiebolag. För att det ska häva en kontrollbalanssituation krävs: 1) att bolagets aktiekapital blir helt återställt. För det andra att någon förpliktelse för bolaget att betala tillbaka inte finns (då blir det ett lån som belastar balansräkningen), 2) att tillgångar faktiskt tillförs bolaget, eller att ett löfte ges om att tillskjuta kapital vid behov (vilket i aktuellt fall föreligger!). Ett tillskott/löfte måste vara ovillkorat (mot bolaget). I fråga om ett tillskottslöfte gäller att löftesgivaren måste vara betalningsduglig. Eventuella krav på återfående av ett tillskott får alltså inte riktas mot bolaget. Om så ändå sker skall ses som att bolaget tagit på sig en skuld, något som inte kommer att förbättra bolagets finanser i vid en KBR-situation. I detta fall vill maken i fråga ställa krav och förpliktelser om återbetalning direkt mot bolaget. Det innebär att förslaget inte förbättrar bolagets situation. Krav skulle i så fall istället rikta sig mot, och avtalas med, övriga aktieägare. Vid kommande vinstutdelningar kunde då dessa låta maken återfå sin insats (innan andra aktieägare erhåller utdelning). Är en nyemission en bra idé? Om, ja, varför och under vilka principiella förutsättningar kan det lösa bolagets problem? Vad krävs? (2 p) En nyemission utgör ett formellt intagande av nytt kapital till bolaget. Det kan med fördel användas för att återställa bolagets aktiekapital. För att häva en KBRsituation, krävs att emissionen sker till överkurs (annars kommer aktiekapitalet aldrig att kunna uppgå till 100 procent). Nackdelarna är att en nyemission är förhållandevis tidskrävande och formalistisk process.

4 Fråga 2 (Björn Svensson) 1 Kan Knatte AB idag lämna den önskade vinstutdelningen till Walt & Co Inc.? Den önskade vinstutdelningen som värdeöverföring Den önskade vinstutdelningen till en indirekt aktieägare är om den genomförs en värdeöverföring enligt 17 kap. 1 ABL och kan antingen ses som en vinstutdelning enligt 17 kap. 1 1 p ABL eller en sådan annan affärshändelse som beskrivs i punkt 4 (på grund av att mottagaren inte är bolagets aktieägare). Aktieägarskydd Oavsett om vinstutdelningen hänförs till 17 kap. 1 1 el. 4 p ABL sker den till annan än aktieägare och fordrar därmed den enda aktieägarens (Kalle AB) samtycke. Sådan föreligger sannolikt eftersom mottagaren (Walt & Co Inc.) är ensam aktieägare i Kalle AB. Borgenärsskydd För att vara laglig måste bolaget efter värdeöverföringen ha fulltäckning för det bundna egna kapitalet enligt den senaste fastställda balansräkningen (17 kap. 3 första stycket ABL). Bolagets första räkenskapsår har nyss påbörjats och fastställd balansräkning saknas. Bolaget kan därför inte lämna någon laglig värdeöverföring. Konsekvenser av olaglig värdeöverföring Återbäringsskyldighet från mottagaren (17 kap. 6 ABL) och bristtäckningsansvar för medverkande (17 kap. 7 ABL). Slutsats: Knatte AB kan inte lagligen lämna utdelningen och skulle den lämnas ska den återbäras. Sker inte återbäring kan bristtäckningsansvar uppkomma för medverkande.

5 2 Kan Knatte AB idag istället låna ut motsvarande belopp till Walt & Co Inc.? Lånets tillåtlighet enligt det allmänna låneförbudet Ett aktiebolag (Knatte AB) får inte lämna lån till den (Walt & Co Inc.) som äger aktier i bolaget eller annat bolag (Kalle AB) i samma koncern (jfr koncerndefinitionen i 1 kap. 11 ABL), 21 kap. 1 1 p ABL. Lånet omfattas därmed som utgångspunkt av det s.k. allmänna låneförbudet. Möjliga undantag Är koncernundantaget i 21 kap. 2 2 p ABL (med utökad EES tillämpning enligt andra stycket) tillämpligt? Nej, eftersom koncernen slutar vid Kalle AB. Är undantaget för affärsmässigt betingade lån i 21 kap. 2 3 p ABL tillämpligt? Lånet är avsett för gäldenärens rörelse, men det krävs också att lånet lämnas av för Knatte AB affärsmässiga skäl. Detta skulle t.ex. kunna vara för att finansiera en verksamhet som bolaget själv ska ta del i eller som bolaget har ett intresse av kommer till stånd (jfr prop. 2004/05:85 s 804). Några sådana affärsmässiga skäl framkommer dock inte av frågan och utgångspunkten måste således bli att undantaget inte är tillämpligt. Konsekvenser av att lånet är förbjudet enligt det allmänna låneförbudet Lånet är olagligt och ska återbäras av mottagaren (21 kap. 11 ABL). Lånet medför även straffansvar (30 kap. 1 första stycket 4 p ABL). Slutsats: Knatte AB kan inte lagligen lämna lånet och skulle det lämnas ska det återbäras. Lämnas lånet kan också straffansvar uppkomma.

6 3 Kan Fnatte AB gå i borgen för Långbens lån hos banken avseende förvärv av samtliga aktier i Pizzerian på hörnet AB? Borgens tillåtlighet enligt det allmänna låneförbudet Ett aktiebolag (Fnatte AB) får inte ställa säkerhet (vari inbegrips att gå i borgen) för någons (Långben) skuld, om denne är styrelseledamot eller verkställande direktör i bolaget eller annat bolag i samma koncern (se 21 kap. 3 och 21 kap. 1 2 p, samt koncerndefinitionen i 1 kap. 11 ABL). Möjliga undantag Är undantaget för affärsmässigt betingade lån (och säkerheter) i 21 kap. 2 3 p ABL tillämpligt? Se delfråga 2. Några affärsmässiga skäl för Fnatte AB att gå i borgen framkommer inte av frågan och utgångspunkten måste således bli att undantaget inte är tillämpligt. Borgens tillåtlighet enligt förvärvslåneförbudet Borgen avser inte lån för förvärv av aktier i Fnatte AB eller annat överordnat bolag i Kalle AB-koncernen. Borgen omfattas därmed inte av förvärvslåneförbudet i 21 kap. 5 ABL. Konsekvenser av att borgen är förbjuden enligt det allmänna låneförbudet Borgen är ogiltig (21 kap. 11 ABL). Borgen medför även straffansvar (30 kap. 1 första stycket 4 p ABL). Borgen som värdeöverföring Långben anses vara konkursmässig. Att gå i borgen för någon som inte är betalningsduglig för regressfordran kan enligt det Sandström kallar Sueciaprincipen (jfr NJA 1951 s 6 (Suecia), men kanske främst NJA 1980 s 311 och 1995 s 418 ang. borgen) utgöra en värdeöverföring enligt 17 kap. 1 4 p ABL.

7 Aktieägarskydd För att borgen ska vara tillåten ur ett aktieägarskyddsperspektiv fordras enda aktieägarens (Kalle AB) samtycke. Borgenärsskydd För att vara laglig måste bolaget efter värdeöverföringen ha fulltäckning för det bundna egna kapitalet enligt den senaste fastställda balansräkningen (17 kap. 3 första stycket ABL). Vidare måste värdeöverföringen vara försvarlig enligt andra stycket. Det finns inget underlag i frågan avseende Fnatte AB:s ekonomiska omständigheter. Konsekvenser om borgen är olaglig värdeöverföring Borgensutfästelsen är inte giltig (17 kap. 6 ABL). Slutsats: Knatte AB kan inte lagligen ställa borgen för Långbens lån hos banken och borgen är därmed ogiltig. Därtill kan straffansvar uppkomma. Borgen kan även, beroende på om Kalle AB samtycker och bolagets ekonomiska förhållanden, vara en olaglig värdeöverföring och skulle därför vara ogiltig även på den grunden. 4 Kan Tjatte AB licensiera ut patentet till Kalle AB trots att farbror Joakim motsätter dig det och i så fall under vilka förutsättningar? Jäv Så kallat ställföreträdarjäv föreligger eftersom styrelseledamot inte får handlägga fråga om avtal mellan bolaget och en juridisk person (Kalle AB) som styrelseledamoten ensam eller tillsammans med andra (identiska styrelse) får företräda, 8 kap. 23 första stycket 3 ABL. Eftersom Kalle AB och Tjatte AB ingår i samma koncern (jfr 1 kap. 11 ABL) är dock koncernundantaget i andra stycket andra meningen tillämpligt.

8 Värdeöverföring Om licensavtalet inte sluts på marknadsmässiga villkor eller om det inte finns rent affärsmässiga skäl för Tjatte AB att ingå avtalet kan det utgöra en värdeöverföring enligt 17 kap. 1 4 p ABL. Omvänt, förutsatt att licensen ingås på marknadsmässiga villkor innebär avtalet inte någon förmögenhetsminskning för Tjatte AB och kan således inte vara en värdeöverföring. Vidare, om det finns rent affärsmässiga skäl för Tjatte AB att ingå licensavtalet kan det inte heller vara en värdeöverföring. Den aktiebolagsrättsliga generalklausulen Tjatte AB:s styrelse får inte besluta ingå ett avtal som innebär en otillbörlig fördel för aktieägare (Kalle AB) eller annan och är till nackdel för bolaget (Tjatte AB) eller annan aktieägare (farbror Joakim), 8:41 första stycket. Eftersom Tjatte AB inte själv kan utnyttja patentet pga sitt verksamhetsföremål är det svårt att konstruera en nackdel för Tjatte AB eller farbror Joakim förutsatt att licensen ingås på marknadsmässiga villkor. Slutsats: Om licensavtalet inte ingås på marknadsmässiga villkor skulle det kunna strida mot såväl regler om värdeöverföringar som generalklausulen. Ingås däremot licensavtalet på marknadsmässiga villkor är det svårt att angripa. Fråga 3 (Filippa Gustafsson) a) Överträdelse av verksamhetsföremålet i ett aktiebolag För 1 poäng har varit tillräckligt att nämna 8 kap. 42 andra stycket andra meningen och 29 kap. 1 ABL eller motsvarande. b) Överträdelse av verksamhetsföremålet i en ekonomisk förening För 1 poäng har varit tillräckligt att nämna 6 kap. 14 och 13 kap. 1 FL eller motsvarande.

9 c) Överträdelse av verksamhetsföremålet i ett handelsbolag För 1 poäng har varit tillräckligt att nämna 2 kap. 3 andra stycket, 14 och 18 HBL eller motsvarande. De flesta studenter har inte ens nått upp till nämnda nivåer, utan har endast redogjort för relevant och irrelevant lagtext. Det har inte varit poänggivande att diskutera vad verksamhetsföremålet är för något eller hur det regleras, eftersom det inte är så frågan har ställts. För att få 4 eller 5 poäng har varit tillräckligt om (utöver ovan) någon form av försök till diskussion har påbörjats som inte endast innebär ett direkt avgivande av lagtext. Detta har i princip inte presterats av någon och de som har fört någon form av utvecklad diskussion på fråga a) har ofta inte hunnit med att besvara övriga frågor varför den totala poängsumman ändå blivit max 3 poäng. Fråga 4 (Carl-William Åström) a) Att betala fakturor eller annat med befintligt eget kapital Att betala fakturor eller annat med befintligt eget kapital är inte tillåtet. Eget kapital är inte några medel utan utgör, i likhet med skulder, endast en finansieringsform av företagets befintliga tillgångar (1 poäng). Detta framgår också av balansekvationen: Tillgångar = Eget Kapital + Skulder eller annorlunda uppställd Eget Kapital = Tillgångar Skulder b) Utgiften för årskortet Utgiften för årskortet uppstår den 15 oktober år X1 och uppgår till (0,5 poäng). Denna utgift skall, i enlighet med bokföringsmässiga grunder, periodiseras under kortets giltighetstid som är tolv månader: perioden den 1 november år X1 till den 31 oktober år X2. Alltså skall 2/12 av utgiften , det vill säga , kostnadsföras år X1 och 10/12 av utgiften , det vill säga , kostnads-

10 föras år X2. Per balansdagen år X1 utgör dessa en förutbetald kostnad, vilken aktiveras (tillgångsförs) och återfinns i företagets balansräkning bland omsättningstillgångarna (kortfristiga fordringar) under rubriken förutbetalda kostnader och upplupna intäkter. Sammantaget återfinns alltså som en kostnad i resultaträkningen år X1 och som en tillgång i balansräkningen år X1 (1 poäng). c) Fortlevnadsprincipen Enligt fortlevnadsprincipen förutsätts ett företags verksamhet att fortsätta, om inga omständigheter föreligger som uppenbart tyder på annat (till exempel ett nedläggningsbeslut). Företagets tillgångar och skulder skall värderas utifrån detta antagande (0,5 poäng). Ett gott exempel på principens tillämpning är, att utgifter för anläggningstillgångar periodiseras via värdeminskningsavdrag (avskrivningar enlig plan) över deras förväntade nyttjandeperiod (1 poäng).

Kontrollbalansräkning

Kontrollbalansräkning När det finns anledning för styrelsen att misstänka att det egna kapitalet är mindre än hälften av bolagets registrerade aktiekapital, måste en kontrollbalansräkning upprättas. Man brukar tala om att aktiekapitalet

Läs mer

HQ AB plädering. Del 15 Motfakta (olovlig vinstutdelning)

HQ AB plädering. Del 15 Motfakta (olovlig vinstutdelning) HQ AB plädering Del 15 Motfakta (olovlig vinstutdelning) 1 Disposition 1 Återbäring strider mot ABL:s syfte 4 Jämkning (återbäring) 2 Läkning 5 Jämkning (bristtäckning) 3 Dolda övervärden 6 Bristtäckning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2005:812 Utkom från trycket den 2 december 2005 utfärdad den 24 november 2005. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Årsredovisning 2006 Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget bedriver handel med

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i försäkringsrörelselagen (2010:2043); SFS 2016:121 Utkom från trycket den 1 mars 2016 utfärdad den 18 februari 2016. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilket ansvar har styrelsen? 2012-11-16

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilket ansvar har styrelsen? 2012-11-16 Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag - Vilket ansvar har styrelsen? 2012-11-16 Föreläsare Satish Sen Kaleidoscope Peter Olofsson Kristianstad Advokatbyrå Mikael Ekström Kristianstad Advokatbyrå

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Du ska som revisor granska årsredovisningen för Zingo Djurvård AB för 2014. Bolaget ägs av Lisen Krall som tidigare drev företaget som enskild näringsidkare.

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. AB Gothenburg European Office. Org nr får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. AB Gothenburg European Office. Org nr får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för AB Gothenburg European Office får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2015 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

L.9 Eget kapital, Obeskattade reserver och Skatt Litteratur:

L.9 Eget kapital, Obeskattade reserver och Skatt Litteratur: L.9 Eget kapital, Obeskattade reserver och Skatt Litteratur: FARs samlingsvolym Jonäll och Lumsden: Kap 4 sid 63 73, Kap 5 sid 84-87 Bergevärn mfl.: Övningar 4.1 4.11, 5.6 5.12 Inkomstskattelag (IL) kap

Läs mer

AKTIEBOLAGSRÄTTSLIG ANALYS Ett tvärsnitt av nyckelfrågor

AKTIEBOLAGSRÄTTSLIG ANALYS Ett tvärsnitt av nyckelfrågor Erik Nerep AKTIEBOLAGSRÄTTSLIG ANALYS Ett tvärsnitt av nyckelfrågor MercurlUS Innehåll Förord 5 I. Ansvarsgenombrott 13 1. Allmänt 13 2. Rättspraxis 16 3. Ansvarsgenombrottets konstitutiva element - underkapitalisering

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-08-23 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-08-23 Skrivtid:

Läs mer

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden Sida 1 av 9 Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2009-01-01 2009-03-31 Rapportperioden 2009-01-01 2009-03-31 Koncernens nettoomsättning i första kvartalet uppgick till 819 (1 068) tkr.

Läs mer

Årsredovisningen En sanning med variation

Årsredovisningen En sanning med variation Årsredovisningen En sanning med variation Bokföringsnämndens K-projekt Sedan 2004 arbetar bokföringsnämnden med att ta fram fyra kategorier av samlade regelverk (K1, K2, K3 och K4). När regelpaketen är

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477 Handlingar inför extra bolagsstämma i Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 Dagordning för extrastämma med aktieägarna i Sectra AB (publ) tisdagen den 22 november 2011 kl. 14.00 på bolagets kontor

Läs mer

Intäkter, periodisering och eget kapital. Anna Karin Pettersson Lektion 7

Intäkter, periodisering och eget kapital. Anna Karin Pettersson Lektion 7 Intäkter, periodisering och eget kapital Anna Karin Pettersson 2016-05-09 Lektion 7 1 Litteratur: Marton kapitel 4 och 5 FARs samlingsvolym Jonäll och Lumsden kapitel 4 och 7 (+ motsvarande kapitel i övningsboken).

Läs mer

Januari juni 2011 Nettoomsättningen uppgick till 9 tkr (10 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -2250 tkr (-2338 tkr)

Januari juni 2011 Nettoomsättningen uppgick till 9 tkr (10 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -2250 tkr (-2338 tkr) Challenger Mobile AB (publ) Org nr 556671-3607 Isafjordsgatan 39b SE-164 40 Kista Tel 0722-458 458 www.challengermobile.com info@challengermobile.com Januari juni 2011 Nettoomsättningen uppgick till 9

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Årsredovisning för. Spiffx AB Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Spiffx AB Räkenskapsåret Årsredovisning för Spiffx AB Räkenskapsåret 2013-07-01-2014-06-30 Spiffx AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Spiffx AB, får härmed avge årsredovisning för 2013-07-01-2014-06-30.

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 1.1 6,4 80 8 Merparten av tentanderna har klarat frågan mycket bra. De flesta tar upp reglerna i revisorslagen avseende analysmodellen samt att

Läs mer

Flästa Källa AB (publ)

Flästa Källa AB (publ) Årsredovisning för Flästa Källa AB (publ) Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. DIAMYD MEDICAL AB (publ)

Handlingar inför extra bolagsstämma i. DIAMYD MEDICAL AB (publ) Handlingar inför extra bolagsstämma i Torsdagen den 31 januari 2013 DAGORDNING för extra bolagsstämma med aktieägarna i Torsdagen den 31 januari 2013 1. Öppnande av stämman samt val av ordförande 2. Upprättande

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Mälaråsen AB (publ) Bokslutskommuniké Jacob Anderlund

Mälaråsen AB (publ) Bokslutskommuniké Jacob Anderlund Mälaråsen AB (publ) Bokslutskommuniké 2016 Mälaråsen AB (publ) 559059-8594 Jacob Anderlund + 46 8 402 50 00 jacob.anderlund@paretosec.com Mälaråsen AB (publ) c/o Pareto Business Management AB Box 7415

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Yttrande i mål nr x xxxxxxx angående aktivering av utvecklingskostnader i en kontrollbalansräkning

Yttrande i mål nr x xxxxxxx angående aktivering av utvecklingskostnader i en kontrollbalansräkning Sida 1(6) 2007-11-16 xxxxxxxxxx tingsrätt xxx xxxx xxx xx xxxxxxxxx Yttrande i mål nr x xxxxxxx angående aktivering av utvecklingskostnader i en kontrollbalansräkning YTTRANDE Med stöd av 13 kap. 13 första

Läs mer

Halvårsrapport Acrinova AB (publ) Tåstrupsgatan Ängelholm. Halvårsrapport Sida 1 av 8

Halvårsrapport Acrinova AB (publ) Tåstrupsgatan Ängelholm. Halvårsrapport Sida 1 av 8 Acrinova AB (publ) Tåstrupsgatan 2 262 63 Ängelholm Halvårsrapport 2016 Sida 1 av 8 Sammanfattning av halvårsrapport (koncernen) Styrelsen och verkställande direktören för Acrinova AB (publ) avger härmed

Läs mer

Årsredovisning för. Urd Rating AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Urd Rating AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Urd Rating AB Räkenskapsåret 2016-12-20 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-7 Underskrifter 7 Fastställelseintyg Undertecknad

Läs mer

Allmänna råd - BFNAR 1999:1

Allmänna råd - BFNAR 1999:1 Allmänna råd - BFNAR 1999:1 Bokföringsnämndens allmänna råd om fusion av helägt aktiebolag; beslutade den 27 oktober 1999. Bokföringsnämnden lämnar följande allmänna råd om redovisning av fusion av helägt

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll

Läs mer

Gotland Whisky AB publ

Gotland Whisky AB publ å r s r e d o v i s n i n g publ org.nr 556664-7276 r ä k e n s k a p s å r e t 2004-09-01-2005-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Gotland Whisky får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(9) Ideonfonden AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Redovisat eget kapital i balansräkningen. 2011 Bengt Bengtsson

Redovisat eget kapital i balansräkningen. 2011 Bengt Bengtsson Redovisat eget kapital i balansräkningen 2011 Bengt Bengtsson Redovisat eget kapital i balansräkningen Företagets skuld till ägaren Skillnaden mellan företagets tillgångar och skulder brukar benämnas företagets

Läs mer

Försäkringsaktiebolag

Försäkringsaktiebolag Försäkringsaktiebolag Lektion 12 - Försäkringsaktiebolag Grundläggande försäkringsrörelserätt 20-21 oktober 2015 Föreläsare: Per Johan Eckerberg pje@vinge.se Disposition 1. Övergripande skillnader GFRL/FRL

Läs mer

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet.

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet. 1 (6) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Bolaget är helägt dotterbolag till Föreningen Sveriges Företagshälsor, org.nr. 829501-5468, vars syfte är att verka för utveckling av företagshälsovården,

Läs mer

STYRELSENS REDOGÖRELSE ENLIGT 12 KAP 7 P 3, 13 KAP 6 P 3 OCH 20 KAP 12 P 3 AKTIEBOLAGSLAGEN FÖR VÄSENTLIGA HÄNDELSER

STYRELSENS REDOGÖRELSE ENLIGT 12 KAP 7 P 3, 13 KAP 6 P 3 OCH 20 KAP 12 P 3 AKTIEBOLAGSLAGEN FÖR VÄSENTLIGA HÄNDELSER STYRELSENS REDOGÖRELSE ENLIGT 12 KAP 7 P 3, 13 KAP 6 P 3 OCH 20 KAP 12 P 3 AKTIEBOLAGSLAGEN FÖR VÄSENTLIGA HÄNDELSER Såsom redogörelse enligt 12 kap 7 p 3, 13 kap 6 p 3, och 20 kap 12 p 3 aktiebolagslagen

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för New Science Svenska AB

ÅRSREDOVISNING för New Science Svenska AB 1(7) ÅRSREDOVISNING för New Science Svenska AB Stockholm Organisationsnummer 556617-1459 Räkenskapsåret 2003-01-01-2003-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2(7) Styrelsen och verkställande direktören för New

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Så här tolkar du Årsredovisningen Förvaltningsberättelsen Avsnittet ger en förklaring till verksamheten, t.ex. en beskrivning av fastigheten, utfört och planerat underhåll

Läs mer

Verkställande direktör

Verkställande direktör Verkställande direktör Roll Ansvar - Skyldigheter April 2016 We exist to support our customers business Innehåll Introduktion... 3 Verkställande direktörens roll i aktiebolag... 3 Ansvar och skyldigheter...

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Maths Anväg - Affärsrådgivare Grant Thornton. Helena von der Esch - Affärsrådgivare Grant Thornton

Maths Anväg - Affärsrådgivare Grant Thornton. Helena von der Esch - Affärsrådgivare Grant Thornton Styrelsearbete Vilket ansvar har styrelsen? Stockholm 13 november Styrelsens ansvar Maths Anväg - Affärsrådgivare Grant Thornton Helena von der Esch - Affärsrådgivare Grant Thornton Johan Hörnberg - Partner/advokat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. för perioden 1 september 2006-28 februari 2007

DELÅRSRAPPORT. för perioden 1 september 2006-28 februari 2007 DELÅRSRAPPORT för perioden 2006-28 februari 2007 Perioden i sammandrag Nettoomsättning - (-) TSEK Resultat efter skatt 660 (-) TSEK Resultat per aktie 0,03 (0,00) SEK per aktie Verksamheten i Taurus Energy

Läs mer

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006 Nettoomsättning 0 58 0 84 443 Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Balansomslutning 1 227 5 726 36 145 68 186 Eget kapital 1 148 675 12 995 22 029 Soliditet

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %.

Nettoomsättningen uppgick till (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %. Halvårsrapport Januari - juni 2019 Period 1 april 30 juni 2019 Nettoomsättningen uppgick till 101 620 (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %. Rörelseresultatet uppgick till 10 774 (12 047) kkr.

Läs mer

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilket ansvar har styrelsen? 2012-11-05

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilket ansvar har styrelsen? 2012-11-05 Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag - Vilket ansvar har styrelsen? 2012-11-05 Föreläsare Patrik Olivecrona Lindahl Thorbjörn Wennerholm Lindahl Ann Theander Grant Thornton 2 Patrik Olivecrona

Läs mer

Förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet i Global Infrastruktur 1 AB (publ)

Förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet i Global Infrastruktur 1 AB (publ) Förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet i Global Infrastruktur 1 AB (publ) Styrelsen för Global Infrastruktur 1 AB (publ), org. nr 556732-5377, föreslår att extra bolagsstämma den 21 november

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning)

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning) s förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning) För att möjliggöra de av styrelsen föreslagna åtgärderna enligt punkterna 8 (A) (C) i förslaget till dagordning,

Läs mer

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vidstämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av en

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond (publ)

Investeringsaktiebolaget Cobond (publ) Årsredovisning för Investeringsaktiebolaget Cobond (publ) Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad verkställande direktör i Investeringsaktiebolaget Cobond (publ) intygar härmed

Läs mer

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport 2018-06-30 REDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 1 JANUARI - 30 JUNI 2018 Hyresintäkterna uppgick till 10 475 759 kr (10 306 121) Driftsöverskottet uppgick

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-09-01--2005-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-09-01--2005-12-31 1 DF Certifiering AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-09-01--2005-12-31 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för. Spiffx AB 556856-0246. Räkenskapsåret 2012-07-01-2013-06-30

Årsredovisning för. Spiffx AB 556856-0246. Räkenskapsåret 2012-07-01-2013-06-30 Årsredovisning för Spiffx AB Räkenskapsåret 2012-07-01-2013-06-30 Spiffx AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Spiffx AB, får härmed avge årsredovisning för 2012-07-01-2013-06-30.

Läs mer

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport Delårsrapport Juli-September 2016 Computer Innovation i Växjö AB (publ) För perioden 2016-07-01 2016-09-30 Computer Innovation i Växjö AB (publ) www.compinn.se 556245-1269 Juli-September 2016 Ne5oomsä5ning

Läs mer

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 REDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 1 JANUARI - 31 DECEMBER 2017 Hyresintäkterna uppgick till 20 612 241 kr (15 890 417) Driftsöverskottet uppgick

Läs mer

ASSOCIATIONSRÄTT I OCH II 2013-10-09 1

ASSOCIATIONSRÄTT I OCH II 2013-10-09 1 ASSOCIATIONSRÄTT I OCH II 2013-10-09 1 VAD ÄR ETT BOLAG? En (i) sammanslutning av fysiska personer med ett (ii) gemensamt syfte Det gemensamma syftet bestäms i avtal Bolaget kan vara juridisk person med

Läs mer

Årsredovisning 2002/2003

Årsredovisning 2002/2003 OTTSJÖ LIFT AKTIEBOLAG 1(8) Årsredovisning 2002/2003 Styrelsen för Ottsjö Lift AB får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2002-09-01 2003-08-31. Årsredovisningen omfattar sid - Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SingöAffären AB (publ.)

ÅRSREDOVISNING SingöAffären AB (publ.) ÅRSREDOVISNING 2010-05-01 2011-04-30 SingöAffären AB (publ.) 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för SingöAffären AB (publ.) får härmed avlämna årsredovisning för tiden 2010-05-01 till och med 2011-04-30

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (60 776) kkr motsvarande en tillväxt om 50,0 %.

Nettoomsättningen uppgick till (60 776) kkr motsvarande en tillväxt om 50,0 %. Halvårsrapport Januari - juni 2018 Period 1 april 30 juni 2018 Nettoomsättningen uppgick till 91 192 (60 776) kkr motsvarande en tillväxt om 50,0 %. Rörelseresultatet uppgick till 12 047 (7 426) kkr. Resultatet

Läs mer

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilket ansvar har styrelsen? 2014-04-10

Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag. - Vilket ansvar har styrelsen? 2014-04-10 Hur ett aktivt styrelsearbete utvecklar mitt företag - Vilket ansvar har styrelsen? 2014-04-10 Föreläsare Ove Liljedahl Styrelseinstitutet Satish Sen Kaleidoscope Lars-Henrik Andersson Lindahl Roland Dansell

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Deflamo AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2019

Deflamo AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2019 Deflamo AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2019 Perioden i sammandrag Nettoomsättningen för första kvartalet 2019 uppgick till 346 ksek (106) Rörelsens kostnader exklusive avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Den externa nettoomsättningen under perioden uppgick till 211 (0) tkr. Rörelseresultatet uppgick till 5 471 (1

Läs mer

Årsredovisning 2011 Bostadsrättsföreningen Islandet Adolf

Årsredovisning 2011 Bostadsrättsföreningen Islandet Adolf Årsredovisning 2011 Bostadsrättsföreningen Islandet Adolf Detalj från konstglasfönster Adolf Fredriks Kyrkogata 15. Nytillverkat 2011 med inspiration från originalparti över inre entrédörr. Motiv och djupblästring,

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %.

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Kvartalsrapport Januari - mars 2019 Period 1 januari 31 mars 2019 Nettoomsättningen uppgick till 64 558 (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Rörelseresultatet uppgick till 2 520 (3 217) kkr.

Läs mer

Årsredovisning. Objekt Teknik Stockholm AB

Årsredovisning. Objekt Teknik Stockholm AB Årsredovisning för Objekt Teknik Stockholm AB Räkenskapsåret 2008 Objekt Teknik Stockholm AB 1(9) Styrelsen för Objekt Teknik Stockholm AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall

Delårsrapport Sveavalvet AB (publ) Sveavalvet AB (publ) Storgatan Sundsvall Delårsrapport 2017-01-01 2017-06-30 Sveavalvet AB (publ) 559034-6564 Sveavalvet AB (publ) Storgatan 20 852 30 Sundsvall INLEDNING Sveavalvet AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som startades under

Läs mer

EV Karlstad Ejendom Holding AB (Org.nr )

EV Karlstad Ejendom Holding AB (Org.nr ) ÅRSREDOVISNING EV Karlstad Ejendom Holding AB (Org.nr. ) Räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31 ÅRSREDOVISNING Styrelsen får härmed avge följande redovisning för räkenskapsåret 2011-01-01 -- 2011-12-31.

Läs mer

Vil^a. 8. Årsredovisning för räkenskapsåret ÖGAB Fastighet 6 AB

Vil^a. 8. Årsredovisning för räkenskapsåret ÖGAB Fastighet 6 AB Vil^a. 8 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Att lyckas som VD i ägarledda företag Vilket ansvar har en VD? Stockholm den 18 oktober 2018

Att lyckas som VD i ägarledda företag Vilket ansvar har en VD? Stockholm den 18 oktober 2018 Att lyckas som VD i ägarledda företag Vilket ansvar har en VD? Stockholm den 18 oktober 2018 Föreläsare VD seminarieserie del 3 Johan Hörnberg Advokatfirman Wigge & Partners Seminarieserie med en röd tråd

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I CUBERA PE I INVESTOR AB (PUBL)

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I CUBERA PE I INVESTOR AB (PUBL) KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I CUBERA PE I INVESTOR AB (PUBL) Styrelsen för Cubera PE I Investor AB (publ), org. nr. 556741-1961, ("Bolaget") kallar härmed till extra bolagsstämma den 21 november 2018

Läs mer

Skinnskattebergs Vägförening

Skinnskattebergs Vägförening Årsredovisning för Skinnskattebergs Vägförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012

DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012 DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012 Fortnox International AB (publ) Fortnox International Box 10, 351 06 Växjö +46 470-32 20 00 info@fortnoxinternational.se www.fortnoxinternational.se Tredje kvartalet 2012 > Nettoomsättningen

Läs mer

Fordringar är upptagna till det belopp som efter individuell prövning beräknas inflyta.

Fordringar är upptagna till det belopp som efter individuell prövning beräknas inflyta. Noter och kommentarer till resultat- och balansräkning. Not 1 Redovisnings- och värderingsprinciper Tillämpade redovisnings- och värderingsprinciper överensstämmer med Årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 ANODARAM AB (PUBL) Bokslutskommuniké FJÄRDE KVARTALET Vid extra bolagsstämma den 18 december beslutades om avyttring av verksamheten samt att ändra bolagets namn från WYA Holding AB till Anodaram AB. Avyttringen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Flästa Källa AB (publ)

Flästa Källa AB (publ) Årsredovisning för Flästa Källa AB (publ) Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Delårsrapport. 1 januari - 30 september 2017

Delårsrapport. 1 januari - 30 september 2017 Delårsrapport 1 januari - 30 september 2017 Tredje kvartalet 2017 Periodens resultat uppgick till -828 (-11 382) tkr. Periodens resultat per aktie uppgick till -0,00 (-0,02) kr. Eget kapital uppgick till

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (68 202) kkr motsvarande en tillväxt om 29,5 %.

Nettoomsättningen uppgick till (68 202) kkr motsvarande en tillväxt om 29,5 %. Delårsrapport Januari - september 2018 Period 1 juli 30 september 2018 Nettoomsättningen uppgick till 88 289 (68 202) kkr motsvarande en tillväxt om 29,5 %. Rörelseresultatet uppgick till 10 624 (8 169)

Läs mer

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Resultatet efter finansiella poster blev för helåret 13,2 Mkr (1,3) Omsättningen ökade med 54,7% till 24,9 Mkr (16,1) Nettomarginalen

Läs mer

HQ AB plädering. Del 14 Vinstutdelningsmålen

HQ AB plädering. Del 14 Vinstutdelningsmålen HQ AB plädering Del 14 Vinstutdelningsmålen 1 Disposition 1 Legala begränsningar enligt 17:3 ABL 4 Återbäring 2 Vinstutdelningar i strid med försiktighetsregeln 5 Bristtäckning 3 Formella förutsättningar

Läs mer

Ekonomisk Översikt i kkr 2008 2007 2006 2005. Nettoomsättning 58 0 84 443 126 924. Årets resultat -16 471-9 104-37 386-17 546

Ekonomisk Översikt i kkr 2008 2007 2006 2005. Nettoomsättning 58 0 84 443 126 924. Årets resultat -16 471-9 104-37 386-17 546 Ekonomisk Översikt i kkr 2008 2007 2006 2005 Nettoomsättning 58 0 84 443 126 924 Årets resultat -16 471-9 104-37 386-17 546 Balansomslutning 5 726 36 145 68 186 90 673 Eget kapital 675 12 995 22 029 35

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Tåstrupsgatan 2 262 63 Ängelholm Delårsrapport 3 2016 Sida 1 av 12 Sammanfattning av delårsrapport Styrelsen och verkställande direktören för avger härmed delårsrapport för januari-september 2016. Sammanfattning

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2009

Årsredovisning för räkenskapsåret 2009 Årsredovisning för räkenskapsåret 2009 Medfield Diagnostics AB Org nr 556677-9871 Årsredovisning för räkenskapsåret 2009 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida

Läs mer

BKRTLKHRBKRG RÄTTSFALLSSAMLING I AKTIEBOLAGSRÄTT. Andra upplagan JBÄ

BKRTLKHRBKRG RÄTTSFALLSSAMLING I AKTIEBOLAGSRÄTT. Andra upplagan JBÄ BKRTLKHRBKRG RÄTTSFALLSSAMLING I AKTIEBOLAGSRÄTT Andra upplagan JBÄ Innehall Innchäll sid 3 Förord sid 11 1. Bildande, aktier etc sid 13 NJA 1923 s 248 sid 14 Ansvar för handlande förc rcgistrcnngen NJA

Läs mer

Eldopalen Förvaltnings AB Org nr

Eldopalen Förvaltnings AB Org nr 1 (7) Eldopalen Förvaltnings AB Org nr 556442-1997 Årsredovisning för räkenskapsår 20160701-20170630 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ)

Årsredovisning för Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Årsredovisning för Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) (556817-1812) Räkenskapsåret 100831-101231 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB Årsredovisning Sida 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen

Läs mer