RadioFrekvensIdentifiering (RFID)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RadioFrekvensIdentifiering (RFID)"

Transkript

1 SIS/TK446 Automatisk Identifiering och Datafångst En teknik för automatisk identifiering och datafångst Resumé Detta dokument ger en kort överblick av, vad det är, systemet, frekvenser, en jämförelse med streckkodsteknik och vad som finns att tänka på. Inledning RFID-tekniken är inte ny. RFID-applikationer har funnits sedan mer än ett decennium i en-chips lösningar och även längre i mindre integrerade lösningar. Väl kända och prövade applikationer som använder RFIDteknik inkluderar: Kontaktlösa kort för inpasseringskontroll till byggnader och andra säkerhetsområden Tullsystem för vägar Automatiska biljettsystem Identifiering av djur RFID får mer publicitet idag baserat på att införande av RFID-tekniken har potential att effektivisera och förbättra leveransprocessen. Publicerade pilotprojekt, så som Wal-Mart och Department of Defense (DoD), har öppnat upp medvetenheten kring RFID-tekniken generellt, och detta har lett till ett ökat intresse kring RFID. Med detta intresse, har även forskning och utveckling kring RFID ökat och som ett resultat av detta finns det mycket kommersiellt tillgänglig RFID-hård- och mjukvara på marknaden. Det finns också ett ökat tryck från DoD och andra organisationer att vidare undersöka RFID och andra tekniker så som tvådimensionella automatiska identifieringstekniker (t.ex. Data Matrix) för att förbättra unik identifiering av enheter. Streckkodstekniken förlitar sig på fri sikt mellan streckkod (bärare) och skanner (läsare), i den mening att streckkoden måste vara synlig för skannern. Däremot behöver inte RFID-tekniken fri sikt, i den mening att en RF Tag (bärare) kan vara osynlig för läsaren. Det här beror på att RFID är ett radio baserat identifieringssystem som sänder information från en RF Tag på begäran från en läsare genom användning av radiovågor som kan (med vissa reservationer) penetrera emballagematerial. RFID erbjuder fördelar framför streckkoder där: dold (eller ej fri sikt) läsning är kravställd mer än en enhet åt gången ska läsas samtidigt läs- och skrivmöjlighet är ett måste för informationsbäraren Ett typiskt RFID-system Ett typiskt RFID-system består av en tag (bärare av data), en skrivare (laddar data på taggen), en läsare (mottagare av data) och en applikation (mjukvara/databas) som ska behandla informationen. Läsare och skrivare måste anslutas till en värdapplikation av något slag, speciellt om många skrivare/läsare används för att ladda eller fånga information på olika platser. Beroende på kravställningen, kan infrastrukturen variera men principerna är desamma, en tag är given viss information på en plats och sedan läses denna information av en läsare på en annan plats. Figur 1 Illustration av ett RFID-system (5)

2 Tag En tag (aktiv eller passiv) är en av de viktigare komponenterna i RFID-systemet, eftersom informationen för den enhet som ska identifieras lagras i taggen. Beroende på beslut av typ av tag som ska användas, bestäms en stor del av den övriga infrastrukturen i ett RFID-system. De flesta taggar (både passiva och aktiva) är av typen Reader Talks First, dvs taggen kräver en yttre signal från en läsare för att aktiveras och endast en liten del aktiva taggar är av typen Tag Talks First som aktivt sänder ut en signal som fångas upp av en läsare. Kapslingen av en tag existerar i ett stort antal storlekar, former (t.ex. flata, fyrkantiga, runda, cylindriska etc.) och material (t.ex. plast, keramik, glas etc.). Figur 2 Illustration av en passiv tag Figur 3 Illustration av en aktiv tag Passiv En passiv tag (figur 2) består av en modul och en antenn förpackade som en inlaga i ett tag hölje. Modulen är den fysiska bäraren med en integrerad krets och det är modulen som förbinder kretsen med antennen. Det är kretsen som bär informationen. Antennen är gränssnittet mot läsaren och därav omgivningen. Spänningen i en passiv tag uppstår då en tag kommer i det elektromagnetiska fält som skapas av läsaren. Detta elektromagnetiska fält måste kunna skapa tillräcklig energi för att väcka taggen och hålla den vaken under kommunikationen mellan tag och läsare. Semi passiv En semi-passive tag är väldigt lik en passiv tag förrutom tillägget av ett litet batteri, som tar bort behovet av en yttre signal för att aktivera en passiv tag. Semi-passiva taggar svarar därför snabbare, fastän mindre pålitliga och kraftfulla än en aktiv tag. Semi-passiva taggar can erbjuda fördelar i miljöer där det förekommer mycket metal och vätskor, vilket typiskt orsakar oläsbarhet av passiva taggar. Aktiv En aktiv tag (figur 3) har en intern spänningskälla för att mata en integrerad krets och skapa en utgående signal. Den kan ha längre läsavstånd och större minne än en passiv och bättre möjlighet att lagra tilläggsinformation. Spänningen i en aktiv tag kommer från batteriet. Det elektromagnetiska fältet (skapat av läsaren) behövs för att slå på en tag, och genom detta öppna upp kommunikationen mellan tag och läsare. En passiv tag: har en praktisk läsbarhet upp till 3 meter är generellt liten till sin storlek är mer lämpad för individanvändning är fördelaktig för enheter av lågt värde och komplexitet behöver en skrivare/läsare för att aktiveras kan vara läsbar eller skrivbar En aktiv tag: har en praktisk läsbarhet över 10 meters och en batteritid på upp till 10 år har begränsningar i hur liten den kan vara (om batteri ska kunna bytas) är inte tillämplig på enheter av lågt värde är fördelaktig i intelligenta applikationer (t.ex. datafångst av temperatur, tryck etc.) aktiveras i de flesta fall av en skrivare/läsare och i begränsade fall identifierar sig själv för en skrivare/läsare kan vara läsbar eller skrivbar (5)

3 Läsare och skrivare En läsare eller skrivare i ett RFID-system består av en modul och en eller flera antenner. Läsarmodulen förbinder antennen med värdapplikationen och består av en radiodel (RF), som skapar det radiofrekventa fält som möjliggör kommunikationen med en tag, och en kontrollmodul, som är gränssnittet mot omgivningen (t.ex. en PC). Beroende på typ av RFID-system kan läsaren ha en intern eller extern antenn för mobil eller stationär användning. Figur 4 Illustration av en läsare Värdapplikation Värdapplikationen är den miljö till vilken läsaren eller skrivaren ska anslutas och är den komponent som initierar lagring av information i en tag och ska ta omhand informationen när en läsare har identifierat en tag (inom räckvidden för läsarens antenn). Värdapplikationen kan bestå av en ensam PC eller ett företags affärslösning beroende på vad RFID-systemet är avsett för och ska supportera. Beroende på typ av tag som används i RFID-systemet ska värdapplikationen kunna koppla enhets information till en unik tagidentitet eller initiera lagring av enhetsinformation i en tag. Figur 5 Illustration av en värdapplikation ansluten till mobil och stationär läsare (5)

4 Frekvenser för RFID Frekvenser och parametrar för en tags kommunikation med en skrivare eller läsare är också variabler som måste beaktas i det övergripande designarbetet med ett RFID-system. Generellt hanteras allokering av frekvenser och kravställning mot dessa i 3 regioner (definerade av ITU) och i vissa fall även enskilda länder. En implementering måste därför ske med beataktande av gällande lagstiftning där RFID-systemet är tänkt att användas. Det existerar ett antal frekvenser som kan användas för RFID och dessa är standardiserade under ISO/IEC 18000, Information technology Radio frequency identification for item management. De gemensamma frekvenserna definierade av dessa standarder för enhetshantering är: <135kHz (Lågfrekvens - LF), ISO/IEC MHz (Högfrekvens - HF), ISO/IEC MHz, ISO/IEC MHz (Ultrahögfrekvens - UHF), ISO/IEC GHz (Mikrovåg), ISO/IEC Då varje frekvens har olika fysiska egenskaper, är inte varje frekvens användbar under alla omständigheter och måste utvärderas beroende på i vilken typ av applikation RFID ska användas. Som ett exempel, Ultrahögfrekvens (UHF) är känslig mot vätska, hög fuktighet och ytor av metall som absorberar högre frekvenser. Däremot är inte högfrekvens (HF) känslig i de miljöerna. Men å andra sidan erbjuder UHF längre läsavstånd och snabbare överföring, om förhållandena är de rätta. RFID jämfört med streckkoder Både RFID och streckkod är tekniker som möjliggör automatiska processer och förbättrade arbetsrutiner. minskade resurser eliminering av mänskliga fel RFID är olikt, i det att taggar: kan vara inbyggda och osynliga utan krav på fri sikt (t.ex. som en inlaga i en etikett) kan omprogrammeras (read-write) är mer användbara i svåra miljöer (t.ex. lackning) kan lagra större mängder information beroende på kretsens minneskapacitet och om kretsen ska vara läs- eller skrivbar Streckkod är olikt, i det att: mängd information är beroende på om en konventionell linjär streckkod eller en tvådimensionell symbologi används den kan inte omprogrammeras den kan skadas och genom det bli oläsbar den alltid kräver fri sikt för en fullgod läsning Figur 6 Exempel på linjära streckkoder och 2D symboler Figur 7 Exempel på RFID taggar (5)

5 Överväganden att tänka på vid användning av RFID RFID som lösning måste ses i sitt sammanhang inom ett företag, och speciellt i relationen och funktionen mot existerande informationssystem. Detta beror på att RFID är en delkomponent av det totala systemet och måste fungera ihop med andra system. Det ersätter inte något av ett företags kärnsystem, men det kan förbättra dess prestanda och produktivitet. Systemdesign och konstruktion o Stängt (tillgängligt inom ett företag) o Öppet (tillgängligt mellan olika företag) Systemintegrering (fysisk) Affärsprocessförändring och implementering Integrerad informationshantering (logisk) Andra utmaningar med RFID att tänka på är: att använding av frekvenser och effekter regleras på regional nivå och i vissa fall även inom enskilda länder svårigheter att applicera RFID taggar på ett konsekvent och pålitligt sätt på ytor av metall och vätskor, härav för närvarande begränsande till applicering på kartong-, pappers- och plastbaserade förpackningar teknik inkompatabilitet med avseende på att samverkan mellan system inte kan garanteras tillförlitligheten av lästa taggar och strategier för att klara av ofrånkomliga fysiska begränsningar tag karakteristik o minneskapacitet o överföringshastighet o arbetsområde (läsavstånd) o läsning av flera taggar samtidigt o arbetstemperatur (5)

Vi kan RFID. www.areff.se

Vi kan RFID. www.areff.se Vi kan RFID Areff Systems är ett företag i branschen automatisk identifiering som specialiserar sig på RFID (Radio Frequency Identification). Areff Systems har erfarenhet av RFID-marknaden sedan 1994 och

Läs mer

RFID. Individuell inlämningsuppgift. Veve Rydstedt vrt07001@student.mdh.se. Produktutveckling 3 KPP039. Examinator: Rolf Lövgren

RFID. Individuell inlämningsuppgift. Veve Rydstedt vrt07001@student.mdh.se. Produktutveckling 3 KPP039. Examinator: Rolf Lövgren Akademin för Innovation, Design och Teknik RFID ) Individuell inlämningsuppgift Produktutveckling 3 KPP039 Veve Rydstedt vrt07001@student.mdh.se Examinator: Rolf Lövgren Innehåll 1.INLEDNING... ERROR!

Läs mer

Det finns många typer och former av kapslingar

Det finns många typer och former av kapslingar Tags för 125 khz har tillverkats under drygt 25 år finns i ett stort antal varianter avseende storlek, kapsling, läsavstånd och miljötålighet. Utan tvekan är det den mest använda och beprövade RFID- tekniken

Läs mer

NY Teknik - RFID. Verktyg & Teknik för lönsam Logistik. Göteborg 30 november Gillis Levander Auto ID Konsult AB

NY Teknik - RFID. Verktyg & Teknik för lönsam Logistik. Göteborg 30 november Gillis Levander Auto ID Konsult AB NY Teknik - RFID Verktyg & Teknik för lönsam Logistik Göteborg 30 november 2004 Gillis Levander Auto ID Konsult AB 070 343 60 70 1 RFID Myt eller verklighet Vad bygger förväntningarna på Vad är realistiskt

Läs mer

Laboration i Radioteknik Design av RFID-antenn

Laboration i Radioteknik Design av RFID-antenn Laboration i Radioteknik Design av RFID-antenn I denna labb ska du visa dina klasskompisar att du/ni kan få bästa resonans på en RFIDantenn och därmed kan läsa den på längst avstånd. Första pris är en

Läs mer

RFID 2,45 GHz, Long Distance. RFID 2,45 GHz

RFID 2,45 GHz, Long Distance. RFID 2,45 GHz RFID 2,45 GHz RFID med mikrovågor, 2,45 GHZ, är en svensk uppfinning från 1970-talet skapad av professor Bengt Henoch på KTH i Stockholm. Efter att Philips köpt rätten och patenten fick produkten namnet

Läs mer

Trådlösa mikrofonsystem (Andreas Troedsson/Ludvig Blomgren - Grupp 6/5)

Trådlösa mikrofonsystem (Andreas Troedsson/Ludvig Blomgren - Grupp 6/5) Trådlösa mikrofonsystem (Andreas Troedsson/Ludvig Blomgren - Grupp 6/5) För att undvika onödigt trassel med diverse kablage som normalt kan uppstå vid olika live-sammanhang har det blivit en standard att

Läs mer

SmartCat Pejlare S300

SmartCat Pejlare S300 1. Introduktion SmartCat Pejlare S300 Pejlare S300 har en räckvidd på upp till 300 meter vid fri sikt. Det medföljer en halsbandsficka som skyddar sändaren mot väta och slitage, samt gör att det går att

Läs mer

adage solutions ADAGE NEREID Handburen Läsare RFID RFID-SYSTEM OCH PRODUKTER TEKNISKA DATA

adage solutions ADAGE NEREID Handburen Läsare RFID RFID-SYSTEM OCH PRODUKTER TEKNISKA DATA står för Radio Frequency Identifi cation och innebär en transponder (tagg). Genom vårt unika -koncept gör vi det på blir därför mycket robusta och fl exibla. Förutom serienumret -SYSTEM OCH PRODUKTER ADAGE

Läs mer

Tags för 433 MHz är aktiva d.v.s. har ett inbyggt batteri, med 6-8 års livslängd vid normal aktivitet.

Tags för 433 MHz är aktiva d.v.s. har ett inbyggt batteri, med 6-8 års livslängd vid normal aktivitet. RFID 433 MHz 433 MHz är en bra frekvens för RFID. Bra penetration genom många material och god räckvidd. Tekniken i taggarna är något mer avancerad än för övriga frekvenser vilket medför en högre kostnad

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska Funktioner: 1. Antenn 2. Display, visar aktuell kanal, och andra aktuella funktioner. 3. Pil upp, tryck för att justera ner ljudet, och byta kanal. 4. Pil

Läs mer

+ LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN. 31 MHz ELLER 155 MHz. Nu 6W Micro 4 DC-155

+ LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN. 31 MHz ELLER 155 MHz. Nu 6W Micro 4 DC-155 MICRO 4 14 SID svensk 2006 06-05-12 07.40 Sida 1 + LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN Nu 6W Micro 4 DC-155 31 MHz ELLER 155 MHz. MICRO 4 14 SID svensk 2006 06-05-12 07.40 Sida

Läs mer

+ LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN. 31 MHz ELLER 155 MHz.

+ LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN. 31 MHz ELLER 155 MHz. MICRO 4 14 SID svensk 2008 08-04-10 11.06 Sida 1 + LAFAYETTE MICRO 4+ EN NY JAKTRADIO UTBILDAD I DEN HÅRDA SKOLAN Nu 6W Helt vattentät V iskningsläge 31 MHz ELLER 155 MHz. MICRO 4 14 SID svensk 2008 08-04-10

Läs mer

ROCK V40 SNABB GUIDE

ROCK V40 SNABB GUIDE ROCK V40 SNABB GUIDE 1 Frigör ROCK V40 batteri skalet Lås upp och ta bort batteriskalet, öppna sedan tätningskyddet. 2 Sätt i SIM kortet Sätt in SIM 1 / 2 kortet i telefonen enligt bilden nedan (kontakt

Läs mer

SmartCat Pejlare S300

SmartCat Pejlare S300 1. Introduktion SmartCat Pejlare S300 Pejlare S300 har en räckvidd på upp till 300 meter vid fri sikt. Det medföljer en halsbandsficka som skyddar mot väta och slitage, samt gör att det går att fästa sändaren

Läs mer

PS 4515 BRUKSANVISNING

PS 4515 BRUKSANVISNING PS 4515 SE BRUKSANVISNING R SE Säkerhetsinstruktioner Läs igenom denna bruksanvisning, innan apparaten tas i drift. Laddningsaggregatet PS 4515 får endast användas för uppladdning av batteripaketen i produkterna

Läs mer

Register your product and get support at SDV6121/12. SV Användarhandbok

Register your product and get support at   SDV6121/12. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6121/12 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 2 Din SDV6121/12 5 Översikt 5 3 Komma igång 6 Installation

Läs mer

ALERTpager, Repeaterstation

ALERTpager, Repeaterstation Bruksanvisning ALERTpager, Repeaterstation Artikelnr: 464 303 ALERTpager, Repeaterstation är en kombinerad sändare och mottagare som sänder vidare signalerna från ALERTpager personsökare. Innehållsförteckning

Läs mer

EDI615 Tekniska gränssnitt Fältteori och EMC föreläsning 3

EDI615 Tekniska gränssnitt Fältteori och EMC föreläsning 3 EDI615 Tekniska gränssnitt Fältteori och EMC föreläsning 3 Daniel Sjöberg daniel.sjoberg@eit.lth.se Institutionen för elektro- och informationsteknik Lunds universitet April 2014 Outline 1 Introduktion

Läs mer

Register your product and get support at SDV5118/12. SV Användarhandbok

Register your product and get support at  SDV5118/12. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5118/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 Svenska 2 Din SDV5118 5 Översikt 5 3 Komma igång 6

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5120/10 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 2 Din SDV5120 5 Översikt 5 3 Komma igång 6 Installation

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6222/12 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 Svenska 2 Din SDV6222 5 Översikt 5 3 Komma igång

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV7120/10 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 2 Din SDV7120 5 Översikt 5 3 Komma igång 6 Installation

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning 5070 09 2009 Uponor Control System Radio Dynamic Energy Management (DEM) Uponor Control System

Läs mer

Radio. Innehåll ELEKTRONIK ESS010. Var används radio? Göran Jönsson

Radio. Innehåll ELEKTRONIK ESS010. Var används radio? Göran Jönsson ELEKTRONIK ESS010 Innehåll Radio Göran Jönsson Institutionen för Elektro- och informationsteknik Vad finns i etern? Hur lång räckvidd? Antennen Hur fungerar radion? Blockschema Modulation FM/AM Stereo

Läs mer

UHF RFID MHz LÄNK till PRODUKTERNA (klicka!)

UHF RFID MHz LÄNK till PRODUKTERNA (klicka!) UHF RFID - 868 MHz LÄNK till PRODUKTERNA (klicka!) UHF är den senaste RFID-tekniken och där man redan från början arbetade för en standardisering. Detta beror främst på aktivt arbete från användare som

Läs mer

1420E ID Markörsökare

1420E ID Markörsökare 1420E ID Markörsökare En ny banbrytande teknologi för sökning av nedgrävda installationer 3M Dynatel 1420E är mikroprocessbaserad och omfattar avancerad digital processteknik för att snabbt och effektivt

Läs mer

BILAGA. En handmanövrerad mekanisk apparat för dosering av vätska till en behållare för titreranalys (så kallad digital titreringsapparat).

BILAGA. En handmanövrerad mekanisk apparat för dosering av vätska till en behållare för titreranalys (så kallad digital titreringsapparat). En handmanövrerad mekanisk apparat för dosering av vätska till en behållare för titreranalys (så kallad digital titreringsapparat). Apparaten består av en justerbar mekanisk fördelare med plats för en

Läs mer

Induktiv slinga LPS-4 Användarhandbok. 9354812 Upplaga 3

Induktiv slinga LPS-4 Användarhandbok. 9354812 Upplaga 3 Induktiv slinga LPS-4 Användarhandbok 9354812 Upplaga 3 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten LPS-4 uppfyller villkoren i följande EU-direktiv:

Läs mer

Definitionerna i tabell 1 utgör grunden för de begrepp, som kommer till användning i denna standard.

Definitionerna i tabell 1 utgör grunden för de begrepp, som kommer till användning i denna standard. 1 1 (7) Grupp A26 MILJÖPROVNING AV AMMUNITION PROVNING AV SYSTEM INNEHÅLLANDE ELEKTRISKA TÄNDARE ORIENTERING Denna standard definierar hotbild, provningsmetoder och utvärdering vid provning av elektrisk

Läs mer

Manuell SMARTCD.G2 02.2015

Manuell SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Avsedd användning... 3 2 Säkerhetsanvisningar... 4 3 Ingår i leveransen... 5 4 Anslutning till en dator/bärbar dator... 6 5 Ladda batterierna... 7 6 Driftsättning... 8 7 Konfigurering

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 I kartongen skall det finnas 3 BRUKSANVISNING SVENSKA Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

Trådlös kommunikation

Trådlös kommunikation HT 2009 Akademin för Innovation, Design och Teknik Trådlös kommunikation Individuell inlämningsuppgift, Produktutveckling 3 1,5 poäng, D-nivå Produkt- och processutveckling Högskoleingenjörsprogrammet

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5121/10 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 Svenska 2 Din SDV5121 5 Översikt 5 3 Komma igång

Läs mer

Nokia Bluetooth-headset BH-200 Användarhandbok

Nokia Bluetooth-headset BH-200 Användarhandbok Nokia Bluetooth-headset BH-200 Användarhandbok 1 9246086 Utgåva 2 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-58W uppfyller villkoren i följande

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SDV7220/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 44 Säkerhet 44 Återvinning 44 2 Din SDV7220/12 45 Översikt 45 3 Komma igång 46

Läs mer

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet ESIM264 Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet Fjärrövervakning av lagerlokaler, temperaturkoll på serverhallen eller larmsystem i fastigheter. ESIM264 kan

Läs mer

Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige

Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige Auktoriserad Trimble återförsäljare Service Support Utbildning Uthyrning Försäljning Gatewing Vad vi kan erbjuda! Skanning Tillbehör Service Survey

Läs mer

Register your product and get support at SDV6224/12. SV Användarhandbok

Register your product and get support at  SDV6224/12. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6224/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 4 Säkerhet 4 Återvinning 4 2 Din SDV6224/12 5 Översikt 5 3 Komma igång 6 Installation

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe BT Edition Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe BT Edition är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den

Läs mer

FLEXIT SPIRIT. Monteringsinstruktion

FLEXIT SPIRIT. Monteringsinstruktion 110980S-01 2011-05 ART. NR.: 110979 FLEXIT SPIRIT Monteringsinstruktion Trådlös tryckvakt för spiskåpa Trådlösa mottagare Puck, relä (På/Av) res Styrning via valfri sändare, t.ex WT-1/ WT-2 Timerfunktion

Läs mer

Din manual NOKIA 5140 http://sv.yourpdfguides.com/dref/821557

Din manual NOKIA 5140 http://sv.yourpdfguides.com/dref/821557 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA 5140. Du hittar svar på alla dina frågor i NOKIA 5140 instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

Användarhandbok Nokia trådlös laddare DT-601

Användarhandbok Nokia trådlös laddare DT-601 Användarhandbok Nokia trådlös laddare DT-601 Utgåva 1.1 SV Delar Den trådlösa laddarens olika delar. 1 USB-kabel 2 Indikatorlampa 3 Laddningsområde Produktens yta är fri från nickel. Vissa tillbehör som

Läs mer

TEKNISK SPECIFIKATION

TEKNISK SPECIFIKATION Innehållsförteckning INLEDNING 2 Viktig information angående skötsel och råd... 2 I förpackningen skall det finnas... 2 RADION 3 DISPLAY 3 KOMMA IGÅNG 4 Antenn... 4 Batteri... 4 Bältesclips... 4 Laddning...

Läs mer

Projektredovisning RFIDNU

Projektredovisning RFIDNU Projektredovisning RFIDNU Göteborg 20080506 Gillis Levander Rolf Larberg AUTO ID Konsult AB 1 RFIDNU Bakgrund Snabb utveckling av RFID Bilindustrin testar RFID Använda tekniken i Öppna System Identifiera

Läs mer

Best.nr. / Line Tracer Kabel och ledningssökare

Best.nr. / Line Tracer Kabel och ledningssökare Översättning av de viktigaste användarinstruktionerna i den engelska originalbruksanvisningen. Vid eventuella oklarheter gäller det som står i den engelska originalbruksanvisningen. 1. INTRODUKTION 1.1

Läs mer

Nokia trådlöst headset (HS-53W) Användarhandbok

Nokia trådlöst headset (HS-53W) Användarhandbok Nokia trådlöst headset (HS-53W) Användarhandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-53W uppfyller villkoren i följande EU-direktiv: 1999/5/EG.

Läs mer

AALTO CONTROL -SYSTEMET

AALTO CONTROL -SYSTEMET AALTO CONTROL -SYSTEMET TRÅDLÖS, CENTRALISERAT SYSTEM FÖR FJÄRRÖVERVAKNING AV ARMATURER MED INBYGGD RESERVKRAFT TRÅDLÖS TEKNOLOGI Trådlös övervakning för nödbelysningsarmaturer, upp till 5.000 armaturer

Läs mer

Interfacemodul IDP-RM1 Installations- och programmeringsmanual

Interfacemodul IDP-RM1 Installations- och programmeringsmanual Utgåva 1 April 2008 Interfacemodul IDP-RM1 Installations- och programmeringsmanual Sida 1 av 10 Honeywell Life Safety AB Arenavägen 27 SE-121 28 STOCKHOLM - GLOBEN Tel: +46 8 775 56 60 Fax: +46 8 775 56

Läs mer

Trådlös Rök Detektor SD14

Trådlös Rök Detektor SD14 Instruktions manual Trådlös Rök Detektor SD14 Passar till följande larm: Home Prosafe SC9100 och Homesafe SC14 Innehållsförteckning Kapitel: Sida: 1. Introduktion... 3 2. Funktion... 3 3. Säkerhets- och

Läs mer

Med Liros får du inte bara en bra produkt, du vinner en leverantör som tar ansvar hela vägen.

Med Liros får du inte bara en bra produkt, du vinner en leverantör som tar ansvar hela vägen. AB Liros Electronic Med Liros får du inte bara en bra produkt, du vinner en leverantör som tar ansvar hela vägen. Förtjänsterna gläder både ekonomen och produktionschefen. Vi är kända för vår förmåga att

Läs mer

T10K. Användarmanual. Svenska

T10K. Användarmanual. Svenska T10K Användarmanual Svenska EGENSKAPER PMR 446 MHz (licensfritt inom de flesta europeiska länder) 8 kanaler 38 CTCSS underkoder VOX Roger Beep On / Off Automatisk avstängning (APO) 10 anropssignaler SCAN

Läs mer

DYNA COM 155 MICRO INSTRUKTIONS- BOK

DYNA COM 155 MICRO INSTRUKTIONS- BOK DYNA COM 155 MICRO INSTRUKTIONS- BOK Box 1097 402 52 Göteborg Tel. 01-84 04 0 1 DETTA BÖR DU VETA ALLMÄNT DC-155 Micro är en kommunikationsradio som kan förses med upp till 16 kanaler på 155 MHz bandet.

Läs mer

Arbetsrapport. Open Spectrum R2003:006. Martin Ahlgren

Arbetsrapport. Open Spectrum R2003:006. Martin Ahlgren Arbetsrapport R2003:006 Open Spectrum Martin Ahlgren Open Spectrum Update-rapport Martin Ahlgren ITPS kontor i Los Angeles Augusti 2003 ITPS, Institutet för tillväxtpolitiska studier Studentplan 3, 831

Läs mer

Snabbvägledning. Specifikationer

Snabbvägledning. Specifikationer Snabbvägledning SuperTooth HD-W är en Bluetooth handsfree-enhet med röstaviserings- och röstsvarsteknik, A2DP musikstreaming (utöver navigationsanvisningar via smarttelefon), flerpunkt, samtal på vänt

Läs mer

Installationsguide. Lynx Mobile RxTx. Dokumentversion: 1.3/131106

Installationsguide. Lynx Mobile RxTx. Dokumentversion: 1.3/131106 Installationsguide Lynx Mobile RxTx Dokumentversion: 1.3/131106 Innehåll Introduktion... 3 1.1 Lynx Mobile RxTx komponenter... 3 1.2 Funktion... 4 1.3 Flera platser... 4 Installation... 5 1.4 Lynx Mobile

Läs mer

BT220 HEADSET. Produktinformation 1 Laddningsanslutning 2 + knapp 3 - knapp 4 Funktionslampa (blå) 5 Batteriindikator (röd)

BT220 HEADSET. Produktinformation 1 Laddningsanslutning 2 + knapp 3 - knapp 4 Funktionslampa (blå) 5 Batteriindikator (röd) Produktinformation 1 Laddningsanslutning 2 + knapp 3 - knapp 4 Funktionslampa (blå) 5 Batteriindikator (röd) 6 Öronsnäcka 7 Mikrofon 8 Öronklämma 9 Laddningsindikator (röd) 10 Strömindikator (grön) Installation

Läs mer

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 SV 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 SÄKERHET OCH INSTALLATION 5 RF-exponeringsvarning 5 Viktig varningsinformation om batteri 6 ÖVERSIKT 6 Kompatibilitet med Bluetooth-enhet 6 Kontroller

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

Användarhandbok för Nokia Field Force NFC-skal för Nokia 5140 och Nokia 5140i. 9249001 Utgåva 1

Användarhandbok för Nokia Field Force NFC-skal för Nokia 5140 och Nokia 5140i. 9249001 Utgåva 1 Användarhandbok för Nokia Field Force NFC-skal för Nokia 5140 och Nokia 5140i 9249001 Utgåva 1 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten CC-244D

Läs mer

DC-446 INSTRUKTIONS- BOK. Artillerigatan 25 415 03 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 2005 1

DC-446 INSTRUKTIONS- BOK. Artillerigatan 25 415 03 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 2005 1 DC-446 INSTRUKTIONS- BOK Artillerigatan 25 415 03 Göteborg Tel. 031-84 04 30 Lafayette Radio AB 2005 1 1 2 9 8 7 3 4 5 6 1 Uttag för miniheadset 2 Av/på omkopplare 3 Omkopplare upp 4 Omkopplare ner 5 Omkopplare

Läs mer

Valfria tillbehör till kabelsökare

Valfria tillbehör till kabelsökare Valfria tillbehör till kabelsökare De valfria tillbehören ökar flera instruments användbarhet & möjlighet för olika tillämpningar Sändartång 50 mm Sändartång 100 mm Sändartång med innerdiameter av 50 mm.

Läs mer

Nokias trådlösa headset (HS-36W) Användarhandbok. 9239252 Utgåva 2 SV

Nokias trådlösa headset (HS-36W) Användarhandbok. 9239252 Utgåva 2 SV Nokias trådlösa headset (HS-36W) Användarhandbok 9239252 Utgåva 2 SV KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-36W uppfyller villkoren i följande

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Bruksanvisning Repeater RP-900

Bruksanvisning Repeater RP-900 Bruksanvisning Repeater RP-900 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.0 2012-03-21 Innehåll 1 INNEHÅLL... 2 2 INTRODUKTION... 2 3 MONTERING...

Läs mer

DYNA COM 110 INSTRUKTIONS- BOK. Box 13097 402 52 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 1999 1

DYNA COM 110 INSTRUKTIONS- BOK. Box 13097 402 52 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 1999 1 DYNA COM 110 INSTRUKTIONS- BOK Box 13097 402 52 Göteborg Tel. 031-84 04 30 Lafayette Radio AB 1999 1 DETTA BÖR DU VETA ALLMÄNT Lafayette DC-110 är en kommunikationsradio förberedd för 6 kanaler. Radion

Läs mer

Blue Line-rörelsedetektorer Detektering för trygghet

Blue Line-rörelsedetektorer Detektering för trygghet Blue Line-rörelsedetektorer Detektering för trygghet Säkerhet du kan lita på Blue Line Gen 2-rörelsedetektorer Oavsett om det är ett hem, en butik eller annat företag behöver systemen vara pålitliga. Med

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast

Läs mer

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4 P1 Manual Innehåll Om instruktionen... 3 Varning... 3 1. Introduktion... 3 1.1 Standardfunktioner... 3 1.2 Specifikationer... 4 1.3 Display... 4 1.4 Tangentbord... 5 1.5 Batteri... 6 1.6 Felmeddelande...

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den får hårda ytor av bl

Läs mer

YachtSafe GPS-alarm Manual

YachtSafe GPS-alarm Manual YachtSafe GPS-alarm Manual G31 & G32 N 30 32.89 E 114 18.04 Version 2018 l VETEL AB l info@vetel.se l www.yachtsafe.se l Göteborg l Sverige Installation av larmenheten 1. Montera larmenheten stående eller

Läs mer

BRUKSANVISNING MODELL: * LWMR-210 PROGRAMMERBAR MOTTAGARMODUL FÖR VÄGGMONTERING

BRUKSANVISNING MODELL: * LWMR-210 PROGRAMMERBAR MOTTAGARMODUL FÖR VÄGGMONTERING BRUKSANVISNING MODELL: * LWMR-210 PROGRAMMERBAR MOTTAGARMODUL FÖR VÄGGMONTERING EGENSKAPER: * Kompatibel med samtliga ARC-sändare (inkluderar programmerbar sändare och sändare av kodvalstyp, fjärrkontroll

Läs mer

Användarhandbok för trådlöst headset (HS-11W) 9235346 Utgåva 1

Användarhandbok för trådlöst headset (HS-11W) 9235346 Utgåva 1 Användarhandbok för trådlöst headset (HS-11W) 9235346 Utgåva 1 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-11W uppfyller villkoren i följande

Läs mer

NaviTrack-sändare SÄNDARENS DELAR (BILD 1-4) KOMMA IGÅNG. Spiralkablar (4 m i utdraget läge) Knappsats. Handtag. Klämma

NaviTrack-sändare SÄNDARENS DELAR (BILD 1-4) KOMMA IGÅNG. Spiralkablar (4 m i utdraget läge) Knappsats. Handtag. Klämma NaviTrack-sändare Viktigt! För din egen säkerhet: Läs denna handbok och det medföljande säkerhetshäftet noggrant innan du använder denna utrustning. Behåll denna handbok. kan förstöras och kan utgöra en

Läs mer

Motorvärmarsystem MVC. Funktionell och kompakt design. Skalbart och Framtidssäkert. Motorvärmarcentral direkt i molnet. Tid & Temperaturstyrt

Motorvärmarsystem MVC. Funktionell och kompakt design. Skalbart och Framtidssäkert. Motorvärmarcentral direkt i molnet. Tid & Temperaturstyrt MVC Motorvärmarsystem Funktionell och kompakt design Skalbart och Framtidssäkert Motorvärmarcentral direkt i molnet Tid & Temperaturstyrt RFID-identifiering Laddning av elfordon (Mode 1 och Mode 2) Web

Läs mer

wallox Utanpåliggande Flödesmätare DMTFB Ultraljud Clamp-On

wallox Utanpåliggande Flödesmätare DMTFB Ultraljud Clamp-On Utanpåliggande, ingen påverkan på flödet. Kompakt format Robust konstruktion. Skyddsklass IP 68 Flödeshastighet -12 till 12 m/s Utvecklad för att tåla mycket tuffa mijöer Temperaturområde -40 till 250

Läs mer

4. Allmänt Elektromagnetiska vågor

4. Allmänt Elektromagnetiska vågor Det är ett välkänt faktum att det runt en ledare som det flyter en viss ström i bildas ett magnetiskt fält, där styrkan hos det magnetiska fältet beror på hur mycket ström som flyter i ledaren. Om strömmen

Läs mer

L 200/2 Europeiska unionens officiella tidning 25.7.2013

L 200/2 Europeiska unionens officiella tidning 25.7.2013 L 200/2 Europeiska unionens officiella tidning 25.7.2013 1. En elektronisk styrenhet för en driftsspänning av högst 1 000 V (så kallad ABS-styrenhet) som en del av det elektroniska kontrollsystemet i ett

Läs mer

Att märka hjälpmedel för spårbarhet - individmärkning

Att märka hjälpmedel för spårbarhet - individmärkning - individmärkning - individmärkning Hjälpmedelsinstitutet Hjälpmedelsinstitutet (HI), 2010 Rapporten är ett samarbete mellan HI och GS1 Sweden och en arbetsgrupp. Projektledare: Lars Wärnberg, HI och Alice

Läs mer

HF, 13,56 MHz RFID LÄNK till PRODUKTERNA (klicka!)

HF, 13,56 MHz RFID LÄNK till PRODUKTERNA (klicka!) HF, 13,56 MHz RFID LÄNK till PRODUKTERNA (klicka!) HF, 13,56 MHz RFID är en, jämfört med LF 125 khz, relativt ny och modern RFID-teknik. Den har haft 2 faser i sin utveckling. Den första när varje tillverkare

Läs mer

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare.

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. LMDT-810 NEXA LMDT-810 Rörelsevakt KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Trådlös rörelsevakt för styrning av en eller flera mottagare. Men inbyggd

Läs mer

Create a more human library RFID 301. En ingående beskrivning av RFID-användning på bibliotek. Etikettegenskaper Aktiva etiketter

Create a more human library RFID 301. En ingående beskrivning av RFID-användning på bibliotek. Etikettegenskaper Aktiva etiketter Create a more human library RFID 301 En ingående beskrivning av RFID-användning på bibliotek För många bibliotek handlar de avgörande frågorna om RFIDtekniken (radiofrekvensidentifiering) om användarvänligheten,

Läs mer

Klubbledarpärm. 5. Spektrumövervakning vid större meeting och tävlingar. 6. Sändarinlämning vid större meeting och tävlingar

Klubbledarpärm. 5. Spektrumövervakning vid större meeting och tävlingar. 6. Sändarinlämning vid större meeting och tävlingar 20. Radiosäkerhet 1. Frekvensband 2. Moduleringsprinciper 3. Vågutbredning 4. Störningar 5. Spektrumövervakning vid större meeting och tävlingar 6. Sändarinlämning vid större meeting och tävlingar 1 1.

Läs mer

Nokia Trådlöst laddningsställ DT-910 Användarhandbok

Nokia Trådlöst laddningsställ DT-910 Användarhandbok Nokia Trådlöst laddningsställ DT-910 Användarhandbok Utgåva 1.1 2 Om din trådlösa laddare Med Nokia Trådlöst laddningsställ DT-910 kan du ladda din telefon trådlöst. Placera bara telefonen på laddaren

Läs mer

Felsökningsguide. Barn 0 5 år. Livet är nu. www.phonak.se/fm

Felsökningsguide. Barn 0 5 år. Livet är nu. www.phonak.se/fm Felsökningsguide Barn 0 5 år Livet är nu Vi är lyhörda för behoven hos alla dem som är beroende av våra kunskaper, idéer och omsorger. Genom att utmana teknologins gränser på ett kreativt sätt utvecklar

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 2 (16) Innehåll 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier BE1411 Knappar och anslutningar Test / programmering Statuslampor 3,5 mm extern mikrofoningång Intern mikrofon BE9199 / BE9200 Extern mikrofon Tryckknapp för dörrklocka Extern triggeringång Teknisk information

Läs mer

QAA910. Rumstemperaturgivare. Synco living

QAA910. Rumstemperaturgivare. Synco living 2 AMA 8 Styr- och övervakningssystem UBB Givare för temperatur 701 Synco living Rumstemperaturgivare QAA910 Trådlös rumstemperaturgivare för avkänning av rumstemperaturen Trådlös datakommunikation baserad

Läs mer

AK990 Personsökare BESKRIVNING INSTALLATION. Installera sändaren. Antenninstallation

AK990 Personsökare BESKRIVNING INSTALLATION. Installera sändaren. Antenninstallation AK990 Personsökare INNEHÅLL: 1 AK990 (E-37EV) Sändarenhet 1 AK995 (E-37RV) Mottagare 1 Antennkabel för anslutning till bilradio 1 Kablage BESKRIVNING AK990 är ett personsökarsystem. Det består av 2 delar:

Läs mer

Användarhandbok Nokia Universal Portable USB-laddare DC-18

Användarhandbok Nokia Universal Portable USB-laddare DC-18 Användarhandbok Nokia Universal Portable USB-laddare DC-18 Utgåva 1.3 SV Delar Den bärbara laddarens olika delar. 1 Micro-USB-kontakt 2 Kontaktgrepp 3 Indikator för batterinivå 4 Laddarkontakt 5 USB-kabel

Läs mer

The road to RFID. - An implementation at a third party logistics provider. Jessika Israelsson & Mia-Maria Nordlund. Awarded the ICHCA scholarship 2010

The road to RFID. - An implementation at a third party logistics provider. Jessika Israelsson & Mia-Maria Nordlund. Awarded the ICHCA scholarship 2010 Awarded the ICHCA scholarship 2010 The road to RFID - An implementation at a third party logistics provider Jessika Israelsson & Mia-Maria Nordlund Division of Packaging Logistics, Department of Design

Läs mer

Peltor Intercom. Robust och driftsäker teknik Ger total rörelsefrihet Flexibel integrering Säker, trådlös kommunikation

Peltor Intercom. Robust och driftsäker teknik Ger total rörelsefrihet Flexibel integrering Säker, trådlös kommunikation Peltor Intercom Peltor är ett intercom system som ger full rörelsefrihet på båten och i land. Det består av ett antal trådlösa headset med tillhörande central station och bärbara stationer. Två olika system

Läs mer

Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Användarhandbok

Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Användarhandbok Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Användarhandbok Utgåva 1.2 2 Om din trådlösa laddare Med Nokia Trådlös laddningsplatta DT-900 kan du ladda din telefon eller andra kompatibla enheter utan tilltrasslade

Läs mer

TOA s synnerligen kostnadseffektiva trådlösa mikrofonsystem har ett brett användningsområde. WM-4310 Trådlös lavaliermikrofon för UHF-bandet

TOA s synnerligen kostnadseffektiva trådlösa mikrofonsystem har ett brett användningsområde. WM-4310 Trådlös lavaliermikrofon för UHF-bandet 13:2:1 Ver. 1 TRÅDLÖSA MIKROFONER TOA s synnerligen kostnadseffektiva trådlösa mikrofonsystem har ett brett användningsområde TOA-teknologin medför att det numera är möjligt att tillverka ett kraftfullt

Läs mer

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014)

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014) Nyckel DropBox RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition Teknisk dokumentation (2014) Version 2014-1 sidan 1 / 6 Innehållsförteckning Nyckel DropBox System...

Läs mer

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok Zodiac Me2You Privat Mobil Radio Användarhandbok Introduktion Privat mobil radio(pmr) låter dig prata med så många människor du vill, så ofta du vill, utan licens eller samtalsavgifter. Den är väldigt

Läs mer

116847SV Flexit ART.NR MONTERINGSANVISNING Tryckvakt trådlös 230V

116847SV Flexit ART.NR MONTERINGSANVISNING Tryckvakt trådlös 230V 116847SV-02 2018-03 Flexit ART.NR. 116676 MONTERINGSANVISNING Tryckvakt trådlös 230V Våra produkter utvecklas ständigt och vi förbehåller oss därför rätten till ändringar. Vi tar inte heller ansvar för

Läs mer