REKOMMENDATION: Långsiktigt köp. RIKTKURS: 382 kronor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REKOMMENDATION: Långsiktigt köp. RIKTKURS: 382 kronor"

Transkript

1 REKOMMENDATION: Långsiktigt köp RIKTKURS: 382 kronor Efter att ha gjort en fundamental analys av H&M ser vi potential i aktien och rekommenderar köp för den långsiktiga investeraren. Under året har det varit stor press på H&M där de inte har levererat upp till förväntningarna samtidigt som konkurrenterna fortsätter att bli starka. Detta kan leda till en svagare tillväxt kommande år då pressen på marginalerna blir allt högre. Vi ser stor kompetens hos ledningen i bolaget och tror att de kommer att hålla en stabil tillväxt de kommande åren. H&M fortsätter att hålla en bra nivå på utdelningarna och att resultat per aktie är stigande ser vi som ett tecken på att företaget kan leverera resultat till sina aktieägare oavsett vad som händer i omvärlden. Bakgrund och verksamhet H&M grundades år 1947 av Erling Persson med den första butiken i Västerås. H&Ms grundkoncept är att ge mode och kvalitet till bästa möjliga pris. Det har en väldigt stor fokus på hållbar utveckling. Det betyder att de vill fokusera på att producera sina varor på ett sätt som påverkar klimatet så lite som möjligt genom att bland annat använda sig av ekologisk bomull och de investerar även i att ha bra arbetsförhållanden där produktionen sker. H&M koncernen består idag av H&M, Cheap Monday, Monki, Cos, & other stories och MTWTFSS weekday. H&M har även utvecklas inom varumärket H&M genom att lansera sportkläder, egna skönhetsmärket H&M beauty, H&M home, divided, &denim, skor, accessoarer, underkläder och även kläder med olika gästdesigners som ex Balmain, Lanvin, Versace, Alexander Wang och många fler. År 2014 siffror visar att de då hade över anställda världen över. Marknadsanalys H&M är i dagsläget verksamma på samtliga kontinenter och den europeiska marknaden står för majoriteten av försäljningen med Tyskland som största marknad. Den största delen av franchiseägda H&M-butiker finns i mellanöstern och Afrika. Anledningen till detta är att då det råder skiftande skattelagstiftning i olika länder, har företaget valt att använda sig utav franchise för att resultatet ska bli så fördelaktigt som möjligt ur ett ekonomiskt perspektiv. H&M har de senaste åren ökat antalet butiker kraftigt och hade år 2010 ca 2200 st butiker. I dagsläget (2015) har H&M totalt sett över 3700 butiker och är verksamma på 61 stycken olika marknader.

2 Antal butiker % Total försäljning MSEK % 2% 77% Europa: Asien och Oceanien: Amerika: Franchise: 2947 Den marknad som överlag är viktigast för H&M att expandera på och utveckla är online-handeln. Då H&M inte var med under den tidiga expansionen av marknaden har de under de senaste åren lagt ännu större vikt på att utveckla samt komma ikapp övriga konkurrenter. Här ligger fokus både på att bredda sin online-handel i de länder där den redan existerar samt att kunna erbjuda tjänsten i flera länder. I dagsläget har H&M en fungerande och verksam online-handel i 21 olika länder varav USA är ett av länderna. Konkurrenter H&M möter en stor konkurrens från de flesta företag som är verksamma inom klädbranschen men största konkurrenten är det spanska bolaget Inditex. De äger den spanska kedjan Zara som likt H&M är utspritt över större delen av världen. Zara står för den största delen av Inditex omsättning och är det viktigaste varumärket för bolaget. När det kommer till marknadsspridning är bolagen jämförbara då båda är spridda över större delen av världen. Både H&M och Inditex har Europa som sin största marknad och försäljningen från Europa står för 77 respektive 71 % av bolagens totala försäljning. På den Amerikanska marknaden har marknadsandelarna förändrats om vi utgår ifrån 2010 års data. För fem år sedan hade Inditex större procentuell försäljning i Amerika men enligt 2014 års siffror står den amerikanska marknaden för 12 % av försäljningen för H&M och 9 % av Inditex. Alltså har H&M på senare år expanderat mer på den amerikanska marknaden som blir allt viktigare för H&Ms verksamhet och försäljning. När vi jämför tillväxten i antal butiker ser vi tydlig trender i tillväxten. HM har ganska konstant tillväxt i nivå med tillväxtmålet på 10-15% Inditex å andra sidan har haft en sjunkande tillväxt och har i dagsläget ca 5 % i tillväxt. Detta kan tolkas som att H&M är inne i en mer expansiv fas medan Inditex snarare har haft sin större expansionsfas. Då led- 15,00% 10,00% 5,00% 0,00% Tillväxt antal butiker HM INDITEX

3 ningen i H&M har satt tillväxtmålet till % årligen antar vi att utvecklingen kommer ligga på en ganska konstant nivå de kommande åren. Då H&M under året har fått en dämpad tillväxt på grund av lite sämre kvartalsrapporter än väntat, tycker vi att det är aktuellt EBITDA marginal 30,0% att jämföra Inditex och H&Ms 25,0% EBITDA-marginaler. Ett av de 20,0% största problemen för H&M under de senaste åren har varit att H&M 15,0% EBITDA-marginalen har sjunkit 10,0% mycket på grund av en allt starkare amerikansk dollar. Vid ,0% 5,0% hade H&M en marginal på 25,6 % och har 5 år senare en marginal på endast 20,2 %. För Inditex har EBITDA-marginalen legat ganska konstant, en sänkning från ca 24 % till ca 23 %. Detta tyder på att H&M har en större utmaning med växelkursen än Inditex. INDITEX Makroanalys och råvaror Det finns många externa aspekter som kan påverka H&M eftersom de är ett så pass globalt företag och är verksamma i nästan hela världen. Förutom de uppenbara makrofaktorerna som valuta, räntor och inflation påverkas de av så mycket annat. Väder är en faktor som påverkar väldigt mycket som exempelvis i år så ledde det varma vädret till att aktien gick bra både i september och oktober när trenden brukar vara att det går lite sämre i någon av månaderna. För H&M är det viktigt att bibehålla ett bra rykte dels genom att ha rätt design som kunder efterfrågar men också genom att förespråka hållbar utveckling som de har satsat väldigt mycket på. Något som har påverkat H&M i tidigare år är pris på bomull. År 2011 höjdes priset på bomull med 50 % vilket var en av den nuvarande VD Karl Johan Persson första stora utmaningar men priset sjönk ganska snabbt tillbaka till normal nivå och har inte ändrats sedan dess. Det som kan påverka bomullspriset är framförallt klimatet, subventioner till producenter och substitut till andra syntetiska fiber. Det viktigaste valutorna för H&M är euron då ungefär hälften av all försäljning sker i euro och även den amerikanska dollarn är viktig för att den är mest relevant för H&Ms inköp. Så växelkursen euro/dollar har en betydande roll och framförallt dollarn som används som inköpsvaluta påverkar inköpskostnaderna om den skulle variera för mycket. Vidare är såklart den svenska kronan viktig eftersom deras tillgångar konverteras till svenska kronor. Läget idag är att den amerikanska dollarn förväntas bli starkare i och med den förväntade höjda räntan och räntan i Sverige förväntas ligga kvar på -0,35 till någon gång under 2017 vilket inte är en positiv effekt för H&M.

4 Svenska Reporäntan med osäkerhetsintervall, år på horisontella axeln och räntenivå på den vertikala axeln. Andra faktorer som kan påverka H&M är export och importregleringar världen över. Eftersom H&M är globala påverkas de mindre än ett företag som är verksamma på en mindre marknad. Ändringar som sker i politiken som påverkar ekonomin i olika länder och kan ändra kunders köpbeteende är något som är viktigt att vara förberedd på vilket H&M har genom att ha en flexibel köpmodell som kan ändras när marknaden ändras. Ledning samt insiderhandel H&M ägs till största del av Stefan Person och familj genom bolaget Ramsbury Invest AB. De flesta större fondförvaltarna innehar aktier i H&M och utgör en stor del av ägarna i bolaget. Styrelseordförande är Stefan Persson som har varit verksam inom H&M under hela sin yrkeskarriär. Övriga namnkunniga styrelsemedlemmar är Anders Dahlvig och Melker Schöring. Största ägare Ägare Kapital % Röster % Ramsbury Invest AB 37,7 69,7 Lottie Tham o fam 5,3 2,6 Alecta Pensionsförsäkring 3,9 1,9 Swedbank Robur Fonder 2,5 1,2 AMF Pension Försäkring/Fonder 1,8 0,9 VD och koncernchef för H&M är Karl-Johan Persson, född 1975 och har arbetat operativt inom H&M i 10 år. Tidigare roller i H&M har varit chef för expansion, affärsutveckling samt brand and new business. Karl-Johan har också varit styrelseledarmot i H&Ms dotterbolag samt inom moderbolaget. Inga större händelser inom ägarstrukturen har skett under den senaste tiden.

5 Aktien och nyckeltal Ovan visas en graf över H&Ms (grön) och OMXS30s (gul) utveckling sedan ett år tillbaka. Som vi kan se följer H&M i stort sett börsens fluktuationer och en betydande anledning till det är att H&Ms aktie har ett betavärde på 1 och har även en stor vikt i indexet. Värt att notera är att H&Ms utveckling har varit lite lägre än index och detta beror mycket på sämre kvartalsrapporter än förväntat under året samt högre press på marginalerna inom bolaget. Men i stora drag följer H&M OMXS30s fluktuationer med några få undantag under årets gång. Nyckeltal Tillväxttakt 7,0% 1,4% 9,8% 6,4% 17,8% EBITDA-marginalen 25,6% 21,5% 21,2% 20,5% 20,2% Vinstmarginalen 23,1% 19,0% 18,4% 17,5% 17,1% Soliditet 74,6% 73,3% 72,8% 68,9% 68,2% P/E Resultat per aktie 11,29 9,56 10,19 10,33 12,07 Vid en analys av ovan givna nyckeltal kan vi se hur H&M har utvecklats finansiellt de senaste 5 åren. Tillväxttakten har varierat rätt mycket under de berörda åren och den genomsnittliga geometriska tillväxten har varit 7,4 %. För 2015 ser det ut att bli en högre tillväxt än 2014 om man utgår ifrån 2015 års Q3 rapport, då den spås överstiga 20 %. EBITDA-marginalen har vi som tidigare nämnt sjunkit nämnvärt under perioden och detta är enligt oss en av H&Ms största utmaningar att få bukt på inom kort. Till följd av detta har även vinstmarginalen sjunkit, vilket är en logisk följd av en försämrad EBITDA-marginal. Soliditeten har också den försämrats på fem års sikt men detta beror till största del av att H&M inte har långfristiga räntebärande skulder vilket resulterar i att de själva bekostar hela deras nuvarande expansion. En soliditet på 68,2 är trots det en bra nivå för dagligvaruhandeln som H&M är verksamma inom. P/E står för price/earnings och kan översättas till aktiekurs/vinst. Här har H&M ett ganska högt P/E på 27 men jämför man med största konkurrenten Inditex,

6 som har de hela 38,62 i P/E, är det mycket lägre. Jämför vi med svenska klädföretag som KappAhl (18,46)och MQ (13,07) kan H&M ses som övervärderat. Det höga P/E talet kan också betyda att investerare ser optimistiskt på H&M som företag och deras framtid. Resultat per aktie har stigit en aning från 2010 års nivå och detta tyder på att H&M levererar ett bra resultat per aktie trots att vinstmarginalen sjunker. Den största anledningen till detta är att omsättningen stiger från varje år vilket också har resulterat i en högre vinst jämfört med 5 år tillbaka. Vi har även gjort en DCF-analys av H&M för att förutspå framtida kassaflöden och om det finns en potentiell tillväxt att vänta i aktiekurs utefter historisk data samt framtida estimeringar. Vi har valt att estimera den kommande tillväxttakten med den genomsnittliga geometriska tillväxttakten som är 7,4 %. Vi har även valt att ha ett aningen pessimistiskt perspektiv på framtiden för att inte överskatta bolaget, tillväxttakten estimerar vi vara omkring 4 % om 10 år. När det gäller EBITDA-marginalen har vi sett en negativ trend de senaste åren så i vår DCF-analys har vi valt att utgå ifrån 2014 års EBITDA-marginal och sedan sänka den med 0,5 % per år i tio års framtid. Trots detta får vi fram en riktkurs på ca 382 kronor, en tillväxt på runt 18 % från dagens ( ) aktiekurs. Nedan kan ni se de prognostiserade kassaflöden som vi kom fram till genom att använda modellen. Här ser vi att det kommer vara en ökning av FCFF värdet i framtiden något som talar för en investering i H&M. Alltså har vi med hjälp av DCF-analysen sett att det finns potential för en ökning av aktiekursen i framtiden och H&M är enligt dessa siffror värt att investera i. Kassaflödet Omsättningen rörelsekostnad avskrivningar EBIT Skattesats 23% 23% 23% 23% 23% EBIT (1-skatt) Avskrivningar Förändringar i AT Förändringar i RöK FCFF

7 Framtid: H&Ms ledning har ett tillväxtmål på % årligen av antal nyöppnade butiker och medföljande försäljning Vidare fortsätter målet att ständigt utveckla sin onlinehandel och kunna erbjuda tjänster på fler marknader samt utveckla de nuvarande marknaderna. En marknad som H&M satsar lite extra på är den Amerikanska där tillväxten senaste åren har varit bra. Hållbar bomull (% av produktionen) Det är viktigt för H&M att fortsätta vara innovativa så att efterfrågan inte sjunker. I vår ska de släppa en kollektion för H&M concious exclusive med fokus på hållbart mode och det är i samarbete med Museets Des Arts Decoratifs i Louvren Paris där inspirationen kommer från olika historiska modesamlingar och konstverk. Kollektionen tar hållbart mode till en helt ny nivå med exempelvis innovativa material som pärlor av återvunnet glas. I dagens samhälle är miljön och klimatet av större betydelse och H&M fortsätter att arbeta med hållbar tillväxt och återvunna material, något som H&M är marknadsledande på. År 2014 bestod 21,2 % av produktionen av hållbar bomull, nästan en fördubbling sedan två år tillbaka. Källförteckning H&M Årsredovisning 2014 Inditex Årsredovisning html

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016

PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 28 JANUARI 2016 HELÅRSRAPPORT 2015 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG ANN-SOFIE JOHANSSON CREATIVE ADVISOR 1 2015 I KORTHET Försäljning 210 miljarder

Läs mer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5.

Läs mer

H&M-Gruppen. Grupp 8. Hanna Gustafsson, Kasper Bengtsson, Maria Östgren, Matilda Harrison

H&M-Gruppen. Grupp 8. Hanna Gustafsson, Kasper Bengtsson, Maria Östgren, Matilda Harrison H&M-Gruppen Grupp 8 Hanna Gustafsson, Kasper Bengtsson, Maria Östgren, Matilda Harrison Innehåll 3. Bakgrund & Viktiga Händelser 9. Mål & Affärsidé 10. Produkter 11. Hållbarhet/CSR 12. Omvärld 14. Årsbokslut

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

Omsättning 2013 (Mkr)

Omsättning 2013 (Mkr) Axfood är idag en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln i norden. Aktien har gett en stabil direktavkastning, samtidigt har värdet ökat med ungefär 15 % per år de senaste 14 åren. De senaste dagarna

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Produkter, segment samt geografisk spridning

Produkter, segment samt geografisk spridning Axis är världsledande på den snabbväxande marknaden för nätverkskameror och står just inför en expansion i Asien. Samtidigt satsar man på att bredda sitt sortiment för att enklare tillgodose sina kunders

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Årsstämma Karl-Johan Persson, vd

Årsstämma Karl-Johan Persson, vd Årsstämma 2019 Karl-Johan Persson, vd Bransch i förändring Snabb teknisk utveckling Kundernas beteende förändras höjda förväntningar alltmer handel online ny roll för fysiska butiker Förändrat konkurrenslandskap

Läs mer

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD 2012 I KORTHET Fortsatt utmanande för klädhandeln på flera av H&M:s marknader Försäljningen +11% i lokala valutor jämförbara enheter +1% Bruttomarginal 59,5 procent

Läs mer

PRESSKONFERENS 29 JUNI 2017

PRESSKONFERENS 29 JUNI 2017 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 29 JUNI 2017 SEXMÅNADERSRAPPORT 2017 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG ANN-SOFIE JOHANSSON CREATIVE ADVISOR ANDRA KVARTALET 2017 Försäljning inklusive

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 Q4 Q4 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättning, ksek 227 983 203 787 59 691 46 651 Bruttoresultat, ksek 148 789 126 457 37 041 28 308 Bruttomarginal,

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 1999-12-01--2000-05-31 Koncernens försäljning uppgick till MSEK 17.242 (MSEK 15.683), en ökning med 10%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 16%. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang De senaste åren har det svenska Fenix Outdoor som tillverkar och distribuerar friluftskläder och produkter fått mycket uppmärksamhet då det växt stadigt som även visas av att aktiekursen har skjutit i

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 25,0 (16,8) Mkr +49% EBITDA -0,4 (0,1) Mkr Tecknat nordiskt distributionsavtal

Läs mer

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet.

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets försäljning ökade 3 procent i fast valuta jämfört med föregående år. Försäljningen för delårsperioden var 2 935 MSEK (3 042). Resultat efter

Läs mer

Dagligvaru- handel. ICA Banken. ICA Fastigheter Portföljd- bolagen

Dagligvaru- handel. ICA Banken. ICA Fastigheter Portföljd- bolagen Ica-gruppen är Nordens näst största börsnoterade detaljhandelsbolag. Trots försämrade resultat under lågkonjunkturen har aktien stigit till rekordnivåer under. Ser vi en stabil folkaktie på uppgång eller

Läs mer

Vd Karl-Johan Perssons anförande vid H&M:s årsstämma 2015

Vd Karl-Johan Perssons anförande vid H&M:s årsstämma 2015 Vd Karl-Johan Perssons anförande vid H&M:s årsstämma 2015 God eftermiddag allihopa, och mycket välkomna till H&M:s årsstämma 2015. Vad roligt att se att så många av er har kommit hit idag. Som alltid,

Läs mer

PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2018

PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2018 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2018 HELÅRSRAPPORT 2017 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG 1 BRANSCH I SNABB FÖRÄNDRING Modehandeln en stor och växande marknad Digitalisering

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

Analys av Electra Gruppen

Analys av Electra Gruppen Rättelse, jag har fått många synpunkter på min analys, tidigare har de blivit ganska bra, främst på slutsumman. Efter många synpunkter så har jag lagt än mer tid på att få fakta på siffrorna och reviderar

Läs mer

NIOMÅNADERSRAPPORT

NIOMÅNADERSRAPPORT NIOMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-08-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 37.821 (34.315), en ökning med 10 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent.

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent. HALVÅRSRAPPORT 2001-12-01--2002-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 24.706 (21.391), en ökning med 15 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Omsättningen för andra

Läs mer

PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2019

PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2019 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2019 HELÅRSRAPPORT 2018 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG FJÄRDE KVARTALET 2018 I KORTHET Bransch i snabb förändring Starkare kollektioner

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2019

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2019 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 29 Nettoomsättning, ksek 3 68 88 46 393 78 Ändring i SEK, procent 7,3 9,3 4,2 Ändring i lokala valutor, procent 9,7 8,3 9,8 Bruttoresultat,

Läs mer

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ)

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Januari mars 2010 Nettoomsättningen uppgick till 14,9 (12,4) MSEK +20% EBITDA 0,6 (0,2) MSEK Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2000-12-01--2001-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 21.391 (MSEK 17.242), en ökning med 24 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 17 procent. God försäljningsutveckling

Läs mer

KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012

KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012 KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012 en minskade med 13 % till 1 064,5 Mkr (1 223,7). Resultat efter skatt minskade med 19 % till 70,8 Mkr (87,9). Resultat per aktie minskade med 19 % till

Läs mer

Detta är New Wave Group

Detta är New Wave Group Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln. Vi har tre affärsområden: Profil; profilkläder, yrkeskläder

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

Swedbank. Private Banking. Joakim Axelsson. Swedbank

Swedbank. Private Banking. Joakim Axelsson. Swedbank Swedbank Private Banking Joakim Axelsson Swedbank Stockholmsbörsen 1100 SIX Portfolio Return Index -0,35-0,35% Stockholm Stock Exchange, SIXIDX, SIX Portfolio Return Index, Last index 1100 1000 1000 900??

Läs mer

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern juni Svensk export går starkt

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern juni Svensk export går starkt AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern juni Svensk export går starkt Exportkreditbarometern juni 1 SEK:s Exportkreditbarometer juni I denna nionde Exportkreditbarometer presenteras resultat från

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2014

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2014 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2014 Q4 Q4 2014 2013 2014 2013 Nettoomsättning, ksek 271 949 227 983 70 693 59 691 Bruttoresultat, ksek 173 728 148 789 44 928 37 041 Bruttomarginal,

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2013 Q1 2013 Q1 2012 HELÅR 2012 Nettoomsättning, ksek 51 027 52 171 203 787 Ändring i lokala valutor, procent 0,7 8,7 3,3 Bruttoresultat,

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Niomånadersrapport Q3 januari - september 2016

New Nordic Healthbrands AB (publ) Niomånadersrapport Q3 januari - september 2016 New Nordic Healthbrands AB (publ) Niomånadersrapport Q3 januari - september 2016 NIO MÅNADER 2016 NIO MÅNADER 2015 Q3 2016 Q3 2015 Nettoomsättning, ksek 235 289 223 302 84 740 73 869 Bruttoresultat, ksek

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 5 Marknadskommentar 6 2 KVARTALSRAPPORT JUNI 2014 HUVUDPUNKTER

Läs mer

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3).

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens rörelseresultat före omstruktureringskostnader ökade med 28% till 41,6 MSEK (32,4). Koncernens resultat före skatt ökade med 13%

Läs mer

Första kvartalet Q (juli september)

Första kvartalet Q (juli september) KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2008 VERKSAMHETSÅRET 2008/2009 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 2008 (juli september) Högsta kvartalsförsäljningen i bolagets historia. I koncernen uppgick

Läs mer

Provtentasvar. Makroekonomi NA0133. Maj 2009 Skrivtid 5 timmar. 10 x x liter mjölk. 10 x x 40. arbete för 100 liter mjölk

Provtentasvar. Makroekonomi NA0133. Maj 2009 Skrivtid 5 timmar. 10 x x liter mjölk. 10 x x 40. arbete för 100 liter mjölk Institutionen för ekonomi Våren 2009 Rob Hart Provtentasvar Makroekonomi NA0133 Maj 2009 Skrivtid 5 timmar. 1. (a) 10 x 60 + 100 liter mjölk - arbete för 100 liter mjölk 10 x 100 (b) (c) BNP är 1000 kronor/dag,

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2017

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2017 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 217 SEX MÅNADER 217 SEX MÅNADER 216 Q2 217 Q2 216 Nettoomsättning, ksek 169 782 15 549 88 874 75 973 Bruttoresultat, ksek 114 23 98 43

Läs mer

Delårsrapport Q1 2011. 11 maj 2011

Delårsrapport Q1 2011. 11 maj 2011 Delårsrapport Q1 2011 11 maj 2011 SUMMERING Finansiellt Intäkterna ökade med 12 procent justerat för valutaeffekter och räknat på jämförbart antal vardagar. Innan justering ökade intäkterna med 7 procent

Läs mer

Välkomna till Kungsleden

Välkomna till Kungsleden Välkomna till Kungsleden VD, Thomas Erséus Vice VD, Johan Risberg 19 augusti 2010 Kungsleden i korthet Äga och förvalta fastigheter med långsiktigt hög och stabil avkastning Avkastning viktigare än fastigheternas

Läs mer

Utveckling koncernen (MSEK) Q 4 Q 4 Helår Helår

Utveckling koncernen (MSEK) Q 4 Q 4 Helår Helår ELECTRA GRUPPEN AB (publ) orgnr. 556065-4054 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2006 OMSÄTTNINGSTILLVÄXT OCH STARKT RESULTAT Nettoomsättningen under 2006 ökade med 20,4 procent till 1 285,0 MSEK (1 067,2).

Läs mer

H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ

H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (2000-12-01 -- 2001-11-30) Koncernens omsättning för verksamhetsåret uppgick till MSEK 46.528 (35.876) inkl moms, en ökning med 30 procent jämfört med föregående

Läs mer

Presskonferens 27 juni 2019

Presskonferens 27 juni 2019 H & M Hennes & Mauritz AB Presskonferens 27 juni 2019 Sexmånadersrapport 2019 Karl-Johan Persson VD Nils Vinge IR-ansvarig Ökad fullprisförsäljning Nettoomsättning +6% i lokala valutor i Q2 Fortsatt ökad

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2015 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 Q1 2016 Q1 2015 HELÅR 2015 Nettoomsättning, ksek 74 576 72 947 298 485 Ändring i lokala valutor, procent 5,1 10,2 5,0 Bruttoresultat,

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari december

Bokslutskommuniké Januari december Bokslutskommuniké Januari december 2008 18 februari 2009 Summering januari december 2008 Operativt Vikande marknad där Mekonomen fortsätter ta marknadsandelar Nya butikskoncepten Mekonomen Mega och Mekonomen

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 ÖKAD OMSÄTTNING MED STABIL AVKASTNING Januari - december 2012 Nettoomsättningen uppgick till 694,9 mkr Resultatet före skatt uppgick till 57,5 mkr Resultatet efter skatt uppgick

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2002-12-01--2003-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 40.235 (37.369), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014 Q1 2014 Q1 2013 HELÅR 2013 Nettoomsättning, ksek 61 072 51 027 227 983 Ändring i lokala valutor, procent 15,1 0,7 14,2 Bruttoresultat,

Läs mer

Index, kort om index samt uppdatering om aktuellt läge. Uppdragsanalys och Börsanalys med hjälp av Analysguiden

Index, kort om index samt uppdatering om aktuellt läge. Uppdragsanalys och Börsanalys med hjälp av Analysguiden Allmänt om hemsidan Upplägg Index, kort om index samt uppdatering om aktuellt läge Genomsnittlig recession Kriser Räntor Uppdragsanalys och Börsanalys med hjälp av Analysguiden 1 Kort om index Marknadsviktade

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2001-12-01--2002-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 37.369, en ökning med 15 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 14 procent. Omsättningen under

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2004-12-01 2005-02-28 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 12.610 (11.756), en ökning med 7 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 8 procent. Omsättningen

Läs mer

Delårsrapport. Januari juni. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari juni. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari juni 2017 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30 Delårsrapport -01-01 -06-30 Rörelsens intäkter uppgick till 841,6 Mkr (694,6 Mkr), en ökning med 21,2 procent. Resultat efter finansnetto ökade till 11,7 Mkr (7,8 Mkr). Rörelseresultatet steg till 14,4

Läs mer

Vd Karl-Johan Perssons anförande vid H&M:s årsstämma 2016

Vd Karl-Johan Perssons anförande vid H&M:s årsstämma 2016 Vd Karl-Johan Perssons anförande vid H&M:s årsstämma 2016 God eftermiddag allihopa, och mycket välkomna till H&M:s årsstämma 2016. Det är roligt att se att så många av er har kommit hit i dag. 2015 I KORTHET

Läs mer

Bedöm den organiska omsättningstillväxten för de kommande fem åren baserat på:

Bedöm den organiska omsättningstillväxten för de kommande fem åren baserat på: ATT GÖRA EN DCF VÄRDERING STEG FÖR STEG 1. Omsättning och tillväxt Bedöm den organiska omsättningstillväxten för de kommande fem åren baserat på: - Tidigare års utfall - Ledningens prognos - Baserat på

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) -01-01 -09-30 Koncernens nettoomsättning uppgick till 577,8 (506,1) Mkr, en ökning med 14%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 78,4 (63,7) Mkr, en ökning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 Q1 2017 Q1 2016 HELÅR 2016 Nettoomsättning, ksek 80 908 74 576 306 842 Ändring i lokala valutor, procent 6,0 5.1 3,2 Bruttoresultat,

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Plain Capital ArdenX 515602-5388

Plain Capital ArdenX 515602-5388 Halvårsredogörelse för Plain Capital ArdenX Perioden 2014-01-01-2014-06-30 Plain Capital ArdenX 1 Bäste andelsägare, Första halvåret av 2014 har bjudit på en generell uppvärdering av världens aktiemarknader.

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2002-12-01--2003-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 27.025 (24.706), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Verksamhets- och branschrelaterade risker

Verksamhets- och branschrelaterade risker Riskfaktorer En investering i värdepapper är förenad med risk. Inför ett eventuellt investeringsbeslut är det viktigt att noggrant analysera de riskfaktorer som bedöms vara av betydelse för Bolagets och

Läs mer

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2017 Koncernrapport 18 augusti 2017 Andra kvartalet svagare än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 12% till 9,9 (11,2)

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-MARS 2014

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-MARS 2014 Absolent Group AB Delårsrapport s ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JANMARS Nettoomsättningen för perioden jan mars blev 58,4 Mkr (44,) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella tillgångar (EBITA)

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport Q2 2014

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport Q2 2014 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport Q2 2014 SEX MÅNADER SEX MÅNADER Q2 Q2 2014 2013 2014 2013 Nettoomsättning, ksek 136 007 109 955 74 935 58 928 Bruttoresultat, ksek 87 889 75 682 48

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER 1999-12-01--2000-02-29 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 8.265 (MSEK 7.277), en ökning med 14%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 19%. Resultatet efter

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

Kvartalsrapport januari - mars 2014

Kvartalsrapport januari - mars 2014 Kvartalsrapport januari - mars 2014 Omsättningen för januari-mars 2014 uppgick till 1 860 KSEK (4 980 KSEK) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till -196 KSEK (473 KSEK) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Det ekonomiska läget och penningpolitiken

Det ekonomiska läget och penningpolitiken Det ekonomiska läget och penningpolitiken SCB 6 oktober Vice riksbankschef Per Jansson Ämnen för dagen Penningpolitiken den senaste tiden (inkl det senaste beslutet den september) Riksbankens penningpolitiska

Läs mer

JLT Delårsrapport jan juni 15

JLT Delårsrapport jan juni 15 JLT Delårsrapport jan juni 15 Rörelseresultat 2,4 MSEK (2,7) Omsättning 43,7 MSEK (34,6) Bruttomarginal 45,7 procent (34,9) Resultat efter skatt 2,0 MSEK (2,0) Kommentarer från VD Uppstarten av JLT:s USA-bolag

Läs mer

BOKSLUTSRAPPORT Bokslutsrapport 2018

BOKSLUTSRAPPORT Bokslutsrapport 2018 BOKSLUTSRAPPORT Perioden januari - december i sammandrag Nettoomsättningen för var 186,3 (173,0) EBIT-resultat före extraordinär nedskrivning uppgick till 0,0 (-4,8) EBITDA-resultat före extraordinär nedskrivning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. januari - mars

DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2018 DELÅRSRAPPORT januari - mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari december 2009 Claes-Göran Sylvén, VD Göran Blomberg, CFO

Bokslutskommuniké Januari december 2009 Claes-Göran Sylvén, VD Göran Blomberg, CFO Bokslutskommuniké Januari december 2009 Claes-Göran Sylvén, VD Göran Blomberg, CFO Omvärld och marknad Stärkt optimism under året Detaljhandeln som helhet överraskar positivt Sverige ökar mest i Norden

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen

Läs mer

H & M Hennes & Mauritz AB

H & M Hennes & Mauritz AB H & M Hennes & Mauritz AB Tremånadersrapport Första kvartalet (-12-01 -02-29) H&M-koncernens omsättning inklusive moms ökade med 9 procent i lokala valutor under första kvartalet. Omräknat till SEK ökade

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

Nettoomsättning per affärsområde 2013

Nettoomsättning per affärsområde 2013 bolaget med en gedigen historia i byggindustrin. Kan detta bolag vända och ta igen de senaste fem årens kursbesvikelse eller har bröderna Paulssons bolag gjort sitt? Bakgrund och verksamhet grundades 1959

Läs mer

Q2-rapport 2016 Press- och analytikerpresentation

Q2-rapport 2016 Press- och analytikerpresentation Q2-rapport 2016 Press- och analytikerpresentation 17 augusti 2016 Per Strömberg, CEO Sven Lindskog, CFO I korthet Bra resultat i de flertalet segment Ökade marknadsandelar i dagligvaruverksamheten Konkurrensutsatta

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Fortsatt god tillväxt JANUARI JUNI (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 19,5 (16,5) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till

Läs mer

H & M Hennes & Mauritz AB

H & M Hennes & Mauritz AB H & M Hennes & Mauritz AB Tremånadersrapport Första kvartalet (-12-01 2015-02-28) Väl mottagna kollektioner för H&M-koncernens samtliga varumärken bidrog till en bra försäljning och ökade marknadsandelar.

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 2010-01-01 2010-12-31

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 2010-01-01 2010-12-31 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 20100101 20101231 Koncernens rörelseintäkter uppgick till 1 351,6 (1 132,5) MSEK, en ökning med 19%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 251,4 (171,7)

Läs mer

VD kommentar Första kvartalet Tourn Content Discovery Klickkampanjer

VD kommentar Första kvartalet Tourn Content Discovery Klickkampanjer VD kommentar Första kvartalet Året inleddes med flera investeringar i verksamheten, bolaget tog bland andra in Rosanna Thun som vvd med ansvar för organisation, HR och marknad. Rosanna kommer tidigare

Läs mer

Direktavkastning = Analytiker Leo Johansson Lara 20/11-16 Axel Leth

Direktavkastning = Analytiker Leo Johansson Lara 20/11-16 Axel Leth Denna analys behandlar direktavkastning och består av 3 delar. Den första delen är en förklaring till varför direktavkastning är intressant just nu samt en förklaring till vad direktavkastning är. Den

Läs mer

Det är väldigt roligt att se att så många av er har kommit hit i dag.

Det är väldigt roligt att se att så många av er har kommit hit i dag. Kära aktieägare, Det är väldigt roligt att se att så många av er har kommit hit i dag. Jag vill gärna berätta om året som gått och också lite om vad som händer på H&M i år. Under 2010 satsade vi på att

Läs mer

JULI - SEPTEMBER 2018

JULI - SEPTEMBER 2018 EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (publ.) (EVERY A) Org. Nr: 556739-8143 DELÅRSRAPPORT JULI - SEPTEMBER 2018 25 oktober 2018 Denna information är sådan information som Everysport Media Group AB (publ.) är skyldig

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport september 2013

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport september 2013 Offentliga Fastigheter Holding I AB Kvartalsrapport september 2013 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Drift, förvaltning och finansiering 5 Allmänt om bolaget 6 Marknadskommentar

Läs mer

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på.

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på. Kära aktieägare, Det är väldigt roligt att stå här och träffa er för första gången som vd. Jag vill gärna berätta om året som har gått och också lite om början av det här året. 2009 var ett händelserikt

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Niomånadersrapport Q3 januari - september 2011

New Nordic Healthbrands AB (publ) Niomånadersrapport Q3 januari - september 2011 New Nordic Healthbrands AB (publ) Niomånadersrapport Q3 januari - september 2011 Årets nio första månader New Nordic koncernens omsättning i lokala valutor ökade med 13,6 procent under årets nio första

Läs mer