Alemnesh Belatchew från E87 Vad var det som gjorde au du ville åka med Up With People? Helt klart den sanna livsglädjen som UWP- medlemmarna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alemnesh Belatchew från E87 Vad var det som gjorde au du ville åka med Up With People? Helt klart den sanna livsglädjen som UWP- medlemmarna"

Transkript

1 MAJ 2014 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus Rapport från Årsmötet 2013 Sandhamn Planering årsmöte 2015 Styrelsen PresentaKon av de nya ledamöterna EAM Tallin SKpendieansökan Bli medlem idag!

2 Alemnesh Belatchew från E87 Vad var det som gjorde au du ville åka med Up With People? Helt klart den sanna livsglädjen som UWP- medlemmarna utstrålade på scenen i Uppsala. Jag var fullständigt förtrollad av musiken, dansen och sångerna som avlöste varandra i ea fyrverkeri av härliga färger och människor från jordens alla hörn. Jag hade en stark egen längtan ecer aa resa runt världen, möta nya kulturer och växa i nya sammanhang. Då jag dessutom älskade musik och dans visste jag aa jag hade hiaat bästa möjliga sammanhang för aa knyta nya vänskapsband och vidga min horisont. Sagt och gjort, E87 det blev! Har du något speciellt minne du vill dela med dig av från din resa? Det är omöjligt aa välja ut e" speciellt minne. För mig var varje dag verkligen speciell, och det menar jag verkligen känslan av aa vara så vaken, närvarande och full av förväntan var just det som var speciellt med UWP- året (åtminstone för mig). Jag minns aa jag vaknade varje morgon i vetskap om aa dagen skulle bli speciell på ea eller annat säa, vilket den också allqd blev. Och när jag la mig på kvällen somnade jag allqd med en förväntansfull insikt om aa jag hade ännu en innehållsrik dag framför mig. Det är just den känslan som är speciell för mig. Särskilda minnen är därmed många och skulle ta för lång Qd aa gå in på i detalj men inget slår de många, nära och ärliga möten med människor, såväl cast members som host families, som jag hade äran aa få erfara. Jag växte oerhört som människa av dessa möten. Så, glädje och människor är en god sammanfaaning på särskilt goda minnen! Har UWP inspirerat dig på något speciellt säu / Vad känner du UWP geu som du har fåu användning av i diu liv? Absolut. Jag åkte med UWP för aa vidga min horisont och så blev det verkligen. DeAa har gjort mig Qll en mer insiktsfull person och även inspirerat min yrkesinriktning. Framförallt har det stärkt min sociala förmåga vid möten med människor från olika kulturer där jag innerst inne allqd har insikten om aa: även om vi kan verka så olika, så är vi alla mer lika än olika Vad tycker du SUWPAA ska satsa mer på? Nätverka med gamla Uppies!

3 SUWPAAs årsmöte 2014 Den 29 mars var det så dags igen! Poseidon log och Göteborg bjöd på solsken och värme av sällan skådat slag! ÅrsmötesakQviteterna inleddes med fantasqsk guidning bakom scenen på Göteborgsoperan Qll ljudet av en klassisk lunchkonsert i foajén. Ditresande deltagare anslöt för lunch i form av nyfångad räkmacka ute i solen vid lilla Bommen.

4 Själva årsmötesakqviteterna skedde på White Arkitekters ABs Göteborgskontor mia i smeten. Vi fick en intressant presentaqon av Whites verksamhet. De har bland annat fåa ansvaret aa flyaa Kiruna. Vi fick även en inblick i hur det är aa vara designer. Håkan Olsson, mannen bakom IKEAs och rentav kanske Sveriges mest kända lunchlåda beräaade. DeAa å]öljdes av själva årsmötet med deltagare såväl fysiskt i Göteborg som från hela Sverige med på telefonkonferens! Fika därecer på takterassen där ea av fotona är taget. Vi avslutade med intressanta föredrag om kulturkrockar i Asien av alumni från E87, Mats och KersQn Svanberg. Allt som allt en hellyckad dag!

5 Varmt välkommen på en rikqg partyhelg för aa fira deaa september 2014 i Sandhamn utanför Stockholm! Vi bor över på anrika Sandhamn Seglarhotell, njuter av skärgården och den vackra Sandön, och på kvällen äter vi en festmiddag Qllsammans på hotellet. Vi planerar givetvis också aa ordna härlig partystämning med underhållning och dans Qll kvällen, det finns ju goa om talanger för deaa bland alumni. Förutom alla svenska alumni kommer vi även aa bjuda in alumni från andra föreningar i Europa, så vi hoppas på en rikqgt kul och internaqonell helg! Kostnaden är 1800 kr/person där logi lördag kväll med del i dubbelrum, Qllgång Qll pool och relax, treräaers middag på lördagkvällen och frukost på söndag ingår ( Båtresa: Strömkajen (centrala Sthlm) Sandhamn Stavsnäs Sandhamn Tur/Retur kr/person beroende på resväg och eventuell studentrabaa. Turlista hiaar ni på Taxibåt är ea alternaqv om vi blir ea stort gäng. Gör såhär för au anmäla dig: Skicka ea mail Qll suwpaa@gmail.com, ange dia namn, cast/år samt namn på den person som du vill dela rum med. Ange även eventuell allergi eller liknande. Betala in kr/pers på SUWPAAs bankgiro , ange även där namn. Om du inte redan är medlem i SUWPAA för 2014 betalar du även medlemsavgicen på 100 kr samqdigt. Anmälan är bindande och ska göras Qllsammans med betalning senast 1 juni VARMT VÄLKOMNA!!

6 Någon helg i mars 2015 kommer SUWPAAs årsmöte aa äga rum. Därför kommer datum och stad bokas snart. Det är klokt aa ha bra framförhållning för akqviteter samt aa styrelsen delegerar större delen av arrangemanget. Så var det t ex i Malmö Valberedningens förslag är aa t ex välja Halmstad eller Helsingborg då där finns flera alumni. Helg och arrangörsteam är ännu inte helt spikat. Vi tänker helt enkelt 2-4 alumni som håller i och aa planera för en helg i mars 2015 där årsmöte ingår. Gör något kul på er ort! Valberedningen har några namn på personer i Helsingborg och Halmstad men givetvis går det aa välja annan stad. Fråga har ställts i FB- gruppen; - Vilka vill arrangera en helg i mars 2015? SäAer vi en Qd/helg i sommar är det läaare aa boka in. Vem/vilka vill?! Det kan även vara aa vi samordnar med UWP- planeringen med ev. UWP- show i Sverige, om det är aktuellt våren Förslag moaages gärna - kontakta styrelsen! Halmstad eller Helsingborg?

7 Ordförande Mimmi Hogland Blomkvist, Kalmar, C84 omval (invald 2012) Kassör Anki Lenksjö, Stockholm, A87 omval (invald 2012) Sekreterare Susanne Nordell, Malmö, C93 omval (invald 2012) Styrelseled. Karin Helmerson, Skärhamn, E87 omval (invald 2013) Styrelseled. Pernilla Johansen, Göteborg, B89-96 nyval 2014 Styrelseled. Robert Staflin, Norrtälje, C91 nyval 2014 Suppleant Beata Hansson, Malmö, A06 nyval 2014 Suppleant Johan Wester, Tomelilla, A12 omval (invald 2013) Valberedningen: Ordförande CharloAe Uhler, Malmö, C87 omval (invald 2011) Jenny Lins, Stockholm, C95 omval (invald 2012) Pia Porkola Smideberg, Löddeköpinge, A93 omval (invald 2013)

8 Jag heter Beata Hansson och reste med Up with i Cast A 2006 i sex månader. DäreCer ansökte jag tjänsten i ea team som skulle förbereda i Bangkok när UwP skulle resa dit för första gången, våren Det var en spännande upplevelse och intressant aa arbeta i ea team med olika naqonaliteter. ECer UwP och avslutade studier på Personal- och arbetslivsprogrammet har jag jobbat som flygvärdinna och boa i Dubai, jobbat som rekryteringskonsult på ea bemanningsföretag och nu är jag egen företagare och hyr ut mig själv som konsult inom HR sedan början av På friqden umgås jag med min sambo Fredrik, vänner och familj och inte minst vår nya lilla familjemedlem - franska bulldogen Nova. Jag bor i Malmö. MiA namn är Pernilla Johansen, alumni från Född och uppvuxen i Vänersborg men lämnade snabbt hemorten för några varv runt jorden i ganska många år. Sedan blev det 10 år i Sthlm där jag bl.a. jobbade som projektledare på TV4/prod.bolaget BossaNova, buqkschef på JC, highschool- ansvarig på ASSE mm. Jag bor i Göteborg sedan 2002, är ensamstående mamma Qll underbara Truls 9 år, arbetar som event & konferenschef på Västsvenska Handelskammaren och på min friqd förutom aa resa, njuta upplevelser, vänner och familj frilansar jag som producent/koreograf för frisyr och modevisningar sedan 15 år Qllbaka. Se gärna min hemsida MiA studentår med UWP var B 89-90, sedan jobbade jag bl.a med staging, PR, show- produkqonen, turnéansvarig för UWP i Norge och också medlem i UWP s europeiska ConvenQoncast fram Qll När UWP var i Göteborg i november 2013 såg jag Qll aa min arbetsgivare Västsvenska Handelskammaren blev samarbetspartner och stod för PR- teamets kontor, otaliga kontakter genom alla nätverk och jag hjälpte Qll med vad som än behövdes. FantasQskt aa få möjligheten aa hjälpa Qll från andra sidan som samarbetspartner när UWP kom Qll min stad.

9 Jag heter Robert Staflin och reste med Cast C91. Jag är ursprungligen från Uppsala, men bor numera utanför Norrtälje i en gammal nedlagd skola från 1873, med fru, doaer 5 år, son 8 år, två whippet- hanar och en tjej- kaa! Sedan 1994 har jag varit egen företagare och jobbar sedan 2004 via Donald Davies & Partners, framför allt med projektledning. Tidigare har jag gjort allt från översäaning, utbildning, turnérat i skolor med Förbundet Unga Forskare, varit kassaledare på stormarknad osv. På friqden går väldigt mycket Qd åt Qll Iaido, en japansk svärdskonst som jag började träna Vår stridsskola (sic!) kan sägas härstamma från början av talet och vi tränar under den tjugonde stormästaren. Det brukar bli minst en resa per år Qll Japan och några träningsläger i Sverige/Finland/Bulgarien osv. förutom det. Jag är akqv i KFUM Uppsala Iaidoklubb men startade också Norrtälje Iaidoklubb Föreningsmässigt har jag varit ordförande, vice ordförande, sekreterare och kassör i Katedralskolans Théföreing (Uppsala), MatemaQsk Naturvetenskaplig Förening, Förbundet Unga Forskare Uppsala- Gävleborgsdistriktet, KFUM Uppsala Iaidoklubb, Norrtälje Iaidoklubb, och valdes så sent som förra lördagen in som sekreterare i Svenska Kendoförbundet, där jag även plötsligt blivit registeransvarig! :- ) I SUWPAA skulle jag vilja bidra med förenklade ruqner för webbsidor och för aa göra det enklare för medlemmar aa bidra Qll SUWPAA- gemenskapen och hantera sina medlemskap etc.

10 EAM European Alumni Meet 2014 I början av maj träffades europeiska alumni i Tallin, Estland. Vi var drygt 100 deltagare varav fyra av oss kom från Sverige. Det fanns även deltagare från USA och så långt bort som Nya Zeeland! Fredagen var fylld av akqviteter i Tallin. Det fanns möjlighet aa göra volontärarbete, besöka parlamentet, gå en rundvandring i stadsmuren mm. Men framförallt var det många möten med nya och gamla UWP- vänner. Dagen avslutades med middag och uppträdande av alumni som dansade estnisk folkdans. Det fick vi sedan alla prova på och stämningen var hög. Många glada skraa och en härlig UWP- känsla. Under lördagen var det dags för det årliga mötet för Europa. Vi lämnade alla våra synpunkter för hur arbetet i Europa ska fortsäaa och deaa tar vår Europa- Rep Marie Tobler med sig i det fortsaaa arbetet. Vi från Sverige gjorde reklam för vårt 25- årsjubileum och TAD Triangle Alumni Date i september. Alla deltagare på EAM välkomnades och några planerar aa komma och fira med oss. En stor bankea med massor av god mat och dryck avslutade lördagen, inte rikqgt naturligtvis dansade och sjöng vi alla även lördag kväll. Kort sagt: En härlig helg, fylld med både arbete och roliga akqviteter: Många nya kontakter skapades och även underbart aa få träffa många UWP- vänner vid samma Qllfälle! Rekommenderar er alla aa delta vid nästa års EAM som kommer aa gå av stapeln i München! Mimmi Hogland Blomkvist, Cast C - 84

11 Fler bilder från EAM Tallin

12 Känner du någon som ska resa med Up with People? I så fall ska du Qpsa om SUWPAAs SQpendiefond. SUWPAA delar ut sqpendier Qll studenter två gånger per år. Vem kan söka skpendiet? Hen/Du som har blivit antagen Qll och ska resa med Up With People. Hur söker man? Hen/du skickar in en ansökan via mail Qll suwpaa@gmail.com senast den 15 mars eller 15 oktober. Ansökan ska innehålla: 1. En beräaelse om dig själv. 2. Varför du vill resa med Up With People? 3. MoQvera varför just du söker sqpendium för din resa. 4. Namn, adress, mail, telefonnummer. När får man svar? Vi återkommer Qll dig via mail månaden ecer sista ansökningsdag om du beviljats sqpendium. Betala in 100 kr Qll Bankgiro nr , Swedish Up With People Alumni AssociaQon. Ange namn och år/cast, samt adress, telefon och e- mail. Om du dessutom vill skänka en gåva Qll sqpendiefonden så ange deaa på inbetalningen. Om du inte har möjlighet aa betala via Internet så går det bra aa fylla i ea vanligt inbetalningskort med de aktuella uppgicerna enligt ovan och betala via giro eller bank.

FEB 2015. I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM Årsmöte 2015 Hälsningar från Cast A 2015 Styrelsen SHpendieansökan Bli medlem idag!

FEB 2015. I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM Årsmöte 2015 Hälsningar från Cast A 2015 Styrelsen SHpendieansökan Bli medlem idag! FEB 2015 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM Årsmöte 2015 Hälsningar från Cast A 2015 Styrelsen SHpendieansökan Bli medlem idag! Johan Skogström, Cast B 1987, PR Rep 1988, A, B, C Var bor du: Karlstad Vad

Läs mer

Adina Nyström, Cast B 2014

Adina Nyström, Cast B 2014 OKT 2014 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus SUWPAA 25 år i Sandhamn Planering årsmöte 2015 Minireunions Styrelsen SIpendieansökan Bli medlem idag! God Jul & GoP NyP År Adina Nyström, Cast B 2014 Up with People

Läs mer

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER DECEMBER 2013 UpDate För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER KALENDER... sid. MEDLEM 2014... sid. SPÅR I HJÄRTAT OCH MINNEN FÖR LIVET... sid. VERKA FÖR SUWPAA... sid. STIPENDIEFONDEN... sid.

Läs mer

För oss som rest med Up with People

För oss som rest med Up with People Up Date NR 4 DEC 2015 För oss som rest med Up with People I DETTA NUMMER: 1. Kort från SUWPAA 2. Kalendarium SUWPAA & UWPIAA 2016 3. Bli SUWPAA-medlem för 2016-100 kr 4. Inbjudan Årsmöte SUWPAA Malmö söndagen

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

UpDate. November 2012. Innehållsförteckning

UpDate. November 2012. Innehållsförteckning UpDate Innehållsförteckning November 2012 Ordförande har ordet... Kalender... Glögginbjudan... TAD-hälsning... Info om medlemskap... Mexico City... Stipendiefonden... 1 2 3 4 4 5 9 Hej på er i novembermörkret!

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

UpDate. För oss som rest med Up With People

UpDate. För oss som rest med Up With People UpDate JUNI 2013 För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER KALENDER... sid. VI BEHÖVER DIG OCH DIN KUNSKAP... sid. STYRELSEN 2013... sid. 147 DAGARS EVIGHET: Längtan till resstart... sid. BLI

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER Göteborg 16-17-18 augusti 2013 Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Välkommen, alla Riksidrottens Vänner och Idrottsledarveteraner

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i Det har varit NYP-träff i Skåneland i helgen 14-16 sept 2011 Nätverk för yngre yrkesverksamma med Parkinson träffades på Sundsgården i Helsingborg med ett program fullt av bra information och roliga inslag.

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Hej! Nu, när vi har mött barnen igen och allt börjar få form och fason i arbetsrutinerna, är det dags att planera framåt. En mötesplats för inspiration:

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014

barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014 barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014 Vi avslutade 2013 med en härlig nyårsfest i äkta barnhemsanda och det nya året har så här långt bjudit på kära besök och lugn skön

Läs mer

Up Date. För oss som rest med Up with People JULI 2015

Up Date. För oss som rest med Up with People JULI 2015 Up Date För oss som rest med Up with People JULI 2015 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM - München 14-17 maj 2015 Årsmötet i Helsingborg 14 mars 2015 Årsmöte 2016 Styrelsen 2015/2016 Ordförande har ordet

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din.

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 1 2 I nr 1Våren 2015 ENTREPRENÖRER KVINNA MAMMA Kunskap som gör skillnad för dig. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 08 FESTFIXARE Små tips som gör det lättare att samlas. 14 DITT VARUMÄRKE

Läs mer

Kalendarium våren/sommaren 2010

Kalendarium våren/sommaren 2010 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev april 2010 årgång 11 nr 2 Hej medlemmar! Och glad vår på er! Visst är det en skön känsla att få hänga in den tunga vinterrocken där den hör hemma längst in i garderoben...

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011 Hejsan Alla Glada Ådror! Nu är det vår och försommar i ett slag. Syrener, äppelträd och liljekonvaljer står nu i full blom trots att det är en hel månad kvar till skolavslutningar och Ransäter. Det finns

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt 1 FLAXKUSEN Medlemsblad för Arbetarteater Pegasus Nr 1/2015 redaktör: Helge Torsein heltors@gavle.to Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt Medlem i Pegasus? Alla

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Kära förälder, kära värdfamilj

Kära förälder, kära värdfamilj Kära förälder, kära värdfamilj YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Kallelse till regionens årsmöte!

Kallelse till regionens årsmöte! Medlemsföreningarna Kallelse till regionens årsmöte! Södra Norrlands Folkets hus och parkregion kallar alla medlemsföreningar till ordinarie årsmöte. Datum 13 14 april 2019 Plats Program Ombord på M/S

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

Uddevalla Motorbåtsklubb

Uddevalla Motorbåtsklubb Här hittar du oss Klubblokalen ligger på Föreningsgatan 7 451 52 Uddevalla Telefon: 0727 22 23 23 E-Post: umk@uamotorbatsklubb.com MIDSOMMAR PÅ HOLMEN AktiviteterSkapad av Annika 2011-06-30 21:15:05 Midsommar

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer.

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. För jubilarer är vi alla i Kviltföreningen Rikstäcket. För 30 år sedan startades föreningen och många mil tråd har förbrukats sedan dess.

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

AIRNEWS. Snö som faller. #47 Januari I DETTA NUMMER: Nattvolley Amazing Race

AIRNEWS. Snö som faller. #47 Januari I DETTA NUMMER: Nattvolley Amazing Race AIRNEWS #47 Januari 2014 Snö som faller I DETTA NUMMER: Nattvolley Amazing Race INLEDANDE ORD Att sitta i Luftakommitén är en kul sak. Vara en liten grupp som vill göra samma saker och ser till att det

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granbo scen Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 1 2 D. Oftast 14 27,5 E. Alltid 36 70,6

Läs mer

Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till. Lördag 3 oktober kl.18.00 på Hotell Jämtkrogen Bräcke

Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till. Lördag 3 oktober kl.18.00 på Hotell Jämtkrogen Bräcke Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till Lördag 3 oktober kl.18.00 på Hotell Jämtkrogen Bräcke Inspirationsföreläsning av stig WIKLUND Stig har mentalt tränat många kända idrottare och företagare till

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 11 maj - söndag 12 juli, 2015 Det här brevet skulle ha kommit för några veckor sedan, men det har liksom inte funnits tid till att sätta sig ner och skriva det då det har

Läs mer

Vi vill bjuda in alla församlingar i New Life Network till en helg av gemenskap, glädje och inspiration!

Vi vill bjuda in alla församlingar i New Life Network till en helg av gemenskap, glädje och inspiration! Vi vill bjuda in alla församlingar i New Life Network till en helg av gemenskap, glädje och inspiration! 18 20 augusti 2017, på Hjälmargården Visa och berätta för dem! Temat för New Life nätverkets församlingsläger

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Välkommen till... YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Jag, EVITA, har haft yogakurser på detta underbara ställe i flera år och står som arrangör för denna vecka. Om du vill uppleva en

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 3 K U N G S Ö R S S K 2013-03- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 4 U P P T A K T S T R Ä F F M T B 1 4 / 4 1 : A M T B & L Ö P T R Ä N I N G E N ( P R E L. ) 4 / 5 B J Ö

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Nyckeln för att låsa upp dörren till dina framsteg är i dina händer. Så att du kan utvecklas med engagemang och passion. Med dig och din verksamhet

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015

barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015 barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015 Det är skollov och väldigt tyst här på barnhemmet. Några av våra barn är hemma och hälsar på i sina hembyar och sju av våra pojkar har

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011 Wagner-Sällskapet i Göteborg Årsmötesprotokoll 2011 Tidpunkt: 2011-03-14 kl 17.30 Plats: Norska Sjömanskyrkan, Göteborg Närvarande: 34 medlemmar och 9 gäster 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av sällskapets

Läs mer

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13 Nr 1 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Incheckning vid hotellet I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet 1 Innehåll

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Nyckeln för att låsa upp dörren till dina framsteg är i dina händer. Så att du kan utvecklas med engagemang och passion. Med dig och din verksamhet

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Släpp scouterna loss det är vår!

Släpp scouterna loss det är vår! AIRNEWS För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT Släpp scouterna loss det är vår! I DETTA NUMMER: Tåpar Nya roverprogrammet & lanseringsträffar #24h scout EXTRA TJOCKT VÅRNUMMER! Att vara

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Kyrkliga Förbundets Midsommarmöte

Kyrkliga Förbundets Midsommarmöte Kyrkliga Förbundets Midsommarmöte Hjortsberga 19-21 juni 2015 Kyrkliga Förbundets midsommarmöte ett läger för alla åldrar För många är det en utmaning att leva ett kristet liv i samhälle och församling.

Läs mer

Tankar kring den pedagogiska grundsynen

Tankar kring den pedagogiska grundsynen Tankar kring den pedagogiska grundsynen Scoutprogrammet När det gäller de utvecklingsområdena så känner jag att de kommer in mer eller mindre i de ledarkurser vi kör. Vad som kommer att vara viktigt är

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

UpDate. Februari 2013. Innehållsförteckning

UpDate. Februari 2013. Innehållsförteckning UpDate Innehållsförteckning Februari 2013 Ordförande har ordet... 1 Kalender... 2 Sammanfattning: Emmy s år med UWP... 3-6 Kallelse: Årsmöte... 7 Stipendiefonden... 7 SUWPAA-helg i Malmö... 8-10 Årssberättelse...

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ungdomscheckens namn VKU - VÅRGÅRDA KRISTNA UNGDOMSRÅD Sökande (Namn/Förening) 864000-6667 0738

Läs mer

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljens höstprogram 2014 Hej! Liljekonvaljen fyller 15 år i höst och det vill vi fira under årets skördemarknad. Under hösten

Läs mer