Up Date. För oss som rest med Up with People JULI 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Up Date. För oss som rest med Up with People JULI 2015"

Transkript

1 Up Date För oss som rest med Up with People JULI 2015 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM - München maj 2015 Årsmötet i Helsingborg 14 mars 2015 Årsmöte 2016 Styrelsen 2015/2016 Ordförande har ordet Presentation av de nya styrelseledamöterna Alumniträffar hösten 2015 Stipendieansökan Bli SUWPAA-medlem för kr/år Vinn hotellövernattning!

2 Alumni i Fokus Maria Gullquist (hette Svensson till 2004) Cast A 94 Har du något speciellt minne du vill dela med dig av från din resa med UWP? Jag har så många minnen så det är svårt att välja ut något speciellt. UWP och alla människor jag träffade under mitt år har bidragit till den jag är i dag. Häftigt att något jag gjorde för så längesen (21 år) fortfarande har en stark påverkan och betydelse i mitt liv. När jag reste med UWP så kallades jag och Karin Engströmer för "The Swedish Twins" av vårt cast. Det hänger fortfarande i... Här är en "då" och en "nu" av oss. (Jag är den med mörkast hår på båda bilderna.)

3 Alumni i Fokus Var bor du och vad hittar du på? Jag bor i Åtvidaberg tillsammans med min man, våra två barn samt vår hund Yum Yum som är utbildad vårdhund. Under mitt år med UWP besökte vi många skolor både i USA och Europa och det var där och då som jag bestämde mig för att bli lärare. Jag har aldrig ångrat mitt val men efter 15 år, då jag fortfarande älskade mitt jobb, valde jag att söka nytt jobb med tanken att jag inte sökte mig bort från något utan till något. Sedan augusti -14 arbetar jag som rektor på en F-3 skola i Åtvidaberg. Jag trodde att jag skulle sakna undervisningen men hittills gör jag inte det. Jag möter massor med elever varje dag som med ett leende ropar "Hej rektorn" ("Hej jektojn" ;) ) och det fyller verkligen på mina energidepåer och gör mitt hjärta alldeles varmt. Den största utmaningen i jobbet som rektor är att tillgodose alla elevers behov. Tyvärr finns det en begränsning i både budget och personaltäthet, som på de flesta, om inte alla, skolor. / Maria Maria Gullquist Cast A 94 var en av ett tiotal svenska alumni som var med på EAM i maj.

4 EAM München maj 2015 Det årliga arrangemanget EAM, European Alumni Meeting, genomfördes i år i mitten av maj i München, Tyskland. Samtidigt genomförde Tysklands alumniförening sitt årsmöte. Totalt deltog nära 300 alumni från över 20 länder. I Europa finns det några organiserade alumniklubbar bl a: Tyskland, Schweiz, Finland, Sverige. I flera länder som t ex Holland, Belgien, Italien, Danmark, Norge osv. finns inga klubbar men alumni håller kontakten och organiserar saker ändå. Tyskland är den största alumniklubben med en imponerande organisation och aktiviteter under året. Det känns fint att vi har SUWPAA som samordnande grupp för oss svenskar. Många svenskar på plats Vi var över tio svenskar från flera olika caster i München. Några kombinerade med att träffas flera i sin cast. Vi var svenska alumni från hela Sverige. Under lördagens middag och festligheter lyckades vi få ihop en bild på nästan alla svenskar. Vi var alla överens om att EAM är en fantastisk möjlighet att känna av UWP-känslan igen och träffa alumni men också ta del av en stad eller plats någonstans i Europa. Vi som var i München kan alla varmt rekommendera fler att hänga på kommande EAM. Rom 2016 och Amsterdam EAM - som en stor reunion EAM står för Europan Alumni Meeting. EAMs ursprungliga syfte är att olika alumniklubbar i Europa träffas och utbyter erfarenheter och tankar. Arrangemanget har under de senare åren växt. Både vad som ske och hur många som deltar. Förutom att det hålls möten och representanter, styrelsemedlemmar och aktiva från de olika befintliga alumniklubbarna i Europa möts sker många andra aktiviteter. Det är inte bara alumni från Europa. Det kom i år deltagare från Japan, USA, Kanada och flera UWP-representanter. Ett fint sätt att hålla sig ajour om vad som händer inom UWP.

5 EAM München maj 2015 Upplev Europa via aluminätverket Sedan 2010 har EAM arrangerats i Al Faz, Spanien 2010, Prag i Tjeckien 2011, Stockholm i april 2012, Antwerpen, Belgien 2013, Tallin, Estland 2014 och nu München i Tysland är det dags för EAM då i Rom i Italien i april. EAM 2017 goes ORANGE April i Amsterdam. Det arrangeras kompletterande reseprogram i anslutning till alla EAM och det erbjuds fina möjligheter att se staden vi besöker via olika aktiviteter. Det härliga är att man ofta kommer hem med ett antal nya vänner i bagaget. Du behöver inte känna någon för att delta men det kan vara kul att samla några från din cast och träffa dem och samtidigt ta del av hela EAM. Så gjorde flera av svenskarna i år. En cast samlade över 15 castmedlemmar. Marie Tobler avgående Eurorep & Jonas Granbom Sverige med EAM Rome 2016 skylt och delar av det tyska teamet för EAM i München bakom.

6 EAM München maj 2015 UWP-show med många svenskar På årets EAM-program hade vi chansen att se Cast A Bemötandet då 300 alumni klev in i salen och hela Cast A sjöng var mäktigt och häftigt. Under fredagsseftermiddagen tog vi del av berättelser och filmer från OS i München 1972 då UWP också uppträdde. Alumni från den casten och olympier berättade om attentatet och känslan En stark eftermiddag med mycket reflektion kring det politiska läget då men också nu. UWP behövdes då och uppträdde som enda internationell grupp för bland annat de aktiva i OS-byn Och visst behövs UWP-budskapet även idag. Bild th. När Cast A uppträdde med över 300 alumni i publiken senare på kvällen lyfte taket. En makalös show där flera viktiga frågor togs upp i flera nummer. Zugabe, zugabe rungade i flera minuter. Bild tv: UWP Surval Band

7 Svenskarna på EAM i München maj 2015 O. fv: Mimmi Hellman E97, Emma Backelund E97, Maria Gullquist A94, Ulrika Eriksson A93, Carol Broddeus A93 N. fv: Anna Wohlfahrt Staaf A89, Sara Asplund E96, Jonas Granbom A91, Charlotte Uhler C87, Erika Strömdal Eriksson A89 Saknas på bild: Samuel Silkesstrand B98 vi hittade dig inte! Viil du se fler bilder från EAM - gå in på och välj Eversnap - där ligger många, många bilder!

8 EAM München maj 2015 I Cast A 2015 reste flera svenskar. Två av dem har fått stipendium via SUWPAA. Några av svenskarna fortsätter att resa ytterligare ett halvår. Just nu arbetar även två svenskar som staff. Vi träffade Veronika från Halmstad som ska arbeta ytterligare sex månader. I kommande caster är det också fler svenskar - många barn till alumni - som kommer att resa. Tack Erik Rydjer, Oskar Callermo, Simon Mannheimer, Nils Dahlvig, Anna-Sofia och Catharina för en härlig show. Välkomna till SUWPAA när ni har rest klart! Svenska Veronika Westermark, Staff - business manager och Charlotte Uhler, SUWPAA. De svenska killarna i Cast A 2015 De svenska tjejerna i Cast A 2015

9 EAM München UWP Survival Band Efter en lördag med sightseeing och EAM-möten var det dags för middag och helkväll med UWP Survival Band. Bandet består av alumni från flera olika caster. De bor på olika håll i Europa och träffas några gånger per år och övar. De har just bokats för Bryssel den 28 november 2015 då de kommer att spela på afterparty. under Up With People celebrate Europe-helgen. De framför covers men givetvis även en hel del UWP-klassiker. I år höll de igång i flera timmar. Fantastiskt härligt drag in på småtimmarna. Sök på FB - Up With People Survival Band. Viva La Gente-feeling 2016 EAM 2015 var som man brukar säga på OS the best EAM ever. Stort tack till tyska alumni som arbetat hårt med att få ihop detta stora arrangemang. Nu håller Leonardo, Danilo och andra alumni i Italien och alumni från andra länder på att planera som bäst för Rom räkna med Viva La Gente-feeling!!! / Charlotte Uhler Håll dig uppdaterad om EAM: FB: EAM - Up with People International Alumni Association eller på Up With People celeberates Europe UWP Europe 50th Party Fre27/11 - Sön 29/11 i Bryssel Den 28 nov. stor UWP-show.

10 Årsmötet i Helsingborg 2015 I mars 2015 höll SUWPAA sitt årsmöte. Vi möttes på restaurang La Petit i Helsingborg, fortsatte vidare till Dunkers Kulturhus i Helsingborg där UWP-alumni och filmaren Peter Sporremark har sitt kontor. Han arbetar med olika typer av filmprojekt bl a inom hedersproblematik. Se gärna Peter visade några filmer och vi diskuterade mycket. Därefter fortsatte Carlos Barth, också alumni, om sitt företag Summit Management och om livet inom musikbranschen där han bland annat är manager för Mando Diao men också representerar flera andra musiker. Vi imponerades alla av Peters och Carlos arbete och kände att organisationer som UWP och SUWPAA behövs än mer idag. Både Peter och Carlos, som båda är gifta med alumni, har sin bas i Helsingborg. Med på mötet var även Katarina Boberg som även hon arbetar med filmprojekt. Katarina är samordnande för alumnigruppen i Helsingborg som kommer att arbeta med UWP inför ett troligt castbesök våren Efter föredrag avslutade vi med årsmöte där några även deltog via telefon och Skype. Under årsmötet valdes valdes Tinna Boman, Christina Chukman och Charlotte Uhler in som nya styrelsemedlemmar. Dagen avslutades med middag på Drottningtorget 35. Stort tack Dunkers & H Stort tack till alla som under flera år verkat i SUWPAA - i styrelsen, valberedningen eller som revisorer. Speciellt tack & krya på dig till avgående ordförande Mimmi Blomqvist och tack till Anki Lenksjö som sitter kvar till augusti 2015 som adjungerad kassör i Suwpaa. På bilderna: Carlos & Catharina Barth, Katarina Boberg, Tinna Boman, Jonas Granbom, Pernilla Westesson, Susanne Nordell, Brenda Shelsta Sporremak & Peter Sporremark & lille Avett Sporremark och Charlotte Uhler

11 Årsmöte 2016 Årsmöte jan-mars var? Redan nu är det dags att börja planera för årsmötet 2016 och i vilken stad i vårt avlånga land som det ska hållas. Kom gärna med förslag till oss! De senaste åren har vi varit: 2013 Malmö, 2014 Göteborg och 2015 Helsingborg. Om det är någon eller några alumni som vill vara värdar för ett möte och kanske samordna med någon aktivitet i februari/mars 2016 kontakta styrelsen. Vi behöver någon aktivitet/talare, lokal för möte och ev. övernattningsmöjlighet till rimligt pris. Hösten 2015 bestämmer vi tid och plats. Hör av er! Några möjliga uppslag som kanske skulle kunna passa: Halmstad - med Spa & träninghelg - vi vet att det finns flera alumni just där. Uppsala - en fin stad med flera alumni i närområdet och nära för alla alumni i Stockholm Linköping/Norrköping - en bra plats inte så långt bort för många av oss!

12 SUWPAA Styrelsen 2015/2016 Ordförande Charlotte Uhler Malmö, C87 nyval 2015 (suttit i valberedningen flera år) Kontakt: charlotte.uhler@gmail.comeller Kassör (adjungerad) Anki Lenksjö Stockholm, A87 omval till ny kassör tar vid (invald 2012). Ny kassör Mimmi Hellman Malmö, E97 (nyval juni 2015) from augusti 2015 Sekreterare Susanne Nordell Malmö, C93 omval (invald 2012) Vice Ordförande Karin Helmerson Skärhamn, E87 omval (invald 2013) & styrelseledamot Styrelseledamot Kikki Chukman Malmö, A90 (nyval 2015) Suppleant Beata Hansson Malmö, A06 omval (invald 2014) Suppleant Tinna Boman Malmö, B09 (nyval 2015) SUWPAA -styrelsen kan du alltid nå genom att 1) maila: suwpaa@gmail.com 2) kontakta ordförande eller någon i styrelsen 3) ställ fråga i vår FB-grupp SUWPAA Swedish Up With People Alumni Association

13 Styrelsen Valberedningen Jenny Lins, Stockholm, C95 omval (invald 2012) Karin Nyquist, Göteborg, C84 (nyval tidigare Europ Rep. mm.) Revisorer Ordförande Pernilla Westesson, Malmö, B88 nyval 2015 Suppleant Anna C Belfrage, Sthlm, C75, E76 (invald 2012) Anna var UWP Staff Tog första Casten till Sverige 78, Startade SUWPAA 79 Övriga aktiva Robert Staflin C91 hjälper SUWPAA med hemsidan mm. Ej längre med i styrelsen. Jonas Granbom, Karlstad, A91, är med i arbetsgruppen för kommande EAM och ger ofta support och svarar på frågor i SUWPAAS-FB-grupp.

14 Ordförande har ordet Sommaren 1987 gjorde jag mina sista arbetspass på Absolutfabriken i Åhus i Skåne och packade väskan och åkte till Tucson med nära 25 svenskar. Vilket gäng! Många av oss som reste 1987 håller fortfarande kontakten över castgränserna. Min cast C 1987 reste i USA, var flera månader i Kanada och flera länder i Europa. Ett härligt men också tufft år med många händelser som har påverkat mitt liv mycket. Kanske kommer ni ihåg casten som rolled their bus in Quebec eller gruppen som fick uppträda on the Mall i DC 4th of July I början på 90-talet var jag med på flera aktiviteter med SUWPAA som nyligen bildats. Detta var tiden före mail och Facebook. SUWPAA var viktigt för oss som kom hem. Många alumni jag lärde känna på 90-talet är nu goda vänner för livet. Jag höll även kontakten med min cast och valde som nästan ensam europe från vår grupp att åka på olika UWP-reunions. Att besöka reunions och hålla kontakten med alumni i olika grupper har lett till att jag utöver mina castvänner har ett fint nätverk med bekanta i många länder. När jag 2005 var i Australien under min mammaledighet träffade och bodde jag hos alumni. Då gick jag via Alumni Directory-böckerna. Nu finns nätet och nätverket är där om man vill. Vill uppmana alla att se till att ni har rätt kontaktuppgifter inlagda i Alumni Directory. Nätverket - en fantastisk möjlighet Just alumni-nätverket världen över känner jag är en viktig del av UWP och en fantastisk men inte fullt nyttjad möjlighet. I början av augusti är det äntligen dags för 50-årsfirande i Orlando i augusti. Om ni går in på programmet för Orlando ser ni att det ges chanser att knyta nya kontakter både som vänner men förhoppningsvis även proffesionellt. Christina Chukman i SUWPAAs styrelse är bl a keynote speaker en av dagarna. Hon ska tala om Change.

15 Ordförande har ordet UWP på väg till Sverige 2015/2016 Nätverkandet är också det som fick mig att nu aktivt kliva in i SUWPAAs styrelse. Att bidra till att öppna upp och få fler att få information om och kanske också ta del alumniaktiviteter världen över och att få fler av alla svenska alumni att utbyta erfarenheter, tipsa om jobb, utbildningar, byta boende, dela erfarenheter och tankar. Det vill jag tillsammans med övriga i SUWPAA försöka utveckla. Som start arrangerar vi nu några träffar efter sommaren - i Malmö, Göteborg och Stockholm. Sedan 2012 har jag suttit i SUWPAAs valberedning och tillsammans med andra svenska alumni arrangerade jag EAM i Stockholm i april Genom detta tycker jag mig ha en god kontakt med många svenska alumni och även andra inom UWP och hoppas under 2015 och 2016 tillsammans med övriga i vår nya styrelse och andra som bidrar med lite tid och kraft att hålla vår fina förening igång på det sätt som passar 2015 och framåt. Digitalt, aktiviteter vid shower och att få till några IRL-event.Då UWP planerar flera besök i Sverige det närmsta året ser jag också att vi har en fin chans att få lite mer fart på närverkandet i och genom SUWPAA. Så haka på! Som alumni - gör följande: 1) Bli medlem i SUWPAA 100 kr / kalenderår betala in nu för hela Vi har inte autogiro i föreningen ännu - men 100 kr/kalenderår - är det som gäller! 2) Skicka in dina kontaktuppgiftertill vårt svenska alumniregister även om du inte vill betala 100 kr - mejla oss på suwpaa@gmail.com - inte minst önskar vi en mailadress till dig som håller länge. 3) Gå med i vår FB-grupp SUWPAA Swedish Up With People Alumni Association 4) Gå med i FB-gruppen EAM Up with People International Alumni Association 5) Tipsa dina svenska alumni-vänner att gör detsamma!! Adda dem till grupperna! 6) Har du något du vill nå ut med till fler hör av dig hyra ut din bostad, tipsa om jobb, dela med dig av din kunskap. Det går fint via UpDate eller via vår FB-grupp. / Charlotte Uhler C87, ordförande i SUWPAA 2015/2016

16 Presentation av de nya ledamöterna Christina Chukman (fd Wassberg) heter jag, men kallas för Kikki av de allra flesta. Jag reste med UWP 90/91 i Cast A. Efter "the road" pluggade jag filosofi, psykologi, arbetsterapi, marknadsekonomi, olika samtalstekniker och arbetsvetenskap. Jag arbetar idag som affärsutvecklare av små till medelstora företag i Malmö, vilket är ett enormt roligt, kreativt och utmanande arbete som jag stormtrivs med. Min arbetshistorik har alltid rört sig om att utveckla människor som vill förbättra sina resultat. Uppdragen har rört sig från barn och ungdomar med neurologiska sjukdomar eller trauman till chefscoaching och ledningsgruppsutveckling samt karriärutveckling och en hel del däremellan. Min familj består av min man Marko och våra barn Maja och Charlie ( 6 och 3 år). Vi bor i Limhamn i Malmö. Det är en ära och känns roligt att vara med i SUWPAA och ha möjlighet att ge någonting tillbaka till UWP, som till stor del format mig till den jag är idag.

17 Presentation av de nya ledamöterna Jag heter Tinna Boman, kommer från Malmö och är 25 år gammal. Jag reste med Cast B 2009, och var gitarrist i bandet. Efter vår turné var jag band intern för Cast A 2010 under deras staging. Efter turnén reste jag runt och hälsade på castmates och bodde i Mexico en tid innan jag började läsa, och förra året tog jag min kandidatexamen i mänskliga rättigheter. För tillfället praktiserar jag som ungdomssamordnare på Amnesty International i Malmö. Min ambition är att jobba med kvinnors rättigheter och genusfrågor i framtiden, och det råder ingen tvekan om att Up with People hjälpte mig att hitta rätt riktning i livet! Jag ser mitt engagemang i SUWPAA som en möjlighet att ge tillbaka till den organisation som förändrade mitt liv totalt och gav mig vänner för livet. Musiken spelar fortfarande en jätteviktig roll i mitt liv, och allt som oftast kan jag hittas i mitt rum spelandes gitarr och sjungandes för fulla muggar, eller lyssnandes på mina favoritband. Om jag inte befinner mig där så är jag säkert på zumba, i köket och testar nya recept eller på ett flygplan på väg till något spännande ställe - that travel bug bites hard!

18 Alumniträffar hösten 2015 Alumniträffar - Malmö fre 4/9 - Göteborg sönd 6/9 - Stockholm mitt sept. För att få ingång alumninätverkandet arrangerar SUWPAA med flera alumnis träffar i höst. Vid träffarna bjuder vi på kortare presentation om vad som är på gång inom UWP, lite om reunion i Orlando, festiligheter i Bryssel i november, kommande caster till Sverige och kanske även någon talare. Och givetvis möten och mingel oss alumni emellan. Vill du presentera något eller tala vid någon träff - kontakta ansvarig för varje event. Mat & dryck till självkostnadspris som beställs på plats. Det går bra att ansluta i sista stund men för bokning av plats är det bra om vi vet ungefär hur många som kommer - så anmäl dig gärna. Varmt välkomna! Malmö - fredagen den 4 september Vi vill även passa på att kicka igång hösten med en härlig after work på St Gertrud i Malmö fredagen den 4 september från klockan Presentation, möte och mingel! Då det finns många alumni i området hoppas vi bli ett härligt gäng! Plats: St Gertrud i Malmö Tid: Fredagen den 4 september från Anmäl dig till Christina Chukman christina.chukman@gmail.com eller på eller anmäl dig till FB-arrangemanget på i SUWPAAs-FB-grupp. Ange: namn, cast, mail och telefon i mail anmälan.

19 Alumniträffar hösten 2015 Göteborg -söndagen den 6 september I Göteborg blir det alumni-brunch söndagen den 6 september. Även i Göteborg och på västkusten finns många goa och glada alumni. Kom och träffas alumnigänget igen! Plats: Villa Belparc i Slottsskogen i Göteborg Tid: Söndagen den 6 september från till cirka Anmäl dig till Helene Engstrand på engstrandhelene@gmail.com eller på eller anmäl dig till FB-arrangemanget på i SUWPAAs-FB-grupp. Ange: namn, cast, mail och telefon i mailanmälan. Stockholm - troligt mitten av september I Stockholm håller vi som bäst på att planera en träff. Kaj Tekari som länge har arbetat i UWP och som i höst tillträder en ny tjänst inom Scandic samordnar med andra alumni i Stockholm just nu. Troligt blir träffen i mitten av september. Mer info kommer efter sommaren. Plats: Det blir en central och bra plats! Tid: Troligt en söndag i mitten av september Anmäl dig till: Till vem anges efter sommaren. Vid anmälan ange: namn, cast, mail och telefon i mailanmälan. Du kommer också att kunna anmäla dig till FB-arrangemanget på i SUWPAAs-FB-grupp.

20 Stipendieansökan Känner du någon som ska resa med Up with People? I så fall ska du tipsa om SUWPAAs Stipendiefond. SUWPAA delar ut stipendier till studenter två gånger per kalenderår just nu. Vem kan söka stipendiet? Hen/Du som har blivit antagen till och ska resa med Up With People. Hur söker man? Hen/du skickar in en ansökan via mail till suwpaa@gmail.com senast den 15 mars eller 15 oktober. Ansökan ska innehålla: 1. En berättelse om dig själv. 2. Varför du vill resa med Up With People? 3. Motivera varför just du söker stipendium för din resa. 4. Namn, adress, mail, telefonnummer. När får man svar? Vi återkommer till dig via mail månaden efter sista ansökningsdag om du beviljats stipendium.

21 Bli medlem idag - vinn hotellövernattning! Bli medlem i SUWPAA för mål 50 nya medlemmar per månad!!! SUWPAAs medlemsavgift är 100 kronor per kalenderår. Bland våra 50 första medlemmar 2015 lottar vi ut ett presentkort på övernattning på valfritt Choice-hotell i Sverige! SUWPAA skickar ut information om att bli medlem - oftast under våren. I år går vi ut först nu juni/juli Vi hoppas under 2015 att få in 150 medlemmar och siktar nu på 50 medlemmar per månad i samband med att UWP firar 50 år. SUWPAA behöver för att kunna bidra med nedanstående cirka medlemmar per år. Vi hoppas att du helt enkelt vill bidra till vår förening med 100 kr/år. Din medlemsavgift går bland annat till: - stipendier till nya svenska UWP-studenter - stöd åt arbetet som vår European Alumni Rep. Jerko B från Belgien utför - mindre kostnader i samband med årsmöte och andra SUWPAA-event - mindre administrativa kostnader för att hålla SUWPAA igång - ev. resebidrag till styrelsen för att närvara vid alumnimöte i Europa Men viktigast är att du bidrar till en trygg ekonomisk bas som gör att vi kan utveckla SUWPAA, bygga vårt nätverk och hålla SUWPAA igång. Ingen tar ut någon ersättning. Hoppas du känner att 100 kr per år går till något bra! SUWPAAs Bankgiro: ange i meddelanderutan: Namn och . Pga. begränsat utrymme i meddelanderutan vid inbetalning, vill vi att du även mailar suwpaa@gmail.com och ger oss kompletterande uppgifter - Namn, Cast År, Adress, Telefonoch - som håller länge!!! Ange gärna om det finns något som du kan och vill hjälpa till med i SUWPAA eller om du vill tala eller presentera något alumni-arrangemang. Maila SUWPAA även om du inte väljer att vara betalande medlem så vi alltid har rätt kontaktuppgifter till dig. UpDate skickar vi ut till alla mailadresser vi har i vårt register. Inte bara till medlemmar!

22 Ha en riktigt härlig sommar önskar styrelsen i SUWPAA!!!

För oss som rest med Up with People

För oss som rest med Up with People Up Date NR 4 DEC 2015 För oss som rest med Up with People I DETTA NUMMER: 1. Kort från SUWPAA 2. Kalendarium SUWPAA & UWPIAA 2016 3. Bli SUWPAA-medlem för 2016-100 kr 4. Inbjudan Årsmöte SUWPAA Malmö söndagen

Läs mer

FEB 2015. I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM Årsmöte 2015 Hälsningar från Cast A 2015 Styrelsen SHpendieansökan Bli medlem idag!

FEB 2015. I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM Årsmöte 2015 Hälsningar från Cast A 2015 Styrelsen SHpendieansökan Bli medlem idag! FEB 2015 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus EAM Årsmöte 2015 Hälsningar från Cast A 2015 Styrelsen SHpendieansökan Bli medlem idag! Johan Skogström, Cast B 1987, PR Rep 1988, A, B, C Var bor du: Karlstad Vad

Läs mer

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER DECEMBER 2013 UpDate För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER KALENDER... sid. MEDLEM 2014... sid. SPÅR I HJÄRTAT OCH MINNEN FÖR LIVET... sid. VERKA FÖR SUWPAA... sid. STIPENDIEFONDEN... sid.

Läs mer

Adina Nyström, Cast B 2014

Adina Nyström, Cast B 2014 OKT 2014 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus SUWPAA 25 år i Sandhamn Planering årsmöte 2015 Minireunions Styrelsen SIpendieansökan Bli medlem idag! God Jul & GoP NyP År Adina Nyström, Cast B 2014 Up with People

Läs mer

UpDate. November 2012. Innehållsförteckning

UpDate. November 2012. Innehållsförteckning UpDate Innehållsförteckning November 2012 Ordförande har ordet... Kalender... Glögginbjudan... TAD-hälsning... Info om medlemskap... Mexico City... Stipendiefonden... 1 2 3 4 4 5 9 Hej på er i novembermörkret!

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

UpDate. För oss som rest med Up With People

UpDate. För oss som rest med Up With People UpDate JUNI 2013 För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER KALENDER... sid. VI BEHÖVER DIG OCH DIN KUNSKAP... sid. STYRELSEN 2013... sid. 147 DAGARS EVIGHET: Längtan till resstart... sid. BLI

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus D å har snart en till månad paserat och vi går djupare in i hösten. Här i Göteborgsdistriktet

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office Utbytesstudier Din väg till nya upplevelser International Office Ta chansen att bli utbytesstudent! Som student vid Umeå universitet kan du studera vid något av våra drygt 440 partneruniversitet runt om

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Alemnesh Belatchew från E87 Vad var det som gjorde au du ville åka med Up With People? Helt klart den sanna livsglädjen som UWP- medlemmarna

Alemnesh Belatchew från E87 Vad var det som gjorde au du ville åka med Up With People? Helt klart den sanna livsglädjen som UWP- medlemmarna MAJ 2014 I DETTA NUMMER: Alumni i Fokus Rapport från Årsmötet 2013 Sandhamn Planering årsmöte 2015 Styrelsen PresentaKon av de nya ledamöterna EAM Tallin SKpendieansökan Bli medlem idag! Alemnesh Belatchew

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride april - maj - juni - juli Medlemsblad apr-juli 2007 IDAHO 17 maj Temakvällar Vårmässan Biokvällar Sundsvall Pride Din förening Föreningslokal Besöksadress PinX Nybrogatan 29 Sundsvall Postadress Box 601

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

Up Date. Juni 2012. Innehållsförteckning

Up Date. Juni 2012. Innehållsförteckning Up Date Innehållsförteckning Juni 2012 Ordförande har ordet... Presentation av styrelsen 2012... Verksamhetsplan för 2012... Info om medlemsavgift... UWP i Stockholm, PR-teamet rapporterar... Valberedningen

Läs mer

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars Nyhetsbrev # 1. 2013 Stockholm Sverige 20 Mars Kära medlemmar, månadsgivare och samarbetspartners! Nytt år, nya utmaningar och möjligheter! Vi är glada att ni vill fortsätta att stödja och följa oss i

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Kombinerad sol- o jaktprovsresa till Costa Blanca, Spanien 050508-09

Kombinerad sol- o jaktprovsresa till Costa Blanca, Spanien 050508-09 Kombinerad sol- o jaktprovsresa till Costa Blanca, Spanien 050508-09 Våren 2004 fick jag per e-mail Spaniens jaktprovsprogram för stående fågelhundar. Till min förtjusning fick jag se att det arrrangerades

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Kära förälder, kära värdfamilj

Kära förälder, kära värdfamilj Kära förälder, kära värdfamilj YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet.

John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet. John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet. Vill du utveckla dig själv och din kompetens för att kunna ta nya spännande steg i karriären? Då är

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt 1 FLAXKUSEN Medlemsblad för Arbetarteater Pegasus Nr 1/2015 redaktör: Helge Torsein heltors@gavle.to Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt Medlem i Pegasus? Alla

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Foto: Alina Zienowicz/Wikimedia Commons Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Två maxade SMMI-månader sedan sist Mars och april har varit

Läs mer

Välkommen! presenterar Den förtrollade sparven. En japansk folksaga dramatiserad för dockteater i teaterbussen

Välkommen! presenterar Den förtrollade sparven. En japansk folksaga dramatiserad för dockteater i teaterbussen Ludgo 26 juni 2015 presenterar Den förtrollade sparven En japansk folksaga dramatiserad för dockteater i teaterbussen Det var en gång för länge sedan långt borta i Japan. Där bodde en gubbe och en gumma

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din.

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 1 2 I nr 1Våren 2015 ENTREPRENÖRER KVINNA MAMMA Kunskap som gör skillnad för dig. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 08 FESTFIXARE Små tips som gör det lättare att samlas. 14 DITT VARUMÄRKE

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 1 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Nr Nr 63 80 oktober april 2007 2012 Verksamhetsledaren Hej du medlem! En ny teaterhöst har dragit igång i lokstallarna. Nya gruppkonstellationer och nybörjare samsas

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 3 K U N G S Ö R S S K 2013-03- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 4 U P P T A K T S T R Ä F F M T B 1 4 / 4 1 : A M T B & L Ö P T R Ä N I N G E N ( P R E L. ) 4 / 5 B J Ö

Läs mer

Reseberättelse från Danmark

Reseberättelse från Danmark Reseberättelse från Danmark Namn: Sara Ohlsson E-mail: sparrizzen@hotmail.com Skola: Ersta Sköndal Högskola, Instituitionen för vårdvetenskap Utbytesland, stad samt skola: Danmark, Köpenhamn, Diakonissestiftelsen

Läs mer

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 2 2010

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 2 2010 Månadsbladet Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 2 2010 Hej allihopa! Jag hoppas att ni har haft en härlig påskhelg! Här på 4H:s expedition i Falkenberg är förberedelserna för årets stämma i full

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet VIRGINSKA

Hotell- och turismprogrammet VIRGINSKA Hotell- och turismprogrammet VIRGINSKA Hur vill du att din framtid ska se ut? Din framtid kan börja hos oss. Är du öppen för nya utmaningar? Är du modig? Gillar du språk? Vill du arbeta med människor i

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb, TRVFF mc-klubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 28 september 2016 kl 19:00 Datum: 2016-09-28 Styrelsemöte nummer: 2016-05 Sekreterare: Tina Eklööf Närvarande:

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Verksamheten 16/17. VIK Support styrelse Säsong 16/17. Antal Medlemmar: 296 st (+51)

Verksamheten 16/17. VIK Support styrelse Säsong 16/17. Antal Medlemmar: 296 st (+51) Verksamhetsberättelse 2016-2017 Ordförande har ordet Det finns så mycket jag vill skriva, så många jag vill ifrågasätta och ställa mot väggen efter den ekonomiska härdsmältan, men där tog VIKs medlemmar

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer