VÄLKOMMEN TILL FJÄLLVANDRA MED HUND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN TILL FJÄLLVANDRA MED HUND"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL FJÄLLVANDRA MED HUND Vi vill tacka för din anmälan och hälsa dig välkommen till Grövelsjöfjällen och Fjällvandra med hund. Arrangemanget vänder sig till dig som på ett trivsamt sätt i gott sällskap med andra vill uppleva fjället tillsammans med din hund. Vi startar veckan med boende inne på STF Grövelsjön Fjällstation söndag till torsdag och får under dessa dagar möjlighet att träna tillsammans med erfarna hundinstruktörer. Torsdag till söndag beger vi oss ut på fjället för en vandring med boende i tält tillsammans med hundar, instruktör och fjällguide. Turen kan komma att gå in i Norge. Särskilda bestämmelser gäller för införsel av hund. Ett giltigt pass ska finnas samt intyg på genomförd vaccination mot dvärgbandmask. Mer information finns på norska myndigheten Mattilsynets hemsida som du hittar här! I detta brev kan du läsa mer om veckans upplägg samt ta en extra titt på den bifogade utrustningslistan för att kolla att du har med allt nödvändigt i packningen. Väder och vind påverkar självklart våra vägval och vi får alltid ha med i beredskap att rutten kan tvingas läggas om. Start: Söndag 17 september med Välkomstmöte klockan Avslut: Söndag 24 september efter lunch Incheckning från söndag 17 september och utcheckning torsdag 21 september Det kommer att finnas möjlighet att förvara packning som inte ska med ut på turen alternativt förvara det i sin egen bil.

2 Resa Det går att resa till STF Grövelsjön Fjällstation kollektivt med tåg till Mora och därifrån anslutande buss fram till fjällstationens entré. Läs mer på: och Om du reser med bil är det riksväg 70 du ska köra. Körtid från Stockholm ca 6,5 timmar, Örebro 6 timmar, Karlstad 5,5 timmar, Gävle 5 timmar och Mora 2,5 timmar. Boende I priset ingår boende i enkelrum med handfat i annexet Grövlan söndag 17/9 till torsdag 21/9. Dusch och WC finns gemensamt i korridor. Även tvättmaskin är tillgänglig. Det finns möjlighet att köpa till rum med dusch och WC på rummet, i mån av tillgänglighet. I annexet Grövlan finns gästkök med allt man behöver för dig som tillagar dina egna måltider. Lakan och handduk ingår inte i priset men kan hyras till på plats. Annars tar du med eget. Från torsdag 21/9 till söndag 24/9 bor vi ute på fjället i tält tillsammans med våra hundar. Lån av tält, liggunderlag (cellplast ej uppblåsbart), friluftskök och bränsle ingår i priset. Medtag egen sovsäck. Det är höst och nätterna kan bli kalla med minusgrader. Rekommenderas minst en sovsäck för tresäsongsbruk. Tänk även på att din hund kan behöva extra förstärkning vid passivitet för att hålla behaglig temperatur. Mat Inga måltider ingår i priset men du kan boka till hel- eller halvpension om du önskar det. De nätter vi bor på fjällstationen äter du som bokar helpension alla måltider i restaurangen, från middag ankomstdagen söndag 17/9 till lunchpaket att ta med på fjället första vandringsdagen torsdag 21/9. Om du bokar halvpension ingår måltider till och med frukost på torsdagen. Frukost Lunch Middag (8)

3 För de nätter vi bor ute på fjället rekommenderas att du handlar mat innan du kommer till Grövelsjön eller på plats i vår butik. Vi säljer konserver, torrvaror samt frystorkade måltider på påse som du endast tillsätter varmt vatten till. Märket är Blå Band Outdoor Meals. Måltider du behöver ha med dig ut på tur är: Torsdag: lunch, middag, mellanmål/kvällsmål Fredag: frukost, lunch, middag, mellanmål/kvällsmål Lördag: frukost, lunch, middag, mellanmål/kvällsmål Söndag: frukost, mellanmål. Vi kommer att komma åter till fjällstationen till lunch. Tänk på att det går åt mer energi till både dig och din hund, framförallt om de bär klövjeväskor, när du är ute och fjällvandrar. Se till att ta med ordentligt med lättillgänglig energi till dig själv. Exempelvis jägarsnus (mixade russin/nötter/choklad)! Till din hund bör du ta med extra mat och/eller annan energirik föda. Hundarna kan behöva mellanmål eller lunch under dessa dagar. Då vädret är svårt att sia så är det bra att ta med en extra flaska vatten till hundarna utifall det blir sträckor utan vattendrag och solen lyser som vackrast. Det finns massor av bra tips på mat att ha på tur på Internet. Men ett grundtips när du planerar dina måltider är att: - Det ska gå snabbt att tillaga - Låg vikt - Högt energiinnehåll - Klara av varma temperaturer samt att packas - Det ska vara gott! Specialkost För dig som har bokat hel- eller halvpension och har behov av specialkost är det viktigt att du meddelar detta till receptionen snarast, om du inte redan gjort det! Skicka ett mejl till grovelsjon@stfturist.se Program Söndag 17 september Vi träffas för ett välkomstmöte i annexet Grövlans kök klockan (8)

4 Vi ledare berättar vad kursen kan innehålla av hundträning, teoripass och egen tid samt att du berättar lite om dig och din hund. Vi gör då en första planering av vår vecka tillsammans. Vi försöker att skräddarsy dina träningsönskemål i möjligaste mån. Det som finns att träna på under veckan är lydnad, utställningsträning, spår (ipo, person, vilt) eller sök, agility, trick och konster, rallylydnad eller lära hunden nosework eller uppletande. För att vi ska veta vad vi ska ta med oss för att träningspassen ska bli så bra som möjligt så vore det bra om du redan nu kunde berätta vad du tror du vill träna under veckan och lite om dig, din hund och era tidigare erfarenheter. Skriv ett brev eller maila. Berätta hundens ras, namn och ålder. Är det din första hund eller har du/ni haft flera? Vilka erfarenheter har du av hundträning och kurser? Har ni varit ute på vandringar tidigare? Är det något som du tror kommer att vara jobbigt för din hund under vandringen? Beskriv din hund. Hur uppfattar du hundens positiva sidor och förbättringsområden, vad gillar hunden att göra och vilka problem och svårigheter tycker du/ ni har ibland. Vad hoppas du att du och din hund ska lära er under kursen och hur ser dina önskemål ut för veckan. Skriv gärna ner fler tankar och funderingar kring dig och din hund. Skicka brevet till oss senast 26 augusti. Adressen hittar du i slutet på brevet. Det går bra om du vill ha flera hundar med dig. Om du vill träna med flera hundar så får du välja vilken hund du vill träna på vilket pass. Du kan inte träna t.ex. två hundar på samma nosework pass men att du träna den ena hunden på nosework passet och den andra hunden på t.ex. lydnadspasset så är det helt okej. När vi är ute på vandringen så får du självklart ta med alla dina hundar. På måndag och tisdagskvällen vid klockan samlas vi vid annexet eller i Norska rummet en stund för diskussion och teori. Måndag 18 september onsdag 20 september Varje morgon samlas vi sedan kl i annexets dagrum för frågor och genomgång av dagens träningsupplägg innan vi börjar dagens första pass med hunden kl Om vädret tillåter och önskemål finns så packar vi lunchpaket och beger oss ut på fjället för att avnjuta lunchen i den vackraste tänkbara miljön. Träningspassen är mellan ca sedan ett till två pass efter lunch för den som önskar. All träning och teori är frivilligt, önskar du göra något på egen hand eller tillsammans med en kurskamrat så är det helt okej bara ni informerar någon av oss ledare. 4 (8)

5 Under onsdagens eftermiddag kommer vi att träffa vår guide som kommer att följa med oss ut på turen tillsammans med vår hundinstruktör. Den gemensamma utrustningen kommer att delas ut och vandringen gås igenom i detalj. Torsdag 21 söndag 24 september Efter frukost vandrar vi iväg ut på fjället tillsammans. Nu väntar en tur med tre nätter i tält. Dagarna fylls med, förutom vandring, en hel del träning tillsammans med våra hundar. Vid lunchtid på söndag återvänder vi till STF Grövelsjön Fjällstation. Efter återställande av utrustning och genomförande av utvärdering är det dags att vinka adjö för denna gång och hemresan börjar. Utrustning Det är viktigt med bra och bekväm utrustning! Den behöver inte vara avancerad! Använd det du har hemma men tänk speciellt på att ha en bekväm ryggsäck och ett par sköna kängor. Klädseln bör vara varm, rymlig och vindtät! Det är bättre att klä sig i flera tunna lager än i ett tjockt. På detta sätt blir det lättare att justera klädseln när du blir varm. Vid rasterna och i lägret rekommenderas att ett förstärkningsplagg tas på, exempelvis en väldigt varm tröja eller en dunjacka samt mössa och vantar. Tält (2-mannatält för dig som är en person med hund och 3-mannatält för er som är två personer och hund), liggunderlag (cellplast ej uppblåsbart) och friluftskök ingår i arrangemanget. Har du egen utrustning som du trivs bra med är du självklart välkommen att använda den. Våra hundar älskar att få känna att de får hjälpa till och att få en uppgift. Att då få bära sin egen mat i en klövjeväska kan vara en bra och lagom uppgift för vår bästa vän. Det som är otroligt viktigt är att väskan sitter bra och är lagom stor. Den skall sitta på främre delen av ryggen största delen vid manken. Väskan får inte sitta så den kommer över större delen av ryggen, hunden kan då få ont i ryggen. Känner du dig osäker så kontakta någon som säljer väskor så kan de hjälpa dig att kolla så den sitter rätt och att storleken är rätt. Väskan ska inte gå ner över frambenen för det gör att hunden får obalans och att väskan kan bli att gunga. Tänk också på att hunden måste få träna med att gå med väskan innan ni kommer upp till fjällen. Tänk även på att vara noga med att ha lika vikt på båda sidorna så tyngden av väskan blir jämt. 5 (8)

6 Se mer tips på utrustning sist i detta brev! Deltagarinfo Miniantal: 7 Maxantal: 12 Med detta önskas du välkommen till STF Grövelsjön Fjällstation! Telefon: E-post: grovelsjon@stfturist.se Skicka ditt mail eller brev till Åsa Eriksson Stiftelsevägen 3i Gustafs E-post: asa@hundlivborlange.se Vid frågor ring Åsa (8)

7 7 (8) UTRUSTNINGSLISTA

8 8 (8)

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn från 7 år som har viss fjällvana

Läs mer

VANDRING BUS OCH BASLÄGER

VANDRING BUS OCH BASLÄGER VANDRING BUS OCH BASLÄGER Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn i alla åldrar och liten vana av fjäll- och

Läs mer

UT & NJUT TANTVANDRING

UT & NJUT TANTVANDRING UT & NJUT TANTVANDRING Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 8 efter frukost Datum Våra tantvandringar erbjuds vid två tillfällen.

Läs mer

UT & NJUT TANTER PÅ TUR

UT & NJUT TANTER PÅ TUR UT & NJUT TANTER PÅ TUR Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 8 efter frukost Datum Ut & njut Tanter på tur erbjuds 9-16 mars

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA FÖR NYBÖRJARE

TURSKIDÅKARVECKA FÖR NYBÖRJARE TURSKIDÅKARVECKA FÖR NYBÖRJARE Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 8 efter frukost Datum Turskidåkarvecka för nybörjare erbjuds

Läs mer

VASALOPPSLÄGER HÖSTFJÄLL MED ERIK WICKSTRÖM

VASALOPPSLÄGER HÖSTFJÄLL MED ERIK WICKSTRÖM VASALOPPSLÄGER HÖSTFJÄLL MED ERIK WICKSTRÖM Start Avslut Dag 1 torsdag på STF Grövelsjön Fjällstation med gemensam middag 18.30 Dag 4 söndag på STF Grövelsjön Fjällstation efter lunch Datum Vasaloppsläger

Läs mer

VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD

VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost Datum Vandra i Rogen nord till syd erbjuds

Läs mer

VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD

VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost Datum Vandra i Rogen syd till nord erbjudsvid

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA FÖR UPPTÄCKARE

TURSKIDÅKARVECKA FÖR UPPTÄCKARE TURSKIDÅKARVECKA FÖR UPPTÄCKARE Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 8 efter frukost Datum Turskidåkarvecka för upptäckare erbjuds

Läs mer

VASALOPPSLÄGER HÖSTFJÄLL MED CATARINA HENRIKSSON

VASALOPPSLÄGER HÖSTFJÄLL MED CATARINA HENRIKSSON VASALOPPSLÄGER HÖSTFJÄLL MED CATARINA HENRIKSSON Start Avslut Dag 1 torsdag på STF Grövelsjön Fjällstation med gemensam middag 18.30 Dag 4 söndag på STF Grövelsjön Fjällstation efter lunch Datum Vasaloppsläger

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 19.00 med välkomstmöte. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 8 efter utcheckning. Datum Familjefjällvecka för de yngsta

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 19.00 med välkomstmöte. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 8 efter utcheckning. Datum Familjefjällvecka för de yngsta

Läs mer

VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN

VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN Fjällfararnas Vita & Gröna Band firar 10-års-jubileum! Tillsammans med grundarna Torkel och Annica Ideström och bandens jury bjuder STF Grövelsjön Fjällstation

Läs mer

YOGA OCH LÄNGDSKIDÅKNING I GRÖVELSJÖN

YOGA OCH LÄNGDSKIDÅKNING I GRÖVELSJÖN YOGA OCH LÄNGDSKIDÅKNING I GRÖVELSJÖN Den perfekta blandningen brukar våra deltagare säga. Yogapassen varieras mellan mjuka och långsamma till lite mer kraftfulla samt stilla meditation. Längdskidåkningen

Läs mer

Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost

Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost ROGEN RUNT Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost Datum Rogen Runt erbjuds vid två tillfällen 25-31 mars och 17-23

Läs mer

VINTERFJÄLLVECKA I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

VINTERFJÄLLVECKA I GRÖVELSJÖFJÄLLEN VINTERFJÄLLVECKA I GRÖVELSJÖFJÄLLEN Följ med på äventyr, skidturer och träning i Grövelsjöfjällens variationsrika miljö! Denna vecka är för dig som vill blanda härliga skidturer på fjället med längdskidåkning

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN TANTER PÅ TUR

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN TANTER PÅ TUR TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN TANTER PÅ TUR Under några sköna vinterdagar gör vi tillsammans lagom långa skidturer anpassade efter väder, vind och deltagare. Vi njuter av att skida fram på fjället och

Läs mer

Tack för din bokning!

Tack för din bokning! Tack för din bokning! Singel i Salto 9-14 juli 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över. Vill du ha ytterligare information

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - ÄVENTYRARE

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - ÄVENTYRARE TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - ÄVENTYRARE En vecka där du tillsammans med guider gör dagsturer som är längre bort och högre upp än i de andra arrangemangen vi erbjuder. Guiderna delar med sig av sin kunskap

Läs mer

Trailrunningvecka Kebnekaise

Trailrunningvecka Kebnekaise Trailrunningvecka Kebnekaise Nedan följer en del praktisk information om veckan, preliminärt program och en packningslista. Vid ytterligare frågor eller funderingar kontakta bokningen, bokningen@stfturist.se

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA I GRÖVELSJÖN

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA I GRÖVELSJÖN FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR DE YNGSTA I GRÖVELSJÖN Vårvintern är en fantastisk tid på fjället för stora och små skidäventyrare. Med upptäckarglädje i fokus står fjällturer, skidlek och utomhusbus på programmet

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - NYBÖRJARE

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - NYBÖRJARE TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - NYBÖRJARE Att gå på tur med fjällskidor över fjället och i fjällskogen är en fantastisk upplevelse där du helt kan välja din egen väg såväl uppför som utför. På Turskidåkare

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - UPPTÄCKARE

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - UPPTÄCKARE TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - UPPTÄCKARE En vecka full med härliga fjällskidturer där du tillsammans med guider får uppleva Grövelsjöfjällens kalfjällsområden och fjällskogar. Guiderna delar med sig

Läs mer

SPORTLOV I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

SPORTLOV I GRÖVELSJÖFJÄLLEN SPORTLOV I GRÖVELSJÖFJÄLLEN Snön ligger djup och dagarna är laddade med mängder fjällskidturer och roliga aktiviteter för hela familjen. Sportlov i fjällen betyder skidglädje, äventyr nya kompisar, kvällsaktiviteter,

Läs mer

Packlista fjällvandring sommar/höst

Packlista fjällvandring sommar/höst Packlista fjällvandring sommar/höst Denna packlista är anpassad för en tälttur på några dagar under sensommar/höst och ska mest ett förslag på vad man packar med sig. Tänk på att många klädesplagg går

Läs mer

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 PROGRAM Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 Lördag 27/6 Avresedag 10:00 Tintin hämtar upp hyrbilen. Elin och Ida handlar kvällsmat + frukost för söndagen. 10:45 Samling på parkeringen bredvid St1-macken,

Läs mer

INFORMATIONSBLAD Vinter 2020

INFORMATIONSBLAD Vinter 2020 INFORMATIONSBLAD Vinter 2020 Saltoluokta - Grundkurs i turskidåkning Skidäventyret väntar! Välkommen till Saltoluokta för att lära dig grunderna i turskidåkning. Kursen leds av lokala guider med god områdeskunskap.

Läs mer

Första fjällturen. Dag 4 Utflyktsdag i de snösäkra omgivningarna kring Sitojaure. Vi låter aktuella förhållanden bestämma dagens tur.

Första fjällturen. Dag 4 Utflyktsdag i de snösäkra omgivningarna kring Sitojaure. Vi låter aktuella förhållanden bestämma dagens tur. Första fjällturen Har du tröttnat på konstsnö och trängsel i backar och spår? Du kanske vill prova på skidåkning på fjället utan att ha riktigt alla kunskaper som krävs? Då är det här arrangemanget just

Läs mer

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare Vi erbjuder några spännande dagar i vildmarken med en heldags vargspårning och ett symposium i Stöllet 16 18 Februari 2006 För mer information:

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark.

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark. Aktiv outdoor höstlovsvecka i Dalarna. Klar höstluft, vacker natur och roliga aktiviteter erbjuder en innehållsrik höstlovsvecka för dig som älskar outdoor och äventyr. Vi trampar dressin på Inlandsbanan,

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Packlista fjällvandring sommar/höst

Packlista fjällvandring sommar/höst Packlista fjällvandring sommar/höst Förslag till utrustningslista för fjällvandring med Friluftsfrämjandet i Skäckerfjällen hösten 2015 Denna packlista är anpassad för en tälttur på några dagar under sensommar/höst

Läs mer

I Arne Næss fotspår. LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE april 2019

I Arne Næss fotspår. LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE april 2019 I Arne Næss fotspår LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE 25-28 april 2019 CEMUS utbildning Uppsala centrum fo r ha llbar Norge en långvarig tradition på Livsfilosofikursen Sedan många år tillbaka har vi på Livsfilosofikursen

Läs mer

I Arne Næss, djupekologins och livsfilosofins fotspår

I Arne Næss, djupekologins och livsfilosofins fotspår Livsfilosofi och det moderna samhället VT 2017 I Arne Næss, djupekologins och livsfilosofins fotspår LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE 20-23 april 2017 Norge en långvarig tradition på Livsfilosofikursen Sedan

Läs mer

Packning till Kilimanjaro

Packning till Kilimanjaro Packning till Kilimanjaro Såhär kommer du förberedd till Kili Vandringen på Kilimanjaro börjar i den tropiska regnskogen, där det är mycket varmt och fuktigt. Allt eftersom du kommer högre upp på berget

Läs mer

Tack för din bokning! Fjällets Skafferi - Smakupplevelser i Laponia mars 2017

Tack för din bokning! Fjällets Skafferi - Smakupplevelser i Laponia mars 2017 Tack för din bokning! Fjällets Skafferi - Smakupplevelser i Laponia 15-18 mars 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över.

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR BARN OCH UNGDOMAR MED DOWNS SYNDROM

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR BARN OCH UNGDOMAR MED DOWNS SYNDROM FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR BARN OCH UNGDOMAR MED DOWNS SYNDROM Hej och välkommen till en vecka för hela familjen i Grövelsjöfjällen! Det blir en vecka fylld med spännande aktiviteter, naturupplevelser, kunskaper

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR BARN OCH UNGDOMAR MED DOWNS SYNDROM

FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR BARN OCH UNGDOMAR MED DOWNS SYNDROM FAMILJEFJÄLLVECKA FÖR BARN OCH UNGDOMAR MED DOWNS SYNDROM Hej och välkommen till en vecka i Grövelsjöfjällen för hela familjen. En vecka fylld med spännande aktiviteter, naturupplevelser, kunskaper och

Läs mer

OBS! Packlistan för alla spelare har ni på sista sidan! Där hittar ni också betalningsuppgifter för lägret, fördelning bilar och stugor.

OBS! Packlistan för alla spelare har ni på sista sidan! Där hittar ni också betalningsuppgifter för lägret, fördelning bilar och stugor. Hej! Nu är det knappt en vecka kvar till lägret på Gotland! Slite Ishall är en fin anläggning med en mycket fin is enligt alla rykten. Lägret har för avsikt att slipa på detaljer inför de viktiga matcherna

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

PÅSK I GRÖVELSJÖFJÄLLEN

PÅSK I GRÖVELSJÖFJÄLLEN PÅSK I GRÖVELSJÖFJÄLLEN Påsklovet är en av vinterns höjdpunkter i fjällen! Njut av skidåkning och utomhusbus i värmande vårsol tillsammans med familjen. Dagarna är långa och ljusa. Vårsolen värmer på härliga

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Fjällkurs Vinter mars

Fjällkurs Vinter mars Fjällkurs Vinter 16-19 mars Nedan följer en del praktisk information om kursen, preliminärt program och en packningslista. Vid ytterligare frågor eller funderingar kontakta Fjällbokningen, fjallbokningen@stfturist.se

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

Välkommen till årets. sommarfotbollskola juni

Välkommen till årets. sommarfotbollskola juni Välkommen till årets sommarfotbollskola 16 22 juni Här kommer den informationen som du som spelare och förälder behöver för att göra de här 5 dagarna till sommarens bästa fotbollsdagar. TORSDAG 16 juni

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2016 23 24 APRIL Välkommen till Camp Vår 2016, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras vid Domarudden, Åkersberga, helgen 23-24 april. Priset är 170 kr.

Läs mer

Lapplandsvandring 2013

Lapplandsvandring 2013 Lapplandsvandring 2013 Vandringsbrev 2 Den 19 28 juli 2013 beger sig Munksnäs Spejarna på lapplandsvandring till Sverige. Detta brev skickas ut till alla deltagare i vandringen, och innehåller information

Läs mer

Varför har Svenska Turistföreningen detta erbjudande?

Varför har Svenska Turistföreningen detta erbjudande? STFs Fjälluffa är en satsning vi gör för att göra det möjligt för dig och fler att upptäcka fjällen på ett roligt, lärorikt och spännande sätt. Fjälluffa riktar sig mot unga mellan 18-25 år som inte har

Läs mer

Rikslägret juni till 29 juni PM

Rikslägret juni till 29 juni PM Rikslägret 2018 24 juni till 29 juni PM ALLMÄN INFORMATION Söndag den 24 juni drar Rikslägret 2018 igång Sveriges största orienteringsläger. Till årets läger är ca 460 deltagare inkl. ledare anmälda. Ledarna

Läs mer

Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen. Romsdalsfjella

Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen. Romsdalsfjella version 1 Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen Romsdalsfjella Häng med på årets roligaste resa! en fjällvandring full av upplevelser och gemenskap Romsdalsfjella i västra delen av Norge.

Läs mer

OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR

OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR Nu erbjuder vi som första arrangör en äventyrlig och riktigt häftig resa som aldrig gjorts tidigare för besökande ryttare. Men självklart har ridettapperna

Läs mer

PROGRAM 2018 INSPIRATION, GLÄDJE OCH GEMENSKAP

PROGRAM 2018 INSPIRATION, GLÄDJE OCH GEMENSKAP PROGRAM 2018 INSPIRATION, GLÄDJE OCH GEMENSKAP INFÖR LÄGRET Du hälsas hjärtligt välkommen till Blekinge Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarnas idrottsläger i Hällevik, vi ber dig att läsa igenom följande

Läs mer

STF RITSEM HANDARBETSHELG 16-19/9

STF RITSEM HANDARBETSHELG 16-19/9 STF RITSEM HANDARBETSHELG 16-19/9 Välkommen på långhelg med fina höstturer, handarbete och gemenskap i världsarvet Laponia! Helgen kommer bland annat att erbjuda en kurs i strukturmönstrade vantar i Norrbottnisk

Läs mer

Fältjägarföreningen i samarbete med Jämt-Trönderska föreningen Armfeldts Karoliner ( JTAK) inbjuder dig att deltaga i Armfeldts Karolinermarsch 2014.

Fältjägarföreningen i samarbete med Jämt-Trönderska föreningen Armfeldts Karoliner ( JTAK) inbjuder dig att deltaga i Armfeldts Karolinermarsch 2014. Fältjägarföreningen i samarbete med Jämt-Trönderska föreningen Armfeldts Karoliner ( JTAK) inbjuder dig att deltaga i Armfeldts Karolinermarsch 2014. Turens specialitet är att förmedla kunskap om den tragiska

Läs mer

INFORMATIONSBLAD Vinter 2020

INFORMATIONSBLAD Vinter 2020 INFORMATIONSBLAD Vinter 2020 Familjefjälltur - Treparksmötet Detta är arrangemanget för familjerna som vill upptäcka och uppleva mer tillsammans! Följ med på stugtur i världsarvet Laponias vackra vintervärld.

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 Utelek och aktiviteter Vi bjuder på frukt

Läs mer

Här kommer sommarkatalogen med aktiviteter för 2019 för dig som är över 15 år och har funktionsnedsättning

Här kommer sommarkatalogen med aktiviteter för 2019 för dig som är över 15 år och har funktionsnedsättning Gränges hyrkart Här kommer sommarkatalogen med aktiviteter för 2019 för dig som är över 15 år och har funktionsnedsättning När du anmäler dig ska du också fylla i lappen "Personlig information" som du

Läs mer

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 9-16 februari 2014 Dag 1- söndag /ankomst Ankomst till Alicante kl 23.40 Transfer till hotellet - incheckning Dag 2 - måndag 08.00 Hatha yoga med pranayama (andningsövningar)

Läs mer

Prislista Vinter 2015-2016 Vi har öppet för boende året om Restaurangen öppnar den 20/12 till 10/4

Prislista Vinter 2015-2016 Vi har öppet för boende året om Restaurangen öppnar den 20/12 till 10/4 Prislista 2015-2016 Vi har öppet för boende året om Restaurangen öppnar den 20/12 till 10/4 Period A V 1-6 (3/1-13/2), V 15-26 (10/4-29/6) Period B V 52-53 (20/12-2/1), V 7-11(14/2-19/3) Period C V 12-14

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2017 22 23 APRIL Välkommen till Camp Vår 2017, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras utanför Tungelsta, Haninge, helgen 22-23 april. Priset är 180 kr.

Läs mer

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Reseinformation och resevillkor Flyg & Transfer: Flygbolag som flyger direkt Köpenhamn till Aten tur och

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN Vecka 25: Måndag 18 juni Allt och inget utgår från 15.00-21.00 Qvarnen i Sjöbo. Spontanaktivitet beroende på väder. Kostnadsfria aktiviteter. Tisdag

Läs mer

FJÄLLRÄVEN CLASSIC VIKTIG INFORMATION

FJÄLLRÄVEN CLASSIC VIKTIG INFORMATION FJÄLLRÄVEN CLASSIC VIKTIG INFORMATION I anmälningsavgiften ingår: Busstransport från Kiruna flygplats och Kiruna järnvägsstation till Högalidsskolan som är samlingspunkt för Fjällräven Classic. Detta gäller

Läs mer

RES MED OSS TILL VÅRA SKOLBARN I KATMANDU, NEPAL 22 APRIL 5 MAJ

RES MED OSS TILL VÅRA SKOLBARN I KATMANDU, NEPAL 22 APRIL 5 MAJ RES MED OSS TILL VÅRA SKOLBARN I KATMANDU, NEPAL 22 APRIL 5 MAJ Levande, meningsfullt och massor av glädje Nepal är ett av världens fattigaste länder. Levnadsstandarden är inte det vi är vana vi men å

Läs mer

RIDLÄGER 2019 Bjärkhults Gård

RIDLÄGER 2019 Bjärkhults Gård ` RIDLÄGER 2019 Bjärkhults Gård Foto: Equine by Wengdahl VÄLKOMMEN! Måndagen den 8:e Juli är du välkommen till Bjärkhults Gård för sommarens ridläger! På Bjärkhults Gård erbjuder vi ridläger med inriktning

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

WILLIAMS SYNDROMFÖRENING. Bjuder in till sommarträffen maj

WILLIAMS SYNDROMFÖRENING. Bjuder in till sommarträffen maj SOMMARTRÄFFEN WILLIAMS SYNDROMFÖRENING Bjuder in till sommarträffen 2017 26-28 maj Träffen är för dig som medlem och din familj. Vi brukar vara runt 150 deltagare som umgås, leker och lyssnar på föreläsningar.

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015.

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Sid 1(5) 2015-07-26, Söndag Samling vid Bäckbykyrkan 7.00 för att packa bilar

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf

Finlands Svenska Orienteringsförbund rf GB11 2015 INBJUDAN ÅLAND 2015 IR-LÄGER! Nu siktar vi på uthållighetslägret på Åland. Vi börjar lägret tisdagen 14.07.2015 kl. 0740 i Åbo hamn och slutar lägret torsdagen 23.7.2015 i Åbo. Vi har ett intressant

Läs mer

välkommen till årets träningsupplevelse!

välkommen till årets träningsupplevelse! välkommen till årets träningsupplevelse! Välkommen till Playitas! Fuerteventura Vi erbjuder ett unikt tillfälle till inspiration, välbefinnande och värme! föredrag, spännande utmanande träningspass och

Läs mer

Hej alla barn och vuxna!

Hej alla barn och vuxna! Hej alla barn och vuxna! Tack för er bokning, vad kul att ni kommer på en vintervecka hos oss på Saltoluokta Fjällstation i Laponiafjällen! Vi hoppas att ni ser fram emot ert besök, och vi är säkra på

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

Rikslägret juni till 30 juni PM

Rikslägret juni till 30 juni PM Rikslägret 2017 25 juni till 30 juni PM ALLMÄN INFORMATION Söndag den 25 juni drar Rikslägret 2017 igång Sveriges största orienteringsläger. Till årets läger är ca 465 deltagare inkl. ledare anmälda. Ledarna

Läs mer

Sommarkurser 2015. Natur och kulturkurs i Lapplandsfjällen. Akvarell, fortsättningskurs. Målarkurs - Landskapsmålning. Använd rösten i sång och tal

Sommarkurser 2015. Natur och kulturkurs i Lapplandsfjällen. Akvarell, fortsättningskurs. Målarkurs - Landskapsmålning. Använd rösten i sång och tal Sommarkurser 2015 Vårt kök erbjuder god och vällagad husmanskost med ett salladsbord som är mycket uppskattat. Sommartid finns det gott om uteplatser att sitta vid och njuta av solskenet. Boende i vackra

Läs mer

Rikslägret juni till 28 juni PM

Rikslägret juni till 28 juni PM Rikslägret 2019 23 juni till 28 juni PM ALLMÄN INFORMATION Söndag den 23 juni drar Rikslägret 2019 igång Sveriges största orienteringsläger. Till årets läger är ca 536 deltagare inkl. ledare anmälda. Ledarna

Läs mer

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida:

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli 2011 Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: www.piteasummergames.se Skriv ut denna information inför avfärden så att er tjej har

Läs mer

22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR

22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR 22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR Nu erbjuder vi som första arrangör en äventyrlig och riktigt häftig resa som aldrig gjorts tidigare för besökande ryttare. Men

Läs mer

PM Orsa-la gret 29 nov-2 dec 2012

PM Orsa-la gret 29 nov-2 dec 2012 PM Orsa-la gret 29 nov-2 dec 2012 Hej alla barn och vuxna! Här kommer information inför skidlägret 29 nov-2 dec 2012. Det finns några km snö när vi kommer upp till Grönklitt. Vi hoppas på minusgrader så

Läs mer

Tid och plats. Vi kommer främst att hålla till i R-huset, och incheckning sker vid R1.

Tid och plats. Vi kommer främst att hålla till i R-huset, och incheckning sker vid R1. Praktisk info 16 Hej! Du får det här mailet då du är anmäld till Sveriges Elevkårers arrangemang Kongress16 vilket hålls den 25-27 november. Denna information skickas ut till alla anmälda deltagare. Tid

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN STUGTUR ROGEN RUNT

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN STUGTUR ROGEN RUNT TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN STUGTUR ROGEN RUNT Häng med på skidtur mellan fjällstugor i de norra delarna av Grövelsjöfjällen. Härlig skidåkning över kalfjäll, genom områdets mycket speciella fjällskog

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till.

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till Vigelsjö Ridskolas Ridläger 2017 ANMÄLAN Anmälan sker på hemsidan under Kurser & Anmälan och scrolla ner till Ridläger Ridklubben Norrtälje

Läs mer