Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER Hösten 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER Hösten 2010"

Transkript

1 Hej alla12, 24, 48, 72 och 120-timmars seglare och välkomna till helgens segling. Vi hoppas nu att sensommaren kommer tillbaka och gör sej gällande till helgens segling. Bra vindar är också beställda, dock något svagare än på förra årets höstsegling. Observera att vi i år har en helt ny Punkt och Distanstabell. Många nya punkter har tillkommit och en del gamla, särskilt i Route T har tagits bort. Punkt kartan är därmed också ny och punktnumreringen har ändrats. Läs noggrant rubriken " Information om ny Punkt- och Distanstabell (P&D) på sida 4. De lokala anvisningarna på sidan 5 har också ändrats och utökats med fler motorsträckor t.ex. Albrektsunds kanal. Nytt för i år är också tidstilläggssträckor t.ex. Sotenkanalen, där ingår inte tiden det tar att färdas i kanalen i seglingstiden utan man får numera addera denna tid till den totala seglingstiden. Här i mailet får ni informationen ni behöver för seglingen. Om ni har frågor så tveka inte att höra av er till Martin Wallström T , eller maila Lars Tobin lars@atconsult.se Anmälan Alla ni som fått detta mail är anmälda till helgens segling. Observera att vi haft serverproblem och det kan finnas anmälningar som försvunnit. Ring oss då omgående så korrigerar vi startlistan! Anmälningsavgift Startavgiften betalas in så snart som möjligt på plusgirokonto märkt 24-timmars och namn.. Skeppare, medlem i Kryssarklubben 200:-/båt Skeppare, inte medlem 250:-/båt Deltagande i Dyröarangemanget 80:-/båt Orange deltagarvimpel 50:- Starthandlingar, regler, punkt och distanstabell, loggbok Starthandlingarna för helgens segling hittar ni på hemsidan timmars.nu/vastkust/starthandlingar att ladda ner och skrivas ut inför seglingen. Ni behöver: Riksreglerna Försättsblad till loggboken (pdf) Loggboksblad (pdf) Lokala anvisningar Punkt- och Distanstabell för Västkusten (Utgåva ) (pdf) Punkt- och Distanskarta för Västkusten (Utgåva ) (pdf) Vid segling i Norge behövs även: Punkt- och Distanstabell för Norge (Utgåva ) (pdf) Punkt- och Distanskarta för Norge och Västkusten (Utgåva ) (pdf)

2 samt startlistan som bifogas i detta mail. (Startlistan finns snart även ute på hemsidan) På hemsidan finns också en excelfil med elektronisk loggbok Loggbok för Microsoft Excel (xls) Man kan välja om man vill fylla i loggboken manuellt på papper (loggboksbladet) eller elektroniskt. Loggbok Det är mycket viktigt att loggboken lämnas in så snart som möjligt efter seglingen så att resultatlistan kan sammanställas så snabbt som möjligt. Loggboken måste vara komplett ifylld med samtliga uppgifter samt samtliga uppgifter om gastarna så att dessa kan komma med i distanstabellen. Efter avslutad segling lämnas loggboken till Martin Wallström eller så kan ni skicka den till kansliet under efterkommande vecka. Adress: SXK Kansli, Tallattagatan, Västra Frölunda. OBS! Ej Vita gaveln. Elektronisk loggbok mailas till lars@atconsult.se 24-timmars vimpel Den brandgula vimpeln är obligatorisk för alla deltagare och skall fästas väl synlig i akterstaget eller liknade. Glöm inte att notera i loggboksbladet när ni ser andra 24-timmars seglare. Ni som beställt vimpel i anmälan kommer att få den senast torsdag. Om ni inte har vimpel eller glömt beställa i anmälan så ring Martin Wallström T , eller maila Lars Tobin lars@atconsult.se så snart som möjligt. Start Starten för 24-timmars seglare är som vanligt: För fredagsstartande: Valfri mellan 15:00 18:00 (för 48-timmars ett dygn tidigare osv). För lördagsstartande: 12:00 (för 48-timmars ett dygn tidigare osv). För 12-timmars lördag Starten ska ske på den i förväg anmälda startplatsen om inget annat meddelats. Om ni avser att ändra startplats så ring Martin Wallström T , eller maila Lars Tobin lars@atconsult.se så snart som möjligt, dock senast före start. Start får ske på följande punkter: 1 Marstrand 5 Älgö 9 - Stenungsund 14 Björlanda 20 Hönö 21 Uddevalla 22 Långedrag 26 Askim 27 Ellös 29 Kyrkesund 30 Lerkil 33 Mollösund 38 - Gottskär 45 Lysekil 46 - Varberg 164 -Falkenberg 51 Flåttarne 56 - Halmstad 59 Hunnebostrand 62 - Kullen 70 Ängelholm 66 - Helsingborg 65 Hjärterön 68 Ven 73 Väcker 79 Koster 108- Strömstad 103- Halden 87 Tristeinenene(Hvaler) Seglingen Tänk på att fartygstrafiken ökat kraftigt, speciellt i fartygsleden route T (leden som går söderifrån Kattegatt via Kummelbank och Skagens rev vidare ut i Skagerak). Iaktta stor försiktighet med de stora fartygen och undvik dessa områden helt vid dålig sikt.

3 Vid Läsö Trindel bygger danska naturvårdsverket ett fisk- och hummerrev. Djupet är delvis nere på 0.9m. Iaktta därför stor försiktighet och gå inte nära revet d.v.s. in i det förbjudna sjöområdet. Rundningspunkten Läsö Trindel måste därför rundas på ett säkert sätt, d.v.s. gena inte in genom området om ni kommer västerifrån. Se info på sidan 7. Målgång Den gemensamma målgångspunkten är nr:3-åstol för er som valt detta i anmälan annars är målgångspunkten samma som startpunkten. Om ni avser att ändra målgångspunkt så ska även detta anmälas innan start. Observera att det finns en undre tidsgräns för godkänd segling. För godkänd segling krävs minst 21 timmar vid 24-timmarsseglingen. För 48h, 72h och 120h, se riksreglerna Gemensam målgång vid Åstol med middagsarrangemang på Dyrön Ett separat mail kommer snarast att skickas ut till dem som är anmälda till arrangemanget. Om någon ändrat sig eller glömt anmäla sig och önskar deltaga i arrangemanget med middag och alla besättningars seglarhistorier på Läsö så ring Martin Wallström T , eller maila Lars Tobin lars@atconsult.se så snart som möjligt men senast den 1:e september. Middagen börjar 20:00. Resultat Resultatlistan kommer att finnas på hemsidan om ungefär 2-3 veckor. Ni kommer att få ett mail när de är färdiga och utlagda på hemsidan. Minnesplaketter Minnesplaketten för seglingen beställer ni genom anteckning på första loggboksbladet. Priset är 75 kr/st. Postförskottsavgift tillkommer om den inte hämtas under höstmötet. Distansplaketter De deltagare som är noterade med namn, adress och födelsedata i loggboken får ackumulera distansen. Skepparen intygar med sin namnteckning (eller ett kryss i den elektroniska loggboken) att gasten deltagit i seglingen på ett kvalificerat sätt. Radiolyssning fem minuter före varje hel timme För att göra det lättare att nå varandra föreslår vi aktiv lyssning på VHF kanal 16 från fem minuter före till fem minuter efter varje jämn timme (00, 02, 04,06 osv). Numera anropar vi på kanal 16 och går över till kanal 77 (om det är ledigt där). Höstträff Under höstträffen summeras erfarenheterna från vårens och höstens seglingar. Kommittén har ofta ordnat ett intressant föredrag om något som kan förbättra din nästa 24-timmarssegling. Vi delar ut plaketter till de seglare som ackumulerat ett visst antal sjömil under de olika 24-timmars-

4 seglingarna. Vi träffas den 27:e oktober kl i Kryssarklubbens nya kansli på Talattagatan i Långedrag. Anmälan görs senast måndag 24 oktober till kansliet på telefon eller via Självkostnadspris för fika betalas på plats. Information om ny Punkt- och Distanstabell (P&D) Under 2010 har mycket stora ändringar gjorts i P&D-tabellerna. Det är därför nödvändigt att hämta hem en ny P&D-tabell inför årets segling. De gamla tabellerna är INTE längre giltiga att segla efter. Observera att det fortfarande kan finnas fel i den nya tabellen. Om något fel hittas, notera i så fall åtgärden i loggboken. Iakttag stor försiktighet vid segling nära Danska kusten, särskilt i mörker då det där kan finnas fasta fiskeredskap. P&D-tabellen är numera delad i två PDF-filer. En för Västkusten inklusive Danmark samt en för Norge. Tabellerna går lite omlott så det går utmärkt att segla ifrån Sverige till Norge och vice versa. Vid segling från Sverige till en punkt i Norge så rekommenderar vi dock alltid att den norska P&D-tabellen används. P&D-informationen finns som tidigare i den nödvändiga P&D-tabellen. Men nu också i flera olika kartformat i en PDF-fil som kan skrivas ut efter behov och önskemål. All P&D-data finns också i en fil som kan öppnas i Google Earth för en grafisk presentation. Samt att all punktdata finns i en textfil som med lite kunskap kan konverteras till vilket format som helst för import in i en navigationsprogramvara, GPS eller plotter. I Västkust-tabellen finns; Alla punkter på svenskt vatten ifrån Idefjorden och söderut till Ven i nummerserien Många punkter har kvar sina tidigare nummer här men det har tillkommit punkter och andra har flyttats. Alla punkter i Kattegatt och på danskt vatten. De punkter som är oförändrade gentemot tidigare har fått en 3:a framför sig (till 3102 exempelvis för tidigare punkt 102). Alla punkter har således nya nummer. Det har också tillkommit flera punkter och andra har flyttats. I Norge-tabellen finns; Alla punkter i Skagerrack och på norskt vatten ifrån Oslo i norr till Lindesnes i väster. Alla punkter i Norge har fått nya nummer och alla ligger nu i 2000-serien. I Norge har det tillkommit ett stort antal punkter och flera gamla punkter är flyttade. Hittills upptäckta felaktigheter (som vi inte hunnit korrigera) Väderboj Kattegatt 3124 har något felaktig position. Rundning sker i god 24-timmarsanda!

5 Märke saknas vid Punkt 3113 detta är tills vidare en fiktiv punk som även denna rundas i god 24-timmarsanda. Uppgiven sträcka 1-12 respektive 12-1 skiljer felaktigt avseende distans. Korrekt distans är 3,2 M med tillåten motorgång i Albrektsund kanal. Lokala anvisningar - Distanser som får passeras med motor. De får passeras på valfritt sätt, motor, segel (där så är tillåtet), bogsering, etc. Sträckan avverkas fortast möjligt och det är ej tillåtet att stanna för annat än broöppning eller linfärja. De korta sträckorna ger inget tidstillägg. De längre sträckorna ger tidstillägg. Tidstillägget fastställs genom att man noterar tiden det tar att förflytta båten från den punkt där tidtilläggssträckan börjar till den punkt där tidtilläggssträckan slutar. Den uppmätta tiden får sedan läggas till på den totala seglingstiden. t.ex. om en tidtilläggssträcka tar 38min får dessa 38min adderas till den totala seglingsperioden. Om man seglar 24-timmars får man därmed använda 24 timmar och 38min för seglingen. Dessa distanser har dragits av på berörda sträckor i punkt och distans tabellen. Distanser med tidstillägg. Idefjorden. Mellan punkterna Hamburgsund 1.5M mellan sundets norra inlopp och styrbordspricken nordväst om Slottet. Malö strömmar Mellan punkterna Skåpesund Mellan punkterna Albrektsundskanal 1M mellan Kommissen kummel och styrbordspricken nordväst Prästholmarna. Distanser utan tidstillägg. Strömstad Mellan punkt är motorgång tillåten på följande sträckor: 0.31M i sundets smalaste del mellan Norra Öddö och Daftö-Valö. Från linjen längs N5855,00 vid huset och linjen längs N5854,69 vid skäret.

6 0.4M i den muddrade rännan mellan Daftö och Daftö-Valö. Från Udden vid E1110,20 och Nord grundet vid E1111,07 Kostersundets västra del. 0.6M mellan västra mynningen längs E5853,00 och punkt 110 (linfärjan). Rossö Mellan punkt är motorgång tillåten på följande sträckor: 0.1M i sundet mellan Rundö och Styrsholmen från linjen mellan de båda Uddarna E1111,82 till en linje mellan bränningen och skäret E1111, M i Rossösundet vid Rossöhamn från västra huset längs E1110,40 till syd grundet längs E1110,60 Havstenssund 0.12M i sundets smalaste del. Bryggnocken vid N5845,24 till Piren N5845,11 Hornö ränna. 0.3M BB-pricken en linje ost N5831,15 till Nya piren en linje ost N5831,42 Hasselösund 0.15M från norra inloppet i sundet vid N5822,22 till kajens västra del vid N5822,10 Bassholmens rännor 0,9M Vägeröds ränna från Norra inloppet vid N5814,86 till Skabbholmen vid N5813,97 Bassholmens södra ränna. 0,94 Från Skabbholmen vid N5813,97 till KRK vid N5814,34 Bassholmens norra ränna inklusive Håleströmmen. 0,9 Från SB-pricken vid E1130,88 till Håleströmmens mynning vid E1129,90 Strömmarna 0,5M Mellan västra inloppet vid Stora Gassholmen E1131,37 och östra inloppet vid Strutsholmen E1132,08 Bälögat 0,15M mellan BB-pricken vid östra inloppet E1133,28 till västra inloppet E1133,12 Hjärterösund (Jungfruhålet) 0.5M Från BB-pricken vid udden N5758,71 norra inloppet till BB-pricken N5758,27 vid södra inloppet Rönnäng

7 0.3M i Kalvsund från Pirnocken N5755,91 till linjen längs N5756,12 vid norra ändan av bryggan på Rönnängssidan. Läsö Trindel Vid Läsö Trindel har uppförts ett rev med ett ej bekräftat minsta djup om 0,9 meter. Alltså är det inte i något väder lämpligt att segla däröver. Informationen ifrån danska Kort- och Matrikelstyrelsen i deras UFS känns inte helt komplett och inte helt färdig men vi rapporterar här vad som står i dessa och uppmanar alla att ta informationen för vad den är och vara försiktiga då ni seglar där i väntan på nya sjökort. Information finns i UFS :arna 2008/24 och 2008/31 vilka ni finner här; ftp://ftp2.kms.dk/download/soekortret/kort_for_kort/danmark.html Läsö Trindel Ost-bojen Q(3) 10s verkar ligga kvar på sin ordinarie position. Fl.Y.3s specialmärket ligger på position 57º25,80 N 11º14,93 E. Övriga specialmärken ligger på följande positioner; 57º25,430 N 11º14,658 E, 57º25,803 N 11º14,930 E, 57º25,815 N 11º14,281 E, 57º25,826 N 11º13,632 E, 57º25,449 N 11º13,609 E och 57º25,440 N 11º14,134 E. Rundning vid 24-timmars seglingar under 2010 av punkt 108 (Läsö Trindel) görs numera genom att passera Öst om Ost-bojen Q(3) 10s inom 0,2M. Inga distanser är justerade alltså kan de eventuellt vara något längre seglingsdistans än godkänd distans vid segling västerut ifrån punkt 108.

8

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER vår 2013

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER vår 2013 Hej alla 24, 48, 72 och 120-timmars seglare och välkomna till helgens segling. Vi hoppas återigen på gott väder och hoppas på ett härligt dygn eller flera på havet. I skrivandets stund har ca 10 båtar

Läs mer

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER 12-timmars 2014

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER 12-timmars 2014 Hej alla 12-timmars seglare och välkomna till lördagens 12-timmars segling. Vi hoppas på gott väder och hoppas på en härlig dag på havet. Av olika skäl så har vi i år inget efterarrangemang på Rörö. Således

Läs mer

Punkt- och distanstabell för 24-timmars

Punkt- och distanstabell för 24-timmars Punkt- och distanstabell för 24-timmars Utgåva 2018 höst Punkt- och distanstabellen är kretsens urval från Svenska Kryssarklubbens gemensamma databas för 24-timmarsseglingarna. Databasen innehåller 1063

Läs mer

Punkt- och distanstabell för 24-timmars

Punkt- och distanstabell för 24-timmars Punkt- och distanstabell för 24-timmars Utgåva 2017 vår Punkt- och distanstabellen är kretsens urval från Svenska Kryssarklubbens gemensamma databas för 24-timmarsseglingarna. Databasen innehåller 1061

Läs mer

Punkt- och distanstabell för 24-timmars

Punkt- och distanstabell för 24-timmars Punkt- och distanstabell för 24-timmars Utgåva 2013 vår Punkt- och distanstabellen är kretsens urval från Svenska Kryssarklubbens gemensamma databas för 24-timmarsseglingarna. Databasen innehåller 1038

Läs mer

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr Nr 2 2009 Information, funderingar och planer hösten 2009 Hösten får väl anses ha kommit och passerat, för de flesta innebär väl det avrustning och landtagning av båten. Vi kan minnas den sommar som gick,

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 509 2014-08-28 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

VÄLKOMNA SKEPPARTRÄFF. Information om Tjörn Runt by COWI 2017

VÄLKOMNA SKEPPARTRÄFF. Information om Tjörn Runt by COWI 2017 1 VÄLKOMNA SKEPPARTRÄFF Information om Tjörn Runt by COWI 2017 2 Kvällens agenda Välkomna! Ola StensbyOla Info om nyheter, banor och säkerhet 2017 Ola Stensbya Stensby Väder, vindar och strömmar Frida

Läs mer

Karlstads och Christinehamns Segelsällskap inbjuder till havskappseglingen dynawind VenerRace 2008

Karlstads och Christinehamns Segelsällskap inbjuder till havskappseglingen dynawind VenerRace 2008 Karlstads och Christinehamns Segelsällskap inbjuder till havskappseglingen dynawind VenerRace 2008 Kappseglingen ingår i Vänerserien Tävling: Kölbåtar, flerskrovsbåtar och sportbåtar. Datum: 2008-06-13

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 684 2018-01-04 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER 2006

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen INSTRUKTIONER 2006 Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen ISTRUKTIER 2006 Around The Clock Race Dessa instruktioner samt Riksreglerna skall läsas igenom innan seglingen påbörjas och de utgör regelverket för Västkustkretsens

Läs mer

Tips för ett säkrare Tjörn Runt

Tips för ett säkrare Tjörn Runt Tips för ett säkrare Tjörn Runt Starten Är man osäker så är det bra att hålla sig väster eller norr om startområdet. Man bör ha bra koll på lastfartyg som kan komma norrifrån och hålla undan ordentligt

Läs mer

Svenska Kryssarklubbens 24-Timmars Västkustkretsen INBJUDAN 2007

Svenska Kryssarklubbens 24-Timmars Västkustkretsen INBJUDAN 2007 Svenska Kryssarklubbens 24-Timmars INBJUDAN 2007 24-timmars är en tidsbegränsad distanssegling som genomförs som en långfärdssegling. Det är en segling som går ut på att utnyttja båtens egenskaper, besättningens

Läs mer

När seglade du till Varberg senast?

När seglade du till Varberg senast? Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen Inspiration? är seglade du till Varberg senast? u på försäsongen har du skärgården nästan för dig själv och det finns gott om plats i alla gästhamnar. Varför inte

Läs mer

Svenska Kryssarklubbens 24-timmars STARTHANDLINGAR

Svenska Kryssarklubbens 24-timmars STARTHANDLINGAR Svenska Kryssarklubbens 24-timmars STARTHADLIGAR STARTHADLIGAR Följande handlingar medföljer i detta paket och ger tillsammans de kompletta starthandlingarna för 24-timmars våren 2005. 1. Instruktioner

Läs mer

Seglingsföreskrifter. Sista Chansen Liros SRS Cup Mellan och Westside Cup För kölbåtar SRS/SRSv med jaktstartsförfarande.

Seglingsföreskrifter. Sista Chansen Liros SRS Cup Mellan och Westside Cup För kölbåtar SRS/SRSv med jaktstartsförfarande. Seglingsföreskrifter Tävling: Sista Chansen Liros SRS Cup Mellan och Westside Cup För kölbåtar SRS/SRSv med jaktstartsförfarande. Datum: Lördag; 15 september 2018 Arrangör: Björlanda Kile Segel Sällskap,

Läs mer

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen Ingress 12, & 24-timmars hösten 2014

Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen Ingress 12, & 24-timmars hösten 2014 Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen Ingress 12, & 24-timmars hösten 2014 Hösten 2014 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 Anmälda 26 25 32 28 32 38 34 33 42 36 41 36 Godkända 13 20 26 24 23 23 23 24 22

Läs mer

Väder, vind och taktik Lite, lite prylar också. Svenska Kryssarklubben Stockholmskretsen

Väder, vind och taktik Lite, lite prylar också. Svenska Kryssarklubben Stockholmskretsen Väder, vind och taktik Lite, lite prylar också Arne Wallers Första 24-timmars hösten 1983, näst längsta plakettdistansen på 24-timmar Längsta distansen hösten 2012 43 seglingar, 24 och 48 timmar Seglar

Läs mer

Ufs. Nr 488 2014-04-03. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 488 2014-04-03. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 488 2014-04-03 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

Seglingsföreskrifter för

Seglingsföreskrifter för Tävling: Seglingsföreskrifter för WATSKI 2STAR BALTIC WATSKI 2STAR BALTIC Ver. 2013.05.08 Datum: 2013-05-29 till 2013-06-02 Arrangör: Medarrangörer: Oxelösunds Segelsällskap Wisby Segelsällskap och Oskarshamns

Läs mer

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2012

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2012 Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2012 Tävling: Pantaenius Bohusracet Shorthanded Distanskappsegling för kölbåtar och med endast två besättningsmän Pantaenius Bohusracet seglas efter: SRS enligt SRS-tabell

Läs mer

StSS Klubbseglingar för Kölbåt

StSS Klubbseglingar för Kölbåt StSS Klubbseglingar för Kölbåt Poäng- och distansseglingar 2015 StSS KLUBBSEGLINGAR FÖR KÖLBÅT 2015 Kölbåtssektionen inbjuder till klubbseglingar för kölbåtar. Anmälan till hel säsong kostar 300 kr och

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 731 2018-11-29 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Seglingsföreskrifter

Seglingsföreskrifter Seglingsföreskrifter Tävling: Vendelsö Runt För Kölbåtar, LYS/SRS, Sportbåtar och Flerskrovsbåtar Datum: 2013-08-31 Arrangör: Segelsällskapet Vendels (SSVE), Frillesås. Medarrangör: Bua Båtsällskap (BBS),

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 552 2015-06-25 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 640 2017-03-02 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014 Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014 Tävling: Pantaenius Bohusracet Shorthanded Distanskappsegling för kölbåtar och med endast två besättningsmän Pantaenius Bohusracet seglas efter: SRS enligt SRS-tabell

Läs mer

Seglingsföreskrifter 2010 för KMS poängkappseglingar

Seglingsföreskrifter 2010 för KMS poängkappseglingar Seglingsföreskrifter 2010 för KMS poängkappseglingar REGLER HANDIKAPPREGLER Seglingarna genomföres enligt standardseglingsföreskrifterna i KSR med Appendix S1 med nedanstående undantag. Eventuella ändringar

Läs mer

Ufs. Nr 539 2015-03-26. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 539 2015-03-26. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 539 2015-03-26 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Banans längd anpassas efter hur mycket eller lite det blåser. Ledande båt håller reda på tiden.

Banans längd anpassas efter hur mycket eller lite det blåser. Ledande båt håller reda på tiden. Regler Regler Tisdagsseglingar 2017 Sammanfattning Start sker vid Hässelby Holme. Startlinjen är en enslinje med två vita märken på berget på Hässelby Holme. Se sjökortet nedan. Start för SRS 0,823 är

Läs mer

Westerviks Segelsällskap Wikingarna

Westerviks Segelsällskap Wikingarna Westerviks Segelsällskap Wikingarna Inbjuder till Höstpokalen En kappsegling för kölbåtar och flerskrovsbåtar enl. SRS-regeln. Lördagen den 22 augusti 2015 Start på lördagen utanför Notholmen med segling

Läs mer

Navigering och sjömanskap

Navigering och sjömanskap Navigering och sjömanskap Jonas Ekblad Börje Wallin Övningsuppgifter för Västkusten Dessa övningsuppgifter är avsedda att ersätta de uppgifter med motsvarande nummer som finns i övningsboken till Navigering

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 607 2016-07-14 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

GranPrix Arrangören avsäger sig allt ansvar för deltagande båt och besättning. (Deltagande sker på egen risk).

GranPrix Arrangören avsäger sig allt ansvar för deltagande båt och besättning. (Deltagande sker på egen risk). GranPrix 2014-09-06 Kappseglingarna genomförs enligt kappseglingsreglerna KSR (2013-2016) med av svensk standard seglingsföreskrifter Appendix S samt enligt SRS föreskrifter och dessa seglingsföreskrifter.

Läs mer

Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014

Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014 Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014 Tävlingen Tävlingen är en distanskappsegling för kölbåtar och flerskrovsbåtar runt Saltholm i Öresund om ca 25 distansminuter.

Läs mer

Seglingsföreskrifter för

Seglingsföreskrifter för Ver. 2011-05-09 Seglingsföreskrifter för WATSKI 2STAR BALTIC Tävling: BALTIC WATSKI 2STAR Datum: 2011-05-25 till 2011-05-29 Arrangör: Segelsällskap Medarrangörer: Wisby Segelsällskap och Oskarshamns Segelsällskap

Läs mer

Oxelösunds Segelsällskap hälsar välkommen till Arkö Runt 2018

Oxelösunds Segelsällskap hälsar välkommen till Arkö Runt 2018 Oxelösunds Segelsällskap hälsar välkommen till Arkö Runt 2018 BY SEGLINGSFÖRESKRIFTER FÖR ARKÖ RUNT 8 SEPTEMBER 2018 ARRANGÖR: OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP 1. Regler 1.1. Kappseglingen genomförs i enlighet

Läs mer

Under 12 timmars oavbruten segling, att den har passerats så att den kommer,

Under 12 timmars oavbruten segling, att den har passerats så att den kommer, Seglingsföreskrifter 12-timmars 18 Juni 2011 Förutsättning Rundningsregler Färg Pantone 110c Uppgiften är att från startplatsen För att en punkt skall anses rundad fordras Under 12 timmars oavbruten segling,

Läs mer

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté välkomnar dig till Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad PM 1 Information Information och upplysningar lämnas av vår tävlingskommitté eller kansliet.

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 511 2014-09-11 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 546 2015-05-14 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

TEST. Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

TEST. Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 475 2013-12-18 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Nynäshamns Skärgårds Cup 2019 den 31 Augusti

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Nynäshamns Skärgårds Cup 2019 den 31 Augusti Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Nynäshamns Skärgårds Cup 2019 den 31 Augusti 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR)

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 582 2016-01-21 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 592 2016-03-31 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Bekräftelse nr 1 2015

Bekräftelse nr 1 2015 Bekräftelse nr 1 2015 Det är en glädje för oss att bekräfta att vi har tagit emot er anmälan och att ni har kommit med till den 26:e upplagan av Piteå Summer Games. Mångfalden av turneringens deltagare

Läs mer

Seglingsföreskrifter för Pantaenius Bohusracet 2012

Seglingsföreskrifter för Pantaenius Bohusracet 2012 Seglingsföreskrifter för Pantaenius Bohusracet 2012 Tävling: Pantaenius Bohusracet Distanskappsegling för kölbåtar och med endast två besättningsmän. Pantaenius Bohusracet seglas efter:srs enligt SRStabell

Läs mer

Ökända grund. Vinnare i tävlingen ökända grund

Ökända grund. Vinnare i tävlingen ökända grund Vinnare i tävlingen ökända grund Niklas Hammarkvist, Sjöfartsverket. Lars-Göran Nyström, Transportstyrelsen. Mats Tengnér, Stockholmradio. 2014-02-20 En sammanställning av vinnarna i tävlingen ökända grund.

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

Seglingsföreskrifter för. Seapilot2star SWE

Seglingsföreskrifter för. Seapilot2star SWE Ver 7-20180516 Tävling: Seglingsföreskrifter för Seapilot2star SWE Seapilot2star SWE Kölbåtar med ett SRSs-tal 0,86 Datum: 2018-05-28 till 2018-05-31 Arrangör: Medarrangörer: Oxelösunds Segelsällskap Visby

Läs mer

Roslagens Boat racing

Roslagens Boat racing RBR hälsar härmed alla tävlande varmt välkomna till Gräddö Marina Offshore Race 17 juni 2017 Vi vill även passa på att tacka Sportbåtsklubben för all hjälp. Väderrapport för sjöväder finner du på www.smhi.se

Läs mer

Övningsprov Förarintyg

Övningsprov Förarintyg Övningsprov Förarintyg 1. Vad är ett fartyg? 2. Vad är ett skepp, och vem får framföra det? 3. Vem ansvarar för fartyget? 4. Beskriv Redaransvaret 5. Vem är befälhavare ombord? 6. Beskriv befälhavaransvaret:

Läs mer

TEST. Ufs. Nr 472 2013-11-27. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

TEST. Ufs. Nr 472 2013-11-27. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 472 2013-11-27 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 762 2019-07-04 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 602 2016-06-09 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till skärgårdskappsegling den 1 september

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till skärgårdskappsegling den 1 september Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till skärgårdskappsegling den 1 september Pressrelease angående f.d.hyundai Cup f.d. Hyundai Cup, i ny regi av Nynäshamn Segelsällskap Tidigare års huvudsponsorer av Hyundai

Läs mer

SHETLAND 2010. Eskadermöte #1 2010-03-30

SHETLAND 2010. Eskadermöte #1 2010-03-30 SHETLAND 2010 Eskadermöte #1 2010-03-30 Agenda Presentation Att segla eskader med oss Väderprognoser Planerna Korsa Nordsjön Segla vid Shetland Tidvatten Krav på deltagarna Bra att ha med sig Betalning

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 501 2014-07-03 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2017

SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2017 SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2017 Kappseglingen genomförs lördagen den 26:e augusti enligt Kappseglingsreglerna (Gröna Reglerna) samt dessa Seglingsföreskrifter för Vinö Sailrace 2017. Årets Vinö

Läs mer

ÖREGRUNDS RACERKLUBB. RBR & SBRC hälsar alla välkomna till det 57:e Roslagsloppet Lördagen den 3 augusti

ÖREGRUNDS RACERKLUBB. RBR & SBRC hälsar alla välkomna till det 57:e Roslagsloppet Lördagen den 3 augusti ÖREGRUNDS RACERKLUBB i samarbete med RBR & SBRC hälsar alla välkomna till det 57:e Roslagsloppet Lördagen den 3 augusti X-68 William Söderlind/Marcus Grönvall Totalvinnare 2018 J-28 Mathilda Wrenkler/Adam

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2018

SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2018 SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2018 Kappseglingen genomförs lördagen den 25:e augusti enligt Kappseglingsreglerna (Gröna Reglerna) samt dessa Seglingsföreskrifter för Vinö Sailrace 2018. Årets Vinö

Läs mer

Ufs. Nr 530 2015-01-22. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 530 2015-01-22. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 530 2015-01-22 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 697 2018-04-05 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Östhammars GP mot cancer 2017

Östhammars GP mot cancer 2017 Östhammars GP mot cancer 2017 Inbjudan Östhammars GP mot cancer lördagen den 7 oktober 2017 Östhammars Segelsällskap inbjuder härmed till Östhammars GP mot cancer årets kanske viktigaste tävling? Där överskottet

Läs mer

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Fjordguiden Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Beskrivning av iläggs- och upptagsplatserna Daggudden Detta är bryggan längst in

Läs mer

STARTINSTRUKTION FÖR DIG PÅ BRYGGAN

STARTINSTRUKTION FÖR DIG PÅ BRYGGAN STARTINSTRUKTION FÖR DIG PÅ BRYGGAN Funktionärer Ni bör vara minst 2, helst 3 eller 4, funktionärer på bryggan. Förslag på fördelning: 1. Bevakar startlinjen och är tidtagare. Skjuter startskott alt. Avger

Läs mer

Seglingsföreskrifter för SEAPILOT 2STAR SWE

Seglingsföreskrifter för SEAPILOT 2STAR SWE 2016-05-20 Seglingsföreskrifter för SEAPILOT 2STAR SWE Tävling: SEAPILOT 2STAR SWE Kölbåtar med ett SRSs-tal 1,050 Datum: 2016-05-30 till 2016-06-02 Arrangör: Medarrangörer: Oxelösunds Segelsällskap Visby

Läs mer

Ufs. Nr 531 2015-01-29. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 531 2015-01-29. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 531 2015-01-29 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 681 2017-12-14 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 584 2016-02-04 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2016

SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2016 SEGLINGSFÖRESKRIFTER VINÖ SAILRACE 2016 Kappseglingen genomförs lördagen den 20:a augusti enligt Kappseglingsreglerna (Gröna Reglerna) samt dessa Seglingsföreskrifter för Vinö Sailrace 2016. Årets Vinö

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 562 2015-09-03 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

PM Linköping Kanotmaraton 2017

PM Linköping Kanotmaraton 2017 PM Linköping Kanotmaraton 2017 Innehållsförteckning VÄLKOMMEN 2 Nyheter 2017 2 Start och mål 3 Tider 4 Transporter 4 Inregistrering 4 Klasser 5 Tävlingsklasser 5 Rekreationsklasser 5 Priser 5 Startgrupper

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 543 2015-04-23 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr 549 2015-06-04. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 549 2015-06-04. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 549 2015-06-04 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 557 2015-07-30 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr 492 2014-05-01. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 492 2014-05-01. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 492 2014-05-01 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 541 2015-04-09 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 744 2019-02-28 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Seglingssektionen inbjuder till Onsdagsseglingar Träningen innehåller 4 seglingar.

Seglingssektionen inbjuder till Onsdagsseglingar Träningen innehåller 4 seglingar. Seglingssektionen inbjuder till Onsdagsseglingar 2019. Träningen innehåller 4 seglingar. Vandringspris till bäst av alla fyra seglingar. Nytt för i år, osäkra seglare medverkar med nationalflagg uppe och

Läs mer

Ufs. Nr 486 2014-03-20. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 486 2014-03-20. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 486 2014-03-20 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år.

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år. Orust Runt I år så möttes återigen en liten tapper skara på 7 båtar upp för att få segla den anrika seglingen Orust Runt, en härlig dag i början på juni. LYS-talen sträckte från 1,02 till 1,29 så man kan

Läs mer

Sammanfattning av lektion 3 Eskilstuna 2014-02-25

Sammanfattning av lektion 3 Eskilstuna 2014-02-25 Sammanfattning av lektion 3 Eskilstuna 2014-02-25 Vi tog upp kompassen och kompassens missvisning. Det är ju tyvärr så att magnetpolerna och nord och syd polen inte sitter helt ihop, utan den magnetiska

Läs mer

Sportbåtsklubben. Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till. Saltsjöloppet Dyvik Lördagen den 3 september

Sportbåtsklubben. Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till. Saltsjöloppet Dyvik Lördagen den 3 september Sportbåtsklubben Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till Saltsjöloppet Dyvik 2016 Lördagen den 3 september Varmt välkommen till årets tävling. I år är det 50 år sedan SBK bildades och

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 767 2019-08-08 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef Patrik

Läs mer

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket.

Ufs. Nr Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. Ufs Nr 528 2015-01-08 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

KARLSKRONA 26-29 DECEMBER

KARLSKRONA 26-29 DECEMBER KARLSKRONA 26-29 DECEMBER Karlskrona Lyckå Cup 2014 sveriges största inomhusturnering i fotboll Karlskrona Lyckå Cup 2014 Så här spelas årets upplaga av Karlskrona Lyckå Cup. Sista anmälningsdag 25 november.

Läs mer

BESTÄMMELSER VID SJÖVERKSAMHET

BESTÄMMELSER VID SJÖVERKSAMHET BESTÄMMELSER VID SJÖVERKSAMHET 1 Definitioner 1.1 Med segling avses färd med segel- och motorbåtar, dock ej transport (se punkt 1.2). För färd med kanot gäller bestämmelserna i punkt 8. 1.2 Med transport

Läs mer

Sista anmälningsdag 18:e juni Därefter tas inga anmälningar emot

Sista anmälningsdag 18:e juni Därefter tas inga anmälningar emot Holmön måndag den 28 maj 2018 Hejsan postroddare och välkommen till den 37:e postrodden 2018 Start från Holmön den 30:e juni Här kommer anmälningsblanketterna tillsammans med de allmänna reglerna för postrodden.

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Ufs. Nr 496 2014-05-29. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se

Ufs. Nr 496 2014-05-29. Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket. www.sjofartsverket.se Ufs Nr 496 2014-05-29 Underrättelser för sjöfarande Sjöfartsverket Redaktion Sjöfartsverket Ufs/BALTICO 601 78 NORRKÖPING tel: 0771 630 605 e-post: ufs@sjofartsverket.se Ansvarig utgivare: Affärsområdeschef

Läs mer

Sista anmälningsdag 20:e juni Därefter höjs startavgiften med 10 / 100 SEK per person

Sista anmälningsdag 20:e juni Därefter höjs startavgiften med 10 / 100 SEK per person Holmön tisdag den 24 maj 2016 Hejsan postroddare och välkommen till den 35:e postrodden 2016 Start från Holmön den 2:a juli Här kommer anmälningsblanketterna tillsammans med de allmänna reglerna för postrodden.

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 Folksam Scandinavian Open 2014 Särskilda bestämmelser Dressyr Samarbetspartner: Folksam Deltagare Öppet för 5- och 6-åriga hästar såväl svenskfödda

Läs mer

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Webbanmälan Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Webbanmälan... 1 1.1 Användningsområde... 1 1.2 Inställningar för Webbanmälan... 1 Fliken Anmälan... 1 Fliken Frågor... 2 Fliken E-post...

Läs mer

HISTORISK 6-DAGARSKRYSSNING GÖTEBORG-OSLO

HISTORISK 6-DAGARSKRYSSNING GÖTEBORG-OSLO HISTORISK 6-DAGARSKRYSSNING GÖTEBORG-OSLO MED LADY ELLEN, ETT AV VÄRLDENS VACKRASTE SEGELFARTYG RESAN BÖRJAR PÅ WWW.VASTKUSTLINJEN.SE MOLLÖSUND OSLO SON MOSS ÅSGÅRDSTRAND FREDRIKSTAD HALDEN SVINESUND KOSTER

Läs mer

Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in.

Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in. Palmeblads Grafiska är återförsäljare för exklusiva bröllopskonceptet Bjud-in. Prislista 2015 Champagne guld: Kollektionen champagne guld går i toner av guld. Gästerna får först ett save-the-day-kort som

Läs mer

SEAPILOT s nya PREMIUM tjänst

SEAPILOT s nya PREMIUM tjänst SEAPILOT s nya PREMIUM tjänst I mars 2016 lanserades Seapilot PREMIUM. Det tjänster och funktioner som tidigare såldes som separata produkter och prenumerationer kommer nu att ingå i PREMIUM med flera

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-04-17 15:19

FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-04-17 15:19 FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-04-17 15:19 Folksam Scandinavian Open Särskilda bestämmelser Dressyr Samarbetspartner: Folksam Deltagare Öppet för 5- och 6-åriga hästar såväl svenskfödda som importerade.

Läs mer

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tina Österberg Tel 0733-013132 E-mail kansliet@turn.se Tävlings-

Läs mer

StSS Klubbseglingar för Kölbåt

StSS Klubbseglingar för Kölbåt StSS Klubbseglingar för Kölbåt Poäng- och distansseglingar 2018 StSS KLUBBSEGLINGAR FÖR KÖLBÅT 2018 Kölbåtssektionen inbjuder till klubbseglingar för kölbåtar. Anmälan till hel säsong kostar 300 kr. Anmälan

Läs mer