Självutvärdering för leverantörer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Självutvärdering för leverantörer"

Transkript

1 Självutvärdering för leverantörer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Miljö 3. Affärsetik 4. Arbetsmiljö och sociala villkor 5. Föreningsfrihet 6. Arbetstid 7. Löner 8. Tvångsarbete 9. Barnarbete 10. Diskriminering och förtryck 11. Arbetsmiljö och säkerhet 12. Uppföljning och efterlevnad Referens: Självutvärderingen bygger på FN:s Global Compact principer samt Danska Institutet för Mänskliga Rättigheters checklista Version

2 Bäste leverantör, Vi nås dagligen av budskap som handlar om vår miljö och sociala hållbarhetsfrågor. Omvärlden ställer allt högre krav på ansvarstagande från företag och organisationer. Lantmännen vill ta sitt ansvar och har därför antagit en Uppförandekod som sammanfattar våra övergripande riktlinjer för ett etiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande. Vi behöver din hjälp för att kunna bidra till ett hållbart samhälle. Vår strategi är att steg för steg genomföra åtgärder som utvecklar vår verksamhet i en hållbar riktning. För att kunna säkerställa att vi följer våra löften behöver vi våra leverantörers samverkan. Detta ansvar beskriver vi i Lantmännens leverantörsuppförandekod. Vi ber därför dig att svara på frågorna i bifogade formulär för självutvärdering om efterlevnaden av Lantmännens leverantörsuppförandekod. En kopia av Lantmännens leverantörsuppförandekod bifogas som referens. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss. Det är vår förhoppning att vi tillsammans med ett målinriktat arbete ska arbeta för ett sunt och hållbart samhälle. Vänliga hälsningar

3 Formulär för självutvärdering - Leverantörer av varor och tjänster till Lantmännen Kryssa i lämplig ruta för samtliga frågor. Där förklaringar krävs, använd fältet kommentarer efter frågorna eller lägg till dem i ett separat dokument. Om rutan Ej tillämpligt kryssas, motivera gärna detta i utrymmet för kommentarer. Om endast delar av påståendet uppfylls utveckla resonemanget kring detta i kommentarrutan. 1. INTRODUKTION Företag: Adress: Land: Uppgiftslämnare: 1.1 Vårt företag har ett certifierat miljöledningssystem. Ange i så fall vilket: JA NEJ 1.2 Vårt företag har ett certifierat system för socialt ansvarstagande. Ange i så fall vilket: 1.3 Vårt företag är anslutet till Global Compact. 1.4 Vårt företag har en uppförandekod som är förankrad på ledningsnivå. Om Ja, bifoga koden eller ange en länk till Internet där koden går att hämta. 1.5 Vårt företag följer nationella lagar och bestämmelser. 1.6 Vårt företag gör en kontinuerlig uppföljning så att lagstiftningen efterlevs genom; utbildning, rutiner och kontroll av verksamheten. Sid 1 (8)

4 2. MILJÖ I vårt företag arbetar vi aktivt med att minimera negativ miljöpåverkan från vår verksamhet till exempel genom att arbeta med och följa upp; Användning av knappa resurser, energi och vatten Utsläpp i luft och vatten Buller, lukt och dammutsläpp Potentiell och faktisk markförorening Hantering av farliga ämnen Hantering av farligt och icke-farligt avfall Miljöanpassad produktutveckling till exempel med avseende på design, förpackning, transport, användning och återanvändning/avfallshantering Vårt företag håller sig uppdaterad genom att bevaka aktuella miljörättsliga krav som gäller miljöpåverkan från våra aktiviteter, produkter och tjänster. Beskriv kortfattat hur ni arbetar med kontinuerliga förbättringar inom miljöområdet AFFÄRSETIK 3.1 Vårt företag tillåter ingen form av korruption, mutor, penningtvätt eller olaglig konkurrensbegränsning. Sid 2 (8)

5 4. ARBETSMILJÖ OCH SOCIALA VILLKOR Vårt företag stödjer och respekterar internationellt deklarerade mänskliga rättigheter och behandlar våra medarbetare rättvist, jämlikt och med respekt. Vårt företag skyddar sina medarbetare från fysiska, verbala, sexuella eller psykiska trakasserier, övergrepp eller hot på arbetsplatsen. Alla anställda ska förses med ett skriftligt, begripligt och 4.3 rättsligt bindande anställningskontrakt. Vårt företag respekterar de anställdas rätt till personlig 4.4 integritet vid införande av metoder för övervakning av anställda samt när information samlas in eller förvaras. 5. FÖRENINGSFRIHET 5.1 Vårt företag respekterar och förhindrar inte de anställdas rätt att organisera sig i fackföreningar 5.2 Vårt företag respekterar våra anställdas möjlighet till kollektiva förhandlingar De anställdas representanter diskrimineras inte och ges 5.3 tillträde till de anställda på arbetsplatsen. Vårt företag accepterar valda representanter för anställda och respekterar de beslut som förhandlas fram. 5.4 Sid 3 (8)

6 6. ARBETSTID 6.1 Övertid ersätts (som minimum) enligt nationella lagar och avtal. 6.2 Övertid krävs inte kontinuerligt. Vårt företag ger de anställda betald semester varje år 6.3 och rätt till sjukfrånvaro och föräldraledighet enligt gällande lagbestämmelser. 7. LÖNER 7.1 Löner, förmåner och ersättning för övertid följer minst nationell lagstiftning och avtal. 7.2 Löneavdrag används aldrig som disciplinär åtgärd. 7.3 Löner betalas ut regelbundet och i lagliga medel. Sker löneavdrag ska de specificeras noga, så att mottagaren tydligt kan se orsaken TVÅNGSARBETE 8.1 Vårt företag tillåter ingen form av tvångsarbete eller arbete kopplat till någon form av bestraffning. 8.2 Inga medarbetare tvingas deponera värdeföremål eller identitetspapper hos sin arbetsgivare. Vårt företag hindrar inte sina anställda att fritt lämna 8.3 arbetsplatsen när de slutar sitt arbete. Sid 4 (8)

7 9. BARNARBETE 9.1 Vårt företag accepterar inte barnarbete. Varje barn skall skyddas från att bli ekonomiskt utnyttjat och från att utföra arbete som kan tänkas ha negativt påverkan på barnets utbildning eller vara skadligt för barnets hälsa och utveckling. Med barnarbete menas arbete som utförs av barn yngre än 15 år, eller som undantag 14 år i de länder som avses artikel 2.4 i ILO:s Konvention 138. Lärlingsprogram för barn under minimiåldern för 9.2 anställning ska ge ersättning och det ska ha ett klart mål som utbildning. Vårt företag anställer inte unga arbetare (under 18 år) 9.3 för att utföra någon slags arbete som kan riskera deras hälsa, säkerhet eller moral. 10. DISKRIMINERING OCH FÖRTRYCK 10.1 Vårt företag accepterar inte diskriminering, hot, förtryck eller trakasserier i någon form. Med detta avses till exempel diskriminering baserad på ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk åsikt, kast, nationellt eller socialt ursprung, egendom, fackföreningstillhörighet, sexuell läggning, ålder och funktionshinder. Anställda som tar föräldraledigt får inte sägas upp eller hotas med uppsägning pga. föräldraledighet och de ska 10.2 kunna gå tillbaka till sina tidigare anställningar med bibehållen lön och förmåner. Sid 5 (8)

8 11. ARBETSMILJÖ OCH SÄKERHET 11.1 Vårt företag förebygger olycksfall och arbetsskador Vårt företag säkerställer att våra anställda erbjuds en säker och hälsosam arbetsmiljö vilket, till exempel, innebär skydd mot eldsvåda, olyckor och giftiga ämnen. Vårt företag ger företagets anställda kostnadsfri skyddsutrustning och tillräcklig utbildning så att de kan utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert sätt. Vårt företag erbjuder en passande, ren och hygienisk miljö, inklusive tillgång till toaletter och rent dricksvatten som överensstämmer med de anställdas behov och i tillräcklig omfattning för antalet anställda. Logi, om sådant erbjuds av vårt företag, överensstämmer med samma krav, inklusive de allmänna bestämmelserna om hälsa och säkerhet som listas ovan. Vårt företag har fastställt och upprätthåller skyddsåtgärder för att effektivt förebygga och ta hand om alla nödsituationer och industriolyckor som kan påverka den omgivande befolkningen eller som har en negativ inverkan på miljön, till exempel brand eller utsläpp. Beskriv kortfattat hur ni arbetar för att kontinuerligt uppnå förbättringar vad gäller era anställdas hälsa och säkerhet Sid 6 (8)

9 12. UPPFÖLJNING OCH TILLÄMPNING 12.1 Vårt företag arbetar för att säkerställa efterlevnaden av denna leverantörsuppförandekod. Register och dokumentation Vårt företag sparar lämpliga uppgifter som visar att kraven i denna leverantörsuppförandekod efterlevs och de 12.2 omfattar: Namn och ålder på alla anställda Tidrapporter Lönelistor, inklusive lönebesked och underlag för övertidsersättning. Hälso- och säkerhetsuppgifter, inklusive materialsäkerhetsdatablad, olycksuppgifter och lämpliga intyg och tillstånd Miljöuppgifter, inklusive data från granskning av betydande miljöpåverkan och relevanta tillstånd Definition av roller och ansvar Vårt företag har utsett ansvariga för de områden som ingår i denna leverantörsuppförandekod. Vårt företag har utsett representant(er) från ledningen med ansvar och behörighet att säkerställa att innehållet i denna leverantörsuppförandekod följs Utbildning och ökat medvetande Alla anställda i vårt företag är informerade om innehållet i denna leverantörsuppförandekod och vikten av att agera enligt de krav som ställs i denna. I områden med hög andel icke läs- och skrivkunniga, ska de anställda få muntlig information. (Om innehållet i annan uppförandekod eller policy som verksamheten följer överensstämmer med innehållet i denna leverantörsuppförandekod ställs inga krav på att det specifika innehållet i Lantmännens leverantörsuppförandekod ska kommuniceras) Hantering av klagomål Medarbetare har rätt att påverka genom att lämna in förslag och klagomål som rör alla arbetsplatsangelägenheter utan att frukta för straff eller fientliga aktioner. Detta gäller även klagomål där företaget misslyckats med att följa denna leverantörsuppförandekod. Vårt företag dokumenterar, åtgärdar och följer upp alla klagomål. Sid 7 (8)

10 Relationer till underleverantörer Vårt företag säkerställer att våra underleverantörer följer föreskrifterna som ingår i denna leverantörsuppförandekod genom att med rimliga ansträngningar kontrollera efterlevnaden. Vårt företag kräver att underleverantörer ska informera oss om andra affärsenheter i leveranskedjan, vars komponenter ingår i leveransen. Övriga kommentarer: Härmed intygas att den ifyllda självutvärderingen ger en sann beskrivning av vårt företags efterlevnad av Lantmännens leverantörsuppförandekod. Detta innebär även att Lantmännen kan följa upp svaren från denna självutvärdering till exempel genom en revision. Datum Företag Namnteckning Namnförtydligande Före Sid 8 (8)

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer I SJs uppförandekod för leverantörer anger vi våra grundläggande krav vad gäller mänskliga rättigheter och arbetsvillkor, miljö och affärsetik. SJ förväntar

Läs mer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer POLICY Uppförandekod för leverantörer OM UPPFÖRANDEKODEN Denna uppförandekod gäller för leverantörer, och dess underleverantörer, till Sydskånes avfallsaktiebolag med dotterbolagen Sysav Industri AB samt

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer 2015-09-10 Sida 1 Ellevio Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi ser till att elen kommer fram till mer än 900 000 hem och arbetsplatser från Halland i söder

Läs mer

Habo Gruppen AB UPPFÖRANDEKOD

Habo Gruppen AB UPPFÖRANDEKOD Habo Gruppen AB 2013-01-01 UPPFÖRANDEKOD Habogruppens uppförandekod för leverantörer 1. INTRODUKTION Inom Habogruppen är socialt ansvarstagande en viktig del i affärskapet. Vi tar vårt ansvar för en hållbar

Läs mer

Mänskliga rättigheter är en av huvudprinciperna som vägleder Åkes Sportservice AB i våra dagliga handlingar.

Mänskliga rättigheter är en av huvudprinciperna som vägleder Åkes Sportservice AB i våra dagliga handlingar. Uppförandekod Introduktion Åkes Sportservice AB:s uppförandekod är skriven i enlighet med The World Federation of the Sporting Goods Industry (WFSGI)s vägledande principer för uppförandekoder samt FN:s

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016.

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Affärsetik... 2 3. Arbetsetik...

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS 1. Inledning För oss på Martinsons är det naturligt att gå i utvecklingens första led. Vi är en föregångare inom det industriella

Läs mer

LK Gruppens uppförandekod för leverantörer

LK Gruppens uppförandekod för leverantörer LK Gruppens uppförandekod för leverantörer 1. Inledning LK Gruppen är verksam i en omvärld som förväntar sig att företag är medvetna om sin påverkan på samhället inom områden som miljö, ekonomi och sociala

Läs mer

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEK vill att man vid användande av VÄRMEK-avtal ska känna sig säker på att man engagerar leverantörer som tar ansvar för sina produkter miljömässigt,

Läs mer

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility CampusPharma AB Karl Gustavsgatan 1A 411 25 Göteborg, Sverige Telefonnummer: 031 20 50 20 info@campuspharma.se http://www.campuspharma.se/ CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY

Läs mer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer Säkerhet i fokus Ansvarskod för leverantörer Specialfastigheters ambition är att vara det fastighets bolag som bäst kan förutse och tillfredsställa hyresgästernas behov av ändamålsenliga och säkra lokaler

Läs mer

SOS Alarms uppförandekod för leverantörer

SOS Alarms uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer 1.0 1 (7) SOS Alarms uppförandekod för leverantörer Revisionshistorik 2017Dokumentnamn: Version: Sida: Uppförandekod för leverantörer 1.0 2 (7) Version Datum Utfärdat av

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Hållbarhetsregler för leverantörer

Hållbarhetsregler för leverantörer 1 (5) Hållbarhetsregler för leverantörer Genom att leverantören skriver under affärsavtalet intygas att leverantören, och eventuella underleverantörer, följer de krav som är formulerade i detta dokument

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Val av leverantör och leverantörens ansvar

Val av leverantör och leverantörens ansvar - förord De flesta företag kräver en bra produkt och kvalitet till ett motsvarande relevant pris av sina leverantörer. Vi på Nudie Jeans tycker dessutom att det är mycket viktigt att ta ett större ansvar

Läs mer

Code of Conduct Uppförandekod

Code of Conduct Uppförandekod Code of Conduct Uppförandekod Inledning och bakgrund Femtorp AB förser marknaden med söta livsmedel och dessertprodukter från de främsta tillverkarna. Våra kunder kan förvänta sig en hög servicegrad, kunskap

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

Denna specifikation (öppen PDF) lägger fast de krav som en möbelproducent ska uppfylla avseende Socialt ansvar.

Denna specifikation (öppen PDF) lägger fast de krav som en möbelproducent ska uppfylla avseende Socialt ansvar. 3. Socialt ansvar Denna specifikation (öppen PDF) lägger fast de krav som en möbelproducent ska uppfylla avseende Socialt ansvar. För att få märka sin möbel med Möbelfakta ska verkställande direktör eller

Läs mer

DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION

DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION 1 / 4 Bästa leverantör! Sapa är en internationell och diversifierad industrikoncern. Sapas värderingar och principer för hållbar utveckling är

Läs mer

01 Introduktion 02 Arbete och mänskliga rättigheter 03 Hälsa och säkerhet 04 Miljö 05 Affärsetik 06 Implementering

01 Introduktion 02 Arbete och mänskliga rättigheter 03 Hälsa och säkerhet 04 Miljö 05 Affärsetik 06 Implementering Index 01 Introduktion 02 Arbete och mänskliga rättigheter 03 Hälsa och säkerhet 04 Miljö 05 Affärsetik 06 Implementering UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER SID 2 Introduktion 01 Introduktion Vår vision är

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

ELECTROLUX ARBETSPLATSSTANDARD FÖR LEVERANTÖRER

ELECTROLUX ARBETSPLATSSTANDARD FÖR LEVERANTÖRER ELECTROLUX ARBETSPLATSSTANDARD FÖR LEVERANTÖRER Observera att detta är en översättning av den ursprungliga arbetsplatstandarden för leverantörer på engelska. Översättningen finns endast i informationssyfte.

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer Denna uppförandekod för leverantörer fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 16 april 2018. LEGAL#14499746v5 Innehållsförteckning 1. Om uppförandekoden för leverantörer...

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

Uppförandekod (Code of Conduct)

Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Våra åtaganden Vår uppförandekod definierar hur vi alla arbetar i Kährs Groups verksamheter globalt och vi är stolta över den etiska affärssed som är etablerad inom bolaget.

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer Uppförandekod för leverantörer 1 Inledning 1.1 Uppförandekodens grundval: Internationella standarder Denna uppförandekod ( uppförandekoden ) grundar sig på de allmänna principerna i FN:s allmänna förklaring

Läs mer

SKF etiska riktlinjer. för leverantörer och underleverantörer

SKF etiska riktlinjer. för leverantörer och underleverantörer SKF etiska riktlinjer för leverantörer och underleverantörer SKF etiska riktlinjer för leverantörer och underleverantörer SKFs leverantörer och underleverantörer spelar en viktig roll i vår efterfrågekedja

Läs mer

Sinfras uppförandekod för leverantörer

Sinfras uppförandekod för leverantörer Sid: 1 08-52509940 s uppförandekod för leverantörer är en inköpscentral och har högt uppställda krav och förväntningar på ramavtalsleverantörer som upphandlas av för våra medlemmars räkning. För är hållbarhet

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens innehåll BAKGRUND...3 Stena Metallkoncernens åtaganden... 4 Förhållande till kunder och andra aktörer... 4 Förhållande till

Läs mer

Vattenfalls uppförandekod för leverantörer

Vattenfalls uppförandekod för leverantörer Vattenfalls uppförandekod för leverantörer Inledning Vattenfall tillhandahåller energi för dagens samhälle och bidrar till morgondagens energisystem. Vi åtar oss att bedriva vår affärsverksamhet i enlighet

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Uppförandekoden kan dock ställa krav som överträffar de krav som ställs av den nationella lagstiftningen.

Uppförandekoden kan dock ställa krav som överträffar de krav som ställs av den nationella lagstiftningen. Uppförandekod 1 Introduktion Med ambitionen att kontinuerligt förbättra vår produktionsmiljö och arbetsvillkor ur etiska och sociala aspekter arbetar vi med vår uppförandekod som minimistandard. Uppförandekoden

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Excellence in hotel ownership & operations Denna Uppförandekod för Affärspartners antogs av styrelsen för Pandox Aktiebolag (publ) (Org.nr 556030-7885)

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S Stockholm, 2016-05-03 Version: 1.1 Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners Pandox AB (Publ.) Org.no. 556030-7885 Box 15, 101

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

Sinfras interna uppförandekod

Sinfras interna uppförandekod Sid: 1 s interna uppförandekod Verksamhetsidé är en inköpscentral som på uppdrag av medlemmarna sluter ramavtal i enlighet med Lag om Upphandling inom försörjningssektorn (LUF 2016:1146). Syftet är att

Läs mer

Bilaga Uppförandekod för Leverantörer

Bilaga Uppförandekod för Leverantörer Bilaga Uppförandekod för Leverantörer Godkänd av Senaste förändring Gäller from: Sid. Regionfullmäktige 2013-02-04 2013-12-01 1(5) Sveriges regioner och landstings uppförandekod för leverantörer Sveriges

Läs mer

ELECTROLUX UPPFÖRANDEKOD

ELECTROLUX UPPFÖRANDEKOD ELECTROLUX UPPFÖRANDEKOD Electrolux policyförklaring Electroluxkoncernen strävar efter att vara det bästa vitvaruföretaget i världen, såsom vi uppfattas av kunder, anställda och aktieägare. En del av denna

Läs mer

Uppförandekod för affärspartners

Uppförandekod för affärspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S 29 mars 2018 Pandox Fair Play Uppförandekod för affärspartners Pandox AB (Publ) Org.nr. 556030-7885 Box 15, 101 20 Stockholm, Sverige Vasagatan

Läs mer

Sinfras interna uppförandekod:

Sinfras interna uppförandekod: Sid: 1 08-52509940 s interna uppförandekod: Fastställd 20140603 Verksamhetsidé är en inköpscentral som på uppdrag av medlemmarna sluter ramavtal i enlighet med Lag om Upphandling inom försörjningssektorn

Läs mer

Våra etiska regler Uppförandekod

Våra etiska regler Uppförandekod Våra etiska regler Uppförandekod ABA Skol AB erbjuder det bästa inom bild- & lekmaterial, läromedel och skolmöbler till de viktigaste människorna i världen! Vi är ett företag som säljer bild-, förbruknings-

Läs mer

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 1 KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 2 INLEDNING Kinnarps, som grundades av Jarl och Evy Andersson 1942, har sina rötter i den svenska landsbygden. Från början var Kinnarps ett litet familjeföretag, men har idag vuxit

Läs mer

Affärssed och etik för leverantörer

Affärssed och etik för leverantörer Affärssed och etik för leverantörer syfte och omfattning Vi räknar med att våra leverantörer, liksom våra underleverantörer, som en del av sitt åtagande att göra affärer med Veoneer kommer att implementera

Läs mer

Apotekets uppförandekod för ett hållbart företagande

Apotekets uppförandekod för ett hållbart företagande 1 (6) Apotekets uppförandekod för ett hållbart företagande Final version, Oktober 2015 1 INTRODUKTION 1.1 Allmänt Respekt för människor och miljö är centralt för Apotekets verksamhet. Vi strävar efter

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer April 2011 Uppförandekod för leverantörer INLEDNING Att bedriva affärsverksamhet med en högt ställda etiska krav är grundläggande för Sodexo. Därför har vi utvecklat denna Uppförandekod för att tydliggöra

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Scandinavian Standard Uppförandekod

Scandinavian Standard Uppförandekod Scandinavian Standard Innehåll 1. Scandinavian Standard 2. Långsiktig planering och löpande verksamhet 3. Kommunikation och omfattning 4. Rättsliga krav och riktlinjer 5. Vårt arbete med ansvar och hållbarhet

Läs mer

Uppförandekod för Quintiles leverantörer

Uppförandekod för Quintiles leverantörer Uppförandekod för Quintiles leverantörer 2 En hållbar affärsverksamhet är viktig för Quintiles. Denna uppförandekod för leverantörer ( koden ), som är baserad på internationellt erkända normer, syftar

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

Innehåll. 1.0 Arbete och mänskliga rättigheter 2.0 Hälsa och säkerhet 3.0 Miljö 4.0 Affärsetik

Innehåll. 1.0 Arbete och mänskliga rättigheter 2.0 Hälsa och säkerhet 3.0 Miljö 4.0 Affärsetik up p le fö ve r lic r an a en n de st tö ko ag re d ar r o fö e ch r Innehåll 1.0 Arbete och mänskliga rättigheter 2.0 Hälsa och säkerhet 3.0 Miljö 4.0 Affärsetik Bakgrund Carlsberg-gruppens uppförandekod

Läs mer

Internationellt Avtal rörande respekt för och främjande av Internationella normer för arbetslivet och fackliga rättigheter. Mellan

Internationellt Avtal rörande respekt för och främjande av Internationella normer för arbetslivet och fackliga rättigheter. Mellan 1 Internationellt Avtal rörande respekt för och främjande av Internationella normer för arbetslivet och fackliga rättigheter Mellan Elanders ( Bolaget ) och UNI Global Union ( UNI ) 2 1. Inledning: 1.1

Läs mer

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy Bilaga till Q0308, utgåva 1 Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy UTGÅVA 1, 2019 ERAB (ENTREPRENADREPARATIONER I ÖREBRO AB ORG. NR: 556476-2424) BESÖKS 0 Uppförandekod Kort version Inledning ERAB

Läs mer

IMFs modell för internationellt ramavtal

IMFs modell för internationellt ramavtal IMFs modell för internationellt ramavtal INLEDNING 1. Den ekonomiska globaliseringen minskar hindren för handel med varor och tjänster och överföring av kapital, och den gör det möjligt för transnationella

Läs mer

LEVERANTÖRENS UPPFÖRANDEKOD AHLSTROM-MUNKSJÖ OYJ. Författare: Anders Hildeman Skapad: Version nr.: 1.0

LEVERANTÖRENS UPPFÖRANDEKOD AHLSTROM-MUNKSJÖ OYJ. Författare: Anders Hildeman Skapad: Version nr.: 1.0 LEVERANTÖRENS UPPFÖRANDEKOD AHLSTROM-MUNKSJÖ OYJ Författare: Anders Hildeman Skapad: 03.04.2017 Version nr.: 1.0 Inledning Ahlstrom-Munksjö har förbundit sig att skapa värde för sina aktieägare och andra

Läs mer

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan.

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan. KONE Code of Conduct KONE har som mål att vara en attraktiv affärspartner och eftersträvar pålitliga, rättvisa relationer som gagnar både KONE och dess leverantörer. Av sina leverantörer förväntar sig

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

Eettiset ohjeet. Etisk regelsæt Eettiset ohjeet. Code of Conduct. Eettiset ohjee. Etikos kodeksas. Verhaltenskodex. ode of Conduct.

Eettiset ohjeet. Etisk regelsæt Eettiset ohjeet. Code of Conduct. Eettiset ohjee. Etikos kodeksas. Verhaltenskodex. ode of Conduct. Kódex správania Kódex správania ode of Conduct Eettiset ohjeet Etikos kodeksas Kodeks postępowania Kodeks postępowania Verhaltenskodex iska tisk Verhaltenskodex regelsæt regler Etisk regelsæt Eettiset

Läs mer

RUSTA UPPFÖRANDEKOD 2012 RUSTA AB 1

RUSTA UPPFÖRANDEKOD 2012 RUSTA AB 1 RUSTA UPPFÖRANDEKOD 2012 RUSTA AB 1 INNEHÅLL 1 Rusta uppförandekod... 3 2 Lagliga krav... 3 3 Affärsetik... 4 4 Barnarbete... 4 5 Säkerhet... 4 6 Arbetarnas rättigheter... 6 7 Arbetsmiljö i fabrikerna...

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

Jula Uppförandekod JURIDISKA KRAV MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER OCH ARBETE

Jula Uppförandekod JURIDISKA KRAV MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER OCH ARBETE Jula Uppförandekod Julas vision är att göra livet lättare för hemmafixare och proffs i hela världen. Vi når vår vision genom att erbjuda ett attraktivt sortiment till låga priser. Vi är medvetna om att

Läs mer

hädanefter under benämningen Parterna har följande Avtal träffats.

hädanefter under benämningen Parterna har följande Avtal träffats. Sekretessavtal Mellan: CeDe Group AB och Vinkelgatan 15 211 24 Malmö Org.nr - 556370-6695 Nedan kallad Bolaget OCH Org.nr Nedan kallad Mottagaren hädanefter under benämningen Parterna har följande Avtal

Läs mer

PREEMS UPPFÖRANDEKOD

PREEMS UPPFÖRANDEKOD PREEMS UPPFÖRANDEKOD Preems uppförandekod beskriver de värderingar och etiska riktlinjer företaget står för och värdesätter. Den är vägledande för att bidra till goda affärer som skapar hållbar utveckling

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer Antagen KL

Uppförandekod för leverantörer Antagen KL Rev. VD GEAB 2018-06-11 / 20180524-203 Sida 1(5) Uppförandekod för leverantörer Antagen KL 2018-05-21 Gävle Energi ska på ett affärsmässigt sätt aktivt bidra till utvecklingen av hållbara och effektiva

Läs mer

Migrationsverkets uppförandekod för leverantörer

Migrationsverkets uppförandekod för leverantörer Migrationsverkets uppförandekod för leverantörer Fastställd 2018-08-15 1 Migrationsverkets uppförandekod för leverantörer Om Migrationsverkets uppdrag Migrationsverkets uppdrag är bland annat att pröva

Läs mer

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR Code of Conduct Uppförandekoden definierar den gemensamma uppsättning av principer som alla medarbetare måste följa i det dagliga arbetet. Uppförandekoden vägleder hur vi arbetar tillsammans, med våra

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer 2019 Dokumentägare: Group Sourcing Uppförandekod för leverantörer 1 Introduktion PostNords målsättning är att vara ledande inom hållbarhet i branschen. Det ställer krav på att vi, tillsammans med våra

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER INLEDNING Brunngård Group AB är ett inköpsorienterat grossisthandelsföretag utan egen tillverkning, med en företagskultur som framhåller engagemang,

Läs mer

Enkätfrågor till uppföljning av Uppförandekoden

Enkätfrågor till uppföljning av Uppförandekoden Enkätfrågor till uppföljning av Uppförandekoden Södertälje kommuns och dess bolags uppförandekod 1 Har ert företag en egen uppförandekod? Om ja, vänligen ladda upp er egen uppförandekod. 2 Har ert företag

Läs mer

Social uppförande kod AB Sporrong. Lagliga krav

Social uppförande kod AB Sporrong. Lagliga krav Social uppförande kod AB Sporrong Lagliga krav Vår allmänna regel är att alla våra leverantörer, i all sin verksamhet måste följa nationell lagstiftning i de länder där de verkar. Skulle något av Sporrongs

Läs mer

Uppförandekod / Code of Conduct

Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekoden är Sono Sveriges policy när det gäller mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och antikorruption Innehållsförteckning Förord 2 1 Allmänna

Läs mer

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVENSK DANSKA BROFÖRBINDELSEN SVEDAB AB Underlätta för Öresundsregionens tillväxt Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD 1 Bakgrund Denna uppförandekod utgör grunden för hur vi arbetar. Genom att integrera hållbarhet i Ahlsells verksamhet är vi övertygande om vi skapar långsiktig nytta för såväl oss

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2019 Innehåll Om Magnolia Bostad... 3 Om uppförandekoden... 4 Affärsetik... 5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor... 6 Information och kommunikation...7 Miljöansvar...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:4 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Sociala krav vid upphandling uppförandekod för leverantörer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet Landstingsdirektören framhåller

Läs mer

Vägledning vid kontraktsvillkor gällande socialt ansvarstagande

Vägledning vid kontraktsvillkor gällande socialt ansvarstagande Vägledning vid kontraktsvillkor gällande socialt ansvarstagande Detta är en vägledning för entreprenörer som har Trafikkontorets sociala kontraktsvillkor inskrivna i sina avtal. Syftet är att underlätta

Läs mer

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box 50335 202 13 MALMÖ Telefon 040-383900 info@sonesson.se www.sonesson.se Förord Sonesson Inredningar AB ställer höga krav på den egna verksamheten och tar stort

Läs mer

Code of Conduct för leverantörer

Code of Conduct för leverantörer Code of Conduct för leverantörer Endast tillsammans når vi våra mål Swedavias Code of Conduct för leverantörer är grundläggande för ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete mellan oss på Swedavia och

Läs mer

VERSION: 1.0 DATUM: UPPFÖRANDEKOD. Svenska kraftnäts uppförandekod för leverantörer

VERSION: 1.0 DATUM: UPPFÖRANDEKOD. Svenska kraftnäts uppförandekod för leverantörer VERSION: 1.0 DATUM: 2019-06-05 UPPFÖRANDEKOD Svenska kraftnäts uppförandekod för leverantörer SVENSKA KRAFTNÄT Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk med uppgift att förvalta Sveriges stamnät för

Läs mer

Femtorps uppförandekod (Code of Conduct)

Femtorps uppförandekod (Code of Conduct) Femtorps uppförandekod (Code of Conduct) INLEDNING Femtorp AB förser marknaden med söta livsmedel och dessertprodukter från de främsta tillverkarna. Våra kunder kan förvänta sig en hög servicegrad, kunskap

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

Policy för inköp och upphandling

Policy för inköp och upphandling KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2017:21-003 Policy för inköp och upphandling Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-23 194 Policy för inköp och upphandling Flens kommun handlar varor och tjänster för betydande

Läs mer

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version AB (publ) Svensk version - AB (CBTT) har som mål att vara ett av Nordens ledande teknikhandelsföretag, en teknik och kunskapsleverantör med spetskompetens. Koncernen ska bidra till ett hållbart samhälle

Läs mer

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

SODEXOS UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

SODEXOS UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER SODEXOS UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER April 2014 SAMMANFATTNING SODEXOS UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER 3 INLEDNING 3 AFFÄRSINTEGRITET 4 MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER OCH GRUNDLÄGGANDE RÄTTIGHETER PÅ ARBETSPLATSEN

Läs mer

Uppförandekod. Denna policy fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 20 januari 2016.

Uppförandekod. Denna policy fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 20 januari 2016. Uppförandekod Denna policy fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 20 januari 2016. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Castellums ansvar i externa relationer... 2 2.1. Lagar och förordningar

Läs mer

NSG Group Uppförandekod för leverantörer

NSG Group Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG Group Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

Uppförandekod - intern

Uppförandekod - intern Uppförandekod - intern Vår uppförandekod beskriver Svenska Retursystems förväntningar på ett etiskt och hållbart agerande och förhållningssätt i vardagen. Uppförandekoden gäller i sin helhet för samtliga

Läs mer

Ahlsells Uppförandekod

Ahlsells Uppförandekod Ahlsells Uppförandekod 1 Bakgrund Ahlsells mål är att vara kunders och leverantörers självklara val när det gäller inköp och distribution av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter. Ahlsell strävar

Läs mer

Västa Götalandsregionens Strategidokument. avseende. Sociala aspekter i samband med upphandling

Västa Götalandsregionens Strategidokument. avseende. Sociala aspekter i samband med upphandling 1(1) 2007-07-03 Dnr Västa Götalandsregionens Strategidokument avseende Sociala aspekter i samband med upphandling Dokumentet består av: Uppförandekod för leverantörer Handlingsplan Uppförandekod för leverantörer

Läs mer