SVERIGES STÖRSTA FRISTÅENDE BYGG & FASTIGHETSTIDNING GRUNDAD Välkommen. Så här läser du Byggkontakt

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVERIGES STÖRSTA FRISTÅENDE BYGG & FASTIGHETSTIDNING GRUNDAD 1972. Välkommen. Så här läser du Byggkontakt"

Transkript

1 Byggkontakt SVERIGES STÖRSTA FRISTÅENDE BYGG & FASTIGHETSTIDNING GRUNDAD 1972 #6 - Utskick 8 Välkommen Så här läser du Byggkontakt Byggkontakt är väldigt enkel att läsa. Du behöver Acrobat Reader för att kunna läsa PDFen. Senaste version hittar du här, www. adobe.se Du navigerar mellan sidorna genom förflytta dig med pilarna eller genom att skriva in önskat sidnr i Acrobat. Du kan också zooma in eller ut för att förstora vissa delar av sidan. Vill du se Byggkontakt som uppslag kan du välja det under Visa-menyn i Acrobat. Här kan du också välja om du vill se bara en eller flera sidor samtidigt. Önskar du läsa Byggkontakt på din läsplatta eller i din smartphone så laddar du ner hela tidningen på Här kan du också ladda ner en högupplöst version direkt ner i datorn. Mycket nöje och härlig läsning!

2 Dag- och grundvattenhantering Ess-Drän är marknadens törstigaste dräneringsrör! Ess-Drän bevakar grundvattennivån utan risk för igensättning, och kräver varken markfilter eller särskilda fyllnadsmaterial. Fördröjningsmagasin Ett kraftigt skyfall kan vara förödande om inte dagvattenhanteringen är genomtänkt och rätt dimensionerad. ViaCon erbjuder lösningar för en mängd olika situationer. Gröna tak Visst är det vackert med ett grönt tak - men det är mycket mer än så. Det är framförallt ett smart alternativ för omhändertagande av dagvatten och ett bra miljöval. Dagvattenmagasin QBlock har större kapacitet men kräver mindre plats än den traditionella stenkistan. Måttanpassningen är enkel och den låga vikten gör QBlock både enkel och smidig att hantera och transportera Lidköping Gävle Stockholm Lycksele Kungälv Göteborg Luleå Eslöv Malmö

3 PRODUKTNYHETER PRODUKTNYHETER Robust och generös design när Fjäråskupan lanserar fläktkupan Rustik Fjäråskupan, med produktion och kontor i Göteborg, kommer under våren 2013 att lansera flera spännande nyheter, först ut är fläktkupan Rustik. Med sin robusta och generösa design passar den utmärkt i klassiska kök där utrymme och design skapar en helhet i köket. En stark trend är att många vill tillbaka till det klassiska köket, till robusta och rustika material och fylla på med personliga detaljer. Vår första nyhet för 2013 tar upp den här trenden och vi har utvecklat designen så att kupan passar i ett klassiskt kök där kvalitet och funktion värderas högt, säger Leif Turefeldt, vd för Fjäråskupan. Fläktkupan Rustik har en design och en funktion som gör att den klarar hårda prövningar. Det svängda filtret gör att matos effektivt transporteras upp i fläktkupan och renas. Designen gör även att man får en överblick över grytor och pannor som står på spisen och köket får mer rymd. Vi har arbetat med liknande design under lång tid för andra modeller och då framför allt mot de riktigt moderna köken. Nu kommer vi ut med den första kupan med dessa egenskaper som passar i ett klassiskt kök. Som alltid är våra fläktkupor skräddarsydda till varje kund, alla mått och färger är som vanligt möjliga att få från oss, säger Leif Turefeldt. Märke: Fjäråskupan Modell: Rustik (vägghängd) Belysning: 6 x 3 watts lampor Mått: 70 alt. 90 cm bred, 40 cm djup Material: Rostfri, svart eller vit lack och alulook Levereras med E:control Pris: Från kr inkl moms (70 cm) Från kr inkl moms (90 cm) Tillval: Fjärrkontroll och valfri färg på fläktkupan E:control är en fläktlösning utrustad med en EC-motor som har högre verkningsgrad, ökad sugeffekt och är tystare jämfört med en traditionell motor. I kombination med LEDbelysning ger E:control en energibesparing på upp till 70 procent. För ytterligare information:

4 Villaägarnas mardrömslista - mest rädda för vattenskador Det finns många saker som skapar oro i villaområdena visar Vi i Villas nya villapanelundersökning. Trots det är villaägarna nöjda med sitt boende och har ingen som helst lust att flytta till lägenhet. När vi frågade Sveriges villaägare om de inte var lite sugna på att flytta till en lättskött och varm lägenhet så här års fick vi ett rungande nej till svar, säger Vi i Villas chefredaktör Camilla von Otter. Det var bara fyra procent som över huvud taget hade funderat på det. Det är glädjande att kunna konstatera att Sveriges cirka två miljoner villaägare är helt nöjda med sin boendeform. Däremot är det hela 23 procent som gärna skulle bo på varmare breddgrader under vintern. Trots att alla trivs bra i sina villor finns det en hel del att oroa sig över. Här är fem-i-topp listan över vad villaägarna är mest oroliga över i samband med boendet. Villaägarna mardrömslista: 1. Vattenskador och läckage (46 %) 2. Huset brinner ner (40 %) 3. Inbrott (38 %) 4. Mögel och hussvamp (28 %) 5. Dyrare energi (24 %) Listan stämmer bra med verkligheten, säger Camilla von Otter. Vattenskador tillhör de vanligaste problemen. Brand och inbrott är däremot mer ovanliga, men jag förstår rädslan väl eftersom konsekvenserna av dem ju blir helt förödande. Klotter är villaägarna minst rädda för, bara en procent sätter upp det på mardrömslistan. Utvecklingen av villapriserna verkar inte heller vara något som svenska villaägare går och oroar sig för. Bara fem procent säger att de tror att priserna kommer att sjunka och att man är orolig för det. Kvinnor är lite mer oroliga än män (sex procent jämfört med fyra procent). Mest oroliga är villaägarna i Kronoberg (tio procent), minst oroliga är man i Stockholm (tre procent) och Malmö (två procent). Optimismen är dock inte så stor endast åtta procent av Sveriges villaägare tror att huspriserna är på väg upp igen. Vilka är då orsakerna till att villaägarna är så nöjda med sitt boende? Antagligen att man lägger ner en hel del jobb på att välja rätt hus. Det här är de fem viktigaste faktorerna som styr valet av bostad. Villaägarna drömlista: 1. Området är vackert och idylliskt (51 %) 2. Det finns bra skolor i närheten (22 %) 3. Jag behövde ett större hus (20 %) 4. Jag hittade äntligen mitt drömhus (20 %) 5. Bra kommunikationer (19 %) För män verkar det mer betydelsefullt att bo närmare jobbet. Tolv procent av dem angav det som en viktig faktor vid valet av hus, jämfört med sju procent av kvinnorna. Endast sex procent säger att det var viktigt för husvalet att grannarna verkar trevliga. Det förvånar mig verkligen, säger Camilla von Otter. För mig har bra grannar alltid varit en mycket viktig faktor när jag flyttat. Vi frågade också om det var betydelsefullt att byta upp sig och hamna i ett mer välbärgat område. Det visade sig att det inte är så, bara tre procent tycker det.

5 PRODUKTNYHETER Alcro och ELLE presenterar galainspirerade kollektionen ad.elle Alcro och tidningen ELLE har tagit fram en interiörkollektion inspirerad av ELLE-galan, där Alcro är en av sponsorerna. De fyra kulörerna Den lilla svarta, Bling bling, Lipstick och Miss Elle kan användas i olika kombinationer för att skapa vackra och personliga inredningar som andas I kollektionen ingår en klarröd, en varm guldmetallic, en blank djupsvart och en starkrosa. Det är färger som vi ser mycket i modet och som känns väldigt aktuella just nu, säger Cia Jansson, modechef och Creative Director på ELLE. Den lilla svarta bryts i Alcros högblanka Servalac Exklusiv som passar på trä och metall, medan Bling bling i Metall Dekorfärg används för att ge mindre väggytor, pelare, prydnadssaker eller möbler en metallisk yta i guld Lipstick är klarröd och Miss Elle är ceriserosa. Tillsammans med den helt nya färgen Alcro Pashmina kan de användas för att skapa väggar med vackert matt yta som samtidigt tål slitage. Alla är vattenburna och fria från lösningsmedel, vilket är bra både för den som målar och för miljön. Kulörerna finns hos Alcros återförsäljare från 15 januari. Där kan man också få tips och inspiration när man ska måla om hemma. I dag uttrycker man sin identitet genom inredningen på samma sätt som man alltid gjort med kläder och stil. Vi ser mer och mer hur inredningsbranschen hämtar inspiration från modevärlden och vice versa, säger Karin Stålhammar på Alcro. För mer information:

6 Bättre verktyg med nya kompakta 2,0 Ah-batterier Nu erbjuder Bosch 2.0 Ah-batterier till sin professionella 10,8 voltserie. De nya batterierna ger minst 50 procent längre driftstid än de nuvarande 1,3 Ah-batterierna och kan öka prestandan hos trådlösa enheter med upp till 15 procent. Den förhöjda prestandan ger exempelvis ett ökat vridmoment från 13 till 15 Nm vid användning av skruvdragaren GSR 10,8-2-LI Professional för mjuk skruvdragning. Det fås utan en kompromiss med vikten, 2,0 Ah- batterierna är lika små och lätta som 1,3 Ah-generationen. De nya 2,0 Ah-batterierna är utbytbara inom 10,8 volt-sortimentet och kan användas till alla verktyg. Du kan också välja att använda 1,5 Ah-batterier med en kortare livslängd. Bosch lanserade 2005 den första professionella lithiumskruvdragaren, GSR 10,8 V-LI Professional. Sedan dess har Bosch fortsatt att utöka sitt sortiment av kompakta och kraftfulla 10,8 voltmaskiner med ytterligare 14 kompakta verktyg, bland annat en trådlös tigersåg, en sladdlös Multi-Cutter och en trådlös vinkelborr. GSR 10,8-LI Professional och GSR 10,8-2-LI Professional, som båda är efterföljare till den banbrytande skruvdragaren GSR 10,8 V-LI, säljs i cirka exemplar om året globalt. 2,0 Ah-batterier för den professionella 10,8 volt-serien finns hos ledande återförsäljare av professionella verktyg. Priset är 550 kronor exklusive moms. Bosch erbjuder två års garanti på 2,0 Ah-batterier inbegripet slitage, och på laddare köpta efter 2 januari 2013 som är registrerade i Bosch garantidatabas inom fyra veckor efter köpet. I Bosch Click & GO-system kommer den sladdlösa skruvdragaren GSR 10,8-2-LI Professional och slagborrsmaskinen GSB 10,8-2-LI Professional att inkludera 2,0 Ah-batterier. Specifikationer Batterispänning Mått (längd x bredd x höjd) Vikt 2,0 Ah-batteri/Lithium 10,8 V 51 x 48 x 85 mm 175 g

7 PRODUKTNYHETER Elitfönster lanserar designhandtag i samarbete med prisbelönte formgivaren Jesper Ståhl Elitfönster lanserar ett nytt handtag till alla sina Elitfönster Original. Med Pure, som är framtaget av den internationellt prisade formgivaren Jesper Ståhl, vill Elitfönster både höja användarupplevelsen och lyfta fönstret som inredningsdetalj i hemmet. Pure är ett är minimalistiskt utformat handtag som blir formintensivt ju närmare man kommer det. Likt en fågelvinge på sätt och vis, säger Jesper Ståhl om det specialdesignade handtaget. Det nya handtaget är tillverkat i solitt återvinningsbart aluminium och har ett formspråk som vill förmedla en skandinavisk känsla av enkelhet. Det införs som standard på alla Elitfönster Original och levereras från och med februari Vi ville hitta en form som speglar Elitfönsters själ och det är precis vad Jesper Ståhl lyckats med i sin enkla men smarta design. Pure sätter en unik prägel på våra fönster och har stor betydelse för helhetsupplevelsen av hemmet, säger Ann Cederwall, brand manager Elitfönster. Jesper Ståhl är industridesigner och driver den egna byrån Jesper Design. Han har lång erfarenhet av att formge produkter som ska stå sig under lång tid och har bland annat belönats med designpriset Designplus 2012 på Ambiente-mässan i Frankfurt. Med Pure ville jag vara minimalistisk i designen och göra något som på håll ser diskret ut, som en tunn linje som ligger parallellt med fönsterkarmen, men som blir mer formintensivt när man kommer närmare. Likt en fågelvinge på sätt och vis, säger Jesper Ståhl. Bakgrunden till designsamarbetet är bland annat de insikter som framkom i Elifönsters trendrapport Big Dreams. Small Spaces. Rapporten lanserades i maj 2012 och ger en unik inblick i dagens boendetrender och vad vi kan förvänta oss av framtidens hem. Den visade bland annat att hemmet är det som imponerar mest på svenskarna och att ljuset är avgörande för att skapa ett hem att trivas i. Med det nya handtaget lyfter vi fönstrets betydelse som inredningsdetalj och stämningsskapare i det moderna hemmet, säger Ann Cederwall. Förutom att handtaget Pure levereras monterat på Elitfönster Original så kommer det även säljas separat från 300 SEK. På så sätt kan alla, som vill, montera designhandtag på sina Elitfönster. För mer information:

8 Montage Consult Produktions AB Vi är ett av Sveriges ledande företag inom montage av industrihallar. Vi är ett rikstäckande företag med stor kunskap av montering av hela eller delar av hallar i olika storlekar och utföranden. Täckskiktsmätare Micro Covermeter 8020 Mätare för bestämning av armeringsjärnets djup och riktning. Nu kan du växla mellan mätdjup mm och mm med samma mätsond BETONG - BALLAST - CEMENT - GEOTEKNIK S. Långebergsgatan V. Frölunda Tel Fax

9 PRODUKTNYHETER Garanterad trygghet i tio år med IVT IVT har som målsättning att kunna erbjuda Sveriges tryggaste värmepumpar. Därför förstärker företaget nu sitt kunderbjudande genom att erbjuda kunden sex års garanti på hela värmepumpen inklusive tillbehör och en utökad garanti på tio år för hjärtat i anläggningen, kompressorn. Att vi kan garantera hjälp inom 24 timmar samt ge tio års garanti är ett tecken på att våra återförsäljare och installatörer är duktiga. Kvaliteten i arbetet och på våra produkter är så hög att vi gärna ser att det kommer våra kunder till godo, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT Värmepumpar. Det är via företagets kundlöfte som IVT lovar hjälp inom ett dygn från det att problemet är anmält: En längre garantitid underlättar mycket för våra kunder eftersom de enbart behöver ta kontakt med sin återförsäljare och inte med sitt försäkringsbolag, säger Styrbjörn Drugge. Att IVT tar det här steget gör också att kunden slipper väntetider, risk för avslag och inte minst de kostnader som kan uppstå om skadan inte uppgår till självrisken. Vi ser kunderna som de stora vinnarna genom vårt kundlöfte och den omfattande garantin, säger Styrbjörn Drugge. Den nya garantin gäller värmepumpar som installerats efter 1 januari Styrbjorn Drugge. Flytta bild och ljud ELKOs produktportfölj utökas nu med en HDMI-förlängare. HDMI-signalen överförs via vanlig nätverkskabel och kan därmed enkelt förflyttas till ett annat rum, något som skapar nya möjligheter i det moderna hemmet. HDMI-teknologin utgör den globala standarden för transport av högupplöst bild och ljud. De flesta produkter, allt från TV-apparater till digital-tv-boxar och DVD-spelare, använder sig av HDMI-standarden. Teknologin innebär att en helt okomprimerad och digital signal av hög kvalitet kan sändas mellan olika enheter såsom exempelvis en digitaltvbox och en tv. ELKOs HDMI-förlängare består av en HDMI-sändare och en HDMI-mottagare vilket innebär att en HDMI-signal, från exempelvis en DVD, kan förflyttas från ett rum till ett annat. Signalen överförs helt digitalt via standard nätverkskabel och kan därmed enkelt integreras i det befintliga nätverket. De flesta hemmen idag har flera TV-apparater. Däremot är det inte lika vanligt med exempelvis flera DVD-spelare, digitalboxar eller annan bildkälla, vilket snabbt kan innebära en begränsning av friheten. Med vår HDMI-förlängare flyttar du enkelt med dig HDMI-signalen, via det befintliga nätverket, till ett annat rum och detta med din vanliga fjärrkontroll, säger Mats Stahl, produktchef på ELKO. ELKOs HDMI-förlängare stödjer de vanligast förekommande digitala ljud- och bildformaten och klarar att flytta en 1080p HD-signal upp till 50 meter. För ytterligare information:

10 FINSPONG FP 12 Lack EURAZINK Plåten med aluminiumets egenskaper och zinkens utseende. Nu på de svenska taken.

11 PRODUKTNYHETER Tung infästning i lättbetong blir lätt match för ny skruv! 2005 introducerade ESSVE lättbetongskruven på den nordiska marknaden. Plötsligt behövde man inte längre borra och plugga i porösa material, vilket givetvis förenklade livet avsevärt. Idén var fullständigt banbrytande och idag är den kopierad och spridd över hela världen. ESSVE Heavy Load är en vidareutveckling av lättbetongskruven. Den har fått ett helt annat lastvärde tack vare en ny unik gänga, justerad gängstigning, en längre och grövre stam samt en nydesignad skruvskalle. För att ytterligare förbättra produkten har ESSVE lagt till ett skärspår i spetsen, vilket gör det enklare att dra i den. Den är givetvis rostskyddad med Corrseal C4 för lång livslängd i utomhusmiljö. Heavy Load kommer att täcka ett tydligt kundbehov, framför allt för fasadbeklädnad och vid montage där t ex vindkrafter och tyngd påverkar lastförmågan eller vid montering av markiser, skärmtak och tillbyggnader, säger Jonas Svensson, kategorichef för infästning hos ESSVE. Men den här skruven är även idealisk för montage av bärlinor till tralldäck i husgrunder av lättbetong/lättklinker. Vi garanterar ett lastvärde på 225 kg i 3mps lättbetong, även om vi själva mätt upp betydligt högre värden, berättar Sebastian Athler, teknisk expert och produktutvecklare hos ESSVE. Den enda infästning som klarar liknande laster är kemisk förankring. Något som också efterfrågats av snickarna var en skruvskalle med TX-spår för mer precisa montage av beslag och vinklar. Vår nya skruvskalle sätter sig perfekt mot beslaget och förhindrar att det glider, vilket varit ett problem tidigare, berättar Jonas Svensson. ESSVE Heavy Load kommer till att börja med att finnas i två längder: 185 mm och 210 mm. Typiska uppdrag för ESSVE Heavy Load: Montera trä- och plåtreglar för fasadbeklädnad på lättbetongvägg/ lättklinker Montera takstolar på lättbetong/lättklinker hus Montera skärmtak på vägg Montera markiser på lättbetong/lättklinkerväggar Förankra tillbyggnader mot lättbetong/lättklinker Förankra trädäckets bärlina i husgrunder av lättbetong/lättklinker

12 Thermosystem rumstermostat med display Elektronisk rumstermostat med display i trådbundet (EC D) respektive trådlöst (ICR D) utförande. Designen är stilren med kontrasterande matta och blanka ytor. Den finns i två kulörer; vit och svart. Termostaten har ett tydligt gränssnitt och är enkel att använda. Vidare har termostaten PID-reglering, en reglerteknik som säkerställer noggrannare reglering av rumstemperaturen. Det leder till energibesparing i jämförelse med standard reglerteknik (på/av).temperaturområdet är 5-30 C med möjlighet att låsa temperaturintervallet med en maximum- och en minimumtemperatur. Rumstermostaten har fyra olika driftlägen; Comfort Rumstemperatur erhålls enligt inställt börvärde. ECO-läge Energibesparande läge där det aktuella börvärdet sänks med ett inställt värde. Frysskyddsläge Läge för underhållsvärme där temperaturens börvärde sänks till ett fast värde. Läget är energibesparande och säkerställer att systemet inte fryser. Det används lämpligtvis som semester- eller frånvaroläge, t.ex. i fritidshus. Standby-läge Stänger av värmesystemet i termostatens zon. Den trådbundna versionen (EC D) kan styra ställdon av både typen normalt öppen (NO) och normalt stängd (NC). Vid behov kan termostaten låsas. Kan t.ex. vara användbart i offentliga lokaler. Till den trådlösa termostaten används vanliga AA-batterier. Artikelnummer Trådbunden (EC D) vit Trådbunden (EC D) svart Trådlös (ICR D) vit Trådlös (ICR D) svart För mer information:

13 PRODUKTNYHETER Hitachi inför 3-årsgaranti på batterier och laddare I Hitachis elverktygsprogram är varje maskin utvecklad för professionellt användande och Hitachi arbetar kontinuerligt med att utveckla tekniska och ergonomiska funktioner ner till minsta detalj. Samtliga Hitachimaskiner är utvecklade för att tåla stor belastning i en professionell miljö och samtidigt värna om användaren genom bra ergonomi och användarvänlighet. Hitachi Power Tools Sweden AB adderar nu ett år till nuvarande garantivillkor och inför 3 års garanti på Hitachi elverktyg och batteriverktyg köpta från och med 1 december Unikt är att garantin även gäller batterier och laddare och den utökade garantiperioden gäller direkt från inköpsdagen ingen krånglig registrering krävs. Våra Hitachielverktyg är utvecklade för proffs som verkar i mycket krävande miljöer. Trots den hårda miljön har vi en väldigt liten andel maskiner som reklameras och det är naturligt för oss att på detta sätt erbjuda ett mervärde till våra kunder och utöka garantitiden ytterligare om ett fel trots allt skulle inträffa säger Michael Söderberg, VD på Hitachi Power Tools Sweden AB. Att även inkludera batterier och laddare och dessutom inte kräva krånglig registrering för att få utökad garanti är unikt på marknaden. De nya garantivillkoren följer tätt efter Hitachis lansering av den senaste batteritekniken där batterikapaciteten ökats 33% till 4,0 Ah och där batteriet har bibehållen vikt, storlek och kompabilitet. De nya garantivillkoren lanseras samtidigt genom Hitachis nationella återförsäljarnätverk i samband med att företagets Vinterkampanj 2012/2013kommer ut i butik den 1 december. Denna kampanj kompletterar den pågåendehitachi Nytt som finns ute i butik sedan den 1 september. Ny fasadplugg från ESSVE Fasadplugg GXL från ESSVE är en ny universalplugg för montering i alla typer av material: betong, massivt tegel, kalksandsten, lättbetong, håldäck, hålsten. Det gör GXL till en idealisk infästning för t ex karmar, reglar, konsoler och kökssnickerier i både hårda och porösa material, såväl ute som inne. Som för annan fasadplugg från ESSVE finns även nya GXL i ett set med monterad skruv och lös som bulkprodukt. Skruven finns i korrosivitetsklasserna C1 och C3, dvs. blankförzinkad respektive varmförzinkad. GXL finns även med försänkt skalle för montage i trä, samt med HEX-skalle för montage i metall. Fasadplugg GXL monterar du i alla dessa väggmaterial: Betong Massivt tegel Kalksandsten Lättbetong Håldäck Hålsten Fasadplugg GXL passar för montering av allt detta: Fasadmontage Dörrkarmar Fönster Köksinredningar Garderober Handledare Portar Trä- och metallkonstruktioner Konsoler Skenor Kabelstegar Vinklar För ytterligare information:

14 Detta är Sveriges fulaste badrum Sveriges fulaste badrum är en orgie i bruna nyanser och ligger i en villa utanför Kungälv. Det valdes i en stenhård konkurrens då nästan bilder med slitna, gammalmodiga och ogästvänliga badrum kom in till Vi i Villas tävling. Jag blev inte förvånad över alla fula badrum vi fick in, säger Vi i Villas chefredaktör Camilla von Otter. Genom vår undersökning villapanelen vet vi att badrummet ligger etta på villaägarnas renoveringstopp. Nästan 15 procent av Sveriges villaägare planerar att fixa till det och det verkar ju också behövas. Vinnaren i tävlingen om Sveriges fulaste badrum finns hemma hos familjen Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson i den lilla orten Kareby strax utanför Kungälv. Det har arbetsnamnet 15 nyanser av brunt. Badrummet är såvitt vi vet aldrig renoverat, säger de lyckliga vinnarna. Det har riktigt mörkbruna tapeter och på väggarna sitter också två stora speglar. De ger visserligen en känsla av att badrummet är större, men man ser också alltid sig själv. Och det är till exempel inte så kul alla morgnar. Förstapriset är badrumsprodukter från Hafa värda kronor. Och nu ska Sveriges fulaste badrum göras om. Den nya stilen blir mycket ljusare och vi ska också utnyttja rummet intill för att göra badrummet större, säger Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson. Vad ska man då tänka på när man renoverar badrummet? Det finns fem viktiga tips, säger Camilla von Otter. Välj en stil som är tidlös. Klassiskt vitt toppar listan just nu, hälften av alla villaägare föredrar den. Fundera noga på vilka behov din familj har. Barnfamilj? Badkar? Bastu? Spa-betonat? Med mera. Undvik att göra så mycket själv. Riva ut det gamla badrummet går bra, men en fackman bör installera det nya. Vatten- och fuktskador är de vanligaste skadorna på villor. Lägg ner lite extra pengar på vitvarorna de ska räcka länge. Låt din fantasi spela och sätt en personlig prägel på badrummet. Kanske med en accentfärg eller liknande. Om tävlingen och Vi i Villa Totalt har bilder av fotografer deltagit i tävlingen Sveriges fulaste badrum röster har lagts på de tävlande bidragen. Tävlingen pågick under perioden 17 oktober t o m 25 november Hafa Badrum sponsrade tävlingen där första priset var nya badrumsmöbler till ett värde av SEK. Vinnaren är utsedd av en jury bestående av personer från Vi i Villa och Hafa Badrum.

15 PRODUKTNYHETER Landets dyraste och billigaste kommuner att bo i Driftskostnaderna för ett småhus varierar kraftigt i landet. Dyrast är Tjörns kommun där kostnaden för bland annat sophantering, VA, el och försäkringar i snitt är kronor per år. Billigast är Lycksele kommun med kr per år. Det visar en ny kartläggning som Villaägarna gjort av landets samtliga 290 kommuner. De driftskostnader som Villaägarna undersökt är fastighetsskatt, elkostnad, vatten/avlopp, försäkring och en uppskattad underhållskostnad, som antas vara samma i hela landet. Kapitalkostnaden (ränta och amortering) är exkluderad från undersökningen. Den totala driftskostnaden kan skilja med många tusentals kronor mellan kommuner i landet, vilket visar att det i vissa fall kan handla om misskötsel och politiskt drivna faktorer, snarare än om faktiskt motiverade kostnader. För enskilda avgifter som sophämtning och vatten/avlopp kan kostnaden skilja flera tusen kronor mellan jämförbara kommuner, säger Joacim Olsson, vice förbundsdirektör på Villaägarna. En källa till skillnaderna är i många län också elkostnaden som skiljer sig kraftigt åt pga. elområdesindelningen, olika elskattenivåer och kraftigt skiljande nätavgifter. - Att rena driftskostnader kan skilja så mycket åt, och att politiska beslut ofta är en förklaring, är ett underbetyg till kommunala och statliga beslutsfattare, säger Joacim Olsson. Total driftskostnad inklusive moms 10 kommuner med högst kostnader Fastighetssk. El Vatten Sophämtn. Försäkring Totalt: År Tjörn 569 kr kr 735 kr 178 kr 389 kr kr Värmdö 569 kr kr 655 kr 217 kr 471 kr kr Hammarö 569 kr kr 555 kr 196 kr 370 kr kr Öckerö 569 kr kr 646 kr 233 kr 399 kr kr Sotenäs 569 kr kr 644 kr 207 kr 412 kr kr Bollebygd 569 kr kr 631 kr 195 kr 395 kr kr Kil 461 kr kr 522 kr 265 kr 330 kr kr Tanum 569 kr kr 651 kr 100 kr 399 kr kr Svalöv 448 kr kr 611 kr 185 kr 389 kr kr Vellinge 569 kr kr 426 kr 175 kr 444 kr kr 10 kommuner med lägst kostnader Fastighetsskatt El Vatten Sophämtn. Försäkring Totalt: År Lycksele 221 kr kr 235 kr 164 kr 269 kr kr Malå 146 kr kr 383 kr 159 kr 269 kr kr Boden 267 kr kr 356 kr 148 kr 351 kr kr Norsjö 119 kr kr 489 kr 119 kr 269 kr kr Berg 208 kr kr 542 kr 100 kr 273 kr kr Tibro 361 kr kr 239 kr 136 kr 352 kr kr Malung 271 kr kr 478 kr 194 kr 318 kr kr Vindeln 190 kr kr 567 kr 122 kr 269 kr kr Ragunda 104 kr kr 508 kr 147 kr 273 kr kr Sorsele 122 kr kr 444 kr 160 kr 269 kr kr Riksgen. 417 kr kr 479 kr 166 kr 359 kr kr Hela undersökningen med samtliga kommuner finns att läsa på Villaägaarnas webbplats. HISSAR SKAPAR TILLGÄNGLIGHET! I samarbete med Besök vår hemsida för mer information och kontakt.

16 BondTools lanserar Verktygslåda BONDTOOLS BT6C Centrallås Lådor med kullager Rejäla bärhandtag i sidorna. Verktygslåda av stålplåt, storlek: L 722 x B 320 x H 399 mm. Sex lådor med kullager som gör dem lätta att öppna även med tungt innehåll. EVA matta i botten av lådorna. Topplåda med låsbart lock. Bärhandtag på sidorna. Låddimension 3 översta lådorna: 168x271x50mm Låddimension 2 mellersta lådorna: 568x271x50mm Låddimension 1 understa lådan: 568x271x75mm Passar att kombinera med montör / verktygsvagn BT7C1 (nedan). Art.nr är , ca pris: kr exkl. moms Montör /verktygsvagn BT7C1 BONDTOOLS Centrallås Kullagrade lådor 2 st länkade hjul med broms Montörvagn/verktygsvagn av stålplåt, storlek: L 794 x B 480x H 1016 mm. Med två fasta hjul och två länkade hjul med broms. Försedd med 7 st lådor med centrallås. Lådorna har kullager som gör dem lätta att öppna, även med tungt innehåll. Stjälp/ utdragsstopp som gör att det bara går att dra ut en låda i taget. EVA matta i botten av lådorna, samt EVA matta på toppen av vagnen. Rejäla draghandtag, samt uppfällbar hylla på båda sidorna. Låddimension 5 övre lådorna: 569x397x75mm Låddimension 2 undre lådorna: 569x397x154mm. Passar att kombinera med verktygslåda BT6C (ovan). Montörvagnen säljs komplett inklusive 16 st verktygsset, totalt 219 delar, eller alternativt tom utan verktyg. Montör/verktygsvagn utan verktyg art.nr , ca pris: kr exkl. moms Montör/verktygsvagn inkl. 219 delar verktyg art.nr , ca pris: kr exkl. moms BondTools verktygsset Verktygen är placerade i skräddarsydda insatser av EVA gummi, med ett skyddande lager av kraftig PP plast överst. För ytterligare information:

17 PRODUKTNYHETER Sulzer Pumps lanserar nya produkter inom avloppsvattenhantering Sulzer Pumps har lanserat fyra nya produkter för avloppsvatten. Detta är det fjärde och sista steget i ABS EffeX-serien, bestående av energieffektiva och pålitliga lösningar inom avloppsvattenbranschen. ABS EffeX-serien introducerades år 2009 med ABS dränkbara avloppspump XFP. Detta var den första dränkbara avloppspumpen med Premium-Efficiency IE3- motor. Sedan dess har en mängd utmärkande lanseringar ägt rum. Både dränkbara mixers och flow boosters med Premium-Efficiency samt revolutionerande pumpstyrningar. Dessa fyra nylanserade produkter gör ABS EffeX-serien komplett: Nya Contrablock Plus med flerbladiga pumphjul Den enkelbladiga Contrablock Plus-hjulet lanserades tillsammans med ABS dränkbara avloppspump XFP år Nu har det tillkommit både 2-bladiga och 3-bladiga pumphjul till serien. Contrablock Plus-hjulen höjer ribban vad gäller hantering av långfibrigt material och förhindrar pumpstopp bättre än någon annan på marknaden, då de tillåter fri passage av minst 75 mm genom pumphjulet. Med de nya flerbladiga pumphjulen kan Contrablock Plus-serien användas i ABS dränkbara avloppspump XFP från 1,3 kw (1,8 HK) / DN80 (3 tum) upp till 400 kw (536 HK) / DN400 (16 tum). Alla dessa pumphjul är öppna och har en justerbar bottenplatta som gör det möjligt att behålla Byggmästare i Filipstad med omnejd. Ombyggnad, takarbeten och fönsterbyten mm , verkningsgraden och tillförlitligheten under pumpens livscykel. Från ABS dränkbara mixer XRW till en komplett produktserie Sulzer Pumps lanserade ABS dränkbara mixer XRW som en medelsnabb mixer med permanentmagnetmotor år Nu har den utvecklats till en komplett produktserie bestående av höga, medelhöga och medellåga hastigheter. För att bevara mixers unika sammansättning av energieffektivitet och bästa ekonomi har tre olika motorkonfigurationer använts. De medelhöga versionerna behåller permanentmagnetmotorn medan de andra använder en IE3-motor, som är stöttad av en växellåda vid medellåga hasigheter. Med olika motorkonfigurationer uppnår ABS dränkbara mixer XRW den bästa balansen mellan inköpspris, motorverkningsgrad och långsiktiga driftskostnader. Produktserien av ABS Flow Booster XSB är nu komplett ABS Flow Booster XSB lanserades år 2011 som världens största och mest effektiva långsamgående dränkbara mixer. Nu tillgänglig i en rad olika storlekar, alla med Premium-Efficiency IE3-motororer, minskar du energiförbrukningen med hela 25 %. De sammansatta bladen på mixarna har nyligen optimerats med 2 och 3-bladiga propellrar som täcker de flesta krav vad gäller dragkraft. Andra stora fördelar är en robust trestegs spiralformad växellåda och oljesmorda lager med en beräknad livslängd på mer än timmar. ABS Turbokompressor HST 20 En direktdriven kompressor kallad ABS turbokompressor HST 20 representerar den tredje generationen av Sulzer Pumps fullt luftkylda HST teknologi för luftning av avloppsvatten. Den erbjuder exceptionella besparingar på den inmatade effekten, vilket ger mer luftutgång för varje kilowatt som sätts in. Denna effektivitet kommer från att man optimerat turbokompressorn som en helhet. De magnetiska lagren, den effektiva permanentmagnetmotorn, det nykonstruerade turbokompressorhjulet och den nya labyrinttätningen bidrar alla till balansen. Turbokompressorn har också ett intuitivt, processoptimerat styrsystem som integrerar ljuddämpare och andra tillbehör för en mindre, tystare och mer kostnadseffektiv installation. För mer information:

18 GBG 8 Slipade maskiner från Bosch Bosch nya bänkslipar är robusta, kompakta, tystlåtna och vibrationsfria. Bänkslipmaskinerna har lång livslängd tack vare underhållsfri induktionsmotor. Maskinerna är utrustade med justerbara verktygsinstallationer och stora gnistskyddsskärmar. Välkommen till AB Ängelholmshem Ditt bästa val för boende i Ängelholm, Munka Ljungby, Hjärnarp, Skälderviken, Strövelstorp & Össjö. Robusta och kompakta maskiner är bra att ha till hands vid slipning av knivar, mejsling och borrning eller för att exempelvis ta bort rost från metalldelar. Därför introducerar Bosch två nya bänkslipmaskiner, GBG 6 Professional och GBG 8 Professional, som är utrustade med två slipstift. De nya bänkslipmaskinerna är skapade för professionell användning och ryms lätt i verkstaden. Induktionsmotorn gör maskinerna tystlåtna, vibrationsfria och underhållsfria. På grund av förseglade kullager och en dammskyddad strömbrytare, är livslängden längre än hos liknande maskiner. Arbeta snabbt, säkert och precist De två nya bänkslipmaskinerna skiljer sig från varandra i styrka och i diameter på slipskivan. GBG 6 Professional har en motorkraft på 350 watt och en 150 mm slipskiva, medan GBG 8 Professional är ännu mer kraftfull med sina 600 watt och en 200 mm slipskiva. Båda verktygen har ett gediget helgjutet motorhus i aluminium, och gummifötter som säkerställer att arbetet kan utföras stabilt och vibrationsdämpat. Bänksliparna kan också fästas permanent i en arbetsbänk med fyra skruvar. De stora justerbara gnistskyddsskärmarna skyddar hantverkare effektivt mot gnistor vid slipning. Nyläggning av platsgjuten terrazzo Reparation/omslipning av befintliga stengolv/trappor LINDS TERRAZZO FÖR GÅNGBAR KVALITET Återförsäljare och rekommenderade priser Bänksliparna finns hos ledande återförsäljare av professionella verktyg från början på januari Det rekommenderade priset för GBG 6 Professional är kronor exkl. moms och kronor exkl. moms för GBG 8 Professional. Varje slip levereras med slipskivor i kornstorlek 24 och 60. Specifikationer GBG 6 Professional (ersätter GSM 175 Professional) GBG 8 Professional (ersätter GSM 200 Professional) Nominell effektförbrukning 350 w 600 w Nominellt varvtal varv/min varv/min Slipskiva-Ø 150 mm 200 mm Håldiameter slipskiva 20 mm 22 mm Korn Vikt 10,3 kg 16,4 kg För ytterligare information: Nyläggning av platsgjuten terrazzo Reparation/omslipning av befintliga stengolv/trappor LINDS TERRAZZO FÖR GÅNGBAR KVALITET

19 PRODUKTNYHETER Lundainnovation kan hjälpa skolor att hantera fuktproblemen Fuktskadade byggnader och dålig inomhusluft är ett stort problem, inte minst bland landets förskolor och skolor. Men nu har forskare från Lunds universitet tagit fram en produkt som gör att fuktdrabbade skolor kan slippa besvärliga omflyttningar och tunga utgifter för alternativa lokaler. Efter att duken ctrap installerats på en fuktdrabbad skola i Lund försvann besvären och lokalerna kunde börja användas igen. Lennart Larsson, professor vid Lunds universitet, har ägnat flera års forskning åt ctrap, som nu för första gången testats i större skala utanför labbmiljön. Försöken gjordes på Runaskolan i Lund där fukt och dålig lukt i lokalerna länge var ett problem. Testresultaten visade sig bli över förväntan. I labbtester såg vi att ctrap-duken reducerade luftkoncentrationen av aggressiva ämnen från byggfukt med i genomsnitt 98 procent. Vissa ämnen såsom mögelgifter, så kallade mykotoxiner, eliminerades fullständigt. Nu vet vi att ctrap-duken fungerar även i riktiga skadefall, säger Lennart Larsson. Precis som de flesta andra skolor med liknande problem, är Runaskolan byggd på en betongplatta utan ordentliga fuktspärrar. När fukt från marken möter byggmaterial bildas skadliga ämnen som sedan tränger igenom väggar och golv. Dessa hälsoskadliga emissioner, till exempel nedbrytningsprodukter från golvlim och PVC-mattor, sprids sedan i inomhusluften och skapar en stickande lukt. ctrap fångar in och binder de skadliga produkterna direkt vid källan innan de når rummet, något som gör inomhusluften både friskare och mer hälsosam. Vid försöken på Runaskolan försvann den skarpa lukten efter bara någon dag. Målet är att personal och elever ska kunna vara kvar i lokalerna på ett tryggt sätt. Att installera ctrap i ett klassrum tar bara en dag och effekten är omedelbar, säger Thomas Rundqvist, affärsutvecklare på LUIS, Lunds universitets innovationssystem. Den patentskyddade duken består av ett laminat med fyra skyddande skikt som andas så att bara de skadliga ämnena, och inte själva fukten, stängs in. ctrap appliceras med dubbelhäftande byggtejp direkt på golven i de fuktskadade rummen. Ovanpå duken läggs sedan ett laminatgolv eller en gipsskiva på tak och väggar. Själva duken är gjord av samma typ av material som vanliga vattenfilter och har kapacitet att ta upp emissioner i mer än 100 år innan den mättas. Försöken på Runaskolan gjordes i samarbete med Lunds kommun och Lundafastigheter. LUIS har hjälpt till med affärsutveckling, patentering och att få igång en produktion av duken. Nästa steg för ctrap är att bilda bolag och hitta rätt distributionskanaler till marknaden.

20 Fakta ctrap: Adsorptionsduken ctrap är resultatet av drygt 20 års forskning inom innemiljöområdet vid Institutionen för Laboratoriemedicin (ILM) i Lund. Produkten är ett laminat av fyra skikt som effektivt fångar upp och binder fast skadliga emissioner från den yta där den är fäst. Namnet ctrap kommer från surface emissions trap som betyder ytemissionsfångare. Fakta fuktskadade hus: Dåliga inomhusmiljöer kan ge olika hälsobesvär, till exempel astma, trötthet, hosta, huvudvärk och utslag. Barn är extra känsliga, liksom personer med allergi eller annan överkänslighet. Fukt i byggnader anses vara en viktig faktor. Vanliga orsaker till fuktskador är till exempel platta tak med invändiga stuprör, läckande eller inträngande vatten eller om huset byggts på betongplatta utan fuktspärr. För mer information: I utsatta miljöer på Norska Vestlandet väljer man ALUMINIUM FINSPONG FP12 lackerat eller olackerat. Distr. OLBI ALUMINIUM, OSLO Telefon

Nya möjligheter med stålfiberarmering

Nya möjligheter med stålfiberarmering STÅLFIBERARMERING Nya möjligheter med stålfiberarmering Bekaert är global marknadsledare inom området dragna ståltrådprodukter och ståltrådsapplikationer, dessutom teknologiledande inom företagets kärnkompetenser

Läs mer

Karlstad - Norra Stockfallet EGNA VAL. Brf Solslingan

Karlstad - Norra Stockfallet EGNA VAL. Brf Solslingan Karlstad - Norra Stockfallet EGNA VAL Brf Solslingan Inredningsstilar Våra inredningsstilar är noga utvalda. I bilderna längre fram ser du exempel på våra stilar som du kan göra som egna val. Vårt grundutförande

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Klarar mer än en miljon skruvdragningar.

Klarar mer än en miljon skruvdragningar. BYGG Klarar mer än en miljon skruvdragningar. FEIN gipsskruvdragare med och utan sladd. Borstlös FEIN PowerDrive motor 1 Nytt från proffset för gipsdragning: FEIN ASCT 14 och 18. FEIN är specialisten för

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

GARANTI. FEIN Plus. FEIN sladdlösa skruvdragare extremt kraftfulla.

GARANTI. FEIN Plus. FEIN sladdlösa skruvdragare extremt kraftfulla. FEIN sladdlösa skruvdragare extremt kraftfulla. Optimala avverkningshastigheter samt höga vridmoment för perfekta borr- och skruvresultat. ÅR FEIN Plus GARANTI 3inkl. litiumjonbatterier De starkaste FEIN

Läs mer

Ett mer personligt hem med Plusval

Ett mer personligt hem med Plusval Prislista Plusval Ett mer personligt hem med Plusval Om du själv får välja, hur vill du göra om din lägenhet? Nytt kök, annat golv, omtapetserade väggar eller kanske en säkerhetsdörr för ökad trygghet?

Läs mer

Thermotech golvvärme. Gör det enkelt för dig

Thermotech golvvärme. Gör det enkelt för dig Thermotech golvvärme Gör det enkelt för dig Vattenburen värme för alla golv Enklare kan det knappast bli Att golvvärme ger den behagligaste värmen vet du redan. Men varför välja just Thermotech? Som en

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se Purus Line En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum Purus är sedan många år anslutet till Säker Vatteninstallation, Byggkeramikrådet och Golvbranschens Riksorganisation. Det gör valet tryggt, oavsett

Läs mer

sense Nya Ifö Sense Nu i nya färger och fler varianter Nya Ifö Option Belysning, speglar och spegelskåp i ny skepnad

sense Nya Ifö Sense Nu i nya färger och fler varianter Nya Ifö Option Belysning, speglar och spegelskåp i ny skepnad sense Nya Ifö Sense Nu i nya färger och fler varianter Nya Ifö Option Belysning, speglar och spegelskåp i ny skepnad Vår mest flexibla möbelserie någonsin! Nya Ifö Sense är en komplett möbelserie och vår

Läs mer

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET ENTREPRENAD LEVERANS AV INDUSTRIFÄRG BALLINGSLÖV STOBY FLYGAREGATAN12GATA ATANAN STOBY VÄXJÖ STOBY HALMSTAD BUTIK & ENTREPRENAD BUTIK, ENTREPRENAD, INDUSTRI & HUVUDKONTOR OKVÄGEN 6 BALLINGSLÖV STOBY NÄSSELVÄGEN

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

Aritco 4000, Aritco 6000

Aritco 4000, Aritco 6000 Aritco 4000, Aritco 6000 TM När var det senast du funderade på att skaffa hiss till villan? Fördelarna med att ha hiss hemma är något de flesta ännu inte har insett. Men intresset från villaägare ökar

Läs mer

Ett riktigt hyggligt byggföretag

Ett riktigt hyggligt byggföretag Ett riktigt hyggligt byggföretag Anders Magnusson, Ola Magnusson och Niclas Carlbäck. Din kompletta byggare Sunne Byggnads AB är ett genuint familjeägt byggföretag som funnits i Sunne sedan Anders Magnusson

Läs mer

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster Funktion estetik & ett brett utbud! Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster www.hogstadaluminium.se Ditt projekt vårt engagemang! VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN Hogstad Aluminium AB är ett av marknadens

Läs mer

Geberits moderna badrumsprodukter för 2015

Geberits moderna badrumsprodukter för 2015 Pressinformation från Geberit Februari 2015 Geberits moderna badrumsprodukter för 2015 I år är det badrummen vi renoverar och inreder! I trendspaningarna för 2015 ser vi personligt designade badrum med

Läs mer

Universalplåtsaxar 110 Plåtsaxar 113 Nibblingsmaskiner. Gipsskruvdragare Vinkelskruvdragare

Universalplåtsaxar 110 Plåtsaxar 113 Nibblingsmaskiner. Gipsskruvdragare Vinkelskruvdragare Prislista elverktyg och tillbehör 04/2014 Välkoen till FEIN I den nya priskatalogen från FEIN 2014 hittar du hela vårt program med professionella och extremt tillförlitliga elverktyg för hantverk och industri.

Läs mer

Värme att längta hem till

Värme att längta hem till LK Golvvärme LK GOLVVÄRME KOMPLETTA SYSTEM INDIVIDUELL RUMSREGLERING Värme att längta hem till Lättlagda och smarta lösningar för vattenburen golvvärme Ett golv som sprider värme och välbehag Om du är

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

Hur du åtgärdar fukt, lukt och radon i golvet.

Hur du åtgärdar fukt, lukt och radon i golvet. Hur du åtgärdar fukt, lukt och radon i golvet. 41 77 01 JAPE VENTGOLV 2013 När bekymren är som värst, eller när bara misstankarna finns där. Har du fukt i betongplattan? Känner du av lukt och emissioner?

Läs mer

Klarar mer än en miljon skruvdragningar.

Klarar mer än en miljon skruvdragningar. BYGG Klarar mer än en miljon skruvdragningar. FEIN gipsskruvdragare med och utan sladd. ASCT 18 M: mer än 2300 skruvdragningar per batteriladdning! Nyhet för gipsdragning. FEIN ASCT 14 och 18. FEIN är

Läs mer

Dekorativa radiatorer

Dekorativa radiatorer InspiratioN Dekorativa radiatorer PURMO PURMO RADIATORER PURMO PURMO RADIATORER Vi bryr oss om stil. Passionerat. En personlig touch Dagens trender inom inredning handlar om att skapa ett rum med individuella

Läs mer

Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering!

Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! målade väggar och tak Våra penselmålade innertak passar också i badrummet. Våra innertak tillverkas i miljövänlig, slitstark, hårt sammanpressad

Läs mer

Förbränningstoaletter för alla behov

Förbränningstoaletter för alla behov Förbränningstoaletter för alla behov www.fritidstoa.se Marknadsledande! Cinderella toalettsystem är marknadsledande i Europa och produceras i Norge. Med över 200 återförsäljare (ÅF) över hela Sverige har

Läs mer

PANGPANG VAL-SPECIAL 7.995:- 4.550:- KNIVSET PÅ KÖPET! 18 augusti 19 december 2014. + moms. Gipsskruvdragare SPIT 218 Li. + moms

PANGPANG VAL-SPECIAL 7.995:- 4.550:- KNIVSET PÅ KÖPET! 18 augusti 19 december 2014. + moms. Gipsskruvdragare SPIT 218 Li. + moms PANGPANG 18 augusti 19 december 2014 Gipsskruvdragare SPIT 218 Li KNIVSET PÅ KÖPET! 4.550:- 7.995:- VAL-SPECIAL Med SUPERMYCKET mångfald Välj vassaste nosen Spikpistol IM350+ IM350+ är en gasdriven spikpistol

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

Låt drömmen bli verklighet

Låt drömmen bli verklighet Låt drömmen bli verklighet Ett mer personligt hem med Plusval Vi vill att du ska trivas i din lägenhet. Med Plusval får du fler valmöjligheter och kan själv bestämma över vad som är viktigt för att ge

Läs mer

Brf Enavallen, Munksundet. Inredningsstandard för ditt nya hem

Brf Enavallen, Munksundet. Inredningsstandard för ditt nya hem Brf Enavallen, Munksundet Inredningsstandard för ditt nya hem INNEHÅLL Inledning............................. 3 Ditt Kök.............................. 5 Standardval, kök...................... 6 Ditt Badrum...........................

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

om köket, och köket kan fortsätta att stråla i många år till. Detta gör Byggfabrikens kök både prisvärda och miljövänliga.

om köket, och köket kan fortsätta att stråla i många år till. Detta gör Byggfabrikens kök både prisvärda och miljövänliga. MÅTTBYGGDA KÖK Byggfabrikens måttbyggda kök I GAMLA TIDER byggde man långsammare än vad vi gör idag. Kök och inredningar byggdes av snickare, ofta direkt på plats, och både snickare och byggmästare hade

Läs mer

Johan Östh, VD och grundare

Johan Östh, VD och grundare t mה är r än s j, Jag heter Johan Östh och har jobbat som snickare i hela mitt liv. Inspiration fi ck jag från min morfar som var både byggare och målare och hade byggt huset jag växte upp i. Jag har alltid

Läs mer

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar.

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar. OM TEMAL Temal är ett finlandssvenskt familjeföretag som grundandes 1994 och som i egna fabriker i Nakkila och Järvenpää tillverkar möbler för badrum, tvättstuga, kök och förvaring. Huvudkontor, showroom

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Planeringshjälp DITT NYA KÖK/TVÄTT/FÖRVARING/BAD FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET FYLL I DINA KONTAKTUPPGIFTER HÄR: NAMN ADRESS LEVERANSADRESS

Planeringshjälp DITT NYA KÖK/TVÄTT/FÖRVARING/BAD FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET FYLL I DINA KONTAKTUPPGIFTER HÄR: NAMN ADRESS LEVERANSADRESS Planeringshjälp DITT NYA KÖK/TVÄTT/FÖRVARING/BAD FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET FYLL I DINA KONTAKTUPPGIFTER HÄR: NAMN ADRESS LEVERANSADRESS POSTNR ORT TELEFON MOBIL DATUM E-POST Vedums köksprocess steg för

Läs mer

3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning.

3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning. 3-i-1-kraftpaket! Allkonstnär för alla gör-det-självare: Uneo Maxx och Uneo för hammarborrning, borrning och skruvdragning. Uneo Maxx och Uneo från Bosch. De minsta hammarborrarna i världen med pneumatiskt

Läs mer

Ifö Sign SE broschyr konsument 66-10. WC, spolknapp och installationselement från Ifö. För att allt hör ihop. 2 3

Ifö Sign SE broschyr konsument 66-10. WC, spolknapp och installationselement från Ifö. För att allt hör ihop. 2 3 Tänk igenom 3 Ifö Sign SE broschyr konsument 66-10 WC, spolknapp och installationselement från Ifö. För att allt hör ihop. 2 3 I Ifös värld hör allt ihop. Det betyder att även de mest diskreta detaljerna

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Henrik Zetterholm VD, AB Glasbetong

Henrik Zetterholm VD, AB Glasbetong Gör duschen till en ren upplevelse Nu lanserar vi glasfixdörren! En serie duschdörrar som kombinerar funktion med skönhet och som ger dig alla möjligheter att skapa precis den badrumsmiljö du drömt om.

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

När du har något att dölja.

När du har något att dölja. När du har något att dölja. Gör det snyggt. Protected by pattern ny lösning som enkelt döljer alla sladdar och kablar www.kanallisten.com Välkommen till det rena hemmet! Dölj allt inuti listen Finns det

Läs mer

Fönster med goda framtidsutsikter

Fönster med goda framtidsutsikter Fönster med goda framtidsutsikter Fönsterteamet vi erbjuder fönster som håller vad de lovar Fönsterteamet ingår i samma koncern som Enomic Fönster. Enomic är ett svenskägt företag som startade sin produktion

Läs mer

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att

Läs mer

DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA

DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA Tänk med tumstocken när du planerar köket Se till att avståndet mellan spis, diskho och kyl känns komfortabelt.

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

ESSBOX SYSTEM ORIGINAL MINI SYSTAINER BILRACK TILLBEHÖR

ESSBOX SYSTEM ORIGINAL MINI SYSTAINER BILRACK TILLBEHÖR ESSBOX SYSTEM ORIGINAL MINI SYSTAINER BILRACK TILLBEHÖR 2 3 Det är enkelt att hålla ordning och man slipper hälla över skruv i fasta fack. AXEL FRÖLICH, SNICKARE UTVECKLAT TILLSAMMANS MED PROFFS ESSBOX

Läs mer

Handdukstorkar www.wosab.se

Handdukstorkar www.wosab.se Torkar och värmer Handdukstorkar www.wosab.se Linear Den elektriska handdukstorken Linear fi nns i 2 storlekar 300W och 600W. Handdukstorken Är försedd med en elektronisk termostat som dimmar temperaturen

Läs mer

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Renovera med Weber genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Weber Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att återställa

Läs mer

ERICSINDUSTRIER. badrumskvalitet sedan 1953

ERICSINDUSTRIER. badrumskvalitet sedan 1953 ERICSINDUSTRIER badrumskvalitet sedan 1953 EricsIndustrier står för hög kvalitet och tidlös design. I mer än 50 år har vi erbjudit våra kunder inredningsdetaljer för bad- och duschrum. Vårt klassiska sortiment

Läs mer

Effektiva och energisnåla!

Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare: Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare är det perfekta alternativet för dig som behöver kyla ner luften men som inte har lust eller möjlighet att göra hål i väggen för att

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

just nu westerbergs.com ocean 170 l/r duo badkar inkl front 13.695:- (16.995:-) Priserna gäller 2/5-24/8 2014.

just nu westerbergs.com ocean 170 l/r duo badkar inkl front 13.695:- (16.995:-) Priserna gäller 2/5-24/8 2014. just nu Priserna gäller 2/5-24/8 2014. ocean 170 l/r duo badkar inkl front 13.695:- (16.995:-) westerbergs.com dröm eller verklighet Vad är välmående egentligen? Hur tar man bäst hand om sig själv? Vatten

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

customized Perfection HighLine

customized Perfection HighLine customized Perfection HighLine med ram. HighLine UNIDRAIN Unidrain står för flexibelt nytänkande och design i särklass. Vi var först med att flytta golvavloppet tätt intill väggen och utvecklade en lösning

Läs mer

Köksinredning för professionell användning i offentlig miljö. www.tantumkok.se

Köksinredning för professionell användning i offentlig miljö. www.tantumkok.se Köksinredning för professionell användning i offentlig miljö www.tantumkok.se HÅRDA PÅFRESTNINGAR TT-proffs byter namn till Tantum Vi har byggt våra kök med samma material och byggsätt i 25 år. TT-proffs

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren Rambodal VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM! Tillsammans med PEAB erbjuder vi solskyddslösningar som enkelt kan skräddarsys utifrån just dina behov, och integreras med huset samtidigt som det byggs. Vi hjälper

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

Om våra paneler för väggar och tak.

Om våra paneler för väggar och tak. Om våra paneler för väggar och tak. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om panelerna från Norrlands trä, grundat

Läs mer

Vi har lösningen. Ge ditt hus en ansiktslyftning. www.lindab.se. Lindab är en internationell koncern som utvecklar,

Vi har lösningen. Ge ditt hus en ansiktslyftning. www.lindab.se. Lindab är en internationell koncern som utvecklar, lindab rainline lindab rainline www.ehrenstrahle.se Vi har lösningen Lindab är en internationell koncern som utvecklar, producerar och marknadsför effektiva, ekonomiska och estetiska lösningar i stål och

Läs mer

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig

THERMOTECH Golvvärme. Vi gör det enkelt för dig THERMOTECH Golvvärme Vi gör det enkelt för dig VÄLKOMMEN TILL THERMOTECHS VÄRLD Thermotech startade när intresset för golvvärme började upptäckas av de stora VVS-tillverkarna. Idén var att utveckla färdiga

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

KASSETTER&INSATSER SCANDINAVISK SPISMILJÖ KASSETTER&INSATSER

KASSETTER&INSATSER SCANDINAVISK SPISMILJÖ KASSETTER&INSATSER KASSETTER&INSATSER SCANDINAVISK SPISMILJÖ KASSETTER&INSATSER Rätt attityd till värme Vi på Scandinavisk Spismiljö har arbetat med brasvärme i mer än 25 år. Hela tiden med den fasta övertygelsen att bara

Läs mer

Brf Förstäven 2, Västerås. Inredningsstandard för ditt nya hem

Brf Förstäven 2, Västerås. Inredningsstandard för ditt nya hem Brf Förstäven 2, Västerås Inredningsstandard för ditt nya hem Innehåll Inledning............................. 3 Ditt Kök.............................. 5 Standardval, kök...................... 6 Ditt Badrum...........................

Läs mer

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen Badkar med dörr och dusch den perfekta kombinationen TWINLINE 1 TWINLINE 2 TWINLINE DUETT Exklusivt badkar med optimal komfort Twinline är den perfekta

Läs mer

Inredarens val. Sjödalen, Huddinge preliminär

Inredarens val. Sjödalen, Huddinge preliminär Inredarens val Sjödalen, Huddinge preliminär 3D Inredning och inspiration Vi samarbetar med IKEA när vi inreder våra bostäder Inredarens val Till din nya lägenhet har vi tagit fram en inredning som vi

Läs mer

BOFAKTA. 10 bostadsrätter i Tingshuset, Alvesta

BOFAKTA. 10 bostadsrätter i Tingshuset, Alvesta BOFAKTA 10 bostadsrätter i Tingshuset, Alvesta Steg för steg Så här går det till att köpa bostadsrätt 1 Ta del av informationen i försäljnings- och bofaktafoldern om bostadsrätterna. 2 Studera planlösningarna

Läs mer

Lindab AVSPARK FÖR LINDABS BRANDSPJÄLL DELTA I LINDABS EM-TIPS OCH VINN EN MOCCAMASTER! PLÅTKAMPANJ - PASSA PÅ ATT GÖRA DIN BESTÄLLNING!

Lindab AVSPARK FÖR LINDABS BRANDSPJÄLL DELTA I LINDABS EM-TIPS OCH VINN EN MOCCAMASTER! PLÅTKAMPANJ - PASSA PÅ ATT GÖRA DIN BESTÄLLNING! Lindab juni september 2016 HEJA SVERIGE! AVSPARK FÖR LINDABS BRANDSPJÄLL DELTA I LINDABS EM-TIPS OCH VINN EN MOCCAMASTER! PLÅTKAMPANJ - PASSA PÅ ATT GÖRA DIN BESTÄLLNING! HEJA SVERIGE! Sommaren är här!

Läs mer

Ergofokus. L &d. L Y F T V A G N A R för alla branscher. www.ergofokus.se S T O R K Ö K O C H I N D U S T R I. Ergonomics in focus since 2001

Ergofokus. L &d. L Y F T V A G N A R för alla branscher. www.ergofokus.se S T O R K Ö K O C H I N D U S T R I. Ergonomics in focus since 2001 L &d Ergofokus Ergonomics in focus since 2001 Sara Ljunggren VD L Y F T V A G N A R för alla branscher www.ergofokus.se S T O R K Ö K O C H I N D U S T R I Ljunggren & daughters AB Backes väg 3 784 54

Läs mer

TAKCENTRUM Proffs i samverkan! www.takcentrum.se

TAKCENTRUM Proffs i samverkan! www.takcentrum.se TAKCENTRUM Proffs i samverkan! www.takcentrum.se Vilka vi är Takcentrum AB är totalleverantören med marknadens i särklass mest attraktiva sortiment för att skapa täta och säkra tak. Vår styrka och specifika

Läs mer

Tänd lamporna med stil.

Tänd lamporna med stil. Tänd lamporna med stil. Interiördetaljen som många glömmer. Tänker du på strömbrytare, som något du bara använder för att tända och släcka lampor med? Eller vägguttag, som ett nödvändig ont för att få

Läs mer

Ystad porten mot Österlen

Ystad porten mot Österlen Ubåten I Edvinshem Ystad porten mot Österlen En gammal småstad som växer är precis vad Ystad är. Med sina genuina gatstensmiljöer kantade av unika korsvirkeshus och milslånga stränder så förstår man varför

Läs mer

Markiser för fönster, balkong/terrass 2013 06 17

Markiser för fönster, balkong/terrass 2013 06 17 Markiser för fönster, balkong/terrass 2013 06 17 Vem. Styrelsen har begärt offerter från ett par företag och företaget som vi valde att arbeta med på området Färsna Hage heter Carstads och det är alltså

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS QUALITY IN WOOD SINCE 1857 TRADITION INNOVATION DESIGN 1 2 3 Trä är det mest miljövänliga, vackraste och mest flexibla golvmaterial som finns. Det är därför som vi bara

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern är

Läs mer

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus B O S T A D Trivsamma lokaler för alternativ boende Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus Tryggt boende med god kvalitet Hyrmoduler kan många gånger vara den idealiska lösningen vid olika

Läs mer

F Ö N STE R F Ö N STE R

F Ö N STE R F Ö N STE R FÖNSTER FÖNSTER 02 teknova.se BREVKOPIAN FÖNSTERBYTE & FÖNSTERRENOVERING FÖNSTER Fönster i dålig kondition är ett stort bekymmer på många fastigheter men det finns lösningar. Vi kan hjälpa dig med allt

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

Förfrågningsunderlag hus ver. 2

Förfrågningsunderlag hus ver. 2 Förfrågningsunderlag hus ver. 2 Måtten är inte hugna i sten utan kan ändras om det gör bygget billigare. Likaså om motsvarande byggmaterial finns med samma egenskaper så kan det räknas på, eller alternativ

Läs mer

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINAN Radhus att trivas i En adress nära natur och bekvämlighet Välkommen till Brf Solslingan - ett modernt och behagligt boende på Norra Stockfallet. På en fin tomt

Läs mer

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet living by Danfoss värmereglering Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet Endast med living by Danfoss kan du enkelt och effektivt ta över kontrollen över både elektroniska termostater och trådlös golvvärme.

Läs mer

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper FÖR DIG SOM SKA BYGGA om OCH RENOVERA! VÅRT NYA HUS Nr.12 2012 belysning lys upp din trädgård teveprofilen Andrea engsäll inreder med detaljer vinterväxter skapa egna grupper 14 heta kaminer GÖR om köket

Läs mer

lindab coverline byggplåt Lindab Coverline TM Lindab byggplåt Ett attraktivt yttre

lindab coverline byggplåt Lindab Coverline TM Lindab byggplåt Ett attraktivt yttre Lindab Coverline TM Lindab byggplåt Ett attraktivt yttre 2 Skapa din egen profil Nu kan din nya fastighet få ett attraktivt yttre med Lindabs byggplåt som också är ett kostnadseffektivt alternativ som

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

2 lundiaträ lundiaträ 3

2 lundiaträ lundiaträ 3 lundia stål 2 3 Ett oöverträffat hyllsystem I Lundia Stål hyllsystem möts design och praktiska lösningar Vi skräddarsyr en lösning som passar ditt förvaringsbehov och dina lokaler Välj mellan stationär

Läs mer

Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se

Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se PERSONLIGA KÖK Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se Made in Halland. Inte långt ifrån Varberg, ca 3 mil österut

Läs mer

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme

GOLVVÄRME. Art nr Namn Effekt Kabellängd Fullvärme Komfortvärme P R O D U K T S O R T I M E N T LÅGVOLTS 0 mm i BYGGHÖJD KAKEL PARKETT* PLASTMATTA VÅTUTRYMME Marknadens tunnaste värmekabel. Kelvins unika system ger dig minsta möjliga bygghöjd på ditt nya klinkergolv.

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

Vägg och tak B-56.01.13

Vägg och tak B-56.01.13 Vägg och tak B-56.01.13 1 Perle vägg Huntonit Perle penselmålad vägg De penselmålade väggskivorna från Huntonit heter Perle, Skygge och Faspanel 8 bord. De är precis som våra välkända innertak tillverkade

Läs mer

Batteridrivenborrskuvdragare. slagborrskruvdragare. A10 M A18 M bl ASB18 M bl

Batteridrivenborrskuvdragare. slagborrskruvdragare. A10 M A18 M bl ASB18 M bl Batteridrivenborrskuvdragare slagborrskruvdragare A10 M A18 M bl ASB18 M bl Bra jobb är inte bara arbete - det är kul också. BORSTLÖS MOTOR - KOMPAKT OCH LÅNGLIVAD De kraftfulla batteridrivna borrmaskinerna

Läs mer

Fasadsten i vit betong kryddad med marmor.

Fasadsten i vit betong kryddad med marmor. Fasadsten i vit betong kryddad med marmor. Marmoroc är ett typgodkänt, väl beprövat fasadsystem som funnits på marknaden i mer än 40 år. Fasadstenen är sammansatt av vit cement och krossad vit marmor.

Läs mer

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning Bona dammfri golvslipning Maskiner för professionell golvslipning Dammfri Golvslipning Bona DCS 70 Öka din verksamhet med dammfri slipning Bona DCS 70 har ett filter som håller länge och en dammpåse som

Läs mer

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken.

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vår erfarenhet och historia hjälper oss att lyckas inom överflyttning Sedan 80-talet har vi på Etac varit erkända för våra rullstolar och rollatorer.

Läs mer

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft.

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. MEISER 3 Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. Våra kunder efterfrågar kompetens, produktsäkerhet och komfort. Vi löser det för det mesta med hjälp av kreativa gallerdurksapplikationer,

Läs mer

EN VASS GÄNGA VÅR STYRKA.

EN VASS GÄNGA VÅR STYRKA. MULTI MONTI EN VASS GÄNGA VÅR STYRKA. Fördel Multi Monti Höga utdragsvärden uppnås genom den speciella gängan. Snabb och enkel montering. Många olika applikationer möjliga. Demonterbar och återanvändbar

Läs mer

6 nya tillskott till RYOBI One Plus 18 volt serien

6 nya tillskott till RYOBI One Plus 18 volt serien 20 januari 2012 6 nya tillskott till RYOBI One Plus 18 volt serien RYOBI One Plus är en unik verktygsserie där samma 18 volt batteri och laddare kan användas till över 35 olika elverktyg och trädgårdsmaskiner.

Läs mer