Nya möjligheter med stålfiberarmering

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya möjligheter med stålfiberarmering"

Transkript

1 STÅLFIBERARMERING Nya möjligheter med stålfiberarmering Bekaert är global marknadsledare inom området dragna ståltrådprodukter och ståltrådsapplikationer, dessutom teknologiledande inom företagets kärnkompetenser avancerad ståltråddragning, avancerade material samt ytbeläggning. Nyligen föreställde företaget ett utvidgat utbud av Dramix Stålfiberarmering. Presentationen ägde rum i Bekaerts belgiska produktionsanläggning i Zwevegem, som ligger drygt tio mil väster om Bryssel. AV MARKKU BJÖRKMAN

2 Enligt företaget Bekaert bidrar deras galvaniserade stålfibrer i betongen till ett ännu robustare byggfundament. (Foto: Markku Björkman)

3 STÅLFIBERARMERING Bekaert introducerade stålfibrer redan 1970 för armering av betong. Avsikten var att erbjuda ett användarvänligt alternativ till traditionell armering. Stålfibrerna används främst för armering av betong, betonggolv, sprutbetong och andra betongvaror. Företaget, som har cirka anställda världen över, tillverkar ett stort antal produkter för byggindustrin. Produkten Dramix har under de senaste åren gett Bekaert en ledande position inom marknaden för stålfiberarmerad betong. De flesta byggföretag armerar idag traditionellt med armeringsjärn, men i takt med ny forskning och erfarenhet, ökar marknaden för stålfibrer. Dramix stålfiber har sedan mycket lång tid tillbaka använts i betongkonstruktioner av olika slag. Historiskt sett har konstruktioner av typen platta på mark dominerat men idag används Dramix fibrer i de flesta olika typer av konstruktioner. Ibland som huvudarmering, sekundärarmering, sprickarmering men även ofta som kombinationsarmering då detta är mest optimalt. Enligt produktutvecklare n, Ann Lambrecht, kan betongförstärkning med hjälp av stålfibrer i många fall ersätta konventionell armering. Ifjol prisbelönades hon med en utmärkelse för Dramix - fiberns vidareutveckling. (Foto: Markku Björkman) Dramix 4D och 5D levereras i påsar med varierande storlek. (Foto: Bekaert)

4 Det är viktigt att fibrerna fördelas jämt i betongen. Här visas en optimal fördelning på en röntgenbild. (Foto: Bekaert) Ny form, högre draghållfasthet Fibrerna är formade och klippta i längder för armering av betong och annat så kallat kompositmaterial. Bekaerts stålfiberprodukt Dramix 3D med sina typiska ändkrokar har nu fått uppföljare i Dramix 4D och Dramix 5D med ytterligare kroksteg i stålfiberns båda ändar kombinerat med högre draghållfasthet i stålet. Dramix 5D stålfibers många fördelar för betongarmering underströks i Zwevegem av Bekaerts marknadschef, Hendrik Thooft. Det handlar om en utvidgning, närmast en revolution. På grund av sin unika form och kapacitet, ger Dramix 5D stålfibrer en optimal prestanda, förklarade Thooft. 5D:s fördelar består enligt honom bland annat av att den klarar av tyngre påfrestningar, längre spännvidder och kan användas i de mest krävande miljöerna. 5D stålfibrer är en unik kombination av perfekt formade ändkrokar och ultrahög hållfasthet på ståltråden. 5D stålfibrerna är utformade för att fungera med perfekt förankring, som håller fibern stadigt på plats inne i betongen. Under spänning fungerar tråden på längden enligt samma princip som traditionell armering, sade Hendrik Thooft. Han hänvisade till att den nya stålfiberns prestanda inne i betongen gör Dramix 5D till en perfekt lösning när det gäller att förstärka strukturella applikationer, inklusive fundament, golvplattor och fribärande konstruktioner såsom pålade golv. Stålfiber 5D fungerar utmärkt även i de mest krävande applikatio-

5 STÅLFIBERARMERING ner och under de allra svåraste förhållanden. Dramix 5D stålfibrer klarar av flytta fram gränserna för vad som förr ansågs vara möjligt att uppnå med stålfiberförstärkning. 5D öppnar därmed helt nya möjligheter när det gäller att bygga i betong, förklarade Hendrik Thooft. Även Dramix 4D har bättre förankring och högre draghållfasthet på ståltråden än den traditionella stålfibern. 4D är speciellt framtagen för att användas där det finns sprickviddskrav på betongkonstruktionen. Med 4D går det beräkna den karakteristiska maximala sprickvidden på olika konstruktioner som till exempel betonggolv och grundläggning av flervåningsbyggnader. Krav på sprickviddskrav ställs bland annat på vattentäta konstruktioner som grundläggs under grundvattennivån men även av industrier som ställer höga sprickviddskrav på sina golv som till exempel livsmedelsindustrin, petroleumindustrin och tillverkningsindustrin. Prisbelönad Enligt hans kollega, produktutvecklare, Ann Lambrecht, kan betongförstärkning med hjälp av stålfibrer i många fall ersätta konventionell armering. Ifjol prisbelönades Ann Lambrecht med en utmärkelse för Dramix - fiberns vidareutveckling. Stålfiberarmerad betong används till många ändamål men främst till bergförstärkning och golvgjutning där effektivitetsvinsten är störst, betonade Lambrecht. Tillsättningen av stålfibrer bör genomföras redan vid betongfabriken. Samtidigt bör man aldrig tillsätta fibrer som första komponent i Liten men effektiv. Fibrerna består av ståltråd som är formade och klippta i längder, för armering av betong och annat så kallat kompositmaterial. (Foto: Bekaert) I början av september 2012 introducerades Dramix stålfibern 4D och 5D för armering av betong, avsedda att erbjuda ett användarvänligt alternativ till traditionell armering. (Foto: Bekaert)

6 Bekaert tillverkar förutom fjäder- och galvaniserad tråd även mässings- och plastbelagd tråd. Här presenteras några av användningsområden för grövre rostfri ståltråd av informationsansvarige Katelijn Bohez. (Foto: Markku Björkman)

7 STÅLFIBERARMERING Bekaerts stålfiber Dramix 3D med sina typiska ändkrokar har nu fått uppföljare i form av Dramix 4D och Dramix 5D med ytterligare ett kroksteg i stålfiberns båda ändar. Tabellen visar den nya produktens hållbarhets och tänjbarhetshöjning. (Foto: Bekaert) betongblandaren. Maximal roteringshastighet bör ligga mellan rpm. Det är viktigt att fibrerna fördelas jämt i betongen. Andra användningsområden är olika markbeläggningar och prefabricerade element. En platta på marken som armerats med stålfiber innehåller, till skillnad mot en platta med konventionell armering, en jämnt fördelad armering i alla riktningar. Andra fördelar med en stålfiberarmerad betongplatta är ökad seghet, böjspänning, dragspänning, slagseghet och utmattningsmotstånd. Flera undersökningar under årens lopp har visat att gjutning med stålfiberarmerad betong är det mest lönsamma förfaringssättet att förstärka betongen. En ytterligare studie, som nyligen gjordes av Chalmers visar också att stålfiberarmerad betong är ekonomiskt fördelaktigare än traditionellt armerad betong i form av nät och stänger. Första stålfiberprodukten med CE - märkning sedan 1997 Dramix stålfibrer är tillverkade i fabriker som arbetar enligt kvalitetssystemet EN ISO 9001 samt miljöledningssystemet ISO Vidare uppfyller Dramix produkten även krav i Reach som är en europeisk kemikalielagstiftning som till stora delar ersatt de kemikalieregler som gällde före den 1 juni 2007 i EU och i Sverige. Reach står för Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals. På svenska heter denna; Registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier. CE-märkning är en produktmärkning som fastslagits inom den europeiska gemenskapen. En produkt med CE-märkning får säljas inom EES-området utan ytterligare krav. Bekaert hade möjlighet att som första tillverkare uppvisa CE- märkta stålfibrer år Dramix blev då den första stålfiberprodukten med CE - märkning. Förutsättningarna för att få CE-märka en produkt är att produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion och miljö. Dessutom är det viktigt att föreskriven kontrollprocedur har följts. Minimikraven beskrivs i den europeiska gemenskapens normer och produktkrav EN Omättad marknad För stålfibrer finns det två olika klasser för CE - godkännande klass 1: Där fibrer används för strukturellt bruk och klass 3: för övrigt användande. Dramix uppfyller kriterierna i den strängare klassen 1 för strukturell användning. För övrigt används internationellt endast 1,4 procent av stålfiber som förstärkning i betongen. Bekaerts representanter betonade att marknaden därmed är allt annat än mättad. Bekaert Svenska AB är företagets helägda svenska dotterbolag som arbetar med försäljning av ståltråd, industritråd, fjädertråd, olika typer av armering och bergsäkrings- samt bergförstärkningsprodukter.

8 Bekaert har utvecklat en speciell doseringsutrustning, i form av denna maskin, som kan hantera mindre säckar för löpande tillsättning av stålfibrer. (Foto: Markku Björkman)

9 STÅLFIBERARMERING Stegvis förbättring och förstärkning. Bekaerts fiberprodukt Dramix 3D med sina typiska ändkrokar har nu fått vidareutveckling i Dramix 4D och Dramix 5D med ytterligare ett kroksteg i stålfiberns båda ändar. (Foto: Markku Björkman) En lönsam metod En studie, som nyligen gjordes av Chalmers visar att stålfiberarmerad betong är ekonomiskt fördelaktigare än traditionellt armerad betong i form av nät och stänger. Att använda stålfiberarmerad betong på den ickepålade småhusplatta, som forskarna studerade, gav en ekonomisk fördel jämfört med den traditionellt armerade plattan sett till både den verkliga och den kalkylerade tiden. Den tidsbesparing som görs vid användning av stålfiberarmerad betong innebär enligt Chalmersforskarna att fler plattor på mark kan gjutas på samma tid som det gjuts en platta på mark armerad med traditionell armering. Detta ger enligt forskarna Bengtsson och Sigström ytterligare en ekonomisk fördel då arbetet med att resa husen kan starta tidigare och kostnader för betongarbetare kan flyttas till ett nytt projekt. Forskarna påpekade också att ökat utnyttjande av stålfiberarmerad betong skulle minska antalet skadliga lyft och arbetsmoment betongarbetarna utsätter sig för vid armeringsarbetet. Armeringsnäten tar dessutom upp plats på byggarbetsplatsen, en faktor som försvinner vid användning av stålfiberbetong. Resultatet av våra studier var ekonomiskt sett en överraskning. Vi trodde att gränsen för den stålfiberarmerade betongens ekonomiska fördelar låg vid större gjutningsareor. Att tidsbesparing blev så markant mellan de två gjutningsalternativen var för oss förvånande, skrev forskarparet i slutet av studien. Källor: Chalmersstudie om stålfiberarmerad betong (Bengtsson/ Sigström) och Bekaert AB

10

11 Byggtorget Stambyte i skyddsrum?! Dyrt, svårt, regler? Kontakta oss så får du råd! Bronsyxegatan 8, MALMÖ PROGRAMVAROR OCH TJÄNSTER FÖR HELA BYGGPROCESSEN ons 75x35.indd :21 Ett bredd produktsortiment av fläktar, ventilationsaggregat, produkter för luftdistribution, luftridåer och värmeprodukter. Från och med början av 2012 har vi även kyla i vårt produktutbud. Proffs på transformatorer Behöver du transformatorer som är anpassade efter dina behov. Vi tar fram kundanpassade för 1-Fas och 3-Fas transformatorer samt strömtransformatorer. Strinne BJÄRTRÅ Telefon: Fax: Järven Plast & Smide AB Bromsvägen 3, Örnsköldsvik Tel: Fax: Järven Akustiks kunskap och tradition sträcker sig mer än 30 år bakåt i tiden. Täckskiktsmätare Micro Covermeter 8020 Mätare för bestämning av armeringsjärnets djup och riktning. Nu kan du växla mellan mätdjup mm och mm med samma mätsond BETONG - BALLAST - CEMENT - GEOTEKNIK S. Långebergsgatan V. Frölunda Tel Fax NÄR LOKALER SKALL UTNYTTJAS RATIONELLT! Läs allt om ljud- och brandklassade vik- och blockväggar på Där får du inspiration och information om material och utföranden. Tel Även i glasutförande! Läs mer på winab.se Vi bygger allt i stål! Industribyggnader, idrottshallar och avancerade stålkonstruktioner är vår specialitet. Fackverksbalkar och stålstommar likaså. Går ni i byggtankar? kontakta Ranaverken! Sunda system för hållbart byggande. - Golvbeläggningar - Brett utbud av epoxibaserade produkter för golvbeläggning. Hem för alla, hela livet Bostaden ska kännas som din bas, en trygg plats för dig att samla kraft, lust och energi. Livets många kursändringar gör att bostaden i många stycken speglar ditt liv. Lindesbergsbostäder AB Banvägen 28, Box 2, Lindesberg Tfn: Fax: specialisten på spiskåpor för bostäder och storkök. Vi har spiskåpor för varje smakriktning och miljö till det gammaldags eller moderna köket. Tovenco AB, Box 39, Hedesunda Tel

12 Byggtorget Världens största stålkoncern våra produkter säljs under varumärkena Arval och Armat ArcelorMittal Construction är världsledande leverantör Dörrkatalog av tunnplåtskonstruktioner för fasader, tak, golv och stommar och våra kunder finns främst inom industrisektorn, på webben logistiksektorn, tjänstesektorn och bostadssektorn Annonsdelen74x35.indd samt på jordbruksmarknaden. Tel Fax daloc.se Säkra dörrar Ett komplett sortiment av arbetsplattformar Skräddarsydda lösningar ALUFIX Det moderna och flexibla skyddsräcket för plana tak Telefon: GEOPOSITION I SVERIGE AB Konsultverksamhet inom geodesiområdet med inriktning på byggnadsmätning, primärnät, kontrollmätningar. Utbildningar Box 22089, ÖREBRO Tel , Forssellstrappans breda sortiment omfattar raka, runda och svängda trappor, vil- och trapplaner, räcken samt golvplattor. Terrazzoytor i en mängd olika kulörer öppnar stora möjligheter vid den estetiska utformningen av trapphuset. Tel: Fax:

13 Byggtorget Tfn: Fax: Hotell på Hotell hjul. på hjul. Hyr Hotell en KABE. Hyr på en hjul. KABE. Arbetsplatsboende. Arbetsplatsboende. Rikstäckande Hyr distribution. en Rikstäckande KABE. distribution. Arbetsplatsboende. Rikstäckande distribution. HISSAR SKAPAR TILLGÄNGLIGHET! I samarbete med Besök vår hemsida för mer information o Telefon Telefon Internet Internet Telefon Internet Mekaniska Prövningsanstalten har arbetat med brandskyddsfrågor och besiktning 1924 och har idag 15 st certifierade ingenjörer inom brandlarm, sprinkler, inbrott o Företagets ingenjörer verkar som rådgivare, besiktningsmän och kontrollanter inom Nils Malmgren AB startades 1967 och är en av landets äldsta producenter av epoxiprodukter. AV SBCS CERTIFIERADE BESIKTNINGSMÄN FÖR BRANDSKYDDSANLÄGGNINGAR BRANDLARM SPRINKLER INERTGAS KOLSYRA Månskärsvägen 9, 4 tr KUNGENS KURVA Tel: Fax: Produkter för rörelsefogar Vattentäta fogar för bl.a. P-hus Totalleverantör av byggnadsstommar

14 Byggtorget Din expert på fukt i byggnader Fukt- och vattenskador Temporär klimatkontroll Konsulttjänster fukt i inomhusmiljö Journummer RÅDMANSÖ EL & SERVICE Utför el-installationer, service och underhåll. Här är några exempel på arbeten jag jobbar med: Villainstallationer, Värmeanläggningar, Styrsystem, Små industrier, Maskinarbeten, Special ljus som LED-Ljus DITT BÄSTA VAL FÖR BOENDE I ÄNGELHOLM Tierps Kommun J.Thörnqvist Bygg i Filipstad AB Byggmästare i Filipstad med omnejd. Arbetar med ombyggnad, takarbeten och fönsterbyten mm. Bergskalhyttan 20, Filipstad , , SBG Byggen AB Sedan SBG grundades 1990 har företaget genomgått en kontinuerlig utveckling och varit delaktigt i en mängd olika projekt. Vi har bl a fått förtroendet att medverka i ombyggnationer av klassiska landmärken som Stockholms Centralstation och Grand Hôtel. Helob Bygg AB Helob Bygg AB arbetar med byggentreprenader, försäljning och renovering, ombyggnad, specialbyggnation av villor i lösvirke samt försäkringsarbeten i Gagnef, Borlänge, Falun, Leksand, Vansbro, Ludvika med omnejd. Telefon: , Montage Consult Produktion AB Ett av sveriges ledande företag inom montage av industrihallar. Vi är rikstäckande med stor kunskap av montage av hallar i olika storlekar och utföranden. Välkommen till Kustbostäder i Oxelösund Oxelösund är den lilla staden med de stora tillgångarna. Närheten till havet och naturen. Närheten till E4:an och flygplatsen Skavsta. Närheten till Stockholm och Mälardalen gör Oxelösund till en boendeort som kan attrahera de flesta. Och allt fler börjar upptäcka Oxelösund. Lyckeby Construction Lyckeby Construction utvecklar och tillverkar kundspecifika byggprodukter som private brands åt byggindustrin. Samtliga produkter uppfyller högt ställda krav på kvalitet, miljö och dokumentation enligt gällande nordiska regler. Våra nyckelord är att leverera enligt kundens förväntningar på pre- Vi utför kompletta standa, kvalitet, miljö och logistik. bullerskärmswww.lyckebyconstruction.com entreprenader Vi utför kompletta bullerskärms- entreprenader Försäljning av Planta Bullerskärmar Tel: +46(0) Fax: +46(0) Mobil: +46(0) Försäljning av Planta Bullerskärmar Tel: +46(0) Fax: +46(0) Mobil: +46(0) Hellströms Måleri en målerifirma att lita på Exakt håltagning Peter Johansson AB Håltagning i betong, Vajersågning & Rivningsarbete med bilningsrobot och kompaktlastare. Nyläggning av platsgjuten terrazzo Reparation/omslipning av befintliga stengolv/trappor LINDS TERRAZZO FÖR GÅNGBAR KVALITET

15 Verkstad & Ytbehandlingsteknik i Vingåker AB Vi bygger på förtroende sedan GALLERDURK o. SPIRALTRAPPOR Verkstad RAKA & TRAPPOR Ytbehandlingsteknik LEGOARBETEN i Vingåker AB inom svetsning VARMFÖRZINKNING Fax: Brene, Vingåker GALLERDURK o. SPIRALTRAPPO RAKA TRAPPOR LEGOARBETEN inom svetsning VARMFÖRZINKNING Fax: Brene, Vingåk Totalleverantör av anläggningsprodukter Totalleverantör av anläggningsprodukter Lidköping Lycksele Gävle Göteborg Stockholm Malmö Lidköping Lycksele Gävle Göteborg Stockholm Malmö

16 Branschregistret FÖRETAG I FOKUS Fler företag hittar du på Danfoss AB Linköping Tel: Fax: Danfoss VVS skall sälja och marknadsföra produkter för att styra, mäta och reglera temperatur, tryck och flöde för energibesparing och komfort samt tillföra applikationskunnande genom att erbjuda utbildning i systemteknik. Danfoss AB marknadsför och säljer Danfoss produkter i Sverige för kyla, värme, VA och industri. Industri & Byggmetall AB Kvalitetsvägen 5, Arlöv Tel: Fax: IB-Metall, är marknadsledande då det gäller aluminium för tak (band o skivtäckning) FINSPONG FP12, fasadplåt för såväl kassetter som balkongbeklädnader. Skanska Maskin AB Råsundavägen 2, Solna Tel: Maskinuthyrning Du har säkert annat att göra än att fixa fram Effektiva, Säkra och Gröna maskiner och utrustning i tid. Det har inte vi! Järven Plast & Smide AB Bromsvägen 3, Örnsköldsvik Tel: Fax: Järven Akustiks kunskap och tradition sträcker sig mer än 30 år bakåt i tiden. Har ni problem med icke önskvärda ljud, finner ni hos Järven Akustik ett komplett sortiment av bullerdämpande produkter. Karlstad Plåtmontage AB Box 2179, KARLSTAD Tel0: , Fax: Ventilations- och byggnadsplåtslageri. LiBo AB Box 2, LINDESBERG Tel: Fax: Innehav och förvaltning av bostäder och lokaler. Ollas Timmerstugor AB Industrivägen 8, Rättvik Tel: , Fax: En levande hantverkstradition! Knuttimrade hus har har byggts i många hundra år och sättet att bygga med handbilat timmer är i stort sett detsamma idag. DuPont Powder Coatings Scandinavia AB Box 520, VÄSTERVIK Tel: Fax: Vi tillverkar exakt den färg du behöver. Naturlig färgåtervinning är vår affärsidé. Våra färger används bl a till vitvaror och möbler m.m. DuPont, Pulverfärg. Besök gärna vår hemsida för mer info. Nils Malmgren AB Box 2039, Ytterby Tel: Fax: Nils Malmgren AB startades 1967 och är en av landets äldsta producenter av epoxiprodukter. Vi har ett brett utbud av epoxiprodukter. För byggsidan har vi system för golv, väggar, tankar, silos, väg och bro, limning och spackling. För industrisidan erbjuder vi produkter för limning, laminering, Filament Winding, olika gelcoats och gjuthartser. Vi har även epoxi för den marina sektorn. Detta har vi samlat under en egen hemsida, och den hittar du påwww. batepoxi.se. Proflex Trading AB Girovägen 9, Järfälla Tel: Fax: Byggvaror, Byggmaterial Hydroware Elevation Technology AB Box 66, Alvesta Tel: Fax: Hydroware utvecklar, tillverkar och säljer högteknologiska driv- och styrsystem för hydrauliska hissar. EL-Info i Växjö AB Lineborgsplan 3, Växjö Tel: Fax: Dataprogram för elproffs! Casamja AB Götlundagatan 34, Bandhagen Tel Fax Casamja utvecklar och säljer produkter för att förbättra klimatet inomhus. Vi har bland annat stor erfarenhet av att lösa ljudkrav i samband med ventilation. Vår försäljning riktar sig till företag. I vårt sortiment finns bland annat spiskåpor och uteluftsventiler. Mekaniska Prövningsanstalten M P A AB Månskärsvägen 9, KUNGENS KURVA Tel: Fax: Av SBSC certifierade besiktningsmän för brandskyddsanläggningar. Brandlarm, Sprinkler, Inertgas & Kolsyra Rydgruppen Sverige AB Box 22019, Helsingborg Tel: , Fax: Glasmästeri, Bilglas Systemair AB Industrivägen 3, SKINNSKATTEBERG Tel Fax Tillverkning och försäljning av fläktar, ventilationstillbehör, ventilationsaggregat, luftdon samt värmeväxlare och värmeprodukter. Akustikverkstan i Skaraborg AB Fabriksgatan 4, Lidköping Tel: , Vi åtar oss olika uppdrag inom området akustik som mätningar, beräkningar och utredningar. Akustikverkstan är en erfaren och tillförlitlig partner för dig som behöver hjälp med bullermätning och bullerdämpning. Företagets ledord är att kunden ska få personlig och skräddarsydd hjälp av högsta kvalitet. Dessutom till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Akustikverkstan har hög utbildningsnivå och ett brett kunnande inom de flesta discipliner av akustikområdet. Inom våra specialområden har företaget kunnande i paritet med forskningsfronten i världen. Fogfria Ytor Industri och Försäljning AB Kvarnparksvägen 12, Danderyd Tel: , Fax: Betongreparationer och injektering - hållfast snabb lagning av håligheter, bom och sprickor. Betongrenovering och ytbehandling med deckshield för vattentät beläggning för bl.a P-garage/deck. SBG Byggen AB Sandsborgsvägen 55, Enskede Tel: Sedan SBG grundades 1990 har företaget genomgått en kontinuerlig utveckling och varit delaktigt i en mängd olika projekt. Vi har bl a fått förtroendet att medverka i ombyggnationer av klassiska landmärken som Stockholms Centralstation och Grand Hôtel. I takt med företagets utveckling har även våra beställningar ändrat karaktär från att omfatta byggentreprenader i mindre skala till att idag omfatta allt från mindre servicearbeten till ett totalåtagande i projekten gentemot våra beställare. En sak har dock inte förändrats. Vi är fortfarande delaktiga i utformningen och förvaltningen av vårt Stockholm, världens vackraste huvudstad. -Stefan och Tomas Segerberg (Grundare av SBG Byggen AB)

17 Branschregistret FÖRETAG I FOKUS Fler företag hittar du på Exakt håltagning Peter Johansson AB Pl 1242 A Stensjö Slöinge Tel: , Fax: Håltagning i betong, Vajersågning & Rivningsarbete med bilningsrobot och kompaktlastare. GreeNest Form AB Box 36, Ödeshög Tel: , , Fax: GreeNest Form AB är ett företag specialiserat på infrastrukturbuller. Vi är ett litet företag men en stor resurs för de stora aktörerna inom infrastrukturområdet. Vi vill vara det alternativ som ni med förtroende kan vända er till både när det rör nyproduktion som reparationsarbeten. NLL Fastigheter Källgatan 14, Gällivare Tel: , , sven. Landstingsfastigheter förvaltar landstingets fastigheter i länet. Det innebär ansvar för fastighetsplanering, uthyrning av lokaler, byggnation och lokalanpassningar samt drift och underhåll. Vi sköter även om inhyrning av lokaler och bostäder. Total bruttoarea uppgår till kvadratmeter vilket gör oss till en av länets största fastighetsägare. I fastighetsbeståndet ingår fem sjukhus, drygt 20 vårdcentraler och lokaler för tandvård, skolor, administration, museum med flera. Vi hyr ut cirka kvadratmeter till externa hyresgäster och hyr in cirka kvm. Vi har en omsättning på cirka 420 miljoner kronor och bygger för mellan 100 och150 miljoner kronor per år. I uppdraget ingår även att förvalta gamla sjukhusområdet i Boden, Garnis, med en bruttoarea på cirka kvadratmeter. Garnisområdet ägs av landstingsägda Garnisfastigheter AB och har en omsättning på 21 miljoner kronor och uthyrd yta på cirka kvadratmeter. John Ekströms Bygg AB Ormestagatan 1 B, ÖREBRO Tel : , Fax: När du hyr av John Ekströms Bygg AB är du i gott sällskap. Företaget har funnits sedan 40-talet. I vårt bestånd har vi cirka lägenheter i Örebro, Nora, Kumla och Fellingsbro Verkstad och YtbehandlingsTeknik i Vingåker AB Brene, Österåkersvägen, Vingåker Tel Fax Kundspecifika objektanpassade trappor VYTAB:s huvudprodukter är kommunikationsvägar i stål där ståltrappor i olika utföranden är basprodukten. Trappor levereras som raka trappor, spiraltrappor, kombitrappor samt specialtrappor. Trappor tillverkas kundanpassade och till stor del arkitektritade. Övriga produkter är ramper, räcken, gallerdurk, profildurk, steg, plattformar, plåtfasader samt legoarbeten inom svetsning och plåtbearbetning. Installationspartner Datacord AB Box 1174, Huddinge Tel: , Vi är specialister på nätverksinstallationer för data/tele samt el Polygon Sverige AB Stenyxegatan 21 H, Malmö Tel: , Fax: Polygon erbjuder tjänster för skadebegränsning inom fuktoch vattenskador, konsulttjänster för inomhusmiljö samt temporär klimatkontroll och är den marknadsledande aktören i Europa. I över 40 år, först som Munters Torkteknik och nu som Polygon Sverige, har vi hjälpt tusentals människor genom att leverera i enlighet med vårt löfte; Response, Reliability and Results. Linds Terrazzo AB Stamgatan 41NB, ÄLVSJÖ Tel: , Välkommen till Linds Terrazzo AB. Vi utför platsgjutna och prefabricerade terrazzoarbeten samt underhåll och reparation av terrazzo, marmor och annan sten. På vår hemsida berättar vi mer om materialet terrazzo (cementmosaik) och de tjänster vi utför. Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om våra slitstarka, lättskötta och vackra golv, trappor mm. Byggnadsfirma Otto Magnusson AB Borrgatan MALMÖ Tel: , Fax: t Vi är ett framgångsrikt, expanderande byggföretag med Malmö/Lund och omnejd som det huvudsakliga verksamhetsområdet. Otto Magnusson har byggentreprenader och byggservice som hörnpelare i sin verksamhet; dessutom ingår ett specialsnickeri (Giggen) och ett eget glasmästeri (Teriör) i företagsgruppen. Helob Bygg AB Stora vägen 47, DALA-FLODA Tel: , Fax: Byggentreprenader. Försäljning och renovering. Specialbyggnation av villor i lösvirke. Kakel- och murningsarbeten. Hellströms Måleritjänst AB Konditorsvägen 40, Sköndal Tel: , Fax: I mer än 30 år har privatpersoner och företag anlitat oss för sina renoveringsjobb och sina nya måleriuppdrag. Vi är stolta över att vi får de flesta jobben på rekommendationer från nöjda kunder. Rådmansö El & Service Ålandsg Norrtälje Tel: radmansoel.se Utför el-installationer, service och underhåll. Här är några exempel på arbeten jag jobbar med: Villainstallationer Värmeanläggningar Styrsystem Små industrier Maskinarbeten Special ljus som LED-Ljus BC Håltagning AB Hörntorpsvägen 1 B, Bålsta Tel: , Borrning, Sågning, Betonghåltagning, Betongsågning, Betongslipning Lyckeby Construction AB Box 129, SIMRISHAMN Tel: , Fax: For optimum solutions in manufacturing of fillers, adhesives and sealants Tierps Kommun Centralgatan 7, Tierp Tel: Tierps kommun kännetecknas av utveckling och tillväxt, god livsmiljö och att barn och ungdom är prioriterade. Närheten till kusten och Gävle, Uppsala, Arlanda, Stockholm gör Tierp till en idealisk plats att leva och bo i. I Tierps kommun råder ett företagarvänligt klimat och ett omväxlande näringsliv med både stora och små företag. Vi kan skryta med att ha en positiv inflyttning. Meltolit AB Södra Långebergsgatan 18, Västra Frölunda Tel: , Fax: Tillhandahåller samtliga typer av lod och svetselektroder för gas- och Tig/Mig/MMA-svetsning av stål, rostfritt, aluminium och andra metallegeringar. Centro Kakel & Klinker AB Girovägen 3, JÄRFÄLLA Tel: , Kakel & Klinker Möbler & Inredning Montage Consult Produktion AB Strömfallsvägen 34, Tyresö Tel: , Fax: Ett av sveriges ledande företag inom montage av industrihallar. Företaget är rikstäckande och har svetskompetens och kvalitetssystem. Våra kunder är allt ifrån halleverantörer, tillbyggare och byggentrepenörer, i stort sett alla verksamma företag i branschen.

18 Branschregistret FÖRETAG I FOKUS Fler företag hittar du på KA VVS Service AB Mekanikervägen 1, TULLINGE Tel: , VVS-installationer. Alla slags VVS-arbeten samt golvvärme och bergsvärme. Helhetslösningar för badrum. Kustbostäder AB Oxelösund Tel: Välkommen till Kustbostäder i Oxelösund Oxelösund är den lilla staden med de stora tillgångarna. Närheten till havet och naturen. Närheten till E4:an och flygplatsen Skavsta. Närheten till Stockholm och Mälardalen gör Oxelösund till en boendeort som kan attrahera de flesta. Och allt fler börjar upptäcka Oxelösund. Kustbostäder är Oxelösunds största fastighetsföretag CASAB Fasad & Bygg AB Box 699, Nacka Tel: , Fax: Fasadputs, fasadrenovering, fuktskadade fasader, tilläggsisolering, murning och ställningar. CASAB utför alla arbeten med högsta kvalitet och med teknik anpassad för just er fasad. SELGA Box 103, Älvsjö Tel: , Fax: Elgrossist - en av landets ledande inom branschen Storel AB LILLA EDET Tel: , Fax: Elgrossist som säljer och distribuerar produkter inom el, elektronik och IT-utrustning. Storel ingår i den internationella elkoncernen Sonepar. Storel har sitt huvudkontor i Lilla Edet AB Ängelholmshem Box 1111, Ängelholm Tel: Fax: AB Ängelholmshem- ditt bästa val för boende i attraktiva Ängelholm. AB Ängelholmshem erbjuder boende till rimlig hyresnivå. Som hyresgäst hos oss får du alltid hög kvalitet i ditt boende. Vi gör vårt bästa för att du ska känna trygghet och trivsel i ditt boende och självfallet erbjuder vi dig en god service. Om du söker lägenhet i Ängelholm är Ängelholmshem ditt bästa val. Lindab Ventilation AB Järnvägsgatan 41, Grevie Båstad Tel: Fax: E-post: www: Ventilation Kanalsystem med tillbehör, både lösningar för ventilation, värme och kyla för ett hållbart inomhusklimat. Skyddsprodukter i Sverige AB Bronsyxegatan 8, MALMÖ Tel: Fax: Skyddsrum, -material Skebobruks Bygg AB Storängsvägen 16, Skebobruk Tel: , E-post: Skyddsrumsrenoveringar, Sten - & Bergsspräckning. Fler företag hittar du på

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande.

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande. StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge Sto Scandinavia AB Presentation Företaget Sto Omsorgsfullt byggande. Företaget Sto Sto Scandinavia AB utvecklar, producerar och marknadsför

Läs mer

Distribution Solutions WireSolutions. Stålfibrer. Golvtillämpningar

Distribution Solutions WireSolutions. Stålfibrer. Golvtillämpningar Distribution Solutions WireSolutions Stålfibrer Golvtillämpningar WireSolutions Stålfiberlösningar WireSolutions ingår i ArcelorMittal koncernen, världens främsta stålföretag. Enhetens viktigaste produkter

Läs mer

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

Renovera med Weber. genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Renovera med Weber genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Weber Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att återställa

Läs mer

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv.

maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit renoverar maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. maxit Renovate genomtänkt renovering för fasader, balkonger, våtrum och golv. Syftet med renovering är att

Läs mer

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST?

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? 1 Vilka? Bild framsida: Hovsjöskolan i Södertälje 2 Ett stort småföretagande Ur ett grustag i Finja, tillsammans med en god portion entreprenörsanda, föddes 1957

Läs mer

SPECIALIST PÅ ALLT INOM BETONG

SPECIALIST PÅ ALLT INOM BETONG SPECIALIST PÅ ALLT INOM BETONG VÅRT NAMN ÄR SYNONYMT MED GRUNDLIGA BETONGARBETEN Contec startades 2007 av Patric Johansson och Johan Blomberg. Vi är specialister på allt som rör betong, men nischade på

Läs mer

Till dig som inte drömmer om betong...

Till dig som inte drömmer om betong... Till dig som inte drömmer om betong... ... men som kanske borde göra det. Betong är ett framtidsmaterial med en flertusenårig historia. Det är ett robust och hållbart byggmaterial med många fördelar, inte

Läs mer

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft.

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. MEISER 3 Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. Våra kunder efterfrågar kompetens, produktsäkerhet och komfort. Vi löser det för det mesta med hjälp av kreativa gallerdurksapplikationer,

Läs mer

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner Helhetsleverantör av stålkonstruktioner EN 1090-1 ABT-BALKEN AB Niclas, Torsten och Johan Salomonsson ABT-Balken AB helhetsleverantör av stålkonstruktioner ABT-Balken är familjeföretaget som sätter kunden

Läs mer

Ett riktigt hyggligt byggföretag

Ett riktigt hyggligt byggföretag Ett riktigt hyggligt byggföretag Anders Magnusson, Ola Magnusson och Niclas Carlbäck. Din kompletta byggare Sunne Byggnads AB är ett genuint familjeägt byggföretag som funnits i Sunne sedan Anders Magnusson

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar

Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar Välkommen till EBAB Byggservice AB - Vi utför nybyggnader, tillbyggnader och ombyggnader i alla storlekar EBAB är ett bygg- och entreprenadföretag som huvudsakligen verkar inom Örebro och Västmanlands

Läs mer

Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det!

Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det! Vårt material betong, är vi väldigt stolta över. Betongen är ett naturligt material som är återanvändbart. Det är bra för miljön det! STARKA AFFÄRSIDÉ Att erbjuda ett brett sortiment betongprodukter för

Läs mer

Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar

Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar Industrial Services 1 Vi konstruerar och CE-märker alla typer av lyftverktyg t.ex. specialverktyg för just dina produkter! Detta gäller

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV 2 EN ENTREPRENÖR MED KONTROLL Hygien Bygg Telge AB är ett entreprenadföretag inom byggbranschen som är specialiserat på entreprenader i känsliga miljöer och att utföra

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Helsvetsade plattvärmeväxlare

Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Helsvetsade plattvärmeväxlare Helsvetsad plattvärmeväxlare för ångapplikationer SUPERMAX Helsvetsad plattvärmeväxlare SYSTEMLÖSNINGAR Kompletta värmeväxlarmoduler Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Har du

Läs mer

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige Företagspresentation ThyssenKrupp Materials Sverige Innehåll Litet företag, stora muskler Litet företag stora muskler 3 Branschens ledande serviceföretag 4 Kunskapsledare det tjänar du på 6 Sverigebäst

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET ENTREPRENAD LEVERANS AV INDUSTRIFÄRG BALLINGSLÖV STOBY FLYGAREGATAN12GATA ATANAN STOBY VÄXJÖ STOBY HALMSTAD BUTIK & ENTREPRENAD BUTIK, ENTREPRENAD, INDUSTRI & HUVUDKONTOR OKVÄGEN 6 BALLINGSLÖV STOBY NÄSSELVÄGEN

Läs mer

Weland entresolplan. 2 www.weland.se 0371-344 00

Weland entresolplan. 2 www.weland.se 0371-344 00 Entresolplan Utöka golvytan Weland entresolplan Med Weland entresolplan kan du utnyttja lokalens hela volym till att utöka golvytan. Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att utnyttja den befintliga lokalens

Läs mer

Sveriges ledande tillverkare. Historiska årtal. Herrljungatrappan:

Sveriges ledande tillverkare. Historiska årtal. Herrljungatrappan: Inspiration Herrljungatrappan: Sveriges ledande tillverkare Herrljungatrappan är Sveriges ledande tillverkare av prefabricerade betongtrappor med mer än 70 års erfarenhet. Herrljungatrappan, som är ett

Läs mer

Specialbruk för utmaningar

Specialbruk för utmaningar Expanderbruk Finja Bemix Specialbruk för utmaningar Specialister på specialbruk Finja Bemix utvecklar, producerar och levererar specialbruk till byggindustrin i hela Sverige och har ett stort urval av

Läs mer

BALKONG OCH INGLASNING

BALKONG OCH INGLASNING BALKONG OCH INGLASNING 02 teknova.se SVETSAREN BALKONGER, RÄCKEN & INGLASNINGAR LIVET UTANFÖR LÄGENHETEN Med de idéer, tankar och tekniska lösningar som finns idag kan balkongen få en både individuell

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Tjänster Projektering

Tjänster Projektering Tjänster Projektering VVE-Teknik projekterar, installerar, kontrollerar och underhåller klimatanläggningar. Vi utför även analyser, besiktningar och statuskontroller på alla typer av fastigheter och system.

Läs mer

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande.

Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Trävaror och byggprodukter för industriell tillverkning och modernt byggande. Hög kapacitet och nyskapande lösningar. För våra kunders behov Visionen för Martinsons Trä är att med engagerade medarbetare

Läs mer

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se www.ttf.se Vår förvaltning din trygghet Totallösning eller skräddarsytt? Ägarna Matz Eklund och Nils Bengtsberg erbjuder en trygg och säker fastighetsförvaltning. Alla bekymmer med att förvalta fastigheter

Läs mer

Vi har lösningen. Ge ditt hus en ansiktslyftning. www.lindab.se. Lindab är en internationell koncern som utvecklar,

Vi har lösningen. Ge ditt hus en ansiktslyftning. www.lindab.se. Lindab är en internationell koncern som utvecklar, lindab rainline lindab rainline www.ehrenstrahle.se Vi har lösningen Lindab är en internationell koncern som utvecklar, producerar och marknadsför effektiva, ekonomiska och estetiska lösningar i stål och

Läs mer

OBS! Nyhet på vårt lager! Slipad plåt DP20 VI KAN ROSTFRITT STÅL!

OBS! Nyhet på vårt lager! Slipad plåt DP20 VI KAN ROSTFRITT STÅL! OBS! Nyhet på vårt lager! Slipad plåt DP20 VI KAN ROSTFRITT STÅL! Samordna dina inköp hos en erfaren leverantör med regional såväl som internationell förankring och som alltid jobbat fristående för att

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

LagerKomponenter AB Vxl: Webb: PREFERENS

LagerKomponenter AB Vxl: Webb: PREFERENS Entresol ME250 Entresolen ger ett extra våningsplan En kundanpassad entresol ger din fastighet ett extra våningsplan. Välkomna kvadratmeter i lokaler där golvyta är en bristvara men där utrymme ges på

Läs mer

Välkommen till en värld av perfekta lösningar omkring kabel

Välkommen till en värld av perfekta lösningar omkring kabel Välkommen till en värld av perfekta lösningar omkring kabel Marknader & Produkter Välkommen till HellermannTyton. Våra systemlösningar är perfekt anpassade till att möta de utmaningar som olika branscher

Läs mer

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT.

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. FÖR DIG SOM VÄRDESÄTTER KREATIVITET, MILJÖ, HÅLLBARHET OCH ESTETIK. Idag kan du skapa fantastiska bostadsmiljöer av betong, med stor variation på både struktur,

Läs mer

Dekaler Skyltar Emblem Metabrite TM Overlayer Frontpaneler Membranpaneler Pekskärmar E.L - lampor

Dekaler Skyltar Emblem Metabrite TM Overlayer Frontpaneler Membranpaneler Pekskärmar E.L - lampor Dekaler Skyltar Emblem Metabrite TM Overlayer Frontpaneler Membranpaneler Pekskärmar E.L - lampor Välkommen till Danielson DANIELSON levererar industriell grafik för all typ av produktmärkning. Screentryckning

Läs mer

Byggmaterialindustrierna. - en viktig näring för Sverige -

Byggmaterialindustrierna. - en viktig näring för Sverige - Byggmaterialindustrierna - en viktig näring för Sverige - Ett samhälle blir aldrig färdigbyggt Nya vägar, skolor och bostäder har i alla tider setts som tecken på välstånd och framsteg. Byggnader och infrastruktur

Läs mer

RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK

RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK Raka trappor Nordiska Stålprodukter AB levererar ståltrappor för industri, kontor, bostäder, skolor. Dessa används som entré-trappor, transporttrappor samt utrymningstrappor,

Läs mer

Komplett reparationssortiment

Komplett reparationssortiment Betongreparation Finja Bemix Komplett reparationssortiment Specialister på specialbetong Finja Bemix utvecklar, producerar och levererar specialbetong till byggindustrin i hela Sverige och har ett stort

Läs mer

SPEF. trygghet för dig

SPEF. trygghet för dig RÄTT FRÅN BÖRJAN 1 SPEF trygghet för dig Sveriges Murnings- och Putsentreprenörförening, SPEF, är den rikstäckande branschorganisationen för murat och putsat byggande i Sverige. Föreningen grundades 1966

Läs mer

Vattentätning och plattläggning på balkonger och terrasser

Vattentätning och plattläggning på balkonger och terrasser Vattentätning och plattläggning på balkonger och terrasser maj 2014 Balkonger och terrasser Balkonger och terrasser är underlag som är hårt utsatta för växlande väderförhållanden och skiftningar vid regn,

Läs mer

Distribution Solutions WireSolutions. Stålfibrer. Sprutbetongtillämpningar

Distribution Solutions WireSolutions. Stålfibrer. Sprutbetongtillämpningar Distribution Solutions WireSolutions Stålfibrer Sprutbetongtillämpningar WireSolutions Stålfiberlösningar WireSolutions ingår i ArcelorMittal koncernen, världens främsta stålföretag. Enhetens viktigaste

Läs mer

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Innehållsförteckning Förord 3 Vad är fukt? 4 Floor Screedry Konceptet 5 Floor Screedry Produkten 6 Floor Screedry Användning 7 Floor Screedry Utplacering 8 Utbildning

Läs mer

Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50

Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50 Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50 TECHNI STAGE den lätta, robusta och flexibla scenen. Begreppet att utföra snabba och säkra montage, är TECHNI STAGE den perfekta lösningen där du skapar alla dina teatrala

Läs mer

MÄNNISKAN & MASKINEN

MÄNNISKAN & MASKINEN MÄNNISKAN & MASKINEN VARFÖR HYRA? Att enkelt säga vad som är smartast, är svårt. En sak kan vi dock med säkerhet säga - det finns ett antal parametrar som spelar in och här är de viktigaste: MÄNNISKAN

Läs mer

Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER. Mer om Ranaverken www.ranaverken.se

Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER. Mer om Ranaverken www.ranaverken.se Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER Mer om Ranaverken www.ranaverken.se 1 VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ RANAVERKEN Med mer än 100 anställda och en verksamhet som vilar på 50 års erfarenhet står vi på en

Läs mer

Specialister på fasader

Specialister på fasader Specialister på fasader Vi levererar fasadlösningar som håller Intermur är ett av sydvästra Skånes största mur- och putsföretag och anlitas av fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, byggföretag, kommuner,

Läs mer

Mindre industribyggnader bygg din verksamhet på betong

Mindre industribyggnader bygg din verksamhet på betong Mindre industribyggnader bygg din verksamhet på betong Abetong mer än betongelement Önskar du en mindre industribyggnad som är unik och anpassad efter dina önskemål men ändå till priset av en standardbyggnad?

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Kundanpassade rullformade profiler

Kundanpassade rullformade profiler Kundanpassade rullformade profiler Under snart femtio år har vi gjort profiler till vår profil ROBUST RULLPROFILER tillverkar rullformade profiler för industrin. Det har vi gjort i snart femtio år. Utan

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

lindab coverline byggplåt Lindab Coverline TM Lindab byggplåt Ett attraktivt yttre

lindab coverline byggplåt Lindab Coverline TM Lindab byggplåt Ett attraktivt yttre Lindab Coverline TM Lindab byggplåt Ett attraktivt yttre 2 Skapa din egen profil Nu kan din nya fastighet få ett attraktivt yttre med Lindabs byggplåt som också är ett kostnadseffektivt alternativ som

Läs mer

www.miljonaren.se Verksamhetshandbok Kvalitet och Miljö Miljönären Lindfeldts Måleri AB

www.miljonaren.se Verksamhetshandbok Kvalitet och Miljö Miljönären Lindfeldts Måleri AB www.miljonaren.se Verksamhetshandbok Kvalitet och Miljö Lindfeldts Måleri AB Inledning Lindfeldts Måleri AB är Dalarnas största målerikoncern med 150 medarbetare och en omsättning på nästan 100 miljoner

Läs mer

Vi sätter färg på tillvaron!

Vi sätter färg på tillvaron! Vi sätter färg på tillvaron! 2 Vårt mål är att vara regionens mest attraktiva måleriföretag för nya och befintliga kunder, men också för våra medarbetare. Vi sätter färg på tillvaron! 3 Allt som rör väggar

Läs mer

» Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material «

» Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material « Väg och järnväg » Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material «Pålitliga lösningar för en modern infrastruktur En modern och hållbar infrastruktur kräver långsik tiga och tillförlitliga

Läs mer

Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB

Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB FÖRRÅDS- och GARAGEINREDNINGAR Inredningar av nät, plåt eller sträckmetall HÄFLA BRUKS AB HÄFLA BRUK Tradition, kunskap och utveckling Att ett företag som Häfla Bruk, som har sina rötter 300 år tillbaka

Läs mer

Vem ska man välja som byggpartner?

Vem ska man välja som byggpartner? DET ÄR VI SOM BYGGER. Vem ska man välja som byggpartner? En medelstor aktör i Stockholm. Ett alternativ på din lista. I Sverige fanns det 2010 enligt svenskt Näringslivs Ekonomifakta 81 449 företag inom

Läs mer

Välkommen till Dematek

Välkommen till Dematek 2 Välkommen till Dematek Din samarbetspartner inom materialhantering Dematek grundades 1994. Vi är idag fler än 50 anställda. Vi utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta

Läs mer

YTBELÄGGNINGSPRODUKTER FÖR LANTBRUK YTBELÄGGNINGSPRODUKTER FÖR LANTBRUK

YTBELÄGGNINGSPRODUKTER FÖR LANTBRUK YTBELÄGGNINGSPRODUKTER FÖR LANTBRUK YTBELÄGGNINGSPRODUKTER FÖR LANTBRUK YTBELÄGGNINGSPRODUKTER FÖR LANTBRUK Telefon (08) 66 56 566 SIDA 2 l YTBELÄGGNINGSPRODUKTER FÖR LANTBRUK www.solmaster.se För en hållbar utveckling Solmaster-koncernen

Läs mer

Ett lysande räcke för gång- och cykelvägar GÅNG- OCH CYKELRÄCKET

Ett lysande räcke för gång- och cykelvägar GÅNG- OCH CYKELRÄCKET Ett lysande räcke för gång- och cykelvägar GÅNG- OCH CYKELRÄCKET Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR Varje dag, året om, hjälper vi industrin att snurra både säkrare och mer effektivt. Vi finns lokalt där du som kund finns. Djup kompetens gör att vi kan utveckla både ditt

Läs mer

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik!

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Ackumulatortankar och beredare för både enkla och avancerade energisystem,

Läs mer

Din stål och smidesleverantör

Din stål och smidesleverantör Din stål och smidesleverantör Innovativ partner Ferrocon är ett innovativt verkstadsföretag som har varit verksamma i Skövde sedan 1951. Idag med ett 30-tal engagerade medarbetare, flexibel organisation,

Läs mer

Nytänkande effektivt samarbete

Nytänkande effektivt samarbete Nytänkande effektivt samarbete HELHETSLÖSNINGAR FÖR TEKNISKA INSTALLATIONER Behov av nya lösningar Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt. Idag är fastigheter mer tekniskt krävande än tidigare.

Läs mer

HÄRDPLASTBELÄGGNING FÖR LIVSMEDELSINDUSTRIN

HÄRDPLASTBELÄGGNING FÖR LIVSMEDELSINDUSTRIN HÄRDPLASTBELÄGGNING FÖR LIVSMEDELSINDUSTRIN Tekniska golvlösningar baserade på härdplast - uppfyller livsmedelsindustrins krav på livsmedelssäkerhet och hygien Innehållsförteckning Sidan 2 Inledning Sidan

Läs mer

ANLÄGGNING REGION MELLERSTA

ANLÄGGNING REGION MELLERSTA ANLÄGGNING REGION MELLERSTA TOMMY PATRIKSSON, PROJEKTCHEF PEAB, ANLÄGGNING REGION MELLERSTA VI PÅ PEAB KAN TELECOM. OCKSÅ. Att Peab är ett rikstäckande bygg- och anläggningsföretag har väl knappast undgått

Läs mer

DAHL KYLA VÄLKOMMEN TILL

DAHL KYLA VÄLKOMMEN TILL Dahl Kyla VÄLKOMMEN TILL DAHL KYLA Dahl Kyla ingår i Dahl Sverige AB, Sveriges ledande handelsbolag inom VVS. Vi har lång erfarenhet och vill hjälpa dig som arbetar med kyla. Det gäller allt från projekt,

Läs mer

Abetong tanksystem. Rörgenomföringar, plåtar, skruvfästen med mera kan gjutas in i elementen vid tillverkning.

Abetong tanksystem. Rörgenomföringar, plåtar, skruvfästen med mera kan gjutas in i elementen vid tillverkning. Abetong tanksystem Abetong tanksystem Lång livslängd, underhållsfrihet och funktionalitet är ledord för Abetongs tanksystem. Med mer än 40 års erfarenhet av att bygga och utveckla prefabricerade tanksystem

Läs mer

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com GÅVAN ALLA VÄLJER www.joyfulgiftcard.com VAD ÄR JOYFUL GIFTCARD EN ENKEL LÖSNING DÄR MOTTAGAREN SJÄLV VÄLJER SIN GÅVA MED STARKA VARUMÄRKEN & NÅGOT FÖR ALLA! Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den

Läs mer

Expanderbetong. Produkter för kvalificerade undergjutningar, reparationer och injekteringar utomhus eller inomhus

Expanderbetong. Produkter för kvalificerade undergjutningar, reparationer och injekteringar utomhus eller inomhus Expanderbetong Produkter för kvalificerade undergjutningar, reparationer och injekteringar utomhus eller inomhus Expanderbetongprodukter för alla tänkbara ändamål Weber en av Europas största tillverkare

Läs mer

Vi är framtidens byggande.

Vi är framtidens byggande. Vi är framtidens byggande. Vi är din leverantör. Vad du än ska bygga. Helprefabricerat eller industriellt platsgjutet, det är frågan. Hos oss är valet enkelt. Vi har både och. Det är vi ensamma om på marknaden.

Läs mer

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes www.satilabygg.se Arvet efter Albert i Högelid I början av 1900-talet började den företagsamme Albert Andersson tillverka olika typer av möbler. Då var efterfrågan på möbler stor i det expansiva Göteborg

Läs mer

Vi är specialisterna på betong

Vi är specialisterna på betong Vi är specialisterna på betong Vi började med en fabrik i Sverige 1955 Allt startade 1955 då den svenske ingenjören och entreprenören Martin Thomas grundade företagets första betongfabrik i Karlstad. Martin

Läs mer

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss.

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem 10 % Bättre värmeöverföring Tack vare en innovativ plåtkonstruktion

Läs mer

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster Funktion estetik & ett brett utbud! Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster www.hogstadaluminium.se Ditt projekt vårt engagemang! VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN Hogstad Aluminium AB är ett av marknadens

Läs mer

Modern Betong. Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK

Modern Betong. Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK Modern Betong Att skydda parkeringsdäck och garage! CONIDECK Innehåll 3 4 5-7 Att välja rätt lösning Specifiera riskerna Att skydda utsatta ytor - CONIDECK system 2 Att välja rätt lösning Parkeringshus

Läs mer

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt västra hamnen, malmö NCC är ett av de ledande nordiska byggoch fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 49 Mdr SEK och 17 000 anställda. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela

Läs mer

A-hallen. mer än en vanlig standardhall

A-hallen. mer än en vanlig standardhall A-hallen mer än en vanlig standardhall Lars-Erik Malmborg, Pugerups gods Vi ville ha en byggnad för planlagring av spannmål som var underhållsfri och som dessutom smälte väl in i gårdsmiljön. Därför byggde

Läs mer

Skräddarsydda lösningar. För oss är kunden i fokus. Och att kunna leverera produkter snabbt, ser vi som en självklarhet.

Skräddarsydda lösningar. För oss är kunden i fokus. Och att kunna leverera produkter snabbt, ser vi som en självklarhet. För oss är kunden i fokus. Och att kunna leverera produkter snabbt, ser vi som en självklarhet. Skräddarsydda lösningar EuroLine Int. är ett företag som marknadsför fönsterbänkskanaler och uttagsstavar

Läs mer

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus K O N T O R Snabbaste sättet att få kontoret att växa Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus Enkelt och bekymmersfritt Att hyra moduler är den idealiska lösningen på tillfälliga

Läs mer

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe - ger oslagbar flexibilitet och stabilitet med ett fåtal skickligt utformade komponenter. Med vårt nya, unika och

Läs mer

marmoleum LÄGGNINGSANVISNING

marmoleum LÄGGNINGSANVISNING marmoleum LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Marmoleum click Allmän information Marmoleum Click har en ytbeläggning av linoleum som i huvudsak är

Läs mer

VÅTRUMSPRODUKTER VÅTRUMSPRODUKTER

VÅTRUMSPRODUKTER VÅTRUMSPRODUKTER VÅTRUMSPRODUKTER VÅTRUMSPRODUKTER 02 teknova.se VÅTRUMS- PRODUKTER Teknova levererar högkvalitativa våtrumskassetter och renoveringssystem för badrum. Genom egen tillverkning kan vi leverera kundanpassade

Läs mer

OM FÖRETAGET. RÄCKE Inomhus räcke Utomhus räcke

OM FÖRETAGET. RÄCKE Inomhus räcke Utomhus räcke INNEHÅLL OM FÖRETAGET OM FÖRETAGET TRAPPA Trappa med en metall vang Edgaras Jonas Lukas Nojus Zigmas Hängande trappa Trätrappa Jazmina Karina Emilija Zoe Spiraltrappa Galaxy Georg Glastrappa Metall trappa

Läs mer

Finska Yrkesskicklighet

Finska Yrkesskicklighet Finska Yrkesskicklighet Riikku Rakenteet Oy är en finsk företag som tillverkar balkonginglasningar, räcken och glasfasader. Vår personal består av mer än 90 experter. Vi tillverkar en balkonginglasning

Läs mer

J u s t a d d w a t e r...

J u s t a d d w a t e r... Just add water... Malmstens företaget med vattenvana Simhallen en plats för motion, välbefinnande och gemensamma aktiviteter. Vår målsättning på Malmstens är att hjälpa våra kunder att skapa vackra, lönsamma

Läs mer

getinge k-serie bänkautoklaver Always with you

getinge k-serie bänkautoklaver Always with you getinge k-serie bänkautoklaver Always with you HigH-sPeeD sterilization Överlägsen kapacitet och effektivitet Getinge K-serie är en serie exceptionellt snabba bänkautoklaver. Faktum är att kapaciteten

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc upplyftande Dematek är idag den största organisationen inom lyftteknik i Sverige. I slutet av 2005 övertog vi verksamheten från ABB lyftteknik och välkomnade dess personal in i vår organisation. Vi finns

Läs mer

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus B O S T A D Trivsamma lokaler för alternativ boende Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus Tryggt boende med god kvalitet Hyrmoduler kan många gånger vara den idealiska lösningen vid olika

Läs mer

Andel behöriga lärare

Andel behöriga lärare Andel behöriga lärare Svenska Matematik Engelska Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Åtvidaberg 13 100,0 Mariestad 16 100,0 Skellefteå

Läs mer

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt RECVENT+ Ventilation och värme Tryggt, Säkert och Enkelt REC i korthet REC Indovent AB grundades 1954 och är verksamma inom affärsområdena Ventilation & Energi och Industriprodukter. Huvudkontoret finns

Läs mer

Sanitarne celice. VARIS Prefabricerade badrumsenheter

Sanitarne celice. VARIS Prefabricerade badrumsenheter Fertigbäder - Sanitary cells VARIS Prefabricerade badrumsenheter VARIS Prefabricerade badrumsenheter är den kompletta innovativa och ekonomiska lösningen för varje badrum. I normalut förandet är väggar,

Läs mer