Kärnavfallsavgift för reaktorinnehavare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kärnavfallsavgift för reaktorinnehavare"

Transkript

1 Sida: 1/7 PROMEMORIA Datum: Vår referens: SSM Författare: Eva Folkow, verksjurist Fastställd: Ulf Yngvesson, chefsjurist Kärnavfallsavgift för reaktorinnehavare Inledning Finansieringssystemet Den som har tillstånd enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet (kärntekniklagen) är enligt 13 samma lag skyldig att svara för sådana kostnader som avses i 10 12, dvs. för bl.a. en säker hantering och slutförvaring av verksamhetens restprodukter samt en säker avveckling och rivning av anläggningarna när verksamheten inte längre ska bedrivas. Skyldigheterna kvarstår enligt 14 kärntekniklagen till dess att åtgärderna har fullgjorts, även om tillståndet upphör. För att säkerställa finansieringen av tillståndshavarnas kostnader finns lagen (2006:647) om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet (finansieringslagen). Den närmare tillämpningen av finansieringslagen regleras i förordningen (2008:715) om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet (finansieringsförordningen). I förarbetena till finansieringslagen definieras syftet med finansieringssystemet enligt följande: Syftet med finansieringssystemet ska vara att så långt det är möjligt minimera risken för att staten tvingas stå för sådana kostnader som omfattas av tillståndshavarnas betalningsansvar. 1 Något om bakgrunden till finansieringssystemet En finansieringslag för att säkerställa finansieringen av kostnader för att i framtiden på ett säkert sätt ta hand om det använda kärnbränslet och för att avveckla och riva kärnkraftsreaktorerna har funnits sedan början av Prop. 2005/06:183 s. 21.

2 Finansieringssystemet Sida: 2/7 talet. Målsättningen med finansieringssystemet har redan från början av det svenska kärnkraftsprojektet varit att det är producenterna av kärnkraftsel som ska betala för hanteringen av kärnavfallet. Finansieringslagen och finansieringsförordningen ersatte lagen (1992:1537) om finansiering av framtida utgifter för använt kärnbränsle m.m. (den tidigare finansieringslagen) respektive förordningen (1981:671) om finansiering av framtida utgifter för använt kärnbränsle m.m. (den tidigare finansieringsförordningen). Det främsta syftet med översynen av den tidigare finansieringslagen var att stärka och formalisera kärnkraftsindustrins ansvar för kostnaderna för hanteringen av restprodukter från den kärntekniska verksamheten. Kärnkraftsindustrin ska ha det fulla betalningsansvaret men hade det i praktiken inte. I den s.k. finansieringsutredningen formulerades utgångspunkten för finansieringssystemet enligt följande: Utgångspunkten för finansieringen av omhändertagandet av kärnavfall är att kärnkraftsindustrin och inte skattebetalarna skall stå för kostnaderna. 2 Genom införandet av finansieringslagen och finansieringsförordningen har bl.a. kärnkraftsindustrins ansvar vidgats och avgiftsprocessen gjorts om. Bland de förändringar som införts kan nämnas: Skyldigheten att betala kärnavfallsavgift gäller nu till dess att allt kärnämne och kärnavfall är placerat i slutförvar som slutligt förslutits. Enligt den tidigare finansieringslagen upphörde reaktorinnehavarnas betalningsskyldighet när leveransen av kärnkraftsel upphör. Regeringen har nu möjlighet att föreskriva att en reaktorinnehavare ska ställa säkerhet genom att ange ett eller flera ägarbolag som åtar sig att fullgöra tillståndshavarens avgiftsskyldighet. Enligt den tidigare finansieringslagen gjorde reaktorinnehavarna en årlig kostnadsberäkning som granskades av Statens kärnkraftinspektion (SKI, numera SSM) som lämnade yttrande till regeringen för beslut om kärnavfallsavgifter. Den nya lagen ställer krav på kostnadsberäkningar vart tredje år, vilket ger en tydligare koppling till det s.k. Fud-programmet. Den avgiftsgrundande driftstiden ska som huvudregel antas vara 40 år, med en återstående driftstid om minst 6 år. Enligt den tidigare finansie- 2 SOU 2004:125 s. 9.

3 Finansieringssystemet Sida: 3/7 ringslagen antogs den avgiftsgrundande driftstiden som huvudregel vara 25 år. Andra viktiga förändringar som kan nämnas är ett ökat fokus på den förväntade kostnaden för respektive reaktorinnehavare samt att bättre rutiner för granskning, nya beräkningsförutsättningar m.m. har införts. Kärnavfallsavgift och säkerheter Den som har tillstånd att inneha eller driva en kärnteknisk anläggning som ger eller har givit upphov till restprodukter ska enligt 6 finansieringslagen betala kärnavfallsavgift. Avgiften ska täcka en så stor andel av de kostnader som anges i 4 samma lag att den motsvarar den avgiftsskyldiges andel av samtliga avgiftsskyldigas restprodukter. I 4 finansieringslagen anges att med kärnavfallsavgift avses: 1. tillståndshavarnas kostnader för en säker hantering och slutförvaring av restprodukter, 2. tillståndshavarnas kostnader för en säker avveckling och rivning av kärntekniska anläggningar, 3. tillståndshavarnas kostnader för den forsknings- och utvecklingsverksamhet som behövs för att de åtgärder som avses i 1 och 2 skall kunna vidtas, 4. statens kostnader för sådan forsknings- och utvecklingsverksamhet som behövs för att pröva de åtgärder som avses i 1 3, 5. statens kostnader för förvaltning av medel och prövning av frågor enligt denna lag, 6. statens kostnader för tillsyn av sådan verksamhet som avses i 2, 7. statens kostnader för prövning av frågor om slutförvaring samt övervakning och kontroll av slutförvar enligt 16 lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet, 8. tillståndshavarnas, statens och kommunernas kostnader för information till allmänheten i frågor som rör hantering och slutförvaring av använt kärnbränsle och kärnavfall, samt 9. kostnader för stöd till ideella föreningar för insatser i samband med frågor om lokalisering av anläggningar för hantering och slutförvaring av använt kärnbränsle. Summan av de förväntade kostnaderna för åtgärder och verksamhet som avses i finansieringslagen utgör den s.k. grundkostnaden medan summan av de förväntade kostnaderna för verksamhet som avses i finansieringslagen utgör den s.k. merkostnaden.

4 Finansieringssystemet Sida: 4/7 För de kostnader som ännu inte täcks av inbetalade kärnavfallsavgifter ska tillståndshavarna enligt 9 finansieringslagen ställa säkerheter, vilka får användas om de inbetalda kärnavfallsavgifterna inte är tillräckliga. Säkerheterna ska motsvara kostnader beräknade som finansieringsbelopp och kompletteringsbelopp. Med finansieringsbelopp avses ett belopp som motsvarar skillnaden mellan de återstående grundkostnaderna och merkostnaderna för de restprodukter som har uppkommit då beräkningen görs och de medel som har fonderats för dessa kostnader. Med kompletteringsbelopp avses ett belopp som motsvarar en skälig uppskattning av kostnader som avses i finansieringslagen och som kan uppkomma till följd av oplanerade händelser. Avgiftsmedlen fonderas i en särskild fond, kärnavfallsfonden. Varje tillståndshavare fonderar de medel som behövs för den egna andelen av de totala kostnaderna. Avgifterna och beloppen för säkerheterna för reaktorbolagen fastställs vart tredje år. Kostnadsberäkning och förslag på kärnavfallsavgift Kostnadsberäkning Reaktorinnehavare ska enligt 3 finansieringsförordningen, i samråd med övriga reaktorinnehavare, upprätta en kostnadsberäkning och ge in den till SSM senast den 7 januari vart tredje år. I kostnadsberäkningen ska: 1. anges den totala grundkostnaden för samtliga reaktorinnehavare, 2. anges den del av den totala grundkostnaden som är gemensam för samtliga reaktorinnehavare, 3. för varje reaktorinnehavare anges a. den del av den totala grundkostnaden som är hänförlig till reaktorinnehavarens reaktorer, b. hur stor andel av den totala mängden uppkomna och förväntade restprodukter som utgörs av restprodukter från reaktorinnehavarens reaktorer, och c. den del av den totala grundkostnaden som bör läggas till grund för reaktorinnehavarens finansieringsbelopp, 4. anges det kompletteringsbelopp som bör gälla för varje reaktorinnehavare, 5. anges hur mycket energi som varje reaktorinnehavare planerar att leverera under de närmast kommande tre kalenderåren efter det att kostnadsberäkningen senast ska ha givits in, och 6. anges de kostnader som förväntas uppkomma under vart och ett av de närmast kommande tre kalenderåren efter det att kostnadsberäkningen senast ska ha givits in för

5 Finansieringssystemet Sida: 5/7 o o o behandling, mellanlagring och slutförvaring av använt kärnbränsle, avställnings- och servicedrift, specificerat för varje reaktor, och rivning, inklusive mellanlagring och slutförvaring av kärnavfall från rivningen, specificerat för varje reaktor. I kostnadsberäkningen ska enligt 4 finansieringsförordningen varje reaktor, som inte permanent har ställts av, anses ha: 1. en total driftstid om 40 år, och 2. en återstående driftstid om minst sex år, om det inte finns skäl att anta att driften kan komma att upphöra dessförinnan. Reaktorinnehavarna samordnar sig inom finansieringssystemet genom det gemensamt ägda bolaget Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) och det är SKB som ger in de kostnadsberäkningar som ligger till grund för kärnavfallsavgiften. Förslag på kärnavfallsavgift SSM ska enligt 6 finansieringsförordningen för var och en av reaktorinnehavarna upprätta ett förslag till den kärnavfallsavgift som dessa ska betala de närmast kommande tre kalenderåren. Den föreslagna avgiften ska anges i kronor per levererad kilowattimme elström och är således beroende av hur mycket energi som varje reaktorinnehavare planerar att leverera under den aktuella perioden. SSM ska upprätta förslaget: 1. med utgångspunkt från kostnadsberäkningen enligt 3, 2. med beaktande av den totala merkostnaden, och 3. så att samtliga förväntade kostnader, sedan hänsyn tagits till vad som tidigare har betalats, kan förväntas bli täckta av de avgifter som reaktorinnehavaren kommer att betala under reaktorernas återstående driftstid. Sedan avgiftsförslaget har remitterats till reaktorinnehavarna och berörda myndigheter och organisationer ska SSM enligt 8 finansieringsförordningen lämna ett slutligt förslag till regeringen för beslut om kärnavfallsavgift för den kommande treårsperioden. Av förslaget ska framgå: 1. vilken avgift som förordas för den period som avses, 2. hur den gemensamma grundkostnaden fördelas på varje reaktorinnehavare, 3. grundkostnaden för varje reaktorinnehavare, 4. de närmare skälen för bedömningen i de fall som denna avviker från reaktorinnehavarens beräkningar, 5. merkostnaden och beräkningsunderlaget för denna, och 6. vilka faktorer som anses vara särskilt kritiska för kostnadsutvecklingen.

6 Finansieringssystemet Sida: 6/7 SSM ska enligt 20 finansieringsförordningen även upprätta förslag till finansieringsbelopp och kompletteringsbelopp för varje reaktorinnehavare. Förslaget ska lämnas till regeringen för beslut tillsammans med det slutliga avgiftsförslaget. Något om bakgrunden till bestämmelserna om avgiftsberäkningen I förarbetena till finansieringslagen angav regeringen att den avsåg att i huvudsak förordna om beräkningsförutsättningarna och avgiftsprocessen på det sätt som utredaren föreslagit. 3 Krav på reaktorinnehavare I finansieringsutredningen angavs att fokus bör sättas på förväntad kostnad för respektive reaktorinnehavare istället för på kärnavfallprojektets totala framtida kostnader: detta för att få kostnadsbedömningar och avgiftsunderlag transparenta. Utredaren föreslog att detta krav på att avgiften ska täcka reaktorinnehavarens förväntade kostnader ska anges i lag. I utredningen angavs även att de förväntade kostnaderna för respektive reaktorinnehavare bör redovisas på särkostnader och samkostnader för reaktorinnehavarna. Utredaren föreslog att detta krav på att varje reaktorinnehavare ska beräkna sina förväntade sär- och samkostnader ska regleras i förordningen. I utredningen anges att: Med förväntad kostnad avses den beräknade genomsnittliga kostnaden (ett medelvärde). 4 I utredningen angavs vidare att reaktorinnehavarna bör, liksom tidigare, utföra kostnadsberäkningar och överlämna dessa för granskning av den myndighet som regeringen bestämmer dvs. SSM. Vidare bör reaktorinnehavarna klargöra hur kostnadsprofilen ser ut över tiden samt ange vad de bedömer vara särskilt kritiska faktorer. Det bör slutligen vara SSM:s uppgift att ange vilken information myndigheten behöver från reaktorinnehavarna och på vilket sätt den ska presenteras. Reaktorinnehavarna ska således lämna kostnadsberäkningar och annan information som SSM anser sig behöva för att bedöma kostnader och risker. 5 3 Prop. 2005/06:183 s SOU 2004:125 s. 138 f. 5 Ibid.

7 Finansieringssystemet Sida: 7/7 Krav på SSM I finansieringsutredningen angavs att det bör ställas tydliga krav på SSM:s motivering till att föreslå en viss avgift. Det innebär bl.a. att det bör ställas krav på redovisningen av det jämförelsematerial som SSM utnyttjat i sin bedömning och på de åtgärder som SSM vidtagit för att säkra kvaliteten i sina bedömningar. För att underbygga bedömningar av förväntade kostnader bör vidare ett referee-förfarande etableras som ett led i det statliga granskningsarbetet. Exempel på jämförelsematerial och konsistenstester som kan användas i det statliga analysarbetet kan vara: Erfarenheter från andra stora anläggnings- och industriprojekt. Regelbundna jämförande analyser av kostnadsantaganden m.m. Regelbundna jämförande analyser av riskbedömningar ur ett finansiellt perspektiv. Alternativa kalkyler där specificerade händelser som inte ligger i referensscenariot lyfts fram. Regelbunden referee-granskning av centrala delfrågor med hjälp av externa experter. 6 *** 6 SOU 2004:125 s. 139 ff.

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet; SFS 2007:161 Utkom från trycket den 24 april 2007 utfärdad den 12 april 2007.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet; SFS 2008:715 Utkom från trycket den 15 juli 2008 utfärdad den 3 juli 2008. Regeringen

Läs mer

Finansiering av kärnkraftens restprodukter

Finansiering av kärnkraftens restprodukter Finansiering av kärnkraftens restprodukter Diskussionerna om hur omhändertagandet av kärnkraftens restprodukter skall finansieras är lika gammal som den kommersiella kärnkraften i Sverige. Aka-utredningen

Läs mer

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste Om skyldigheter och ansvar vid avveckling och rivning av kärnkraftsreaktorer Drift av kärnkraftsreaktorer är kärnteknisk verksamhet som kräver tillstånd enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2017:1179) om finansiering av kärntekniska restprodukter Publicerad den 6 juli 2018 Utfärdad den 28 juni 2018 Regeringen föreskriver i fråga

Läs mer

Beräkning av framtida kostnader drygt 40 år fram till nu

Beräkning av framtida kostnader drygt 40 år fram till nu Beräkning av framtida kostnader drygt 40 år fram till nu Diskussionerna om hur omhändertagandet av kärnkraftens restprodukter ska tas om hand och finansieras är lika gammal som den kommersiella kärnkraften

Läs mer

Informationsmöte. Riksgäldens förslag till föreskrifter om kostnadsberäkningar, ansökningar och redovisning

Informationsmöte. Riksgäldens förslag till föreskrifter om kostnadsberäkningar, ansökningar och redovisning Informationsmöte Riksgäldens förslag till föreskrifter om kostnadsberäkningar, ansökningar och redovisning Agenda Tid Ämne 13:00-13:15 Inledning 13:15-13:45 Bakgrund till föreskrifterna och hur processen

Läs mer

Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Reglerna om finansiering av kärnavfallshanteringen Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 11 maj 2017 Karolina Skog Egon Abresparr (Miljö- och energidepartementet)

Läs mer

Regeringens proposition 2016/17:199

Regeringens proposition 2016/17:199 Regeringens proposition 2016/17:199 Reglerna om finansiering av kärnavfallshanteringen Prop. 2016/17:199 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Harpsund den 1 juni 2017 Stefan Löfven Karolina

Läs mer

Redovisning av Plan 2008

Redovisning av Plan 2008 Redovisning av Plan 2008 Per-Arne Holmberg projektledare för planprojektet Kort om SKB Inlämnad dokumentation en översikt SKB:s kalkylmodell SKB:s kalkylmetod Årets utfall 1 Uppdraget 2 SKB:s ägare Fortum

Läs mer

Till SKN var knutet ett råd för kärnavfallsfrågor (KASAM), som motsvaras av det nuvarande Kärnavfallsrådet (M 1992:A).

Till SKN var knutet ett råd för kärnavfallsfrågor (KASAM), som motsvaras av det nuvarande Kärnavfallsrådet (M 1992:A). Miljödepartementet 2013-06-19 Bilaga till promemorian Myndighetsansvaret i finansieringssystemet för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet Kemikalieenheten Ämnessakkunnig Olle Stångberg

Läs mer

Fördelning mellan Studsvik Nuclear AB och Cyclife Sweden AB av tidigare beslutad kärnavfallsavgift för 2016 samt finansieringsbelopp

Fördelning mellan Studsvik Nuclear AB och Cyclife Sweden AB av tidigare beslutad kärnavfallsavgift för 2016 samt finansieringsbelopp Cyclife Sweden AB 611 82 Nyköping Beslut Vårt datum: 2016-11-03 Er referens: Diarienr: SSM2016-4768 Handläggare: John Liljedahl Telefon: +46 8 799 4232 Fördelning mellan Studsvik Nuclear AB och Cyclife

Läs mer

Överlämnande av beslut för prövning

Överlämnande av beslut för prövning Regeringen Miljödepartementet 103 33 STOCKHOLM Beslut Vårt datum: 2012-11-16 Diarienr: SSM2012-4151 Handläggare: Anna Mörtberg Telefon: +46 8 799 4346 Överlämnande av beslut för prövning Strålsäkerhetsmyndighetens

Läs mer

Föreläggande om redovisning

Föreläggande om redovisning BESLUT 2012-10-11 Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) Box 250 101 24 Stockholm Handläggare: John Liljedahl Telefon: +46 8 799 4232 Vår referens: Föreläggande om redovisning Strålsäkerhetsmyndighetens

Läs mer

Författningar som styr avveckling och rivning av kärnkraftverk eller annan kärnreaktor

Författningar som styr avveckling och rivning av kärnkraftverk eller annan kärnreaktor Författningar som styr avveckling och rivning av kärnkraftverk eller annan kärnreaktor Miljöbalken (1998:808) - förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd - förordning (1998:905)

Läs mer

Kommittédirektiv. Översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet. Dir. 2017:76. Beslut vid regeringssammanträde den 29 juni 2017

Kommittédirektiv. Översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet. Dir. 2017:76. Beslut vid regeringssammanträde den 29 juni 2017 Kommittédirektiv Översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet Dir. 2017:76 Beslut vid regeringssammanträde den 29 juni 2017 Sammanfattning En särskild utredare ska undersöka behovet av ändringar i lagen

Läs mer

Betalningsansvaret för kärnavfallet (SOU 2004:125)

Betalningsansvaret för kärnavfallet (SOU 2004:125) 2005-03-29 DNR 2004/2626 Regeringskansliet Miljödepartementet 103 33 Stockholm Betalningsansvaret för kärnavfallet (SOU 2004:125) (M2004/4316/Mk) Sammanfattning Riksgäldskontoret delar Finansieringsutredningens

Läs mer

Finansieringen av kärnavfallets slutförvaring. Lena Ingvarsson (Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet)

Finansieringen av kärnavfallets slutförvaring. Lena Ingvarsson (Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet) Lagrådsremiss Finansieringen av kärnavfallets slutförvaring Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 16 februari 2006 Lena Sommestad Lena Ingvarsson (Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet)

Läs mer

Ny kärntekniklag - med förtydligat ansvar

Ny kärntekniklag - med förtydligat ansvar Ny kärntekniklag - med förtydligat ansvar Gábor Szendrö Särskild utredare Statens Offentliga Utredningar 1 Utredningen Regeringsbeslut 27 juni 2017 Kommittédirektiv (Dir. 2017:76) Särskild utredare Gábor

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-03-09. Finansieringen av kärnavfallets slutförvaring

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-03-09. Finansieringen av kärnavfallets slutförvaring 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-03-09 Närvarande: f.d. justitierådet Hans Danelius, regeringsrådet Karin Almgren och f.d. kammarrättspresidenten Jan Francke. Finansieringen av kärnavfallets

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1991:739) om vissa avgifter till Statens kärnkraftinspektion; SFS 2006:522 Utkom från trycket den 14 juni 2006 Omtryck utfärdad den 24 maj

Läs mer

Regeringens proposition 2005/06:183

Regeringens proposition 2005/06:183 Regeringens proposition 2005/06:183 Finansieringen av kärnavfallets slutförvaring Prop. 2005/06:183 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Harpsund den 16 mars 2006 Göran Persson Lena

Läs mer

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för 2015

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för 2015 Rapport Datum: 2014-10-13 Handläggare: John Eliasson, Stefan Engqvist Peter Stoltz & Annika Åström Diarienr: SSM2013-6255 Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för 2015

Läs mer

Yttrande avseende förslag på säkerheter inom finansieringssystemet för kärnavfall från de tillståndshavare som inte är reaktorinnehavare

Yttrande avseende förslag på säkerheter inom finansieringssystemet för kärnavfall från de tillståndshavare som inte är reaktorinnehavare YTTRANDE Hanteringsklass: Öppen 2018-12-20 Dnr 2018/572 Miljö- och energidepartementet 103 33 Stockholm Yttrande avseende förslag på säkerheter inom finansieringssystemet för kärnavfall från de tillståndshavare

Läs mer

Utredningen om översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet

Utredningen om översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet Utredningen om översyn av lagen om kärnteknisk verksamhet Gábor Szendrö Särskild utredare Sveriges Offentliga Utredningar M 2017:05 1 Uppdraget Syftet med utredningen är att genomföra en översyn av lagen

Läs mer

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansieringsoch kompletteringsbelopp för 2015

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansieringsoch kompletteringsbelopp för 2015 Rapport, remissversion Datum: 2014-06-26 Handläggare: John Eliasson, Stefan Engqvist Peter Stoltz & Annika Åström Diarienr: SSM2013-6255 Förslag på kärnavfallsavgifter, finansieringsoch kompletteringsbelopp

Läs mer

Regeringens skrivelse 2017/18:141

Regeringens skrivelse 2017/18:141 Regeringens skrivelse 2017/18:141 Riksrevisionens rapport om finansieringssystemet för kärnavfallshantering Skr. 2017/18:141 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 8 mars 2018

Läs mer

Program för forskning, utveckling och demonstration av metoder för hantering och slutförvaring av kärnavfall

Program för forskning, utveckling och demonstration av metoder för hantering och slutförvaring av kärnavfall Regeringsbeslut I:7 1 bilaga 2018-03-21 M2017/00828/Ke M2017/01689/Ke M2017/02382/Ke Miljö- och energidepartementet Adressater: se bilagan Program för forskning, utveckling och demonstration av metoder

Läs mer

Yttrande avseende förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall

Yttrande avseende förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall Yttrande 2010-04-30 Dnr 2009/2012 Miljödepartementet 103 33 Stockholm Yttrande avseende förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall Sammanfattning Riksgälden inkommer härmed med ett

Läs mer

Avgift enligt Studsvikslagen

Avgift enligt Studsvikslagen Försvarsutskottets betänkande 2010/11:FöU7 Avgift enligt Studsvikslagen Sammanfattning I betänkandet som behandlar proposition 2010/11:126 Avgift enligt Studsvikslagen föreslås att den tid som kärnkraftsföretagen

Läs mer

Underlagspromemoria 1

Underlagspromemoria 1 2012-10-24 1(30) SSM 2011-4690 Underlagspromemoria 1 En promemoria från arbetsgruppen för regeringsuppdrag avseende översyn av finansieringslagen och finansieringsförordningen 2012-10-24 2012-10-24 2(30)

Läs mer

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste 2019-01-22 Dnr M1992:A/2019/127 Till Statsrådet och chefen för Miljödepartementet Ideella föreningars möjlighet att långsiktigt medverka i processen

Läs mer

en granskningsrapport från riksrevisionen Finansieringssystemet för kärnavfallshantering rir 2017:31

en granskningsrapport från riksrevisionen Finansieringssystemet för kärnavfallshantering rir 2017:31 en granskningsrapport från riksrevisionen Finansieringssystemet för kärnavfallshantering rir 2017:31 Riksrevisionen är en myndighet under riksdagen med uppgift att granska den verksamhet som bedrivs av

Läs mer

Tillstånd för hantering av radioaktiva ämnen vid avvecklingen av isotopcentralen i Studsvik

Tillstånd för hantering av radioaktiva ämnen vid avvecklingen av isotopcentralen i Studsvik AB SVAFO 611 82 Nyköping Beslut Vårt datum: 2014-12-11 Er referens: S-10-786 Diarienr: SSM 2010/2001 Handläggare: Simon Carroll Telefon: +46 8 799 41 24 Tillstånd för hantering av radioaktiva ämnen vid

Läs mer

Underlagspromemoria 3E

Underlagspromemoria 3E 2013-03-13 1( 8) Underlagspromemoria 3E Förslag till förordning om förvaltning av inbetalade medel i kärnavfallsfonden En promemoria från arbetsgruppen för regeringsuppdrag avseende översyn av finansieringslagen

Läs mer

för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet. Miljödepartementets promemoria Myndighetsansvaret i finansieringssystemet

för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet. Miljödepartementets promemoria Myndighetsansvaret i finansieringssystemet Miljödepartementet 103 33 Stockholm E.ON Kärnkraft Sverige AB 205 09 Malmö www.eon.se Ingemar Engkvist Tel 040-25 56 04 Mobil: 070-559 26 40 ingemar.engkvist@eon.se M Malmö 2014-01-31 Remissvar M2013/1587/Ke

Läs mer

Förändringar i lagen (2006:647) om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet Information

Förändringar i lagen (2006:647) om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet Information Förändringar i lagen (2006:647) om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet Information Preliminärt utkast version 2012-04-25 1 (25) Innehåll 1 Inledning... 2 2

Läs mer

Nivåer på kärnavfallsavgift vid olika förutsättningar några räkneexempel

Nivåer på kärnavfallsavgift vid olika förutsättningar några räkneexempel Sida: 1/7 Promemoria Datum: 2013-02-25 Vår referens: SSM2013-1408 Författare: Peter Stoltz Fastställd: Björn Hedberg Nivåer på kärnavfallsavgift vid olika förutsättningar några räkneexempel 1 Bakgrund

Läs mer

Svenska Naturskyddsföreningen, SNF Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning, MKG

Svenska Naturskyddsföreningen, SNF Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning, MKG Svenska Naturskyddsföreningen, SNF Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning, MKG Box 4625, 116 91 Stockholm Box 7005, 402 31 Göteborg Telefon: 08-702 65 00 Telefon: 031-711 00 92 Hemsida: www.snf.se

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet; Utkom från trycket den 28 juni 2017 utfärdad den 15 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om lagen

Läs mer

6 Fortum SSMLJ J_/,^ Ш <ОлЬ 1(7) 29 August Strålsäkerhetsmyndigheten Stockholm

6 Fortum SSMLJ J_/,^ Ш <ОлЬ 1(7) 29 August Strålsäkerhetsmyndigheten Stockholm 6 Fortum 1(7) Strålsäkerhetsmyndigheten 171 16 Stockholm STRÅLSÄKERHETS- MYNDIGHETEN 2014-09- 0 1 SSMLJ J_/,^ Ш

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten; SFS 2013:1130 Utkom från trycket den 27 december 2013 utfärdad den 19 december

Läs mer

Prognos över användningen av medel ur kärnavfallsfonden 2016

Prognos över användningen av medel ur kärnavfallsfonden 2016 Regeringen, Miljö- och energidepartementet 103 33 STOCKHOLM Datum: 2016-10-19 Er referens: M2012/3436/Ke Diarienr: SSM2016-3675 Prognos över användningen av medel ur kärnavfallsfonden 2016 Sammanfattning

Läs mer

Strålsäkerhetsmyndighetens ISSN:

Strålsäkerhetsmyndighetens ISSN: Strålsäkerhetsmyndighetens ISSN: 2000-0987 Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling ISSN 2000-0987 Utgivare: Johan Strandman Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter om undantag från kravet på godkännande

Läs mer

Inledande sammanfattning... 2 Grunder för våra ställningstaganden... 3 Statens och skattebetalarnas risk... 5 Sammanfattning... 7

Inledande sammanfattning... 2 Grunder för våra ställningstaganden... 3 Statens och skattebetalarnas risk... 5 Sammanfattning... 7 Miljörörelsens kärnavfallssekretariat, Milkas The Swedish Environmental Movement s Nuclear Waste Secretariat Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm, Sweden Tel. +46-8-559 22 382. info@milkas.se www.milkas.se

Läs mer

SERO.s yttrande över förslag till höjd kärnavfallavgift

SERO.s yttrande över förslag till höjd kärnavfallavgift SVERIGES ENERGIFÖRENINGARS RIKSORGANISATION FÖRENINGEN FÖR FÖRNYBAR ENERGI Med sektioner för D VAnENKRAFT D BIOENERGI D VÄTGAS D VINDKRAFT SOLENERGI D ENERGIEFFEKTIVISERING D BISTÅND D UNGDOM FORDON 20121125

Läs mer

Yttrande avseende övriga tillståndsinnehavares förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall

Yttrande avseende övriga tillståndsinnehavares förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall -- RI KSGÄLDEN SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE YTTRANDE Hanteringskiass: Oppen 2012-06-18 Ont 2011/1133 Milj ödepartementet 103 33 Stockholm Yttrande avseende övriga tillståndsinnehavares förslag till säkerheter

Läs mer

Miljöbedömningar av planer och program

Miljöbedömningar av planer och program Miljö- och jordbruksutskottets betänkande Miljöbedömningar av planer och program Sammanfattning I betänkandet behandlar utskottet regeringens proposition 2003/04:116 Miljöbedömningar av planer och program

Läs mer

Antagna driftstider vid beräkning av kärnavfallsavgifter

Antagna driftstider vid beräkning av kärnavfallsavgifter Rapport Datum: 2016-10-14 Diarienr: SSM2016-4019 Dokumentnr: Antagna driftstider vid beräkning av kärnavfallsavgifter Strålsäkerhetsmyndigheten Swedish Radiation Safety Authority SE-171 16 Stockholm Tel:+46

Läs mer

6 Uttag av fondmedel. 6.1 Uttagsprocessen

6 Uttag av fondmedel. 6.1 Uttagsprocessen 6 Uttag av fondmedel Reaktorinnehavarna gör i dagsläget årligen uttag ur fonderna på i storleksordningen en miljard kronor. SKB bedömer att utbetalningarna för kärnavfallsprojektet kommer att öka under

Läs mer

Underlagspromemoria 3A

Underlagspromemoria 3A 2013-03-13 1 (16) Underlagspromemoria 3A Säkerheter i finansieringssystemet En promemoria från arbetsgruppen för regeringsuppdrag avseende översyn av finansieringslagen och finansieringsförordningen 2013-03-13

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten; SFS 2016:8 Utkom från trycket den 26 januari 2016 utfärdad den 14 januari 2016.

Läs mer

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N K Ä R N AV FA L L S F O N D E N Fakta om Kärnavfallsfonden 2014 , c/o Kammarkollegiet Box 2218, 103 15 Stockholm Växel: 08-700 08 00 Fax: 08-20 38 81 e-post: karnavfallsfonden@kammarkollegiet.se Internet:

Läs mer

Yttrande avseende förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall

Yttrande avseende förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall YTTRANDE Hanteringsklass: Öppen 2015-04-28 Dnr 2015/62 Miljödepartementet 103 33 Stockholm Yttrande avseende förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall Sammanfattning Riksgälden bedömer

Läs mer

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för Rapport Datum: 2017-06-28 Handläggare: John Eliasson, Per Nyström, Peter Stoltz Diarienr: SSM2016-5513 Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för 2018-2020 Strålsäkerhetsmyndigheten

Läs mer

Förslag till förändringar i finansieringssystemet för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet

Förslag till förändringar i finansieringssystemet för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet REMISSVAR 1 (18) 2014-01-30 Dnr 2013/316 Miljödepartementet 103 33 Stockholm Förslag till förändringar i finansieringssystemet för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet Sammanfattning

Läs mer

Förslag till finansiering av kärnkraftsmyndigheternas kostnader

Förslag till finansiering av kärnkraftsmyndigheternas kostnader MISSIV DATUM DIARIENR 2001-08-24 2001/254-5 ERT DATUM ER BETECKNING 2001-05-23 M2000/2655/Mk M2001/2631/Mk Regeringen Miljödepartementet 103 33 STOCKHOLM Förslag till finansiering av kärnkraftsmyndigheternas

Läs mer

Författningskommentar till avgiftsförordningen

Författningskommentar till avgiftsförordningen Promemoria Datum: 2017-03-29 Diarienr: SSM2017-1371-1 Handläggare: Ulf Yngvesson Fastställd: Skriv här. Författningskommentar till avgiftsförordningen 1 Paragrafen har justerats mot bakgrund av den nya

Läs mer

Rapport. Datum: Diarienr: SSM Dokumentnr: SSM Strålsäkerhetsmyndigheten Swedish Radiation Safety Authority

Rapport. Datum: Diarienr: SSM Dokumentnr: SSM Strålsäkerhetsmyndigheten Swedish Radiation Safety Authority Rapport Datum: 2013-06-04 Diarienr: SSM2011-4690 Förändringar i lagen (2006:647) om finansiella åtgärder för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet och förordningen (2008:715) om finansiella

Läs mer

Yttrande över AB SVAFO:s ansökan om övertagande av tillståndet enligt lag (1984:3) om kärnteknisk verksamhet för Ågestaverket, Huddinge

Yttrande över AB SVAFO:s ansökan om övertagande av tillståndet enligt lag (1984:3) om kärnteknisk verksamhet för Ågestaverket, Huddinge Yttrande Datum: 2015-04-16 Diarienr: SSM 2009/4884 Yttrande över AB SVAFO:s ansökan om övertagande av tillståndet enligt lag (1984:3) om kärnteknisk verksamhet för Ågestaverket, Huddinge Strålsäkerhetsmyndighetens

Läs mer

FÖRSLAG TILL AVGIFTER OCH SÄKERHETSBELOPP FÖR ÅR 2001 ENLIGT LAGEN (1992:1537) OM FINANSIERING AV FRAMTIDA UTGIFTER FÖR ANVÄNT KÄRNBRÄNSLE M.M.

FÖRSLAG TILL AVGIFTER OCH SÄKERHETSBELOPP FÖR ÅR 2001 ENLIGT LAGEN (1992:1537) OM FINANSIERING AV FRAMTIDA UTGIFTER FÖR ANVÄNT KÄRNBRÄNSLE M.M. Datum/Date Vår referens/our reference 2000-10-27 334-000345 Ert datum/your date Er referens/your reference Regeringen Miljödepartementet 103 33 Stockholm FÖRSLAG TILL AVGIFTER OCH SÄKERHETSBELOPP FÖR ÅR

Läs mer

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N K Ä R N AV FA L L S F O N D E N Fakta om Kärnavfallsfonden 2015 K Ä R N AV FA L L S F O N D E N INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kort om Kärnavfallsfonden 2015... 2 Avkastning 1996 2015... 3 Finansieringssystemet...

Läs mer

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för

Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för Rapport Datum: 2017-10-19 Handläggare: John Eliasson, Per Nyström Diarienr: SSM2016-5513 Förslag på kärnavfallsavgifter, finansierings- och kompletteringsbelopp för 2018 2020 Strålsäkerhetsmyndigheten

Läs mer

Fud-utredning. Innehållsförteckning. Promemoria. Ansvarig handläggare: Carl-Henrik Pettersson Fastställd: Ansi Gerhardsson

Fud-utredning. Innehållsförteckning. Promemoria. Ansvarig handläggare: Carl-Henrik Pettersson Fastställd: Ansi Gerhardsson Promemoria Datum: 2015-10-29 Diarienr: SSM2015-1136 Ansvarig handläggare: Carl-Henrik Pettersson Fastställd: Ansi Gerhardsson Fud-utredning Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 2 2 Inledning... 2 2.1

Läs mer

Plan 2010. Kostnader från och med år 2012 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter. Underlag för avgifter och säkerheter åren 2012 2014

Plan 2010. Kostnader från och med år 2012 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter. Underlag för avgifter och säkerheter åren 2012 2014 Plan 2010 Kostnader från och med år 2012 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter Underlag för avgifter och säkerheter åren 2012 2014 Svensk Kärnbränslehantering AB December 2010 Svensk Kärnbränslehantering

Läs mer

Regeringsuppdrag att utreda effekterna av den s.k. Studsvikslagens upphävande

Regeringsuppdrag att utreda effekterna av den s.k. Studsvikslagens upphävande Rapport Datum: 2016-09-14 Diarienr: SSM2015-5968 Regeringsuppdrag att utreda effekterna av den s.k. Studsvikslagens upphävande SSM Swedish Radiation Safety Authority SE-171 16 Stockholm Tel:+46 8 799 40

Läs mer

Tillståndsprövning av slutförvar för använt kärnbränsle i Sverige

Tillståndsprövning av slutförvar för använt kärnbränsle i Sverige Tillståndsprövning av slutförvar för använt kärnbränsle i Sverige Kärnkraft vid Bottenviken? Konferens, Skellefteå, 21 maj 2016 Johan Anderberg? Strålsäkerhetsmyndighetens (SSM) uppdrag Säker strålmiljö

Läs mer

Beräkning av kärnavfallsavgifter och säkerhetsbelopp för 2012-2014

Beräkning av kärnavfallsavgifter och säkerhetsbelopp för 2012-2014 UNDERLAGSRAPPORT 2011-10-06 Regeringskansliet Miljödepartementet Vår referens: SSM2011-153-23 Vårt datum: 2011-09-19 103 33 Stockholm Beräkning av kärnavfallsavgifter och säkerhetsbelopp för 2012-2014

Läs mer

Förslag till nya avgiftsnivåer i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till

Förslag till nya avgiftsnivåer i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Dokumentstatus: Godkänt Regeringen, Miljö- och energidepartementet 103 33 Stockholm Beslut Vårt datum: 2016-10-05 Er referens: Diarienr: SSM2016-4305 Handläggare: Erik Henriksson Telefon: +46 8 799 4390

Läs mer

Nationell plan för hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall

Nationell plan för hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall Nationell plan för hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall Inledning Seminarium 2015-03-26 Johan Anderberg Vår vision och verksamhetsidé Vision Ett strålsäkert samhälle Verksamhetsidé Strålsäkerhetsmyndigheten

Läs mer

mkg Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning Strålsäkerhetsmyndigheten Stockholm

mkg Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning Strålsäkerhetsmyndigheten Stockholm mkg! Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning 2015-05-28 Till: Strålsäkerhetsmyndigheten 171 16 Stockholm registrator@ssm.se SSM:s diarienummer: 2015-1136 Synpunkter från Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning,

Läs mer

!"#$%&'() *+,-$#./0%102$%+34%5/.%20%&'(6%170% 890$80#1-/$,%0#.:+#8-:;#%0/,-<0+.=8-/0

!#$%&'() *+,-$#./0%102$%+34%5/.%20%&'(6%170% 890$80#1-/$,%0#.:+#8-:;#%0/,-<0+.=8-/0 !"#$%&'() *+,-$#./0%102$%+34%5/.%20%&'(6%170% 890$80#1-/$,%0#.:+#8-:;#%0/,-$./0"#?%170%#;?:1-/0%+34%,98/04/-/0%20/$%&'(6@&'(A!"#$%&'()*$+*)$%,#-.$/#*0$1'23 4#5#6+#*'789: Svensk Kärnbränslehantering

Läs mer

Minnesanteckningar från Granskningsgruppen den 16 januari 2014 kl 9:00 12:00 Plats: Stadshuset, Oskarshamnssalen

Minnesanteckningar från Granskningsgruppen den 16 januari 2014 kl 9:00 12:00 Plats: Stadshuset, Oskarshamnssalen Granskningsgruppen Minnesanteckningar från Granskningsgruppen den 16 januari 2014 kl 9:00 12:00 Plats: Stadshuset, Oskarshamnssalen Närvarande ordinarie gruppdeltagare: Charlotte Liliemark, ordförande

Läs mer

Stöd till MKG för arbete med använt kärnbränsle och annat radioaktivt avfall under 2019

Stöd till MKG för arbete med använt kärnbränsle och annat radioaktivt avfall under 2019 Dokumentstatus: Godkänt Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning (MKG) Första Långgatan 18 413 28 GÖTEBORG Beslut Vårt datum: 2019-02-08 Diarienr: SSM2018-5982 Handläggare: Annika Bratt Telefon: +46

Läs mer

103 33 Stockholm M2013/1587/Ke m.registrator@regeringskansliet.se

103 33 Stockholm M2013/1587/Ke m.registrator@regeringskansliet.se YTTRANDE Stockholm 2014-01-31 Till: Miljödepartementet Departementets dnr: 103 33 Stockholm M2013/1587/Ke m.registrator@regeringskansliet.se Yttrande från Naturskyddsföreningen och Miljöorganisationernas

Läs mer

Plan 2013. Kostnader från och med år 2015 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter. Underlag för avgifter och säkerheter åren 2015 2017

Plan 2013. Kostnader från och med år 2015 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter. Underlag för avgifter och säkerheter åren 2015 2017 Plan 2013 Kostnader från och med år 2015 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter Underlag för avgifter och säkerheter åren 2015 2017 Svensk Kärnbränslehantering AB December 2013 Svensk Kärnbränslehantering

Läs mer

SSM:s synpunkter på Fud-program 2007

SSM:s synpunkter på Fud-program 2007 SSM:s synpunkter på Fud-program 2007 Redovisning i Östhammar 17 december 2008 Innehåll Allmänna synpunkter Förslag till komplettering Förslag till samrådsfrågor Övriga bedömningar och synpunkter Regeringsbeslut

Läs mer

Säkerheter inom kärnavfallsfinansieringssystemet Riksgäldens synpunkter på ägarbolagens yttranden

Säkerheter inom kärnavfallsfinansieringssystemet Riksgäldens synpunkter på ägarbolagens yttranden YTTRANDE Hanteringsklass: Öppen 2018-08-27 1 (9) Dnr 2017/1431 Miljö- och energidepartementet 103 33 Stockholm Säkerheter inom kärnavfallsfinansieringssystemet Riksgäldens synpunkter på ägarbolagens yttranden

Läs mer

Stöd till Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning för arbete med använt kärnbränsle och annat radioaktivt avfall under 2018

Stöd till Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning för arbete med använt kärnbränsle och annat radioaktivt avfall under 2018 Dokumentstatus: Godkänt Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning (MKG) Första Långgatan 18 413 28 GÖTEBORG Beslut Vårt datum: 2018-04-13 Diarienr: SSM2018-944 Handläggare: Annika Bratt Telefon: +46

Läs mer

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N K Ä R N AV FA L L S F O N D E N Fakta om Kärnavfallsfonden 2016 Kärnavfallsfonden, c/o Kammarkollegiet Box 2218, 103 15 Stockholm Växel: 08-700 08 00 Fax: 08-20 38 81 e-post: karnavfallsfonden@kammarkollegiet.se

Läs mer

Kostnaderna för kärnavfallet TAR VI VÅRT FULLA ANSVAR FÖR KOMMANDE GENERATIONER?

Kostnaderna för kärnavfallet TAR VI VÅRT FULLA ANSVAR FÖR KOMMANDE GENERATIONER? Kostnaderna för kärnavfallet TAR VI VÅRT FULLA ANSVAR FÖR KOMMANDE GENERATIONER? Denna skrift innehåller ett axplock från anföranden och kommentarer vid KASAM:s seminarium Kärnavfall kostnader och finansiering

Läs mer

Granskning för tillståndsprövning av nytt bolag i Studsvik

Granskning för tillståndsprövning av nytt bolag i Studsvik Dokumentstatus: Godkänt Tillsynsrapport Datum: 2015-12-18 Diarienr: SSM2015-3715 Granska Nytt bolag i Studsvik Ansvarig handläggare: Lennart Frise Arbetsgrupp: Lennart Frise (RD), Ulf Yngvesson (U), Andreas

Läs mer

Yttrande avseende övriga tillståndsinnehavares förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall för perioden 2011 2013

Yttrande avseende övriga tillståndsinnehavares förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall för perioden 2011 2013 YTTRANDE Hanteringsklass: Öppen 2013-12-02 Dnr 2012/1293 Miljödepartementet 103 33 Stockholm Yttrande avseende övriga tillståndsinnehavares förslag till säkerheter i finansieringssystemet för kärnavfall

Läs mer

Promemoria. Miljödepartementet. Myndighetsansvaret i finansieringssystemet för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet

Promemoria. Miljödepartementet. Myndighetsansvaret i finansieringssystemet för hanteringen av restprodukter från kärnteknisk verksamhet Promemoria 2013-06-25 Miljödepartementet Kemikalieenheten Ämnessakkunnig Olle Stångberg Telefon 08-4053553 Mobil 070-4985821 E-post olle.stangberg@regeringskansliet.se Myndighetsansvaret i finansieringssystemet

Läs mer

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N

K Ä R N AV FA L L S F O N D E N K Ä R N AV FA L L S F O N D E N Fakta om Kärnavfallsfonden 217 Kärnavfallsfonden, c/o Kammarkollegiet Box 2218, 13 15 Stockholm Växel: 8-7 8 Fax: 8-2 38 81 e-post: karnavfallsfonden@kammarkollegiet.se

Läs mer

Förslag till förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten

Förslag till förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten Förslag till förordning om ändring i förordningen (2008:463) om vissa avgifter till Strålsäkerhetsmyndigheten Härigenom föreskrivs att... Nuvarande lydelse Denna förordning är meddelad 1. med stöd av 30

Läs mer

Klar 14 december 2012

Klar 14 december 2012 Daniel Barr Översyn av bl.a. beräkning av avgifter och riskavsättningen 1. Ta ett samlat grepp på de risker och osäkerheter som finns i finansieringssystemet. 2. Analysera dessa osäkerheter och bedöma

Läs mer

Inbjudan till informationsmöte om regeringsuppdrag avseende finansieringslag

Inbjudan till informationsmöte om regeringsuppdrag avseende finansieringslag 2013-03-27 Vår referens: SSM2011-4690 Inbjudan till informationsmöte om regeringsuppdrag avseende finansieringslag och -förordning Tid och plats: 27 mars 2013, kl. kl. 13.00-16.00 Plats: Solna Summit Hemvärnsgatan

Läs mer

3. Ekonomistyrningsverket Har inga synpunkter på förslagen.

3. Ekonomistyrningsverket Har inga synpunkter på förslagen. Remissammanställning 2008-08-18 M2008/1780/Mk Miljödepartementet Enheten för miljökvalitet Ansi Gerhardsson Telefon 08-405 35 09 Skrivelse från Statskontoret angående försöksverksamhet med stöd ur kärnavfallsfonden

Läs mer

Granskning av SKB:s rapport Plan 2010 Kostnader från och med 2012 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter

Granskning av SKB:s rapport Plan 2010 Kostnader från och med 2012 för kärnkraftens radioaktiva restprodukter Sida: 1/42 Regeringen, Miljödepartementet Vår referens: SSM2011-153-22 Vårt datum: 2011-06-15 103 33 Stockholm Granskning av SKB:s rapport Plan 2010 Kostnader från och med 2012 för kärnkraftens radioaktiva

Läs mer

Plan 2016 Underlag för kostnadsberäkningar

Plan 2016 Underlag för kostnadsberäkningar Plan 2016 Underlag för kostnadsberäkningar Redovisning av kalkylförutsättningar, metodik för beräkning av kostnader och kostnadsresultat Förord Föreliggande rapport redovisar underlaget för kalkylen i

Läs mer

Sammanfattning. Miljödepartementet Regeringen 103 33 Stockholm

Sammanfattning. Miljödepartementet Regeringen 103 33 Stockholm DokumentID 1424915 Handläggare Anders Ingman Sida 1(16) Datum 2014-01-30 Ärende Er referens Ert datum Miljödepartementet Regeringen 103 33 Stockholm Remissvar avseende förslag till förändringar i lagen

Läs mer

Förslag till avgifter och säkerhetsbelopp för år 2007

Förslag till avgifter och säkerhetsbelopp för år 2007 SKI Rapport 2006:35 Förslag till avgifter och säkerhetsbelopp för år 2007 Oktober 2006 ISSN 1104-1374 ISRN SKI-R-06/35-SE SKI Rapport 2006:35 Förslag till avgifter och säkerhetsbelopp för år 2007 Oktober

Läs mer

Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling

Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling Strålsäkerhetsmyndighetens författningssamling ISSN 2000-0987 Utgivare: Ulf Yngvesson Föreskrifter om ändring i Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter (SSMFS 2008:1) om säkerhet i kärntekniska anläggningar;

Läs mer

Beräkning av Kärnavfallsavgifter och säkerhetsbelopp för Remissversion

Beräkning av Kärnavfallsavgifter och säkerhetsbelopp för Remissversion Sida: 1/24 UNDERLAGSRAPPORT Datum: 2011-06-15 Dnr: SSM2011-153-23 Författare: Christian Schoultz, Peter Stoltz, Annika Åström Fastställd: Björn Hedberg Beräkning av Kärnavfallsavgifter och säkerhetsbelopp

Läs mer

Nationell plan för hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall i Sverige

Nationell plan för hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall i Sverige Nationell plan för hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall i Sverige Seminarium 2015-03-26, Slutförvaring av radioaktivt avfall Översikt Syfte och mål med NAP-arbete Krav Resultat för NAP-arbete

Läs mer

Föreläggande gällande helhetsbedömning av Cyclife Sweden AB:s anläggningar och verksamhet i Studsvik

Föreläggande gällande helhetsbedömning av Cyclife Sweden AB:s anläggningar och verksamhet i Studsvik Cyclife Sweden AB 611 82 NYKÖPING Beslut Vårt datum: 2017-02-23 Er referens: S-16-187, C-B-16/043 Diarienr: SSM2013-1580 Handläggare: Lennart Frise Telefon: +46 8 799 4155 Föreläggande gällande helhetsbedömning

Läs mer

Granskningsrapport. Datum: 2014-06-19 Diarienr: SSM2014-215 Dokumentnr: SSM2014-215-9. Strålsäkerhetsmyndigheten Swedish Radiation Safety Authority

Granskningsrapport. Datum: 2014-06-19 Diarienr: SSM2014-215 Dokumentnr: SSM2014-215-9. Strålsäkerhetsmyndigheten Swedish Radiation Safety Authority Granskningsrapport Datum: 2014-06-19 Diarienr: SSM2014-215 Ansvarig handläggare: Andrea Siegers, Arbetsgrupp: Helena Laurella, Menzareta Kopic Lind, John Eliasson, Simon Carroll, Heléne Wijk, Catharina

Läs mer

Utökad mellanlagring 1

Utökad mellanlagring 1 Utökad mellanlagring 1 SVAFO SVAFO:s uppgift är att på ett säkert och miljömässigt ansvarsfullt sätt avveckla kärntekniska anläggningar, ta hand om kärnavfall från den tidiga svenska kärnforskningen samt

Läs mer

2010:27. Beräkning av merkostnader 2010 för rivning av de svenska kärnkraftsverken och omhändertagande av restprodukter

2010:27. Beräkning av merkostnader 2010 för rivning av de svenska kärnkraftsverken och omhändertagande av restprodukter Författare: Erica Brewitz Christian Schoultz Carina Wetzel 2010:27 Beräkning av merkostnader 2010 för rivning av de svenska kärnkraftsverken och omhändertagande av restprodukter Rapportnummer: 2010:27

Läs mer