Korsika, Kreta, Guadeloupe & Chamonix

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Korsika, Kreta, Guadeloupe & Chamonix"

Transkript

1 2010 Korsika, Kreta, Guadeloupe & Chamonix

2 Om det är omöjligt att bli uttråkad har vi lyckats. En gång i tiden lät vi mat och liftkort ingå i våra skidresor. Saker som man ändå måste skaffa sig. På det viset gjorde vi det enklare att njuta av skidåkningen. Enkelheten gjorde att man kunde fokusera på rätt sak. En insikt vi har hållit fast vid. När det kommer till våra sommardestinationer ville vi göra det lika enkelt att fokusera. Men på vad? Här är det inte lika självklart ett enda intresse som dominerar. Utan snarare tvärtom. Vilket är anledningen till att våra destinationer ligger där utbudet är brett och av hög kvalitet. När du är trött på att lapa sol så finns vandringslederna, dykställena, bergen, skogen, historiken, kulturen, maten, människorna. Och inte minst viktigt, du slipper känslan av massturism. En viktighet som också är anledningen till att vi vuxit långsamt. Som det charterbolag vi trots allt är, är vi försiktiga i valet av resmål. Ta vår etablering på Kreta som exempel. Det var först när vi hittat byn Almirida som ligger lite för sig själv, långt borta från alla turistande massor, som vi kände att det var rätt. Att vi kunde erbjuda charter utan charterkänsla. Så det är inte utan ett litet stolt leende som jag håller i årets upplevelser. Du får allt vara bra galen för att inte lyckas hitta din aktiva semester här. Välkommen.

3 Korsika Fransmännen kallar Korsika för Ile de Beauté, skönhetens ö. Inte särskilt märkligt. Här finns bergen och havet. Här finns de vindlande vägarna och byarna uppe i himlen. Vi har tre destinationer, Calvi, Ile Rousse och Orizonte. Välj efter behov. Och lust. Kreta I den genuina byn Almirida har vi hittat den perfekta semestervistelsen oavsett om du reser med eller utan barn. Tryggt utan att bli tråkigt. Du hittar t ex krävande vandringsleder och kulturhistoriska lämningar i närheten. Och byn, charmig och fullt levande. Chamonix Klätter- och vandrarvärldens huvudstad bjuder på sol och klar bergsluft om sommaren. Dessutom rekommenderar vi cykel, golf eller skärmflyg för andra sätt att uppleva landskapet. Du bor bekvämt på Langley Hotel Gustavia. Guadeloupe Till slut hittade vi en plats i Karibien. En plats som är exotisk såklart, men som också har allt det där andra. Maten, naturen, kulturen, äventyren, historiken och människorna. För att inte tala om de 27 graderna som man har året om.

4 Korsika Du kommer aldrig att vänja dig. Temaveckor Pilates, v. 33 & 34 Yoga, v. 33 & 34 Akvarellmålning, v. 21 & 36 Vandringsveckor, v & GR 20 Centre, v. 35 Tennis Tävlingsjuniorer, v. 19 Kulturvecka, v

5 Aktiviteter Tennis Klättring & Via Ferrata Vandring Sail & Surf Canyoning Dykning Ridning Hyra bil Barnklubb Det räcker med att du sätter dig i bilen eller på cykeln och åker genom den dramatiska och skiftande naturen. När du kommer fram till badvikarna på västkusten kommer du att häpna. Med gapande mun se de fantastiska klippformationerna som stupar rakt ner i havet. Liksom du kommer att utmana svindeln när du tar dig runt den norra spetsen Cap Corse. Håll i ratten bara, så kommer det nog att gå bra. Och om du inte fått nog av höjd så är inlandet en enda stor bergskedja med 20 toppar över 2000 meter. Ett paradis för vandrare med en av världens vackraste vandringsleder,gr 20. Ja, nog är naturen viktig. Nog är det viktigt med badstränder. Men det slutar inte där. Du sitter på stjärnkrogen i Calvi och äter bubbelgumsglass och fnittrar. Du dyker i vattnet där dykscenerna till Det Stora Blå spelades in. Du dricker korsikanskt vin, ja något annat hittar du inte. Du spatserar genom en by på en bergssluttning och stannar till på en enkel bistro. Det blir en pastis i värmen. Du försöker prata franska och möts av vänlighet. Du börjar förstå den korsikanska separatiströrelsen. Vad skönt att ingen McDonalds lyckats etablera sig här. Du börjar planera. Återkomsten. För du kommer att återvända, var så säker. Våra hotell på Korsika. Langley Hotel Napoléon Bonaparte Langley Hotel Orizonte Langley Hotel Méditerranée I Ile Rousse ligger vårt hotell med anor från 20-talet. Nära ligger stranden mitt i den harmoniska lilla orten och om du vandrar en bit längs med vattnet kommer du till snorkelvänliga klippor. På vårt lummiga hotellområde finns det pool och barnpool. Strax utanför, på torget Place Paoli, sker allt. Man spelar boule, äter en bit, tar ett glas likör och pratar fotboll. För de små som vill syssla med barnsaker har vi barnklubb med bus, spring, nya kompisar och lek. På Orizonte får du strand och vatten. D v s de bästa förutsättningarna för avkoppling. Och aktiviteter så klart. Vi har fyllt stranden med roliga saker som laserjollar, Hobiewaves-katamaraner, windsurfingbrädor och så vidare. Här finns även tennisbanor och instruktör. För barnen finns barnklubben Langley Wavebreakers med allt från upptäcksfärder till filmkvällar. En av de saker som gör att det här är vårt familjeställe framför andra på Korsika. I Calvi ligger vårt stadshotell. Här hittar du kultur, stadsliv, bad och utomhusaktiviteter om vartannat. Och alldeles i närheten ett klippbad för dig som snorklar. Hotellet är enkelt men trevligt med sin trottoarservering. En av anledningarna till att det inte lämpar sig för barn. I övrigt är staden gammal som gatan men bjuder ändå både på jetsetkänsla och dansdrag. För att inte tala om det dagliga myset med boutiquer, patisserier och vinhandlare.

6 Kreta, Almirida Den hela stenen. Mitt bland de söndervittrade.

7 Temaveckor Pilates, v. 20 & 21 Yoga, v. 20 & 21 Akvarellmålning, v. 40 Vandringsveckor, v. 17 & 42 Aktiviteter Tennis Vandring Dykning Cykling Ridning Hyra bil Barnklubb När venetianerna under medeltiden skövlade Kreta på sina cypresser gick ön från att vara grön till att inte vara det. Från att vara skyddad mot vinden till att inte vara det. Nu skulle cypresserna visserligen inte ha skyddat mot dagens invasion av turister. Men de spår som tidens tand efterlämnat skulle varit färre. Almirida är dock en oförstörd idyll. Vi vågar inte uttala oss om venetianernas härjningar. Bara om frånvaron av massturism. Och känslan av det grekiskt genuina. Du vandrar genom byn. Det är söndag och kretensarna kommer hit för att slappa och njuta. Av stranden och maten. Livet går sin gilla gång i den lilla byn. Du blir lugn. Men är det inte Zorba som står där borta? Hur som helst, dags att njuta av livet. Vårt hotell på Kreta. Langley Hotel Almirida Bay Hotellet ligger mitt i en olivlund. Läget är lite upphöjt vilket ger en fantastisk utsikt över bergen och havet från hotellterrassen. Det gör också att fläktande vindar lättare når hit. Det är 500 meter till havet men om du vill svalka dig vid hotellet så har vi 54 meter pool. Dessutom en barnpool. För är det något som vi satsar lite extra på så är det barnen. Vi har barnmenyer, barnstolar och leksaker och vår barnklubb lockar med bus om dagarna och film om kvällarna. Nej, du måste inte vara barn för att få aktivera dig bortom strandäventyren. Våra utflykter går bl a till Imbrosravinen och Knossos och våra aktiviteter är många. Prova t ex att cykla i bergen till den vackra byn Macheri eller spela tennis tillsammans med vår instruktör eller på egen hand.

8 Chamonix När täcket är borta.

9 Temaveckor & aktiviteter Toppbestigning Mont Blanc, v. 35 Vandringsveckor, v GR 5 Tour du Mont Blanc, v. 28 Gran Paradiso, v. 30 Klättring & Via Ferrata Canyoning Vandring Det här är stället som erbjuder utförsåkning i världsklass med fantastiska offpistmöjligheter. Ändå är det fler besökare på sommaren än på vintern. Människor från hela världen kommer till Chamonix för att klättra och vandra. Och nog finns det möjligheter till det. Liksom för många andra bergsaktiviteter. 350 km vandringsleder. 40 km mountain bike-leder. Rafting, canyoning, paragliding och golf. Och en massa bergsklättring. Vad sägs om en toppbestigning av Mont Blanc, Alpernas högsta berg som ligger och vakar över Chamonixdalen? Förutom Mont Blanc och populära italienska Gran Paradiso har vi flera andra extrema klättringar och vandringar. Men vi har också enklare utflykter. Vissa är vackra tvåtimmarsvandringar. Vissa aktiverar andra delar av kroppen. Som t ex besöket på konstmuséet Fondation Gianadda i Schweiz. Hur hård eller mjuk semester man än väljer att ha, så förenas alla Chamonixresenärer av aktiviteterna. Lika mycket om sommaren som på vintern. Om inte mer. Vårt hotell i Chamonix. Langley Hotel Gustavia Mitt i stadskärnan ligger det med sina fyra våningar. Byggt 1890 och numera en legend i Alperna. Det har med hotellbaren Chambre Neuf blivit till en internationell samlingspunkt för dem som vill äta och dricka gott. Och för den som kommer hem efter en hård dags bergsaktiviteter kan det passa gott att slå sig ner framför brasan i våra sköna soffor.

10 Guadeloupe Resor hela året. Till 27. Aktiviteter Tennis Sail & Surf Cykling Dykning Vandring Canyoning Hyra bil Ribbåt Barnklubb (nov april) Golf

11 Ser du det framför dig, havet? Det kristallblå varma med färger som avslöjar att du är i Karibien. Känner du lockelsen att kasta dig i och klyva det mjuka paradisvattnet? I så fall är du inte unik. Vänd dig nu istället om och lämna den där reklambilden av paradiset bakom dig. Dra in ett djupt andetag. I fjärran hör du fågellätena från djungeln. Doften av det söta karibiska klimatet och soca-musiken från en avlägsen strandhydda som retar dina sinnen. Matupplevelsen från igår gör sig påmind när du snappar upp en svag kokos- och limedoft. Längtan efter kvällens kommande djupdykning i det kreolska kökets vindlingar växer. Men nu, först en promenad längs med stranden till baren bortom udden, för rom och skratt och inga tankar på annat än just detta nu. Vårt hotell på Guadeloupe. Hit reser du året om. Med de ständiga 27 graderna i både luften och vattnet är det bara några få blåsiga höstmånader du ska undvika. Här bor du antingen i vår hotelldel eller i bungalow. Vilket du än väljer så finns alltid air condition, minibar och tv. Och nästan alltid havsutsikt. Vill du aktivera dig så finns seglingsoch surfmöjligheter. För barnen finns vår barnklubb (november april) vilken innebär en mängd aktiviteter. Allt från trädklättring till båtutflykt och filmkvällar. Cykel och bil hyr du via hotellet. Så får du möjlighet att upptäcka natur och kultur på egen hand. Något som är helt tryggt eftersom ön är en av de säkraste i Karibien. Eller så åker du med någon av våra utflykter till sevärdheter som Réserve Cousteau eller till aktiviteter som canyoning eller djuphavsfiske.

12 RETURADRESS: LANGLEY, BOX 53004, GÖTEBORG B SVERIGE PORTO BETALT Boka-tidigt-erbjudande. Beställ din sommarresa till Korsika eller Kreta före den 28 februari 2010 så får du 500 kronor i rabatt. Detta erbjudande gäller för alla avgångar 10 april 5 juni 2010, dock inte vecka 19. Kan ej kombineras med övriga erbjudanden eller rabatter. Barn- & ungdomsrabatter. Vi erbjuder alla barn och ungdomar upp till kronor i rabatt på våra sommaresor. Läs mer på Upptäck Korsika. Vi tar dig med på en historisk resa på Korsika. Under vecka 20, 21 och 22 anordnar vi Kulturveckor i Ile Rousse. Det blir en spännande vecka med inslag av kultur, natur, historia och vin. Kostnad 495 kronor. Läs mer på NYHET! Nu flyger vi till Kreta även från Köpenhamn. Från och med den 1 maj kan du flyga även från Köpenhamn till vårt populära Langleyhotell i den lilla byn Almirida på Kreta. Läs mer på Läs mer och boka på eller ring Andra Långgatan 29, Göteborg, tel: , Sveavägen 74, Stockholm, tel: Foto: Anton Renborg, Fredrik Schenholm, Carl Swensson

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN?

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? SOMMAREN 08 DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? Att åka på semester betyder för många att vila och ha det skönt. Så långt är jag med. Men nu är det ju så att vila och ha det skönt betyder helt olika saker

Läs mer

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS Ko m pass Hitta din väg i världen New York staden som aldrig sover BOKTIPS för den resande All Inclusive - är det prisvärt? Bli en bra resefotograf! Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste

Läs mer

Fiji Cooköarna Tahiti Samoa Tonga Vanuatu Nya Kaledonien

Fiji Cooköarna Tahiti Samoa Tonga Vanuatu Nya Kaledonien Fiji Cooköarna Tahiti Samoa Tonga Vanuatu Nya Kaledonien Telefon 08-676 97 90 E-post: info@fijiresor.se www.fijiresor.se Vanuatu Fiji Samoa Cooköarna Nya Kaledonien Tonga Franska Polynesien Australien

Läs mer

REKREATION: Skapa din egen yogaresa. Kombinera välgörande yogapass med svalkande bad och god mat. LevaPS! guidar dig till Europas yogapärlor.

REKREATION: Skapa din egen yogaresa. Kombinera välgörande yogapass med svalkande bad och god mat. LevaPS! guidar dig till Europas yogapärlor. REKREATION: Skapa din egen yogaresa. Kombinera välgörande yogapass med svalkande bad och god mat. LevaPS! guidar dig till Europas yogapärlor. AV MAGDALENA MECWELD Vill du både koppla av och bli utmanad

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER 5 x telefonnummer Vik här Publicerad februari 2012 Ringa hit För att ringa till Spanien från ett annat land slår du +34 före numret. Hoppa över nollan i riktnumret. Larmnummer Om en nödsituation skulle

Läs mer

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET SVERIGES PÄRLOR

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET SVERIGES PÄRLOR ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Nr.1 / Maj 2009 SVERIGES PÄRLOR 7TIPS UPPTÄCK SOMMARENS FOTO: MARTIN BJÖRINGE SMULTRONSTÄLLEN Daniel och Carin Da Silva: Sverige har många

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

Hela denna bilaga är en annons. en skönt mixad bilaga för dig som gillar att resa, upptäcka & se nya platser i världen. Budapest 7 d fr. 3.

Hela denna bilaga är en annons. en skönt mixad bilaga för dig som gillar att resa, upptäcka & se nya platser i världen. Budapest 7 d fr. 3. Hela denna bilaga är en annons Massor med nya resmål! en skönt mixad bilaga för dig som gillar att resa, upptäcka & se nya platser i världen BORNEO -ett äventyr sid 8-9 Med charter till Jordanien Utanför

Läs mer

VI LÅNADE ETT 1600-TALSHUS I ITALIEN

VI LÅNADE ETT 1600-TALSHUS I ITALIEN HUVUDENTRÉN ligger i husets gamla del och uteplatsen under tak av vinrankor bjuder på avkopplande måltidsstunder. VI LÅNADE ETT 1600-TALSHUS I ITALIEN När Eva Littorin skulle semestra i Italien ville de

Läs mer

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Språk Religon Pass & Visum. Vaccinationer Väder & klimat

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Språk Religon Pass & Visum. Vaccinationer Väder & klimat Hit kan du resa: Året runt Flygtid: Ca 3,5 timmar från Arlanda. Transfer: Flyget landar på Palmas flygplats. Transfer från flygplatsen till Playa de Palma tar ca 30 minuter med buss. Transfer ingår inte,

Läs mer

TOMELILLANYTT 2011! INNEHÅLL. Intervju Li Larsson... Intervju E-G Westford... TN s historia... Fika i Tomelilla... Vad hände?...

TOMELILLANYTT 2011! INNEHÅLL. Intervju Li Larsson... Intervju E-G Westford... TN s historia... Fika i Tomelilla... Vad hände?... TOMELILLANYTT Nr. 2-2011, Årgång 2 2011! Nu är det nytt år och för att fira första nummret ska jag starta en egen spalt! Här kommer jag skriva nyheter om Tomelilla Nytt och självklart om allt som jag kommer

Läs mer

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Den här sagan är skriven för alla barn som har en stark rädsla för något; en så kallad fobi. Vår förhoppning är att barnen och deras

Läs mer

Resor för livet. perfect promotion. Xtravel levererar unika och utmanande upplevelser för ungdomligt sinnade med en aktiv livsstil.

Resor för livet. perfect promotion. Xtravel levererar unika och utmanande upplevelser för ungdomligt sinnade med en aktiv livsstil. Resor för livet Xtravel levererar unika och utmanande upplevelser för ungdomligt sinnade med en aktiv livsstil. Historien om XTRAVEL För tio år sedan anordnades den första resan i dag är man Sveriges ledande

Läs mer

KULLABERG. Skånes klätterpärla WEEKENDVANDRA I SKÅNE UPPTÄCK THAILAND UNDER YTAN LEGOLAND ETT ÄVENTYR I MINIATYR NUMMER 3, 2010

KULLABERG. Skånes klätterpärla WEEKENDVANDRA I SKÅNE UPPTÄCK THAILAND UNDER YTAN LEGOLAND ETT ÄVENTYR I MINIATYR NUMMER 3, 2010 HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS r e s l e v e l p p u & NUMMER 3, 2010 KULLABERG Skånes klätterpärla WEEKENDVANDRA I SKÅNE UPPTÄCK THAILAND UNDER YTAN LEGOLAND ETT ÄVENTYR I MINIATYR DISTRIBUERAS MED SYDSVENSKAN

Läs mer

Vings värld. karibien special. kap verde. new york. phuket. susanne ljung. Vinn en resa till. enligt. Stor guide till

Vings värld. karibien special. kap verde. new york. phuket. susanne ljung. Vinn en resa till. enligt. Stor guide till Vings värld 76 sidor reseinspiration. nr 2/2012. Vinn en resa till kap verde Stor guide till phuket karibien special Punta cana mexiko aruba jamaica st martin curaçao kuba new york enligt susanne ljung

Läs mer

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Alcudia Språk Religon Pass & Visum.

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Alcudia Språk Religon Pass & Visum. Hit kan du resa: Året runt (golf sep-okt/feb-maj) Flygtid: Ca 3,5 timmar från Arlanda. Transfer: Flyget landar på Palmas flygplats. Transfer från flygplatsen till Alcudia tar ca 1 tim (till de första hotellen)

Läs mer

Vings värld. vings nya hjärta. Kroatiens egen riviera. Sunwing Waterworld. Trendigt i Turkiet. Så reser du billigt. Tävla & vinn resor! Vilken. är du?

Vings värld. vings nya hjärta. Kroatiens egen riviera. Sunwing Waterworld. Trendigt i Turkiet. Så reser du billigt. Tävla & vinn resor! Vilken. är du? Vings värld 76 sidor reseinspiration. nr 1/2013. Tävla & vinn resor! Kroatiens egen riviera Vilken restyp är du? vings nya hjärta Historien om det nya utseendet bobo karlsson om Miami Vi testar Sunwing

Läs mer

Läs vidare om varje gängmedlem på FCT Jeanette

Läs vidare om varje gängmedlem på FCT Jeanette Resglatt gäng Hela världen finns på Johnnysväg i Höllviken Utdrag ur VELLINGEPOSTEN 15 år i världen Här sitter ett res-glatt gäng med hela världen som arbetsfält. Det är inte ovanligt att halva skaran

Läs mer

EKONOMI: Med språkkurs! LISSABON Europas just nu hetaste stad PORTUGAL

EKONOMI: Med språkkurs! LISSABON Europas just nu hetaste stad PORTUGAL EKONOMI: LISSABON Europas just nu hetaste stad Med språkkurs! PORTUGAL Så du funderar på att studera utomlands, vad roligt! Själv bestämde jag mig tidigt att jag ville åka på ett utbyte. Jag läser till

Läs mer

Endless possiblities

Endless possiblities Endless possiblities Låt dig inspireras! häst & Sport Resor 2014 1 Galloping keeps you forever young... Innehåll 2014 Kära ryttare 4 Därför väljer jag att resa med Häst & Sport Resor? 5 Träning/dressyr/hoppning/

Läs mer

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE 2015 PEKING SHANGHAI XIAN GUILIN HAINAN HONGKONG TIBET YANGSHOU M. M. KINA ÄR NÅGOT FÖR DIG! Kina är inte ett land det är en kontinent. Inom landets gränser ryms både

Läs mer

Hotellen som älskar barn

Hotellen som älskar barn 60 sidor reseinspiration. nr1 2010. om väggar kunde tala 5 hotell med en historia ann söderlund Dagbok från Kretasemestern det nya cypern En klassiker i ny tappning medelhavsmat Kärlek, vitlök och olivolja

Läs mer

Reserapport och Utvärdering Usangi 2009

Reserapport och Utvärdering Usangi 2009 Reserapport och Utvärdering Usangi 2009 Inledning Jag utförde mina utlandsstudier under fem veckor på ett sjukhus i Usangi, en by som ligger uppe i bergen i norra delen av Tanzania. Usangi hospital, är

Läs mer

10 vinterpärlor FOTO: VING OKTOBER 2006 PRIVATA AFFÄRER

10 vinterpärlor FOTO: VING OKTOBER 2006 PRIVATA AFFÄRER 10 vinterpärlor Har du tröttnat på stora semesterorter, strandförsäljare och turistmenyer översatta till åtta språk? Misströsta inte det finns flera smultronställen i vinterns och vårens charterkataloger

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Man blir ju trött av att jobba!

Man blir ju trött av att jobba! Förord Ni undrar säkert varför jag skriver en bok, och framför allt varför ni ska ödsla er tid och läsa den? Jag är ju som vilken mamma som helst. Jag arbetar, hämtar, lämnar, hjälper till med läxor, lagar

Läs mer

Nr 1-2007 Årgång 3 www.scandjet.se. PULASidan 15. SPLIT Sidan 24. www.scandjet.se 1

Nr 1-2007 Årgång 3 www.scandjet.se. PULASidan 15. SPLIT Sidan 24. www.scandjet.se 1 PULASidan 15 Nr 1-2007 Årgång 3 www.scandjet.se SPLIT Sidan 24 ZADARSidan 41 DUBROVNIKSidan 62 www.scandjet.se 1 2 KroatienGuiden Upptäck Kroatien, du med! Smaka på Kroatien! Det turkosblå havet är kristallklart,

Läs mer

MALTA. Upp till 50 % barnrabatt

MALTA. Upp till 50 % barnrabatt MALTA Malta, Gozo och Comino tre paradisöar i hjärtat av Medelhavet Upp till 50 % barnrabatt Gäller barn till och med 17 år - även under sommarlovet Vi rekommenderar: Mellieha Holiday Centre 70 m 2 semesterhus

Läs mer