Kommunala pensionärsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala pensionärsrådet"

Transkript

1 (14) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön kl Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson, Paul Andersson, Nils Ek RPG - Sören Leidefors, Ann-Loriz Bergman, Anna-Lena Ziegler Övriga deltagare SPF - Staffan Magnusson, Britta Johansson, Inger Johansson PRO - Berit Oscarsson, Solveig Helander Mörnefeldt RPG - Bengt Westerlund, Gunnel Fjordstig A-L Krohn, vård- och omsorgschef, M Karlsson, funktionschef HoS, L Vinterdag, funktionschef FO 3 ; K Persson, områdeschef FO 3 ; A Lundwall, landskapsarkitekt Tekniska kontoret 10 ; Janne Kolehmainen, Tekniska kontoret 10, M Danielson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Britta Johansson, SPF Per post Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-13 Monica Danielson Ordförande Tommy Bohman Justerare Britta Johansson Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslagets nedtagande Vård- och omsorgsförvaltningen hos sekr Monica Danielson, nämndsekreterare

2 (14) 1 Fastställande av dagordning s beslut Ärendelista för fastställs enligt nedan: 1 Fastställande av dagordning 2 Delgivningar/beslut/meddelanden 3 Information Projekt Daglig verksamhet 4 Bokslut 2015 VO 5 Strategi och handlingsplan äldre Information från förvaltningen 7 Öppet hus i Stadshuset, 9 april Dag om tillgänglighet, 13 maj Förslag till ärenden KPR workshop 24 maj 2016 Tillkommande ärenden 10 Grönstrukturplan Vetlanda och Bäckseda 11 Subventionering av resor till dagverksamhet Björkängen m.fl. 12 Avgift för hemsjukvård 13 Noterat till protokollet

3 (14) 2 Delgivningar/beslut/meddelanden s beslut Delgivningen läggs till Protokoll

4 (14) 3 Projekt daglig verksamhet - information s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Områdeschef FO/projektledare Katja Persson och funktionschef FO Ludwig Vinterdag berättar om utvecklingsprojekt Daglig verksamhet (LSS) och sysselsättning (SoL). En studie har gjorts av organisationen daglig verksamhet inom funktionshinderomsorgen. Studien har genomförts i form av intervjuer med personal och kunder, studiebesök, workshops m.m. Utifrån de uppgifter som framkommit har en sammanställning gjorts och ett förslag till ny organisation har tagits fram. Av studien framgår att personal i första hand önskar en bredare kompetens inom verksamheten, medan kunderna uttryckte en önskan om aktiviteter som är mer lika ett arbete/arbetsplats. Förslaget till ny organisation innebär en mer individanpassad organisation där kunden kan utvecklas genom att bl.a. få pröva på olika verksamheter/ arbetsuppgifter. Förslaget innebär kortfattat en samlad daglig verksamhet med flera olika projekt såsom tvätteri, daglig verksamhet, second hand-butik/restaurering, trädgårdsprojekt m.m. I första hand ska tjänsterna erbjudas kommunens egna verksamheter. Varje kund föreslås ha en egen coach och handledare ska finnas på verksamheterna. Även vissa kvällsaktiviteter föreslås. Vård- och omsorgsnämnden har ställt sig positiva till projektet och har begärt en handlings-/tidplan, som redovisas för nämnden vid sammanträde i februari. De nya delprojekt/verksamheter som föreslås ingå i organisationen ska kontinuerligt presenteras var och en för vård- och omsorgsnämnden, som fattar beslut utifrån behov och ekonomiska resurser etc. Ett genomförande av föreslagen organisation kommer att kräva ekonomiska resurser och beräknas ta minst 5 år.

5 (14) 4 Bokslut 2015 Vård- och omsorgsförvaltningen s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Funktionschef HoS Marianne Karlsson redovisar bokslut 2015 för vård- och omsorgsförvaltningen. Bokslutet visar ett överskott om drygt 400 tkr. Karlsson påpekar att det positiva bokslutsresultatet till viss del beror på erhållna stimulans- och prestationsbaserade medel samt outnyttjade budgeterade medel med anledning av vakanser, oanvända medel för lokaler etc. För kommande år ses stora utmaningar att komma inom tilldelad budget.

6 (14) 5 Strategi och handlingsplan äldre s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Funktionschef HoS Marianne Karlsson berättar att vård- och omsorgsnämnden antagit Strategi och handlingsplan äldre Regionens kommuner samarbetar med Regionens hälso- och sjukvård för att hitta gemensamma strategier som ger positiva effekter för den enskilde. Utifrån det arbetet har en strategi och handlingsplan arbetats fram för , där målgruppen är äldre. Arbetet har sitt ursprung i det nationella projektet Bättre liv för sjuka äldre som avslutades årsskiftet 2014/2015. Samtliga länets kommuner har varit delaktiga i framtagandet av regionens gemensamma handlingsplan. I planen framkommer vad som är viktigt att arbeta vidare med för att det ska bli bäst och störst nytta för den enskilde. Förvaltningen ser att en gemensam strategi och handlingsplan ger möjlighet till uppföljning, jämförelser mellan kommuner och att kommunerna kan dra nytta av varandra.

7 (14) 6 Information från förvaltningen s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Vård- och omsorgschef Anna-Lena Krohn informerar om vad som är på gång inom förvaltningens verksamheter, bl.a. - Övertagande av cafeterian Snäckan (daglig verksamhet FO) - Ny dagverksamhet på Norrgården i mars (Norräng) - Ny funktionschef för hemtjänst Marie Göransson - Kompetensförsörjning/rekrytering - Ökad sjukfrånvaro framför allt inom hemtjänst - Digitalisering/IT m.m.

8 (14) 7 Öppet hus i Stadshuset 9 april 2016 s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Lördagen den 9 april har Stadshusets förvaltningar Öppet hus. Kl är allmänheten välkommen att göra ett besök i Stadshusets lokaler och samtidigt få information om Vetlanda kommuns olika verksamheter.

9 (14) 8 Dag om tillgänglighet 13 maj 2016 s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Vetlanda ska vara tillgänglig för alla, och det ska vara enkelt att ta sig fram även om man har ett funktionshinder. Fredagen den 13 maj kl sker en manifestation för synliggörande av funktionsnedsättning och tillgänglighet. Plats: Bibliotekstorget. Kontaktperson: Cecilia Hjort-Athler, Tillväxt Vetlanda.

10 (14) 9 Förslag till ärenden KPR workshop 24 maj 2016 s beslut Förslag på ärenden till KPR workshop den 24 maj 2016 sänds via mejl till nämndsekreterare Monica Danielson monica.danielsson@vetlanda.se. Förslag lämnas senast 15 april 2016.

11 (14) 10 Grönstrukturplan Vetlanda och Bäckseda s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Landskapsarkitekt Annika Lundwall och Janne Kolehmainen från Tekniska kontoret berättar att en ny Grönstrukturplan för Vetlanda och Bäckseda ska tas fram. Planen är ett underlag till Fördjupad Översiktsplan. Vetlanda har expanderat och har växt utanför den gamla planen. Planen ska vara vägledande för beslut angående skötsel av natur- och parkområden samt stöd i utvecklingsarbete för natur, park och utemiljöer. En inventering görs för att veta vilka kulturvärden vi har att ta hand om sociala, ekologiska, kulturella och ekonomiska värden. En enkät har tagits fram att besvara av kommunens pensionärsföreningar inför inventeringen, och svar önskas till Tekniska kontoret (Janne Kolehmainen) senast 8 mars Enkäten överlämnas till närvarande ledamöter i. Intervjuer görs även av skolor, förskolor, hembygdsföreningar, Korpen, naturvårdsföreningar m.fl.

12 (14) 11 Subventionering av resor till dagverksamhet Björkängen m.fl. s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Funktionschef HoS Marianne Karlsson berättar att kommunen idag subventionerar egenavgiften för färdtjänstresor till äldreomsorgens dagverksamhet Björkängen i Korsberga. På Tomasgården (Daggkåpan) finns en liknande dagverksamhet samt att det kommer att öppna en ny dagverksamhet på Norrgården (Norrängen) i mitten på mars Likartad hantering bör gälla för resor till samtliga dagverksamheter, och vård- och omsorgsnämnden har att ta ställning till om subventionering av egenavgift för färdtjänstresa ska ske även fortsättningsvis, och då även omfatta samtliga dagverksamheter inom äldreomsorgen. s ledamöter ombeds lämna synpunkter inför beslut i vårdoch omsorgsnämnden, senast 18 mars 2016 via mejl till nämndsekreterare Monica Danielson, monica.danielsson@vetlanda.se.

13 (14) 12 Avgift för hemsjukvård s beslut har tagit del av informationen och lägger den till Funktionschef HoS Marianne Karlsson informerar om att vård- och omsorgsnämnden vid sitt nästa sammanträde kommer att diskutera ev. avgift för hemsjukvård. När vård- och omsorgsförvaltningen tog över hemsjukvården från landstinget 2013 beslutades att ingen avgift skulle tas ut, men att frågan skulle återkomma senare. I dagsläget finns ca 400 inskrivna i hemsjukvården, vilket är en ökning med drygt 100 patienter jämfört med antalet patienter vid övertagandet. Med stor sannolikhet kommer antalet att öka ytterligare kommande år. Diskussionsunderlaget innebär bl.a. förslag till en taxa om max 300 kr/månad för den som är inskriven i hemsjukvården. Avgiften ingår i äldreomsorgens maxtaxa. Avgift för akutbesök föreslås till 150 kr. En maximerade årskostnad kan diskuteras. Vissa grupper förslås vara undantagna, ex. ungdomar under 19 år, palliativa patienter, boende på särskilt boende och korttidsplats. s ledamöter ombeds lämna synpunkter inför beslut i vårdoch omsorgsnämnden, senast 18 mars 2016 via mejl till nämndsekreterare Monica Danielson, monica.danielsson@vetlanda.se.

14 (14) 13 Noterat till protokollet Paul Andersson (PRO) önskar få noterat till protokollet att det har varit en mycket trevlig och givande dag på Ekebogården, och att det är mycket värdefullt att någon gång per år få besöka en kommunal verksamhet i samband med Kommunala pensionärsrådets möte.

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16 Workshop kl. 8.30-12 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-05-24 1 (15) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16 Workshop kl. 8.30-11.30 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (L) SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-11-22 1 (13) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (L) SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-02-07 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (L) SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-11-24 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.00--16.00 Workshop kl. 8.30-11.30 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF - Lennart Carlsson, Britta

Läs mer

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S)

T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13-16.30 Workshop kl. 9-12 Beslutande T Bohman (S), ordf.; E Johansson (L); N-E Olofsson (S) SPF L Carlsson (endast em), B Sigfridsson, E Wahlgren

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-16 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.00--15.40 Politiker och ledamöter från pensionärsorganisationer Carina Bardh (M), ordf Ejlon Johansson (FP) Kjell-Åke Nottemark (M) SPF - Lennart

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2018-02-06 1 (12) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13-15 Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-12-15 1 (16) Plats och tid Brobygården, Landsbro kl. 13.30-17.35 Beslutande T Bohman (S), ordf., L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), C Bardh (M), J-E Josefsson (KD), A

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön, kl. 13.00-16.00 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Anna-Lena

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-05-02 1 (13) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16 Workshop kl. 8.30-11-30 Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2017-12-14 1 (12) Plats och tid Norrgården kl. 13.30-16.20 Beslutande T Bohman (S), ordf., L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), A Bengtsson (M), J-E Josefsson (KD), A Holmqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(15) 2013-11-19

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(15) 2013-11-19 Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset, kl. 13.00-16.10 Beslutande Carina Bardh, ordf Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Karleric Eiderbrant,

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman 2018-12-13 1 (20) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset vån. 1 kl. 13.30-16.15 Beslutande T Bohman (S), ordf.; L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C) Ordförande Tommy Bohman. Justerare Anders Bengtsson

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C) Ordförande Tommy Bohman. Justerare Anders Bengtsson 2018-10-25 1 (17) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13.30-16.25 Beslutande T Bohman (S), ordf.; K Olofsson (S); L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD)--kl.16.20;

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2018-02-22 1 (21) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13.30-16.45 Beslutande Övriga deltagare T Bohman (S), ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF) ej 33, P Brannestam (VF), S-G Fransson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-22 2 (15) 20 Fastställande av dagordning s beslut Ärendelista för 2015-09-22 fastställs enligt nedan: 20 Fastställande av dagordning 21 Delgivningar/beslut/meddelanden 22 Information projekt VINR

Läs mer

SPF: Birgitta Sigfridsson, Staffan Magnusson PRO: Rolf Forsén, Gunnel Bjäde, RPG: Birgitta Grundin Axelsson, Anna-Lena Ziegler

SPF: Birgitta Sigfridsson, Staffan Magnusson PRO: Rolf Forsén, Gunnel Bjäde, RPG: Birgitta Grundin Axelsson, Anna-Lena Ziegler 2019-05-09 1 (7) Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl. 13.00-15.40 Beslutande Nils-Erik Olofsson (S) ordf, Carina Bardh (M) 8-9, Ejlon Johansson (L) SPF: Birgitta Sigfridsson, Staffan Magnusson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2014-02-25 1 (12) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset, kl. 13.00 16.45 Beslutande Ledamöter från pensionärsorganisationer och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2014-05-20 1 (14) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset, kl. 13.00 15.45 Beslutande Ledamöter från pensionärsorganisationer och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Carina Bardh,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Ks-salen Stadshuset vån 1 kl. 13.30--16.00 Beslutande Willis Josefsson (FP), ordf Eivor Jansson (S) för Eva-Karin Hjalmarsson (S) Kjell-Egon Strandh (C) Inge Carlsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2015-12-17 1 (15) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön kl. 13.30--16.10 Beslutande T Bohman (S) ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), C Bardh (M), J-E

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2017-06-15 1 (19) Plats och tid Tomasgården kl. 12.45-16.45 Beslutande T Bohman (S), ordf.; K Olofsson (S) ej 115, L Lööw (S); S-G Fransson (C); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-05-26 1 (20) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande T Bohman (S), ordf, K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), S-G Fransson (C), C Bardh (M), J-E Josefsson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2014-10-08 1 (22) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--17.30 Beslutande C Bardh (M), ordf, M Hahn (S), E-K Hjalmarsson (S), K Olofsson (S), C-A Bengtsson (M), M Högberg (VF), J-E Josefsson (KD),

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2018-09-27 1 (14) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13.30--16.25 Beslutande Övriga deltagare T Bohman (S), ordf.; K Olofsson (S); L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); S-G Fransson (C);

Läs mer

Anslag av protokollet. A Bengtsson (M), ordf.; K Olofsson (S); S-G Fransson (C); C Rylander (VF); A Larsson (SD);

Anslag av protokollet. A Bengtsson (M), ordf.; K Olofsson (S); S-G Fransson (C); C Rylander (VF); A Larsson (SD); 2019-03-26 1 (16) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset kl. 13.30-16.05 Beslutande A Bengtsson (M), ordf.; K Olofsson (S); S-G Fransson (C); C Rylander (VF); A Larsson (SD); Tjänstgörande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-10-27 1 (21) Plats och tid KF-salen, entréplan, Stadshuset kl. 8.30-12.20 Beslutande T Bohman (S), ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), C Bardh (M),

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-01-28 1 (18) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--16.00 Beslutande Övriga deltagare T Bohman (S) ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), C

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2015-02-26 1 (17) Plats och tid Beslutande Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--16.20 samt workshop kl. 8.30-11.50 (se separat närvarolista) T Bohman (S), ordf, K Olofsson (S), M Högberg (VF), P Brannestam

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: Inge Carlsson (C) för Carl-Axel Bengtsson (M) 44. Eva-Karin Hjalmarsson (S)

Tjänstgörande ersättare: Inge Carlsson (C) för Carl-Axel Bengtsson (M) 44. Eva-Karin Hjalmarsson (S) Sammanträdesdatum 1 (23) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset vån 1 kl 13.30--16.50 Beslutande Carina Bardh (M), ordf Mikael Hahn (S), Eva-Karin Hjalmarsson (S), Kjerstin Olofsson (S),

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2016-03-15 1 (11 ) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.55 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Agneta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-12-14 Innehåll 181 Godkännande av ärendelista... 211 182 Aktuell sjukfrånvaro Margaretas Park... 212 183 Avgifter gällande hemsjukvård från och med den 1 mars 2016...

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2014-09-04 1 (23) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--17.00 Beslutande C Bardh (M), ordf, E-K Hjalmarsson (S), K Olofsson (S), C-A Bengtsson (M), S-G Fransson (C), M Högberg (VF), J-E Josefsson

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Vård och omsorgsnämnden

Vård och omsorgsnämnden 2017-02-23 1 (23) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen, Biblioteket kl.08.30-11.30 T Bohman (S), ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), C

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2017-08-31 1 (21) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--16.20 Beslutande T Bohman (S), ordf.; K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), S-G Fransson (C), A Bengtsson (M), J-E Josefsson (KD),

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-06-16 1 (20) Plats och tid Vetlanda vårdcentrum, café Snäckan/konferensrum plan 4 kl. 13.30-17.10 Beslutande Övriga deltagare T Bohman (S), ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2018-11-22 1 (24) Plats och tid Hörsalen, Biblioteket kl. 13.30-16.00 Beslutande T Bohman, (S); K Olofsson (S); L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); S-G Fransson (C); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2017-11-23 1 (16) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30-16.40 Beslutande T Bohman (S), ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), J-E Josefsson (KD),

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-22 1 (17) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--16.50 Beslutande C Bardh (M), ordf, M Hahn (S), E-K Hjalmarsson (S) kl 13.30--14.30,16.25--16.50, K Olofsson (S), C-A Bengtsson (M), S-G

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Birgit Gabrielsson (S)

Birgit Gabrielsson (S) Omsorgsnämnden 2015-04-16 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:25 Beslutande Gunnel Johansson (S) Tommy Edenholm (KV) Agneta Johansson (FP) Wiveca Norén (SPI) Harri Kytöharju (KV) Dorothea Nilsson (M)

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

2014-02-27 1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-02-27 1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(10) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 februari 2014, kl. 16.00-19.00 Ajournering kl. 16.30-16.50 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Eva Svantesson (M) tjg.

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2016-09-19, kl 11:00-12:30 Paragrafer 25-26 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2015-10-01 1 (18) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.30--16.30 inkl. allmänhetens frågestund kl. 17-18 (närvaro enligt separat närvaroblankett) Beslutande T Bohman (S) ordf., K Olofsson

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2017-01-25 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal, 13.15-16.25 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Andreas Granlöf (S), Lola Frödeberg (VF), Dan Ljungström (C), Klas Håkanson

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-04-18 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.20 Ajournering kl. 16.30-16.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Utbildningssalen, Förvaltningshuset, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-04-02 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00 Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(12)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(12) Sammanträdesdatum 1(12) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset, kl. 13.00-16.15 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Roland Lundell, RPG Karleric

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-03-31 1 (17) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset kl. 13.30-16.55 38 Omedelbar justering - se separat protokoll. Allmänhetens frågestund kl. 17-18 närvaro enligt arvodesblankett.

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 31 Plats och tid Vidåsen, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Hassel, Göran (m) Karlsson, Gunilla, ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2015-10-29 1 (22) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.30-17.15 Beslutande T Bohman (S) ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), C Bardh (M)--kl.

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-16.00 ande Börje Wilsborn (C) Lennart Lööw (S) Tjg ersättare Dan Ljungström (C) Nils-Erik Olofsson (S) Övriga deltagande Bo Fransson Jan Gunninge,

Läs mer

1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(10) Plats och tid Tingshuset onsdagen den 18 december 2013 kl. 16.00-16.50 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Bente Johansson (M) Enar Nordenfelt

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-02-25 1 (23) - Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.30--17.15 Workshop kl. 8.30-11.40 närvaro enligt sep. arvodesblankett Beslutande T Bohman (S) ordf., K Olofsson (S), L Lööw (S)--kl.17.10,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-09-29 1 (24) Plats och tid Ks-salen, vån. 1, Stadshuset kl. 8.30-11.30, 13.30-16.50 Allmänhetens frågestund kl. 17-18 enligt separat arvodesblankett Beslutande T Bohman (S), ordf., K Olofsson (S),

Läs mer

Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48

Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48 Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive klockan 13.15-16.25 Beslutande Kerstin Svensson ers Sten Fransson, ordförande (s) Rikard Dahlin ers Kerstin Svensson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Ingegerd Torhall (L), Ann-Marie Alfredsson (PRO Rydöbruk), Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-05-22 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen 22 maj 2012 kl.13.00 15.25 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Yvonne Helgesson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson 1(6) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 16 juni 2015, kl 08.15-08.50. Hans Jildesten (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande Steve Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 158

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 158 158 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.15 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Åkerman, Lizzethe (s) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Pettersson, Monica

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund 2017-09-20 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel

Läs mer