Blomstra med ekologiska eteriska oljor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Blomstra med ekologiska eteriska oljor"

Transkript

1 Blomstra med ekologiska eteriska oljor

2 Vad är eteriska oljor Aromatiska växter producerar doftande essenser som kan extraheras från bark, frukt, blommor, blad, frön och rötter från både plantor och träd. De väldoftande essenserna har en naturlig funktion att dra till sig viktiga insekter för pollinering men även för att ge skydd mot svampangrepp, bakterier och skadeinsekter. Eteriska oljor är inte feta som vegetabiliska oljor, även om vissa kan vara trögflytande. De är högkoncentrerade essenser med en stark doft och bör av den anledningen alltid spädas ut i en basolja innan de t.ex. appliceras på huden. Några exempel på basoljor är sötmandel-, jojoba- och kokosolja.

3 Kvaliteten på eteriska oljor varierar med faktorer som växtförhållande, klimat, skördesätt och framställning. Ångdestillation och kallpressning är två bra framställningsmetoder och varje olja får sin unika kemiska sammansättning. Det är framförallt kombinationen av naturliga ämnen i en balanserad proportion som bidrar till oljans terapeutiska egenskaper. Eteriska oljor oxideras med tiden särskilt i kontakt med luft och värme, vilket innebär att oljans kvalitet och terapeutiska egenskaper minskar eller försvinner helt. Förvara oljorna mörkt och svalt så håller dem sig fräscha längre. Ett bra tips är att ha dem i kylskåpet. Aromaterapins historia Även om den moderna aromaterapin uppstod i början av 1900-talet, har människor sedan forntidens stora civilisationer använts sig av eteriska oljor för att läka kropp, själ och sinne. Cleopatra använde eteriska oljor för parfymtillverkning och forntida greker, romare, kineser använde dem för medicinska och kosmetiska syften. Egyptier ska ha varit väldigt flitiga med att framställa dessa aromatiska essenser. De använde oljorna medicinskt men även under ceremonier och vid balsamering. Egyptierna hade god förståelse för oljornas antiseptiska och bakteriedödande egenskaper vilket bidragit till att mumier hittats välbevarade flera tusen år senare.

4 Den franske kemisten och parfymtillverkaren, René-Maurice Gattefossé ( ) använde lavendelolja för att läka en brännskada som han fick på sin hand i samband med en explosion i laboratoriet. Han upptäckte oljans förmåga att effektivt främja läkningsprocessen. Han bestämde sig för att analysera lavendeloljans läkande egenskaper och hur den kan användas på andra typer av hudinfektioner, sår och brännskador. Upptäckten inspirerade honom till att utforska andra eteriska oljor. Hans mål var att hjälpa skadade soldater under första världskriget. Det var denna forskning av Gattefossé som myntade begreppet aromaterapi. Intresset för aromaterapi är idag mycket stort, vilket har bidragit till ett gediget engagemang för forskning och utveckling inom området. Hur används eteriska oljor Eteriska oljor är lättflyktiga vilket innebär att de avdunstar när de kommer i kontakt med luften. Oberoende på vilket sätt du använder den eteriska oljan så kommer du alltid att andas in en del av den och på så sätt få nytta av oljans terapeutiska egenskaper.

5 Genom huden Eteriska oljor har en liten molekylär struktur, vilket innebär att de kan absorberas genom huden och transporteras via blodbanan ut i kroppen. De har även välgörande effekt på huden. Lavendel och romersk kamomill kan lugna irriterad hud medan frankincense kan motverka åldersfläckar och mycket mer. Via lungorna När vi andas in luft och eterisk olja i samband med t.ex. massage eller aromatiska bad så transporteras partiklarna ner via luftstrupen och vidare ner till lungorna. I lungorna finns små luftsäckar som kallas lungblåsor. Runt dessa lungblåsor finns många små blodkärl som har till uppgift att transportera bort slaggproduker som koldioxid och byta ut det mot syre. Via lungblåsorna och de kringliggande blodkärlen tas den eteriska oljan upp och förs ut i kroppen där den terapeutiska effekten gör nytta. Du kan förånga lavendel för att minska stress och pepparmynta när du behöver stärka koncentration och mental klarhet. DIY - Do It Yourself Ett växande populärt användningsområde för eteriska oljor är DIY recept. Du kan tillverka och doftsätta ditt eget shampo, läppbalsam, insektsspray, tvål, body butters, tandkräm och andra ekologiska hygien- och hudvårdsprodukter. Det bästa är att du kan bestämma innehållet och slippa knepiga, otrevliga och framförallt onödiga kemikalier.

6 Aromaterapi Aromaterapi är en holistisk, kompletterande form av hälsovård. Aromaterapeutens främsta redskap är eteriska oljor och framförallt i samband med helkroppsmassage. Under en behandling är det en kombination av beröring, doftförnimmelse och aromaterapeutens kompetens som skapar en positiv upplevelse. Oljorna används även för att fräscha upp inomhusluften via sprayer eller aromalampor. Eteriska oljor kan inhaleras via ett ansiktsångbad eller genom att droppa 1-2 droppar på en näsduk och inhalera direkt. Det är viktigt att komma ihåg att eteriska oljor är starka koncentrat och att några droppar räcker långt, less is more! I terapeutisk syfte kan eteriska oljor vara effektiva på egen hand men det centrala inom aromaterapi är att blanda eteriska oljor. Det stora utbudet av oljor och de oändliga kombinationsmöjligheter som finns innebär att varje blandning blir unik. Att blanda oljor är en skapande process och man bör sätta upp ett mål. Vad vill jag att blandningen ska göra för mig? När du blandar eteriska oljor skapar du en kraftfull kombination eftersom oljornas kemiska sammansättningar förenas och det uppstår en ny effektnivå. Detta kallas synergism, oljorna interagerar med varandra och utvecklas och förändras med tiden.

7 Bad Aromatiska bad med eteriska oljor erbjuder ett enkelt sätt att njuta av oljornas terapeutiska effekter. Ett varmt bad med eteriska oljor kan vara avslappnande, uppfriskande och stärkande för kropp och sinne. Aromabad kan bl.a. användas för att behandla hudsjukdomar, värk men framförallt för att främja avslappning. Eteriska oljor lägger sig på vattenytan, rör om i vattnet för att blanda ut oljan. Aromalampor Parfymera ett rum på ett naturligt sätt genom att förånga eteriska oljor. Det finns särskilda aromalampor oftast i keramik eller sten som med hjälp av värmeljus och en toppskål sprider ut den eteriska oljan i luften. Det finns även elektriska aromatiska spridare som fungerar på liknande sätt. Rumssprayer Om aromalampor eller elektiska spridare inte är något för dig, så kan en hemmagjord rumsspray vara ett alternativ. Det absolut enklaste är att blanda eterisk olja med vatten som tillsätts en sprayflaska av glas. Det är viktigt att sprayflaskan är gjord av glas eftersom eterisk olja kan reagera kemiskt med plast. Kom även ihåg att eteriska oljor inte är vattenlösliga, skaka alltid flaskan ordentlig före användning. Matlagning Eteriska oljor bör aldrig förtäras i koncentrerad form, men i mycket små mängder i mat och dryck blir koncentrationen så pass låg att de inte medför några negativa reaktioner. Livsmedelsindustrin använder eteriska oljor för smaksättning och eteriska oljor med GRAS-status innebär att oljan är klassad som säker ingrediens i livsmedel. GRAS är en förkortning på Generally recognized as safe.

8 Fler sätt att använda eteriska oljor Det finns fler enkla sätt att använda eteriska oljor hemma. Du kan doftsätta din kroppslotion, ansiktskräm eller hårvårdsprodukt. Att ånginhalera med eteriska oljor kan lindra förkylningssymptom och ett ansiktsångbad fungerar även antiseptisk, uppfriskande djuprengörande för ansiktet. Ett annat roligt sätt är att skapa egna personliga parfymer. Du kan även doftsätta neutrala rengöringsprodukter eller göra din egen rengöringsspray. Eteriska oljor har visat sig genom vetenskapliga studier vara effektiva mot många olika sjukdomsalstrande bakterier, virus och svamp. Ett helt naturligt och giftfritt alternativt rengöringsmedel för icke vaxade golv är vanligt vatten med ättika och eteriska oljor, väldigt enkelt men mycket effektivt. Eteriska oljors egenskaper Egenskaperna hos eteriska oljor är många och här nedanför nämner vi några vanliga: Afrodisiakum Antiinflammatoriska Antiseptiska Bakterie-, virus- och svampdödande De kan ha lugnande, uppiggande och stimulerande inverkan. Insektsbortstötande Kramplösande Magstärkande Slemlösande & avsvällande

9 Vi delar med oss av några tips: Avslappnande bad: Ta 7 droppar lavendel i 3 dl epsomsalt och tillsätt badvattnet. Solbränna: Tillsätt 12 droppar lavendel, 7 droppar pepparmynta med 100 ml vatten eller aloe vera i en sprayflaska (glas). Anti-age nattcreme: Ta 5 droppar lavendel, 5 droppar frankincense med 2 matskedar ekologisk kokosolja eller sheasmör. Applicera blandningen på ansikte och kropp inför natten. Naturligt vitaliserande och återfuktande creme som motverkar rynkor, fläckar, klåda, eksem, hudallergier och andra hudproblem. Rengöringsspray: Tillsätt 10 droppar citron och 4 droppar tea tree i en sprayflaska med 100 ml vatten eller mixa dina egna favoriter till önskad doftstyrka. Skaka flaskan före användning då eteriska oljor är olösliga i vatten. Rena inomhusluften: Börja med att förånga 3 droppar citron och 2 droppar tea tree. Doftupplevelsen kan skifta med rummets storlek, ventilation, det personliga luktsinnet och oljans doftintensitet. Starta försiktigt och öka successivt tiden som oljan förångas. För sprucken och irriterad hud: Ta 2 droppar cederträ, 2 droppar frankincense och 4 droppar lavendel med 15 ml basolja. Förkylning och nästäppa: Tillsätt 1-2 droppar rosmarin eterisk olja på en näsduk. Kupa händerna över mun och näsa, inhalera någon minut eller efter behov. Förkylning och influensa: Tillsätt 3 droppar rosmarin och 3 droppar tea tree i en rymlig skål med ångande vatten. Ta ut kontaktlinser, täck huvudet med en handduk, stäng ögonen för att undvika irritation samt ta djupa lugna andetag i ca 20 min. Starta försiktigt om du är ovan, avbryt inhalationen efter någon minut och avvakta. Hårvård: Ta 5 droppar rosmarin, 5 droppar tea tree med 20 ml milt oparfymerat schampo och tvätta håret som vanligt. Hårvård: Ta 1-2 droppe ylang ylang, 1 droppe frankincense, 2 droppar lavendel och 3 droppar bergamott med 2 matskedar rå ekologisk honung. Massera skalpen i ca 5 min. Mängden räcker till kort hår. Naturlig kroppspeeling: Ta 4 droppar ylang ylang och 4 droppar geranium eller muskatellsalvia med 2 matskedar rå honung och ½ - 1 dl naturligt havssalt av hög kvalitet. Blanda ihop ingredienserna i en glasburk och förvara mörk, svalt och lufttätt.

10 Munvatten: Ta 1 droppe tea tree eterisk olja med 1 dl kokt avsvalnat vatten (rör om), skölj runt i munnen och gurgla. Fungerar även vid halsont. Alternativt ta 1 droppe tea tree eterisk olja med 1 matsked ekologisk kokosolja och skölj runt i munnen i min. Skölj munnen med ljummet vatten och borsta tänderna som vanligt. Spotta ut oljan i sopkorgen (inte i handfatet då olja kan orsaka stopp i ledningarna). Svälj aldrig tea treeoljan, ej för invärtes bruk. Ansiktstvätt (akne): Ta 5 droppar tea tree eterisk olja med två teskedar rå ekologisk honung. Massera ansiktet med blandningen låt verka 2 minuter och skölj av. Fotbad: Kombinera 5 droppar geranium eterisk olja med 1 dl naturligt havssalt. Rengöringsspray: Ta 6 droppar eukalyptus, 6 droppar tallbarr, 6 droppar tea tree och 6 droppar kajeput i en sprayflaska med ca 100 ml vatten. Alternativt: Ta 15 droppar eukalyptus, 22 droppar citron, 18 droppar tea tree med 100 ml vatten. Skaka flaskan före användning, då eteriska oljor snabbt lägger sig på vattenytan. Tvätt: Tillsätt 5-10 droppar eukalyptus eterisk olja direkt i tvättmaskinens trumma eller i tvättmedelsfacket. I torktumlaren droppar du 5-10 droppar på en tygtrasa som torktumlas tillsammans med kläderna. Det doftar inte bara gott utan motverkar även mikroorganismer och håller tvätten fräsch helt naturligt. Magmassage: Ta 3 droppar söt fänkål, 3 droppar citron, 2 droppar pepparmynta, 2 droppar ingefära med 20 ml basolja. Massera försiktigt mage och buk med blandningen. Mot matsmältningsbesvär. Fler recept och mer information finns på

11 En djungel av olika kvaliteter Det finns en mycket stor variation i kvalitet och terapeutisk effekt bland eteriska oljor på marknaden idag. Naturliga äkta eteriska oljor utvinns enbart från växtdelar och oljans kvalitet påverkas av framställningsmetod, jordmån, klimat samt skörd- och odlingsteknik. Det är många faktorer som ska samverka för att uppnå en fin olja av hög terapeutisk kvalitet. Det finns en stor risk att billiga eteriska oljor är av dåligt kvalitet eller är syntetiska och helt verkningslösa för aromaterapi. Sist men absolut inte minst bör de eteriska oljorna vara strikt ekologiskt certifierade, en garanti att oljorna är fria från bekämpningsmedel. Det är viktigt för vår hälsa, natur och även för de som arbetar med jordbruk och framställning.

12 Lifeblossom är ett svenskt företag som grundats med ambitionen att driva utvecklingen av ekologiska produkter framåt. Ekologiskt ska vara en självklarhet. Målsättningen för oss är att sätta en ny ribba för framtida kvalitetsprodukter. Det finns flera certifieringsorgan med olika krav på ekologiskt innehåll. USDA (US Department of Agriculture) är en amerikansk kontrollmyndighet. USDA - märkningen är den striktaste i världen och produkten måste vara minst 95% ekologiskt för att få bära märket. Vi är glada och stolta över att Lifeblossom idag har Sveriges största utbud av 100% ekologiskt certifierade eteriska oljor av hög terapeutisk kvalitet. Vårt mål är att ditt liv ska blomstra med helt rena, naturliga och ekologiska produkter.

13 Förvaring & Säkerhet Eteriska oljor är kraftfulla koncentrat och det krävs enbart små mängder för att uppnå positiv effekt. Vid överdosering uppstår motsatsen. Om oljorna hanteras med försiktighet och anvisningar respekteras är de säkra och välgörande. Några viktiga punkter att komma ihåg: Använd inte outspädd eterisk olja direkt på huden. Undvik kontakt med ögon och slemhinnor. Varje flaska ska ha en droppinsats för säker dosering. Överkänslighet mot växtämnen förekommer, är du osäker gör alltid ett patchtest. Eteriska oljor ska aldrig förtäras i koncentrerad form. Vissa eteriska oljor bör ej användas på huden i samband med starkt solljus eller solarium, t.ex. bergamott, apelsin, citron, grapefrukt och lime. Förvara eteriska oljor mörkt, svalt och lufttätt samt utom syn- och räckhåll för barn.

14 Vi önskar er en trevlig upplevelse tillsammans med våra eteriska oljor.

Hippokrates läkekonstens fader i antikens Grekland (468-377 f kr) ansåg att vägen till hälsa låg i en aromamassage per dag & ett aroma bad per dag.

Hippokrates läkekonstens fader i antikens Grekland (468-377 f kr) ansåg att vägen till hälsa låg i en aromamassage per dag & ett aroma bad per dag. Vad är Aromaterapi? & Vad kan aromaterapi göra för Dig? Historik. Stenåldersmänniskorna, Egyptierna, 1700 f kr, forntids människorna i de gamla kulturerna Indien, Kina, Babylon, Assyrien använde sig av

Läs mer

ETERISKA OLJOR FÖR VÄLDOFTANDE UPPLEVELSER. Tel:

ETERISKA OLJOR FÖR VÄLDOFTANDE UPPLEVELSER.  Tel: ETERISKA OLJOR FÖR VÄLDOFTANDE UPPLEVELSER www.processing.se Tel: 0300-83 70 00 ETERISKA OLJOR Den eteriska oljan bildas i vissa växter och växtdelar under inverkan av sol, vatten, luft, jordmån, klimat

Läs mer

Att ta till vara på växter

Att ta till vara på växter Örtlära Att ta till vara på växter Plocka blad när de är unga (helst före midsommar) Blommor plockas när de just slagit ut Rötter plockas när växten har vissnat ner Torka växter mörkt och luftigt. På galler/handdukar/lakan/papper,

Läs mer

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Riktlinjer för hantering av doftämnen i träning och tävling för sporten NOSE WORK

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Riktlinjer för hantering av doftämnen i träning och tävling för sporten NOSE WORK Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Riktlinjer för hantering av doftämnen i träning och tävling för sporten NOSE WORK Version 1.0 December 2014 SVENSKA NOSE WORK KLUBBEN (SNWK) SNWK är en rikstäckande och

Läs mer

Naturligt för kropp & hälsa

Naturligt för kropp & hälsa Naturligt för kropp & hälsa Naturliga produkter för kroppens välbefinnande Våra örter handplockas på det rena och mineralrika Island. Inga maskiner används, för att undvika föroreningar. Endast de växter

Läs mer

Rapsodine Hudvård. Naturlig skönhet på naturens villkor! CMY

Rapsodine Hudvård. Naturlig skönhet på naturens villkor! CMY Rapsodine Hudvård Naturlig skönhet på naturens villkor! Rapsodines produkter är baserade på svensk ekologisk rapsolja som effektivt mjukgör, återfuktar och vitaliserar din hud. Det är härligt att få känna

Läs mer

Användning Används morgon och kväll. Ta lite mjölk i händerna och applicera med en lätt massage i ansiktet och på halsen, skölj av med varmt vatten.

Användning Används morgon och kväll. Ta lite mjölk i händerna och applicera med en lätt massage i ansiktet och på halsen, skölj av med varmt vatten. milk närande mjukgörande rengöringsmjölk En effektiv och mild rengöring av orenheter, makeup och rester från föroreningar. Ger en mjuk och återställd hud. Innehåller antioxidanter och ger ett avancerat

Läs mer

SHEA& exceptional skin food BUTTER COCOA SHEA. www.zoyagoespretty.se. 100% ekologiska ingredienser BUTTER LAVENDER BUTTER ROSEHIP BUTTER

SHEA& exceptional skin food BUTTER COCOA SHEA. www.zoyagoespretty.se. 100% ekologiska ingredienser BUTTER LAVENDER BUTTER ROSEHIP BUTTER exceptional skin food COCOA SHEA& ROSEHIP SHEA& LAVENDER SHEA www.zoyagoespretty.se 100% ekologiska ingredienser exceptional skin food Varje Zoya Goes Pretty produkt innehåller högst två ingredienser Vi

Läs mer

find balance. see clarity. feel rescue.

find balance. see clarity. feel rescue. EASY CARE T find balance. see clarity. feel rescue. En effektiv lösning i några enkla steg... rescue clarity balance mot håravfall mot mjäll mot fet hårbotten Balance mot fet hårbotten balance mot fet

Läs mer

Fem känslosamma doftkombinationer som stöttar dig under din dag och hjälper dig att hitta tillbaka till dig själv.

Fem känslosamma doftkombinationer som stöttar dig under din dag och hjälper dig att hitta tillbaka till dig själv. LIFE ELIXIRS är serien som är framtagen för ett liv i rörelse. När det finns ett behov av mindfulness, men inte tid. När välmående eftersträvas men stress dominerar. Oavsett om du vill lugna sinnet, harmonisera

Läs mer

SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE

SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE Produkter för kropp och ansikte Kronans Extra Care Kroppstvål, pris: 49 kr för 350 ml En mild och skonsamt rengörande tvål med hudvänligt ph-värde för torr och känslig hud.

Läs mer

HUD/SOL/INSEKTSSKYDDS- PAKETET: Vårolja 1 dl glasflaska: Se utförlig beskrivning i webshopen.

HUD/SOL/INSEKTSSKYDDS- PAKETET: Vårolja 1 dl glasflaska: Se utförlig beskrivning i webshopen. Bästsäljarna Sammanställt av imosherbs LEDVÄRKSPAKETET: Djävulsklo-olja 2 dl: Se utförlig beskrivning i webshopen. Hajkräm 50 ml: Se utförlig beskrivning i webshopen. ÖVRIG VÄRK-PAKETET: Massagemjölk 2

Läs mer

Naturligt för kropp & hälsa

Naturligt för kropp & hälsa Naturligt för kropp & hälsa Naturliga produkter för kroppens välbefinnande Våra örter handplockas på det rena och mineralrika Island. Inga maskiner används, för att undvika föroreningar. Endast de växter

Läs mer

Säkerhet och riktlinjer för hantering av doftämnen

Säkerhet och riktlinjer för hantering av doftämnen Säkerhet och riktlinjer för hantering av doftämnen Gemensamt för doftämnen: Hydrolater är en biprodukt vid destillering av örter och blommor till eteriska oljor. Vid destilleringen värms vattnet upp och

Läs mer

Fler än du tror tål inte starka dofter. Välj OPARFYMERAT. Handling. Behandling

Fler än du tror tål inte starka dofter. Välj OPARFYMERAT. Handling. Behandling Fler än du tror tål inte starka dofter Välj OPARFYMERAT Handling Behandling 3,2 miljoner människor i Sverige lider av astma, allergi eller överkänslighet. Det här är doftöverkänslighet. Parfymerade produkter

Läs mer

Aloe Vera Deo En skonsam roll-on deodorant som är både aluminium och doftfri. Innehåll; vatten, aloe vera konc 1:10, farnesol, mandelolja, mjölksyra,

Aloe Vera Deo En skonsam roll-on deodorant som är både aluminium och doftfri. Innehåll; vatten, aloe vera konc 1:10, farnesol, mandelolja, mjölksyra, Jag använder mig av råvaror från kontrollerade odlingar, enkla recept och gör små satser. Det är som att laga mat, både roligt och spännande. Jag förvånas ständigt över hur lätt och enkelt det är att själv

Läs mer

Med rena eteriska oljor av hög kvalitet

Med rena eteriska oljor av hög kvalitet bluesätt! Ta hand om din hälsadeep på ett naturligt Med rena eteriska oljor av hög kvalitet www.resonans.org www.doterrasweden.se RESONANS MANAGEMENT Friskvård med naturens under! Utvecklad för att lugna,

Läs mer

NONIQUE. Naturlig och läkande hudvård från topp till tå

NONIQUE. Naturlig och läkande hudvård från topp till tå NONIQUE Naturlig och läkande hudvård från topp till tå Betydelsen av namnet Står för den vintergröna växten noni som är hjärtat i våra produkter Betyder + eller och Noni från Panama - odlingarnas paradis

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter Prislista 2011/2012 PRISLISTA PRISLISTA 2011/2012 2013 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Mitt medvetna val är att de produkter jag använder

Läs mer

Så här gör du för att ge ditt barn en giftfri start

Så här gör du för att ge ditt barn en giftfri start För dig som är gravid eller ammar: 1.Undvik parfymerade produkter - bebisen tycker om doften av dig. 2.Vänta med att färga håret. 3.Ta det lugnt med smink, krämer och lotioner. 4.Använd inte produkter

Läs mer

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det?

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det? Varmt Välkommen att boka din tid. Tid som inte avbokas 24 timmar innan debiteras 50% av priset. Massage eller annan kroppsbehandling rekommenderas ej vid förkylning, feber eller före graviditet v. 16.

Läs mer

Peters Kroppsvård. Butiken för Kroppsterapeuter. Produktkatalog och Prislista. SEPTEMBER 2007 (med reservation för ändringar)

Peters Kroppsvård. Butiken för Kroppsterapeuter. Produktkatalog och Prislista. SEPTEMBER 2007 (med reservation för ändringar) Peters Kroppsvård Butiken för Kroppsterapeuter Produktkatalog och Prislista SEPTEMBER 2007 (med reservation för ändringar) Peters Kroppsvård Box 251 401 24 GÖTEBORG Besöksadress: Odinsgatan 28 Tfn. 031

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE. www.gaiasverige.se. Ax & Lin

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE. www.gaiasverige.se. Ax & Lin RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE www.gaiasverige.se Ax & Lin PRODUKTER FÖR ANSIKTE OCH KROPP GAIA har skapat en unik serie fantastiska produkter för kvinnor. En enkel, okomplicerad och effektiv

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT www.gaiasverige.se Ax & Lin GAIA:S HISTORIA Hudvårdsserien skapades av mamma Michelle vars son föddes med känslig hud och utvecklade eksem redan vid 8 veckors ålder. De provade

Läs mer

Kampanjpaket! Hållbar vänskap! VÄN Sweden, Box 177, JÖNKÖPING Tel: +46 (0) ,

Kampanjpaket! Hållbar vänskap! VÄN Sweden, Box 177, JÖNKÖPING Tel: +46 (0) , Hållbar vänskap! Miljövänlig Hudvänlig Dryg och ekonomisk Attraktiv design Svensktillverkad med kvaliet och miljö i fokus VÄN är en ny serie svensktillverkade, skonsamma och miljöanpassade hygienoch rengöringsprodukter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD.

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. 2 VI TROR PÅ EN RENARE VÄRLD. Med Pure Effect gör du rent på riktigt, på naturens egna villkor. Vi låter nämligen det första livet på jorden - mikroorganismer - göra jobbet.

Läs mer

MJUKMEDEL PLEASURE/WATER

MJUKMEDEL PLEASURE/WATER MJUKMEDEL PLEASURE/WATER MJUK-OCH SKÖLJMEDEL PLEASURE/WATER tillhör den nya generationens mjukmedel eftersom det har en tillsats av vaxkristaller som aktiveras av upphettning vid torktumling, strykning

Läs mer

Sterisol Sensitive System - lite mer än bara hudvård

Sterisol Sensitive System - lite mer än bara hudvård Sterisol Sensitive System - lite mer än bara hudvård Allergiförebyggande hår- och hudvård för den medvetna familjen utan konserveringsmedel och utan parfym. - alltid en mildare lösning Konserveringsmedel

Läs mer

AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG

AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG Har du finnar eller akne? Då är du inte ensam. Oftast börjar det i puberteten vilket kan vara en känslig tid för många. Vid 15 18-års ålder brukar aknen vara som värst för att

Läs mer

Produkt och prislista, Massage

Produkt och prislista, Massage COCOAFRESH - Naturlig hud och kroppsvård Produkt och prislista, Massage Välkommen att ta del av vår produkt/prislista, våra produkter baseras på Kakaons oljor och fetter har alla dess fördelar för hudvård

Läs mer

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage Spa behandlingar 1 När ryggen värker och själen ömmar då är massage en av de bästa mediciner - Svensk klassisk massage 30 min 375 Kr - Svensk klassisk massage 60 min 600 Kr - Hot stone massage - massage

Läs mer

ThePerfectShave Fem steg till gentrifiering

ThePerfectShave Fem steg till gentrifiering ThePerfectShave Fem steg till gentrifiering SWE_TGG Shave Guide V2.indd 1 9/9/2011 10:53:49 AM TheGentryGroomingCo introducerar TheEssentialsRange TheGentryGroomingCo öppnade sin första salong 2005 och

Läs mer

from dream to reality

from dream to reality from dream to reality Easy Care Dream En återuppbyggande skönhetskur för håret. Synbart resultat redan efter första behandlingen. DREAM POST- SHAMPOO MILT RENGÖRANDE SCHAMPO UTAN SLS. Vårdande schampo

Läs mer

stoppa dig OIL CONTROL

stoppa dig OIL CONTROL AKNE FÅR ALDRIG stoppa dig OIL CONTROL Har du finnar eller akne? Då är du inte ensam. Oftast börjar det i puberteten vilket kan vara en känslig tid för många. Vid 15-18 års ålder brukar aknen vara som

Läs mer

Brave. Brave Courage Blend 10 ml Roll-on FÖRDELAR PRODUKTBESKRIVNING ANVÄNDNING BRUKSANVISNING VARNINGAR. Artikelnummer:

Brave. Brave Courage Blend 10 ml Roll-on FÖRDELAR PRODUKTBESKRIVNING ANVÄNDNING BRUKSANVISNING VARNINGAR. Artikelnummer: Brave Courage Blend 10 ml Roll-on Börja varje dag med styrka och självförtroende genom att kombinera Brave Courage Blend med din positiva affirmationer. Uppfylls av positiva känslor genom att rolla Brave

Läs mer

ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt!

ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt! ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt! Art. 103/104 All Purpose Cream normal/torr hud Verkar mjukgörande, binder fuktigheten ihuden och stärker vävnaden.

Läs mer

Professionell hudvård

Professionell hudvård Professionell hudvård MalAcetic Shampoo till hund och katt Passar till djur som behöver schamponeras ofta. Passar lika bra för torr, fet och flagnande hud. Desinficerande tvätt inför operationer. Som komplement

Läs mer

Tillsammans med veterinären. B r u k s a n v i s n i n g : Låt djuret stå på ett halkfritt underlag.

Tillsammans med veterinären. B r u k s a n v i s n i n g : Låt djuret stå på ett halkfritt underlag. DermA är en exklusiv skandinavisk hudvårdsserie utvecklad av veterinärdermatolog. Serien är baserad på naturlig ättiksyra och omfattar schampo, balsamspray och våtservetter. Produkterna ska hjälpa veterinären

Läs mer

Metoder mot halsbränna, dyspepsi, sura uppstötningar och magkatarr

Metoder mot halsbränna, dyspepsi, sura uppstötningar och magkatarr Metoder mot halsbränna, dyspepsi, sura uppstötningar och magkatarr Eftersom det finns flera olika typer av magbesvär som på vissa punkter skiljer sig i både orsak och behandling så är det omöjligt att

Läs mer

Naturliga städtips lika rent men snällare mot miljön

Naturliga städtips lika rent men snällare mot miljön April 2015 Naturliga städtips lika rent men snällare mot miljön har sammanställt en lista med tips på hur man kan städa naturligt med till exempel ättika, citron och såpa. Det blir lika rent, men är snällare

Läs mer

Miljövänliga städtips

Miljövänliga städtips Miljövänliga städtips har sammanställt en lista med tips på hur man kan städa miljövänligt med till exempel såpa och bikarbonat. Städtips med miljömärkta rengöringsmedel Anlitar du städhjälp? Hör med företaget/städhjälpen

Läs mer

Hudläkemedel. Blodstillande medel

Hudläkemedel. Blodstillande medel Hudläkemedel Hudläkemedel Varje hudtyp kräver sin egen behandling. Generellt kan ett hudläkemedel vara både läkande och förebyggande och representera alla nedanstående egenskaper. Blodstillande medel Här

Läs mer

Mille Notti lanserar Spa-kollektion - Handtillverkat och ekologiskt med naturliga dofter.

Mille Notti lanserar Spa-kollektion - Handtillverkat och ekologiskt med naturliga dofter. PRESSINFORMATION Stockholm, december 2011 Mille Notti lanserar Spa-kollektion - Handtillverkat och ekologiskt med naturliga dofter. Mille Notti har sedan 20 år tillbaka levererat sängkläder och frotté

Läs mer

Nyheter, vår och sommar Se alla produktlistor på: http://www.klockargardens.se/produkter.htm

Nyheter, vår och sommar Se alla produktlistor på: http://www.klockargardens.se/produkter.htm Nyheter, vår och sommar Se alla produktlistor på: http://www.klockargardens.se/produkter.htm Klockargårdens i Norberg AB Box 23 738 21 Norberg Tel: 0223-600 59 ~ Fax 0223-201 70 info@klockargardens.se

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Orudis 2,5% gel ketoprofen

Bipacksedel: Information till användaren. Orudis 2,5% gel ketoprofen Bipacksedel: Information till användaren Orudis 2,5% gel ketoprofen Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Spara denna

Läs mer

th floor BEHANDLINGAR OCH PRISER

th floor BEHANDLINGAR OCH PRISER 8 th floor BEHANDLINGAR OCH ER QUICKBLISS-BEHANDLINGAR Fast and Fabulous, 20 min (ansikte) En ansiktsbehandling som får dig att se helt fab ut. Du får njuta av rengöring, peeling, mask och ansiktskräm

Läs mer

Behandlingsmeny Vår/Sommar 2019

Behandlingsmeny Vår/Sommar 2019 Behandlingsmeny Vår/Sommar 2019 KERSTIN FLORIAN Naturlig, ekologisk & växtbaserad hud- & kroppsvård för en spa-baserad näring till huden. ANSIKTSBEHANDLINGAR Uppfräschande ansiktsbehandling 25 min 495kr

Läs mer

IT S NOT A DREAM IT S A CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER MED OILS OF LIFE SLEEPING CREAM NYHET LANSERING 5 APRIL

IT S NOT A DREAM IT S A CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER MED OILS OF LIFE SLEEPING CREAM NYHET LANSERING 5 APRIL IT S NOT A DREAM IT S A CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER MED OILS OF LIFE SLEEPING CREAM NYHET LANSERING 5 APRIL OILS OF LIFE INTENSELY REVITALISING SLEEPING CREAM GE HUDEN NY KRAFT NÄR DU SOVER ANSIKTE,

Läs mer

Så kan du minska kemikalierna i ditt barns vardag

Så kan du minska kemikalierna i ditt barns vardag Så kan du minska kemikalierna i ditt barns vardag Kontakta oss gärna Om du har frågor kan du vända dig till Arbets- och miljömedicin på Universitetssjukhuset Örebro. Arbets- och miljömedicin Universitetssjukhuset

Läs mer

Önskar du läsa mer om de 7 örterna som Sancho består av gör du det på: http://www.lifeport.se/se/sancho#sancho-how-to-use

Önskar du läsa mer om de 7 örterna som Sancho består av gör du det på: http://www.lifeport.se/se/sancho#sancho-how-to-use Lathund för Sancho Detta är en lathund för dig som använder eller säljer Sancho och som önskar få en översikt och fler tips på bra användningsområden för dessa magiska droppar från bergsfolken i Himalaya!

Läs mer

TUNE IN TO YOU. "Life Elixirs har skapats för att förflytta kropp och sinne tillbaka till kraften hos aromatiska essenser.

TUNE IN TO YOU. Life Elixirs har skapats för att förflytta kropp och sinne tillbaka till kraften hos aromatiska essenser. LIFE ELIXIRS TUNE IN TO YOU "Life Elixirs har skapats för att förflytta kropp och sinne tillbaka till kraften hos aromatiska essenser. Under en överväldigande dag ger dessa komplexa, delikata, vetenskapligt

Läs mer

Här får du se några sidor av VIP-boken min kropp. Hela boken är på 24 sidor och kan beställas via www.ltdalarna.se/vip VIP min kr opp

Här får du se några sidor av VIP-boken min kropp. Hela boken är på 24 sidor och kan beställas via www.ltdalarna.se/vip VIP min kr opp VIP min kropp 1 Den här boken handlar om din kropp. Här finns lite fakta om kroppen och om hur du sköter den. Längd och viktkurva kan du fylla i själv efter eller under ditt besök hos skolsköterskan. Likaså

Läs mer

GÖR ETT NYTT KLOKT VAL I SOMMAR!

GÖR ETT NYTT KLOKT VAL I SOMMAR! GÖR ETT NYTT KLOKT VAL I SOMMAR! Sjö&Hav låter dig uppleva naturen fullt ut, utan att lämna några spår. Det gäller också vårt mygg- och fästingmedel. En testvinnare som är fri från DEET, snällare och bättre

Läs mer

Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen

Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen Bilaga 1 1 Avslappningslådans anvisningar för daghemspersonalen Ida Malmström Avslappningslådan Lugna Lådan är ett redskap, som skall användas på daghem för att få barnen att slappna av. Lådan innehåller

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE. w w w. g a i a s v e r i g e. s e

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE. w w w. g a i a s v e r i g e. s e RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE w w w. g a i a s v e r i g e. s e PRODUKTER FÖR ANSIKTE OCH KROPP NONIQUE har skapat en helt naturlig serie produkter för kvinnor. Serien består av ekologiska kropps

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Locacorten-Vioform 0,2 mg/ml + 10 mg/ml örondroppar, lösning Flumetasonpivalat/kliokinol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel.

Läs mer

SPARITUAL - YOUR PERFECT GUIDE TO PLEASURE

SPARITUAL - YOUR PERFECT GUIDE TO PLEASURE SPARITUAL - YOUR PERFECT GUIDE TO PLEASURE 1 Vad är en sparitual? En ritual är en ceremoni som man utför i ett bestämt syfte. Bad och olika reningsritualer har funnits i årtusenden. I många fall har ritualerna

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD.

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. 2 VI TROR PÅ EN RENARE VÄRLD. Med Pure Effect gör du rent på riktigt, på naturens egna villkor. Vi låter nämligen naturens egna mikroorganismer - i form av goda bakterier

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET

THE GENTLE BEAUTY SECRET THE GENTLE BEAUTY SECRET O F T H E S TA R S Schhh Cetaphil har länge varit en skönhetshemlighet i Hollywood. Eller ja, så hemlig är den egentligen inte. Cetaphil kommer nämligen ofta först bland stjärnornas

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN D-vitamin Olja ACO 80 IE/droppe, orala droppar, lösning kolekalciferol (vitamin D ) Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den

Läs mer

Så förnyar du smaken på vårt viktigaste livsmedel. Mocktails. Tips och fakta!

Så förnyar du smaken på vårt viktigaste livsmedel. Mocktails. Tips och fakta! Så förnyar du smaken på vårt viktigaste livsmedel. Mocktails Tips och fakta! Vakin - Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB Emil Åreng, stjärnbartender Emil har tävlat i alla de stora tävlingarna som t

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur Ansiktsbehandlingar Ansiktskur Ansiktsbehandling med fokus på avslappning! Rengöring, peeling, ansiktsmassage, mask och vårdande produkter som anpassas efter just din hudtyp för bästa resultat. Tid: 40

Läs mer

Fakta om S venska L inoljeprodukter

Fakta om S venska L inoljeprodukter Fakta om S venska L inoljeprodukter Villafärg Reback 08-30 03 29 www.linolja.org villafarg.reback@bredband.net 1 E n liten guide till vad som är Rå kallpressad linolja jungfruolja Linfrö innehåller ca

Läs mer

Fakta om S venska L inoljeprodukter

Fakta om S venska L inoljeprodukter Fakta om S venska L inoljeprodukter Villafärg Reback Box 6062 102 31 Stockholm Odengatan 74 Villafärg Reback 08-30 03 29 www.linolja.org villafarg.reback@bredband.net 1 E n liten guide till vad som är

Läs mer

Material. Jord (utifrån) Påsjord är ofta steriliserad och innehåller inget liv.

Material. Jord (utifrån) Påsjord är ofta steriliserad och innehåller inget liv. Ekoflaskan Ekoflaskan är som ett jordklot i miniatyr där glaset och gaserna inuti är atmosfären. Den är en utmärkt modell när man vill arbeta med frågor och observationer om hur livet på jorden fungerar.

Läs mer

Ekologisk, vegansk hårvård från NONIQUE.

Ekologisk, vegansk hårvård från NONIQUE. Ekologisk, vegansk hårvård från NONIQUE www.gaiasverige.se EXKLUSIV HÅRVÅRD FRÅN NONIQUE! TA STEGET OCH BYT TILL EKOLOGISK HÅRVÅRD Ett sunt och vackert hår börjar med en frisk och sund hårbotten. I hårbotten

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

Upplev skillnaden med kraften från naturen!

Upplev skillnaden med kraften från naturen! Upplev skillnaden med kraften från naturen! Ax & Lin www.gaiasverige.se Creamy Cleanser I GAIAs serie för kvinnor har man låtit kraften från naturen försiktigt rengöra, återfukta och vårda din hud. Resultet

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HONOM. www.gaiasverige.se. Ax & Lin

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HONOM. www.gaiasverige.se. Ax & Lin RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HONOM www.gaiasverige.se Ax & Lin NYCKELARGUMENT Skapade med enbart rena naturliga och ekologiska ingredienser. Sammansatt av ingredienser som kan hjälpa i kampen mot

Läs mer

TORR MUN FAKTA OM NYA XERO. Ett pressmaterial för media framtaget av Actavis. Pressbilder kan laddas ner i Actavis pressrum på MyNewsdesk.

TORR MUN FAKTA OM NYA XERO. Ett pressmaterial för media framtaget av Actavis. Pressbilder kan laddas ner i Actavis pressrum på MyNewsdesk. TORR MUN FAKTA OM NYA XERO Ett pressmaterial för media framtaget av Actavis. Pressbilder kan laddas ner i Actavis pressrum på MyNewsdesk.se Kontaktperson: Sanna Hedman, Produktchef Egenvård, Actavis, mobil

Läs mer

Behandlingsmeny Mora Hotell & Spa Hösten 2018

Behandlingsmeny Mora Hotell & Spa Hösten 2018 Behandlingsmeny Mora Hotell & Spa Hösten 2018 KERSTIN FLORIAN Naturlig, ekologisk & växtbaserad hud- & kroppsvård för en spa-baserad näring till huden. KROPPSBEHANDLINGAR Bodyscrub 30 min 495kr En härlig

Läs mer

Miljövänliga husmorstips om rengöring

Miljövänliga husmorstips om rengöring Miljövänliga husmorstips om rengöring Tvätta vit frotté När frottéhanddukarna blivit lite solkiga: Häll 1,5 dl ättika i tvättmedlet. Vit frotté blir som ny! Göra rent grillgallret Häll ättika i en sprayflaska.

Läs mer

Miljövänliga husmorstips om rengöring

Miljövänliga husmorstips om rengöring Miljövänliga husmorstips om rengöring Tvätta vit frotté När frottéhanddukarna blivit lite solkiga: Häll 1,5 dl ättika i tvättmedlet. Vit frotté blir som ny! Göra rent grillgallret Häll ättika i en sprayflaska.

Läs mer

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380.

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Vid bokning och betalning före resan erhåller du rabatt på badritualen samt

Läs mer

Beskrivning och diskussionsunderlag Finn felen!

Beskrivning och diskussionsunderlag Finn felen! Beskrivning och diskussionsunderlag Finn felen! Mål: Målet med Finn felen! är att diskutera kring felen som finns i bilderna. Diskussionerna kan vara mer grundläggande om man diskuterar med yngre barn.

Läs mer

SÄKERHETSDATABLAD. MyggA Stick

SÄKERHETSDATABLAD. MyggA Stick Sidan 1 av 5 SÄKERHETSDATABLAD MyggA stick 1. NAMNET PÅ PRODUKTEN OCH FÖRETAGET Produktens namn Användningsområde MyggA Stick Mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar risken för bett av fästing.

Läs mer

1. VAD LAMISIL DERMGEL ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

1. VAD LAMISIL DERMGEL ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Lamisil Dermgel 1% gel Terbinafin Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Använd alltid detta läkemedel exakt enligt

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Voltaren 23,2 mg/g gel 23,2 mg/g gel diklofenakdietylamin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Neutraliserar dålig lukt utan att lämna fläckar. Kapslar effektivt in doftmolekyler och bakterier, långtidsverkande.

Neutraliserar dålig lukt utan att lämna fläckar. Kapslar effektivt in doftmolekyler och bakterier, långtidsverkande. Neutraliserar dålig lukt utan att lämna fläckar. Kapslar effektivt in doftmolekyler och bakterier, långtidsverkande. Kan användas direkt i luften eller på doftkällan. Fungerar utmärkt på kläder, toaletter,

Läs mer

Produkt och ljuskatalog

Produkt och ljuskatalog Produkt och ljuskatalog Doftbeskrivningar Vanilj Äpple Den söta och varma doften av vanilj lugnar, balanserar, förhindrar trötthet och därmed förbättrar den fysiska och psykiska aktiviteten. Inre spänningar

Läs mer

Städa kemikaliefritt!

Städa kemikaliefritt! Städa kemikaliefritt! För att städa ditt hem behöver du egentligen bara; 1 Sopset 1 Microfibermopp med mopplatta för sopning av golv 1 Microfibermopp för våttorkning av golv 1 Hink med urvridare Eventuellt

Läs mer

YOUNG LIVING-STANDARDEN

YOUNG LIVING-STANDARDEN 1 YOUNG LIVING-STANDARDEN Det är stor skillnad mellan eteriska oljor som bara doftar gott och sådana som är tillverkade enligt högsta och renaste möjliga standard. Oberoende laboratorietester visar att

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Cortimyk 20 mg/g + 10 mg/g kräm Mikonazolnitrat och hydrokortison Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K B e h a n d l i n g a r P A R F Y M E R I S P A H Å R S A L O N G K L I N I K ANSIKTSBEHANDLINGAR Ansiktsbehandling SPA [25 min] Skön och uppfräschande. I behandlingen ingår rengöring, peeling, ansiktsmassage,

Läs mer

PRESSKLIPP Januari 2010

PRESSKLIPP Januari 2010 PRESSKLIPP Januari 2010 Femina nr2 2010 Iris Intensive Treatment Masque får huden i balans tack vare en vårdande mix av eteriska oljor, extrakt från gurka och björk samt olja från mandel och jojoba. Ca

Läs mer

ENTER FLYTANDE TVÄTT A , FTMF

ENTER FLYTANDE TVÄTT A , FTMF ENTER FLYTANDE TVÄTT A207 0005, FTMF 5-liters dunkar, ph i brukslösning ca 8,5 ENTER FLYTANDE TVÄTTMEDEL är ett milt parfymerat tvättmedel, som med sin unika sammansättning är mycket effektivt rengörande

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Voltaren 23,2 mg/g gel 23,2 mg/g gel diklofenakdietylamin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment

Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment Weleda Baby är benämningen på Weledas babysortiment där den läkande ringblomman - calendula står i fokus. Serien innefattar 8 produkter som hjälper till

Läs mer

Bipacksedeln: Information till användaren. Voltaren 23,2 mg/g gel. diklofenakdietylamin

Bipacksedeln: Information till användaren. Voltaren 23,2 mg/g gel. diklofenakdietylamin Bipacksedeln: Information till användaren Voltaren 23,2 mg/g gel diklofenakdietylamin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig

Läs mer

Herrarnas hudvårdsskola

Herrarnas hudvårdsskola Herrarnas hudvårdsskola Först och främst: hudvård är inte bara för brudarna. Även riktiga män behöver ta hand om sin hud. Du vet hur det är med ett par nya fräscha sneakers. Man vill ju behålla dem fräscha

Läs mer

HYGIENANVISNINGAR. Dusch- och bassängavdelningen

HYGIENANVISNINGAR. Dusch- och bassängavdelningen HYGIENANVISNINGAR Dusch- och bassängavdelningen Användarnas hygien och agerande har den största betydelsen för renligheten gällande badvattnet i bassängerna och de fuktiga utrymmenas ytor. 1. TVÄTTNING

Läs mer

Handledning: Tvångsmata en sjuk kanin med Critical Care(version 1) Författare: HenricLuijten@hotmail.com. Index:

Handledning: Tvångsmata en sjuk kanin med Critical Care(version 1) Författare: HenricLuijten@hotmail.com. Index: Handledning: Tvångsmata en sjuk kanin med Critical Care(version 1) Författare: HenricLuijten@hotmail.com Index: 1.0 Vad är det här för handledning? 1.1 När tvångsmata? 1.2 Är det svårt att tvångsmata en

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga JANUARI SPAKVÄLLAR på Bansai Spa Torsdag 30/1 18-20 Spakväll med make-up för bröllop och fest En riktigt make-up kväll den 30/1

Läs mer

Djurvård till hund och katt för alla tillfällen

Djurvård till hund och katt för alla tillfällen Djurvård till hund och katt för alla tillfällen NÄR HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE KÄNNS EXTRA BRA Frontline har över 22 års erfarenhet av hälsa och välbefinnade hos hundar och katter. Den nya djursvårdserien

Läs mer

Informationsbroschyr till apotekspersonal. Många lider av mjäll utan att behandla den egentliga orsaken till problemet

Informationsbroschyr till apotekspersonal. Många lider av mjäll utan att behandla den egentliga orsaken till problemet Informationsbroschyr till apotekspersonal Många lider av mjäll utan att behandla den egentliga orsaken till problemet HUDEN I HÅRBOTTEN Sverige har ett skiftande klimat med många temperaturförändringar.

Läs mer

Nässköljning Neti - en yogametod som friskar upp!

Nässköljning Neti - en yogametod som friskar upp! Enkelt och effektivt. Skölj näsan ren med Nässköljning Neti - en yogametod som friskar upp! Rekommenderas traditionellt vid täppt näsa, förkylning, allergi, bihåleinflammation, astma mm och för ökad mental

Läs mer

Bipacksedeln: Information till användaren. Voltaren 23,2 mg/g gel. diklofenakdietylamin

Bipacksedeln: Information till användaren. Voltaren 23,2 mg/g gel. diklofenakdietylamin Bipacksedeln: Information till användaren Voltaren 23,2 mg/g gel diklofenakdietylamin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig

Läs mer