Vi visar i denna guide hur man kommer igång med sin nychippade Xbox360. När vi skriver spel i denna guide så menar vi era JTAG/RGH preparerade spel.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi visar i denna guide hur man kommer igång med sin nychippade Xbox360. När vi skriver spel i denna guide så menar vi era JTAG/RGH preparerade spel."

Transkript

1 Grattis till din nychippade Xbox360. Denna guide är framställd av Xboy.se, sprid gärna denna guide, lägg upp på era hemsidor eller bloggar men glöm inte var den kommer ifrån. Var tydliga med att denna guide kommer ifrån Xboy.se. Vi visar i denna guide hur man kommer igång med sin nychippade Xbox360. När vi skriver spel i denna guide så menar vi era JTAG/RGH preparerade spel. För att kunna spela Xbox360 spel på en JTAG/RGH chippad Xbox360 så måste vi preparera spelen först i två steg. Steg1. Kontrollera iso filen, detta görs i programmet ABGX360, ni hittar ABGX360 på vår hemsida, ladda ner programmet och installera det så som vi visar. Följ vår guide för att säkerställa att er iso fil är korrekt. Ni hittar ABGX360 på Steg2. Konvertera iso filen till en spelmapp. För att kunna spela xbox360 spel direkt från hårddisk/usb/usb-hårddisk så måste denna vara konverterad från iso till en spelmapp. Ladda hem ett av de två konverteringsprogrammen vi har på vår hemsida. Ni hittar programmen ISO2GOD eller EXIsoGUI på Följ våra instruktioner om hur man konverterar spelen. När vi kontrollerat våra isofiler i ABGX360 och sedan konverterat dessa i något av våra program så ska vi lägga dessa på den interna xbox360 hårddisken eller på en USB sticka/usbhårddisk. Läs längre ner på denna guide om hur man för över spel från en sticka till interna hårddisken eller använder ett FTP program för att föra över spelen från datorn till Xboxen. Starta din Xbox360, det första du ser är FreeStyledash, detta är den hackade versionen av din xbox360 mjukvara. I FreeStyledash kommer du kunna spela spel, emulatorer från en hårddisk/usb, göra egna backuper av spelskivor, starta diverse program för olika syften och annat smått och gott. Vi ska nu titta lite närmare på vad vi har i FreeStyledash.

2 Detta är FreeStyledash. Du har ni ett antal flikar med olika funktioner: Under Library har vi möjlighet att spela spel via skiva, spela Xbox360 spel från hårddisken/usb, Xbox Arcade spel, Homebrew, Xbox1 samt emulatorer. För att spel, program, emulatorer etc. ska synas under de olika flikarna så måste vi tala om detta för maskinen på något sätt. Vi behöver skapa genvägar för var allt finns på hårddisken/usb. Detta gör vi med funktionen MANAGE GAME PATHS som vi hittar under Setup-Settings- Content Settings. Se bilderna nedan. Klicka på Settingsfliken.

3 Gå ner till Manage Game Paths och sedan tryck till höger på handkontrollen Tryck nu på knappen Y på handkontrollen Vi får nu möjlighet att välja vad det är vi vill skapa genvägar för. Vi har ett antal förutbestämda kategorier. I detta exempel ska vi sätta en genväg för just Xbox360 spel. På eran interna hårddisk har vi redan skapat ett antal mappar. Mappen GAMES är till för dina Xbox360 konverterade spel. Mappen EMULATORS är för Emulatorer. Mappen Homebrew för program osv. Vi kikar nu på hur vi ska sätta genvägen för Xbox360 spel. Se bild nedan, här har vi bockat i Xbox360, man måste bocka i likadant i båda fälten så som vi visar på bilden nedan. Rör ej Scan Depth, denna ska stå på siffran 2. När vi har bockat i Xbox360 så ska vi trycka på CHANGE PATH.

4 Vi kommer nu till rutan där vi ska välja var vi har vår GAMES mapp för våra Xbox360 spel. I exemplet visar vi GAMES mappen som finns på vår interna Xbox360 hårddisk. I detta fallet heter den just HDD1: skulle vi ha en USB sticka eller USB hårddisk kopplad så visas denna som USB1: Vi väljer alltså HDD1: och sedan mappen GAMES. När vi valt detta så trycker vi på knappen Y för funktionen Select Directory. Vi hamnar nu tillbaka till den första bilden där vi nu kan spara genvägen vi precis valt. Vi trycker på knappen X för att spara genvägen. Vi ser nu att vi lagt upp en genväg för Xbox360 spel under mappen HDD1:/GAMES Vi kan upprepa hela proceduren och lägga till genvägar för allt annat nu. Skulle vi ha en USB-sticka/USB-hårddisk kopplad och vill ha spel på den så skapar vi helt enkelt dessa genvägar här men väljer USB0, USB1, USB2 beroende på hur många USB enheter vi har kopplat på. OBS!! Alla USB enheter måste vara FAT32 formaterade för att fungera i en Xbox360. FAT32 formateringsprogram ---> När vi nu skapat våra genvägar så vill vi nu fylla på med spel i våra tomma mappar.

5 Det finns olika sätt att göra detta på och självklart är det olika om vi ska ha spelen på vår interna xbox360 hårddisk eller om vi ska ha spel på en extern USB-sticka eller USB-hårddisk. Ska vi kopiera något till en USB enhet så är det enklast att koppla in USB enheten direkt i datorn och kopiera spel, program mm till den precis som vanligt. Vill vi lägga något på vår interna Xbox360 hårddisk så kan vi göra detta på flera olika sätt. 1. Skicka spel/program/filer direkt från datorn till xboxen via ett FTP program. 2. Kopiera via en skiva 3. Kopiera via en USB enhet. För att kunna använda funktion 1 så måste vår Xbox360 vara uppkopplad mot samma nätverk som datorn är uppkopplad på. Till detta behöver vi alltså ha en router hemma. En slim 360 har trådlöst nätverkskort inbyggt men även möjlighet att kopplas upp via en nätverkskabel. En tjock360 kan få trådlöst nätverk via en extra adapter, en WIFI adapter som man kan köpa och koppla in via USB porten, man kan även koppla en nätverkskabel direkt i maskinen. För att kunna leta upp sitt trådlösa nätverk hemma så måste vi ta oss ur FreeStyledash och komma in i Xbox360 originaldashboard. Detta gör vi på följande sätt. När du är i FreeStyledash så trycker du en gång på Navigator knappen på din xbox handkontroll. Välj nu Xbox home, Y knappen, välj YES på frågan som kommer upp och precis efter att du tryckt på YES så tryck och håll in knappen RB, håll in denna hela tiden tills du får upp orginal dashboarden. Gå nu längst bort till höger och leta upp nätverksinställningar, skriv in ditt lösenord för ditt trådlösa nätverk. Utför ingen kontroll av Xbox-Live funktion eller annan nätverkskontroll. När du har fått en liten bock i övre högra hörnet på ditt nätverk så har du en internetuppkoppling till maskinen. Tryck nu på Navigator knappen igen och välj denna gång FreeStyle home så kommer du tillbaka till FreeStyledash. Nu när vi har en internetuppkoppling så kommer vi att kunna se ett IP nummer i nedre vänstra hörnet i FreeStyledash, om du inte får något IP nummer så starta om hela maskinen och se om det kommer upp.

6 Här visar vi var ni hittar IP numret. Använd nu ett FTP program för att koppla upp er dator mot er Xbox360 och på så vis kan ni komma åt den interna hårddisken och de mappar som ligger på den. Vi rekommenderar FILEZILLA detta är ett enkelt FTP program. Ip numret du får på din Xbox360 skriver du in i FILEZILLA du måste också skriva in användarnamn och lösenord för att kunna koppla upp dig mot maskinen detta är. Användarnamn. xbox Lösenord. xbox FILEZILLA kan du hämta från För att kopiera av en spelskiva, original eller backup så kan vi använda den inbyggda DVD extract funktionen. Denna hittar ni under Utilites i FreeStyledash. Mycket enkelt att jobba med, tryck på A stoppa i skivan och välj helt enkelt mappen som du vill lägga in spelet i, i vårat fall så väljer vi HDD1:/Games. Beroende på storlek på skivinnehållet så tar det olika lång tid att kopiera.

7 För att kopiera spel/filer från en USB-Sticka/USB-hårddisk så kan vi använda Filemanager i FreeStyledash. Under Utilities hittar vi Filemanager, gå in på denna. Här kan vi nu kopiera, radera, skapa mappar, flytta filer osv. Filemanager visar dig två spalter, vi kan välja en enhet i vänster spalt och en annan enhet i höger spalt för att underlätta vårat arbete. I exemplet nedan har jag i vänster spalt valt Usb0: och i höger spalt den interna hårddisken. Filemanager har två undermenyer. Om vi trycker och håller in L eller R knappen så väljer vi i vilken spalt vi vill använda funktionerna copy, move, make dir, delete osv. Pilarna visar i vilken ruta vi jobbar. När vi har kopierat ett spel från t.ex. USB till HDD, skickat ett spel via FTP eller kopierat en skiva med hjälp av DVD extract så kommer inte spelet/programmet att direkt visas i de olika flikarna i huvudmenyn. Vi måste uppdatera vår information som vi har på vår hårddisk. Detta gör vi under Setup-Settings-Content Settings och sedan väljer vi Scan Settings. Välj sedan Manual Scan. I nedre del av FreeStyle dash ser vi att maskinen söker av alla mappar.

8 Låt den jobba klart, allt nytt den hittar kommer den att uppdatera för. Har du lagt i nya spel så kommer spelfodralen att laddas hem för dessa automatiskt. Låt alltid maskinen scanna klart allt innan du starta ett spel eller program och lek inte för mycket med maskinen under tiden den scannar du kan då låsa den. En JTAG/RGH chippad Xbox360 har en hel del program som ska läsas in, precis som en vanlig dator så måste man ibland låta maskinen läsa klart från hårddisken innan man kan börja starta program och leka med menyer osv. Hoppas denna guide hjälpte er. Sprid gärna denna vidare men var tydliga med var den kommer ifrån. Lägger ni upp guiden på en hemsida eller blogg så skriv gärna var den kommer ifrån. vi hjälper er med era TV-Spel. För ytterligare support ring eller maila oss / /Xboy

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Manual textil samlat och strukturerat - direkt online anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Innehåll Välkommen till Slöjdlexikon Slöjdlexikon Online Logga in Logga ut 2, 16 eller 32 användare online

Läs mer

Installation av CABAS

Installation av CABAS Quick start Installation av CABAS 1. Börja med att försäkra dig om att du har användarnamn och lösenord för CABAS. 2. OBS! Användarnamnet och dess lösenord är personligt. Om ni behöver fler användare av

Läs mer

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Feb -14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 1 W8 Sida 1 Inledning Välkommen till denna kurs. Att jobba med datorer är ofta som att jobba med matematik. Det nya bygger

Läs mer

Hur jag kopplar upp mig min mac mot Falnet:

Hur jag kopplar upp mig min mac mot Falnet: Hur jag kopplar upp mig min mac mot Falnet: Handledningen är indelad i följande delar: *Inledning *Förberedelser *Konfigurering av MacOS *Konfiguration av TCP/IP *Hur du kommer åt din hemsida *Vanliga

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? Du kan ladda ner Idrottsrabatten i din mobil på följande vis: 1. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play. Sök appen med namnet

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

PixlrGuiden - av AlizonWeb PIXLRGUIDEN. av AlizonWeb. Copyright Notice: Copyright AlizonWeb, All rights reserved. Sida 1

PixlrGuiden - av AlizonWeb PIXLRGUIDEN. av AlizonWeb. Copyright Notice: Copyright AlizonWeb, All rights reserved. Sida 1 PIXLRGUIDEN av AlizonWeb Copyright Notice: Copyright AlizonWeb, All rights reserved. Sida 1 Innehåll Introduktion 3 Vad är Pixlr? 3 Fördelar med Pixlr 3 Om denna guide 3 Kapitel 1: Genomgång av arbetsyta

Läs mer

Konfigurera Xenta från Babs

Konfigurera Xenta från Babs Konfigurera Xenta från Babs Nedan följer en instruktion hur du konfigurerar din nya Xenta terminal från Babs PayLink med JobOffice Kassa. Om du känner dig osäker på det här, kontakta någon lokal data-

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

Redigera bilder snabbt och enkelt!

Redigera bilder snabbt och enkelt! Redigera bilder snabbt och enkelt! När du ska ladda upp bilder till din hemsida så är det klokt att anpassa bilderna så att dom får rätt storlek och att dom blir så lätta som möjligt i filstorlek. Detta

Läs mer

Sammanställd av Peter Essen Datoriet - Lundby 2002-05-07

Sammanställd av Peter Essen Datoriet - Lundby 2002-05-07 Sammanställd av Peter Essen Datoriet - Lundby 2002-05-07 1 Denna bok är producerad med Claris Works 4.0 för Windows 95 2 Innehåll Förord... 4 1 - FrontPage 2000 - en första titt...5 2 - Skapa en webb-plats...9

Läs mer

Nexa Gateway är kompatibel med alla självlärande mottagare från Nexa ( ej Nexa Pro ) och nya produkter tillkommer hela tiden.!

Nexa Gateway är kompatibel med alla självlärande mottagare från Nexa ( ej Nexa Pro ) och nya produkter tillkommer hela tiden.! Inledning Grattis till ditt köp av Nexa Gateway, den centrala punkten i ditt intelligenta hem. Nexa Gateway låter dig automatisera belysning och annat i ditt hem, på kontoret eller annan plats. Det ger

Läs mer

Rekommenderad felsökning av dator innan service

Rekommenderad felsökning av dator innan service Rekommenderad felsökning av dator innan service Rekommenderad felsökning av dator innan service Detta dokument beskriver åtgärder som kan testas för att utesluta mjukvarufel innan en Mac skickas in på

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

Installationsmanual för OnCourse

Installationsmanual för OnCourse Installationsmanual för OnCourse Detta dokument beskriver de steg som ni behöver gå igenom för att installera OnCourse på er golfklubb. OnCourse är utvecklat och testat för Windows XP, Windows Vista och

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 10 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.1 Sidan 2 av 10 Innehåll Att logga in och byta lösenord... 3 Logga in... 3 Byta lösenord...

Läs mer

Introduktion till Klient Version 9.0

Introduktion till Klient Version 9.0 Introduktion till Klient Version 9.0 Enkät Intervjuer Utvärdering Skapa en webb-baserad enkät... 3 Att komma igång... 3 Hur undersökningsenkäter är organiserade i TricTrac... 4 Hur man skapar en ny undersökningsenkät...

Läs mer

COGNIsoft-I Hemmaträning

COGNIsoft-I Hemmaträning 2 1 Introduktion När man har elever, klienter eller patienter i kognitiv träning och använder COGNIsoft-I som ett redskap i träningen, kan det några gånger vara praktiskt att kunna ge eleverna hemuppgifter,

Läs mer

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Välkommen till din nya sida! Det här materialet är till för att ge en snabb genomgång av din nya sida och de olika funktionerna så att du snabbt kan komma igång och arbeta

Läs mer

Användarmanual LOCKBEE - Business. En produktion av Avtre AB

Användarmanual LOCKBEE - Business. En produktion av Avtre AB Användarmanual LOCKBEE - Business En produktion av Avtre AB Användarmanual för Lockbee - Business Användarmanualen är avsedd att ge en närmare introduktion av Lockbees funktioner och nyttjande. Vi rekommenderar

Läs mer

Installationsanvisning. Hogia Ekonomisystem

Installationsanvisning. Hogia Ekonomisystem Installationsanvisning Hogia Ekonomisystem 1 Stenungsund april 2009 Välkommen som Hogia-kund. Vi hoppas att ekonomisystemet ska vara till er belåtenhet. Leveransen sker via nedladdning från Internet eller

Läs mer

Läsplatta. Så här lånar du e-böcker till din Letto läsplatta

Läsplatta. Så här lånar du e-böcker till din Letto läsplatta Läsplatta Så här lånar du e-böcker till din Letto läsplatta Så lånar du böcker till läsplattan Letto Använd ett eget Adobe ID och ditt bibliotekskortnummer när du lånar och laddar ner dina e-böcker (epub)

Läs mer

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos Talex! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur

Läs mer

Frontpage 2002/XP (2)

Frontpage 2002/XP (2) Frontpage 2002/XP Frontpage 2002 eller Frontpage XP som det också kallas är ett hemsideprogram där du inte behöver kunna koda som annars är fallet om man gör en hemsida. Att snabbt, enkelt och snyggt kunna

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Bankgiro Link. Handbok

Bankgiro Link. Handbok Handbok Innehåll Läsanvisning 1 Innan ni startar 2 Vad är Pagero Bankgiro Link 2 Förutsättningar 2 Installation och start 3 Installation 3 Efter installationen 3 Radera installationen 3 Att börja med Pagero

Läs mer

Manual Partnerwebben 2014

Manual Partnerwebben 2014 Manual Partnerwebben 2014 Innehållsförteckning Inloggning 3 Snabbguide till sidans uppbyggnad 4 Avisera ett utskick 6 Skapa bokning från avisering 6 Skapa ny bokning 7 Delinlämning 8 Så här ser en bokning

Läs mer

Välkommen till Ipad för nybörjare

Välkommen till Ipad för nybörjare Välkommen till Ipad för nybörjare Detta häfte kommer innehålla Alla knappars funktioner Simplare och hjälpsamma sätt att kunna använda och ta sig runt i en Ipad Mindre genom gång av appar och dess betydelse

Läs mer