Förena dig med över 900 avgångselever som redan jobbar i film och tv-industrin. Film, TV, Animation, Foto och professionella mediautbildningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förena dig med över 900 avgångselever som redan jobbar i film och tv-industrin. Film, TV, Animation, Foto och professionella mediautbildningar"

Transkript

1 Förena dig med över 900 avgångselever som redan jobbar i film och tv-industrin Film, TV, Animation, Foto och professionella mediautbildningar

2 Ända sedan South Seas började leverera professionella utbildningar inom film och tv-industrin 1991, har skolan vuxit till att bli Nya Zeelands ledande mediainstitut och har nu fått internationell status. South Seas ökande rykte har skapats av avgångselevernas framgångar. Över 960 avgångselever från South Seas har blivit anställda av ledande produktionsbolag på Nya Zeeland i utlandet. Elever från South Seas har fått goda erfarenheter från att jobba med projekt som sträcker sig från reklamfilmer till korta dramafilmer, dokumentärer eller animerat, till populära tv-program såväl som inernationella storfilmer som: Avatar King Kong Harry Potter Lovely Bones Den siste samurajen Sagan om Ringen Idag kan South Seas erbjuda dessa följande praktiska utbildningar inom medieindustrin: Diploma i Film och TV-produktion Diploma i Skådespeleri för Film- och TV Diploma i Animering Diploma i Digital Foto Diploma i Digital Medieproduktion South Seas Diplomautbildningar är godkända av Nya Zeeländska myndigheter; New Zealand Qualifications Authority under section 258 education act South Seas Film and Television School har full behörighet att bedriva utbildningar.

3 Om du är intresserad av en undervisning som ger en givande och kreativ karriär, ta då en titt på följande praktiska utbildningar. Besök gärna vår hemsida för mer information: - DIPLOMA I ANIMERING Ett tvåårigt intensivt och praktiskt utbildningsprogram skapat för personer med ingen erfarenhet som vill få jobb i animationsindustrin. Utbildningen täcker allt väsentligt inom animation som:- DIPLOMA I FILM- OCH TV-PRODUKTION Ett helt års praktisk och industrirelaterat utbildningsprogram för personer med lite eller ingen tidigare produktionserfarenhet men som har potentialen att etablera en karriär inom film och TV-industrin. I första terminen ska alla elever fullfölja grundläggande kunskaper. Sedan i andra och tredje terminen ska man specialisera sig i ett följande av följande specialområden:- Tweening, Key-animation, produktionsuppstädning, layouts, regi, figurmålning, bildmanus/storyboard, 2D Flash, Toon Boom Animation och 3D Maya animation mjukvaror. Målet är att eleverna ska få erfarenheten och självsäkerheten de behöver när de ska utveckla sina framgångar i film och tv-industrin. - Hantering av film och videokamera samt ljusoch, ljudinspelning, -produktionshantering, - dramaregi och manus, -rekvesita och design, -klippning/redigering, -dokumentärregi. Extrakurser kan också sammanfogas i:- Programledare och intervju, regiassistent, studioman, bildproducent med bildmixer. Målet är att eleverna ska få erfarenheten och självsäkerheten de behöver när de ska utveckla sina framgångar i film och tv-industrin. DIPLOMA I FOTO Ett helt års praktisk intensivutbildning skapad för personer med ingen tidigare erfarenhet som vill skapa jobbmöjligheter inom fotobranschen FOTOJOURNALISTIK bl.a. nyheter, sport, live events, dokumentärer och resefotografi. KOMMERSIELL FOTOGRAFI bl.a. mode, mat, produkt och illustrationsfoto. CREATIVE ART PHOTOGRAPHY bl.a porträtt, landskap, utställning och konstfoto. När utbildningen Diploma in Digital Photography är avklarad kommer avgångseleven att ha all viktig kompetens i den specialisering dom valt inom foto.

4 DIPLOMA I SKÅDESPELERI FÖR FILM/TV Ett helt års praktisk intensiv och utmanande utbildning som täcker alla nödvändiga kunskaper inom skådespeleri för film- och tv. Efter inledande övningar i skådespeleri får eleverna en omfattande kunskap inom skådespeleri, framför kamera och en presentationserfarenhet som kraftigt förbättrar elevens egna möjliga talanger. On Screen Acting-eleverna får också en extra betydande erfarenhet i film- och TV-utbildningens olika slutprojekt. Denna praktiska erfarenhet ger eleverna den självsäkerhet dom behöver för att göra en lyckad audition till roller inom drama,när de blir castade till roller inom drama och för att framföra oförglömliga framträdanden som kommer att sätta grund för deras karriär. DIPLOMA EN MULTIMEDIA DIGITAL Ett helt års praktisk intensiv och utmanande utbildning som täcker alla nödvändiga kunskaper inom digital media, skapat för personer med ingen erfarenhet, som vill få jobb inom den digitala medieindustrin. Utbildningen erbjuder breda kunskaper inom följande grundläggande aspekter inom digital multimedia;- Digital Deisgn och produktionsprocesser, Webdesign och mjukvaruapplikationer så som HTML, PHP, CSS och JavaScript, databasdesign och integration, övningar i Photoshop, Flash och InDesign, video- och ljudinspelningar, DVD-produktion. INTROKURSER Varje år erbjuder South Seas 4 5 dagars korta introkurser som är ämnade för eleven (som överväger en ettårig utbildning) att prova på utlärningen och utrustningen som finns på diplomakursen. South Seas introkuser har blivit ett populärt sätt för nyfikna elever att lära känna South Seas och för att känna på våra utbildningar. See vår hemsida för mer information om våra introkurser. INDUSTRI-WORKSHOP För att garantera en lyckad och kreativ karriär så kan elever välja att utveckla redan existerande färdigheter. South Seas kan erbjuda en rad olika specialkurser i form av industi-workshops, som är bra för att öka sin prestanda. AVANCERAT FÖR INDUSTRIN Korta ut- South Seas erbjuder också korta avancerade industrirelaterade kurser för lokala och internationella klienter däribland; The Korean Film Commission, Singapore Ministry of Education, Korean Broadcasting Commission, Television New Zealand, Sky TV och MediaCorp Singapore See vår hemsida för mer detaljer om alla korta utbildningar:

5 AVGÅNGSPROFILER FRÅN SOUTH SEAS JABEZ OLSSEN Avgångselev från Har jobbat som redigerare på Peter Jacksons storfilmer Sagan om Ringen De två tornen, King Kong, Lovely Bones och nu på Tintin. Jag är väldigt tacksam för den intensiva utbildningen jag fick på South Seas. Den erfarenheten jag fick från film- och TV-utbildningen gav mig kunskaperna, förmågorna och självsäkerheten att göra vad som helst. BRIGITTE YORKE Avgångselev från Har jobbat för Peter Jackson på Sagan om Ringen, King Kong och var produktionsledare i Nya Zeeland för Avatar. På South Seas fick jag den praktiska erfarenheten som jag behövde för att utveckla mina organisationsegenskaper. I slutet av utbildningen var jag tillräckligt säker för att gå ut i industrin och skaffa ett jobb och en karriär. AREITO ECHEVARRIA MILES Avgångselev från Nu Visual Compositing Supervisor. Har jobbat på Harry Potter De Vises Sten, Hemlighetens Kammare och Den Flammande Bägaren, Black Hawk Down, King Kong, X-Men, Eragon och Avatar. Jag vet att jag hade den kreativa egenskapen och potentialen att klara av de högsta nivåerna men jag jag vet att jag behövde öka min praktiska förmåga för att bli mer självsäker. South Seas gav mig den erfarenheten som gjorde att jag kunde fullfölja mitt mål, vilket var att jobba självsäkert i den internationella filmindustrin. JAMES FRENCH Avgångselev från Har jobbat på storfilmerna King Kong, Legend of Zorro, Black Sheep, District 9 på Weta Workshop med den femfaldige oscarsvinnande Richard Taylor (Creative Director). Den intensiva erfarenheten man får av att gå en ettårig praktisk utbildning, var otroligt kul och gav mig tillräckligt mycket självsäkerhet att gå ut i industrin och prova vad som helst och samtidigt veta att att jag kunde göra det fullt ut. ALYS ROWE Avgångselev från Har jobbat som kameraassistent på filmerna King Kong, Pirates of the Caribbean och The Devil Dared Me To. South Seas sporrar dig till att utveckla en kan-göra-attityd, något som jag behövde. Du gör så mycket praktiskt i film- och TV-utbildningen att du är tillräckligt självsäker att klara av ditt jobb när du går ut i industrin.

6 INTERNATIONELLA ELEVER Fler och fler internationella elever börjar på South Seas. Hitintills har vi haft elever från över 40 olika länder, som har tagit examen från våra film- och tv-utbildningar. South Seas välkomnar internationella elever att söka och erbjuder dem stöd under deras utbildningstid. Internationella elever uppskattar också Nya Zeelands multikulturella samhälle, tack vare influenser från Whanau (familj) värderingar från Maorikulturen som garanterar att eleverna får ett varmt välkomnande och känner sig snabbt hemmastadda. South Seas rektor med internationella elever under ett kulturbesök till ett Maori Marae i Auckland. Nya Zeeland ett perfekt land att studera i Förutom de attraktiva och kulturella kvalitéerna som Nya Zeeland erbjuder, kan också de internationella eleverna uppskatta det spektakulära landskapet (som är känt från Sagan om Ringen -filmerna) som finns runt om i landet. Fortsättningsvis är också det breda utbudet av äventyr och utomhussporter, såväl som guidade turer något som internationella elever brukar roa sig med på deras fritid och lov. Vår hemsida har mer information om Nya Zeeland som studiedestination och övriga attraktioner. Den innehåller också information om alla kurser och utbildningar som vi erbjuder, med pris- och ansökningsdetaljer. Om du vill ha mer information eller en kopia av vår katalog kontakta gärna skolan på eller besök vår hemsida Översatt av Daniel Bajnoci Escuela de Cine y Televisión Unit 3/75 Ellice Rd, Glenfield PO Box , Birkenhead Auckland, New Zealand tel: sitio web:

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Connecting Lives, Sharing Cultures Ta hem världen till dig Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Att vara värdfamilj är att växa som individer, lära nytt & få uppleva ett fantastiskt år tillsammans. Att

Läs mer

Språk, kommunikation och journalistik

Språk, kommunikation och journalistik Språk, kommunikation och journalistik XXXprogrammet 2 Innehåll Journalistik och medieproduktion 5 Mediekreatörprogrammet 5 Medieentreprenörprogrammet 6 Samhällskommunikation för social hållbarhet 6 Språk,

Läs mer

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare.

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare. 1 Rapport MCC:s fadderprogram hösten 2012 Bakgrund Rapporten gjordes av Linda Hårsta-Löfgren under hennes praktik vid MCC under hösten 2012. Innan Linda for till Sri Lanka fick hon ett underlag med frågeställningar

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Jönköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA LÄSÅRET 15/16 ALLA VÅRA UTBILDNINGAR ÄR HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE!

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA LÄSÅRET 15/16 ALLA VÅRA UTBILDNINGAR ÄR HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE! VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA LÄSÅRET 15/16 ALLA VÅRA UTBILDNINGAR ÄR HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE! ÖPPET HUS 25 NOV 2014 OCH 21 JAN 2015 KL 18.00-20.00 VÄLKOMMEN! FOTO: BJÖRN HOLMBERG VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA

Läs mer

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet , 2015 Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN gymnasieskola med gamla anor TE Teknikprogrammet EE El- och energiprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola med gamla anor är Mikael Elias startade NTI-skolan

Läs mer

INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA

INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA INTERNATIONELL IDROTTSUTBILDNING NATIONELLA PROGRAM INTERNATIONELL MOTIVERINGSRESA KUNSKAP ÄR MAKT! Något av det viktigaste samhället har för framtiden är elevernas kunskaper. Den allra viktigaste faktorn

Läs mer

Varför behöversmå företag en hemsida?

Varför behöversmå företag en hemsida? Varför behöversmå företag en hemsida? I dagens digitala värld, skulle man kunna tro att varje företag vet hur viktigt det är för dem att ha en hemsida. Men så är inte fallet. Det finns många småföretag

Läs mer

Vill du också bli jagad av Accenture, Microsoft, Logica, Ericsson och H&M?

Vill du också bli jagad av Accenture, Microsoft, Logica, Ericsson och H&M? Vill du också bli jagad av Accenture, Microsoft, Logica, Ericsson och H&M? AFFÄRSSYSTEM EN UTBILDNING DESIGNAD MED NÄRINGSLIVET FÖR NÄRINGSLIVET VI FICK JOBB DIREKT EFTER EXAMEN PAMELA MORRIS WILLIAMS,

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

Design, konst och musik

Design, konst och musik Design, konst och musik XXXprogrammet 2 Innehåll Design + Change 4 Visual Communication + Change 6 Interaktionsdesigner 8 Inrednings- och butikskommunikation 10 Kulturledarprogrammet 12 Ämneslärarprogrammet,

Läs mer

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%)

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) 1. Det var lätt att veta vilken nivå som förväntades på mitt arbete fördelning

Läs mer

Vill du: vara med där det händer? träffa kompisar från hela stan? skaffa dig erfarenhet inom evenemangsbranschen? göra stan mer tillgänglig?

Vill du: vara med där det händer? träffa kompisar från hela stan? skaffa dig erfarenhet inom evenemangsbranschen? göra stan mer tillgänglig? TILLGÄNGLIGT SEDAN 2013- GENOM ARVSFONDSPROJEKTET - ETT VÄRDSKAP FÖR ALLA - Vill du: vara med där det händer? träffa kompisar från hela stan? skaffa dig erfarenhet inom evenemangsbranschen? göra stan mer

Läs mer

HOS OSS NÅR DU BÄTTRE RESULTAT BETEENDEVETENSKAP DESIGN DESIGN OCH INREDNING EKONOMI GRAFISK FORMGIVNING OCH REKLAM HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

HOS OSS NÅR DU BÄTTRE RESULTAT BETEENDEVETENSKAP DESIGN DESIGN OCH INREDNING EKONOMI GRAFISK FORMGIVNING OCH REKLAM HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST MNASIE GY sed 1996 an TNING OT OLA DR SK ANKAS BL HOS OSS NÅR DU BÄTTRE RESULTAT BETEENDEVETENSKAP DESIGN DESIGN OCH INREDNING EKONOMI GRAFISK FORMGIVNING OCH REKLAM HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST KRIMINOLOGI

Läs mer

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 Stockholm 2009 Jobbar med digitala medier på TV4. Först och främst, medieprogrammet. Därefter tog jag en kandidatexamen i journalistik (läste programmet

Läs mer

FOTO FILM JOURNALISTIK LAYOUT

FOTO FILM JOURNALISTIK LAYOUT FOTO FILM JOURNALISTIK LAYOUT Om Elin Natalie Safari Knief har egentligen dans som sitt stora intresse. - Mitt gymnasiearbete är en dansföreställning och så gör jag min andra dokumentärfilm om mig själv

Läs mer

L I V E T P Y K I S T S P Y K I S T F Ö R L I V E T

L I V E T P Y K I S T S P Y K I S T F Ö R L I V E T 2015/16 SPYKEN AUG/ SEPT Välkommen Välkomstdagar med grillkväll på gården och teambuldingaktiviteter för de nya ettorna SEPT Ven-resa NA1orna NA1orna åker på exkursion till Ven OKT 24 FN-dagen SA-programmet

Läs mer

Estet & Media. Bild & Form Animation. Ljud. Grafisk Medieproduktion. Utsedda till SPETSUTBILDNINGAR av Skolverket

Estet & Media. Bild & Form Animation. Ljud. Grafisk Medieproduktion. Utsedda till SPETSUTBILDNINGAR av Skolverket Estet & Media Bild & Form Animation ES Film/TV ES Foto ES Ljud ES Utsedda till SPETSUTBILDNINGAR av Skolverket Grafisk Medieproduktion IN www.xenter.se www.tumbagymnasium.se Foto: Studio Strandell, Patrik

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Linköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

Kunskap över gränserna

Kunskap över gränserna Kunskap över gränserna Litorina folkhögskola Gullberna Park, Vasskär 371 54 Karlskrona Tel: 0455-36 76 00 Fax: 0455-36 76 01 E-post: info@litorina.fhsk.se Hemsida: www.litorina.fhsk.se 02 Vad gör du idag

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer massageutbildning

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer massageutbildning ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer massageutbildning 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer massageutbildning 1. Vad och hur mycket vill du kunna när utbildningen

Läs mer

KÄ RLEKENS nya hemsida

KÄ RLEKENS nya hemsida HÖGSKOLAN I KRISTIANSTAD Internetpublicering och webbdesign 1 KÄ RLEKENS nya hemsida Rapport till slutuppgiften i kursen Internetpublicering och webbdesign 1 MIA NORSTEDT 811019-6626 VT 2014 Innehåll 1.

Läs mer

SA BETEENDEVETENSKAP SA SAMHÄLLSVETENSKAP EK EKONOMI EK JURIDIK ES DESIGN ES FILM & SKÅDESPELERI 2014/2015 FIGIT.SE

SA BETEENDEVETENSKAP SA SAMHÄLLSVETENSKAP EK EKONOMI EK JURIDIK ES DESIGN ES FILM & SKÅDESPELERI 2014/2015 FIGIT.SE SA BETEENDEVETENSKAP SA SAMHÄLLSVETENSKAP EK EKONOMI EK JURIDIK ES DESIGN ES FILM & SKÅDESPELERI 2014/2015 FIGIT.SE Välkommen till Folkuniversitetets Internationella Gymnasium. FIGIT Folkuniversitetets

Läs mer

HEJ! In business. Lycka till!

HEJ! In business. Lycka till! HEJ! Att som självständig operatör driva en McDonald s restaurang är något av det roligaste, mest utmanande och mest utvecklande som finns. Att tillsammans med teamet på restaurangen vidareutveckla McDonald

Läs mer

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas.

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Gillar du idrott och att röra på dig? Då är Hälsogymnasiet skolan för dig! Hälsogymnasiet ger dig en gedigen utbildning inom hälsa och kommunikation. Du

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

M E D I A. ESTETISKA PROGRAMMET / SAMHÄLLSPROGRAMMET / Medier, information och kommunikation

M E D I A. ESTETISKA PROGRAMMET / SAMHÄLLSPROGRAMMET / Medier, information och kommunikation i a i d e m a s ä L! n e k i v d San ESTETISKA PROGRAMMET / SAMHÄLLSPROGRAMMET Estetik och media / Medier, information och kommunikation Vi vänder oss till dig som är kreativ, fantasifull och vill skapa

Läs mer

Anställningsintervju. Lunds universitet Karriärinformation

Anställningsintervju. Lunds universitet Karriärinformation Anställningsintervju Lunds universitet Karriärinformation 2 karriärinformation karriärinformation 3 Välkommen på anställningsintervju! Vanligtvis väljs 5-10 sökanden ut till intervju. Oftast är det 2-3

Läs mer

utbildningskatalogen FÖR utlandsstudier 2014/15

utbildningskatalogen FÖR utlandsstudier 2014/15 IbS InTErnaTIOnal business SCHOOl SEDan 1985 utbildningskatalogen FÖR utlandsstudier 2014/15 för DIG ÖVEr 18 År STUDIEmEDElSbEräTTIGanDE kurser OCH UTbIlDnInGar UTOmlanDS csn new york, WAsHIngton dc, Honolulu,

Läs mer