Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Kommunala pensionärsrådet"

Transkript

1 Kommunala 24-36

2 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson, SPF Bjärke Reidar Johansson, PRO Bjärke Lisbeth Axelsson Lindh, PRO 9:00-9:30, därefter tjänstgörande ersättare Birgitta Kornevi PRO Christer Lank, SPF Hjorten Leif G Svensson, RPG Stig-Bertil Svensson SKPF Bertil Jonsson, PRO Övriga deltagare Ersättare: Lennart Brodén SPF Bjärke Birgitta Kornevi, PRO Politik: Stefan Svensson (KD) 24 Kristina Grapenholm (L) Gurli Ericsson (S) Susanna Nerell (C) Förvaltning och övriga: Catharina Johansson, förvaltningschef Maria Sexton, samhällsbyggnadskontoret 24,25 Patrik Fridh, samhälssbyggnadskontoret 24,25 Ingela Oscarsson, utvecklingsledare 27 Susanne Sandberg, it-samordnare 34 Carl Lidberg, systemförvaltare 34 Brita Enbom, sekreterare Mårten Öhman, Alingsås tidning kl 9:00-10:30

3 3 Utses att justera Bertil Jonsson (PRO) Justeringens plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Sekreterare Ordförande Justerande Brita Enbom Anders Sandberg (S) Bertil Jonsson (PRO)

4 4 Anslag / Bevis et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Närarkivet Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Underskrift Brita Enbom, sekreterare

5 Val av justerare Information från kommunstyrelsen Fördjupad översiktsplan och tillväxtprogram Uppföljning av hemgångsteam Strategier för arbetet med välfärdsteknologi Avvikelsestatistik halvår Inventering av förebyggande insatser för att motverka ensamhetsproblematik Arbetsrutiner för KPR tidigare bordlagt ärende Pensionärsdag med middag när blir det igen? Statistik över matleverander som väljs i hemtjänsten Digital fjärrtillsyn i hemmet Övriga frågor Nästa förmöte..18

6 6 24 KPR Val av justerare KPR väljer Bertil Jonsson (PRO) till justerare.

7 7 25 KPR Information från kommunstyrelsen - Vändspår Alingsås Detaljplanen återremitterades till Trafikverket avseende tillgänglighetsfrågorna. Ansvarfrågorna diskuteras. Politiker träffar representanter från Trafikverket på måndag Utbyggnaden av Alingsås lasarett. Primärt en regionfråga. Modernisering av lokalerna, flexibilitet och anpassning efter nutidens behov och pågående befolkningsökning i kommunen. - Budgetberedning för Träffar nämndernas presidium för att kunna ta fram ett så bra förslag som möjligt. Tuff process. Den ökande äldreomsorgen är en utmaning. Efter diskussion har KPR inget att tillägga.

8 8 26 KPR Fördjupad översiktsplan och tillväxtprogram Maria Sexton informerar om översiktsplanen och dess ursprung. Lagstadgat dokument. Från 2013 är den senaste planen i Alingsås. Planen är rådgivande, ska tillgodose riksintressens krav, planerad mark för bostadsområden och verksamhetsområden. Intentioner för år framåt. Fördjupad översiktsplan FÖP, Staden, stadskärnan, vindbruk. PBL kräver nu redovisning av konsekvenser av hållbarhetsaspekterna ekonomiskt, ekonomiskt och socialt. Kommande översiktsplan ska gå att hämta digitalt. Kommer gärna åter till KPR och visar översiktsplanen. Granskningshandling planeras vara klar innan årets slut och finnas på Alingsås kommuns webplats. Patrik Fridh om tillväxtprogrammet. Tillväxtplanen är ett sätt att tydliggöra och förklara hur glapp mellan översiktsplan och detaljplan kan överbryggas. Historisk beskrivning av befolkningsutvecklingen i Alingsås. Medelåldern ökar i Alingsås. Tillväxtprogram för Alingsås kommun. Tillväxtområden Centalorten, Stadsskogen, A+ området och Mjörnstranden utreds. Vissa planer sätts på vänt Östra Ängabo och Bolltorp. Jordbruksmark sparas. Övergripande strategi om bostäder och antal planerade bostäder presenteras. Uppdateras varje år och är inte ett lagstadgat dokument. Bostäder och verksamhetsområden. Takt och prioriteringslista behövs. Tillväxtprogrammet är Alingsås bostadsförsörjningsprogram. Efter diskussion har KPR inget att tillägga.

9 9 27 KPR Uppföljning av hemgångsteam Syftet med hemgångsteamet är att bevara personens aktivitets och funktionsförmåga, minska återinskrivning och öka tryggheten vid hemgång från sjukhuset. Delaktighet och förutsägbar vardag. Flera professioner ingår i teamet, och teamet arbetar på vardagar dagtid. Åtta personer kan vara inskrivna i teamet samtidigt. Personer som är aktuella för teamet besöks redan på sjukhuset. Varje person är inskriven i teamet ca 4 veckor. Kriterier finns för vem som kan dra fördel av hemgångsteamets insatser. ADL aktivitet i dagliga livet, skattad trygghet, hemtjänstinsatser, behov av korttidsboende samt kostnader har mätts i utvärderingen. Vård- och äldreomsorgsnämnden har tagit beslut om att permanenta hemgångsteamet. Efter diskussion har KPR inget att tillägga.

10 10 28 KPR Strategier för arbetet med välfärdsteknologi Digitaliseringen av larmkedja i Alingsås kommun kommer att vara klar i slutet av Ett övergripande arbete har skett i samverkan med GR-kommuner. Det finns nu ett behov av nationellt stöd för att komma framåt i frågan. Arbete med standarder och signeringslistor för läkemedel undersöks. Det är viktigt att systemen kan kommunicera med varandra och inte orsakar merarbete för vårdpersonalen. - När kommer referensgruppen i gång? Arbete sker i samverkan med VästKom i nuläget, samt på förvaltningen. - KPR föreslår ett extra möte med fokus på juridiska frågor kring arbetet med välfärdsteknologi? att referensgruppen bör komma igång innan insatser med fokus på de juridiska frågorna planeras in.

11 11 29 KPR Avvikelsestatistik halvår 2016 Ärendet kommer upp i nämnd i september. Det är samma typer av avvikelser sen tidigare. Läkemedelavvikelser och fall är fortfarande de stora grupperna. 330 läkemedelsavvikelser i kvarboendet och 475 fall i kvarboendet har noterats. Ofta är det en person som faller upprepade gånger. Rätt medicinering, bra mat och att undvika mattor är förebyggande åtgärder som förhindrar fall hemmet. Senior Alert är ett nationellt kvalitetsregister för vård och omsorg med syfte att förbättra det förebyggande arbetet, registrera riskbedömningar och åtgärder som vidtas för att därmed förbättra vård och omhändertagandet och öka säkerheten för vårdtagare. Efter diskussion har KPR inget att tillägga.

12 12 30 KPR Inventering av förebyggande insatser för att motverka ensamhetsproblematik Kartläggning En förstudie har genomförts på förvaltningen. Uppsökande verksamhet, rehab, syn- och hörselinstruktör, fixartjänst och träffpunkterna. Idag finns dessa funktioner på fyra olika enheter. Det går att uppnå samordningsvinster genom att arbeta tillsammans på ett smartare sätt. Information till nämnden i september. Hur göra för att kartlägga förebyggande insatser i pensionärsorganisationerna? Svårt för föreningarna själva att kartlägga insatserna på egen hand. KPR önskar delta i referensgruppsarbete ifall en omorganisation av de förebyggande insatserna kommer att genomföras.

13 13 31 KPR Arbetsrutiner för KPR bordlagt ärende Diskussioner kring förfarandet har förts vid tidigare sammanträden. Rutinen diskuteras. KPR önskar vara med i beredningen av ett ärende innan ärendet går upp till AU. Förvaltningschefen ser att det inte är görligt utan talar istället för arbete vidare i referensgrupper. Presidiet tar med sig frågan/bilagan, justerar skrivningen samt återkopplar till KPR vid sammanträdet i december.

14 14 32 KPR Pensionärsdag med middag när blir det igen? Det är osäkert när, och om det blir igen. Idag finns inga beslut på att ett liknande evenemang ska genomföras. Efter diskussion har KPR inget att tillägga.

15 15 33 KPR Statistik över matleverander som väljs i hemtjänsten Vård- och äldreomsorgsförvaltningen för ingen statistik över vilka matleveranser som väljs i hemtjänsten. Vårdtagaren väljer löpande vad man önskar sig. I Bjärke vet vi dock att stor del av hemtjänstmaten hämtas på Bjärkegården. I tätorten är olika restauranger populära och önskemål om tillagning av enklare måltider är vanligt. Efter diskussion har KPR inget att tillägga.

16 16 34 KPR Digital fjärrtillsyn i hemmet Systemförvaltare och IT-samordnare informerar om pilotprojektet om digital fjärrtillsyn i hemmet. Projektstart beräknas till 1 okt Syftet med projektet är att minska störningen nattetid hos enskilda personer som idag har nattillsyn men inga insatser i samband med det. Fem testpersoner söks och igår anmälde den första testpersonen sig. Testet ska ske i liten skala och utvärderas i vanlig ordning. Pilotprojektet avslutas i vår En eventuell driftsorganisation ska klara av att möta och hantera det som uppstår i hemmet. Samtycke hos den enskilda krävs för digital fjärrtillsyn. Samtycken kan återtas när som helst. En bild kommer att ses i kameran. (alltså inte bara en prick) Data lagras inte. Fjärrtillsynen kommer att vara tidsstyrd, vilket innebär att tillsyn kan ske de tider som beslutats om. Efter diskussion har KPR inget att tillägga.

17 17 35 KPR Övriga frågor Inga övriga frågor anmäldes.

18 18 36 KPR Nästa förmöte Nästa förmöte hålls 25 november av PRO i Bjärke

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 2015-09-18 35-46 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer 35-46 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 13-21 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer 13-21 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson,

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 13-23 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-11:30 Paragrafer 13-23 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson,

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 1-12 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer 1-12 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson,

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2015-01-12 1-5

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2015-01-12 1-5 Vård- 1-5 2 Information 1. Val av ledamöter ersättare till arbetsutskottet samt av ordförande vice ordförande i detsamma 2015-2018...6 2. Val av ledamöter ersättare till Kommunala pensionärsrådet 2015-2018...7

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och äldreomsorgsnämnden 2011-01-11 1-3 Vård och äldreomsorgsnämnden sammanträde Information och överläggningar 1. Val av ledamöter och ersättare till arbetsutskottet 2011 2014 samt val av ordförande

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet 22-34 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-11:50 Paragrafer 22-34 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson, SPF

Läs mer

Sammanträde med Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Sammanträde med Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Tid: Måndag den 9 Januari 2017, kl 16:00 Plats: Kungsgatan 9, Vård- och äldreomsorgsförvaltningen, lokal Silvia Information

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet 12-21 2 Plats och tid Beslutande Vård- och omsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-11:45 Ajournering kl 10:10-10:30 Micaela Kronberg (M), ordförande Sonny Walting, SKPF v ordf Lars Käck SPF ersätter

Läs mer

Vård- och äldreomsorgsnämnden Protokoll

Vård- och äldreomsorgsnämnden Protokoll 1 Vård- Omedelbar justering 33 2 Information överläggningar 33.Våruppföljning ekonomi 2014 34. Ansökan föreningsbidrag 2014 35. KPR vill sänka åldersgränsen för nyttjande av fixartjänsten till 65 år 36.

Läs mer

srg Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-09-05 23-34

srg Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-09-05 23-34 srg Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-09-05 23-34 Kommunala pensionärsrådet 2014-09-05 23-34 23. Information från kommunstyrelsen. 24. Vad händer kring projekt Brunngården? 25. Information om ny

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll Vård-och arbetsutskott 4-10 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-17:00 Paragrafer 4-10 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Anders Sandberg (S) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17-22 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17. Föregående protokoll och av val av justeringsman 18. Kom Loss

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott 2016-05-09 18-22

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott 2016-05-09 18-22 Vård- och 18-22 2 Information 18. Vårbokslut 2016...6 19. Uppföljning internkontrollplan 2016 - vår...7 20. Hälsonavet: Mötesplats med servering på Hagagården i Noltorp...8 21. Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26 Vård- och 20-26 2 Information och överläggningar 20. Anmälan av delegationsbeslut från februari 21. Kvalitetskrav för hemtjänst, särskilt boende och hemsjukvård 22. Införande av kvalitetsledningssystem

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering Barn- ungdomsnämnden 50 Omedelbar justering 2 50 Tillsyn i Alingsås kommun under Vt 2015-Skolinspektionen...6 3 Plats tid Rådhuset, Rådslaget Kl. 14.00-15.10 Paragrafer 50 Beslutande Leif Hansson (S) Jenny

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

Protokoll. Vård- och omsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och omsorgsnämnden 1 2 Plats och tid Hagagården, samlingssalen Paragrafer 1-6 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Micaela Kronberg Thor (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

Protokoll. Kommunfullmäktige

Protokoll. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 115-121 2 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige - Johanna Frisk (V)... 5 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige - Annika Qarlsson (C)...

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.45 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90 Socialnämnden 86-90 2 86 Information om målgruppsanalys inom beroende och missbruk...5 87 Information om handlingsplan för ej verkställda beslut...6 88 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete...7

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämnden Vård-och 9-19 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 16:00-19:30 Paragrafer 9-19 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Anders Sandberg (S) vice ordf Ingela Andreen (L)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 11-23 2 Plats och tid Beslutande Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Ajournering kl 10:10-10:30 Micaela Kronberg Thor (M) ordf Paragrafer 11-23 Arne Lilja SKPF ersätter

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden 1 s sammanträde 2010-11-09 1 Val av ordförande, vice ordförande, ledamöter och ersättare till BUN:s arbetsutskott för mandatperioden 2011-2014 Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, Alingsås, den 11

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och 55-61 2 Information 55. Avlösning i hemmet, flexibel växelvård och hemgångsteam - återkoppling av uppdrag.7 56. Årlig granskning av nämnd 2016...9 57. Ej verkställda beslut 2016...10 58. Statistik

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-03-08 1 (8) Plats och tid Österbo, torsdag 8 mars 2012, kl 13.00 14:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 34-46 Kommunala pensionärsrådet 34-46 34. Information från kommunstyrelsen. 35. Information om värdegrund/metodik/strategi och genomförande planeri det dagliga arbetet. 36. Fördjupad

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(7) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.35 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Bojan Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig Nilsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 21-26 2 21 Redovisning till Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-39109/2013...4 22 Information om samverkan i kommunen för att främja integration...5 23 Redovisning till revisorerna med

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid: Pensionärernas Hus kl. 18.00-20.00 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordförande Arne Karlsson (KD), ordförande Göran Hammarlund (FP) Christer Påhlson (S) Lise-Lotte

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-18 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 10:00-12:00 Beslutande Alexander Johansson Pettersson (S), ordförande Margreta Ivarsson (C) Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Monika Nordin, PRO Barbro

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-03-05, kl. 15:00-17 Beslutande: Susanne Jönsson (KS) ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO)

Läs mer

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG)

Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson (SPRF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet Föredragningslista Brottsförebyggande rådet Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363) fredagen den 16 januari 2004, kl 13.00 15.00+15.00 ca17.00 Ärenden Kl 13.00 1 Justering

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll torsdag 14 december 2017, kl. 13:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S) Margareta Ivarsson (C) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola Jonsson (M) Lena Lindström (KD) Jan Jansson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling 6 Plats och tid Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande PRO Flen Jan Sunnergren PRO Bettna Els-Mari Sjöblom PRO Hälleforsnäs

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2006-04-20, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordförande Anelia Dotcheva (c) Terttu Martinsson (c) Inger Herfindal

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (7) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS salen, Stadshuset, Kl. 13.15-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 1-10 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Tord

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-10-14 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Carlsson, SPF

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-08-29 1 (7) Plats och tid Norrgården, torsdag 29 augusti 2013, kl 13:00 15:30 Beslutande Gösta Öhman, ordf Rune Öberg, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-8

Sammanträdesdatum Sida 1-8 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Plenisalen gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Olle Johnsson, PRO, Venjan

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30. Mötets öppnande och presentationsrunda 31. Föregående protokoll och val av justeringsman 32. Susanne Åhman,

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och äldreomsorgsnämnden 88-94 Vård- och äldreomsorgsnämnden sammanträde Information och överläggningar 88. Förändrade riktlinjer för dokumentation inom vård- och äldreomsorgsförvaltningen 89. Revidering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 2 januari 2015, klockan 13:30-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45

Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45 Deltagande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Nicke Wainebro, VD Hultsfreds Bostäder 15 Rosie Folkesson, S, oppositionsråd

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer