srg Protokoll Kommunala pensionärsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "srg Protokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-09-05 23-34"

Transkript

1 srg Protokoll Kommunala pensionärsrådet

2 Kommunala pensionärsrådet Information från kommunstyrelsen. 24. Vad händer kring projekt Brunngården? 25. Information om ny upphandling av kost till äldreboende. 26. Information om BPSD- beteendemässiga och psykiska störningar vid demens 27 Personalförsörjning i ett 10 års perspektiv. 28. Hur arbetar kommunen med Optimal bemanning? 29. Budgetfrågor, och fördelning mellan kommun och privata aktörer avseende insatser och kostnader för hemtjänst och särskilt boende. 30. Information om överlämnandet av boendena Ängabogården och Kaptenen till Frösunda Omsorg. 31. SIS remiss om Kvalitet i omsorg, service, omvårdnad och rehabilitering. 32. Utbildningstillfälle den 17 oktober specificering av inriktning 33. Övriga frågor. 34. Nästa förmöte den 28 november 2014.

3 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen, Kungsgatan 9 Kl 09:00-11:30 Paragrafer Beslutande Niklas Hellgren,( KD) ordf Gurli Ericsson (S) Anders Sandberg (S) Leif G Svensson, RPG Birgitta Engstrand, SKPF Lilian Johansson, PRO Mona Remling, SPF Birgitta Jarnelid, SPF Bjärke Annalisa Stjernberg, SPF Reidar Johansson PRO Bjärke Marianne Stark PRO Sonny Walting, SKPF Bernt Krig, PRO Christer Lank, SPF Lillemor Lindhard,t SKPF Bertil Jonsson, PRO Övriga deltagare Catharina Johansson, förvalltningschef Brita Enbom, tf nämndsekreterare Andreas Hasselteg, controller 29 Joakim Järrebring (S), oppositionsråd, kommunstyrelsen 23 Maksim Pettersson-Löfgren, kostekonom 25 Hanna Andersson, sjuksköterska 26 Christine Sjökvist, utredare 24 Patrik Lundquist, personalstrateg 27 Utses att justera Birgitta Engstrand (SKPF) Justeringens plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen, Kungsgatan 9, Sekreterare Ordförande Justerande Brita Enbom Niklas Hellgren (KD) Birgitta Engstrand (SKPF) Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för Protokollet Underskrift Vård- och äldreomsorgsförvaltningen, Kungsgatan 9, Alingsås Brita Enbom

4 KPR 23 Information från kommunstyrelsen Joakim Järrebring, oppositionsråd, lämnar information från kommunstyrelsen. Missbruk I Alingsås kommun är det socialförvaltningen som är ansvarig förvaltning i missbruksfrågor. Kommunstyrelsen vet att det finns missbruksproblem i Alingsås, men man får olika signaler. Från ideella organisationer menar man att problemet är mycket stort, medan polisen menar att hela regionen har problem, och att Alingsås inte utmärker sig. Integrationsfrågor Det planeras att flytta över hela integrationsavdelningen till socialförvaltningen. Tidigare har arbete och kompetens delats upp mellan utbildningsförvaltningen (integrationsavdelningen för vuxna) och socialförvaltningen ensamkommande barn. Alingsås har ett avtal med migrationsverkaet att ta emot flyktingar per år. Trycket har dock ökat och man räknar med att kunna ta emot upp till 130 flyktingar per år. EU-migranter Under sommaren har en stor del eu-migranter befunnit sig i Alingsås kommun. Ofta är det personer från Rumänien och Bulgarien. Den 6 oktober hålls en utbildning på Sagabiografen för att öka kunskapen kring dessa människor och deras situation samt deras rättigheter och skyldigheter. Inför vintern planeras en beredskap för hur man hanterar situationen när kylan slår till. Det är inte olagligt att sitta på en plats och tigga om man inte hindrar framkomlighet eller ordning. E20 Trafikverkets tidigare genomförandeplan kommer ej att genomföras. Kommunen kommer att ha träff med trafikverket inom kort för att hitta samverkansformer för att gemensamt ta fram ett nytt förslag. Fri kollektivtrafik för pensionärer Inget formellt svar på motionen har ännu givits. KPR beslutar: Efter diskussion har KPR inget annat att tillägga.

5 KPR 24 Vad händer kring projekt Brunnsgården Ärendebeskrivning Sen 2010 har ett arbete drivits för att utveckla Brunnsgården till en Mötesplats för äldre. En stor framgång har varit allsången som hålls varannan vecka. SAS Christine Sjökvist fortsätter att samla pensionärsorganisationerna och arbetar vidare med att utveckla andra verksamheter, såsom kanske loppis och datakunskap. I de fall pensionärsorganisationerna har intresse av att förlägga aktiviteter i äldreomsorgens lokaler, är man välkommen att vända sig till Träffpunkten på Brunnsgården. Underlag för ombyggnationen på Brunnsgården är på gång och en arkitekt är anlitad för Alingsåshem. Grundtanken är att kunna utveckla träffpunkten. Samlingssalen och gemensamma ytor ska ses över. Boendedelen kommer att byggas om till 4 större gruppbostäder om ca 11 personer i varje enhet. Hur restaurangen ska utvecklas och vilka den ska serva, är en angelägen fråga. KPR beslutar: Kerstin Frisk kommer att bjuda in samtliga föreningar i KPR till en träff, där tillfälle att lämna synpunkter på ombyggnationen av Brunnsgården ges. Exp. Kerstin Frisk

6 KPR 25 Information om ny upphandling av kost till äldreboenden Ärendebeskrivning Uppdraget: Pris- & kvalitetsparametrar ska ingå i underlaget. Måltidsprogrammet som underlag för kravställning. Varm mat ska lagas. Maten lagas från grunden i den utsträckning som är möjlig. Kompetens kring äldre och nutrition finns hos leverantören Köken ger service till: äldregårdarna, trygghetsboenden samt äldre med hemtjänst. Vilken/vilka av restaurangerna Brunnsgården, Bjärkegården och Hagagårdens ska öppnas för externa gäster? Hänsyn till förändringar pga LOVisering i verksamheten tas i underlaget. Uppföljning och kontroll ska anpassas till äldreomsorgens övriga uppföljningsrutiner. KPR beslutar: Maksim Pettersson-Löfgren kommer att bjuda in samtliga föreningar i KPR till en träff, där möjligheter att lämna synpunkter på upphandlingen ges. Exp. Maksim Pettersson-Löfgren

7 KPR 26 BPSD- Information om beteendemässiga och psykiska störningar vid demens Ärendebeskrivning Idag lever personer i Sverige med demensdiagnos och 90% av dessa personer får någon gång symptom. Presentationen om BPSD finns bifogad detta protokoll. KPR beslutar Efter diskussion har KPR inget annat att tillägga.

8 KPR 27 Personalförsörjning i ett 10 års perspektiv i hemtjänst och på äldreboende Ärendebeskrivning I kvarboendet har vi idag ca 240 anställda. Sett över 10 år behöver vi anställa 75 personer, vilket motsvarar 31% av peronalstyrkan. I det särskilda boendet har vi idag 350 anställda. Sett över 10 år behöver vi anställa 103 personer, vilket motsvarar 29% av personalstyrkan. På lång sikt arbetar förvaltningen med frågorna genom: Vård- & omsorgscollege Gymnasiemässan Praktikanthandledning Vidareutbilda vår egen personal KPR beslutar Efter diskussion har KPR inget annat att tillägga.

9 KPR 28 Hur arbetar kommunen vidare med Optimal bemanning Ärendebeskrivning Under året har projektet Optimal bemanning drivits centralt i kommunen. Efter protester från medlemmar, drog fackförbundet Kommunal sig ur avtalet och projektet lades ner. Därefter har också protester mot nedläggningen av projektet framförts från vårdpersonal. Planeringsverktyget finns dock kvar och kommer att användas. Time Care-planering kommer att användas för att kunna styra om efter behoven, med befintlig personal. KPR beslutar Efter diskussion har KPR inget annat att tillägga.

10 KPR 29 Budgetfrågor och fördelning mellan kommunala och privata aktörer avseende insatser i hemtjänst och boende KPR:s syn på budget 2015 Företrädarna anser att vård och äldreomsorgsnämnden ska kartlägga och påbörja åtgärder som syftar till att minska den stora känslan av ensamhet som råder hos förvaltningens målgrupper. Företrädarna anser att det är viktigt att ytterligare resurser avsätts för att följa Socialstyrelsens föreskrifter kring individuell biståndsbedömning och minimibemanning på särskilt boende. Företrädarna anser att förvaltningen noggrant redovisar förklaringar till varför kostnaderna för äldreomsorg är högre i Alingsås. Företrädarna betonar att riktade besparingar mot äldreomsorgen kommer påverka kvaliteten negativt och att det finns felkällor med denna typ av jämföresemått. Företrädarna är positiva till att påbörja ombyggnation och utökning av äldreboendeplatser på Brunnsgården under 2015, och vill därtill att förvaltningen ser över om antalet korttidsplatser är för få i förhållande till behovet. Standardkostnader: Utjämningssystemet är omgjort vilket lett till att siffrorna för Alingsås har ökat jämfört med riket.höga fastighetskostnader samt att kommunen övertagit en stor del av hälso och sjukvården, är också parametrar som påverkar siffrorna. 20% av hemtjänsten utförs av externa utförare. Kostnad för en boendeplats i Alingsås kommun är ca kr/år. Nöjdhet bland omorgstagare år 2013: Hemtjänst 93% Särskilt boende 87% KPR beslutar Efter diskussion har KPR inget annat att tillägga.

11 KPR 30 Information om överlämnande av Ängabogården och Kaptenen till Frösunda Omorg Ärendebeskrivning Den 1 oktober 2014 tar Frösunda Omsorg över Ängabogården och Kaptenen, som i dagsläget drivs av Attendo Care AB. Rekryterad enhetschef är Titti Davidson, som under många år arbetat i kommunens verksamhet som enhetschef. Hittills har arbetet med överlämningen löpt på bra och samtliga berörda parter är trygga. Många i den befintliga personalstyrkan följer med över till Frösunda i samband med överlämnandet. Det gäller såväl undersköterskor som sjuksköterskor. KPR beslutar Efter diskussion har KPR inget annat att tillägga.

12 KPR 31 SIS-remiss Kvalitet i äldreboende Ärendebeskrivning SIS har, på uppdrag av Socialdepartementet, sedan i juni 2012 arbetat tillsammans med ett antal aktörer inom äldrevård och omsorg för att ta fram en nationell standard för kvalitet som ska ge en god och värdig äldrevård och omsorg. Nu är denna ute på remiss bland annat till Sveriges kommuner. Senast den 10 oktober ska den besvaras. Vård- och äldreomsorgsförvaltningen i Alingsås avser att besvara remissen. KPR beslutar Efter diskussion har KPR inget annat att tillägga.

13 KPR 32 Utbildningstillfälle den 17 oktober Ärendebeskrivning Till utbildningstillfället i oktober har Britta Malmberg, förvaltningschef på Kultur och fritid bjudits in. Ytterligare en representant från gata/park var också önskvärd som föreläsare, men det har hittills varit svårt att lösa. KPR beslutar Brita Enbom får i uppdrag att bjuda in stadsträdgårdsmästare Agneta Wendesten till detta tillfälle. Brita kollar också upp möjligheten att bjuda in Lena Thorselius från Seniorhälsan.

14 KPR 33 Övriga frågor -

15 KPR 34 Nästa förmöte Nästa förmöte hålls den 28 november 2014.

16

17

18

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2015-01-12 1-5

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2015-01-12 1-5 Vård- 1-5 2 Information 1. Val av ledamöter ersättare till arbetsutskottet samt av ordförande vice ordförande i detsamma 2015-2018...6 2. Val av ledamöter ersättare till Kommunala pensionärsrådet 2015-2018...7

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 2015-09-18 35-46 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer 35-46 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 13-21 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer 13-21 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson,

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 34-46 Kommunala pensionärsrådet 34-46 34. Information från kommunstyrelsen. 35. Information om värdegrund/metodik/strategi och genomförande planeri det dagliga arbetet. 36. Fördjupad

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och äldreomsorgsnämnden 2011-01-11 1-3 Vård och äldreomsorgsnämnden sammanträde Information och överläggningar 1. Val av ledamöter och ersättare till arbetsutskottet 2011 2014 samt val av ordförande

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 13-23 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-11:30 Paragrafer 13-23 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson,

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 1-12 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer 1-12 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson,

Läs mer

Vård- och äldreomsorgsnämnden Protokoll

Vård- och äldreomsorgsnämnden Protokoll 1 Vård- Omedelbar justering 33 2 Information överläggningar 33.Våruppföljning ekonomi 2014 34. Ansökan föreningsbidrag 2014 35. KPR vill sänka åldersgränsen för nyttjande av fixartjänsten till 65 år 36.

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-09-22 52-57

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-09-22 52-57 Vård- 52-57 2 Information överläggningar Delårsbokslut 2014... 6 Ej verkställda beslut 2014... 7 Anmälan av delegationsbeslut från 2014... 8 Statistik 2014... 13 Övriga frågor...14 Meddelanden...15 3 Plats

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet 22-34 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-11:50 Paragrafer 22-34 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson, SPF

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll Vård-och arbetsutskott 4-10 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-17:00 Paragrafer 4-10 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Anders Sandberg (S) vice

Läs mer

Protokoll. Vård- och omsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och omsorgsnämnden 1 2 Plats och tid Hagagården, samlingssalen Paragrafer 1-6 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Micaela Kronberg Thor (M)

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala 24-36 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-12:00 Paragrafer 24-36 Beslutande Anders Sandberg (S) ordf - repr från VÄN Sonny Walting, SKPF v ordf Evert Johansson,

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF

PROTOKOLL. Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Ove Schönning (S), vice ordförande Jan Nilsson, PRO Göte Burefjord, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Sammanträde med Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Sammanträde med Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Tid: Måndag den 9 Januari 2017, kl 16:00 Plats: Kungsgatan 9, Vård- och äldreomsorgsförvaltningen, lokal Silvia Information

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott 2016-05-09 18-22

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott 2016-05-09 18-22 Vård- och 18-22 2 Information 18. Vårbokslut 2016...6 19. Uppföljning internkontrollplan 2016 - vår...7 20. Hälsonavet: Mötesplats med servering på Hagagården i Noltorp...8 21. Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7)

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(7) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Ekebogården, Ekenässjön, kl. 13.00-16.00 Beslutande Carina Bardh, ordf Ejlon Johansson Kjell Åke Nottemark Från pensionärsorganisationerna: Lennart Carlsson, SPF Anna-Lena

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Plats och tid Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50 Deltagande Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Jonny Bengtsson, S Sivert Bergström, SPF Lena Hasting, PRO C-G Odengrund,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet

Protokoll. Kommunala pensionärsrådet 12-21 2 Plats och tid Beslutande Vård- och omsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 09:00-11:45 Ajournering kl 10:10-10:30 Micaela Kronberg (M), ordförande Sonny Walting, SKPF v ordf Lars Käck SPF ersätter

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Sjödiken 2016-02-25, kl 13:30-15:00 Paragrafer 1-7 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och äldreomsorgsnämnden 65-72 Vård- och äldreomsorgsnämnden sammanträde Information och överläggningar 65. Anmälan av delegationer 66. Statistik per månad 2013 augusti 67. Fråga om avtalsförlängning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.15 Beslutande Pär Rickman (PRO), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Karin Malmberg

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30. Mötets öppnande och presentationsrunda 31. Föregående protokoll och val av justeringsman 32. Susanne Åhman,

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-09-28 32-37

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-09-28 32-37 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 32-37 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 32. Uppföljning av Kom Loss-mässan 33. Dialogdag den 3 december

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17-22 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17. Föregående protokoll och av val av justeringsman 18. Kom Loss

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26 Vård- och 20-26 2 Information och överläggningar 20. Anmälan av delegationsbeslut från februari 21. Kvalitetskrav för hemtjänst, särskilt boende och hemsjukvård 22. Införande av kvalitetsledningssystem

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2016-08-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Helena Magnussons rum, kl 09:30 11:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Elsy-Britt Fjällström, SPF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-08-29 1 (7) Plats och tid Norrgården, torsdag 29 augusti 2013, kl 13:00 15:30 Beslutande Gösta Öhman, ordf Rune Öberg, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 21-26 2 21 Redovisning till Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-39109/2013...4 22 Information om samverkan i kommunen för att främja integration...5 23 Redovisning till revisorerna med

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-12-15 74-81

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-12-15 74-81 Vård- och 74-81 2 Information och överläggningar 74. Förfrågningsunderlag avseende hemtjänst och delegerad hälso- och sjukvård enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV)... 6 75.Verksamhetsuppföljning av hemtjänst

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2 Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan 5 2017-04-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 10-21 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 10 februari 2017 kl. 08:30 11:30 Deltagande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Charlotte A. Risberg, enhetschef serviceenheten 4 Annika Österberg, enhetschef

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-04-22 27-32

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-04-22 27-32 Vård- 27-32 2 Information överläggningar 27. Införande av valfrihetssysten (LOV) inom särskilda boendeformer för äldre 28. Patientsäkerhetsberättelse 2013 29. Revidering av delegationsförteckning 30. Anmälan

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Sammanträdesdatum Ol-27

Sammanträdesdatum Ol-27 Kristianstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Caroline Hedenström,

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg

Övriga deltagande: Kia Zacco Verksamhetschef Äldreomsorg 1 Sammanträdesprotokoll 2012-12-10 kl. 10:00 12:00 Kommunala Pensionärsrådet Kommunalkontoret i Bergsjö Beslutande; Åke Bertils (S) Ordförande Elsy Hammar PRO Nils von Elern PRO AnnKristine Hasselvik PRO

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.12.18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset, kl 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-18 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2019-02-25 kl. 14-16 1-11 Beslutande Anna Zöögling (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Lars Hjertén (SPF seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF seniorerna), Ruby Lindström (SPF seniorerna),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

Barbro Nilsson Plats och tid Stadshuset Ann-Christin Olsson. Lena Blomgren. Barbro Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Barbro Nilsson Plats och tid Stadshuset Ann-Christin Olsson. Lena Blomgren. Barbro Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PENSIONÄRSRÅDET 2018-09-19 Sida 1 (8) Plats och tid Nicolairummet kl. 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 10:00-12:00 Beslutande Alexander Johansson Pettersson (S), ordförande Margreta Ivarsson (C) Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Monika Nordin, PRO Barbro

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Inger Pettersson PRO, Bertil Karlsson SPF, Jan Harrysson SPF, Kerstin Nordenstam RPG,

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Inger Pettersson PRO, Bertil Karlsson SPF, Jan Harrysson SPF, Kerstin Nordenstam RPG, PENSIONÄRSRÅDET 2017-05-17 Sida 1 (7) Plats och tid Centrum Öst, Mötesplats Hjärtat, kl. 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter Ordförande Lena Blomgren (S), Maj Ader (KD), Iréne Apelqvist PRO, Kerstin Boije

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Revelj, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, c ordf Lars Johansson, PRO Göran Lundberg, s Viola Johnsson-Högstedt, SPF Rosie Folkesson, s, Ks

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer