1. Val av protokolljusterare. 2. Val av ledamöter och ersättare till Ks au. 3. Val av ledamöter och ersättare till Tornedalsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Val av protokolljusterare. 2. Val av ledamöter och ersättare till Ks au. 3. Val av ledamöter och ersättare till Tornedalsrådet"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för handläggning av nedan upptagna ärenden: Tid: Måndagen den 19 januari 2015, kl Plats: Förvaltningsbyggnaden, Övertorneå Beslut: 1. Val av protokolljusterare 2. Val av ledamöter och ersättare till Ks au 3. Val av ledamöter och ersättare till Tornedalsrådet 4. Val av ledamot till KPR/KHR 5. Val av ledamot och ersättare till Folkets hus förening 6. Val av revisor till hemvärnsområdenas förtroendenämnd/ Förtroenderåd 7. Val av naturvårdsombud 8. Val av kommunombud vid lantmäteriförrättningar 9. Val av stämmoombud till kommuninvests Föreningsstämma 10. Val av två ledamöter till gruppen för fördelning Av minoritetsspråkmedel 11. Val av ordförande till folkhälso- o brottsföre- Byggande råd 12. Val av revisor till Stiftelsen Ruskola frilufts- Område 13. Firmatecknare för ks ansvarsområde Förordnande av vigselförrättare

2 15. Återkallelse av serveringstillstånd för INA prod. 16. Återkallelse av serveringstillstånd Lugnet i Över- Torneå AB/Svansteins Ski 17. Avsatta medel för framtida åtaganden 18.. Ansökan om lokal till föreningen Vi på byn 19. Anhållan om att kommunen ingår i Maunuvägens Samfällighetsförening 20. Individ- och familjeomsorgens lokaler/placering 21. Överenskommelse om samarbete inom missbruks- Och beroendevård mellan landstinget och kommunerna 22. HVB-hem i kommunal regi 23. Jämställdhet och jämställdhetsintegrering 24. Boendeplanering Övertorneå kommun 25. Ansökan om medel till en förstudie för projekt Konsthall Tornedalen 26. Ansökan om verksamhetsbidrag/avskrivning Av lån Tornedalens folkhögskola 27. Pilotprojekt tillagning av mat i egen regi 28. Tillsättandet av tjänst som miljö- och byggchef 29. Tilldelningsbeslut upphandling av ny ventilation Styrketräningshall, sim o sporthall 30. Internbudget 2015 för kommunstyrelsen 31. Återrapportering av delegationsbeslut 32. Delgivningar 33. Övriga frågor Tomas Mörtberg Ordförande Gunvor Westerberg sekreterare

3

4 Förordnande av vigselförrättare Kommunstyrelsens beslut Länsstyrelsen begär i skrivelse kommunens förslag på lämpliga personer för uppdraget som vigselförrättare.

5 Återkallelse av serveringstillstånd för INA Produkter Kommunstyrelsens beslut Återkallelsen godkänns. INA Produkter, Ulla Palo har meddelat alkoholhandläggaren att serveringen av alkoholdrycker har upphört på Koivumaa fäbodvall. Alkoholhandläggaren har återkallat bolagets serveringstillstånd fr o m

6 Återkallelse av serveringstillstånd för Lugnet i Övertorneå AB/Svansteins Ski Kommunstyrelsens beslut Återkallelsen godkänns. Lugnet i Övertorneå AB, Hans Lugnet har meddelat alkoholhandläggaren att serveringen av alkoholdrycker har upphört på Svansteins Ski. Alkoholhandläggaren har återkallat bolagets serveringstillstånd.

7 Avsatta medel för framtida åtaganden Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktiges beslut Återstående belopp för framtida åtaganden vid årets slut intäktsförs och överförs till årets resultat. Kommunfullmäktige tydliggör att kommunen har för avsikt att använda medlen för framtida åtaganden, enligt nedanstående förslag. För att tydliggöra kommunens framtida avsikter föreslås kommunfullmäktige även att besluta att medel utöver fastställda budgetramar för nedan nämnda verksamheter anslås från eget kapital Svenska för invandrare, SFI Studie- och yrkesvägledare, Barnoch utbildningsförvaltningen Arbetsmarknadsprojekt i samarbete med socialförvaltningen Lön projektledare - Lön deltagare, 10 st/år Integrationsprojekt Gemenskap är målet Extra resurs grundskolan/förskolan Totalt Summa särskilda åtgärder :

8 Au Avsatta medel för framtida åtaganden har skett med början 2010, då stora klumpsummor betalades ut till kommunen från Migrationsverket på grund av eftersläpningar i handläggningen av ersättningarna. De medel som kom kommunen tillhanda första åren var avsedda att täcka framtida kostnader för tre år. Följande belopp har avsatts från 2010 och framåt; 2010 = kr 2011 = kr 2012 = kr 2013 = kr 2014 = kr. Beslut fattades att från avsatta medel anslå kr till SFI verksamhet i skolan. Totalt Kvarstående avsatta medel = kr. Medlen består till största delen av överskott av schablonersättningar från Migrationsverket för ensamkommande flyktingbarn och mottagandet av kvotflyktingar. Avsikten har varit att med hänvisning till god ekonomisk hushållning på lång sikt i kommunen avsätta medel för att möta framtida kostnader gällande de nyanlända. Med hänvisning till RKR:s rekommendation 18 gällande bidrag har frågan nu uppstått huruvida man hanterat dessa medel korrekt i bokföringen. Enligt tidigare tolkning har man gjort bedömningen att man kunnat avsätta överskottet för framtida åtaganden. Revisorerna påpekar i granskningen av delårsrapport 2014 att kommunen bör utreda vad ersättningarna från Migrationsverket på konto 29940, Övriga förutbetalda intäkter, består av och därefter enligt god redovisningssed pröva om dessa skall kvarstå som skuld eller helt eller delvis intäktsföras under Barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden har lämnat yttrande i ärendet.

9 Ansökan om lokal till föreningen vi på byn Kommunstyrelsens beslut Föreningen Vi på byn är en nystartad ideel förening som har till uppgift att främja vuxensamverkan samt att vara ett stöd för ungdomar som bor och vistas i Övertorneå kommun. Föreningen anhåller i skrivelse om hjälp med att tillhandahålla en lokal för föreningen.

10 Maunuvägens samfällighetsförening Juoksengi anhållan om att kommunen ingår i samfälligheten alternativt delta i kostnadstäckningen Kommunstyrelsens beslut Maunuvägens samfällighetsförening anhåller i skrivelse om önskemål att kommunen skall ingå i samfälligheten som tredjedelsandelsägare eller stå för en tredjedel av underhållskostnaden för vägen. Tekniska enheten föreslår att kommunen inte skall ingå i samfälligheten samt att något bidrag ej heller skall ges då vägen inte uppfyller kraven på permanentboende.

11 Individ- och familjeomsorgens lokaler/placering Kommunstyrelsens beslut Socialförvaltningen har i skrivelse till kommunstyrelsen önskemål att kommunen förvärvar lokalen på Matarengivägen (gamla Ekfors huset) för individ- och familjeomsorgens verksamhet.

12 Överenskommelse om samarbete inom missbruks- och beroendevård mellan landstinget och kommunerna i Norrbotten Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktiges beslut Överenskommelse om samarbete inom missbruks- och beroendevård mellan landstinget och kommunerna antas. Genom ändringar i hälso- och sjukvårdslagen och i socialtjänstlagen från den 1 juli 2013, infördes en skyldighet för landsting och kommuner att ingå gemensamma överenskommelser om samarbete i fråga om personer som missbrukar alkohol, narkotika och andra beroendeframkallande medel, läkemedel eller dopingmedel. Syftet med lagändringen är att stärka samverkan mellan landsting och kommuner för att bättre tillgodose behovet av vård, stöd och behandling för målgruppen. Styrelsen för Kommunförbundet Norrbotten har beslutat, under förutsättning av motsvarande beslut i landstingsstyrelsen, att rekommendera kommunerna i länet att anta den upprättade överenskommelsen. Socialnämnden har beslutat , 98 att föreslå kommunfullmäktige att anta överenskommelsen om samarbete inom missbruks- och beroendevård mellan landstinget och kommunerna i Norrbotten.

13 HVB-hem i kommunal regi Kommunstyrelsens beslut HVB-hemmen, Hem för vård och boende med platser för ensamkommande barn i Övertorneå är fullbelagda. Trycket på placeringar av ensamkommande barn från Migrationsverket ökar. Socialnämnden anser att kommunen måste vidta åtgärder för att möta behovet omgående. Socialnämnden föreslår att kommunen utökar verksamheten med ytterligare ett HVB-hem för att kunna möta behovet av placeringar av ensamkommande barn.

14 Jämställdhet och jämställdhetsintegrering Kommunstyrelsens beslut Kommunförbundet Norrbotten rekommenderar kommunerna Att fastställa ett kommunövergripande jämställdhetsmål samt redovisa jämställdhetsmålet till kommunförbundet för sammanställning till årsrapporten för jämställdhet i Norrbotten senast oktober 2015.

15 Boendeplanering Övertorneå kommun Kommunstyrelsens beslut Föreligger utarbetat förslag till boendeplanering för Övertorneå kommun. Kommunstyrelsen beslutade , 118 att remittera ärendet till de politiska partierna för yttrande. Inga yttranden har inkommit från de politiska partierna. Beslutsunderlag Boendeplanering

16 Ansökan om medel till en förstudie för projekt Konsthall Tornedalen Kommunstyrelsens beslut Föreningen Konsthall Tornedalen ansöker om kr från Övertorneå kommun till en förstudie för projektet Konsthall Tornedalen.

17 Ansökan om verksamhetsbidrag/avskrivning av lån- Tornedalens folkhögskola Kommunstyrelsens beslut Tornedalens folkhögskola ansöker om att kommunen avskriver helt eller delvis det lån som folkhögskolan har hos Övertorneå kommun.

18 Pilotprojekt tillagning av mat i egen regi Kommunstyrelsens beslut Barn- och utbildningsnämnden har beslutat , 24 föreslå att ett pilotprojekt med tillagning av mat i egen enhet upprättas vid Älvbackens förskola i Pello och att en skyndsam utredning om ekonomiska och kvalitetsmässiga konsekvenser görs. Kommunstyrelsen beslutade , 43 att överlämna ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskott för handläggning. Beslutsunderlag Utredning från tekniska enheten Au 19/11 17/12

19 Tillsättande av tjänst miljö- och byggchef

20 Val av ledamot till KPR/KHR Kommunstyrelsens beslut : Kommunstyrelsen skall utse en ledamot till Kommunala pensionärsrådet/kommunala handikapprådet t o m 2018.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens beslut: Följande ledamöter och ersättare utses till kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden Ordinarie ledamöter Ersättare Ordförande: Vice ordförande Kommunstyrelsen har att utse fem (5) ordinarie ledamöter varav en ordförande och en vice ordförande, samt fem (5) ersättare till kommunstyrelsens arbetsutskott under mandatperioden

22 Tornedalsrådet Kommunstyrelsens beslut: Följande ledamöter och ersättare utses till Tornedalsrådet för mandatperioden Ordinarie ledamöter: Ersättare: Kommunstyrelsen har att utse tre (3) ordinarie ledamöter samt tre (3) ersättare till Tornedalsrådet under mandatperioden

23 Övertorneå Folkets Hus förening - Styrelse Kommunstyrelsens beslut: Följande ledamot och ersättare utses till styrelsen för Övertorneå Folkets Hus förening för mandatperioden Ordinarie ledamot Ersättare: Kommunstyrelsen har att utse en ordinarie ledamot samt en ordinarie ersättare till Övertorneå Folkets Hus förenings styrelse under mandatperioden

24 Hemvärnsområdenas förtroendenämnd/förtroende råd Val av revisor Kommunstyrelsens beslut: Följande revisor utses till Övertorneå Hemvärnskompaniråd för mandatperioden : Revisor: Kommunstyrelsen har att utse en (1) ordinarie revisor till Övertorneå Hemvärnskompaniråd under mandatperioden

25 Naturvårdsombud Kommunstyrelsens beslut: Kommunstyrelsen har att utse ett (1) naturvårdsombud under mandatperioden

26 Kommunombud vid lantmäteriförrättningar Kommunstyrelsens beslut: Kommunstyrelsen har att utse ett (1) kommunombud vid lantmäteriförrättningar under mandatperioden

27 Stämmoombud till Kommuninvests föreningsstämma Kommunstyrelsens beslut: Kommunstyrelsen har att utse ett (1) stämmoombud till Kommuninvests föreningsstämma under mandatperioden

28 Gruppen för fördelning av minoritetsspråkmedel Kommunstyrelsens beslut: Ledamöter: Kommunstyrelsen har att utse två (2) ordinarie ledamöter till Gruppen för fördelning av minoritetsspråkmedel under mandatperioden

29 Ordförande Folkhälso- och brottsförebyggande råd Kommunstyrelsens beslut: Kommunstyrelsen har att utse en ordförande till folkhälso- och brottsförebyggande rådet under mandatperioden

30 Stiftelsen Ruskola friluftsområde revisor Kommunstyrelsens beslut: Revisor: Kommunstyrelsen har att utse en (1) ordinarie revisor till Stiftelsen Ruskola friluftsområde under mandatperioden

31 Undertecknande av handlingar (firmatecknare) för kommunstyrelsens ansvarsområde Kommunstyrelsens beslut Under perioden uppdra till kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtberg, kommunstyrelsens vice ordförande Tomas Vedestig, kommunchef Rolf Kummu, ekonomichef Ingela Karlsson, teknisk chef Carl-Axel Sundbaum och barn- och utbildningschef Maarit Enbuske att två i förening å kommunens vägnar underteckna köpehandlingar, kontrakt, låneoch borgensförbindelser, fullmakter och andra liknande handlingar som beslutas av kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige. Enligt av kommunfullmäktige fastställt reglemente för kommunstyrelsen skall avtal, andra handlingar och skrivelser som beslutas av kommunstyrelsen undertecknas av ordförande, eller vid förfall av denne, av vice ordförande samt kontrasigneras av anställd som styrelsen beslutar.

32 Tilldelningsbeslut upphandling ny ventilation styrketräningshall, Sim- och sporthall

33 Delgivningar 1. Kammarrätten i Sundsvall dom avslår överklagandet, avbrutna upphandlingen av miljömässigt acceptabelt småskaligt vattenkraftverk 2. Länsstyrelsens beslut utvidgning av strandskyddsområden i Övertorneå kommun 3. Länsstyrelsens beslut tillsyn enligt alkohollagen och enligt tobakslagen i Övertorneå kommun 4. Bergstaten beslut förlängning av giltighetstiden för undersökningstillståndet Kukasjärvi i Övertorneå 5. Högskoleförbundet Östra Norrbotten sammanträdesprotokoll från möte Minnesanteckningar från samrådsmöte ang HVB platser i kommunen 7. Socialnämndens beslut , 118 uppräkning förbehållsbelopp och avgifter inom äldre- och handikappomsorgen Energimyndighetens missiv kommunen beviljas kr för att genomföra projekt energi- och klimatrådgivning 9. Länsstyrelsens brev områdesavgränsningar för regionalt bidrag till företagsutveckling 10. Länsstyrelsens beslut länstransportplan för Norrbottens län , potter Rikspolisstyrelsens skrivelse information angående inrättandet av Polismyndigheten 12. Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten brev angående geografisk översyn i polisregion Nord 13. Länsstyrelsens beslut redovisning av utbetalda medel för mottagande av nyanlända invandrare

34 14. Länsstyrelsens beslut förordnande av notarius publicus i Haparanda och Övertorneå kommun 15. Miljö- och byggnadsnämndens beslut , 95 ansvar för tillsyn av detaljhandel med tobak samt ansvar för tillsyn av rökfria miljöer 16. Miljö- och byggnadsnämndens beslut , 98 prövning av anmälan om ändring av befintlig avloppsreningsanläggning Niemis 9:6 17. Miljö- och byggnadsnämndens beslut , 99 prövning av anmälan om ändring av befintlig avloppsreningsanläggning Niemis 37:3 18. Miljö- och byggnadsnämndens beslut , 100 prövning av anmälan om ändring av befintlig avloppsreningsanläggning Koutojärvi 3:3

35 Återrapportering av delegationsbeslut Kommunstyrelsens beslut Återrapporterade delegationsbeslut läggs till handlingarna. Följande ärende anmäls: 1. Beslut om direktupphandling marknadsundersökning till projektet Koldioxidkrediter från skogen kommunchef Rolf Kummu

36 Övriga frågor 1. Bowlinghall 2. Upphandlingsfrågor 3. Framtida kosthållning Björkebygården 4. Näringslivsfrågor 5. Övergripande utredningsfunktion 6. Pistmaskin, skoterleder 7. Ärendegång motioner, medborgarförslag mm

37 Internbudget 2015 för kommunstyrelsens verksamheter

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2015-01-19 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 19 januari 2015, kl 10.00 16.00 Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Robert Grape (c)

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Arne Honkamaa (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Christina Snell Lumio (v) Christina Snell Lumio ANSLAG/BEVIS

Roland Kemppainen (s) ordförande Arne Honkamaa (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Christina Snell Lumio (v) Christina Snell Lumio ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-17 1 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 17 november 2014, kl 09.00 11.00 Roland Kemppainen

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Christina Snell Lumio (v) Auli Andersson (c)

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Christina Snell Lumio (v) Auli Andersson (c) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 13 augusti 2012, kl 09.00 14.30 Beslutande Roland Kemppainen

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Rolf Mäkitalo (v)

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Rolf Mäkitalo (v) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 2 juni 2014 kl 09.00 10.00 Beslutande Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s)

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Christina Snell Lumio (v)

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Christina Snell Lumio (v) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 27 maj 2013, kl 09.00 11.00 Beslutande Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

1. Val av protokolljusterare. 2. Budgetuppföljningsrapport. 3. Upphandling arbetskläder. 5. Fördelning av schablonersättning för nyanlända

1. Val av protokolljusterare. 2. Budgetuppföljningsrapport. 3. Upphandling arbetskläder. 5. Fördelning av schablonersättning för nyanlända ÖVERTORNEÅ KOMMUN KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-09 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för handläggning av nedan upptagna ärenden: Tid: Måndagen den 16 juni 2014,

Läs mer

Sainmanträdesdatum. Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Kl. 09:00-12:00

Sainmanträdesdatum. Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Kl. 09:00-12:00 * * ÖVERTORNEA KOMMUN Sainmanträdesdatum * Socialnämnden 2014-12-17 Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Kl. 09:00-12:00 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Ordförande Johan Kummu(S)~ 106. 110-121 Decire~ Waaranperä

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) 29/9 Arne Honkamaa (s) 3/10 Ulf Hannu (c) Rolf Mäkitalo (v) Tomas Kerttu (s) 3/10

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) 29/9 Arne Honkamaa (s) 3/10 Ulf Hannu (c) Rolf Mäkitalo (v) Tomas Kerttu (s) 3/10 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-29, 2014-10-03 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 29 september 2014 kl 09.00 15.00, fredagen

Läs mer

Gunvor Westerberg, Rolf Kummu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen

Gunvor Westerberg, Rolf Kummu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-11-04 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, fredagen den 4 november 2016, kl 13.00-14.15 Beslutande Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Ulf Hannu (c) Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-11-14 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 14 november 2016, kl 10.00-12.00 Beslutande Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Ulf Hannu (c) Riitta

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. Dokumentnamn: Reglemente för socialnämnden Sida: 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. NÄMNDENS VERKSAMHET Verksamhetsområde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2018-01-29 3 Gäller från: 2018-01-01 Ansvarig: Socialchef Revideras: Vid behov REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN NÄMNDENS UPPGIFTER Ansvarsområde 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M)

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M) 2014-11-11 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl August-rummet, kommunkontoret Tisdagen den 11november 2014 klockan 9:30-11:30 Ove Bäck (C), ordförande Maria Gustafsson (S), 2:e vice

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 5 februari 2018, kl 15:00

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 5 februari 2018, kl 15:00 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 5 februari 2018, kl 15:00 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Tomas Vedestig (ÖFA) Robert Grape (C) Jörgen Ekersund (-) Knut Omark (NS) Anders Wälivaara

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING FLIK 9 REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING FLIK 9 REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN 1 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING FLIK 9 REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2002-12-16 107 Reviderat senast 2012-xx-xx Att gälla från och med 2012-xx-xx Utöver vad

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-01-13, kl 0900-1130 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V Anna

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Reglementet har antagits av kommunfullmäktige 2006-11-30, 28. Utöver vad som är föreskrivet i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Kommunfullmäktige i Falu

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Datum. ... Andreas Trygg. ... Carl-Inge Westberg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden

Datum. ... Andreas Trygg. ... Carl-Inge Westberg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.50 ande Andreas Trygg (V), ordförande 8-10 samt 12-15, utgår på grund av jäv i ärende 11 Carl-Inge Westberg (S),

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-11-17 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Reglemente för Miljönämnden

Reglemente för Miljönämnden Nummer: 60:1 Blad: (1) Reglemente för Miljönämnden A Miljönämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Miljönämnden ska 1. svara för prövning, tillsyn, inspektion, provtagning och utredningar i miljöoch hälsoskyddsärenden

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn:

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2018-11-06 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Övriga kallade David Gyllenstråle, Socialchef, Fanny Rosling, Stabschef, Inger Jakobsson, Avdelningschef, Maria Cameron, Avdelningschef,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING. Utgåva januari :7

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING. Utgåva januari :7 SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva januari 2013 3:7 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I anslutning till kommunallagens bestämmelser om nämnder skall följande gälla. Verksamhetsområde 1 Socialnämndens

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 33 Utsändningsdag: Tisdagen den 26 november 2013 V 49 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Socialnämnden Tisdag 3 December Socialnämnden kallas till sammanträde Tisdag 3 december 2013, kl 11.00,

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Taxor och avgifter inom äldreomsorgen. BILAGA. 4. Dokumenthanteringsplan för IFO. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Taxor och avgifter inom äldreomsorgen. BILAGA. 4. Dokumenthanteringsplan för IFO. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 25 mars 2009 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Ekonomirapport

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN REGLEMENTE 1(7) REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen och förvaltningslagen eller annan speciallagstiftning gäller bestämmelserna i detta reglemente. VERKSAMHETSNÄMNDENS

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Upprättad: 2014-04-08 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-04-28, 52 Kontaktperson: André Enarsson Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 9.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 sid 54 Plats och tid Dessans Café i Pello, tisdagen den 17 juni 2014 kl 09.00-13.00 Beslutande Desirée Waaranperä Krutrök (S), ordförande Magnus Pettersson (S) Marina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2005-06-29 67 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Sofia Pettersson (kd)

Läs mer

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev)

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) Dnr UN2009/26 2009-01-29 1. Verksamhet och ansvar 1.1 Verksamhetsområde/sakområde och speciella arbetsuppgifter Utbildningsnämnden (UN) fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-28 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 28 maj 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Reglemente. Reglemente för krisledningsnämnden KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi.

Reglemente. Reglemente för krisledningsnämnden KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi. KS14-282 003 Reglemente för krisledningsnämnden 2014-2018 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Reglemente för krisledningsnämnden I kommuner och landsting ska det finnas

Läs mer

Revidering av Omsorgsnämnden reglemente avseende alkoholhandläggning

Revidering av Omsorgsnämnden reglemente avseende alkoholhandläggning STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 7 (15) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-04-24 Kf 36 Ks 47 Au 75 Ks/2014-0175 Revidering av Omsorgsnämnden reglemente avseende alkoholhandläggning

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.3 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2014/327 2016/282 2015-01-01 2017-01-01 Kf 2014-12-15 141 Kf 2016-11-21 135 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 17 december 2015 Plats och tid KF-salen, Stadshuset, 09:00 12:00 Julsmörgås serveras kl 12:00

Läs mer

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser)

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser) K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdag 25 maj 2010 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Ta med handlingarna

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnd

Reglemente för krisledningsnämnd Styrdokument Dokumenttyp Reglemente för krisledningsnämnden Diarienr 2014/KS0371 Beslutat av Kommunfullmäktige 2014-12-10 120 Gäller fr o m 2015-01-01 Ansvarig Kanslichefen Följs upp 2018 eller vid behov

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-08-27, kl 1400-1635 ande Kurt Wennberg, S Anne Niska, S Laila Mäki, S Birger Lahti, V Stig Töyrä, KD Övriga deltagande

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun Antaget i kommunfullmäktige 2010-12-13, 224 1 2011-01-01 Socialnämnden version 0 1/8 Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) B.6 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller för socialnämnden bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Dnr. 15/SN069. Socialnämnden administrerar och samordnar aktiviteterna inom kommunens pensionärsråd (KPR) och Rådet för funktionshinderfrågor (RFH).

Dnr. 15/SN069. Socialnämnden administrerar och samordnar aktiviteterna inom kommunens pensionärsråd (KPR) och Rådet för funktionshinderfrågor (RFH). Dnr. 15/SN069 Datum 2015-05-21 Reviderat enl beslut SN 81/15 Antaget av Kommunfullmäktige KF 100/15, 2015-09-14 Sidan 1 av 7 Reglemente för socialnämnden i Torsås kommun NÄMNDENS VERKSAMHET Sakområde 1

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (28) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.40 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Krister Wiman (M)

Läs mer

Reglemente för samhällsbyggnadsnämnden

Reglemente för samhällsbyggnadsnämnden 1(6) Gäller från och med den 1 mars 2016 Reglemente för samhällsbyggnadsnämnden SAMHÄLLBYGGNADSNÄMNDENS VERKSAMHET Övergripande verksamhet 1 Samhällsbyggnadsnämnden fullgör kommunens uppgifter enligt 1.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2015-12-10 237 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Socialnämndens verksamhet Verksamhetsområde

Läs mer

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-08-11 Socialnämnden Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN OLOFSTRÖMS KOMMUN 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 1995-03-06, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 1998-05-04, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 2000-10-02, 90 Reviderat av

Läs mer

Reglemente för Krisledningsnämnden

Reglemente för Krisledningsnämnden FÖRFATTNINGSSAMLING Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från och med: 1 mars 2016 Antagen: KF 2016-02-25 54, dnr KS 2014/513 Ändrad: KF 2018-12-19, 344, dnr KS 2018/668 Reglemente för Krisledningsnämnden

Läs mer

~25 nedtagande Förvaringsplats för protokollet

~25 nedtagande Förvaringsplats för protokollet ÖVERTORNSÅ KOMMUN Samnianirädesdacum Socialnämnden 2014-11-21 Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Kl. 09:00-15:00 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Ordförande Johan Kummu (5) ~ 93-105 Kjell Wedestig (5)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Den gemensamma nämnden tillsätts i Gävleborgs läns landsting och ingår i dess organisation.

Den gemensamma nämnden tillsätts i Gävleborgs läns landsting och ingår i dess organisation. Reglemente för gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamheten, FOU Välfärd, RegNet och HelGe mellan Gävleborgs läns landsting och kommunerna i Gävleborgs län Gäller fr.o.m 1 juni 2015 Kommunerna i Gästrikland

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Ann Ayoub. Ordförande. Kenneth Persson

Underskrifter Sekreterare. Ann Ayoub. Ordförande. Kenneth Persson 1 (14) Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel Sammanträdesprotokoll 2015-02-10 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn, kl. 10:00-10:40 ande S Kenneth Persson, ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 17.40 ande Gunnar Tiger (S), ordförande Annika Hedberg Roth (S), vice ordförande Fredrik Johansson (V) Åke Andersson (V) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 2 juli 2013, kl 10.00 12.00 Roland Kemppainen, (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Arne Honkamaa (s) Marita Mattsson Barsk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl Kommunstyrelsen 2015-03-03 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl 16.00 16.45 Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Robert Grape (c) Jörgen

Läs mer

Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd

Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd Datum 2010-09-07 7 Antal sidor Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd Utarbetad av: Kommunkansliet Antagen av, datum och Kommunfullmäktige 1998-09-24 130 Reviderad, datum och Kommunfullmäktige 2010-09-28

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-06-10 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 10 juni 2015, kl. 15.00 OBS! Gemensamt möte med socialnämnden kl. 13.00-15.00

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden 1 (6) Ärendenummer KS2017/604 Reglemente för socialnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 11 december 2017, paragraf 184, ärendenummer KS2017/604. 1 Nämndens ansvarsområden 1.1 Verksamhetsområde och

Läs mer

Författningssamling. Reglemente för socialnämnden 1(5) Sammansättning

Författningssamling. Reglemente för socialnämnden 1(5) Sammansättning 1(5) Författningssamling Antagen av kommunfullmäktige: 2014-04-24 73 Reviderad: 2014-10-30 153, 2015-09-24 116 Reglemente för socialnämnden Sammansättning 1 Socialnämnden består av elva ledamöter och elva

Läs mer