Information om förströelsespel

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om förströelsespel"

Transkript

1 Information om förströelsespel Allmänt om grunderna för tillståndsgivning Lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel reglerar spel på mekaniska eller elektroniska spelautomater som inte ger vinst eller endast ger vinst i form av frispel på automaten så kallade förströelsespel. Sådana förströelsespel kräver tillstånd när de är uppställda i lokaler eller på platser dit allmänheten har tillträde. Det gäller även till lokaler eller platser dit tillträdet är begränsat genom till exempel krav på inbjudan eller medlemskap i viss förening om antalet personer med tillträde blir så många eller villkoren är så vaga att lokalerna kan jämställas med allmänt tillgängliga lokaler. Exempel på förströelsespel Förströelsespel är mekaniska eller elektroniska spelautomater som inte ger vinst eller endast ger vinst i form av frispel på automaten. Exempelvis flipperspel, skjutare, målspel och TV-spel. Spel som man inte kan få tillstånd till Tillstånd kan inte ges till spelautomater som är särskilt ägnade att användas till hasardspel så kallade riskspel, exempelvis poker, 21 och Fortunaspel eller till automater som har spel särskilt ägnade för spel om pengar så som spel med frukthjul och pokerspel. Inte heller till automater som till sin konstruktion är särskilt ägnade för spel om pengar, till exempel har en utbetalningsmekanism, extremt kort speltid eller höga poängsummor. Andra exempel på spel som man inte kan få tillstånd till är spel som genom sitt förråande eller våldsamma innehåll kan skapa en miljö som inte är lämplig för barn och ungdom. Tillstånd kan inte heller ges till automater med spel som innehåller överdrivet våld eller pornografi. Lämplig lokal och lämpligt läge Vid tillståndsprövningen beaktas bland annat lokalens ändamålsenlighet och läge. Till exempel kan automatspel som anordnas i lokaler i omedelbar närhet till skolor, fritidsgårdar, idrottsanläggningar med mera, ha en negativ påverkan på skolarbetet eller föreningslivet. Dessa omständigheter 1(7)

2 kan därför ha betydelse vid tillståndsprövningen. Lotteriinspektionen har möjlighet att förena ett tillstånd med villkor om bland annat lägsta ålder för tillträde och tider när spelverksamheten får bedrivas. Krav på den som söker tillstånd Du som ansöker om tillstånd ska ha personliga förutsättningar att driva verksamheten på ett sådant sätt att det inte uppstår en miljö som är olämplig för barn eller ungdom. Du måste därför ha vilja och förmåga att motverka uppkomst av till exempel alkohol- och drogmissbruk, kriminalitet eller ordningsstörande beteende. Det är den som anordnar automatspelet, det vill säga i princip alltid lokalinnehavaren, som ska ansöka om tillstånd. Eftersom lagen om anordnande av visst automatspel är en social skyddslagstiftning är det viktigt att ta till vara på den kunskap som kommunerna och polismyndigheterna har om de tilltänkta spelplatserna och andra lokala förhållanden. Därför ges berörd kommun och polismyndighet tillfälle att yttra sig innan beslut om tillstånd till förströelsespel meddelas. Regler om bland annat vilka skyldigheter Du som tillståndshavare har, vad tillståndsprövningen omfattar, när ett tillstånd kan återkallas och vad som händer om man bryter mot reglerna framgår av lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel. Vad som gäller om avgifter och ansökan framgår av automatspelsförordningen (2004:1062) och avgiftsförordningen(1992:191). Hur Du ansöker om tillstånd Ansöknings- och ändringsblankett Särskilda blanketter ska användas. Blanketter finns på Blanketter kan också beställas per e-post, brev eller telefon. Av blanketterna framgår vilka uppgifter som ska lämnas. 2(7)

3 Ansökningsavgift Ansökningsavgiften måste vara betald till vårt bank- eller plusgiro innan vi handlägger ansökan. När vi mottagit ansökan tilldelas ärendet ett diarienummer, som meddelas den sökande per post. Ange det aktuella diarienumret på inbetalningen. Ansökningsavgiften varierar beroende på antalet spelautomater som det kommer att anordnas spel på om ansökan beviljas. Exempel: Om Du redan har tillstånd till två spelautomater och ansöker om ytterligare fyra beräknas avgiften på sex spelautomater. 1 automat kronor 2-5 automater kronor 6-9 automater kronor 10 eller fler automater kronor Uppgifter som ska lämnas på ansökningsblanketten eller bifogas ansökningsblanketten Typ av spelautomat Du ska ange vilken typ av spel som du söker tillstånd för. Exempel på vanliga speltyper är: elektromekaniska spel, flipperspel och liknande datorbaserade spel, spel vars presentation helt eller delvis sker på bildskärm. Exempel på den här typen av spel är skjutspel, bilspel, sportspel, TV-spel och simulatorer. Namn på spelautomaten Spelets/utrustningens namn, det vill säga det namn som är tryckt på spelutrustningen eller på dokumentation eller annat material som medföljer spelet. Namn på ingående spel Här ska samtliga ingående spel anges. För ett datorbaserat spel kan det behövas en lång lista för att samtliga spel ska kunna redovisas. Ingående spels versionsnummer Här ska spelens versionsnummer anges. För vissa speltyper existerar inte något entydigt versionsnummer, i dessa fall ska spelets namn anges. 3(7)

4 Uppgifter om Din lämplighet För att vi ska kunna pröva om sökanden är lämplig att anordna förströelsespel måste följande handlingar bifogas ansökan: Sökande som är fysisk person/enskild firma 1. Intyg att näringsförbud inte föreligger (utfärdas av Bolagsverket) 2. Konkursfrihetsbevis (utfärdas av Bolagsverket) 3. Senaste taxeringsbeslut (erhålls från Skattemyndigheten) Handlingarna 1 och 2 ska inte vara äldre än sex månader. Sökande som är juridisk person 1. Registreringsbevis (utfärdas av Bolagsverket) 2. Stadgar eller Bolagsordning 3. Verksamhetsberättelse med resultat och balansräkning för det senaste verksamhetsåret, inklusive revisionsberättelse. Handling 1 ska inte vara äldre än sex månader. Är bolaget helt nystartat behöver handling 3 inte bifogas ansökan. Vi hämtar uppgifter från Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister, och från Kronofogdemyndigheten för att kontrollera aktuella ekonomiska förhållanden. Kontrollavgift Av Automatspelsförordningen (2004:1062) framgår också att den som fått tillstånd enligt lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel ska betala en avgift för den tillsyn och kontroll som vi utför. Du får faktura på kontrollavgiften från oss. Kontrollavgiften är 200 kronor per spelställe och månad. Ändringar i tillstånd Tillstånd beviljas för högst två år. Om ett tillstånd ska förlängas efter tillståndstidens utgång eller om antalet spelautomater ska utökas, måste Du ansöka om nytt tillstånd. Om Din nya ansökan beviljas upphör det gamla tillståndet att gälla och ett nytt tillstånd som löper i två år utfärdas. En ny ansökningsavgift ska betalas för det totala antalet automater. 4(7)

5 Om Du under tillståndsperioden vill byta någon spelautomat eller något spel i automaten, måste Du anmäla detta på ändringsblanketten till oss. Om ändringen godkänns får Du ett nytt tillstånd. Om Du vill att tillståndet helt ska upphöra, måste Du anmäla detta på ändringsblanketten. Om Du inte anmält att tillståndet ska upphöra så tänk på att kontrollavgift måste betalas för det antal automater Du har tillstånd till, även om Du har tagit bort automaterna. Om Du byter spelplats ska en ny ansökan lämnas in och ett nytt remissförfarande genomföras. Delgivning Vi tillämpar så kallad förenklad delgivning i ansökningsärenden. Det innebär att alla handlingar, även avslagsbeslut, skickas i lösbrev (3 a delgivningslagen 1970:428). Kontaktuppgifter Lotteriinspektionen Box Strängnäs Telefon: Fax: E-post: registrator@lotteriinspektionen.se Plusgiro: Bankgiro: Kontaktperson Elin Vidlund Telefon: E-post: elin.vidlund@lotteriinspektionen.se 5(7)

6 Vad gäller när du fått tillstånd? När tillståndet är beviljat gäller följande villkor: Riktlinjer för villkor avseende anordnande av visst automatspel 1 För anordnande av spel på förströelsespelsautomater gäller bestämmelserna i lag (1982:636) om anordnande av visst automatspel (automatspelslagen) och automatspelsförordningen (2004:1062). Lotteriinspektionen får med stöd av 5 automatspelslagen dessutom förena ett tillstånd med särskilda villkor. Lotteriinspektionens styrelse har den 13 maj 2008 beslutat om nedan angivna villkor. Placering 1. Spelautomaterna ska placeras så att de utgör en naturligt integrerad del av verksamheten samt så att personal på spelplatsen har god uppsikt över samtliga automater. Ordningsbestämmelser 2. God ordning ska råda i den lokal där spelet bedrivs. Spelautomaterna får inte användas för annat ändamål än det är avsedda för och tillstånd har beviljats för. 3. Lotteri får anordnas på spelplatsen endast om det har beviljats tillstånd med stöd av lotterilagen (1994:1000). Förekommer spel eller lotteri på spelplatsen som har lägsta åldersgräns om 18 år gäller detta automatiskt för förströelsespel, om inte annat särskilt anges. 1 Jfr Europaparlamentets och rådets direktiv 98/34/EG av den 22 juni 1998 om ett informationsförfarande beträffande tekniska standarder och föreskrifter och beträffande informationssamhällets tjänster (EGT L s. 37, Celex 398L0034), ändrat genom Europaparlamentets och rådets direktiv 98/48/EG (EGT L , s. 18, Celex 398L0048). 6(7)

7 4. Uppgift om tillståndshavare och tillstånds- och tillsynsmyndighet samt telefonnummer till dessa ska anslås i anslutning till automaterna. Aktuellt speltillstånd och gällande villkor ska finnas tillgängliga och på begäran kunna uppvisas. I förekommande fall kan särskilda villkor gälla för lägsta åldersgräns. Uppgift om detta ska anslås på automaterna. Anmäla förändringar 5. Alla väsentliga förändringar i verksamheten ska i god tid anmälas till Lotteriinspektionen. Även ändringar såsom byte av spel eller att verksamheten ska upphöra ska i god tid anmälas till Lotteriinspektionen. 6. Om tillståndshavaren försätts i konkurs ska detta utan dröjsmål meddelas Lotteriinspektionen. Detsamma gäller om tillståndshavaren beläggs med näringsförbud eller får förvaltare enligt 11 kap. 7 föräldrabalken. 7. Vid förändringar av styrelsesammansättningen i juridisk person ska ett nytt registreringsbevis utan dröjsmål lämnas till Lotteriinspektionen. Om nya stadgar eller ny bolagsordning antas ska även dessa lämnas till Lotteriinspektionen, utan dröjsmål. Avslutande av tillstånd 8. Om tillståndet ska avslutas ska detta skriftligen meddelas Lotteriinspektionen senast vid månadsskiftet, för att kontrollavgift för följande månad inte ska tas ut. Definitioner 9. I dessa villkor avses med förströelsespel: mekaniska eller elektroniska spelautomater som inte ger vinst eller endast ger vinst i form av frispel på automaten, spelplats: lokal där tillstånd att anordna förströelsespel finns. Lotteriinspektionen kan under löpande tillståndstid komma att ändra dessa villkor. 7(7)

Hur du ansöker om tillstånd till förströelsespel

Hur du ansöker om tillstånd till förströelsespel Hur du ansöker om tillstånd till förströelsespel Ansökningsblankett Särskild ansökningsblankett ska användas och finns tillgänglig på: http://www.lotteriinspektionen.se/blanketter Du kan även beställa

Läs mer

Hur du ansöker om tillstånd till restaurangkasinospel

Hur du ansöker om tillstånd till restaurangkasinospel Hur du ansöker om tillstånd till restaurangkasinospel För roulette, tärnings- och kortspel eller så kallat restaurangkasinospel gäller bestämmelserna i lotterilagen (1994:1000) och lotteriförordningen

Läs mer

Tillstånd till restaurangkasinospel på Pub McEwans, NYKÖPING

Tillstånd till restaurangkasinospel på Pub McEwans, NYKÖPING 2009-08-28 Diarienummer: 09LI3580 Cherry Casino AB Södra Långgatan 23 16959 SOLNA Tillstånd till restaurangkasinospel på Pub McEwans, NYKÖPING BESLUT Cherry Casino AB, 556225-3806, beviljas tillstånd att

Läs mer

Information om restaurangkasinospel

Information om restaurangkasinospel Information om restaurangkasinospel För roulette-, tärnings- och kortspel eller så kallat restaurangkasinospel gäller bestämmelserna i lotterilagen (1994:1000) och lotteriförordningen (1994:1451). Den

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lotterilagen (1994:1000); SFS 2001:1044 Utkom från trycket den 14 december 2001 utfärdad den 6 december 2001. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 att det

Läs mer

Lotteriinspektionens författningssamling

Lotteriinspektionens författningssamling Lotteriinspektionens författningssamling Utgivare: Johan Röhr, Lotteriinspektionen, Box 199, 645 23 Strängnäs. ISSN Lotteriinspektionens föreskrifter om ansökan om licens; LIFS 2018:1 Utkom från trycket

Läs mer

Lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel och Internet-caféer

Lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel och Internet-caféer Lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel och Internet-caféer Inledning Lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel (automatspelslagen) har gällt sedan den 1 juli 1982. Lotteriinspektionen

Läs mer

Redovisning av uppdrag

Redovisning av uppdrag N S P E K T I O N E N Finansdepartementet 103 33 Stockholm Redovisning av uppdrag Regeringen har gett Lotteriinspektionen i uppdrag att göra en översyn av lagen (1982:636) om anordnande av visst automatspel

Läs mer

Riktlinjer för villkor för lotterier som förmedlas med hjälp av elektromagnetiska vågor 1

Riktlinjer för villkor för lotterier som förmedlas med hjälp av elektromagnetiska vågor 1 Riktlinjer för villkor för lotterier som förmedlas med hjälp av elektromagnetiska vågor 1 Allmän information Dessa villkor är riktlinjevillkor och gäller i tillämpliga delar beroende på typ av lotteri

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (5) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 17 april 2009 B 32-08 KLAGANDE DA Ombud: Advokat TT MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm SAKEN Brott mot automatspelslagen ÖVERKLAGADE

Läs mer

Har ni tillstånd för ert lotteri?

Har ni tillstånd för ert lotteri? Har ni tillstånd för ert lotteri? Viktig information för ideella föreningar om vad som gäller innan ni startar ett lotteri Lathund för dig som tänker starta ett lotteri Lotterier har varit en av föreningslivets

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) ver 1.1. Uppgifter om sökanden

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) ver 1.1. Uppgifter om sökanden Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land Kontaktperson Uppgifter till den

Läs mer

Information om restaurangkasinospel

Information om restaurangkasinospel Information om restaurangkasinospel För roulette-, tärnings- och kortspel eller så kallat restaurangkasinospel gäller bestämmelserna i lotterilagen (1994:1000) och lotteriförordningen (1994:1451). Den

Läs mer

AB Svenska Spel Sturegatan 11 106 10 Stockholm

AB Svenska Spel Sturegatan 11 106 10 Stockholm REGERINGEN 2013-12-12 Fi2013/2702 Finansdepartementet AB Svenska Spel Sturegatan 11 106 10 Stockholm Ansökan från AB Svenska Spel om tillstånd enligt lotterilagen att anordna poker över internet 1 bilaga

Läs mer

Yrkesmässig befattning JA - fyll i uppgifter NEJ. Musei- eller samlarändamål JA - fyll i uppgifter NEJ

Yrkesmässig befattning JA - fyll i uppgifter NEJ. Musei- eller samlarändamål JA - fyll i uppgifter NEJ - till innehav av penning-, värde- och varuspelsautomater enligt 11 kap. 7 spellagen Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post Postadress/Lägenhetsnummer

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla årlig landbaserad turnering i kortspel enligt 9 kap. 7 spellagen (2018:1138) ver 1.1. Uppgifter om sökanden

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla årlig landbaserad turnering i kortspel enligt 9 kap. 7 spellagen (2018:1138) ver 1.1. Uppgifter om sökanden ANSÖKAN OM LICENS Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land E-post Diarienummer

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling SFS 0668-0666.fm Page 1 Tuesday, June 7, 2011 3:31 PM Svensk författningssamling Fastighetsmäklarförordning; utfärdad den 19 maj 2011. Utkom från trycket den 10 juni 2011 Regeringen föreskriver 1 följande.

Läs mer

Vägverkets författningssamling

Vägverkets författningssamling Vägverkets författningssamling Vägverkets föreskrifter om utbildningsverksamhet för yrkesförarkompetens; VVFS 2008:165 Utkom från trycket den 9 april 2008 beslutade den 3 april 2008. Vägverket föreskriver

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om kassaregister m.m.; SFS 2007:592 Utkom från trycket den 27 juni 2007 utfärdad den 14 juni 2007. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. Lagens tillämpningsområde

Läs mer

Yrkesmässig befattning JA - fyll i uppgifter NEJ. Musei- eller samlarändamål JA - fyll i uppgifter NEJ

Yrkesmässig befattning JA - fyll i uppgifter NEJ. Musei- eller samlarändamål JA - fyll i uppgifter NEJ - till innehav av penning-, värde- och varuspelsautomater enligt 11 kap. 7 spellagen (2018:1138) Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post Postadress/Lägenhetsnummer

Läs mer

Riktlinjer för villkor för lottlösa lotterier 1

Riktlinjer för villkor för lottlösa lotterier 1 Riktlinjer för villkor för lottlösa lotterier 1 Allmän information Dessa villkor är riktlinjevillkor och gäller i tillämpliga delar beroende på typ av lotteri samt lotteriets upplägg. Villkoren riktar

Läs mer

Lotteriverksamhet. Vem man ska vända sig till beror alltså på om vi ska ha kommunalt, läns eller nationellt lotteri.

Lotteriverksamhet. Vem man ska vända sig till beror alltså på om vi ska ha kommunalt, läns eller nationellt lotteri. Lotteriverksamhet Lotterier har varit en av föreningslivets viktigaste inkomstkällor genom åren och så är det fortfarande. I lotterilagen och lotteriförordningen regleras lotteriverksamheten i Sverige.

Läs mer

HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI? Att tänka på innan ni startar ett lotteri

HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI? Att tänka på innan ni startar ett lotteri HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI? Att tänka på innan ni startar ett lotteri INNEHÅLL Lathund för er som tänker starta lotter... 3 Vem får starta ett lotteri?... 4 Vad säger lotterilagen?... 4 Tillstånd

Läs mer

Beskrivning enligt 4 kap. 2 offentlighetsoch sekretesslagen

Beskrivning enligt 4 kap. 2 offentlighetsoch sekretesslagen Bra för alla att veta om offentlighet och sekretess Beskrivning enligt 4 kap. 2 offentlighetsoch sekretesslagen 1. Fastighetsmäklarnämndens organisation och verksamhet Fastighetsmäklarnämndens organisation

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla landbaserat kommersiellt spel - varuspelsautomater enligt 9 kap. 3 spellagen (2018:1138) ver 1.

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla landbaserat kommersiellt spel - varuspelsautomater enligt 9 kap. 3 spellagen (2018:1138) ver 1. - tillhandahålla landbaserat kommersiellt spel - varuspelsautomater enligt 9 kap. 3 spellagen (2018:1138) ver 1.1 Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post

Läs mer

-sökan från ÅE3 Svenska Spel om tillstånd att anordna poker över internet m.m. enligt lotterilagen (1994:1000)

-sökan från ÅE3 Svenska Spel om tillstånd att anordna poker över internet m.m. enligt lotterilagen (1994:1000) Regeringsbeslut ID 2 REGERINGEN 2011-12-15 Fi2011/3102 Finansdepartementet AB Svenska Spel 106 10 Stockholm Dnr. Il L l 5512 -sökan från ÅE3 Svenska Spel om tillstånd att anordna poker över internet m.m.

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 20 april 2006 B 4461-00 KLAGANDE SL Ombud och offentlig försvarare: Advokat CGT MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm SAKEN Dobbleri

Läs mer

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den som ska fylla i bilaga A Ange anledning till att du fyller i bilaga A Sökande fysisk person Ingår i styrelsen i sökanden Ingår i ledningen i sökanden

Läs mer

Central Tillsyn. - Arbetet mot det illegala spelet

Central Tillsyn. - Arbetet mot det illegala spelet Central Tillsyn - Arbetet mot det illegala spelet Central Tillsyn - En del av Lotteriinspektionens verksamhet Lotteriinspektionen ska se till att allt anordnande av lotterier och spel i Sverige sker i

Läs mer

Särskilda villkor, kontroll och ordningsbestämmelser för anordnande av värdeautomatspel

Särskilda villkor, kontroll och ordningsbestämmelser för anordnande av värdeautomatspel Särskilda villkor, kontroll och ordningsbestämmelser för anordnande av värdeautomatspel AB Svenska Spel 1(7) Innehållsförteckning Inledning... 3 1. Definitioner... 3 2. Omsättning och avkastning av värdeautomatspel...

Läs mer

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Frågor och svar om försäkringsförmedling

Frågor och svar om försäkringsförmedling PROMEMORIA Datum 2017-03-23 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Frågor och svar om försäkringsförmedling

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla landbaserat kommersiellt spel - varuspelsautomater enligt 9 kap. 3 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla landbaserat kommersiellt spel - varuspelsautomater enligt 9 kap. 3 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden - tillhandahålla landbaserat kommersiellt spel - varuspelsautomater enligt 9 kap. 3 Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post Postadress/Lägenhetsnummer

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter

Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter 1 Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter 1. Sökande organisation Organisationens namn: Adress: Kommun: Län: Fax: Hemsida: Organisationsnummer:

Läs mer

Lotteriinspektionens författningssamling

Lotteriinspektionens författningssamling Lotteriinspektionens författningssamling Utgivare: Johan Röhr, Lotteriinspektionen, Box 199, 645 23 Strängnäs. ISSN Lotteriinspektionens föreskrifter till skydd för sociala intressen avseende sådana lotterier

Läs mer

2. Namn på bolag/förening/stiftelse/enskild firma 3. Organisations-/personnummer

2. Namn på bolag/förening/stiftelse/enskild firma 3. Organisations-/personnummer Ansökan om tillstånd eller ändring av tillstånd att bedriva personlig assistans enligt 9 2 lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade Information Bolag, stiftelser, föreningar och

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden. Uppgifter om ansökt licens

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla lokalt poolspel på hästar enligt 6 kap. 8 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden. Uppgifter om ansökt licens Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer E-post Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land Kontaktperson Uppgifter till den

Läs mer

Frågor och svar om försäkringsförmedling

Frågor och svar om försäkringsförmedling PROMEMORIA Datum 2012-07-06 Frågor och svar om försäkringsförmedling Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

Utgivningsbevis för periodiska skrifter

Utgivningsbevis för periodiska skrifter Utgivningsbevis för periodiska skrifter Skydda dina idéer Periodisk skrift Med periodisk skrift menar lagen en tidning, tidskrift eller annan tryckt skrift samt de löpsedlar och bilagor som hör till. Skriften

Läs mer

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla årlig landbaserad turnering i kortspel enligt 9 kap. 7 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden

ANSÖKAN OM LICENS. - tillhandahålla årlig landbaserad turnering i kortspel enligt 9 kap. 7 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land E-post Diarienummer till ärende där licens till kommersiellt

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

REGLER FÖR REGISTRERING OCH

REGLER FÖR REGISTRERING OCH BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN REGLER FÖR REGISTRERING OCH LOTTERITILLSTÅND November 2008 LOTTERILAGEN Bestämmelser för anordnande av bl a lotterier finns i lotterilagen (SFS 1994:1000). Med lotteri

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) enligt 5 kap. 3 lag om tobak och liknande produkter (2018:2088) Sida 1 av 6

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) enligt 5 kap. 3 lag om tobak och liknande produkter (2018:2088) Sida 1 av 6 och liknande produkter (2018:2088) Sida 1 av 6 Sökande Bolagsnamn/Föreningsnamn/Namn Gatuadress Postnummer och postort Organisationsnummer/personnummer Telefonnummer E-post Kontaktperson Försäljningsställe

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Ansökan från ÅB Trav och Galopp orn tillstånd att anordna vadhållning i samband med hästtävlingar enligt lotterilagen (1994:1000)

Ansökan från ÅB Trav och Galopp orn tillstånd att anordna vadhållning i samband med hästtävlingar enligt lotterilagen (1994:1000) Regeringsbeslut il 4 REGERINGEN 2011-12-15 Fi2011/4149 Finansdepartementet AB Trav och Galopp Hästsportens Hus 161 89 Stockholm Ansökan från ÅB Trav och Galopp orn tillstånd att anordna vadhållning i samband

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

Har er förening tillstånd för lotterier?

Har er förening tillstånd för lotterier? Har er förening tillstånd för lotterier? Viktig information för ideella föreningar om vad som gäller innan ni startar ett lotteri Lathund för er som tänker starta ett lotteri Lotterier har varit en av

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om certifiering av stamnätsföretag för el; SFS 2011:710 Utkom från trycket den 17 juni 2011 utfärdad den 9 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. 1

Läs mer

A./. Riksåklagaren angående brott mot automatspelslagen

A./. Riksåklagaren angående brott mot automatspelslagen Svarsskrivelse Sida 1 (6) Brottmålsavdelningen 2008-05- 21 ÅM 2008/2230 Ert datum Er beteckning Byråchefen Stefan Johansson B 32-08 Högsta domstolen Box 2066 103 12 STOCKHOLM A./. Riksåklagaren angående

Läs mer

Omfattningsundersökning år 2007

Omfattningsundersökning år 2007 Omfattningsundersökning år 2007 En kartläggning av den svenska marknaden för automatspel och liknande spel som anordnas utan erforderligt tillstånd 1(22) Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. SYFTE

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om certifiering av vissa naturgasföretag; SFS 2011:711 Utkom från trycket den 17 juni 2011 utfärdad den 9 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. 1 kap.

Läs mer

Post- och telestyrelsens författningssamling

Post- och telestyrelsens författningssamling Post- och telestyrelsens författningssamling Utgivare: Tord Pettersson, Post- och telestyrelsen, Box 5398, 102 49 Stockholm ISSN 1400-187X Post- och telestyrelsens föreskrifter om spektrumauktioner; beslutade

Läs mer

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden ver 1.2 Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den som ska fylla i bilaga A Ange anledning till att du fyller i bilaga A Sökande fysisk person Ingår i styrelsen i sökanden Ingår i ledningen i

Läs mer

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) Sida 1 av 5

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) Sida 1 av 5 (detaljhandel) Sida 1 av 5 Sökande Bolagsnamn/Föreningsnamn/Namn Organisationsnummer/personnummer Telefonnummer E-post Kontaktperson Försäljningsställe Namn på försäljningsställe Fastighetsbeteckning Kontaktperson

Läs mer

SFS nr: 2001:883. Revisorslag (2001:883)

SFS nr: 2001:883. Revisorslag (2001:883) SFS nr: 2001:883 Revisorslag (2001:883) 2 I denna lag avses med 1. revisor: en godkänd eller auktoriserad revisor, 2. godkänd revisor: en revisor som har godkänts enligt 4, 3. auktoriserad revisor: en

Läs mer

Riktlinjer för servering av alkoholdrycker

Riktlinjer för servering av alkoholdrycker 1 (8) Typ: Riktlinjer Giltighetstid: Tills vidare Version: 1.0 Fastställd: SN 2012-05-02 Uppdateras: Riktlinjer för servering av alkoholdrycker Innehållsförteckning 1. Allmänt 2. Utredning och beslut om

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR LOTTERIREGISTRERING 17 LOTTERITILLSTÅND 15, 16 NÄMNDEN FÖR IDROTT OCH FRILUFTSLIV

BESTÄMMELSER FÖR LOTTERIREGISTRERING 17 LOTTERITILLSTÅND 15, 16 NÄMNDEN FÖR IDROTT OCH FRILUFTSLIV BESTÄMMELSER FÖR LOTTERIREGISTRERING 17 LOTTERITILLSTÅND 15, 16 NÄMNDEN FÖR IDROTT OCH FRILUFTSLIV Inom Västerås kommun är det Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen som informerar om lotterifrågor

Läs mer

Diarienummer till ärende där efterfrågade uppgifter och handlingar enligt punkten 6-17 redan finns.

Diarienummer till ärende där efterfrågade uppgifter och handlingar enligt punkten 6-17 redan finns. Datum Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Org.nr/personnummer Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land E-post Diarienummer till ärende där efterfrågade

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i telelagen (1993:597); SFS 2002:282 Utkom från trycket den 28 maj 2002 utfärdad den 16 maj 2002. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om telelagen

Läs mer

Lotteriinspektionens tekniska villkor för värdeautomater

Lotteriinspektionens tekniska villkor för värdeautomater Lotteriinspektionens tekniska villkor för värdeautomater Inledning Regeringen har i beslut den 13 december 2001 (Fi2001/3613, Fi2001/4431 och Fi2001/4518) lämnat AB Svenska Spel tillstånd att anordna spel

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI?

HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI? HAR NI TILLSTÅND FÖR ERT LOTTERI? ATT TÄNKA PÅ INNAN NI STARTAR ETT LOTTERI VIKTIG INFORMATION FÖR IDEELLA FÖRENINGAR LATHUND FÖR DIG SOM TÄNKER STARTA ETT LOTTERI Lotterier har varit en av föreningslivets

Läs mer

Ansökan om auktorisation av delgivningsföretag

Ansökan om auktorisation av delgivningsföretag Delgivningsföretag har möjlighet att ansöka hos Länsstyrelsen om auktorisation. All personal hos ett auktoriserat ska vara godkänd. Personal som är godkänd har bland annat rätt att utföra stämningsmannadelgivning.

Läs mer

Riktlinjer för serveringstillstånd enligt alkohollagen

Riktlinjer för serveringstillstånd enligt alkohollagen RIKTLINJER SOCIALNÄMNDEN socialnämnden Riktlinjer för serveringstillstånd enligt alkohollagen RIKTLINJE antas av socialnämnden Riktlinjer säkerställer riktigt agerande och god kvalitet i stadens arbete.

Läs mer

Restaurang nr. Tillställningens art (bröllop, 50-årsfest el dyl.) Alkoholdrycker som önskas serveras Starköl Vin Spritdrycker Annan jäst alkoholdryck

Restaurang nr. Tillställningens art (bröllop, 50-årsfest el dyl.) Alkoholdrycker som önskas serveras Starköl Vin Spritdrycker Annan jäst alkoholdryck Ansökan om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen (2010:1622) för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle/tidsperiod till allmänheten ANSÖKNINGSUPPGIFTER Sökande Org. nr / Pnr. Tel. nr Adress

Läs mer

Ansökan om godkännande av huvudman vid fristående förskolor

Ansökan om godkännande av huvudman vid fristående förskolor SID 1 (6) Ansökan om godkännande av huvudman vid fristående förskolor Den 1 januari 2019 träder nya regler om ägar- och ledningsprövning efter ändringar i 2 kap. 5 skollagen i kraft. Solna stad har med

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om blodsäkerhet; SFS 2006:496 Utkom från trycket den 14 juni 2006 utfärdad den 1 juni 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. Allmänna bestämmelser Syftet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om verksamhet inom djurens hälso- och sjukvård; SFS 2009:1386 Utkom från trycket den 11 december 2009 utfärdad den 26 november 2009. Regeringen föreskriver 1 följande.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2009:711 Utkom från trycket den 30 juni 2009 utfärdad den 17 juni 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS XX:Y) om officiella veterinärer;

Läs mer

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid enligt 4 kap. 3 spellagen (2018:1138) ver 1.3 Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den kvalificerade ägaren 1. Kontaktuppgifter till den kvalificerade ägaren Namn och associationsform Org.nr

Läs mer

MED OSS BLIR ALLA VINNARE

MED OSS BLIR ALLA VINNARE EnEN PRESENTATION MED OSS BLIR ALLA VINNARE Med oss blir alla vinnare All långsiktigt framgångsrik spelreglering kräver en ändamålsenlig tillståndsgivning och en effektiv tillsyn. I Sverige är det Lotteriinspektionen

Läs mer

Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2009:8) om ansökan om tillstånd att bedriva öppenvårdsapotek;

Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2009:8) om ansökan om tillstånd att bedriva öppenvårdsapotek; Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2009:8) om ansökan om tillstånd att bedriva öppenvårdsapotek; Detta dokument har sammanställts i informationssyfte. Kontrollera därför alltid texten mot den tryckta

Läs mer

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145)

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145) Läs informationsbroschyren om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga innan du fyller i ansökan. Ansökningsblanketten fylls i på svenska och måste vara Boverket tillhanda senast den 1 augusti

Läs mer

Har ni tillstånd för ert lotteri?

Har ni tillstånd för ert lotteri? Har ni tillstånd för ert lotteri? Viktig information för ideella föreningar om vad som gäller innan ni startar ett lotteri 1 Lathund för dig som tänker starta ett lotteri Lotterier har varit en av föreningslivets

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Solkraft. Bra Miljöval Anläggningsintyg. 1. Ansökande näringsidkare (i avtalet kallad Producenten) Kontaktperson. 3. Producentens revisor

Solkraft. Bra Miljöval Anläggningsintyg. 1. Ansökande näringsidkare (i avtalet kallad Producenten) Kontaktperson. 3. Producentens revisor Bra Miljöval Anläggningsintyg Solkraft 2009 Denna handling är en Ansökan om Anläggningsintyg för Produktionsenhet vars produktion skall ingå i en Produkt märkt med Bra Miljöval. Ansökan skickas till: Naturskyddsföreningen

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN. Sorteringsordning. Ansvarig/ Förvaring

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN. Sorteringsordning. Ansvarig/ Förvaring DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Enhet/verksamhet: MILJÖENHETEN - serveringstillstånd, folköl, tobak och lotteri Beslutad: SOCN 2017-02-21, Dnr SOCN 2017/ Upprättad: 2017-01-17 Uppdaterad: Övergripande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2009:92) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; SFS 2017:675 Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni

Läs mer

YTTRANDE 2009-11-26. Näringsdepartementet 103 33 Stockholm. Ändrade regler för tillstånd att använda radiosändare, m.m. (dnr: N2008/4773/ITP)

YTTRANDE 2009-11-26. Näringsdepartementet 103 33 Stockholm. Ändrade regler för tillstånd att använda radiosändare, m.m. (dnr: N2008/4773/ITP) YTTRANDE 2009-11-26 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Ändrade regler för tillstånd att använda radiosändare, m.m. (dnr: N2008/4773/ITP) Den Nya Välfärden bedriver verksamhet i bland annat näringspolitiska

Läs mer

Registrering som fastighetsmäklare i Sverige

Registrering som fastighetsmäklare i Sverige Bra för i utlandet etablerade fastighetsmäklare att veta om Registrering som fastighetsmäklare i Sverige Detta faktablad innehåller kortfattad information om vad som gäller för den som är fastighetsmäklare

Läs mer

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) Sida 1 av 6

Ansökan om tillstånd för försäljning av tobaksvaror (detaljhandel) Sida 1 av 6 (detaljhandel) Sida 1 av 6 Sökande Bolagsnamn/Föreningsnamn/Namn Gatuadress Postnummer och postort Organisationsnummer/personnummer Telefonnummer E-post Kontaktperson Vid frågor om min ansökan vill jag

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, P.O. Box 6750, SE-113 85 Stockholm, Tel +46 8 787 80 00, Fax +46 8 24 13 35. Prenumerera via e-post på www.fi.se. ISSN

Läs mer

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid

Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid. Land Spel Tillstånd/Licens [år, månad, dag] Licenstid - juridisk person som är kvalificerad ägare enligt 4 kap. 3 spellagen (2018:1138) Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den kvalificerade ägaren 1. Kontaktuppgifter till den kvalificerade ägaren

Läs mer

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN 1 av 6 7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Diarienummer till ärende där efterfrågade uppgifter och handlingar enligt punkten 6-17 redan finns.

Diarienummer till ärende där efterfrågade uppgifter och handlingar enligt punkten 6-17 redan finns. Uppgifter om sökanden 1. Sökande Namn och associationsform Datum Org.nr/personnummer Postadress/Lägenhetsnummer Besöksadress Faktureringsadress Postnummer Ort Land E-post Diarienummer till ärende där efterfrågade

Läs mer

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag,

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, SFS nr: 2001:883 Revisorslag (2001:883) 3 Revisorsnämnden skall 1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, 2. utöva tillsyn över revisionsverksamhet samt över revisorer

Läs mer

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen 1(3) Ansökan om godkännande och rätt till bidrag fristående förskola och fristående fritidshem Ansökan avser: Förskola Fritidshem Utökning av befintlig verksamhet Planerat startdatum: Datum Verksamheten

Läs mer

Lotteriinspektionens författningssamling

Lotteriinspektionens författningssamling Lotteriinspektionens författningssamling Utgivare: Johan Röhr, Lotteriinspektionen, Box 199, 645 23 Strängnäs. ISSN Föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism;

Läs mer

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl.

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. 1. Kontaktuppgifter Organisationsnummer alt. personnummer Postadress Besöksadress Kommun Län Eventuellt faxnummer

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; Utkom från trycket den 19 maj 2009 utfärdad den 7 maj 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga

Läs mer

Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen

Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen Diarienummer: 714-A532.676/2014 1 BILAGA 10 SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 2) mellan Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen och Företaget (org.

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om officiella veterinärer; SJVFS

Läs mer