Rapport över AktieTorgets marknadsövervakning Innehåll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport över AktieTorgets marknadsövervakning 2014. Innehåll"

Transkript

1 1 Rapport över AktieTorgets marknadsövervakning 2014 Innehåll 1. Inledning 2. Marknadsövervakningen organisation och arbetssätt 3. Nya noteringar och avnoteringar 4. Kursutveckling 5. Utredningar m m rörande de noterade bolagen 6. Ärenden i disciplinkommittén 7. Utbildning av ledningspersoner 8. Utredningar rörande handeln 9. Anmälningar om marknadsmissbruk 10. Observationslistningar 11. Handelsstopp 12. Makulerade avslut 13. Budplikt och budregler 14. Flaggningsmeddelanden 15. Pressmeddelanden 16. Nyemissioner och administration 1. Inledning AktieTorget är en verksamhetsgren av, och bifirma till, ATS Finans AB, som är ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn. Inom verksamhetsgrenen AktieTorget drivs en s k handelsplattform för handel med aktier mm enligt lagen (2007:527) om värdepappersmarknaden. I detta dokument ges, i enlighet med 6 kap 7 Finansinspektionens föreskrifter (2007:17) om verksamhet på marknadsplatser, en rapport över hur AktieTorget har genomfört sin marknadsövervakning under Rapporten har ingetts till Finansinspektionen och har även publicerats på AktieTorgets hemsida, 2. Marknadsövervakningen organisation och arbetssätt Övergripande om marknadsövervakningen AktieTorgets marknadsövervakning är uppdelad i två delar, handels- och informationsövervakning. Handelsövervakningens uppgift är att övervaka kursbildningen - dvs lämnade order och genomförda avslut - för att kontrollera att handelsdeltagarna, banker och fondkommissionärer (som handlar för kunders räkning eller egen räkning) följer de krav som gäller för att få delta i handeln. Dessa krav återfinns i första hand dels i AktieTorgets handelsregler, dels i lagregler om insiderhandel och otillbörlig marknadspåverkan. Informationsövervakningens uppgift är i första hand att granska att de att noterade bolagen uppfyller kraven på informationsgivning, dvs i första hand att de ska offentliggöra regelbunden finansiell information (delårsrapporter) samt annan kurspåverkande information.

2 2 Handels- och informationsövervakningen hänger i hög grad samman; för att få en fullödig bild av den ena delen är det nödvändigt att man även har grundläggande kunskap och kännedom om vad som sker på den andra delen. Hos AktieTorget utför därför i hög grad samma personer både kurs- och informationsövervakning och avdelningarna delar också samma lokal. Marknadsövervakningens verksamhet bedrivs självständigt och oberoende i förhållande till AktieTorgets och ATS Finans ABs övriga verksamhet. Marknadsövervakningen består av 7 personer. Chef för avdelningen Jonas Myrdal. Handelssystem och övervakningssystem Handeln på AktieTorget sker i samma elektroniska handelssystem, INET Nordic, som används av Nasdaq Stockholm ( Stockholmsbörsen ). Som hjälpmedel inom handelsövervakningen använder AktieTorget ett handelsövervakningssystem, InstantWatch, som ger möjlighet att analysera kursbildningen i realtid och som ökar övervakningens möjligheter att upptäcka insiderhandel, otillbörlig marknadspåverkan och överträdelser av handelsreglerna. Systemet avger varningar av olika slag när olika typer av gränsvärden överskrids. Under 2014 har handelsövervakningen hanterat och bedömt (6 375) varningar i InstantWatch. Administration och rådgivning Bortsett från de övervakande uppgifterna sköter marknadsövervakningen även administration kring börshandeln, exempelvis information till handelsdeltagarna och justering av historiska kurser vid s k bolagshändelser (nyemissioner, utdelningar etc). Marknadsövervakningen bistår även i stor omfattning de noterade bolagen med upplysningar och rådgivning i frågor som rör noteringen. Vidare utbildar marknadsövervakningen företrädare för de noterade bolagen, se avsnitt 7 nedan. 3. Nya noteringar och avnoteringar Bolag som vill ansluta sina aktier till AktieTorget genomgår en särskild granskning som syftar till att säkerställa att AktieTorgets noteringskrav är uppfyllda. Anslutningsprocessen omfattar i huvudsak att AktieTorget granskar bolaget, varvid organisationen, ekonomifunktionen, styrsystem och viktiga avtal gås igenom. AktieTorget granskar vidare samtliga styrelseledamöter, styrelsesuppleanter, VD, vice VD och ekonomichef och ledande befattningshavare samt ägare som innehar mer än 10 % av rösterna eller kapitalet. Granskningen sker bland annat genom kreditupplysningar, mediadatabaser, utdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister, undersökningar hos Kronofogden och hos Bolagsverket. Bolaget ska slutligen ta fram ett noteringsmemorandum som godkänns av AktieTorget. Under året har 32 (18) bolag anslutits till AktieTorget.

3 3 23 (14) bolag har avnoterats. 1 (2) av dessa har avnoterats på grund av nära förestående eller beslutad likvidation, konkurs eller liknande. 5 (3) bolag har av AktieTorget uppmanats att avsluta noteringen med motiveringen att bolagen har bedömts sakna förutsättningar att uppfylla noteringskraven. 4 (4) bolag har lämnat noteringen med den huvudsakliga motiveringen att den inte har gett förväntat mervärde och/eller inte längre kan motiveras med hänsyn till de kostnader och den arbetsinsats som krävs. 10 (5) bolag har lämnat AktieTorget för notering på annan marknadsplats, varav 8 gått till First North och 1 till vardera OMX Small Cap och Alternativa Aktiemarknaden. Under 2014 avnoterades även 3 (0) bolag pga uppköp efter offentligt bud. Vid årets slut var 129 (120) bolag noterade. 4. Kursutveckling AktieTorgets index, vilket speglar den totala kursutvecklingen för de noterade bolagen, ökade under 2014 med 7,7 (59,31) procent. Index är värdeviktat, dvs respektive bolags genomslag på indexet motsvarar den andel som bolagets marknadsvärde löpande utgör av marknadsvärdet för samtliga bolag. Marknadsvärdet för ett enskilt bolag beräknas genom att antalet registrerade aktier multipliceras med den senast betalda kursen för aktien. 5. Utredningar m m rörande de noterade bolagen AktieTorget hanterar dagligen ärenden rörande bolagens informationsgivning. De flesta av ärenden hanteras omedelbart per telefon eller e-post. Om ärendena rör mer väsentliga frågor genomförs en mer grundlig utredning. Dessa resulterar inte sällan i att AktieTorget ger bolaget ett skriftligt påpekande och/eller begär att bolaget ska förklara varför man agerat på visst sätt. De flesta sådana ärenden antecknas i minnesanteckningar. Minnesanteckningar görs även beträffande annan viktig information om bolagen, dvs utan att bolaget agerat felaktigt. Under året skrevs 74 (185) minnesanteckningar. Sedan februari 2013 registreras smärre anmärkningar, med en kortfattad beskrivning, i ett gemensamt register. Under 2014 gjordes 84 sådana anmärkningar. 6. Ärenden i disciplinkommittén AktieTorget har en disciplinkommitté som ska bestå av minst tre personer, varav minst en ska vara lagfaren och minst en ska ha erfarenhet av värdepappersmarknaden. Kommittén arbetar på i princip samma sätt som Stockholmsbörsens disciplinnämnd och är oberoende gentemot AktieTorget. Disciplinkommittén består av Anders Ackebo (ordförande), advokat och f d chef på Stockholmsbörsens marknadsövervakning, Björn Wendleby, advokat med stor erfarenhet av värdepappermarknadsfrågor, samt Anders Broström, jurist och bland annat f d ordförande i Svenska Fondhandlareföreningen. Under 2014 lämnade AktieTorget 2 (1) ärenden till disciplinkommittén. Disciplikommittén konstaterade att de aktuella bolagen hade åsidosatt bestämmelserna om hur kurspåverkande information ska offentliggöras och rekommenderade AktieTorget att tilldela bolagen en erinran respektive en allvarlige erinran, vilket även skedde.

4 4 7. Utbildning av ledningspersoner Inför notering har AktieTorget haft informationsutbildning med företrädare för samtliga nytillkomna bolag. Åtminstone VD och styrelseordföranden ska genomgå utbilningen, som bland annat omfattar reglerna om informationsgivning samt övriga grundläggande regler i noteringsavtalet. Under året har ca 70 (75) personer genomgått utbildningen. 8. Utredningar rörande handeln Handelsövervakningen följer handeln kontinuerligt. I stor omfattning sker bedömningen med stöd av Instant Watch (se punkt 2 ovan). Det sker även en övergripande manuell bevakning, exempelvis när vi känner till, eller har anledning att misstänka, att kurspåverkande information kommer att släppas eller har läckt. Varningarna i Instant Watch följs upp med en kortare utredning som s a s vederlägger eller belägger varningen. I sistnämnda fall sker ofta ytterligare utredning och inte sällan en s k 10- anmälan till Finansinspektionen, se punkt 9 nedan. 9. Anmälningar om marknadsmissbruk m m I enlighet med lagen (2005:377) om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument är AktieTorget skyldigt att snarast anmäla till Finansinspektionen, om det kan antas att en transaktion utgör eller har samband med insiderbrott eller otillbörlig marknadspåverkan. Under 2014 har AktieTorget lämnat 35 (19) anmälningar enligt stycket ovan. Av dessa har 20 (8) avsett misstanke om insiderbrott och 15 (11) misstanke om otillbörlig marknadspåverkan. Vi har även i två fall tipsat Finansinspektionen om fall som möjligen skulle kunna utgöra brott men där vi inte haft tillräckligt stark misstanke för att inge en 10-anmälan. (Finansinspektionen och Ekobrottsmyndigheten har självkart i vissa avseende bättre utredningsmöjligheter än vi har, t ex när det gäller att hitta samband mellan olika personer.) 10. Observationslistningar Under året har 11 (18) bolag blivit observationslistade. Vid årets ingång och utgång fanns 8 respektive 4 bolag på observationslistan. I 4 (10) fall berodde observationslistningen på att bolagen skulle avnoteras. De resterande 7 (8) fallen berodde på att bolagen befann sig i en mycket osäker finansiell situation eller på att det förelåg annan väsentlig osäkerhet kring bolagen.

5 5 11. Handelsstopp Under året har 10 (15) handelsstopp genomförts på AktieTorget. Handelsstopp sker i regel i någon av följande situationer: 1. Marknaden har inte tillgång till, eller riskerar att inte få tillgång till, information om bolaget på lika villkor eller i tillräcklig omfattning. 2. Bolaget avser att offentliggöra omfattande kurspåverkande information och investerarna behöver viss tid på sig för att läsa och förstå informationen. 3. Bolagets finansiella ställning eller situation i övrigt medför att det saknas förutsättningar för en ändamålsenlig handel. Av de 10 handelsstoppen hörde 2 (2) hemma i kategori 1, 0 (2) i kategori 2, och 8 (11) i kategori Makulerade avslut AktieTorget kan, i enlighet med handelsreglerna, i vissa fall makulera avslut utan att inhämta parternas godkännande. Detta kan ske när så krävs för att säkerställa marknadens integritet eller i andra extraordinära situationer. Tvångsmakulering kan också ske när ett avslut beror på ett uppenbart fel eller misstag eller när avslutet väsentligt bryter mot lag, förordning eller mot AktieTorgets regler. Makulering kan också ske efter begäran av båda handelsparterna. Under 2014 makulerade AktieTorget ett eller flera avslut vid 61 (105) tillfällen. 13. Budplikt och budregler Beträffande offentliga bud på bolag som är noterade på AktieTorget gäller Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag vilkas aktier handlas på vissa handelsplattformar. Vid 3 (1) tillfällen under året har ett offentligt bud lagts på ett AktieTorgsbolag. 14. Flaggningsmeddelanden Ägare till bolag som är noterade på AktieTorget erbjuds gratis distribution av flaggningsmeddelanden via AktieTorgets distributionstjänst. Flaggning kan även ske genom det noterade bolaget. Under året skedde 38 (36) flaggningar. 15. Pressmeddelanden De noterade bolaget erbjuds att gratis använda AktieTorgets distributionstjänst för pressmeddelanden. Detta resulterar i att pressmeddelandena sprids på ett effektivt och lätt sökbart sätt och att bolagen får en enkel och billig tjänst. Arrangemangen medför vidare att marknadsövervakningen i hög grad kan arbeta förebyggande med bolagens informationsgivning, eftersom övervakningen kan läsa informationen innan den offentliggörs. Samtliga noterade bolag har valt att utnyttja tjänsten.

6 6 Totalt offentliggjordes (2 800) pressmeddelanden från de noterade bolagen under Nyemissioner och administration Bortsett från den rena marknadsövervakningen sköter avdelningen även en mängd administration runt handeln och de noterade bolagen. AktieTorget har under året registrerat drygt (2 084) förändringar i AktieTorgets offentliga insynsregister. Vidare har 43 (48) företrädesemissioner hanterats med tillhörande s k marknadsmeddelanden, indexomräkningar, handel i teckningsrätter och betalda tecknade aktier mm. Marknadsövervakningen offentliggjorde under året 226 (246) marknadsmeddelanden. Dessa har, förutom nyemissioner, avsett bland annat sammanläggningar, utdelningar, namnändringar och observationsnoteringar För mer information eller frågor, kontakta Jonas Myrdal, chef för marknadsövervakningen på AktieTorget, Jonas Myrdal

Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning 2011. Innehåll

Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning 2011. Innehåll 1 Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning 2011 Innehåll 1. Inledning 2. Marknadsövervakningen organisation och arbetssätt 3. Nya listningar och avlistningar 4. Kursutveckling 5. Utredningar m

Läs mer

Årsrapport över AktieTorgets marknadsövervakning 2012. Innehåll

Årsrapport över AktieTorgets marknadsövervakning 2012. Innehåll 1 Årsrapport över AktieTorgets marknadsövervakning 2012 Innehåll 1. Inledning 2. Marknadsövervakningen organisation och arbetssätt 3. Nya listningar och avlistningar 4. Kursutveckling 5. Utredningar m

Läs mer

Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning och listningsarbete

Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning och listningsarbete 1 Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning och listningsarbete - 2008 Innehåll Inledning Utvecklingsarbete Nya listningar och avlistningar Kursutveckling Bolagsärenden utredningar rörande huruvida

Läs mer

Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning och listningsarbete

Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning och listningsarbete 1 Årsrapport från AktieTorgets marknadsövervakning och listningsarbete - 2009 Innehåll Inledning Utvecklingsarbete Nya listningar och avlistningar Kursutveckling Bolagsärenden utredningar rörande huruvida

Läs mer

Spotlight Stock Market CombiGene AB (publ)

Spotlight Stock Market CombiGene AB (publ) DISCIPLINKOMMITTÉN VID SPOTLIGHT STOCK MARKET BESLUT 2019-02-01 Spotlight Stock Market CombiGene AB (publ) Beslut Disciplinkommittén tilldelar CombiGene AB (publ) en allvarlig erinran samt ålägger bolaget

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument; SFS 2005:377 Utkom från trycket den 13 juni 2005 utfärdad den 2 juni 2005. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Preliminärt förslag börs- och clearingföreskrift

Preliminärt förslag börs- och clearingföreskrift Preliminärt förslag börs- och clearingföreskrift Kapitel X Inregistrering 1 Med överlåtbara värdepapper menas i denna föreskrift överlåtbara värdepapper enligt 1 kap 4 2 a och 2 b lag (2007:XX) om värdepappersmarknaden.

Läs mer

Rapport över AktieTorgets marknadsövervakning

Rapport över AktieTorgets marknadsövervakning Rapport över AktieTorgets marknadsövervakning 2016 2017-06-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 2 2. Marknadsövervakningen organisation och arbetssätt... 3 3. Nya noteringar och avnoteringar... 5 4.

Läs mer

DISCIPLINNÄMNDENS AVGÖRANDE

DISCIPLINNÄMNDENS AVGÖRANDE Disciplinnämnden Beslut 2012:1 vid Nordic Growth Market NGM AB 2012-09-10 Styrelsen för Nordic Growth Market NGM AB Fråga om Panaxia AB brutit mot punkt 4.1.1 (generalklausulen) i NGM-börsens Börsregler

Läs mer

ATS Finans AB, 556736-8195, med bifirman AktieTorget ( AktieTorget )

ATS Finans AB, 556736-8195, med bifirman AktieTorget ( AktieTorget ) 1 AVTAL OM DELTAGANDE I HANDEL PÅ AKTIETORGET Gällande från och med den 8 februari 2010 1. Parter ATS Finans AB, 556736-8195, med bifirman AktieTorget ( AktieTorget ) X, AB, orgnr, ( Handelsdeltagaren

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2011

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2011 Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2011 Aktiemarknadsnämnden firade år 2011 sitt 25-årsjubileum. Nämnden har sedan starten hösten 1986 utvecklats till en väletablerad institution på den svenska aktiemarknaden

Läs mer

En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2008

En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2008 ö En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2008 Innehåll Inledning... 3 1. Övervakning av regelbunden finansiell information... 3 2. Antalet noterade/listade bolag

Läs mer

En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2007

En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2007 ö En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2007 Innehåll Inledning... 3 1. Övervakning av regelbunden finansiell information... 4 2. Antalet noterade/listade bolag

Läs mer

Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB

Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB Övervakningsrapport: april - juni 2019 Emittent- och medlemsärenden Under kvartalet har elva ärenden avslutats med att NGM-börsen riktat kritik mot

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2007:17) om verksamhet på marknadsplatser;

Läs mer

NOTERINGSAVTAL. Gäller från och med den 1 april 2015

NOTERINGSAVTAL. Gäller från och med den 1 april 2015 NOTERINGSAVTAL Gäller från och med den 1 april 2015 Mellan ATS Finans AB, 556736-8195, med bifirma AktieTorget och, XXXXXXX-XXXX, (Bolaget) har detta avtal träffats om upptagande till handel av Bolagets

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument; SFS 2005:382 Utkom från trycket den 13 juni 2005 utfärdad den 2 juni 2005.

Läs mer

Årsrapport Spotlight Stock Market

Årsrapport Spotlight Stock Market Årsrapport Spotlight Stock Market Page 2/28 Årsrapport Spotlight Innehållsförteckning: 1. Introduktion 2. Notering 3. Kurs- och marknadsutveckling 4. Marknadsövervakningen organisation och arbetssätt 5.

Läs mer

FI-forum: Vägledning för börsbolag. Finansinspektionen Handelstillsyn borsbolag@fi.se 2012-04-12

FI-forum: Vägledning för börsbolag. Finansinspektionen Handelstillsyn borsbolag@fi.se 2012-04-12 FI-forum: Vägledning för börsbolag Finansinspektionen Handelstillsyn borsbolag@fi.se 2012-04-12 1 2 Program 14:30-15:00 Kaffe och registrering 15:00-15:15 Generaldirektör Martin Andersson hälsar välkommen

Läs mer

PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH

PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH Listade bolags kontakter med media och marknad stärker förtroendet för finansmarknaden och ökar transparensen på finansmarknaden.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:15 2009-06-03 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2009-06-22.

Läs mer

Finansinspektionens beslut

Finansinspektionens beslut 2007-08-23 BESLUT Borse Dubai Limited FI Dnr 07-7095 Finansinspektionen c/o Linklaters Advokatbyrå AB Box 7833 103 98 STOCKHOLM Finansinspektionens beslut Finansinspektionen skriver av ärendet om Borse

Läs mer

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser.

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser. Beslut 7/2012 Stockholm den 15 juni 2012 Beslut Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN ABs (Bolaget) årsredovisning för år 2011 genom att rikta en skriftlig anmärkning mot Bolaget.

Läs mer

Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB

Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB Övervakningsrapport: januari - mars 2018 Emittent- och medlemsärenden Under kvartalet har fyra ärenden avslutats med att NGM-börsen riktat kritik mot

Läs mer

Övervakning av regelbunden finansiell information

Övervakning av regelbunden finansiell information Rapport enligt FFFS 2007:17 5 kap 18 avseende år 2007 Övervakning av regelbunden finansiell information Inledning Nordic Growth Market NGM AB ( NGM-börsen ) har i lag (2007:528) om värdepappersmarknaden

Läs mer

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser. a) Jämförande information avseende avvecklad verksamhet

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser. a) Jämförande information avseende avvecklad verksamhet Beslut 8/2012 Stockholm den 15 juni 2012 Beslut Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN ABs (Bolaget) delårsrapport för första kvartalet 2012 genom att rikta en skriftlig anmärkning

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:33 2013-08-18 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2013-08-21.

Läs mer

INSIDERPOLICY FÖR EXPRES2ION BIOTECH HOLDING AB

INSIDERPOLICY FÖR EXPRES2ION BIOTECH HOLDING AB INSIDERPOLICY FÖR EXPRES2ION BIOTECH HOLDING AB Styrelsen för ExpreS2ion Biotech Holding AB (publ), org.nr. 559033-3729, (nedan kallat Bolaget ) har vid sammanträde den 20.05.2016 beslutat fastställa följande

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:29 2012-11-27 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:14 2010-02-29 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, P.O. Box 6750, SE-113 85 Stockholm, Tel +46 8 787 80 00, Fax +46 8 24 13 35. Prenumerera via e-post på www.fi.se. ISSN

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2015-03-04 BESLUT North Investment Group AB FI Dnr 14-15736 Advokaterna Peter Sarkia och Hans Schedin Delgivning nr 2 MAQS Advokatbyrå Box 7009 103 86 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:04 2014-02-05 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2014-02-12.

Läs mer

En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2011

En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2011 ö En sammanställning över aktiviteter vid NGM-börsens marknadsövervakning under 2011 Innehåll Inledning... 3 1. Årsrapport Marknadsövervakningen... 5 2. Antalet noterade/listade bolag och NDX-produkter

Läs mer

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser.

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser. Beslut 5/2011 Stockholm den 13 juli 2011 Beslut Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN ABs (Bolagets) årsredovisning 2010 genom att rikta en skriftlig anmärkning mot Bolaget.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:01 2015-01-19 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. Uttalandet

Läs mer

Stockholmsbörsens disciplinnämnd utdömer vite till Wedins

Stockholmsbörsens disciplinnämnd utdömer vite till Wedins Pressmeddelande 2006-05-17 Stockholmsbörsens disciplinnämnd utdömer vite till Wedins Wedins Skor & Accessoarer AB har brutit mot noteringsavtalet med Stockholmbörsen genom att inte i tid informera om en

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2009-06-04 BESLUT Avanza Bank Holding AB FI Dnr 09-3461 Box 1399 Delgivning nr 2 111 93 STOCKHOLM Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13

Läs mer

Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning till J.P. Morgan och Lehman Brothers

Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning till J.P. Morgan och Lehman Brothers Pressmeddelande 2005-03-23 Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning till J.P. Morgan och Lehman Brothers J.P. Morgan Securities Ltd och Lehman Brothers International (Europe) har båda brutit mot

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:29 2013-06-12 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2013-06-18.

Läs mer

POLICY FÖR FINANSIELL RAPPORTERING

POLICY FÖR FINANSIELL RAPPORTERING POLICY FÖR FINANSIELL RAPPORTERING Policy för Projektengagemang i Stockholm AB:s information till kapitalmarknaden Denna informationspolicy godkändes av Projektengagemang i Stockholm AB den 1 oktober 2015

Läs mer

E. Öhman J:or Fondkommission AB

E. Öhman J:or Fondkommission AB E. Öhman J:or Fondkommission AB Certifikat Mini Futures Slutliga villkor avseende certifikat: LM Ericsson B Med noteringsdag: 13 maj 2011 Slutliga Villkor Certifikat Dessa Slutliga Villkor utgör Slutliga

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2010

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2010 Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2010 Aktiemarknadsnämnden gjorde under år 2010 i genomsnitt nästan ett uttalande i veckan. De allra flesta uttalandena handlade om offentliga uppköpserbjudanden eller

Läs mer

Regelverkets utveckling

Regelverkets utveckling 1 2 Marknadsmissbruk 3 Regelverkets utveckling 1971: Lag om registrering av aktieinnehav 1985: Begränsat förbud mot insiderhandel i lagen om värdepappersmarknaden 1991: Första insiderlagen, baserad på

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2007

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2007 Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2007 Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2007 präglades åter av den höga uppköpsaktiviteten i näringslivet men nämnden gjorde också uttalanden i andra ämnen. Knappt

Läs mer

Tillägg till Erbjudandehandlingen med anledning av North Investment Group AB:s erbjudande till innehavare av aktier och konvertibler i ACAP Invest AB

Tillägg till Erbjudandehandlingen med anledning av North Investment Group AB:s erbjudande till innehavare av aktier och konvertibler i ACAP Invest AB Tillägg till Erbjudandehandlingen med anledning av North Investment Group AB:s erbjudande till innehavare av aktier och konvertibler i ACAP Invest AB (publ) VIKTIG INFORMATION Detta tillägg till Erbjudandehandlingen

Läs mer

Beslut 4/2018. Stockholm den 9 november Beslut

Beslut 4/2018. Stockholm den 9 november Beslut Beslut 4/2018 Stockholm den 9 november 2018 Beslut Nordic Growth Market NGM AB ( Börsen, NGM-börsen ) avslutar ärendet rörande NN AB:s ( Bolaget ) årsredovisning för år 2017 genom en skriftlig anmärkning.

Läs mer

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883 Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883 1. Grundprinciper Styrelsen för TC TECH Sweden AB (publ) ( TC TECH ) har beslutat att notera bolaget vid First North i Stockholm. TC TECH skall

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:35 2017-10-30 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. Uttalandet

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:35 2015-11-12 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2015-11-18.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:27 2012-11-06 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning till J.P. Morgan och Lehman Brothers

Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning till J.P. Morgan och Lehman Brothers Pressmeddelande 2005-03-23 Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning till J.P. Morgan och Lehman Brothers J.P. Morgan Securities Ltd och Lehman Brothers International (Europe) har båda brutit mot

Läs mer

DISCIPLINKOMMITTÉN VID BESLUT SPOTLIGHT STOCK MARKET. Spotlight Stock Market Recyctec Holding AB (publ)

DISCIPLINKOMMITTÉN VID BESLUT SPOTLIGHT STOCK MARKET. Spotlight Stock Market Recyctec Holding AB (publ) 1 DISCIPLINKOMMITTÉN VID BESLUT 2019-06-14 SPOTLIGHT STOCK MARKET Spotlight Stock Market Recyctec Holding AB (publ) Beslut Disciplinkommittén tilldelar Recyctec Holding AB (publ) en allvarlig erinran.

Läs mer

NOTERINGSAVTAL. Gäller från och med den 3 juli 2016

NOTERINGSAVTAL. Gäller från och med den 3 juli 2016 1 NOTERINGSAVTAL Gäller från och med den 3 juli 2016 Mellan ATS Finans AB, 556736-8195, med bifirma AktieTorget, och XX AB, XXXXXXX-XXXX, (Bolaget) har detta avtal träffats om notering av Bolagets aktier

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:38 2015-11-17 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2015-11-19.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:46 2010-12-23 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2011-01-14.

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2011-04-04 BESLUT Nordnet AB (publ) FI Dnr 10-11865 Box 14077 Delgivning nr 2 167 14 Bromma Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se

Läs mer

Erbjudande till aktieägarna i. i Ticket Travel Group AB (publ)

Erbjudande till aktieägarna i. i Ticket Travel Group AB (publ) Per G. Braathen Chairman/ Styreformann Erbjudande till aktieägarna i Ticket Travel Group AB (publ) Offentliggjort den 19 februari 2010 Tillägg nr 4 till Braganza AS erbjudandehandling avseende erbjudande

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:09 2015-05-14 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 13 maj 2015 en framställning från NASDAQ OMX Stockholm AB (Börsen). Framställningen rör tolkning av Nasdaq

Läs mer

Waldir AB offentliggör ett kontant budpliktsbud om 40,50 kronor per aktie i NetOnNet AB (publ)

Waldir AB offentliggör ett kontant budpliktsbud om 40,50 kronor per aktie i NetOnNet AB (publ) Erbjudandet lämnas inte, och detta pressmeddelande får inte distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till, och inga anmälningssedlar kommer att accepteras från eller på uppdrag av aktieägare,

Läs mer

Disciplinnämnden vid NASDAQ OMX Stockholm utdömer vite för AllTele

Disciplinnämnden vid NASDAQ OMX Stockholm utdömer vite för AllTele PRESSMEDDELANDE 14 juni 2011 Disciplinnämnden vid NASDAQ OMX Stockholm utdömer vite för AllTele Stockholm, 14 juni 2011 - Disciplinnämnden vid NASDAQ OMX Stockholm AB ( börsen ) har funnit att bolaget

Läs mer

Insiderlagstiftningen

Insiderlagstiftningen Insiderlagstiftningen 1 2 Regelverk EG-direktiv Marknadsmissbruksdirektivet Lag om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument Lagen om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Effektiv bekämpning av marknadsmissbruk

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Effektiv bekämpning av marknadsmissbruk 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2016-09-27 Närvarande: F.d. justitierådet Lennart Hamberg samt justitieråden Anita Saldén Enérus och Svante O. Johansson. Effektiv bekämpning av marknadsmissbruk

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:14 2011-05-10 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av NBK:s regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:41 2016-11-10 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2016-11-14..

Läs mer

Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB

Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB Marknadsövervakningen vid Nordic Growth Market NGM AB Övervakningsrapport: januari - mars 2017 Emittent- och medlemsärenden Concent Holding AB ålades den 28 mars av NGM-börsens disciplinnämnd att betala

Läs mer

Uttalande från styrelsen för EXINI Diagnostics med anledning av Progenics Pharmaceuticals offentliga uppköpserbjudande

Uttalande från styrelsen för EXINI Diagnostics med anledning av Progenics Pharmaceuticals offentliga uppköpserbjudande Lund 13 oktober 2015 Uttalande från styrelsen för EXINI Diagnostics med anledning av Progenics Pharmaceuticals offentliga uppköpserbjudande Styrelsen för EXINI har baserat på såväl ett kort som ett medellångt

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:26 2011-10-09 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2011-10-12.

Läs mer

Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova Fastigheter AB (publ)

Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova Fastigheter AB (publ) Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova Fastigheter AB (publ) Innehåll Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova 1 Pressmeddelande

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2012-02-15 B E S L U T Verdere S.á.r.l. FI Dnr 11-9679 c/o advokaten Wilhelm Lüning Delgivning nr 2 Advokatfirman Cederquist KB Box 1670 111 96 STOCKHOLM Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2012

Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2012 Aktiemarknadsnämndens verksamhet år 2012 Under år 2012 gjorde nämnden 31 uttalanden. De allra flesta handlade även detta år om offentliga uppköpserbjudanden eller budplikt. En femtedel av ärendena handlades

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2011:06 2011-03-21 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2011-05-10.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:36 2008-10-10 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2008-10-15.

Läs mer

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson Närståendetransaktioner 14 maj 2013 Björn Kristiansson Definitioner Vad är en närståendetransaktion? Närstående? Varför regler? Befogenhet och behörighet Styrelse och VD företräder bolaget Bolagsstämman

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:37 2015-11-15 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2015-12-14.

Läs mer

Handlingar inför Årsstämma i

Handlingar inför Årsstämma i 2014-04-03 Handlingar inför Årsstämma i 7 maj 2014 Årsstämma i Årsstämma i den 7 maj 2014 kl 17.00 i bolagets lokaler på Berga Backe 4 i Danderyd. Registrering från 16.30. Aktieägare som önskar deltaga

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:24 2018-05-29 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2018-07-23.

Läs mer

Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter

Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Antagen av styrelsen 2014-06-30 eturn Fonder AB P.O. Box 24150, 104 51 Stockholm, SWEDEN Office Address: Linnégatan 89 Phone +46

Läs mer

Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN AB:s (Bolaget) delårsrapport för januari-juni 2016 genom en skriftlig anmärkning.

Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN AB:s (Bolaget) delårsrapport för januari-juni 2016 genom en skriftlig anmärkning. Beslut 7/2016 Stockholm den 15 december 2016 Beslut Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN AB:s (Bolaget) delårsrapport för januari-juni 2016 genom en skriftlig anmärkning. 1.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:05 2013-01-20 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Det här är Finansinspektionen FI. Vår vision

Det här är Finansinspektionen FI. Vår vision Vårt uppdrag Det här är Finansinspektionen FI FI är en myndighet som övervakar företagen på finansmarknaden. Riksdag och regering har gett oss i uppdrag att bidra till att det finansiella systemet fungerar

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:09 2009-04-03

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:09 2009-04-03 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2009:09 2009-04-03 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 090422.

Läs mer

Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning och utdömer vite

Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning och utdömer vite Stockholm 2004-03-19 Pressmeddelande Stockholmsbörsens disciplinnämnd meddelar varning och utdömer vite Tripep AB och Lundin Petroleum AB har brutit mot bolagens noteringsavtal med Stockholmsbörsen genom

Läs mer

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner.

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner. Styrelsens för Fingerprint Cards AB (publ) förslag till beslut om emission av teckningsoptioner 2013/2016:B och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner med mera Styrelsen för Fingerprint

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: KONFIDENTIELLT Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:13 2016-04-19 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:19 2016-07-02 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2016-07-05.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden; SFS 2006:451 Utkom från trycket den 7 juni 2006 utfärdad den 24 maj 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:34 2013-08-28

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:34 2013-08-28 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:34 2013-08-28 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2013-09-02.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:43 2014-09-12 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2014-10-02.

Läs mer

DISCIPLINNÄMNDEN VID Beslut NASDAQ STOCKHOLM Nasdaq Stockholm. Petrotarg AB

DISCIPLINNÄMNDEN VID Beslut NASDAQ STOCKHOLM Nasdaq Stockholm. Petrotarg AB DISCIPLINNÄMNDEN VID Beslut 2017-02-17 NASDAQ STOCKHOLM 2017-01 Nasdaq Stockholm Petrotarg AB Beslut Disciplinnämnden beslutar att avföra Petrotargs aktier från handel på Nasdaq First North. Aktierna ska

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:13 2017-04-07 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. Uttalandet

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Thomson Fakta AB, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tfn 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:05 2018-01-17 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 180122.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:23 2015-08-19 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2015-10-09.

Läs mer

ANSLUTNINGSAVTAL. Gällande från och med den 1 februari 2014

ANSLUTNINGSAVTAL. Gällande från och med den 1 februari 2014 ANSLUTNINGSAVTAL Gällande från och med den 1 februari 2014 Mellan ATS Finans AB, 556736-8195, med bifirma AktieTorget och Bolaget, XXXXXXX-XXXX, (Bolaget) har detta avtal träffats om anslutning av Bolaget

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:50 2014-10-24 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiets för svensk bolagsstyrning takeover-regler för vissa handelsplattformar. Uttalandet

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:12 2016-04-28 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 18 april 2016 en framställning från Hannes Snellman Advokatbyrå på uppdrag av styrelsen för Industrial and

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2017:18 2017-05-23 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2017-05-23.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:31 2013-06-27

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:31 2013-06-27 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:31 2013-06-27 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2013-06-28.

Läs mer