Bo bra där du lever. Lev bra där du bor. ATT BO HOS PLATEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bo bra där du lever. Lev bra där du bor. ATT BO HOS PLATEN"

Transkript

1 Bo bra där du lever. Lev bra där du bor. ATT BO HOS PLATEN

2 BO BRA DÄR DU LEVER. Att bo bra är viktigt Boende är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder, skapar service och förutsättningar för människor att bo och leva bra. En stor del av boendet, och livet, är att ha något vettigt att göra. Därför tycker vi att det är viktigt att se helheten i boendet, att se bortom väggar, dörrar, trappuppgångar och blomrabatter. Det är viktigt att engagera sig i och se till att sådant som närhet till samhällsservice, natur och grönområden finns tillgängligt för våra boende. Att säkerställa stabilitet i ekonomin och att vara en trygg hyresvärd för alla parter. Detaljerna är också viktiga, det är av dem vi bygger upp helheten, men vi gör det på ett speciellt sätt: med engagemang, flexibilitet, ärlighet och öppet sinne med Platenanda. VÅRT VARUMÄRKE LOVAR Tycker du att vi ser lite annorlunda ut; att vi verkar bry oss om ännu mer, att vi månar lite extra om dig som hyresgäst, och om att bo bra i Motala? Då kan det bero på att vi gör det. Och på att vi har bestämt oss för att tala om det. Platen är ett dynamiskt företag i ständig förändring. Ibland kanske vi har glömt att tala om det. Ibland kan det kännas självklart och ibland kanske det känns som om vi skulle bli skrytsamma om vi berättade om allt bra vi gör. Nu har vi bestämt oss för att berätta. Till att börja med ska vi tydligare förklara våra mervärden, vad vi kan erbjuda dig och vårt varumärkeslöfte; sammanfattningen av vårt huvudbudskap, det vi står för, det vi vill säga och åstadkomma för våra hyresgäster. BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Vårt varumärkeslöfte som du från och med nu kommer att se i vår kommunikation signalerar just att boende inte bara bostäder är viktigt för oss. Vi engagerar oss både för att du som hyresgäst ska kunna bo bra där du lever och för att du ska kunna leva bra där du bor. För oss betyder det allt som skapar trivsel i och runt hemmet, allt som skapar livskvalitet.

3 LEV BRA DÄR DU BOR.

4 BO BRA DÄR DU LEVER.

5 LEV BRA DÄR DU BOR. PLATEN FÖR MOTALA OCH PLATEN FÖR DIG Genom att agera humant och ansvarsfullt i bostadsfrågor tydliggör vi vår roll som allmännyttigt företag. Hos oss får människor chansen att utvecklas och möjligheter att själva ta ansvar för sitt boende. Vi skapar mötesplatser, nätverk och förutsättningar. Vi har ett intresse av att aktivera människor och boende. Vi har märkt att när vi bryr oss om boende och bostadsområden lite extra, så gör människorna som bor i området det också. Vi vill skapa det goda boendet som byggs upp av: bra bostäder, bra boendemiljö, en bra organisation som samarbetar bra med hyresgästerna och som ger bra resultat. När rätt förutsättningar finns kommer människors egna engagemang fram och initiativrika människor får utrymme. FÖRDELAR MED ATT BO HOS PLATEN När du väljer Platen så får du mer än bara en lägenhet, du får en hyresvärd som anstränger sig lite extra för att ditt boende ska bli så bra som möjligt. I den här broschyren finner du de största fördelarna, fler finns på Besök oss gärna i BoButiken i Platenhuset vid hamnen. Inget går upp emot ett personligt besök.

6 BO BRA DÄR DU LEVER. ATT BO HOS OSS DIN BOVÄRD ÄR GULD VÄRD Våra Bovärdar är den del av organisationen som har mest kundkontakter. Sedan vi införde Bovärdsystemet har nöjd-kund index stigit, för att stabilisera sig på en nivå där över 90 % av våra hyresgäster uppger att de är nöjda eller mycket nöjda. Bovärdarna är, tillsammans med BoButiken och Platens ByggService, vårt ansikte och våra känselspröt. Deras ansvar har utökats från serviceansvar till att inkludera kostnadsansvar, och numera även resultatansvar. Slutresultatet blir bra tack vare våra Bovärdars engagemang i sina fastigheter, som de servar och underhåller. Att vara Bovärd är lika mycket en livsstil, som ett jobb. Du kan alltid kontakta din Bovärd om det är något du undrar över. Vem som är din Bovärd och hur du får tag i honom (eller henne) står i din trappuppgång, du kan även kontakta BoButiken eller titta på hemsidan. DEN VÄRDEFULLA EKONOMIN Ansvarsfullt hanterande av ekonomin har gett oss möjlighet att hålla nere hyreshöjningar. Platen har en låg hyresnivå. Under en tioårsperiod har hyrorna endast stigit med c:a fyra procent, och de föreslås under de närmaste åren endast stiga med åttio procent av inflationen. Trots detta har lönsamheten kunnat hållas god, resultatet har legat på en nivå av nästan tjugo miljoner kronor per år. Pengar som investeras i att fortsätta utveckla verksamheten och personalen, som i sin tur fortsätter utveckla effektivitet och resultat.

7 LEV BRA DÄR DU BOR. BOENDE FÖR ALLA Platen är ett stort företag med många lägenheter, drygt sextusen i Motala med omnejd. Vår målsättning är att alla ska kunna hitta ett lämpligt boende hos oss. I utbudet finns allt från små lägenheter till lägenheter på över 120 kvm, centralt belägna eller i anslutning till grön- och skogsområden; det finns höghus och det finns radhus där du har en egen liten trädgård. KUNDOMBUDSMANNEN Med vårt införande av funktionen Kundombudsmannen får du en lättare väg att framföra dina synpunkter, förslag eller klagomål. Första kontakten i frågor om ditt boende är alltid Bovärden. Om du skulle vara missnöjd med något kan du vända dig till Kundombudsmannen via BoButiken eller

8 BO BRA DÄR DU LEVER. GODA GRANNAR EMELLAN DITT BOENDE Vill du att vi underhåller din lägenhet enligt vår plan, eller din? Med hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (HLU) har du möjligheten att påverka standarden av din lägenhet, och tidigare- eller senarelägga planerat underhåll. Vill du byta upp dig eller lägga till (nivå på utrustning och vitvaror t.ex.) så finns möjligheter till tillval. BOMÖTEN Din Bovärd bjuder in till bomöten. Ofta en trevlig träff med fika och information som berör ditt område, ibland gemensam höst- eller vårstädning med korvgrillning. Alltid frivilligt. BEKVÄMLIGHETSBOENDE Har du blivit vuxen och kommit dit att du börjar uppskatta lite extra bekvämlighet, också i ditt boende? Blev villan och trädgårdsskötsel mer en börda än avkoppling? Då kan våra lägenheter i t.ex. Solfjädern och Prinsen passa bra. Garage under husen, hög standard, hiss, generösa ytor och gemensamhetslokaler, centralt men lugnt; för att nämna några bekvämligheter som brukar vara uppskattade.

9 LEV BRA DÄR DU BOR. ANPASSAT BOENDE Den enklaste formen är bo kvar : anpassat av Platen eller genom kommunalt bidrag till bostadsanpassning, så att du kan bo kvar i din lägenhet även om din ålder, eller speciella förhållanden (handikapp m.m.) kräver att den anpassas till nya förutsättningar. Nästa steg kan vara att dina behov gör att du behöver flytta (t.ex. från tredje till första våning, eller till hus med hiss), då kan du få förtur till lämpligt lägenhetsbyte. ÄLDREBOENDE Platen arbetar aktivt med integrerat äldreboende för att anpassa erbjudandet efter olika behov. Tre varianter: Seniorboende innehåller bostäder med rollatoranpassning, fritt från trösklar, hiss, kodlås, gemensamma lokaler etc.; Trygghetsboende (förmedlas av kommunen) med tillgänglig personal dygnet runt; samt Vårdboende (via kommunen) för dig med omvårdnadsbehov finns på flera platser.

10 10 BO BRA DÄR DU LEVER. VÄRDEFULLA FÖRDELAR VI HYR UT MER ÄN BARA BOSTÄDER Som hyresgäst hos Platen har du tillgång till bilpool. Det finns två bilar tillgängliga och allt det praktiska är lika som hos biluthyrningsföretagen. Två begränsningar finns för att det ska fungera: hyrtiden är max en vecka och bilen får inte köras utomlands. Platens miljövänliga alternativ för transporter: Äg inte hyr! Ring och boka, betala via hyresavin. I nästan alla Platens områden finns möblerade lägenheter att hyra på kort tid. Kommer barnen på besök ibland? Har du övernattningsgäster? Skaffa stor bostad och ha ett gästrum tomt nästan jämnt. Eller skaffa det du behöver och hyr in en extra lägenhet när du behöver det. Verkar förståndigt, eller hur? KVARBOENDERABATT Om du sammanhängande bott i samma lägenhet i mer än fem år får du tio procent hyresrabatt på månadshyran i december varje år. Därefter stiger rabatten upp till åttio procent efter fyrtio år. Det är vårt sätt att belöna trogna hyresgäster. Tomten bor i Motala. PLATENKORTET Med Platenkortet får du rabatter och erbjudanden hos anslutna företag. Kortet utvecklas kontinuerligt, se aktuella rabatter på FRAMTID I MOTALA Motalas framtid hänger tätt ihop med Platens och vice versa. Platen skapar förutsättningar för människor att bo och leva i Motala. Framtidsprojekten som drivs av Platen engagerar människor i närområdet. Framtid Gamla stan, Framtid Väster, Framtid Ekön eller Framtid Charlottenborg, de är alla bra sätt att locka fram initiativkraften och ambitionen hos våra hyresgäster. Framtidsprojekten uppskattas för att de skapar bra resultat. Resultat som man är nöjd med och stolt över. Projekten samarbetar med lokala organisationer och föreningar. Aktiviteterna kan innehålla dans, gympa, studiefrämjandets prova på verksamhet eller bara fika och underhållning. Gemensamt är att de är ett bra sätt att förebygga problem och skapa trivsel.

11 LEV BRA DÄR DU BOR. 11 INFORMATION OCH EVENEMANG VIP Vi i Platen är vår egen kundtidning som alla våra hyresgäster får hem i brevlådan. Du kan även läsa den på nätet eller hämta den i Bo- Butiken. Nyheter, aktuellt inom Platen och våra bostadsområden kan du läsa om i tidningen som kommer fyra, fem gånger per år. Tipsa gärna redaktionen om du har något du skulle vilja läsa om i VIP. BOPLATS MOTALA I KANAL LOKAL Ser du hellre på TV än läser tidningar kan du titta på Kanal Lokal som sänder vårt informationsprogram varje vecka. Nytt program produceras en gång per månad. Sändningstider hittar du på eller i Kanal Lokals tablå. OMRÅDESBROSCHYRER Alla våra områden presenteras utförligt i speciella områdesbroschyrer som du kan få i BoButiken. EVENEMANG Evenemang och aktivitetskalender hittar du under aktuellt på hemsidan. Genom Platen blir du ofta inbjuden till spännande och intressanta händelser. Det finns något för de flesta. Gillar du sport kan du se fram emot att få rabatt på entréavgiften till bl.a. fotboll, bandy, speedway och hockey. För dig som hellre besöker konserter eller andra kulturevenemang finns ett stort utbud av detta också. Ett populärt och välbesökt evenemang är Platen cup i fotboll. Alla kommunens sjätteklassare spelar en fotbollscup och finalen avgörs i stor stil som en förmatch till en av MAIF:s A-lagsmatcher. Fullsatta läktare, folkfest och pirriga ungdomar som får visa upp sina fotbollstalanger. En familjedag som blir ett minne för livet för många av ungdomarna, och som engagerar hela Motala. Platen bjuder. Områdesevenemang är en uppskattad aktivitet i bostadsområdena. Här kan du få uppleva gårdsfester och här får gårdarna chansen att tävla mot varandra på lek och allvar (mest lek). På vår hemsida hittar du alltid aktuell information, besök den då och då så får du reda på vad som är på gång.

12 Vi har märkt att när vi bryr oss om boende och bostadsområden lite extra, så gör människorna som bor i området det också. Lars, Bovärd Charlottenborg Bostadsstiftelsen Platen Box Motala Besöksadress: Platengatan 1 Tel:

Bo bra där du lever. Lev bra där du bor. FÖRETAGET PLATEN

Bo bra där du lever. Lev bra där du bor. FÖRETAGET PLATEN Bo bra där du lever. Lev bra där du bor. FÖRETAGET PLATEN BO BRA DÄR DU LEVER. Att bo bra är viktigt Boende är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder, skapar service och förutsättningar

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Borta bra men hemma bäst ÖSTERSTAD FORNÅSA KLOCKRIKE BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR.

Borta bra men hemma bäst ÖSTERSTAD FORNÅSA KLOCKRIKE BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. ÖSTERSTAD FORNÅSA KLOCKRIKE Helge Björns väg, Klockrike Borta bra men hemma bäst BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Att bo bra är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder,

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Mark Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen Vad tycker

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

Esplanaden 3C. Sundbyberg 996 kvm kontor

Esplanaden 3C. Sundbyberg 996 kvm kontor Esplanaden 3C Sundbyberg 996 kvm kontor Välkommen till Diligentia Esplanaden 3 C Yta: 996 kvm Våning: 3tr Husets karaktär Huset på Esplanaden byggdes i början på 1980-talet och har en total uthyrningsbar

Läs mer

ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN

ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS. Vi vill att Strängnäs ska bli en bättre kommun för alla. Oavsett bakgrund

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig.

Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig. Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig. Våra äldres tänder är fantastiska! Svensk tandvård är fantastisk i sitt arbete med förebyggande åtgärder, vilket har lett till att andelen äldre

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Lund Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR VIN & BAR SÅ MYCKET MER ÄN BARA ETT MAGASIN FÖR DEM SOM ÄR INTRESSERADE AV VIN OCH DRYCK Umgänget med våra nära, kära och vänner är en viktig kanske den viktigaste delen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Polhemsgården vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Polhemsgården vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_Polhemsgården vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Presentationsövningar

Presentationsövningar Varje möte då temadialog används bör inledas med en presentationsövning. har flera syften. Både föräldrar och ledare har nytta av att gå igenom samtliga deltagares namn och dessutom få en tydlig bild av

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_Vasens vård- och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_Vasens vård- och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_Vasens vård- och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av

Läs mer

Det är ni som läser detta.

Det är ni som läser detta. Vem är Folkspel? Det är ni som läser detta. Folkspel ägs av 69 olika riksorganisationer Bl.a Riksidrottsförbundet (RF), där vi syns mest Hjärtebarnsföreningen, Friluftsfrämjandet, De synskadades riksförbund,

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Utbildningsplan för arrangörer

Utbildningsplan för arrangörer Utbildningsplan för arrangörer Tävlingsorganisation Ett lyckat arrangemang kräver en god organisation och mycket planering. Att veta vem som gör vad och när är inte bara lugnande utan förhindrar även att

Läs mer

Välkommen till Bruksgården. ett särskilt boende i Skurups kommun

Välkommen till Bruksgården. ett särskilt boende i Skurups kommun Välkommen till Bruksgården ett särskilt boende i Skurups kommun 2 Välkommen till Bruksgården i Rydsgård Bruksgården erbjuder en boendemiljö som ger möjlighet till trygghet, inflytande och social gemenskap.

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Ametisten vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Ametisten vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_Ametisten vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre Detta kan du förvänta dig av kommunens service Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre ANTAGEN AV SOCIALNÄMNDEN JANUARI 2014 NATIONELL VÄRDEGRUND Socialtjänstens omsorg om äldre

Läs mer

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad Så kan du arbeta med medarbetarenkäten Guide för chefer i Göteborgs Stad Till dig som är chef i Göteborgs Stad Medarbetarenkäten är ett redskap för dig som chef. Resultaten levererar förstås inte hela

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Visualisering av golfboende

Visualisering av golfboende Visualisering av golfboende Inledning Norrköpings golfklubb är belägen ca 8km söder om Norrköping. Där har man planer på att bygga ca 15 småhus och 32 lägenheter samt ett nytt klubbhus med restaurang och

Läs mer

VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ

VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ VI ÄR EN DIGITAL REKLAM BYRÅ SNABBFAKTA SOME GUYS STARTADES 2006 på initiativ av Daniel Sjöblom och Tobias Löfgren. Hos oss jobbar vi sida vid sida med våra kunder. Våra medarbetare har alla olika branscherfarenheter

Läs mer

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet.

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. EN LITEN KAMPANJSKOLA Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. Finns det något man kan tänka på när man ska sprida ett

Läs mer

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård Bamse må bra tidning Handledning hälsosamtal vid 4 år Handledning hälsosamtal vid 4 år Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård

Läs mer

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig!

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ann tog fram en liten ask ur fickan, en hemlig ask. Vad kunde det vara i den? Så spännande! Sakta gläntade hon på asken och - Va, den var ju tom! Men

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Karlstad Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Karlstad Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Karlstad Hemtjänst Deltagare Totalt svarade 91 690 personer på årets enkät för äldre med hemtjänst, vilket är 66,7% av de tillfrågade. I Karlstad

Läs mer

Vet du vilka rättigheter du har?

Vet du vilka rättigheter du har? Vet du vilka rättigheter du har? Särskilda ungdomshem (SiS) Till dig som är inskriven på ett särskilt ungdomshem De särskilda ungdomshemmen drivs av Statens institutionsstyrelse (SiS). När du kommer till

Läs mer

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG VÄLKOMMEN TILL BERENDSEN Tack för att du vill lägga lite tid på att lära känna oss - det kan löna sig. För

Läs mer

BÅDE DU OCH ALFRED NOBEL HAR VARIT NYFIKNA TONÅRINGAR

BÅDE DU OCH ALFRED NOBEL HAR VARIT NYFIKNA TONÅRINGAR #industrinäger BÅDE DU OCH ALFRED NOBEL HAR VARIT NYFIKNA TONÅRINGAR www.iuc-sjuharad.se/industrinatten HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN I SJUHÄRAD 2016 INDUSTRINATTEN KOPPLAR IHOP INDUSTRIN MED UNGDOMAR SOM

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö

LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL. Katarina Neiman Hedensjö LÄSFÖRSTÅELSE PROVKAPITEL Katarina Neiman Hedensjö Hej! Cirkus Ungefär och Cirkus Exakt Det är första veckan på sommarlovet och Julia ska gå i cirkusskola. Julia älskar allt som har med cirkus att göra.

Läs mer

Förskolan är till för ditt barn

Förskolan är till för ditt barn Förskolan är till för ditt barn E N B RO S C H Y R O M F Ö R S KO L A N S L Ä RO P L A N Du är viktig Du är den som står ditt barn närmast. Därför är dina synpunkter be tydelsefulla i förskolan. Om du

Läs mer

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll 1 Boll-lek om normer Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö Innehåll Materialet bygger på en övning där eleverna, genom en lek med bollar, får utmana sin förmåga att kommunicera

Läs mer

En egen trädgård GULDKULLEN TORVMOSSEN BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR.

En egen trädgård GULDKULLEN TORVMOSSEN BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. GULDKULLEN TORVMOSSEN En egen trädgård BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Att bo bra är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder, skapar service och förutsättningar för människor

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: STENSFSK/FSK Stensåkra Förskola Fokusområde: Samverkan Cecilia Stenemo, Barn- och utbildningsförvaltningen, Stensåkra förskola,

Läs mer

Referensvärden samtliga undergrupper

Referensvärden samtliga undergrupper Brukarenkät Utförare IFO-FH 214 Referensvärden samtliga undergrupper 214 2 Samtliga undergrupper Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI 8-76 7 1 TILLGÄNGLIGHET 84-79 7 1 EFFEKTIVITET 87-8 28 1 INFORMATION

Läs mer

Referensvärden samtliga resultatenheter

Referensvärden samtliga resultatenheter Brukarenkät Utförare IFO-FH 2 Referensvärden samtliga resultatenheter 2 3 Samtliga resultatenheter Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI - 78 55 94 TILLGÄNGLIGHET 61-78 59 92 EFFEKTIVITET 64-81 55 95 INFORMATION

Läs mer

AGENDA. Moras Öppna nät Direktansluten villa Vägen till en anslutning Tjänsteleverantörer Kontaktpersonernas roll Diskussion och frågor

AGENDA. Moras Öppna nät Direktansluten villa Vägen till en anslutning Tjänsteleverantörer Kontaktpersonernas roll Diskussion och frågor AGENDA Moras Öppna nät Direktansluten villa Vägen till en anslutning Tjänsteleverantörer Kontaktpersonernas roll Diskussion och frågor Varför Moras Öppna Nät? Framtidssäkring Trygghet och tillgänglighet

Läs mer

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi KOMMUNICERA och nå dina mål Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi The two words information and communication are often used interchangeably, but they signify quite different things. Information

Läs mer

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över.

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter. Goda affärer kräver rätt förutsättningar. Rätt information när du behöver det och möjligheten att

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

Arbetsmarknaden styr ungas val av utbildning

Arbetsmarknaden styr ungas val av utbildning Arbetsmarknaden styr ungas val av utbildning En undersökning av Studentum om val till högskola och Yrkeshögskola Studentum AB Hovslagargatan 3 SE 103 88 STOCKHOLM 08-50 91 06 00 1 1 Bakgrund och metod

Läs mer

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Ds 2010:20 Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Lättläst sammanfattning Integrationsoch jämställdhetsdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt 21/5 2010 Sofie Roxå 9b Handledare Torgny Roxå Mentor Fredrik Alven 1 Innehållsförteckning Inledning s. 3 Bakgrund s. 3 Syfte s. 3 Hypotes s. 3 Metod s. 4 Resultat

Läs mer

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering:

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Talesmannapolicy AcadeMedia Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Anställda på AcadeMedia som vill delta i

Läs mer

Välkommen till Brf Kungsklippan och grattis till ditt nya boende!

Välkommen till Brf Kungsklippan och grattis till ditt nya boende! V dok: välkommen Välkommen till Brf Kungsklippan och grattis till ditt nya boende! Vi har skrivit ner några punkter som vi anser speciellt viktiga för dig att känna till och komma ihåg: När du bor i bostadsrätt

Läs mer

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling

Miljö och material på förskolan, hållbar utveckling Minnesanteckningar från föräldramöte på 9/10 2014 Tack till er alla som nyfiket och intresserat deltog under kvällen. Under kvällen berättade pedagogerna hur vi möter vardagen tillsammans med era barn

Läs mer

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Hemtjänst Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Uppdaterad 2016 1 Om hemtjänst Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av omsorg, stöd och service i hemmet. Du som är äldre och/eller

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Systrarna Odh s Hemtjänst Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Systrarna Odh s Hemtjänst Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Systrarna Odh s Hemtjänst Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM Hej alla seniorer. Först vill jag tacka alla för att ni var så många som var med och gjorde invigningen av Seniorernas

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

NUMMER 4, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV

NUMMER 4, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV INFORMATIONSBREV. NUMMER 4, 2015 Kära medlem, Detta informationsbrev innehåller information om StellaStars arbete. Informationsbrevet skickas ut till samtliga medlemmar. Genom att läsa brevet kan du hålla

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet Mjölby Gymnasium >>>

Samhällsvetenskapsprogrammet Mjölby Gymnasium >>> SP Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetare med känsla för siffror Möjligheten att läsa affärsjuridik, redovisning och företagsekonomi var det som lockade mig till Kungshögaskolan i Mjölby. Numera är

Läs mer

Dialogforum Alby- om förskolan

Dialogforum Alby- om förskolan MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Dialogforum Alby- om förskolan Dag och tid Måndag 20 februari kl. 18-20 Plats Närvarande Förskolan Ugglan Ledamöter i dialogforum Boende i Alby Diana Hildingsson (S), ordfö-14rande

Läs mer

Rådslaget - ett steg till

Rådslaget - ett steg till Till de lokala utvecklingsgrupperna! (Länsbygderådens egen layout och text ) Skicka era svar och synpunkter till.. senast 1 Till alla lokala utvecklingsgrupper, kommun- och länsbygderåd! Vi i byarörelsen

Läs mer

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 Nordens största hälsomagasin och en av Sveriges 10 största tidningar alla kategorier. NU ÄNNU STÖRRE UPPLAGA: +50 000 EX! TOPPBETYG FÖR LIVE LIFE I SENASTE SKOP-UNDERSÖKNINGEN:

Läs mer

februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga

februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga PM Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga Februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga Inledning Under hösten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för HTJ Östermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för HTJ Östermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för HTJ Östermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Matematiken har alltid funnits omkring

Matematiken har alltid funnits omkring katarina brännström & åsa pesula På tredje plats i mitten Personalen på Karungi förskola arbetar med barnens känsla för lägesbegrepp med hjälp av sånger, teckningar och andra material. Med fokus på matematik

Läs mer

Offentlighetsprincipen. Kortfattat om lagstiftningen

Offentlighetsprincipen. Kortfattat om lagstiftningen Offentlighetsprincipen Kortfattat om lagstiftningen Producerad av Justitiedepartementet Foto: Regeringskansliet Tryck: Elanders, 2015 Offentlighetsprincipen Offentlighetsprincipen är en grundläggande princip

Läs mer

EKERÖ-VÄSBY. Upprustning av lekplatser - Sammanställning. Samfällighetsförening 1 / 6

EKERÖ-VÄSBY. Upprustning av lekplatser - Sammanställning. Samfällighetsförening 1 / 6 Upprustning av lekplatser - Sammanställning Nu är första steget i lekplatsprojektet avklarat. Styrelsen har tagit emot totalt 53 enkätsvar och vi vill passa på att tacka er som har bidragit för ert engagemang

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_Din hemtjänst i Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_Din hemtjänst i Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_Din hemtjänst i Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 1 1,9 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 8 15,4

Läs mer

Flyktingläget på Tjörn Februari 2016

Flyktingläget på Tjörn Februari 2016 Flyktingläget på Tjörn Februari 2016 Tjörns kommuns uppdrag Uppdrag från regeringen, dvs Migrationsverket: Ta emot och ordna boende och integration för de flyktingar som anländer till Sverige. Nationell

Läs mer

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan?

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Sammanställning oktober 2015 De nyanlända eleverna (varit här högst fyra år) klarar den svenska skolan sämre än andra elever. Ett tydligt tecken är att för

Läs mer

Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar!

Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar! Låt din berättelse bli en värdefull del av våra samlingar! Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg (DAG) ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Arkivet har till

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

Byggprojektledare Namn: David Andreasson Telefon: 0606007005 E-post:

Byggprojektledare Namn: David Andreasson Telefon: 0606007005 E-post: Med ett öppet stadsnät levererar vi fibernät som möjliggör tjänster för internet, tv och telefoni med ljusets hastighet. Vårt fibernät når i dag fantastiska hastigheter upp till 1 000 Mbit/s. ServaNet

Läs mer

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Protokoll Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Sekreterare: Caroline Wiking 1. Reflektioner kring

Läs mer

Mål och budget för Tomelilla kommun 2016-2018

Mål och budget för Tomelilla kommun 2016-2018 Bilaga 1 Mål och budget för Tomelilla kommun 2016-2018 Strategiska målområden Tomelilla - här skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet och njuter av Österlen! HÅLLBAR TILLVÄXT DELAKTIGHET OCH EGENMAKT

Läs mer

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT SOLCELLSBELYSNING En praktisk guide LADDA MED SOLENERGI Praktiska Råd & Tips SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT Kom igång med 3 solenergi fördelar med Solcell Mi l jö vä n l i g t Enkelt Praktiskt

Läs mer

Nyrenoverade kontorslokaler med flexibel planlösning; rumsindelat, blandat eller öppen planlösning? <br /> Adress Sveavägen 159

Nyrenoverade kontorslokaler med flexibel planlösning; rumsindelat, blandat eller öppen planlösning? <br /> Adress Sveavägen 159 Nyrenoverade kontorslokaler med flexibel planlösning; rumsindelat, blandat eller öppen planlösning? Typ Kontor Storlek 237 kvm Adress Sveavägen 159 Område Vasastan Planlösning Här kan du vara med

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_1:a Hemtjänst o Vård kompaniet (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_1:a Hemtjänst o Vård kompaniet (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_1:a Hemtjänst o Vård kompaniet (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Prognos för hushållens ekonomi i januari 2009 - Både löntagare och pensionärer bättre ut på ett år

Prognos för hushållens ekonomi i januari 2009 - Både löntagare och pensionärer bättre ut på ett år Pressmeddelande Stockholm 24 november 2008 Prognos för hushållens ekonomi i januari 2009 - Både löntagare och pensionärer bättre ut på ett år Pensionärshushåll förväntas komma bättre ut än på länge. Det

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Lund Giants Hockey Club bildades den 13 maj 2004. Vi fyller alltså 10 år 2014. På Lunds Idrottsgala 2014 blev vi utsedda till Årets Förening i Lund.

Lund Giants Hockey Club bildades den 13 maj 2004. Vi fyller alltså 10 år 2014. På Lunds Idrottsgala 2014 blev vi utsedda till Årets Förening i Lund. Lund Giants Hockey Club bildades den 13 maj 2004. Vi fyller alltså 10 år 2014. På Lunds Idrottsgala 2014 blev vi utsedda till Årets Förening i Lund. Lund Giants bedriver sin verksamhet i Lunds ishallen

Läs mer