Verksamhetsberättelse jan dec. 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse jan dec. 2012"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse jan dec De vid årsmötet den 6 februari valda styrelsemedlemmarna och revisorerna var följande Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Vice Sekreterare Kassör Suppleant Revisor Suppleant Valberedning: Inga-Lill Lindström Carina Sjölin Berit Halvarsson Karin Bertilsson Monika Wernersson Gunilla Idell Ulrika Fallgren Berith Landén Lillemor Landell Malin Eliasson Sahlin Anna-Maria Olsson Edholm Styrelsen har under verksamhetsåret haft 8 protokollförda sammanträden. Föreningen har haft följande möten och sammankomster 8 Mars Internationella Kvinnodagen Inga-Lill och några av våra medlemmardeltog i firandet av Internationella Kvinnodagen den 8 mars i Gröna Rummet, Kulturens Hus Vi var medarrangörer tillsammans med S-kvinnor, SAP, V, MP, ABF, Bilda, IRIS, SKFF. Det bjöds på sopplunch och folkhälsovetaren AnneliThylin föreläste om kvinnors hälsa-arbete-ekonomi. På kvällen uppträdde Anders Linder på Söderhamns Teater med Gudinnas återkomst, efter föreställningen bjöds det på fika och diskussions stund. 12 Mars Rådhus kondis En trevlig kväll på Rådhus där vi var 19 medlemmar och gäster. Otroligt god soppa av Ingela Forslund som också fick oss att tänka på de människor som levde och byggde upp den stad vi nu lever i. Informationen och pratstunden med vår inspirerande och aktiva stadsarkitekt Ylva Larsson får oss att se vår stad med nya friska ögon.

2 15 mars bifogar Inbjudan att delta i dialogmöte om näringslivsutvecklingen i länet den 3 april på Kulturens Hus i Bollnäs 21 mars Företagare Buffén Inga-Lill representerade SKFF på företagare buffén som hölls i Faxeparken. Inbjudna var nystartade företag 2011 i Söderhamns Kommun. Företagen berättade om sina verksamheter och kontakter skapades med de nätverk för företag som finns i vår kommun. Tid fanns också för mingel och det bjöds på en mycket god buffé av Pär Johnsson från Växbo Krog 2 april bifogar 1/ Konferens i Stockholm Torsdagen den 26 april. Kvinnors företagande - med sikte på framtidens entreprenörskap. 2/ Med full fart in i framtiden - vägen till entreprenörskap! Torsdagen den 26 april på CFL 16 April Laila Lindberg Missionskyrkan 18 medlemmar som kom för att höra Laila berätta om sitt fantastiska arbete som har en stor betydelse för utsatta barn. Den metod Laila använder startade 1976 och har använts i möten med flyktingbarn. Lekarbetspedagogen skapar tillsammans med barnet en trygg och rofylld situation i ett ostört rum. Den vuxne deltar som varmt intresserad lekobservatör eller som lekkamrat om barnet så önskar. Föräldrar erbjuds också stöd vid efterfrågan. Laila har sett att lekens betydelse har en mycket stor betydelse för ett barn i olika skeenden i livet. Det kan vara sorg, skilsmässa, självmord, flyktingbarn, apatiska och håglösa barn. Leken ger barnet möjlighet att bearbeta det som hänt. Laila håller även föredrag samt utbildning som sträcker sig över 1 år till pedagoger, socionomer och andra med likvärdig utbildning. Vi avslutade kvällen med god smörgåstårta från Söderhamns catering. 25 aprilordf. deltog på Starta eget café, Rådhuskondis onsdagen 25/4 Informerade om vår förening samt bjöd in deltagarna att gå med i vår förening. Helena Torstensson fanns där som representant för nyföretagarecentrum 26 april Ordf. deltog på Kvinnors företagande med sikte på framtidens entreprenörskap i Stockholm som tillväxtverket hade anordnat. Många föreläsare som Carin Holmqvist professor i vid handelshögskolan Malin Malmström Luleå tekniska Universitet,Christian Brantö Almi. Petra Wadström vd Solvatten och Emy Blixt årets företagerska 2012 vh Swedish Hasbens. Maud Olofsson berättade om sitt internationella arbete som medlem i USA:s utrikesminister Hillary Clintons råd International Council on WomensBuisness Leadership. Sammanlagt deltog 210 kvinnor från olika org. runt om i landet En mycket inspirerande dag tyckte Inga Lill.

3 14 Maj SKFF 25 årsjubileum Med röd matta och galarep intog 34 uppklädda damer Odd Fellows lokaler för att fira vårt 25 årsjubileum. Till musik av Staffanskolans duktiga musiker minglade vi, gamla och nya bekantskaper knöts medan vi läppjade på ett glas bubbel. En riktigt fin trerättersmeny avnjöts med passande vin/dryck till. Under middagen fick vi mycket underhållande tal med anekdoter från föreningens 25åriga liv av våra gamla ordföranden som var inbjudna till jubileet. Alla sjöng också glatt med från jubileumssånghäftet. Middagen avslutades med tårtor dekorerade med vårt emblem. Den utsökta maten levereras från Monicas Cateringfirman i Rengsjö och för de vackra tårtorna stod Rådhuskondis. Skärså glashyttas Henric Sjölin hade skänkt 5 mycket vackra karaffer som lottades ut.borden var vackert dukade och pryddes även de av Henrics vackra karaffer. Vårt jubileum uppmärksammades i både Hälsinge Tidningar och Centersyn. 22 maj Ordf. deltogi samtal för att med gemensamma krafter öka företagsamheten och skapa tillväxt i Söderhamns området. 30 tal personer från företag föreningar och kommun samlades i Swedbanks lokaler samtalade hur de vill att Söderhamn ska se ut i framtiden. I oktober kommer alla att återsamlas då ska man slå fast en målbild och prata mer om den ska nås. 28 maj Amelia Adamo Några av våra medlemmar åkte för att lyssna på Amelia Adamo I Ljusdal, hon pratade om konsten att ligga steget före sina konkurrenter, det var ett uppskattat trevligt seminarium där det även bjöds på god macka av Närljus. 23 augusti Inga-Lill Lindström vår ordförande deltog i Nyföretagarcentrums möte 27 augusti Inga-Lill Lindström vår ordförande representerade oss i Tillväxtrådet 29 augusti bifogar 1/Kusttinget, Kustnära mötesplatser i samarbete med region Gävleborg, torsdagen den 6 september. 2/Redo för nya utmaningar sök till Affärsutvecklingsprojektet. ett innovativtaffärsprogrami Gävleborg för kvinnor 10septem.Kungsholmen Medlemsmöte hos Billan o Erik på Kungsholmen. Vi träffades utanför Svea bion och samåkte. Det var en medlemmarnas kväll där blandannatanniqa Löfgren berättade om sitt företag Hemkokat som gör Naturliga salvor och Renske Renkema med företaget Vadare beskrev hur hon arbetar men naturen som rehabilitering. Vi fick även prova på en liten självbildsövning. Mats Strandow kom och informerar om EIS (etablera i Söderhamn) Där 10 fastighetsägare tillsammans med Söderhamns kommun samarbetar för att få fler företagsetableringar till Söderhamn Det serverades Paella samt Victorias Pavlova tårta till kaffet.

4 Vår frågenkät delades ut och besvarades. Medlemmar som inte kunde delta får den mejlad till sig tillsammans med välkomstbrevet. Inga-Lill informerade om kommande utbildningar och aktivitetersamt delade ut vårt välkomstbrev för att uppmuntra våra medlemmar att värva nya kvinnliga företagare till föreningen Sammanfattning av kvällen blev trevlig och inspirerande 3 september bifogar Verkställande Kvinna inspirations -seminarium Swedbank Söderhamn måndagen den 11 september. 10 september bifogar Vintermässa, en inspirerande mässa för alla Bollnäs Folkhögskola, lördagen den 27 oktober 17 OktoberFöreläsningskväll En riktigt häftig föreläsningskväll blev det på kulturens hus i Söderhamn 62 glada kvinnor och en man kom för att lyssna på Syskonen Linda Netsman, Petra Abrahamsson (brodern Jacob Abrahamsson var tyvärr tvungen att ge återbud) frånfreluga Trädgårdsscen berättade om sin verksamhet. Tre syskon, en övervuxen äppellund och en galen idé vilket var otroligt inspirerande och kul att lyssna på och alla blev nog sugna att åka till Freluga trädgårdsscen i sommar. Annie Seel Rallyprinsessa, marknadsekonom, inspiratör, marknadsförare, tävlingsförare m.m. var en positiv överraskning som gav oss många insiktsfulla råd inlindade med humor. Mycket fin förtäring bjöds det med snittar o bubbel från Söderhamns Catering. Medarrangörer var Söderhamns sparbanks stiftelse. 24 oktober bifogar 1/ Hälsingekommunernas turistbyrå inbjuder till information om hur vi kan synas och marknadsföra oss på halsingland.se på Söderhamns stadsbibliotek. Tisdagen den 6 november. 2/ Vår framtid I våra händer. Företagarringen inbjuder till att utveckla våra verksamheter i Gävleborg, på Kulturhuset i Bollnäs onsdagen den 21 november. 5 novemberinga-lill deltog vid Tillväxtrådets möte 6 decemberjulbord Albertina Trots snöstorm och dåliga vägar var vi ett20 medlemmar som slöt upp i Skärså och hade en riktigt trevlig kväll med god mat, glada skratt och sedvanlig utdelning av Julklappar, alla kom också välbehållna hem i stormen.

5 Övriga Händelser: Välkomstbrev: Vi har tagit fram ett välkomstbrev för att marknadsföra vårt nätverk till kvinnliga företagare och andra kvinnor som kan ha glädje av att vara med i SKFF i Söderhamns kommun Frågeformulär: Ett frågeformulär har gjorts för att ta reda på vad våra medlemmar har för önskemål på SKFF arbete Utbildning: Planering för utbildningsprojektet Våga, Vilja, Växa som kvinnlig företagare är påbörjat och ekonomiskt i hamn. Antal medlemmar vid året slut var 74 st. Söderhamn den11februari 2013 Inga-Lill Lindström Ordf. Carina Sjölin Vice ordf. Berit Halvarsson Sekr. Karin Bertilsson Vice sekr. Monika Wernerson Kassör

Örnsköldsviks Diabetesförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

Örnsköldsviks Diabetesförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Örnsköldsviks Diabetesförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Styrelsen för Örnsköldsviks Diabetesförening (org.nr 889600-6734) lämnar härmed följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Styrelsen har haft

Läs mer

HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Sida 1(5) HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Revisor: Revisor: Revisorsuppleant:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 (5) Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för SeniorNet i Helsingborg avger följande berättelse över verksamheten 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ingrid Bjerne Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Verksamhetsberättelse 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Följande verksamhetsberättelse från föreningens olika verksamheter är sammanställda från verksamheternas insända svar till personalens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg,

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, 1(8) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2013. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse

Läs mer

Noonan Nytt. nr. 3, 2012. Innehåll

Noonan Nytt. nr. 3, 2012. Innehåll Noonan Nytt Innehåll nr. 3, 2012 Ordförandespalten Hemsidan Noonan syndrom Sällsynta Diagnoser Extra årsmöte Familjekonferens 2012 Tack för mig! Syrelsemöte Alingsås Kontaktuppgifter Ordförandespalten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 Svenska Downföreningen

Verksamhetsberättelse 2010 Svenska Downföreningen Verksamhetsberättelse 2010 Svenska Downföreningen 1 (18) 1 Svenska Downföreningens verksamhet... 3 2 Medlemmar... 3 2.1 Medlemsutveckling... 4 2.2 Geografisk spridning per län... 5 2.3 Medlemsavgift...

Läs mer

Sommarkvällar UR INNEHÅLLET: EN VÄXTPLATS FÖR HELA MÄNNISKAN ÅRETS STIPENDIAT TALADE OM VÄXANDE LIV NÄR MUSIKVERKSTAN SPELADE I HJO

Sommarkvällar UR INNEHÅLLET: EN VÄXTPLATS FÖR HELA MÄNNISKAN ÅRETS STIPENDIAT TALADE OM VÄXANDE LIV NÄR MUSIKVERKSTAN SPELADE I HJO NU FÖLJ MED BLAND DE SENASTE NYHETERNA OCH AKTIVITETERNA FRÅN FURUBODA KOMMER UT 4 GÅNGER PER ÅR NR 2 2015 UR INNEHÅLLET: EN VÄXTPLATS FÖR HELA MÄNNISKAN ÅRETS STIPENDIAT TALADE OM VÄXANDE LIV NÄR MUSIKVERKSTAN

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening

Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening Om organisationen Riksorganisationen Individuell Människohjälp, IM, har sitt huvudkontor i Lund. Härifrån leds IMs verksamhet. På fyra orter finns

Läs mer

NÄRBLADET nummer 3 2014

NÄRBLADET nummer 3 2014 NÄRBLADET nummer 3 2014 SKNTs årskonferens i Jönköping den 14-16 maj 2014 Med en mjukstart på onsdagen med utflykter, golftävling och trevlig samvaro började SKNT sin trettionde årskonferens. Som ett under

Läs mer

2/2013 I DETTA NUMMER: Nordiska sommarveckan genom tiderna. VIS Utvecklingskonferens 2013. Vad händer med Tolktjänstutredningen? och mycket mer...

2/2013 I DETTA NUMMER: Nordiska sommarveckan genom tiderna. VIS Utvecklingskonferens 2013. Vad händer med Tolktjänstutredningen? och mycket mer... VIStidningen Utgiven av Vuxendöva i Sverige I DETTA NUMMER: Nordiska sommarveckan genom tiderna VIS Utvecklingskonferens 2013 Vad händer med Tolktjänstutredningen? och mycket mer... 2/2013 besök oss gärna

Läs mer

Röda Korset. Eskilstuna Torshällakretsen. Verksamhetsberättelse 2008

Röda Korset. Eskilstuna Torshällakretsen. Verksamhetsberättelse 2008 Röda Korset Eskilstuna Torshällakretsen Verksamhetsberättelse 2008 Varje barn skall dagligen ha kontakt med minst en vuxen som hon/han kan vända sig till i förtroende Eskilstuna Kommuns mål (2000-2003)

Läs mer

2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning.

2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning. Datum: 2015-05-07 Förening: RFSL Kalmar län Organisationsnummer: 802474-4916 Handläggare: Annelie Skogsberg 2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning. Detta är RSFL Kalmar läns andra

Läs mer

Näringslivsnytt 03. Nyheter från Samhällsbyggnadsförvaltningen, Näringsliv och samhällsutveckling. Nr 3 April 2012

Näringslivsnytt 03. Nyheter från Samhällsbyggnadsförvaltningen, Näringsliv och samhällsutveckling. Nr 3 April 2012 Näringslivsnytt 03 Nyheter från Samhällsbyggnadsförvaltningen, Näringsliv och samhällsutveckling. Nr 3 April 2012 Generationsskifte i företagsamheten Inom den offentliga sektorn står vi inför ett generationsskifte.

Läs mer

Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013. Det rör på sig!

Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013. Det rör på sig! Victoria Klaiber Projekt Entré - Biblioteket som kulturarena, akt 2 Sjuhärad victoria.klaiber@ulricehamn.se 2013 Det rör på sig! - dansfestival på biblioteken i Sjuhärad våren 2013 Åtta kommuner ett projekt

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2012-11-16-18

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2012-11-16-18 Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2012-11-16-18 Närvarande ledamöter: Rasmus Åkesson Linda Engström Lina Boberg Karin Melbin Närvarande tjänstemän: Jobjörn

Läs mer

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Ljusglimtar i vår tillvaro. Planeringen av våren i full gång! Kom ihåg datumet!

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Ljusglimtar i vår tillvaro. Planeringen av våren i full gång! Kom ihåg datumet! N O V E M B E R 2 0 1 2 Nyhetsbrev En Stärkt Röst Planeringen av våren i full gång! När första snön har kommit och vi gått över till vintertid börjar projektet blicka mot ljusare tider. Vi har mycket att

Läs mer

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar,

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar, Nyhetsbrev maj 2015 Bästa Brismedlemmar, Först och främst tack för att just du är medlem. Via ditt medlemskap har vi möjlighet att hänga med i barnens behov och utveckla verksamheten. Fler får en större

Läs mer

Konferens Årets Ungdomskommun 2009

Konferens Årets Ungdomskommun 2009 Vad har varit bra? Konferens Årets Ungdomskommun 2009 Utvärdering 5 st god/underbar mat 4 st sveriges ungdomsråd 4 st mycket bra talare 3 st allt har varit bra 3 st bra mix av föreläsare 3 st bra upplägg

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 !!!! 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 !!!! 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 1 Innehåll 1. Fakta om året 2013 3 2. Förord 4 3. Inledning 4 4. Föreningen Storasyster 5 i kalenderform 5. Stödinsatser 7 6. Evenemang 9 7. GraLisk prolil 10 8. Utmärkelser

Läs mer

Här kommer höstens utskick från AMC-föreningen. Detta innehåller:

Här kommer höstens utskick från AMC-föreningen. Detta innehåller: Hej! November 2004 Här kommer höstens utskick från AMC-föreningen. Detta innehåller: AMC-nytt Info från Ulf Larsson angående Ågrenskadagarna Inbjudan och program till Ågrenska v 10, 2005 Sällsynta Diagnosers

Läs mer

Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning

Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2 2. Medlemmar 2 3. Styrelsen 2 3.1 Förtroendevalda 3 3.2 Styrelsens arbete 2-5 4 Verksamheter 5 4.1 Läxhjälp 5 4.2 Frukostklubben

Läs mer

FAMÖS, familjeterapiföreningen i Östra Sverige.

FAMÖS, familjeterapiföreningen i Östra Sverige. 2013 nr 1 FEED-BACK FAMÖS, familjeterapiföreningen i Östra Sverige. Styrelsen Annika Daveby-Karlquist, ordförande Håkan Pettersson, kassör Cecilia Scott-Wiklöf Marie Stridh Madeleine Cocozza Rolf Hessel,

Läs mer

PRICKBLADET. Nr 2-3 2013

PRICKBLADET. Nr 2-3 2013 PRICKBLADET Nr 2-3 2013 KUNGSBACKA LOKALAVD. Ing-Britt Svensson Ordf. Tfn: 0300-258 40, 073-709 91 74 e-post: svensson.ingbritt@gmail.com Kassör Ledamot Ledamot Ledamot Carl-Magnus Holgersson Nina Hellstrand

Läs mer

Årsredovisning 2014. Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Årsredovisning 2014. Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Årsredovisning 2014 Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Förslag till föredragningslista vid Fleninge-Ödåkra Scoutkår av NSFs ordinarie årsmöte, söndagen den 1 mars 2015 i scoutlokalen.

Läs mer

Representantskapsmöte med 30 års jubileum på Rögrund i Stockholms skärgård 1-2 september 2012

Representantskapsmöte med 30 års jubileum på Rögrund i Stockholms skärgård 1-2 september 2012 SKÄRGÅRDARNAS RIKSFÖRBUND Dags för JUBILEUM på Rögrund i Stockholms södra skärgård. 47 deltagare från tretton medlemsföreningar deltar på mötet och det tillhörande 30 årsjubiléet. Representantskapsmöte

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1 Styrelsens sammansättning HRF Hörselskadades förening i Örebro Verksamhetsår 2014 Ordförande Sekreterare Kassör Adjungerade ledamöter Birgitta Svensson Lena Kovacs Jonas Olsson

Läs mer

FÖRENINGEN FÖR FAMILJECENTRALERS FRÄMJANDE

FÖRENINGEN FÖR FAMILJECENTRALERS FRÄMJANDE FÖRENINGEN FÖR FAMILJECENTRALERS FRÄMJANDE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Kanslifunktion hemsida, administration och medlemsservice Föreningen har under året köpt 50 % kanslitjänst från Studiefrämjandet i

Läs mer