Styrande dokument beslutat av GD. Förvaltning av jordbruksfastigheter STATENS FASTIGHETSVERK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrande dokument beslutat av GD. Förvaltning av jordbruksfastigheter STATENS FASTIGHETSVERK"

Transkript

1 Styrande dokument beslutat av GD Förvaltning av jordbruksfastigheter

2 Förvaltning av jordbruksfastigheter Policy 2(2) Styrande dokument Förvaltning av jordbruksfastigheter innehåller: Policy Jord- och skogsbrukspolicy södra Sverige Upplåtelse av mark / uthyrning Skogsbruk Ekonomi / administration Verksamhetsutveckling Natur och kulturmiljö Underhåll / ny- och tillbyggnad

3 Jord- och skogsbrukspolicy Jörgen Hammarstedt Policy 3(2) Jord- och skogsbrukspolicy- södra Sverige Inledning Statens fastighetsverks jord och skogsbruksbruksfastigheter i södra Sverige består av kungsgårdar, militära boställen och andra kronoegendomar som tillhör det nationella kulturarvet. Totalt omfattar markinnehavet cirka hektar. Inriktning Vara ett föredöme i att långsiktigt bruka och utveckla mark och byggnader så att deras kulturhistoriska värden bevaras Hävda den kulturhistoriska helhetsmiljön på egendomarna så att samspelet mellan byggnader och mark förblir tydligt Kombinera ägarens förväntningar och krav på avkastning med brukarens förväntningar på nyttjandet Jord- och skogsmark skall brukas med långsiktig natur- och miljöhänsyn Beakta och i möjligaste mån tillfredsställa allmänhetens behov för rekreation och friluftsliv Kulturvärden Vi ska på ett föredömligt sätt förvalta de kulturegendomar (kungsgårdar, militära boställen och övriga kronoegendomar) som utgör en del av det nationella kulturarvet. Egendomarna utgör helhetsmiljöer som innehåller allt från herrgårdsanläggningar till uthus och torp samt stora arealer jord- och skogsbruksmark. Samspelet mellan byggnader och mark visar på sociala och ekonomiska förhållanden samt berättar om utvecklingen från svunnen tid till nutid. För att bevara spåren av det historiska försörjningssättet och för att hålla markerna öppna krävs att det bedrivs ett aktivt jordbruk på gårdarna även i framtiden. Det är därför viktigt att fortsätta utvecklingen av gårdarna och genomföra investeringar, till exempel i form av ny- och ombyggnationer som harmonierar med befintlig bebyggelse. Åkermarken skall brukas så att de kulturhistoriska värdena bevaras. I kulturlandskapet skall miljöer som ängs-, hag- och slåttermarker skötas så att natur- och kulturvärden samt estetiska värden i landskapet bevaras och berikas. Vi skall även verka för att återställa tidigare kulturhävdade marker där dessa vuxit igen. De kulturhistoriska värdena skall åskådliggöras för allmänheten genom skyltning och ökad tillgänglighet. Kulturlämningar i skogen skall identifieras och risken för skador på dessa vid skogliga åtgärder skall minimeras. Förutom lämningarna bör även deras miljö bevaras. På kulturegendomar bör förändringar i gårdsmiljöer vara så skonsamma som möjligt med inriktning att bevara den ursprungliga miljön.

4 Jord- och skogsbrukspolicy Jörgen Hammarstedt Policy 4(2) Ekonomi Vårt uppdrag är att ge ägaren en rimlig avkastning på sitt kapital genom att arrendera/hyra ut mark och byggnader efter marknadsmässiga principer. Viss reducering kan accepteras till följd av det kulturhistoriska bevarandet samt övrigt hänsynstagande. Vår uppgift är att bruka skogen för att producera virke efter marknadsmässiga principer samtidigt som en god miljö behålls. Genom rätt val av metoder kan vi på sikt förbättra våra skogar och öka dess avkastning. Det skall efterstävas kontinuitet i verksamheten. Kravet på jämnhet skall dock inte hindra att anpassning sker efter konjunktursvängningar eller andra ändrade förutsättningar. Natur- och miljö Vi ska verka för att arrendatorer bedriver en miljöanpassad produktion på egendomarna. Miljömässigt bra alternativ av material och metod skall eftersträvas vid underhållsarbeten och i nyproduktion. Vårt skogsbruk skall bedrivas med stor miljöhänsyn. Skötselmetoder skall anpassas så att den mångfald av arter och ekosystem som naturligt förekommer inom landskapet aktsammas. Skogsbruket skall bedrivas inom ramen för FSC:s och PEFC:s principer samt nationella kriterier för ett kvalitetsmärkt skogsbruk. Upplevelsevärden Många av våra egendomar är belägna nära tätorter och är frekvent besökta av allmänheten för rekreation. Vi skall medverka för ett aktivt friluftsliv på våra marker. Vid åtgärder i skog och mark ska hänsyn tas till att landskapsbildens estetiska värden bevaras. I rekreationsområden ska vi ta hänsyn till friluftslivets intressen vid val av skogsbruksmetod och vid genomförandet av skogliga åtgärder. Vi ställer oss positiva för upplåtelse av mark för evenemang som är skonsamma för naturen och miljön.

5 Upplåtelse av mark/uthyrning 5(2) Upplåtelse av mark / uthyrning Svensk lagstiftning skall ligga till grund för all upplåtelse och uthyrning. Styrande dokument Hyror och arrenden skall ligga till grund för all upplåtelse och uthyrning.. Arrendera ut mark Upplåtelse av mark/uthyrning / Arrendera ut mark. Mark skall utarrenderas till marknadsmässig nivå. Arrendeavtal skall vara skriftliga. Arrendeavtalets originalhandling skall registreras och arkiveras. 2. Arrendera ut jordbruksfastighet Upplåtelse av mark/uthyrning / Arrendera ut fastighet. Jordbruksfastigheter skall utarrenderas till marknadsmässig nivå, med skälig reducering till följd av begränsningar i nyttjandet och/eller till följd antikvariska merkostnader i underhållet vid bevarandet av gårdens kulturhistoriska värde. Arrendeavtal skall vara skriftliga. Arrendeavtalets originalhandling skall registreras och arkiveras. 3. Arrendera ut jakt och fiske Upplåtelse av mark/uthyrning / Arrendera ut jakt och fiske. Upplåtelse av rätt att jaga är en partiell nyttjanderätt och är ej att betrakta som arrende i lagens mening, men benämns i dagligt språkbruk som jaktarrende. Vid upplåtelse av jakt i tätortsnära områden skall hänsyn tas till allmänhetens nyttjande av markerna. Upplåtelse av rätt att jaga och/eller fiska skall ske till marknadsmässig nivå med eventuell reducering till följd av begränsningar i nyttjandet. Upplåtelseavtalen skall vara skriftliga. Upplåtelseavtalens originalhandling skall registreras och arkiveras.

6 Upplåtelse av mark/uthyrning 6(2) 4. Hyra ut permanentbostad Upplåtelse av mark/uthyrning / Hyra ut permanentbostad. Uthyrning av permanentbostad skall ske till marknadsmässig nivå. Skriftliga hyreskontrakt skall upprättas, registreras och arkiveras. 5. Hyra ut fritidsbostad Upplåtelse av mark/uthyrning / Hyra ut fritidsbostad. Uthyrning av fritidsbostad skall ske till marknadsmässig nivå. Skriftliga hyreskontrakt skall upprättas, registreras och arkiveras. 6. Hyra ut lokal Upplåtelse av mark/uthyrning / Hyra ut lokal. Uthyrning av lokal skall ske till marknadsmässig nivå. Skriftliga hyreskontrakt skall upprättas, registreras och arkiveras. 7. Omförhandla Upplåtelse av mark/uthyrning / Omförhandla. Vid jordbruksarrendeupplåtelser skall, om behov föreligger, ekonomisk reglering ske mellan parterna med stöd av syn och avräkning.

7 Skogsbruk 7(2) Skogsbruk. Bedriva skogsbruk Skogsbruk / Bedriva skogsbruk. Svensk lagstiftning / Skogsvårdslagen och Miljöbalken skall ligga till grund för SFV:s skogsbruk. Skogsbruket skall bedrivas enligt SFV:s skogsbrukspolicy södra Sverige. Grönt bokslut (Ekologiskt bokslut) skall upprättas årligen. Skogsbruket skall ske enligt kriterierna i FSC (Forest Stewardship Council) och PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certifications) Hänsyn skall tas till eventuella reservatsföreskrifter, biotopskydd och Natura-2000-föreskrifter

8 Ekonomi/administration 8(2) Ekonomi / administration Svensk lagstiftning såväl som styrande dokument Arbetsordning skall ligga till grund för ekonomi och administration inom SFV:s jordbruksförvaltning.. Upprätta verksamhetsplan Ekonomi/administration / Upprätta verksamhetsplan. Verksamhetsmål skall årligen upprättas enligt GDs direktiv vilket resulterar i resultatkontrakt som följs upp tertialvis under verksamhetsåret. 2. Betala leverantörsfaktura Ekonomi/administration / Betala leverantörsfaktura. Leverantörsfakturor attesteras före utbetalning av respektive förvaltare/gruppchef/fastighetschef beroende på fastställd attesträtt och attestnivå enligt delegeringsordning. 3. Avisera och erhålla likvid Ekonomi/administration / Avisera och erhålla likvid. Förvaltare / Förvaltarassistent är ansvarig för att fastighetssystemet hålls uppdaterat så att korrekta hyror och arrenden aviseras från detsamma.

9 Verksamhetsutveckling 9(2) Verksamhetsutveckling Resultatkontraktets verksamhetsmål skall infrias.. Informera Verksamhetsutveckling / Informera 2. Inventera Verksamhetsutveckling / Inventera 3. Förbättra miljön Verksamhetsutveckling / Förbättra miljön Jordbruk; för att uppnå verksamhetsmålet att förbättra miljön, skall SFV:s jordbruksarrendatorer informeras och stimuleras till ett miljöanpassat brukande. Skogsbruk; för att uppnå verksamhetsmålet att förbättra miljön, skall skogsbruket inom SFV:s marker bedrivas enligt kriterier i FSC och PEFC samt grönt bokslut upprättas årligen. 4. Förändra fastighetsinnehavet Verksamhetsutveckling / Förändra fastighetsinnehavet Förändring av fastighetsinnehavet skall ske enligt de krav som formaliserats i stödprocessen Köp och försäljning i Vårt sätt att arbeta.

10 Natur och kulturmiljö 0(2) Natur och kulturmiljö. Informera Natur och kulturmiljö / Informera Information kring SFV:s jordbruksförvaltning och SFV:s innehav skall ske enligt de krav som formaliserats i stödprocessen Kommunikation i Vårt sätt att arbeta. 2. Bedriva landskapsvård Natur och kulturmiljö / Bedriva landskapsvård 3. Upprätta vårdprogram Natur och kulturmiljö / Upprätta vårdprogram Vårdprogram skall upprättas för de egendomar som är SBM-klassade. Vårdprogrammens struktur skall i möjligaste mån upprättas enligt krav i styrande dokument Förvaltning av inrikes fastigheter. Vårdprogram skall upprättas i samråd med SFV:s specialiststöd, remitteras till Riksantikvarieämbetet och därefter fastställas internt. 4. Iordningställa publika rekreationsområden Natur och kulturmiljö / Iordningställa publika rekreationsområden. 5. Verka för samordning inom SFV Natur och kulturmiljö / Verka för samordning inom SFV. 6. Ta myndighetskontakter Natur och kulturmiljö / Ta myndighetskontakter.

11 Natur och kulturmiljö (2) För tillståndspliktiga ärenden skall ansvarig förvaltare samråda och inhämta erforderliga tillstånd. Som exempel kan nämnas ärenden inom ramen för SBM, miljöbalken, djurskyddslagen, skogsvårdslagen, naturreservatsregler, PBL m.fl.

12 Underhåll/Ny- och tillbyggnad 2(2) Underhåll / ny- och tillbyggnad. Genomföra underhållsåtgärder Underhåll/ ny- och tillbyggnad / Genomföra underhållsåtgärder. Underhållsplaner för minst tre år framåt skall hållas uppdaterade. Ansvarig förvaltare skall inhämta erforderliga myndighetstillstånd vid underhållsåtgärder. Underhållsåtgärder skall upphandlas enligt kriterier i styrande dokument Upphandling. 2. Genomföra investeringar Underhåll/ ny- och tillbyggnad / Genomföra investeringar. Investeringsplaner för minst fem år framåt skall hållas uppdaterade. Ansvarig förvaltare skall inhämta erforderliga myndighetstillstånd vid investeringsprojekt. Kostnadstablå och investeringsbeslut skall upprättas av ansvarig förvaltare. Investeringsprojektet beslutas av GD/Fastighetschef/Gruppchef enligt delegerat bemyndigande. Investeringsprojekt skall upphandlas enligt kriterier i styrande dokument Upphandling

Krokoms kommuns styrdokument

Krokoms kommuns styrdokument Skogsbrukspolicy Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar POLICY Krokoms kommuns

Läs mer

Styrande dokument beslutat av GD. Kulturarv STATENS FASTIGHETSVERK

Styrande dokument beslutat av GD. Kulturarv STATENS FASTIGHETSVERK Styrande dokument beslutat av GD 2(11) Styrande dokument innehåller: Policy spolicy Krav och råd Vårdprogram Slottsarkitekt spolicy (11) spolicy SFV:s kulturarvspolicy beskriver hur vi ser på vårt uppdrag

Läs mer

Mål för skogsskötsel och naturvård i Timrå kommun

Mål för skogsskötsel och naturvård i Timrå kommun Mål för skogsskötsel och naturvård i Timrå kommun Antagen av kommunfullmäktige 2012-09-24 109 2(5) Skogsbrukets mål Bedriva skogsbruk enligt reglerna för miljöcertifiering enligt FSC-standard. Bevara och

Läs mer

GRÖNPLAN FÖR GISLAVEDS TÄTORT

GRÖNPLAN FÖR GISLAVEDS TÄTORT GRÖNPLAN FÖR GISLAVEDS TÄTORT Skala 1: 20 000 (i A3) 1 Grönplan för Gislaveds tätort på uppdrag av Gislaveds kommun, första utgåva augusti 2007. Foto, kartor, text och layout av Linda Kjellström FÖRORD

Läs mer

Naturvårdsprogram Uppdaterad kortversion 2014

Naturvårdsprogram Uppdaterad kortversion 2014 Naturvårdsprogram Uppdaterad kortversion 2014 Naturvårdsprogram för Hällefors kommun Uppdaterad kortversion Ett naturvårdsprogram för Hällefors kommun antogs i komunfullmäktige 2010-11-16. I denna kortversion

Läs mer

Policy för Linköpings kommuns skogsinnehav

Policy för Linköpings kommuns skogsinnehav Policy för Linköpings kommuns skogsinnehav Antagen av Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden 2006-02-15 Inledning Linköpings kommun äger idag ca 2 600 hektar skogsmark. I denna areal är övningsområdet samt

Läs mer

AVTAL OM JORDBRUKSARRENDE

AVTAL OM JORDBRUKSARRENDE 1(11) DIARIENUMMER: 234-447/16 AVTALSNUMMER: OBJEKTS-ID: R 602 AVTAL OM JORDBRUKSARRENDE med byggnad JORDÄGARE: Svenska staten genom Statens fastighetsverk, Fo Jord Box 254 751 05 UPPSALA. Tel. 010-478

Läs mer

Sammanställning av SFV:s skogsbruk 2012

Sammanställning av SFV:s skogsbruk 2012 Sammanställning av SFV:s skogsbruk 2012 Sammanställning av SFV:s skogsbruk 2012... 1 Bakgrund... 3 SFV:s skogsbruk... 3 Skogsskötsel... 4 Avverkningsnivå... 4 Skogsmarkens läge... 4 Ägoslagsfördelning...

Läs mer

Skogsstrategi Arvika kommun

Skogsstrategi Arvika kommun Skogsstrategi Arvika kommun Skogsstrategi för Arvika kommun Arvika kommuns skogsinnehav ska skötas med målsättningen att ha en hög och uthållig avkastning. Skogsbruket ska ta stor hänsyn till skogarnas

Läs mer

STYRNING OCH KONTROLL AV FASTIGHETSNÄMNDENS SKOGSFÖRVALTNING. Inriktningen beträffande stadens skogsinnehav behöver aktualiseras

STYRNING OCH KONTROLL AV FASTIGHETSNÄMNDENS SKOGSFÖRVALTNING. Inriktningen beträffande stadens skogsinnehav behöver aktualiseras STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 4 September 2008 DNR 420-113/2008 Revisionsrapport STYRNING OCH KONTROLL AV FASTIGHETSNÄMNDENS SKOGSFÖRVALTNING Inriktningen beträffande stadens skogsinnehav

Läs mer

NATUR- OCH LANDSKAPSVÅRD

NATUR- OCH LANDSKAPSVÅRD NATUR- OCH LANDSKAPSVÅRD Naturbrukets branscher har ett ansvar att vårda natur- och kulturvärden samt att värna om den biologiska mångfalden. Natur- och kulturlandskapet är en del av vårt kulturarv och

Läs mer

DEL 3: INNEHÅLL 1. FÖRUTSÄTTNINGAR...464 2. KONSEKVENSANALYS...466

DEL 3: INNEHÅLL 1. FÖRUTSÄTTNINGAR...464 2. KONSEKVENSANALYS...466 DEL 3: FÖRDJUPNING 11. MARKANVÄNDNING Markanvändning kan definieras som reella, fysiska strukturer av naturligt eller mänskligt ursprung som innehar eller möjliggör åtkomst till ekonomiska värden. INNEHÅLL

Läs mer

Beslutad av styrelsen 2009-03-26 POLICY FÖR NATURVÅRD

Beslutad av styrelsen 2009-03-26 POLICY FÖR NATURVÅRD Beslutad av styrelsen 2009-03-26 POLICY FÖR NATURVÅRD Upplandsstiftelsens naturvårdspolicy 2009-03-26 1(6) Beslutad av styrelsen 2009-03-06 UPPLANDSSTIFTELSENS NATURVÅRDSPOLICY INLEDNING Naturvårdsarbetet

Läs mer

Götene kommuns miljöpolicy och miljömål 2006-2010

Götene kommuns miljöpolicy och miljömål 2006-2010 Götene kommuns miljöpolicy och miljömål 2006-2010 Götene kommuns miljöpolicy och lokala miljömål Bakgrund Följande dokument innehåller miljöpolicy och miljömål för Götene kommun. Miljöpolicyn anger kommunens

Läs mer

Policy för jakträttsupplåtelser på kommunens mark. Antagen av kommunstyrelsen 2005-02-09 Kompletterad i kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-02-28

Policy för jakträttsupplåtelser på kommunens mark. Antagen av kommunstyrelsen 2005-02-09 Kompletterad i kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-02-28 Policy för jakträttsupplåtelser på kommunens mark Antagen av kommunstyrelsen 2005-02-09 Kompletterad i kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-02-28 Innehållsförteckning 1 Allmänt 3 2 Indelning i områden för

Läs mer

Areella näringar 191

Areella näringar 191 Areella näringar 191 192 JORDBRUK Högvärdig åkermark är av nationell betydelse (miljöbalken 3:4). Det betyder att sådan jordbruksmark får tas i anspråk för bebyggelse eller andra anläggningar endast om

Läs mer

FSC -gruppcertifiering för ett hållbart skogsbruk

FSC -gruppcertifiering för ett hållbart skogsbruk FSC -gruppcertifiering för ett hållbart skogsbruk Ett ansvarsfullt skogsbruk Ett hållbart skogsbruk är en konkurrensfördel för Sverige. Sveaskog utvecklar skogens värden och är drivande i utvecklingen

Läs mer

På Orust nns drygt 6 000 ha åkermark och cirka 1 300 ha betesmark. Lantbruksnämnden klassi cerade 1990 jordbruksmarken i tre kategorier:

På Orust nns drygt 6 000 ha åkermark och cirka 1 300 ha betesmark. Lantbruksnämnden klassi cerade 1990 jordbruksmarken i tre kategorier: 5 AREELLA NÄRINGAR AREELLA NÄRINGAR 5.1 JORDBRUK Jordbruket är en näring av nationell betydelse enligt miljöbalken 3:4. Det betyder att brukningsvärd jordbruksmark inte får tas i anspråk för annat ändamål,

Läs mer

Program för Jönköpings kommuns skogar

Program för Jönköpings kommuns skogar 1 Program för Jönköpings kommuns skogar Borttaget: och trädbärande marker Jönköpings kommun har ca 5 000 ha skog bestående av 50 % lövskog och 50 % barrskog. 1 100 ha av skogsmarken är naturreservat och

Läs mer

Mål och riktlinjer för Karlstads kommuns skogsbruk på förvaltningsskogen

Mål och riktlinjer för Karlstads kommuns skogsbruk på förvaltningsskogen sid 1 (5) TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN Natur- och parkenheten 2012-12-14 Mål och riktlinjer för Karlstads kommuns skogsbruk på förvaltningsskogen Karlstads kommuns skogsinnehav är indelat i två

Läs mer

UTKAST MILJÖKONSEKVENSER

UTKAST MILJÖKONSEKVENSER 1 UTKAST MILJÖKONSEKVENSER 12 02 09 2 3 Innehållsförteckning SYFTE OCH INNEHÅLL Syfte Process Innehåll Avgränsning MILJÖKONSEKVENSER Utbyggnad inom riksintresseområden Kultur Natur Friluftsliv Utbyggnad

Läs mer

Rädda Svartedalens Vildmark Verksamhetsberättelse 2015

Rädda Svartedalens Vildmark Verksamhetsberättelse 2015 1 Rädda Svartedalens Vildmark Verksamhetsberättelse 2015 Hedjohannesört i Svartedalens naturreservat. Foto: Roger Gahnertz 1 2 RÄDDA SVARTEDALENS VILDMARK Rädda Svartedalens Vildmark får härmed redovisa

Läs mer

BORGÅ STAD DELGENERALPLANEN FÖR PELLINGE SKÄRGÅRD PLANFÖRSLAG 15.1.2015 1:10 000 PLANBETECKNINGAR OCH -BESTÄMMELSER

BORGÅ STAD DELGENERALPLANEN FÖR PELLINGE SKÄRGÅRD PLANFÖRSLAG 15.1.2015 1:10 000 PLANBETECKNINGAR OCH -BESTÄMMELSER BORGÅ STAD DELGENERALPLANEN FÖR PELLINGE SKÄRGÅRD PLANFÖRSLAG 15.1.2015 1:10 000 PLANBETECKNINGAR OCH -BESTÄMMELSER Byområde I området får uppföras byggnader för fast bosättning, lantbruks- och fiskefastigheters

Läs mer

Hur mår miljön i Västerbottens län?

Hur mår miljön i Västerbottens län? Hur mår miljön i Västerbottens län? Når vi miljömålen? Uppnås miljötillståndet? Hur arbetar vi för att uppnå en hållbar utveckling med miljömålen som verktyg? Det övergripande målet för miljöpolitiken

Läs mer

Projektplan för natur- och kulturvärden vid fjällägenheter

Projektplan för natur- och kulturvärden vid fjällägenheter Plan Diarienummer 436-6897-2014 Projektplan för natur- och kulturvärden vid fjällägenheter Jämtlands län Omslagsbild Gösta med sina får på Blomhöjden. Foto: Lars-Olof Hallberg. Utgiven av Länsstyrelsen

Läs mer

Riksintressen. Vi ska vara rädda om våra riksintressen!

Riksintressen. Vi ska vara rädda om våra riksintressen! Vi ska vara rädda om våra riksintressen! Allmän beskrivning av riksintressen I miljöbalken 3 kap 6 står det Områden som är av riksintresse för naturvård, kulturmiljövård eller friluftsliv skall skyddas

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Behovsbedömning. Dnr MOB 2015-72. tillhörande ändring av detaljplan för. del av Hultsfred 3:1 m.fl

ANTAGANDEHANDLING. Behovsbedömning. Dnr MOB 2015-72. tillhörande ändring av detaljplan för. del av Hultsfred 3:1 m.fl ANTAGANDEHANDLING Dnr MOB 2015-72 tillhörande ändring av detaljplan för del av Hultsfred 3:1 m.fl 1 Enligt 6 kap 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning när en detaljplan upprättas. en är ett

Läs mer

Vad är FSC? Hållbart skogsbruk Kontrollerad skog Återvunnet material

Vad är FSC? Hållbart skogsbruk Kontrollerad skog Återvunnet material Vad är FSC? Hållbart skogsbruk Kontrollerad skog Återvunnet material Tar hänsyn till flera aspekter: Ekologi biologisk mångfald Social respekt befolkningen i skogens närhet Ekonomisk tillväxt långsiktigt

Läs mer

Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar

Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar 2013-12-02 Dnr 2013.TS0381 Miljöhandläggare Frida Johansson Tfn: 0481-45365 E-post: frida.johansson@nybro.se Teknik och Samhällsbyggnadsnämnden Taxa för upplåtande av jakträtt på kommunens mark samt policy

Läs mer

Behovsbedömning för planer och program

Behovsbedömning för planer och program BEHOVSBEDÖMNING 1 (13) Kommunstyrelseförvaltningen Behovsbedömning för planer och program Enligt Plan- och bygglagen (PBL), Miljöbalken (MB) och förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar (1998:905)

Läs mer

Naturvårdsprogram för Färgelanda kommun

Naturvårdsprogram för Färgelanda kommun Naturvårdsprogram för Färgelanda kommun Bilaga 1. Nationella miljömål Antaget av Kommunfullmäktige 2014-05-14, 85 En höstpromenad vid Ellenösjön kan vara ett trevligt mål! Foto: Maritha Johansson Dalslandskommunernas

Läs mer

Utdrag ur Skötselplan för Kosterhavets nationalpark Förslag Remissversion 2009-03-17

Utdrag ur Skötselplan för Kosterhavets nationalpark Förslag Remissversion 2009-03-17 Utdrag ur Skötselplan för Kosterhavets nationalpark Förslag Remissversion 2009-03-17 Observera att det i övriga delar av remissen kan finnas förslag som indirekt påverkar jakten läs in dig via länk i kallelsen

Läs mer

Miljöbokslut 2002. Anlagt utjämningsmagasin för omhändertagande

Miljöbokslut 2002. Anlagt utjämningsmagasin för omhändertagande Miljöbokslut 22 Miljöbokslut är ett sätt att redovisa miljötillståndet i kommunen. Här redovisas också kommunens eget miljöarbete. Miljöbokslutet med de gröna nyckeltalen ska fungera som stöd och inspiration

Läs mer

ÖVERKLAGADE AVGÖRANDET

ÖVERKLAGADE AVGÖRANDET Sida 1 (8) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 21 oktober 2011 Ö 3072-09 KLAGANDE ELS Ombud: Advokat P-AB MOTPART RA Ombud: Advokat BD SAKEN Förlängning av arrendeavtal ÖVERKLAGADE

Läs mer

7. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att Skogsstyrelsen ska

7. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att Skogsstyrelsen ska Kommittémotion Motion till riksdagen 2015/16:2077 av Anders Forsberg m.fl. (SD) Skogen Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att den svenska modellen med

Läs mer

RIKTLINJER FÖR LOKALRESURSPLANERING, LOKALFÖRSÖRJNING OCH LOKALANVÄNDNING

RIKTLINJER FÖR LOKALRESURSPLANERING, LOKALFÖRSÖRJNING OCH LOKALANVÄNDNING Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument RIKTLINJER FÖR LOKALRESURSPLANERING, LOKALFÖRSÖRJNING OCH LOKALANVÄNDNING ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2016-02-04, 49 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING:

Läs mer

Partnerskap för levande skogar

Partnerskap för levande skogar Partnerskap för levande skogar Fyra samarbetsprojekt 2011 2013 mellan Sveaskog och Världsnaturfonden WWF SAMARBETAR MED SVEASKOG FÖR SKOGEN Sveaskog och Världsnaturfonden WWF arbetar för ett ansvarsfullt

Läs mer

Försäljning av Stora Uringe gård, fastigheterna Stora Uringe 3:1, Iselsta 1:2, Iselsta 1:3 och del av Norrga 3:1 i Botkyrka kommun

Försäljning av Stora Uringe gård, fastigheterna Stora Uringe 3:1, Iselsta 1:2, Iselsta 1:3 och del av Norrga 3:1 i Botkyrka kommun Utlåtande 2008:212 RIII (Dnr 302-2494/2008) Försäljning av Stora Uringe gård, fastigheterna Stora Uringe 3:1, Iselsta 1:2, Iselsta 1:3 och del av Norrga 3:1 i Botkyrka kommun Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Ägardirektiv för Lekebergs Kommunfastigheter AB

Ägardirektiv för Lekebergs Kommunfastigheter AB Ägardirektiv för Lekebergs Kommunfastigheter AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-02-27 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: 13KS46 Policy Program Plan >Riktlinje Regler Riktlinje

Läs mer

Finlands viltcentrals strategi för naturvård och naturskydd 2014

Finlands viltcentrals strategi för naturvård och naturskydd 2014 Finlands viltcentrals strategi för naturvård och naturskydd 2014 Utgångspunkter och bakgrund Livsmiljöernas fragmentering och försämrade kvalitet hotar: för samhället viktiga ekosystemprocesser naturens

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion 1 Upplåtare, arrendator Mellan genom dess Tekniska avdelning, 456 80 Kungshamn, (nedan kommunen), och XXXXXXXXX, org.nr XXXXXX- XXXX, adress

Läs mer

2012:4 Eskilstunas miljönäringar och gröna näringsliv

2012:4 Eskilstunas miljönäringar och gröna näringsliv 2012-04-27 Fakta och statistik från Eskilstuna kommun näringsliv visar intressanta statistiska uppgifter i kortform utifrån ett eskilstunaperspektiv. 2012:4 Eskilstunas miljönäringar och gröna näringsliv

Läs mer

Länsstyrelsens arbete med områdesskydd LÄNSSTYRELSEN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Länsstyrelsens arbete med områdesskydd LÄNSSTYRELSEN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Länsstyrelsens arbete med områdesskydd Länsstyrelsen områdesskydd Djur- och växtskyddsområden Biotopskyddsområden Naturreservat Naturvårdsavtal Natura 2000 Naturminne Landskapsbildsskydd Naturreservat

Läs mer

Protokoll från det 2:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2015

Protokoll från det 2:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2015 Protokoll från det 2:a sammanträdet med :s styrelse 2015 Tid och plats: Måndag den 23 mars kl 10-16, s kansli i Uppsala Deltagare: Stig Hansson (ordf), Hela Sverige ska leva Leif Johansson och Roger Johansson,

Läs mer

Omslag och illustrationer: Ann-Christin Reybekiel

Omslag och illustrationer: Ann-Christin Reybekiel Omslag och illustrationer: Ann-Christin Reybekiel SOU 2002:40 Innehåll Innehåll Del 2 Kap. 14 Överväganden om föredömlig förvaltning... 5 Kap. 15 Förslag till ny organisaiton... 13 15.1 Skogsmark i den

Läs mer

Ägardirektiv för Trelleborgs Hamn AB

Ägardirektiv för Trelleborgs Hamn AB Ägardirektiv för Trelleborgs Hamn AB Dessa ägardirektiv gäller för verksamheten i Trelleborgs Hamn AB som ägs av Trelleborgs kommun. Ägardirektiven ska vara föremål för översyn en gång per mandatperiod.

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Skogsstyrelsens föreskrifter (SKSFS 2011:2) och allmänna råd om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket; beslutade den X månad 2014. SKSFS 2014:X Utkom

Läs mer

Naturvård och mångfald i skogen

Naturvård och mångfald i skogen Naturvård och mångfald i skogen Naturvården en del av skogsbrukets ansvar Utgivare: Miljöministeriet och Jord- och skogsbruksministeriet Förlag: Metsäkustannus Oy Layout: Susanna Appel Kuvat: Suomen metsäkeskus

Läs mer

Skogsbrukets hållbarhetsproblem

Skogsbrukets hållbarhetsproblem Skogsbrukets hållbarhetsproblem Vattendagarna 20-21:a november 2006 Johan Bergh Sydsvensk Skogsvetenskap Miljömålet "Skogsmarkens naturgivna produktionsförmåga skall bevaras. En biologisk mångfald och

Läs mer

Inriktning för förvaltning av kommunens exploateringsfastigheter samt jord- och skogsbruksfastigheter exklusive gårdsarrenden

Inriktning för förvaltning av kommunens exploateringsfastigheter samt jord- och skogsbruksfastigheter exklusive gårdsarrenden TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR 2014-01-24 SB 2014/119.259 1 (5) HANDLÄGGARE Helén Mårtensson 08-535 363 86 helen.mårtensson@huddinge.se Samhällsbyggnadsnämnden Inriktning för förvaltning av kommunens

Läs mer

Modernisering och vitalisering av jordbruksarrendeinstitutet

Modernisering och vitalisering av jordbruksarrendeinstitutet Justitieminister Beatrice Ask Jordbruksminister Eskil Erlandsson Modernisering och vitalisering av jordbruksarrendeinstitutet En stor del av den svenska jordbruksmarken är utarrenderad. Många lantbruksföretag

Läs mer

Skog och jakt. Det ska vara enkelt och roligt att jaga på Holmens marker! Mål för skog och klövvilt

Skog och jakt. Det ska vara enkelt och roligt att jaga på Holmens marker! Mål för skog och klövvilt Jaga med Holmen Det ska vara enkelt och roligt att jaga på Holmens marker! Skog och jakt Sedan människan tog sitt första steg på jorden har jakt varit en naturlig del av livet. Jakten erbjuder många glädjeämnen

Läs mer

Kansliordning. Kansliets organisation, ansvar och befogenheter. Beslutad den 19 december

Kansliordning. Kansliets organisation, ansvar och befogenheter. Beslutad den 19 december Kansliordning Beslutad den 19 december 2013 Kansliordningen innehåller interna föreskrifter om organisation och arbetsfördelning, ansvar och befogenhet, samt handläggning och föredragning på Sametingets

Läs mer

Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal

Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal BÅSTADS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Blad Ekonomiutskottet 2013-02-27 KSeu dnr. KS Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal Beskrivning

Läs mer

Utlåtande 2008: RIII (Dnr 302-1410/2008)

Utlåtande 2008: RIII (Dnr 302-1410/2008) Utlåtande 2008: RIII (Dnr 302-1410/2008) Försäljning av delar av fastigheterna Näs 1:5, 1:65, 2:1 och Hörningsholm 2:44 i Botkyrka samt köp av Fastighets AB Styckmästaren 1. Villkorat av kommunfullmäktiges

Läs mer

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR TIBBLE

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR TIBBLE OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR TIBBLE Leksands kommun, Dalarnas län Antagen av KF 2002-11-20, 27 Laga kraft 2002-12-27-1 - BAKGRUND I och med att Plan- och bygglagen (PBL) trädde i kraft den 1 juli 1987 infördes

Läs mer

Mat och måltider Kiruna kommun

Mat och måltider Kiruna kommun Antagen i kommunfullmäktige 2015-11-23, 118 Mat och måltider Kiruna kommun Definition, värdebegrepp och ambitionsnivåer BILAGA 1 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 3 2. Definition och beskrivning begrepp

Läs mer

Underlag inför arbetet med kommunens Grönstrukturplan

Underlag inför arbetet med kommunens Grönstrukturplan 1 och NATURSKYDDSFÖRENINGEN ÖSTERÅKER Åkersberga den 24 september 2005 Till Österåkers kommun Gisela Holmgren Exploatering/Teknik/Mät 184 86 Åkersberga Kopia för kännedom Se sista sidan Underlag inför

Läs mer

Naturvårdsplan 2010. Lysekils kommun. DEL 2 Åtgärdsprogram. Antagandehandling 2010-12-16

Naturvårdsplan 2010. Lysekils kommun. DEL 2 Åtgärdsprogram. Antagandehandling 2010-12-16 Naturvårdsplan 2010 Lysekils kommun DEL 2 Åtgärdsprogram Antagandehandling 2010-12-16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 3 1.1 Syfte 1.2 Innehåll 1.3 Begränsningar 1.4 Beskrivning av hur planen arbetats

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

Förslag till yttrande planerad 400kV ledning mellan Nybro och Hemsjö

Förslag till yttrande planerad 400kV ledning mellan Nybro och Hemsjö TJÄNSTESKRIVELSE 1 Bygg- och miljönämnden 2014-08-28 Förslag till yttrande planerad 400kV ledning mellan Nybro och Hemsjö Bakgrund Svenska kraftnät har inkommit 2014-06-12 med en inbjudan till samråd för

Läs mer

7.5.7 Häckeberga, sydväst

7.5.7 Häckeberga, sydväst 7 och analys Backlandskapet i sydvästra delen av Häckeberga 7.5.7 Häckeberga, sydväst Naturförhållanden Den sydvästra delen av Häckeberga naturvårdsområde består av ett omväxlande halvöppet backlandskap

Läs mer

TILLVÄXT OCH HÅLLBAR UTVECKLING

TILLVÄXT OCH HÅLLBAR UTVECKLING TILLVÄXT OCH HÅLLBAR UTVECKLING EKONOMI OCH EKOLOGI Varor som vi köper och konsumerar är huvudsakligen tillverkade av råvaror som kommer från våra naturresurser. Ökad konsumtion medför bland annat ökad

Läs mer

Ägardirektiv 2015-2018. Strängnäs Fastighets AB Organisationsnummer 556665-3100

Ägardirektiv 2015-2018. Strängnäs Fastighets AB Organisationsnummer 556665-3100 Dnr KS/2015:240-003 2015-05-26 1/7 Ägardirektiv 2015-2018 Strängnäs Fastighets AB Organisationsnummer 556665-3100 För den verksamhet som bedrivs i Strängnäs Fastighets AB, i det fortsatta kallad SFAB,

Läs mer

Lektionsupplägg: Varför behövs miljömålen?

Lektionsupplägg: Varför behövs miljömålen? Lektionsupplägg: Varför behövs miljömålen? En bra miljö kan handla om många olika saker t.ex. frisk luft, rent vatten och en stor biologisk mångfald. Tyvärr är miljöproblemen ibland så stora att varken

Läs mer

Information till prospekteringsföretag i Västerbotten

Information till prospekteringsföretag i Västerbotten Maj 2010 Information till prospekteringsföretag i Västerbotten OMRÅDEN SOM KRÄVER SÄRSKILD HÄNSYN Nationalparker Syftet med nationalparker är att bevara ett större sammanhängande område av en viss landskapstyp.

Läs mer

Lokala miljömål för Tranemo kommun

Lokala miljömål för Tranemo kommun Lokala miljömål för Tranemo kommun Sveriges riksdag har fastställt 16 nationella miljökvalitetsmål för en hållbar utveckling, varav 14 är tillämpliga för Tranemo kommun. Målet är att Sverige år 2020 ska

Läs mer

Skogsstyrelsen och vatten. Daniel Palm, Johan Baudou

Skogsstyrelsen och vatten. Daniel Palm, Johan Baudou Skogsstyrelsen och vatten Daniel Palm, Johan Baudou Aktuell statistik Problem (Skogsstyrelsen) Skogsstyrelsens arbete Andel av avverkad areal där transport över vattendrag förekommer % 45 40 35 30 25 20

Läs mer

-1- Fastställt av kommunfullmäktige 2015-06-17 142 att gälla fr o m 2015-07-01.

-1- Fastställt av kommunfullmäktige 2015-06-17 142 att gälla fr o m 2015-07-01. -1- TILLÄMPNINGSANVISNING - BILAGA TILL REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN, BYGGNADSNÄMND OCH TEKNISK NÄMND Fastställt av kommunfullmäktige 2015-06-17 142 att gälla fr o m 2015-07-01. SYFTE Syftet med föreliggande

Läs mer

Fördjupad översiktsplan 12.1 Natur- och kulturmiljö

Fördjupad översiktsplan 12.1 Natur- och kulturmiljö Fördjupad översiktsplan 12.1 Natur- och kulturmiljö Grönstruktur Landskapet runt är omväxlande. Skogsmarken dominerar men det finns även stora arealer med åkermark eller öppen mark. En levande landsbygd

Läs mer

Detaljplan för del av Vångerslät 7:96 i Läckeby, Kalmar kommun

Detaljplan för del av Vångerslät 7:96 i Läckeby, Kalmar kommun BEHOVSBEDÖMNING (för MKB) 1(6) Avdelning/Handläggare Datum Ärendebeteckning Plan-, bygg- och trafikavdelningen 2011-03-29 2010-3803 Rebecka Sandelius 0480-45 03 33 Detaljplan för del av Vångerslät 7:96

Läs mer

Promemoria 2014-11-07

Promemoria 2014-11-07 Naturvårdsenheten Promemoria 2014-11-07 sid 1 (6) 511-4251-14 0584 Nedan följer en sammanställning av inkomna yttranden över förslag till utvidgat strandskydd i Vadstena kommun samt Länsstyrelsens eventuella

Läs mer

En effektivare förvaltning av statens fastigheter

En effektivare förvaltning av statens fastigheter En effektivare förvaltning av statens fastigheter Betänkande av Utredningen om en översyn av förordningarna om statens fastighetsförvaltning Stockholm 2010 SOU 2010:92 SOU och Ds kan köpas från Fritzes

Läs mer

Riktlinjer för kommunens skogsinnehav. Motala kommun

Riktlinjer för kommunens skogsinnehav. Motala kommun Riktlinjer för kommunens skogsinnehav Motala kommun Beslutsinstans: Tekniska nämnden Diarienummer: 14/TN 0034 Datum: 2016-04-13 Paragraf: 40 Reviderande instans: Datum: Gäller från: 2016-04-13 Diarienummer:

Läs mer

1(5) Instruktion för den verkställande direktören. Styrdokument

1(5) Instruktion för den verkställande direktören. Styrdokument 1(5) Styrdokument 2(5) Styrdokument Dokumenttyp Instruktion Beslutad av Eda Bostads AB 2015-05-28 32 Dokumentansvarig VD Reviderad av 3(5) Innehållsförteckning...4 1. Bakgrund...4 2. Allmänna instruktioner...4

Läs mer

Sju av tio kommuner i Dalarna ställer miljökrav vid upphandling

Sju av tio kommuner i Dalarna ställer miljökrav vid upphandling PRESSMEDDELANDE 2008-01-16 Sju av tio kommuner i Dalarna ställer miljökrav vid upphandling Sju av tio kommuner i Dalarna, som svarat på en enkät från Naturvårdsverket, anger att de alltid eller oftast

Läs mer

Fördjupad utvärdering Myllrande våtmarker 2014

Fördjupad utvärdering Myllrande våtmarker 2014 Fördjupad utvärdering Myllrande våtmarker 2014 "Våtmarkernas ekologiska och vattenhushållande funktion i landskapet ska bibehållas och värdefulla våtmarker bevaras för framtiden." 18 november 2014 HUT

Läs mer

Områdesbestämmelser för området vid Lovö kyrka, Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2004.26.213

Områdesbestämmelser för området vid Lovö kyrka, Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2004.26.213 1(7) Områdesbestämmelser för området vid Lovö kyrka, Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2004.26.213 BESKRIVNING Karta med bestämmelser Beskrivning (denna handling) PLANENS SYFTE Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP Medlemskap i brf Ryttmästaren beviljas personer som har för avsikt att förvärva en bostadsrätt i bostadsrättsföreningens fastighet och:

Läs mer

Skogscertifierade produkter från SCA

Skogscertifierade produkter från SCA Skogscertifierade produkter från SCA PE FC /05-33-132 Promoting Sustainable Forest Management www.pefc.org VARFÖR SKA JAG BRY MIG? Skogscertifiering bildar en trovärdig länk mellan ansvarsfullt skogsbruk

Läs mer

- Utgångspunkten för skogsproduktion måste vara att denna bedrivs inom ekosystemets ramar.

- Utgångspunkten för skogsproduktion måste vara att denna bedrivs inom ekosystemets ramar. Vårt Dnr: Till Skogsstyrelsen Jönköping Stockholm 2015-04-13 Kunskapsplattform för skogsproduktion Naturskyddsföreningens remissvar Sammanfattning av Naturskyddsföreningens synpunkter Föreningen anser

Läs mer

effektivt och miljövänligt skydd mot snytbagge

effektivt och miljövänligt skydd mot snytbagge effektivt och miljövänligt skydd mot snytbagge Conniflex är effektivt och miljövänligt Nu finns en ny metod för att skydda skogsplantor mot snytbagge. Skyddet heter Conniflex. Det är effektivt och miljövänligt.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om Natura 2000

Vanliga frågor och svar om Natura 2000 Vanliga frågor och svar om Natura 2000 Vad är Natura 2000? Natura 2000 är EU s nätverk av skyddade naturområden. Alla medlemsstater är skyldiga att peka ut en viss areal av varje naturtyp som finns representerad

Läs mer

SCA Skog. Skogsriket

SCA Skog. Skogsriket SCA Skog Skogsriket 20131127 Morgen Yngvesson SCA Skog AB 2013-12-19 SCA Skog 2 Varför Dialogprojekt En genomgående synpunkt som framkommit i den här dialogen om orsaker är att Skogsbruket och Skogsstyrelsen

Läs mer

Bilaga 1. Nationella miljökvalitetsmål, regionala och lokala mål för översiktsplan 2000 för Vallentuna kommun

Bilaga 1. Nationella miljökvalitetsmål, regionala och lokala mål för översiktsplan 2000 för Vallentuna kommun 1 Bilaga 1. Nationella miljökvalitetsmål, regionala och lokala mål för översiktsplan 2000 för Vallentuna kommun 1. Frisk luft Luftens innehåll av partiklar och ett antal organiska ämnen överskrider inte

Läs mer

Bildande av kulturreservatet Öna, fastigheterna Öna 1:2, 1:3, 1:4 och 1:5 i Nykils socken, Linköpings kommun, Östergötlands län.

Bildande av kulturreservatet Öna, fastigheterna Öna 1:2, 1:3, 1:4 och 1:5 i Nykils socken, Linköpings kommun, Östergötlands län. LÄNSSTYRELSEN ÖSTERGÖTLAND Kulturmiljöenheten FÖRSLAG TILL BESLUT 2002-05-15 sid 1 (8) 223-6104-01 Enligt sändlista Bildande av kulturreservatet Öna, fastigheterna Öna 1:2, 1:3, 1:4 och 1:5 i Nykils socken,

Läs mer

PEFC miljöstandard för skogsentreprenörer

PEFC miljöstandard för skogsentreprenörer PEFC miljöstandard för skogsentreprenörer Utdrag ut TD II med tillämpningsanvisningar. Version 1.5 Tel: 08-655 41 94 mail: info@smfcert.se Internet: www.smfcert.se PEFC skogsstandard Målsättningen för

Läs mer

Riksintresse för kulturmiljövården. Hjälmare kanal (D8) KUNSKAPSUNDERLAG 2014 (2014-11-18)

Riksintresse för kulturmiljövården. Hjälmare kanal (D8) KUNSKAPSUNDERLAG 2014 (2014-11-18) Riksintresse för kulturmiljövården Hjälmare kanal (D8) Sluss och ekplantering vid Notholmen, foto KBT KUNSKAPSUNDERLAG 2014 (2014-11-18) Värden Kunskapsvärde: Kanalen vittnar om betydelsen av att binda

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan 32, 116 och 164 i Åkarp, Burlövs kommun Område 13, Bevarandeplan 2000, Burlövs kommun Upprättad 2003-09-23 Mona Svensson Stadsarkitekt WSP Arkitektur Anders Blomqvist

Läs mer

Bilaga 1 ÖVERGRIPANDE FÖRUTSÄTTNINGAR 1. MILJÖBALKEN...2

Bilaga 1 ÖVERGRIPANDE FÖRUTSÄTTNINGAR 1. MILJÖBALKEN...2 2009-10-15 Strömstad Kommun VINDKRAFTSPLAN 2009 Bilaga 1 ÖVERGRIPANDE FÖRUTSÄTTNINGAR INNEHÅLL 1. MILJÖBALKEN...2 2. RIKSINTRESSEN, MB 3 & 4 kap...2 2.1 Naturvård, 3 kap 6... 2 2.2 Friluftsliv, 3 kap 6...

Läs mer

Utökad förvaltningsberättelse Europeiska Skogsfonden 1 AB 2011 Verksamheten Företagets verksamhet är att investera i, äga och förvalta skogsfastigheter inom EU. Detta är bolagets tredje verksamhetsår.

Läs mer

Den lönsamma skogsgården Mats Blomberg, Södra

Den lönsamma skogsgården Mats Blomberg, Södra Den lönsamma skogsgården Mats Blomberg, Södra Skogens framtid inspiration och innovation /Regional dialog kring nationella skogsprogrammet Växjö 2015-09-30 2015-10-05 1 Några nyckelfakta Tre fjärdedelar

Läs mer

Överenskommelse om vandringsled

Överenskommelse om vandringsled Instruktion: Gulmarkerad text tas bort eller byts ut mot egen text. Överenskommelse om vandringsled Fastighet/er Led och nummer Kommun, fastighetsbeteckning Delsträcka nr.. Denna delsträcka (markerad på

Läs mer

Landskapet Tätortsnära i Örebro kommun Hjälmar-

Landskapet Tätortsnära i Örebro kommun Hjälmar- Landskapet Tätortsnära i Örebro kommun Hjälmar- vardagslandska p landskapet Foto: Torbjörn Arvidsson Foto: Torbjörn Arvidsson Kilsbergens vildmark Fågelrika våtmarksområde Foto: Torbjörn Arvidsson Tätortsnära

Läs mer

skogar Partnerskap för världens VÄRLDENS SKOGAR

skogar Partnerskap för världens VÄRLDENS SKOGAR Foto: Juan Carlos Munoz / naturepl.com VÄRLDENS SKOGAR Partnerskap för världens Vad har svenska företag som TetraPak och Ikea gemensamt med skogsbrukande indianstammar i Bolivia? Svaret är att alla bedriver

Läs mer

Bidrag och stöd för praktisk skötsel i kulturreservat 2011

Bidrag och stöd för praktisk skötsel i kulturreservat 2011 Rapport från Riksantikvarieämbetet Sammanställning av olika Bidrag och stöd för praktisk skötsel i kulturreservat 2011 Bidrag och stöd för praktisk skötsel i kulturreservat 2011 2 Text och bilder: Fabian

Läs mer

Avisera Miljöredovisning

Avisera Miljöredovisning Avisera Miljöredovisning Vi på Avisera har bestämt oss för att vara en del av lösningen på de miljöutmaningar som världen står inför. Vi arbetar hårt och konsekvent för att minimera vår egen miljöpåverkan

Läs mer

RIKTLINJER FÖR FÖRVALTNING AV KALIX KOMMUNS SKOGSINNEHAV

RIKTLINJER FÖR FÖRVALTNING AV KALIX KOMMUNS SKOGSINNEHAV RIKTLINJER FÖR FÖRVALTNING AV KALIX KOMMUNS SKOGSINNEHAV Skogsområde vid kyrkan i Morjärv/2012 BAKGRUND OCH SYFTE Kalix kommuns totala skogsinnehav omfattar 543,9 ha, varav produktiv skogsmark närmare

Läs mer

1. Vad anser du att det innebär att kursen heter hållbart familjeskogsbruk? Vad ska en sådan kurs innehålla?

1. Vad anser du att det innebär att kursen heter hållbart familjeskogsbruk? Vad ska en sådan kurs innehålla? Frågeställningar kring hållbart 1. Vad anser du att det innebär att kursen heter hållbart familjeskogsbruk? Vad ska en sådan kurs innehålla? 2. Är hållbarhetsbegreppet något som vi ska arbeta med? Hur

Läs mer