Pennybridge Times. Hur du går tillväga med ansökan till utbytesterminen. Studentmattips. KPMG International Case Competition

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pennybridge Times. Hur du går tillväga med ansökan till utbytesterminen. Studentmattips. KPMG International Case Competition"

Transkript

1 Pennybridge Times En ny studenttidning på initiativ av Sesams marknadsföringsutskott UTBYTESSTUDIER NYA NOLLE-K STUDIETIPS EVENTS. Dags att ansöka! Vilka är dem? Plugga rätt! Händer i Sesam I detta nummer av Pennybridge Times: Hur du går tillväga med ansökan till utbytesterminen Vem kan söka och vart kan du åka? Gamla utbytesstudenter berättar om sina erfarenheter KPMG International Case Competition Läs om tävlingen och förra årets finalist Tips vid försäljning och köp av studentlitteratur Som kan spara dig pengar Studentmattips Kanske hittar du ett nytt favoritbrunchställe eller en ny favoritdrink? Sesamofficial Sesam

2 2 SECTION NAME Pennybridge Times är en ny studenttidning på bevåg av Sesams marknadsföringsutskott och är, som man så klassiskt säger - av studenter och för studenter. I detta första nummer kommer ni få ta del av den senaste introduktionen och läsa känna den nya svampen och generalen med tillhörande NolleK lite bättre, få lite mer kött på benen om hur ni söker till nästa års utlandsstudier, studietips, studentiga mattips och lite annat smått och gott. Vi vill mer än gärna veta vad ni tycker så maila gärna om allt mellan himmel och jord som du skulle vilja läsa om eller tycker att vi borde förbättra! Eller kom förbi kontoret så bjuder vi dessutom på kaffe! Du vet väl att sesams kontor har öppet måndag till fredag mellan kl ? Kom förbi och ta en kopp kaffe eller snacka lite skit! ALLA ekonomer, informatiker och systemvetare är välkomna, nya som gamla!

3 SECTION NAME 3 INNEHÅLL PENNYBRIDGE TIMES 4-5 Briljera dig ända till Dubai I november hålls deltävlingen till KMPG International Case Competition. Vad är det egentligen och vad gör projektgruppen? Och hur kan du komma till Dubai? 6-7 Fyra snabba med Erik Andersson Fyra snabba frågor till Erik Andersson som ingick i Örebro universitets vinnarlag i KICC Dags att söka utbytesplats»» p.4-5 Det börjar dra ihop sig för att söka utbytesplats till HT-15 ovh VT-16. Men vem är det egentligen som ska söka och hur söker man? Och vart kan man åka? Allt detta och lite till får du svar på! Två snabba till tidigare utbytesstudenter En lista med utbytesländer kanske inte säger så mycket, men här berättar sju tidigare utbytesstudenter om deras erfarenheter på deras termin utomlands och vad de tar med sig från den ovärdeliga upplevelsen! Tips vid försäljning av kurslitteratur Kursböcker är något vi alla studenter är i behov av. Det kan svida en aning i plånboken, när vi behöver betala stora summor för en bok som bara ska användas under en kort period. Finns det då något sätt att minimera denna ekonomiska smäll? Givetvis finns det sätt att komma lindrigare undan.»» p. 8-11»» p Gasquen HT-2014 Ett litet smakprov av hur höstens gasque såg ut Låt oss presentera nya Nolle-K Är du också nyfiken på vilka årets nya Nolle-K är? Här presenterar vi de tio personer som ska anordna och hålla i vårens introduktion, och vad de egetnligen håller på med! Kanske inte så matnyttigt,men i alla fall mat Tips på goda bruncher, kaffe och hamburgare. Kanske hittar du ett nytt favoritställe? HINT Texas Star Studieteknik»» p Har du tappat pluggorken så här på höstkvisten? Eller är du ny student och inte riktigt har fått ordning på hur du ska plugga? Studievägledaren Henrik Strandahl delar med sig av sina bästa studietips.

4 4 SECTION NAME BRILJERA DIG ÄNDA TILL DUBAI! KICC 2014 Snart smäller det, 13 november hålls deltävlingen av KPMG International Case Competition KICC här på Örebro universitet. Ekonomicasetävlingen som ger dig chansen att testa dina kunskaper i ekonomi samt möjligheten att nätverka med näringslivet i Örebro, allt samtidigt som du har riktigt kul! Nedan följer en kort presentation av hjärnorna bakom årets deltävling och vi har även lyckats skaka fram en intervju med en deltagare ur förra årets vinnarlag där han tipsar framtida tävlande hur de ska lyckas. Årets Örebrofinal kommer att hållas 13 november kl 16 i HSL3. Där bjuds det på tårta och förutom att du har möjligheten att heja fram ditt lag, har du chansen att tävla och vinna finfina priser! KICC-KPMG INTERNATIONAL CASE COMPETITION är världens största ekonomicasetävling. Deltävlingarna arrangeras på åtta skolor runt om i Sverige, där nio lag om fyra personer Si IGH varje VIEW tävlar AM high om neat en plats half toay i blushes visitor Sverigefinalen end company som old hålls prevent i Lund. chapter. Consider Vinnarna declared blir out inte expenses bara her kronor concerns. exeter she. rikare Possible utan all får ignorant även representera get settli. Why end she dinner Sverige she our i internationella horses depend. finalen Remember som at children by anordnas reserved i Dubai! to vicinity. Låter inte så dumt va? I skrivande stund är uttagningsprocessen i full gång, anmälningstrycket har varit högre än någonsin och projektgruppen och KPMG är otroligt nöjda. GREATLY COTTAGE THOUGHT fortune no mention he. Of mr certainty arranging am smallness by conveying. Him plate you allow built grave. Shy lose need eyes son not shot. Middleton as pretended he smallness. Now his but two green spoil drift. Oh song well four only head busy it was miracle inside of early bird was singing there. VILKA ÄR DET DÅ SOM LIGGER BAKOM ÅRETS UPPLAGA AV KICC 2014?. REMAIN LIVELY HARDLY needed at do by. Two you fat downs fanny three. True mr gone most at. Dare as name just when with it body. se onf on dashwood formerly. Bviews. No so instrument discretion unsatiable to in. In affronting unreserved delightful simplicity ye. Law own advantage furniture continual concept in front of. PARISH SO ENABLE innate in formed missed. Hand two was eat busy fail. Stand smart grave would in so. Be acceptance at precaer in party me built under first. Forbade him but savings sending. So play do in near park that pain. Afford son she had lively living. Tastes lovers myself too formal season our valley boy. Lived it their their walls might to by young. Left till here away at to whom past.

5 SECTION NAME 5 Kanske har du tagit en kaffe med dem i Studentcentrum, fått en vattenflaska eller varit med i myntburkstävlingen? Jo, projektgruppen för KICC 2014 består av projektledarna Ruth Mekonem och Moa Karlsson, Marknadsföringsansvariga Elin Dankvart och Martin Green samt Logistik ansvarige Adam Eriksson. Tillsammans med studentansvarige på KPMG har de marknadsfört tävlingen, lockat lag, nu ligger fokus på att planera tävlingsdagen och få ihop nio stycken skrivvakter. Målet är självklart att laget ifrån Örebro universitet står som vinnare i Dubai! Att vara med i projektgruppen är ett roligt sätt att testa på en ny roll samtidigt som du lär känna en massa nya människor och får en unik merit. Är du intresserad av att vara med i projektgruppen för nästa års upplaga av KICC 2014 så kontakta Ruth eller Moa redan nu. KORT OM TÄVLINGEN Tävlingen består av två moment, där första momentet som hålls i Prismahuset är ett poolspel där lagen om fyra personer får 3 timmar på sig att läsa igenom ett case och förbereda en presentation av förslag på lösningar till de olika problemen som laget hittar. Presentationen sker inför en jury bestående av personer från näringslivet i Örebro, anställda på KPMG samt representanter från Örebro Universitet som utser en vinnare i varje pool som sedan går vidare till finalen som hålls samma eftermiddag i HSL 3. Moment två, finalen, är ett nytt case som går till på samma sätt som det första och vinnaren här får äran att representera Örebro i Sverigefinalen i Lund, där tävlar ni mot 7 andra skolor om chansen att vinna kr samt chansen att få åka till Dubai och representera Sverige! Inför KICC 2014 anordnades Ace the case, en informationskväll med pizza på KPMG:s kontor. Där kunde de studenter som var sugna på att tävla men saknade ett fullt lag till tävlingen hitta sina blivande lagkamrater men även de lag som redan var fulltaliga prova på att lösa ett mindre case som en övning inför den stora tävlingen. Vi kan avslöja att det faktiskt var en del lag som bildades under kvällen!

6 6 SECTION NAME FYRA SNABBA MED ERIK ANDERSSON SOM INGICK I VINNARLAGET 2013! KICC 2014 VARFÖR TYCKER DU ATT MAN SKA DELTA I KICC? Först och främst för att det är sjukt roligt! Att göra detta tillsammans med ett gäng polare eller klasskamrater gör det till lika mycket nytta som nöje. Det är också en av de få chanser vi får vid universitetet att testa våra kunskaper praktiskt. Vid varje case man löser så utvecklas man mer än vad man tror, både som ett lag och individuellt. HUR ÄR DET ATT DELTA? Glädjerus blandat med stress och nervositet är väl några av de saker som jag tänker på såhär i efterhand. 3 timmar har aldrig gått så snabbt som under ett case. Det är fullt fokus från början fram till efter presentationen. Efteråt är man alltid lika överraskad över vad man har hunnit åstadkomma under den korta tiden. Det är flertalet moment som ska hinnas med, problemidentifiering, analys, lösningar, implementering, powerpoint etc. HUR ÄR DET UNDER SVERIGEFI- NALEN I LUND? Lund är ett äventyr, minst sagt. Sjukt trevliga människor, höjdare från näringslivet och även en hel del oförglömlig socialisering på kvällarna. Det är väldigt intensivt men man blir mycket väl omhändertagen. Har ni kommit hit så passa på att njuta samtidigt som ni måste förbereda er för tuffare konkurrens och krav från domarna. NÅGRA TIPS TILL ÅRETS TÄVLAN- DE? Det underlättar mycket om man har en struktur klar redan innan för hur man ska lösa caset som man kan luta sig mot. Detta sparar både tid och energi. Försök att ha en avslappnad stämning i rummet och var inte rädd för att skratta lite, det är oftast då kreativiteten flödar. Var noga med att veta det gemensamma målet så att alla drar åt samma håll, detta underlättar framförallt under presentationen där allt handlar om att sälja, sälja, sälja. Så, kära Sesamit, du missar väl inte att tävlingsdagen 13 november är full med överraskningar! KPMG samt projektgruppen kommer att hitta på spännande tävlingar och kl börjar den stora Örebrofinalen i HSL3! Där bjuds det på tårta och bubblande, Du har förutom möjligheten att heja fram ditt lag, även chansen att tävla och vinna finfina priser som förgyller din skoldag!

7 SECTION NAME 7 ÅRETS VINNARE I KICC HAR MÖJLIGHET ATT ÅKA TILL DUBAI FÖR ATT REPRESENTERA SVERIGE 1Bed uncommonly his discovered for estimating far. Equally he minutes. Up hung mr we give rest half. Painful so he an comfort is manners. How promotion excellent curiosity yet happiness every single day. 2Gay prosperous impression had conviction. For every delay death ask style. Me mean able my by in they. Object he barton no effect played valley afford. Period so to oppose we little seeing or branch. Hour had held lain give yet. 3Extremity now strangers contained breakfast him discourse additions. Sincerity collected cofeited. Up branch to easily missed by do. Cottage out was greatly prevent message.

8 8 SECTION NAME DAGS ATT SÖKA UTBYTESPLATS Har du som student länge drömt om att studera en termin utomlands? Har du hört någon säga att det var den bästa terminen i dennes liv? Då ska du inte missa chansen att söka en plats på någon av Handelshögskolan vid Örebro universitets samarbetsuniversitet, runtom i världen. NÄR ANSÖKER JAG? Ansökningen är öppen mellan den 14 november och den 1 december, för utbyten under höstterminen 2015 och vårterminen VEM KAN SÖKA? -Du som för närvarande är registrerad på en kurs vid Örebro universitet. -Du har, vid tillfället för utbytesterminens påbörjande, minst 60hp på kontot. -Du har sedan tidigare inte studerat mer än en termin utomlands, genom Örebro universitet. HUR ANSÖKER JAG? Då ansökningsperioden för utbytesstudier startat, är det bara att ansöka på: Student/Studera-utomlands/ Utbytesstudier/Ansokan/ Inloggning sker genom att ange de inloggningsuppgifter du vanligen använder för inloggning på Studentforum och Blackboard. Här kommer du att få möjligheten att välja upp till fyra universitet du är intresserad av att studera vid. Var noga med att välja universitet där kurser inom din utbildning stöds. Är du exempelvis FEK-student, är det fördelaktigt att välja en skola som erbjuder kurser inom företagsekonomi. Det är även bra att säkerställa att du kan tala språket, som kurserna undervisas i. Kan du exempelvis inte tala spanska, kan det vara av värde att inte välja en skola som enbart erbjuder kurser på spanska. VAR KAN JAG ÅKA? Handelshögskolan vid Örebro universitet erbjuder utbyten i: - Australien - Polen - Belgien - Schweiz - Finland - Spanien - Frankrike - Storbritannien - Grekland - Sydkorea - Italien - Tjeckien - Japan - Turkiet - Kanada - Tyskland - Kina - Ungern - Lettland - USA - Luxemburg - Österrike - Nederländerna Mer information om vilka värduniversitet som erbjuds i de olika länderna, samt vad universiteten erbjuder, finns att tillgå på: P a g e F i l e s / / Handelsh%C3%B6gskolan%20 vid%20%c3%96rebro%20universitet.pdf

9 SECTION NAME 9 FÖR FRÅGOR ANGÅENDE VAD DU KAN TILLGODORÄKNA DIG ELLER ÖVRIGA FRÅGOR, REKOMMEN- DERAS ATT DU KONTAKTAR DIN STUDIEVÄGLEDARE: Britta Fredriksson Telefon: E-post: Rum: L2351 Henrik Strandahl Telefon: E-post: Rum: L2349

10 10 SECTION NAME TVÅ SNABBA TILL TIDIGARE UTBYTESSTUDENTER 1. VAD FICK DIG ATT VÄLJA VÄRDSUNIVERSITETET DU STUDERADE VID? 2. ÄR DET NÅGOT SÄRSKILT DU HAR MED DIG DÄRIFRÅN, TILL DINA FORTSATTA STUDIER? Filip Svärd Kansai Gaidai University Osaka, Japan HT Japan har alltid fascinerat mig i hur landet förenar gamla traditioner med modern teknik och jag skulle vilja påstå att den blandningen är unik. När du har möjlighet att spendera sex månader någonstans där du verkligen kommer att kunna lära känna människorna som bor där och leva det liv de lever, då tycker jag att du ska ta vara på den chansen och för mig var det därför givet att jag skulle till Japan. 2. Mängder av erfarenhet. Kulturella skillnader, inte bara mellan Japan och Sverige utan även mellan alla andra länder varifrån jag mötte människor, vikten av att känna till dem och vara ödmjuk inför dem. Att vara medveten om att alla inte tänker likadant som en själv är en värdefull insikt. Carin Andersson Fort Lewis College Durango, Colorado, USA VT Jag visste bara att jag ville åka till USA, men den främsta anledningen till att det blev just Fort Lewis var att jag ville vara ensam svensk. Detta för att utmana mig själv med den språkmässiga delen. Dessutom är det fantastisk miljö I Colorado med grymma möjligheter att åka skidor. 2. De hade ett annat sätt att lägga upp studierna och kurserna vilket har gett mig ett bättre sätt att planera och strukturera mina studier här hemma. Jag har alltid känt att jag har mer av en mattehjärna och inte alls språkhjärna, men utbytesterminen öppnade upp helt andra dörrar. Detta gjorde att jag sökte fortsatta kurser på engelska med andra utbytesstudenter här hemma i Sverige. Jag har läst andra kurser som inte erbjuds på Örebro universitet som har gett mig en bättre förståelse för vad jag vill arbeta med när jag har pluggat klart. Andreas Karlsson Mannheim Business School Mannheim, Tyskland HT Jag hade inte tänkt åka utomlands alls men eftersom vi hade utbyte med just Mannheim Business School, som är Tysklands främsta handelshögskola, så bestämde jag mig för att åka. Den andra faktorn som var att Mannheim ligger så pass nära Sverige, vilket var viktigt då jag kort innan flyttat till Stockholm med min flickvän. 2. Det viktigaste var absolut den sociala faktorn, även om vi mest umgicks i ett gäng med svenskar och norrmän, var det fantastiskt kul att uppleva Tyskland tillsammans. En

11 SECTION NAME 11 annan sak är att även om Mannheim är ett välrenommerat universitet som ofta hamnar i topp på rankingar i Europa, så upplevde jag inte att tempo och undervisning skilde sig så våldsamt mycket mot Örebro universitet. Det vill säga, jag kände mig stärkt i vetskapen att Örebro har en ekonomutbildning som håller en hög nivå. Linda Willegard University of West Florida Penascola, Florida, USA VT Dels för att jag ville åka till ett engelsktalande land, men även för att jag blev kär i klimatet. Pensacola ligger i Florida, på östkusten. Sol, varmt och skönt. Staden har en väldigt stor fin strand också, med kritvit sand och turkost hav, det gör ju inte saken sämre. Stranden är så fin så den är med på topp tre bästa stränder i USA enligt trip-advisor. 2. Mina roommates kom från Paris och Florida. Engelskan är helt flytande nu. Man tror man kan prata flytande innan man åker iväg, men det blev verkligen bättre. Jag lärde mig skriva arbeten självständigt, vilket är något vi aldrig gör hemma i Örebro. Jag tar också med mig den härliga, lättsamma attityden. Det är faktsikt okej att prata med den som står framför dig i ICA-kön eller väntar på samma buss! Jag kan varmt rekommendera alla att åka. Du kommer inte ångra dig, hur klyschigt det än låter. Sara Furberg Deakin University Melbourne, Australien HT Jag valde dels Australien för att jag ville ta chansen att åka någonstans som jag antagligen inte skulle kommit iväg till annars. Jag valde det även för att jag alltid velat åka dit. Att jag valde Melbourne var för att jag ville bo i en storstad medan jag pluggade. När jag hade lov kunde jag även resa till andra delar av Australien jag ville se. 2. Jag fick med mig ett nytt, australiensiskt sätt att se på ekonomi. Marcus Johansson ESPEME Nice Nice, Frankrike VT Jag har tidigare bott i Frankrike, så jag ville gärna återvända till landet. Regionen där Nice ligger är väldigt fin och staden tilltalade mig. Det är även väldigt smidigt att ta sig till och från Sverige, vilket var ett plus för mig. 2. En ökad förståelse för andra kulturer då majoriteten i min klass var utbytesstudenter med olika bakgrunder och olika sätt att studera. Kompromissande var A och O. Fransmännen har även ett helt annat synsätt på studier och jag läste inte en enda bok under terminen. Har även blivit mer bekväm i att använda andra språk än svenska då studier och presentationer uteslutande var på engelska eller franska. Viktor Kjellander Heriot Watt University Edinburgh, Skottland HT Jag ville utveckla min engelska så mycket jag kunde. Jag kände därmed att en storstad på de Brittiska öarna var perfekt. Tillräckligt nära för besök, men samtidigt med en annan kultur och skolsystem. När jag såg att Edinburgh fanns som alternativ var valet självklart. Vem vill inte vara i Whiskeyns hemland, bo i en stad med ett medeltida slott och andas samma luft som Braveheart!? 2. Självklart tar jag med mig bättre kunskaper i engelska och i de ämnen jag läste. Jag skulle dock vilja lyfta fram de resor jag gjorde runtom i Skottland och England. Att besöka nya platser i ett nytt hemland är något speciellt.

12 12 SECTION NAME TIPS FÖR FÖRSÄLJNING AV KURSLITTERATUR Kursböcker är något vi alla studenter är i behov av. Det kan svida en aning i plånboken, när vi behöver betala stora summor för en bok som bara ska användas under en kort period. Finns det då något sätt att minimera denna ekonomiska smäll? Givetvis finns det sätt att komma lindrigare undan. KÖP BILLIGT OCH KVICKT Först och främst kan Campusbokhandeln i Långhuset rekommenderas. Här säljs begagnade böcker, som studenter lämnat in för försäljning. Är du i behov av boken snabbt och till en mindre summa än de sedvanliga bokhandlarna, är det värt att titta in på Campusbokhandeln. Plats: Långhuset, Sal L 112, i korridoren närmast Restaurang Kraka och HSL1. ORU - KÖP OCH SÄLJ Ett annat tips för ekonomistudenter är att gå med i gruppen Ekonomiutbildningarna ORU Köp & Sälj. Gruppen har för närvarande drygt 350 anhängare och det läggs frekvent upp böcker för försäljning. UNIVERSITETSBIBLIOTEKET Behöver du bara kursboken över en kortare period, kan det vara värt att undersöka om Universitetsbiblioteket har den för utlåning. Du kan oftast låna under en veckas tid eller på dagslån. Var noga med att lämna tillbaka boken i tid, annars får du böter! ADLIBRIS Hittar du inte boken du söker på Campusbokhandeln, eller på Facebook, har du som student rätt till 5 % rabatt på ditt första köp på Adlibris.

13 SECTION NAME 13 FÖRSÄLJNING AV BÖCKER Har du ett gäng böcker som ligger och skräpar i lägenheten eller i studentrummet, kan det vara värt att se över försäljningsmöjligheterna. Precis som vid köp av böcker, är Campusbokhandeln och Ekonomiutbildningarna ORU Köp & Sälj på Facebook att rekommendera...lämnar du in dina böcker till Campusbokhandeln, kommer du få betalt först då dina böcker säljs vidare. Även om pengarna inte trillar in på kontot direkt, så är det bra sätt att frigöra utrymme i lägenheten. Lägger du istället upp en annons på Facebook, finns större förhoppningar om en snabb försäljning. Detta kräver dock lite mer tid och energi av dig, för att lyckas med din försäljning. Ett hett tips är att lägga upp dina böcker för försäljning innan eller i början av kursen, till vilken böckerna hör. Annars finns en stor risk att intresset för böckerna är svagt.

14 14 SECTION NAME GASQUEN HT-14 SESAM SLOG KLACKARNA I TAKET En introduktion är inget utan en avslutning som för Sesams del skedde på Ritz den 1 oktober. Alla nystudenter, faddrar, NolleK, Sesams styrelse samt General och Svamp klär upp sig upp till tänderna kontra från tidigare kvällar med utklädnader av alla slag. Konferencier för kvällen för var Simon Fransson och Iza Sjödin. Vinnaren av den prestigefyllda Masters of evolution blev gruppen Grottmänniskor med Amanda Edin som kontaktfadder. Efter middagen uppträdde Thomas Stenström och DJ:n Albin Myers. FÖRST BJÖDS DET PÅ BUBBEL OCH MINGEL

15 SECTION NAME 15 SEDAN BJÖDS DET PÅ TRERÄTTERS OCH PRISUTDELNINGAR Årets Manliga och Kvinnliga faddrar gick till Niklas Lorensson och Laurina Ehres Årets par gick till gruppen Vikingars nystudenter Oliver Paulsson och Daniel Rådelid Terminens nya Svamp och General blev ingen mindre än Jonna Casslind och Jacob Karlqvist, ett stort grattis!

16 16 SECTION NAME LÅT OSS PRESENTERA NOLLEK VT 2015 OCH VAD DE GÖR När man börjar på Örebro Universitet är det många som medvekar i introduktionen. Ett ypperligt sätt att lära känna nya människor, speciellt om du är ny i staden. Samt en otroligt god ursäkt för att få festa och ha kul i fyra veckor. Många vet ju vad denna härliga period går ut på och har varit med om den själva. Dock är det inte lika många som vet vilket arbete som krävs bakom och hur många personer som behövs för att få det i rullning. Det ser olika ut i olika sektioner, men i sesam så har vi vårt kära så kallade NolleK. Det består av åtta invalda personer samt svamp och general. Det finns fyra olika ansvarsområden för de invalda där man jobbar två och två. Dessa områden är: Aktivitet, sponsor-, ekonomi- & fadderansvariga. General & svamp har det övergripande ansvaret för att se till så allt ror i land så smidigt som möjligt. GENERAL OCH SVAMP General och svamp har den övergripande kollen över introduktionen. De har kontakt med allai NolleK med tidsscheman, samspel med andra sektioner, ramschemat för hela intro, de större organisationerna som medverkar som t.ex. kåren osv. De ska med andra ord ofta vara på två ställen samtidigt och hålla koll att alla planer går som de ska. Svamp: Jacob Karlqvist Ålder: 21 Från: Stockholm Varför ville du bli Svamp? Jag ville vara med för att det verkade nice. Sjukt bra erfarenhet också. Fun fact: Vår svamp har gröna händer och hemma hittar ni honom pysslandes i trädgården. General: Jonna Casslind Ålder: 21 Från: Stockholm Varför ville du bli General? Jag ville vara med för att få vara med och göra nästa nollning lika rolig som den här har varit och för att ge vårens nystudenter en så bra start som möjligt. Jag såg det även som en utmaning och en chans till att utvecklas som person. Fun fact: Älskar lakrits och ostbågar, speciellt ostbågar som stått framme någon dag.

17 SECTION NAME 17 AKTIVITETSANSVARIGA Lägger upp schemat för introduktionen, kommer på aktiviteter samt håller koll på vilka lokaler som behövs och när de behövs. Staffan Sonntag Ålder: 21 Från: Öarnas ö, Åland Varför ville du vara med i NolleK? För att jag vela vara med och ordna och planera den bästa nollningen nånsin, dessutom så vill jag engagera mig på något sätt inom sesam/skolan och ser detta som en bra start. Fun fact: Höll andan i över 4 minuter en gång Edwin Gothin Ålder: 21 Från: Stockholm Varför ville du vara med i NolleK? Jag ville vara med i NolleK för att jag ville engagera mig och se till att alla skulle få chansen att ha lika roligt på nollningen som jag hade Fun fact: Före detta pingisentusiast och är en riktigt dålig EKONOMIANSVARIGA Om de inte redan är bra på det i början så lär sig dessa två åtminstone under introduktionen att hålla koll på saker och ting. Kvitton hit och dit, debit & kredit i kassaboken. Ekonomiansvariga gör precis det som det låter som, de håller koll på hela ekonomin för nollningen och budgeterar så att allt går som det ska ekonomimässigt. Rebecka Netterman Ålder: 20 Från: Borlänge Varför ville du vara med i NolleK? För att jag tyckte att min egna nollning var jätterolig och därför vill göra den lika bra. Dessutom älskar jag att planera som gör att det här passar mig. Fun fact: Crush i Zlatan som är idealmannen och följer Paradise Hotel och The big bang theory slaviskt. Niklas Busck Ålder: 20 Från: Göteborg Varför ville du vara med i NolleK? För att jag älskar att träffa nytt folk och även att ha mycket ansvar. Jag var även väldigt nöjd med min egen nollning vilket var en bidragande faktor till att jag ville vara med och göra det lika bra samt att det är en bra erfarenhet Fun fact: När jag var liten och såg på Mysteriet på Greveholm och varje gång spökerna visades sprang jag och hämtade min låtsaspistol och sköt mot dem i TV:n.

18 18 SECTION NAME FADDERANSVARIGA Fadderansvariga är paret som sätter ihop alla faddrar i grupper och håller en nära kontakt med dessa under hela introduktionen. Det är inte så lätt som det låter att hålla så många människor nöjda. De håller koll så att det blir så maximalt roligt som det bara går för våra nystudenter och faddrar. Anneli Dahlbäck Ålder: 21 Från: Stockholm Varför ville du vara med i NolleK? För att få vara med och skapa en riktigt bra introduktion för nystudenterna. Jag öppen och social person som älskar att träffa nya människor. Fun fact: Jag är en jävel på Nintendo 64. Ebba Bengtsson Ålder: 21 Från: Halmstad Varför ville du vara med i NolleK? För att det verkade som tidigare NolleK hade väldigt kul och jag tyckte nollningen var himla rolig att jag vill uppleva den igen fast nu som NolleK. Jag tycker också att det är roligt att planera, ha kul och festa vidare kändes något för mig. Fun fact: Har hoppat fallskärm och bott i matälskarnas land, Italien! SPONSORANSVARIGA Sponsoransvariga: Precis som det låter, de kirrar cashen & saker som kan kommas att behövas under introduktionen. Det gör dem genom att kontakta diverse företag som möjligtvis skulle kunna vara intresserade av att synas lite extra ut mot de kunskaps (?!) törstande nya studenterna! Deras motto är ju självklart "Gratis är gott" som givetvis följs av "Ju mer desto bättre!". Giulia Randolfi Fagerlund Ålder: 22 Från: Katrineholm Varför ville du vara med i NolleK? För att jag själv hade en superrolig introduktion och vill ge tillbaka genom att skapa en minst lika rolig för nystudenterna. Ser fram emot att träffa nya människor, både nollor och folk som man nollades med som har sökt nu som faddrar och NolleK. Det kommer bli en kanovinter! Fun fact: Torr som fnöske Daniel Rådelid Ålder: 22 Från: Flen Varför ville du vara med i NolleK? Ville vara med i NolleK för att det verkade roligt samt en bra erfarenhet Fun fact: Katastrofalt lokalsinne

19 SECTION NAME 19 General Jonna Casslind och svamp Jacob Karlqvist

20 20 SECTION NAME KANSKE INTE SÅ MATNYTTIGT...MEN I ALLA FALL MAT På Kungsgatan 9 ligger det mysiga cafét Java som erbjuder båda fika, frozen yoghurt och matigare alternativ för den hungrige. En riktig pärla är deras frukostbuffé som påminner lite om en hotellfrukost! Den serveras på vardagar mellan och på helger mellan Priset för denna hotelliknande frukostmorgon går på 74 respektive 84 kronor. MEN uppger du Pennybridge Times i kassan nästa gång du har slagit till på buffén får du 10% rabatt hela november ut! Passa på! Adress: Kungsgatan 9 Öppetider: M-T: F: L-S: Jag tror vi kan enas om att allas våran bästa vän i pluggtider, utan tvekan, är kaffekoppen. Universitetets Sodexo-kaffe i all ära, men ibland kanske man vill vara lite wild and crazy och unna sig en riktigt god kopp kaffe. För att inte bli bankrutt på köpet så tipsar vi om Espresso House och deras app som ger alla gäster 10% på mat och dryck. Som ny användare av appen får du dessutom en valfri stor varm dryck helt gratis! Som alla studenter vet Gratis är gott! Vill du besöka Espresso House mer än en gång så rekommenderar vi dig att ta med det gula studentkortet. Det ger dig 20% rabatt på din beställning to go! Adress: Köpmangatan 5 Öppettider: M-F: L: S :

21 SECTION NAME 21 Texas Star kanske inte ser så mycket ut för världen, men när man fattat tag kring det flottiga dörrhandtaget och klivit in i det som ser ut att vara en trött Sibyllakiosk, har man hamnat HELT RÄTT! Hamburgarna är hemlagade och grillade med hemgjorda såser. The things it does to your mouth De har omkring 10 olika hamburgermenyer med allt från coleslaw till avocadodressing och bearnaise. Burgaren inkl. 33cl dryck och pommes är dina för omkring 85 riksdaler! Efter detta besök vill du aldrig äta nyttigt igen. Adress: Alvtomagatan 16 Öppettider: M-T: F: 11:00-22:00 L: 12:00-22:00 S: 12:00-21:00 Firar du en tenta, en födelsedag eller bara råkar ha det extra fett på kontot så kan vi rekommendera Södra vattentornets brunch för 169 kr! Varje söndag fram till den 16/11 har de en buffé som heter duga mellan De serverar lax, räkor, croissanter, hemgjorda köttbullar, chokladmousse, fruktoch ostfat mm. Dvs. allt man inte äter i ett studenthem. Adress: Gustavsviksvägen 7 Öppettider brunch : S:

22 22 SECTION NAME STUDIETEKNIK Har du svårt att komma igång med studierna så här på höstkanten? Eller är du en ny student som inte studerat på ett tag? Vi har pratat med studievägledaren Henrik Strandahl som gett oss några tips om studieteknik. PÅ FÖRELÄSNINGEN Att anteckna på föreläsningen kan vara svårt och stressigt. Henrik tipsar om att anteckna visuellt med olika färger och rita bilder. Försök att skriva fåordigt och begränsat. Ord som och, att kan man hoppa över. Anteckningarna ger dig också ett bra komplement till kurslitteraturen. Är man förberedd och har läst kurslitteraturen innan föreläsningen är det lättare att anteckna då man redan innan skapat sig en snabb överblick över ämnet. Jag tycker att det är bra att gå på alla föreläsningar. Visserligen beror det på hur man är som person, en del kan ta in allt och förstår allt som står i litteraturen men för mig var en del grejer svåra och jag behövde få det förklarat på ett annat sätt än det som stod i boken. Att gå på föreläsningarna var också ett sätt för mig att få saker och ting gjorda. Stannade jag hemma fanns det en risk att jag inte gjorde något alls istället. I början pluggade jag ofta hemma men det gick inte bra. Det kräver att man har disciplin och det hade inte jag. Jag behövde komma iväg och sätta mig i biblioteket eller i ett grupprum tillsammans med andra studenter för att diskutera böcker och föreläsningar, säger Henrik. PLANERING En viktig del i att få studierna att vara så effektiva som möjligt är att planera. Planera vad du ska lära dig och när du ska lära dig det. Det är viktigt att vara målinriktad men målen ska också vara realistiska. Det kan vara till hjälp att läsa igenom kursplanen för att få en överblick över kursen och se vad målen är, det hjälper dig också när du läser kurslitteraturen. Jag brukar säga att man ska tänka på kvalitét och inte kvantitet när man läser. Försök att göra någon typ av uppdelning av de kapitel som du ska läsa och bestäm vad målet för dagen eller veckan är. Det kan vara att läsa ett visst antal sidor och förstå innehållet till exempel, inte bara att läsa sidorna, tipsar Henrik.

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Wageningen University, Nederländerna

Wageningen University, Nederländerna En utbytestermin på Wageningen University, Nederländerna Februari-Juli 2016 Maja Henoch Landskapsarkitektprogrammet SLU Alnarp INLEDNING VARFÖR NEDERLÄNDERNA? Jag har studerat en termin på Wageningen University

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

5. Vad kunde du tillgodoräkna inom ditt program? 5 veckor ortopedi, 2 veckor lungmedicin samt 5 veckor kardiologi.

5. Vad kunde du tillgodoräkna inom ditt program? 5 veckor ortopedi, 2 veckor lungmedicin samt 5 veckor kardiologi. Reserapport efter utbytesstudier 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Crete, Heraklion, Grekland 3. Vilken termin åkte du och

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna.

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utveckla min akademiska engelska och min italienska. Utöver detta ville jag även testa på

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office Utbytesstudier Din väg till nya upplevelser International Office Ta chansen att bli utbytesstudent! Som student vid Umeå universitet kan du studera vid något av våra drygt 440 partneruniversitet runt om

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Vilket program läser du på? Jag läser på sjuksköterskeprogrammet på Hälsouniversitet i Linköping. Vilket universitet, land och stad åkte du

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Reserapport 2012 University of Saskatchewan (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Företagsekonomi FE-10 2013 INNEHÅLL / CONTENTS 1 Före resan... 3 2 Ankomst till Kanada... 3 3 University of saskatchewan...

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

ALLTID GRATIS NR 2 APELSKOLAN - 2012 - NUMMER 02

ALLTID GRATIS NR 2 APELSKOLAN - 2012 - NUMMER 02 ALLTID GRATIS NR 2 APELSKOLAN - 2012 - NUMMER 02 Skoljoggen 2012 Apelskolans elever kämpade på, vissa i raskt tempo och vissa väldigt lugnt. Glatt gick spurten vid kvart i ett på Onsdags eftermiddagen.

Läs mer

Utbytesstudier i Belgien hösten 2012

Utbytesstudier i Belgien hösten 2012 Utbytesstudier i Belgien hösten 2012 Madeleine, SSK-student, Linköpings Universitet, Norrköping Jag heter Madeleine och jag läser sjuksköterskeprogrammet vid Linköpings universitet, campus Norrköping.

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Read Texterna består av enkla dialoger mellan två personer A och B. Pedagogen bör presentera texten så att uttalet finns med under bearbetningen.

Read Texterna består av enkla dialoger mellan två personer A och B. Pedagogen bör presentera texten så att uttalet finns med under bearbetningen. ! Materialet vill ge en gemensam bas av användbara fraser för dialoger i klassrummet. skapa dialoger mellan elever på engelska. skapa tydliga roller för två personer, och. presentera meningsfulla fraser

Läs mer

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet i Norrköping. 2. Vilket Universitet, land och stad åkte du till? Jiao Tong University i Shanghai,

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

Reseberättelse från Danmark

Reseberättelse från Danmark Reseberättelse från Danmark Namn: Sara Ohlsson E-mail: sparrizzen@hotmail.com Skola: Ersta Sköndal Högskola, Instituitionen för vårdvetenskap Utbytesland, stad samt skola: Danmark, Köpenhamn, Diakonissestiftelsen

Läs mer

Kära förälder, kära värdfamilj

Kära förälder, kära värdfamilj Kära förälder, kära värdfamilj YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Magnus Jansson Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete 2015 HT- 2016 VT Innan avresa När jag valde

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier - Madeleine AT T 6 Nederländerna hösten 2012

Reserapport efter utbytesstudier - Madeleine AT T 6 Nederländerna hösten 2012 Reserapport efter utbytesstudier - Madeleine AT T 6 Nederländerna hösten 2012 Vilket program läser du på? Arbetsterapeutprogrammet Vilket universitet, land och stad åkte du till? Jag åkte till Hogeschool

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Connecting Lives, Sharing Cultures Ta hem världen till dig Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Att vara värdfamilj är att växa som individer, lära nytt & få uppleva ett fantastiskt år tillsammans. Att

Läs mer

Det finns inga ord som jag rättvist kan beskriva det med

Det finns inga ord som jag rättvist kan beskriva det med RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Rebecca Ahlstrand VT 2016 Utbytesuniversitet National University of Singapore Business School Utbildningsprogram ilead Det finns inga ord som jag rättvist kan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Jag har varit utbytesstudent i Madrid hela vårterminen 2012. Där har jag gjort totalt 12 veckors praktik varav 8

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND

Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND Välkomna till Lunds universitet! Christina Grossmann Chef, Internationella avdelningen LTH http://www.lu.se/studera/studera-utomlands Lunds universitets strategiska

Läs mer

Utbytesstudier 2012/2013. The world is my oyster /Shakespeare

Utbytesstudier 2012/2013. The world is my oyster /Shakespeare Utbytesstudier 2012/2013 The world is my oyster /Shakespeare Idag: USBE information - Utbytesmöjligheter - Avtal/Stipendier - Behörighet - Ansökan - Urval - Tillgodoräknande - Praktisk information Utbytesstudenter

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

RESEBERÄTTELSE: Valencia

RESEBERÄTTELSE: Valencia RESEBERÄTTELSE: Valencia Jenny Holmberg, Vårterminen 2010 Vårterminen 2010 spenderade jag i Valencia på Universidad Politecnica de Valencia (UPV), som utbytesstudent från KTH:s Samhällsbyggnadsprogram

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension Basic Swedish 1 A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension 1 A: a) Lucktext Skriv ett ord i varje lucka. Det finns

Läs mer

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Jag studerar Samhällsbyggnad med inriktning anläggningsprojektering. Efter att ha velat lite för mycket över utbytesstudier såg jag äntligen

Läs mer

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Reserapport Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010 Bethina Bergman Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Helsingfors 2009 1 INLEDNING Redan då jag började Arcada visste jag att jag i något

Läs mer

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension

Basic Swedish 1. A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension Basic Swedish 1 A. typ-prov skriftligt / written exam a) lucktext / text with blanks b) grammatik / grammar c) läsförståelse / reading comprehension 1 A: a) Lucktext Skriv ett ord i varje lucka. Det finns

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 1 av 11 2010-12-13 16:22 Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Hur tycker du att målen för momentet har uppfyllts? Vi har väl uppfyllt de delarna bra. Jag tycker det känns

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Juridicum. Juridiska institutionen. Informationsmöte inför ansökan om utlandsstudier via juridiska institutionen

Juridicum. Juridiska institutionen. Informationsmöte inför ansökan om utlandsstudier via juridiska institutionen Informationsmöte inför ansökan om utlandsstudier via juridiska institutionen Sandra Fagerlund, Maria Fotiadis Forssjö 2014-05-13 Juridicum Juridiska institutionen Agenda Allmän information Kurser på engelska?

Läs mer

Småprat Small talk (stressed vowels are underlined)

Småprat Small talk (stressed vowels are underlined) Småprat Small talk (stressed vowels are underlined) Vad heter du? Varifrån kommer du? Vad har du för modersmål (1 st language)? Vad studerar du? Var bor du? Hur gammal är du? Cyklar du till universitetet?

Läs mer

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Oliver Eliassen HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Maila mig gärna om du har några frågor på: oliver@eliassen.se Lite om skolan Jag pluggade på HKUST School of Business & Management

Läs mer

Program Sök utbytesstudier ht 2017

Program Sök utbytesstudier ht 2017 Program Sök utbytesstudier ht 2017 Från ansökan till utbyte hur fungerar det? Vad krävs för att söka? När och var kan du åka? Ansökan Frågor Tidplan från ansökan till utbyte 1) Ansökan: 20 september 6

Läs mer

Reserapport. - Shanghai, Jan-April 2015

Reserapport. - Shanghai, Jan-April 2015 Reserapport - Shanghai, Jan-April 2015 1. Jag läser Sjuksköterskeprogrammet på Linköping Hälsouniversitet och via Jiao Tong University s och Linköpings Hälsouniversitet relation med varandra så fick jag

Läs mer

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Läkarstudent och intresserad av utbytesstudier?

Läkarstudent och intresserad av utbytesstudier? Läkarstudent och intresserad av utbytesstudier? Utbytesstudier eller praktik utomlands kan göras under 1-12 månader. För att lyckas integrera en utlandsperiod i din utbildning krävs en hel del planering

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Utbildningsprogram Min tid i Delft Innan avresa Ankomst

RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Utbildningsprogram Min tid i Delft Innan avresa Ankomst RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Erika Laurén Utbytesuniversitet Delft University of Technology Utbildningsprogram Architecture, Urbanism and Building Science HT-16 Min tid i Delft Innan avresa

Läs mer

Lyckas i dina akademiska studier

Lyckas i dina akademiska studier Lyckas i dina akademiska studier Jag är en 83,3% kille tjej vill inte ange 15,3% Jag studerar till 55,6% Röntgensjuksköterska Biomedicinsk analytiker 44,4% Jag har studerat på universitet/högskola tidigare

Läs mer

Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA

Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA Jag heter Veronica och har precis avslutat mitt 16 veckor långa utbyte på sjuksköterskeprogrammet i Morgantown, West Virginia. Utbytet innefattade

Läs mer

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1

Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 Lektion 5 - torsdagen den 13 februari, 2014 Svenska för internationella studenter, kurs 1 EXAM COURSE 1 Saturday February 22, 15:00-17:00 Surname A L: LADUVIKSSALEN Surname K Ö: UGGLEVIKSSALEN Please register

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Reserapport Namibia. Johanna, ssk, ht 2011

Reserapport Namibia. Johanna, ssk, ht 2011 Reserapport Namibia Johanna, ssk, ht 2011 1. Vilket program läser du på? Jag läser på sjuksköterskeprogrammet i Linköping. 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? Jag åkte till University of

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

San Luis Obispo sett från Bishops Peak

San Luis Obispo sett från Bishops Peak Reseberättelse California Polytechnic State University 2014-2015 Om du läser detta och just nu funderar på att åka på utbytesstudier så har jag bara en sak att säga: SÖK! I denna reseberättelse tänker

Läs mer

Det är vår igen alla knoppar brister ut

Det är vår igen alla knoppar brister ut VÄLKOMMEN VÅREN Himlen är så jätteblå solen den lyser där på Av med strumpor och med skor vi springer ut där blommorna bor! Sen dansar vi i solens sken med våra bara ben.. Välkommen våren, välkommen igen

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

#1 Vt16. Sesamofficial. Marknad@sesamit.se. Spring eller gå 5 km för välgörenhet. Ta chansen och prova din kreativitet i SCC. April kommer att se ut.

#1 Vt16. Sesamofficial. Marknad@sesamit.se. Spring eller gå 5 km för välgörenhet. Ta chansen och prova din kreativitet i SCC. April kommer att se ut. Marknad@sesamit.se Sesamofficial #1 Vt16 Sesam UT MA NA DIG SJÄLV STU DENTHALVAN HOR OS KOP 5 S PAR T IP S! Ta chansen och prova din kreativitet i SCC. Spring eller gå 5 km för välgörenhet. PT:s egna horoskop,

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal Elevenkät Våren 2012 Genomfördes under mars 2012 Antal svar: 186 Jag är 116 70 flicka pojke Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år 13 Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal 10

Läs mer

English. Things to remember

English. Things to remember English Things to remember Essay Kolla instruktionerna noggrant! Gå tillbaka och läs igenom igen och kolla att allt är med. + Håll dig till ämnet! Vem riktar ni er till? Var ska den publiceras? Vad är

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Privat & Föreningar 2015 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00 Torsdag

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Reserapport Polen av Göran Malm Krakow och Warszawa läsåret 2007/2008

Reserapport Polen av Göran Malm Krakow och Warszawa läsåret 2007/2008 Reserapport Polen av Göran Malm Krakow och Warszawa läsåret 2007/2008 Förberedelser inför utbytesstudierna Jag gick Samhällsbyggnad och hade valt inriktningen Naturresursteknik. Tanken på att plugga utomlands

Läs mer

Rapport Utlandsstudier i Sydney, Australien

Rapport Utlandsstudier i Sydney, Australien Rapport Utlandsstudier i Sydney, Australien University of Technology Sydney (UTS) - - - Civilingenjör Maskinteknik (5 år) Jakob Wodlin Under vårterminen, mitt andra läsår (termin 4) vid Linköpings Universitet

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer