Din utveckling I FOKUS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Din utveckling I FOKUS"

Transkript

1 Din utveckling I FOKUS

2 Utveckla dina FÖRMÅGOR

3 I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge? Vad som än väntar ser vi till att ge dig de kunskaper och förmågor du behöver för att möta framtiden. Vi har alla olika egenskaper och sätt att utvecklas. På Kunskapsgymnasiet fokuserar vi på just dig. Vi tror nämligen att kombinationen av gedigna kunskaper och individuella förmågor kommer att vara avgörande för att lyckas i framtiden. Hos oss får du inte bara allt som ingår i gymnasieskolans läroplan utan även möjlighet att arbeta med din personliga utveckling. Det kan betyda att träna på att tala inför publik, att lära dig planera dina studier och att ligga steget före. Det är också viktigt att följa med i den tekniska utvecklingen och få en utbildning med koppling till världen utanför skolan. Därför samarbetar vi med flera företag och organisationer i olika projekt under din gymnasietid. Den allt mer globaliserade världen innebär många möjligheter, men ställer också krav på att kunna arbeta över gränser och mellan kulturer. Det får du möjlighet att prova genom kontakter med våra systerskolor utomlands. Ett arbetssätt med sikte på framtiden På Kunskapsgymnasiet har vi ett arbetssätt med din individuella utveckling i fokus. Vi gör dig medveten om dina förmågor och hjälper dig att utveckla dem. Du har en personlig handledare som motiverar dig att hela tiden förbättra dina resultat. Det är en av dina lärare som tillsammans med dig gör en studieplan och bestämmer vilka mål du siktar mot att nå. Varje vecka stämmer ni av hur det går och lägger om dina strategier om du inte når ända fram. På vår webbportal, Kunskapsporten, hittar du faktalänkar, studietips och betygskriterier. Där får du även återkoppling från dina lärare. På porten finns allt tillgängligt oavsett när du behöver det. Genom vårt arbetssätt blir du väl rustad inför nästa steg i livet. Vårt mål är att du ska möta framtiden som en nyfiken, kunnig och målmedveten student med stark självkänsla.

4 VÅRA PROGRAM SA Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktning: Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap Här lägger du grunden för dina studier till samhällsvetare och får verktyg för att analysera och förstå vårt moderna samhälle. Under ditt första år är kurserna identiska för alla på programmet. Det ger dig en bred ingång för att göra ditt val av inriktning till årskurs två. Nu specialiserar du dig inom din programinriktning och fördjupar dig i ämnen som samhällskunskap, historia, religion, engelska, filosofi och psykologi. I trean skriver du ditt examensgrundande gymnasiearbete och utvecklar din analytiska förmåga med ett vetenskapligt synsätt som grund. Det gör dig redo för dina kommande högskolestudier. På samhällsprogrammets tredje år fokuserar vi även på att göra internationella kopplingar, kunskaperna förstärks genom studieresor till bl. a. Berlin. Chefstjänsteman för hela FN eller vass samhällsdebattör? Du har kanske andra ambitioner än FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon eller Katrine Kielos, debattör och författare, men som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhällsutvecklingen. På programmet startar du med att läsa samhällsvetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Du får verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internationalisering, välfärds- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. Du lär dig att granska fakta och statistik samt utvecklar din verbala och skriftliga förmåga. Ämnen som du fördjupar dig i är samhällskunskap, religion, historia, moderna språk, engelska och svenska och psykologi. Är du intresserad av att exempelvis läsa vidare till lärare, psykolog, journalist, marknadsförare, statsvetare eller socionom är detta en bra utbildning för dig. Som samhällsvetare kan du även jobba inom media, information och IT. Rim, Samhällsvetenskapsprogrammet Varför valde du Samhällsvetenskapsprogrammet? För att jag är intresserad av samhällsvetenskap och vill arbeta med något inom det området. Eventuellt vill jag bli socionom för att jag älskar att arbeta med människor och bryr mig om andra. Vad händer på ditt program? I ettan så läste vi grunderna i samhällsämnena. Nu har vi börjat inriktningkurserna typ sociologi, det är mycket intressant! Vi talar om normer och hur vi kan sätta oss in i andra människors situationer. Hur trivs du på skolan? Alltså jag älskar skolan för människorna här är glada och man blir inte utstött, lärarna är riktigt bra och har alltid tid för oss. Skolan är liten så alla känner alla och sen har vi workshops där vi får extra tid med lärarna. Istället för att göra läxorna hemma så pluggar jag i skolan på workshopen och kan få hjälp av mina lärare samtidigt.

5 Joel, Naturvetenskapsprogrammet Varför går du på Naturvetenskapsprogrammet? För att jag främst är intresserad av ämnen som fysik och matematik, men även för att det är ett mångsidigt program. Vi läser inte bara klassiska naturämnen, som fysik, biologi och kemi, utan även mycket språk, historia och samhällskunskap. Detta gör att man får en helhetsblick över hur man kan använda det vetenskapliga arbetssättet och dess metodik inom i princip vilket ämne som helst. Varför på Kunskapsgymnasiet? Jag gick grundskolan på Kunskapsskolan i Lund och var redan insatt i arbetssättet. Om man likt mig har tydliga mål med vad man vill uppnå under gymnasietiden så är Kunskapsgymnasiet ett utmärkt val. Studierna är anpassade efter de mål man själv sätter. Det gör att det är lättare att bli motiverad och att prestera så bra som möjligt. Vilka är dina framtidsplaner? Mina framtidsplaner är att läsa vidare på universitetet. Program som jag har funderat på är Läkarprogrammet och Teknisk fysik. NA Naturvetenskapsprogrammet Inriktning: Naturvetenskap Under ditt första år introduceras du till naturvetenskapen och ett vetenskapligt arbetssätt. Du lär dig att laborera och studerar materiens uppbyggnad samt bekantar dig med en mer avancerad matematik. Nu studerar du efter din valda programinriktning och fyller på med allt mer avancerade ämneskunskaper. Du får bland annat arbeta med modeller, ställa hypoteser som du provar och drar slutsatser av. I årskurs tre väljer du olika programfördjupningar. En av våra mest populära kurser är t.ex. Läkemedelskemi och Bioteknik som förbereder dig för att läsa medicin på högskolan. Du skriver också ett eget gymnasiearbete och blir allt mer avancerad inom dina individuella kurser. Alfred Nobel, uppfinnare av dynamiten, och Marie Curie, fysiker, kemist och tvåfaldig Nobelpristagare, var två av världens mest framstående naturvetare. Även Christer Fuglesang, första svensk i rymden, har en bakgrund som naturvetare. Möjligheterna inom naturvetenskapen är oändliga. Vad drömmer du om? Naturvetenskapsprogrammet består till stor del av teoretiska studier i kemi, fysik, matematik och biologi. Därutöver gör du fältstudier, laborationer och genomför experiment. Miljö- och resursfrågor är en viktig del i utbildningen och du kommer att få analysera behov och utveckla nya idéer. Du lär dig också att läsa och skriva om grundläggande naturvetenskap på engelska. Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet till de flesta högskoleutbildningar. Brinner du för naturvetenskap och matematik och vill förena det med en fördjupad förståelse för samhällsfrågor, kan du välja inriktningen Naturvetenskap och samhälle. Exempel på yrken du kan inrikta dig mot efter utbildningen är läkare, forskare eller ingenjör.

6 JOSEFINE F.d. elev på Kunskapsgymnasiet

7 Merjam, Ekonomiprogrammet Varför går du Ekonomiprogrammet? Jag valde ekonomiprogrammet eftersom jag tyckte att det verkade intressant och roligt. Jag tycker om matte, juridik och flera andra ämnen som ingick i programmet. Vad händer på ditt program? I mitt program händer det mycket just nu. Eftersom jag går sista året så får vi chansen att starta våra egna företag genom UF, Ung Företagsamhet. Det verkar bli ett jätteroligt år, så det finns mycket att se fram emot. Hur trivs du på skolan? Jag trivs bra! Kunskapsgymnasiet är en liten skola där man får den hjälp och det stöd man behöver. Har du något tips till en blivande elev? Jag rekommenderar dig som ny elev att plugga mycket och gå på många workshops. Gör du det kommer det att gå bra! Ekonomiprogrammet Inriktning: Ekonomi Ekonomiprogrammet inleds med en kurs i företagsekonomi där du lär dig hur man startar och driver ett företag samt vilken roll företagen har i samhället. Du kommer också att träffa olika entreprenörer och göra flera studiebesök. Nu fördjupar dina ämnesstudier och knyter kontakter med företag och organisationer utanför skolan. I kursen Privatjuridik lär du dig grunderna för svenskt och internationellt rättsväsende. Under ditt tredje studieår specialiserar du dina studier. Det sker bland annat genom dina individuella kursval och ditt gymnasiearbete. Du kommer även att få utveckla och driva ett eget företag genom vårt samarbete med Ung Företagsamhet. I projektet Business Buddies kommer du att samarbeta med lärare och elever från en av våra engelska systerskolor. Som ekonom kan du arbeta inom alla sektorer på arbetsmarknaden och inom de mest skiftande områden och befattningar. Kanske vill du bli ekonomiprofessor som Jean Tirole, förra årets vinnare av Ekonomipriset till Alfred Nobels minne, eller privatrådgivare som Alan Greenspan, f.d. ordförande för USA:s centralbank, Federal Reserve. På Ekonomiprogrammet får du kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen både lokalt och globalt. Du lär dig att söka och analysera information utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar. Du studerar marknadsföring, redovisning och organisation, samt vad som krävs för att starta och driva ett företag. Bland annat kommer du att läsa psykologi, matematik, juridik, svenska, engelska, entreprenörskap och företagsekonomi. Programmet är högskoleförberedande och ger dig många valmöjligheter. Yrken som du kan inrikta dig mot efter utbildningen är ekonom eller jurist inom exempelvis bank, detaljhandel eller försäkrings- och fastighetsförvaltning. Skulle du vilja arbeta utomlands finns det många möjligheter för svenska ekonomer inom internationella organisationer och företag.

8 EN LITEN OCH DYNAMISK SKOLA NA SA Kunskapsgymnasiet ligger i Malmös kanske mest dynamiska stadsdel, Västra hamnen. Vi är en liten skola med drygt 250 elever där alla känner varandra. Det som utmärker oss är den nära kontakt som finns mellan våra elever och lärare och andra vuxna på skolan. En av dina lärare kommer också att bli din personliga handledare och coacha dig genom hela din gymnasietid. Ni möts varje vecka i ett handledningssamtal med dina studiemål och resultat i fokus. En annan uppskattad del av arbetssättet är våra schemalagda och lärarledda workshops. De ger dig möjlighet att lösa problem, komma ikapp eller ta täten och ligga steget före i ett ämne. Samtliga av våra lärare är behöriga och vi har blivit utvalda av Malmö högskola att bli övningsskola, vilket betyder att vi är med och utbildar framtidens lärare. Vi har ett komplett elevhälsoteam som stöttar och arbetar för goda resultat och en trygg skolmiljö. Det händer mycket på våra program. På Ekonomiprogrammet samarbetar vi t.ex. med Phillip Diab, från Lyxfällan. Han kommer att coacha dig att starta ditt eget företag och gå från verksamhetsplan till handling. På Naturvetenskapsprogrammet kan du läsa Läkemedelskemi och Bioteknik som lägger grunden för att studera medicin. Väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet deltar du i våra samarbetsprojekt med näringslivet. Mångfalden på skolan är stor och möjligheterna många. Vi har temadagar om olika språk och du kan du läsa både spanska, franska och arabiska. Men oavsett vilket program du väljer kommer du att bli förberedd för en framtid vi ännu inte vet så mycket om. Fullmatad med kunskap och utvecklade förmågor är du redo!

9 FILIP F.d. elev på Kunskapsgymnasiet

10 DAGS FÖR UTSPRING När du lämnar Kunskapsgymnasiet är du fylld av kunskap och färdigheter, redo att ta nästa steg i livet. Kanske tänker du arbeta efter studenten och sedan resa och upptäcka världen innan du bestämmer dig för vad du vill inrikta dig på? Eller så är du en av dem som sedan länge vetat vad du vill studera och arbeta med? Oavsett vilka framtidsplaner du har är vårt mål att du ska känna dig redo att ta nästa steg i livet. Många av våra före detta studenter vittnar om att de har haft stor nytta av vårt arbetssätt. Inte bara för att det liknar högskolans, utan också för att de verkligen lärt sig att planera sina studier och har den självdisciplin som behövs för att starta i tid och nå ända i mål. De vet också vilka studiesätt som fungerar bäst och litar till sin egen förmåga att lyckas. Vill du veta mer om vad vårt arbetssätt skulle kunna innebära för dig och vilka förmågor du behöver utveckla? Passa på att besöka något av våra Öppna hus eller varför inte testa att vara student för en dag. Kontaktuppgifter och datum hittar du längst bak i broschyren eller på vår hemsida: kunskapsgymnasiet.se Välkommen till oss!

11

12 Öppet hus NA SA Fotograf: Olov Sotarn Tegby Frisk. Foto sid 11: Fotofabriken. Grafisk form: Splitz. Lördag 14 nov, kl 13:00-15:00 Torsdag 3 dec, kl 18:00-20:00 Lördag 16 jan, kl 13:00-15:00 Tisdag 3 maj, kl 17:00-19:00 Vill du prova på att vara elev hos oss en dag under vecka 4-5, ring: Östra Varvsgatan 13 B, Malmö. Tel: E-post: info.malmo@kunskapsgymnasiet.se TIPS inför ditt besök Skolan är öppen för just dig så var inte rädd att fråga, testa och se dig omkring ordentligt! Skriv upp frågor i förväg så blir det enklare att komma ihåg allt du vill veta. Ta med dig en kompis eller dina föräldrar. Det är alltid bra att få fler synpunkter och kunna jämföra intryck. Lämna dina kontakt uppgifter så hör vi av oss och bjuder in dig till våra VIP-kvällar eller annat kul som händer på skolan! Kunskapsgymnasiet är en del av Kunskapsskolan i Sverige. Skolornas viktigaste kännetecken är arbetssättet med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000 och idag har Kunskapsskolan i Sverige 29 grundskolor och sju gymnasier med drygt medarbetare och över elever.

Din utveckling I FOKUS

Din utveckling I FOKUS Din utveckling I FOKUS Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR

Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR

Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Din utveckling I FOKUS

Din utveckling I FOKUS Din utveckling I FOKUS Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR. Globen och Internationella

Utveckla dina FÖRMÅGOR. Globen och Internationella Utveckla dina FÖRMÅGOR Globen och Internationella Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om naturvetenskap och teknik i samhället. Enkäten innehåller

Läs mer

Personligt. utformad utbildning GÖTEBORG. Ekonomiprogrammet Ekonomi Juridik. Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap Natur/Samhälle

Personligt. utformad utbildning GÖTEBORG. Ekonomiprogrammet Ekonomi Juridik. Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap Natur/Samhälle Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap Natur/Samhälle Samhällsvetenskapsprogrammet Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap 2012 GÖTEBORG 2013 Ekonomiprogrammet Ekonomi

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

NI - Naturvetenskapligt program med internationell inriktning Malmö Borgarskola

NI - Naturvetenskapligt program med internationell inriktning Malmö Borgarskola NI - Naturvetenskapligt program med internationell inriktning Malmö Borgarskola 2 Malmö Borgarskola Malmö Borgarskola är en mötesplats i en stimulerande studiemiljö för ungdomar från hela Skåne. Vi har

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om i samhället. Enkäten innehåller frågor om dig och dina

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

rektorn har ordet Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas! Paul Gertsson Rektor

rektorn har ordet Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas! Paul Gertsson Rektor rektorn har ordet Paul Gertsson Rektor Mitt mål som rektor på ProCivitas Privata Gymnasium är att vi skall ge våra elever de bästa möjliga förutsättningarna att lyckas i sina fortsatta studier och i arbetslivet.

Läs mer

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 Kunskap och personlig utveckling Vad är viktigt att lära sig när framtiden ständigt förändras? Världen förändras i snabb takt. Teknikutvecklingen, klimatutmaningen och globaliseringen

Läs mer

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg För tidiga val sätter stopp för vidare studier - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg Bakgrund och metod Studentum är Sveriges mest använda söktjänst för eftergymnasiala studier med ca 400

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg

För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg Bakgrund och metod Syftet med denna undersökning är för Gymnasium.se att ta reda på hur insatta

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Så fungerar den svenska gymnasieskolan

Så fungerar den svenska gymnasieskolan Så fungerar den svenska gymnasieskolan Alla ungdomar i Sverige som har studerat klart på grundskolan har rätt att studera en treårig utbildning i gymnasieskolan. En utbildning i gymnasieskolan ger bra

Läs mer

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus Ross Tensta gymnasium Gymnasiet med det lokala och globala i fokus På Ross Tensta gymnasium förbereder vi eleverna för en globaliserad värld som kännetecknas av förändring och utveckling. Detta sker genom

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Komplettera och byt jobb! Funderar du på att bli lärare? Om du redan har kunskaper i ämnen som skolan undervisar i kan du

Läs mer

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Val inför årskurs 2 & 3 Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Din framtid Studera? Jobba? Resa? Praktik? Utomlandsstudier? Hur tänker du? Du har möjlighet att välja själv Individuell studieplan Ansvaret

Läs mer

Enkät i samband med studiestarten Lärarprogrammet Campus Valla h 2009.

Enkät i samband med studiestarten Lärarprogrammet Campus Valla h 2009. Enkät i samband med studiestarten Lärarprogrammet Campus Valla h 2009. Enkäten delades ut och samlades in av studiefaddrarna tors vecka 1 alt tis v 2. 266 studenter (av ca 330) svarade på enkäten. Syftet

Läs mer

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:...

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:... NUVARANDE SKOLA OCH KURSER Uppgifter angående nuvarande skola: Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Tel:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors

Läs mer

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Programkatalog Uddevalla 2019 Öppet hus Torsdag 22 november UDDEVALLA GYMNASIEUTBILDNING 2019 NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör skillnad för världen redan

Läs mer

Bilder från fotofinnaren.se

Bilder från fotofinnaren.se Bilder från fotofinnaren.se Läroplanen inför gymnasievalet: Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den

Läs mer

En skola som öppnar dörrar

En skola som öppnar dörrar Malmö 2016 En skola som öppnar dörrar Välkommen till Hermods Gymnasium! Här förenas ambition och höga krav med gemenskap och arbetsglädje. Våra skolor ligger centralt belägna i Stockholm, Göteborg och

Läs mer

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer?

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer? Enkäten Bakgrund 1. Vilket kön har du? Man Kvinna 2. Hur gammal är du? -25 26-30 31-35 36-3. Vilket program läste/läser du? Inom parenteserna står de olika namn utbildningarna haft genom åren. C (Datavetenskaplig

Läs mer

Ansökan till Komvux (grundläggande, gymnasiala kurser)

Ansökan till Komvux (grundläggande, gymnasiala kurser) På Komvux i Burlöv har vi kontinuerligt intag så du kan ansöka till en kurs när som helst under året. Studie- och yrkesvägledaren och läraren bestämmer när du kan starta dina studier, oftast inom ett par

Läs mer

Forsmarks skola. -möjligheternas och valfrihetens skola

Forsmarks skola. -möjligheternas och valfrihetens skola Forsmarks skola -möjligheternas och valfrihetens skola En högklassig utbildning Möjligheternas skola Forsmarks skola är en unik naturvetenskaplig och teknisk gymnasieskola med energiprofil. Utbildningen

Läs mer

Igelstavikens idrottsgymnasium

Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens gymnasium är Södertäljes kommunala Idrotts- och Hälsogymnasium. Här går elever som elitidrottar samtidigt som de vill ha en riktigt bra utbildning. Många av

Läs mer

Ditt resultat i fokus

Ditt resultat i fokus Välkommen till Öppet hus Globen/ Stockholm Torsdag 28 nov, kl 18-20 Måndag 9 dec, kl 18-20 Onsdag 15 jan, kl 18-20 Lördag 8 feb, kl 11-13 Tisdag 6 maj, kl 18-20 Arenavägen 23 Stockholm/Globen City Tel:

Läs mer

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 En modern kvalitetsskola i innerstaden Hermods Gymnasium driver kvalitetsskolor i Sveriges tre största städer, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2016-2017 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Forskning-Journalistik s.

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2016/17 myrsjöfolder2016-17.indd 1 2015-11-30 18.53 Jag gillar NO, idrott och slöjd bäst! myrsjöfolder2016-17.indd 2 2015-11-30 18.53 Vår vision Myrsjöskolan ska

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

VILL DU UTVECKLA UNDERVISNINGEN I SKOLAN?

VILL DU UTVECKLA UNDERVISNINGEN I SKOLAN? VILL DU UTVECKLA UNDERVISNINGEN I SKOLAN? Matena en lärarfortbildning med fokus på matematik, teknik och naturvetenskap LÄRARE FÖRETAG KOMMUN Vi har börjat jobba mer med uppfinningar i skolan och diskuterar

Läs mer

för dig som vet vad du vill

för dig som vet vad du vill för dig som vet vad du vill Välkommen till Malmö Lärlingscenter! Här lägger du grunden till en yrkeskarriär som väntar runt hörnet. Åtta av tio lärlingar får jobb efter avslutad gymnasieutbildning. Och

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser Vuxenutbildning på grundskolenivå Biologi Engelska Fysik Geografi Hem- och konsumentkunskap Historia Kemi Matematik Religionskunskap Samhällskunskap Svenska Svenska som andraspråk 1 300 poäng Gymnasial

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Till dig som ska välja gymnasieskola!

Till dig som ska välja gymnasieskola! Till dig som ska välja gymnasieskola! Du som läser det här står inför ett av de många val man måste göra i livet. Tillsammans med dina föräldrar ska du inte bara välja rätt utbildning utan också välja

Läs mer

Välkommen Till. särskild utbildning för vuxna. Kurskatalog 2015-16. Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå

Välkommen Till. särskild utbildning för vuxna. Kurskatalog 2015-16. Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå Välkommen Till särskild utbildning för vuxna Kurskatalog 2015-16 Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå Du är välkommen att söka kurser hos oss, om du behöver extra stöd i din inlärning, på

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Handels- och administrationsprogrammet NYA HANDELSSKOLAN Business College Service College HANDELS- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET Handels- och administrationsprogrammet

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 15 november VARBERG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Ekonomi Juridik Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör dig redo

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan.

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan. Här behandlar vi alla olika. Börja på Tågaborgsskolan. Vi ska bygga stadens bästa skola. Vill du vara med? Det enda vi vet om framtiden är att den kommer att se annorlunda ut. Vi möter barn och unga på

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2016/2017. Information inför ditt individuella val

Individuellt val. Läsår 2016/2017. Information inför ditt individuella val Individuellt val Läsår 2016/2017 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL - Lokalt val VID RUDBECKSSKOLAN

INDIVIDUELLT VAL - Lokalt val VID RUDBECKSSKOLAN INDIVIDUELLT VAL - Lokalt val VID RUDBECKSSKOLAN Kurskatalog årskurs 3 för val till läsåret 2012/2013 Individuellt val läsåret 2012/13 RUDBECKS årskurs 3 Detta behöver Du veta för att kunna välja kurser

Läs mer

Exempel på gymnasiearbete inom naturvetenskapsprogrammet naturvetenskap

Exempel på gymnasiearbete inom naturvetenskapsprogrammet naturvetenskap Exempel på gymnasiearbete september 2012 Exempel på gymnasiearbete inom naturvetenskapsprogrammet naturvetenskap Mpemba-effekten Elevens idé Rana ska utföra sitt gymnasiearbete i grupp tillsammans med

Läs mer

skolan läsåret 2013/2014

skolan läsåret 2013/2014 Introduktionsprogrammen på Bergska skolan läsåret 2013/2014 Upprättad 20110322 Reviderad 2013-01-09 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! BF VO Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra,

Läs mer

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN!

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Här finns möjlighet att studera på flera olika nivåer och inom vitt skilda områden! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli

Läs mer

Programkatalog. Estetisk. Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik. samhäll samhäll EKONOmi

Programkatalog. Estetisk. Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik. samhäll samhäll EKONOmi TROLLHÄTTAN GYMNASIEUTBILDNING 2016 Estetisk Estetisk samhäll samhäll EKONOMI EKONOmi Film & Skådespeleri Design Samhäll Beteendevetenskap Ekonomi Juridik Programkatalog 2016 folkuniversitetets gymnasium

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016

UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016 UNIVERSITETSDAGARNA ÖREBRO UNIVERSITETS ÖPPET HUS 9 10 MARS 2016 VÄLKOMMEN TILL ÖREBRO UNIVERSITET Universitetsdagarna är ett unikt tillfälle att se Örebro universitet från insidan. En dag fylld av möjligheter

Läs mer

Han har ett mörkt arbetsrum,

Han har ett mörkt arbetsrum, Vetenskapen lyfter Precis som läkare ska lärare ha en vetenskaplig grund att stå på i sitt jobb, säger didaktikprofessor Per-Olof Wickman. Vetenskapen ger ett professionellt språk, gör yrkets syften tydliga

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik

Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik VÄLKOMMEN ATT STUDERA PÅ SÄRVUX I AVESTA 2014-2015 Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik Särskild utbildning för vuxna är en frivillig vuxenutbildning.

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Tankar och funderingar om framtiden

Tankar och funderingar om framtiden Tankar och funderingar om framtiden Drömmen om det lilla livet är stor, drömmer om ett jobb, familj och ett fint hem. Vill ha ett jobb som är utvecklande och som man trivs med och bra inkomst? Att välja

Läs mer

Rapport Gemensam skolundersökning åk 8 Göteborgsregionen 2011

Rapport Gemensam skolundersökning åk 8 Göteborgsregionen 2011 Rapport Gemensam skolundersökning åk Göteborgsregionen Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen är bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett

Läs mer

EE El- och energiprogrammet Inriktning Elteknik

EE El- och energiprogrammet Inriktning Elteknik EE El- och energiprogrammet Inriktning Elteknik INDIVIDUELLA VAL inför 2016/2017 Individuellt val a k 1 - infö r 2016/2017 Nu är det dags att göra individuella val inför årskurs 2 och 3! Hur mycket ska

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

Atomer, molekyler, grundämnen. och kemiska föreningar. Att separera ämnen. Ämnen kan förändras. Kemins grunder

Atomer, molekyler, grundämnen. och kemiska föreningar. Att separera ämnen. Ämnen kan förändras. Kemins grunder KEMINS GRUNDER -----{ 2 Keminsgrunder 1 J----- IAAeAåll-Kemi förr och nu sid.4 Atomer, molekyler, grundämnen och kemiska föreningar Ämnens egenskaper sid. 10 sid. 14 Rena ämnen och blandningar Att separera

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

Bidra till framtiden. genom gåva eller donation

Bidra till framtiden. genom gåva eller donation Bidra till framtiden genom gåva eller donation GÖTEBORGS VIKTIGASTE HUS FYLLER 100 ÅR MED DIN HJÄLP BLIR NÄSTA 100 ÅR ÄNNU VIKTIGARE Göteborgs universitet är idag ett av landets största lärosäten med över

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val

Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val Innehållsförteckning Bakgrund 2 Barn- & fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 3 Industritekniska programmet 4 Naturvetenskapsprogrammet 5 Samhällsvetenskapsprogrammet 5 Teknikprogrammet 6 Vård- & omsorgsprogrammet

Läs mer

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål Valet till gymnasiet 2016 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika

Läs mer

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA

Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Att läsa på gymnasiet Val Vidare studier ES & SA Studie- ochyrkesvägledare SYV Estetiska programmet Naturvetenskaps programmet lena.sorensen@lund.se Humanistiska programmet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016

Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016 Sidan 1 av 6 Påbörjad: 2015-11-12 Reviderad: 2016-01-16 Sektionen för lärande och miljö Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016

Läs mer

Västanviks folkhögskola

Västanviks folkhögskola UTBILDNINGAR läsåret 2016/2017 Västanviks folkhögskola Det som skiljer Västanviks folkhögskola från andra folkhögskolor är att skolan erbjuder en teckenspråkig miljö där alla använder teckenspråk. Skolans

Läs mer

Vägledning. till dina studier på lärarprogrammet. Gäller antagning hösten 2009

Vägledning. till dina studier på lärarprogrammet. Gäller antagning hösten 2009 Lärarutbildningen Vägledning till dina studier på lärarprogrammet Gäller antagning hösten 2009 Ändringar i detta material sker. Aktuell information finns på lärarutbildningens webbplats: www.mah.se/lut

Läs mer

Kvalitetsredovisning för läsåret 2012

Kvalitetsredovisning för läsåret 2012 1(6) Kvalitetsredovisning för läsåret 2012 Naturvetenskapsprogrammet (NV/NA), Östrabo 1, Uddevalla Gymnasieskola 2(6) Innehållsförteckning Naturvetenskapsprogrammet (NV/NA), Östrabo 1, Uddevalla Gymnasieskola...

Läs mer

Londonprojektet 2015

Londonprojektet 2015 Londonprojektet 2015 För första gången någonsin på Stålforsskolan har elever i år fått möjligheten att besöka London i ett slags utbytessyfte med en brittisk skola samt för att få möjligheten att utforska

Läs mer

Matematikundervisning och självförtroende i årskurs 9

Matematikundervisning och självförtroende i årskurs 9 KATARINA KJELLSTRÖM Matematikundervisning och självförtroende i årskurs 9 I förra numret av Nämnaren beskrev vi elevernas kunskaper i och attityder till matematik enligt nationella utvärderingen 2003.

Läs mer

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för matematiklärare

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för matematiklärare Undervisningsstödsenheten 1 (7) Frågor i anmälan till handledarutbildningen för matematiklärare och lärare i naturvetenskap och teknik 2016/17 Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Välkommen till Danderyds Gymnasium!

Välkommen till Danderyds Gymnasium! Välkommen till Danderyds Gymnasium! Mångfald Bredd Djup Spets Våra utbildningar TEKNIKPROGRAMMET Design och produktutveckling Informations- och medieteknik NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Spetsutbildning Matematikgymnasiet

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Innehållsförteckning Välkommen... 1 Innan ditt sommarjobb... 2 Under ditt sommarjobb... 3 Första arbetsdagen... 3 Arbetsuppgifter... 3 Rutiner...

Läs mer

Välkommen till Söderportgymnasiet

Välkommen till Söderportgymnasiet EN SKOLA FÖR ALLA Välkommen till Söderportgymnasiet här är möjligheterna gränslösa! Söderportgymnasiet, den vackra skolan mitt i centrala Kristianstad, öppnar portarna för tre mycket spännande och utvecklande

Läs mer

2011-11-16 ELEVINFORMATION

2011-11-16 ELEVINFORMATION 2011-11-16 ELEVINFORMATION INTRODUKTIONSPROGRAM Läsåret 2011/2012 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2011/2012 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

Användningsområde för digitalt verktyg

Användningsområde för digitalt verktyg Användningsområde för digitalt verktyg Som slutuppgift har jag valt att presentera hur man skapar en facebookgrupp och varför jag använder en sådan. Jag valde detta område för att jag har använt mig av

Läs mer

Utvecklingsplan för inriktning Grundläggande färdigheter 2011-2012

Utvecklingsplan för inriktning Grundläggande färdigheter 2011-2012 Dokument kring Utvecklingsplan för inriktning Grundläggande färdigheter 2011-2012 110831 Lärarutbildningen vid Linköpings universitet Mål med utvecklingsplanen under INR 1 och 2 Utvecklingsplanen är ett

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen 2015

Antagning till högre utbildning höstterminen 2015 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist Utredare 010-4700390 torbjorn.lindquist@uhr.se RAPPORT Datum 2015-07-14 Diarienummer Dnr 1.1.1-134-2015 Antagning

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet kattegattgymnasiet sannarpsgymnasiet sturegymnasiet samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet passar utmärkt för dig som vill inrikta dig mot att arbeta med

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 04 Värmdö kommun Genomförd av CMA Research AB April 04 Kön Är du 37 6 34 65 39 60 3 69 0% 0% 40% 60% 0% 0% Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor,

Läs mer