Östgötagatan STOCKHOLM. hos oss. i Din nya lägenhet. oss med detta. Med vänlig hälsning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Östgötagatan 91-93 116 64 STOCKHOLM. hos oss. i Din nya lägenhet. oss med detta. Med vänlig hälsning"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL KV. MASKEN 46 Östgötagatan STOCKHOLM Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att Du skall trivas i Din nya lägenhet. Vi försöker göra huset så trivsamt som möjligt och hoppas att Du skall hjälpa oss med detta. Vi vill med bifogade inflyttningsinformation ge Dig några tips och förslag, som vi tror kan underlätta Ditt boende hos oss. Med vänlig hälsning BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB

2 Fastighetsägare: BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB Drottninggatan 97, 6 tr. Box 45079, Stockholm Vår telefon: maj-sept Fastighetsvärd: Urban Sonesson Tel (Akut felanmälan dagtid, vardagar) Arbetstider: , vard. Förvaltare: Lars Brisenheim Telefon Hyresfrågor: Mattias Lodén telefontid: måndag, onsdag och fredag telefon: Felanmälan: Akuta fel: Lämnas i fastighetsskötarexpeditionens brevlåda i 91 B, på särskilda felanmälningsblanketter som hänger på bokningstavlan vid tvättstugorna. Även vår webbsida Ring fastighetsvärden eller om han inte är anträffbar och ärendet är akut ring: vårt kontor Övrig tid till Jourmontör telefon Cykelrum: Ligger på BV med ingång från gatan ett vid 91:an och ett vid 93:an. Cyklar och barnvagnar får under inga omständigheter ställas i entréer eller på våningsplanen. Barnvagnsrum: Ligger på BV ingång från cykelrummen. Hushållssopor: För uppgång 91 A och 91 B lägges i sopnedkast beläget i entrén till vänster om 91:ans hiss. För uppgång 93 lägges i sopnedkast beläget på varje plan. Se till att soporna är ordentligt förpackade.

3 Grovsoprummen: För 91:an är beläget i bottenvåningen med ingång från gatan. För 93:an är beläget i bottenvåningen gång mellan gård och gata. Skrymmande kartonger skall rivas sönder och buntas. Se bifogad källsortering Miljöfarligt avfall som t.ex. lösningsmedel, färg, batterier m.m. får ej ställas i grovsoprummet. Tidningsinsamling: Tidningar lägges i särskild returpappersbehållare i rum märkt RETURPAPPER med ingång från gatan mellan portarna Dammsugningsrum: Ett rum är beläget till vänster om hiss 93:ans bottenplan. Ett rum är beläget till höger om 91 B:s hiss BV. Dammsugningsrummet skall rengöras efter användandet. Fel på mattsugningsmaskin skall anmälas till fastighetsskötaren. Elmätare: För lägenhet finns i elskåp där även Era gruppsäkringar är monterade. Elmätarmärkning se säkringsskåp i lägenhet. Husmodersnyckel passar till elmätarskåpen. TV-uttagen: Är ansluten till ComHem där även Internetuppkopplingen finns. OBS! Endast godkänd anslutningssladd Får användas. För information om utbud och vid felanmälan Kontakta ComHem. Telefon: Hemsida:

4 Tvättstugeavdelning: Tre tvättstugor på BV mellan 91 A och 91 B. Två tvättstugor ligger på 1 tr. 93:an. Tvättdagen är indelad i tre tvättpass: Beställning av tvättstugan med angivande av namn och lägenhetsnummer sker på anslagstavlorna som finns uppsatta utanför tvättstugorna. Endast ett pass åt gången får antecknas. Tvättstugenyckel finns placerad i nyckelskåpen utanför tvättstugorna. Tvättstugan skall rengöras efter avslutat tvättpass. TAG SOM REGEL ATT LÄMNA TVÄTTSTUGAN I DET SKICK DU SJÄLV ÖNSKAR FINNA DEN I. Barn får av säkerhetsskäl ej vistas i tvättstugan. Fel på maskiner skall anmälas till fastighetsskötaren. Lägenhetsförråden: Är beläget på vinden märkt med Ert lägenhetsnummer. Bastu: Är belägen till höger om 91 B:s hiss. Beställning av bastu med angivande av namn och lägenhetsnummer sker på anslagstavlan som finns uppsatt utanför bastun. Endast ett pass åt gången får antecknas. Bastu-nyckeln finns placerad i nyckelskåp utanför bastu. Bastun skall rengöras efter användandet. TAG SOM REGEL ATT LÄMNA BASTUN I DET SKICK DU SJÄLV ÖNSKAR FINNA DEN I. Fel på bastu skall anmälas till fastighetsskötaren. Fläktar: För badrum: Bör rengöras några gånger om året. Ta bort kåpan på fläkten, torka ur den samt torka av fläktvingarna. För kök: Se bif. broschyr. Festlokalen: Är belägen BV mellan 91 A och 91 B. Se bifog. förhållningsregler.

5 FÖRHÅLLNINGSREGLER FÖR UTNYTTJADE AV FASTIGHETENS GEMENSAMHETSLOKAL. Ansvarig person som lånar lokalen skall legitimera sig samt lämna en deposition på 500:- kronor till fastighetsskötaren. Eventuella skador och förluster som uppkommer regleras av fastighetsskötaren innan pengarna återlämnas. Kostnader som överstiger depositionsavgiften debiteras enligt separat faktura. Ansvarig person är skyldig: - att göra brandsyn innan lokalen lämnas på kvällen enligt i lokalen uppsatt anslag. - att se till så andra hyresgäster ej blir störda. - att städa lokalen med dess tillhörande utrymmen. - att själv och tillsammans med fastighetsskötaren räkna igenom porslin, bestick och andra tillbehör för lokalen. OBS! MARSCHALLER FÅR EJ ANVÄNDAS. Tider Lokalen får utnyttjas från klockan Tid för städning nästföljande dag klockan FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADENS SKULL HOPPAS VI ATT NI EFTER- LEVER DE HÄR ENKLA REGLERNA OCH ATT NI FÅR EN TREVLIG KVÄLL!.

6 NYCKELSYSTEM Husnyckel: Lägenhetsnyckel: Passar till grovsoprummen, barnvagnsrummen, elmätarskåp, vädringsbalkong, invändiga cykelrum, dammsugningsrum, tvättstugeavdelningar, nyckelskåp till tvättstugor, gårdspassage, vindar, nyckelskåp till bastu. Passar till entré, cykelrum, barnvagnsrum och gårdsentré.

7 HUSHÅLLSMASKINER Tala gärna med fastighetsskötaren vid installation av disk- och tvättmaskin, så kan Du få råd beträffande installationen. Anlita alltid behörig installatör. OHYRA Om Du upptäcker pälsängrar, silverfiskar eller annan ohyra i Din lägenhet måste detta enligt hyreslagen omgående anmälas till Anticimex telefon och uppge att fastigheten är försäkrad i Svenska Brand telefon HEMFÖRSÄKRING Inbrott, brand eller översvämning kan vem som helst råka ut för. Du kan till exempel bli ersättningsskyldig om Ditt akvarium eller Din tvättmaskin börjar läcka och vattnet skadar Din grannes egendom. Samma sak gäller om Du tappar något i till exempel tvättställ eller toalettstol och skada uppstår. Då är det bra att ha en hemförsäkring.

8 HUR MAN VÅRDAR SIN BOSTAD Vid all form av förändring/renovering (t ex nya tapeter mm) skall förvaltare kontaktas. Förvaltaren kan tala om vad som får göras och vad som inte får göras i lägenheten. SKÖTSEL AV GOLV Parkett- och trägolv rengöres med en fuktig trasa och ett milt miljövänligt rengöringsmedel. Torka genast. Plast- och linoleummattor rengöres med ljummet vatten och ett milt miljövänligt rengöringsmedel. Om linoleumytan mattas kan en tvättvax användas i enlighet med respektive fabrikants anvisningar. Ett bra sätt att skydda golvet är att sätta på möbeltassar av filt under benen på möblerna. Om Du ska flytta tunga möbler som Du inte orkar bära bör Du lägga en filt eller matta under möbeln och försiktigt skjuta den till sin nya plats. SKÖTSEL AV WC-STOL, HANDFAT OCH BADKAR En mjuk borste och ett milt miljövänligt rengöringsmedel är bästa sättet att hålla porslinet i WC och badrum snygga. För att få bort eventuella missfärgningar kan Du använda en mild syra som ättiks- eller vinsyra. Använder Du badkaret för blötläggning bör Du tänka på att inte utsätta emaljen för kemikalier alltför länge samt att skölja mycket noga efteråt.

9 GRANNSÄMJAN För att alla som bor i en fastighet ska trivas måste alla ta hänsyn till varandra. Här nedan är några punkter vi ber Er tänka på: * Tänk på ljudnivån om Du spelar piano, lyssnar på musik eller ser på TV sent. * Tänk på att inte gå med hårda skor inomhus. Ljudet från till exempel skor eller träskor fortplantar sig till övriga delar av huset och kan störa inte bara lägenheten under utan även andra hyresgäster. * Skaka inte mattor från balkonger eller fönster. * Mata inte fåglar från balkonger eller fönster. Mat faller till marken och lockar till sig råttor och duvor.

10 Fastigheten är utrustad för källsortering av hushållssopor och grovsopor. Hushållssopor Sorteras i färgat glas, ofärgat glas, tidningar, hårdplast, kartong/wellpapp samt övriga hushållssopor. Sortering sker enligt följande. Märkta plastkärl finns uppställda i grovsoprummet för: Papper Färgat Glas resp. Ofärgat Glas Hårdplast Kartong / wellpapp Dags- och veckotidningar, telefonkataloger, reklamblad skrivpapper och dylikt. OBS! Ej kartong eller papperskassar. Förpackningsglas, t ex flaskor och burkar. Lock och kapsyler tas av och kladdigt innehåll sköljs ur. Förpackningar av hårdplast, t.ex. saft-, schampo- och rengöringsflaskor eller dunkar samt plastlock. Förpackningar skall vara rena och torra. Lock tas av och lägges löst i behållaren. T.ex. mjölkpaket, cornflakespaket, tvättmedelsförpackningar, omslagspapper, flyttkartonger och dyl. Förpackningar skall vara ursköljda och hopvikta eller delade. Övriga hushållssopor Grovsopor Grovsopor brännbart Grovsopor Ej brännbart Miljöfarliga produkter Matavfall och övrigt som ej sorteras bort. Detta kastas i sopnedkast för hushållssopor. Sorteras i brännbart resp. ej brännbart. Alla grovsopor skall läggas i resp. kärl för brännbart och Ej brännbart. Om det är större saker måste de kapas eller delas så att det ryms i kärlen. Sortering skall göras så noggrant som möjligt för att återvinning ska kunna ske. Såsom batterier, färg, olja, kemikalier, lysrör, elektronik och dylikt får ej kastas i grovsoprummet, utan skall lämnas till kommunens miljöstation. Fastighetsskötaren har ytterligare information om så önskas.

11 Felanmälan - Ärendehantering Direkta felanmälningar lämnas till respektive fastighetsskötare. Anmäl alltid fel direkt till fastighetsskötaren Det skall vara det snabbaste sättet att få hjälp. För att ytterligare tillgodose våra hyresgästers behov av fullgod service har vi en s.k. Ärendehantering Ärendehanteringen går till på följande sätt: När Ni ringer till vårt huvudkontor ang. ett nytt ärende kommer Ni att bli kopplade till vår ärendehantering. Ärendehantering samlar in samtliga uppgifter om Er och Ert ärende, såsom namn, adress, telefon lokal/lägenhetsuppgifter, typ av ärende m.m. Sedan ser ärendehantering till att rätt person får ärendet och det blir åtgärdat så fort som möjligt. Telefonnummer 08/ ** Anledningen till att vi har Ärendesystem är att Ni (vår kund) endast skall behöva ringa ett telefonsamtal för att Ert ärende skall tas om hand av rätt person och att Ni skall kunna ringa in ärendet under dagen. Detta innebär också att våra fastighetsförvaltare och byggnads-tekniker kan disponera mer tid ute på våra fastigheter och lösa problem som uppstår. Ni kan också lämna in felanmälningar direkt till Er fastighetsskötare via Internet. E-postadressen finns på informationslappen som sitter i entrén. Med vänliga hälsningar BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB Hans Gineman Fastighetschef

VÄLKOMMEN TILL BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB!

VÄLKOMMEN TILL BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB! VÄLKOMMEN TILL BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB! Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss och det är vår förhoppning att Du skall trivas i Din lägenhet. I syfte att göra boendet så trivsamt som möjligt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB!

VÄLKOMMEN TILL BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB! VÄLKOMMEN TILL BYGGNADSFIRMA OLOV LINDGREN AB! Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss och det är vår förhoppning att Du skall trivas i Din nya lägenhet. I syfte att göra boendet så trivsamt som möjligt

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst Råd och tips MB BYGG Välkommen till din lägenhet Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att Du ska trivas i Din nya miljö. Vi försöker göra huset och

Läs mer

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Att bo i hyresrätt har många fördelar och det är vår förhoppning att du ska trivas

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst Råd & tips från Fastighetsägarna Reviderad maj 2012 2 Innehåll Välkommen! 4 När du ska flytta in 4 Vilka regler har en hyresvärd och en hyresgäst att rätta sig efter? 6 Om något

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på Värt att veta SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.wallfast.com Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port. INNEHÅLL

Läs mer

Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss.

Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss.

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss. Att bo hos Bygg Göta Tips och regler för dig som bor hos oss. 1 Innehållsförteckning 1. Hyreskontraktet... 3 2. Att flytta in och ut... 4 3. Trivselregler för alla... 6 4. Sophanteringen... 7 5. Tips om

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning.

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. När du flyttar in En skön känsla av frihet... När du bor i en hyresrätt

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna. Information till dig som flyttar in

NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna. Information till dig som flyttar in NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna Information till dig som flyttar in VÄLKOMMEN TILL NYBRO BOSTAD Nybro Bostads AB är ett kommunalt aktiebolag. Vi äger och förvaltar ca 2000 lägenheter samt

Läs mer

Bostadsinformation. Att bo hos Luleå kommun Information och tips för hyresgäster

Bostadsinformation. Att bo hos Luleå kommun Information och tips för hyresgäster Bostadsinformation Att bo hos Luleå kommun Information och tips för hyresgäster Först av allt, välkommen till din nya bostad! Att bo i hyreslägenhet har många fördelar. Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Välkommen till Karolinerna

Välkommen till Karolinerna Välkommen till Karolinerna Rev. 2010-12-11 Vi hälsar dig som är nyinflyttad välkommen till bostadsrättsföreningen Karolinerna. Bifogat med detta brev hittar du information om föreningen och annat som kan

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är att service ingår

Läs mer

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Att visa respekt och ta hänsyn till sina grannar är naturligtvis mycket viktigt för att alla i huset ska trivas. Vårda grannsämjan genom att behandla

Läs mer

Välkommen till Anders Bodin Fastigheter!

Välkommen till Anders Bodin Fastigheter! Välkommen till Anders Bodin Fastigheter! Ditt golv. Någon annans tak. 1933 skrev Nils Ferlin: Man dansar däruppe klarvaket är huset fast klockan är tolv. Då slår det mig plötsligt att taket, mitt tak,

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Vi hoppas att du skall trivas i din nya bostad och att detta är början till en god och långvarig relation med dig som hyresgäst i fastighetsbolaget Marstad. I den här broschyren

Läs mer

Välkommen till vår förening

Välkommen till vår förening 2013-10-25 HSB Brf ÅSÖBERGET december 2013 Distribueras till samtliga medlemmar för kännedom Barnängens Tekniska Fabrik som fanns i kvarteret Oljan, mellan 1873 fram till 1929 då fabriken flyttade till

Läs mer

Trivselregler A Ö. BRF Diligensen 4

Trivselregler A Ö. BRF Diligensen 4 BRF Diligensen 4 A-Ö Trivselregler A Ö om vad som gäller i BRF Diligensen 4 När man har valt ett boende i ett flerfamiljshus, så innebär det att man har grannar nära inpå sig, ofta både ovanför, under

Läs mer

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Innehållsförteckning Inflyttning s. 3-4 För ett trivsamt boende s. 5-16 Avflyttning s. 17-19 Sopsortering och återvinning s. 20-26 Hur vi arbetar s. 27-29 Övrigt

Läs mer

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Innehåll Trivselregler - Varför det? 2 Andrahandsuthyrning 3 Balkong 3 Barnvagnar & Cyklar 3 Brandvarnare

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

Hyresgästernas. handbok

Hyresgästernas. handbok Hyresgästernas handbok Välkommen till din nya hyresrätt Vi vill börja med att gratulera dig till ett smart val. Du som hyr ditt hem kan njuta av ett boende med många fördelar. Trygghet, frihet och bekvämlighet

Läs mer

Välkommen till Galären

Välkommen till Galären Välkommen till Galären Vi sammanställt, information och regler och några goda råd som gäller ditt boende. Vi hoppas att du ska trivas som hyresgäst hos oss. Välkommen till Galären Innehåll: Att flytta

Läs mer

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN Välkommen hem - här kan du läsa om vad du bör tänka på för att trivseln i ditt och dina grannars boende ska bli så bra som möjligt. Du får också råd om hur du tar hand om din lägenhet på bästa sätt. VÄLKOMMEN

Läs mer

Från A till Ö. Handbok för hushållen i Brf Spetsbonaden. För hyresgästerna undantas de punkter som är riktade till hushåll med bostadsrätt.

Från A till Ö. Handbok för hushållen i Brf Spetsbonaden. För hyresgästerna undantas de punkter som är riktade till hushåll med bostadsrätt. Tillhör lägenhet nr: Från A till Ö Handbok för hushållen i Brf Spetsbonaden. För hyresgästerna undantas de punkter som är riktade till hushåll med bostadsrätt. Uppdaterad 2015-02-07 Anna Georgiadis 1 Inledning

Läs mer

Välkommen till Brf Engelsmannen 4!

Välkommen till Brf Engelsmannen 4! Välkommen till Brf Engelsmannen 4! i I det här brevet hittar du viktig information som är bra att känna till. Du hittar även kontaktuppgifter till styrelsen. Information om vad som händer i föreningen...

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 03 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 05 KONTAKT 07 BO HOS OSS 09 TRIVSEL 10 FIXA SJÄLV Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att din inflyttning

Läs mer