FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 29

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 29"

Transkript

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 29 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid NÄRVARANDE Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), vice ordförande Anders Treschow (m) Lena Dygården (s) Ingemar Johansson (c) Ersättare Lars Fagerström (fp) Fredrik Johansson (s) Leif Eskelid (ap) Eva Olofsson (kd) Övriga förtroendevalda Yvonne Nilsson (s), bygglovsnämnden, Tjänstemän Henrik Lundahl, kanslichef Paragrafer Justering Ordföranden samt Gerry Norberg Underskrifter Sekreterare.. Henrik Lundahl Ordförande.. Mari-Louise Wernersson Justerare Gerry Norberg Protokollet justerat och anslaget Underskrift Henrik Lundahl 1 (12)

2 414 Exploateringsavtal samt köpeavtal med FaBo som berör delar av Fjällvråken 1 och Arvidstorp 1:39. Dnr 2007-S0895 KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna förslag till exploateringsavtal med FaBo, baserat på detaljplaneförslag Fjällvråken 1 m.fl. 2 Godkänna förslag till köpeavtal med FaBo som berör fastigheten Fjällvråken 1. 3 Godkänna förslag till överenskommelse om fastighetsreglering med FaBo som berör delar av fastigheterna Fjällvråken 1 och Arvidstorp 1:39. Förslag till exploateringsavtal med FaBo- upprättat av sbk Förslag till köpeavtal med FaBo som berör Fjällvråken 1- upprättat av sbk Förslag till överenskommelse om fastighetsreglering med FaBo som berör delar av Fjällvråken 1 och Arvidstorp 1:39- upprättat av sbk Stadsbyggnadskontorets yttrande (Bil 414) Förslag till ny detaljplan för Fjällvråken 1 m.fl. Godkännande av förslag till exploateringsavtal med FaBo, baserat på detaljplaneförslag Fjällvråken 1 m.fl. samt det ramavtal som tecknades med FaBo före detaljplanearbetet. Godkännande av förslag till köpeavtal samt överenskommelse om fastighetsreglering med FaBo. Tillsammans innebär avtalen att FaBo förvärvar markområdet som planläggs för flerbostadshus av kommunen för 4,5 miljoner kronor. Markförsäljningen sker i överensstämmelse med exploateringsavtalet. Sammanfattning Kommunstyrelsen beslöt, den 7 februari 2006 ( 40, dnr 2005-s1295), att godkänna ramavtal med FaBo inför detaljplaneläggning av Fjällvråken 1 mfl. Området som planläggs för flerbostadsändamål ägs av Falkenbergs kommun. Ramavtalet tog översiktligt upp optionsrätt, krav på iordningställande av allmän platsmark inom området, krav på gestaltningsprogram mm. Ramavtalet skall ersättas av exploateringsavtal i samband med att detaljplanen antages. Stadsbyggnadskontoret har inför antagandet av detaljplanen upprättat ett förslag till exploateringsavtal med FaBo. Exploateringsavtalet reglerar de åtaganden för genomförandet av detaljplanen som åvilar FaBo. Bland annat skall FaBo bekosta och iordningställa allmän platsmark (vändplatser, gång- och cykelvägar mm) och därefter överlämna anläggningarna till kommunen som därefter såsom huvudman ansvarar för dess drift och underhåll. Optionsrätten i exploateringsavtalet innebär att FaBo ges rätt att förvärva mark som planläggs för flerbostadsändamål till en köpeskilling om 500 kr/i detaljplanen angiven maximal BTA. I övrigt innehållet avtalet sedvanliga villkor. 2 (12)

3 Stadsbyggnadskontoret har även upprättat förslag till köpeavtal i överensstämmelse med optionsrätten i exploateringsavtalet. Dels är ett förslag till köpeavtal med FaBo upprättat för försäljning av fastigheten Fjällvråken 1. Köpeskillingen är här satt till kr och tillträdesdagen den 15 december Dels är ett förslag till överenskommelse om fastighetsreglering med FaBo upprättat för reglering av mark mellan fastigheterna Fjällvråken 1 och Arvidstorp 1:39. FaBo skall erlägga 4,25 miljoner kr i ersättning (mellanskillnad) för de överförda markområdena. Tillträdesdagen är här satt till den 1 december 2007 eller det senare månadsskifte när ny detaljplan som möjliggör regleringen vunnit laga kraft. I övrigt innehållet avtalen sedvanliga villkor. 415 Detaljplan för Fjällvråken 1 m fl. Dnr 2006-S0791 KS, KF Arbetsutskottet beslutar 1 Planhandlingarna revideras i enlighet med stadsbyggnadskontorets utlåtande. Arbetsutskottet föreslår därefter kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Anta detaljplanen för Fjällvråken 1 m fl. Ksau behandlingsmaterial: Utlåtande, daterat KS behandlingsmaterial: Reviderade planhandlingar (Bil 415) Planutställning för rubricerat ärende har genomförts. Sammanfattning Förslag till ny detaljplan för Fjällvråken 1 m fl har utarbetats. Planförslaget var föremål för samrådsremiss under juni 2007 och har under september och oktober 2007 varit utställt. Under utställningen inkomna yttranden finns sammanställda och kommenterade i ett utställningsutlåtande, daterat Utlåtandet innehåller även en uppräkning av stadsbyggnadskontorets förslag till revideringar av planförslaget inför antagandet. Förslag till exploateringsavtal är utarbetat men detta måste formellt godkännas innan detaljplanen kan antas. Övervägande Stadsbyggnadskontoret föreslår att planförslaget revideras i enlighet med utställningsutlåtandet som innebär följande förslag på revideringar: - Genomföra en hindersprövning, utförd av luftfartsverket. - Införa u-område för teleledningar. - Skriva in i planbeskrivningen hur exploatören kan tillämpa riktlinjerna som framgår i Boverkets rapport. Med dessa revideringar lämnas planen till kommunfullmäktige för antagande. 3 (12)

4 416 Planläggning för verksamheter på Stafsinge 8:12. Dnr 2007-S0729 KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Avslå hemställan om planläggning för verksamheter på fastigheten Stafsinge 8:12. Hemställan om planläggning av Stafsinge 8:12 för verksamheter, Anhållan om planläggning av fastigheten Stafsinge 8:12 från Bra Boende AB, (Bil 416) Begäran om detaljplaneläggning för verksamheter på Stafsinge 8:12. Sammanfattning Hemställan om detaljplaneläggning för verksamheter på Stafsinge 8:12 inkom Fastighetens areal är 7,5 ha, den är i privat ägo och ägs utav Lars-Erik Jönsson. En kompletterande framställan inkom från Nils-Arne Holmudden,Bra Boende AB, vilka skriver att de avser förvärva fastigheten. Fastigheten Stafsinge 8:12 ligger nordväst om Falkenbergsmotet på motorvägens norra sida. Intilliggande mark i öster ägs utav Falkenbergs utvecklings AB (FUAB). Större delen av FUAB:s mark är planlagd för verksamheter men ännu ej exploaterad. Ett mindre område precis i anslutning till Stafsinge 8:12, som också ägs utav FUAB, omfattas inte av detaljplan. I den nyligen antagna delöversiktsplanen (DÖP) för Falkenberg ligger föreslaget planområde inom område för; föreslagna verksamheter. I planområdets sydligaste kant löper ett restriktionsområde för kraftledning. Dessutom anges för planområdet att det utgör; skyddsområde för vissa verksamheter nya bostäder prövas restriktivt. En känd fornlämning ligger i direkt anslutning till fastigheten Stafsinge 8:12. Planområdet omfattas inte av några riksintressen. Övervägande En planläggning för verksamheter på fastigheten Stafsinge 8:12 skulle kräva en översyn av trafiksituationen i hela Torsholmskvadranten. Inom redan planlagd mark är endast delar av vägnätet utbyggt eftersom detta sker i takt med att marken exploateras. Skulle man redan nu planlägga Stafsinge 8:12 för verksamheter skulle detta innebära en tidigarelagd översyn och utbyggnad av anslutningsvägar för att nå det nya området på ett ändamålsenligt sätt. Utöver detta anser kommunen att verksamhetsområdet i anslutning till Falkenbergsmotet bör exploateras inifrån och ut, dvs att redan planlagd mark för verksamheter först skall tas i anspråk innan ytterligare mark utanför dessa områden planläggs. En viktig anledning till detta är utbyggnaden av vatten- och avloppsledningsnätet samt dagvattensystemet i området. Ekonomi i utbyggnaden av VA-nätet samt systemet för lokalt 4 (12)

5 omhändertagande av dagvatten (LOD) fås först när redan planlagt område för verksamheter är fullt utbyggt. Det är alltså inte samhällsekonomiskt lönsamt att planlägga ytterligare mark för verksamheter i dagsläget eftersom detta kräver omfattande utbyggnad av ledningsnätet för de tekniska försörjningssystemen. Planläggning av ytterligare mark för verksamheter i anslutning till Falkenbergsmotet bör ske i en logisk följd och med ett samlat grepp för ett större område omfattande mer än fastigheten Stafsinge 8:12. Stadsbyggnadskontoret föreslår mot bakgrund av detta att hemställan avslås, trots att området i DÖP:en ligger inom område för föreslagna verksamheter. 417 Motion om krav på kollektivavtal vid upphandlingar m m. Dnr KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Överlämna kommunledningskontorets yttrande till motionärerna. 2 Motionen skall därmed avslås. Motion om kollektivavtal som krav vid upphandling, Kommunledningskontorets yttrande, Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunledningskontorets yttrande (Bil 417) Mikael Hallberg, v, och Per Sjövall, v, har i en motion till kommunfullmäktige yrkat att kommunen vid upphandlingar av entreprenader ställer som krav att en entreprenör eller underentreprenör skall ha tecknat svenska kollektivavtal för sin arbetskraft. I andra hand yrkas att krav alltid skall ställas på att entreprenören iakttar kollektivavtalsenliga villkor, samt att samarbete bör inledas med de fackliga organisationerna för att tillse att företag som tilldelas kontrakt vid uppfyller sådana villkor. t har behandlat av kommunstyrelsens arbetsutskott då ärendet återremitterades till kommunledningskontoret för ytterligare beredning av villkoren kring kollektivavtal och med presentation av det aktuella rättsläget. Sammanfattning Möjligheten för en kommun att ställa krav på kollektivavtal vid upphandling av entreprenad har behandlats av ett flertal Svenska kommuner under de sista åren. Bakgrunden är att en skolbyggnadsentreprenad som upphandlats av Vaxholms kommun under lång tid sattes i blockad av Byggnadsarbetarförbundet. Anledningen till blockaden var att det svenska byggbolag som upphandlades i sin tur anlitade ett lettiskt bolag som underentreprenör vilket vägrade teckna svenskt kollektivavtal för arbetet. Rädslan för att få sina entreprenader försenade genom blockad och/eller en politisk övertygelse om kollektivavtalssystemets vikt har därefter fått ett flertal kommuner att ta upp frågan. 5 (12)

6 Sveriges kommuner och landsting (SKL) har också i cirkulär 2005:17 föreslagit tre åtgärder för att minska eller eliminera risken för en av kommunen upphandlad entreprenad sättas i blockad. De två första förslagen går i korthet ut på att; ange i annonsen om upphandling att som kontraktsvillkor kommer kollektivavtalsbestämmelser från sådana kollektivavtal som gäller på arbetsplatsen eller i den bransch som tjänsten eller bygg- eller anläggningsarbetet i fråga avser att anges vid kontraktstillfället. i förfrågningsunderlag för entreprenader ta in villkor i form av en administrativ föreskrift i de Administrativa Föreskrifter som ska gälla för entreprenaden under rubrik och kod AFB.31. Det sista förslaget inriktas helt på att överlämna till entreprenören att på eget ansvar och risk, lösa sitt behov av arbetskraft mot bakgrund av de krav på leverans som byggherren ställer och föreslår därför ingen möjlighet att kräva kollektivavtal eller kollektivavtalsbestämmelser och är alltså inte relevant i detta sammanhang. För en detaljerad beskrivning av SKL.s förslag se kommunledningskontorets yttrande Halmstads kommun har försökt använda sig av de två första förslagen och vid båda tillfällena har besluten upphävts. Halmstads kommuns servicenämnd beslutade att i kommunens allmänna bestämmelser om upphandling ABF.31. ange att Anbudsgivare skall till anbudet inge uppgift om huruvida anbudsgivaren är medlem i arbetsgivarorganisation eller tecknat avtal. Länsrätten i Hallands län har i dom 21 december 2001, mål nr upphävt servicenämndens beslut. Kommunfullmäktige i Halmstads kommun har beslutat bifalla en motion som föreslagit att kommunen skall ställa som krav vid upphandling av entreprenörer eller underentreprenörer som utför arbeten för Halmstads kommuns räkning där det är tillämpligt skall ha tecknat svenskt kollektivavtal för sina anställda. I andra hand skall vid kommunal upphandling alltid krav ställas på att entreprenörerna iakttar kollektivavtalsenliga villkor. et överklagades och kommunen hävdade att i skrivelse till länsrätten att detta var möjligt genom användande av kontraktsvillkor. Länsrätten har i dom , mål nr E upphävt kommunfullmäktiges beslut då det ansågs strida mot lagen om offentlig upphandling. I det ursprungliga ärendet med underentreprenören för skolbyggnaden i Vaxholms kommun har underentreprenören väckt talan hos arbetsdomstolen (AD) och yrkat att stridsåtgärderna interimistiskt skall förbjudas, mål nr AD har begärt ett förhandsavgörande av EG-domstolen angående; Vidtagna åtgärders förenlighet med EG-föredragets regler om fri rörlighet för tjänster enligt artikel 49 samt diskrimineringsförbudet enligt artikel 12. Vidare ifrågasätts utstationeringsdirektivets regler om fackliga stridsåtgärder, arbets- och anställningsvillkor. EU-kommissionen har avlagt yttrande i målet med innebörden att svenska fackförbund får ställa krav på kollektivavtal av utländska företag, men kraven måste hålla sig inom ramen för utstationeringsdirektivet. Målet, EG-domstolen, mål nr c-341/05 är ännu inte avgjort. Övervägande De båda redovisade domarna ovan visar tydligt att det idag inte är möjligt för kommunen att kräva kollektivavtal eller kollektivavtalsbestämmelser vid upphandling av entreprenader. 6 (12)

7 Det har varit kommunledningskontorets avsikt att avvakta beslut i EG-domstolen innan motionen besvarades för att på så sätt få ett fullständigt och helt uppdaterat rättsläge. Vid kontakt med SKL uppger de dock att det är troligt att dom från EG-domstolen inte väntas än på ett par år. Kommunledningskontoret föreslår därför att motionen avslås. 418 Motion om bostadsanpassningsbidrag. Dnr 2007-KS0211 KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Överlämna kanslienhetens yttrande till motionärerna. 2 Motionen skall därmed avslås. Motion angående bostadsanpassningsbidrag för elallergiker, ankom Stadsbyggnadskontorets yttrande, daterat (Bil 418) Kanslienhetens yttrande, daterat Yvonne Nilsson och Dahn Persson föreslår i en motion att kommunfullmäktige beslutar att elöverkänslighet ska betraktas som ett funktionshinder att elsanering är en nödvändig åtgärd för att göra bostaden ändamålsenlig för den funktionshindrade att ansökan om bostadsanpassningsbidrag ska bedömas utifrån ett synsätt som lagen föreskriver I motionen återges 1 och 6 i lagen om bostadsanpassningsbidrag, som handlar om ändamål och åtgärder enligt lagen. Vidare refereras till Socialstyrelsens och Boverkets rapport en Kartläggning av bostadsanpassning för elsanering - frågan om i vilken utsträckning vidtagna åtgärder har lett tillönskat resultat. Riktlinjer för handläggning beskrivs. Det påpekas att Falkenbergs kommun tidigare beviljat bostadsanpassningsbidrag till elallergiker, vilket man menar är ett prejudikat. Stadsbyggnadskontoret har lämnat yttrande i ärendet. Sammanfattning Bostadsanpassningsbidrag ska lämnas av kommunen för vissa åtgärder som behövs för att personer med funktionshinder ska kunna använda sin bostad på ett ändamålsenligt sätt. Detta regleras i lagen om bostadsanpassningsbidrag m.m. (1992:1574). Enligt rättspraxis ska elsanering inte stödjas med bidrag enligt denna lag, vilket bl a har utretts av både Socialstyrelsen och Boverket på uppdrag av regeringen i ett rättsfall. I propositionen 1996/97:1 uttalade därefter regeringen att det finns behov av att vidta ytterligare åtgärder för att förbättra kunskapsläget när det gäller elöverkänslighet. Regeringen bedömde emellertid att det inte var möjligt att med stöd av utredningarna 7 (12)

8 lämna förslag till förändringar i reglerna om bostadsanpassningsbidrag. Kammarrätten uttalade senare att det måste finnas en klar koppling mellan det åberopade funktionshindret och anpassningsåtgärderna. Då det inte är klarlagt att det finns ett samband mellan symtom och exponering av elektromagnetiska fält kan det inte anses styrkt att sökt åtgärd är nödvändig för att bostaden ska vara ändamålsenlig. (Kammarrättsdom i Sundsvall, 1998, mål nr och Regeringsrättens underrättelse mål nr ). I Socialstyrelsens allmänna råd anges att det inte finns något vetenskapligt underlag som styrker ett samband mellan allmänna sjukdomssymtom och elektricitet. Å andra sidan kan ett samband inte uteslutas för vissa patienter. Det finns dock inga kliniskt utvärderade prov som kan ange vilka dessa patienter i så fall skulle vara. SOSFS 1998:3 Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, har regeringens uppdrag att bevaka frågor som rör forskning om elöverkänslighet. I en rapport 2005 anför rådet bl a att hittillsvarande vetenskapliga studier inte givit något stöd för att elektriska och magnetiska fält utgör en bidragande faktor vid besvärsreaktioner som rapporterats utlösas av närhet till aktiverad elektrisk utrustning. (Ur rapporten Forskning om elöverkänslighet och andra effekter av elektromagnetiska fält) Det är Boverket som inom ramen för sitt tillsynsansvar för verksamheten med bostadsanpassningsbidrag bevakar kunskapsläget när det gäller elöverkänslighet i samråd med Socialstyrelsen. Övervägande Stadsbyggnadskontoret uppger i sitt yttrande att de till stora delat stödjer det som framförs i motionen. Dock anser de inte, mot bakgrund av statliga utredningar och redovisat rättsläge, att Falkenbergs kommun på eget initiativ kan göra en allmän tolkning att elöverkänslighet är ett sådant funktionshinder som ger rätt till bostadsanpassningsbidrag. Att man i kommunen beviljat bostadsanpassningsbidrag till skärmning av elledningar i ett enskilt fall 1998 menar de inte kan tas till intäkt för samma bedömning generellt. Kanslienheten delar stadsbyggnadskontorets uppfattning att Falkenbergs kommun mot bakgrund av statliga utredningar och redovisat rättsläge inte på eget initiativ kan göra en allmän och egen särtolkning att elöverkänslighet är ett sådant funktionshinder som ger rätt till just bostadsanpassningsbidrag. Däremot kan, angående möjligheten för den elöverkänslige att bo kvar i sitt hem, sägas att kommunens alltid har ett ansvar för sina medborgare. Om den elöverkänslige inte själv kan ordna ett för sig acceptabelt boende åvilar det i sista hand kommunen hjälpa till med detta. Då detta inte kan göras genom medel enligt lagen om bostadsanpassningsbidrag har de förfrågningar som nu kommit in till kommunen överlämnats till socialförvaltningen för handläggning utifrån sociallagstiftningens bestämmelser. Yrkande, propositionsordning och beslut Gerry Norberg (s) och Lena Dygården (s) yrkar bifall till motionen. Mari-Louise Wernersson (c) och Anders Treschow (m) yrkar bifall till kanslienhetens förslag. Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att arbetsutskottet beslutar enligt kanslienhetens förslag. 8 (12)

9 Reservation Lena Dygården (s) och Gerry Norberg (s) reserverar sig mot beslutet. Anteckning Fredrik Johansson (s) antecknar avvikande mening. 419 Rapport från arbetsmarknadsenheterna inom Kvalitetsnätverk Västkust med uppföljning av kommunernas arbetsmarknadsåtgärder. Dnr 2007-KS0334 KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Anteckna att kommunstyrelsen tagit del av uppföljning 2 av uppföljning från Kvalitetsnätverk Västkust om kommunernas arbetsmarknadsåtgärder 2 Överlämna rapporten till socialnämnden för kännedom Rapport från arbetsmarknadsenheterna inom Västkustnätverket september Yttrande från kommunledningskontoret (Bil 419) Arbetsmarknadsenheterna i flertalet av de kommuner som ingår i Kvalitetsnätverk Västkust har överlämnat rapporten Vad gör de ett år senare?. Detta är en andra uppföljning av den undersökning om kommunernas arbetsmarknadsåtgärder som gjordes 2005 (KS 258/05). Tidigare uppföljning behandlades av kommunstyrelsen enligt 91/07. Undersökningen avser vad ungdomar i åldern år gör ett år efter att de skrivits ut från arbetsmarknadsenheten. Resultaten bedöms även denna gång som mycket goda och andelen personer som är i arbete eller studerar ett år efter avslutad åtgärd ligger genomsnittligt i de aktuella kommunerna runt 75 %. För Falkenbergs del är siffrorna 82 % gentemot 78 % vid förra undersökningen. Undersökningen redovisar också ungdomarnas förankring på arbetsmarknaden genom mätning av hur många som arbetat i minst sex månader av det år som gått efter avslutad arbetsmarknadsåtgärd. Här ligger andelen för Falkenbergs del på 70 %. 420 Överföring av medel till lönepolitiska åtgärder Dnr 2007-KS0337 KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Centralt budgeterade medel för lönepolitiska åtgärder 2007 förs över till nämnderna enligt beslutsunderlag 9 (12)

10 2 Nämndernas budgetramar för 2008 justeras med medel som motsvarar lönepolitiska åtgärder 2007 med helårseffekt enligt beslutsunderlag. Kostnadsredovisning av lönepolitiska åtgärder 2007 från arbetsgivarenheten och beräkningsunderlag för budgetöverföring 2007 och ramförändring 2008 från strategienheten. (Bil 420) Yttrande från kommunledningskontoret I budget 2007 avsattes centralt budgeterade medel för lönepolitiska åtgärder. Vid sidan av den årliga löneöversynen har en arbetsvärdering och hänsyn till löneläget i liknande och omgivande kommuner medfört lönejusteringar inom vissa grupper. Dessa fördelas nu enligt underlag från arbetsgivarenheten. 421 Plan för intern kontroll år 2007 för kommunstyrelsen. Dnr 2007-KS0333 KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Planen för internkontroll avseende år 2007 godkänns. Plan för intern kontroll avseende kommunstyrelsens verksamheter. (Bil 421) Kommunstyrelsen har lagt fram en plan för ekonomisk kontroll avseende år Sammanfattning Enligt Kommunallagen 6:7 ska nämnderna se till att den interna kontrollen är tillräcklig. Detta sker genom att arbeta fram en plan och genom ett genomförande av planen. 422 Information om fordran m m. på föreningen Folkets Hus. Dnr 2007-KS0324 Arbetsutskottet beslutar 1 Informationen antecknas till protokollet. 2 Uppdra åt kommunledningskontoret att vidare utreda alternativ 3 och i sammanhanget lämna förslag till principiell utgångspunkt. 10 (12)

11 Kanslienhetens yttrande Skuldförbindelse upprättat mellan Falkenbergs kommun och Föreningen Folkets hus. Avskrivning av ränte- och amorteringsfri fordran. Sammanfattning/övervägande Enligt kommunfullmäktiges beslut avslogs motion avseende en framtida multiplexbiograf i Falkenbergs kommuns regi. För att Folkets Hus själva ska kunna expandera och bygga den tänkta multiplexbiografen krävs externa lån. Idag har Falkenbergs kommun tkr i form av en ränte- och amorteringsfri fordran på Folkets Hus efter tidigare upprustning samt omoch tillbyggnad av fastigheten Kvarnvingen 1 i Falkenberg. För att Folkets Hus ska få banklån krävs att fordran makuleras och att pantbreven överlämnas till den nya långivaren. Fordran kommer att avskrivas och pantbreven överlämnas när byggnationen påbörjats. Falkenbergs kommun har inte denna fordran redovisad i balansräkningen, vilket innebär att en avskrivning av fordran inte skulle påverka kommunens resultat. 423 Budget för 2008, budgetramar för 2009 och kommunplan för KS, KF Dnr 2007-KS0269 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna driftbudget för 2008 enligt kommunstyrelsens förslag 2 Fastställa skattesatsen för kommunalskatt i Falkenbergs kommun 2008 till 21,30 kronor per skattekrona 3 Godkänna budgetramar för 2009 enligt kommunstyrelsens förslag 4 Godkänna att en särskild prövning av budgetram 2009 för socialnämnden skall göras under våren 2008 och att förslag med anledning härav skall föreläggas fullmäktige senast i juni Godkänna plan för driftbudget 2010 enligt kommunstyrelsens förslag 6 Godkänna budget för investeringar och exploateringsverksamhet 2008 enligt kommunstyrelsens förslag 7 Godkänna plan för investeringar och exploateringsverksamhet enligt kommunstyrelsens förslag 11 (12)

12 8 Införa vårdnadsbidrag inom barnomsorgen fr o m 1 september Bemyndiga kommunstyrelsen att uppta nya lån 2008 om högst 600 mkr för finansförvaltningens genomförande av kommunens finanspolicy 10 Fastställa internräntan för år 2008 till 5,0 % 11 Fastställa räntan på reverser till Falkenberg Stadshus AB till 6,5 % för Fastställa att partistödet för 2008 skall utgå med ett grundbidrag om kr per parti som är representerat i fullmäktige samt ett bidrag per mandat om kr 13 Lämna särskilda uppdrag till nämnderna enligt förteckning Budgetberedningens förslag till budget 2008, budgetramar 2009 och plan 2010 m m. Yttrande från kommunledningskontoret (Bilagor separat) Förslag till budget 2008, budgetramar 2009 och kommunplan 2010 och investeringsoch exploateringsbudget föreligger. Budgeten utgår bl a ifrån det beslut som fullmäktige fattade om budgetramar för 2008, där bl a antecknades att beslut angående föreslagen skattehöjning om 82 öre per skattekrona skulle fattas vid novembermöte. Anteckning Gerry Norberg (s) och Lena Dygården (s) deltar inte i beslutet och avser presentera Socialdemokraternas förslag på kommunstyrelsens sammanträde. 424 Anmälningar. Arbetsutskottet beslutar anteckna till protokollet förteckning över inkomna skrivelser, daterad (Bil 424) 12 (12)

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74.

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-09 370 Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna

Läs mer

Utvärdering av försöksperioden med elsaneringsbidrag

Utvärdering av försöksperioden med elsaneringsbidrag Kommunstyrelsen 2009-02-09 29 55 Arbets- och personalutskottet 2009-01-26 31 57 Dnr 09.27-27 febkf10 Utvärdering av försöksperioden med elsaneringsbidrag Bilaga: Sammanställning Ärendebeskrivning i Luleå

Läs mer

Protokoll Nr 28 Sammanträdesdatum 2009-11-17 Sammanträdestid 08.30 11.30

Protokoll Nr 28 Sammanträdesdatum 2009-11-17 Sammanträdestid 08.30 11.30 Protokoll Nr 28 Sammanträdesdatum 2009-11-17 Sammanträdestid 08.30 11.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398

Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-25 63 Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398 KS, KF Beslut

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45 1 (10) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-02-14 Sammanträdestid 08.30 10.45 NÄRVARANDE Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande ej 58 Bill Andersson

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-25 47 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen.

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Motion om resursjobb istället för bidragsberoende. (AU 142) KS 2014-38

Motion om resursjobb istället för bidragsberoende. (AU 142) KS 2014-38 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 133 Motion om resursjobb istället för bidragsberoende. (AU 142) KS 2014-38 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Ge kommunstyrelsen i

Läs mer

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-24 Sammanträdestid 08:30-11.00. Christer Norrman (M) Lars Fagerström (FP) Per Svensson (S) Marcelle Faijallah (S)

Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-24 Sammanträdestid 08:30-11.00. Christer Norrman (M) Lars Fagerström (FP) Per Svensson (S) Marcelle Faijallah (S) Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-24 Sammanträdestid 08:30-11.00 Nr 22 FALKENBERG Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice

Läs mer

Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Ordföranden och Gert Persson. Ordförande... Justerare...

Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Ordföranden och Gert Persson. Ordförande... Justerare... Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-03-11 Sammanträdestid 8.30-12.00 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice

Läs mer

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg *kw' 2011-12-06 317 Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-04 1 (20) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 Beslutande Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP)

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

Medborgarförslag om utökning och förbättring av frisbeegolfbanan vid Vallarna. (AU 17) KS 2014-315

Medborgarförslag om utökning och förbättring av frisbeegolfbanan vid Vallarna. (AU 17) KS 2014-315 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 49 Medborgarförslag om utökning och förbättring av frisbeegolfbanan vid Vallarna. (AU 17) KS 2014-315 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

2014-02-04. 1 Avslå den del av motionen som förespråkar enkelriktade cykelbanor.

2014-02-04. 1 Avslå den del av motionen som förespråkar enkelriktade cykelbanor. kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 35 Motion angående gång- och cykelbanor. (AU 11) KS 2013-327 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag med den ändringen att beslutssats

Läs mer

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2010-06-01 Sammanträdestid 08.00 16.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän Mari-Louise

Läs mer

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 33 Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2013-07-11. Ersättare:

Sammanträdesdatum: 2013-07-11. Ersättare: "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG (FÖRSTÄRKT) SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid: Storskogen 15:00-16:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Eva Christiernin

Läs mer

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 63 Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg IO 2013-10-15 311 Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-23 Kommunstyrelsen Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall

Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall Protokoll 1 (11) Plats och tid: Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Håkan Rönström (M), ordf Thomas Sundlöf (M) Lena Frankenberg Glantz (M) Lars-Olof Widell (C) Mats

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04 1(20) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 8.30-9.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Bertil

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 1 (15) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 13.30-17.15 Beslutande Elena Fridfelt, ordförande (C) Klas Nordh (FP) 118-124

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP)

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP) 1(14) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Barbro Kärrstrand (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Roland Månsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Barbro Kärrstrand (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Roland Månsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-09 1 (17) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.30 Beslutande Bengt Gustafson (M) Barbro Kärrstrand

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2003-11-20 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 56 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-10 192 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för Kommunstyrelsen

Reglemente för Kommunstyrelsen Nummer: 03:1 Blad: (1) Reglemente för Kommunstyrelsen Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsen i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. A Kommunstyrelsens övergripande uppgifter Ledningsfunktionen

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Plats och tid Kommunhuset 2014-01-21 kl 13.30-16.15 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP)

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande

Roland Leben (KD), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Tekniska nämnden Plats och tid Folkets Hus Långön Kl. 17.00-18.25. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN

REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN Gällande från den 28 september 2015 Fastställt av kommunfullmäktige den 21 september 2015, 124 REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN Utöver vad som föreskrivs om kommunstyrelse

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 268 Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-02 1 (16) Rum 128, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. Gunnar Lidell (M) ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-02 1 (16) Rum 128, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. Gunnar Lidell (M) ANSLAG/BEVIS. Plats 2015-11-02 1 (16) Plats Rum 128, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Måndagen den 2 november 2015, kl 13.00-13.50. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-05-08 Sammanträdestid 08:00-11.40

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-05-08 Sammanträdestid 08:00-11.40 Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-05-08 Sammanträdestid 08:00-11.40 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149)

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2016-04-11 56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) Sammanfattning Den nya anvisningslagen innebär att Solna stad, under 2016,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(18) Sammanträdesprotokoll 2012-10-09.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(18) Sammanträdesprotokoll 2012-10-09. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2012-10-09 Kommunfullmäktige Plats och tid: Ronnebysalen, Stadshuset, Ronneby 18.30-20:55 ande: Enligt sammanträdeslista, bilaga A Kungörelse om sammanträdet, bilaga B, har

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Servicenämnden 2015-08-25 Ändring av delegationsordning Delegationsordning Servicenämnden 2015-08-25

Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Servicenämnden 2015-08-25 Ändring av delegationsordning Delegationsordning Servicenämnden 2015-08-25 Malmö stad Serviceförvaltningen 1 (3) Datum 2015-08-12 Vår referens Josefin Haugthon Planeringssekreterare Josefin.Haugthon@malmo.se Tjänsteskrivelse Ändring av delegationsordningen SN-2015-948 Sammanfattning

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Reglemente 2015-09-28 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45 1 Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2010-11-24 kl 13:00 16:45 Beslutande: Åsa Herbst (M) Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Övriga närvarande:

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Beslutsdatum Paragraf Dnr Ändring 2012-02-07 19 2011.278 2012-02-29 Förslag till rev 2012-03-02 Förslag till rev 2012-04-03 80 2011.278 2013-06-17 105 2013.57 Punkt A19 2015-02-03 31 2015.04 Revidering

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 141 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 18.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Tore Håkansson (s) Lizette Åkerman (s) Tony Berglund (s)

Läs mer