Att leva i ett ByggVesta Egenvärmehus är att göra skillnad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att leva i ett ByggVesta Egenvärmehus är att göra skillnad"

Transkript

1 Att leva i ett ByggVesta Egenvärmehus är att göra skillnad ByggVestas Egenvärmehus är utvecklat för ett långsiktigt hållbart samhälle där människor med olika behov och önskemål kan hitta ett attraktivt boende att trivas i. Egenvärmehusen är vackra, komfortabla, säkra, trygga och lättskötta. De är dessutom mycket energisnåla utan att göra avkall på komforten. De boende skall enkelt kunna minska sin miljöpåverkan genom att vi gjort det lätt att göra rätt. Moderna egenvärmehus med hög standard Alla ByggVestas nyproducerade bostadshus är numera så kallade Egenvärmehus. Husen är alltid placerade nära centrumfunktioner och kollektivtrafik. De är också alltid anpassade till platsens förutsättningar för att smälta in i miljön och göra så liten miljömässig inverkan som möjligt. Lägenhetsstandarden är hög och lägenheterna har bland annat helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare, parkettgolv i alla rum och målade väggar. Stor omsorg har lagts för att göra lägenheterna väldisponerade, yteffektiva och funktionella. De flesta lägenheter har uteplats, balkong eller inglasad uppvärmd s k loggia. Mellan husen finns gemensamma ytor och trädgård för lek, umgänge och möjlighet till odling. Husen är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och av de boende själva. Med känd och beprövad teknik har våra Egenvärmehus en energiförbrukningen på under 55 kwh per kvadratmeter och år (exklusive hushållsel), vilket är mindre än hälften av Boverkets norm för nybyggda hus. ByggVestas energikoncept bygger på egenvärme med tillskott av fjärrvärme. Genom att fjärrvärme bland annat är en biprodukt vid el- eller industriproduktion och att förlusterna i dagens elnät är stora klassas el ur ett hållbarhets- och samhällsperspektiv som 2,5 gånger mer kostsam än fjärrvärme. Därför använder vi inte värmepumpar om det finns miljöriktigare fjärrvärmealternativ att tillgå. Husen är konstruerade så att de vid framtida behov kan förses med solfångare eller solpaneler. Produktionen av husen är på flera sätt anpassat för att minimera negativ miljöpåverkan och byggnadsmaterial och byggmetoder är valda för att inomhusmiljön skall vara så bra som möjligt. Husen byggs för hög ljudkomfort mot ljud inom huset och omvärlden (ljudklass B). Minskad klimatpåverkan Att bo i ett Egenvärmehus innebär att minska sin klimatpåverkan gjorde konsultbolaget RESPECT en beräkning av vilken CO2-belastning som ett boende i Egenvärmehus innebär jämfört med ett traditionellt nybyggt hus.

2 Skillnaden är en besparing av mer än två ton koldioxid per person och år. Detta innebär en halvering jämfört med vad en genomsnittlig stockholmare släpper ut, idag cirka fyra ton koldioxid per år. Vår målsättning är att förvalta huset på ett sådant sätt att denna besparing är möjlig. Avser snittbesparingar för varje lägenhet som byggs (2 pers/lägenhet) 2,48 ton Energiförbrukning byggnader ( 50%, genom vår drift och utformning av huset) 1,20 ton Elenergiåtgång i hemmet (- 20% *),62 ton Miljöpåverkan av livsmedel** (- 20% *),23 ton Miljöpåverkan av transporter (-20% *) 0,04 ton Källsortering * 4,57 ton Summa besparing, ton CO2 per lägenhet Beräkningarna är baserade på verkliga mätningar och avser besparingar för varje lägenhet. Energiåtgång i hemmet, transporter, källsortering har bedömts utifrån uppskattningar för ett normalcentralt läge med normal demografi. * Genom vår utformning av huset, vår förvaltning med högt ställda mål, och vår påverkan av våra hyresgäster för en hållbar livsstil. **Beräkning av livsmedel är en ambition då referensprojekt på området ej har kunnat hittas. Kvalitet och långsiktighet ByggVesta arbetar efter ett tydligt kvalitets och miljöledningssystem. Vi strävar målmedvetet mot nöjdare kunder både vad det gäller produktens utformning och vår service. Vår produkt skall ständigt förbättras och det gör vi i samarbete med våra kunder, leverantörer och kommuner. Vi arbetar också för att fjärrvärmen som används skall vara så grön som möjligt, genom aktiv påverkan av kommunernas fjärrvärmeproducenter. Det börjar med byggnadsskalet Husen är konstruerade på ett sätt som gör att värmen som husets hyresgäster och maskiner alstrar stannar kvar i huset, samtidigt som man under årets varmaste dagar kan stänga ute sommarhettan. Stommen består av värmetrög betong, vars täthet och goda värmeisolering gör att temperaturväxlingar ute tar lång tid att slå igenom inomhus, vilket ger en jämnare temperatur. Byggnadsskalets fasad består av puts (och i vissa partier av tåligt skivmaterial) samt innanför fasaden tjock isolering. Taket är täckt med plåt, tegel eller långlivad papp som har en underliggande tjock värmeisolering. Huset är tryckprovat och klarar de högsta täthetskraven och är konstruerat för att undvika köldbryggor.

3 Fönstren är så kallade lågemissionsfönster som släpper in solljus samtidigt som värmeförluster och kallras minskas. De består av isolerglas med mellanrum fyllt med argongas som minskar värmeledning. De yttre glasen är även belagda med ett metallskikt som reflekterar värme tillbaka in i rummet. Fönstren är så välisolerade att vissa dagar kan imma på ytterrutan uppstå. Vi har i utformningen av husen försökt undvika höga inomhustemperaturer sommartid. I din bopärm finns förslag på bra lösningar för att minska solinstålningen ytterligare. Hörn- och taklägenheter har en något större yta yttervägg och sammanlagd fönsteryta, och därmed också ett något större värmebehov. Värmesystemet är anpassat för detta men eftersom huset är mycket välisolerat innebär det inte någon dramatisk skillnad i energikostnad mellan lägenheterna. Värmeåtervinning för bra ventilation och uppvärmning Egenvärmehuset har ett energieffektivt till- och frånluftssystem och bra fönster, vilket innebär att man slipper drag från tilluftsventiler och kallras från fönstren. Ytterligare en fördel är att man slipper värmerör på väggarna och radiatorer under fönstren, vilket gör lägenheten vackrare och enklare att möblera och hålla ren. Lägenheterna ventileras mekaniskt med hjälp av fläktar. Utomhusluften tas in ovan yttertak och förvärms i värmeväxlare med hjälp av den luft som går ut från huset. Frånluften släpps sedan via en luftkanal ut på yttertaket. Enligt Sveriges provnings- och forskningsinstituts mätningar har värmeväxlaren en verkningsgrad på ca 90%. Värmeväxlaren på taket är en del av ett ventilationssystem som består av fläktar, filter, spjäll och styrsystem. Filtren, som byts två gånger per år, renar utomhusluften på väg in från oönskade partiklar. Varje lägenhet har ett luftvärmebatteri i direkt anslutning till lägenheten vilket har en dimensionerats för att kunna klara hela uppvärmningen av lägenheten. Detta luftvärmebatteri sitter dolt, oftast i undertaket i trapphuset och värms med cirkulerande varmvatten från fjärrvärmecentralen i husets källare. Batteriet värmer upp luften som kommer från ventilationsaggregatet på yttertaket, vilken innan den når batteriet är ca grader beroende på årstid, till en lufttemperatur som krävs för att uppnå önskad inomhustemperatur. Hushållen kan inom ett visst intervall själva bestämma vilken inomhustemperatur de vill ha med hjälp av en termostat som är centralt placerad i lägenheten. Termostaten kan ställas in så att temperaturen i mitten av lägenheten ligger från 19 grader och uppåt. Vid matlagning kan ventilationsflödet ökas genom ett vred på spiskåpan. På sommaren, då värmen från frånluften inte behöver återvinnas, finns ett spjäll som automatisk öppnas för direktevakuering.

4 All värme som går över lägenhetens luftvärmebatteri mäts och betalas av hyresgästen månadsvis i efterskott. Väggar och golv mellan lägenheterna är täta och tjocka, vilket gör att även om en viss temperaturskillnad kan förekomma mellan lägenheten kommer energiläckaget att vara litet. Debiteringsmodell och beräknade kostnader framgår av tabell 1. I lägenheten tillförs luften och värmen vid taket på ett antal utvalda ställen. Temperaturen kan inte styras i enskilt rum utan den regleras via termostaten. Tappvarmvatten Varmvattnet produceras i fjärrvärmecentralen i källaren till en temperatur av 65 grader och pumpas via varmvattencirkulation runt i huset för att temperaturen skall hållas så konstant som möjligt i hela huset. Vattenkranar är konstruerade för att minska vattenbehovet utan att ge avkall på komfort. Lägenhetens tappvarmvattenflöde mäts och betalas av hyresgästen månadsvis i efterskott. Debiteringsmodell och beräknade kostnader framgår av tabell 1. Mätaren sitter bakom en lucka i ett installationsschakt i lägenheten eller under diskbänken. Lägenhetens elsystem Lägenheterna är försedda med elsystem enligt svensk standard och lägenhetens alla maskiner är utvalda för så låg miljöpåverkan som möjligt, med låg elförbrukning och minimalt underhåll. Elenergin är centralt upphandlad i konkurrens, och mätaren sitter synlig i varje lägenhet för att hyresgästen direkt skall kunna avläsa sin förbrukning. Debiteringsmodell och beräknade kostnader framgår av tabell 1. Elenergistatistik fås via bland annat månadsfaktura. Husets el- och belysningssystem I allmänna utrymmen som trapphus, garage, förråd etc sitter belysningsarmaturer med så kallade dimbara HF-don vilka styrs av närvarogivare (i vissa fall akustiska) och ljusgivare på fasad. Belysningsnivån justeras beroende på ljuset ute vilket leder till ökad livslängd och en energibesparing dagtid på ca 20%, på kvälls- och nattetid ca 70%. Husets övriga elkomponenter är utvalda för att åstadkomma så låg energiförbrukning som möjligt, och vi köper enbart grön el till huset. Individuell debitering av förbrukning Som hyresgäst påverkar du själv energiförbrukningen, och genom att vi mäter den kan du också påverka din boendekostad. Vi tillämpar individuell debitering av varmvatten, värme och hushållets el, genom s k mediaförbrukning vilken adderas till grundhyran. Förbrukningen debiteras månadsvis i efterskott till självkostnadspris. Fjärravläsning sker automatiskt via lägenheternas energimätare. Debitering av värme görs till självkostnadspris per kwh. Kostnaden består av en fast avgift och en rörlig avgift enligt samma modell som fjärrvärmeverkens.

5 Debitering av varmvatten görs till självkostnadspris per liter varmvatten. Kostnaden består av en avgift, dels för uppvärmning av vatten samt vattenkostnaden. Här debiteras endast en rörlig avgift. Debitering av el görs till självkostnadspris per kwh. Kostnaden består av en fast avgift och en rörlig avgift enligt samma modell som elverkens. Den rörliga delen består dels av en överföringskostnad och skatt som ByggVesta inte kan påverka, och en handelsdel som vi kan påverka. Handelsdelen upphandlas centralt av ByggVesta där vi fokuserar på att ha ett meddellångt avtal med låg kostnad och liten miljöpåverkan. Husfakta Lägenheterna Lägenheterna är från 1-4 rok och takhöjden är 2,60 m. Entréer Portarna har elektronisk låsning och gäster släpps in via porttelefon. Post fås i postfack i entrén och morgontidning fås i tidningshållare intill lägenhetsdörren. Övriga utrymmen I anslutning till entréer finns barnvagns- och rullstolsrum. Cykelrum Cykelrum finns lättillgängliga i entréplan eller invid garage. Det finns tryckluft och plats för att meka med cykel. Vi påverkar för att öka cyklandet. Tvätt Varje lägenhet har egen tvättmaskin, torktumlare och bänk för klädvård. Vissa små lägenheter har kombinerad tvätt/torktumlare. Trygghet och säkerhet Entrédörrar är försedda med kodlås och porttelefon. Lägenhetsdörrarna är av säkerhetstyp. Området är planerat för personer som rör sig i området skall kunna bli sedda vilket ökar trygghet och säkerheten. Förråd Till alla lägenheter hör ett förråd. Balkonger Samtliga lägenheter har balkong, uteplats och i vissa fall loggia (glasat och uppvärmt uterum).

6 Gårdar Vi arbetar för gröna gårdar med hög biologisk mångfald för rekreation, spontana möten, lek och glädje. Parkering Parkering finns att hyra i garage eller utomhus. Vissa parkeringsplatser förbereds för att kunna förses med laddstolpar. Vi verkar för goda alternativ till bilåkande. Kommunikationer Husen ligger kollektivtrafiknära. Sophantering Miljöstuga finns med återvinning för glas, plast, metall, returpapper, kartong/wellpapp och elavfall. Hushållssopor kastas i separata återvinningskärl och i vissa fall sopsug. Vi arbetar för att kunna ta hand om matavfall för användning till jordförbättring eller biogasproduktion. Grovsopor hämtas företrädelsevis en gång per kvartal via grovavfallscontainer. Miljöfarligt avfall måste lämnas på någon av kommunens avfallshanteringsplatser. Instruktioner finns uppsatta i miljöstugan. Bredband, telefoni och TV Lägenheterna är anslutna till fiberoptiskt bredbandsnät. Bredbandsuttag finns på utvalda ställen i lägenheten. Huset är även försett med dubbelriktat kabeltevenät. Ett brett utbud av bredbands-, tele- och TV-tjänster finns att tillgå.

Här hälsar havet dig välkommen hem...

Här hälsar havet dig välkommen hem... TANUMS BOSTÄDER BYGGER PASSIV PÅ HÄRLIDSBERGET I GREBBESTAD Här hälsar havet dig välkommen hem... HYRESRÄTTER Grebbestad är den perfekta platsen för alla som vill bo i ett levande kustsamhälle Höjden av

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Energieffektivisering

Energieffektivisering Energieffektivisering Den enda miljövänliga energin är den som aldrig behöver produceras! All el- och värmeproduktion ger upphov till miljöpåverkan, mer eller mindre. Dessutom kostar all energi pengar

Läs mer

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan.

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan. Brf Alströmer Alingsås Välkommen till Bostadsrättsföreningen Alströmer Alingsås Välkommen! Styrelsen önskar er välkomna till vår bostadsrättsförening - brf Alströmer - i centrala Alingsås. Området färdigställdes

Läs mer

BOSTADSFAKTA. Kvarteret Hyvleriet Knivsta

BOSTADSFAKTA. Kvarteret Hyvleriet Knivsta BOSTADSFAKTA Bild från referensprojekt. Kvarteret Hyvleriet Knivsta Arkitekt: Försäljning: HMXW Arkitekter Fastighetsbyrån i Knivsta Louise Engman (Registrerad Fastighetsmäklare) Telefon: 018-34 55 94

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SJÖGÅNGEN!

VÄLKOMMEN TILL SJÖGÅNGEN! VÄLKOMMEN TILL SJÖGÅNGEN! Tänk dig att vakna varje morgon till utsikten av blått vatten och fåglarnas ljuva kvittrande. På det nya bostadsområdet Sjögången på Orrholmen kan du uppleva lugnet och naturen,

Läs mer

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE SÖDRA HAGA I SUNDSVALL HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder,

Läs mer

Kvarteret Ljuset 25 attraktiva, trygga och trivsamma hem mitt i Alingsås

Kvarteret Ljuset 25 attraktiva, trygga och trivsamma hem mitt i Alingsås Kvarteret Ljuset 25 attraktiva, trygga och trivsamma hem mitt i Alingsås Kvarteret Ljuset Alingsåshem har byggt 25 nya hyresrätter i kvarteret Ljuset. Kvarteret ligger omgärdat av grönska i ett lugnt område

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Bostadsområdet Oden. Bofakta

Bostadsområdet Oden. Bofakta Sida 1 av 5 Bostadsområdet Oden Bofakta Bofaktan är en del av den information som beskriver lägenheten, och bildar tillsammans med bland annat planlösning, yta och hyra det underlag som en bostadssökande

Läs mer

Moderna lägenheter i Gamla Brandstationen

Moderna lägenheter i Gamla Brandstationen Situationsplan ff Bofakta ff Gamla Brandstationen ligger i lummig grönska i korsningen av Kävlingevägen och Kung Oskars väg i Lunds centrum. Byggnaden ritades av domkyrkoarkitekten Theodor Wåhlin och stod

Läs mer

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen.

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen. ring oss redan idag Gå på visning innan huset är byggt. Brf Pokalen har en virtuell 3D -modell av lägen heterna, huset och gården. Titta själv på hittabostad.hsb.se eller kontakta oss. Välkommen in på

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Lygnesta 2:11

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Lygnesta 2:11 Utgåva 1:1 2012-05-11 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Lygnesta 2:11 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2 BRF. FISKVERKET Ordningsregler Utgåva 2 November 2011 1 Innehållsförteckning: Sida Allmänt 3 I våra lägenheter 3 På våra balkonger 3 I vårt trapphus och loftgångar 4 Säkerhet 4 På vår gård 5 I våra badrum

Läs mer

Bostäder i parkmiljö. ö r n s k ö l d s - p a r k e n

Bostäder i parkmiljö. ö r n s k ö l d s - p a r k e n ö r n s k ö l d s - p a r k e n Bostäder i parkmiljö Granne med Trängens aktivitetsområde, med utblick över Örnsköldsparken i öster och Kilsbergen i väster, bygger ÖBO 45 nya bostäder. Bostäderna består

Läs mer

Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10

Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10 Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Fastighet AB. Vår förvaltare är Jörgen Källman, telefontid måndag fredag 10.00 12.00 tfn 021-17 91

Läs mer

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg Bara några få tramptag till city Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg 1 En ny puls i Göteborg Uppskattar du charmiga kvarter med skön avspänd atmosfär? Då är Kvillebäcken

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Årnäs 2:24

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Årnäs 2:24 Utgåva 1:1 2015-03-27 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Årnäs 2:24 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

LuIeé. Energi. ALf Turborn Orienteraren 9. Ägarens namn: Fastighetsbeteckning:

LuIeé. Energi. ALf Turborn Orienteraren 9. Ägarens namn: Fastighetsbeteckning: LuIeé 4 Energi Energiutredning/ Energidektaration Ägarens namn: Fastighetsbeteckning: ALf Turborn Orienteraren 9 Företag som utfört energiutredningen: Energiexpert: E-postadress: Certifieringsorgan: Certifikatnummer:

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Bofakta. Kv Fägnaden Hornsbergs Strand. www.einarmattsson.se

Bofakta. Kv Fägnaden Hornsbergs Strand. www.einarmattsson.se Bofakta Kv Fägnaden Hornsbergs Strand www.einarmattsson.se Välkommen till kvarteret Fägnaden i Hornsbergs Strand Tryggt boende hos Einar Mattsson Som boende i kv Fägnaden får man ett tryggt boende i en

Läs mer

Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service

Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service 1 Nya fräscha bostäder centralt i Karlskoga med trädgårdsmiljö! Etapp 1 Charmen med Fruktlunden är dess läge bland små flerbostadshus och

Läs mer

Energirapport villa. Datum för besiktning: 2016-02-11. Fastighetsbeteckning: Lervik 1:256. Lerviksvägen 108 / Åkersberga

Energirapport villa. Datum för besiktning: 2016-02-11. Fastighetsbeteckning: Lervik 1:256. Lerviksvägen 108 / Åkersberga Energirapport villa Datum för besiktning: 2016-02-11 Fastighetsbeteckning: Lervik 1:256 Adress/ort: Lerviksvägen 108 / Åkersberga Besiktigad av (certnr): Zanel Skoro (5204) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer

Läs mer

Välkommen till Bergagårdshöjden. Moderna hus i naturnära miljö

Välkommen till Bergagårdshöjden. Moderna hus i naturnära miljö Välkommen till Bergagårdshöjden Moderna hus i naturnära miljö Försäljning sker via Pontuz Löfgren AB Marcus Lönnbom, Ansvarig mäklare E-post: marcus.lonnbom@pontuzlofgren.se Selma Kahrimanovic, Säljstöd

Läs mer

Trivselregler. Gudmund 7 Vallingatan. Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B. Västerås 2014-10-21

Trivselregler. Gudmund 7 Vallingatan. Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B. Västerås 2014-10-21 Trivselregler Gudmund 7 Vallingatan Bostadsrättsföreningen Gudmund 7 Vallingatan 6A & 6B Västerås 2014-10-21 Du som medlem eller hyresgäst i lägenhet eller hyreslokal ansvarar för att ha kännedom om, förstå,

Läs mer

Solrosen. Johannelund/Vällingby. Familjevänliga radhus i västerort

Solrosen. Johannelund/Vällingby. Familjevänliga radhus i västerort Solrosen Johannelund/Vällingby Familjevänliga radhus i västerort Familjen Dahlberg flyttade in i ett liknande radhus 2012 och trivs jättebra. Med några egna tillval som golvvärme både uppe och nere samt

Läs mer

Ny personal- och kontorsbyggnad. Karta över återvinningscentralen

Ny personal- och kontorsbyggnad. Karta över återvinningscentralen EkoParken på Österröd består av Återvinningscentralen, Ekohuset som innehåller utställnings- och undervisningslokaler, naturstig och det centrala avloppsreningsverket. I samband med nybyggnad av personallokaler

Läs mer

Kontrollrapport Energibesiktning

Kontrollrapport Energibesiktning PO Nordquist Fastighet & Energi AB Kontrollrapport Energibesiktning Datum 2016-03-31 Sammanställning av energideklaration GENE 12:4 PO Nordquist Fastighet och Energi AB Sikelvägen 10, 894 30 Själevad Tel

Läs mer

Riksdagen i Värpinge

Riksdagen i Värpinge Sida 1 av 6 Riksdagen i Värpinge Bofakta Bofaktan är en del av den information som beskriver lägenheten, och bildar tillsammans med bland annat planlösning, yta och hyra det underlag som en bostadssökande

Läs mer

Upplåtelse av bostadsrätterna beräknas ske så snart den ekonomiska planen har registrerats hos Bolagsverket.

Upplåtelse av bostadsrätterna beräknas ske så snart den ekonomiska planen har registrerats hos Bolagsverket. 1 1. Allmänna förutsättningar Bostadsrättsföreningen Rättikan 7 i Västerås, org. nr 769631-3746, som har sitt säte i Västerås kommun och som registrerats hos Bolagsverket den 2015-12-16, har till ändamål

Läs mer

Besiktningsrapport Ellene 13:1

Besiktningsrapport Ellene 13:1 Besiktningsrapport Ellene 13:1 Handläggarens kommentarer: Energiprestanda Energiförbrukning som går till uppvärmning 184 KWh/m² 15217 KWh/år Besiktning utförs i syfte att hitta kostnadseffektiva åtgärdsförslag.

Läs mer

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 10 februari 2016. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087)

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 10 februari 2016. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 10 februari 2016 Adress/ort: Ramels v 11, Hököpinge Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer AB Denna rapport

Läs mer

Riksbyggens bostadsrättsförening Överstinnan

Riksbyggens bostadsrättsförening Överstinnan Riksbyggens bostadsrättsförening Överstinnan Bofakta 16 moderna bostadsrättslägenheter på Viksäng i Västerås. 2 Riksbyggen BOFAKTA Överstinnan Riksbyggen reserverar sig för ev. tryckfel och förbehåller

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Håvra 6:16

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Håvra 6:16 Utgåva 1:1 2012-05-10 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Håvra 6:16 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 8 juni 2016. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Eklund & Eklund Energideklarationer AB

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 8 juni 2016. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Eklund & Eklund Energideklarationer AB Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 8 juni 2016 Adress/ort: Åkarpsg 24, Vellinge Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer AB Denna rapport

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: Sångkören 158 Besiktningsuppgifter Datum: 2016-05-24 Byggnadens adress: Basvägen 59 931 46 Skellefteå Utetemperatur: 11 C Expert:

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: SILLEN 9 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-05-22 Byggnadens adress: STOCKBERGSVÄGEN 28 12552 ÄLVSJÖ Utetemperatur: 9 C Expert: Peter

Läs mer

Backsippan. Höjdarläge i Åstorp

Backsippan. Höjdarläge i Åstorp Backsippan Höjdarläge i Åstorp Ljusa och bekväma bostadsrätter med inflyttning hösten 2017 Bilden är en illustration, avvikelser kan förekomma. Läge för ett skönare boende Nu är det läge för dig som vill

Läs mer

BOSTADSFAKTA ROSTERIET

BOSTADSFAKTA ROSTERIET rg o m r r fö e d ä t bos ns e g a d on st ma l o h k oc re BOSTADSFAKTA ROSTERIET 2. 3. PROJEKTBESKRIVNING Bostadsrättsföreningen Rosteriet ligger i Liljeholmen och består av en byggnad (nedan benämnda

Läs mer

Allmän information och trivselregler för boende i Bostadsrättsföreningen Ångpannan 16

Allmän information och trivselregler för boende i Bostadsrättsföreningen Ångpannan 16 Allmän information och trivselregler för boende i Bostadsrättsföreningen Ångpannan 16 1 Vår gemensamma egendom omfattar - förutom de individuella lägenheterna med tillhörande vindsförråd - trapphus, gemensam

Läs mer

Ordningsregler Brf Översten

Ordningsregler Brf Översten Vad är en bostadsrätt Vi säger i dagligt tal att vi äger vår bostad. Det är riktigt att säga så när det gäller villor men i Sverige kan man till skillnad från de flesta andra länder inte äga sin bostadsrättslägenhet.

Läs mer

EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLVÄNDAN I UPPLANDS VÄSBY, STOCKHOLMS LÄN. ORGANISATIONSNUMMER: 769626-7405

EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLVÄNDAN I UPPLANDS VÄSBY, STOCKHOLMS LÄN. ORGANISATIONSNUMMER: 769626-7405 EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLVÄNDAN I UPPLANDS VÄSBY, STOCKHOLMS LÄN. ORGANISATIONSNUMMER: 769626-7405 Innehållsförteckning A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning av fastigheten C.

Läs mer

Diakonissan i Södra Råbylund

Diakonissan i Södra Råbylund Sida 1 av 5 Diakonissan i Södra Råbylund Bofakta Bofaktan är en del av den information som beskriver lägenheten, och bildar tillsammans med bland annat planlösning, yta och hyra det underlag som en bostadssökande

Läs mer

Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick

Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick Mår du som bäst när din lägenhet är rätt tempererad och frisk luft hela tiden cirkulerar i dina rum? I den här foldern har vi samlat tips och information som skapar

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vibrafonen 2

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vibrafonen 2 Utgåva 1:1 2015-03-24 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Vibrafonen 2 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Stadsradhus brf Radiomasten

Stadsradhus brf Radiomasten Stadsradhus brf Radiomasten Tre våningar med många alternativ på inredning och material Modernt bekvämt boende med hög kvalitet ETAPP 2 Stadsradhus för dig som vill bo med lite mer frihet. Bo modernt och

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: APOLLO 11 Besiktningsuppgifter Datum: 2014-09-29 Byggnadens adress: HERMESVÄGEN 7 98144 KIRUNA Utetemperatur: 3 C Expert: Fredrik

Läs mer

Län Stockholm Gatuadress Skebokvarnsvägen 376 Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 33 m² Område Högdalen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Stockholm Gatuadress Skebokvarnsvägen 376 Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 33 m² Område Högdalen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 33 m² Område Högdalen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Hörnläge med mycket ljusinsläpp. Bra planerad med balkong. Tyst och lugnt i huset.

Läs mer

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Datum 2016-01-22 Energiexpert Linus Sandström Besiktningsdatum 2016-01-21 Rapport: Villauppgifter Fastighet Umeå Sparrisen 17 Kalkylerna

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer

Ljusstaden. Brf Picknicken i Kalmar Bofakta Parhus och Kedjehus

Ljusstaden. Brf Picknicken i Kalmar Bofakta Parhus och Kedjehus Brf Picknicken i Kalmar Bofakta Parhus och Kedjehus Välkommen till Brf Picknicken i Kalmar. Nu bygger vi eleganta bostadsrätter i Ljusstadens mest citynära del. Kvarteret Picknicken blir en modern oas

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Myckleby-Gunneröd 1:6

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Myckleby-Gunneröd 1:6 Utgåva 1:1 2012-07-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Myckleby-Gunneröd 1:6 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

EXAMENSARBETE. Passivhus. Framtidens byggnadssätt. Sami Junttila. Högskoleexamen Bygg och anläggning

EXAMENSARBETE. Passivhus. Framtidens byggnadssätt. Sami Junttila. Högskoleexamen Bygg och anläggning EXAMENSARBETE Passivhus Framtidens byggnadssätt Högskoleexamen Bygg och anläggning Luleå tekniska universitet Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser Passivhus Framtidens byggnadssätt Sammanfattning

Läs mer

KVARTERET HELSINGBORG

KVARTERET HELSINGBORG KVARTERET HELSINGBORG BRF Rådhusgatan 15, Karlshamn Byggherre: Bostadsrättsföreningen Rådhusgatan 15 Totalentreprenör: PMB Sverige. Arkitekt: White Arkitekter PMB Sverige förbehåller sig rätten till ändringar.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas.

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas. \ÇÇx{üÄÄ f wa G G iùä~éåça4 fàçüxäáxç fàùååaç fàawzaü Yaáà z{xàxç Yaáà z{xàáàx~ç á~a uxáàùååxäáxü Yaáà z{xàáá~ àáxä Év{ awå Ç áàüaà ÉÇ ZÜ ÄÄÑÄaàá aaåçá~çäàaü Év{ ÑÉÜà~Éw féñ{açàxü Çz güùwzüüwázüâññ gü

Läs mer

Järnvägsgatan 80. 24 nyproducerade hyreslägenheter. Fasad mot järnvägsgatan

Järnvägsgatan 80. 24 nyproducerade hyreslägenheter. Fasad mot järnvägsgatan Järnvägsgatan 80 24 nyproducerade hyreslägenheter Fasad mot järnvägsgatan interiör Lägenheterna är modernt designade med öppen planlösning, stora ljusinsläpp och generösa balkonger och uteplatser. Färgskalan

Läs mer

Mariehällsvägen 2 lgh 02301. Helsingborg tätort, Mariastaden, Helsingborg

Mariehällsvägen 2 lgh 02301. Helsingborg tätort, Mariastaden, Helsingborg Mariehällsvägen 2 lgh 02301 Helsingborg tätort, Mariastaden, Helsingborg Newsec Asset Management är Sveriges ledande förvaltare. Vi äger inte några egna fastigheter, utan har istället fått förvaltningsuppdraget

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen Vår förening består av två fastigheter, Dianavägen 5-9 samt Artemisgatan 4-8. Dessa byggdes 1964 och 1965 och förvaltades av Stockholmshem fram

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Län Värmland Gatuadress Kommun Hammarö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 72 m² Område Skoghall Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 14 www.hemverket.se - Sida 2 av 14 Hall Rymlig

Läs mer

gör vårt boende trevligare

gör vårt boende trevligare Omtanke och sunt förnuft gör vårt boende trevligare Liv och rörelse hör till vardagen i ett flerbostadshus. Att bo nära andra människor ställer därför krav på lyhördhet och omtanke. Alla ska kunna trivas,

Läs mer

Energibesiktning. Brf Atmosfären 1 Stockholm 2007-02-02. Utförd av: Dan Andersson Leif Porres

Energibesiktning. Brf Atmosfären 1 Stockholm 2007-02-02. Utförd av: Dan Andersson Leif Porres Energibesiktning Brf Atmosfären 1 Stockholm 2007-02-02 Utförd av: Dan Andersson Leif Porres EnergiCenter Västerås Gjutjärnsgatan 8 021-30 90 09 1(16) Sammanfattning EnergiCenter har på uppdrag av Brf Atmosfären

Läs mer

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng.

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng. Välkommen Till rf. Skäcklinge Äng. Medlemskap Som bostadsrättsinnehavare är du medlem i bostadsrättsföreningen Skäcklinge Äng. Medlemskapet innebär att du i demokratisk ordning direkt kan påverka ditt

Läs mer

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst.

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst. IVL Kortfakta Adress: Valhallavägen 81 Anläggninsnummer: A0043002 Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt Allmänt Husansvar Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som

Läs mer

Energiberäkning för ett 128kvm enplanshus på platta

Energiberäkning för ett 128kvm enplanshus på platta Energiberäkning för ett 28kvm enplanshus på platta Allmäna indata till räkne-exemplet Huset är byggt på platta-på-mark med 30cm cellplast mellan betong och makadam. Ytterväggen består av en inre yttervägg

Läs mer

Brf Hagabo 2 BOFAKTA

Brf Hagabo 2 BOFAKTA Brf Hagabo 2 BOFAKTA Välkommen till Brf Hagabo 2 i Älmhult I Älmhults nya och naturnära bostadsområde Haganäs planerar vi för 18 moderna och eleganta bostadsrätter fördelat på två plan i tre olika hus.

Läs mer

Hus i marken. David Nilsson, David Ämtér, Arvid Backman, Tim Lindblom

Hus i marken. David Nilsson, David Ämtér, Arvid Backman, Tim Lindblom Hus i marken David Nilsson, David Ämtér, Arvid Backman, Tim Lindblom Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Syfte, målbeskrivning och bakgrund 3. Husen 4. Byggnadsområde Inledning Vi valde vårt område för

Läs mer

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler.

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler. Trivsel- och ordningsregler i Brf Gröna Husen, Lidingö Antagna vid årsmötet 2016-05-03 - - - - - - - För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: KUNGSLADUGÅRD 71:13 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-12-18 Byggnadens adress: SOLLIDSGATAN 8 41476 GÖTEBORG Utetemperatur: 8 C Expert:

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Fastighetsskötsel & trivselfrågor

Fastighetsskötsel & trivselfrågor Fastighetsskötsel & trivselfrågor 1. Hiss Om någon fastnat i hissen tillkalla alltid akut hjälp genom att ringa till hissjouren. Vid annat fel ringer Du också hissjouren. Ringer Du före kl 14.00 så åtgärdas

Läs mer

Mark-Vatten-Miljöcentrum, HUSGUIDE

Mark-Vatten-Miljöcentrum, HUSGUIDE Mark-Vatten-Miljöcentrum, MVM HUSGUIDE Innehåll Allmän information... 2 Besöksadresser... 2 Tillgänglighet... 5 Parkering... 6 Brandskydd... 6 Nödlarm från hissar och RWC... 6 Inbrottslarm... 7 Dörrmiljö...

Läs mer

Totalprojekt Etapp I Val av energieffektiviserande åtgärder

Totalprojekt Etapp I Val av energieffektiviserande åtgärder BELOK web augusti 2011 Fastighet: Smultronvägens förskola Fastighetsägare: Göteborgs Lokalförvaltning Konsulter: CIT Energy Management AB Totalprojekt Etapp I Val av energieffektiviserande åtgärder Fastigheten

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fristads Prästgård 1:73

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fristads Prästgård 1:73 Utgåva 1:1 2012-06-07 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Fristads Prästgård 1:73 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

brukare i fokus Göteborg 20131106

brukare i fokus Göteborg 20131106 Optimering av energiprestanda i nya hus med brukare i fokus Göteborg 20131106 Vi antog kommunernas utmaning att bygga nya hyresrätter med höga miljökrav Vi började bygga hyresrätter när alla andra gett

Läs mer

projektidé OM PROJEKTET PLATSER I SKOGEN Areor Hyresrätter 3986 kvm ljus BTA Bostadsrätter 3965 kvm ljus BTA

projektidé OM PROJEKTET PLATSER I SKOGEN Areor Hyresrätter 3986 kvm ljus BTA Bostadsrätter 3965 kvm ljus BTA En vandring i skogsbrynet mellan husen tar dig längre upp på höjden, förbi gläntor, fi kaplatser, täta skogspartier och perfekta kurragömmaställen. Genom en ridå av björkstammar och granar skymtar de röda

Läs mer

Energirapport. med smarta tips. Kremlavägen 3 / Västerås. Datum för besiktning: 2016-01-14. Adress/ort: Besiktigad av (certnr): Mats Jönsson (3299)

Energirapport. med smarta tips. Kremlavägen 3 / Västerås. Datum för besiktning: 2016-01-14. Adress/ort: Besiktigad av (certnr): Mats Jönsson (3299) Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 2016-01-14 Adress/ort: Kremlavägen 3 / Västerås Besiktigad av (certnr): Mats Jönsson (3299) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer AB Denna rapport

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Kv. Rundkyrkan. Södra Sandby. lkf.se/rundkyrkan

Kv. Rundkyrkan. Södra Sandby. lkf.se/rundkyrkan Kv. Rundkyrkan Södra Sandby lkf.se/rundkyrkan Södra Sandby Södra Sandby Lund = Kv. Rundkyrkan Knappt en mil öster om Lund, mitt i det natursköna skånska landskapet ligger Södra Sandby. Byn är anrik, och

Läs mer

Götgatan/Tallbogatan. Flerfamiljshus i funkisstil, centralt i Kumla

Götgatan/Tallbogatan. Flerfamiljshus i funkisstil, centralt i Kumla Götgatan/Tallbogatan Flerfamiljshus i funkisstil, centralt i Kumla Välkommen med din ansökan! Gillar du funkis? Då är Hovslagaren något Raka linjer, släta ytor och platta tak. Det är kännetecknande för

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Situationsplan. Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg

Situationsplan. Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg Bostadsfakta Byggherre Totalentreprenör Arkitekt Försäljning Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg Situationsplan öst

Läs mer

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08 Trivselregler och information om våra hus Från A till Ö...... för att vi ska trivas så bra som möjligt i vår bostadsrättsförening. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens

Läs mer

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten Västra Frölunda Sid: 1 / 8 Medverkande: Anders Bäck Gunnar Lindberg Fehret Kendic Kerstin Setterberg Raza Kendic 1.Yttre miljön Behöver åtgärdas 1.A Trädgården Sittgrupper Papperskorgar Gräsytor Städning

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Riddaretorp 1:5

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Riddaretorp 1:5 Utgåva 1:1 2012-06-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Riddaretorp 1:5 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

SOLLENTUNA, NATURNÄRA LÄGENHETER

SOLLENTUNA, NATURNÄRA LÄGENHETER HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR SOLLENTUNA, NATURNÄRA LÄGENHETER MILJÖVÄNLIGT OCH NATURNÄRA BOENDE Letar du efter en ny och modern bostad nära natur och friluftsliv? Då är HSB brf Rösjö Ängar något för dig! Här bor

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Lägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015.

Lägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015. Bilaga till Områdesfakta Tyr 3 2014-10-03 aktablad Tyr 3 Uthyrning och inflyttning ägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Vilevägen 12 Kommun Kävlinge Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Vilevägen 12 Kommun Kävlinge Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Kävlinge Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m² Område " Sandskogen/ Löddeköpinge Tillträde tidigast Enligt överenskommelse 1-plans hus med uteplats i söderläge på en av de bäst

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m² Område " Victoria Park/Limhamn Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Detta är ett extra bekvämt boende för alla åldrar, i ett lugnt

Läs mer

BO PÅ DAL BO PÅ DAL 1/5

BO PÅ DAL BO PÅ DAL 1/5 BO PÅ DAL Vi tror på ett vattennära leverne där de boende kan växa tillsammans med huset. Ett modernt boende som är miljösmart och identitetsskapande för både samhället och de personer som vill leva sitt

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fole Ausarve 1:15

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fole Ausarve 1:15 Utgåva 1:1 2012-03-27 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Fole Ausarve 1:15 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Degebergavägen 996-57

Degebergavägen 996-57 Län Skåne Gatuadress Kommun Kristianstad Storlek 6 rum (4 sovrum) / 155 m² Område Degeberga Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Underbar fastighet på fantastiskt läge. Järnvägstorpet är vackert

Läs mer

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012 Sollentunahem Bofakta april 2012 Planerad inflyttning Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014 Tureberg / Terrinen Bostäder i certifierad Miljöbyggnad BofaktaA april 2012 BofaktaA

Läs mer