TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING"

Transkript

1 TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING TBB Upptäck RAMSÖN i juli Vad gör KOMMUNEN för Timmervik? NYA BADBRYGGOR!

2 Ordförande har ordet För dem som gillar skridskoåkning, isfiske, pulkaåkning eller dopp i en vak så har den gångna vintern varit en besvikelse. Men samtidigt är det nog många av oss som gläds åt att det varit enklare att ta sig fram på Timmerviksvägen eftersom det inte varit så mycket snö. Oavsett hur vintern har varit är våren alltid lika efterlängtad då vi har värme, grönska och dagar vid havet framför oss. För visst är det så att Timmervik lever upp och förändras under sommaren. Förändring har det även varit inom vår samhällsförening. Vid förra årsmötet bytte föreningen namn från Timmerviks bad- och båtförening (TBB) till Timmerviks Samhällsförening (TSF). Även hela styrelsen är utbytt samtidigt som vi bildat ett samhällsutskott med uppdrag att driva gemensamma frågor mot t ex kommunen. Under de få månader vi hittills suttit i styrelsen har vi arbetat intensivt med att de nya badbryggorna ska vara klara till badsäsongen. Tyvärr har vi också fått ägna oss åt tråkiga uppgifter kring skolbussarna, eftersom de plötsligt drogs in i vintras på grund av konflikter med boende/trafikanter i Timmervik. Lyckligtvis har vi inte fått ta emot några ytterligare klagomål från Västtrafik och vi hoppas innerligt att alla visar hänsyn mot varandra längs vägen och att barnen inte behöver drabbas igen. Nu lämnar vi det trista bakom oss och ser fram emot en skön vår, sommar och höst full med aktiviteter och lata dagar. Vårt populära Midsommarfirande 20/6 Eftersom det brukar vara svårt för många att hinna hjälpa till med förberedelserna och arrangerandet av midsommar vid Hermans Lycka kommer vi i år att ha några färre aktiviteter. Som vanligt behöver vi hjälp av frivilliga för att genomföra en trevlig midsommar. Vi är alltså i stort behov av hjälp! Kontakta någon i styrelsen om du vill vara med i förberedelserna. Mer information om midsommarfirandet kommer på anslagstavlorna. Svante Wijk Ordförande, Timmerviks Samhällsförening

3 ILÄGGNING AV NYA BADBRYGGOR! Timmerviksbladet 2014 Strandstädning och invigning av våra nya badbryggor. Boka in lördagen den 10 maj kl. 11:00 för då är det dags att sjösätta våra nya badbryggor. Som vanligt passar vi även på att städa stränderna så de är fina inför sommaren. Efteråt fikar vi och grillar tillsammans. Vem blir först att inviga bryggorna med ett dopp i havet? Tillverkningen av våra nya bryggor har under de senaste månaderna bedrivits av eleverna på byggprogrammet på Nösnäsgymnasiet. Samtidigt har MCB Smide & Maskin i Romelanda tillverkat nya galvaniserade beslag till bryggorna. Både de norra och södra flytbryggorna samt alla landgångar kommer att ersättas av nya. Nu hoppas vi att dessa bryggor kommer att hålla sig i fint skick många år framöver. Byggelever och lärare från Nösnäsgymnasiet Fler anslagstavlor? Inför alla aktiviteter som anordnas i Samhällsföreningens regi sätter vi alltid upp anslag på de anslagstavlor som finns. Men anslagstavlorna är ojämnt fördelade inom Timmervik. Om du tycker att du missar våra aktiviteter så sätt gärna upp en anslagstavla vid er rad med brevlådor och meddela oss i styrelsen. Upptagning av bryggor För att flytbryggorna inte ska skadas av vinterstormar och is så hjälps vi åt att ta upp dem söndagen 21:e september. Samtidigt passar vi på att städa stränderna under ett av alla trevliga tillfällen när Timmerviksborna tillsammans skapar områdets goda stämning. Information hittas även på :

4 Nationaldagspromenad Fredagen den 6 juni är det dags att gnugga geniknölarna och ge sig ut på den årliga tipspromenaden. Vi lägger promenaden så att det ska vara möjligt att gå runt i vårt vackra Timmervik med t. ex barnvagn. Glöm inte pengar till fika! Förresten, om någon sitter inne med kluriga frågor om Timmervik med omnejd så tar vi gärna emot dem inför promenaden. Vandring på Ramsö Lördagen den 12 juli kl. 11:00 kommer vi genomföra den uppskattade naturvandringen på Ramsö (och Keholmen om det är lågvatten). Den engagerade Thomas Liebig kommer som vanligt ta oss med. Vi kommer behöva hjälp med att transportera över alla deltagare. Närmare information kommer upp på anslagstavlorna. Orienteringskarta på gång Som ni kanske minns så kunde ni i förra årets Timmerviksblad läsa om Lennart Börjesson som arbetar med att rita en orienteringskarta över Sävelycke, Timmervik och Aröd. Sammanlagt har området en yta på cirka 10 kvadratkilometer. Till sommaren räknar Lennart med att ha en första version klar och då har han lagt ned cirka 400 timmar på att promenera fram och tillbaka i området och rita in terrängens alla detaljer på kartan. Lennart utgår från en karta från lantmäteriet där huvudsakligen vägar, hus, höjdkurvor och större vattendrag finns med. Sedan handlar det bara om att gå över meter för meter och rita in stigar, stora stenar, sankmarker, bäckar, branter, ruiner gläntor m.m. Och nej tyvärr, Lennart har inte markerat ut var kantarellerna finns. Dem får ni leta upp själva. Första versionen av kartan kommer ni att kunna köpa från Stenungsunds Orienteringsklubb. Lennart kommer att annonsera på Timmerviks hemsida och på våra anslagstavlor. I priset för kartan ingår att man även får den uppdaterade versionen när den kommer. Lennart hoppas på att Stenungsunds orienteringsklubb kommer att kunna anordna en del klubbträningar, framför allt med klubbens ungdomar, när kartan är klar. Förhoppningsvis kan vi även ordna en terrängvandring med orienteringsinslag för oss som bor i området.

5 Möte med Stenungsunds kommun Föreningens nya samhällsutskott (Peter Sundbom, Per Hjelm, Martin Ahlström) har varit aktiva genom bland annat ett möte med några av kommunens politiker och tjänstemän. Syftet med mötet var framförallt att göra politikerna uppmärksamma på Timmervik som kommundel och visa på vilket stor förändring området genomgått de senaste åren, dock utan att samhällstjänsterna har förbättrats nämnvärt. Vi lyfte bland annat upp behovet av lekplats, busskurer, säkrare cykelväg till Jörlanda med mera. Ett nytt möte är bokat i början av maj då vi hoppas att politikerna och tjänstemännen berättar hur de kan bidra till Timmerviks utveckling. Om du har förslag på något som vi bör ta upp är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen eller samhällsutskottet. Timmerviks Tennisklubb (TTK) 2014 Timmerviks Tennisklubb drivs av 20 medlemmar som äger varsin andel i tennisbanan som ligger vindskyddad vid Eriks Väg. I anslutning till banan finns parkering, enkel klubbstuga och boulebana. Alla är välkomna att spela tennis om man först har bokat sin speltid i klubbstugan. Efter spelsäsongens slut skickar klubben faktura med timpris som beslutas på årsmötet. Under vecka 29 arrangeras tennisskola för både barn och vuxna. Lördagen den 23 aug är det dags för tenniskampen Timmervik Open i dubbel. Inbjudan kommer upp på anslagstavlorna. Kontaktuppgifter Ordf. Kjell Göransson, För nytillkomna medlemmar erbjuder TTK kjell.goran@telia.com medlemskap för 6.000:- i inträdesavgift. Sekr. Peter Thim peter.thim@swedbank.se Välkomna till tennisbanan! Ny bana för radiostyrda bilar Under året har några engagerade pappor (med tillstånd av markägaren) byggt en tuff bana för radiostyrda bilar bredvid tennisbanan. Ett kul initiativ som skapar engagemang och aktivitet i Timmervik. Bilbanan har lett till att många barn eller kanske snarare pappor har skaffat sig radiostyrda bilar. Kanske har vi snart även en RC-klubb i Timmervik? Observera att banan endast är till för eldrivna RC-bilar. Man får inte köra moped el.dyl. på banan.

6 Föreningar i Timmervik VA-förening Ordf. Ulf Sandberg Vägföreningen Sävelycke Timmervik Ordf. Peter Gemoll Norra Bryggan Ordf. Ulf Sandberg Södra Bryggan Ordf. Boris Johansson Timmerviks Tennisklubb Ordf. Kjell Göransson TSF:s styrelse Ordf. Svante Wijk, Kassör Henric Johansson, Ledamot Tove Sharp, Ledamot Jenny Hammarén, Samhällsutskottet Peter Sundbom, Per Hjelm, Martin Ahlström Har du någon bra idé? Samhällsföreningens syfte är bland annat att: verka för trivseln i området svara för gemensamma intressen verka för sport- och fritidsaktiviteter av olika slag värna om att området bevaras och vårdas Om du sitter inne med goda idéer på hur Timmervik som område kan utvecklas eller hur samhörigheten bland de boende kan stärkas får du gärna höra av dig till någon utav oss i styrelsen. Du kanske vill ordna en brännbollsturnering, en historievandring, simskola, krabbfisketävling, kajakutflykt, iordningställa en stig, bygga en busskur för barnen eller vad det nu kan vara. Vi fyra personer i styrelsen kan inte genomföra allt själva, men vi kan vara behjälpliga på olika sätt och se till att föreningen bidrar med ekonomiska medel. Timmervik på Internet kontakt@timmervik.se YouTube: TimmervikSweden Facebook: Timmervik (lägg till som vän)

7 Badar du från badbryggorna, dansar kring stången på midsommar, deltar i våra aktiviteter eller bara tycker det är viktigt att vi har en fungerande förening som skapar trivsel i Timmervik, så är du välkommen att stödja vårt arbete som medlem. Medlemsavgiften är 200 kronor per år och hushåll Timmerviks Samhällsförening

8

BADBRYGGOR? RAMSÖN KOMMUNEN. Upptäck. i juli. Han kartlägger Timmervik på 600 timmar. Vad gör. Nu asfalteras Timmerviksvägen! för Timmervik?

BADBRYGGOR? RAMSÖN KOMMUNEN. Upptäck. i juli. Han kartlägger Timmervik på 600 timmar. Vad gör. Nu asfalteras Timmerviksvägen! för Timmervik? TBBBLADET TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING NR 1 2013 Upptäck RAMSÖN i juli SIDAN 3 Nu asfalteras Timmerviksvägen! SIDAN 8 Nya styrelsemedlemmar sökes till TBB SIDAN 4 Dags för nya Vad gör KOMMUNEN BADBRYGGOR?

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Bottenfärger 2015-12-26. Projektarbetet på VIRTUE-kursen. Patrik Nilsson. Bakgrund

Bottenfärger 2015-12-26. Projektarbetet på VIRTUE-kursen. Patrik Nilsson. Bakgrund Bottenfärger Bakgrund Under vårterminen 2015 arbetade mina elever i åk 8 med hållbar utveckling. I teknik fördjupade de sig i miljövänlig byggteknik och i kemi och fysik handlade stora delar av arbetet

Läs mer

B y a b l a d N r 1 2 0 1 1

B y a b l a d N r 1 2 0 1 1 Byablad Nr 1 2011 Lannavaara minneskyrka Torsdagen den 2/6 kl. 12.00 samt 17.00 är det Laestadianska samlingar i Lannavaara kyrka. Söndagen den 12/6 kl. 11.00 är det söndagsmässa i Lannavaara kyrka. Aktiviteter

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Woodlands klubb är platsen om du vill spela golf i sommar, oavsett om du spelat tidigare eller om du är nybörjare. Passen som heter träning är drop-in, medan passen som heter spel

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

SBK-Nytt Nr: 3, 2014 Kallelse till Höstmötet, torsdag den 25 september, kl 18.30.

SBK-Nytt Nr: 3, 2014 Kallelse till Höstmötet, torsdag den 25 september, kl 18.30. SBK-Nytt Nr: 3, 2014 Kallelse till Höstmötet, torsdag den 25 september, kl 18.30. Foto: Stefan Green - 1 - Ordföranden har ordet Tiden rullar på och om några veckor är det dags för gemensam sjösättning.

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA Denna organisationsplan vänder sig till deltagare i tennisskolan samt till deras föräldrar. Övergripande ambitioner Söderhamns TS ungdomsverksamhet syftar till

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Äldrenämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26.

Äldrenämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Äldrenämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Frågor ställda av Centralt ungdomsforum Det fanns inga frågor som berörde äldrenämndens verksamheter.

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET. Modernt Fältskytte

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET. Modernt Fältskytte SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET Modernt Fältskytte Fotograf Jari Hjerpe Studieplan Studieplan Inledning Modernt Fältskytte Välkomna till en gemensam stund kring bordet! Styrelsepaketet syftar främst till att

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

MOTORBLOCKET OKTOBER

MOTORBLOCKET OKTOBER MOTORBLOCKET OKTOBER 2002 RESTAD GÅRD 7 SEPTEMBER 2002 Efter inbjudan från Riksbyggen och Västfastigheter har Vänersborgs Motorklubb åter deltagit vid Restad Gård arrangemanget. Flera av klubbens rallyförare

Läs mer

Kalender 2016-2017 MAJ

Kalender 2016-2017 MAJ Kalender 2016-2017 MAJ Skottorps Stengods: Erbjudande till medlemmar Boka drejarstugan i 2 timmar, betala för 1 timme. Gäller VARDAGAR i MAJ! Plats: Skottorps Stengods Arrangör: Skottorps Stengods och

Läs mer

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013 Sjöbo kommuns Höstlovsprogram 2013 Sjöbo bibliotek Tipsrunda under höstlovet Under hela höstlovsveckan kan du gå en tipsrunda på Sjöbo bibliotek och svara på både lätta och kluriga frågor om böcker. Fina

Läs mer

Arbeta med media i klubben

Arbeta med media i klubben Arbeta med media i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång mediaarbete i klubben. v2.indd 1 2009-02-19 12:47:43 Arbeta med media i klubben Syns du inte, finns du inte. Det är ett talesätt

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26 2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

SOFT Kartmanual MTB-O

SOFT Kartmanual MTB-O SOFT Kartmanual MTB-O Konvertera karta till MTB-O norm, steg för steg Version: 1.0 2012-07-20 Författare och foto: Martin Bergström Innehåll 1. Inledning... 3 2. Om MTB-O... 3 3. OCAD... 4 4. MTB-O normen...

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Nr 1 2015 c 1 d Innehållsförteckning Sida 3 Ordföranden har ordet Sida 4 Klubboveraller Sida 5 Rapport från årsmötet Sida 6 Facebook Sida 7 Fotkomfort, Arbetsdag

Läs mer

Om oss HISTORIK. Kort historisk sammanfattning:

Om oss HISTORIK. Kort historisk sammanfattning: Om oss Välkommen som medlem i Föreningen Gunnesby Koloniträdgårdar. Som nybliven innehavare av en stuga i Gunnesbykolonin är det mycket nytt, förutom allt som gäller skötsel av stugan och tomten, så är

Läs mer

BILFRITT. because they re worth it

BILFRITT. because they re worth it BILFRITT because they re worth it BILFRI MÅNAD SÄKER SKOLVÄG Trafiksituationen är farlig för våra barn och det är främst vi föräldrar som är orsaken till detta när vi skjutsar barnen till och från skolan.

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Mellbybladet våren 2015

Mellbybladet våren 2015 Mellbybladet våren 2015 Ordförande har ordet Så har ännu en vinter gått. För min del som har tagit ett sabbatsår och gått en florist-utbildning har den gått lite väl snabbt. Men eftersom jag även gillar

Läs mer

Ölanda Nytt 2012. Fortsättning sid 2 nedre delen

Ölanda Nytt 2012. Fortsättning sid 2 nedre delen Ölanda Nytt 2012 Landningsbanan nyasfalterad! Kallelse till årsmöte Små glimtar av den annalkande våren gör att styrelsen vill påminna om att tisdagen den 30 april kl 13 i klubbstugan kommer ÖFM s årsmöte

Läs mer

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga?

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? En rapport utifrån de öppna frågorna i LUPP-enkäten (Lokal Uppföljning Av Ungdomspolitiken), som besvarades av unga i Luleå i åk 8 och år 2 på gymnasiet ht

Läs mer

Orienteringsteori. Allt för att du skall lyckas bra i orientering!!

Orienteringsteori. Allt för att du skall lyckas bra i orientering!! Orienteringsteori Allt för att du skall lyckas bra i orientering!! Läroplanen säger! Centralt innehåll:! Att orientera i okända miljöer med hjälp av kartor och andra hjälpmedel för positionering.! Kunskapskrav

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

Skogsgruppen Träsktrollen

Skogsgruppen Träsktrollen Skogsgruppen Träsktrollen Från och med v.10 startar vi upp skogsgruppen träsktrollen.tanken med gruppen är att vi ska lära oss att vistas i naturen på ett glädjefyllt sätt och enligt allemansrättens regler

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Kalles första sida. Borås Miniatyrånglokssällskap Nr 2 2004. Tidning av och om BORÅS MINIATYRÅNGLOKSSÄLLSKAP

Kalles första sida. Borås Miniatyrånglokssällskap Nr 2 2004. Tidning av och om BORÅS MINIATYRÅNGLOKSSÄLLSKAP Borås Miniatyrånglokssällskap Nr 2 2004 Tidning av och om BORÅS MINIATYRÅNGLOKSSÄLLSKAP Kalles första sida. Nu är en ny säsong inledd. BMÅS har genomför sitt första arrangemang, medverkat i Spår&Tåg i

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni Mistluren Nummer 2-2009 För Väggöseglingen gäller: Skepparmöte kl 11.00 Start ca kl 12.00. Startavgift 50 kr. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen avklarad

Första Formel Ford tävlingen avklarad Första Formel Ford tävlingen avklarad Hej på er, Nu har vi äntligen kommit igång med vår race säsong och vi valde att ställa upp i premiär racet i det Danska mästerskapet för att få så mycket rutin och

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola

Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola 1. Hur ser en fjäril? har så kallade fasettögon som är sammansatta av upp till 17 000 delögon. Detta ger fjärilen ett mosaikseende. Måla

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Pedagogiskt program. Våren 2014

Pedagogiskt program. Våren 2014 VÄSTERÅS SKOLMUSEUM Pedagogiskt program Våren 2014 Välkomna till en ny termin på och Västerås Skolmuseum i Herrgärdsskolan Här är undervisningsprogrammet för våren 2014. Vi erbjuder visningar med innehåll

Läs mer

Saltstänk. Märkning av båtvagnar Vagnsbrickor införs och klubbens matrikel uppdateras

Saltstänk. Märkning av båtvagnar Vagnsbrickor införs och klubbens matrikel uppdateras Saltstänk Medlemsblad för Stenö båtklubb Nummer 2, april 2016 April med bofink, koltrast, ljusa kvällar, islossning och blåsippor! Kanske en och annan båt står och hoppar otåligt under presenningen, kanske

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Älghult 2014 11 12 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog

Läs mer

På jakt med geocaching

På jakt med geocaching På jakt med geocaching Text: Lena Lithén & Kamilla Aspgren-Kvarnström (Publicerad i Förskoletidningen, 2014) På förskolan Uppfinnaren i Gävle geocachar barnen tillsammans med trollet Trulle. Detta efter

Läs mer

SKOLRESANS KOLDIOXIDAVTRYCK

SKOLRESANS KOLDIOXIDAVTRYCK SKOLRESANS KOLDIOXIDAVTRYCK Övningens mål Eleverna ska bli medvetna om hur deras resor till skolan bidrar till koldioxidutsläppen beroende på färdmedel. Sammanfattning av övningen På en bestämd dag noterar

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP!

VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP! VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP! ELIT TÄVLINGSGRUPPER CRAWL/MEDLEY SIMSKOLA Lycka är att simma Dagens Idrott ställer stora krav på föreningarna. Många föreningar lockas att stressa talanger i träning och

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16. 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16. 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd Röstberättigade vid årsmötet var närvarande medlemmar

Läs mer

Hamnposten. Sven Jons brygga. Bryggor är viktiga... Många vill vara med... Bräda för bräda närmar vi oss ett. dopp från Sven Jons brygga 2013

Hamnposten. Sven Jons brygga. Bryggor är viktiga... Många vill vara med... Bräda för bräda närmar vi oss ett. dopp från Sven Jons brygga 2013 Hamnposten November 2012 Sven Jons brygga Bryggor är viktiga... Många vill vara med... Bräda för bräda närmar vi oss ett dopp från Sven Jons brygga 2013 Vill du ha ditt namn på en bräda? Bryggrenovering!

Läs mer

Klubblad. Nr 4 Årgång 26 2003-09-01. Södra hamnen en Augustikväll

Klubblad. Nr 4 Årgång 26 2003-09-01. Södra hamnen en Augustikväll Klubblad Nr 4 Årgång 26 2003-09-01 Adress styrelse: Adress hamnen: Kungälvs Motor- och Segelbåtsällskap Nordöhamnen Nordön 310 442 75 LYCKE Box 511 442 15 KUNGÄLV Telefon hamnkontor 0303-22 57 23 kontor

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp?

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp? Träningsrace lördagen den 3 juli Du ställer väl upp? Klubben genomför träningsrace med varvräkning för klasserna 1:8 och 1:10, för klubbens alla medlemmar. Hålltider - 1:8 Senaste registreringstid 11.30,

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa Text och foto: Hanna Klingenberg Det är bara några timmar kvar till sportlovet, men barnen på Gerby Skolas Eftis verkar inte rastlösa. - Det ska nog bli roligt på sportlovet,

Läs mer

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING!

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Ge oss kraft att förändra Pg 90 1909-2. Naturskyddsföreningen Bollnäs Hanebo Voxnadalen. Kretsbladet. Vinter & Vår 2016

Ge oss kraft att förändra Pg 90 1909-2. Naturskyddsföreningen Bollnäs Hanebo Voxnadalen. Kretsbladet. Vinter & Vår 2016 Naturskyddsföreningen Bollnäs Hanebo Voxnadalen Ge oss kraft att förändra Pg 90 1909-2 Kretsbladet Vinter & Vår 2016 Kungsörn Jan -15 Foto: Stefan Persson Ansvarig utgivare Stefan Persson. Redaktionen

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 2010-10-14 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:69 (ÅVC) I GNOSJÖ TÄTORT Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

gör vårt boende trevligare

gör vårt boende trevligare Omtanke och sunt förnuft gör vårt boende trevligare Liv och rörelse hör till vardagen i ett flerbostadshus. Att bo nära andra människor ställer därför krav på lyhördhet och omtanke. Alla ska kunna trivas,

Läs mer

DACO FLYTBRYGGOR i en klass för sig!

DACO FLYTBRYGGOR i en klass för sig! DACO FLYTBRYGGOR i en klass för sig! Oavsett om du söker en smidig, komplett och utbyggbar brygga till ditt sommarställe, en brygga till en badanläggning eller en marina har du kommit rätt. Hos oss finns

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Medlemsblad Nr 1 2009

Medlemsblad Nr 1 2009 Medlemsblad Nr 1 2009 2009-03-30 Vår nya ordförande... Särskilt intressanta artiklar: Foderanläggning registrera dig hos Jordbruksverket. Aktiviteter och gemenskap, utveckla dig och din häst. B-vitamin

Läs mer

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet.

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet. Augustiutskick 2015 I skrivande stund har värmen äntligen kommit till oss på västkusten. Juli som normalt är den stora båtmånaden både frös och blåste bort. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar

Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Årgång 25 KARUPSBLADET nr 1 2005 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Hej alla Karupsbor! Här kommer nu vårutgåvan av Karupsbladet och VÅR ska det ju vara nu, även om vädret i

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg!

Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg! Handlingsplanen godkänd 2012-05-27 Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg! 2012-05-27 Det demokratiska arbetet och hela skolans eller förskolans delaktighet är centralt inom Grön

Läs mer

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening 2014-03-29 Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening Allmänt Vi har en vacker hamn här i Logarns Västervik och många har glädje av bryggorna för

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper.

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper. Strävorna 4B Längdlådor... utvecklar sin förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande....

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Månadens eftis: Fritids i Mårtensdal, Vanda besök: 1 mars 2007 Text och bild: Monica Martens-Seppelin

Månadens eftis: Fritids i Mårtensdal, Vanda besök: 1 mars 2007 Text och bild: Monica Martens-Seppelin Månadens eftis: Fritids i Mårtensdal, Vanda besök: 1 mars 2007 Text och bild: Monica Martens-Seppelin Fritids är öppet vardagar kl. 12.00 16.45 för barn i årskurs 1 6 i Mårtensdals skola. Mårtensdals skola

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Allt du behöver veta om slam

Allt du behöver veta om slam Allt du behöver veta om slam Gäller från 1 februari 2016 2016-04-27 Vi ber om ursäkt för att vi inte börjat tidigare! Ända sedan 1970-talet har det varit kommunernas skyldighet att ta hand om slam från

Läs mer