Verksamhetsberättelse

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 2014 Verksamhetsberättelse

2 Innehåll: NyföretagarCentrum Östra Sörmland styrelse och verksamhetsledare Ord från en näringslivschef och en verksamhetsledare Blomstrande företag Blomstrande område för företagare och företagande Årets Nyföretagare 2014 Tack SN! Bilder från året som gått Affärskvinnans Nätverk Året i siffror Tack till våra samarbetspartners s. 3 s. 4 s. 5 s. 9 s. 10 s. 11 s. 12 s. 14 s. 15 s. 17

3 NyföretagarCentrum Östra Sörmland Styrelse Ordförande: Vice ordförande: Ledamöter: Dan Nilsson, KWD Group Maria Karlsson, Näringslivschef Nyköping AnnaCarin Eriksson, Länsförsäkringar Jonas Ivervall, Näringslivschef Trosa kommun Tina Mardla, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB Tell Mellander, Scandic Nyköping City Caxton Njuki, Caxton Sports Management Ulrika Pettersson, Sörmlands Sparbank Anna Sandklef, Informations- och näringslivschef Gnesta Bo Selerud, BASEL Nordic AB Inge Tallberg, Rydbergs Bygg Verksamhetsledare: Birgit Båvner

4 Ord från en näringslivschef och en verksamhetsledare Birgit Båvner Verksamhetsledare NyföretagarCentrum Östra Sörmland Under 2014 har vi haft tre utmaningar med det övergripande målet att fler ska känna till och kontakta oss innan de tar beslutet att starta företag: Synas mer i alla kommuner Skapa nätverk mellan nya och etablerade företagare Öka andelen startade, hållbara företag och förtydliga vår arbetsmodell! Vi ska vara den naturliga samarbetspartnern för kommuner och alla övriga företagsfrämjare. Vi har utvecklat vår verksamhet under året med flera viktiga delar, vi har: Tagit över programansvaret för Affärskvinnans Nätverk som sedan flera år arrangerar frukostmöten i Trosa och Gnesta tillsammans med kommunen och SEB. Kvinnliga förebilder har bjudits in att inspirera genom att berätta om sitt entreprenörsliv. Målgruppen är kvinnliga företagare på alla nivåer samt de som är på väg in i företagande. Antalet aktiva har ökat under året med 150 %. Affärskvinnans Nätverk har också startats i Oxelösund med FöretagSam Nora och Coompanion som samarbetspartner. Det bästa ett nystartat företag kan få för att snabbt och tryggt komma igång är att få tillgång till en mentor från det etablerade näringslivet. Vi har därför arbetat fram en modell som innebär att man snabbt kan komma med i en grupp, att matchningen blir bättre och att starkare nätverk skapas. Alla nya företagare erbjuds att delta i detta mentorprogram. Arbetet med att förtydliga vår arbetsmodell i stegen Starta Eget-kurs rådgivningen mentorprogram har inneburit att vi idag har ett visitkort att dela ut till intresserade, en modell att presentera vid alla informationer och som vi idag exporterar till resten av Nyföretagarsverige. Förra årets resultat ger oss ett kvitto att vi är på rätt väg 325 nya kunder under året, tillsammans startade de 149 företag och 92 % är nöjda med vår verksamhet enligt NKI-rapporten! Maria Karlsson Näringslivschef Nyköpings kommun Under 2014 har den positiva trenden fortsatt och det startades fler nya företag i Nyköpings kommun än året innan. Över 40% av dessa nya företagare väljer att ha kontakt med Nyföretagarcentrum i samband med bolagsstarten, en siffra som tyder på hur etablerad och välrenommerad verksamheten är i Nyköping. Jag ser Nyföretagarcentrum som en viktig byggsten i vårt arbete mot starkare entreprenörskap och gott företagsklimat i Nyköpings Kommun.

5 Blomstrande företag Monica Olofsson Sättertorps Hundpensionat/ Kennel Sort Guld Runtuna Sättertorp Nyköping Start 2011 Kärnverksamhet: Sättertorps Hundpensionat erbjuder inackordering för våra fyrfota vänner under kortare och längre tid i en familjär och lantlig miljö. Vistelsen ska präglas av en personlig omvårdnad genom vår erfarenhet, kompetens och genuina omtanke. Vi erbjuder även våra kunder långtidsparkering samt transfer till och från Skavsta flygplats med anslutning till aktuell flight. Verksamheten omfattar även uppfödning av Flatcoated retriever under kennelprefixen Sort Guld samt kursverksamhet med inriktning på apportering och viltspår. Nuvarande fas/plan för nästa steg? Vi befinner oss i en tillväxtfas och i arbetet kring vår affärsutveckling handlar det mycket om att se nya möjligheter, hitta lösningar på problem, och därmed skapa utveckling och tillväxt och fortsätta att förbli konkurrenskraftiga. Nästa steg blir att hitta och kunna utnyttja rätt resurser i företaget. Varför är det roligt att vara företagare? Hur många anledningar får jag nämna? Så klart finns det både för- och nackdelar med att vara egen företagare och jag svarar gärna med det som jag upplever som roligt och stimulerande: Att få arbeta med det jag brinner för och möjligheten. Att bygga en verksamhet jag själv tror på. Att vara fri att följa mina egna idéer, infall och känslor. Den stora möjligheten att påverka hur, var och när. Egoboosten och inspirationen jag får genom en fungerande verksamhet. Alla nya utmaningar som ger mig möjligheter att utvecklas och växa som person. Nöjda kunder!

6 Linda Nilsson Fotograf Linda Nilsson Högbrunnsvägen Nyköping Start Startade som UF-företag oktober 2013 och i maj 2014 som enskild firma. Kärnverksamhet: Min verksamhet går ut på att föreviga människors lyckliga stunder i livet. Jag fotograferar allt från den nyfödda till bröllop men också porträtt eller reklambilder till företag. Nuvarande fas/plan för nästa steg? Jag känner att jag fortfarande är i startgropen och bygger upp ett namn här i Nyköping. Mitt nästa steg är att få in så många fotograferingar i månaden så jag kan ta ut en lön, då jag inte har kunnat göra det ännu. Även om jag har gått plus så har jag valt att investera i företaget istället. Varför är det roligt att vara företagare? Jag älskar att få bestämma själv över vad jag ska göra, att ha flera bollar i luften och kunna fotografera och tjäna pengar på det är ju underbart.

7 Taher Anosheh, William T. Choukeir ibuildgreen Jupitervägen 23, Nyköping , Start 2014 Kärnverksamhet: Tre killar med en gemensam vision och en samlad försäljningserfarenhet på 20 år. Vårt gemensamt startade företag, ibuildgreen, har ett affärskoncept som grundas på att de viktiga samhällsfrågorna om miljö ligger oss varmt om hjärtat, samt möjligheten att få arbeta med något som gynnar samhällsutvecklingen. Vår affärsidé är att erbjuda golventreprenörer, byggherrar, arkitekter och designers marknadens mest innovativa produkter för offentlig miljö, där fokus ligger på miljömässigt hållbara material. Vi på ibg ska bemöta våra kunder med kreativitet, professionalism och lyhördhet. Nuvarande fas/plan för nästa steg? ibuildgreens vision är att bli en internationell aktör inom miljövänligt byggmaterial. Idag befinner vi oss i uppstartsfasen och har arbetat hela första året med förberedelser och licensiering av de etablerade produkterna från USA. Nu är vi redo att träffa olika beslutsfattare inom kommuner och landsting för att presentera de olika miljösmarta lösningarna. Varför är det roligt att vara företagare? Vi har alltid drömt om att driva eget, det är ett mycket tufft och krävande arbete men likaväl är det roligt och utvecklande på samma gång. Man vet aldrig vilka problem man stöter på i vardagen och utmaningen blir att lösa dessa problem kontinuerligt. Vidare får man träffa många andra företagare som har andra utmaningar och man försöker hela tiden att hjälpa varandra och växa tillsammans, både som person och företagare.

8 Karin Bjärle PS of Sweden AB Runebergsgatan Nyköping Start Det blev ett aktiebolag under hösten 2011 då det drog igång i väldigt liten skala. Kärnverksamhet: Vi uppfinner och designar nya produkter för hästsporten som är anatomiskt anpassade efter hur hästen verkligen ser ut. Med ett korrekt anpassat träns får du din häst att prestera bättre och det uppskattas av såväl ryttaren som hästen. Vi säljer enbart över nätet och har helt valt bort återförsäljarledet eftersom e-handeln ständigt ökar och vi själva kan kontrollera hela kedjan. Nuvarande fas/plan för nästa steg? Idag säljer vi över hela världen. Vi har precis startat upp vårt bolag i USA så nu ligger all fokus på att lyckas "over there". Vi har fått in några av världens främsta ryttare i vårt team eftersom de gillar vårt tänk så mycket. Det kunde jag aldrig drömma om när jag startade företaget hemma i köket. En dröm som nästan är för bra för att vara sann. Dessutom vann vi "Årets Ridsportpryl 2014" med ett av våra träns som röstades fram av Sveriges ryttare. Varför är det roligt att vara företagare? Att jag får omsätta mina idéer till verklighet och att de dessutom gör en stor skillnad för häst och ryttare runt om i världen.

9 Blomstrande område för företagare och företagande På vägen mot Skavsta och Stigtomta, precis efter avfarten mot Oppeby hittar vi ett spännande område med två nya företag i etableringsfas. Oscarsbergs Trädgård och Nyköpings Auktionsverk ligger sida vid sida och driver olika typer av verksamheter som tillsammans kompletterar varandra och tilltalar en bred kundgrupp. Det geografiska läget, promenadavstånd från Nyköpings centrum, inbjuder till utflykter men området ligger en bit utanför staden och kan därför kräva något som lockar för att du ska ta dig hit. Oscarsbergs Trädgård Oscarsbergs Trädgård är en handelsträdgård som utöver sitt digra produktsortiment också erbjuder utbildningar. Planerna är att utöka verksamheten till en helhetsupplevelse, eller med deras egna ord: "Vi vill skapa en inspirerande och avkopplande miljö, där alla kan känna sig välkomna. Hos oss kan du i lugn och ro strosa genom visningsträdgårdarna och låta dig förföras av alla intryck. Sedan väljer du själv vad du vill ta med dig hem för att förverkliga din egen oas i vardagen." Nyköpings Auktionsverk Nyköpings Auktionsverk är en del av auctionet.com som är en av de tre stora auktionsplattformarna i Sverige. Där förmedlar de föremål för kunders räkning och vägg i vägg med Oscarsbergs har de sitt Show Room där du också kan handla möbler, antikviteter och vintageprylar. Verksamheten talar till vår medvetenhet om vikten av att återanvända i kombination med ett ökande designintresse och populära retrotrender. Att hitta dom där unika guldkornen istället för att köpa massproducerat nytt är ett växande intresse för många. Framtiden? Det är med stort intresse och höga förväntningar vi ser på det här området. Visst låter det härligt med ytterligare ett utflyktsmål att spendera hela dagen på tillsammans med nära och kära. Kan vi locka hit fler näringsidkare som caféer, delikatesshandel och andra livsstils- och upplevelseverksamheter?

10 Årets Nyföretagare 2014 Årets nyföretagare Nyköping/Oxelösund 2014 Anette Forsberg och Mika Niemi, Vrena Grönt Juryns motivering: Årets Nyföretagare får grönt ljus från oss, har ständigt nya idéer som spirar och växer, vi har här en glasklar segrare en segrare som surfar på den trendvåg där här och nyttigt är den framgångsrika affärsidén. Årets nyföretagare Gnesta 2014 Eriksson & Anjou Måleri AB Johan Eriksson och Anders Anjou Juryns motivering: Det allra första priset som årets nyföretagare i Gnesta kommun delas ut till ett nystartat företag (2012) där satsningen är helhjärtad med bra resultat från början. Ett företag som lever på förnyelse, ger ett färgstarkt erbjudande och rör sig lika bra ute som inne. Har totalt 29 års erfarenhet i yrket och är mycket välrotade i Gnesta med omnejd.

11 Nordea Östra Storgatan 12 Nyköping nordea.se Nyängsvägen 1 Trosa, Tel , Tack SN! Sedan i höstas har NyföretagarCentrum Östra Sörmland samarbetat med Sörmlands Nyheter som gett oss möjlighet till en helsidas marknadsföring en gång i månaden. På halva sidan får en utvald nyföretagare möjlighet att synas kostnadsfritt, en fjärdedel är vikt åt en av våra samarbetspartners och den sista fjärdedelen har vi använt till att marknadsföra NyföretagarCentrums aktuella aktiviteter. JOHAN ERIKSSON OCH ANDERS ANJOU Eriksson & Anjou Måleri AB MÅNADENS NYFÖRETAGARE Vår tanke från början var att det ska vara roligt. Att göra ett tekniskt bra måleriarbete är självklart viktigt, men lika viktig är kundkontakten att skapa och bevara goda och långvariga relationer! Med gedigen rutin och stor erfarenhet inom målaryrket, både som anställda och i egen firma, startade Johan Eriksson och Anders Anjou sitt gemensamma företag Kundkretsen är bred och varierad. De utför måleri åt några av Sveriges största företag likväl som småjobb i privata sommarstugor långt ute på landet. I dagsläget har de inga planer på att växa utan koncentrerar sig på att förvalta företaget de byggt upp. För Johan och Anders är kundkontakten mycket viktig. När man möter en gammal kund på stan och denne vill småprata om annat än bara måleriprojekt. Då har vi lyckats! I höstas utsågs Eriksson & Anjou Måleri AB av Gnesta kommun och NyföretagarCentrum Östra Sörmland till årets Nyföretagare Tack Sörmlands Nyheter och naturligtvis tack även till er samarbetspartners som gjort detta möjligt! ALINA ELLSTRÖM Sov-gott.se MÅNADENS NYFÖRETAGARE Flera olika seriösa betallösningar visar kunderna att de kan handla tryggt på Sov-gott.se Vill du veta mer om att starta eget? Har du planer på att starta företag och bli din egen chef? Med start tisdagen den 27 januari 2015 och 4 tisdagar framöver erbjuder Gnesta kommun i samarbete med NyföretagarCentrum en starta eget-utbildning. Utbildningen ger dig praktiska och nödvändiga råd i områden som bokföring, affärsplan, marknadsföring, arbetsgivaravgifter, moms och mycket mer. Kursen är kostnadsfri. Du anmäler dig direkt på NyföretagarCentrum Östra Sörmlands hemsida under fliken Kurser och utbildningar Kursprogram Gnesta. Datum: 27/1, 3/2, 10/2, 17/2, 24/2 Tid: kl Plats: Kommunhuset, Västra Storgatan 15 Gnesta telefon: Välkommen till vårens utbildningar på NyföretagarCentrum! Steget till Eget Kostnadsfri starta eget-utbildning i 5 fristående delar: Affärsplan Budget, bokföring och redovisning Skatter och registrering Försäkringar och ansvar Marknadskommunikation Nyköping start 29 jan Trosa start 24 mars Torsdagar kl Tisdagar kl Västra Kvarngatan 62 Trosa Kvarn, Östra Långgatan 87 Bokföring och redovisning för företag som startat, 5 tillfällen Du bokför och gör avstämningar med dina verkliga affärshändelser i ditt eget företag. Nyköping 26 jan 23 feb och 2 juni 30 juni Västra Kvarngatan 62 För mer information om vårens utbildningar och evenemang, se vår hemsida För 4 år sedan startade Alina Ellström Sov-gott.se, en e-butik med affärsidén att sälja ekologiska giftfria sängkläder för barn. E-handeln har Alina över åren utvecklat till en livstilsbutik med fokus på hållbara sovrum och barnkammare. I inredningsvärlden inte minst på nätet är konkurrensen enorm. För att behålla kunder måste en e-handel erbjuda flera olika betalningssätt och ge möjligheter att använda betalmodeller kunden trivs med och tycker är säkra. Att erbjuda attraktiva betalningslösningar och att arbeta med pålitliga fraktbolag är mest centralt för mig som e-handlare. I dagsläget erbjuder jag kortbetalning, fakturabetalning, direktbetalning, delbetalning, förskottsbetalning samt paypal checkout. Jag är övertygad om att mina kunder uppskattar att kunna välja bland så många betalningssätt och upplever att de handlar tryggt på sov-gott.se MÅNADENS NYFÖRETAGARE De tre nominerade till Årets nyföretagare i Trosa är: BERGS GÅRD Rum & Relax Nordea Bank AB (publ) Nordea Bank AB (publ) Innovatörer, entreprenörer och nya företagare! Bergs Gård Rum & Relax Konferens på landet i en vacker och harmonisk miljö som leder till arbetslust och gemenskap. Drivs av Frida Jonsson med familj. Bergs Gård Rum & Relax Taste By Johan Ahlvik AB Catering, matlagningskurser, utbildning, företagsevent mm. Alltid med matlagning är i fokus, samt konsultuppdrag för restauranger. Taste By Johan Ahlvik Trosa Parkgolf Äventyrsgolf för alla åldrar. Banans tema är ett slags Trosa i miniatyr som roar och utbildar. Drivs av Monica Olsson och Tommy Andersson. Trosa Parkgolf trosaparkgolf.se Som företagare har du både ditt företag och ditt privatliv att tänka på. Låt en Bankrådgivare hjälpa dig med både företagets och din privata ekonomi. Föreställ dig en Bankrådgivare som är skicklig på hantera helheten. Din privata och företagets ekonomi, och samspelet däremellan. Som hjälper dig att få en överblick och är din ingång till Nordeas specialister. Självklart har du banken tillgänglig via Internet och telefon. Ring så berättar vi vad en Bankrådgivare kan göra för dig. Eller läs mer på nordea.se/bankrådgivare. Gör det möjligt Nordea, Östra Storgatan 12 Nyköping , nordea.se Fika & Under rubriken Fika & vi bjuder in sakkunniga i olika ämnen. Du tar med dina företagarfrågor och funderingar, experterna svarar och vi diskuterar tillsammans över en kopp kaffe. Försäkringar 24/2 kl AnnaCarin Eriksson, Länsförsäkringar Juridik 4/3 kl Advokatbyrå David Sommestad Bokföring Milo Redovisning 11/3 kl För mer information se vår hemsida Affärskvinnans Nätverk Affärskvinnans Nätverk är samlingsnamn på nätverksträffar för kvinnliga företagare. Vi bjuder in inspirerande och relevanta föreläsare i olika ämnen. Över frukost lyssnar vi och lär och knyter nya kontakter. Oxelösund 24/2 kl Havets Källa Oxelösund Deborah Rosman, ddesign föreläser Gnesta 27/2 kl Gnesta Strand Linda Nordfors, Reflection Company föreläser Trosa 6/3 kl Trosa Kvarn Nätverksträff Gå gärna med nätverkets öppna Facebookgrupp. Där annonseras kommande träffar och annat intressant. Sök på Affärskvinnans Nätverk så hittar du gruppen! Vi behöver din hjälp! Just nu genomför SCB en medborgarundersökning för Trosa kommuns räkning och Svenskt Näringsliv mäter lokalt företagsklimat. Har du fått en enkät hem till dig? Fyll i den och skicka in så hjälper du oss att bli bättre. Nyföretagarveckan Vecka 17 turné Är du en blivande företagare? Under Nyföretagarveckan har du chansen att få veta mer om att driva företag. Du får också uppslag och inspiration. Ta vara på tillfället och besök oss, vi finns tillgängliga som rådgivare och bollplank. Minimässa Tisdag 21 april kl V Kvarngatan 62 Invigning Maria Karlsson, näringslivschef Nyköpings kommun Från café till White Guide, Lina Hallbäck En kreativ byrå, Magnus Eriksson Starta Eget Café träffa Skatteverket, Coompanion, bokföringsbyråer, banker, försäkringsbolag och kontorsvarubutik Chans vi lottar ut priser, rådgivningar och gratisabonnemang Information & Drop in-rådgivning Måndag 20 april kl Oxelösund, Koordinaten Onsdag 22 april kl Vagnhärad, Mötet kl Trosa, Kommunen Torsdag 23 april kl Gnesta, Kommunen Fredag 24 april kl Gnesta Strand Nätverksfrukost För mer information om NyföretagarCentrums aktiviteter se hemsida: eller Gilla NyföretagarCentrum Östra Sörmland på Facebook.

12 Bilder från året som gått Kockfesten på Virå Bruk. Här det vinnande laget som leddes av Virås egen kock Niklas Läth En "vanlig" torsdag med Steget till Eget, vår kostnadsfria starta eget-utbildning Ministerbesök Birgitta Ohlsson, Folkpartiet, då EU-, demokrati- och konsumentminister.

13 Fotograf Linda Nilssons mentor Thomas Anderberg vinner priset Årets mentor. Prisutdelare Sörmlands landshövding Liselott Hagberg Månadsmöte för Club Eget, denna gång med besök av Nyköpings näringslivschef Maria Karlsson "Vår" egenföretagare Alina Ellström på framsidan av tidningen Extra, bilaga till Sörmlands Nyheter.

14 Affärskvinnans Nätverk TROSA Affärskvinnans Nätverk är samlingsnamn på nätverksträffar vi arrangerar i samarbete med SEB och kommunerna Gnesta, Oxelösund och Trosa. Ett nätverk för företagarkvinnor och kvinnor på väg in i företagande. Vi bjuder in inspirerande föreläsare i ämnen relevanta för entreprenörer och företagare. Över frukost, och ibland after work, lyssnar vi, delar med oss och knyter nya kontakter. OXELÖSUND GNESTA

15 Året i siffror Stapeldiagrammen på denna sida visar antal företag i respektive kommun 2013 och Enskild Firma, Handelsbolag, Kommanditbolag 1. EF/HB/KB 2. Aktiebolag 3. Totalt Gnesta - 13 % Nyköping - 8,6 % Oxelösund - 28,6 % Trosa 3,1 % 2. AB Gnesta 7,4 % Nyköping 13,4 % Oxelösund 26,7 % Trosa 23,1 % 3. Totalt Gnesta - 2 % Nyköping 5 % Oxelösund - 5,6 % Trosa 15,5 % Källa: Nyföretagarbarometern NyföretagarCentrum

16 Diagrammen visar antal projekt och antal startade företag 2013 och Projekt/kunder Antal projekt/kunder hos NyföretagarCentrum 2013 och Antal startade via NyföretagarCentrum 2013 och Antal startade företag, jämförelse mellan NFC och Sverige totalt Gnesta - 3,3% Nyköping - 9,6% Oxelösund - 20,7% Trosa 39 % 5. Startade via NFC 2013 och Gnesta Nyköping Oxelösund Trosa Övriga Total 6. Företagsstarter 2014 NFC total Bolagsv Gnesta Nyköping Oxelösund Trosa Övriga Total Källa: Nyföretagarbarometern NyföretagarCentrum

17 Vårt allra största tack går till alla samarbetspartners! Advokat David Sommestad Esta Gård Ekonomi AB Företagarna Nyköping Oxelösund Grant Thornton Klövern LRF Konsult Gnesta LRF Konsult Nyköping Mediehuset Södermanlands Nyheter Miltronic Modern Ekonomi Stockholm AB Nordea Ricoh Sverige AB Rådek SEB Nyköping STUA Sörmlands turismutveckling AB Swedbank Trosa Sörmlands Sparbank Unionen ABB Almi Företagspartner Sthlm Sörmland Anderberg Media Bravida Sverige AB Caxton Sports Management Cewe Instrument AB Dalhälls Fastigheter AB Danske Bank Datarådgivarna Ekonomikunsult i Hållsta AB Ernst & Young Fastighetsägarna MittNord Gnesta kommun Handelsbanken Nyköping Heda Skandinavien Heilborns Advokatbyra If Infotavla Ingers Däck Kullbergs Kontorsvaror KWD Group LR Revision AB F R I S Länsförsäkringar Södermanland milo Redovisning AB Nyköpings kommun Nötknäpparen Office IT-partner Onyx Oxelösunds hamn Oxelösunds kommun PA projekt Pirat Reklam AB Previa AB Proplate Oxelösund AB PwC Redovisningsbyrå JOREK AB Regionförbundet Sörmland Rydbergs Bygg Scandic Nyköping City SEB Trosa Gnesta Slottsvakten Fastigheter KB Studsvik Nuclear AB Svenska kulturpärlor Trosa kommun Trygghetsrådet Virå Bruk Västerport Wettergrens Tak AB XL-Bygg Östra Sörmland Österbergs Tryckeri

Entreprenörer, innovatörer, nyföretagare!

Entreprenörer, innovatörer, nyföretagare! Entreprenörer, innovatörer, nyföretagare! Affärskvinnans nätverk träffas i Gnesta, Oxelösund och Trosa. Vi bjuder in aktuella och inspirerande föreläsare, lyssnar, delar med oss och knyter nya kontakter.

Läs mer

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm!

Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Ta steget till eget. Vi hjälper dig att förverkliga din dröm! Kan din idé bli till ett företag? Hos NyföretagarCentrum i Carlshamn får du kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning när du vill

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej?

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? NKI 2013 NyföretagarCentrum Stockholm 605 respondenter När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? Ja, jag startade företag EFTER

Läs mer

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011 KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011 DEL 1: 17/10 kl. 17.30 21.30 Introduktion & presentation - Genomgång av kursplan och presentation av deltagarna. Kommunikation & Försäljning - Vikten av att kommunicera

Läs mer

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2010

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2010 KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2010 DEL 1: 6/9 kl. 17.30 21.30 Föreläsare: Josefine Nagler Affärsidé & Affärsplan - Vad kan NyföretagarCentrum hjälpa till med? - Affärsidén, hur blir den kommersiell?

Läs mer

Nya företagare behöver goda råd

Nya företagare behöver goda råd Nya företagare behöver goda råd En bättre Vi start ger en bättre start Vår uppgift är att ge alla som vill starta eget bästa möjliga förutsättningar för att lyckas! NyföretagarCentrums Vi förmedlar uppgift

Läs mer

Välkommen till. Årets Nyföretagare. I Sverige 2012

Välkommen till. Årets Nyföretagare. I Sverige 2012 Välkommen till Årets Nyföretagare I Sverige 2012 NyföretagarCentrum Sverige Sveriges ledande kraft för nyföretagande Finns i 200 kommuner Under 2013 kom över 20 000 personer för rådgivning, varav mer än

Läs mer

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Swerea SWECAST projektet Våga Växa Vinna. Projektet

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

RÅDGIVNING, UTBILDNING, UTVECKLINGSINSATSER OCH PROJEKT

RÅDGIVNING, UTBILDNING, UTVECKLINGSINSATSER OCH PROJEKT OM COOMPANION Vi finns på 25 orter i landet Har ca 130 medarbetare Omsätter drygt 100 milj kr Har ca 900 medlemmar Startar ca 600 ekonomiska föreningar per år Rådgiver ca 4 500 personer/år Informerar ca

Läs mer

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor?

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Svaret blir förmodligen olika beroende på vem som frågar. Men säkert är att CSN- blanketternas och tentornas tid är den period i livet då du bestämmer hur resten skall

Läs mer

Näringslivsnyheter från Simrishamns kommun. Glad påsk! Seminarium om offentlig upphandling 28 april

Näringslivsnyheter från Simrishamns kommun. Glad påsk! Seminarium om offentlig upphandling 28 april Nyhetsbrevet Näringslivsnyheter från Simrishamns kommun Nr 3/2014 Glad påsk! Frukostmöte 16 maj Reservera redan nu fredag 16 maj för nästa frukostmöte för företagare! Frukostmötet blir denna gång tillsammans

Läs mer

NyföretagarCentrum Jämtland ger dem som funderar på att starta eget företag eller redan har startat kostnadsfri rådgivning.

NyföretagarCentrum Jämtland ger dem som funderar på att starta eget företag eller redan har startat kostnadsfri rådgivning. Näringslivsråd 19/1 2015 Närv: Anders Ljung, Lennart Raswill, Rolf Ivansén, Göran Hansson, Per-Emil Åkergren, Carola Nilsson. Kent Andersson, Franz Bergstrand, Gun Fahlander, Terese Bengard, Anna-Märta

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 52 Januari 2009 Vecka 3 2008 var återigen ett rekordår! Kostnadsfria seminarier Kurser Minikurser Solskenshistoria Starten av företaget

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Procent. Proce nt 23 5% 14 3%

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Procent. Proce nt 23 5% 14 3% NKI 2012 NyföretagarCentrum Stockholm respondenter: 692 När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2012, har du startat företag eller ej? Anta l Ja, jag har startat

Läs mer

Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt!

Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt! Ge ditt nya företag en stabilare start! Kostnadsfjitt! Funderar du på att starta eget? Här är goda råd gratis. Arbetet från idé till uppstart kan vara mödosam. Under den processen kan det kännas tryggt

Läs mer

Business Trucks. Kostnadsfri nyföretagar- och innovationsrådgivning. Business Truck

Business Trucks. Kostnadsfri nyföretagar- och innovationsrådgivning. Business Truck s 2 s / Start-Up Stockholm 3 Vårt mål s Stockholm har en tätposition vad gäller nyföretagandet i ett nationellt perspektiv och står sig även bra i internationella jämförelser. Stockholmsregionen präglas

Läs mer

Kundundersökning 2011

Kundundersökning 2011 Kundundersökning 2011 Vad tycker NyföretagarCentrums kunder om rådgivningen? Hur många har startat företag efter rådgivningen? Branscher, omsättning, anställda? Jämförelse 2009-2011 Om undersökningen Respondenter:

Läs mer

NYHETSBREV VINTER. Växjö, Alvesta, Uppvidigne. För oss som gillar att nätverka och skapa fler affärer!

NYHETSBREV VINTER. Växjö, Alvesta, Uppvidigne. För oss som gillar att nätverka och skapa fler affärer! VINTER 2014 Växjö, Alvesta, Uppvidigne NYHETSBREV Sammanfattning av 2014 för NyföretagarCentrum Så var det snart jul igen. Det känns som vi alldeles nyss kom tillbaka från sommarledigheten och nu är det

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2013 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

UTVECKLA DIN IDE UTVECKLA DITT FORETAG

UTVECKLA DIN IDE UTVECKLA DITT FORETAG UTVECKLA DIN IDE UTVECKLA DITT FORETAG Uppsala. Företagande varje dag. Sedan 1286. HAR DU EN IDÉ ELLER VILL UTVECKLA DITT FÖRETAG? I Uppsala är vi många företagsfrämjande aktörer som kan hjälpa dig vidare

Läs mer

file://c:\documents and Settings\saca01\Lokala inställningar\temp\notese33295\~we...

file://c:\documents and Settings\saca01\Lokala inställningar\temp\notese33295\~we... Page 1 of 5 Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din e-postklient, klicka här. Till hemsidan Skicka vidare Prenumerera Avprenumerera Företagarlunch 10 april Den alltid lika välbesökta företagarlunchen arrangeras

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen 2017 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3

Läs mer

KOOPERATIV. Från latin och betyder: arbeta tillsammans, samarbete. - Styrs av specifika värderingar och principer

KOOPERATIV. Från latin och betyder: arbeta tillsammans, samarbete. - Styrs av specifika värderingar och principer KOOPERATIV Från latin och betyder: arbeta tillsammans, samarbete - Styrs av specifika värderingar och principer OM COOMPANION Vi finns på 25 orter i landet Har ca 130 medarbetare Omsätter drygt 100 milj

Läs mer

Kundundersökning 2010

Kundundersökning 2010 Kundundersökning Vad tycker NyföretagarCentrums kunder om rådgivningen? Hur många har startat företag efter rådgivningen? Branscher, omsättning, anställda? Jämförelse 2008- Om undersökningen Respondenter:

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige!

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Foto: Felicia Oreholm Det behövs nya livskraftiga företag! Jobs and Society NyföretagarCentrum hjälper dem som vill starta eget företag med kostnadsfri rådgivning

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2014 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

tillsammans Starta företag i Västmanland!

tillsammans Starta företag i Västmanland! Starta företag tillsammans i Västmanland! Vårt skivbolag gav oss rådet att starta en ekonomisk förening. Då ringde vi Coompanion. - musikbandet 5th Avenue, Västerås Förverkliga din dröm om att starta företag,

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

NyföretagarCentrum Hälsingland Rådgivning från företagare till blivande företagare 1

NyföretagarCentrum Hälsingland Rådgivning från företagare till blivande företagare 1 Rådgivning från företagare till blivande företagare 1 Rådgivning från företagare till blivande företagare 2 Vad vill Erbjuda kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning från professionella rådgivare

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Tips på billiga evenemang för företagare! Senast uppdaterad

Tips på billiga evenemang för företagare! Senast uppdaterad Tips på billiga evenemang för företagare! 2012-02-27 Senast uppdaterad 2012-03-02 Driftig.nu har bett medlemmarna att tipsa om olika evenemang för företagare. Här har vi sammanställt dem som känns aktuella

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2015 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 12 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Starter Diplom, stänger den 24 april Minikurser Tullverket: TullNytt nr 4 SEB: Det går visst att låna

Läs mer

Smakstart i företaget!

Smakstart i företaget! Medlemsavgift i 3 månader Ev a-kasseavgift tillkommer. Läs mer på unionen.se/egenforetagare 50% Dessutom resten av första året om du nyligen har eller funderar på att starta eget. Smakstart i företaget!

Läs mer

Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 49

Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 49 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 49 Kostnadsfria seminarier under månaden Minikurser Tullverket informerar Björn Lundén Information: Soloföretag Nutek: Inspiration - hur

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar.

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar. Kalendarium läsåret 2016/2017 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 43 Oktober 2009 Kostnadsfria seminarier Nytt ämne för enskild specialistrådgivning: Boka säljmöte per telefon Kurser Visma: Tio tips IF erbjudande:

Läs mer

FöretagSam Nora V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E

FöretagSam Nora V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E FöretagSam Nora V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2 0 1 4 nätverk & kunskap När vi tittar på verksamhetsplanen för 2014, ser vi att de flesta av våra mål har uppfyllts. r å d g i v n i n g Vi har

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Våga Växa: Start av två nya grupper i höst

Våga Växa: Start av två nya grupper i höst Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 28 Juli till Vecka 32 augusti 2011 Våga Växa: Start av två nya grupper i höst Mentor Eget Företag: Start av ny grupp i höst Kostnadsfria seminarier

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

NKI, Nöjd Kund-Index 2010

NKI, Nöjd Kund-Index 2010 NKI, Nöjd Kund-Index 2010 NyföretagarCentrum Stockholm Fakta om undersökningen Målgrupp Metod Startdatum 14 februari 2011 Stoppdatum 3 mars 2011 inbjudna 1776 kompletta svar 421 Svarsfrekvens 24% Personer

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 50 December 2009 Kostnadsfria seminarier Kurser Stockholm Business Region: Nobelfrukost 10/12 - Innovativt tänkande vägen till framgång Lansering

Läs mer

Stockholms NyföretagarCentrum. Stockholms NyföretagarCentrum är stängt mellan 23/12 och 9/1 Kostnadsfria seminarier Kurser

Stockholms NyföretagarCentrum. Stockholms NyföretagarCentrum är stängt mellan 23/12 och 9/1 Kostnadsfria seminarier Kurser Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 51 December 2010 till V2 Januari 2011 Stockholms NyföretagarCentrum är stängt mellan 23/12 och 9/1 Kostnadsfria seminarier Kurser Kostnadsfria

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR VÄLKOMNA TILL DET ROLIGASTE VI VET! Vi jobbar i en fantastiskt rolig och spännande bransch och vi kan varje år räkna in många nya medlemmar. Restauranger och

Läs mer

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun Projektet Varumärket Grästorp Målet är att öka profileringen av Grästorp. Det första steget är att ta fram Grästorps varumärke. Den första etappen efter projektstart är en nulägesanalys Den andra etappen

Läs mer

Kostnadsfria seminarier under månaden

Kostnadsfria seminarier under månaden Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum November 2008 Vecka 48 Kostnadsfria seminarier under månaden Minikurser: - Att utveckla en hemsida - Sökmotoroptimering - Tips på hur du får massor av nya

Läs mer

Gör det möjligt. att ta steget till eget!

Gör det möjligt. att ta steget till eget! Gör det möjligt att ta steget till eget! Ditt företag behövs! NyföretagarCentrum hjälper varje år 10 000 nya företag till start. Genom den kostnadsfria rådgivningen och med hjälp av det lokala nätverket

Läs mer

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan Omöjligt Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan 19-22 nov Entreprenörskapsveckan är en del av Global Entrepreneurship Week. tisdag 19 nov Invigning och Open innovation

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 24 Juni 2011

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 24 Juni 2011 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 24 Juni 2011 Kostnadsfria seminarier Kurser Hotspot Farsta: Sommarerbjudande! Kostnadsfria seminarier Ett bra sätt att förbereda sig är att

Läs mer

Så skapar du en framgångsrik ägarförändring i tuffare tider. Inbjudan till seminarium med. business matchmaking. En aktivitet inom Deloitte Access

Så skapar du en framgångsrik ägarförändring i tuffare tider. Inbjudan till seminarium med. business matchmaking. En aktivitet inom Deloitte Access Så skapar du en framgångsrik ägarförändring i tuffare tider En aktivitet inom Deloitte Access Inbjudan till seminarium med business matchmaking Ägarförändring är en komplicerad process i vanliga fall och

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Förverkliga din företagardröm!

Förverkliga din företagardröm! Förverkliga din företagardröm! Dags att gå vidare med din idé! Du får hjälp med att starta eller utveckla ditt företag. Välkommen med din ansökan senast 19 maj. www.kickstart2011.se Västerås Science Park

Läs mer

entreprenörskap och innovation varmt välkommen 11-15 nov 2013 fri entré Billy Bergåker Kerstin Gunnarsson Liselotte Eriksson Dahl

entreprenörskap och innovation varmt välkommen 11-15 nov 2013 fri entré Billy Bergåker Kerstin Gunnarsson Liselotte Eriksson Dahl entreprenörskap och innovation LYFTer NÄRINGSLIVET varmt välkommen 11-15 nov 2013 fri entré Liselotte Eriksson Dahl Billy Bergåker Kerstin Gunnarsson Cecilia Hetrz Petra Mede Mikael Melitshenko Mia Spendrup

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 Svenska stadskärnor VÄLKOMMEN TILL ÅRSKONFERENSEN I VÄSTERÅS DEN 21-22 MAJ 2014 Årets största konferens och bankett håller vi i Västerås, Årets Stadskärna 2013! Här samlas

Läs mer

UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL

UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL Du är inbjuden till... 2016 UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 29 april är det dags för HR-Dagen på Scandic Plaza. Vi hälsar er varmt välkomna till en heldag där

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES UF PÅ GÅNG Hösten har gått i ett rasande tempo och det är återigen fantastiskt kul att se UF-företagen börja växa fram. Innan ni precis som vi går på en skön och välbehövlig julledighet för att ladda batterierna,

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

Ung & Företagsam Huddinge 2013. Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan

Ung & Företagsam Huddinge 2013. Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan Ung & Företagsam Huddinge 2013 Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan Delta i mässan, tävla om priser i olika kategorier, träffa Arena Huddinges Riskkapitalister, presentera

Läs mer

E N U N D E R S Ö K N I N G B L A N D N Y F Ö R E T A G A R E O C H E T A B L E R A D E F Ö R E T A G A R E

E N U N D E R S Ö K N I N G B L A N D N Y F Ö R E T A G A R E O C H E T A B L E R A D E F Ö R E T A G A R E FÖRETAGARES BEHOV AV STÖD E N U N D E R S Ö K N I N G B L A N D N Y F Ö R E T A G A R E O C H E T A B L E R A D E F Ö R E T A G A R E A V A T T I T Y D I K A R L S T A D A B P Å U P P D R A G A V D E T

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI Du är inbjuden till... 2016 MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 22 januari är det dags för HR-Dagen på Scandic Triangeln i Malmö. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

Ägardirektiv ALMI Företagspartner Stockholm Sörmland AB

Ägardirektiv ALMI Företagspartner Stockholm Sörmland AB 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning Tillväxt, miljö och regionplanering TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-10-29 LS 1209-1261 Handläggare: Roland Engkvist Landstingsstyrelsens arbetsutskott Ägardirektiv ALMI Företagspartner

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON CITY KONFERENSCENTER FREDAG 30 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Förenklingsarbetet verkar avstanna och många företagare vill sälja sina företag

Förenklingsarbetet verkar avstanna och många företagare vill sälja sina företag NyföretagarCentrums och SEB:s Företagskompass, nummer 3 Förenklingsarbetet verkar avstanna och många företagare vill sälja sina företag I den tredje upplagan av NyföretagarCentrums och SEB:s Företagskompass,

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 51 December 2009 Kostnadsfria seminarier Lansering av vår nya hemsida! Kurser Öhrlings PricewaterhouseCoopers: - Visionsbyrån Online If: Prova-på-försäkring

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

Idékraft & Inspiration

Idékraft & Inspiration Falkenbergs kommun, Falkenbergs Näringsråd, Falkenbergs Sparbank och Svenskt Näringsliv inbjuder till Idékraft & Inspiration Falkenberg växer för en hållbar framtid! Onsdagen 23 januari Falkenbergs Stadsteater

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. Visit Nyköping-Oxelösund ekonomisk förening. Org nr: 769605-5453 Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31

Verksamhetsberättelse 2015. Visit Nyköping-Oxelösund ekonomisk förening. Org nr: 769605-5453 Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31 Verksamhetsberättelse 2015 Visit Nyköping-Oxelösund ekonomisk förening Org nr: 769605-5453 Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av Wessberg, Robert, Ordinarie ledamot,

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Kalendarium läsåret 2014/2015 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2014/2015 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2014/2015 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4 Verksamhetsplan FöretagsCentrums verksamhetsplan antogs av styrelsen 20 oktober 2011 och gäller tills vidare. Planen följs upp fortlöpande och revideras vid behov (senast 2013-12-12). INNEHÅLL 1 FÖRETAGSCENTRUMS

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Kronoberg nov 2013 maj 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

Alla har en dröm Många har en vision Vissa har mål Den som lyckas har en plan. Jag Hästföretagare

Alla har en dröm Många har en vision Vissa har mål Den som lyckas har en plan. Jag Hästföretagare Alla har en dröm Många har en vision Vissa har mål Den som lyckas har en plan Jag Hästföretagare Har du en plan? Vill du få struktur på din vardag, ditt arbete och ditt företagande, har du svårt att skilja

Läs mer

NyföretagarCentrum Sveriges ledande kraft för nyföretagande

NyföretagarCentrum Sveriges ledande kraft för nyföretagande NyföretagarCentrum Sveriges ledande kraft för nyföretagande NyföretagarCentrum ger kostnadsfri rådgivning till personer som vill starta eget företag. Verksamheten finns i cirka 200 kommuner. 2010 kom 22

Läs mer

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel

KLOCKAN 8 DEN 8:E. en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E en inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel KLOCKAN 8 DEN 8:E En inspirationskick redan till frukost hos Svensk Handel Våra populära morgonmöten ger dig en bra start på dagen.

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 10 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Minikurser ALMI Företagspartner: Aktuell information Företagarna: Tisdagsträff den 3 mars Kostnadsfria

Läs mer

Mycket mer än nya hus

Mycket mer än nya hus Mycket mer än nya hus Hur kan vi skapa platser där människor verkligen vill bo och leva? Vi tror inte att det räcker att bygga fina lägenheter. Genom fokus på samhällsnytta, omtanke och långsiktighet vill

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 23 Juni 2010 Kostnadsfria seminarier Kurser Stockholm Business Region: Stockholms stads innovationsstipendium 2010 Kostnadsfri hjälp med översättning

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2009. Läs mer på sidan 4

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2009. Läs mer på sidan 4 I detta nummer av IBAB:s Nyhetsbrev hälsar vi på hos ALMI och Nyföretagarcentrum i deras nya lokaler i Neptunhuset. Vi får träffa Anders Kärrman, nytillsatt VD för PROTEKO. I Borås Arena möter vi MAX restaurangchef

Läs mer

Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010

Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010 Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010 Den 17 april 2010 kommer mellan 350 500 blivande och befintliga entreprenörs mammor att delta och mingla på Hilton Slussen i Stockholm.

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare

Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare MEDIAPLAN 2014 Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare - Ökar med 14 % Tidning Sajt Mobil Event FAKTA OM TIDNINGEN Småföretagare 0-10 anställda Når beslutsfattare och VD Utgåvor per år:

Läs mer