Samrådshandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådshandling 2012-10-18"

Transkript

1 Detaljplan för Arlöv 21:181, Disponentvillan i Arlöv Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Antagen av Kommunstyrelsen (KS 2012:xxx) Laga kraft Genomförandetiden utgår DPL 000 Samrådshandling Samrådshandling (12)

2 Orienteringsplan över Arlövs samhälle Planområdet ligger inom Arlövs samhälle strax intill östra fåran av Sege å och kommungränsen mot Malmö i väster vid pilen i kartans vänstra del. Samrådshandling (12)

3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen finns utöver denna Planbeskrivning följande handlingar - Plankarta med planbestämmelser - Illustrationskarta - Bullerutredning - Riskanalys PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planen avser en förändring från nuvarande användningsområde för bostadsändamål till område för kontor, hotell och konferens. AVVÄGNING ENLIGT MILJÖBALKEN Planområdet är tidigare planlagt och ianspråktaget. Detaljplanen bedöms inte medföra påverkan på miljö, hälsa eller hushållning med naturresurser och inte heller strida mot miljökvalitetsnormer. Planförslaget bedöms därför vara i enlighet med hushållningsbestämmelserna i miljöbalken. PLANDATA Planområdet omfattar fastigheten Arlöv 21:181 samt delar av Arlöv 22:99 som parkmark respektive teknisk anläggning. Lägesbestämning Planområdet ligger i sydvästra Arlöv och är omgivet av ett parkområde. Planområdet nås via en infartsväg från Allégatan. Det omgivande parkområdet gränsar i sydost mot motorvägen E22, i väster mot östra fåran av Sege å och kommungränsen mot Malmö samt i nordost mot Allégatan och dess förlängning under motorvägen. Areal och bebyggelse Planområdet omfattar drygt 0,5 ha och är bebyggt med en tidigare bostad kallad Disponentvillan. Denna villa tillhörde tidigare Svenska Sockerbruks Aktiebolaget och var bostad för dess disponent. I slutet av 1980-talet togs denna byggnad i anspråk för kontor. I början av 1990-talet utökades detta kontor genom att en vinkelbyggnad uppfördes. Både den äldre och den yngre byggnaden är i två plan med inredd källare och vind. Ägarförhållande Fastigheten Arlöv 21:181 ägs av AHS Fastighets AB och den omgivande fastigheten Arlöv 22:99 är kommunägd. Samrådshandling (12)

4 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDE Översiktsplan I fördjupad översiktsplan för Arlöv lagakraftvunnen september 2011 framgår följande. På markanvändningskartan ligger planområdet inom område för oförändrad markanvändning och inom grönområde. På kartan för grönstruktur ligger planområdet inom område för bostadsnära parker och grönområden. Vandringsleden Skåneleden går längs Allégatan och dess förlängning under motorvägen E22. Detaljplan För planområdet och intilliggande omgivande områden gäller av Kommunfullmäktige antagen detaljplan för kvarteret Orren m.m. i Arlövs samhälle, Burlövs kommun (nr 95T) fastställd För samma detaljplan (nr 95T) har gjorts ett tillägg som vann laga kraft Planen har genomförandetid till Tillägget berör inte fastigheten Arlöv 21:181. Enligt gällande detaljplan är området, fastigheten Arlöv 21:181 avsett för en fristående bostad i två plan. En huvudbyggnad får uppföras i två våningar och inte högre än 7,6 meter. Genomförandetiden för planen har inte gått ut men planeringsavdelningens bedömning är att detta inte har någon betydelse då föreliggande detaljplan stämmer överens med fysisk verklighet och det är berörd markägare som tagit initiativ till planen. I strid med gällande detaljplan men med byggnadsnämndens goda minne togs berörd fastighets byggnad i anspråk för kontorsverksamhet på 1980-talet. I början av 1990-talet beviljades bygglov för utökning av kontorsverksamheten och en tvåvånings kontorsbyggnad uppfördes i vinkel med befintlig byggnad. Fastigheten nås från Allégatan via en infartsväg genom parken inom den kommunalt ägda fastigheten Arlöv 22:99. Enkelt planförfarande Området är redan bebyggt och ingen fysisk förändring planeras, varför enkelt planförfarande används. FÖRUTSÄTTNINGAR Allmänt Syftet med planändringen är att ge möjlighet att inrätta hotell och vandrarhem inom befintliga byggnader. Inom en övergångstid behålls nuvarande verksamhet som kontor. Motiv till ändringen Inom Arlövs samhälle finns endast begränsade möjligheter för tillfällig övernattning. Den föreslagna användningen som hotell och vandrarhem avser att kompensera detta. Studenter från både Malmö och Lund söker vid terminsstart ofta tillfällig bostad innan mera permanent bostad har ordnats på studieorten. Dessutom finns efterfrågan bland idrottsklubbar om lättillgängliga och överkomliga övernattningsmöjligheter. Till detta kommer närheten till vandringsleden Skåneleden, vilken följer Allégatan och dess förlängning under motorvägen. Bedömning av miljöpåverkan Befintliga byggnader är avsedda att behållas i nuvarande omfattning. Genomförandet av planens syfte bedöms ske med oförändrad exteriör och enbart inre ombyggnader. Särskild miljökonsekvensbeskrivning har inte bedömts nödvändig med hänsyn till den ringa miljöpåverkan planförslaget medför. Samrådshandling (12)

5 Bedömning av vägtrafikbuller Tyréns Akustik har har för Disponentvillan utfört bullerutredning avseende vägtrafik. Planområdet ligger inom störningsområde med dygnekvivalent ljudnivå Leq24h mellan 60 och 70 db(a) utomhus i de delar som vetter mot motorvägen E22. Bedömning av tågtrafikbuller WSP Akustik har för Arlövs tätort med omnejd utfört bullerberäkning avseende tågtrafik. Den visar på låga tågtrafikbuller inom planområdet med både dygnekvivalent och maximal ljudnivå Leq24h mellan 40 och 45 db(a) utomhus. Antalet spår förbi Arlöv kommer att utökas från två till fyra. Tyréns Akustik har gjort bedömningen att trots utbyggnad och fördubbling av mängden järnvägstrafik ökar den ekvivalenta ljudnivån enbart med 3 dba. Ytterligare bullerutredning avseende tågtrafikbuller bedöms därför inte nödvändig. Bedömning av individrisk avseende närhet till transportleder för farligt gods WSP Brand- och Riskteknik har utfört en riskanalys för transportleder för farligt gods genom Burlövs kommun. Slutsatsen är att bostadsbebyggelse skall undvikas inom 200 meter från trafikled för farligt gods. Planområdet ligger innanför gränslinjen för 200 meters avstånd från E22. Enligt Länsstyrelsen i Skåne län rapport 2007:06 gäller att rekommenderade avstånd kan underskridas men bör då kompletteras med riskbedömning och eventuella skyddsåtgärder. Följande vägledning beträffande avstånd redovisas: Kontor, dock inte hotell, bör inte förläggas närmare än 70 m från riskområde. Kontor, inklusive hotell och konferens, bör inte förläggas närmare än 150 m från riskområde. Byggnadens närmaste hörn ligger drygt 70 m från motorvägens mitt och dess mest avlägsna hörn ligger cirka 115 m från samma linje. Närheten till motorvägen E22 har medfört, att till denna plan har en särskild riskanalys utförts av FireTech Engeneering AB Mark och vegetation Byggnaden har markkontakt och tomten är delvis med staket avgränsad mot omgivande parkområde. Till anläggningen hör även parkeringar med cirka 35 bilplatser för verksamma och besökare. Övriga öppna tomtareor består av stensatt uteplats, gräsytor, häckar, buskar och större träd. Planteringar och markbehandling är hänsynsfullt samplanerat med de omgivande parkområdena. Riksintresse för kulturmiljö Ett näraliggande område av riksintresse omfattar det öppna odlingslandskapet och kulturmiljöerna söder om motorvägen E22. Riksintresse för kustzonen Hela Arlöv omfattas av riksintresse för kustzonen. Fornlämningar Inom och intill planområdet finns fornlämningar, synliga i form av högar och under mark dolda boplatser. Fornlämningarna, som har beteckning Burlöv 3:1, 3:2, 4:1, 5:1, 28:1 och 28:2, finns i Riksantikvarieämbetets sökregister. Samrådshandling (12)

6 Kvartersmark Gällande plan medger bostadsbebyggelse i två plan. Området är utbyggt med en före detta bostad, disponentvillan, och en därtill sammanbyggd kontorslänga, så att en bebyggelse för kontor med två jämnstora vinkellängor har bildats. Den nya kontorslängan ligger delvis inom område undantaget för bebyggelse (prickmark). Bebyggelse Befintlig bebyggelse består av två i vinkel hopbyggda längor i två plan med inrett källarplan och vindsplan. Disponentvillans byggnadsarea är 230 kvm och tillbyggnadens byggnadsarea är 250 kvm. Total byggnadsarea är 480 kvm. Bruttoarean är 1600 kvm och fördelas per våningsplan enligt följande: plan kvm, plan kvm, plan kvm och plan kvm. Byggnadernas takfotshöjd är cirka 8,0 m över marknivån på entrésidan av Disponentvillan. Utformning Bebyggelsen är enhetligt utformad. Tillbyggnaden från 1990-talet har anpassats i karaktär och material till den ursprungliga disponentvillan. Fasaderna är i en varm beige ton med vita omfattningar och vita fönster. Den putsade sockeln är grå. På taket ligger röda tegelpannor. Disponentvillan Vinkelbyggnad från tidigt 1990-tal Samrådshandling (12)

7 Verksamheter Befintliga byggnader inom planområdet inreddes på 1990-talet till cirka 60 arbetsplatser för kontor fördelade enligt följande: Plan 0 6 personer, Plan 1 20 personer, Plan 2 22 personer och Plan 3 12 personer. Idag är några av kontorsrummen sammanslagna så att större konferens- eller undervisningsrum har skapats. Tillgänglighet Byggnaderna är sedan tillbyggnaden i början av 1990-talet utrustade med hiss. Även ramp till entré finns. Byggnaden är tillgänglig för rörelsehindrade. Gator och allmän platsmark Området nås med bil från Allégatan och Lundavägen via en infartsväg som ligger i den omgivande parken på fastigheten Arlöv 22:99. En på gällande plan markerad vändplan har aldrig blivit utförd. Biltrafik Trafik genereras idag av pågående verksamhet, kontor, konferens och utbildning. Inom byggnaderna finns plats för cirka 60 kontorsanställda och har inrymt företag, som bedriver konsultverksamhet. En bedömning av trafik som genereras vid maximalt utnyttjande av lokalerna och maximalt bilinnehav ger följande. Om alla verksamma kör bil till och från sin arbetsplats och har vardera ett dagligt kundbesök utanför kontoret eller besök i byggnaden, genereras dygnsvis fyra bilrörelser per verksam. Detta ger att antalet 240 bilrörelser maximalt kan uppgå till per dygn. Allégatan, som används för tillfart till fastigheten, är försedd med hastighetsbegränsande gupp och har begränsad bredd. Trafik med service-, leverans- och budbilar är av mindre omfattning och bedöms ingå i ovan beräknade bilrörelser. De tillgängliga parkeringsplatserna, cirka 35, har varit tillräckligt, vilket indikerar att ovan nämnda maximal trafikmängd sällan eller aldrig har uppnåtts. Parkering Biluppställning sker idag på parkeringsplats för cirka 35 bilar inom fastigheten, vilket bedöms som mer än tillräckligt för nuvarande verksamhet. Följande jämförelse kan göras. Om man vid bedömning av parkeringsbehov använder Malmö kommuns Parkeringsnorm och dess zon 2, medför detta att nuvarande verksamhet som kontor har genererat ett parkeringsbehov för 0,3 bilplatser/antälld x 60 anställda = 18 bilplatser eller 14 bilplatser/ 1000 kvm x 1600 kvm = 22 bilplatser. Samma bedömning för hotell inom zon 2 medför följande parkeringsbehov 10 bilplatser/1000 kvm x 1600 kvm = 16 bilplatser. Buss Avståndet till hållplats för regionbussar i korsningen mellan Allégatan och Lundavägen är cirka 500 meter. Här stannar bussar till Malmö, Lund, Landskrona och Staffanstorp. Vandringsled Vandringsleden Skåneleden passerar genom Arlövs samhälle bland annat längs Allégatan. Teknisk försörjning Planområdet ligger inom VA-Syds verksamhetsområde. Kommunal vattenservice finns invid nordöstra tomthörnet markerad med stolpe. Avloppsservice finns i västra tomtgränsen. Dock utnyttjas för närvarande inte den kommunala va-servisen fullt ut utan fastigheten är liksom Samrådshandling (12)

8 några grannfastigheter sedan tidigare anslutna till Sockerbolagets va-system. Områdets energiförsörjning sker med fjärrvärme via Eon. En teknisk anläggning för el-nät finns i södra delen av planområdet. PLANFÖRSLAG Bedömning av vägtrafikbuller Närheten till motorvägen E22 har medfört, att till denna plan har en särskild bullerutredning utförts av Tyréns. För att uppfylla Leq 30 dba/lmax 45 dba inomhus skall fönster och luftintag väljas med i utredningen angiven minsta ljudisolering på respektive fasad och våningsplan. Yttervägg skall väljas med en ljudisolering som är minst 10 db högre än fönstrens ljudreduktion. Friskluftsventiler skall väljas med en ljudisolering Dn,e,w som är 10 db högre än fönstrets Rw-värde. För kontorslokaler och lokaler för tillfälligt boende ställs normalt inga krav på ljudnivån utomhus. Bedömning av individrisk avseende närhet till transportleder för farligt gods Närheten till motorvägen E22 har medfört, att till denna plan har en särskild riskbedömning utförts av FireTech Engeneering AB. Följande riskreducerande åtgärder skall vidtas så att samhällsrisken sjunker till acceptabel nivå. - Gemensamma ytor utomhus skall förläggas på den sida byggnad som vetter från E22. Befintlig uteplats är avskild från motorvägen genom markförhållande och byggnadens placering. - Marken mellan byggnad och E22 lutar från byggnaden mot motorvägen. Detta medför att man undviker att tunga gaser och brandfarlig vätska sprids mot aktuell byggnad. - Luftintag placeras i riktning från E22. Rökdetektorer skall finnas i uteluftsintag. Larm skall gå till bemannad plats. Bemanningen skall ansvara och informera hotellgäster att stanna i byggnaden. - Ventilation skall kunna stängas av. Uteluftsintag skall kunna stängas från central plats i byggnaden. - Utrymningsvägar skall finnas i riktning från E22. - Automatiskt utrymningslarm skall installeras heltäckande i byggnaden. - Träd och buskar mellan byggnad och E22 får inte avverkas. Istället bör träd- och buskridån mot motorvägen förstärkas. - I byggnaden skall finnas en organisation som säkerställer att underhåll bedrivs på brandlarms- och skyddssystem. Provningsintervall och provningsrutiner skall tas fram i samråd med brand- och risksakkunnig. Fornlämningar Inom och intill planområdet finns fornlämningar som kräver speciell varsamhet. Mark och vegetation Inga förändringar planeras av markanvändningen. Nuvarande parkeringsplatser för cirka 35 bilar behålls. Marklov krävs för avverkning av träd. Kvartersmark Nuvarande område för bostadsändamål ändras till område för kontor och hotell. Ett begränsat område runt en befintlig transformatorstation i söder avsätts för detta ändamål. Samrådshandling (12)

9 Bebyggelse Befintlig bebyggelse behålls. Total byggnadsarean är 480 kvm. Bruttoarean fördelas enligt följande plan kvm, plan kvm, plan kvm och plan kvm. Total befintlig bruttoarea är 1600 kvm. Planen är att på sikt förändra nuvarande kontor till hotell och vandrarhem. Byggnadshöjden begränsas till nuvarande takfotshöjd, vilken är cirka 8,0m. Utformning Byggnader skall behålla sin karaktär med ursprungliga byggnadsmaterial och kulörer. Verksamheter Inom planområdet planeras att nuvarande kontors- och konferensverksamhet behålls under en övergångstid med möjlighet att i etapper inrätta hotell eller vandrarhem. Befintliga byggnader är idag inredda för cirka 60 kontorsarbetsplatser. Vid en ändring till vandrarhem kommer rumsfördelning att ändras genom att fler hygienutrymmen byggs. Totalt kommer 30 á 40 övernattningsrum att anordnas. Rummen kommer att innehålla två till sex sovplatser. Antal vandrarhemsgäster kommer härigenom att maximalt uppgå till 120 personer. Geotekniska förhållanden Geoteknisk undersökning behövs i samband med eventuell nybyggnad. Gator Området skall liksom idag nås med bil från Allégatan och Lundavägen via befintlig infartsväg över fastigheten Arlöv 22:99. Den planerade men ej utförda vändplanen ersätts i planen med en befintlig vändplan i nordöstra delen av fastigheten Arlöv 21:181. Trafik Nuvarande verksamhet genererar enligt ovan maximalt 240 bilrörelser per dygn. Planerad ombyggnad till hotell eller vandrarhem medför att maximalt 40 rum anordnas. Flerbäddsrummen bedöms utnyttjade av familj eller grupp som kommer i gemensam bil. Vid detta antagande anländer max 40 bilar per dygn. Gör varje besökare/bil incheckning, utcheckning och ytterligare ett externt besök per dygn ger detta med fyra bilrörelser per rum och dygn totalt 160 bilrörelser per dygn. Hotell- eller vandrarhemsverksamhet bedöms härigenom ge färre bilrörelser än nuvarande kontorsverksamhet. Trafik med service-, leverans- och budbilar kommer vara av mindre och likartad omfattning vid både kontors- som hotellverksamhet och bedöms ingå i ovan beräknade bilrörelser. Detta konstaterande har medfört, att särskild trafikutredning avseende biltrafik på Allégatan inte har bedömts nödvändig. Parkering Nuvarande plats för biluppställning för cirka 35 bilar bedöms tillräcklig för den ändrade användningen. Framtida verksamhet, som planeras att vara kontor och hotell eller vandrarhem, kommer inte att ha större parkeringsbehov än vid användning som enbart kontor. Eventuell utökning av parkering bör förläggas minst 60 m från E22. Buss Närheten till hållplats för regionbussar till Malmö, Lund, Landskrona och Staffanstorp är positivt för användningen som hotell och vandrarhem. Samrådshandling (12)

10 Vandringsled Närheten till vandringsleden Skåneleden är positivt för användningen som hotell och vandrarhem. Teknisk försörjning Planområdet ligger inom kommunalt verksamhetsområde. För närvarande är fastigheten ansluten till Sockerbolagets vattenservis. Vid ombyggnad till hotell och vandrarhem kommer fastigheten både avseende vatten och avlopp att anslutas till det kommunala va-nätet. De under planarbetet framkomna ritningsmässiga oklarheterna i avloppsnätet ligger utanför planområdet och berör inte planändringen enligt uppgift från VA-Syd. Områdets energiförsörjning med fjärrvärme via Eon kommer att behållas. KONSEKVENSER Riksintresse Planen bedöms inte vara i konflikt med riksintresse kulturmiljö eller riksintresse kustzon då planområdet redan är utbyggt och ligger inom befintlig tätort. Bedömning av vägtrafikbuller Hög nivå på vägtrafikbuller medför att fönster och luftintag skall vara i bullerdämpande utförande. Nivå på bullerdämpning utförs enligt krav i Bullerutredning anpassat till respektive fasad och våningsplan. Bedömning av individrisk avseende närhet till transportleder för farligt gods Risk för olyckor på motorvägen E22 medför att för planerat hotell och vandrarhem måste följande riskreducerande åtgärder vidtas, så att samhällsrisken sjunker till acceptabel nivå. - Gemensamma ytor utomhus skall förläggas på den sida byggnad som vetter från E22. - Marken mellan byggnad och E22 lutar från byggnaden mot motorvägen. Detta medför att man undviker att tunga gaser och brandfarlig vätska sprids mot aktuell byggnad. - Luftintag placeras i riktning från E22. Rökdetektorer skall finnas i uteluftsintag. Larm skall gå till bemannad plats. Bemanningen skall ansvara och informera hotellgäster att stanna i byggnaden. - Ventilation skall kunna stängas av. Uteluftsintag skall kunna stängas från central plats i byggnaden. - Utrymningsvägar skall finnas i riktning från E22. - Automatiskt utrymningslarm skall installeras heltäckande i byggnaden. - Träd och buskar mellan byggnad och E22 får inte avverkas. Istället bör träd- och buskridån mot motorvägen förstärkas. - I byggnaden skall finnas en organisation som säkerställer att underhåll bedrivs på brandlarms- och skyddssystem. Provningsintervall och provningsrutiner skall tas fram i samråd med brand- och risksakkunnig. Fornlämningar Inom och intill planområdet finns fornlämningar, varför eventuell nybyggnad och schakt för ledningar måste föregås av arkeologisk utredning och eventuell undersökning. Samrådshandling (12)

11 Mark och vegetation Inga förändringar planeras av markanvändningen. Träd får inte avverkas utan marklov och träd- och buskridå mot motorvägen bör förstärkas. Kvartersmark Nuvarande användning av befintliga byggnader som kontor bekräftas genom planändringen och dessutom medges ändrad användning som hotell eller vandrarhem. Byggrätt anpassas för och begränsas till befintlig bebyggelse. Bebyggelse Befintlig bebyggelse behålls. Byggnaderna kan byggas om från nuvarande kontor till hotell och vandrarhem. Byggnadshöjden begränsas till nuvarande takfotshöjd, vilken är cirka 8,0m. Utformning Byggnader skall behålla sin karaktär med befintliga byggnadsmaterial och kulörer. Eventuella förändringar skall anpassas till krav beträffande bullerdämpning och riskbedömning. Dessutom införs krav på radonskydd för eventuell nybyggnad. Gatumark Mark för vändplan tillförsäkras på mark, som idag används som vändplats, varför inga ändringar i markens utformning är nödvändiga. Teknisk försörjning Planändringen medför ingen konflikt i förhållande till kommunala va-anslutningar. Efter den planerade ombyggnaden kommer fastighetens byggnader att vara anslutna till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Den näraliggande tekniska anläggningen tillförsäkras användning av mark samt tillfart över Arlöv 21:181. Störningar Den nya användningen som hotell och vandrarhem bedöms inte förorsaka nya störningar jämfört med dagens användning för kontor och konferens. ORGANISATORISKA FRÅGOR Detaljplanen handläggs genom enkelt planförfarande i enlighet med Plan- och Bygglagen. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandetid Genomförandetiden är fem år från den dag då detaljplanen vinner laga kraft. Ansvarsfördelning Fastighetsägaren ansvarar för planens genomförande. Huvudmannaskap Burlövs kommun är huvudman för allmän platsmark. Samrådshandling (12)

12 FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Kvartersmarken utgör en enskild fastighet. En teknisk anläggning ligger på kommunägd mark. Fastighetsreglering behövs avseende vändplanen i nordöstra detaljplaneområdet och tillfart i öster till den tekniska anläggningen i söder. EKONOMISKA FRÅGOR Plankostnadsavtal har upprättats mellan kommunen och planbeställaren, som är AHS Fastighets AB. Beträffande fastighetsreglering avseende vändplanen fördelas kostnaderna så att planbeställaren avstår marken till kommunen utan ersättning och att kommunen står för lantmäterikostnaderna. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Burlövs kommun Gertrud Richter Planchef Linda Larsson Planhandläggare RH ARKITEKT AB Rolf Heijkenskjöld Arkitekt MSA/SAR Samrådshandling (12)

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

Restaurang vid Granängsvägen

Restaurang vid Granängsvägen LAGA KRAFTHANDLING April 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Restaurang vid Granängsvägen Del av Bollmora 1:94 inom Tyresö

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-11-03 DNR: 14BMN24 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-05-05 Antagen av BMN: 2009-05-18 Dnr: 08BMN1317 Laga kraft: Handläggare: Jonas Olsson Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2013-10-31 DNR: 13BMN72 HANDLÄGGARE: THOBIAS NILSSON Planbeskrivning Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 2013-02-13 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Plankarta

Läs mer

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER 133 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Bestämmelser utan särskild beteckning gäller inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Samråds-/Utställningshandling 2010-09-13 1(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN. Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN. Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Orienteringsbild Ändring av detaljplan för detaljplan 209 för Åkarp 19:1 m.fl., Lervägen, i Åkarp, Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2014-08-11 Dnr KS 0232/14 ljusdal.se PLANBESKRIVNING Planhandlingar

Läs mer

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20 Detaljplan för Rockebro 7:137 m.fl, Sommens samhälle, Tranås kommun Dnr 330/2008 Upprättad i april 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Planområde Sjön Sommen Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 1 PLANBESKRIVNING Detaljplan RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 2 RIKSGRÄNSEN 1:11 RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande ÄDp 1708 2009-04-14 Dnr 08:10191-BN 540 Ändring av detaljplan för område vid Ymergatan, Irsta, Västerås TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

MARK SANDEN 1 m.fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2008-04-21. 2007-02-12 reviderat 2007-10-10

MARK SANDEN 1 m.fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2008-04-21. 2007-02-12 reviderat 2007-10-10 Diarienummer PBN 2007/0044, 214 Detaljplan för MARK SANDEN 1 m.fl. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län 2007-02-12 reviderat 2007-10-10 LAGA KRAFT 2008-04-21 1 (5) Antagna planhandlingar: Plankarta

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för fastigheten Edsbro-Åsby 15:1 i Edsbro- Ununge församling Dnr 11-185.214 Ks 11-230 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 SAMRÅDSHANDLING Upprättad av Byggnadskontoret i september 2015 Tillägg

Läs mer

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403 Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning Eksjö, 11 januari, 2011 Antagandehandling Dnr 2009-0338-403 1 Innehållsförteckning Planbeskrivning...3 BESLUT...3 HANDLINGAR...3

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Upprättad i mars 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 286/2010 Planområde Plan - och

Läs mer

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02 Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088 A n t a ga n d e h a n d l i n g DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda Dnr 2011.F0088 Framtaget av plan- och byggkontoret Färgelanda kommun april 2011 Antagen: KS 2011-05-27 289 Laga

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län 1(3) ANTAGANDEHANDLING 1(5) Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Genomförandebeskrivning

Läs mer

Förslag till detaljplan för Täppans Förskola PBL (2010:900) Bålsta 1:112, Bålsta tätort DPL 374

Förslag till detaljplan för Täppans Förskola PBL (2010:900) Bålsta 1:112, Bålsta tätort DPL 374 1(12) ENKELT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2015-06-01 Förslag till detaljplan för Täppans Förskola PBL (2010:900) Bålsta 1:112, Bålsta tätort DPL 374 Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning 1(8) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2012-12-14 Detaljplan för Västerskogs industriområde, norra Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGT

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Sida 1 av 7 Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Grundkarta (ingår i plankarta) daterad 2006-02-09 Fastighetsförteckning daterad

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420

Förslag till ändring av detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420 1(11) ENKELT PLANFÖRFARANDE Förslag till ändring av detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420 Håbo kommun, Uppsala län GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Kumla 33:2 samt del av Kumla 3:1264 och Snickaren 1. Inom

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten 2015-02-11 E 45-43 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten... PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 Översiktsbild över området kring Vivsta skola Detaljplan för centrum och bostäder i område vid tidigare Vivsta Skola Vivsta 19:1 m.fl. fastigheter Timrå kommun i Västernorrlands

Läs mer

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby 1 (8) Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby Enkelt planförfarande Planbeskrivning Till denna planbeskrivning hör följande handlingar: - plankarta (inkl illustrationskarta) Gudöbroleden Planområde

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

Kv Tjädern (Sofieberg)

Kv Tjädern (Sofieberg) Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 2009-00007-214 (P09006) Arkivnummer: P1583 B Detaljplan för Kv Tjädern (Sofieberg) inom stadsdelen Tälje i Södertälje Upprättad 2010-02-10 LAGAKRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6)

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6) Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6) Planbeskrivning och behovsbedömning Det gällande planområdet Planområde för tillägget

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

Detaljplan för Gymnasiet 2, del av vid Kyrkogatan i Klippan i Klippans kommun, Skåne län

Detaljplan för Gymnasiet 2, del av vid Kyrkogatan i Klippan i Klippans kommun, Skåne län Datum 0-0- PLN- OCH BYGGKONTORET Länsstyrelsen i Skåne län Samhällsbyggnad Planfunktionen 0 MLMÖ Detaljplan för Gymnasiet, del av vid Kyrkogatan i Klippan i Klippans kommun, Skåne län Planen har antagits

Läs mer

Kv. KOPPARN m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län

Kv. KOPPARN m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen Ulrika Ljung, 0550-88543 ulrika.ljung@kristinehamn.se Sida Antagandehandling 1(9) Datum 2007-10-17 Detaljplan för Kv. KOPPARN m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands

Läs mer

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3 Detaljplan för SMEDEN 13 Falköpings tätort (SAMRÅDSHANDLING) Riktlinjer för hägnad - Plank, mur, staket, spaljé & pergola 0 INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2 3. FÖRENLIGT MED

Läs mer

PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT

PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT Detaljplan för Korpen 9 m fl, i Höganäs Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Plankarta, skala 1:1000 med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanen

Läs mer

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan PLANBESKRIVNING 2012-06-14 Antagen av BMN: 2012-09-19 Dnr: 11BMN116 Laga kraft: 2012-10-22 Handläggare: Thobias Nilsson Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan Detaljplan för centrum m.m. Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun Planområde

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2005-03-14 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer 2004:6-51 Antagen av kommunfullmäktige 2005-06-22 och lagakraftvunnen 2006-06-01 Detaljplan för BOSTÄDER VID FINNGÖSASKOLAN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Samrådshandling Maj 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för BJÖRRÖD 1:199 M FL i Landvetter, Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY)

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Dnr: POM 2015-803 (214) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Vännäs kommun Västerbottens län PLANBESKRIVNING Ändringen ska läsas tillsammans med gällande Detaljplan för del

Läs mer

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGANDEHANDLING 2014-03-05, REV. 2014-05-05 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun,

Läs mer

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING Enkelt planförfarande 2014-06-03 Handlingar Tillägg till detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Påarp 8:115 m. Fl. (Solsidan) i Torekov, Båstad kommun

Detaljplan för fastigheten Påarp 8:115 m. Fl. (Solsidan) i Torekov, Båstad kommun ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för fastigheten Påarp 8:115 m. Fl. (Solsidan) i Torekov, Båstad kommun Handlingar Plankarta med illustration Plan- och genomförandebeskrivning Grundkarta Fastighetsförteckning

Läs mer

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-01-24 diarienummer 2013-00469 Dp 5341 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Burlöv 3:10 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län

Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Burlöv 3:10 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Dpl 227, Laga kraft 2009-03-17 1(6) Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Burlöv 3:10 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Antagen av Tekniska nämnden (TN 24/09) 2009-02-09

Läs mer

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad.

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. SAMRÅDSFÖRSLAG 2007-04-26 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2007-08-27 Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. Dnr 07-10049.214 KS 07-607 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Enen 10 m fl, Edsängen, Edsberg

Detaljplan för Enen 10 m fl, Edsängen, Edsberg 11 ETUIET 10 3 9 10:19 8 4 4 10 7 GULDFISKEN 3 4 5 6 7 8 9 11 12 13 10:20 14 15 16 6 5 10:24 1 2 1 17 18 19 10:23 5 21 20 6 ENEN 23 24 25 22 4 30 29 28 27 26 10:21 50 49 40 33 32 31 10:22 48 40 2 38 34

Läs mer

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING Upprättad av Arkitekt Lars Jansson AB den 22 november 2006 Reviderad den 6 september 2007 samt den 17 april

Läs mer

Detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420

Detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420 1(11) ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420 Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING Antagande 2016-03-14 Laga kraft 2016-04-15 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Bjurhovdaskolan (Boplatsen 9, Bjurhovda 6 och 9 samt del av Västerås 3:24), Västerås

Detaljplan för Bjurhovdaskolan (Boplatsen 9, Bjurhovda 6 och 9 samt del av Västerås 3:24), Västerås Helena Hansson Tel 021-39 23 68 DP 1650 2008-04-15 Dnr 06:10227-BN 540 Detaljplan för Bjurhovdaskolan (Boplatsen 9, Bjurhovda 6 och 9 samt del av Västerås 3:24), Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande 2015-05-25 Handlingar Tillägg till detaljplan

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Veronica Sjögren PBN 2013-1773 018-727 47 64 Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-01-03 Kartbild som

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Till planen hör: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

PLANBESKRIVNING. Till planen hör: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-04-16, rev. 2008-07-17 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten HÖGMARSÖ 2:42 i Länna församling ENKELT PLANFÖRFARANDE Dnr 08-10054.214 Ks 08-457 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län

Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län Tillägg till detaljplan (476) för handel inom Starrkärr 1:42 m fl, avseende vårdändamål Ale kommun, Västra Götalands län 2015-10-15 Antagen av Samhällsbyggnadsnämnden 2015-09-17 Laga kraft 2015-10-14 Handlingar

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund. 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203

Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund. 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203 Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203 Innehållsförteckning Planbeskrivning HANDLINGAR 1 BAKGRUND OCH SYFTE 1 TIDIGARE

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

Planbeskrivning Utställningshandling

Planbeskrivning Utställningshandling Planbeskrivning Utställningshandling 1(7) Dnr PLA 07-05 Detaljplan för fastigheten Kruthornet 5 inom Haga- Sandbacka, Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för del av Väsby 12:102 m fl i Väsby, Höganäs kommun, Skåne län gamla skolan PLANOMRÅDE Hovgårdsgatan

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(14) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är att anpassa redan planlagd kvartersmark för fjärrvärmeverk

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping 1(11) P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Pelikanen 25 inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 4 juni 2010 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2010-09-07,

Läs mer

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3 Dnr: SBK 2009/167 Copyright BLOM Pictometry Planbeskrivning Detaljplan för del av Malmudden Svartholmen 3 Luleå kommun Norrbottens län Samrådshandling 2012-01 1 Innehåll Handlingar 3 Planens syfte och

Läs mer