STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)"

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Storuman kommunhus, Paragrafen, 09:10 13:30 Beslutande Roland Gustafsson (KD), ordförande Bo Anders Johansson (S) vice ordförande Catarina Samuelsson (L) Therese Granström ( C ) Gull-britt Larsson (S) Eva Banstorp (M) Övriga Johanna Figueroa Mattsson, nämndsekreterare Kerstin Olla-Grahn, socialchef Jessica Boström, ekonom Madeleine Rinman, kommunikatör Utses att justera Bo Anders Johansson Justeringens plats och tid Storumans kommunhus, socialkontoret Underskrifter Sekreterare Johanna Figueroa Mattsson Ordförande Roland Gustafsson Justerande Bo Anders Johansson Bevis om anslag Justeringen av Omsorgsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Johanna Figueroa Mattsson Utdragsbestyrkande

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 2 (15) ON 42 Val av protokolljusterare Omsorgsnämnden väljer att utse Bo Anders Johansson till justerare.

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 3 (15) ON 43 Genomgång av föregående protokoll Ordförande Roland Gustafsson har genomgång av föregående protokoll. Omsorgsnämnden beslutar att lägga föregående protokoll till handlingarna.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 4 (15) ON 44 Yttrande till IVO ON/2019:52 Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har tagit emot en anmälan om klagomål mot omsorgsförvaltningen i Storumans kommun. Inspektionen för vård och omsorg begär med stöd av 13 kap. 5 socialtjänstlagen att omsorgsnämnden i Storumans kommun ska komma in med bland annat nämndens yttrande över klagomålet i sin helhet. Socialchefen redovisar yttrandet för omsorgsnämnden. Omsorgsnämnden beslutar att godkänna yttrandet i sin helhet. Paragrafen anses omedelbart justerat.

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 5 (15) ON 45 ON/2019: Delårsrapport Januari - augusti 2019 Ekonom Jessica Boström redovisar delårsbokslutet för januari augusti Delårsbokslutet ska innehålla en verksamhetsberättelse och ett ekonomiskt resultat för perioden januari augusti samt en prognos för helåret Omsorgsnämnden kommer att redovisa ett underskott Prognosen pekar på underskott med kronor. Individ- och familjeomsorgen tillsammans med delar av äldreomsorgen svarar för de största underskotten. Delårsbeslutet redovisas tillsammans med verksamhetsberättelsen för perioden januari augusti Omsorgsnämnden beslutar att fastställa delårsbokslutet och överlämna den till kommunfullmäktige.

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 6 (15) ON 46 Omställningsarbete Kerstin Olla-Grahn och ordförande Roland Gustafsson presenterar från presidiemötet *Ekonomiska förutsättningar *Anpassningsarbete under 2019 När det gäller omsorgsnämndens första tertialen 2019 ligger idag äldreomsorgen på 35 % och ifo på 42% medans riktpunkten för tertialen är 33%. Den genomsnittliga förbrukningen för omsorgsnämnden är 36% Den totala budgetavvikelsen för omsorgsnämnden är 36%. Från år 2020 minskar ramuppräkningen från 2% till 1 % år , samtidigt beräknas prisindex öka med mellan 2,5 och 3% fram till Storuman har lägre nettokostnadsavvikelsen än merparten av kommunerna i Västerbotten. Endast Dorotea har lägre nettokostnadsavvikelse. Nämnden är aktiv och går igenom de underlag och omställningskrav för framtiden som krävs. Omsorgsnämnden har gått igenom det ekonomiska läget och utmaningar för kommunen.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 7 (15) ON 47 Kommunikation i samband med förändringsarbete Madeleine Rinman, informatör i Storumans kommun besöker omsorgsnämnden och pratar om kommunikation. -Vi ska äga informationen. Kommunen ska informera och aktivt berättar för medarbetare, brukare och medborgarna ska få en rätt bild av informationen. -Vi ska stå för vårt budskap. Vi måste våga stå för vårt budskap och förklara för våra olika målgrupper varför vi behöver genomföra dessa besparingar för att klar ekonomin, nu och i framtiden. Alla som varit med om och tagit ett beslut måste vara beredd att stå upp för det i media. -Kommunikationsmål och förändringsmål Det bör finnas två slags mål formulerade. Ett mål för förändringen samt ett mål för förändringskommunikationen och arbetet. Dessa två mål är viktiga att skilja på. Hur kan vi som nämnd praktiskt arbeta med förändringskommunikation? -Ta fram en tydlig plan för hur vi ska arbeta med kommunikationen kring förändringarna. -Bemöta frågor och funderingar där medborgarna finns på soci ala medier. Hur många i nämnden använder Facebook regelbundet? -Bli mer transparenta i vårt arbete. -Arbeta proaktivt under hösten med att sälja in budskapet om vad som krävs för att s kommun ska klara av de sämre tiderna på et så bra sätt som möjligt. -Löpande uppdateringar i de gratiskanaler som finns tillgängliga och där vi når en stor målgrupp. -Ha förberedda och gemensamma budskap för media.

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 8 (15) ON 47 forts. Att ta fram en enkel kommunikationsplan: Budskap: hur ska vi formlera oss? Målgrupp: medarbetare, medborgare, anställda brukare Kanaler: Intranät, sociala medier, hemsidan, pressmeddelanden, dialog på arbetsplatsträffar, informations möten Tidpunkt: planera upp ett schema för hösten Ansvarig: Vem ansvarar för vad? Talesperson för nämnden? Omsorgsnämnden tackar för informationen

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 9 (15) ON 48 ON/2019: Information av socialchefen Regeringen har gett socialstyrelsen i uppdrag att under 2019 fördela medel till kommunerna för förstärkningar av äldreomsorgen. Stimulansmedlen omfattar totalt 500miljoner kr för 2019 där Storumans kommun kan rekvirera kronor. Stimulansmedlen kan användas inom den del av äldreomsorgen där kommunen ser behoven som störst. Då pengarna kan användas till och med den 31 december 2019 så är det av vikt att snabbt besluta vad pengarna ska användas till. Omsorgsnämnden beslutar därav att uppdra till socialchefen att använda stimulansmedlen i kvalitetshöjande syfte.

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 10 (15) ON 48 forts 1. Förhandling med Region Västerbotten om tjänsteköpsavtal Förhandlingarna om tjänsteköpsavtal med Region Västerbotten har nu startat. De tidigare avtalen har sagts upp från omsorgsnämndens sida. Förhandlingarna sker tillsammans med Vilhelmina kommun. Ambitionen är att hitta en lösning som innebär fortsatt samverkan mellan kommunen och regionen. 2. Familjerådgivning Storumans kommun har två familjerådgivare anställda som servar 9 kommuner inom Region 10. Då en av familjerådgivarna nu slutar har frågan ställts till kommunchefen i Lycksele kommun om de skulle vilja ta över ansvaret för verksamheten. Svaret blev nej. Det innebär alltså att Storumans kommun nu går ut med en annons och söker en ny familjerådgivare till verksamheten. 3. Rapport från socialchefsnätverket inom Region 10 Socialcheferna i Region 10 träffas regelbundet och för diskussioner i olika frågor. Vid senaste mötet diskuterades bl a samverkan kring ledarutveckling för chefer inom omsorgsverksamheten samt möjligheten till samverkan kring olika funktioner i verksamheten. Nätverket försöker hela tiden hitta nya områden för samverkan. 4. God och Nära vård God och nära vård är namnet på det primärvårdsreform som ska genomföras i landet. Detta berör både regionernas och kommunernas verksamheter. Södra Lappland utgör ett pilotområde i detta arbete. Den augusti hölls en uppstartskonferens i Lycksele för kommunerna i södra Lappland och Region Västerbotten. Ambitionen är att hitta nya lösningar för att skapa en god och nära vård för medborgarna. 5. Tydligare ledningsorganisation Omsorgsförvaltningen har formerat om sitt arbete kring ledningsfrågor. Ledningsgruppen bestående av enbart chefer träffas nu var 14:e dag med fokus på ekonomi, verksamhet och personal ur ett såväl strategiskt som praktiskt perspektiv.

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 11 (15) ON 48 forts. Utöver detta finns även en stabsfunktion med specialister inom förvaltningen. Dessa träffas också regelbundet för att arbeta med stödprocesser i olika former. 6. Biståndshandläggarna Den 1 januari 2020 flyttas biståndshandläggarna över organisatoriskt till individ- och familjeomsorgen. Detta för att få myndighetsutövningen samlad på ett ställe och samtidigt öka möjligheten till ledning och styrning av verksamheten. 7. Riktlinjer för myndighetsutövning Omsorgsnämnden har för få och bristfälliga riktlinjer för myndighetsutövning. Individ- och familjeomsorgen håller på att se över de riktlinjer som berör deras verksamhet. Biståndshandläggarna har påbörjat ett arbete med att se över riktlinje för sin verksamhet. Johan Karlberg kommer att få ett uppdrag att slutföra arbetet med att utforma riktlinjer för de myndighetsbeslut som gäller äldreomsorg och LSS.

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 12 (15) ON 49 Förtroendevaldas ansvar för verksamhetens arbetsmiljö Den 9 september var Arbetsmiljöverket och besökte Storumans kommun i sin informationskampanj som riktar sig till förtroendevalda, högre tjänstemän och de fackliga organisationerna i landets kommuner. Syftet med kampanjen är att förmedla kunskaper om arbetsmiljöansvar enligt arbetsmiljölagen och arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2001:1 om systematiskt arbetsmiljöarbete. Informationen skall bidra till ökad kunskap och förståelse för hur man som politiker ska hantera arbetsmiljöfrågor, förståelse för politikers ansvar för att skapa god arbetsmiljö och därmed motverka ohälsa, kunskap om systematiskt arbetsmiljöarbete som täcker in hela organisationen, kunskap om vikten att vid planering av förändringar göra riskbedömningar och kunskap om arbetsmiljölagen. Omsorgsnämnden har tagit del av informationen.

13 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 13 (15) ON 50 Meddelanden Dom från Förvaltningsrätten i Umeå angående överklagat beslut. Mål nr Dom från Lycksele tingsrätt angående misshandel 3 kap. 5 brottsbalken. Mål nr B ON/2019:31 Omsorgsnämndens ordförande beslut angående delegation för handläggare av försörjningsstöd. ON/2019:46 Yttrande om internremiss till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Storuman angående tillfälligt serveringstillstånd. ON/2019:48 Yttrande om internremiss till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Storuman angående tillfälligt serveringstillstånd. ON/219:50 Yttrande om internremiss till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Storuman angående tillfälligt serveringstillstånd. ON/2019:53 Yttrande om internremiss till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Storuman angående tillfälligt serveringstillstånd. ON/2019:54 Yttrande om internremiss till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Storuman angående stadigvarande provsmakningstillstånd.

14 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 14 (15) ON 50 forts. ON/2019:56 Yttrande om internremiss till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Storuman angående tillfälligt serveringstillstånd.

15 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 15 (15) ON 51 Redovisning av delegeringsbeslut. Ann-Christine Johansson, socialsekreterare Annica Sjölander, socialsekreterare Elisabeth Arnfjell, socialsekreterare Elisabeth Olofsson, socialsekreterare Emilia Ronnhed, ekonomi och vuxen handläggare Erik Wennstig-Vinka, socialsekreterare Johanna Figueroa Mattsson, förvaltningsassistent Linda Wallin, socialsekreterare Rebecca Georgsson, Ifo chef Sara Pettersson, socialsekreterare Sofia Lindberg, ekonomi och vuxen handläggare Therése Mörtzell, socialsekreterare Anna Kroik, enhetschef Ida Olofsson, biståndshandläggare Katarina Sjöström-Lönnback, biståndshandläggare Martina Andersson, biståndshandläggare Monica Ek, biståndshandläggare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Omsorgsnämnden

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Omsorgsnämnden STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Paragrafen, 09:00 14.30 Beslutande Roland Gustafsson, (KD) ordförande Bo Anders Johansson, (S) vice ordförande Eva Banstorp (M) Catarina Samuelsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl 09:

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl 09: STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2019-02-13, kl 09:00 13.30 Beslutande Therese Granström ( C) Eva Banstorp (M) Catarina Samuelesson (L) Roland Gustafsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samiska Samlingslokalen Tärnaby, 09:00 14.30 Beslutande Roland Gustafsson, (KD) ordförande Bo Anders Johansson, (S) vice ordförande Catarina Samuelsson (L)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2017-09-20, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Britt-Inger Ärlebrandt (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2018-03-07, kl 09.00 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman 2017-10-18, kl 09.00 14.45. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Storuman Lokal Rådslaget, 09:

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Storuman Lokal Rådslaget, 09: STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Storuman Lokal Rådslaget, 09:00 15.00 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande 79-89 Britt-Inger Ärlebrandt (KD) 79-88 Maria Gardfall (S) Krister

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret, Storuman 2018-09-18, kl 09.00 13.30 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Britt-Inger Ärlebrandt (KD) Lennart Cohen (S) Mats

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30 1(13) Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-06-11, kl 10.00 16.45

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-06-11, kl 10.00 16.45 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2014-06-11, kl 10.00 16.45 Beslutande Monika Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-15:35 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Elisabeth Henningsson (S) Peter Agelii (S) Yvonne

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 20 augusti 2015 klockan 13:30-14:40 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Annica Jonsson (C)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 08:00-12:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic (S) Ej närvarande, ingen ersättare Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-15.25 Ajournering kl. 14.40-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 9-11 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Socialnämnd 2012-08-15 1(32) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-08-15, kl 10 00 15 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Erik Danielsson (s) Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD)

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Teknikgatan 12 Klockan 15-17 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S), vice ordförande Bo

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Erica Aspgren Wallin (S)

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 8 april 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 28-34 Utses att justera Erica Aspgren Wallin ande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl 13.00 16.30 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-08-27 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 09:40 11:20 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott

Sid 1 Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 19 augusti 2014. Madeleine Roos, ordförande Björn Zorec, 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Elin Insulander Hjelm, justerande

Elin Insulander Hjelm, justerande Humanistiska nämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Brommagården, kl. 17:00-19:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Helena Koch (M),

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset, Mora, Bernt Persson (S), Mora, ordförande Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (C), Älvdalen

Kommunhuset, Mora, Bernt Persson (S), Mora, ordförande Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (C), Älvdalen myndighetsutövning Sammanträdesdatum Sida 1-7 Plats och tid ande Kommunhuset, Mora, Bernt Persson (S), Mora, ordförande Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (C), Älvdalen Övriga deltagare Agnetha Runberg,

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.25 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för

Läs mer

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3 2013-06-19 Sida 1-12 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 19 juni 2013, Kl 08:30 10:00 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla Rombo (KD) Eva

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (17) 2013-11-19 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 19 november 2013 kl. 8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Annelie Olin (C) Viktor

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(6) Tid och plats 2014-06-17 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 ande: Övriga: Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen (C), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/7 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.15 15.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Ida Andersson (C), tjg ersättare för Håkan Andersson (C) Pernilla

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 2 september 2015, kl 13.00 15.50 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-02-22, kl 09.45 17.00 Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt Dalemalm

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl Socialnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl 13.00 14.30 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Konferensrummet Uret, Kl. 13:30-15:30 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Janet Kling, (S) vice ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S)

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2018-02-07, kl 09.00 13.45 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande 1-8 Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Paragrafen, 09:00 15.00 Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Gunilla Lundgren (S) vice ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.30 Beslutande Bertil Carlsson (S), ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 21 april 2016 klockan 13:15-15:45 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Annica Jonsson (C) ersättare Vakant (S) Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Jamil Barikzey

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl. 13.30-15.10 Ajournering: kl. 14.10-14.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Utbildningssalen, Förvaltningshuset, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman , kl Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-10-16, kl 09.00 11.00 Beslutande Patrik Persson (C) Monica Beije (M) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29 s arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet Protokoll !i. HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1 (16) Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Dorothea Hårleman (KD) Margareta Heimer, socialdirektör Britt-Marie Ekström, avd chef

Dorothea Hårleman (KD) Margareta Heimer, socialdirektör Britt-Marie Ekström, avd chef 1(12) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 18:30-18:55 Paragrafer 1-11 Beslutande Carina Erlandsson (M) Ersättare Birgitta Lindgren (L) Anita Dath (M) Ruby Rosén (MP) Elisabeth Frostell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset,, kl. 08.00 12.00 Beslutande Maria Ixcot-Nilsson (S), ordförande Dragan Pavlovic (S) Ingrid Adolfsson (S) Jarkko Pekkala (S) Annika Karlsson

Läs mer